facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Αλβανία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί πέντε ελληνικά μειονοτικά χωριά

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής απειλεί πέντε ελληνικά μειονοτικά χωριά στον Δήμο Δρόπολης νόμου Αργυροκάστρου. Πρόκειται για τα χωριά Γράψη, Λιούγκαρη, Φραστανή, Γορίτσα και Τεριχάτη.

Η πυρκαγιά που εκτείνεται σε ένα μέτωπο μερικών χιλιομέτρων πλησιάζει τις πρώτες κατοικίες τριών χωριών. Στην μέχρι τώρα πορεία της έκαψε χιλιάδες στρέμματα με δάση και χαμόδεντρα καθώς και βοηθητικά κτίρια και μάντρες των κατοίκων.

Δύο ελικόπτερα που στάλθηκαν για βοήθεια από την Κέρκυρα συνέβαλαν στον έλεγχο εν μέρη της πυρκαγιάς στο χωριό Φραστανή. Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων μειονοτικών χωριών στην Αλβανία καθώς και οι κάτοικοι από τα γειτονικά χωριά, μαζί με δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και των τοπικών αρχών προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπύρινο μέτωπο για να προστατέψουν τα χωριά.

Δεν υπάρχουν δυνατότητες ελέγχου και πυρόσβεσης των μετώπων της πυρκαγιάς η οποία λόγω των ανέμων αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση. Ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πυρκαγιάς ενδέχεται να απειλήσει και άλλα ελληνικά χωριά στον ελληνικό μειονοτικό δήμο των Φοινικαιπων. Από την φωτία ενα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων αντιμετωπίζοντας σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί πέντε ελληνικά μειονοτικά χωριά"

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου

Ο κινεζικός πύραυλος που βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κάθοδο προς την ατμόσφαιρα της Γης έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, τα εξαρτήματα βάρους 23 τόνων μέρους του πυραύλου, εισήλθαν στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Ό,τι απέμεινε από την καύση τους, χάθηκε στην άβυσσο της θάλασσας.

Ο πύραυλος Long March 5B βάρους 23 τόνων που μετέφερε την εργαστηριακή μονάδα Wentian, απογειώθηκε από το νησί Χαϊνάν στις 2:22 μ.μ. τοπική ώρα, την Κυριακή 24 Ιουλίου, και η μονάδα προσδέθηκε με επιτυχία στο τροχιακό φυλάκιο της Κίνας.

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου"

Τουρκία: Το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» βγήκε από το λιμάνι Tasuku


Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, «Αμπντουλ Χαμίτ Χαν», το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, βγήκε από το λιμάνι Tasuku (Τασουκου) της Τουρκίας και κατευθύνεται νοτιοδυτικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic.

Όπως είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο «το τουρκικό γεωτρύπανο Adbulhamid Han θα ξεκινούσε μια αποστολή στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου αναχωρώντας από το λιμάνι της Μερσίνας» στα νότια της χώρας.

marinetr

Μετά την κινητικότητα που παρατηρήθηκε σήμερα δύο είναι τα σενάρια που επικρατούν: είτε το «Αμπντουλ Χαμίτ Χαν» να βγήκε απλά από το λιμάνι, είτε η Τουρκία να αποφάσισε να βγάλει νωρίτερα το 4ο γεωτρύπανο της για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

ABDUL2

Σύμφωνα πάντως  με την ΕΡΤ η είδηση για την έξοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους από το λιμάνι επιβεβαιώνεται και από το ΓΕΝ με τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε επιφυλακή παρακολουθώντας τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» βγήκε από το λιμάνι Tasuku"

ΗΠΑ: Στους 25 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Κεντάκι – Παραμένει άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων

Ο αριθμός των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Κεντάκι ανήλθε στους 25 νεκρούς και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας.

‘Έχουμε κάποια άσχημα νέα να ανακοινώσουμε σήμερα από το ανατολικό τμήμα του Κεντάκι, όπου είμαστε ακόμη στη φάση της έρευνας και διάσωσης”, έγραψε ο Άντι Μπεσίαρ στο Twitter.

“Ο απολογισμός πέρασε στους 25 νεκρούς και ο αριθμός αυτός πιθανόν θα αυξηθεί”, πρόσθεσε ο εκλεγμένος Δημοκρατικός.

“Υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι για τους οποίους δεν έχουμε κανένα νέο και σε αυτήν την περιοχή, θα είναι δύσκολο να δώσουμε έναν ακριβή αριθμό των αγνοουμένων”, δήλωσε στο CNN.

Καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν στο ανατολικό τμήμα της αγροτικής Πολιτείας τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, μετατρέποντας ορισμένους δρόμους σε ποτάμια και αναγκάζοντας τους κατοίκους να καταφύγουν στη στέγη των σπιτιών τους περιμένοντας τις ομάδες διάσωσης.

Οι βροχές συνεχίστηκαν την Παρασκευή, αλλά οι καιρικές συνθήκες πρόσφεραν στους διασώστες μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα το Σάββατο.

“Ένα ψυχρό μέτωπο κινείται νότια και ο καιρός αναμένεται να παραμείνει σχετικά ξηρός σήμερα”, ανακοίνωσαν τα τοπικά παραρτήματα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προειδοποιώντας ότι “ο ξηρός καιρός αναμένεται να τελειώσει το απόγευμα της Κυριακής”.

“Το πρόβλημά μας θα είναι την Κυριακή”, επιβεβαίωσε ο Μπεσίαρ μιλώντας στο CNN. “Θα ξαναρχίσει να βρέχει και παρότι εκτιμάμε ότι δεν θα είναι πρωτοφανείς οι βροχοπτώσεις, η κατάσταση θα είναι δύσκολη”.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση “φυσικής καταστροφής” και αποδέσμευσε ομοσπονδιακές ενισχύσεις για να υποστηρίξει τις πληγείσες περιοχές από “την καταιγίδα, τις πλημμύρες, τις κατολισθήσεις και τους χείμαρρους λάσπης”.

Με την υπερθέρμανση του πλανήτη που προκαλείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, η ατμόσφαιρα περιέχει περισσότερους υδρατμούς, αυξάνοντας τους κινδύνους για έντονες βροχοπτώσεις, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Οι βροχές αυτές, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες που συνδέονται κυρίως με τον χωροταξικό σχεδιασμό, ευνοούν τις πλημμύρες.

