facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Συνελήφθη 39χρονος που είχε στην κατοχή του αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδο στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Στη σύλληψη 39χρονου προχώρησαν Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά έπειτα από τον εντοπισμό 49 δοχείων αμφιβόλου ποιότητας ελαιολάδου για τα οποία παράλληλα στερούνταν σχετικών παραστατικών εγγράφων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα, σε περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 49 πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 5 λίτρων έκαστο, στα οποία αναγραφόταν ότι πρόκειται για «Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο» περιοχής της Ελλάδας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως διαπιστώθηκε και κατόπιν παράλληλης επικοινωνίας με τον Ε.Φ.Ε.Τ. Θεσσαλονίκης, το περιεχόμενο ήταν διαφορετικής απόχρωσης σε κάθε δοχείο, στερούνταν σχετικής οσμής και βάσει κανονισμών υπήρχαν ελλείψεις ως προς την ορθή επισήμανση του ελαιολάδου. Επιπλέον, ο 39χρονος δεν είχε στην κατοχή του σχετικά παραστατικά έγγραφα που να δικαιολογούν την κατοχή και μεταφορά τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια δικαστική Αρχή, ενώ για τα κατασχεθέντα δοχεία παραγγέλθηκε προς τον Ε.Φ.Ε.Τ. Θεσσαλονίκης διενέργεια δειγματοληψίας, για εξέταση δειγμάτων ως προς την ποιότητα, τη γνησιότητα και τυχόν επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 39χρονος που είχε στην κατοχή του αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδο στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης"

Κρούσμα ευλογιάς σε εκτροφή προβάτων στη Φθιώτιδα – Λήψη μέτρων από το ΥΠΑΑΤ

Ευλογιά των προβάτων παρουσιάστηκε σε εκτροφή προβάτων στη Δημοτική Ενότητα Μαλεσίνης, του δήμου Λοκρών Φθιώτιδας, ενημερώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια κτηνιατρική αρχή.

Έγινε αποστολή δειγμάτων, διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών (εθνικό εργαστήριο αναφοράς για τη νόσο) και κατόπιν ολοκλήρωσή τους σήμερα, διαπιστώθηκε πως τα αποτελέσματα ήταν θετικά.

Από τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες του υπουργείου και τις κτηνιατρικές αρχές της Π.Ε. Φθιώτιδας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του νοσήματος και συγκεκριμένα:

1) Η ενεργοποίηση του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων και της Εθνικής Ομάδας Ειδικών για την Ευλογιά των προβάτων και των αιγών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και του Τοπικού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων για την αντιμετώπιση του νοσήματος στην Π.Ε. Φθιώτιδας όπως προβλέπει το άρθρο 7 του Σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της Ευλογιάς των προβάτων και των αιγών (απόφαση 258933/05.08.2008 ΦΕΚ Β΄ 1662 18.08.2008).

2) Τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει το εν λόγω σχέδιο, καθώς και η κείμενη κοινοτική νομοθεσία (κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμός (ΕΕ) 687/2020) και συγκεκριμένα:

α) Μέτρα στη μολυσμένη εκμετάλλευση.

β) Μέτρα στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

γ) Οριοθέτηση ζωνών Προστασίας και Επιτήρησης γύρω από την μολυσμένη εκτροφή.

δ) Μέτρα στις ανωτέρω ζώνες.

ε) Διεξαγωγή επιδημιολογικής έρευνας.

Με εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, στην περιοχή όπου διαπιστώθηκε το κρούσμα μεταβαίνουν άμεσα ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, ο γενικός διευθυντής της Κτηνιατρικής, Μάκης Αλεξανδρόπουλος, και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, ώστε, σε συνεργασία με τις κτηνιατρικές αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να διασφαλίσουν την εφαρμογή όλων των προβλεπομένων σχεδίων αντιμετώπισης της νόσου, καθώς και ότι τηρούνται, στον μέγιστο βαθμό, όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

Το ΥΠΑΑΤ υπενθυμίζει ότι ο ιός της ευλογιάς των προβάτων και των αιγών δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και δεν έχει καμιά σχέση με τη δημόσια Υγεία.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσμα ευλογιάς σε εκτροφή προβάτων στη Φθιώτιδα – Λήψη μέτρων από το ΥΠΑΑΤ"

Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία στα νότια το Σάββατο

Ο καιρός θα είναι άστατος στα ανατολικά και νότια της χώρας με σποραδικές βροχές κυρίως στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Προβλέπεται ύφεση των φαινομένων από τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο κεντρικό Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα νότια. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 03 έως 15 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Εύβοια πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα παραθαλάσσια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα ενώ στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις Σποράδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στις Σποράδες πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ έως το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία στα νότια το Σάββατο"

Νέα τιμολόγια ρεύματος: Ερωτήσεις & απαντήσεις για το τι ισχύει από 1/1/2024

Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που προκύπτουν για τα νέα τιμολόγια ρεύματος στη χαμηλή τάση που αφορούν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις δίνει, με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως επισημαίνει, τα νέα τιμολόγια ρεύματος, που θα ισχύουν από 1.1.2024 προάγουν τη διαφανή και απλοποιημένη πληροφόρηση, προς όφελος των καταναλωτών, για τις τιμές των παρόχων.

Για πρώτη φορά, κάθε καταναλωτής θα ξέρει με ακρίβεια τι πληρώνει στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και σε ποιο είδος τιμολογίου βρίσκεται, καθώς εισάγεται χρωματική σήμανση, για κάθε τύπο τιμολογίου (μπλε τα σταθερά, πράσινο το ειδικό τιμολόγιο, κίτρινο τα κυμαινόμενα και πορτοκαλί τα δυναμικά).

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, το πρώτο τρίμηνο του 2024 θα υπάρξει, για πρώτη φορά, έκτακτη ενίσχυση ύψους 45-480 ευρώ στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για τους ενεργειακά ευάλωτους συμπολίτες μας (περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά) που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό, με αποτέλεσμα και για αυτή την ευρεία κατηγορία καταναλωτών οι τελικές χρεώσεις να «κατεβαίνουν» στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν την ενεργειακή κρίση, στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Γιατί έχουμε τόσα πολλά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος;

Γιατί οι πάροχοι έχουν το δικαίωμα να έχουν όσα τιμολόγια θέλουν. Επίσης, γιατί η φύση του συστήματος αγορών ηλεκτρικής ενέργειας που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σύνθετη. Υπάρχει μία αγορά χονδρικής που η τιμή είναι κυμαινόμενη (αλλάζει διαρκώς, ανά ημέρα και ώρα). Υπάρχουν οι πάροχοι λιανικής, που αγοράζουν στη χονδρική και πωλούν στη λιανική, με πολλές διαφορετικές, εμπορικές πολιτικές. Επιπλέον, γιατί οι ανάγκες και οι επιθυμίες των καταναλωτών είναι πολύ διαφορετικές, ανάλογα με το προφίλ κάθε καταναλωτή (νοικοκυριό, επιχείρηση, ενεργοβόροι καταναλωτές κ.λπ.).

Τί είδους τιμολόγια υπάρχουν;

Καταρχάς, υπάρχουν τριών ειδών τιμολόγια (σταθερά, κυμαινόμενα και δυναμικά) και ο καταναλωτής (είτε πρόκειται για νοικοκυριό είτε για επιχείρηση) επιλέγει αυτό που κρίνει ότι είναι το πιο συμφέρον για εκείνον.

Πιο συγκεκριμένα:

Σταθερά είναι τα τιμολόγια ορισμένου χρόνου, με σταθερή τιμή χρέωσης για όλη την περίοδο της σύμβασης.

Κυμαινόμενα είναι τα τιμολόγια, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την τιμή της χονδρεμπορικής στο Χρηματιστήριο ενέργειας. Αυτά, διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: i. με καθορισμό τιμής εκ των προτέρων της περιόδου κατανάλωσης και ii. με καθορισμό τιμής εκ των υστέρων.

Δυναμικά, τα οποία αφορούν στη δυνατότητα δυναμικής τιμολόγησης, με διαφορετικές τιμές -ακόμα και μέσα στη διάρκεια της ημέρας- με βάση τις τιμές της αγοράς. Προϋπόθεση για την επιλογή αυτών των τιμολογίων συνιστά η λειτουργία έξυπνου τηλεμετρούμενου μετρητή στην παροχή των καταναλωτών.

