facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Αθωώθηκε πρώην εποχικός πυροσβέστης που είχε ομολογήσει έξι εμπρησμούς

O πρώην εποχικός πυροσβέστης, ηλικίας 43 ετών, που πέρυσι τον Αύγουστο είχε συλληφθεί για εμπρησμό σε δασική έκταση στην Κεφαλονιά και είχε ομολογήσει συνολικά έξι εμπρησμούς στο νησί, προφυλακίσθηκε αλλά στη δίκη που διεξήχθη, αθωώθηκε!

Η ανακοίνωση ήταν η εξής: «Στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης, έπειτα από έρευνες ανακριτικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερα έτη άλλες πέντε δασικές πυρκαγιές σε περιοχές της Κεφαλληνίας».

Ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο πρώην εποχικός πυροσβέστης προφυλακίστηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, τον Σεπτέμβριο του 2023. Σύμφωνα με τη δικογραφία, επικαλούμενος τη σωματική του ανάγκη, απομακρυνόταν από τους συναδέλφους του και όταν επέστρεφε, τους έλεγε να απομακρυνθούν, πηγαίνοντας σε άλλο μέρος.

Τότε κι ενώ κανείς άλλος από το πλήρωμα δεν έβλεπε κάτι, εκείνος φώναζε «φωτιά, φωτιά» και όταν τον ρωτούσαν οι συνάδελφοι «πού τη βλέπεις;», εκείνος απαντούσε «εκεί όπου ήμασταν πριν». Χρησιμοποιούσε μαντιλάκια με αιθυλική αλκοόλη για να βάζει φωτιές, τα οποία είναι βραδύκαυστα, ενώ δεν αφήνουν ίχνη.

Κατά την εκδίκαση της απόφασης στο Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, ο άνδρας δήλωσε αθώος, ενώ οι μαρτυρίες κατηγορίας αλλά και η αρχική του ομολογία δεν ήταν αρκετά και το δικαστήριο εν τέλει τον αθώωσε.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αθωώθηκε πρώην εποχικός πυροσβέστης που είχε ομολογήσει έξι εμπρησμούς"

Δήλωσαν 268 ευρώ τον μήνα – 400 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν πάνω από 2.000 ευρώ φόρο λόγω τεκμαρτού

Ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα δήλωσαν και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες. Για τον λόγο αυτό 402.183 δηλώσεις τελικά φορολογήθηκαν βάσει του τεκμαρτού εισοδήματος των 12.794 ευρώ.

Για το 2023 το μέσο ετήσιο εισόδημα που δήλωσε η συγκεκριμένη κατηγορία ήταν μόλις 3.215 ευρώ ή 268 ευρώ τον μήνα!

Ο μέσος φόρος που θα πληρώσουν, μαζί με το τέλος επιτηδεύματος, διαμορφώνεται σε 2.058 ευρώ. Πέρυσι το αντίστοιχο ποσό ήταν 1.245 ευρώ. Συνολικά, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η φορολόγηση βάσει τεκμαρτού αύξησε τα φορολογικά έσοδα κατά 440 εκατ. ευρώ.

Το μέσο δηλωθέν εισόδημα όλων των ελεύθερων επαγγελματιών ήταν 13.901 ευρώ και εξακολουθεί -ακόμη και μετά την επιnολή του τεkμαρτού εισοδήματος- να υπολείπεται των μισθωτών, που διαμορφώθηκε στα 16.470 ευρώ.

Επισημαίνεται πως οι συνταξιούχοι δήλωσαν 13.333 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει πως η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών αποδέχθηκε τον επιπλέον φόρο, καθώς υποβλήθηκαν μόλης 4.357 ενστάσεις, δηλαδή μόλις από το 1,08% εκείνων που πλήρωσαν με βάση το τεκμαρτό εισόδημα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήλωσαν 268 ευρώ τον μήνα – 400 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν πάνω από 2.000 ευρώ φόρο λόγω τεκμαρτού"

49 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/16-08-2024 έως Ω/18:00/17-08-2024 εκδηλώθηκαν 49 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 32 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δεκαεπτά (17).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "49 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Χαλκίδα: «Τσαντάκηδες» τραυμάτισαν ηλικιωμένη και αστυνομικό

Έκανε τον... ζόρικο στους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν ένας ανήλικος ο οποίος συμμετείχε στη ληστεία σε βάρος μιας 70χρονης στην Χαλκίδα, οδηγώντας το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας άλλος νεαρός, άγνωστος προς το παρόν, την περασμένη Τετάρτη.

Οι δυο τους πλησίασαν με το όχημα την ανυποψίαστη γυναίκα που περπατούσε σε έναν δρόμο και συνοδηγός άρπαξε και τράβηξε με δύναμη την τσάντα της, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας εντόπισαν λίγες ώρες αργότερα τον ανήλικο οδηγό, αλλά εκείνος προέβαλε αντίσταση και τραυμάτισε ελαφρά στο χέρι έναν από αυτούς, πριν ακινητοποιηθεί από τους υπόλοιπους.

Σε βάρος του ανήλικου, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας άσκησε δίωξη με βαριές κατηγορίες για ληστεία κατά συναυτουργία, πρόκληση σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, αντίσταση και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. ενώ, εκτός από τον συνεργό του, αναζητούνται και οι γονείς του που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλκίδα: «Τσαντάκηδες» τραυμάτισαν ηλικιωμένη και αστυνομικό"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο της Κω – Σώθηκε ο 48χρονος που εξετάστηκε από γυναικολόγο

Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντα με ανάρτηση του ο υπουργός υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης σχετικά με το νοσοκομείο της Κω.

Ο υπουργός Υγείας παραθέτει στο κείμενο του στο Twitter, σειρά από δεδομένα – τα οποία όπως επισημαίνει – αποδεικνύουν το γεγονός ότι αντίστοιχες ελλείψεις προσωπικού υπήρχαν και κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και απαντάει στο περιστατικό στο οποίο επικαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωση του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Υγείας έχει ως εξής:

«Επειδή σήμερα ξεκίνησαν νέα ιστορία με το Νοσοκομείο της Κω, ας δούμε μερικά πράγματα με την σειρά, μήπως και συνεννοηθούμε σαν άνθρωποι αντί να καλλιεργούμε εντυπώσεις.

