facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Κοζάνη: Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και λοιμώξεων γέμισαν την παθολογική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου

Στο 90% η κάλυψη των κλινών στην παθολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης με το σύνολο των ασθενών να νοσηλεύονται, ως επί τω πλείστον, με λοιμώξεις και covid.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το σύνολο των 40 κρεβατιών που διαθέτει η παθολογική κλινική τα 20 έχουν καταληφθεί από ασθενείς με κορονοϊό και τα υπόλοιπα από λοιμώξεις, με μικρότερο το ποσοστό άλλων παθήσεων. Ο υψηλός πυρετός, η δύσπνοια _υποξυγοναιμία και η κακουχία είναι τα συμπτώματα των περισσοτέρων ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Κοζάνης, κυρίως ηλικιωμένοι 70 – 75 ετών που δεν έχουν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, καθώς και νεότερες ηλικίες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν έχουν εμβολιαστεί επίσης, όπως στην περίπτωση ενός 50χρονου που νοσηλεύεται και η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη με την πιθανότατα να διασωληνωθεί. Σοβαρότερα παραμένουν και τα περιστατικά που νοσηλεύονται με covid και δεν έχουν εμβολιαστεί. Η κατάσταση αν και παραμένει διαχειρίσιμη προς στιγμή στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει άλλη μια μάχη για να αντιμετωπίσει την πληθώρα περιστατικών με την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών από γρίπη κυρίως μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όπως δηλώνει ο παθολόγος γιατρός του Νοσοκομείου Κοζάνης Δημήτριος Ντέμος. Ανησυχία πάντως υπάρχει για το επόμενο διάστημα με το τέλος του εορταστικού δωδεκαημέρου καθώς και με το άνοιγμα των σχολείων για την αύξηση του ποσοστού νοσηρότητας των κατοίκων στην περιοχή σύμφωνα με τους γιατρούς . Εν τω μεταξύ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραμένει γεμάτη και με την ανησυχία να είναι διάχυτη για τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί κάποιος ασθενείς που νοσηλεύεται να διασωληνωθεί, με την δυνατότητα σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κοζάνης Κωνσταντίνο Στόκκο να ανοίξουν ακόμα δυο κρεβάτια , εφόσον ενισχυθεί το τμήμα με 2 ακόμα γιατρούς.Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες η ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας παραμένει κλειστή. Η αλήθεια είναι ότι παρά το γεγονός πως προκηρύχθηκαν θέσεις, φαίνεται η απουσία κινήτρων για απομακρυσμένες περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους γιατρούς που επιλέγουν κυρίως τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας ή φεύγουν στο εξωτερικό. Οι εναπομείναντες γιατροί κυρίως των περιφερειακών νοσοκομείων εκφράζουν σε κάθε περίπτωση το παράπονό τους, ζητώντας να εισακουστούν και να ενισχυθούν με προσωπικό τα Νοσοκομεία, να δοθούν γενναία κίνητρα από την πολιτεία προκειμένου να στελεχωθούν για να μην καταρρεύσουν.

Ωστόσο από τις 29 Δεκεμβρίου του 2023 η Διοίκηση του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου Κοζάνης, εξέδωσε ανακοίνωση για τις προϋποθέσεις εισόδου των επισκεπτών και συνοδών νοσηλευόμενων ασθενών στο Νοσοκομείο, δεδομένης της αύξησης κρουσμάτων COVID-19 στην κοινότητα αλλά και άλλων ιώσεων. Απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας εντός των χώρων του Νοσοκομείου, ενώ το επισκεπτήριο επιτρέπεται στο ελάχιστο δυνατό, από 3 μ.μ έως 5 μ.μ και όχι πέραν της μισής ώρας. Οι επισκέπτες και οι συνοδοί απαιτείται να έχουν ελεγχθεί για COVID (rapid test), με υποχρέωση επίδειξής του πριν την είσοδο στο Νοσοκομείο. Επίσης απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του Αναπνευστικού. Ειδικώς για ασθενείς που δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν επιτρέπεται ένας συνοδός με έγγραφη άδεια από το θεράποντα ιατρό. Εξαιρετικά για τους παιδιατρικούς ασθενείς επιτρέπονται έως δύο συνοδοί. Οι ασθενείς και οι συνοδοί αυτών (ένας συνοδός ανά ασθενή), που προσέρχονται για εξέταση εκτάκτως στο Τ.Ε.Π., δεν υπόκεινται σε διαγνωστικό έλεγχο για COVID.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και λοιμώξεων γέμισαν την παθολογική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου"

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στο Κογκρέσο ανησυχούν για την πώληση των F-16 στην Τουρκία

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, παραδέχθηκε πως στο Κογκρέσο ανησυχούν για την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

«Είχαμε εμπόδια στο Κογκρέσο λόγω των ενεργειών που έχει κάνει η Τουρκία και που έπρεπε να τα ξεπεράσουμε και να τα επεξεργαστούμε. Προσπαθήσαμε να τα αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο επιμελώς», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το Κογκρέσο είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι η Άγκυρα δεν θα χρησιμοποιήσει τα μαχητικά F-16 για την παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.
 
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξήγησε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι η πώληση των κιτ εκσυγχρονισμού των F-16 στην Τουρκία δεν πρέπει να συνδέεται με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, όπως εξήγησε, υπάρχουν μέλη του Κογκρέσου που έχουν διαφορετική άποψη και έχουν συνδέσει τα δύο ζητήματα.
 
Ως εκ τούτου, δεν θέλησε να σχολιάσει το πότε η αμερικανική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να προχωρήσει με τη συγκεκριμένη αμυντική σύμβαση. Ο Μάθιου Μίλερ κατέληξε λέγοντας «ότι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί για να οδηγήσει σε πρόοδο είναι η Τουρκία να αναλάβει δράση το συντομότερο δυνατό για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στο Κογκρέσο ανησυχούν για την πώληση των F-16 στην Τουρκία"

Τελεσίγραφο ΗΠΑ και άλλων 11 κρατών στους Χούθι για τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα – «Θα υποστούν τις συνέπειες»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και έντεκα χώρες σύμμαχοί τους κάλεσαν σήμερα (3/1) τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης να σταματήσουν «αμέσως τις παράνομες επιθέσεις» τους σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υποστούν τις «συνέπειες».

«Το μήνυμά μας πρέπει να είναι σαφές: ζητάμε τον άμεσο τερματισμό αυτών των παράνομων επιθέσεων και την απελευθέρωση των πλοίων και των πληρωμάτων που κρατούνται παράνομα» ανέφερε αυτός ο συνασπισμός των δώδεκα χωρών, σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

«Οι Χούθι θα φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες εάν συνεχίσουν να απειλούν ζωές, την παγκόσμια οικονομία και το ελεύθερο εμπόριο σε βασικές πλωτές οδούς της περιοχής», συνεχίζει το κείμενο.

Εκτός από τις ΗΠΑ, την ανακοίνωση υπογράφουν επίσης η Αυστραλία, το Μπαχρέιν, ο Καναδάς, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία, η Βρετανία, η Δανία και η Ολλανδία.

Το κείμενο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πλήγματα εναντίον των ανταρτών Χούθι εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις.

