facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Ισπανία: Καμίνι Σεβίλλη και Κόρδοβα - Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία (Εικόνες)

Τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού βίωσαν οι κάτοικοι της νότιας Ισπανίας, αφού σε Σεβίλλη και Κόρδοβα ο υδράργυρος έφθασε τη Δευτέρα στους 44 βαθμούς Κελσίου.

Τα τελευταία χρόνια οι καύσωνες έχουν γίνει συχνότεροι τον Ιούνιο, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη που οι επιστήμονες αποδίδουν εν πολλοίς στον ανθρώπινο παράγοντα. Ο εκπρόσωπος της ισπανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας AEMET Ρούμπεν ντελ Κάμπο εξηγεί πως από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί έξι καύσωνες στη διάρκεια του Ιουνίου, έναντι μόλις πέντε για τον ίδιο μήνα τα προηγούμενα 35 χρόνια.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπεται να διατηρηθούν μέχρι την Τετάρτη και να επηρεάσουν πέραν της Ανδαλουσίας, τη Μαδρίτη, την Εξτρεμαδούρα και την Καστίλλη-Λα Μάντσα.

spain efe 1

Φωτογραφία: Μια γυναίκα φωτογραφίζει το θερμόμετρο του δρόμου που δείχνει 47 βαθμούς Κελσίου στην Κόρδοβα της νότιας Ισπανίας, 26 Ιουνίου 2023. EPA/OLGA LABRADOR

«Έχει τρομερή ζέστη. Τα παιδιά ήρθαν εδώ για να δροσιστούν αφού δεν υπήρχε περίπτωση να μείνουν στο σπίτι», εξήγησε η 27χρονη Ελβίρα Μαρτίνεθ, η οποία στεκόταν δίπλα σε σιντριβάνι στην όχθη του ποταμού Μανθανάρες.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν το πιο «ξηρό» από το 1961 (όταν άρχισαν να καταγράφονται σχετικά στοιχεία), σύμφωνα με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία. Ακολούθησε στα τέλη Απριλίου ένα κύμα ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 38,8 βαθμούς Κελσίου, θυμίζοντας καύσωνα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ισπανια, Καυσωνας

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ισπανία: Καμίνι Σεβίλλη και Κόρδοβα - Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία (Εικόνες) "

Βλαντιμίρ Πούτιν: Το διάγγελμα του προέδρου της Ρωσίας

Διάγγελμα έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, το βράδυ της Δευτέρας (26.06.2023), δίνοντας τρεις επιλογές στους μισθοφόρους της Wagner: να υπογράψουν συμβόλαιο με το υπουργείο Άμυνας, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να μεταβούν στη Λευκορωσία.

Σο διάγγελμα του, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε πως αυτοί που οργάνωσαν την «εξέγερση» και τα γεγονότα της 24ης Μαϊου «θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη», «καρφώνοντας» έτσι τον επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Πρόκειται για εγκληματική δραστηριότητα που στοχεύει στην αποδυνάμωση της χώρας», πρόσθεσε. «Οποιεσδήποτε απόπειρες εκβιασμού για την οργάνωση εσωτερικής αναταραχής είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Οι οργανωτές της εξέγερσης, έχοντας προδώσει τη χώρα, πρόδωσαν αυτούς που ήταν μαζί τους».

«Σχεδόν όλη η ρωσική κοινωνία ήταν ενωμένη με ευθύνη, για την πατρίδα. Όλες οι αποφάσεις λήφθηκαν για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος, να προστατεύσουμε τη συνταγματική τάξη και τις ζωές των συμπολιτών μας», αυτός πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε όσους από τους μαχητές της Wagner υπέγραψαν το συμβόλαιο με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και όσους αποφάσισαν να σταματήσουν την εξέγερση και να γυρίσουν πίσω στις βάσεις τους. «Αυτοί που έκαναν αυτό το εγκληματικό βήμα για να διχάσουν τη χώρα, η οποία δέχεται πιέσεις από το εξωτερικό (…) είναι οι εχθροί της Ρωσίας», είπε επίσης, κατηγορώντας την Ουκρανία αλλά και τη Δύση, η οποία «ήθελε τους Ρώσους στρατιώτες να σκοτωθούν μεταξύ τους».

 

 

Κάλεσε τους μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης που δεν έχουν ακόμη υπογράψει το συμβόλαιο με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας να το κάνουν. «Οι περισσότεροι από τους μαχητές της Wagner είναι πατριώτες πιστοί στο λαό τους… Υπογράψτε το συμβόλαιο ή γυρίστε στις οικογένειές σας».

Ο Πούτιν ευχαρίστησε και τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, για τη διαμεσολάβησή του με την Wagner, για να σταματήσει η ανταρσία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βλαντιμίρ Πούτιν: Το διάγγελμα του προέδρου της Ρωσίας"

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν: Συμφωνία να συναντηθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, o οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν: Συμφωνία να συναντηθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ"

ΕΟΠΥΥ: Κλειστό το Φαρμακείο στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου λόγω μεταφοράς

Κλειστό θα παραμείνει από την Παρασκευή 30/6 έως τη Δευτέρα 3/7 το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω μεταφοράς του στην οδό Ηπείρου.

Από τον ΕΟΠΥΥ ενημερώνουν πως λόγω επικείμενης μεταφοράς, το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αθήνας (Αγ. Κωνσταντίνου 16) θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 και θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 03 Ιουλίου 2023 σε νέο κτίριο στη διεύθυνση Ηπείρου 38.

Την ημέρα που το φαρμακείο θα παραμείνει κλειστό, τα έκτακτα περιστατικά (30.06.2023) θα εξυπηρετούνται από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στου Ρέντη (Πειραιώς 167).

Επιπλέον, οι ασθενείς μπορούν να ενημερώνονται για τη διάθεση των φαρμάκων τους σε άλλα Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ www.eopyy.gov.gr στο πεδίο ΠΟΛΙΤΕΣ—ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Κλειστό το Φαρμακείο στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου λόγω μεταφοράς"

Στη Λευκορωσία κατασκευάζουν στρατόπεδα για τους μαχητές της Βάγκνερ

Εντολή στις αρχές να κατασκευάσουν στρατόπεδο για τους μαχητές της Βάγκνερ στην περιοχή, πήραν σύμφωνα με πηγή του ιστοτόπου Vertska, οι αρχές της περιοχής Μογκίλεφσκαγια της Λευκορωσίας.

