facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Σοβαρό τροχαίο στην Καλαμάτα: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με πατίνι – Στο νοσοκομείο δύο 15χρονα! (βίντεο)

Πολύ σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην Καλαμάτα, όταν δυο παιδιά ηλικίας περίπου 15 ετών που βρισκόταν πάνω σε πατίνι συγκρούστηκαν με αυτοκίνητο. Το ατύχημα έγινε στην διασταύρωση των οδών Κρήτης και Εθνικού Σταδίου.

Από την σύγκρουση το πατίνι με το αγόρι ηλικίας περίπου 15 ετών κατέληξε κάτω από το αυτοκίνητο, ενώ το επίσης 15χρονο κορίτσι χτύπησε πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Και τα δυο παιδιά έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 15χρονο αγόρι ανταποκρίνεται στην επικοινωνία με τους γιατρούς και θα υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ακτινολογικό έλεγχο. Καλή θεωρείται η κατάσταση της υγείας της 15χρονης κοπέλας.

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η στιγμή της σύγκρουσης

Καλαμάτα: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με πατίνι στο οποίο επέβαιναν δύο 15χρονοι (εικόνες)

Καλαμάτα: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με πατίνι στο οποίο επέβαιναν δύο 15χρονοι (εικόνες)

Καλαμάτα: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με πατίνι στο οποίο επέβαιναν δύο 15χρονοι (εικόνες)

ΕΡΤ

ΕΡΤ


ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρό τροχαίο στην Καλαμάτα: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με πατίνι – Στο νοσοκομείο δύο 15χρονα! (βίντεο)"

Εκλογές 2023 – Δημήτρης Κουτσούμπας για Ροδόπη: Εδώ και δεκαετίες το τουρκικό προξενείο κάνει παρεμβάσεις»

Για «αποπροσανατολισμό χωρίς λόγο» έκανε λόγο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, μιλώντας για τις μειονοτικές υποψηφιότητες στη Ροδόπη. Μάλιστα, υποστήριξε ότι εδώ και δεκαετίες το τουρκικό προξενείο κάνει παρεμβάσεις.

Ειδικότερα κ. Κουτσούμπας ερωτηθείς από τον Γιώργο Κουβαρά αν υπάρχει λόγος απόσυρσης των συγκεκριμένων υποψηφίων ή όχι απάντησε ότι «πιστεύω ότι γίνεται ένας μεγάλος αποπροσανατολισμός. Έχει ανέβει πολύ ψηλά στη δημοσιότητα το θέμα, πιστεύω χωρίς να χρειάζεται. Δεν υπήρχε λόγος και μόνο για το γεγονός ότι πάντα είναι γνωστό τοις πάσι σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στους κατοίκους της Θράκης και της Βόρειας Ελλάδας, ότι πάντα εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες το τουρκικό προξενείο, η τουρκική άρχουσα τάξη, οι κυβερνήσεις, έκαναν παρεμβάσεις και προσπαθούσαν να αξιοποιήσουν τη μειονότητα στα δικά τους παιχνίδια, τα αστικά παιχνίδια. Όπως δυστυχώς και από τη μεριά μας μια σειρά κυβερνήσεις στο παρελθόν, η άρχουσα τάξη χρησιμοποιεί τη μειονότητα πάλι σε αντίστοιχα παιχνίδια. Λοιπόν θα πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία. Οι μειονότητες πρέπει να είναι γέφυρες φιλίας, αλληλεγγύης, κατανόησης ανάμεσα στους λαούς και δεν μπορεί να είναι ένα εργαλείο, να εργαλειοποιούνται για άλλα συμφέροντα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – Δημήτρης Κουτσούμπας για Ροδόπη: Εδώ και δεκαετίες το τουρκικό προξενείο κάνει παρεμβάσεις»"

Νέα υπόθεση κατασκοπείας: Ανακλήθηκε η ιθαγένεια 39χρονου Ρώσου – Πώς οι Αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του

Νέα υπόθεση κατασκοπείας απασχολεί τις ελληνικές Αρχές. Πριν από λίγα 24ωρα το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε άμεση ανάκληση της ιθαγένειας ενός 39χρονου με καταγωγή από τη Ρωσία καθώς, από έρευνα προέκυψε ότι είχε αποκτήσει ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα με πλαστά δικαιολογητικά.

Τους τελευταίους μήνες οι ελληνικές αρχές εξέταζαν το νήμα που συνέδεε με την Ελλάδα έναν φερόμενο ως «πράκτορα των Ρώσων».

 
Το χρονικό

Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Αλέξανδρος, μόνιμος κάτοικος Βιέννης και κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, κίνησε για πρώτη φορά υποψίες.

Προσπάθησε τότε να βγάλει ταξιδιωτικά έγγραφα για την κόρη του στη Γλυφάδα και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν στο σύστημα SIRENE ότι οι αυστριακές αρχές είχαν λάβει εις βάρος του το μέτρο της διακριτικής επιτήρησης για λόγους εθνικής ασφάλειας. 

Τον Μάρτιο του 2022 η αυστριακή αντιτρομοκρατική ομάδα Cobra εισέβαλε στο σπίτι του Αλέξανδρου σε προάστιο της Βιέννης και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο 39χρονος ερευνάται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Φέρεται να παρείχε πληροφορίες στη Μόσχα ενόψει του στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Αλέξανδρος είχε πραγματοποιήσει επενδύσεις στην Ελλάδα αγοράζοντας τουλάχιστον δύο ακίνητα και επισκεπτόταν τακτικά τη χώρα μας. Έπειτα από υπόδειξη της ΕΥΠ το υπουργείο Εσωτερικών επανεξέτασε το πώς ο Αλέξανδρος είχε αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.

Τελικά, στα τέλη Μαΐου, διαπιστώθηκε ότι στον ογκώδη οικογενειακό του φάκελο υπήρχαν και πλαστά δικαιολογητικά και αποφασίστηκε η ανάκληση της ιθαγένειας στον ίδιο και σε μέλη της οικογένειάς του.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση κατασκοπείας, έπειτα από εκείνη της Μαρίας Τσάλλα, στην οποία οι ελληνικές αρχές διαπιστώνουν ότι γίνεται χρήση πλαστών εγγράφων από τους υπόπτους. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα υπόθεση κατασκοπείας: Ανακλήθηκε η ιθαγένεια 39χρονου Ρώσου – Πώς οι Αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του"

Αφέθηκε ελεύθερος ο Ντόναλντ Τραμπ – Δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί με πιθανούς μάρτυρες στην υπόθεση

Ελεύθερος αφέθηκε εντέλει ο Ντόναλντ Τραμπ. Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συνελήφθη ευρισκόμενος ενώπιον του δικαστηρίου στο Μαϊάμι, αντιμέτωπος με 37 κατηγορίες για παράνομη διατήρηση διαβασθμισμέων πληροφοριών, με μερικές εξ αυτών να αφορούν μυστικά για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο δικαστής απεφάνθη ότι ο Τραμπ δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί με πιθανούς μάρτυρες στην υπόθεση.

«Σίγουρα δηλώνουμε αθώοι», είπε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο όπως αναφέρει το bbc.com.

Νωρίτερα, τα ξένα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Ντόναλντ Τραμπ συνελήφθη. Ο ίδιος διώκεται για παραβίαση του νόμου για κατασκοπεία, ενώ κούτες με 13.000 έγγραφα είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών προς στοιχειοθέτηση των κατηγοριών. Σε αυτά, περιλαμβάνοται αρκετά σχετιζόμενα με:

  • Πυρηνικά όπλα
  • Στρατιωτικά σχέδια
  • Μυστικά συμμαχικών χωρών

Ειδικότερα, ανάμεσα στις βαριές κατηγορίες που του προσάπτονται, περιλαμβάνονται:

  • Συνωμοσία
  • Παρεμπόδιση δικαιοσύνης
  • Κατοχή απόρρητων εγγράφων

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα έφτασε στο δικαστήριο του Μαϊάμι. Υποστηρικτές του, που φορούσαν καπελάκια με το σύνθημα Make America Great Again και κρατούσαν αμερικανικές σημαίες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και φώναζαν συνθήματα όπως «Το Μαϊάμι υπέρ του Τραμπ» και «Οι Λατίνοι υπέρ του Τραμπ», τη στιγμή που η αυτοκινητοπομπή του έφτανε στο κτίριο.

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Φράνσις Σουάρες είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν αναφέρθηκαν προβλήματα όσον αφορά την ασφάλεια. Οι αρχές ανέμεναν ότι θα συγκεντρώνονταν στο δικαστήριο έως και 50.000 άνθρωποι και προετοιμάζονταν για πιθανά βίαια επεισόδια, όπως εκείνα που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο Τραμπ δηλώνει αθώος και κατηγορεί την κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι τον στοχοποιεί. Την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, που έχει αναλάβει την έρευνα σε βάρος του, «τον μισεί».

 
Οι δικαστικές περιπέτειες του πρώην προέδρου δεν έχουν επηρεάσει τη δημοτικότητά του

Η αυτοκινητοπομπή του Τραμπ αποχώρησε από το δικαστήριο λίγο πριν από τις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος) και οι ειδικοί προβλέπουν μια μακρά δικαστική περιπέτεια για τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα, ο οποίος φιλοδοξεί να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Μέχρι στιγμής οι δικαστικές περιπέτειες του πρώην προέδρου δεν έχουν επηρεάσει τη δημοτικότητά του μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων. Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα δείχνει ότι το 81% των Ρεπουμπλικανών εκτιμά ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ είναι πολιτικά υποκινούμενες. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πρώην πρόεδρος εξακολουθεί να προηγείται κατά πολύ των άλλων υποψηφίων για το χρίσμα.