Νωρίτερα σήμερα οι Χούθι ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν μια «επιχείρηση» εναντίον του γαλλικού φορτηγού πλοίου CMA CGM στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Σύμφωνα εξάλλου με τον αμερικανικό στρατό, το βράδυ της Τρίτης οι αντάρτες εκτόξευσαν δύο πυραύλους σε μια ζώνη όπου έπλεαν πολλά εμπορικά πλοία, στο στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, χωρίς να προκληθούν ζημιές.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ερυθρά Θάλασσα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που πρόκειται να συνεδριάσει αργότερα σήμερα, σύμφωνα με μια γαλλική διπλωματική πηγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο ΗΠΑ και άλλων 11 κρατών στους Χούθι για τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα – «Θα υποστούν τις συνέπειες»"

Νασράλα: Πρωτόγνωρη απάντηση της Χεζμπολάχ, αν το Ισραήλ κηρύξει πόλεμο στον Λίβανο

Προειδοποίηση προς το Ισραήλ πως, αν κηρύξει πόλεμο στον Λίβανο, θα έρθει αντιμέτωπο με μια πρωτόγνωρη απάντηση, απηύθυνε σε διάγγελμά του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. «Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο… Όποιος διανοηθεί τον πόλεμο μαζί μας, θα το μετανιώσει», διεμήνυσε.

Ο Ναρσάλα υποστήριξε ότι σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη των στρατιωτικών του επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ δεν έχει καταγράψει καμία στρατηγικής σημασίας επιτυχία.

Κάνοντας λόγο για «ύπουλη δολοφονία», ο Νασράλα απέτισε φόρο τιμής στον Σάλεχ-αλ Αρούρι και τα ακόμη πέντε στελέχη της Χαμάς που έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη στη Βηρυτό. Υπογράμμισε ότι η δολοφονία του Σάλεχ αλ-Αρούρι συνιστά «επικίνδυνο έγκλημα» και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα μείνει ατιμώρητο».

Το πλήγμα που προκάλεσε τον θάνατο του δεύτερου στην ιεραρχία της Χαμάς αποδίδεται στο Ισραήλ, το οποίο πάντως δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στη Βηρυτό.

Ο Νασράλα απέτισε επίσης φόρο τιμής στα δεκάδες θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Κερμάν του Ιράν, κοντά στον τάφο του στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμανί – του επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος δολοφονήθηκε από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος το 2020 στη Βαγδάτη.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι η επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο Ισραήλ αναβίωσε το Παλαιστινιακό, επαναφέροντάς το στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Όσα συνέβησαν μετά την 7η Οκτωβρίου και όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον αποδυναμώνουν το Ισραήλ, ισχυρίστηκε.

Είπε επίσης ότι τα κινήματα αντίστασης δεν χειραγωγούνται από το Ιράν, αναφέροντας ως παράδειγμα τους Χούθι της Υεμένης, τους οποίους συνεχάρη για τις επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον του Ισραήλ και πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Χαμενεΐ: «Σκληρή απάντηση» για τη διπλή έκρηξη με τους 103 νεκρούς

Στο μεταξύ, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί «σκληρή απάντηση» για τη διπλή έκρηξη, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 103 άνθρωποι νωρίτερα σήμερα στο Ιράν, κοντά στον τάφο του στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμανί, ανήμερα της τέταρτης επετείου του θανάτου του.

«Οι διαβολικοί εγκληματίες και εχθροί του ιρανικού έθνους για ακόμη μια φορά προκάλεσαν καταστροφή και μετέτρεψαν σε μάρτυρες έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας στην Κερμάν»”, δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας: «Θα υπάρξει σκληρή απάντηση σε αυτή την καταστροφή, Θεού θέλοντος» πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι και κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν χαρακτήρισαν τρομοκρατική επίθεση τη διπλή έκρηξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Al Jazeera/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νασράλα: Πρωτόγνωρη απάντηση της Χεζμπολάχ, αν το Ισραήλ κηρύξει πόλεμο στον Λίβανο"

Πάτρα: Σκύλος δάγκωσε ηλικιωμένο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Επεισοδιακά μπήκε το 2024 για έναν 76χρονο άνδρα, ο οποίος έκανε τον περίπατο του το πρωί της Πρωτοχρονιάς στην Πάτρα και δέχτηκε επίθεση από σκύλο.

«Δεν το έβαλα στα πόδια γιατί δεν θα γλύτωνα. Πάλεψα μαζί του 1-2 λεπτά. Μου έκανε το δάχτυλο αυτό, μου το ακρωτηρίασε. Έχω δαγκωνιές και στο αριστερό χέρι και στα δύο πόδια», είπε ο 76χρονος.

Ήταν 7 παρά τέταρτο πρωί Πρωτοχρονιάς. Στην περιοχή της Κανελλοπούλου επικρατούσε η απόλυτη ησυχία όταν ξαφνικά ένας σκύλος βγήκε από την αυλή ενός σπιτιού στο δρόμο και του επιτέθηκε.

«Εγώ τη διαδρομή αυτή την κάνω περίπου 15 χρόνια κάθε πρωί. 7 με 7 παρά τέταρτο (το πρωί) ανήμερα την Πρωτοχρονιά, όπως πήγαινα τη διαδρομή αυτή, πετάγεται από μια αυλή ένα σκυλί. Η αυλή δεν είχε κάγκελα, τίποτα, ήταν ελεύθερη».

Ο σκύλος του κατάφερε δαγκωματιές σε πόδια και χέρια, ενώ – όπως λέει – ακρωτηριάστηκε τμήμα από το δάχτυλο του. Όπως λέει, κατάφερε αιμόφυρτος να βγει στο κεντρικό δρόμο και να σταματήσει το πρώτο αμάξι που συνάντησε.

«Κατάφερα και πήγα γύρω στα 200 μέτρα που είναι μια κεντρική οδός. Ήταν σταματημένο ένα αυτοκίνητο, ένας νεαρός. Του λέω το και το. Πράγματι, άνοιξε την πόρτα ο άνθρωπος γιατί αιμορραγούσα και με έφερε στο νοσοκομείο», είπε.

Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη

Μετά το εξιτήριο που έλαβε, ο 76χρονος πέρασε με το αυτοκίνητο του από το σπίτι που έλαβε χώρα η επίθεση.  Τότε όπως θα περιγράψει στο LIVE NEWS συνάντησε τους ιδιοκτήτες του σκύλου.

«Εγώ μετά το νοσοκομείο γύρω στις 9 η ώρα, πέρασα από εκεί με το αυτοκίνητό μου. Βγαίνει ένας ηλικιωμένος κύριος και εκεί που κουβέντιαζα, εμφανίζεται και ένας νεαρός καμιά 40 – 45 χρονών. Του λέω το συμβάν και γυρίζει και λέει στον πατέρα του. «Πατέρα, σφάχτο». Αυτό σημαίνει ότι ήξεραν ότι το σκυλί είναι επιθετικό», είπε ο 76χρονος.

«Αρχίσανε τα «μην πας στην αστυνομία, έλα να τα βρούμε, να πιούμε καφέ». Του λέω «να βρούμε τι;». Αν δεν ήμουν εγώ, ή αν έπεφτα κάτω εγώ ή αν ήταν ένα παιδάκι, μια γυναίκα τι θα γινόταν; Θα ζούσε τώρα;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του σκύλου συνελήφθη.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Σκύλος δάγκωσε ηλικιωμένο και τον έστειλε στο νοσοκομείο "

POS και προμήθειες τραπεζών - Αυτές είναι οι χρεώσεις

Οι πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αναμένεται να γίνουν συχνότερες καθώς η χρήση των POS είναι πλέον υποχρεωτική από ταξί, λαϊκές αγορές, περίπτερα, ψιλικατζίδικα και άλλους κλάδους. Οι πωλητές υποχρεούνται να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές), όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία IRIS online payments.

