facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Κόρινθος: Έσπασε ξανά η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας όταν κόπηκε συρματόσχοινο

Έπεσε κατά τη βύθισή της, η γέφυρα της Ποσειδωνίας Κορίνθου το απόγευμα της Κυριακής 07 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Κorinthostv.gr, η γέφυρα τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, όταν κατά την βύθιση, κόπηκε το συρματόσχοινο. 

Αρμόδια συνεργεία θα προβούν σε περαιτέρω ελέγχους πριν την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία της. 

Η γέφυρα παραμένει κλειστή.

Δείτε εικόνες από το σημείο.

Υπενθυμίζουμε, ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και πριν από 9 μήνες και συγκεκριμένα στις 14 Οκτωβρίου 2023, όπου κατά τη διαδικασία της βύθισης της γέφυρας Ποσειδωνίας, προκλήθηκε μηχανολογική βλάβη στον ηλεκτροκινητήρα σε ένα από τα βαρούλκα ανύψωσης.

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόρινθος: Έσπασε ξανά η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας όταν κόπηκε συρματόσχοινο"

Ανατροπή στη Γαλλία: Πρώτο το Νέο Λαϊκό Μέτωπο του Μελανσόν χωρίς αυτοδυναμία, δεύτερος ο Μακρόν, τρίτη η Λεπέν

Ανατροπή δείχνουν τα αποτελέσματα στη Γαλλία, με το κόμμα του Ζαν Λικ Μελανσόν να εμφανίζεται πρώτο, το Emsemble του Εμανουέλ Μακρόν δεύτερο και την ακροδεξιά Εθνική Συσπέιρωση της Μαρίν Λεπέν τρίτη. Από τις πρώτες τοποθετήσεις, ο αρχηγός του νικητήριου κόμματος ζήτησε να κυβερνήσει κι εστίασε στην αρνητική σημασία που έχει το αποτέλεσμα για το κόμμα του Γάλλου προέδρου. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του TF1-LCI, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα κερδίσει από 188 έως 199 έδρες που σημαίνει ότι η Αριστερά θα μπορούσε να βρεθεί ξανά στην εξουσία τις επόμενες εβδομάδες.

Το Ensemble θα κερδίσει από 135 έως 169 έδρες, και η Εθνική Συσπείρωση, στην τρίτη θέση, που φαίνεται να καταλαμβάνει από 135 έως 143 έδρες.

Οι πρώτες δηλώσεις Μελανσόν 

Την παραίτηση του πρωθυπουργού του Εμανουέλ Μακρόν, Γκαμπριέλ Ατάλ, ζήτησε ο νικητής - σύμφωνα με τα exit poll - Ζαν Λικ Μελανσόν το κόμμα του οποίου εμφανίζεται πρώτο μετά το κλείσιμο της κάλπης.

«Ο Μακρόν πρέπει να παραδεχθεί αυτή την ήττα» τόνισε ο Μαλενσόν για να προσθέσει τα εξής: «Ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει. Δεν έλαβε ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνοσυνέλευσης αλλά μαζική λαϊκή ψήφο δυσπιστίας. Ο Μακρόν έχει το καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει».

«Ένα υπέροχο κύμα κινητοποίησης των πολιτών φάνηκε να έχει κερδίσει. Ο λαός μας απέκλεισε ξεκάθαρα τη χειρότερη λύση» τόνισε ο Μελανσόν.

«Η Εθνική Συσπείρωση απέχει πολύ από το να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία» συμπλήρωσε.

«Η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή», υπογράμμισε. «Κανένας άλλος συνδυασμός δεν θα είναι αποδεκτός. Η ετυμηγορία είναι ξεκάθαρη: η ήττα του Μακρόν επιβεβαιώνεται με σαφήνεια».

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ

«Θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Εμανουέλ Μακρόν» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ.

«Κανένα κόμμα δεν κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία», τόνισε, προσθέτοντας ότι ήταν τιμή του να υπηρετήσει στο αξίωμά του.

«Αυτή τη διάλυση, δεν την επέλεξα, αλλά δεν θέλησα να την υπομείνω», σημείωσε δε.