Για τη διευκόλυνση του καταναλωτή, τα τιμολόγια συνδέθηκαν με ένα χρώμα. Με το μπλε τα σταθερά, με το κίτρινο τα κυμαινόμενα και με το πορτοκαλί τα δυναμικά.

Σε αυτά τα τιμολόγια προστίθεται ειδικό τιμολόγιο, πράσινου χρώματος, που το ειδικό χαρακτηριστικό του είναι πως η δομή του θα είναι απλή και κοινή, επιτρέποντας τη συγκρισιμότητα, για όλους τους παρόχους. Σε αυτό θα μεταπέσουν όλοι οι καταναλωτές, την 1η Ιανουαρίου του 2024, οι οποίοι δεν θα έχουν επιλέξει -μέσα στο 2023- κάποιο συγκεκριμένο είδος τιμολογίου για τη μετάβασή τους την 1.1.2024. Ωστόσο, με μία απλή δήλωση στον πάροχό τους έως 31/01/2024, μπορούν να παραμείνουν στο προηγούμενο τιμολόγιο. Επίσης, για όποιες αλλαγές τιμολογίων γίνουν στη συνέχεια ακολουθείται η συνήθης διαδικασία. Το ειδικό, πράσινο τιμολόγιο, που θα διατίθεται από κάθε πάροχο, θα είναι ομοιόμορφο για όλους τους παρόχους.

Για ποιο λόγο εισάγεται αυτό το ειδικό, πράσινο τιμολόγιο;

Το βασικό πλεονέκτημα του πράσινου τιμολογίου είναι πως διευκολύνει, για πρώτη φορά, τη σύγκριση των τιμών μεταξύ παρόχων και τη διαφανή και απλοποιημένη πληροφόρηση των καταναλωτών για τις τιμές των παρόχων. Την 1η ημέρα κάθε μήνα, η τιμή χρέωσης θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του εκάστοτε παρόχου και θα κοινοποιείται στην ΡΑΑΕΥ. Ο καταναλωτής θα γνωρίζει, στις αρχές του μήνα, τί πληρώνει στον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, για τον επόμενο μήνα και το κυριότερο, τί τιμές προσφέρουν, όλοι οι υπόλοιποι πάροχοι.

Στο πράσινο τιμολόγιο η τιμή μέσα στο μήνα θα αλλάζει;

Όχι, ο καταναλωτής θα βλέπει μία τιμή κάθε 1η του μήνα, η οποία θα είναι «κλειδωμένη» για όλη τη διάρκεια του μήνα.

Μπορεί ο καταναλωτής να επιλέξει κάποιο άλλο τιμολόγιο από αυτό που έχει;

Ναι, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα οποτεδήποτε το επιθυμεί να επιλέξει οποιοδήποτε προσφερόμενο τιμολόγιο, υπογράφοντας νέα σύμβαση με τον πάροχο της επιλογής του. Μόνη εξαίρεση αποτελούν τα σταθερά τιμολόγια, που από τη φύση τους έχουν μακροχρόνιες συμβάσεις. Η αλλαγή παρόχου ή τιμολογίου προμήθειας, δηλαδή, γίνεται οποτεδήποτε και δεν συνεπάγεται δικαίωμα αποζημίωσης του παρόχου λόγω της πρόωρης αποχώρησης του πελάτη, εκτός των περιπτώσεων διακοπής σύμβασης τιμολογίου σταθερής τιμής.

Γιατί έχουμε διαφορετικά χρώματα στα τιμολόγια;

Για να διευκολυνθεί ο καταναλωτής, να κατανοήσει τη φύση των πολλών, διαφορετικών τιμολογίων, ώστε να μπορεί να συγκρίνει, καλύτερα, τα τιμολόγια μεταξύ των παρόχων.