Το 2014 ο Σύριζα, με τον τότε τομεάρχη Υγείας του και τον τότε βουλευτή Δωδεκανήσου κατέθεταν ερώτηση στην Βουλή καταγγέλοντας την ελλεψη προσωπικού στο Νοσοκομείου της Κω.

Τον Μάρτιο του 2019, ο τότε επί τετραετία πλέον Υπουργός Υγείας του Σύριζα κ. Ανδρέας Ξανθός, ο ίδιος που 5 χρόνια πριν έκανε ως αντιπολίτευση την ερώτηση για το επείγον των προσλήψεων στην Κω, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και υποσχέθηκε…προσλήψεις προσωπικού, διότι οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό (και υποσχόταν το νέο Νοσοκομείο την χρηματοδότη του οποίου τώρα εξασφαλίσαμε εμείς).

Δηλαδή 4 χρόνια Σύριζα και το πρόβλημα ελλείψεως προσωπικού εκεί συνεχιζόταν.

Το πρόβλημα συνεχίστηκε και επί της δικής μας Κυβερνήσεως, καθώς όπως πλέον είναι πανελληνίως γνωστό, οι περισσότερες προσκλήσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εκεί έχουν καταστεί άγονες. Αυτό το πρόβλημα μας οδήγησε στην γνωστή διάταξη του θέρους και στην επίσκεψή μου εκεί και στις ανακοινώσεις που έκανα για ταυτόχρονες προσκλήσεις τον Σεπτέμβριο με τα νέα κίνητρα.

Επί του καταγγελλομένου τώρα περιστατικού τα πράγματα έχουν ως εξής:

Ο Σύριζα εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση: https://x.com/syriza_gr/status/1824746555238191314 η ανακοίνωση είναι ψευδής καθώς δεν υπήρξε ποτέ 69χρονος εμφραγματίας που τον περιέθαλψε γυναικολόγος, όπως ψευδώς γράφουν. Ένας 69 χρόνος μεταφέρθηκε με έμφραγμα, ήδη νεκρός δυστυχώς και δεν τον περιέθαλψε κανένας παρά μόνον διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το ΕΚΑΒ δηλ τον παρέλαβε χωρίς σφυγμό (ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του)

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τα ΤΕΠ στις 15 Αυγούστου προσήλθε περιστατικό 48 ετών με ενδείξεις εμφράγματος. H αγροτική ιατρός κατόπιν της εικόνας του καρδιογραφήματος κάλεσε τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, ειδικότητας Γυναικολογίας κ. Κοτσίδα. Κατόπιν οδηγιών που έλαβαν αμφότεροι από τον καρδιολόγου του Νοσοκομείου κ. Βλάχου Δημητρίου, ο οποίος δεν εφημέρευε, το περιστατικό άμεσα διακομίστηκε στην Κρήτη στο ΠΑΓΝΗ. Επρόκειτο για πρώην εμφραγματία και έπρεπε να διακομιστεί σε μονάδα εμφραγμάτων. Σε 40′ έφτασε στο αεροδρόμιο και παρακολουθείται στην Κρήτη, είναι καλά στην υγεία του και εντός των επομένων ημερών εξέρχεται από την εντατική, όπως ενημερώθηκε ο Διεθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝ Κω από τους θεράποντες ιατρούς του στο ΠΑΓΝΗ σήμερα.

Για τον Καρδιολόγο κ. Τσετίν, που καταγγέλθηκε ότι τον προσλάβαμε με μπλοκάκι μόνον για ένα μήνα, πρόκειται για καρδιολόγο με καταγωγή από την Ξάνθη, πρώην ιατρό του ΕΣΥ που υπηρετούσε στο παρελθόν στο ΓΝ Κω και παραιτήθηκε. Τελικά τον προσλάβαμε με μπλοκάκι έως τις 12 Αυγούστου αρχικά, αλλά δέχθηκε να παραμείνει με μπλοκάκι για άλλους 6 μήνες και έτσι θα είναι για άλλους 6 μήνες στο Νοσοκομείο της Κω. Το κυριότερο όμως είναι ότι λόγω των μεταρρυθμίσεων μας στο ΕΣΥ, αποφάσισε ότι θέλει να επιστρέψει ως μόνιμος και έτσι στο εξάμηνο θα επαναπροκηρύξουμε την θέση του για να επιστρέψει σε μόνιμη θέση στο Γ.Ν Κω. Σημειώστε ότι δεν ήταν στο Νοσοκομείο στις 15 διότι είχε πάει στην Ξάνθη να μεταφέρει τα πράγματα του, καθώς μετακομίζει στην Κω για να υπηρετεί στο Νοσοκομείο.

Εμείς όσο και να φωνάζουν, τα διαχρονικά, αλλά και τα παρόντα προβλήματα στο ΕΣΥ με σκληρή δουλειά θα τα φτιάξουμε ένα ένα.

Ο 48χρονος πάντως εάν πράγματι κάποιοι ανησυχούσαν για αυτόν και τον φροντίσαμε και σώθηκε ευτυχώς».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο της Κω – Σώθηκε ο 48χρονος που εξετάστηκε από γυναικολόγο"

Καιρός αύριο: «Πέφτουν» οι άνεμοι και η θερμοκρασία – Πού θα ξεσπάσουν μπόρες

Λιγότερο ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή 18 Αυγούστου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στη δυτικά και κεντρικά τμήματα, μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και, στην Ήπειρο καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 32 βαθμούς και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς και στις Σποράδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: «Πέφτουν» οι άνεμοι και η θερμοκρασία – Πού θα ξεσπάσουν μπόρες"

Αξιωματικοί ΕΛΑΣ κατά Νίκου Παππά: «Η ισχνή μειοψηφία των εμμονικών μας εξυβρίζει» – Την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά η ΝΔ

Με την Αστυνομία τα έβαλε ο Νίκος Παππάς. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα εξαπέλυσε χυδαία επίθεση στους αστυνομικούς καθυβρίζοντάς τους με απαράδεκτο τρόπο όπως αποδεικνύει το παρακάτω sceenshot.