Όμως σημειώνεται ότι οι συναλλαγές με την χρήση καρτών επιφέρουν χρεώσεις, κάτι που σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις η αποδοχή πληρωμής μέσω κάρτας σε μικρές επιχειρήσεις είναι ασύμφορη.

Η προμήθεια των συναλλαγών στις τράπεζες:

Τράπεζα Πειραιώς: Η προμήθεια σε κάθε συναλλαγή με την Τράπεζα Πειραιώς κυμαίνεται από 0,80% έως 1%, ανάλογα με τη συμφωνία που έχει η επιχείρηση, ενώ σχετικά με το IRIS Payments, η χρέωση της τράπεζας μπορεί να φτάσει έως τα 5 ευρώ το μέγιστο.

Εθνική Τράπεζα: Στην Εθνική τράπεζα, η προμήθεια ανά συναλλαγή με την χρήση του POS φτάνει έως το 1% και στο IRIS Payments η χρέωση κυμαίνεται από 0,20 έως 0,50 ευρώ.

Eurobank: Εάν η επιχείρηση προμηθευτεί το POS από την Eurobank, η προμήθεια σε κάθε συναλλαγή φτάνει το 1,25%.

Alpha Bank: Το κόστος της προμήθειας ανά συναλλαγή στην Alpha Bank είναι στο 0,70%, ενώ αναφορικά με το IRIS Payments, στα ηλεκτρονικά κανάλια είναι δωρεάν και σε ελάχιστες περιπτώσεις η χρέωση μπορεί να είναι από 0,20 ευρώ έως 0,50 ευρώ.

Σημειώνεται πως η τιμολόγηση μπορεί να διαμορφώνεται βάσει του κλάδου δραστηριότητας, τύπου κάρτας και κατόπιν συμφωνίας με την επιχείρηση.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΛΑ

«Μετά την αργία της Πρωτοχρονιάς όλοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών θα βρισκόμαστε κανονικά στις θέσεις μας από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, σε κάθε γειτονιά της πατρίδας μας, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές που διαχρονικά μας εμπιστεύονται για τις αγορές τους αξιοποιώντας ιδανικά το τρίπτυχο, ποιότητα, ποικιλία, καλές τιμές», ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση προ ημερών η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαικών Αγορών και υπογράμμισε:

«Ταυτόχρονα όμως με τη νέα χρονιά υποδεχομαστε και μια νέα εποχή για τις λαϊκές αγορές με την καθολική εφαρμογή χρήσης Pos, μηχανημάτων αποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, που καθίσταται πλέον υποχρεωτική προς όφελος όλων για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση καταναλωτών και πωλητών ικανοποιώντας έτσι ένα διαχρονικό αίτημα του κλάδου μας».

Σημειώνεται, ότι από τους δικαιούχους πληρωμής με ηλεκτρονικά μέσα βάσει της ΚΥΑ εξαιρούνται:

  • τα άτομα με αναπηρία όρασης με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω
  • τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης προϊόντων έως και την 31/12/2024

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " POS και προμήθειες τραπεζών - Αυτές είναι οι χρεώσεις "

Χιόνια, βροχές και «τσουχτερό» κρύο στη βορειοδυτική Ευρώπη – Έσπασε ρεκόρ η θερμοκρασία στη Σουηδία

Χιόνια, βροχές και κύματα ψύχους πλήττουν τη βορειοδυτική Ευρώπη, με τη θερμοκρασία στη Σουηδία να πέφτει μέχρι και κάτω από τους -40 βαθμούς Κελσίου. Οι χώρες προσπαθούν σήμερα (3.1.2024) να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της τελευταίας από μια σειρά καταιγίδων του Ατλαντικού.

Η Γαλλία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Φινλανδία, ακόμα και η Βρετανία και η Ουαλία είναι οι χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης που αντιμετωπίζουν «τσουχτερό» κρύο με χιόνια, βροχές που προκαλούν πλημμύρες και χαμηλές θερμοκρασίες που θέτουν τις αρμόδιες Αρχές σε συναγερμό.

Πιο αναλυτικά, στη βόρεια Γαλλία, τα συνεργεία διάσωσης βοήθησαν κατοίκους να απομακρυνθούν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους στην πόλη Αρκ στο Πα ντε Καλέ, μια περιοχή που πλημμύρισε για δεύτερη φορά τους τελευταίους 2 μήνες, έπειτα από ισχυρές βροχές.

Άλλα 20-40 χιλιοστόμετρα βροχής αναμένονται τις επόμενες ώρες και οι αρχές σήμαναν κόκκινο συναγερμό, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ο ποταμός Αά θα υπερχειλίσει.

«Την πρώτη φορά, σκέφτεσαι είναι κακοτυχία, όμως τη δεύτερη φορά, αρχίζει να πλήττει το ηθικό και το πορτοφόλι σου», δήλωσε ο κάτοικος της Αρκ Αντονί Ρισεβέν, καθώς τον απομάκρυναν από το σπίτι του. «Αρχίζεις να διερωτάσαι για το μέλλον».

Την ίδια ώρα, ένα φέριμποτ από τη Νορβηγία με προορισμό τη Δανία και με περίπου 900 επιβάτες, δεν κατάφερε να δέσει στην Κοπεγχάγη, εξαιτίας της καταιγίδας και ανέμενε να καταλαγιάσουν οι ισχυροί άνεμοι, αν και αυτό ενδεχομένως δεν θα συμβεί πριν από αύριο το πρωί, ανέφερε η ναυτιλιακή εταιρεία DFDS.

Χιονόπτωση στην Κρίστιανσαντ της Νορβηγίας

Στη Νορβηγία, στην πόλη Κρίστιανσαντ, στο νότιο τμήμα της χώρας, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν τα σχολεία και ακύρωσαν τα δρομολόγια όλων των δημοσίων λεωφορείων, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων.

Η ίδια καταιγίδα, που έχει ονομαστεί Χενκ, στην άλλη πλευρά της Βόρειας Θάλασσας, προκάλεσε θύελλες και ισχυρές βροχοπτώσεις σε τμήματα της Αγγλίας και της Ουαλίας την Τρίτη, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, προβλήματα στις μετακινήσεις και να κλείσουν κεντρικοί δρόμοι εξαιτίας των πλημμυρών.

Πλημμύρες από την καταιγίδα Χενκ

Δέντρα έπεσαν σε δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας μοτοσυκλετιστής στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Σταλακτίτες από το κρύο στη Βρετανία

Επιπλέον, μια 59χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην επαρχία της Ανατολικής Φλάνδρας του Βελγίου χθες, αφότου την χτύπησε ένας φράκτης εν μέσω ισχυρής βροχόπτωσης στη χώρα, δήλωσε η τοπική κυβερνήτης Καρίνα Βαν Κάουτερ, σε μια ανακοίνωση σήμερα.

Στη Λαπωνία, στη βόρεια Φινλανδία, μια γυναίκα που αγνοείτο από χθες, ενώ έκανε σκι εν μέσω χιονοθύελλας, βρέθηκε αργότερα νεκρή έχοντας παρασυρθεί από μια χιονοστιβάδα. Οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα για τον εντοπισμό του παιδιού της, έγινε γνωστό από τη φινλανδική αστυνομία.