Δεν είναι το σύστημα αυτό πολύ «μπερδεμένο»;

Ναι, το ευρωπαϊκό σύστημα ενέργειας είναι πολυσύνθετο και για τον καταναλωτή είναι λογικό ότι δεν υπάρχει χρόνος και διάθεση να ασχολείται, διαρκώς, με τον ποιον πάροχο θα επιλέξει. Γι’ αυτό και εισάγεται το «πράσινο» τιμολόγιο, στο οποίο χωρίς να ασχολείται, ιδιαιτέρως, ξέρει τα δύο πιο θεμελιώδη που τον ενδιαφέρουν: Πρώτον, ποια είναι η τιμή τον επόμενο μήνα και δεύτερον ποιος είναι ο πιο φθηνός τον επόμενο μήνα.

Θα πρέπει να αλλάζω κάθε μήνα πάροχο για να βρω τον φθηνότερο;

Έχετε το δικαίωμα να το κάνετε. Στο πράσινο τιμολόγιο, παρακολουθείτε ποιος πάροχος είναι ο φθηνότερος κάθε μήνα και αν δεν είστε ευχαριστημένος κάποιον μήνα ή μετά από κάποιους μήνες με τις τιμές που δίνουν οι πάροχοι, μπορείτε πάντα να αλλάξετε. Είναι λογικό ο καταναλωτής να μην μπαίνει στη διαδικασία, διότι είναι ταλαιπωρία, να αλλάξει πάροχο για μία διαφορά της τάξεως του 1-2 ευρώ το μήνα. Είναι, επίσης, λογικό ότι αν βλέπει πως κάποιος είναι συστηματικά ακριβός, τον αφήνει και πάει σε κάποιον που είναι συστηματικά πιο φθηνός.

Γιατί εγώ που έχω σταθερό μπλε τιμολόγιο σε συγκεκριμένο πάροχο, δεν μπορώ να κάνω σύγκριση τιμών με τους υπόλοιπους παρόχους;

Σε αντίθεση με το ένα ειδικό (πράσινο) τιμολόγιο ανά πάροχο, στις υπόλοιπες κατηγορίες τιμολογίων, οι πάροχοι μπορούν να παρέχουν περισσότερα του ενός τιμολόγια σε κάθε κατηγορία, συνδεδεμένα, πολλές φορές, είτε με υπηρεσίες είτε και με άλλα προϊόντα είτε με συνδυασμό αυτών. Επιπλέον, το ύψος του παγίου μπορεί να διαφέρει, σημαντικά, ανά πάροχο, γεγονός που μειώνει το βαθμό συγκρισιμότητας των προσφερόμενων τιμών ενέργειας. Για τους λόγους αυτούς, η καθιέρωση του πράσινου τιμολογίου, καθιστά πιο άμεση, εύκολη και διαφανή τη σύγκριση των τιμολογίων των διαφορετικών παρόχων.

Θα είναι διαθέσιμο κάποιο εργαλείο επαλήθευσης και σύγκρισης τιμών;

Στους λογαριασμούς ρεύματος (ηλεκτρονικούς και έντυπους) και στα άλλα μηνύματα και e-mails που θα αποστέλλουν οι πάροχοι στους καταναλωτές, θα υπάρχει πλέον και ο κωδικός QR (θα σκανάρεται και θα διαβάζεται μέσω έξυπνου κινητού) και link, τα οποία θα παραπέμπουν στον ιστότοπο δημοσίευσης του εργαλείου σύγκρισης τιμών της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ). Εκεί, οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται, κάθε μήνα για την τιμή του ειδικού, κοινού τιμολογίου του παρόχου τους και να τη συγκρίνουν με το σύνολο των προσφερόμενων τιμολογίων.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα τιμολόγια ρεύματος: Ερωτήσεις & απαντήσεις για το τι ισχύει από 1/1/2024"

Ελεύθεροι περισσότεροι από 200 προσαχθέντες για τα επεισόδια στο Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού

Η αστυνομία έχει προχωρήσει από χθες σε περισσότερες από 400 προσαγωγές. Εξ΄αυτών έχει αφήσει προς το παρόν ελεύθερους περίπου 200, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, μετά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, DNA και διασταύρωσης στοιχείων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περισσότερα από 15 άτομα είναι σεσημασμένα για οπαδική βία, ενώ ορισμένοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε εξέταση λήψης DNA.