Περίπου το 43% των ψηφοφόρων που δηλώνουν Ρεπουμπλικάνοι δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι ο υποψήφιος που προτιμά, έναντι του 22% που στηρίζει τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις. Στις αρχές Μαΐου το 49% στήριζε τον Τραμπ έναντι του 19% που προτιμούσε τον ΝτεΣάντις, αλλά αυτό ήταν προτού ο κυβερνήτης της Φλόριντα εισέλθει επισήμως στην κούρσα για το χρίσμα.

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν

Ο Τραμπ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατηγορεί τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι ενορχηστρώνει την ομοσπονδιακή υπόθεση για να υπονομεύσει την προεκλογική του εκστρατεία. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει αρνηθεί να σχολιάσει την υπόθεση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφέθηκε ελεύθερος ο Ντόναλντ Τραμπ – Δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί με πιθανούς μάρτυρες στην υπόθεση"

Τρία γκάλοπ δείχνουν αυτοδυναμία ΝΔ με 157-163 έδρες - Ακόμα και... οκτακομματική η επόμενη Βουλή

Μικρές αλλαγές σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου δίνουν Marc και  η Pulse σε δημοσκοπήσεις  που παρουσιάστηκαν  στα κεντρικά δελτία του ΑΝΤ1 και του Σκάι, αντίστοιχα, ενώ η Μetron Analysis, που παρουσίασε την έρευνά της στο κεντρικό δελτίο του Mega,  βλέπει οκτακομματική Βουλή με την είσοδο και του ΜεΡΑ25.

Η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με διαφορές από 20,3  μονάδες (Marc) έως και    με 21 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (Pulse) και φτάνει στο 39% με αναγωγή επί των εγκύρων στη μέτρηση της Pulse,  ενώ στην εκτίμηση ψήφου που κάνει η Marc η ΝΔ κινείται από το 39% ως το 43,4%. 

Μάλιστα, στα σενάρια κατανομής των αναποφάσιστων η Pulse δίνει στη ΝΔ 163 έδρες, στον ΣΥΡΙΖΑ 52, στο ΠΑΣΟΚ 32, στο ΚΚΕ 19, στην Πλεύση Ελευθερίας 12 και από 11 έδρες σε Ελληνική Λύση και Νίκη. Αντίστοιχα, η Marc στο δικό της σενάριο δίνει 161 έδρες στη ΝΔ, 54 στον ΣΥΡΙΖΑ, 31  στο ΠΑΣΟΚ, 20 στο ΚΚΕ , 14 στην Πλεύση Ελευθερίας, 11 στην Ελληνική Λύση και 9 στη Νίκη, η είσοδος της οποίας στη Βουλή δεν θεωρείται δεδομένη από την εταιρεία  , αφού το κάτω όριο του κόμματος προσδιορίζεται στο 2,4% στην πρόθεση ψήφου. 

Δημοσκόπηση Marc: Στο 20,3% η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από ΣΥΡΙΖΑ – Στο 1,4% οι Σπαρτιάτες

Στο 20,3% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για τον ANT1, το διάστημα 7 – 11 Ιουνίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.501 ατόμων, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: 

ΝΔ 38,5%
ΣΥΡΙΖΑ 18,2%
ΠΑΣΟΚ 10,3%
ΚΚΕ 6,7%
Πλεύση Ελευθερίας 4,8% 
Ελληνική Λύση 3,7
ΝΙΚΗ 3%
ΜέΡΑ 1,9%
Σπαρτιάτες 1,4%
Άλλο κόμμα 3,3%

Στην εκτίμηση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 39 – 43,4%
ΣΥΡΙΖΑ 18 – 21,6%
ΠΑΣΟΚ 10 – 12,8%
ΚΚΕ 6,2 – 8,4%
Πλεύση Ελευθερίας 4,4 – 6,4% 
Ελληνική Λύση 3,1 – 4,9%
ΝΙΚΗ 2,4 – 4%
Άλλο κόμμα 6,5 – 8,9%

Το 49,9% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο ή μάλλον ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, ενώ το 49,8% δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένο.

Αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί το 43,8%, κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 9,2% και κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και μικρότερων κομμάτων το 28%.

 

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 21 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι θα ψηφίσουν το ίδιο κόμμα και στις 25 Ιουνίου

Στο 21% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για τον ΣΚΑΪ, το διάστημα 8 με 12 Ιουνίου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.308 ατόμων, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023…

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: 

ΝΔ 39%
ΣΥΡΙΖΑ 18%
ΠΑΣΟΚ 11,5%
ΚΚΕ 6,5%

Ελληνική Λύση 3,5%
ΝΙΚΗ 3,5%
Πλεύση Ελευθερίας 4
ΜέΡΑ25 1,5%

Σπαρτιάτες 1,5%
Άλλο κόμμα 3%

Αναποφάσιστοι 8%

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών, στην ερώτηση πώς σκοπεύουν να ψηφίσουν και αν θα ψηφίσουν το ίδιο κόμμα με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση:

Το 73% θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα

Το 14% θα ψηφίσει άλλο κόμμα

3% απαντά ότι ίσως δεν θα ψηφίσει

10% δεν ξέρει δεν απαντά

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι το κύριο κομμάτι αυτών που λένε ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα σε αυτές τις εκλογές, δεν προέρχεται από τα μεγάλα κόμματα αλλά από μικρότερα…


Η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ έδειξε επίσης ότι πάνω από τους 9 στους 10 ψηφοφόρους είναι αποφασισμένοι να πάνε στην κάλπη, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Όσο τώρα για το σενάριο, για την κατανομή των αναποφάσιστων, η ΝΔ λαμβάνει 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 7, 4,5% η Πλεύση Ελευθερίας και από 4% η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ. Σε ό,τι αφορά τις έδρες, με βάση το σενάριο, αυτές κατανέμονται ως εξής: 163 για τη ΝΔ, 52 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 32 για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 19 για το ΚΚΕ, 12 για την Πλεύση Ελευθερίας και από 11 έδρες για την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ. 

 

Δημοσκόπηση Metron Analysis: 21,1% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Οκτακομματική Βουλή

Πάνω από 21 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA. Οκτώ κόμματα εισέρχονται στη Βουλή.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA καταδεικνύει μία ανατροπή σκηνικού με οκτώ κόμματα να μπαίνουν στη Βουλή μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η νέα δημοσκόπηση έγινε την περίοδο 7-10 Ιουνίου σε 1.200 άτομα και στην εκτίμηση ψήφου βλέπουμε ένα νέο εύρημα που δεν υπήρχε στις προηγούμενες έρευνες.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία κρατά τις δυνάμεις της και κινείται πάνω από το 40%, λαμβάνοντας συγκεκριμένα 40,3% έναντι 40,8% που πήρε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει νέα υποχώρηση των ποσοστών του, πέφτοντας στο 19,2% από 20,1% στις εκλογές, κάτι που σημαίνει ότι η διαφορά των δύο κομμάτων εκτοξεύεται στις 21,1 μονάδες.

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην τρίτη θέση με 11,1% – ελαφρά χαμηλότερο από το ποσοστό των εκλογών, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 6,7%.

Με 5% είναι η Ελληνική Λύση, πάνω και από το ποσοστό που πήρε τον Μάιο, ενώ χάνει την 5η θέση από την Πλεύση Ελευθερίας που βρίσκεται στο 5,5% διπλασιάζοντας το ποσοστό (2,9%) που έλαβε την 21η Μαΐου.

Το εισιτήριο για το Κοινοβούλιο δείχνουν να παίρνουν τόσο το κόμμα ΝΙΚΗ με ποσοστό 3,3% όσο και το ΜέΡΑ 25 επίσης με 3,3%.

Στο 1,1% μετριέται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν ποσοστό 4,5%.

Με βάση, λοιπόν την εκτίμηση ψήφου, η επόμενη Βουλή θα έχει 8 κόμματα, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία να πετύχει ακόμη πιο άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Βλέποντας κανείς τις έδρες που υπολογίζεται ότι θα πάρουν τα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία παίρνει 157 έδρες όταν στην προηγούμενη έρευνα της Metron Analysis με ποσοστό από 48,2% έως 43,8% έπαιρνε 162 έδρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει 51 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 29 έδρες, το ΚΚΕ 18 έδρες, η Ελληνική Λύση 13 έδρες, η Πλεύρη Ελευθερίας 14 έδρες και από 9 έδρες ΝΙΚΗ και ΜέΡΑ 25.

Ως προς την εκτίμηση ψήφου αξιοσημείωτα είναι τα στοιχεία για το κάτω και το πάνω όριο που υπολογίζεται ότι θα πιάσουν τα κόμματα.

Συγκεκριμένα η ΝΔ θα κινηθεί από 37,5% έως 43,1%, ελαφρά χαμηλότερα σε σύγκριση με την προ δεκαημέρου έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί μεταξύ 17% και 21,4%, στα ίδια επίπεδα από την προηγούμενη έρευνα.

Το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί μεταξύ 9,3% και 12,9% ενώ το ΚΚΕ θα βρίσκεται μεταξύ 5,3% και 8,1%.

Η Ελληνική Λύση μπορεί να βρεθεί στο 3,8% αλλά μπορεί να πάει και στο 6,2%, η ΝΙΚΗ από 2,3% και εκτός Βουλής μέχρι 4,3%.