Ορισμένες περιοχές του Κεντάκι δέχθηκαν περίπου 20 εκατοστά βροχής σε 24 ώρες και, κατά τόπους, τα νερά των ποταμών ανέβηκαν ξαφνικά αρκετά μέτρα πριν βγουν από την κοίτη τους.

Στην περιοχή του Τζάκσον, μερικοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χείμαρρους, με εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα εδώ κι εκεί.

Τον Δεκέμβριο, δεκάδες ισχυροί ανεμοστρόβιλοι κατέστρεψαν πέντε Πολιτείες των κεντρικών Ηνωμένων Πολιτειών, κυρίως το δυτικό τμήμα του Κεντάκι, και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 79 ανθρώπων.

Παραδόξως, αυτοί οι ανεμοστρόβιλοι βοήθησαν το Κεντάκι να προετοιμαστεί καλύτερα απέναντι σις φυσικές καταστροφές, σημείωσε ο κυβερνήτης.

“Πήραμε πολλά μαθήματα στο δυτικό Κεντάκι με αυτούς τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους πριν από επτά μήνες”, δήλωσε. “Παρέχουμε όση περισσότερη βοήθεια μπορούμε και την παρέχουμε γρήγορα από ολόκληρη την πολιτεία”.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Στους 25 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Κεντάκι – Παραμένει άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων"

Μετρό – Γραμμή 4: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τις 15 Οκτωβρίου

Δύσκολοι θα είναι οι επόμενοι 2,5 μήνες για τους οδηγούς, καθώς από αύριο, Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 έως και τις 15 Οκτωβρίου 2022 θα είναι σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. 

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν όλο το 24ωρο σε οδικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων, λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό. 

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας:
 
Φάση 1

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της οδού Ακαδημίας και για μήκος 60,0 μ. περίπου στο ύψος της Πατριάρχου Γρηγορίου με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Ακαδημίας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από το ύψος της οδού Ιπποκράτους και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.
 
Φάση 2

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της οδού Ακαδημίας και για μήκος 60,0 μ. περίπου στο ύψος της Πατριάρχου Γρηγορίου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Ακαδημίας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από το ύψος της οδού Ιπποκράτους και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

Φάση 3Α

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της οδού Ακαδημίας στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Ασκληπιού και για μήκος 7,0 μ. περίπου μετά την οδό Ρήγα Φεραίου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων

-Περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος στα 5,50 μ. περίπου της οδού Ρήγα Φεραίου και για μήκος 50,0 μ. περίπου έως την συμβολή της με την οδό Ακαδημίας με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων.

-Καθολικός αποκλεισμός της οδού Κ. Παλαμά στο τμήμα της από την οδό Ρήγα Φεραίου και έως την Πατριάρχου Γρηγορίου.

– Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Ακαδημίας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από το ύψος της οδού Ιπποκράτους και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

Φάση 3Β

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της οδού Ακαδημίας στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Ασκληπιού και για μήκος 7,0 μ. περίπου μετά την οδό Ρήγα Φεραίου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος στα 5,50 μ. περίπου της οδού Ρήγα Φεραίου και για μήκος 50,0 μ. περίπου έως την συμβολή της με την οδό Ακαδημίας με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Καθολικός αποκλεισμός της οδού Κ. Παλαμά στο τμήμα της από την οδό Ρήγα Φεραίου και έως την Πατριάρχου Γρηγορίου.

-Περιορισμός του πλάτους της Πατριάρχου Γρηγορίου και για μήκος 30,0 μ. περίπου έως την συμβολή της με την οδό Ακαδημίας με κατάληψη της δεξιάς πλευράς στην κατεύθυνση προς Ακαδημίας.

-Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Ακαδημίας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από το ύψος της οδού Ιπποκράτους και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

Φάση 4

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της οδού Ακαδημίας στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Ασκληπιού και για μηκος 12,0 μ. περίπου μετά την οδό Ασκληπιού με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Ακαδημίας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από το ύψος της οδού Ιπποκράτους και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

Φάση 5

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις σε δύο (2) της οδού Ακαδημίας από το ύψος του πεζόδρομου Μασσαλίας και για μήκος 100,0 μ. περίπου με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Ασκληπιού στα 3,00 μ. περίπου με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Ακαδημίας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από το ύψος της οδού Ιπποκράτους και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

Φάση 6

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της οδού Ακαδημίας από το ύψος του πεζόδρομου Μασσαλίας και για μήκος 90,0 μ. περίπου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Ασκληπιού στα 2,75 μ. περίπου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Ακαδημίας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από το ύψος της οδού Ιπποκράτους και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την 31η Ιουλίου και την 1η Αυγούστου

Λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή του σταθμού “Κολωνάκι” της Γραμμής 4 του Μετρό, στις 31 Ιουλίου 2022 και 1 Αυγούστου 2022 και καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα πραγματοποιείται προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα παρακάτω οδικά τμήματα, περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

-Στο αριστερό τμήμα του οδοστρώματος της οδού Κανάρη, στο τμήμα της από το ύψος του πεζόδρομου Μηλιώνη έως το ύψος της Πλ. Φιλικής Εταιρείας.

Κατά την παραπάνω διακοπή, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από την εναπομένουσα πλάτους 4μ. λωρίδα κυκλοφορίας.

-Επί της οδού Πλατείας Φιλικής Εταιρείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πατρ. Ιωακείμ και Καψάλη με πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης μέσω του εργοταξιακού χώρου.

– Επί της οδού Πατρ. Ιωακείμ, στο τμήμα της από το ύψος του πεζόδρομου Τσακάλωφ έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Σκουφά.

Κατά την παραπάνω διακοπή, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται:

-Στο ρεύμα κυκλοφορίας της Πατρ. Ιωακείμ, από την οδό Σκουφά έως την οδό Κανάρη, μέσω μίας (1) λωρίδας κυκλοφορίας πλάτους 4,50μ.