Η αστυνομία αναζητά ανάμεσα στους περίπου 300 αυτόν που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, ενώ εκτιμούν ότι το εν λόγω πρόσωπο βρίσκεται μεταξύ αυτών. «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης» αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας ο αστυνομικός που τραυματίστηκε έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο. Με επιστολή προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητείται να γίνει απαιτούμενη ενέργεια, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι περισσότεροι από 200 προσαχθέντες για τα επεισόδια στο Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού"

Επιστολή διαιτητών για τα επεισόδια στον Ρέντη: «Έφτασε η ώρα για σκληρές αποφάσεις»

Με επιστολή τους, οι Έλληνες διαιτητές και βοηθοί εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τα επεισόδια στον Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού.

Οι Έλληνες διαιτητές και οι βοηθοί τονίζουν πως έφτασε η ώρα για σκληρές αποφάσεις, καθώς οι απειλές κατά προσώπων (αθλητών, διαιτητών, αστυνομικών, πολιτών κοκ) και η ανομία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στα γήπεδα της χώρας.

Η επιστολή των διαιτητών:

“Οι Έλληνες διαιτητές και βοηθοί διαιτητές θα θέλαμε να εκφράσουμε την θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για τα χθεσινά γεγονότα της δολοφονικής επίθεσης με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμού του αστυνομικού.

Έφτασε η ώρα για συνεννόηση, σύνεση, αλλά και ώρα για σκληρές αποφάσεις καθώς τα φαινόμενα βίας, οι απειλές κατά προσώπων (αθλητών, διαιτητών, αστυνομικών, πολιτών κοκ) και η ανομία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στα γήπεδα της χώρας.

Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στον τραυματία αστυνομικό και στην οικογένεια του και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση αλλά και σε όλη την Ελληνική αστυνομία που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί σύμμαχο μας στους αγωνιστικούς χώρους”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή διαιτητών για τα επεισόδια στον Ρέντη: «Έφτασε η ώρα για σκληρές αποφάσεις»"

ΠΟΑΣΥ: «Καλούμε τον Μητσοτάκη να διακόψει άμεσα όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα»

Την οργή της τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό εξέφρασε η ΠΟΑΣΥ.

Μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητά από τον Μητσοτάκη να διακόψει άμεσα όλα τα πρωταθλήματα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Οργή και θλίψη διακατέχει σήμερα όλο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την δολοφονική επίθεση εις βάρος του συναδέλφου μας που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του και ελπίζουμε χωρίς μοιραία κατάληξη.

Οργή για αυτούς που με ξεκάθαρα ανθρωποκτόνο πρόθεση επιτέθηκαν σε ένα όργανο της Πολιτείας την ώρα που έκανε τη δουλειά του, σε ένα αστυνομικό που έβγαζε το μεροκάματο του.

Οργή για όλους αυτούς που συγκαλύπτουν, υποθάλπουν, υποστηρίζουν, μισθοδοτούν τις αγέλες των δίποδων χούλιγκαν με τα ζωώδη ένστικτα είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες Π.Α.Ε, Κ.Α.Ε. κτλ είτε είναι “παράγοντες” του αθλητισμού, είτε οποιοσδήποτε άλλος.

Θλίψη για τον Ελληνικό Αθλητισμό, ο οποίος από προϊόν πολιτισμού έχει καταντήσει καταφύγιο κάθε λογής εγκληματικών υποκειμένων που με πρόσχημα αυτόν εκδηλώνουν τα πιο απάνθρωπα και κακοποιά τους ένστικτα.

Θλίψη για το κατάντημα της Ελληνικής Κοινωνίας που ανέχεται εγκληματικές συμπεριφορές και δεν αντιδρά προκειμένου να τις καταδικάσει και να τις απομονώσει.

Θλίψη για την Ελληνική Πολιτεία, η οποία καταδέχεται να είναι θεατής όλης αυτής της κατάστασης, αφήνοντας τους λειτουργούς της να γίνονται βορά των δολοφονικών προθέσεων των εγκληματικών στοιχείων που έχουν παρεισφρήσει στον αθλητισμό. Πόσο μάλλον, όταν αυτό γίνεται, προκειμένου να απαλλαχθούν από τις ποινικές και άλλες ευθύνες οι ιδιοκτήτες και οι υπεύθυνοι των μεγάλων σωματείων, και να μετακυληθούν οι ευθύνες στα όργανα της Πολιτείας δηλαδή στην Ελληνική Αστυνομία και στο προσωπικό της.

Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να διακόψει άμεσα σήμερα όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων.

Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να σταματήσουν από ταύτης τη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, χωρίς καμία καθυστέρηση και καμία δικαιολογία. Με έναν αστυνομικό να χαροπαλεύει και την οικογένειά του, αλλά και όλους εμάς να αγωνιούμε για τη ζωή του, καμία δικαιολογία δεν γίνεται αποδεκτή.

Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα και να αναζητήσει τις ευθύνες, όσο ψηλά και αν αυτές υπάρχουν σε επίπεδο ιδιοκτησιών που ουσιαστικά λειτουργούν ως ηθικοί αυτουργοί σε δολοφονικές ενέργειες.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τους αθλητικούς φορείς, τα Μ.Μ.Ε. και την κοινωνία των πολιτών να φωνάξουν ¨ΩΣ ΕΔΩ¨, ενώνοντας τη φωνή τους με τη δική μας, όπως έχουν πράξει και σε άλλες περιπτώσεις.

Τέλος, καλούμε όλους να προσευχηθούν μαζί μας για τη ζωή του με δολοφονική πρόθεση τραυματισθέντος συναδέλφου μας. Ελπίζουμε να ξεπεράσει τον κίνδυνο και το αίμα που έχασε να είναι το τελευταίο που χύνεται, από έναν εργαζόμενο που η Πολιτεία αρνείται πεισματικά να του αναγνωρίσει ότι το επάγγελμα του είναι επικίνδυνο και αρέσκεται στη διανομή φιλοδωρημάτων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΑΣΥ: «Καλούμε τον Μητσοτάκη να διακόψει άμεσα όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα»"

Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή τους μέχρι τις 5 Ιανουαρίου

Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, οι οποίοι θα συνεχίσουν «τις κινητοποιήσεις για την προάσπιση της αξιοπρέπειας του δικηγορικού σώματος και του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Οι δικηγόροι ξεκίνησαν την αποχή τους από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου και μετά τη νέα παράταση που δόθηκε, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνεδρίασε σήμερα (8.12.2023) και αποφάσισε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωσή τους εξηγούν ότι απέχουν γιατί διεκδικούν «την ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων», τα οποία αναφέρουν αναλυτικά παρακάτω.

«Η Ολομέλεια θα συγκληθεί την Πέμπτη 4-1-2024 προκειμένου να αποφασίσει την παράταση των κινητοποιήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση για τους δικηγόρους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος:

«Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε σήμερα 8-12-2023 στην Αθήνα, αποφάσισε:

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις για την προάσπιση της αξιοπρέπειας του δικηγορικού σώματος και του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου.

Διεκδικούμε την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων μας και συγκεκριμένα:

1.Οικονομικά θέματα

  1. Την επαναφορά της υποχρεωτικής παράστασης στα συμβόλαια
  2. Την αύξηση του ορίου απαλλαγής από το καθεστώς ΦΠΑ για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ
  3. Την μείωση του δικαστηριακού ΦΠΑ
  4. Την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
  5. Την επανεκτίμηση του ποσού αναφοράς των γραμματίων προείσπραξης
  6. Την κατάργηση της εισφοράς ανεργίας 120 ευρώ υπέρ ΟΑΕΔ
  7. Την αύξηση των αμοιβών των εμμίσθων δικηγόρων του Δημοσίου./.

2.Νομική Βοήθεια

  • Την άμεση εξόφληση όλων των οφειλομένων αποζημιώσεων Νομικής Βοήθειας.

3.ΠΚ και ΚΠΔ

  • Την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

4.Δικαστικός χάρτης

  • Τη διατήρηση των υφιστάμενων Πρωτοδικείων και Εφετείων της Χώρας.

