facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Προεκλογικό παιχνίδι Τσίπρα: Θα καταργήσει τη μείωση του αφορολόγητου με... τροπολογία

Σε προεκλογικά παιχνίδια επιδίδεται μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας. Αφού δήλωσε ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προσεχή Δευτέρα, 10 του μήνα, υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει και μάλιστα με ... τροπολογία την μείωση του αφορολόγητου την οποία ωστόσο έχει ψηφίσει η δική του κυβέρνηση!

Ο κ.Τσίπρας έκανε σαφές ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου και υποστήριξε ότι γίνονται λόγω της μεγάλης δημοκρατικής του ευαισθησίας, αφού ηττήθηκε σε ... ευρωεκλογές και μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, πανευρωπαϊκά.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε μάλιστα ότι την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουνίου θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Θυμίζοντας πάντως, τη θεωρία της Θεανώς Φωτίου ότι «κυβερνούν εννέα μήνες», ο κ.Τσίπρας είπε ότι «κυβερνάγαμε επί τρία χρόνια με τα χέρια πίσω από την πλάτη». Παράλληλα, επιχείρησε να εμφανίσει την κυβέρνησή του ως προστάτιδα της μεσαίας τάξης, λέγοντας ότι «σταματήσαμε την φορολογική αφαίμαξη».



Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα «θρίλερ» ως προς την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, απλώς υπάρχει μια συνειδητή προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευθούν τη δημοκρατική του ευαισθησία.

Επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός λαμβάνει το μήνυμα των εκλογών και επισπεύδει τις εθνικές κάλπες μετά από ευρωπαϊκές εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες δεν είναι φωτογραφικές και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μείνουν στη Βουλή και να ψηφίσουν. Κάλεσε μάλιστα τον Μητσοτάκη να αλλάξει γνώμη και να έρθει στη Βουλή για να ψηφίσει και τους κώδικες αλλά και μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά την κατάργηση του αφορολογήτου που κερδίσαμε από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Να αποδείξει ότι συμφωνεί με ένα ένα μέτρο που είναι θετικό για την κοινωνία».



Στα 7 δισ ευρώ κοστολόγησε το πρόγραμμα της ΝΔ

Περιγράφοντας εμμέσως πλην σαφώς το νέο προεκλογικό αφήγημα της κυβέρνησης για τη μεσαία τάξη ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε συσσωρευμένη επιβάρυνση της μεσαίας τάξης «Τώρα θέλουμε ένα σχέδιο που θα μοιράσει τα βάρη» είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει κρυφή ατζέντα

«Οι προτάσεις της ΝΔ κοστίζουν 7 δισ. Ευρώ. Αυτά τα 7 δισ. Θα προέλθουν από περικοπές» ισχυρίστηκε και εξέφρασε την άποψη ότι η υλοποίησή τους δεν μπορεί να γίνει από την ανάπτυξη της οικονομίας... «Θα πρέπει να πάει η ανάπτυξη από το 2,5% - 3% στο 13%» σημείωσε και υποστήριξε ότι οι ίδιοι έχουν μιλήσει για περικοπές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα εκτός από τη ΝΔ βρέθηκε και ο Γιάννης Στουρνάρας για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τη χρηματοδότηση των συντάξεων.

Τρία χρόνια κυβερνούσαμε με τα χέρια δεμένα στην πλάτη

«Δεν είναι αφήγημα μεσάιας τάξης αλλά υποχρέωσή μας να στραφούμε στη μεσαία τάξη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε όμως ότι το 83% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης "επιβλήθηκε από αυτούς που σήμερα παρουσιάζονται ως δήθεν λυτρωτές της". Είπε ότι η συσσωρευμένη κόπωση και επιβάρυνση της κοινωνίας, της μεσαίας τάξης, ήρθε να εμφανιστεί στην πρώτη αναμέτρηση, τη "χαλαρή" ψήφο στις ευρωεκλογές.