Χιόνια στη Φινλανδία

Ρεκόρ ψύχους στη Σουηδία – Θερμοκρασίες κάτω των -40 βαθμών Κελσίου

Η Σουηδία κατέγραψε σήμερα τη χαμηλότερη θερμοκρασία εδώ και 25 χρόνια για τον μήνα Ιανουάριο στην επικράτειά της, ήτοι μείον 43,6 βαθμούς Κελσίου στο βορειότερο τμήμα της.

Χιόνια στη Σουηδία

«… Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία τον μήνα Ιανουάριο που η Σουηδία γνώρισε από το 1999», σημείωσε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ματίας Λιντ, της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Σουηδίας SMHI.

Η θερμοκρασία αυτή καταγράφηκε στον σταθμό Κβίκγιοκ- Ορενγιάρκα, στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας. «Πρόκειται για την χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί σε αυτήν την περιοχή από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις», στο σημείο το 1888, συμπλήρωσε.

Χιόνια στη Δανία

Το θερμόμετρο σε πολλούς άλλους σταθμούς στη βόρεια Σουηδία, όπως στη Λαπωνία, έδειξε σήμερα θερμοκρασίες χαμηλότερες από -40 βαθμούς Κελσίου.

«Παρήγγειλα φαγητό για να πάρω μαζί μου χθες, έπειτα από περπάτημα τριάντα λεπτών, το αναψυκτικό είχε παγώσει», είπε η Λίντα, στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού ομίλου SVT.

Αν και η περιοχή είναι συνηθισμένη σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το πρόσφατο κύμα ψύχους υποχρέωσε τις τοπικές εταιρείες λεωφορείων να αναστείλουν τις δραστηριότητές του και η σιδηροδρομική εταιρεία “Vy” ανακοίνωσε χθες ότι ακύρωσε όλα τα δρομολόγια των τρένων που κυκλοφορούν στα βόρεια της πόλης Ουμέα για πολλές ημέρες.

Προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές καταγράφηκαν επίσης στη Φινλανδία, όπου χθες το βράδυ, στο βόρειο τμήμα της περιοχής της Λαπωνίας, ο υδράργυρος έπεσε στο εποχικό ρεκόρ των -38,7 βαθμών Κελσίου.

Επιπλέον, στην πόλη Τάμπερε (νοτιοδυτικά) οι αγωγοί ύδρευσης πάγωσαν, με αποτέλεσμα περίπου 300 άνθρωποι να μείνουν χωρίς νερό χθες, μετέδωσε το τοπικό ΜΜΕ Yle.

ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters και AFP / Φωτογραφίες: Reuters

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χιόνια, βροχές και «τσουχτερό» κρύο στη βορειοδυτική Ευρώπη – Έσπασε ρεκόρ η θερμοκρασία στη Σουηδία"

Οι νέες προμήθειες στις αναλήψεις από τα ATM - Αναλυτικά οι χρεώσεις σε όλες τις τράπεζες

Μειωμένες θα είναι το 2024 οι προμήθειες που θα πληρώνουν όσοι κάνουν ανάληψη χρημάτων χρησιμοποιώντας ATM διαφορετικής τράπεζας από αυτή στην οποία έχουν λογαριασμό. Ειδικότερα, το κόστος των προμηθειών που επιβάλλουν η τράπεζες αποφασίστηκε να μειωθεί από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία έκρινε πως οι τράπεζες είχαν προσυνεννοηθεί ακολουθώντας κοινή πρακτική ως προς τις χρεώσεις που υποβάλλουν στους πελάτες, όχι μόνο όσον αφορά την ανάληψη χρημάτων από ATM, αλλά και την έκδοση-ανανέωση καρτών και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η επιτροπή υπέβαλε τσουχτερά πρόστιμα σε Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Attica Bank που μετά από διακανονισμό ξεπέρασαν συνολικά τα 41 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Ε.Α. υποχρέωσε τις τράπεζες να διατηρήσουν τα ανανεωμένα (και μειωμένα) επίπεδα προμήθειας για χρονικό διάστημα 3 ετών και με δυνατότητα επιβολής προστίμου, σε περίπτωση που οι τράπεζες δεν συμμορφωθούν.

Νέες προμήθειες ATM: Alpha Bank

Όσον αφορά τις αναλήψεις μετρητών από ATM της τράπεζας Alpha Bank από λογαριασμό άλλου πιστωτικού ιδρύματος, το ποσό της προμήθειας μειώθηκε στο 1,80 ευρώ από τα 2,50 που ίσχυαν πριν την πρωτοχρονιά 2024.

Παράλληλα, τις Διατραπεζικές Συναλλαγές που πραγματοποιούνται με κάρτες Alpha Bank σε ΑΤΜ εντός και εκτός Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένου και του Διατραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ, η προμήθεια διαμορφώνεται ως εξής:

alpha_bank_atm_1_b2ab9.png

Για αναλήψεις από πιστωτική κάρτα / δάνειο (cash advance) σε ΑΤΜ άλλων Τραπεζών, η προμήθεια διαμορφώνεται ως εξής:

alpha_bank_promitheia_ee896.png

Όσον αφορά τις φορτίσεις, ειδικά για την Alpha Bank Prepaid MasterCard η πρώτη φόρτιση παρέχεται δωρεάν. Το κόστος για επαναφόρτιση της κάρτας διαμορφώνεται στο 1% επί του ποσού, με ελάχιστη χρέωση Ευρώ 1,00 και μέγιστη Ευρώ 5,00.

Νέες προμήθειες ATM: Eurobank

Από τα 2,50 ευρώ που οι καταναλωτές πλήρωναν εάν ήθελαν να κάνουν ανάληψη μετρητών από ATM της Eurobank, χρησιμοποιώντας κάρτα άλλης τράπεζας, τώρα η προμήθεια μειώνεται στο 1,80 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:

eurobank_ca8b5.png

Σημειώνουμε ότι η τράπεζα επιβάλλει ημερήσιο όριο 1.000€ κοινό σε ΑΤΜ & ΚΑΣ (APS) για τις ακόλουθες συναλλαγές: 1) Εντολή σε Ευρώ προς Τράπεζα Εσωτερικού µε πίστωση καταθετικού λογαριασμού, 2) Μεταφορά από λογαριασμό Eurobank σε λογαριασμό τρίτου Eurobank, 3) Πληρωμή πιστωτικής κάρτας τρίτου Eurobank, 4) Πληρωμή λογαριασμού δανείου τρίτου, 5) Εντολή Πληρωμής Πιστωτικής Κάρτας Έκδοσης άλλης Τράπεζας µέσω ΔΙΑΣ. Εξαιρείται του ορίου η συναλλαγή της πληρωμής Οργανισμών.

Νέες προμήθειες ATM: Εθνική Τράπεζα

Για την Εθνική Τράπεζα, αποφασίστηκε προμήθεια ύψους 1,90 ευρώ ανά ανάληψη, ποσό δηλαδή σημαντικά χαμηλότερο του προϊσχύοντος, που άγγιζε τα 2,60 ευρώ.