Σίγουρη κρίνεται η είσοδος στη Βουλή της Πλεύσης Ελευθερίας που κινείται μεταξύ 4,2% και 6,8% ενώ το ΜέΡΑ 25 μπορεί να κινηθεί από 2,3% μέχρι 4,3%.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρόθεση ψήφου

Διαφορετική είναι η εικόνα, πάντως, στην πρόθεση ψήφου, καθώς η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 34,8% (από 35,8% στην έρευνα που έγινε μεταξύ 25-30 Μαΐου).

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί ξανά πέφτοντας στο 16,6% (από 16,7%), το ΠΑΣΟΚ στο 9.6%, το ΚΚΕ στο 5,8%, η Ελληνική Λύση στο 4,4%, η ΝΙΚΗ στο 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 4,7% και το ΜέΡΑ 25 στο 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 9,9%.

Η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα βρίσκεται εδώ στις 18,2 μονάδες.

Με βάση αυτή την κάρτα έχουμε εξακομματική Βουλή, καθώς μένουν εκτός του κόμματος ΝΙΚΗ και το ΜέΡΑ 25, που όμως, ξεπερνούν το 3% με τις αναγωγές.

Συμπερασματικά βλέπουμε ότι το πολιτικό σκηνικό 12 ημέρες πριν από τις δεύτερες εκλογές δεν αλλάζει δραματικά, αλλά υπάρχουν ορισμένα κρίσιμα στοιχήματα που μένει να απαντηθούν.

Το πρώτο είναι αν η ΝΔ θα ξεπεράσει το 40% και πόσους βουλευτές θα έχει ώστε να πετύχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Κάτι που βεβαίως εξαρτάται από τα κόμματα που θα εισέλθουν στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία δείχνει να μην έχει χάσει τη δυναμική της και να παλεύει για το ποσοστό που θα δείξει πώς θα κυβερνήσει τα επόμενα 4 χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις σημαντικές αλλαγές που έχει κάνει στην προεκλογική του καμπάνια δείχνει να μην έχει δυναμική ανόδου, ίσως γιατί ο χρόνος είναι μικρός. Κινείται σε ποσοστά χαμηλότερα κι από το ποσοστό του Μαΐου, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν απειλείται η δεύτερη θέση. Ωστόσο, θα πρέπει να προβληματιστεί για το γεγονός ότι ξανά δεν περνάει το μήνυμα στους πολίτες ώστε να πετύχει ένα αξιοπρεπές ποσοστό στις 25 Ιουνίου.

Ουσιαστικά η δημοσκόπηση δείχνει ότι έχει κλειδώσει η σειρά των τριών πρώτων κομμάτων αφού και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δυναμική ανατροπής της κατάστασης. Δεν μπορεί να φτάσει δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ και κινείται σε ποσοστά κοντά σε αυτό που πήρε στις εκλογές.

«Φρένο» στη δυναμική του δείχνει και το ΚΚΕ, χωρίς όμως να έχει μεγάλες απώλειες δυνάμεων.

Όσο για την Ελληνική Λύση, φαίνεται ότι μπαίνει σίγουρα στη Βουλή, αντέχοντας τις εκ δεξιών διαρροές.

Το κόμμα που κερδίζει σημαντικά δυνάμεις είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που δείχνει να μπαίνει σίγουρα στη Βουλή διεκδικώντας μάλιστα να είναι και πέμπτο κόμμα ενώ στις εκλογές ήταν οριακά κάτω από 3%.

Πολύ κοντά στην πόρτα της Βουλής βρίσκεται και το κόμμα ΝΙΚΗ, ενώ αγώνα επιβίωσης δίνει το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, που τις τελευταίες ημέρες δείχνει να μπορεί να μπει στη Βουλή.

Συσπειρώσεις

Ως προς τις συσπειρώσεις των κομμάτων, βλέπουμε τη ΝΔ να παραμένει σε υψηλά επίπεδα με 92% και οι μετακινήσεις να είναι 2% προς ΠΑΣΟΚ και από 1% σε Πλεύση Ελευθερίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 86% έχει ανέβει η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως έχει διαρροές 4% προς την Πλεύση Ελευθερίας, 3% προς το ΠΑΣΟΚ, 2% προς το ΜέΡΑ25 και 1% προς το ΚΚΕ. Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανακάμψει διότι χάνει ψηφοφόρους στο κέντρο και στα αριστερά του.

Στο 81% είναι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας πέσει 5 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Εχει μεγάλες απώλειες προς τη ΝΔ με 9%, προς τον ΣΥΡΙΖΑ με 5% και προς το ΜέΡΑ 25 με 3%.

Καταλληλότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38% προηγείται στο ερώτημα: «Προτίμηση Πρωθυπουργού.

Ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε ποια ή ποιον πολιτικό αρχηγό θα θέλατε για επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας; Χάνει ωστόσο 2 μονάδες από την προηγούμενη έρευνα.

Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 15%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 5%, όπως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 3% και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 1%.

Αυτοδυναμία ή…

Σε ποσοστό 59%, δηλαδή έξι στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι από τις εκλογές θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το 22% λέει κυβέρνηση συνεργασίας και το 15% ότι θα πάμε σε τρίτες εκλογές.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι στην έρευνα που δημοσιεύτηκε την 1η Ιουνίου αυτοδύναμη κυβέρνηση έβλεπε το 70% και κυβέρνηση συνεργασίας το 27%, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, περίπου 1 στους 7 που δεν αποκλείει νέες κάλπες.

Άλλα ποιοτικά στοιχεία

Αναφορικά με την πορεία της χώρας μισοί ερωτηθέντες (50%) λένε ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 44% προς τη σωστή. Είναι αυξημένο το ποσοστό όσων είναι περισσότερο απαισιόδοξοι.

Το 41% των πολιτών είναι πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα (από 43% στην προηγούμενη έρευνα). Όμως, το 46% είναι πολύ ή αρκετά δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα (από 43% στην έρευνα της ίδιας εταιρείας).

Επίσης, το 92% (3 μονάδες πάνω) λέει ότι σκέφτεται να πάει να ψηφίσει στις εκλογές και μόλις το 7% ότι δεν θα πάει. Ενδιαφέρον για τις επερχόμενες κάλπες δηλώνει το 89% (πολύ 58% και αρκετά το 31%).

Στο ερώτημα πόσο βέβαιος/η είστε για την επιλογή που θα κάνετε στην κάλπη, το 62% λέει απόλυτα βέβαιοι, το 24% μάλλον βέβαιοι, 9% όχι και τόσο βέβαιοι και το 7% καθόλου βέβαιοι.

Η φορολογία

Ενδιαφέρουσα είναι μια νέα ερώτηση που έχει κάνει η Metron Analysis και αφορά τη φορολογία. Συγκεκριμένα, το ερώτημα είναι: «Tις τελευταίες μέρες γίνεται συζήτηση για τη φορολογική πολιτική των κομμάτων, από όσα έχετε ακούσει πιο κόμμα νομίζετε ότι έχει τις καλύτερες προτάσεις;»:

Η Νέα Δημοκρατία λέει το 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 11%, το ΠΑΣΟΚ το 6%, το ΚΚΕ το 4%, η Ελληνική Λύση το 3%, η Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ 25 το 2% και η ΝΙΚΗ το 1%,

Όμως, κανένα κόμμα απαντά το 24%, δηλαδή 1 στους 4 ερωτηθέντες αξιολογεί αρνητικά τα οικονομικά – φορολογικά προγράμματα των κομμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρία γκάλοπ δείχνουν αυτοδυναμία ΝΔ με 157-163 έδρες - Ακόμα και... οκτακομματική η επόμενη Βουλή"

Η ολλανδική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών είχε ενημερώσει τη CIA ότι υπήρχε ουκρανικό σχέδιο για την ανατίναξη του Nord Stream

Η CIA είχε προειδοποιήσει την Ουκρανία να μην καταστρέψει τους αγωγούς Nord Stream, πολλούς μήνες πριν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αυτούς, αφού ενημερώθηκε προηγουμένως από την ολλανδική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών (MIVD), γράφουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως το Politico και η Wall Street Journal.

Νωρίτερα, η ολλανδική τηλεόραση NOS μετέδωσε ότι η MIVD έλαβε πληροφορίες για μια «επικείμενη επίθεση» στους αγωγούς από μια ανώνυμη πηγή στην Ουκρανία, τον περασμένο Ιούνιο. Με βάση το σχέδιο αυτό, ο ανώτατος διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι ήταν επικεφαλής της επιχείρησης που επρόκειτο να γίνει στα μέσα Ιουνίου του 2022 και περιλάμβανε μια μικρή ομάδα δυτών που θα ταξίδευαν στη Βαλτική Θάλασσα με ιστιοφόρο. Η MIVD ενημέρωσε τη CIA που με τη σειρά της προειδοποίησε το Κίεβο να μην προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια.

Η ολλανδική κυβέρνηση και η MIVD απέφυγαν να σχολιάσουν το ρεπορτάζ που μετέδωσε η NOS σε συνεργασία με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης Die Zeit και ARD.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι αγωγοί Nord Stream 1 και 2 υπέστησαν ρήξη από δύο εκρήξεις που η Σουηδία και η Δανία χαρακτήρισαν «σκόπιμες ενέργειες δολιοφθοράς». Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε κάθε ανάμιξή της χώρας του στην υπόθεση. «Εγώ είμαι ο πρόεδρος και δίνω τις εντολές. Τίποτα τέτοιο δεν έγινε από την Ουκρανία. Ποτέ δεν θα ενεργούσα κατ’ αυτόν τον τρόπο», διαβεβαίωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ολλανδική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών είχε ενημερώσει τη CIA ότι υπήρχε ουκρανικό σχέδιο για την ανατίναξη του Nord Stream"

Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα αύξηση στον κατώτατο το 2024 – Δυο ενημερώσεις για την Ροδόπη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023. 

Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό το 2024 εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι σε ορίζοντα τετραετίας μπορεί να φτάσει τα 950 ευρώ. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι η αύξηση αφορολόγητου στα 1.000 για οικογένειες με παιδιά θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2024, ενώ το τέλος επιτηδεύματος θα καταργηθεί σταδιακά σε ορίζοντα τετραετίας.

“Το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα ψηφιστεί έως τέλος του έτους. Θα περιλαμβάνει αύξηση των επιδομάτων θέσης και οριζόντια αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα. Οριζόντια και ανεξάρτητα από τις άλλες αυξήσεις. Θα είμαστε σε θέση αν η οικονομία αναπτύσσεται, έκτακτη στήριξη στους χαμηλοσυνταξούχους που έπεσαν θύματα της προσωπικής διαφοράς”.

10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε αρχικά στον τρόπο ενίσχυσης του ΕΣΥ, τονίζοντας ότι στις προσλήψεις θα περιλαμβάνονται και οι διασώστες. “10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ και πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της αναμονής στα χειρουργεία, είναι τεράστιο πρόβλημα, το αναγνωρίζω. Χρειαζόμαστε παραπάνω πόρους, χρησιμοποιούμε το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διασώστες του ΕΚΑΒ. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες χρειαζόμαστε παραπάνω προσωπικό και συνεργασία με άλλες υπηρεσίες ανάλογα την περιοχή. Στις προσλήψεις που θα κάνουμε θα γίνουν και διασώστες του ΕΚΑΒ. Περισσότερα ελικόπτερα για διασώσεις και διακομιδές, θα νομοθετήσουμε έτσι ώστε να δημιουργηθούν έξι βάσεις ελικοπτέρων”.

Για την ακρίβεια: Τα Market Pass βοηθούν αλλά δεν αρκούν. Έχει σημασία ο ανταγωνισμός, τα καταστήματα να συναγωνίζονται για τις χαμηλές τιμές και το όφελος να το εκμεταλλεύονται οι καταναλωτές.

Για τις επιδοτήσεις στην ενέργεια: Μας στοίχισε πολλά χρήματα η ακρίβεια στην ενέργεια. Πολλά χρήματα από όσα δώσαμε προήλθε από την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Απορροφήσαμε τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Για την στεγαστική πολιτική: Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» είναι πολύ επιτυχημένο, θα το επεκτείνουμε και βοηθάμε νέους ανθρώπους να αγοράσουν σπίτι με μία δόση μικρότερη από αυτή που θα έδιναν σε ενοίκιο και να τους μείνει. Θα κάνουμε κινήσεις για να βάλουμε κανόνες κοινωνικά αποδεκτούς για το Airbnb και την βραχυχρόνια μίσθωση.

Για το πρόγραμμα της ΝΔ: Η αντιπολίτευση θα διαψευστεί, όλα μας τα μέτρα βρίσκονται στο μεσοπρόθεσμο και αποδείξαμε πως όλα όσα υποσχόμαστε τα κάνουμε. Μακάρι να έχουμε περισσότερο πλεόνασμα από την ανάπτυξη για να στηρίζουμε τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Εφαρμόσαμε πολύ προοδευτικές πολιτικές για άστεγους, τρανς, οροθετικούς, ίσως δεν ασχοληθεί άλλοι γιατί πίστευαν πως αυτοί δεν είναι πολλές ψήφοι, εμείς δίνουμε τη δυνατλότητα σε όλους να στέκονται στα πόδια τους.

Μη συζητήσιμα τα κυριαρχικά δικαιώματα μας στο Αιγαίο και η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, επισήμανε: “Έχω ήδη απευθύνει πρόσκληση στον Ερντογάν να συναντηθούμε στο Βίλνιους, αν επανεκλεγώ. Νομίζω είναι μία ευκαιρία να επανακαθορίσουμε το πλαίσιο του διαλόγου με την Τουρκία. Υπάρχει ηρεμία και από τις δύο πλευρές και αυτό είναι καλό. Στο γεωπολιτικό επίπεδο, η Ελλάδα έχει να συζητήσει ένα θέμα: την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Τα θέματα που βάζει η Τουρκία στο τραπέζι είναι μη συζητήσιμα, όπως τα κυριαρχικά δικαιώματα μας στο Αιγαίο και η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Μπορεί να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, πολιτισμένα, και να μην είμαστε σε ένταση όπως τα τελευταία τρία χρόνια”. 

Να δηλώσουν οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες και σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης

Για τη Ροδόπη: “Σε αυτές τις εκλογές το τουρκικό προξενείο έκανε πολύ σκληρές παρεμβάσεις για δύο υποψηφίους στη Ροδόπη και στην Ξάνθη. Πρώτα το είχαν αναδείξει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ… Την κουρτίνα δεν την τραβήξαμε εμείς. Υπήρξαν δύο ενημερώσεις, μία γενική ενημέρωση προς το γραφείο του κ. Τσίπρα πριν τις εκλογές και μία μετά. Το ζήτημα δεν είναι η Θράκη να είναι “γαλάζια”, αλλά να ακολουθούμε μία εθνική πολιτική. Την πρώτη φορά που πήγα στην Ξάνθη, όταν ο πατέρας μου ήταν υποψήφιος πρωθυπουργός. Από τότε έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου. Το θέμα πρέπει να κλείσει: Να κάνουν δήλωση ότι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες, οι οποίοι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης. Η μειονότητα μπορεί να ξαναψηφίσει τα ίδια. Αυτό δεν θα αλλάξει τη δική μου πολιτική. Αλλά είναι κρίμα να επιτρέπουμε αυτή την εργαλειοποίηση από το τουρκικό προξενείο με τέτοιο ξεδιάντροπο τρόπο”. 

Δείτε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα αύξηση στον κατώτατο το 2024 – Δυο ενημερώσεις για την Ροδόπη στον ΣΥΡΙΖΑ"

«Λουκέτο» σε λούνα παρκ που λειτουργούσε για 17 χρόνια χωρίς άδεια

Η Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έβαλε «λουκέτο» σε ένα λούνα πάρκ το οποίο λειτουργούσε για 17 χρόνια χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια, αφού δεν τηρούσε τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΑΔ, η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε αρκετές διενέξεις τους περίοικους, ενώ δέχονταν συνεχώς παράπονα.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι μετά τη λήξη ισχύος της τότε άδειας λειτουργίας της το 2001, αυτή δεν μπορούσε να ανανεωθεί πόσο μάλλον να της χορηγηθεί νέα, καθώς υπάρχουν κατοικίες σε απόσταση μικρότερη των 150 μ. Η εν λόγω επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, από το 2001 έως το 2006, εν μέσω προστριβών με τους περιοίκους, καταγγελιών και δικαστικών διενέξεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνικής Αρχής Διαφάνειας:

«Η ΕΑΔ εξέδωσε αυτεπάγγελτα Εντολή Ελέγχου της νομιμότητας αδειοδότησης και λειτουργίας δραστηριότητας Λούνα Παρκ, όταν κατά τη διάρκεια προκαταρκτικής διερεύνησης καταγγελίας που αφορούσε στο Λούνα Παρκ, διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί βάσει άδειας λειτουργίας που είχε χορηγηθεί το 2006, η χρονική ισχύς της οποίας έχει λήξει.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου, η ύπαρξη νόμιμων κατοικιών σε αποστάσεις μικρότερες των 150 μ. (εφαπτόμενες στο Λούνα Παρκ και σε απόσταση έως 14 μ.) και λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τα οριζόμενα στην υπ’ αρ. 7034/1298/2000 ΚΥΑ, η ελάχιστη απόσταση λειτουργίας δραστηριότητας Λούνα Παρκ από την πλησιέστερη νόμιμη κατοικία (πρώτη και δευτερεύουσα) δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150 μ., καθιστά σαφές πως μετά τη λήξη ισχύος της τότε άδειας λειτουργίας της το 2001, αυτή δεν μπορούσε να ανανεωθεί, πολλώ δε μάλλον να της χορηγηθεί νέα. Η επιχείρηση Λούνα Παρκ, επί μία περίπου πενταετία, από το 2001 έως το 2006 λειτούργησε άνευ νόμιμης άδειας λειτουργίας εν μέσω προστριβών με τους περιοίκους, καταγγελιών, διοικητικών κωλυσιεργιών και δικαστικών διενέξεων. Επιπλέον δε, το 2002, το ΣτΕ είχε κρίνει και απορρίψει την αναστολή εκτέλεσης της διακοπής λειτουργίας της, και η σφράγισή της ζητήθηκε, μεταξύ άλλων, από το τότε Γραφείο Υπουργού του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, το πρώην Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και τη Νομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Καίτοι των προαναφερόμενων, το 2006 ο Δήμος προχώρησε μη νόμιμα στη χορήγηση της ελεγχόμενης άδειας λειτουργίας.