Κάνοντας μια υποτυπώδη αυτοκριτική ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν συνειδητοποιήσαμε το βάρος της κούρασης του Ελληνικού λαού. «Εμείς όμως» είπε «κερδίζουμε εκλογές από το 2012 και δεν υπάρχει προηγούμενο κάποιο κόμμα στην Ευρώπη να κερδίσει την έβδομη στη σειρά» σημείωσε αμέσως μετά.

Εν ολίγοις ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε φυσιολογική την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς είχαμε μια απώλεια 200.000 ψήφων από τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Δεν είναι υπερβολικό. Το πρόβλημα είναι ότι αυξήθηκε το ποσοστό των αντιπάλων μας» είπε μεταξύ άλλων.



Βλέπει ανάπτυξη στο 2,3%

Παρά τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την αναιμική ανάπτυξη το πρώτο τρίμνηνο του 2019. ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού μετά τις εκλογές, απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και πως η ανάπτυξη για το 2019 θα κινηθεί στο 2,3% , δηλαδή ανάπτυξη για τρίτη χρονιά και ότι θα επιτευχθεί και ο στόχος 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σημείωσε -εν είδει και αυτοκριτικής- ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να επωφεληθεί η μεσαία τάξη από τις επιδόσεις της οικονομίας. Πρόσθεσε ότι επί τρία χρόνια η κυβέρνηση είχε διαρκείς αντιπαραθέσεις για να επιτευχθούν νίκες στις διαπραγματεύσεις και προστατεύθηκαν οι πιο αδύναμοι. Είπε ότι δέχεται την κριτική ότι ενώ πέτυχε την προστασία των πιο αδύναμων φορολογήθηκαν περισσότερο τα αμέσως επόμενα στρώματα.

Οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα να μην υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Διάταγμα για την αλλαγή της ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο νόμος Καστανίδη που ψηφίστηκε το 2010 ορίζει τη διαδικασία. Εμείς κινηθήκαμε όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.

«Το βράδυ των εκλογών βγήκε ο Βενιζέλος να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα και η ερμηνεία του ήταν να μην αλλάξει τίποτα στη Δικαιοσύνη... Λίγο αργότερα το ίδιο ζήτημα έγινε κεντρικό θέμα και της ΝΔ» είπε ο πρωθυπουργός και ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν δικοί μας και δικοί τους δικαστές. Εγώ ποτέ δεν το είδα έτσι» είπε μεταξύ άλλων και καταλόγισε στη ΝΔ βαριές πολιτικές σκοπιμότητες.

Καταλόγησε μάλιστα στη ΝΔ επιχείρηση κατατρομοκράτησης των δικαστών και έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις του Σαμαρά για τη Novartis ότι «θα σας πάω μέχρι τέλους» Πυροβολούν τη Δικαιοσύνη και δεν διστάζουν να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε επίσης και πρόσθεσε ότι ως θεσμός ο ΠτΔ έχει χρέος μεταξύ άλλων να είναι εγγυητής της ανεξαρτησίας των θεσμών,συνεπώς και της Δικαιοσύνης. Έχω την εντύπωση ότι θα το κάνει και θα βρει τον τρόπο είπε.

Έπρεπε να συνεργαστούμε με Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ

«Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ εάν υπήρχε η δυνατότητα έπρεπε να είχε λήξει μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε επίσης ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι υπο φυσιολογικές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να συμπράξει με το ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ. Ωστόσο επέρριψε τις ευθύνες για τη συνέχιση της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ στα κόμματα της αντιπολίτευσης που είχαν συγκροτήσει το λεγόμενο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Το κοντέρ μηδενίζει στις 7 Ιουλίου

«Οι κάλπες της 7ης Ιουλίου θα είναι άδειες το πρωί. Δεν θα μεταφερθεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση αν μπορεί να γυρίσει το παιγνίδι και να ανατραπεί η διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ.« Είναι μια άλλη αναμέτρηση και έχουμε επίγνωση των τάσεων. Το 2015 καταφέραμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε 6 μήνες να κερδίσουμε 600.000 ψήφους» είπε επίσης και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να γυρίσει το κλίμα αλλά είναι ανοικτό και εφικτό. Θα σας πω αυτό που είπε ο Γαλιλαίος: Και όμως γυρίζει».