Ακολουθεί ο διάλογος στο fb

Αστυνομικός: Πάλι η αστυνομία σε ενοχλεί με τόσους απεγλωβισμούς που κάνει;

Παππάς: Ναι έχει θέμα μπατσάκο μου;

Ααστυνομικός: Εγώ δε σε προσέβαλλα ούτε μίλησα ειρωνικά αλλα είναι εύκολο να κρίνεις την αστυνομίσ και το προσωπικό της που ο μισθός της δεν φτάνει ούτε για τα βασικά

Παππάς: Κοιμίσού μπατσάκο μου…

Αστυνομικός: Ο λόγος σου είναι γεμάτος επιχειρήματα.. Καληνύχτα από έναν μπάτσο κύριε ευρωβουλευτά και ελπίζω να μιλάτε ανάλογα και στη συνοδεία πού έχετε ο καθένας από το κόμμα…\

Παππάς: Ναι σκουπιδάκι μου

Η Ένωση Αξιωματικών Αττικής έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει δημοσίως τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο οποιοσδήποτε υποτιμητικός χαρακτηρισμός για τους αστυνομικούς δεν μας αγγίζει. Τουναντίον ίσως, να αποδεικνύει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας, αφού η ισχνή μειοψηφία των εμμονικών συνεχίζει να μας εξυβρίζει», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέσα από τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ορισμένοι συνεχίζουν να έχουν ανεξήγητα απωθημένα και ρατσιστικές ιδεοληψίες για τους αστυνομικούς. Το απύθμενο μίσος τους για τους αστυνομικούς εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία. Με τον τρόπο αυτόν φρονούν ότι γίνονται αρεστοί , σε ποιους άραγε ;

Ο οποιοσδήποτε υποτιμητικός χαρακτηρισμός για τους αστυνομικούς δεν μας αγγίζει . Τουναντίον ίσως, να αποδεικνύει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας , αφού η ισχνή μειοψηφία των εμμονικών συνεχίζει να μας εξυβρίζει. Το παράλογο είναι ότι ο υβριστής, ευρωβουλευτής κ.Νίκος ΠΑΠΠΑΣ , έπρεπε να εκπροσωπεί το λαό , λόγω της θέσης και της ιδιότητας του, και να μη εκφράζεται με υβριστικούς, ρατσιστικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους μαχόμενους αστυνομικούς.

Αγαπητοί συνάδελφοι, εμείς συνεχίζουμε το έργο μας και εκτελούμε το καθήκον μας.. Η επιβράβευση έρχεται από τους ίδιους τους συμπολίτες μας, που είμαστε καθημερινά δίπλα τους για να τους παρέχουμε τη βοηθεια μας. Εμείς δεν κατηγοριοποιούμε σε ομάδες το συνάνθρωπο μας με κανένα κριτήριο. Υπερασπιζόμαστε και φυλάττομεν την πατρίδα μας, τα σύνορα μας, την ιστορία μας. Υπακούμε στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. Αυτές τις αρχές πρεσβεύει η Ελληνική Αστυνομία και αυτές υπηρετούμε ως Έλληνες Αστυνομικοί.

Καλή δύναμη στο έργο μας για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας.

Την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και η ΝΔ

Την αποπομπή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά ζήτησε η ΝΔ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής για τις φρικώδεις επιθέσεις κατά των αστυνομικών που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, είναι περισσότερο από προφανές ότι στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κυριαρχεί αποκλειστικά ο πολακισμός. Αδυνατούμε έστω και να αναπαράγουμε, τόσο τις εικόνες, όσο και τα ηχητικά που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Η χυδαία και ανατριχιαστική συμπεριφορά του κ. Παππά αποτελεί βάναυση προσβολή απέναντι στους χιλιάδες αστυνομικούς μας, που με αυταπάρνηση, συνέπεια, ανθρωπιά και υπευθυνότητα επιτελούν το καθήκον της προστασίας των συμπολιτών μας. Είναι αδιανόητο ένας εκ των εκπροσώπων της χώρας μας στο ευρωκοινοβούλιο να συμπεριφέρεται σαν τον χειρότερο τραμπούκο και να εξαπολύει τη μία απειλή μετά την άλλη.

Περιμένουμε αυτή τη φορά από τον κ. Κασσελακη να κάνει το αυτονόητο και να αποπέμψει τον κ. Παππά. Ας ελπίσουμε να μην δούμε άλλη μία «μισή διαγραφή», όπως στην περίπτωση Πολάκη»

Νίκος Παππάς: «Ο κόσμος καίγεται, πεθαίνει, μένει στο δρόμο και εσείς πετάτε χαρταετό»

Μέσω story στο Instagram απάντησε ο Νίκος Παππάς στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που καλούσε τον Στέφανο Κασσελάκη να τον αποπέμψει.

Στην απάντησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κάνει λόγο για μικροπολιτική αντιπαράθεση που έχει ως «στόχο αλλαγή της ατζέντας από τις πυρκαγιές», λέγοντας μάλιστα ότι «καλό θα ήταν εκεί στο Μαξίμου να ασχοληθείτε με πιο σοβαρά θέματα. Ο κόσμος καίγεται, πεθαίνει, μένει στο δρόμο και εσείς πετάτε χαρταετό».

«Βλέποντας την κυβέρνηση της συμφοράς να έχει τόσο άμεσα αντανακλαστικά σε μια προσπάθεια μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και αλλαγή της ατζέντας από τις πυρκαγιές και βγάζοντας ανακοίνωση εναντίον μου, αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερο να είχε τέτοια αμεσότητα την προηγούμενη εβδομάδα που σχεδόν κάηκε η μισή Αττική. Τέλος πάντων. Από εκεί και πέρα σέβομαι και αναγνωρίζω τα σώματα ασφαλείας το γνωρίζουν και οι ίδιοι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έχουμε κάνει. Αλλά δεν δέχομαι από κανένα ακροδεξιό τρολ, από κανένα φασιστάκο να με απειλεί και να προσβάλει εμένα και την οικογένειά μου. Θα απαντάω πάντα στο ίδιο ύφος δεν αναιρεί η θέση του ευρωβουλευτή που έχω, τις αξίες και την προσωπικότητά μου. Καλό θα ήταν εκεί στο Μαξίμου να ασχοληθείτε με πιο σοβαρά θέματα ο κόσμος καίγεται, πεθαίνει, μένει στο δρόμο και εσείς πετάτε χαρταετό».