Στις 20-07-2011, αρμόδιο αστυνομικό όργανο διαπίστωσε ότι το Λούνα Παρκ λειτουργούσε άνευ αδείας αρμόδιας Αρχής καθώς η ισχύς της άδειας του 2006 είχε λήξει. Έκτοτε και έως τον Απρίλιο του 2022, για 11 χρόνια, η επιχείρηση λειτουργούσε βάσει απόφασης αναστολής εκτέλεσης της απόφασης σφράγισης της, παρά τις λοιπές παραβάσεις των όρων της άδειας που είχαν διαπιστωθεί από Υπηρεσίες του Δήμου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Από την δημοσίευση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, τον Απρίλιο του 2022 και ως την αυτεπάγγελτη έναρξη του ελέγχου της ΕΑΔ, το Λούνα Παρκ λειτουργούσε μη νόμιμα, καθώς πρώτον δε διέθετε άδεια λειτουργίας εν ισχύ και δεύτερον λειτουργούσε έως τότε βάσει της προμνησθείσας απόφασης αναστολής εκτέλεσης της σφράγισής του η οποία ίσχυε έως την έκδοση της απόφασης του Εφετείου. Ως εκ τούτου εξέλιπε νόμιμος λόγος λειτουργίας του και ο Δήμος όφειλε να προχωρήσει στην οριστική διακοπή λειτουργίας του.

Η αρχική θέση της Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων του Δήμου ήταν ότι η άδεια λειτουργίας του Λούνα Παρκ ήταν αορίστου χρόνου, παρά το ότι η αόριστη ισχύς δεν προβλεπόταν σε καμία διάταξη νόμου του προϋφιστάμενου πλαισίου αδειοδότησης δραστηριότητας Λούνα Παρκ. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, η άποψη της Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων του Δήμου άλλαξε, αναγνωρίζοντας ότι η άδεια του 2006 δεν τελεί σε ισχύ, όπως είχε επισημανθεί εξ αρχής από το κλιμάκιο ελέγχου. Επιπλέον, το κλιμάκιο ελέγχου ζήτησε τη διενέργεια επιτόπιου ελέγχου από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου και τη διενέργεια αυτοψίας από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών. Οι Υπηρεσίες του Δήμου διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, ασυμφωνία μεταξύ των αδειοδοτούμενων και των ευρεθέντων στο χώρο ψυχαγωγικών παιχνιδιών καθώς και διαφοροποιήσεις σε κτίσματα, μεγέθη, διαδρόμους, κιγκλιδώματα από τα κατατιθέμενα σχέδια για την έκδοση της εν λόγω άδειας. Επίσης η επιχείρηση καταλαμβάνει έκταση που είναι χαρακτηρισμένη ως δρόμος (ρυμοτομούμενο τμήμα της ιδιοκτησίας). Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, μετά από σχετική αυτοψία, προχώρησε στην ανάκληση του πιστοποιητικού πυροπροστασίας της επιχείρησης και επέβαλε διοικητικό πρόστιμο για τις παραβάσεις.

Διαρκούντος του ελέγχου, στις 16-05-2023, πραγματοποιήθηκε εν τέλει η σφράγιση της επιχείρησης, ενώ είχε προηγηθεί και η απορριπτική απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών περί χορήγησης προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης της απόφασης σφράγισής της».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Λουκέτο» σε λούνα παρκ που λειτουργούσε για 17 χρόνια χωρίς άδεια"

Strep Test: Πόσο κοστίζει και πώς γίνεται

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας μετά το περιστατικό θανάτου του 8χρονου αγοριού στη Νάουσα Ημαθίας από στρεπτόκοκκο.

Ο στρεπτόκοκκος Α είναι μια λοίμωξη που συνήθως έχει ήπιες επιπλοκές στον ανθρώπινο οργανισμό και αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά τα οποία χορηγούνται για 24 ώρες.

Είναι ένα πολύ κοινό μικρόβιο της παιδικής ηλικίας, που προσβάλλει όλες τις ηλικίες, κυρίως τα παιδάκια άνω των δύο ετών, σπανιότερα όμως και κάτω των δύο ετών.

Όταν οι γονείς παρατηρούν ύποπτα συμπτώματα στα παιδιά τους, είναι καλό να αναζητήσουν στο φαρμακείο το τεστ που ανιχνεύει το βακτήριο του στρεπτόκοκκου προκειμένου να γνωρίζει κάποιος αν έχει προσβληθεί, γνωστό και ως Strep Test.

Πρόκειται για τεστ που μοιάζει πολύ με εκείνο του κορονοϊού, ωστόσο σε αντίθεση με το self test για τον Covid-19, δεν γίνεται από τη μύτη αλλά από το στόμα.

Πώς γίνεται το Strep Test

Το strep test ανιχνεύει στην ουσία αντιγόνα του στρεπτόκοκκου τύπου Α σε δείγματα στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος.

Με μία μεγάλη αποστειρωμένη μπατονέτα (η οποία περιέχεται στο κιτ) πρέπει κανείς να ακουμπήσει το οπίσθιο τοίχωμα του φάρυγγα και με αυτή να κάνει κυκλικές κινήσεις.

Στη συνέχεια τοποθετείτε την μπατονέτα σε ειδικό διάλυμα και όπως και στο test του κορονοϊού ρίχνετε σταγόνες στην ειδική μεμβράνη. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται μετά από 15 λεπτά. Φυσικά, κάθε κιτ διαθέτει τις σχετικές οδηγίες.

Πόσο κοστίζει το Strep Test

Το Strep Test, το οποίο μπορεί κανείς να προμηθευτεί από φαρμακείο, κοστίζει περίπου 5 ευρώ (αναλόγως την εταιρεία). Μπορεί να το βρει κανείς και στην τιμή των 4 ή 3,5 ευρώ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ακόμα κι αν βγει θετικό το strep test, ο παιδίατρος θα αποφασίσει αν το παιδί χρειάζεται να λάβει αντιβίωση.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Strep Test: Πόσο κοστίζει και πώς γίνεται "

Απάντηση Μπακογιάννη σε ΚΚΕ: Όποιο κόμμα βάζει παράνομα αφίσες θα πληρώνει πρόστιμο

«Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στα κόμματα για παράνομη αφισορύπανση δεν έχουν ούτε εισπρακτική λογική, ούτε αφορούν ένα μόνο κόμμα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις του ΚΚΕ στο πρόστιμο που τού επιβλήθηκε από τον δήμο.

Ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε ότι ο Δήμος Αθηναίων απέκτησε τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμο για αφισορύπανση μετά την αλλαγή που έφερε η δημοτική αρχή στον κανονισμό καθαριότητας της πόλης, μέσα στο 2022.

«Μέχρι τότε ο δήμος δεν μπορούσε να επιβάλει πρόστιμα γιατί πολύ απλά απαγορευόταν βάσει του κανονισμού του» είπε, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαδικασία είσπραξης ανέφερε ότι οι παραβάτες μπορούν να υποβάλουν ένσταση, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οφείλουν να πληρώσουν τα πρόστιμα, «ειδάλλως ο δήμος έχει τη δυνατότητα να προβεί μέχρι και σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών ή κατάσχεση εις χείρας τρίτου».

Και προσέθεσε: «Αυτό που ισχύει για όποιον χρωστά κλήσεις στον δήμο, δεν θα το κάνουμε για ένα πολιτικό κόμμα το οποίο ρυπαίνει ολόκληρη την πόλη;»

Ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε ότι ήδη από την προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία, ο δήμος είχε ενημερώσει όλα τα κόμματα. Ανέφερε ότι η επιβολή των προστίμων δεν είναι «πυροτέχνημα» και ότι χρειάζεται και από την πλευρά του δήμου «συνέχεια και συνέπεια» διότι αφορά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μάχη νοοτροπιών».

«Μην κάνουμε το λάθος επειδή είμαστε δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές να το δούμε ιδεολογικά ή πολιτικά. […] Αυτή είναι μια μάχη νοοτροπιών, είναι μια μάχη κοινωνικής συνείδησης. Γνωρίζουμε ότι θα τη δώσουμε και ότι θα χρειαστεί ενδεχομένως χρόνο, αλλά χρειάζεται συνέπεια από πλευράς δήμου», είπε και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορεί απλώς να μπούμε σε μια λογική πυροτεχνήματος, “σήμερα είπαμε, αύριο ξείπαμε” και προχωράμε μπροστά. […] Σας διαβεβαιώ ότι όποιο κόμμα παραβεί τον κανονισμό καθαριότητας, είτε αυτό προέρχεται από τη δεξιά είτε από την αριστερά, θα τού επιβληθεί πρόστιμο».

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων διερωτήθηκε αν κάποιο κόμμα πιστεύει ότι είναι υπεράνω του νόμου και επανέλαβε ότι ο δήμος έχει διαθέσει -ατελώς- σημεία στην πόλη στα οποία τα κόμματα μπορούν να προβάλλονται κατά την προεκλογική περίοδο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση Μπακογιάννη σε ΚΚΕ: Όποιο κόμμα βάζει παράνομα αφίσες θα πληρώνει πρόστιμο"

Καιρός αύριο: Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη (14/06)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη (14/06)"

Σεσημασμένος ο 63χρονος που «ψάρευε» ανήλικα και αφέθηκε ελεύθερος- «Με είχε βιάσει το 1998- Να σαπίσει στη φυλακή»

«Βαρύ» μοιάζει να είναι το παρελθόν του 63χρονου, τον οποίο «παγίδευσε» πατέρας ανήλικης, την οποία είχε προσεγγίσει. Τον 63χρονο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος και κατηγορείται για προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, φέρεται μάλιστα να έχει αναγνωρίσει και το 12χρονο θύμα βιασμών και μαστροπείας από τον Κολωνό, ως έναν από τους άντρες που τη βίασαν.

Ο άνδρας όμως φέρεται να έχει βεβαρημένο παρελθόν. Γυναίκα που φιλοξενήθηκε στον Alpha και το TLive, αναφέρθηκε στην τραυματική εμπειρία της μαζί του. Η ίδια, το 1998, ήταν 35 χρονών. Διάβασε αγγελία που είχε βάλει ο άνδρας ζητώντας μπέιμπι σίτερ και πήγε από το σπίτι του.