Έσταξε... χολή για τον Βαρουφάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη. «Είναι παράδοξο ο κ. Βαρουφάκης να θέλει να συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη... Εδώ βέβαια ήθελε να συνεργαστεί με τον Σόιμπλε» πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η 7η Ιουλίου θα βγάλει κυβέρνηση. Μίλησε μάλιστα και για ψευτοδιλήμματα που μπαίνουν από τη ΝΔ για να διεκδικήσει την αυτοδυναμία: «Όποιος πάρει τις 50 έδρες θα σχηματίσει κυβέρνηση. Δεν θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές με την απλή αναλογική... Το ερώτημα είναι αν θα έχουμε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή μια κυβέρνηση που θα πάει τη χώρα πίσω...» είπε.

Για την αποχώρηση του Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ και αν διευκολύνει τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ, είπε ότι ο Βενιζέλος έφυγε αλλά έμεινε η στρατηγική του. «Παραμένει η γραμμή της σκληρής κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό γίνεται για το μοίρασμα εξουσιών» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι είναι αποκρουστικό. «Θα ήμουν πολύ ευτυχής αν υπήρχε διάθεση συνεννόησης» πρόσθεσε.

Tέλος, σε ότι αφορά το debate o Aλέξης Τσίπρας κάλεσε εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεχθεί μια τηλεμαχία των δύο. «Να αναθεωρήσει αυτή τη θέση, δεν τον τιμά. Γιατί φοβάται; Αδικεί τον Ελληνικό λαό....» είπε μεταξύ άλλων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προεκλογικό παιχνίδι Τσίπρα: Θα καταργήσει τη μείωση του αφορολόγητου με... τροπολογία"

«Πυροβολεί» προς το Μαξίμου η Ε.Αυλωνίτου: «Δεν φταίει ο κόσμος που δεν μας ψήφισε αλλά…» (βίντεο)

Τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, άρχισε να «καρφώνει» για την ήττα στις εκλογές, σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Ελένη Αυλωνίτου.

Σχολιάζοντας την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στο Attica tv, η βουλευτής β’ Αθήνας του κόμματος κ. Αυλωνίτου άσκησε σκληρή κριτική με αποδέκτες το πρωθυπουργικό επιτελείο και το ευρύτερο στενό περιβάλλον που συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν φταίει ο κόσμος που δεν μας ψήφισε, εμείς φταίμε», είπε η κ. Αυλωνίτου, κάνοντας λόγο για αλαζονικές συμπεριφορές και επικοινωνιακά λάθη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς και για κακές κομματικές υποψηφιότητες σε περιφέρειες και δήμους.


«Επί τέσσερα χρόνια δεν καταφέραμε να χτίσουμε σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας όμως ως μεγαλύτερο λάθος το γεγονός πως «δεν προλάβαμε υπό το βάρος των μνημονίων να δώσουμε έμφαση στη μεσαία τάξη».

Μιλώντας για το θέμα της λεγόμενης δέκατης τρίτης σύνταξης, η κ. Αυλωνίτου κατηγόρησε ξανά τους συνεργάτες του πρωθυπουργού «με ευθύνη των οποίων δεν παρουσιάστηκε με σωστό τρόπο στους δικαιούχους».



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πυροβολεί» προς το Μαξίμου η Ε.Αυλωνίτου: «Δεν φταίει ο κόσμος που δεν μας ψήφισε αλλά…» (βίντεο)"

Η διαταγή της ΕΛ.ΑΣ για τη μεταγωγή καρκινοπαθών από τις φυλακές Κορυδαλλού στα νοσοκομεία

Με προσωπική παρέμβαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, διευθετήθηκε το θέμα της μεταφοράς καρκινοπαθών κρατουμένων γυναικών, ή πασχόντων από άλλες χρόνιες και σοβαρές ασθένειες, από τις φυλακές Κορυδαλλού σε νοσοκομεία για τις θεραπείες τους, μετά από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σύμφωνα με τα οποία η Αστυνομία και ιδιαίτερα η Διεύθυνση Μεταγωγών, δεν διέθετε αστυνομικούς για την συνοδεία τους, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αποτέλεσμα ήταν οι γυναίκες να χάνουν τις θεραπείες τους, περιμένοντας μάταια στο αναρρωτήριο των φυλακών, με κίνδυνο της ίδιας της ζωής τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ, η Όλγα Γεροβασίλη, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την κατάσταση, έδωσε αμέσως εντολή να λυθεί αμέσως το πρόβλημα, καθώς πρόκειται για καθαρά ανθρωπιστικό θέμα.