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αξιωματικοί ΕΛΑΣ κατά Νίκου Παππά: «Η ισχνή μειοψηφία των εμμονικών μας εξυβρίζει» – Την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά η ΝΔ"

Συνελήφθη 80χρονος εμπρηστής – Έβαλε από πρόθεση 4 φωτιές στα Γλυκά Νερά!

Συνελήφθη σήμερα από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού, ημεδαπός εμπρηστής, 80 ετών, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης, ως υπαίτιος πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών σε δασική έκταση, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στις 11 Αυγούστου 2024, στην περιοχή Γλυκά Νερά Αττικής.

Ο ανωτέρω κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο Κυριακή 18 Αυγούστου 2024 στην Ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πώς έδρασε ο εμπρηστής

Ο 80χρονος κατηγορείται για 3 εστίες φωτιάς που ξέσπασαν ταυτόχρονα περίπου στις 13:30 στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους και για άλλη μια φωτιά στις 20:30 της ίδια ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν τις παραπάνω φωτιές ξέσπασε η πυρκαγιά στα Μέγαρα (13:32) και ακολούθησε η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής (15:03) και η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ερέτριας (15:53).

Το προφίλ του δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συνταξιούχο ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος δεν είχε ούτε θέματα υγείας ούτε ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει τις πράξεις του, κρατώντας στάση σιωπής απέναντι στις Αρχές.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν άδεια μπιτόνια βενζίνης ενώ οι φωτιές μπήκαν με τη ρίψη φλεγόμενου αντικείμενου (πανί ή χαρτί). Στην τελευταία εστία βρέθηκε και αναπτήρας τύπου zippo (ανοιχτός).

Ο εμπρηστής εντοπίστηκε από βιντεοληπτικό υλικό. Έβαζε τις φωτιές μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του. Έκοβε ταχύτητα και πετούσε το φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 80χρονος εμπρηστής – Έβαλε από πρόθεση 4 φωτιές στα Γλυκά Νερά!"

Γνωστό ιταλικό εστιατόριο ακύρωνε παραγγελίες που είχαν ήδη εκτελεστεί – Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ βγάζουν συνεχώς λαβράκια

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με βάση τις διασταυρώσεις και τα στοιχεία, που αντλούνται από το myDATA και επεξεργάζονται από τον ειδικό αλγόριθμο.

Με βάση αυτά, οι ελεγκτές συγκρίνουν τους φετινούς τζίρους με τη φορολογική συμπεριφορά περασμένων χρήσεων και βγάζουν… λαβράκια.

Αυτό συνέβη με πολύ γνωστό εστιατόριο για ψάρι στην Βουλιαγμένη. Ζητήθηκε από την επιχείρηση να προσκομμίσει στοιχεία για προηγούμενες χρήσεις.

Τι βρήκαν;

Μη έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων, αξίας 200.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 48.000 ευρώ, μόνο για μία συγκεκριμένη περίοδο ελέγχου. Δηλαδή, το εστιατόριο έκανε το κόλπο με τα δελτία παραγγελίας, μην εκδίδοντας αποδείξεις για το σύνολο των δελτίων, που είχε εκδώσει.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 24.000 ευρώ – το 50%, δηλαδή, του ΦΠΑ, όπως προβλέπεται – και έχει αρχίσει φορολογικός έλεγχος για όλες τις χρήσεις, από το 2018 μέχρι σήμερα.

Τα στοιχεία, που λαμβάνει η ΑΑΔΕ από τις πλατφόρμες delivery, και τα διασταυρώνει με το myDATA, έδειξαν ότι ψητοπωλείο στους Αμπελόκηπους δεν είχε εκδώσει 26.000 αποδείξεις, αξίας 143.000 πλέον ΦΠΑ 34.000 ευρώ. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε το πρόστιμο των 17.000 ευρώ, και έχει αρχίσει αναλυτικός φορολογικός έλεγχος.

Ιταλικό εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο, στο τέλος κάθε ημέρας, εκδίδοντας τις τελικές αποδείξεις, ακύρωνε παραγγελίες που είχαν ήδη εκτελεστεί. Έτσι, βρέθηκε, από το 2018 έως το 2022, να μην έχει δηλώσει 311.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 57.000 ευρώ. Πρόστιμο και εδώ 28.500 ευρώ, και έλεγχος σε βάθος των βιβλίων της επιχείρησης.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γνωστό ιταλικό εστιατόριο ακύρωνε παραγγελίες που είχαν ήδη εκτελεστεί – Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ βγάζουν συνεχώς λαβράκια"

Σχολεία: Σε ποιο μάθημα αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας από τον Σεπτέμβριο

Στην αύξηση της γυμναστικής στο σχολικό πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και η παιδική παχυσαρκία αλλά και μια από τις επιπτώσεις της καραντίνας και της πολύμηνης αναστολής λειτουργίας των σχολείων –η χώρα μας, δυστυχώς, πρώτευσε σε αυτό το μέτρο– μια εμπειρία που έκανε τα παιδιά να επιλέγουν όλο και λιγότερο τις φυσικές δραστηριότητες, προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η «Καθημερινή», ένα άλλο σχέδιο του υπουργείου είναι να επιστρέψουν στον εκπαιδευτικό χάρτη και τα αθλητικά σχολεία, αν και σε άλλο πλαίσιο συγκριτικά με το παρελθόν –τα εν λόγω σχολεία είχαν καταργηθεί το 2011, ύστερα από τρεις δεκαετίες λειτουργίας. Πρόκειται για τις προτάσεις του πορίσματος επιτροπής που σύστησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ώστε οι μαθητές να εξοικειωθούν με την άθληση και να αποκαταστήσουν την επαφή τους με αυτή, η οποία διαταράχθηκε σοβαρά στα χρόνια της καραντίνας της Covid-19, του εγκλεισμού και των κλειστών σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η γυμναστική μπαίνει και στα νηπιαγωγεία, ενώ αυξάνονται και οι ώρες της στο δημοτικό και το γυμνάσιο.