5. Ευάλωτοι δανειολήπτες

  • Προστασία πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών.
  • Εφαρμογή Κώδικα δεοντολογίας από τις εισπρακτικές εταιρίες.
  • Άρση καταχρηστικών συμπεριφορών.
  • Σεβασμός των Δικηγόρων και δανειοληπτών.
  • Άρση του ακατάσχετου των funds και του 10% της προκαταβολής για την αναστολή πλειστηριασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ολομέλεια αποφάσισε:

  1. Την δικαστική προσφυγή στα αρμόδια Δικαστήρια κατά των διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου.
  2. Να προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας ως κοινή ελάχιστη δράση όλων των Δικηγορικών Συλλόγων την αποχή των μελών τους:
  • Από όλες τις ποινικές δίκες.
  • Από τη Νομική Βοήθεια και τους αυτεπάγγελτους διορισμούς μέχρις πλήρους εξοφλήσεως των αποζημιώσεων που εκκρεμούν (2023, 20%, κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών κλπ).
  • Από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και funds../.
  • Από δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, δημοσίου τομέα πλην ΟΤΑ.
  • Από πράξεις εκποίησης και πράξεις αναφορικά με τους πίνακες διανομής πτωχεύσεων (συνδικίες, διαχειριστές αφερεγγυότητας).
  • Από δίκες για αυτοδιοικητικές εκλογές.
  • Από συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και Μητρώο Εισηγητών Κτηματολογίου.

Πέραν των άνω ελαχίστων κοινών δράσεων τα θεσμικά όργανα των Δικηγορικών Συλλόγων θα αποφασίσουν και για άλλες μορφές κινητοποίησης που εκείνα θα κρίνουν.

Η διάρκεια των κινητοποιήσεων ορίζεται μέχρι και 5-1-2024.

Η Ολομέλεια θα συγκληθεί την Πέμπτη 4-1-2024 προκειμένου να αποφασίσει την παράταση των κινητοποιήσεων».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή τους μέχρι τις 5 Ιανουαρίου"

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για συνταξιούχους και εισφορές

Αλλαγές και προσθήκες σε σχέση με το αρχικό κείμενο, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές και προσθήκες, όπως ανακοινώθηκαν από το υπουργείο, είναι οι εξής:

► Δίνεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα εργασίας σε συνταξιούχους αναπηρίας, χωρίς να διακοπεί η σύνταξη αναπηρίας και χωρίς επιβολή πόρου 10%.

► Για λόγους ίσης μεταχείρισης και, για να αντιμετωπιστούν οι πληθωριστικές τάσεις, επεκτείνεται ο μηχανισμός αύξησης των συντάξεων και στους δικαιούχους προσυνταξιοδοτικών παροχών. Η διάταξη αφορά περίπου 5.500 δικαιούχους.

► Επίσης, αλλάζουν οι συντελεστές φορολόγησης των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ):

  • για 0-5 έτη ασφάλισης προβλέπεται 20% φορολόγηση για τα εφάπαξ και 10% για τη σύνταξη,
  • για 5-10 έτη ασφάλισης προβλέπεται 15% φορολόγηση για τα εφάπαξ και 7,5% για τη σύνταξη,
  • για 10-20 έτη ασφάλισης προβλέπεται 10% φορολόγηση για τα εφάπαξ και 5% για τη σύνταξη και
  • για 20 έτη ασφάλισης και άνω προβλέπεται 5% φορολόγηση για τα εφάπαξ και 2,5% για τη σύνταξη

► Οι εισφορές προς τα ΤΕΑ και τα ασφάλιστρα για ομαδικά ασφαλιστήρια συνταξιοδοτικά συμβόλαια (ΟΑΣ) παραμένουν αφορολόγητες. Θεσπίζεται, όμως, ανώτατο όριο (πλαφόν). Ειδικότερα, προβλέπεται ότι οι εισφορές δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν ετησίως και σωρευτικά (στην περίπτωση που κάποιος ανήκει σε περισσότερα ΤΕΑ ή ΟΑΣ):

  • για τους μισθωτούς, το 20% του ακαθάριστου εισοδήματος του εργαζομένου από μισθωτή εργασία
  • για τους μη μισθωτούς, το ποσό των 20.000 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο κατ’ έτος, βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή, όπως διαμορφώνεται την 31η Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για συνταξιούχους και εισφορές"

Κρατικό Νίκαιας: Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός - Διασωληνωμένος, σε καταστολή

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Κρατικού Νίκαιας ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε χθες από φωτοβολίδα σε αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη κατά το πρώτο 48ωρο της νοσηλείας. Σύμφωνα με το αρχικό ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το νοσοκομείο, ο τραυματίας έφτασε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Δεν υπήρχε, δηλαδή, αντίδραση της κόρης του ματιού στο φως.

