facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Μέσα στον Δεκέμβριο θα λειτουργήσουν οι νέες φυλακές Δράμας – Θεσμοθετείται το «βραχιολάκι»

Το στρατηγικό σχέδιο 2024 – 2026 για τις φυλακές της χώρας παρουσίασε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Κατσαφάδος τονίζοντας ότι μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων η Πολιτεία προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες τέτοιες, που θα επιτρέπουν να είμαστε υπερήφανοι, δεν θα αναγκαζόμαστε να απολογούμαστε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά θα δώσουμε την ευκαιρία σε αυτόν, ο οποίος πραγματικά μεταμελεί για μια καλύτερη επανένταξη στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποσυμφόρηση των φυλακών και της κτηριακής αναβάθμισης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι εντός του Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει το σωφρονιστικό κατάστημα της Δράμας, χωρητικότητας 600 θέσεων, το οποίο και αποτελεί ένα σύγχρονο συγκρότημα.

«Μιλάμε για μία φυλακή η οποία θα λειτουργήσει καταλυτικά για την αποσυμφόρηση, τόσο της φυλακής της Νιγρίτας, όσο και της φυλακής της Κομοτηνής. Μία φυλακή, όπου μετά από πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε και την επανδρώσαμε με διοικητικό προσωπικό και με το προσωπικό της εσωτερικής φύλαξης, αλλά και με τους εξωτερικούς φρουρούς» είπε.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κρήτης ΙΙ, ότι σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα σχετικά ζητήματα με την κτιριακή υποδομή του και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του 2024, «αν τρέξουμε» θα έχουμε και εκεί θετικά αποτελέσματα.

Ο αρμόδιος υφυπουργός, έκανε ειδική αναφορά στην μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο κι όπως ενημέρωσε ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου βρίσκεται στο στάδιο του ανταγωνιστικού διαλόγου με τους τέσσερις υποψήφιους αναδόχους και στην φάση να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

«Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί μιλάμε για μια διαχρονική υποχρέωση την οποία είχε το κράτος να απεμπλακεί ο Κορυδαλλός μέσα από τον πυρήνα του αστικού του ιστού και δίπλα από σχολεία, για να κλείσουν επιτέλους αυτές τις φυλακές…» είπε χαρακτηριστικά και προσδιόρισε την ολοκλήρωση του έργου σε βάθος εξαετίας.

Ο κ. Κατσαφάδος αναφέρθηκε και στις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για νέα σωφρονιστικά καταστήματα σε Χαλκίδα και Ιωάννινα για τα οποία ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι «υπάρχει δρόμος ακόμη» ωστόσο υπογράμμισε ότι και αυτά τα δύο νέα Σωφρονιστικά Καταστήματα μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αλλάζοντας τη διαδικασία με την οποία θα γίνονται πλέον οι κατασκευές των φυλακών, να υπάρξουν πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Θεσμοθετείται το «βραχιολάκι»

Στο πλαίσιο της συζήτησης, που έχει ανοίξει γύρω από τον τρόπο έκτισης των εναλλακτικών ποινών, ο κ. Κατσαφάδος ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση είναι σε φάση να ανακοινώσει συντόμως τις τελικές αποφάσεις για το «βραχιολάκι» καθώς θεωρείται ο πιο ασφαλής τρόπος να εκτίσει κανείς ένα τμήμα της ποινής του ή να συμπεριλαμβάνεται στα διάφορα μέτρα τα οποία λαμβάνονται γύρω από την αποφυλάκιση ενός κρατουμένου, αλλά ακόμα και στη χορήγηση των αδειών των κρατουμένων.

Έτσι ενημέρωσε ότι το έως τώρα πιλοτικό στάδιο βρίσκεται στην ώριμη φάση και πάρα-πάρα πολύ σύντομα, θα εξελιχθεί σε κανονικό και θα θεσμοθετηθεί η χρήση του για κρατούμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις. “Θεωρούμε ότι αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο στην αποσυμφόρηση των φυλακών, αλλά θα λειτουργήσει καταλυτικά στην αναζήτηση μιας ουσιαστικής «γέφυρας» ανάμεσα σε αυτούς οι οποίοι είναι μέσα στη φυλακή, με τη διαβίωσή τους όταν θα ολοκληρώσουν την έκτιση της ποινής τους”, είπε.

Εξάλλου, μελετώνται διάφορα μοντέλα ημιελεύθερης διαβίωσης και υπάρχουν πάρα πολλές σκέψεις γύρω και από αυτόν τον τρόπο εναλλακτικής έκτισης της ποινής. “Υπάρχουν μοντέλα τα οποία εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα, πως κάποιος μπορεί να είναι μέσα σε ένα Σωφρονιστικό Κατάστημα Ημιελεύθερης Διαβίωσης, να φεύγει το πρωί με το «βραχιολάκι» και να πηγαίνει να κάνει τη δουλειά του και μόνο, ούτως ώστε να μην αποκοπεί από την εργασία του και να ξαναγυρίζει πίσω στη φυλακή το απόγευμα όταν θα τελειώσει τη δουλειά του” ανέφερε ο κ. Κατσαφάδος.

Επίσης ο αρμόδιος υφυπουργός ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα χορηγείται σε κάθε κρατούμενο προσωρινός αριθμός υγειονομικής περίθαλψης ώστε οι τρόφιμοι των σωφρονιστικών καταστημάτων να μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όσον αφορά τον τομέα της κατάρτισης κρατουμένων, τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την υλικοτεχνική υποδομή και με την αρχή του νέου έτους αναμένεται να ξεκινήσουν μαθήματα κατάρτισης των κρατουμένων, με δικαίωμα συμμετοχής όλων όσοι βρίσκονται στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Ταυτοχρόνως, λειτουργούν, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νέστωρ» από τον Δεκέμβρη του 2020 και με φορέα υλοποίησης το κέντρο μελετών το «ΚΕΜΕΑ» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σχολές γονέων στις φυλακές για την ενίσχυση του γονεάκου ρόλου μεταξύ κρατούμενου-γονέα.

Ακόμη ο κ. Κατσαφάδος, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει συντόμως ψυχιατρικό τμήμα για τις γυναίκες στις φυλακές της Θήβας.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα, τόνισε ότι στρατηγικό πλάνο 2024 – 2026 έχει ως στόχο την βελτίωση των συνθηκών κράτησης και διαχείρισης του πολυπληθυσμού των σωφρονιστικών καταστημάτων, την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας, την ενίσχυση της μετασωφρονιστικής πολιτικής και των διαδικασιών επανένταξης και εκπαίδευσης των κρατουμένων, τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού εκπαίδευση και τη διοίκηση του προσωπικού των σωφρονιστικών καταστημάτων και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την ψηφιακή αναβάθμιση της Γραμματείας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέσα στον Δεκέμβριο θα λειτουργήσουν οι νέες φυλακές Δράμας – Θεσμοθετείται το «βραχιολάκι»"

Αργολίδα: Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας τραυματίας από το επεισόδια – Μεταφέρεται στην Αθήνα

Σοβαρή είναι η κατάσταση του ενός από τους δυο τραυματίες στη Νέα Κίο στην Αργολίδα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ναυπλίου έχοντας δεχθεί σκάγια από πυροβολισμούς με καραμπίνες στο κεφάλι.