Δείτε το τιμολόγιο της Εθνικής Τράπεζας:

ethniki_trapeza_promithies_4e47f.png

Νέες προμήθειες ATM: Attica Bank

Το ύψος της προμήθειας ανά συναλλαγή ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ με τη χρήση καρτών που έχουν εκδοθεί από άλλα ιδρύματα διαμορφώνεται για την Attica Bank στα 1,50 ευρώ από το προϊσχύον ποσό των 2 ευρώ.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι νέες προμήθειες στις αναλήψεις από τα ATM - Αναλυτικά οι χρεώσεις σε όλες τις τράπεζες "

Αντιμέτωπες με ακραία καιρικά φαινόμενα πολλές χώρες της Ευρώπης

Ακραία καιρικά φαινόμενα ταλαιπωρούν τους κατοίκους σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Ισχυροί άνεμοι από την καταιγίδα Χενκ και βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες στη Νότια Αγγλία.

Στο Βέλγιο, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από φράχτη που παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Σε συναγερμό βρίσκονται, επίσης, Γερμανία και Γαλλία λόγω πλημμυρών.


ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιμέτωπες με ακραία καιρικά φαινόμενα πολλές χώρες της Ευρώπης"

Χανιά: Συνελήφθη ο γιος για το μαχαίρωμα σε βάρος του 80χρονου

Στη σύλληψη του γιου του 80χρονου, που εντοπίστηκε μαχαιρωμένος στο σπίτι του στο Βαμβακόπουλο Χανίων προχώρησαν οι αξιωματικοί της Υ.Α. Χανίων.

Ο ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε στις 28 Δεκεμβρίου μαχαιρωμένος στο στήθος ενώ έφερε και τραύματα στο πρόσωπο.

Από τη πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί των Χανίων έκαναν λόγο για εγκληματική ενέργεια και αμέσως ξεκίνησαν να συλλέγουν στοιχεία και μαρτυρίες προκειμένου να φτάσουν στην ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι τις αρχές ενημέρωσε ο γιος του, ο οποίος όπως ισχυρίστηκε βρήκε τον 80χρονο αιμόφυρτο στο πάτωμα ενώ το μαχαίρι εντοπίστηκε στην είσοδο του σπιτιού.

Τα στοιχεία που κατάφεραν να συλλέξουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση τους οδήγησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη σύλληψη του 60χρονου γιου.

Να σημειωθεί ότι ο ηλικιωμένος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και έκτοτε νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού που έλαβε χώρα νυκτερινές ώρες της 28/12/2023 σε περιοχή του Δήμου Χανίων και συνελήφθη σήμερα (03.01.2024) το μεσημέρι δυνάμει εντάλματος σύλληψης κ. Ανακριτή Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Συνελήφθη ο γιος για το μαχαίρωμα σε βάρος του 80χρονου"

Καιρός αύριο: Ζέστη με ομίχλη και υγρασία – Πού θα πέσουν βροχές

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο Πέμπτη 4 Ιανουαρίου με βροχές σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ενώ οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 18 με 19 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά το πρωί πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στις Σποράδες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη με ομίχλη και υγρασία – Πού θα πέσουν βροχές"

Θρήνος στην Πτολεμαΐδα: Αποκαλύψεις για την αιτία θανάτου του βρέφους 15 μηνών – Οι γονείς το είχαν πάει δύο φορές στο νοσοκομείο

Σοκαρισμένη είναι η Πτολεμαΐδα από την τραγωδία με τον ξαφνικό θάνατο ενός βρέφους 15 μηνών στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα πρόκειται για ένα αγοράκι που διακομίστηκε με υψηλό πυρετό και παρά τις προσπάθειες των γιατρών για να το κρατήσουν στη ζωή, τελικά, μετά από περίπου τέσσερις ώρες, κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ύστερα από την νεκροψία νεκροτομή που διεξήχθη το πρωί ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού. Περισσότερα στοιχεία αναμένονται μετά και τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτήματα είναι πως σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον, το βρέφος είχε μεταφέρθει δύο φορές τα τελευταία 24ωρα στο νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί έκριναν πως δεν υπήρχε λόγος να νοσηλευτεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, το μωρό ανέβασε για πρώτη φορά πυρετό το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου του χορηγήθηκαν αντιπυρετικά και οι γιατροί τους είπαν πως δεν χρειαζόταν νοσηλεία.

Την επόμενη ημέρα, και καθώς ο πυρετός δεν υποχωρούσε, οι γονείς μετέφεραν εκ νέου το παιδί στο νοσοκομείο, όμως και πάλι οι γιατροί έκριναν πως θα έπρεπε να νοσηλευτεί. Τελικά την τρίτη φορά που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το βρέφος κατέληξε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρήνος στην Πτολεμαΐδα: Αποκαλύψεις για την αιτία θανάτου του βρέφους 15 μηνών – Οι γονείς το είχαν πάει δύο φορές στο νοσοκομείο"

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα

Τις αλλαγές που αποφάσισε ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα προχωρώντας σε ανασχηματισμό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Ο πρωθυπουργός αιφνιδίασε σήμερα (03.01.2024) τους πάντες αποφασίζοντας λίγο πριν αναχωρήσει για την Μακεδονία και στην συνέχεια την Κρήτη να προχωρήσει σε ανανέωση της κυβέρνησης κάνοντας ανασχηματισμό.

Όπως όλα δείχνουν η απόφαση για ανασχηματισμό ελήφθη προκειμένου να αντικατασταθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή ο υπουργός, Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός, Κώστας Κατσαφάδος και έτσι προέκυψαν «καραμπόλες».

Έτσι, κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώθηκαν οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο Πρωθυπουργός, όπως έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν κρίνει, προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Και σε αυτή την περίπτωση έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για να έχουμε ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτό τον τομέα ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Επικεφαλής στο Υπουργείο Υγείας, έναν τομέα στον οποίο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση η κυβέρνηση, αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός με μεταρρυθμιστική εμπειρία, προκειμένου να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες.

Υπουργός Εργασίας, αναλαμβάνει η Δόμνα Μιχαηλίδου, που έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο ενώ υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επίσης στέλεχος από τη νέα γενιά, αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου.

Σημειωτέον ότι με τις αλλαγές ακόμη μια γυναίκα αναλαμβάνει υπουργική θέση και άλλη μία προστίθεται στις θέσεις των υφυπουργών, ενώ μπαίνουν στο υπουργικό σχήμα 3 στελέχη της νεότερης γενιάς. Ο αριθμός υπουργών και υφυπουργών δεν αυξάνεται, αφού ήδη ο Υφυπουργός Άμυνας Ν. Χαρδαλιάς έχει εκλεγεί Περιφερειάρχης Αττικής και δεν έχει αντικατασταθεί.