Εκτός από την εν λόγω πηγή, την μεταφορά των μισθοφόρων της Βάγκνερ στην Λευκορωσία επιβεβαιώνουν και συγγενείς των μισθοφόρων , σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του ιστότοπου.

Στην Λευκορωσία άρχισαν να δημιουργούν στρατόπεδα για να εγκατασταθούν μισθοφόροι της ιδιωτικής στρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Verstka, ένα από αυτά βρίσκεται κοντά στην πόλη Οσιπόβιτς της περιοχή Μογκίλεφσκαγια, και μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ χιλιάδες μαχητές. Το εν λόγω στρατόπεδο βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία και θα καταλαμβάνει ένα χώρο 24.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή θα δημιουργηθούν μερικά τέτοια στρατόπεδα, αλλά δεν αναφέρεται ακριβής αριθμός. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην Ρωσία άρχισαν να επαναλειτουργούν σημεία υποδοχής νέων μισθοφόρων της Βάγκνερ. Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι σήμερα άρχισαν παρόμοια σημεία υποδοχής στο Νοβοσιμπίρσκ και στην Τιουμέν. Γιγαντοαφίσες της Βάγκνερ ξανατοποθετήθηκαν στις θέσεις τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Λευκορωσία κατασκευάζουν στρατόπεδα για τους μαχητές της Βάγκνερ"

Καιρός αύριο: Μπόρες και ζέστη στις περισσότερες περιοχές – Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη, 27 Ιουνίου. Τοπικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και κυρίως στην Πελοπόννησο και τη Στερεά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στην ανατολική Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μπόρες και ζέστη στις περισσότερες περιοχές – Αναλυτική πρόγνωση"

Εκλογές 2023: «Προϊόν μοντάζ» η φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη με το «νενικήκαμεν» λέει η αντεγκληματική

Πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα ξεκινά μετά την ανάρτηση που δημοσιεύθηκε στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter του Ηλία Κασιδιάρη με αφορμή το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας και το γεγονός πως το κόμμα «Σπαρτιάτες» μπαίνει στη Βουλή.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε, ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, απεικονίζεται να φοράει μια μπλούζα με το λογότυπο των «Σπαρτιατών», του ακροδεξιού κόμματος που μπήκε στη Βουλή με ποσοστό 4,66% και πάνω από το κεφάλι του να είναι γραμμένο το «νενικήκαμεν»,

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για προϊόν φωτομοντάζ «με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «γίνονται αλλεπάλληλες και ενδελεχείς έρευνες από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τόσο στο κελί του, όσο και στον ίδιο και ουδέποτε έχει βρεθεί στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο» ενώ υπογραμμίζεται πως λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μοναδική επικοινωνία που είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν μόνο με τον συνήγορό του μεταξύ των ωρών 18:00-19:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Σχετικά με δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και αφορούν τις διαδικτυακές επικοινωνίες του έγκλειστου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δομοκού, Κασιδιάρη Ηλία, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνει κατηγορηματικά ότι αναφέρονται σε ψευδή περιστατικά, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Η πραγματικότητα, σύμφωνα με την ισχύουσα κατάσταση και την ενημέρωση της διεύθυνσης του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού, έχει ως εξής:

Η μόνη πρόσβαση του ανωτέρω κρατούμενου σε τηλεφωνική επικοινωνία είναι μέσω της χρήσης του καρτοτηλεφώνου του Καταστήματος, στο οποίο συνομιλεί με συνηγόρους και συγγενείς του, όπως ορίζεται ρητά στο άρθρο 51 του Ν. 2776/1999, που τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του Ν. 4985/2022 του Σωφρονιστικού Κώδικα. Στον κρατούμενο Ηλία Κασιδιάρη γίνονται αλλεπάλληλες και ενδελεχείς έρευνες από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τόσο στο κελί του, όσο και στον ίδιο, και ουδέποτε έχει βρεθεί στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο. Η συγκεκριμένη ανάρτηση στο Τwitter έγινε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον συνήγορό του την 25/06/2023 και από ώρα 18:00 έως 19:00 και αναρτήθηκε λίγο αργότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα στοιχεία λογαριασμού του. Η φωτογραφία, που εμπεριέχεται στην συγκεκριμένη ανάρτηση και διακινείται, αποτελεί προϊόν μοντάζ, αφενός μεν διότι δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου, ούτε από κρατούμενο, αλλά ούτε από υπάλληλο, όπως ορίζει ο Σωφρονιστικός Κώδικας, αφετέρου γιατί ο χώρος που απεικονίζεται δεν αποτελεί χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού. Επομένως, η χρήση της εφαρμογής Τwitter με τα στοιχεία λογαριασμού του δεν γίνεται από τον εν λόγω κρατούμενο. Παρόλα αυτά, έχει παραγγελθεί νέα άμεση πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας (εποπτεύουσα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού), όπως γίνεται παγίως σε ανάλογες περιπτώσεις.

Από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει δοθεί σαφής εντολή, κάθε φορά που υπάρχει κίνδυνος να παραβιαστεί κάποιος από τους όρους επικοινωνίας του, που έχει αποφασίσει το συμβούλιο της φυλακής, να διατάζεται πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, αλλά και νέα παραπομπή του για τέτοιου είδους επικοινωνίες στα πειθαρχικά όργανα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού. Το τελευταίο πειθαρχικό συμβούλιο συνεδρίασε στις 05/05/2023, παρουσία Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, και αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν υπέπεσε σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, καθώς δεν παραβίασε τις νόμιμες εντολές του προσωπικού, αλλά και τους όρους που έχει θέσει το συμβούλιο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού.

Εν κατακλείδι θα συνιστούσαμε σε όσους ασχολούνται με ζητήματα πού άπτονται της σωφρονιστικής πολιτικής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για αυτά πού διακινούν, να διαθέτουν αποδείξεις για όσα ισχυρίζονται και να γνωρίζουν ότι η Πολιτεία και τα όργανά της εφαρμόζουν για όλους τους κρατουμένους την κείμενη νομοθεσία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο Κράτος Δικαίου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: «Προϊόν μοντάζ» η φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη με το «νενικήκαμεν» λέει η αντεγκληματική"

Σεξουαλική κακοποίηση στου Ψυρρή: Στη φυλακή ο 50χρονος επιχειρηματίας για τον βιασμό του 13χρονου

Προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 50χρονος επιχειρηματίας ο οποίος απολογήθηκε για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση ενός ανήλικου αγοριού στου Ψυρρή. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας το θύμα ήταν μόλις 13 ετών και κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον 50χρονο από τον Μάρτιο του 2020.

