facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Βεντέτα στην Κρήτη: Διπλό φονικό στα Ανώγεια

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στα Ανώγεια στην Κρήτη μετά από φονική συμπλοκή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν δύο νεκροί και ένας τραυματίας οι οποίοι αυτή την ώρα βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το παρατσούκλι Κίτρος,  σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη 62 ετών, και στη συνέχεια ο Μανώλης Καλομοίρης, γιός του Λευτέρη σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη και διέφυγε. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ένταση έξω από το Κέντρο Υγείας όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Εκεί έχουν μεταφερθεί οι νεκροί και ένας τραυματίας, ένας 30χρονος Ανωγειανός που μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους δύο άνδρες. 

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι καθώς μέλη και απο τις δυο οικογένειες των νεκρών βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση απειλώντας οι μεν τους δε με αντίποινα, τη στιγμή που ο δήμαρχος Ανωγείων προσπαθεί να ηρεμήσει την κατάσταση, κάνοντας έκκληση να πρυτανεύσει η λογική.
Οι σοροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία, του ενός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και του άλλου στο Ρέθυμνο, για να μην συναντιούνται οι συγγενείς και συνεχίσουν τη βεντέτα. 
Επιπλέον, φυγαδεύτηκαν οι οικογένειες και των δύο θυμάτων. 

Τα όπλα  βγήκαν  απόψε λίγο μετά τις 22.00, στην τοποθεσία Περαχώρι, στα Ανώγεια, με αποτέλεσμα, να τραυματισθούν θανάσιμα οι δύο άνδρες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο άνδρες αρχικά λογομάχησαν για διαφορά που είχαν σχετικά με ένα χωράφι, ενώ βρίσκονταν στην πλατεία του Περαχωρίου. 
Στη συνέχεια ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης τράβηξε όπλο, με αποτέλεσμα ο 62χρονος να πέσει νεκρός.
Βρέθηκαν οκτώ κάλυκες από δύο διαφορετικά όπλα.
Στο σημείο έφθασε ο Μανώλης Καλομοίρης γιος του 62χρονου, που ενημερώθηκε από συγχωριανούς για το περιστατικό και τραυμάτισε με όπλο, θανάσιμα τον Γιώργο Ξυλούρη. 
Από τα πυρά τραυματίστηκε στο πόδι και ένας άλλος 30χρονος, ο οποίος μετέβη στο σημείο, προκειμένου να χωρίσει τους δύο άνδρες. O τραυματίας θα διακομισθεί σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. 
Ο τραυματίας, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ανωγείων, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο γιος του 62χρονου, αναζητείται από τις αρχές καθώς, μετά το συμβάν τράπηκε σε φυγή. 
Αυτή  την ώρα βρίσκεται στο χωριό κλιμάκιο των ΤΑΕ (Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων)  και στο κέντρο Υγείας, ενώ αναμένεται να μεταβεί και εισαγγελέας ύστερα από αίτημα του δημάρχου Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη.



Στα παρακάτω βίντεο φαίνεται ο Λευτέρης Καλομοίρης:






Αφορμή για το φονικό ήταν η διαμάχη που είχαν για ένα χωράφι από χτες Παρασκευή. Το Σάββατο βρέθηκαν στο καφενείο, λογόφεραν, πιάστηκαν στα χέρια και στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ζώσει την περιοχή υπό τον φόβο βεντέτας. 

10291173_10202960793972716_3153746657474020669_n
Στην φωτό πάνω είναι ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης. 

Στη φωτό κάτω είναι ο άλλος νεκρός, Γιώργος Ξυλούρης που σκότωσε τον 62χρονο. 

Στην τελευταία φωτό ο Μανώλης Καλομοίρης, γιός του νεκρού Λευτέρη. 
Ο Μανώλης Καλομοίρης, σύμφωνα με τις πληροφορίες σκότωσε το Γιώργο Ξυλούρη και στη συνέχεια διέφυγε.


egklima-anwgeia__1_
Στη φωτό ο Γιώργος Ξυλούρης που φέρεται ότι σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη και στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του Μανώλη, Καλομοίρη
egklima-anwgeia__2_
Στη φωτο ο Μανώλης Καλομοίρης, γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη και διέφυγε.