Οι άγνωστες μέχρι στιγμή διαφορές δυο οικογενειών Ρομά στον καταυλισμό στη Νέα Κίο στην Αργολίδα οδηγήσαν τους δυο πρωταγωνιστές των επεισοδίων να βγάλουν τα όπλα και να πυροβολήσουν ο ένας εναντίον του άλλου.

Τα επεισόδια, σύμφωνα με το argolikeseidhseis, συνεχίστηκαν και στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, με δεκάδες συγκεντρωμένους, όταν κάποιος Ρομά προσπάθησε να πατήσει με το όχημά του έναν ομόφυλό του από την αντίπαλη οικογένεια και τότε αυτός έβγαλε όπλο και πυροβόλησε (στον αέρα λένε αυτόπτες μάρτυρες) προκαλώντας τρόμο σε ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε κατοίκους της γύρω περιοχής που έντρομοι προσπάθησαν να καλυφθούν από τα πυρά.

Αργά το απόγευμα οι θεράποντες ιατροί διασωλήνωσαν τον έναν πιο σοβαρά τραυματία που φέρει τραύματα από σκάγια στο κεφάλι και τον λαιμό και έκριναν επιβεβλημένη την διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η Ασφάλεια Ναυπλίου διενεργεί έρευνα για την υπόθεση ενώ υπάρχουν φόβοι για συνέχιση των επεισοδίων μεταξύ των δυο οικογενειών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αργολίδα: Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας τραυματίας από το επεισόδια – Μεταφέρεται στην Αθήνα"

Στους -56 βαθμούς Κελσίου έπεσε ο υδράργυρος στη Σιβηρία

Στους -56 βαθμούς Κελσίου έπεσε σήμερα ο υδράργυρος σε τμήματα της Σιβηρίας, την ώρα που χιονοθύελλες σάρωσαν τη Μόσχα, όπου καταγράφεται ρεκόρ χιονόπτωσης, προκαλώντας προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές.

Στη Δημοκρατία Σαχά, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Σιβηρίας και περιλαμβάνει το Γιακούτσκ, μία από τις πιο κρύες πόλεις στον κόσμο, οι θερμοκρασίες βούτηξαν κάτω από τους μείον 50 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιφέρειας.

Στο Οϊμιάκον, μια περιοχή στη Σαχά, τα θερμόμετρα έδειξαν -56 βαθμούς Κελσίου το βράδυ της Δευτέρας.

Η ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε πως η αίσθηση του ψύχους θα είναι στους 60 και πλέον βαθμούς κάτω από το μηδέν στο Οϊμιάκον δεδομένων των ανέμων και της υγρασίας και ότι ο υδράργυρος αναμένεται να καταγράψει περαιτέρω πτώση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, στα Ουράλια και τα εδάφη της Σιβηρίας, ο παγετός αναμένεται να ενταθεί την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου», έγινε γνωστό από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ρωσίας, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στη ρωσική πρωτεύουσα σημειώθηκαν χθες από τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις που έχουν ποτέ καταγραφεί, με αποτέλεσμα μεγάλα τμήματα της Μόσχας να καλυφθούν με χιόνι, το ύψος του οποίου έφθασε τα 35 εκατοστά σε μία μόλις ημέρα.

Καθυστερήσεις υπήρξαν σε ορισμένα από τα αεροδρόμια της Μόσχας λόγω της κακοκαιρίας.

Οι θερμοκρασίες στη Μόσχα και τα περίχωρά της αναμένεται να πέσουν σε περίπου -20 βαθμούς Κελσίου αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Στα Ουράλια, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο υδράργυρος θα καταγράψει πτώση στους -40 βαθμούς Κελσίου αυτήν την εβδομάδα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Στους -56 βαθμούς Κελσίου έπεσε ο υδράργυρος στη Σιβηρία"

Αεροδρόμιο Μονάχου: Ακυρώθηκαν οι πρωινές αναχωρήσεις και αφίξεις της Τρίτης λόγω πρόβλεψης για χιονόνερο

Το αεροδρόμιο του Μονάχου προχώρησε σε ακύρωση όλων των πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες για το πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου. Ο λόγος είναι το συνεχιζόμενο κύμα βαρυχειμωνιάς που πλήττει τη Βαυαρία.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, λόγω της πρόβλεψης των μετεωρολόγων για χιονόνερο στη διάρκεια της νύχτας, ακυρώνονται οι πρωινές πτήσεις της Τρίτης, 5 Δεκεμβρίου, από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις έως τις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Σε σχετική ανακοίνωση του αεροδρομίου της βαυαρικής πρωτεύουσας, αναφέρεται ότι θα επηρεαστούν τουλάχιστον 150 αναχωρήσεις και 160 αφίξεις

Τα αεροπορικά δρομολόγια πρόκειται να επαναληφθούν το απόγευμα της Τρίτης (05.12.2023), αλλά αναμένονται περαιτέρω περιορισμοί στην κυκλοφορία.

Ως γνωστόν, περίπου 1.400 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου το Σαββατοκύριακο (02 – 03.12.2023) λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Η εικόνα του αεροδρομίου το περασμένο διήμερο: 


Υπενθυμίζεται ότι στο αεροδρόμιο παρέμεναν για τέταρτο 24ωρο περίπου 150 Έλληνες που δηλώνουν οργισμένοι από τη στάση και τη συμπεριφορά των υπευθύνων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αεροδρόμιο Μονάχου: Ακυρώθηκαν οι πρωινές αναχωρήσεις και αφίξεις της Τρίτης λόγω πρόβλεψης για χιονόνερο"

Πυροβολισμοί από Ρομά στο Νοσοκομείο Ναυπλίου - Πανικός σε ασθενείς, προσωπικό και κατοίκους

Έκρυθμη είναι η κατάσταση εξωτερικά του Νοσοκομείου Ναυπλίου όπου μεταφέρθηκαν και οι δυο τραυματίες από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σε επεισόδια σε καταυλισμό Ρομά στη Νέα Κίο στην Αργολίδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα επεισόδια προκλήθηκαν με πρωταγωνιστές δυο άτομα από διαφορετικές οικογένειες που έχουν προστριβές μεταξύ τους.

Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου που έχουν μεταφερθεί οι δυο τραυματίες, έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες Ρομά. 

Εκεί οι συγκεντρωμένοι τσακώθηκαν στον εξωτερικό χώρο και πάλι μεταξύ τους και έπεσαν και πάλι πυροβολισμοί από ομάδα συγκεντρωμένων, με έναν Ρομά να τραυματίζεται ελαφρά, προκαλώντας πανικό στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ενώ και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν τρομοκρατηθεί και έχουν κλειστεί στα σπίτια τους.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ σπεύδουν και ενισχύσεις.





argolikeseidhseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροβολισμοί από Ρομά στο Νοσοκομείο Ναυπλίου - Πανικός σε ασθενείς, προσωπικό και κατοίκους "

Νέα Αριστερά: Χαρίτσης και Τσακαλώτος ανακοίνωσαν το όνομα του νέου φορέα των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα Αριστερά. Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ονόματος του φορέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το νέο όνομα καθώς και όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα συγκροτήσουν 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκαν στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του νέου κόμματος, Αλέξη Χαρίτση. Παρεμβάσεις προηγήθηκαν από την Έφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας και την ζωή μας αλλά και την συνείδησή μας», είπε η Έφη Αχτσιόγλου. Το πρώτο βήμα, είπε ακόμα είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος είπε ότι «σήμερα ξεκινάμε από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν γιατί έχουμε πολύτιμη εμπειρία από μικρούς και μεγάλους αγώνες».  

«Το τελευταίο απεριτίφ πριν το κυρίως πιάτο», είπε χαριτολογώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στην τοποθέτηση που θα ακολουθούσε από τον Αλέξη Χαρίτση. «Δεν επιδιώκουμε να είμαστε στρατηγοί αλλά καλούμε τον κόσμο να πάρει πρωτοβουλίες και να απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής».

Ο Αλέξης Χαρίτσης που θα είναι και επικεφαλής αυτού του νέου φορέα είπε ότι «μπροστά μας δημιουργείται κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο και μας γεμίζει με χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα και κανένα ταξίδι δεν ξεκινάει από το μηδέν. Η νέα μας κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους με ξεχωριστή διαδρομή. Συναντηθήκαμε με την Αριστερά στην διακυβέρνηση της χώρας και δεν απαρνιόμαστε αυτό που υπήρξαμε. Είμαστε περήφανοι γιατί βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια».

Και πρόσθεσε: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτά τα οποία καταφέραμε και σήμερα στεκόμαστε αυτοκριτικά σε αυτά που μας πλήγωσαν και σε αυτά που υποτιμήσαμε και δεν καταφέραμε να πετύχουμε».

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα εσωτερικά και διεθνή και τις θέσεις του νέου φορέα λέγοντας ότι η Αριστερά που εκπροσωπεί διεκδικεί την διακυβέρνηση της χώρας. «Θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων τώρα και όχι στην Δευτέρα Παρουσία», είπε αφήνοντας αιχμές για τον πρώην σύντροφό του Στέφανο Κασσελάκη. 

Τόνισε ακόμα ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι να φτιαχτεί ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής μακριά από αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς. Έχουμε πει ότι δεν ανακοινώνουμε ένα νέο κόμμα αλλά ένα νέο εγχείρημα». Ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι η αριστερή πολιτική μετράει και μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων. 

Η παρουσίαση του νέου ονόματος έγινε σχεδόν παράλληλα με την συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Alpha.

Ήδη από νωρίς άρχισαν να καταφθάνουν όσοι στηρίζουν την κίνηση των 11.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Αριστερά: Χαρίτσης και Τσακαλώτος ανακοίνωσαν το όνομα του νέου φορέα των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ"

Πρώτη επίσημη κοινοβουλευτική διαφοροποίηση στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, των 10 από τους 11 που ανεξαρτητοποιήθηκαν

Την πρώτη κοινοβουλευτική τους διαφοροποίηση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κατέγραψαν οι 10 από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα, και σήμερα αναμένεται να ανακοινώσουν το όνομα του νέου φορέα τους.

Ειδικότερα, κατά την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρα του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια, όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές της «Ομάδας Αχτσιόγλου» και της «Ομπρέλας», δήλωσαν «παρών», με εξαίρεση τον μουσουλμάνο βουλευτή Φερχάτ Οσκιούρ που συντάχθηκε με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτη επίσημη κοινοβουλευτική διαφοροποίηση στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, των 10 από τους 11 που ανεξαρτητοποιήθηκαν"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Τρίτη 5 Δεκεμβρίου. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στα δυτικά από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά νωρίς το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά και το βράδυ στα νότια θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 01 έως 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από 08 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Από το βράδυ αυξημένες νεφώσεις με βροχές οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και νωρίς το πρωί στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη δυτική και κυρίως τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Πελοπόννησο και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα στις δυτικές Κυκλάδες οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα από το βράδυ σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τμήματα ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα"

Με κάταγμα στο πρόσωπο ανήλικος μετά από αιματηρό επεισόδιο σε σχολείο των Χανίων

Την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής και αγανάκτησης, φαίνεται ότι απετέλεσε ένα περιστατικό ξυλοδαρμού το οποίο συνέβη το πρωί της Δευτέρας στο 7ο Γυμνάσιο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας μαθητής χτύπησε με γροθιές έναν άλλον μαθητή με αποτέλεσμα να του προξενήσει τραύματα στο πρόσωπο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογα περιστατικά βίας από τον ίδιο μαθητή είχαν συμβεί και στο παρελθόν, ενώ όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, Πέτρος Χατζησταύρος αν και είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι δεν έγινε το παραμικρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, για το περιστατικό έχει κατατεθεί μήνυση, καθώς ο μαθητής υπέστη κάταγμα στη μύτη από τα χτυπήματα του συμμαθητή του.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του κ. Χατζησταύρου στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Συνήθως οι λόγοι των αναρτήσεων μου είναι επαγγελματικοί και προσωπικοί.

Η σημερινή ανάρτηση είναι ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου.

Θέλουμε ως σύλλογος να ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και δυο μήνες στο σχολείο μας.

Κατάσταση που σήμερα ,δυστυχώς οδήγησε σε ένα περιστατικό που εδώ και ένα μήνα είχαμε  προειδοποιήσει τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας ότι θα γίνει. (με έγγραφο μας)

Υπάρχουν περιστατικά που …πλέον αδυνατεί να λύσει η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου μας και οι αρμόδιοι…. κωφεύουν .

Δώστε λύση ΑΜΕΣΑ .