«Είδα την αγγελία, πήγα, πήγα σπίτι του. Δεν θυμάμαι πως ήταν το σπίτι του τότε. Δεν υπήρχε παιδάκι μέσα στο σπίτι. Προσπάθησα να φύγω. Έκλεισε τζάμια, πόρτες, πατζούρια. Έγινε ό,τι έγινε μετά άνοιξα την πόρτα και έφυγα σαν χαμένο. Με ακινητοποίησε αλλά δεν με χτύπησε».

Σύμφωνα με τον Alpha, η πράξη καταγγέλθηκε και εκείνος καταδικάστηκε. «Έκλαιγα, με είδε μια κυρία, της είπα τι συνέβη. Με πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και έγινε καταγγελία. Με πήραν με το περιπολικό, τους έδειξα το σπίτι. Μπήκαν οι άντρες της Αστυνομίας στο σπίτι του και τον συνέλαβαν.

Μετά από μέρες με κάλεσαν στην Ευελπίδων. Έδωσα κατάθεση. Με πήγαν σε ιατροδικαστή και με εξέτασε. Ο πατέρας του για να μην κάνω μήνυση στο γιο του μου έδινε λεφτά και δεν τα δέχτηκα. Να σαπίσει στη φυλακή και να μην ξανακάνει τίποτα σε κανένα παιδί. Να πεθάνει. Να κοπούν τα χέρια του».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεσημασμένος ο 63χρονος που «ψάρευε» ανήλικα και αφέθηκε ελεύθερος- «Με είχε βιάσει το 1998- Να σαπίσει στη φυλακή»"

Κύκλωμα εκβιαστών: Έδειραν επιχειρηματία μετά από απαίτηση αστυνομικών – Η αποκαλυπτική συνομιλία

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στο κέντρο και τα νότια προάστια της Αττικής και εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνα ενός χρόνου από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, έφερε στο “φως” η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, το κύκλωμα εκβιαστών έδειρε ιδιοκτήτη μάντρας μετά από απαίτηση δύο αστυνομικών.

Οι δύο αστυνομικοί είχαν παραγγείλει και προπληρώσει 15.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο, και όταν αυτό δεν έφτασε στα χέρια τους, απευθύνθηκαν στη συμμορία για να επιτεθεί στον επιχειρηματία.

Η συνομιλία από τον ξυλοδαρμό του, είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε η συμμορία, καθώς αρχηγικό της μέλος ακούγεται να λέει: “Τον ξεκινάω σε κάτι κλωτσομπουνίδια με το πιστόλι στο κεφάλι, ταβλιάζει κάτω και βάζω δύο και λέω τώρα στείλτε τον στην εντατική, μη σηκωθεί, και του σπάμε σαγόνια, χέρια, πόδια, μύτες, ζυγωματικά, όλα. Του λέω “στο είχα πει ότι θα σε στείλω στην εντατική“…”.

Επιπλέον, από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, τα μέλη της συμμορίας ακούγονται να λένε πως σε περίπτωση που συλληφθούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, θα αντιμετωπίσουν αντίποινα.

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία πως στη συμμορία συμμετείχαν και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι έδιναν πληροφορίες για το ποια οχήματα πρέπει να προσέχουν τα μέλη σε τυχόν ελέγχους και τους καθοδηγούσαν για να περνούν απαρατήρητοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως τα θύματα δεν φτάνουν στη Δικαιοσύνη για να καταθέσουν, φοβούμενα αντίποινα.

«Πρέπει να σταματήσει αυτό, να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχει αστυνομία και ότι θα κάνει τη δουλειά της», είπε.

Τα μέλη του κυκλώματος, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί δικογραφία και για αιματηρή συμπλοκή με τρεις τραυματίες σε εστιατόριο στη Βούλα τον Ιανουάριο του 2022, φέρεται να είχαν προχωρήσει σε εγκληματικές επιθέσεις με άγριους ξυλοδαρμούς, απόπειρες ανθρωποκτονιών κλπ., εναντίον τουλάχιστον 10 ιδιωτών, ύστερα από παραγγελίες άλλων προσώπων, με τους οποίους τα θύματα είχαν οικονομικές διαφορές και άλλες διαμάχες. Ακόμη, πωλούσαν προστασία σε δεκάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία περιέχονται καταθέσεις των θυμάτων των άγριων επιθέσεων, βιντεοληπτικό υλικό, αλλά και δεδομένα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών.

Τα μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν ασχολούνται με πολεμικές τέχνες, ενώ ένα από αυτά, πιάστηκε μετά από αγώνες πολεμικών τεχνών στους οποίους πήρε την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συμμορία είχε στρατιωτική δομή, με τα μέλη της να πηγαίνουν στα μαγαζιά σαν να παρελαύνουν, έτσι ώστε να προκαλούν τον τρόμο των ιδιοκτητών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα εκβιαστών: Έδειραν επιχειρηματία μετά από απαίτηση αστυνομικών – Η αποκαλυπτική συνομιλία"

Μύκονος: Το παρασκήνιο της τοποθέτησης νέου αστυνομικού διοικητή στο νησί

Την τάξη στην εκτεταμένη ανομία που επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό στη Μυκόνου, επιχειρούν να επιβάλουν οι 120 και πλέον αστυνομικοί που έχουν μετακινηθεί από για αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες στο νησί των Ανέμων. Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στα όσα συμβαίνουν εκεί, είναι το γεγονός ότι αποφασίστηκε πριν από λίγο καιρό να αναχθεί σε Αστυνομική Υποδιεύθυνση. Προφανώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευαίσθητη υπηρεσία, καθώς τα συμφέροντα όσων εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις είμαι μεγάλα και ξεκινούν από το εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία, φθάνοντας έως την ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλούς, τις συγκρούσεις μεταξύ μπράβων που προστατεύουν επιχειρηματικές κινήσεις και τον ξυλοδαρμό αρχαιολόγων που προσπαθούν να τηρήσουν τον νόμο.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η επιλογή του προσώπου που θα θέτονταν επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυκόνου ήταν κρίσιμης σημασίας. Απαιτούνταν ένας αδιάφθορος αξιωματικός που δεν θα υποχωρούσε σε οποιουδήποτε είδους πιέσεις. Στο πλαίσιο αυτό επιλέχθηκε ως διοικητής ο κ. Νίκος Μπογατίνης που τοποθετήθηκε στο εν λόγω πόστο αρχές Απριλίου, μετά δηλαδή και την επίθεση που δέχθηκε ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Μανώλης Ψαρρός από αγνώστους, επειδή ασχολήθηκε με τρανταχτές παραβάσεις που αφορούν οικοδομικές δραστηριότητες στη Μύκονο.

Η εσωτερική έρευνα

Μέχρι να τοποθετηθεί ο κ. Μπογατίνης επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης και να εφορμά καθημερινά από το μικρό γραφείο του, που βρίσκεται μπροστά στο Παλιό Λιμάνι της Χώρας, υπήρξε πολύ έντονο παρασκήνιο. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές με τις οποίες συναντήθηκε το Newsbeast κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής αποστολής στη Μύκονο, στην συγκεκριμένη θέση του διοικητή επιχειρήθηκε να αποσπαστεί ένας άλλος αστυνόμος που υπηρετούσε σε Αστυνομικό Τμήμα άλλου κυκλαδίτικου νησιού. Μάλιστα οι τυπικές εγκρίσεις είχαν ήδη δοθεί για τον συγκεκριμένο ένστολο και είχε ξεκινήσει η διαδικασία απόσπασής του, ωστόσο τελευταία στιγμή εγέρθηκαν ενστάσεις και κατατέθηκαν «πολύ ψηλά στην ιεραρχία» στοιχεία για το ποιόν του, σημαντικό μέρος των οποίων επιβεβαιώθηκε από εσωτερική έρευνα. Μεταξύ άλλων, ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση έκδοσης εκατοντάδων κυνηγετικών όπλων τα τελευταία δέκα χρόνια στην περιοχή του, χωρίς να έχουν προσκομιστεί όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως π.χ. οι σφραγισμένες σε φάκελο ιατρικές γνωματεύσεις από νευρολόγο – ψυχίατρο ή παθολόγο από τις οποίες να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερόμενου.

Έτσι «πάγωσε» η απόσπαση λίγο πριν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και τη θέση του διοικητή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μυκόνου ανέλαβε ο κ. Μπογατίνη που υπηρετούσε επί χρόνια στο Α.Τ. Τούμπας – Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη και θεωρείται αδιάφθορος. Δεν έχει βλοσυρό ύφος, τουναντίον θα έλεγε κανείς, προτάσσει την ευγένεια και γνωρίζει τον τρόπο να αντιμετωπίζει όσους βρεθούν απέναντί του, λόγω της ιδιότητάς του. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι προσωπική άποψη γι’ αυτόν και για τις ικανότητές του, έχει και ο ίδιος ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Το παρασκήνιο της τοποθέτησης νέου αστυνομικού διοικητή στο νησί"

Νέες βόμβες από τον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα: Ο Κοτζιάς με έστειλε πειθαρχικό γιατί αποκάλυψα κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Ροδόπης καθώς με μια οργισμένη δήλωση απαντά ο Πρέσβυς (ΠΥΑ΄) επί τιμή, Γιώργος Αϋφαντής στα όσα του καταλογίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες του ότι το 2014 η ακτιβίστρια Σαμπιχά Σουλεϊμάν αν και αρχικά είχε συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποσύρθηκε ως «εθνικιστικό στοιχείο». 