Δείτε τις ανακοινώσεις 

Σύνθεση της Κυβέρνησης

Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης
Υφυπουργός: Χάρης Θεοχάρης
Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης
Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας
Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Νίκος Δένδιας
Υφυπουργός: Γιάννης Κεφαλογιάννης

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Νίκη Κεραμέως
Αναπληρωτής Υπουργός: Θοδωρής Λιβάνιος
Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης: Στάθης Κωνσταντινίδης
Υφυπουργός: Βιβή Χαραλαμπογιάννη

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης
Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Ζέττα Μακρή
Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης
Αναπληρώτρια Υπουργός: Ειρήνη Αγαπηδάκη
Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Χριστίνα Αλεξοπούλου
Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Θεόδωρος Σκυλακάκης
Υφυπουργός: Νίκος Ταγαράς
Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Σδούκου

Υπουργείο Ανάπτυξης

Υπουργός: Κώστας Σκρέκας
Υφυπουργός: Μάξιμος Σενετάκης
Υφυπουργός: Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου
Υφυπουργός: Βασίλης Σπανάκης
Υφυπουργός: Πάνος Τσακλόγλου

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργός: Γιώργος Φλωρίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Μπούγας

Υπουργείο Πολιτισμού

Υπουργός: Λίνα Μενδώνη
Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Υπουργός: Δημήτρης Καιρίδης
Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Υπουργός: Σοφία Ζαχαράκη
Υφυπουργός: Μαρία Κεφάλα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Λευτέρης Αυγενάκης
Υφυπουργός: Διονύσης Σταμενίτης
Υφυπουργός: Σταύρος Κελέτσης

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός: Χρήστος Στυλιανίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Παππάς

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη
Υφυπουργός: Έλενα Ράπτη

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Δημήτρης Παπαστεργίου
Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας
Υφυπουργός: Χρήστος Τριαντόπουλος
Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς

Υπουργός Επικρατείας: Μάκης Βορίδης
Υπουργός Επικρατείας: Σταύρος Παπασταύρου
Υπουργός Επικρατείας: Άκης Σκέρτσος
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού: Γιάννης Μπρατάκος
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Θανάσης Κοντογεώργης
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα Τύπου και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα"

Κλεμμένα κινητά προς πώληση σε κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κλεμμένες συσκευές κινητής τηλεφωνίας εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Λευκού Πύργου σε κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί, έπειτα από στοχευμένη έρευνα, κατάφεραν να εξιχνιάσουν περιπτώσεις αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία σε βάρος 39χρονου από το Πακιστάν.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτησίας του 39χρονου, εντοπίστηκαν τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, για τις οποίες προέκυψε ότι είχαν αφαιρεθεί από τους νόμιμους κατόχους τους, σε προγενέστερο χρόνο.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλεμμένα κινητά προς πώληση σε κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης"

Αλλάζουν όλα στις αγοραπωλησίες σπιτιών – Έρχεται ο Ψηφιακός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου

Σε λειτουργία τίθεται ο Ψηφιακός Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτου, προκειμένου τα συμβόλαια αγοραπωλησιών να κατατίθενται σε ψηφιακό αρχείο (σε μορφή PDF με ηλεκτρονική υπογραφή από τον συμβολαιογράφο) μαζί με την περίληψη της μεταγραφής.

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία του gov.gr που όμως ενοποιεί και απλοποιεί τις διαδικασίες μεταβίβασης κτηματογραφημένων ακινήτων.

Όσοι πολίτες και συμβολαιογράφοι χρησιμοποιούν το Φάκελο Μεταβίβασης μέσω του https://akinita.gov.gr θα λαμβάνουν μεταγραφή (ή δικαιολογημένη απόρριψη) εντός μίας εργάσιμης ημέρας αντί των πολύμηνων καθυστερήσεων.

Οι προϋποθέσεις για τη «μεταγραφή σε μια ημέρα» είναι, πρώτον, να μην εκκρεμεί προηγούμενη πράξη στο ίδιο ακίνητο και δεύτερον, τα τέλη να πληρώνονται με πιστωτική/χρεωστική κάρτα.

Τα γραφειοκρατικά βήματα μειώνονται αισθητά με τη χρήση του Φακέλου Μεταβίβασης αφού καταργούνται 4 δικαιολογητικά:

  • Το Πιστοποιητικό περί μη οφειλής ΤΑΠ
  • Η έκδοση ΑΚΔ (Απόσπασμα Κτηματολογικού Διαγράμματος)
  • Η Αίτηση προς Καταχώριση
  • Η Περίληψη Συμβολαίου

Καταργείται επίσης και η φυσική παρουσία σε Κτηματολογικά Γραφεία για όσους κάνουν χρήση του Φακέλου Μεταβίβασης.

Τονίζεται τέλος, ότι ο Κωδικός Αριθμός ακινήτου (ΚΑΕΚ) «κλειδώνει» για όσο διαρκεί η συναλλαγή ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια στις συναλλαγές.

Βήμα-βήμα η είσοδος στην πλατφόρμα

Συνοπτικά, τα βήματα χρήσης της πλατφόρμας για τους συμβολαιογράφους:

  • Σύνδεση ως Συμβολαιογράφος και πρόσκληση συμβαλλομένων
  • Διαλειτουργική άντληση δικαιολογητικών
  • Ψηφιακό αντίγραφο συμβολαίου χωρίς χειρόγραφες παραπομπές
  • Υπολογισμός τελών για τον αγοραστή
  • Καταχώριση πράξης στο Κτηματολόγιο
  • Παρακολούθηση πορείας της αίτησης σε πραγματικό χρόνο
    Συνοπτικά, τα βήματα χρήσης της πλατφόρμας για τους πολίτες:
  • Σύνδεση ως πολίτης και αποδοχή της πρόσκλησης από τον συμβολαιογράφο
  • Επιλογή του ακινήτου προς πώληση από τον συμβαλλόμενο/πωλητή
  • Πληρωμή τελών από τον αγοραστή και καταχώρηση στο Κτηματολόγιο

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε: «Η επίλυση χρόνιων εκκρεμοτήτων, όπως του Κτηματολογίου, αποτελεί ζητούμενο τόσο για την Κυβέρνηση συνολικά όσο και για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ειδικότερα.

Μεθοδικά με στοχευμένα βήματα προχωρούμε σε μεταρρυθμίσεις και έργα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας μια καλύτερη καθημερινότητα για τους πολίτες.

Έχουμε πλέον στα χέρια μας ένα εργαλείο με το οποίο απλουστεύουμε τις διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων, μειώνοντας σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο και την ταλαιπωρία όλων των εμπλεκόμενων μερών».

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για το Κτηματολόγιο, Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφέρει: «Όπως είχαμε δεσμευθεί, από την 1/1/2024 λειτουργεί ο Ψηφιακός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου στο https://akinita.gov.gr.

Καλούμε τους Συμβολαιογράφους της χώρας να μπουν στην πλατφόρμα και δεσμευόμαστε ότι οι πράξεις που θα υποβάλλονται ψηφιακά, θα μεταγράφονται μέσα σε 1 εργάσιμη ημέρα αντί των πολύμηνων καθυστερήσεων που βιώνουν οι πολίτες.

Χθες παρουσιάσαμε την εφαρμογή στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών και σήμερα βρισκόμαστε για τον ίδιο σκοπό στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που μπορεί να διευκολύνει τους πολίτες και να μειώσει τη γραφειοκρατία».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν όλα στις αγοραπωλησίες σπιτιών – Έρχεται ο Ψηφιακός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου"

Σοκ στην Πτολεμαΐδα από τον αιφνίδιο θάνατο μωρού 15 μηνών στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο

Μία τραγωδία εξελίχθηκε χθες 2 Ιανουαρίου στην Πτολεμαΐδα, όπου κατέληξε αιφνιδιαστικά ένα αγοράκι 15 μηνών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 11:00 το βράδυ το παιδί μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό στην Παιδιατρική κλινική του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου παρά τις συνεχείς προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε 4 ώρες αργότερα.

Αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκ στην Πτολεμαΐδα από τον αιφνίδιο θάνατο μωρού 15 μηνών στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο"

Από μία λωρίδα η κυκλοφορία προς Θεσσαλονίκη στην ΠΑΘΕ από τα διόδια των Μαλγάρων έως τον Αξιό

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, από τη Δευτέρα (08/01/2024), στο πλαίσιο εργασιών αποκατάστασης της παλαιάς γέφυρας του Αξιού ποταμού από την εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός του ρεύματος πορείας από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από το ύψος των διοδίων Μαλγάρων έως το ύψος του Α/Κ Αξιού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη θα διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας μέσω εκτροπής τους στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ.

Επισημαίνεται ότι, για το ίδιο χρονικό διάστημα, η διέλευση από το Σταθμό διοδίων Μαλγάρων όλων των οχημάτων που θα κινούνται με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται από δύο θυρίδες διοδίων και θα είναι ελεύθερη.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Από μία λωρίδα η κυκλοφορία προς Θεσσαλονίκη στην ΠΑΘΕ από τα διόδια των Μαλγάρων έως τον Αξιό"

Πάτρα: Δάγκωσε αστυνομικό επειδή αρνήθηκε να τον συλλάβει!

Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε χθες το βράδυ στο αστυνομικό μέγαρο της Πάτρας με 30χρονο που απαιτούσε να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ο άνδρας εμφανίστηκε στο μέγαρο της Ερμού και δηλώνοντας πως υπάρχει ένταλμα για την σύλληψή του ζήτησε από τον αστυνομικό να τον οδηγήσει στο κρατητήριο.

Ομως το έγγραφο που υποτίθεται πως ήταν ένταλμα ήταν "κενό περιεχομένου". Ο Αξιωματικός υπηρεσίας ζήτησε από τον 30χρονο να αποχωρήσει, ωστόσο αυτός όχι μόνο δεν έφευγε, αλλά φώναζε πως "πρέπει να με συλλάβετε".

Τελικά συνελήφθη

Τι συνέβη όμως και τελικά συνελήφθη; Ο άνδρας συνέχιζε να επιμένει και ο αξιωματικός τον πλησίασε για να τον απομακρύνει από την είσοδο του μεγάρου, καθώς είχε αρχίσει η κατάσταση να ξεφεύγει. Τότε ο 30χρονος του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο χέρι

Αποτέλεσμα ήταν ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ να πάει στο νοσοκομείο για να του περιποιηθούν το τραύμα και ο δράστης να καταλήξει στο κελί ...που τόσο αποζητούσε!

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Δάγκωσε αστυνομικό επειδή αρνήθηκε να τον συλλάβει!"

Σκρέκας: Πρόστιμο 610.190 ευρώ στην εταιρεία κλιματιστικών ΑΓΗΝΩΡ

Πρόστιμο 610.190 ευρώ επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, στην εταιρεία «ΑΓΗΝΩΡ ΑΕ» για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, μετά από ελέγχους που διενήργησε η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία καταναλωτών που αφορούσε στην αγορά κλιματιστικών συσκευών στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» που είχε εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2022, η ΔΙΜΕΑ διενήργησε επισταμένο έλεγχο σε 117 κωδικούς προϊόντων. Διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία είχε παραβιάσει τις διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας σε 54 κωδικούς. Ως εκ τούτου επεβλήθη το προβλεπόμενο από τη σχετική νομοθεσία πρόστιμο το οποίο είναι το διπλάσιο από το όφελος που αποκόμισε η εταιρεία από την πώληση των εν λόγω προϊόντων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Οι έλεγχοι για τα φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας συνεχίζονται και το 2024 και μάλιστα εντατικά. Το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» δημιουργήθηκε από την Κυβέρνησή μας για να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές με νέες ώστε να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό τους κόστος. Κάποιοι, όμως, προσπάθησαν να κερδοσκοπήσουν Αυτό δεν το επιτρέπουμε. Ελέγχουμε και επιβάλλουμε τον νόμο, ο οποίος ισχύει για όλους ανεξαιρέτως. Όποιος κερδοσκοπεί εις βάρος των πολιτών θα το πληρώνει διπλά, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκρέκας: Πρόστιμο 610.190 ευρώ στην εταιρεία κλιματιστικών ΑΓΗΝΩΡ"

Περιστέρι: Επίθεση 15 ατόμων σε δύο νεαρούς - Τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Νέο οπαδικό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., μία ομάδα περίπου 15 ατόμων προσέγγισε δύο νεαρούς και, αφού τους ρώτησε «τι ομάδα είναι», στη συνέχεια τους επιτέθηκαν και τους ξυλοκόπησαν.

Τα παιδιά, 19 και 16 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο ένα από τα δύο παιδιά έχει σπάσει η μύτη του.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών είναι σε εξέλιξη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Περιστέρι: Επίθεση 15 ατόμων σε δύο νεαρούς - Τους έστειλαν στο νοσοκομείο"

Αδιανόητο: Νοσηλευόταν επί τέσσερα χρόνια στο Νοσοκομείο Ρίου! – Γιατί δεν έπαιρνε εξιτήριο

Το μείζον κοινωνικό πρόβλημα των ατόμων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ακόμη και για χρόνια, καθώς δεν έχουν πού να πάνε, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Αφορμή στάθηκε η επιστολή ενός γιατρού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, με την οποία ευχαριστεί το προσωπικό των αρμόδιων κλινικών για τη φροντίδα ενός ασθενούς που κατέληξε μετά από τέσσερα χρόνια νοσηλείας.

Μάλιστα, ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής ευχαριστεί, επίσης, την Κοινωνική υπηρεσία «για τις συνεχείς προσπάθειές της, οι οποίες δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, λόγω της πλήρους αδιαφορίας όλων των υπευθύνων κοινωνικών δομών, οι οποίες αρνήθηκαν να φιλοξενήσουν τον ασθενή μας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, εκτιμάται ότι πάνω από 500 ενήλικες με κοινωνικά προβλήματα βρίσκονται στα νοσοκομεία, χωρίς να συντρέχουν ιατρικοί λόγοι για νοσηλεία.

«Πριν λίγες ημέρες είχαμε για άλλη μια φορά επισημάνει τις δεκάδες νοσηλείες στα νοσοκομεία ατόμων χωρίς προβλήματα υγείας που αρνούνται να πάρουν εξιτήριο επειδή δεν έχουν που να πάνε», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, και προσθέτει:

«Πολύ καλά κάνουν οι γιατροί και δεν τους εκδίδουν εξιτήρια για να μην βρεθούν το δρόμο. Το νοσηλευτικό προσωπικό τους παρέχει τη καλύτερη δυνατή φροντίδα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων συναντούν τείχος στη προσπάθειά τους να λύσουν προβλήματα και να γυρίσουν σπίτι τους ή να βρουν κοινωνική δομή για τη φιλοξενία τους. Πάνω από όλα το χρήμα. Και όλα αυτά γιατί οι δημόσιες μονάδες πρόνοιας λόγω ελλείψεων προσωπικού έχουν δεκάδες θέσεις φιλοξενίας κλειστές με τη λίστα αναμονής για φιλοξενία πάνω από ένα χρόνο».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδιανόητο: Νοσηλευόταν επί τέσσερα χρόνια στο Νοσοκομείο Ρίου! – Γιατί δεν έπαιρνε εξιτήριο"

Καματερό: Άνοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» αυτοκίνητο

«Άνοιξε η γη και κατάπιε ΙΧ»στη λεωφόρο Φυλής στα φανάρια που είναι η διασταύρωση για Καματερό και Ζεφύρι.