kalomoiris

kalomoiris



ekriti/protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Βεντέτα στην Κρήτη: Διπλό φονικό στα Ανώγεια"

Εκκλησίες: Με αντισηπτικά, αποστάσεις & μάσκες η ατομική λατρεία (ΦΕΚ)

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την: «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 στους χώρους αυτούς για το χρονικό διάστημα από 4.5.2020 έως και 16.5.2020.
Συγκεκριμένα:
-Ο συνολικός αριθμός των εντός των χώρων λατρείας παρευρισκομένων καθορίζεται σύμφωνα με την αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά 10 τ.μ επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα 500 τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται ο αριθμός πενήντα (50).
-Στις εισόδους των χώρων λατρείας υπάρχουν υποχρεωτικά δυο σταθμοί αντισηπτικών προς χρήση των προσερχόμενων. Η υγιεινή των χεριών με αντισηπτικό είναι υποχρεωτική για όλους τους προσερχόμενους κατά την είσοδο στο χώρο λατρείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο λατρείας συνιστάται η χρήση προστατευτικής υφασμάτινης μάσκας από τους προσερχόμενους. Για την εξυπηρέτησή τους θα πρέπει, σε εμφανές σημείο κάθε χώρου λατρείας, να έχει ληφθεί πρόνοια για τον αναγκαίο εξοπλισμό υγιεινής (χαρτομάντηλα ή χάρτινες πετσέτες κ.λπ.). Είναι απαραίτητος ο συχνός καθαρισμός και απολύμανση των επιφανειών που αγγίζονται από πολλά φυσικά πρόσωπα (π.χ. κουπαστές, χερούλια κ.λπ.). Στις εξόδους των χώρων λατρείας τοποθετούνται υποχρεωτικά κάδοι για την απόρριψη χρησιμοποιηθέντος εξοπλισμού υγιεινής.
-Με ευθύνη του κατά νόμο θρησκευτικού λειτουργού εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης εισόδου των φυσικών προσώπων στο χώρο λατρείας, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να τηρείται η απόσταση του ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους. Ο εφαρμόζων το σύστημα ελέγχου αναμονής στις εισόδους των χώρων λατρείας φέρει υποχρεωτικά όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας του (π.χ. μάσκα, γάντια).
-Ο φυσικός αερισμός των χώρων λατρείας, καθ’ όλη τη διάρκεια που αυτοί είναι ανοιχτοί για την ατομική προσευχή, είναι υποχρεωτικός. Σε περίπτωση χρήσης τεχνητού κλιματισμού πρέπει να εξασφαλίζεται ταυτόχρονα και φυσικός αερισμός με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα. Εφόσον κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα ασθένειας, θα πρέπει να απομακρύνεται από τον χώρο λατρείας, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις. Εφόσον δεν είναι δυνατή η άμεση απομάκρυνσή του, πρέπει να απομονωθεί προσωρινά μέχρι την ασφαλή απομάκρυνσή του, αποφεύγοντας την επαφή με άλλα άτομα. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος με εξαερισμό, μάσκες, χαρτομάντηλα, πλαστική σακούλα για απόρριψη αυτών και αντισηπτικό χεριών.
– Σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής, αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/θρησκευτικούς λειτουργό/λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό (όπως ιεροψάλτης, νεωκόρος), ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν υπερβαίνει τους τέσσερις (4) για όλους τους χώρους λατρείας, εκτός των Ιερών Ναών στους οποίους χοροστατεί Μητροπολίτης, όπου ο ανώτατος αριθμός ορίζεται σε έξι (6) α) της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας με ελάχιστη απόσταση ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους, καθώς και β) των θεσπισθέντων προληπτικών μέτρων υγιεινής, όπως αυτά εξειδικεύονται ιδίως στην παρ. 2, για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.