Ο κατηγορούμενος προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις του ανήλικου, του χορηγούσε, σύμφωνα με την καταγγελία ναρκωτικές ουσίες, ενώ κινηματογραφούσε τις αρρωστημένες πράξεις του προκειμένου να τον εκβιάζει. Είχε καταφέρει να πλησιάσει το παιδί μέσω συγγενικού του προσώπου που είχε σχέσεις με τη μητέρα του, ενώ φέρεται να «πολιορκούσε» και τον επίσης ανήλικο αδελφό του θύματος εκβιάζοντάς τον επίσης να μη μιλήσει.

Να σημειωθεί ότι ο 50χρονος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη έπειτα από καταγγελία της οικογένειας του θύματος και στην κατοχή του βρέθηκαν σκληροί δίσκοι με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ναρκωτικές ουσίες και ένα αεροβόλο όπλο με τέσσερα φυσίγγια.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σεξουαλική κακοποίηση στου Ψυρρή: Στη φυλακή ο 50χρονος επιχειρηματίας για τον βιασμό του 13χρονου"

Οι αλβανικές αρχές δεν επιτρέπουν στον Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας

Ο Φρέντι Μπελέρη κατέθεσε μέσω των δικηγόρων του αίτημα για άδεια ειδικού σκοπού, ώστε να παραστεί στην ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου της Χειμάρρας, καθώς εκλέχτηκε δήμαρχος στις πρόσφατες εκλογές.

Ωστόσο, οι αλβανικές αρχές απέρριψαν το αίτημα, σύμφωνα με το himara.gr, παρότι η νομοθεσία προβλέπει τη χορήγηση άδειας στους κρατούμενους.

Επίσης, αυτό που επικαλείται ο εισαγγελέας του Ειδικού δικαστηρίου είναι ότι «υπάρχει ποινικό προηγούμενο με το Φρέντι Μπελέρη» γι΄αυτό και δεν τον αποφυλακίζουν, διότι όπως ισχυρίζονται «όταν είχε τιμωρηθεί το 2003 για υποτιθέμενη προσβολή των συμβόλων της Αλβανίας, όταν εμπόδισε με κίνδυνο της ζωής του -ως εκλογικός αντιπρόσωπος στο χωριό Πύλιουρι – την κλοπή της κάλπης από παρακρατικούς, στις δημοτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς, είχε απομακρυνθεί από την Αλβανία και επέστρεψε όταν είχε παραγραφεί η υπόθεση».

Έτσι, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αλβανία, με βάση την εκεί νομοθεσία θα αναλάβει τα καθήκοντά του ένας αντιδήμαρχος, ο οποίος θα οριστεί από υπουργικό Συμβούλιο το οποίο ελέγχεται στην πλειοψηφία του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, άρα θα είναι υποστηρικτής του Έντι Ράμα και θα διοικεί μέχρι νεωτέρας το δήμο της Χειμάρρας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αλβανικές αρχές δεν επιτρέπουν στον Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας"

Εκλογές 2023: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το νέο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνεται αυτή την ώρα, μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του λέγοντας πως συγκροτεί μια κυβέρνηση «σκληρής δουλειάς» ενόψει της νέας τετραετίας.

Τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, ανακοινώνει ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

 
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης Υφυπουργός: Χάρης Θεοχάρης Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης

Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υφυπουργός: Γιάννης Κεφαλογιάννης

Υφυπουργός: Νίκος Χαρδαλιάς

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Νίκη Κεραμέως

Αναπληρωτής Υπουργός: Θοδωρής Λιβάνιος

Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας - Θράκης: Στάθης Κωνσταντινίδης

Υφυπουργός: Βιβή Χαραλαμπογιάννη

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης

Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό: Γιάννης Οικονόμου

Υφυπουργός: Ζέττα Μακρή

Υφυπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Αναπληρώτρια Υπουργός: Ειρήνη Αγαπηδάκη

Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας

Υφυπουργός: Χριστίνα Αλεξοπούλου

Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Θεόδωρος Σκυλακάκης

Υφυπουργός: Νίκος Ταγαράς

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Σδούκου

Υπουργείο Ανάπτυξης

Υπουργός: Κώστας Σκρέκας

Υφυπουργός: Μάξιμος Σενετάκης

Υφυπουργός: Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υφυπουργός: Βασίλης Σπανάκης

Υφυπουργός: Πάνος Τσακλόγλου

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Νότης Μηταράκης

Υφυπουργός: Κώστας Κατσαφάδος

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργός: Γιώργος Φλωρίδης

Υφυπουργός: Γιάννης Μπούγας

Υπουργείο Πολιτισμού

Υπουργός: Λίνα Μενδώνη

Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Υπουργός: Δημήτρης Καιρίδης

Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Υπουργός: Σοφία Ζαχαράκη

Υφυπουργός: Μαρία Κεφάλα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Λευτέρης Αυγενάκης

Υφυπουργός: Διονύσης Σταμενίτης

Υφυπουργός: Σταύρος Κελέτσης

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υφυπουργός: Γιάννης Παππάς

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υφυπουργός: Έλενα Ράπτη

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Δημήτρης Παπαστεργίου

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας

Υφυπουργός: Χρήστος Τριαντόπουλος

Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς

Υπουργός Επικρατείας: Μάκης Βορίδης

Υπουργός Επικρατείας: Σταύρος Παπασταύρου

Υπουργός Επικρατείας: Άκης Σκέρτσος

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού: Γιάννης Μπρατάκος

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Θανάσης Κοντογεώργης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής τον Βουλευτή του νομού Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής των Υπουργείων. Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη"

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ «τσάκωσαν» 26χρονο έμπορο ναρκωτικών – Είχε κάνει «στέκι» του την Ακρόπολη! (εικόνα)

Συνελήφθη από Ομάδα ΔΙΑΣ 26χρονος αλλοδαπός στην περιοχή της Ακρόπολης που εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες.