Έτσι, σήμερα, εκδόθηκε από το Αρχηγείο μια αυστηρή διαταγή, προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η οποία υποχρεούται άμεσα να δώσει τις επιβαλλόμενες εντολές και κατευθύνσεις στην Διεύθυνση Μεταγωγών, «για την έγκαιρη και ανελλιπή εκτέλεση όλων των προγραμματισμένων, καθώς και των εκτάκτων, σε συντρέχουσα περίπτωση, μεταγωγών προς τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, με απώτερο σκοπό τόσο την πρόληψη - αποτροπή του όποιου κινδύνου των ίδιων των μεταγόμενων, όσο και την αποφυγή πρόκλησης δυσμενών σχολίων σε βάρος του Σώματος.

Επίσης η διαταγή ορίζει κατηγορηματικά, ότι οι αξιωματικοί υπηρεσίας θα πρέπει να είναι διαρκώς ενήμεροι και σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού, διαθέτοντας γι' αυτό εφεδρική δύναμη, ενώ τέλος, η ΓΑΔΑ υποχρεούται με βάση την διαταγή να ορίσει και ελεγκτές που θα παρακολουθούν αν εφαρμόζονται τα παραπάνω.

Πρέπει να τονιστεί ότι στην διαταγή του Αρχηγείου υπογραμμίζεται ότι στο θέμα της μεταγωγής καρκινοπαθών γυναικών έχουν παρατηρηθεί «υπηρεσιακές και διϋπηρεσιακές δυσλειτουργίες», κατά παρέκκλιση των εντολών και οδηγιών που έχουν ήδη δοθεί, κάτι που προκύπτει «από τη συνεχή διαβίβαση στο Αρχηγείο, εγγράφων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Σημειώνεται ότι το θέμα της έλλειψης προσωπικού στην Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής, έχει τεθεί από τα συνδικαλιστικά Σωματεία αστυνομικών και τέθηκε έντονα και χτες μετά την απόδραση των τεσσάρων κρατουμένων, οι οποίοι μάλιστα πήραν μαζί τους και δύο όπλα αστυνομικών.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ανθρωπιστικά θέματα πρέπει να υπάρχει απόλυτη προτεραιότητα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η διαταγή της ΕΛ.ΑΣ για τη μεταγωγή καρκινοπαθών από τις φυλακές Κορυδαλλού στα νοσοκομεία"

Έπεσαν οι υπογραφές για την προέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι

Τη σύνδεση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Αθήνας με το Λουτράκι σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού-Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση».

Το έργο αφορά στην μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου, σε κανονικού εύρους ηλεκτροκινούμενη γραμμή και η τελική σύνδεσή της, στην περιοχή του Ισθμού, με την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) του προαστιακού σιδηροδρόμου που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Κορίνθου και Αεροδρομίου.

Ανάδοχος ανακηρύχθηκε η κοινοπραξία Μυτιληναίος-Ξανθάκης, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι εγγεγραμμένο στον ενάριθμο 2017ΣΕ07850000 της ΣΑΕ 078/5 του ΠΔΕ.

Ο ορίζοντας ολοκλήρωσής του διαμορφώνεται σε 18 μήνες, ενώ ο ανάδοχος διατηρεί την υποχρέωση συντήρησης για 36 μήνες.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έπεσαν οι υπογραφές για την προέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι"

Στο ΦΕΚ οι προδιαγραφές για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Δημοσιεύτηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) «Καθορισμός των όρων, των προϋποθέσεων και των τεχνικών προδιαγραφών για την εγκατάσταση συσκευών φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων (σημεία επαναφόρτισης), στις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων, σε δημοσίως προσβάσιμα σημεία επαναφόρτισης κατά μήκος του αστικού, υπεραστικού και εθνικού οδικού δικτύου καθώς και σε χώρους στάθμευσης δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την απόφαση αυτή ενισχύεται και διευρύνεται η ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και η διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελληνική αγορά.