Ο σχεδιασμός είναι να αυξηθούν οι ώρες της φυσικής αγωγής στο νηπιαγωγεία, ενώ στο δημοτικό τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και μάλλον προεραιτικά: στο υφιστάμενο πλαίσιο, γυμναστική γίνεται τρεις σχολικές ώρες την εβδομάδα ως και τη Δ’ Δημοτικού και δύο ώρες στην Ε’ και ΣΤ’ –το πόρισμα προτείνει είτε να οργανώνεται ένα επιπλέον δίωρο στο πλαίσιο του ολοήμερου προγράμματος είτε μία ώρα στο πλαίσιο ενός ομίλου φυσικής αγωγής.

Στο γυμνάσιο θα αυξηθούν οι ώρες της γυμναστικής κατά μία την εβδομάδα. Επίσης, στο γυμνάσιο και το λύκειο θα οργανώνεται δίωρο σχολικού αθλητισμού την εβδομάδα, στο οποίο η συμμετοχή θα είναι προαιρετική. Το πόρισμα προβλέπει επίσης τη δημιουργία ενός αθλητικού γυμνασίου και λυκείου σε κάθε μια από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Για την υλοποίηση του σχεδιασμού θα μελετηθεί ποια σχολεία θα μετατραπούν σε αθλητικά, ενώ τα κριτήρια εισαγωγής θα είναι η πορεία κάθε υποψηφίου στον αθλητισμό αλλά και οι επιδόσεις του στα μαθήματα. Ο χρόνος έναρξης της λειτουργίας τους τοποθετείται το σχολικό έτος 2025-2026.

Ως πιλότος θεωρείται το σχέδιο να λειτουργήσουν δύο αθλητικά γυμνάσια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κοντά στο ΟΑΚΑ και στο Καυταντζόγλειο αντίστοιχα, ώστε οι μαθητές να αξιοποιούν τις εγκαταστάσεις τους.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Σχολεία: Σε ποιο μάθημα αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας από τον Σεπτέμβριο"

Από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές του Δημοτικού θα μαθαίνουν «γιατί είναι απαραίτητοι οι φόροι στη ζωή μας»

Η νέα σχολική χρονιά φέρνει μαζί της καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις που αποσκοπούν στη διαμόρφωση φορολογικής ηθικής και στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας συμμόρφωσης στις φορολογικές υποχρεώσεις. Για πρώτη φορά, η έννοια της φορολογίας εισάγεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την εκπαίδευση των μελλοντικών πολιτών. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της φορολογίας, κάτι που αποτελεί θεμελιώδη παράμετρο για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με αυξημένη φορολογική συνείδηση.

Το νέο πρόγραμμα, που αναπτύσσεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία εξειδικευμένων εργαστηρίων δεξιοτήτων με έμφαση στη φορολογική εκπαίδευση. Ο στόχος είναι η ενίσχυση της κατανόησης των μαθητών σχετικά με τους φόρους, τη λειτουργία τους και τη σημασία τους για το κοινωνικό σύνολο. Από τη Β’ Δημοτικού, οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με βασικές έννοιες όπως τι είναι οι φόροι, ποιος τους πληρώνει και ποιος τους συλλέγει, αλλά και γιατί οι φόροι είναι απαραίτητοι για τη χρηματοδότηση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.

Η εκπαιδευτική αυτή πρωτοβουλία δεν περιορίζεται μόνο στη διδασκαλία των τεχνικών πλευρών της φορολογίας. Επιχειρεί να εισαγάγει τους μαθητές σε ένα σύστημα αξιών και αρχών, όπως η δικαιοσύνη, η υπευθυνότητα και η κοινωνική αλληλεγγύη. Μέσα από τις δραστηριότητες των εργαστηρίων, οι μαθητές θα μάθουν να εκτιμούν τη σημασία της φορολογικής συμμόρφωσης και να αναγνωρίζουν την ευθύνη τους ως μελλοντικοί πολίτες. Ερωτήματα όπως «Ποιος πληρώνει για το σχολείο μου;», «Τι είναι ο ΦΠΑ που πληρώνουμε στα προϊόντα;» και «Πώς οι φόροι βοηθούν τη χρηματοδότηση των δημόσιων υποδομών;» θα βρουν απαντήσεις μέσα από διαδραστικά μαθήματα και πρακτικές ασκήσεις.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2024-2025, με πλήρη εφαρμογή να προβλέπεται από τη σχολική χρονιά 2025-2026. Ήδη έχουν γίνει προετοιμασίες και έρευνες μεταξύ των εκπαιδευτικών από το 2016, οι οποίες δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι έτοιμη να υποστηρίξει ενεργά την εισαγωγή αυτού του προγράμματος στη σχολική καθημερινότητα. Από έρευνα που διεξήχθη σε 1.871 εκπαιδευτικούς, το 85% δήλωσε ότι θεωρεί τη φορολογική εκπαίδευση απαραίτητη και είναι πρόθυμο να συμβάλλει στην υλοποίησή της. Μάλιστα, το 95% των εκπαιδευτικών πιστεύει ότι η φορολογική συνείδηση είναι ζήτημα παιδείας και πρέπει να καλλιεργηθεί από νωρίς, ενώ το 93% θεωρεί ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα αυτού του τύπου θα θέσουν θεμέλια για ένα πιο βιώσιμο και δικαιότερο φορολογικό σύστημα στο μέλλον.

Ωστόσο, το εγχείρημα αυτό δεν είναι χωρίς προκλήσεις. Οι πολλαπλές οικονομικές κρίσεις που έχουν πλήξει τη χώρα τα τελευταία 15 χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου οι νέοι έρχονται αντιμέτωποι από νωρίς με τις αρνητικές επιπτώσεις ενός περίπλοκου και συχνά άδικου φορολογικού συστήματος. Παρά τις δυσκολίες, η κυβέρνηση επιδιώκει να ανατρέψει αυτή την κατάσταση μέσω της εκπαίδευσης, προσφέροντας στα παιδιά τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για να κατανοήσουν καλύτερα τη σημασία της φορολογίας και της φορολογικής συμμόρφωσης.