Κατά την ακινητοποίηση του επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικό.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες χθες (25-6-2023) στην περιοχή της Ακρόπολης, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 26χρονος αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, βία κατά υπαλλήλων και σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί κάλεσαν σε έλεγχο τον 26χρονο, τον οποίο έκριναν ύποπτο.

Τότε, ο 26χρονος προσπάθησε να διαφύγει, αρνούμενος να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών.

Κατά την ακινητοποίηση του, ο 26χρονος προσπάθησε να ματαιώσει τη δέσμευση του, τραυματίζοντας έναν από τους αστυνομικούς, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Σε επακόλουθη σωματική έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

  •  -10- αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ηρωίνη (βραχάκια) -9,7- γραμμαρίων,
  • -4- νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη -4,2- γραμμαρίων και
  • το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, όπου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητας, τα οποία αρνούνταν να χορηγήσει στους περιπολούντες αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ «τσάκωσαν» 26χρονο έμπορο ναρκωτικών – Είχε κάνει «στέκι» του την Ακρόπολη! (εικόνα)"

Εκλογές 2023: «Συγχαρητήρια και καλή δύναμη Κυριάκο» το μήνυμα στα ελληνικά του Σαρλ Μισέλ στον Μητσοτάκη

«Συγχαρητήρια και καλή δύναμη Κυριάκο!» έγραψε στα ελληνικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, συγχαίροντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στις χθεσινές εκλογές.

Ειδικότερα, ο κ. Μισέλ ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter: «Συγχαρητήρια Kυριάκο Μητσοτάκη για την επανεκλογή σου στην πρωθυπουργία της Ελλάδας. Ανυπομονούμε να σε συναντήσουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για τις κοινές μας ευρωπαϊκές προκλήσεις. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη Κυριάκο!».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: «Συγχαρητήρια και καλή δύναμη Κυριάκο» το μήνυμα στα ελληνικά του Σαρλ Μισέλ στον Μητσοτάκη"

Ηράκλειο: Βγήκαν μαχαίρια μετά από καβγά – Στο νοσοκομείο 25χρονος οδηγός ταξί

Άγρια συμπλοκή στο Ηράκλειο. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας 25χρονος οδηγός ταξί, τον οποίο μαχαίρωσαν μετά από καβγά.

Όλα συνέβησαν σε μπαρ της Χερσονήσου στο Ηράκλειο, όταν η παρέα του 25χρονου οδηγού ταξί, αντιλήφθηκε ότι μία παρέα παρενοχλούσε κάποιες κοπέλες. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ζήτησε από την παρέα να φύγουν για να λύσουν αλλού τις διαφορές τους.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, οι δύο παρέες βρέθηκαν να καβγαδίζουν στην πιάτσα των ταξί στη Χερσόνησο με εκείνη του 25χρονου να ζητά από την άλλη συντροφιά τον λόγο που παρενοχλούσαν τις κοπέλες στο μπαρ. Τότε ένας έβγαλε μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 25χρονος.

Μάλιστα οι αστυνομικές αρχές φέρεται να έχουν στην κατοχή τους βίντεο από τη στιγμή της συμπλοκής και ήδη σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών, οι οποίοι αναζητούνται.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Βγήκαν μαχαίρια μετά από καβγά – Στο νοσοκομείο 25χρονος οδηγός ταξί"

Κως: Χωρίς καρδιολόγο το νοσοκομείο – Σε αναρρωτική ο μοναδικός ιατρός λόγω υπερκόπωσης

Σε αναρρωτική άδεια βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου  ο καρδιολόγος του Νοσοκομείου Κω, Τσετίν Μάντατζης, χωρίς να έχει τοποθετηθεί αντικαταστάτης του, παρ’ όλο που η διοίκηση του Ιδρύματος και το Υπουργείο Υγείας γνώριζαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω πληθώρας περιστατικών.

Να σημειωθεί ότι από τον Αύγουστο του 2022 χωρίς Καρδιολόγο παραμένει και το Νοσοκομείο Καλύμνου.

Ο κ Μάντατζης ο οποίος είναι ο μοναδικός καρδιολόγος, καθώς ο δεύτερος είναι σε πολύμηνη γονική άδεια και πραγματοποιεί μόνο κάποιες εφημερίες σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, είχε εκφράσει τη διαμαρτυρία του στη διοίκηση για την τραγική υποστελέχωση της κλινικής ζητώντας υποστήριξη χωρίς όμως να τύχει ανταπόκρισης το αίτημα του.

 Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μάντατζης είχε προχωρήσει τη Παρασκευή 23 Ιουνίου σε καθιστική διαμαρτυρία στο προαύλιο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Κω, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε, «έφθασα στο όριά μου, θέλω βοήθεια».

Όπως δήλωσε εδώ και 8 μήνες βρίσκεται σε υπηρεσία 25 ημέρες τον μήνα, ενώ έχει μείνει μόνος του στην Καρδιολογική Κλινική “με ευθύνες της διοίκησης αλλά και συναδέλφων” όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κως: Χωρίς καρδιολόγο το νοσοκομείο – Σε αναρρωτική ο μοναδικός ιατρός λόγω υπερκόπωσης"

Θεσσαλονίκη: Έσπασε αγωγός φυσικού αερίου στη Νεάπολη – Αποκλεισμένο το σημείο

Αγωγός φυσικού αερίου έσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η βλάβη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Γεωργίου Σεφέρη και Λόρδου Βύρωνος και στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, του περιστατικού επιλαμβάνεται η αρμόδια εταιρεία διανομής φυσικού αερίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Έσπασε αγωγός φυσικού αερίου στη Νεάπολη – Αποκλεισμένο το σημείο"

Εντοπίστηκε εργαστήριο ηρωίνης στον Πειραιά

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού για κατοχή, νόθευση και διακίνηση ηρωϊνής, προχώρησαν στον Πειραιά αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα στον Πειραιά, βρέθηκε εξοπλισμένο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ηρωίνης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους 8 κιλών, σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης 730 γραμμαρίων, εξοπλισμός εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης της ηρωίνης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε εργαστήριο ηρωίνης στον Πειραιά"

Ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο  Κυριάκος Μητσοτάκης  ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Μαρέβα και τα παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος, Δάφνη.