-Οι Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια, τα Ησυχαστήρια και οι λοιποί χώροι εγκαταβίωσης εντός της Επικράτειας, κατά το ως άνω χρονικό διάστημα δεν δέχονται κοινό σε οργανωμένες ή ατομικές προσκυνηματικές επισκέψεις.
-Όσον αφορά στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, στις οποίες, σύμφωνα με τα οικεία θρησκευτικά ήθη και πρακτικές, είθισται η συμμετοχή και η προσέλευση συγγενών, φιλικών προσώπων και κοινού, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος του αποβιώσαντος και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής, τηρουμένων αυστηρώς των λοιπών προληπτικών μέτρων προστασίας και οδηγιών των υγειονομικών αρχών.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΥΑ
Την προσωρινή απαγόρευση της τέλεσης, με την
παρουσία φυσικών προσώπων και με την επιφύλαξη της
παρ. 3, κάθε είδους λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων,
ιεροπραξιών και πάσης φύσεως θρησκευτικών τελετών
σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν
γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε
δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και
χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας, για
προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.
  1. Επιτρέπεται, υπό την ευθύνη του κατά νόμο θρησκευτικού λειτουργού, η προσέλευση φυσικών προσώπων, για ατομική προσευχή και βραχεία παραμονή τους
στον χώρο λατρείας. Ο συνολικός αριθμός των εντός των
χώρων λατρείας παρευρισκομένων καθορίζεται σύμφωνα με την αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά 10 τ.μ
επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση ενός και ημίσεος
(1,5) μέτρου μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια
του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα 500 τ.μ., ως μέγιστος
αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται ο αριθμός πενήντα
(50). Στον υπολογισμό του προηγούμενου εδαφίου περιλαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο η επιφάνεια του
κύριου/ωφέλιμου χώρου που εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες και δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιφάνειες τυχόν άλλων όμορων κυρίων χώρων του ακινήτου
που εξυπηρετούν δραστηριότητες μη λατρευτικές (π.χ.
χώροι σεμιναρίων και αναγνωστήριων), τυχόν βοηθητικών χώρων (π.χ. γραφείων, αποθηκών), χώρων υγιεινής,
κοινοχρήστων κ.λπ. Οι υπεύθυνοι των χώρων λατρείας
οφείλουν να διασφαλίζουν ότι τηρείται ανά πάσα στιγμή ο ανώτατος συνολικός αριθμός, η ως άνω αναλογία
αριθμού φυσικών προσώπων/τετραγωνικών μέτρων,
η απόσταση μεταξύ τους, καθώς και όλα τα αναγκαία
μέτρα υγιεινής, ιδίως όσον αφορά σε πρακτικές και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για τις εκδηλώσεις του
θρησκευτικού φρονήματος. Στις εισόδους των χώρων
λατρείας υπάρχουν υποχρεωτικά δυο σταθμοί αντισηπτικών προς χρήση των προσερχόμενων. Η υγιεινή των
χεριών με αντισηπτικό είναι υποχρεωτική για όλους τους
προσερχόμενους κατά την είσοδο στο χώρο λατρείας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο λατρείας
συνιστάται η χρήση προστατευτικής υφασμάτινης μάσκας από τους προσερχόμενους. Για την εξυπηρέτησή
τους θα πρέπει, σε εμφανές σημείο κάθε χώρου λατρείας, να έχει ληφθεί πρόνοια για τον αναγκαίο εξοπλισμό
υγιεινής (χαρτομάντηλα ή χάρτινες πετσέτες κ.λπ.). Είναι
απαραίτητος ο συχνός καθαρισμός και απολύμανση των
επιφανειών που αγγίζονται από πολλά φυσικά πρόσωπα
(π.χ. κουπαστές, χερούλια κ.λπ.). Στις εξόδους των χώρων λατρείας τοποθετούνται υποχρεωτικά κάδοι για την
απόρριψη χρησιμοποιηθέντος εξοπλισμού υγιεινής. Με