Ο κ. Αϋφαντής υποστηρίζει ότι το 2016 ο ίδιος αποκάλυψε κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στην Τεχεράνη, με μαύρο τζίρο 7 εκατομμύρια Ευρώ κατ’ έτος, το οποίο δρούσε με την στήριξη υψηλά ισταμένων στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ επί τουλάχιστον 3 χρόνια. Αναφέρει επίσης ότι δεν κουκούλωσε το θέμα αλλά έστειλε τα στοιχεία για την δράση του κυκλώματος κατευθείαν στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου και αυτό που «εισέπραξε» μια πειθαρχική δίωξη από τον κ. Κοτζιά. 

Όλη η ανακοίνωση του κ. Αϋφαντή

«Μετά το χθεσινό μου άρθρο στο SLpress.gr και την χθεσινή μου συνέντευξή μου στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη στον ραδιοσταθμό 9,84 Κρήτη για την εκλογική συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο και την επιδίωξη της Ντόρας Μπακογιάννη να την αντιστρέψει προς όφελος της ΝΔ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  διακινούν στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις (όπως σήμερα,13/6, στην ΕΡΤ ο Νάσος Ηλιόπουλος) αισχρές συκοφαντίες του τύπου ότι “έκανα ατασθαλίες με βίζες”, “με ήλεγξε πειθαρχικά ο Κοτζιάς” , άρα “λόγω πικρίας” επιτίθεμαι στον ΣΥΡΙΖΑ.

 “Ξεχνούν” οι συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρωτοβουλιακά αποκάλυψα τον Μάη του 2016 κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στην Τεχεράνη, με μαύρο τζίρο 7 εκατομμύρια Ευρώ κατ’ έτος, το οποίο δρούσε με την στήριξη υψηλά ισταμένων στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ επί 3 τουλάχιστον χρόνια, πριν φθάσω εγώ εκεί και αναλάβω Πρέσβυς της Ελλάδας.

Ξεχνούν ότι αντί να “διαπραγματευθώ” (= να κουκουλώσω με το αζημίωτο) το θέμα, διαβίβασα όλα τα αδιάσειστα τεκμήρια που εντόπισα για την  δράση του κυκλώματος κατ`ευθείαν (όχι μέσω Κοτζιά!) στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου, η οποία και απέστειλε Αντιεισαγγελέα της Υπηρεσίας της στην Πρεσβεία. Στην συνέχεια κατέθεσα, ως μόνος(!) μάρτυς κατηγορίας κατά του επιτόπιου διαχειριστή του κυκλώματος (του Ιωάννη Σπυρίδωνα Λούζη, τότε Γραμματέα Πρεσβείας Α΄τάξεως) στο Πειθαρχικό Συμβούλιο  του ΥΠΕΞ, το οποίο του επέβαλε την ποινή της οριστικής απόλυσης, απόφαση που επικύρωσε  αργότερα και το Συμβούλιο Επικρατείας.

Το γεγονός ότι με όρους διαφάνειας κατήγγειλα και εξάρθρωσα το κύκλωμα προφανώς ενόχλησε κάποιους στην Αθήνα. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι μετά την δική μου εξυγιαντική παρέμβαση, ο Yπουργός Κοτζιάς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου; Επιβεβαίωσε έτσι τον θλιβερό κανόνα (καθώς η περίπτωσή μου δεν ήταν μοναδική) ότι όσοι έμπρακτα στρέφονται κατα της διαφθοράς στο Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται οι ίδιοι κατηγορούμενοι! 

Τέλος, “ξεχνούν” το σπουδαιότερο οι περιφερόμενοι, καθ΄έξιν συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ: ότι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ με αθώωσε πανηγυρικά και αμετάκλητα τον Μάρτιο του 2019 από τις βαρύτατες όσο και ανυπόστατες κατηγορίες με τις οποίες με δίωξε πειθαρχικά ο Υπουργός Κοτζιάς επί Πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα…..

Γιώργος Αϋφαντής, Πρέσβυς (ΠΥΑ΄) επί τιμή».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες βόμβες από τον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα: Ο Κοτζιάς με έστειλε πειθαρχικό γιατί αποκάλυψα κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων"

Θετικός στον στρεπτόκοκκο ο Λάμπρος Κωνσταντάρας – «Λογικά σε 10 μέρες θα είμαι καλά, αν όχι RIP»

Θετικός στον στρεπτόκοκκο διαγνώστηκε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και το γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω ενός μηνύματος στα social media. Ο δημοσιογράφος ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους ώστε να ελεγχθούν και όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του τις τελευταίες μέρες.

«Ανακοίνωση: Είμαι θετικός στον στρεπτόκοκκο. Αν ανταλλάξαμε φιλιά, αγκαλιές τις τελευταίες 4-5 ημέρες και έχετε πυρετό ή πονόλαιμο, κάντε καλού κακού ένα STREP TEST, είναι πανεύκολο. Λογικά σε 10 μέρες θα είμαι καλά. Αν όχι RIP», έγραψε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας επανήλθε με νέα ανάρτηση στην οποία ανέφερε πως έλαβε πολλά μηνύματα από φίλους του που νόμιζαν πως του έκανε πλάκες και αναρωτήθηκε πόσο χάλια πλάκες κάνει τελικά.

«Ευχαριστώ για τα περαστικά. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι πήρα πάνω από 100 μηνύματα που νόμιζαν ότι έκανα πλάκα για τον στρεπτόκοκκο. Μα τόσο χάλια πλάκες κάνω πχια;» έγραψε χαρακτηριστικά ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Θετικός στον στρεπτόκοκκο ο Λάμπρος Κωνσταντάρας – «Λογικά σε 10 μέρες θα είμαι καλά, αν όχι RIP»"

Χιλιάδες «ραβασάκια» σε συνταξιούχους στέλνει η Εφορία

Ανοικτές φορολογικές υποθέσεις από το 2017 αλλά και παλαιότερες ερευνά η ΑΑΔΕ, βάζοντας έτσι στο στόχαστρο και τους συνταξιούχους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων

Οπως σημειώνει, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βάζει στο «μικροσκόπιο» εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις από το πρόσφατο παρελθόν, που αφορούν αδήλωτα αναδρομικά από αποδοχές εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Προτεραιότητα για τον φοροελεγκτικό μηχανισμό είναι να ελεγχθούν τάχιστα και να «τακτοποιηθούν» ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις, κυρίως από το 2017, που παραγράφονται στο τέλος του 2023.

Η ΑΑΔΕ, αφού προβεί στους απαραίτητους ελέγχους και διασταυρώσεις για τις εν λόγω εκκρεμείς υποθέσεις, θα αποστείλει τουλάχιστον 15.000 εκκαθαριστικά με φόρο «κατ' εκτίμηση» για το εισόδημα που αναλογεί στους φορολογούμενους.

Σε προτεραιότητα για την ΑΑΔΕ βρίσκονται υποθέσεις φορολογουμένων (άρα και συνταξιούχων), οι οποίοι δεν δήλωσαν ή δήλωσαν ανακριβώς αναδρομικά ποσά αποδοχών τα οποία εισέπραξαν μέσα στο 2017 αλλά αφορούν παλαιότερα έτη.

Επιπρόσθετα υπό διερεύνηση βρίσκονται και παλαιότερες, πριν από το 2017, υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, για τη χρήση του 2014, για τις οποίες υποβλήθηκαν αρχικές εκπρόθεσμες δηλώσεις εντός του 2020.

Ακόμη η ΑΑΔΕ εξετάζει και θα αποστείλει «ραβασάκια» σε φορολογούμενους για «αμαρτίες» του παρελθόντος που αφορούν:

  • Υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ για τη χρήση του έτους 2012, για τις οποίες μετά τη λήξη της κανονικής 5ετούς περιόδου παραγραφής περιήλθαν σε γνώση των αρμόδιων φορολογικών αρχών «συμπληρωματικά στοιχεία» για απόκρυψη φορολογητέας ύλης.
  • Υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος που αφορούν τη χρήση του έτους 2007, για τις οποίες δεν υποβλήθηκε δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή υποβλήθηκε εκπρόθεσμη αρχική δήλωση φορολογίας εισοδήματος και οι οποίες παραγράφονται στη 15ετία.

Σημειωτέον: Αν σε περίπτωση έχει φύγει από τη ζωή ο υπόχρεος φορολογούμενος, «τα υποτιθέμενα χρέη» περνούν στους κληρονόμους.

Δυνατότητα προσφυγής

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την έκδοση της πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού του φόρου, ο φορολογούμενος δύναται να υποβάλει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για το οικείο φορολογικό έτος δήλωση φορολογίας εισοδήματος, συνυποβάλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Κατά της πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού του φόρου, ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής εντός προθεσμίας 30 ημερών από την κοινοποίησή της.

Προσοχή:

1. Οι κοινοποιήσεις της ΑΑΔΕ γίνονται πλέον ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας my taxis του φορολογούμενου στην υποσελίδα η αλληλογραφία μου.

Πολλές φορές αυτό δεν γίνεται αντιληπτό, με αποτέλεσμα να παρέρχεται ο χρόνος παρεμβάσεων των 30 ημερών.

Μετά, ό,τι ενέργειες πραγματοποιούνται θεωρούνται εκπρόθεσμες και επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις.