Η οικογένειά του ήταν δίπλα του καθόλη τη διάρκεια της ορκωμοσίας, την οποία έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν επίσης οι αδελφές του Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα Μητσοτάκη και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε το πρωτόκολλο.

Νωρίτερα είχε μεταβεί και πάλι στο Προεδρικό προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Το απόγευμα στις 5  όπως έγινε γνωστό θα ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Η ορκωμοσία των μελών της νέα κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης"

Αγρίνιο: Ξυλοδαρμό κατήγγειλαν στο AgrinioTimes.gr γονείς ανήλικου – Σχηματισμός δικογραφίας

Επίθεση δέχθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ένας 17χρονος στην Πλατεία Δημάδη, στο Αγρίνιο. από τέσσερα άτομα και μάλιστα στη μέση του δρόμου.

Σύμφωνα, με τα όσα κατήγγειλαν οι γονείς του ανήλικου μιλώντας στο AgrinioTimes.gr οι τέσσερις δράστες είδαν τον γιο τους με μπλούζα του Παναθηναϊκού και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον σοβαρά στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Παράλληλα, του αφαίρεσαν τόσο τη φανέλα της ομάδας που φορούσε αλλά δεν σταμάτησαν εκεί καθώς -σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλουν οι γονείς του, του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο και χρήματα.

Μετά το σοβαρό αυτό περιστατικό οι γονείς κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου υποβάλλονταν μηνύσεις, ενώ το παιδί οδηγήθηκε και στο Νοσοκομείο Αγρινίου για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Να σημειωθεί πως για το περιστατικό έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των τεσσάρων για κλοπή, αθλητική βία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. 

agriniotimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγρίνιο: Ξυλοδαρμό κατήγγειλαν στο AgrinioTimes.gr γονείς ανήλικου – Σχηματισμός δικογραφίας"

Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι 300 της νέας Βουλής – Ποιοι μένουν εκτός

Αυτοδύναμη κυβέρνηση με 158 βουλευτές σχηματίζει η ΝΔ στη νέα οκτακομματική κυβέρνηση που προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μειωμένες δυνάμεις, μόλις 48 έδρες.

Εκτός μένουν ονόματα όπως οι Βρούτσης, Ξενογιαννακοπούλου, Δραγασάκης, Ραγκούσης, Σπίρτζης και Μουζάλας μεταξύ άλλων.

Aρκετοί οι κερδισμένοι στη Νέα Δημοκρατία, αν και βέβαια υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες καθώς ορισμένοι που εξελέγησαν στις 21 Μαϊου, έχασαν την έδρα τους.

Αναλυτικά ποιοι μπαίνουν στη Βουλή:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Επικρατείας

ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΥΤΡΙΒΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΝΕΦΕΛΗ
ΠΟΛΥΖΟΥ ΜΑΡΙΑ

Α’ Αθηνών

ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ
ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ)
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
Εκτός η Φωτεινή Πιπιλή και ο Ευάγγελος Συρίγος

Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΗΣ)
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΡΑΠΤΗ ΖΩΗ
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΘΟΔΩΡΟΣ)
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΝΙΚΟΣ)
Εκτός Γεώργιος Κουμουτσάκος και Αρια Αγάτσα

Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΜΙΧΑΗΛ (ΓΙΑΝΝΗΣ)
Εκτός Μαρία Συρεγγέλα*, Δημήτρης Καλογερόπουλος

*Αν δεν κρατήσει την έδρα ο Κ. Μητσοτάκης, θα πάει στην Μαρία Συρεγγέλα

Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών

ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ)
ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ)
ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ
ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ
Εκτός οι Αναστάσιος Γαϊτάνης και Ιωάννα Γκελεστάθη

Α’ Πειραιώς

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΔΟΜΝΑ-ΜΑΡΙΑ
ΒΛΑΧΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Β’ Πειραιώς

ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΙΒΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Α’ Ανατολικής Αττικής

ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ)
ΠΕΤΣΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ)
ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Εκτός οι Βάσω Κόλλια και Αικατερίνη Κατσανδρή

Β’ Δυτικής Αττικής

ΚΩΤΣΗΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Επιπλέον έδρα: ΛΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Επιπλέον έδρα: ΠΟΥΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
Αιτωλοακαρνανίας

ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ)
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Αργολίδος

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Αρκαδίας

ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Άρτας

ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αχαΐας

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ
Βοιωτίας

ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Γρεβενών

ΓΙΑΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δράμας

ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δωδεκανήσου

ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)
ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ)
Κερδισμένη έδρα: ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Έβρου

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΕΛΕΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Ευβοίας

ΖΕΜΠΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ)
Επιπλέον έδρα: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Ευρυτανίας

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΩΜΑΪΣ (ΤΖΙΝΑ)
Ζακύνθου

ΑΚΤΥΠΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Ηλείας

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ημαθίας

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Επιπλέον έδρα: ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
Ηρακλείου

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ
Θεσπρωτίας

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Α’ Θεσσαλονίκης

*ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΝΑ
ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ)
ΓΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
*Αν δεν κρατήσει την έδρα ο Κ. Μητσοτάκης, θα την πάρει ο Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος

Β’ Θεσσαλονίκης

ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΑΠΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ)
Ιωαννίνων

ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Επιπλέον έδρα: ΚΕΦΑΛΑ ΜΑΡΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Επιπλέον έδρα: ΑΜΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Καβάλας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ
Επιπλέον έδρα: ΔΕΛΗΚΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Καρδίτσας

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΩΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Επιπλέον έδρα: ΣΚΟΝΔΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ
Επιπλέον έδρα: ΣΠΑΝΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΤΕΛΗΣ)
Καστοριάς

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
Κέρκυρας

ΓΚΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κεφαλληνίας

ΚΑΠΠΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
Κιλκίς

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κοζάνης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Επιπλέον έδρα: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΧΑΛΗΣ)
Κορινθίας

ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρήστου
Επιπλέον έδρα: ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ (ΜΑΡΙΛΕΝΑ)
Κυκλάδων

ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΦΟΡΤΩΜΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Επιπλέον έδρα: ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
Λακωνίας

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ
ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Λάρισας

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Επιπλέον έδρα: ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ
Λασιθίου

ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Λέσβου

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Λευκάδας

ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Μαγνησίας

ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΑΚΡΗ ΖΩΗ (ΖΕΤΤΑ)
ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Μεσσηνίας