-Από και προς τη Μαράσλειο, από το ύψος της οδού Αναγνωστοπούλου, η κίνηση των οχημάτων, καθώς και η τροφοδοσία των καταστημάτων επί της οδού Πατρ. Ιωακείμ θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Οι 15 σταθμοί της Γραμμής 4
  1. Ο 1ος σταθμός «Άλσος Βεΐκου» χωροθετείται επί της λεωφόρου Βεΐκου – Ομορφοκκλησιάς πλησίον της διασταύρωσης με την οδό Τράλλεων.
  2. Ο 2ος σταθμός «Γαλάτσι» στη διασταύρωση των λεωφόρων Βεΐκου και Γαλατσίου.
  3. Ο 3ος σταθμός «Ελικώνος» στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος, παρά το λόφο Ελικώνος.
  4. Ο 4ος σταθμός χωροθετείται στην πλατεία Κυψέλης (Δήμος Αθηναίων).
  5. Ο 5ος σταθμός «Δικαστήρια» σε ελεύθερο χώρο στα δυτικά του συγκροτήματος των κτιρίων των δικαστηρίων (Δήμος Αθηναίων).
  6. Ο 6ος σταθμός «Αλεξάνδρας» σε ελεύθερο χώρο στην διασταύρωση Λεωφ. Αλεξάνδρας και οδού Μουστοξύδη (Δήμος Αθηναίων).
  7. Ο 7ος σταθμός «Εξάρχεια» στην πλατεία Εξαρχείων (Δήμος Αθηναίων).
  8. Ο 8ος σταθμός «Ακαδημία» είναι σημαντικός σταθμός ανταπόκρισης με άμεση υπόγεια σύνδεση με τον σταθμό «Πανεπιστήμιο» στην Γραμμή 2 και χωροθετείται κάτω από την οδό Ακαδημίας, στην περιοχή των κτιρίων της «Τριλογίας», μεταξύ του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και του πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Δήμος Αθηναίων).
  9. Η γραμμή συνεχίζει με τον 9ο σταθμό «Κολωνάκι» στην ομώνυμη πλατεία (Δήμος Αθηναίων).
  10. Ο 10ος σταθμός «Ευαγγελισμός» χωροθετείται πλησίον του υφιστάμενου σταθμού, με άμεση σύνδεση για τους επιβάτες των γραμμών 3 & 4 (Δήμος Αθηναίων).
  11. O 11ος σταθμός «Καισαριανή» στην περιοχή διασταύρωσης των οδ. Υμηττού και λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως.
  12. O 12ος σταθμός «Πανεπιστημιούπολη» στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας στον Δήμο Καισαριανής, βόρεια της εσωτερικής οδικής αρτηρίας.
  13. O 13ος σταθμός «Ιλίσια» στην περιοχή της πλατείας Κύπρου και της πλατείας Αόρνου στα ‘Ανω Ιλίσια.
  14. O 14ος σταθμός «Ζωγράφου στην περιοχή της πλατείας Γαρδένιας στο δήμο Ζωγράφου και τέλος,
  15. ο 15ος σταθμός «Γουδή» χωροθετείται στην περιοχή της πλατείας Ελευθερίας και οδού Λοχ. Σπηλιόπουλου, επίσης στο δήμο Ζωγράφου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετρό – Γραμμή 4: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τις 15 Οκτωβρίου"

Σφραγίστηκε ψαροταβέρνα στη Μύκονο γιατί δεν έκοβε αποδείξεις

Σφραγίστηκε ψαροταβέρνα στη Μύκονο γιατί δεν έκοβε αποδείξεις.

Όμως, ο ιδιοκτήτης διαφώνησε με το «λουκέτο» και κατέβασε την αφίσα των ελεγκτικών φορολογικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema τη σφράγιση του καταστήματος στην περιοχή Άνω Μέρα επέβαλε κλιμάκιο της ΔΟΥ Σύρου που πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία έπειτα από καταγγελίες ότι δεν κόβονται αποδείξεις.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου φέρεται να διαφώνησε, υποστηρίζοντας το ακριβώς αντίθετο και μάλιστα κατέβασε την σχετική αφίσα στην οποία αναφέρονται οι λόγοι που οδήγησαν τις φορολογικές ελεγκτικές αρχές στη σφράγισή του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σφραγίστηκε ψαροταβέρνα στη Μύκονο γιατί δεν έκοβε αποδείξεις"

Τρομερό τροχαίο στην ε.ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων (φώτο)

Ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην κατ’ ευφημισμόν  εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων, στο ύψος της Τρυγώνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr σε μια από τις πολύ κλειστές και επικίνδυνες στροφές του σημείου έφυγε η καρότσα ενός φορτηγού (!!!) και καρφώθηκε στο ερχόμενο από απέναντι φορτηγάκι. 

Ο οδηγός του δευτέρου οχήματος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το σημείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως και ακόμη έξι τραυματίες Η κίνηση διεκόπη καθώς είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων.

trikalavoice

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρομερό τροχαίο στην ε.ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων (φώτο)"

Ρομά έκλεψε αυτοκίνητο και... έσερνε στο δρόμο τον ιδιοκτήτη!

Σκηνικό βγαλμένο από ταινία αντίκρισαν όσοι περπατούσαν στο κέντρο των Λεχαινών και παρακολούθησαν έκπληκτοι έναν άνδρα γαντζωμένο από ένα αυτοκίνητο που απομακρυνόταν με ταχύτητα σέρνοντάς τον στον δρόμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά!

Όπως αποκαλύφθηκε, ήταν ο ιδιοκτήτης του οχήματος που σταμάτησε με αναμμένη μηχανή σε ένα περίπτερο, αλλά μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο μπήκε σε αυτό ένας Ρομά, ο οποίος έβαλε μπροστά και πάτησε γκάζι! Ο ιδιοκτήτης κατάφερε να πιαστεί από το αυτοκίνητο, όμως ο κλέφτης συνέχισε απτόητος την πορεία του ώσπου το θύμα του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του!

Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν ξεκίνησαν έρευνες και εντόπισαν τον δράστη κοντά στον καταυλισμό της Κάτω Αχαΐας, όπου εκείνος εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα και τράπηκε σε φυγή βρίσκοντας καταφύγιο στον καταυλισμό Ρομά στην Ανδραβίδας. Η περιοχή αποκλείστηκε και, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η Ε.Κ.Α.Μ. έκανε έφοδο στον καταυλισμό, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται.

Και δεύτερος Ρομά έκλεβε δίκυκλα

Άνδρες της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στην Ανδραβίδα και άλλον έναν Ρομά, ο οποίος κινείτο με κλεμμένο μοτοποδήλατο και το εγκατέλειψε στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας. Όταν τον συνέλαβαν, διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση πως είχε κλέψει ακόμα δύο ποδήλατα και έναν... γρύλο αυτοκινήτου από την ίδια περιοχή. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, αλλά ερευνάται αν είχε διαπράξει και άλλες κλοπές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρομά έκλεψε αυτοκίνητο και... έσερνε στο δρόμο τον ιδιοκτήτη!"