2. Οι αιτήσεις αναίρεσης, παραγραφής στις ΔΟΥ καθώς και οι ενδικοφανείς προσφυγές προς τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ γίνονται πλέον υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να εξυπηρετηθούν χωρίς επιπρόσθετα προβλήματα τα μέλη μας θα πρέπει να επικοινωνούν με το δίκτυο και τον αρμόδιο υπεύθυνο για τα θέματα αυτά.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Χιλιάδες «ραβασάκια» σε συνταξιούχους στέλνει η Εφορία "

Διαμαντοπούλου: Γιατί οι δύο μουσουλμάνοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν δηλώνουν το αυτονόητο; Από φόβο ή με εντολή;

Παρέμβαση στην υπόθεση των δύο μουσουλμάνων που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη έκανε η Άννα Διαμαντοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook. «Οι δύο υποψήφιοι Μουσουλμάνοι βουλευτές θα μπορούσαν να δηλώσουν απλά ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές Έλληνες Μουσουλμάνοι που σέβονται το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συνθήκες. Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν μπορούν να δηλώσουν το αυτονόητο; Αυτό το «δεν μπορούν» είναι το κρίσιμο θέμα μας γιατί κρύβει πιθανότατα φόβο ή εντολή του Τουρκικού Προξενείου. Και αυτή είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για την λειτουργία της επόμενης Βουλής», αναφέρει η πρώην πρώην υπουργός. 

Δείτε την ανάρτησή της:

Το θέμα στην Ροδόπη θα ήταν ευχής έργο να μην αποτελεί ζήτημα προεκλογικής σύγκρουσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην εκλογική πορεία για την ψήφιση της νέας Βουλής θα κρύβουμε θέματα κάτω από το χαλί και μετά ότι προκύψει. Το θέμα αφορά στην Δημοκρατία αλλά και στην Εθνική κυριαρχία .Αφορά στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και στον σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών στην συγκεκριμένη περίπτωση την Συνθήκη της Λωζάνης. Αφορά φυσικα και στο Σύνταγμα σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές δεν αντιπροσωπεύουν ομάδες του πληθυσμού ούτε καν την εκλογική τους περιφέρεια ,αντιπροσωπεύουν το Έθνος( άρθρο 51 ,παρ.1) .Οι δύο λοιπόν υποψήφιοι Μουσουλμάνοι βουλευτές θα μπορούσαν να δηλώσουν απλά ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές Έλληνες Μουσουλμάνοι που σέβονται το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συνθήκες. Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν μπορούν να δηλώσουν το αυτονόητο;

Αυτό το «δεν μπορούν» είναι το κρίσιμο θέμα μας γιατί κρύβει πιθανότατα φόβο ή εντολή του Τουρκικού Προξενείου. Και αυτή είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για την λειτουργία της επόμενης Βουλής.
Το θέμα στην Ροδόπη θα ήταν ευχής έργο να μην αποτελεί ζήτημα προεκλογικής σύγκρουσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην εκλογική πορεία για την ψήφιση της νέας Βουλής θα κρύβουμε θέματα κάτω από το χαλί και μετά ότι προκύψει. Το θέμα αφορά στην Δημοκρατία αλλά και στην Εθνική κυριαρχία .Αφορά στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και στον σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών στην συγκεκριμένη περίπτωση την Συνθήκη της Λωζάνης. Αφορά φυσικα και στο Σύνταγμα σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές δεν αντιπροσωπεύουν ομάδες του πληθυσμού ούτε καν την εκλογική τους περιφέρεια ,αντιπροσωπεύουν το Έθνος( άρθρο 51 ,παρ.1) .Οι δύο λοιπόν υποψήφιοι Μουσουλμάνοι βουλευτές θα μπορούσαν να δηλώσουν απλά ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές Έλληνες Μουσουλμάνοι που σέβονται το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συνθήκες. Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν μπορούν να δηλώσουν το αυτονόητο;

Αυτό το «δεν μπορούν» είναι το κρίσιμο θέμα μας γιατί κρύβει πιθανότατα φόβο ή εντολή του Τουρκικού Προξενείου. Και αυτή είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για την λειτουργία της επόμενης Βουλής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διαμαντοπούλου: Γιατί οι δύο μουσουλμάνοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν δηλώνουν το αυτονόητο; Από φόβο ή με εντολή;"

Στρεπτόκοκκος: Πότε οι γονείς πρέπει να απευθυνθούν σε γιατρό – «Να μην περιμένουμε δύο με τρία 24ωρα»

Για τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου που πρέπει να θορυβήσουν τους γονείς μίλησε ο κ. Αθανάσιος Μίχος, καθηγ. Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, υπ. Τμήματος Λοιμώξεων Νοσ. «Αγία Σοφία».

Όπως ανέφερε μετά την πανδημία υπήρξε έξαρση όλων των βακτηριακών λοιμώξεων,όπως και του στρεπτόκοκκου ενώ αυξήθηκαν και οι ιογενείς λοιμώξεις. «Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βλέπουμε αυτά τα περιστατικά ειδικών λοιμώξεων που ορισμένα έχουν και κακή κατάληξη. Η Αγγλία έχει φτάσει 480 θανάτους συνολικά από στρεπτόκοκκο. Μάλιστα περίπου 43 παιδιά έχουν καταλήξει στην Αγγλία από στρεπτόκοκκο και μετά κατέγραψαν περιστατικά κι άλλες πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ο στρεπτόκοκκος μπορεί να κάνει σχετικά αθώες λοιμώξεις όπως είναι η αμυγδαλίτιδα, η λοίμωξη δέρματος, αλλά αν όμως παραταθεί η λοίμωξη μπορεί να κάνει την τελική λοίμωξη με μεγάλο ποσοστό θνητότητας».

 

Πότε απευθυνόμαστε σε γιατρό;

Ο κ. Μίχας εξήγησε «θα πρέπει οι γονείς να είναι προσεκτικοί. Αν δούμε το παιδί να έχει επηρεασμένη γενική κατάσταση, δεν μπορεί να φάει, έχει έντονη φαρυγγαλγία, πολύ υψηλό πυρετό, ένα παιδί που δεν είναι όπως το ξέρουμε, πρέπει να πάμε στον παιδίατρο, επίσης στο νοσοκομείο ώστε να μπορέσει να γίνει εκτίμηση του παιδιού και αν χρειάζεται να πάρει αγωγή. Να πω ότι στρεπτόκοκκος έχει πολλά αντιβιοτικά τα οποία τον καλύπτουν. Άρα λοιπόν αν δοθεί εγκαίρως η θεραπεία μπορεί να έχουμε και καλή κατάληξη».

Υπογραμμίζει ότι αν δούμε ένα παιδί επηρασμένο, ένα παιδί που δεν είναι όπως το ξέρουμε, θα πρέπει να πάμε νωρίς στο γιατρό και να μην περιμένουμε δύο με τρία 24ωρα.

Σχετικά με την αντιβίωση, ο κ. Μίχος ξεκαθάρισε ότι ακόμα κι αν βγει θετικό το strep test ο παιδίατρος θα αποφασίσει αν το παιδί χρειάζεται να πάρει αντιβίωση. «Aν πάμε τώρα σε ένα σχολείο και κάνουμε strep test, μπορεί τα μισά παιδιά να είναι θετικά γιατί υπάρχει μεγάλη έξαρση στις λοιμώξεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρει το παιδί αντιβίωση, μόνο αν το κρίνει ο γιατρός».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στρεπτόκοκκος: Πότε οι γονείς πρέπει να απευθυνθούν σε γιατρό – «Να μην περιμένουμε δύο με τρία 24ωρα»"

Υπουργείο Πολιτισμού: Στάση εργασίας αύριο στα Μουσεία - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00

Στάση εργασίας κήρυξαν για αύριο, Τετάρτη 14 Ιουνίου, από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας, τα πέντε σωματεία του ΥΠΠΟΑ που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κατά του νόμου για τα πέντε μεγάλα κρατικά μουσεία (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού), καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 13:00, στο κεντρικό κτίριο του ΥΠΠΟΑ (Μπουμπουλίνας 20). Επίσης, όπως ενημερώνουν, «θα πραγματοποιηθεί παράσταση στην ιεραρχία για την υπηρεσιακή κατάσταση των εργαζόμενων στα Μουσεία».

«Ο απαράδεκτος ν. 5021/2023 διαλύει τα μεγάλα Κρατικά Μουσεία, υπονομεύει τον ερευνητικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό τους ρόλο και δίνει τη "χαριστική βολή" στην Αρχαιολογική Υπηρεσία», αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Υπαλλήλων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, που συνεχίζουν την απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία η οποία έχει σχέση με τον νόμο που μετατρέπει τα πέντε μουσεία σε ΝΠΔΔ.

Οι διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου «δημιουργούν ήδη σειρά προβλημάτων στην εξυπηρέτηση πολιτών και στις Υπηρεσίες για απλά ζητήματα», «η έκδοση καρτών ελευθέρας εισόδου ή η πιστοποίηση αντιγράφων για εξαγωγή, που ως τώρα γίνονταν από τα Μουσεία, επιβαρύνουν τώρα άλλες Υπηρεσίες της ΓΔΑΠΚ και προστίθενται στον φόρτο που ήδη έχουν οι εργαζόμενοι στις ΕΦΑ», ενώ «την ίδια ώρα το προσωπικό των Μουσείων παραμένει εγκλωβισμένο, όπως και όσοι εργαζόμενοι είχαν αιτηθεί μετάθεσης πριν την ψήφιση του νόμου», όπως τονίζουν, μεταξύ άλλων, τα σωματεία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπουργείο Πολιτισμού: Στάση εργασίας αύριο στα Μουσεία - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news