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ)
Επιπλέον έδρα: ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Επιπλέον έδρα: ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Ξάνθης

ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΣΠΥΡΟΣ)
Πέλλας

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΛΑΚΗΣ)
ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Πιερίας

ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ (ΦΩΝΤΑΣ)
ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ
ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Πρέβεζας

ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Ρεθύμνης

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ροδόπης

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
Σάμου

ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Σερρών

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
Επιπλέον έδρα: ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
Τρικάλων

ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Επιπλέον έδρα: ΛΙΟΥΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Επιπλέον έδρα: ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ)
Φθιώτιδας

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Επιπλέον έδρα: ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ)
Επιπλέον έδρα: ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Φλώρινας

ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
Φωκίδας

ΜΠΟΥΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Χαλκιδικής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Χανίων

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ)
ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΣΕΒΑΣΤΗ (ΣΕΒΗ)
Επιπλέον έδρα: ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Χίου

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ)

ΣΥΡΙΖΑ

Επικρατείας

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΟΘΩΝ
ΑΚΡΙΤΑ ΕΛΕΝΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Εκτός η Πόπη Τσαπανίδου

Α’ Αθηνών

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ)
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  • Εκτός ο Νίκος Βούτσης

Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών

ΛΙΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
*Εκτός η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ (ΕΦΗ)

  • Εκτός οι *Ρένα Δούρου και Ιωάννης Δραγασάκης

*Αν ο Αλ. Τσίπρας δεν κρατήσει την έδρα, η Δούρου μπαίνει στην Βουλή

Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΑ
ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ
Εκτός ο Ιωάννης Μουζάλας

Α’ Πειραιώς

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

Β’ Πειραιώς

ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΝΙΝΑ)

*Εκτός ο Ιωάννης Ραγκούσης

Α’ Ανατολικής Αττικής

ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
*Εκτός ο Χρήστος Σπίρτζης

Αιτωλοακαρνανίας

ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ)
*Εκτός ο Γρηγόρης Θεοδωράκης

Αργολίδος

ΓΑΒΡΗΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αρκαδίας

ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Άρτας

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ

Αχαΐας

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Εκτός ο Γεώργιος Κυριακόπουλος

Βοιωτίας

ΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ (ΓΙΩΤΑ)

Δράμας

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Δωδεκάνησσα

Εκτός η Χρύσα Καραγιάννη

Ευβοίας

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ

Ηλείας

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ηρακλείου

ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ)
Εκτός ο Σωκράτης Βαρδάκης

Α’ Θεσσαλονίκης

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ)
ΘΡΑΣΚΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ)
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Εκτός ο Ιωάννης Αμανατίδης

Β’ Θεσσαλονίκης

ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Εκτός η Δώρα Αυγέρη

Ιωαννίνων

ΤΖΟΥΦΗ ΜΕΡΟΠΗ
Εκτός ο Ιωάννης Στέφος

Καβάλας

Εκτός η Τάνια Ελευθεριάδου

Καρδίτσας

Εκτός ο Νίκος Μιχαλάκης

Κέρκυρας

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ

Κιλκίς

ΠΑΠΠΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

Κοζάνης

ΒΕΤΤΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Κορινθίας

ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κυκλάδων

Εκτός ο Νικόλαος Συρμαλένιος

Λάρισας

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Εκτός ο Ιωάννης Καριπίδης

Λέσβου

Εκτός ο Ιωάννης Μπουρνούς

Μαγνησίας

ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μεσσηνίας

ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΞΗΣ)

Ξάνθης

ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΙΝ

Πέλλας

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Πιερίας

Εκτός ο Σάκης Γκούνας

Πρέβεζας

ΜΠΑΡΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ροδόπης

ΦΕΡΧΑΤ ΟΖΓΚΙΟΥΡ

Σερρών

ΚΑΡΠΟΥΧΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τρικάλων

ΚΟΝΤΟΤΟΛΗ ΜΑΡΙΝΑ

Φθιώτιδας

ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Φλώρινας

ΠΕΡΚΑ ΘΕΟΠΙΣΤΗ (ΠΕΤΗ)

Χαλκιδικής

ΜΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Χανίων

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΠΑΣΟΚ

Επικρατείας

ΔΟΥΔΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΝΤΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Α’ Αθηνών

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ (ΜΙΛΕΝΑ)

Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ)

Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ*
*Αν δεν κρατήσει την έδρα, θα την πάρει η Παύλος Χρηστίδης

Α’ Ανατολικής Αττικής

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ)

Αιτωλοακαρνανίας

ΣΤΑΡΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Αργολίδος

ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Αρκαδίας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Αχαΐας

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Βοιωτίας

ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δράμας

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)

Δωδεκανήσου

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ευβοίας

ΚΑΖΑΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ηλείας

ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Ηρακλείου

*ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΑΤΣΙΝΑ ΕΛΕΝΗ
*Αν δεν κρατήσει την έδρα θα την πάρει ο Φρέντυ Παρασύρης

Α’ Θεσσαλονίκης

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Β’ Θεσσαλονίκης

Εκτός ο Αθανάσιος Γλαβίνας

Ιωαννίνων

ΤΣΙΜΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Καρδίτσας

Εκτός ο Σωτήρης Παπαγεωργίου

Κέρκυρας

ΜΠΙΑΓΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Κιλκίς

ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Κοζάνης

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (ΠΑΡΙΣ)

Κορινθία

Εκτός η Αικατερίνη Ταγαρά

Λακωνίας

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΝΑΓΙΑ)

Λάρισας

ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Λασιθίου

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ)

Λέσβου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μεσσηνίας

Εκτός ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος

Ξάνθης

ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ

Πέλλης

Εκτός η Ραχήλ Αλεξανδρίδου

Ρεθύμνης

ΧΝΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Ιωάννη

Ροδόπης

ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ του Σαμπρή

Σερρών

Εκτός ο Μιχαήλ Τζελέπης

Τρικάλων

Εκτός ο Γεώργιος Οικονόμου

Φθιώτιδας

Εκτός ο Νίκος Τσώνης

Χαλκιδικής

ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Χίου

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΚΚΕ

Επικρατείας
ΠΑΦΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Α’ Αθηνών

ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ)

Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών

*ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΤΕΝΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
*Αν δεν κρατήσει την έδρα θα την πάρει η Ερη Ρίτσου

Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών

ΔΑΓΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ)
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΡΟΣ

Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών

ΔΙΓΕΝΗ ΑΣΗΜΙΝΑ (ΣΕΜΙΝΑ)
ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Α’ Πειραιώς

ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Β’ Πειραιώς

ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ

Α’ Ανατολικής Αττικής

ΓΚΙΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αιτωλοακαρνανίας

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αχαΐας

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ευβοίας

ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ηρακλείου

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Α’ Θεσσαλονίκης

*ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
*Αν δεν την κρατήσει την παίρνει ο Ιωάννης Δελής

Β’ Θεσσαλονίκης

ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Ιωαννίνων

Εκτός ο Νικόλαος Εξαρχος

Κοζάνης

Εκτός η Τίνα Κουζιάκη

Λάρισας

ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Λέσβου

Κερδίζει έδρα: ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ

Μαγνησίας

ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μεσσηνίας

Εκτός ο Νικόλαος Κουτρουμάνος

Τρικάλων

Εκτός ο Αχιλλέας Κανταρτζής

Φθιώτιδας

Χάνει την έδρα που είχε ο Δ. Κουτσούμπας

Χανίων

Εκτός ο Αλέξανδρος Μαρινάκης

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Α’ Αθηνών: ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών: ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών: ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών: ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Β’ Πειραιώς: ΖΕΡΒΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Α’ Ανατολικής Αττικής: ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αιτωλοακαρνανίας: ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Αχαϊας: ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ηρακλείου: ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Α’ Θεσσαλονίκης: ΚΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Β’ Θεσσαλονίκης: ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – *Αν δεν κρατήσει την έδρα, θα την πάρει ο Πέτρος Δημητριάδης

Λάρισας: ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Επικρατείας: ΣΑΡΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Α’ Αθηνών: ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών: ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών: ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Ιωσήφ*

*Αν δεν την κρατήσει πάει στην Νίκη Αγιοστρατίδου

Β’ Πειραιώς : ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΧΑΪΔΩ

Α’ Ανατολικής Αττικής: ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Αχαΐας: Εκτός ο Ιωάννης Λαϊνιώτης

Έβρου: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Εύβοιας: Εκτός ο Βασίλειος Αρμόνης

Ημαθίας: ΚΟΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Α’ Θεσσαλονίκης: ΚΟΥΠΕΛΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ – Εκτός ο Χαράλαμπος Παναγιωτίδης

Β’ Θεσσαλονίκης: ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Λάρισας: Χάνει την έδρα ο Κυριάκος Βελόπουλος

Σερρών: ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΝΙΚΗ

Επικρατείας: ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Α’ Αθηνών: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΤΣΙΟΣ

Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών: ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ

Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών: ΒΡΕΤΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Α’ Ανατολικής Αττικής: ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ

Αχαΐα: ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Α’ Θεσσαλονίκης: ΝΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Β’ Θεσσαλονίκης: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Λάρισας: ΡΟΥΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πιερίας: ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Α’ Αθηνών: ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ

Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών: ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ

Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών: ΚΕΦΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΖΩΡΤΖΙΑ)

Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών: ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Β’ Πειραιώς: ΑΡΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Θωμά

Α’ Ανατολικής Αττικής: ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

Α’ Θεσσαλονίκης: ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Β’ Θεσσαλονίκης: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι 300 της νέας Βουλής – Ποιοι μένουν εκτός"

Εκλογές 2023: Να μη μετέχει στο νέο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής – Η συνάντηση με Μητσοτάκη

Συνάντηση είχαν σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, με τον Κώστα Καραμανλή να ενημερώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολύ καλή πορεία του προεκλογικού αγώνα στο Νομό Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μη μετέχει στο νέο υπουργικό συμβούλιο, αναλαμβάνοντας την ηθική υποχρέωση να βρίσκεται εκτός κυβερνητικού σχήματος, ώσπου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες από τη δικαιοσύνη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Να μη μετέχει στο νέο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής – Η συνάντηση με Μητσοτάκη"

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Άγης Τάτσης – Άρχισαν τα όργανα μετά τη βαριά ήττα

Με μια μακροσκελή ανάρτηση γεμάτη αιχμές, ο Άγης Τάτσης, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την συντριπτική ήττα του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Άγης Τάτσης, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ του 2019, σημείωσε, μετά την βαριά ήττα στις εκλογές, πως: «Στο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε και λειτουργεί μία φράξια, η οποία μοναδική στόχευση έχει την καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην λογική ενός “καθαρού κόμματος” της δήθεν ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία σε κάθε προσπάθεια του κόμματος για ανάκαμψη, φρόντιζε με δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών της να την ακυρώνει. Ακυρώνοντας παράλληλα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα».

Και συνεχίζει: «άνθρωποι, ανεπάγγελτοι, παντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν και το πιο απλό πολιτικό ζήτημα, κράδαιναν ένα “αριστερόμετρο” με το οποίο προσπαθούσαν να μετρήσουν τον ίσκιο του καθενός. Μόνο που μετρούσαν τη σκιά τους το πρωί και όλων των άλλων το βράδυ».

Καταλήγει, δε, πως «ας είναι η κίνηση μου αυτή, μία συμβολή στην προσπάθεια για ουσιαστική ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου».

Σημειώνεται πως ο ίδιος ανέφερε πως είχε στείλει επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα μετά τις πρώτες εκλογές του Μαΐου στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων «γελάει το πανελλήνιο μαζί μας» και σημείωνε πως δεν θα δημοσιοποιήσει την επιστολή πριν τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Η ανάρτηση του Άγη Τάτση:

«Μία προσωπική αποτίμηση.

(και συγνώμη για το σεντόνι)

Αποχώρησα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το κόμμα που υπηρέτησα από τα μαθητικά μου χρόνια, το 2013, διαφωνώντας με τη δομική συμπόρευση με τη δεξιά. Στον ΣΥΡΙΖΑ εντάχτηκα, μετά την ήττα του 2019, για ευνόητους λόγους.

Ανταποκρίθηκα και εγώ και πολλοί σύντροφοι μου στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για διεύρυνση και μετασχηματισμό του κόμματος.

Πίστεψα και προσπάθησα να συμβάλλω στο μετασχηματισμό του, σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό, προοδευτικό σοσιαλιστικό κόμμα.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκα και βρεθήκαμε αντιμέτωποι στην σταθερή άρνηση της κομματικής γραφειοκρατίας να συμβάλει σε αυτή την μετεξέλιξη. Άρνηση που συχνά έπαιρνε τη μορφή της χυδαιότητας και του παραλογισμού.