Η προσέγγιση του θέματος θα είναι πρωτίστως παιδαγωγική και προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις αντιληπτικές ικανότητες των μαθητών. Τα εργαστήρια δεξιοτήτων θα σχεδιαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι διασκεδαστικά και ελκυστικά, χρησιμοποιώντας μεθόδους που θα κάνουν τη μάθηση πιο προσιτή και ενδιαφέρουσα. Στόχος είναι να εμπνεύσουν τους μαθητές να ασχοληθούν με τα φορολογικά θέματα μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, προσφέροντάς τους μια ρεαλιστική εικόνα του πώς οι φόροι επηρεάζουν την καθημερινότητά τους και το μέλλον τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές του Δημοτικού θα μαθαίνουν «γιατί είναι απαραίτητοι οι φόροι στη ζωή μας»"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Κυριακή 18 Αυγούστου 2024, προβλέπεται:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 18 Αυγούστου 2024"

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο beach bar της Χαλκιδικής

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε πέντε συλλήψεις και ερευνά τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκε το αιματηρό επεισόδιο στο beach bar στη Χαλκιδική.

Ο ιδιοκτήτης του beach bar ήρθε σε αντιπαράθεση με περίπου τέσσερις θαμώνες, οι οποίοι έφεραν ρόπαλα και μαχαίρια. Στο σημείο κλήθηκε και η ΟΠΚΕ, ενώ μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Η κατάσταση της υγείας του άντρα που πυροβολήθηκε κρίνεται από τους γιατρούς ιδιαιτέρως σοβαρή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο beach bar της Χαλκιδικής"

Έρχεται το νέο TAXIS με ψηφιακό προφίλ και ανάλυση «συμπεριφοράς» φορολογούμενων

Ένα νέο TAXIS με σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες (και χρήση τεχνητής νοημοσύνης) που θα μπορούν να παρέχουν στην εφορία το προφίλ μαζί με μια ανάλυση κινδύνου για κάθε φορολογούμενο σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η φορολογική μνήμη της εφορίας θα πηγαίνει έναν αιώνα πίσω, καθώς θα διατηρούνται οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, η ακίνητη περιουσία, εισοδήματα, οφειλές, μετοχές και οτιδήποτε σχετίζεται με το προφίλ του φορολογουμένου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το νέο Taxis, όπως προκύπτει από την προκήρυξη, θα είναι σε απευθείας σύνδεση με τράπεζες, Κτηματολόγιο, Αστυνομία, Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, ΓΕΜΗ, ΕΦΚΑ, ΚΕΑΟ, δικαστήρια κ.λπ.

Στο νέο σύστημα θα μεταφερθεί και το παλαιό αρχείο της εφορίας, το έγχαρτο, που βρίσκεται στις εφορίες οι οποίες σταδιακά καταργούνται.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η ΑΑΔΕ στην προκήρυξη, το νέο σύστημα Taxis εγγράφει στο φορολογικό μητρώο φυσικά και νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες και τηρεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Οπως για παράδειγμα:

– Δημογραφικά στοιχεία και στοιχεία ταυτοποίησης φυσικών προσώπων από το μητρώο πολιτών, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τις αστυνομικές αρχές (ενδεικτικά: αστυνομικές ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες παραμονής κ.λπ.).
– Στοιχεία νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων από τα ενδεδειγμένα μητρώα, όπως το Γενικό Εμπορικό Μητρώο.
– Στοιχεία έδρας και επαγγελματικών εγκαταστάσεων, εσωτερικού και εξωτερικού, με επισήμανση ως προς το εάν συνιστούν (α) μόνιμη εγκατάσταση για σκοπούς ΦΠΑ και (β) μόνιμη εγκατάσταση για σκοπούς εισοδήματος, διευθύνσεις με γεωπροσδιορισμό.
– Στοιχεία ΦΠΑ (υπαγωγή στον ΦΠΑ γενικά –απαλλασσόμενοι και μη–, υπαγωγή στο κανονικό ή κάποιο από τα ειδικά καθεστώτα).
– Πληροφορίες για τυχόν ειδικά καθεστώτα φορολόγησης (π.χ. μεταφορά φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα, υπαγωγή σε αναπτυξιακούς νόμους ή προγράμματα επιδοτήσεων) ή για ειδικές διατάξεις-αποφάσεις (π.χ. απαγόρευση πώλησης ακινήτων).
– Οικογενειακή κατάσταση και προστατευόμενα μέλη, σχέσεις μελών.
– Ιδιότητες φυσικών προσώπων και προστατευόμενων μελών που σχετίζονται με προνοιακά επιδόματα ή παροχές.
– Κατάσταση φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων (π.χ. εξαφάνιση, αφάνεια, πτώχευση, εκκαθάριση, αναστολή λειτουργίας, αναστολή χρήσης ΑΦΜ, έλεγχος).
– Τραπεζικούς λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών, σε διασύνδεση με τα πιστωτικά ιδρύματα.

Στις βασικές δράσεις του νέου Taxis περιλαμβάνονται τα εξής:

1. Ψηφιακός φάκελος φορολογούμενου. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες, ηλεκτρονικές και μη, θα ψηφιοποιηθούν πλήρως και θα είναι διαθέσιμες «πρωτίστως ψηφιακά» μέσω ποικίλων μέσων ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης χωρίς τη φυσική παρουσία του φορολογούμενου, παρέχοντας στους πολίτες διαχείριση και από «άκρο σε άκρο» ενημέρωση της πορείας των υποθέσεων τους. Η πληροφορία θα περιλαμβάνει και τον ψηφιοποιημένο φάκελο του φορολογουμένου που σήμερα βρίσκεται σε έγχαρτη μορφή στα αρχεία των κατά τόπους Δ.Ο.Υ.

2. «Once Only». Η αρχή «μόνον άπαξ», σύμφωνα με την οποία πολίτες και επιχειρήσεις θα εισάγουν μόνο μια φορά τα στοιχεία τους στις συναλλαγές τους, θα επεκταθεί, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση των φυσικών και των νομικών προσώπων, καθώς και την περεταίρω ανάπτυξη διαλειτουργικότητας για όλο το δημόσιο τομέα και τις επιχειρήσεις.