ευθύνη του κατά νόμο θρησκευτικού λειτουργού εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης εισόδου των φυσικών
προσώπων στο χώρο λατρείας, ώστε να αποφεύγεται
ο συνωστισμός και να τηρείται η απόσταση του ενός
και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους. Ο εφαρμόζων το
σύστημα ελέγχου αναμονής στις εισόδους των χώρων
λατρείας φέρει υποχρεωτικά όλα τα απαραίτητα μέσα
προστασίας του (π.χ. μάσκα, γάντια). Ο φυσικός αερισμός των χώρων λατρείας, καθ’ όλη τη διάρκεια που
αυτοί είναι ανοιχτοί για την ατομική προσευχή, είναι
υποχρεωτικός. Σε περίπτωση χρήσης τεχνητού κλιματισμού πρέπει να εξασφαλίζεται ταυτόχρονα και φυσικός
αερισμός με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα. Εφόσον κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα ασθένειας, θα πρέπει
να απομακρύνεται από τον χώρο λατρείας, τηρώντας
τις απαραίτητες προφυλάξεις. Εφόσον δεν είναι δυνατή
η άμεση απομάκρυνσή του, πρέπει να απομονωθεί προσωρινά μέχρι την ασφαλή απομάκρυνσή του, αποφεύγοντας την επαφή με άλλα άτομα. Για τον σκοπό αυτό
πρέπει να έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος με εξαερισμό,
μάσκες, χαρτομάντηλα, πλαστική σακούλα για απόρριψη
αυτών και αντισηπτικό χεριών.
  1. Σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών
συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής
τελετής, αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και
μόνο από θρησκευτικό/θρησκευτικούς λειτουργό/λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό (όπως
ιεροψάλτης, νεωκόρος), ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν υπερβαίνει τους τέσσερις (4) για όλους τους χώρους λατρείας, εκτός των Ιερών Ναών στους οποίους
χοροστατεί Μητροπολίτης, όπου ο ανώτατος αριθμός
ορίζεται σε έξι (6) και υπό τις προϋποθέσεις τήρησης:
α) της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας με ελάχιστη απόσταση ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου
μεταξύ τους, καθώς και
β) των θεσπισθέντων προληπτικών μέτρων υγιεινής,
όπως αυτά εξειδικεύονται ιδίως στην παρ. 2, για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.
Οι θύρες εισόδου και εξόδου του χώρου λατρείας παραμένουν κλειστές και ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος να λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι κανένα πρόσωπο
δεν εισέρχεται στον χώρο λατρείας κατά τη διάρκεια της
τέλεσης λειτουργίας, λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας
και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής. Σε περίπτωση
που η ως άνω λειτουργία, λατρευτική σύναξη, ιεροπραξία ή κάθε είδους θρησκευτική τελετή μεταδίδεται από
εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό
μέσο ή μέσω διαδικτύου, επιτρέπεται η παρουσία του
απολύτως αναγκαίου τεχνικού προσωπικού του μέσου,
το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) άτομα.
Εφόσον έχει πραγματοποιηθεί η τέλεση λειτουργίας λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας και κάθε είδους
θρησκευτικής τελετής, πρέπει να παρέλθει υποχρεωτικά
χρονικό διάστημα τουλάχιστον μίας (1) ώρας πριν επιτραπεί η ατομική προσευχή στον εν λόγω χώρο λατρείας.
Κατά το διάστημα αυτό πρέπει να διενεργείται φυσικός
αερισμός του χώρου λατρείας.
  1. Ο υπεύθυνος θρησκευτικός λειτουργός οφείλει να
αναρτά σε εμφανές σημείο της εισόδου του χώρου λατρείας: α) τις ώρες κατά τις οποίες τελούνται λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και κάθε είδους
θρησκευτικές τελετές, β) τις ώρες κατά τις οποίες είναι
ανοικτός ο χώρος λατρείας για την πραγματοποίηση ατομικής προσευχής και γ) τον συνολικό αριθμό ατόμων που