Σήμερα ένα παιδί έφυγε αιμόφυρτο… αύριο ποιος?»

flashnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Με κάταγμα στο πρόσωπο ανήλικος μετά από αιματηρό επεισόδιο σε σχολείο των Χανίων"

Τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο Γρηγοροπούλου και την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

«Αστακός» θα είναι η Αθήνα την Τετάρτη (6.12.2023) για την επέτειο της συμπλήρωσης 15 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά φυσικά και μια μέσα μετά, την Πέμπτη, στην επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχει προγραμματίσει η ΕΛΑΣ για τη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα θα είναι δρακόντεια, ενώ θα τεθούν σε ισχύ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους, ενώ ελικόπτερα και drones θα εποπτεύουν από αέρος την Αθήνα. Μάλιστα, θα υπάρξει ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία.
 
Περίπου 4.000 αστυνομικοί στην επέτειο Γρηγορόπουλου

Για την μεθαυριανή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου  έχουν προγραμματιστεί διάφορες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης και στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί με την βοήθεια ελικοπτέρων και drones για να αποφευχθούν πιθανά έκτροπα.

Τα αστυνομικά μπλόκα και οι περιπολίες θα καθοριστούν ανάλογα με τα «δρομολόγια» των συγκεντρώσεων – πορειών.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μικρότερος αριθμός αστυνομικών για Ερντογάν

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα για την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στους δρόμους θα είναι μικρότερος αριθμός αστυνομικών από εκείνον στην επέτειο Γρηγορόπουλου.

Επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 3.000 αστυνομικοί, ενώ όλες οι υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας θα είναι σε επιφυλακή.

Το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα ελέγχει τα πάντα ενώ οι κάμερες από το ελικόπτερο και τα drones της ΕΛΑΣ θα δίνουν εικόνες σε πραγματικό χρόνο από κάθε σημείο της άφιξης και της διαδρομής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα.

Έλεγχοι και ελεύθεροι σκοπευτές

Αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στην περιοχή γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπές στην κίνηση ανάλογα με την πορεία της αυτοκινητοπομπής του Τούρκου προέδρου. Τις κινήσεις του Ερντογάν θα εποπτεύουν και ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής.

Σε κτίρια σε διάφορα σημεία της Αθήνας, αλλά και στη διαδρομή από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές.

Πέρα απ’ όλα αυτά θα υπάρχουν και ειδικά μέτρα φύλαξης για την προστασία «στόχων» τουρκικού ενδιαφέροντος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τετάρτης

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, λόγω των συγκεντρώσεων – πορειών που έχουν εξαγγελθεί για τη συμπλήρωση 15 ετών από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο Γρηγοροπούλου και την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα"

Καιρός: Νέα επιδείνωση με έντονα φαινόμενα μέχρι την Τετάρτη

Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το βράδυ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 2/12.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία:

  • Για σήμερα τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική και νότια χώρα έως αργά το απόγευμα. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν κατά τόπους οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
  • Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από αύριο το βράδυ και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (6/12).

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Αύριο
  1. Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο.
  2. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.
  • Την Τετάρτη
  1. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια έως το μεσημέρι.
  2. Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως αργά το απόγευμα.
  3. Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αντίστοιχη είναι η πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Όπως σημειώνει, την Τρίτη και την Τετάρτη τον καιρό της χώρας θα επηρεάσει βαρομετρικό χαμηλό. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση:

  • Την Τρίτη 05/12 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 4 έως 7 βαθμών. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Την Τετάρτη 06/12 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά όλη τη χώρα όμως από απόγευμα θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Νέα επιδείνωση με έντονα φαινόμενα μέχρι την Τετάρτη"

Καλάθι Χριστουγέννων: Αυτά είναι τα 8 προϊόντα που θα περιέχει – Ξεκινά 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιανουαρίου

Από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου θα εφαρμοστεί, και εφέτος, το «Καλάθι των Χριστουγέννων», το οποίο θα περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων για το εορταστικό τραπέζι, μεταξύ αυτών, μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Εντύπωση προκαλεί ότι μέσα στο Καλάθι των Χριστουγέννων δεν περιέχεται το χοιρινό κρέας το οποίο θεωρείται σε πολλές περιοχές της χώρας αναπόσπαστο μέρος του εορταστικού τραπεζιού. 

Συγκεκριμένα, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιέχονται τα εξής προϊόντα:

   -Γαλοπούλα

   -Αρνί

   -Κατσίκι

   -Μελομακάρονα

   -Κουραμπιέδες

   -Τσουρέκι

   -Βασιλόπιτα

   -Σοκολάτα 

 Αυτά αποφασίστηκαν στην συνάντηση που είχε, σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο γενικός γραμματέας Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, με τον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ), Αριστοτέλη Παντελιάδη, τον γενικό γραμματέα, Κώστα Μαυροειδή και τον γενικό διευθυντή, Απόστολο Πεταλά.

Ο υπουργός, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης: «Για ακόμα μια φορά είχαμε μια πολύ ουσιαστική συνάντηση με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ και από κοινού αποφασίσαμε ποια προϊόντα θα ενταχθούν στο φετινό “Καλάθι των Χριστουγέννων”, το οποίο θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 3 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνονται βασικές κατηγορίες τροφίμων για κάθε νοικοκυριό, ενώ φέτος εντάσσουμε επιπρόσθετα τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Αυτές τις άγιες ημέρες, θέλουμε κάθε σπιτικό να καταφέρει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα προϊόντα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι του σε χαμηλές τιμές και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που καταφέρνουμε και το υλοποιούμε».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλάθι Χριστουγέννων: Αυτά είναι τα 8 προϊόντα που θα περιέχει – Ξεκινά 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιανουαρίου"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς βίασε άνδρες και γυναίκες στην εισβολή της 7ης Οκτωβρίου - Τι αναφέρει έκθεση

Την ώρα που το Ισραήλ ξεκινά τη «μεγαλύτερη έρευνα στην ιστορία του για εγκληματικές δραστηριότητες, ερευνητές του Τελ Αβίβ που μελετούν τις συνέπειες των βίαιων επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου βρήκαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, άνδρες και γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, όπως ισχυρίζονται ακτιβιστές, γράφει η εφημερίδα «Daily Mail».

Η Yael Sherer, εκπρόσωπος της ισραηλινής ομάδας υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Survivors of Sexual Violence», αναφέρει ότι υπήρχαν στοιχεία, καθώς και μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων για σεξουαλική βία που διαπράχθηκε κατά των δύο φύλων εν μέσω των επιθέσεων της Χαμάς.

«Υπήρξε σεξουαλική επίθεση και βιασμός και των δύο φύλων σε αυτές τις κοινότητες στο νότιο Ισραήλ... έχουμε λίγους επιζώντες - όχι πολλούς», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC Radio 4.