Για πρώτη φορά θεσμοθετούνται προδιαγραφές για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε δημοσίως προσβάσιμο από ηλεκτρικά οχήματα σημείο, όπως είναι τα τοπικά ή εθνικά οδικά δίκτυα, σε ιδιωτικά κτίρια κτλ.

Καθορίζονται επίσης, νέες τεχνικές προδιαγραφές σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και Κανονισμούς, στην κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2014/94/ΕΕ για την «Ανάπτυξη Υποδομών Εναλλακτικών Καυσίμων». Ταυτόχρονα, απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης της εγκατάστασης των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην ΚΥΑ προβλέπεται μεταξύ άλλων και η δημιουργία «Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Υποδομών Εναλλακτικών Καυσίμων» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπου θα καταγράφονται και οι πληροφορίες (ηλεκτρονικό μητρώο) για τις υποδομές φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Το ηλεκτρονικό μητρώο της πλατφόρμας αυτής θα είναι διαλειτουργικό με τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μητρώα των υπολοίπων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω αυτής θα δίνεται η δυνατότητα πληροφόρησης των πολιτών όλων των Ευρωπαϊκών Χωρών, για τη διαθεσιμότητα των σημείων φόρτισης σε κάθε γεωγραφική περιοχή, καθώς και τεχνικές (χρόνος φόρτισης κτλ) ή εμπορικές (κόστος ενέργειας) πληροφορίες σχετικά με το κάθε σημείο φόρτισης.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης του διαλειτουργικού αυτού μητρώου, είναι σε εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Data Collection», όπου η χώρα μας συμμετέχει και εκπροσωπείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και ο στόχος είναι η ενιαία κωδικοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων, όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, τα οποία θα παρέχουν πληροφόρηση για τα σημεία φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΦΕΚ οι προδιαγραφές για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων"

KKE: Απαράδεκτη η κατάθεση νομοσχεδίων πριν τις εκλογές - Θα απέχουμε από την ψηφοφορία

«Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή τη διαδικασία. Τα νομοσχέδια τα οποία έρχονται, θα μπορούσαν να έχουν συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα με άνεση και να έχουν ψηφιστεί. Το γεγονός ότι έρχονται τώρα και σοβαρά μάλιστα νομοσχέδια, ιδιαίτερα οι Κώδικες, μας δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση των Επιτροπών, θα καταγγείλουμε αυτό το γεγονός, θα πούμε τη θέση μας και δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος στην ψηφοφορία» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "KKE: Απαράδεκτη η κατάθεση νομοσχεδίων πριν τις εκλογές - Θα απέχουμε από την ψηφοφορία"

Αυγενάκης: Η ΝΔ δε θα μετέχει στις ρουσφετολογικές διευθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Νέα Δημοκρατία δε θα μετέχει στις ρουσφετολογικές διευθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με άρον άρον άνοιγμα και κλείσιμο της Βουλής και αποχωρεί από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης . 

Αναλυτικά η δήλωση του που φέρει τον τίτλο «Φεύγοντας, ας δείξουν τον στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς» έχει ως εξής:

Η ΝΔ δε θα μετέχει στις ρουσφετολογικές διευθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με άρον άρον άνοιγμα και κλείσιμο της Βουλής. 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 3 ημέρες επιχειρεί να περάσει 4 νομοσχέδια στο πόδι και άγνωστο αριθμό τροπολογιών.