μπορούν να παρευρίσκονται ταυτοχρόνως στον χώρο
λατρείας σύμφωνα με την αναλογία ένα (1) άτομο ανά
10 τ.μ. με απόσταση μεταξύ τους ενός και ημίσεος (1,5)
μέτρου και με την επιφύλαξη ότι, σε περίπτωση που η
επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα 500 τ.μ., ως
μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται ο αριθμός
πενήντα (50).
  1. Οι ως άνω απαγορεύσεις και υποχρεώσεις καταλαμβάνουν και τους χώρους λατρείας που βρίσκονται εντός
δημοσίων, δημοτικών, φιλανθρωπικών, κοινωφελών ή
άλλων υπηρεσιών, καταστημάτων και εγκαταστάσεων (π.χ. νοσοκομείων και ψυχιατρείων, γηροκομείων,
οικοτροφείων, κοιμητηρίων, κατασκηνώσεων). Η κατ’
εξαίρεση τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων,
ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών που
προβλέπεται στην παρ. 3 δεν επιτρέπεται σε χώρους
λατρείας που βρίσκονται εντός ιδιωτικών κτημάτων, κτιρίων και επιχειρήσεων (π.χ. συγκροτημάτων κατοικιών,
κέντρων εκδηλώσεων, ξενοδοχείων).
  1. Οι Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια, τα Ησυχαστήρια
και οι λοιποί χώροι εγκαταβίωσης εντός της Επικράτειας,
κατά το ως άνω χρονικό διάστημα δεν δέχονται κοινό σε
οργανωμένες ή ατομικές προσκυνηματικές επισκέψεις.
Η λατρευτική ζωή των Ιερών Μονών, των Μοναστηριών
και των Ησυχαστηρίων μπορεί να συνεχίζεται, κατά την
κρίση του Ηγουμένου ή της Ηγουμένης και κατόπιν
Τεύχος B’ 1643/02.05.2020 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 16845
έγκρισης του επιχώριου Μητροπολίτη, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν συμμετέχει κανένας άλλος, πλην
της μοναστικής αδελφότητας, τηρώντας τον κανόνα ενός
(1) ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας με ελάχιστη απόσταση
ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους και όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν θεσπίσει οι δημόσιες αρχές στις
κείμενες διατάξεις και ιδίως στην παρ. 2 της παρούσας
για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.
Οι απαγορεύσεις επισκέψεων και όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα που αφορούν στις Ιερές Μονές της Αθωνικής Πολιτείας, αποφασίζονται από τον Διοικητή του
Αγίου Όρους, κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης της
Ιεράς Κοινότητας. Με την ως άνω απόφαση απαγορεύεται η είσοδος όλων των επισκεπτών στη Χερσόνησο
του Άθω ή παρατείνεται ισχύουσα απαγόρευση κατά το
αναγκαίο χρονικό διάστημα. Ο Διοικητής εποπτεύει την
ορθή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, είτε αυτά
λαμβάνονται από τον ίδιο τοπικά είτε λαμβάνονται σε
επίπεδο επικράτειας.
  1. Όσον αφορά στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές
θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και
ταφικές εκδηλώσεις, στις οποίες, σύμφωνα με τα οικεία
θρησκευτικά ήθη και πρακτικές, είθισται η συμμετοχή
και η προσέλευση συγγενών, φιλικών προσώπων και
κοινού, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του απολύτως στενού συγγενικού
περιβάλλοντος του αποβιώσαντος και των προσώπων
που επιμελούνται της ταφής, τηρουμένων αυστηρώς των
λοιπών προληπτικών μέτρων προστασίας και οδηγιών
των υγειονομικών αρχών. Οι αρχές που είναι υπεύθυνες
για τη λειτουργία και διαχείριση των κοιμητηρίων επιβλέπουν την ορθή εφαρμογή του παρόντος και οφείλουν
να αποτρέπουν την προσέλευση προσώπων, στα οποία
δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην τελετή, σύμφωνα με
το πρώτο εδάφιο.
  1. Επιτρέπεται η συνέχιση των διοικητικών λειτουργιών
των χώρων θρησκευτικής λατρείας.
  1. Η παρούσα ισχύει για το χρονικό διάστημα από