«Από τις σορούς φαίνεται ότι τα θύματα ακρωτηριάστηκαν... οι τρομοκράτες φρόντισαν να ντροπιάσουν αυτούς τους ανθρώπους και να τους ατιμάσουν», πρόσθεσε η Yael Sherer.

Τα στοιχεία αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ η ισραηλινή αστυνομία ξεκίνησε τη μεγαλύτερη έρευνα για σεξουαλική βία και εγκλήματα κατά των γυναικών που διαπράχθηκε ποτέ στη χώρα.

«Είναι σαφές πλέον ότι τα σεξουαλικά εγκλήματα ήταν μέρος του σχεδιασμού της Χαμάς και σκοπός τους ήταν να τρομοκρατήσουν και να εξευτελίσουν τους ανθρώπους», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η ισραηλινή αστυνομία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες δηλώσεις, φωτογραφίες και βιντεοκλίπ, το περιεχόμενο των οποίων είναι τόσο σκληρό κυρίως για τις μητέρες που βλέπουν τα κορίτσια τους με σπασμένη λεκάνη έχοντας υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς βίασε άνδρες και γυναίκες στην εισβολή της 7ης Οκτωβρίου - Τι αναφέρει έκθεση"

Αλβανία: Αναβλήθηκε η δίκη του Φρέντι Μπελέρη για ειδική άδεια, ώστε να ορκιστεί δήμαρχος

Το Ειδικό Δικαστήριο ανέβαλε για τις 11 Δεκεμβρίου την εξέταση του αιτήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος για πολλοστή φορά ζήτησε ειδική άδεια, για να ορκιστεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με το himara.gr, οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης των φυλακών υποστήριξαν ότι ένα τέτοιο αίτημα πρέπει να απορριφθεί, διότι δε βασίζεται στη νομοθεσία, ενώ οι δικηγόροι του Μπελέρη λένε ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.

Στις 24 Νοεμβρίου, το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας κλήθηκε να αποφασίσει ποιο είναι το αρμόδιο όργανο να εξετάσει το αίτημα της άδειας ορκομωσίας και απεφάνθη πως είναι το δικαστήριο κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (SPAK). Το εν λόγω δικαστήριο δύο φορές κατά το παρελθόν δήλωσε αναρμόδιο στα αιτήματα των δικηγόρων του Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας.

Παρούσα στη σημερινή συνεδρίαση ήταν και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, κα Κωνσταντίνα Καμίτση.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλβανία: Αναβλήθηκε η δίκη του Φρέντι Μπελέρη για ειδική άδεια, ώστε να ορκιστεί δήμαρχος"

Καταστήματα ΔΕΗ: Ανοικτά και το Σάββατο

Ανοικτά πλέον και το Σάββατο θα είναι επιλεγμένα καταστήματα της ΔΕΗ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους. Με αυτό τον τρόπο, η ΔΕΗ παραμένει συνεπής στη δέσμευσή της για διαρκή αναβάθμιση και βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της.

Με ωράριο λειτουργίας από τις 8:30 έως τις 15:00, συνολικά 13 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα (στην Αθήνα: Μαρούσι, Χαλάνδρι, Καλλιθέα, Βούλα, Άνω Πατήσια, Άγιος Δημήτριος, Αιγάλεω, Κηφισιά και Στουρνάρη, στην Θεσσαλονίκη: Καλαμαριά και Τσιμισκή, στα Χανιά και στη Σύρο) διευρύνουν την λειτουργία τους και τα Σάββατα, ενώ σύντομα, και άλλα καταστήματα ΔΕΗ θα ενσωματώσουν το νέο ωράριο στη λειτουργία τους.

Το εξειδικευμένο προσωπικό των καταστημάτων ΔΕΗ θα βρίσκεται εκεί για να υποδεχθεί τους πελάτες και να τους ενημερώσει σχετικά με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και για την εξέλιξη της πορείας των αιτημάτων τους.

Τα καταστήματα ΔΕΗ στη νέα εποχή

Εκτός από την λειτουργία και Σάββατο, η ΔΕΗ μετασχηματίζει το δίκτυο καταστημάτων της ανακαινίζοντας υπάρχοντα καταστήματα και δημιουργώντας νέα.

Με μοντέρνο σχεδιασμό, ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενέργειας, γρήγορη εξυπηρέτηση, διευρυμένο ωράριο και αποκλειστικές προσφορές ειδικά για τους πελάτες τους, όλα τα νέα καταστήματα ΔΕΗ έχουν τον πελάτη, τις ανάγκες και την εμπειρία του, στο επίκεντρο. Ο σχεδιασμός των νέων καταστημάτων γίνεται σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες τάσεις, με ανοιχτούς, φιλόξενους χώρους και ειδικά σχεδιασμένο φωτισμό.

Τα νέα καταστήματα ΔΕΗ προσφέρουν στους επισκέπτες τους άμεση και εύκολη εξυπηρέτηση σε τρεις ζώνες:

  • της γρήγορης εξυπηρέτησης,
  • της εξυπηρέτησης από εξειδικευμένους συμβούλους ενέργειας,
  • της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης myΔΕΗ ServicePoint, όπου οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν, να διαχειριστούν εύκολα τα προγράμματά τους, καθώς επίσης να υποβάλλουν αιτήματα και να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά ή να προγραμματίσουν το ραντεβού τους σε ημέρα και ώρα της επιλογής τους.

Συμβουλές ενέργειας από τον Energy Coach

Ακόμη, οι επισκέπτες των καταστημάτων ΔΕΗ μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους με τον Energy Coach, τον εξειδικευμένο σύμβουλο , για εξατομικευμένες προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και κόστους. Με τη βοήθεια του Energy Coach μπορούν να μάθουν πως να παρακολουθούν άμεσα και εύκολα την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και την ενεργειακή ανάλυση των συσκευών τους και να ενημερωθούν με προσωποποιημένες προτάσεις εξοικονόμησης.

Επίσης, μπορούν να ενεργοποιήσουν νέες υπηρεσίες, όπως το e-SelfMetering, μέσω της οποίας  αποκτούν πλήρη έλεγχο του λογαριασμού τους καθώς καταχωρούν οι ίδιοι  την πραγματική κατανάλωσή τους. Επιπλέον, μπορούν να ενεργοποιήσουν πρόσθετες υπηρεσίες, όπως το GreenPass, που εγγυάται πως όση ποσότητα ενέργειας καταναλώνεται, τόση παράγεται και δεσμεύεται από Ανανεώσιμες Πηγές και το FixIt, την πρόσθετη υπηρεσία άμεσης τεχνικής βοήθειας στο σπίτι.

Στα νέα καταστήματα ΔΕΗ, πελάτες και επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις λύσεις ΔΕΗ για φωτοβολταϊκά στο σπίτι και αντλίες θερμότητας.