Εύβοια: Ροτβάιλερ επιτέθηκε σε 6χρονο στο Λιμνιώνα – Στο παίδων μεταφέρεται το αγοράκι

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην παραλία του Λιμνιώνα Διρφύων Μεσσαπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ένας σκύλος Ροντβάιλερ  ξέφυγε από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη του στην παραλία και επιτέθηκε δαγκώνοντας ένα 6χρονο αγοράκι το οποίο βρισκόταν με την οικογένεια του κοντά στο σημείο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 6χρονο ο οποίος έφερε τραύματα στο κεφάλι και στα πλευρά στο Κ.Υ. Ψαχνών ενώ εσπευσμένα λίγη ώρα αργότερα διεκομίσθη στο νοσοκομείο παίδων της Αθήνας.

eviathema

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύβοια: Ροτβάιλερ επιτέθηκε σε 6χρονο στο Λιμνιώνα – Στο παίδων μεταφέρεται το αγοράκι"

Νίκος Δένδιας σε Τουρκία: Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου

Νέο μήνυμα του Νίκου Δένδια στην Τουρκία. «Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει και αντιδρά με ψυχραιμία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τις επιθετικές δηλώσεις της γείτονος.

Ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Action24 Press», ερωτηθείς για τις προκλήσεις της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει χαρακτηριστικά πως η χώρα κάνει αυτό το οποίο πρέπει να κάνει, αντιδρά με ψυχραιμία, επαναλαμβάνει τις θέσεις της, δεν εμπλέκεται σε προσωπικές αντιδικίες, δεν προσωποποιεί τις διαφορές, μένει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού πλαισίου που εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.

«Δεν είμαστε επεκτατική χώρα, δεν διεκδικούμε οτιδήποτε από οποιονδήποτε, θέλουμε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, έναν χώρο δημοκρατίας και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημειώνει, προσθέτει ότι ο σεβασμός του ανθρώπου είναι το καλύτερο για την κοινωνία μας, αλλά και για την Τουρκία, και εκφράζει την ελπίδα ότι κάποια στιγμή και η «απέναντι» κοινωνία θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.
 
Νίκος Δένδιας: Υπόδειγμα της εθνικής συνεννόησης και της αλληλοκατανόησης 

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας προτάσσει την ενιαία αντίληψη ως προς το αξιακό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να οδηγηθεί η Ελλάδα, «να συνεχίσουμε οι Έλληνες ομονοούντες, να έχουμε μια αντίληψη για το πού πρέπει να πάει ο τόπος», ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για να ανταποκριθεί η χώρα μας στις προκλήσεις προκειμένου να διατηρήσει πορεία προς την πρόοδο. «Εάν αυτή υπάρχει και ισχύσει, τότε, ανεξαρτήτως μεγέθους πρόκλησης, η χώρα έχει το ανθρώπινο δυναμικό να την αντιμετωπίσει. Εάν, αντίθετα, υπάρξει διάσπαση του εσωτερικού μετώπου μιας ενιαίας αντίληψης για το μέλλον, τότε θα υπάρξει ένα τεράστιο πρόβλημα» σημειώνει.

Σε αυτό το πνεύμα, ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση προσπάθησε στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής να δημιουργήσει ένα υπόδειγμα, της εθνικής συνεννόησης και της αλληλοκατανόησης. Ειδικότερα, αναφέρει πως δεν υπάρχει κάτι το οποίο να έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών και για το οποίο να μην ενημερώθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι επιλογές και το σκεπτικό έγιναν γνωστά σε όλους, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κατανόηση για το πού και το πώς πάμε. Μάλιστα, τονίζει πως «αυτό μπορούμε να το μεταφέρουμε ως υπόδειγμα στην κοινωνία».
 
«Υπερκομματική, ενιαία αντίληψη για το κοινό καλό»

Εξάλλου, διαπιστώνει πως στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής υπάρχει μια ωριμότητα και μια υπερκομματική, ενιαία αντίληψη για το κοινό καλό και παρατηρεί ότι «αυτή είναι μεγάλη κατάκτηση αν κανείς σκεφτεί ότι ο ελληνισμός διχάστηκε πάντα για θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Σε ερώτηση για ποιο ήταν το σημείο καμπής όπου έγινε μια αλλαγή νοοτροπίας στην εξωτερική μας πολιτική, ο Νίκος Δένδιας απαντά ότι το χρονικό σημείο που ακόμα και η ελληνική κοινωνία σε ένα βαθμό, αντελήφθη ότι υφίσταται σημαντικό πρόβλημα στην προσέγγιση που είχε ακολουθηθεί, ήταν το ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Εκεί έγινε σαφές ότι η Ελλάδα διέτρεξε έναν τεράστιο κίνδυνο να απομονωθεί από τη θάλασσα, επισημαίνει. Η αίσθηση αυτού του κινδύνου, εκφράζει την πεποίθηση ο υπουργός, οδήγησε σε μια νέα αυτογνωσία ότι υπάρχει ανάγκη η χώρα να κατοχυρώσει γρήγορα αυτό το οποίο δικαιούται και να αναπτύξει μια πιο σύνθετη προσέγγιση των πραγμάτων, φεύγοντας από το απλοϊκό “έχω διαφορές με την Τουρκία”, “έχω δίκιο και η παγκόσμια κοινότητα θα μου το αποδώσει” και πηγαίνοντας σε μια συμπαράταξη με μια σειρά χωρών.

Πόλεμος στην Ουκρανία και… Τσόρτσιλ

Αναφερθείς στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επισημαίνει πως όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό τού θύμισαν τη φράση του Τσώρτσιλ στο Φούλτον του Μισούρι το 1946, ότι πέφτει μια “σιδερένια κουρτίνα” πάνω από την Ευρώπη. Εκτιμά πως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία γύρισε βίαια μια σελίδα, άλλαξε τον κόσμο και δεν είναι εύκολο υπό την ίδια ηγεσία η Ρωσία να μπορεί να αναστρέψει το κλίμα και να υπαχθεί σε ένα σύστημα αξιών και αντιλήψεων το οποίο η ίδια σε μεγάλο βαθμό διέσπασε. Θα υπάρξει τεράστια καχυποψία, συμπληρώνει και προτάσσει πως χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να πιστέψουν ξανά οι μικρές χώρες κοντά στη Ρωσία ότι δεν τις απειλεί. «Ελπίζω κάποτε να καταλάβει την υπεραξία αυτής της προσπάθειας και να την καταβάλει. Αλλά βλέποντας τη στάση της, δεν θα ήμουν αισιόδοξος» αναφέρει.