3. Online διασύνδεση με τρίτα ηλεκτρονικά συστήματα. Θα ενισχυθεί η διασύνδεση και διαλειτουργικότητα με τρίτα συστήματα, όπως ηλεκτρονικής τιμολόγησης, ταμειακών μηχανών, ERP επιχειρήσεων, τράπεζες, με στόχο τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και του εμπορίου και την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης.

4. Προφίλ φορολογούμενου – ανάλυση συμπεριφορών. Για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων μη συμμόρφωσης θα αξιοποιηθούν εργαλεία δημιουργίας προφίλ φορολογουμένων και υποθέσεων, μέθοδοι αποτίμησης κινδύνου, και ανάλυσης συμπεριφορών, εκτεταμένες διασταυρώσεις, διαδικασίες ανταλλαγής δεδομένων με τρίτους φορείς καθώς και με άλλες χώρες.

5. Κατάργηση χωρικής αρμοδιότητας. Θα καταργηθεί η γεωγραφική διάσταση (χωρική αρμοδιότητα) παρέχοντας ευελιξία κατά την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Επίσης μέσω αναδιοργάνωσης, θα «κεντρικοποιηθούν» οι φορολογικές λειτουργίες στο σύνολό τους, ειδικότερα της λογιστικής και της είσπραξης οφειλών περιλαμβάνοντας αναθέσεις εργασιών σε επίπεδο υπαλλήλου και διαχειρίσεις ροών διαδικασιών με εποπτεία από «άκρο σε άκρο» των υποθέσεων.

6. Νέα ελεγκτικά κέντρα. Θα υποστηριχθεί με πληροφοριακές υποδομές η δημιουργία ελεγκτικών κέντρων σε γεωγραφικό-περιφερειακό επίπεδο. Θα αξιοποιηθούν μέθοδοι διαστρωμάτωσης κινδύνου, και αξιολόγησης υποθέσεων καθώς και μηχανισμοί υποδοχής καταγγελιών για φορολογικές παραβάσεις, και θα υποστηριχθεί ο επιτόπιος έλεγχος με πληροφοριακές υποδομές.

7. Ανάλυση πληροφοριών – δεδομένων. Ανάπτυξη μέσων και ικανότητας για τη βελτίωση της ποιότητας, της διαθεσιμότητας και της ευχρηστίας τους με σκοπό την αξιοποίησης τους με εργαλεία αναλυτικής δεδομένων, από τη φορολογική διοίκηση, αποτελεί μονόδρομο.

8. Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Θα υιοθετηθούν από τη διεθνή πρακτική έτοιμα πακέτα λογισμικού, υπαγορεύοντας τον ανασχεδιασμό ή και τον εκ νέου σχεδιασμό νέων επιχειρησιακών λειτουργικών διαδικασιών. Θα αξιοποιηθούν δυνατότητες πακέτων και εργαλείων για την αυτοματοποιημένη και ταχεία επέκταση υφισταμένων και τη διάθεση νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

9. Ευέλικτες εφαρμογές. Θα λειτουργεί ένα οικοσύστημα ευέλικτης ανάπτυξης εφαρμογών παρέχοντας άμεσες λύσεις σε επείγουσες ανάγκες που προκύπτουν, καθώς και αιτήματα διαλειτουργικότητας και γέφυρες με τρίτα συστήματα.

10. Αξιοποίηση πόρων. Κοινά χρησιμοποιούμενοι πόροι θα αξιοποιούνται και θα επιδιώκεται η επαναχρησιμοποίηση των δομικών στοιχείων των λύσεων.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Έρχεται το νέο TAXIS με ψηφιακό προφίλ και ανάλυση «συμπεριφοράς» φορολογούμενων"

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι

Την ίδια ημερομηνία θα πληρώνονται πλέον κύριες και επικουρικές συντάξεις όπως προβλέπει η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η ημερομηνία πληρωμής, ορίζεται ως εξής:

  • Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα
  • Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

Ένα συχνό ερώτημα των συνταξιούχων, όταν ανακοινώνονται οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων, είναι το πότε εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ των τραπεζών, ώστε να μπορούν να κάνουν ανάληψη με την κάρτα τους.

Τα ποσά των συντάξεων εμφανίζονται στα ΑΤΜ και είναι διαθέσιμα προς ανάληψη την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της ημερομηνίας πληρωμής τις απογευματινές έως βραδυνές ώρες (συνήθως από 18.00 έως 21.00 ανάλογα με την τράπεζα).

Επομένως, αν η ημέρα πληρωμής είναι Δευτέρα τότε τα χρήματα των συντάξεων εμφανίζονται διαθέσιμα στα ΑΤΜ από την Παρασκευή το βράδυ (προηγούμενη ΕΡΓΑΣΙΜΗ ημέρα).

Επίσης, αν και η Παρασκευή τυχαίνει να είναι επίσημη αργία, τότε τα χρήματα των συντάξεων εμφανίζονται διαθέσιμα στα ΑΤΜ από την Πέμπτη (το βράδυ της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2024 την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
  • Ο ΟΓΑ θα τις καταβάλλει την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα τις καταβάλλει την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
  • Το ΙΚΑ θα τις καταβάλλει την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα τις καταβάλλει την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
  • Το ΕΤΑΠ- ΜΜΕ θα τις καταβάλλει την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
  • Το ΕΤΑΤ θα τις καταβάλλει την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
  • Η ΔΕΗ θα τις καταβάλλει την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
  • Το Δημόσιο θα τις καταβάλλει την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
  • Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2024 όπως το Δημόσιο.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Σεπτεμβρίου 2024 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι"

Τι αλλάζει από το 2025 για επαγγελματίες και επιχειρήσεις - Μέσω myDATA και με μηδενικές αποκλίσεις έσοδα και έξοδα

Μεγάλες ανατροπές έρχονται από την 1η Ιανουαρίου του 2025 για ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, με την αποκλειστική χρήση των δεδομένων στο myDATA.