Και 24ωρη δωρεάν τηλεφωνική εξυπηρέτηση

Η ΔΕΗ βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της 24/7, καθώς το ωράριο του τηλεφωνικού κέντρου της άλλαξε και λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση. Με αυτό τον τρόπο οι πελάτες μπορούν πλέον να καλούν δωρεάν στο 800 900 1000 οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας προτιμούν για την εξυπηρέτησή τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταστήματα ΔΕΗ: Ανοικτά και το Σάββατο"

Ο γνωστός τράπερ Don Leon στη συμμορία που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ – «Ξέπλενε» τα χρήματα μέσω βίντεο κλιπ

Στη σύλληψη του γνωστού τράπερ Don leon, ο οποίος συμμετείχε σε σπείρα που πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει τη σπείρα που είχε πραγματοποιήσει 10 διαρρήξεις σε ΑΤΜ με λεία 710.000 ευρώ.

Εκτός από τον γνωστό τράπερ, άλλα δύο άτομα συμπλήρωναν την ομάδα της συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις σε ΑΤΜ.

Ο επαγγελματισμός και η παρατηρητικότητα των αρμόδιων αξιωματικών και υπαξιωματικών που χειρίστηκαν στην υπόθεση, οδήγησαν στην ταυτοποίηση των τριών μελών της οργάνωσης, ηλικίας 26, 27 και 28 ετών, οι οποίοι προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων και μέσω αυτών μετέβαιναν σε επαρχιακές περιοχές της Ελλάδας, όπου, χρησιμοποιώντας τροχούς κοπής μετάλλων ή τοποθετώντας εκρηκτικές ύλες, παραβίαζαν Α.Τ.Μ. με σκοπό να αφαιρέσουν τα χρήματα που περιείχαν.   

Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις εκρήξεων Α.Τ.Μ. σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και 7 κλοπές οχημάτων. Τα τρία μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στο Καματερό, ενώ είχε προηγηθεί διάρρηξη ΑΤΜ στην Ερμιόνη, όπου είχαν αφαιρέσει 198.515 χιλιάδες.

Όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν προκλητικά πολυτελή βίο, τον οποίο επιδείκνυαν με κάθε ευκαιρία τόσο στις καθημερινές τους συναναστροφές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ «ξέπλεναν» τα παράνομα κέρδη τους δαπανώντας υπέρογκα ποσά μέσω της μουσικής βιομηχανίας ή μέσω στοιχηματισμού σε καζίνο.

Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά την προσπάθειά τους να εισέλθουν εντός του ορμητηρίου και συνελήφθησαν, ενώ συνολικά από σωματικές έρευνες και έρευνες σε οχήματα, οικίες και στο ορμητήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·          -206.570- ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ,

·         -1- κιλό και -518- γραμμάρια εκρηκτικής ύλης,

·         πολεμικό τυφέκιο τύπου M16,

·         πιστόλι,

·         φυσίγγια,

·         -4- πυροκροτητές,

·         πυραγωγό σχοινί,

·         εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων,

·         μεταλλικός τροχός κοπής,

·         διαρρηκτικά εργαλεία, σπρέι χρώματος,

·         ρουχισμός, φακοί κεφαλής,

·         κινητά και

·         κλειδιά οχημάτων. 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των δραστών, για παράβαση του νόμου περί όπλων, αφού εντός της οικίας του, την οποία επισκεπτόταν συχνά ο εν λόγω δράστης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5- πιστόλια και πλήθος φυσιγγίων. 

 

  

  

  

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής τους δράσης και την εξιχνίαση περισσότερων περιπτώσεων που τυχόν εμπλέκονται, συνεχίζονται.

Σημειώνεται πως ο 28χρονος τράπερ το 2021 είχε συλληφθεί και πάλι σε σπείρα που πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε ΑΤΜ κι είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιανουάριο του 2023.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο γνωστός τράπερ Don Leon στη συμμορία που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ – «Ξέπλενε» τα χρήματα μέσω βίντεο κλιπ"

Γιγάντια επιχείρηση για την καταστολή συνδρομητικής «πειρατείας» – Συνδρομητές πέταξαν τα παράνομα κουτιά για να μην συλληφθούν

Η μεγαλύτερη -στα χρονικά- επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ σε Ελλάδα και Ευρώπη, για την καταπολέμηση της «πειρατείας» συνδρομητικών υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου σε δεκάδες περιοχές σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Δυτική Μακεδονία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η προετοιμασία της επιχείρησης διήρκησε πολλούς μήνες και περιέχει ογκωδέστατη δικογραφία εκατοντάδων σελίδων, αλλά και δεκάδες συλληφθέντες.

Πραγματοποιήθηκαν δεκάδες έρευνες σε οικίες, καταστήματα, οχήματα και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και στην επιχείρηση έλαβαν μέρος περισσότερα από 50 ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και φυσικά δικαστικοί λειτουργοί. Η έρευνα εστίασε σε τεράστια εγκληματική οργάνωση με πλοκάμια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, που εμπλέκονταν σε παράνομη διανομή και πώληση συνδρομητικού πειρατικού υλικού, στοιχειώνοντας τη σοβαρή απειλή, που αντιπροσωπεύει η συνδρομητική πειρατεία για τις νόμιμες βιομηχανίες, αλλά και τα εκατομμύρια διαφυγόντα έσοδα του κράτους.

Αναγνώστες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης απέστειλαν φωτογραφίες με δεκάδες παράνομους αποκωδικοποιητές σε κάδους απορριμμάτων στα Ιωάννινα και στην Αθήνα, προφανώς από τις απειλούμενες ποινικές διώξεις και τα πρόστιμα που πλέον επίκεινται για τους τελικούς απλούς χρήστες.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί ψηφιακά και χειρόγραφα πελατολόγια χιλιάδων απλών οικιακών χρηστών με στοιχεία διεύθυνσης και κινητά τηλέφωνα, μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά, επιμελώς κρυμμένα, μεγάλος αριθμός ψηφιακών μέσων (υπολογιστές με παράνομα λογισμικά διαχείρισης πελατών, κινητά τηλέφωνα, παράνομοι αποκωδικοποιητές) καθώς επίσης πλήθος ψηφιακών χρηματικών συναλλαγών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ενώ αναμένονται επίσημες επικαιροποιημένες ανακοινώσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η επιχείρηση αυτή αναδεικνύει για άλλη μία φορά το πάρτι εκατομμυρίων, που υπάρχει πίσω από αυτές τις έκνομες δραστηριότητες αλλά και την προηγούμενη απουσία της πολιτείας, που άφησε να γιγαντωθεί αυτή η «παρα-συνδρομητική» μπίζνα.