Εν συνεχεία, τονίζει πως η επενδυτική εξωτερική πολιτική είναι απαραίτητος στόχος. «Εμείς σε αυτό το υπουργείο Εξωτερικών προσπαθήσαμε να φέρουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε ξένες καλές πρακτικές και να φέρουμε σε επαφή τη χώρα με επενδυτικούς προορισμούς» αναφέρει και εστιάζει στην οικονομική διάσταση των σχέσεων της χώρας με το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Όλα αυτά είναι σημαντικό παρακολούθημα μιας πολιτικής που βλέπει πέρα από τη στενή ζώνη “Τουρκία” ή “Βόρεια Μακεδονία” ή “Αλβανία”» σημειώνει.

Επίσης, τάσσεται υπέρ της φιλοδοξίας η Ευρώπη να έχει αυτόνομη αμυντική δυνατότητα, παράλληλα με τη στενή σχέση με τις ΗΠΑ και ενός ενιαίου πλαισίου αξιών δημοκρατίας.

Περαιτέρω, επισημαίνει πως η ελληνική κοινωνία είναι σωστό να έχει την αίσθηση ότι πρέπει μόνη της να μπορεί να υπερασπίσει την πατρίδα, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δημιουργούμε το ευρύτερο δυνατό πλαίσιο συμμαχιών, αλλά θα το δημιουργούμε πολύ ευκολότερα, και με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αν μπορούμε να σταθούμε και μόνοι μας.

Για Δυτικά Βαλκάνια

Σε σχέση με τα Δυτικά Βαλκάνια, αναδεικνύει πως το ιστορικό συμφέρον της Ελλάδας είναι αυτή η περιοχή να ενταχθεί με ασφάλεια στην ΕΕ. «Μπορεί να έχουμε δεύτερες σκέψεις, να μας ενοχλούν διάφορα πράγματα, αλλά πρέπει να τα βάλουμε στην άκρη, να δούμε τη μεγάλη εικόνα, και να καταλάβουμε ότι όλες αυτές οι χώρες είναι πολύ δύσκολο να σταθούν εάν δεν τις εναγκαλιστεί η ΕΕ. Αλλιώς είναι πολύ δύσκολο να σταθεί η οικονομία, η δημοκρατία και οι θεσμοί τους».

Μάλιστα, προσδιορίζει ως μεγάλη πρόκληση στα Δυτικά Βαλκάνια τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου ανάλογου με το ευρωπαϊκό και επικεντρώνεται στο ότι η μεγάλη ευρωπαϊκή προσπάθεια στα Δυτικά Βαλκάνια πρέπει να είναι να γίνουν ευρωπαϊκές χώρες πραγματικά. Η ιστορική αποστολή της ελληνικής κοινωνίας, τονίζει, «είναι να βοηθήσει να ενταχθούν αυτές οι χώρες στην Ευρώπη».

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών καταδεικνύει ότι η εξωτερική πολιτική πρέπει να είναι πολύ ευρύτερη και πολύ πιο πολυεπίπεδη και δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος κα των θαλασσών. Υπό αυτό το πρίσμα, αναφέρεται στη διοργάνωση από την Ελλάδα, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, το 2024, της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference”. «Βγήκαμε, λοιπόν, μπροστά και μαζί με τις ΗΠΑ, πάμε να κάνουμε κάτι για τις θάλασσες του πλανήτη, το οποίο παρεμπιπτόντως εξυπηρετεί και το εθνικό συμφέρον, διότι το πλαίσιο αυτό έχει κανόνες προστασίας των ανοιχτών θαλασσών» σημειώνει καταληκτικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Δένδιας σε Τουρκία: Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου"

Τροχαίο – Λάρισα: Φίδι μπήκε σε αυτοκίνητο και δάγκωσε τον οδηγό

Στιγμές τρόμου έζησε ένας οδηγός αυτοκινήτου, που κινούνταν σε επαρχιακό δρόμο κοντά στο Συκούριο της Λάρισας, το πρωί του Σαββάτου.

Tην ώρα που οδηγούσε τον δάγκωσε ένα φίδι, που είχε καταφέρει να μπει μέσα στο αυτοκίνητο, χωρίς να το έχει αντιληφθεί ο ίδιος…

Από τη τρομάρα του ο οδηγός, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί τροχαίο ατύχημα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον οδηγό στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τροχαίο – Λάρισα: Φίδι μπήκε σε αυτοκίνητο και δάγκωσε τον οδηγό"

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Με παρακολουθούσαν 4 υπηρεσίες αλλά και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγελία «βόμβα» έριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι υπήρξε θύμα παρακολούθησης, αλλά και αργότερα όταν αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρει ότι τον παρακολουθούσαν τουλάχιστον 4 υπηρεσίες όσο ήταν μέλος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αργότερα όταν έφυγε από το κόμμα.

«Τι σχεδιάζω, τι κάνω, τι πολιτικές εφαρμόζω, ποιες σχέσεις αναπτύσσω. Όλα αυτά θεωρώ ότι εκείνη την περίοδο ήταν υπό κεντρική παρακολούθηση της ΕΥΠ και άλλων υπηρεσιών», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ισχυρίζεται πως όσο ήταν υπουργός Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ τον παρακολουθούσαν τουλάχιστον τέσσερις υπηρεσίες.