4.5.2020 έως και 16.5.2020.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκκλησίες: Με αντισηπτικά, αποστάσεις & μάσκες η ατομική λατρεία (ΦΕΚ)"

Ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό η Πυροσβεστική – Σύσκεψη Χαρδαλιά με Χρυσοχοϊδη

Παίρνουν τα μέτρα στην πυροσβεστική ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και γίνεται ενίσχυση με νέα μέσα και προσωπικό. Πραγματοποιήθηκε μάλιστα σχετική σύσκεψη παρουσία των Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Νίκου Χαρδαλιά.
Με επιπλέον ελικόπτερα βαρέως τύπου, νέα πυροσβεστικά οχήματα και ενισχυμένο τον κρατικό μηχανισμό, ιδίως την Πυροσβεστική Υπηρεσία που είναι ο κύριος βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας,σε μέσα και προσωπικό, ξεκίνησε την Παρασκευή 1η Μαΐου, η αντιπυρική περίοδος 2020.
Η προετοιμασία για το καλοκαίρι που έρχεται ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 2 Μαΐου, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
«Είμαστε πιο έτοιμοι από κάθε άλλη χρονιά»,
«Είμαστε πιο έτοιμοι από κάθε άλλη χρονιά», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς στον κ. Χρυσοχοϊδη, στον οποίο παρουσίασε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος και σημείωσε ότι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας έχει ενισχυθεί σημαντικά, τόσο σε επίπεδο υλικό-τεχνικού εξοπλισμού όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.
Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ο μηχανισμός ενισχύεται με επιπλέον 3 βαρέως τύπου ελικόπτερα και νέα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ιδρύονται και 2 νέες αερομεταφερόμενες μονάδες του Αιγαίου και του Ιονίου, με έδρα τη Σάμο και τον Άραξο, αντίστοιχα.
Επίσης, ιδρύονται 84 νέα εποχικά πυροσβεστικά κλιμάκια με ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας και εντάσσονται επιπλέον 1.300 εποχικοί πυροσβέστες στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.
Όπως έγινε γνωστό από τη ΓΓΠΠ, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε, ακόμη, ότι όλες αυτές οι προετοιμασίες έχουν πραγματοποιηθεί από πολύ νωρίς μέσα στο έτος και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του COVID-19.
«Αναβάθμιση και παρακαταθήκη για το μέλλον»
Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι αυτή η ενίσχυση, καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, αποτελούν μία εξαιρετική ευκαιρία για την περαιτέρω αναβάθμιση τόσο του ΠΣ όσο και εν γένει του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον, με στόχο πάντα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πανδημία του κορονοϊού Covid-19 και εξήρε την καταλυτική, όπως είπε, συμβολή της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου. Επίσης, απευθυνόμενος στην ηγεσία του ΠΣ υπογράμμισε ότι η συνεισφορά του Σώματος ήταν εξαιρετικά σημαντική και στη διαχείριση της κατάστασης που διαμορφώθηκε πρόσφατα στον Έβρο.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αναπληρωτής γγ ΠΠ, Γιώργος Μάριος Καραγιάννης, ο αρχηγός ΠΣ, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο υπαρχηγός ΠΣ, αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και όλο το επιτελείο και οι αρμόδιοι αξιωματικοί, καθώς και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ, Φοίβος Θεοδώρου.
Οδηγίες από την πυροσβεστική στους πολίτες
«Επειδή το δάσος μπορεί να υπάρχει χωρίς τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος χωρίς το δάσος δεν μπορεί να ζήσει, είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο αυτήν τη φυσική κληρονομιά», τονίζει το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, σε ανακοίνωσή του για τη νέα αντιπυρική περίοδο και ταυτόχρονα παραθέτει μία σειρά οδηγίες προς τους πολίτες για να μην προκαλέσουν πυρκαγιά:
– Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες, που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου, που εκτοξεύει σπινθήρες).
– Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές (barbeque) κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ούτε σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.
– Αποφεύγουμε το κάπνισμα των μελισσών και δεν εγκαταλείπουμε τα αναμμένα υπολείμματα καύσης στην ύπαιθρο διότι ενδέχεται να αναζωπυρωθούν και να προκαλέσουν πυρκαγιά.
– Σε καμία περίπτωση, δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
– Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα από το παράθυρο του αυτοκινήτου ούτε όταν βρισκόμαστε στο δάσος.
– Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος διότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξής τους ούτε γυάλινα μπουκάλια διότι ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά σε ξερά χόρτα μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας.
– Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών-πυροτεχνημάτων σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις.
– Δεν σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα μετά το σβήσιμο της μηχανής, καθιστώντας ορατό τον κίνδυνο έναρξης πυρκαγιάς.
– Έχουμε υπόψη μας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από τις εξατμίσεις όλων των τύπων οχημάτων μπορούν να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για πυρκαγιά.
– Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
Τι κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς
– Τηλεφωνούμε ΑΜΕΣΩΣ στους αριθμούς κλήσης 199 ή 112 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες, τόσο για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε όσο και για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουμε την πυρκαγιά και:
– Περιγράφουμε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
– Προσδιορίζουμε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
– Ενημερώνουμε για την ένταση και τη διεύθυνση του ανέμου στην περιοχή.
Τέλος, επισημαίνεται ότι, για τη δική μας ασφάλεια, σε περίπτωση πυρκαγιάς ακολουθούμε τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό η Πυροσβεστική – Σύσκεψη Χαρδαλιά με Χρυσοχοϊδη"

Διευκρινίσεις από την Ιταλία για τον αριθμό των νεκρών την τελευταία μέρα

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι στην πραγματικότητα οι θάνατοι ασθενών του κορονοϊού, το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν παρουσιάζουν αύξηση αλλά σημαντική μείωση.