Η βασική διαφοροποίηση σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι πλέον η φορολόγηση και η συμπλήρωση των δηλώσεων του ΦΠΑ θα βασίζονται αποκλειστικά στα στοιχεία (έσοδα και έξοδα) που έχουν διαβιβαστεί στο myDATA, με μηδενική δυνατότητα παρεκκλίσεων.

Αυτή η εξέλιξη κλείνει ένα ακόμη παράθυρο φοροαποφυγής και εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να ασκήσει μια πιο φιλολαϊκή φορολογική πολιτική, ενώ παράλληλα μπορεί να αποδεσμεύσει κονδύλια για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Την ίδια ώρα, από την επόμενη χρονιά, το σύστημα των προσυμπληρωμένων δηλώσεων φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους εκτιμάται ότι θα επεκταθεί. Για τους υπόλοιπους, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα κλειδώσουν επιπλέον κωδικοί, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα παραποίησής τους προς ίδιον όφελος.

Τι αλλάζει από την επόμενη χρονιά:

Το τοπίο μεταβάλλεται πλήρως από το 2025 με την ηλεκτρονική τιμολόγηση, αφού η Εφορία πλέον δεν θα αποδέχεται και δεν θα αναγνωρίζει κανένα άλλο παραστατικό για αγορές και πωλήσεις, πέρα από αυτά που έχουν διαβιβαστεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myDATA.

Έτσι, παύουν να υφίστανται τα τελευταία «παράθυρα» αποκλίσεων στα έσοδα και τις δαπάνες σε σχέση με τα αντίστοιχα δεδομένα στα ψηφιακά βιβλία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι δηλώσεις ΦΠΑ και εισοδήματος να είναι προσυμπληρωμένες, με κωδικούς «κλειδωμένους», κάτι που σημαίνει ότι ο φόρος θα υπολογίζεται αυτόματα.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Για έναν μεγάλο αριθμό επαγγελματιών και επιχειρήσεων, μέσω της εξάλειψης των επιτρεπτών ορίων απόκλισης, αφαιρείται το «όπλο» των υπέρμετρων δαπανών (οι οποίες δεν συνοδεύονταν από τα αντίστοιχα παραστατικά), που οδηγούσε σε μείωση της τελικής φορολογικής επιβάρυνσης.

Μεταβατικό διάστημα έως το τέλος του έτους:

* Από 1ης Ιουλίου έως και 30ή Σεπτεμβρίου, τα περιθώρια για αποκλίσεις στενεύουν σε 10% για τα δεδομένα των εσόδων και σε 20% για τα έξοδα.

* Από 1ης Οκτωβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2024, μηδενίζονται οι αποκλίσεις στοιχείων στα έσοδα, ενώ στα δεδομένα των εξόδων θα υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον δαπάνες σε ποσοστό 5%.

Οριακές διορθώσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες:

Εκτιμάται ότι στην παραπάνω αλλαγή θα προστεθεί μια «χειρουργικού» τύπου παρέμβαση, το περίγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και θα αφορά τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης των 730.000 ελεύθερων επαγγελματιών, με στόχο «ένα πιο δίκαιο σύστημα», όπως έχει δηλώσει ο ίδιος.

Χωρίς να ανατρέπεται ο βασικός πυρήνας του τεκμαρτού συστήματος υπολογισμού του ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος, οι διορθώσεις που σχεδιάζονται από το οικονομικό επιτελείο θα επικεντρωθούν στο κριτήριο του τζίρου, βάσει του οποίου προσαυξάνεται το τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και στο κριτήριο του κόστους μισθοδοσίας, το οποίο, ειδικά για ατομικές επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό με πολλά έτη απασχόλησης, αυξάνει σημαντικά το τεκμαρτό εισόδημα.

Εξετάζεται επίσης να συνυπολογίζεται το οικογενειακό εισόδημα για την κάλυψη του τεκμαρτού ποσού και να υπάρξουν βελτιώσεις στη διαδικασία αμφισβήτησης του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος, καθώς ο φόβος του ελέγχου αποθαρρύνει τους αυτοαπασχολούμενους από το να ζητούν "κούρεμα" του φορολογικού λογαριασμού.

Τέλος, στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο για μείωση της επιβάρυνσης από την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, που αποτελεί τη βάση υπολογισμού του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού από 780 στα 830 ευρώ ανεβάζει το ελάχιστο τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα από 10.920 ευρώ το 2023 σε 11.620 ευρώ το 2024.3

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τι αλλάζει από το 2025 για επαγγελματίες και επιχειρήσεις - Μέσω myDATA και με μηδενικές αποκλίσεις έσοδα και έξοδα"

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σε γνωστό beach bar της Χαλκιδικής

Αιματηρό επεισόδιο με τρεις τραυματίες σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε γνωστό beach bar της Χανιώτης, στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του thestival.gr, ένας άντρας τραυματίστηκε στο στήθος από πυροβόλο όπλο, ένας ακόμη τραυματίστηκε από μαχαίρι και ένας υπέστη κακώσεις από ξυλοδαρμό. Και οι τρεις είναι υπήκοοι Βουλγαρίας.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Η κατάσταση της υγείας του άντρα που πυροβολήθηκε κρίνεται από τους γιατρούς ιδιαιτέρως σοβαρή.

Η Αστυνομία συγκεντρώνει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες για να προσδιοριστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το επεισόδιο. Θεωρείται πιθανό να ενεπλάκησαν άτομα που ανήκουν στη βουλγαρική μαφία.

Την ώρα της συμπλοκής στο beach bar ήταν σε εξέλιξη βραδιά ζωντανής μουσικής με τον καλλιτέχνη Μάνο Καγιά. Το γεγονός προκάλεσε πανικό σε πελάτες και προσωπικό. “Ακούγονταν κλάματα, τσιρίδες και φωνές. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει. Έφευγαν όλοι από το μαγαζί. Βγήκαν μαχαίρια και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Μικρά παιδιά έτρεχαν μαζί με τους γονείς του. Επικράτησε πανικός” δήλωσε στο thestival.gr γυναίκα που ήταν παρούσα στο συμβάν.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σε γνωστό beach bar της Χαλκιδικής "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news