Στις 11 το βράδυ, οδηγήθηκε στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε μαζικές ματαγγίσεις αίματος και παραγώγων και το χορηγήθηκαν υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Στις 11.25 υπέστη καρδιακή ανακοπή και επανήλθε μετά από 10 λεπτά.

Σε βαριά γενική κατάσταση, μετφέρθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα στη ΜΕΘ, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νέο ανακοινωθέν

Στο σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρονται τα εξής:

"Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Σήμερα το πρωί, οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρατικό Νίκαιας: Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός - Διασωληνωμένος, σε καταστολή"

Τέλος και ο Γιώργος Βαρεμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μία ακόμη αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη του Γιώργου Βαρεμένου, ανακοινώθηκε σήμερα. «Ίσως τα πολλά λόγια να είναι περιττά, όταν συμβαίνει αυτό που δεν μπορούσες να φανταστείς. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την νέα ηγεσία του θα οδηγούνταν στην γκρίζα ζώνη, όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Το χειρότερο από όλα είναι ότι επικράτησε ένα κλίμα εχθροπάθειας και τοξικότητας πρωτοφανές στα χρονικά. Κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αντίθετα η ποιότητα των μέσων προσδιορίζει το ευγενές ή μη του σκοπού. Είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι διακυβεύεται μια ιστορικών διαστάσεων απαξίωση της αριστεράς.

Η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανταγωνιζόμενες τάσεις- οργανωτικά σχήματα στις οποίες απέφυγα να συμμετέχω, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, ήταν προβληματική και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί στο νέο εγχείρημα, το οποίο πρέπει να οικοδομήσει κάτι καινούριο χωρίς να απομακρύνεται από τις ρίζες του.

Σέβομαι την όποια επιλογή των συντρόφων με τους οποίους συμπορεύτηκα χρόνια ολόκληρα και τα αισθήματά μου απέναντί τους δεν πρόκειται να αλλάξουν. Πρέπει να είναι κατανοητό ότι σε τέτοιες οριακές καταστάσεις όπως η σημερινή, ορισμένα πράγματα ανάγονται στον σκληρό πυρήνα της ατομικής ευθύνης του καθενός. Όλοι μας κρινόμαστε πέρα από πλειοψηφίες ή εκλογικά αποτελέσματα από την ίδια την ιστορία.

Κανείς δεν διαθέτει το αλάθητο, αλλά και κανείς δεν θα έπρεπε να ανήκει σε κάτι που δεν μπορεί να το υπερασπιστεί.

Δεν αισθάνομαι ότι απλά αποχωρούμε, αλλά ότι προχωρούμε».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος και ο Γιώργος Βαρεμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ"

Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά για τις μαζικές προσαγωγές: Ανάμεσά τους βρίσκεται ο δράστης της δολοφονική επίθεσης στον αστυνομικό

Με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. απαντά για τις 424 προσαγωγές, στις οποίες προχώρησε μετά τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του οπαδού που πέταξε ναυτική φωτοβολίδα προς τους αστυνομικούς και τραυμάτισε σοβαρά έναν από αυτούς.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο πριν από τις 22:00 περίπου 150 οπαδοί βγήκαν από το κλειστό γυμναστήριο και πέταξαν πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με τη χρήση χημικών.

Φωτοβολίδα που πέταξαν οπαδοί χτύπησε αστυνομικό, 31 ετών, στον μηρό με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο καθώς είχε χάσει πολύ αίμα. Αυτήν την ώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σημειώνεται, ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης άνοιξε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά για τις μαζικές προσαγωγές: Ανάμεσά τους βρίσκεται ο δράστης της δολοφονική επίθεσης στον αστυνομικό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news