Ο νέος αυτός απολογισμός οφείλεται στο ότι, όπως έγινε σαφές, στο σύνολο του σημερινού απολογισμού, προστέθηκαν στον αριθμό των νεκρών των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ωρών και στοιχεία που αφορούν ασθενείς οι οποίοι έχασαν την ζωή τους, στο σπίτι, τον Απρίλιο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Κατά συνέπεια, οι νεκροί της σημερινής ημέρας είναι 192 και οι θάνατοι του Απριλίου οι οποίοι καταγράφηκαν επίσημα μόνον σήμερα, 282.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινίσεις από την Ιταλία για τον αριθμό των νεκρών την τελευταία μέρα"

Αγγλικά ΜΜΕ: «Έχουν γεμίσει οι αγγλικές φυλακές με Αλβανούς κρατουμένους»

«Προφανώς, το αλβανικό έγκλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των Αλβανών στις βρετανικές φυλακές έχει τετραπλασιαστεί από το 2013, στο βαθμό που αποτελούν την πρώτη εθνική ομάδα κρατουμένων στην Αγγλία», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Οι περισσότεροι Αλβανοί στις βρετανικές φυλακές εκτίουν ποινές για διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνη.

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των ατόμων που φυλακίστηκαν για εμπορία κάνναβης αυξήθηκε απότομα. Οι Αλβανοί λένε ότι κάνουν αυτή τη παράνομη δουλειά για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους στα άτομα που τους έχουν φέρει κρυφά στη Βρετανία.

Οι ‘Times’ αναφέρουν ότι ο αριθμός των Αλβανών στην Αγγλία για πρώτη φορά έφτασε τους 999, ακολουθούμενοι από τους Πολωνούς 835, τους Ρουμάνους 806, τους Ιρλανδούς 721 και τους Τζαμαϊκανούς 440.

Οι Αλβανοί, που φυλακίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελούν το ένα δέκατο του πληθυσμού με ξένη ιθαγένεια στην Αγγλία και την Ουαλία, παρά τα μέτρα που ελήφθησαν, γράφει η αλβανική Τέλεγκραφ.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγγλικά ΜΜΕ: «Έχουν γεμίσει οι αγγλικές φυλακές με Αλβανούς κρατουμένους»"

Κορωνοϊός: 166 νέοι θάνατοι στη Γαλλία

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν νικημένοι από τον νέο κορωνοϊό στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 166 και ανέρχεται πλέον σε 24.760 σήμερα, ενώ οι νοσηλείες στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζουν να καταγράφουν πτώση, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο σημερινός απολογισμός των νεκρών είναι χαμηλότερος από τον χθεσινό, όπου είχαν καταγραφεί 218 νέοι θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με την COVID-19 μειώθηκε σε 25.827 από 25.887 χθες και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ κατέγραψε πτώση και ανέρχεται σε 3.827 από 3.878.

Σκοπεύει να επιβάλει καραντίνα 14 ημερών στους ταξιδιώτες

Οι ταξιδιώτες στη Γαλλία, μεταξύ αυτών και οι Γάλλοι πολίτες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων και πιθανή απομόνωση, όταν θα φθάνουν στη χώρα, προκειμένου να βοηθήσουν στο να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού, έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Οι νέοι κανονισμοί καραντίνας θα συμπεριληφθούν σε διάταγμα που θα εκδοθεί και θα εξειδικεύει τα μέτρα που θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως την 24η Ιουλίου, μια ενέργεια που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να περιορίζει την ελευθερία των μετακινήσεων.

«Η καραντίνα θα επιβληθεί σε οποιοδήποτε πρόσωπο επιτρέφει σε γαλλικό έδαφος» είπε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διάρκεια και οι συνθήκες τόσο της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς όσο και της απομόνωσης για όσους έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου COVID-19, θα καθορίζονται σε διάταγμα που θα εκδοθεί.

Συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις για την απομόνωση των ανθρώπων θα ελέγχονται εξονυχιστικά από δικαστές για να διασφαλίζεται ότι θα είναι δικαιολογημένες και δίκαιες.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η καραντίνα θα εφαρμοστεί μονάχα σε πολίτες που θα έρχονται από χώρες εκτός της Σένγκεν, εάν θα πρέπει να αυτο-απομονώνονται στα σπίτια τους ή σε ξενοδοχεία και για πόσο χρόνο θα εφαρμόζονται τα εν λόγω μέτρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 166 νέοι θάνατοι στη Γαλλία"

Τουρκία: Τους 3.336 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία

Στους 3.336 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Τουρκία, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 78 νέοι θάνατοι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, καταγράφηκαν 1.983 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανεβαίνει σε 124.375 κρούσματα.

Από αυτούς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 778 ασθενείς, ενώ 58.259 έχουν αποθεραπευτεί.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Τους 3.336 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία"

Βρετανία – Κορονοϊός: 621 νέοι θάνατοι, στους 28.131 το σύνολο των νεκρών

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 621 νέους θανάτους από τον νέο κορονοϊό, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται στους 28.131 στη χώρα, τη δεύτερη πλέον πληγείσα στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε τα 182.260 (+4.806), διευκρίνισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Η Βρετανία είναι η τρίτη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από τη νόσο Covid-19 αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ιταλία.

Ακόμα κι αν η Βρετανία «πέρασε την κορύφωση» της επιδημίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία καταγράφει πτώση, οι βρετανικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει καμία χαλάρωση των μέτρων καραντίνας, που έχουν παραταθεί έως την 7η Μαϊου.

Υπό πίεση προκειμένου να ανακοινώσει μια στρατηγική εξόδου, τη στιγμή που πολλές χώρες αρχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς, ο Συντηρητικός ηγέτης υποσχέθηκε ένα σχέδιο άρσης της καραντίνας την επόμενη εβδομάδα, βάσει του οποίου η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει πώς σκοπεύει να επανεκκινήσει την οικονομία, να ξανανοίξει τα σχολεία και να επιτρέψει στους Βρετανούς να επιστρέψουν στις δουλειές τους με ασφάλεια.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται θα είναι να ζητηθεί από τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς να μετρούν τη θερμοκρασία τους προτού βγουν από τα σπίτια τους και να μένουν εκεί στην περίπτωση που έχουν πυρετό, πιθανό σύμπτωμα της νόσου.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία – Κορονοϊός: 621 νέοι θάνατοι, στους 28.131 το σύνολο των νεκρών"

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση των αριθμών των νεκρών στην Ιταλία - 474 νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 209.328. Οι νεκροί έφτασαν τους 28.710. Παράλληλα, 79.914 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 207.428 και είχαν χάσει την ζωή τους 28.236 άνθρωποι ενώ 78.249 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 474 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.900 νέα κρούσματα. 1.665 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

1.539 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 17.357 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.808 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μικρό περιορισμό, με 65 λιγότερες μολύνσεις. Παράλληλα, σημειώνεται μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 205 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες παρουσιάζουν σήμερα μείωση σε σχέση με χθες. Έγιναν καλά 639 λιγότεροι ασθενείς. Οι εισαχθέντες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή ένατη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Η αύξηση των νεκρών ενισχύει τη θέση της ιταλικής κυβέρνησης ότι η επιστροφή στην καθημερινότητα θα πρέπει να είναι βαθμιαία και ότι είναι αναγκαίο να εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων στις διάφορες περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι από τις 4 Μαίου, οι χειρουργικές προστατευτικές μάσκες θα πωλούνται σε φαρμακεία και σουπερ μάρκετ, στην τιμή των πενήντα λεπτών του ευρώ συν ΦΠΑ, η κάθε μία.

Το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης Σπαλαντσάνι, τέλος, ανακοίνωσε οτι «όλα δείχνουν πως από τον Ιούλιο θα μπορέσει να ξεκινήσει πειραματική φάση στον άνθρωπο, εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αποτέλεσμα ερευνών των Ιταλών επιστημόνων».

ΑΠΕ - ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση των αριθμών των νεκρών στην Ιταλία - 474 νέοι θάνατοι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news