Η Ν.Δ. ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη δεν προτίθεται να συμπράξει στον ευτελισμό των Θεσμών από μια κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να λαμβάνει αποφάσεις. Αποχωρούμε λοιπόν από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, διότι δεν δεχόμαστε να είμαστε παρόντες σε μια απονομιμοποιημένη Βουλή.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν πήγε ήδη από χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως είχε ανακοινώσει μετά τις ευρωεκλογές, αλλά επέλεξε να καθυστερήσει μια εβδομάδα δείχνει από μόνο του ό,τι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μήνυμα που τους έστειλαν οι πολίτες τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Φεύγοντας, ας δείξουν τον στοιχειώδη σεβασμό στους Θεσμούς



skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυγενάκης: Η ΝΔ δε θα μετέχει στις ρουσφετολογικές διευθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ "

Εκλογές – Βούτσης: Από τις 10 έως τις 13 Ιουνίου ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το τέλος της Διάσκεψης των προέδρων ανέφερε ότι αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει έντονο νομοθετικό έργο με τις κυρώσεις Συμβάσεων και τις Κυρώσεις των Κωδίκων. Ανέφερε ότι βάση του Συντάγματος για να γίνουν οι εκλογές, εντός 30 ημερών, στις 7 Ιουλίου, εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών γύρω στις 10 έως τις 13 Ιουνίου. Ως τότε η Βουλή λειτουργεί κανονικά και θα είναι ανοικτή. Αναφορικά με τις τροπολογίες που αναμένεται να κατατεθούν τις κυρώσεις των συμφωνιών από την κυβέρνηση είπε ότι «δεν αποκλείω να υπάρξει μικρός αριθμός υπουργικών τροπολογιών. Ευελεπιστώ όμως ότι δεν θα είναι πολλές και δεν θα έχουν φωτογραφικό χαρακτήρα αλλά θα αφορούν προθεσμίες που πρέπει να παραταθούν και κάποια τέτοια πράγματα…»

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν παραιτείται λόγω αδυναμίας ή γιατί έχει χάσει τη στήριξή της, συνεπώς, θα πάμε στις εκλογές με όλους του νυν υπουργούς στην θέση τους ως υπηρεσιακούς πλην του υπουργού Εσωτερικών που θα αντικατασταθεί καθώς αυτό είναι το Υπουργείο που διεξάγει τις εκλογές. «Δεν έχουμε διάλυση της Βουλής από αδυναμία της Κυβέρνησης ή πτώσης της άρα βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη αλλά κανονικότητα λειτουργίας της Βουλής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές – Βούτσης: Από τις 10 έως τις 13 Ιουνίου ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας"

Βουλή: Αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση για τα «προεκλογικά» νομοσχέδια

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης πυροδοτεί η σχεδιαζόμενη ψήφιση τεσσάρων νομοσχεδίων και πιθανόν δεκάδων τροπολογιών από το προεδρείο της Βουλής.

Νέα Δημοκρατία και ΔΗΣΥ, αποχώρησαν από τη Διάσκεψη καταγγέλλοντας προεκλογικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ενώ το ίδιο προσανατολίζεται να πράξει και το ΚΚΕ.

Κατά πληροφορίες, αύριο Τετάρτη στις 14:00 θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν η κύρωση συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος και η κύρωση του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια για τη βιοποικιλότητα.

Την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα εισαχθούν στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, ενώ την Παρασκευή το νομοσχέδιο για την αποδοχή δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αντίθετα, για την επόμενη εβδομάδα φαίνεται πως μετατίθεται η ψήφιση των δασικών χαρτών. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω πιθανής καθυστέρησης της μετάβασης του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προκήρυξη των εκλογών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο πρωθυπουργός πρόκειται να πάει στο προεδρικό μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου και όχι δεδομένα την ερχόμενη Δευτέρα, όπως αρχικά είχε διαμηνυθεί.

Αν το διάταγμα διάλυσης της Βουλής υπογραφεί από τον ΠτΔ πχ. την Τετάρτη, τότε θα προωθηθεί προς ψήφιση κι αυτό το νομοσχέδιο.

Αποχώρηση ΝΔ και ΔΗΣΥ

Μετά την προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που υπογράμμισε ότι «δεν θα μπούμε στο κάδρο μιας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν έπρεπε να ανοίξει και άνοιξε μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς», η ΝΔ αποχώρησε από τη Διάσκεψη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα συμπράξει στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, συνεπώς δεν θα συμμετάσχει σε καμία κοινοβουλευτική διαδικασία αυτή την εβδομάδα.