«Προειδοποίησα για τρεις κινδύνους: τον κίνδυνο της απόλυτης πλειοψηφίας του Νέου Λαϊκου Μετώπου, της Εθνικής Συσπείρωσης και της κατάρρευσης των ιδεών και των αξιών μας. Αυτοί οι τρεις κίνδυνοι αποκλείστηκαν από τον γαλλικό λαό. Καμία απόλυτη πλειοψηφία δεν μπορεί να κυριαρχείται από τα άκρα. Το πολιτικό ρεύμα που εκπροσωπούσα είναι ζωντανό και ακμαίο. Κρατήσαμε τις θέσεις μας και είμαστε σταθεροί» πρόσθεσε.

«Το πολιτικό κόμμα που εκπροσωπούσα δεν έχει την πλειοψηφία. Έτσι, σύμφωνα με τη δημοκρατική παράδοση, αύριο το πρωί θα υποβάλω την παραίτησή μου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα ασκήσω τα καθήκοντά μου για όσο χρονικό διάστημα απαιτρείται» συμπλήρωσε.

«Μια νέα εποχή αρχίζει για το έθνος μας», υπογράμμισε ο Ατάλ.

«Η ευθύνη μας είναι τεράστια. Όπου κι αν βρίσκομαι, θα έχω πάντα τον ίδιο στόχο: να κατευνάσω, να ενώσω και να δράσω. Πρέπει επίσης να αποδεχτούμε ότι πρέπει να αμφισβητήσουμε τα πάντα προκειμένου να ενσαρκώσουμε και πάλι την ελπίδα για τον γαλλικό λαό» κατέληξε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανατροπή στη Γαλλία: Πρώτο το Νέο Λαϊκό Μέτωπο του Μελανσόν χωρίς αυτοδυναμία, δεύτερος ο Μακρόν, τρίτη η Λεπέν"

50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Σε 50 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από αυτές, οι 41 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη εννέα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.


 

Διαβάστε Περισσότερα » "50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τη μισή χώρα τη Δευτέρα 8/7 - Δείτε τον χάρτη

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας υπάρχει για τη Δευτέρα (08/07), όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην κατηγορία κινδύνου 3 βρίσκονται πολλές περιοχές.

Αυτές είναι οι εξής:

  • Αττική, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Αιτωλοακαρνανία

  • Περιοχές Έβρου, Φθιώτιδας, Αχαΐας, Ηλείας

  • Εύβοια, Σκύρος, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου και νησιά Ιονίου

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 08/07/2024

Διαβάστε Περισσότερα » " Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τη μισή χώρα τη Δευτέρα 8/7 - Δείτε τον χάρτη "

«Μιλάνε» τα εγκληματολογικά για την εκτέλεση του τοπογράφου στο Ψυχικό: Βρέθηκε πυρίτιδα στη ζώνη του 44χρονου συλληφθέντα

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς «δένουν« οι αστυνομικοί την υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό, μετά και τη σύλληψη του 44χρονου για την εκτέλεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ζώνη που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της συντρόφου του συλληφθέντα και είχαν στείλει για εξέταση, βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας. Πρόκειται για ακόμα ένα στοιχείο που μπορεί να συνδέσει τον 44χρονο με τη δολοφονία στο Ψυχικό.

Αυτό, ενδεχομένως θα μπορούσε να σημαίνει ότι φορώντας τη συγκεκριμένη ζώνη, ο 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε το θύμα και για το λόγο αυτό, υπάρχει ακόμα πάνω στη ζώνη η πυρίτιδα.

Τώρα, αναμένονται τα αποτελέσματα για τα γάντια και το μπουφάν του 44χρονου συλληφθέντα, τα οποία επίσης βρέθηκαν στο σπίτι της συντρόφου του.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας προσήχθη το βράδυ της Παρασκευής (5/7/24) και η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη το επόμενο πρωί, καθώς οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη του εξετάζοντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Ο εκτελεστής «πιάστηκε» από τις κάμερες να αλλάζει μηχανές μετά το έγκλημα. Η μία από τις δύο μηχανές, ήταν καταχωρημένη στο όνομα του 44χρονου. Η Αστυνομία δεν άργησε να την εντοπίσει παρκαρισμένη, έξω από το σπίτι της συντρόφου του…

Εκεί, στο σπίτι της συντρόφου του, βρήκαν και τα ρούχα που έστειλαν για εξέταση και σε ένα από αυτά, στη ζώνη του 44χρονου, βρέθηκε η πυρίτιδα.