«Εγώ σας ενημερώνω υπεύθυνα ότι, ως υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω των διαπραγματεύσεων που κατέληξαν σε συμφωνία µε τη Ρωσία για τη διέλευση ενός µμεγάλου αγωγού από τη χώρα µας, παρακολουθούμουν εκείνη την περίοδο τουλάχιστον από τέσσερις υπηρεσίες, ελληνικές και ξένες», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

«Εκείνη την περίοδο παρακολουθούμουν µάλλον αδιαλείπτως από ελληνικά κέντρα, τα οποία θεωρούσαν ότι η δραστηριότητά µου ως υπουργού έβαζε σε κίνδυνο, υποτίθεται, τα ελληνικά συμφέροντα ασφαλείας. Και ασφαλώς τα κέντρα αυτά που µε παρακολουθούσαν παίξανε ρόλο σε αυτήν τη συνωμοσία, η οποία στήθηκε σε βάρος µου, µε στόχο να εξουδετερώσει μία εναλλακτική επιλογή για τη χώρα απέναντι στα μνημόνια. Αυτή η σκευωρία σε βάρος µου, µε το δήθεν ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, χαλκεύτηκε στα τότε κυβερνητικά κέντρα. Εγώ τότε προάσπιζα τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και το μεγάλο δημοκρατικό όχι του δημοψηφίσματος. Αυτό έκαναν και αυτό ήθελαν να συκοφαντήσουν στο πρόσωπό µου προσάπτοντάς µου τέτοιες κατηγορίες. Για σχέσεις µε ξένες χώρες, όπως τη Ρωσία».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιώτης Λαφαζάνης: Με παρακολουθούσαν 4 υπηρεσίες αλλά και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ"

Fuel Pass 2: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Ένα μήνα περιθώριο για αιτήσεις –ακόμα και για όσους δεν έχουν υποβάλει ακόμα φορολογική δήλωση- έχουν 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσυκλετών, για να υποβάλουν αίτηση Fuel Pass 2.

Αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχομενη Δευτέρα, 01 Αυγούστου, αλλά μόνον για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1, στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr. Σταδιακά τις επόμενες μέρες θα υποβάλει το σύνολο των ενδιαφερομένων. Οι αιτήσεις θα κριθούν με βάση τις φετινές δηλώσεις Ε1, για τα εισοδήματα του 2021.

Μέχρι και τις 3 Αυγούστου 2022 η πλατφόρμα του Fuel Pass 2 αναμένεται να έχει πλέον ανοίξει για όλους τους πολίτες ασχέτως ΑΦΜ, ενώ θα παραμείνει ανοιχτή για τις αιτήσεις έως τις 29 Αυγούστου 2022. Με άλλα λόγια, θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν υποβάλει δήλωση Ε1 πριν την καταληκτική διορία που ισχύει της 30ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Κοινή υπουργική απόφαση (η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα) που υπογράφουν οι κ.κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Πιερρακάκης και Θεόδωρος Λιβάνιος η έναρξη της πλατφόρμας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 01/08.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρξε σύγχυση με τη σχετική ΚΥΑ που είχε σημερινή ημερομηνία, ωστόσο, οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2 θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 1 Αυγούστου. Για το άνοιγμα της πλατφόρμας (δικαιούχους, αιτήσεις με σειρά ΑΦΜ κλπ) θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

1. Κατόπιν τούτου οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ανάλογα με τον τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ ως εξής:

  • 01.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
  • 02.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • 03.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5,
  • 04.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7,
  • 05.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.
  • από την 6η.8.2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

2. Δικαιούχοι: Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού (και έως του ποσού των 45.000 ευρώ κατ’άνώτατον όριο) δύναται να αιτείται τη χορήγηση σε αυτό οικονομικής ενίσχυσης προς τον σκοπό συμβολής στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022.

3. Τα ποσά. Η ενίσχυση για το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2022 ανέρχεται σε:

(α) 100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

(β) 80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό μειώνεται σε 65 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

(γ) 70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυ-κλετών - μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό μειώνεται σε 55 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

(δ) 60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό μειώνεται στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

4. δήλωση του οχήματος: Κάθε όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας - μοτοποδηλάτου πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing). Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας.

5. Η αίτηση: Η είσοδος του φυσικού προσώπου- δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet), στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr και θα επαναχρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες του Προγράμματος FuelPass.

Τι χρειάζεστε

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων, το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής αντλεί πληροφορίες για το όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο και τον ιδιοκτήτη του με την χρήση των εξής διαδικτυακών υπηρεσιών:

α) Στοιχεία οχήματος και προφίλ κατόχου από την Α.Α.Δ.Ε.,

β) Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας από την Α.Α.Δ.Ε.,

γ) Εύρεση ασφάλισης οχημάτων (Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης),

δ) Στοιχεία εισοδήματος και κατοικίας για την επιδότηση καυσίμων από την Α.Α.Δ.Ε, για τον έλεγχο ιδιοκτησίας ιδιωτικής χρήσης οχήματος, μοτοσικλέτας- μοτοποδηλάτου, ασφάλισης, πληρωμής τελών κυκλοφορίας και τον έλεγχο του δηλωθέντος οικογενειακού εισοδήματος,

ε) Πληροφορίες μοτοποδηλάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πληρωμές

Το ποσό πιστώνεται στον δικαιούχο

· είτε α) σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό,

· είτε β) σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Προσοχή:

· Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.10.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

· Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

Άρα την χάνει όποιος ζητήσει να πιστωθεί το ποσό σε άυλη ψηφιακή κάρτα, αν δεν έχει κατάλληλη συσκευή για να την εξαργυρώσει, η οποία να υποστηρίζει ανέπαφες εξ αποστάσεως πληρωμές (NFC).

Η πλατφόρμα ξεκινά να δέχεται αιτήσεις από 29η.7.2022 και κλείνει την 29η.8.2022.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Fuel Pass 2: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα - Τα ποσά και οι δικαιούχοι"

Λέσβος: Σύλληψη αστυνομικού για ασέλγεια σε 14χρονη

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Λέσβου η σύλληψη την Παρασκευή το βράδυ αστυνομικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου για ασέλγεια σε 14χρονη την οποία προπονούσε σε τοπική ομάδα.

Την υπόθεση διερευνά η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας και η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στο αστυνομικό σώμα, καθώς ο αστυνομικός είναι ένα πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας, που δεν έχει απασχολήσει ουδέποτε στο παρελθόν, ούτε έχει δώσει αφορμές για σχόλια.

Ο αστυνομικός, φέρεται να εμπλέκεται με την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος και να κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Συμφώνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ΄επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε: “Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία.”