Το ίδιο έπραξε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να μιλάει για την «τρίτη μεθόδευση» της κυβέρνησης μετά την αλλαγή ηγεσίας της Δικαιοσύνης και την υπόθεση Novartis.

Την αποχώρηση εξετάζουν και ΚΚΕ - Ποτάμι

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη διαδικασία το ΚΚΕ, που θα αποχωρήσει από την αυριανή επιτροπή που συζητούνται οι Κώδικες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού καταγγείλει την κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής και θα εξετάσει τι θα πράξει στην Ολομέλεια.

Την αποχώρηση και του Ποταμιού από την Ολομέλεια εάν τα υπό ψήφιση νομοσχέδια μετατραπούν σε «ξενιστές τροπολογιών», προανήγγειλε και ο Γιώργος Μαυρωτάς.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση για τα «προεκλογικά» νομοσχέδια"

Ένωση Εισαγγελέων: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τους Κώδικες της δικαιοσύνης

Την απόσυρση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που έχουν κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή ζητεί από την Κυβέρνηση η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, καθώς οι διατάξεις τους θα επιφέρουν «παραγραφές και μαζικές αποφυλακίσεις σε πληθώρα υποθέσεων, με τον κίνδυνο διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας αλλά και καλλιέργειας ευλόγου αισθήματος ατιμωρησίας στα θύματα εγκληματικών πράξεων».

Ειδικότερα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «εξ αφορμής της κατάθεσης προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο των νομοσχεδίων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εκπροσωπώντας το σύνολο των Εισαγγελέων της χώρας που έχουν δώσει όρκο τιμής για την πάταξη της εγκληματικότητας και της διαφθοράς, τη θωράκιση της κοινωνικής ειρήνης και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ιδίως των αδυνάμων, θεωρεί χρέος της, σε συνέχεια προγενέστερων αναλυτικών δημοσίων τοποθετήσεών της, να γνωστοποιήσει στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου αλλά κυρίως στους Έλληνες πολίτες τα εξής:
Η μετάπτωση υψηλής κοινωνικής απαξίας κακουργημάτων σε πλημμελήματα (π.χ. διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα τελούμενες από συμμορίες, διακεκριμένες απάτες ή πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα με αντικείμενο της περιουσιακής βλάβης από 30.000-120.000 ευρώ) αλλά και η περαιτέρω μείωση των ορίων ποινών με ταυτόχρονη χαλάρωση των προϋποθέσεων υφ’ όρον απόλυσης, θα επιφέρει παραγραφές και μαζικές αποφυλακίσεις σε πληθώρα υποθέσεων, με τον κίνδυνο διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας αλλά και καλλιέργειας ευλόγου αισθήματος ατιμωρησίας στα θύματα εγκληματικών πράξεων».

Παράλληλα, η Ένωση σημειώνει ότι «η περιστολή της έννοιας του υπαλλήλου στο άρθρο 263Α ΠΚ σε συνδυασμό με την κατάργηση του Ν. 1608/50 και την υποβάθμιση σε πλημμέλημα της ενεργητικής δωροδοκίας θα οδηγήσουν σε παραγραφή εκκρεμείς υποθέσεις διαφθοράς μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος και θα κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο ότι οι εκάστοτε διαβεβαιώσεις προθέσεων για την πάταξη της διαφθοράς ή διαπλοκής είναι ειλικρινείς».

Επισημαίνει, ακόμη, ότι η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος έλαβε μέρος στη διαδικασία διαβούλευσης των κωδίκων κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, όμως οι βελτιωτικές προτάσεις της δεν εισακούστηκαν.

Κλείνοντας, η Ένωση υπογραμμίζει ότι «η υπηρεσιακή μας συνείδηση μας επιτάσσει, να απευθύνουμε ισχυρή παραίνεση προς κάθε αποδέκτη για την απόσυρση των εν λόγω νομοσχεδίων. Στην κρίση σας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Εισαγγελέων: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τους Κώδικες της δικαιοσύνης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news