Συγκεκριμένα μία λακούβα ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων στάθηκε αφορμή για να «εξαφανιστεί» ένα ΙΧ αυτοκίνητο

Όπως φαίνεται σε βίντεο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο δρόμος άνοιξε σε εκείνο το σημείο με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να πέσει μέσα. Μετά το ατύχημα όπως ήταν αναμενόμενο στο σημείο προκλήθηκε μποτιλιάρισμα.


Διαβάστε Περισσότερα » " Καματερό: Άνοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» αυτοκίνητο"

Φθιώτιδα: Ο κλέφτης ξέχασε το κινητό του!

Κουκουλοφόρος σκαρφάλωσε 3,5 μέτρα για να μπορέσει να φτάσει σε μπαλκονόπορτα την οποία διέρρηξε με σκαλιστήρι…

Θύμα διάρρηξης - κλοπής έπεσε 74χρονη γυναίκα στο σπίτι της στον Αχινό Στυλίδας το μεσημέρι της Τρίτης (2/1).

Την ώρα που βρισκόταν μόνη της στο σπίτι, καθώς ο σύζυγός της απουσίαζε και κοιμόταν στο υπνοδωμάτιό της, ξαφνικά είδε έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα να ψάχνει τα πράγματά της.

Πριν προλάβει να φωνάξει ο άγνωστος δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί.

Ο θρασύτατος κλέφτης, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, είχε εισέλθει στο δωμάτιο που κοιμόταν και είχε απομακρύνει από κει συρτάρι επίπλου και την τσάντα της, τα οποία έψαξε με την ησυχία του σε παρακείμενο δωμάτιο! Τελικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, έκλεψε μόνο το πορτοφόλι της γυναίκας που περιείχε 90 ευρώ, ενώ κάποια κοσμήματα μικρής αξίας δεν τα πήρε μαζί του.

Ομοίως και τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού τα οποία ο δράστης είχε ακουμπισμένα στο μπράτσο του καναπέ και υπέθεσαν ότι δεν πρόλαβε να τα πάρει μαζί του. Αργότερα όμως διαπίστωσαν ότι το ένα από τα κινητά δεν ήταν δικό τους  και έλειπε το κινητό του συζύγου! Προφανώς ο δράστης πάνω στη βιασύνη του, μπέρδεψε το κινητό το δικό του και πήρε το κινητό του συζύγου της 74χρονης το οποίο βέβαια και απενεργοποίησε!

Αξίζει να αναφέρουμε τέλος ότι, ο κλέφτης για να μπορέσει να εισέλθει στο σπίτι, σκαρφάλωσε τουλάχιστον 3,5 μέτρα για να φτάσει στο μπαλκόνι και να παραβιάσει την μπαλκονόπορτα. Μάλιστα χρησιμοποίησε ένα σκαλιστήρι που βρήκε και το οποίο παράτησε στο σημείο.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο ΑΤ Στυλίδας που ανέλαβε την προανάκριση.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Φθιώτιδα: Ο κλέφτης ξέχασε το κινητό του! "

Έκλεψαν μεγαλοδικηγόρο στον Διόνυσο – Άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό, κοσμήματα και έφυγαν με την Πόρσε του!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον μεγαλοδικηγόρο Ν.Μ μετά τις γιορτές, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του L&O κακοποιοί τρύπωσαν στο σπίτι του στον Διόνυσο και το… αδειάσαν, φεύγοντας μετά σαν κύριοι με την Πόρσε του!

Συγκεκριμένα, η ώρα ήταν εννέα και τέταρτο όταν οι δράστες παραβίασαν το παράθυρο της μονοκατοικίας και εισέβαλαν μέσα στο σπίτι του δικηγόρου.

Αφού ερευνήσαν όλους τους χώρους εντόπισαν χρήματα, περίπου 30.000 ευρώ, όπως και κοσμήματα μεγάλης αξίας τα οποία και άρπαξαν. Οι κακοποιοί μάλιστα βρήκαν και τα κλειδιά από το πανάκριβο αυτοκίνητο του δικηγόρου. Φόρτωσαν τα κλοπιμαία στο Ι.Χ και εξαφανίσθηκαν με αυτό! Ο δικηγόρος αμέσως μετά δήλωσε την κλοπή στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Η ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής έχει ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεψαν μεγαλοδικηγόρο στον Διόνυσο – Άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό, κοσμήματα και έφυγαν με την Πόρσε του!"

Παλλήνη: 52χρονος ξυλοκοπήθηκε από διαρρήκτες που μπούκαραν στο σπίτι του

Διαρρήκτες εισέβαλαν σε σπίτι στην Παλλήνη χθες (02/01) το απόγευμα και την ώρα που ήταν μέσα ο 52χρονος που μένει σε αυτό.

Ειδικότερα, οι δύο διαρρήκτες μπούκαραν στο σπίτι λίγο πριν τις 20:00 στο διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην Παλλήνη, ψάχνοντας για χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Ο 52χρονος άκουσε θόρυβο και μετά από λίγο βρέθηκε μπροστά στους δύο δράστες. Του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν προτού φύγουν.

Μόλις έφυγαν ο άνδρας πήγε μόνος του στο νοσοκομείο.

thecaller

Διαβάστε Περισσότερα » " Παλλήνη: 52χρονος ξυλοκοπήθηκε από διαρρήκτες που μπούκαραν στο σπίτι του"

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκόπησε μέχρι λιποθυμίας τη μητέρα του και προσπάθησε να πνίξει την ανήλικη αδερφή του

Λιποθύμησε από τα πολλά χτυπήματα που δέχτηκε στο πρόσωπο και στο σώμα και όταν συνήλθε είδε τον ανήλικο γιο της να προσπαθεί να πνίξει την ανήλικη κόρη της και αδερφή του δράστη. Έτσι περιέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες την επίθεση που δέχτηκε από τον 16χρονο γιο της μια 35χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία, η οποία προσέφυγε στην αστυνομία, ζητώντας την προστασία εκείνης και της κόρης της.

Το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε χθες στο Ηράκλειο στο σπίτι όπου μένει η 35χρονη, ο 16χρονος γιος της η 15χρονη κόρη της, αλλά και ο πατριός του 16χρονου και πατέρας της ανήλικης αδερφής του. Ο τελευταίος μάλιστα έλειπε από το σπίτι όταν εξελισσόταν το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη είπε ότι και στο παρελθόν ο γιος της είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά και μάλιστα έκανε λόγο και για θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει. Χθες που έγινε το περιστατικό στάθηκε σωτήρια ή παρέμβαση ενός γείτονα, ο οποίος μπήκε στο σπίτι της οικογένειας και κατάφερε να προστατεύσει τις δύο γυναίκες μέχρι που έφτασε η αστυνομία.

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας απασχόλησε το γραφείο κατά της ενδοοικογενειακής βίας του Α Αστυνομικού Τμήματος. Μια Ελληνίδα  30 ετών κατήγγειλε ότι ο 26χρονος σύντροφός της τη χτύπησε και μάλιστα το έχει επαναλάβει όπως είπε και στο παρελθόν. Η ίδια παρέδωσε και μικροποσότητα χασίς στους ατσυνομικούς λέγοντας ότι ανήκει στο φίλο της. Οι δράστες και των δύο περιστατικών θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκόπησε μέχρι λιποθυμίας τη μητέρα του και προσπάθησε να πνίξει την ανήλικη αδερφή του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news