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Σύλληψη αστυνομικού για ασέλγεια σε 14χρονη"

MyPhoto.gov.gr - Τέλος στις εκτυπώσεις φωτογραφιών και τις υπογραφές για τις συναλλαγές με το Δημόσιο

Νέες υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το επόμενο διάστημα με στόχο την περαιτέρω απομείωση της γραφειοκρατίας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας, Λεωνίδας Χριστόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο προσεχές διάστημα θα καταστούν διαθέσιμα τόσο το MyPhoto.gov.gr όσο και ο ψηφιακός ταχογράφος. «Στο προσεχές διάστημα θα είναι διαθέσιμες δύο ακόμα υπηρεσίες. Η ψηφιακή έκδοση κάρτας ταχογράφου που θα διευκολύνει ουσιαστικά τους επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι πλέον θα την εκδίδουν εύκολα και γρήγορα μέσω του gov.gr. Κατά δεύτερον, το MyPhoto.gov.gr, μια οριζόντια εφαρμογή που θα αφορά σε όλα τα κρατικά έγγραφα, όπου απαιτείται φωτογραφία και θα διευκολύνει επαγγελματίες φωτογράφους, αλλά και πολίτες. Είναι μείζονος σημασίας το γεγονός ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, ξετυλίγοντας το νήμα του οράματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει τεθεί σε στέρεες βάσεις και έχει αποκτήσει μια εξαιρετική δυναμική, η οποία για πρώτη φορά προσφέρει στη χώρα μας τη δυνατότητα να γίνει μέρος του διεθνούς ψηφιακού γίγνεσθαι».

Τι είναι το MyPhoto.gov.gr

Τα κρατικά έγγραφα που απαιτούν φωτογραφία του πολίτη (πχ άδεια οδήγησης) θα υποστηριχθούν οριζόντια από τη δημιουργία της εφαρμογής MyPhoto.gov.gr που θα απευθύνεται σε επαγγελματίες φωτογράφους και θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Με αυτή την πλατφόρμα οι φωτογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα μεταφόρτωσης των φωτογραφιών των πολιτών στο Κυβερνητικό Νέφος (G-Cloud) ενώ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» τα ψηφιακά αρχεία ή/και να δώσουν το δικαίωμα στις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να τα χρησιμοποιήσουν.

Ο ψηφιακός ταχογράφος

Ειδικότερα, όσον αφορά στον ψηφιακό ταχογράφο αναμένεται να μπει σε παραγωγική λειτουργία στο gov.gr η διαδικασία έκδοσης κάρτας για τους επαγγελματίες οδηγούς. Με την κάρτα ψηφιακού ταχογράφου ταυτοποιείται ο οδηγός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και επιτρέπεται η αποθήκευση δεδομένων σχετικά με τη δραστηριότητα του διασφαλίζοντας με αυτό τρόπο την οδική ασφάλεια. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή οι επαγγελματίες θα μπορούν να εκδώσουν γρήγορα την κάρτα, αποτελεσματικά και χωρίς πήγαινε - έλα στις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών.

Σε 15 ημέρες περίπου 1.000 ψηφιακές μεταβιβάσεις οχημάτων

Η ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος που έχει προστεθεί στην υπηρεσία των πολιτών, είναι μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία που γίνεται με ένα κλικ και ολοκληρώνεται μέσω του drivers-vehicles.services.gov.gr με ελάχιστες ενέργειες από πλευράς τόσο του πωλητή, όσο και του αγοραστή. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο κ. Χριστόπουλος «η ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος, είναι μια ακόμα δράση που υλοποιήσαμε στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (Ε.Π.Α.Δ.), μέσω της προγραμματικής συμφωνίας των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών, η οποία διευκολύνει σημαντικά τη ζωή των συμπολιτών μας. Απόδειξη το γεγονός ότι μέσα σε 15 ημέρες έχουν ήδη γίνει ψηφιακά περίπου 1000 μεταβιβάσεις οχημάτων.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες ολοκληρωμένες δράσεις των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών για την ψηφιοποίηση και την απλούστευση διαδικασιών για ιδιοκτήτες και οδηγούς οχημάτων, αυτές είναι:

• Προσωρινή άδεια οδήγησης

• Ανανέωση άδειας οδήγησης

• Αντίγραφο άδειας οδήγησης

• Αντικατάσταση άδειας οδήγησης

• Αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας οχήματος

• Υπολογισμός τελών για μεταβίβαση οχήματος

• OpenCar (Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα)

Μάλιστα, οι προσωρινές άδειες οδήγησης από τις 11/5/2020 αριθμούν περίπου τις 400.000, οι ανανεώσεις αδειών οδήγησης - από 13/12/2021 αγγίζουν περίπου τις 20.000, ενώ έχουν καταγραφεί 30.000 αντίγραφα αδειών οδήγησης από 27/5/2021 και 10.000 αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων από 13/12/2021.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " MyPhoto.gov.gr - Τέλος στις εκτυπώσεις φωτογραφιών και τις υπογραφές για τις συναλλαγές με το Δημόσιο"

Gazprom: Σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου στη Λετονία

Η ρωσική Gazprom δήλωσε σήμερα ότι σταμάτησε να προμηθεύει με φυσικό αέριο τη γειτονική Λετονία, κατηγορώντας την για παραβίαση όρων σχετικά με την αποστολή του ρωσικού αερίου, σύμφωνα με το Reuters.

Η κίνηση αυτή έρχεται μία ημέρα αφότου η λετονική ενεργειακή εταιρεία Latvijas Gaze δήλωσε ότι αγοράζει φυσικό αέριο από τη Ρωσία και πληρώνει σε ευρώ αντί για τα ρούβλια που απαιτούνται στις συναλλαγές με τη Gazprom.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Gazprom: Σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου στη Λετονία"

ΑΑΔΕ: Στο «στόχαστρο» οι «πινακίδες Βουλγαρίας» και οι εικονικές εταιρείες στη γειτονική χώρα

«Λαβράκια» περιμένουν να βγάλουν τα στελέχη της ΑΑΔΕ, μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Αρχή Δημοσίων Εσόδων της Βουλγαρίας.

Ήδη, οι «μηχανές» στην Ανεξάρτητη Αρχή δουλεύουν στο φουλ, στοχεύοντας κατ' αρχάς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, σε δύο βασικά ζητήματα: Τα ΙΧ που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με βουλγαρικές πινακίδες, καθώς και στις εταιρείες ελληνικών συμφερόντων (μητρικές, θυγατρικές κ.λπ.) στη γείτονα χώρα.

Όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες, οι «πινακίδες Βουλγαρίας» έχουν την τιμητική τους. Έλληνες ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν ιδρύσει εταιρείες «φαντάσματα» στη γειτονική χώρα απλώς και μόνο για να αλλάξουν τις πινακίδες κυκλοφορίας στα οχήματά τους και να μην πληρώνουν τέλη κ.λπ. που αναλογούν στην Ελλάδα, αλλά και να κινούνται ελεύθερα π.χ. στον δακτύλιο. Πριν από λίγα χρόνια, η ΑΑΔΕ είχε προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους, για να περιορίσει το φαινόμενο της κυκλοφορίας στην Ελλάδα υπερπολυτελών αυτοκινήτων πολύ μεγάλου κυβισμού. Είχε δε διαπιστωθεί ότι περισσότερα από 9.500 οχήματα με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας είχαν διαγραφεί από τα μητρώα της Ελλάδας και είχαν ταξινομηθεί στην Βουλγαρία. Ήτοι, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων είχαν καταθέσει τις πινακίδες, είχαν κάνει εξαγωγή στη Βουλγαρία και τα είχαν ταξινομήσει εκ νέου αποκτώντας βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κάποιοι άλλοι καταβάλλουν ένα πολύ χαμηλό νοίκι στη Βουλγαρία, προκειμένου να εμφανίζονται στους ελέγχους στα σύνορα με μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, ενώ ένα δίκτυο φροντίζει για τη δημιουργία εικονικού προφίλ μόνιμου κατοίκου Βουλγαρίας. Ενώ υπάρχει και ένα πρόσφατο «τρικ» με τη μεταβίβαση του οχήματος σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων της Βουλγαρίας και με κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό ο Έλληνας ιδιοκτήτης διασφαλίζει την κατοχή της «κυριότητας» του αυτοκινήτου.

Όσον αφορά στις εταιρείες που εμφανίζουν ως φορολογική έδρα στη Βουλγαρία, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία και της ICAP Bulgaria, οι ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις στη Βουλγαρία εκτιμώνται σε 18.136, απασχολούν συνολικό αριθμό 27.000 ατόμων και καταγράφουν ετήσιο κύκλο εργασιών 3,9 δισ. ευρώ. Σχετικά με τη γεωγραφική κατανομή, η πλειονότητά τους, κυρίως μικρού και μεσαίου μεγέθους, εντοπίζονται στη μεγάλη περιφέρεια του Μπλαγκόεβγκραντ, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία και κυρίως στις περιοχές πλησίον των συνόρων με την Ελλάδα. Ακολουθεί σε αριθμό η περιοχή της Σόφιας και η πέριξ αυτής ευρύτερη περιοχή, στις οποίες είναι συγκεντρωμένες οι κατά τεκμήριο μεγαλύτερες σε μέγεθος και εντάσεως κεφαλαίου, τεχνολογίας και εργασίας ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις.

Φυσικά, οι έλεγχοι δεν θα αφορούν στις καθόλα νόμιμες επιχειρήσεις, αλλά στις εικονικές, οι οποίες φαίνεται ότι «ανθούν». Πριν από λίγα χρόνια, από έναν κατάλογο 11.500 επιχειρήσεων, στις 10.000 από αυτές διαπιστώθηκαν τα εξής: Ανά ομάδες των 200, οι 6.000 είχαν τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας, ενώ 4.000 εταιρείες δεν είχαν καθόλου στοιχεία επικοινωνίας. Οι υπόλοιπες δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν, διότι διαπιστώθηκε ότι οι διευθύνσεις τους, όπως αυτές ήταν δηλωμένες, δεν αντιστοιχούσαν σε ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά αντίθετα σε κατοικίες.

Από την πλευρά της Αρχής Δημοσίων Εσόδων της Βουλγαρίας, επιδεικνύεται ενδιαφέρον για στοιχεία των Βούλγαρων πολιτών με ακίνητα στην Ελλάδα. Οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θάσο, στην Καβάλα, στις βόρειες ακτές του Αιγαίου, στην Αλεξανδρούπολη κ.ά. Ειδικά δε μετά την Εγνατία, έγινε πολύ εύκολη η επίσκεψή τους στους συγκεκριμένους προορισμούς, όπου αποκτούν οικίες, εξοχικά και οικόπεδα.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, στο επίκεντρο βρίσκεται η άμεση ανταλλαγή πληροφοριών σε ευαίσθητα φορολογικά αντικείμενα εσόδων, αλλά και η καταπολέμηση της παραβατικότητας όσον αφορά στο τελωνειακό καθεστώς 42 (εισαγωγή- θέση εμπορευμάτων σε ελεύθερη κυκλοφορία και επαναποστολή σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ). Επίσης, εγκαινιάζεται απευθείας γραμμή επικοινωνίας της ΑΑΔΕ και της Αρχής Δημοσίων Εσόδων της Βουλγαρίας, για συναλλαγές με υψηλό βαθμό προτεραιότητας, με σκοπό την άμεση αντίδραση των ελεγκτικών αρχών των δύο χωρών σε περιπτώσεις καταστρατήγησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Στο «στόχαστρο» οι «πινακίδες Βουλγαρίας» και οι εικονικές εταιρείες στη γειτονική χώρα"

Η Ρωσία σχεδιάζει να διενεργήσει δημοψηφίσματα στις περιοχές της νότιας Ουκρανίας που μόλις κατακτήθηκαν

Οι διορισμένες από τη Ρωσία αρχές σε εδάφη της νότιας Ουκρανίας που μόλις κατακτήθηκαν υφίστανται πιέσεις και πιθανόν να ετοιμάζονται για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων για την ένταξή τους στη Ρωσία αργότερα φέτος, ανακοίνωσε σήμερα ο βρετανικός στρατός.

«Οι τοπικές αρχές πιθανόν αναγκάζουν τους κατοίκους να αποκαλύψουν προσωπικά τους στοιχεία προκειμένου να καταρτίσουν εκλογικούς καταλόγους», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας μέσω Twitter.

Η Ρωσία θεωρεί ότι αυτές οι κατεχόμενες περιοχές τελούν υπό «προσωρινή στρατιωτική και μη στρατιωτική διοίκηση».

Η Ουκρανία πιθανόν απώθησε ρωσικές επιθέσεις μικρής κλίμακας που εξαπολύονται από την πρώτη γραμμή κοντά στο Ντονέτσκ στην περιοχή του Ντονμπάς, ενώ στην περιοχή της Χερσώνας, η Ρωσία έχει πιθανόν στήσει δύο πλωτές γέφυρες και ένα σύστημα μεταφοράς με πλοία ως αντιστάθμισμα για τις γέφυρες της περιοχής που υπέστησαν ζημιές στα πρόσφατα πλήγματα, σύμφωνα με την ενημέρωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρωσία σχεδιάζει να διενεργήσει δημοψηφίσματα στις περιοχές της νότιας Ουκρανίας που μόλις κατακτήθηκαν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news