Αξίζει να σημειωθεί και η τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει από τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, καθώς και του προϊσταμένου του τμήματος θεμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας Ευθύμιου Λύσσαρη και της ομάδας του, της ίδιας Υπηρεσίας. Σε μία πρωτοφανή σε έκταση επιχείρηση για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, κατάφεραν να αποκρυσταλλώσουν το σύνολο σχεδόν του τεράστιου εγκληματικού δικτύου, με μηδενικές διαρροές και άκρα μυστικότητα, πράγμα πάρα πολύ δύσκολο για ταυτόχρονες επιχειρήσεις σχεδόν σε όλη την επικράτεια.

Αυτό αποδεικνύει ότι τέτοια πρότυπα υπηρεσιών με αποφασιστικότητα, αφοσίωση, επαγγελματισμό και όραμα, μπορούν να εγκαθιδρύσουν την αίσθηση ασφάλειας της κοινότητας, καθώς και να δείξουν τον δρόμο σε άλλες Υπηρεσίες για παρόμοιες επιτυχίες.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την παρούσα υπόθεση, αλλά και το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που χειρίστηκε με τεράστια επιτυχία παρόμοιες υποθέσεις στο παρελθόν, έφεραν στο ελληνικό προσκήνιο τις σημαντικότατες εγκληματικές προεκτάσεις των εγκλημάτων «πειρατείας» συνδρομητικής. Απέδειξαν ότι η ποινική ελαφρότητα της παράνομης θέασης που υπήρχε στο παρελθόν και οι φαινομενικά μικρές μηνιαίες συναλλαγές 15 και 20 ευρώ, τελικά μεταφράζονταν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ διαφυγόντα έσοδα του κράτους, που φρέναραν την κοινωνική ευημερία, τους κοινωνικούς πόρους αλλά και την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Το παράνομο «ψυχαγωγικό ναρκωτικό» απασχολεί τις περισσότερες χώρες του κόσμου και όσο αυξάνεται η τεχνολογία και επεκτείνεται το διαδίκτυο τόσο οι νομοθέτες θα πρέπει να αφουγκράζονται τις εξελίξεις και να προβλέπουν τις έκνομες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές προετοιμάζονται για περαιτέρω έρευνες σε όλη την επικράτεια, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη περισσότερων ατόμων που συμμετέχουν σε παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες, συνυπολογίζοντας πλέον και την συνυπευθυνότητα των τελικών χρηστών-παράνομων συνδρομητών.

Αναμένοντας τις ποινικές διώξεις και τις απολογίες των συλληφθέντων σε εισαγγελέα και ανακριτή τις επόμενες ώρες, στο στόχαστρο των αρχών πλέον μπαίνει ολόκληρη η δομή λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης συνδρομητικών υπηρεσιών.

Από την μία, υπάρχει πολυπλοκότητα κατανόησης του εγκληματικού δικτύου, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελείται από πυραμιδική εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους (servers -data centers, αρχηγούς, υπαρχηγούς, ταμίες και μεταπωλητές πολλαπλών επιπέδων), με στεγανή διαστρωμάτωση (τύπου μαφίας) και με ψηφιακή δικτυακή δομή σε dark web και κακόβουλη εκμετάλλευση ιδιωτικότητας και ανωνυμίας του διαδικτύου και από την άλλη έχουμε τους φυσικούς χρηματοδότες της εγκληματικής οργάνωσης, που δεν είναι άλλοι από απλούς πολίτες όλων των εισοδηματικών κλιμακίων και όλων των ηλικιών.

Συνεπώς φαίνεται πως η λύση έρχεται από τη διάρρηξη της αλυσίδας ροής του χρήματος μεταξύ των δύο προαναφερόμενων μερών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τις αντι-εγκληματικές καμπάνιες αλλαγής καταναλωτικής κουλτούρας, πλέον θα χρησιμοποιηθούν όλα τα νομοθετικά και συνταγματικά εργαλεία και θα αξιολογούνται ποινικά όλες οι αποδεδειγμένες παράνομες οικονομικές συναλλαγματικές σχέσεις μεταξύ χρηστών και εγκληματικών δικτύων. Επιτέλους πρέπει η Ελλάδα να ξεφύγει από ουραγός στην καταπολέμηση των εγκληματικών οργανώσεων παραβιάσεων πνευματικής ιδιοκτησίας και να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης και ελπίδας ανάπτυξης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιγάντια επιχείρηση για την καταστολή συνδρομητικής «πειρατείας» – Συνδρομητές πέταξαν τα παράνομα κουτιά για να μην συλληφθούν"

Σπάτα: Περιπετειώδης καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου – Συνελήφθη ανήλικος

Επεισοδιακή καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Σπάτα. Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισε αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες κι έκανε σήμα για να σταματήσει. Ο οδηγός του όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγει.

Στην καταδίωξη που ακολούθησε το κλεμμένο αυτοκίνητο προσέκρουσε στην αρχή σε πινακίδα. Ο συνοδηγός του άνοιξε την πόρτα και άρχισε να τρέχει ώστε να αποφύγει την σύλληψη.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνέχισε την τρελή πορεία του με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να συγκρουστεί με άλλο αυτοκίνητο πριν χαθεί από τους αστυνομικούς.

Ο συνοδηγός που είχε εγκαταλείψει το όχημα, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα. Πρόκειται για έναν Ρομά 15 ετών και πάνω του βρέθηκαν χρήματα τα οποία πιθανότατα είχε αφαιρέσει από διάρρηξη που είχε γίνει νωρίτερα σε κατάστημα σούπερ μαρκετ.

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Σπάτα: Περιπετειώδης καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου – Συνελήφθη ανήλικος"

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία, έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Ισχυρός σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η πρώτη εκτίμηση για το μέγεθός του ήταν 5 Ρίχτερ, με άλλες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 5,1 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός πριν από λίγο στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης για τον ΣΚΑΪ, ενώ είχε επίκεντρο νότια της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην Προύσα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία, έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη"

Στο έλεος του χιονιά η Ευρώπη: Ακυρώσεις πτήσεων και μπλακ άουτ σε Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία (βίντεο)

Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν την Ευρώπη, προκαλώντας χάος σε Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία!

Το αποτέλεσμα του χιονιά έχει να ακυρωθούν πολλές αεροπορικές πτήσεις και να διακοπούν σιδηροδρομικές μεταφορές. Είναι χαρακτηριστικό πως το αεροδρόμιο του Μονάχου ακύρωσε όλες τις πτήσεις του μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής!

Γερμανία

Στη Γερμανία τα τρένα από και προς τον κεντρικό σταθμό του Μονάχου σταμάτησαν συμβουλεύοντας τους επιβάτες να καθυστερήσουν ή να αλλάξουν τη διαδρομή τους. Το πρακτορείο ειδήσεων DPA ανέφερε ότι ορισμένοι επιβάτες στο Μόναχο και στην κοντινή πόλη Ουλμ πέρασαν το βράδυ της Παρασκευής σε τρένα λόγω της στάσης.

Στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, δεν λειτουργούσαν λεωφορεία ή τραμ από το απόγευμα του Σαββάτου, ανακοίνωσε η τοπική αρχή διέλευσης. Τα κατεδαφισμένα δέντρα άφησαν επίσης «πολλές χιλιάδες» ανθρώπους χωρίς ρεύμα σε όλη τη Βαυαρία, δήλωσε η εταιρεία κοινής ωφελείας Bayernwerk στο DPA.

Οι υπεύθυνοι της γερμανικής Bundesliga ανακοίνωσαν επίσης ότι ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Ουνιόν Βερολίνου, που αρχικά ήταν προγραμματισμένος για το απόγευμα του Σαββάτου στο Μόναχο, ακυρώθηκε.

Ελβετία και Αυστρία

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης ανέφερε καθυστερήσεις που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, καθώς η νέα χιονόπτωση οδήγησε τους αξιωματούχους να σημάνουν συναγερμό για τον κίνδυνο χιονοστιβάδων.

Οι επαρχίες του Τιρόλου και του Vorarlberg στη δυτική Αυστρία αύξησαν τις προειδοποιήσεις τους για χιονοστιβάδες στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, αφού η περιοχή δέχτηκε έως και 50 εκατοστά χιόνι το βράδυ του Σαββάτου.

Η αυστριακή εταιρεία σιδηροδρόμων OeBB ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου διάφορα τμήματα των δρομολογίων της σε όλη τη χώρα έκλεισαν λόγω της καταιγίδας.

Τσεχία

Στην Τσεχία ο κύριος αυτοκινητόδρομος και πολλοί άλλοι δρόμοι ήταν αποκλεισμένοι για ώρες και περισσότερα από 15.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Ο βασικός αυτοκινητόδρομος D1 που συνδέει την πρωτεύουσα Πράγα με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μπρνο ήταν ακινητοποιημένος για ώρες μετά από ένα ατύχημα που προκάλεσε μια σειρά φορτηγών μήκους 20 χιλιομέτρων.

Ορισμένα τρένα υψηλής ταχύτητας και περιφερειακά τρένα χρειάστηκε να σταματήσουν στο νότιο τμήμα της χώρας καθώς δεν λειτουργούσαν διασυνοριακά τρένα από τη γειτονική Αυστρία και τη Γερμανία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο έλεος του χιονιά η Ευρώπη: Ακυρώσεις πτήσεων και μπλακ άουτ σε Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία (βίντεο)"

Νέες ιστορίες φρίκης από επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ: Ο βιασμός μιας «όμορφης γυναίκας με αγγελικό πρόσωπο», που ούρλιαζε να τη σκοτώσουν

Μια «όμορφη γυναίκα με πρόσωπο αγγέλου» βιάστηκε από οκτώ έως δέκα άντρες της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ενώ ένα άλλο θύμα αποκεφαλίστηκε με φτυάρι στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του, λέει ένας 39χρονος, που κατάφερε να επιζήσει. Ο Yoni Saadon, πατέρας τεσσάρων παιδιών, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Sunday Times» ότι τον στοιχειώνουν ακόμη οι φρικτές σκηνές που είδε στο μουσικό φεστιβάλ Nova, όταν Παλαιστίνιοι έσφαξαν τουλάχιστον 364 επισκέπτες του φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, που βιάστηκε ομαδικά και παρακαλούσε να τη σκοτώσουν.

«Είδα αυτή την όμορφη γυναίκα με το πρόσωπο ενός αγγέλου και οκτώ ή δέκα από τους μαχητές να τη χτυπούν και να τη βιάζουν», θυμήθηκε ο Saadon. «Φώναζε, “Σταματήστε επιτέλους! Θα πεθάνω ούτως ή άλλως από αυτό που κάνετε, απλά σκοτώστε με!”».

«Όταν τελείωσαν, γελούσαν και ο τελευταίος την πυροβόλησε στο κεφάλι», είπε.

Ο Saadon είπε ότι είδε τη φρικιαστική σκηνή, αφού τράβηξε από πάνω του το πτώμα μιας νεκρής γυναίκας, που είχε επίσης πυροβοληθεί στο κεφάλι και κατόπιν άπλωσε το αίμα της πάνω του, ώστε να φαίνεται ότι ήταν και αυτός νεκρός.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπό της», είπε. «Κάθε βράδυ ξυπνάω και της ζητώ συγγνώμη».

Ο Saadon είπε ότι τελικά βρήκε άλλους ανθρώπους που είχαν φύγει από το σημείο και κρύφτηκαν σε δέντρα και θάμνους.

Τότε ήταν που είδε δύο ακόμη ενόπλους της Χαμάς να επιτίθενται σε μια άλλη νεαρή γυναίκα, που αντιστεκόταν την ώρα που της έβγαζαν τα ρούχα, είπε. «Την έριξαν στο έδαφος και ένας από τους τρομοκράτες πήρε ένα φτυάρι και την αποκεφάλισε», δήλωσε ο Saadon στο βρετανικό Μέσο. «Και το κεφάλι της κύλησε στο έδαφος».

Η ιστορία του είναι μία από τις τελευταίες μαρτυρίες κατά της Χαμάς, η οποία κατηγορείται για μαζικούς βιασμούς κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, που άφησε περισσότερους από 1.200 νεκρούς στο Ισραήλ. Η Χαμάς έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς για σεξουαλική βία, αν και πηγές των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας υποστηρίζουν ότι οι συλληφθέντες είπαν ότι διατάχθηκαν να «λερώσουν» ή να «εκπορνεύσουν» τις γυναίκες.

Ιατροδικαστικές ομάδες του Ισραήλ που εξέτασαν τα πτώματα των νεκρών είπαν ότι βρήκαν πολλαπλά σημάδια βιασμού, βασανιστηρίων και άλλων φρικαλεοτήτων, που υπέστησαν τα θύματα. Έχουν, επίσης, υπάρξει περισσότερες από 1.500 συγκλονιστικές μαρτυρίες, σημειώνει η New York Post.

«Είδαμε πολλές γυναίκες με ματωμένα εσώρουχα, με σπασμένα κόκκαλα, σπασμένα πόδια, σπασμένες λεκάνες», δήλωσε στην Washington Post ένας εθελοντής, εργαζόμενος στο στρατιωτικό νεκροτομείο της Σούρα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες ιστορίες φρίκης από επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ: Ο βιασμός μιας «όμορφης γυναίκας με αγγελικό πρόσωπο», που ούρλιαζε να τη σκοτώσουν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news