Ο 44χρονος το πρωί της Κυριακής (7/7/24) οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (11/7/24)…

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Μιλάνε» τα εγκληματολογικά για την εκτέλεση του τοπογράφου στο Ψυχικό: Βρέθηκε πυρίτιδα στη ζώνη του 44χρονου συλληφθέντα"

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Ηλεία – Δεύτερος στην ίδια περιοχή μέσα σε ένα 24ωρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ηλεία.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα ΝΔ της Ανδραβίδας και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο (6/7) σημειώθηκε ακόμη ένας σεισμός ανοιχτά της Κυλλήνης. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με την αναθεωρημένη καταγραφή Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 17 χιλιόμετρα νότια της Κυλλήνης.

Οι κάτοικοι ωστόσο αντέδρασαν ψύχραιμα παρά την ένταση του από το σχετικά μικρό εστιακό βάθος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στο ΕΡΤNews, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Ηλεία – Δεύτερος στην ίδια περιοχή μέσα σε ένα 24ωρο"

Αποκαλύψεις για την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.: Με ψευδή της διάγνωση, πρώην σύντροφος αστυνομικού πήρε το παιδί και εξαφανίστηκε!

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα για τον σκοτεινό ρόλο της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. που ελέγχεται με την κατηγορία ότι έδινε ψευδείς γνωματεύσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και του Τώρα Μαζί, η ψυχολόγος που βρίσκεται σήμερα σε διαθεσιμότητα, είχε δώσει ψευδή γνωμάτευση στην εν διαστάσει σύζυγο, συναδέλφου της αστυνομικού, με την οποία την έβγαζε ότι «χαίρει σώας τα φρένας».

Παρόλο που η γυναίκα είχε ελεγχθεί διεξοδικά από ειδικούς, που έκριναν ότι δεν μπορεί να έχει επαφές με το 1 έτους μωρό του ζευγαριού, η γνωμάτευση της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. έλεγε ότι είναι απολύτως καλά και έτσι κατάφερε να βλέπει ξανά το παιδί.

Έκανε μήνυση στον αστυνομικό και πήγε να εξαφανιστεί με το παιδί

Μάλιστα, υπέβαλε και μήνυση για ψευδή κατά μήνυση κατά του εν διαστάσει συζύγου της, που είχε ως συνέπεια, σύμφωνα με τη προβλεπόμενη διαδικασία, να ξεκινήσει ΕΔΕ σε βάρος του.

Την πρώτη μέρα που πήρε το μωρό εξαφανίστηκε, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.  Τελικά, εντοπίστηκε αργότερα σε μία πόλη της Πελοποννήσου. Έγινε άρση του απορρήτου από την οποία αποκαλύφθηκε η συμφωνία που είχε κάνει με την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί, μάλιστα, πως η ψυχολόγος πριν της δώσει τη γνωμάτευσηφαίνεται πως δεν την είδε καν, καθώς δεν είχε skype στο κινητό της, ενώ στην γνωμάτευση αναφερότανότι η συνεδρία έγινε μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαλύψεις για την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.: Με ψευδή της διάγνωση, πρώην σύντροφος αστυνομικού πήρε το παιδί και εξαφανίστηκε!"

Η φρεγάτα «Ψαρά» προστάτευσε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – Κατέρριψε δύο drone των Χούθι

Η φρεγάτα «Ψαρά» κατέρριψε δύο drone των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, με αποτέλεσμα να αποτρέψει επίθεση σε βάρος εμπορικού πλοίου που διέσχιζε την περιοχή.

Το περιστατικό έγινε την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 και πρώτες πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, με σχετική ανακοίνωση να αναφέρει τα εξής:

«Η φρεγάτα “Ψαρά” στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, χρησιμοποιώντας τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο, έβαλε εναντίον τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, δύο εκ των οποίων κατερρίφθησαν και τα άλλα απομακρύνθηκαν».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η φρεγάτα «Ψαρά» προστάτευσε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – Κατέρριψε δύο drone των Χούθι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news