Άνθρωποι, ανεπάγγελτοι, παντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν και το πιο απλό πολιτικό ζήτημα, κράδαιναν ένα “αριστερόμετρο” με το οποίο προσπαθούσαν να μετρήσουν τον ίσκιο του καθενός. Μόνο που μετρούσαν τη σκιά τους το πρωί και όλων των άλλων το βράδυ.

Άνθρωποι, που το μόνο προσόν τους ήταν η παλαιόθεν φιλική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε και λειτουργεί μία φράξια, η οποία μοναδική στόχευση έχει την καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην λογική ενός “καθαρού κόμματος” της δήθεν ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία σε κάθε προσπάθεια του κόμματος για ανάκαμψη, φρόντιζε με δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών της να την ακυρώνει. Ακυρώνοντας παράλληλα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Χθες, αυτή η φράξια πέτυχε το στόχο της.

Ο προοδευτικός χώρος κατέγραψε την χειρότερη εκλογική επίδοση στην ιστορία του.

Τα όσα διαδραματίστηκαν όμως την τελευταία περίοδο γύρω από τα εθνικά θέματα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, τουλάχιστον για εμένα.

Οι “Πρέσπες του Αιγαίου”, οι αθλιότητες στο Δήμο Αθηναίων γύρω από το θέμα της υποστήριξης του φυλακισμένου Έλληνα δημάρχου και τέλος τα όσα απίστευτα ακούστηκαν για την μειονότητα στην Θράκη, όπου κάποιοι έφτασαν να ζητάνε απογραφή του εκεί πληθυσμού, αποκάλυψαν τις προθέσεις τους αλλά έθεσαν και πολλούς προ των ευθυνών και της συνείδησης τους.

Ήδη από την 1 Ιουνίου, απέστειλα στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, την επιστολή μου αυτή με την οποία του δήλωνα ότι αποχωρούσα από το κόμμα, το περιεχόμενο της οποίας αυτοδεσμεύθηκα να μη δημοσιοποιήσω μέχρι τις εκλογές.
Λυπάμαι για αυτή την εξέλιξη, όμως κάποιοι πρέπει να μιλήσουν.

Η ευθύνη αυτή δεν είναι μόνο αυτοαναφορική. Έχει να κάνει με την ευθύνη απέναντι στο χώρο. Απέναντι στην ιστορία και τη διαδρομή του καθενός που εντάχθηκε και συμπαρατάχθηκε στην προσπάθεια για την σφυρηλάτηση της ενότητας της δημοκρατικής παράταξης.

Ας είναι η κίνηση μου αυτή, μία συμβολή στην προσπάθεια για ουσιαστική ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου.

Παραμένω σταθερά και αταλάντευτα στρατευμένος στις ίδιες αξίες και τις ίδιες αρχές που υπηρέτησα και υπηρετώ από νέο παιδί».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Άγης Τάτσης – Άρχισαν τα όργανα μετά τη βαριά ήττα"

Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους στη Γλυφάδα για ληστείες σε βάρος 14χρονων – Τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς

Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα, στην περιοχή της Γλυφάδας, κατηγορούμενοι για δύο ληστείες σε βάρος 14χρονων και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τη 01:00, τέσσερις δράστες πλησίασαν έναν 14χρονο και του αφαίρεσαν από τον λαιμό μια χρυσή αλυσίδα, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Το θύμα ενημέρωσε αστυνομικούς που ήταν σε κοντινό σημείο, οι οποίοι ξεκίνησαν αναζητήσεις. Μετά από λίγο εντόπισαν τους τρεις από τους δράστες, ηλικίας 16 ετών ο ένας και 17 χρόνων οι άλλοι δύο, τους οποίους ακινητοποίησαν. Κατά την διάρκεια της σύλληψής τους, οι κατηγορούμενοι τραυμάτισαν ελαφρά δύο από τους αστυνομικούς, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι φερόμενοι ως δράστες, λίγο πριν από την σύλληψή τους, αφαίρεσαν και από άλλο έναν 14χρονο χρυσή σελίδα από τον λαιμό του.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σε εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και του τέταρτου δράστη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους στη Γλυφάδα για ληστείες σε βάρος 14χρονων – Τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς"

Σαλαμίνα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Ναύσταθμο με την κατηγορία της κατασκοπείας

Δύο άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 63 και 67 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής καθώς είχαν μπει σε στρατιωτικό χώρο στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τους δύο άνδρες εντόπισαν φαντάροι, ήταν εμφανώς μεθυσμένoι και τους παρέδωσαν στην αστυνομία, με την κατηγορία σε βάρος του να είναι αυτή της κατασκοπείας.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαλαμίνα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Ναύσταθμο με την κατηγορία της κατασκοπείας"

Ιστορικό ρεκόρ 47,17% σημείωσε η αποχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου – Η περιφέρεια με 66,76%

Ιστορικό ρεκόρ σημείωσε η αποχή στις χθεσινές εκλογές. Το 47,17% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους δεν προσήλθε στις κάλπες, με αποτέλεσμα να καταγραφεί το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής, τουλάχιστον στην περίοδο της μεταπολίτευσης. Το υψηλότερο ποσοστό αποχής καταγράφεται στην εκλογική περιφέρεια Φλώρινας με 66,76% και ακολουθούν η Κεφαλληνία με 62,48%, η Ευρυτανία με 61,37% και η Λακωνία με 61%.

Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αποχής καταγράφηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 με 43,84%, ενώ υψηλά ήταν τα ποσοστά και στις δύο προηγούμενες εκλογές, του 2019 με 42,22% και του περασμένου Μαΐου με 39,06%.

Στον αντίποδα, εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά αποχής καταγράφονται στις δυο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις του 1989 (19,67% και 19,31%), στις πρώτες εκλογές της μεταπολίτευσης, το 1974 (20,47%) και στις εκλογές του 1985 (20,9%), σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιστορικό ρεκόρ 47,17% σημείωσε η αποχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου – Η περιφέρεια με 66,76%"

Ξαφνικό μπουρίνι κατέστρεψε καλλιέργειες στον κάμπο του Βελβεντού Κοζάνης- Καταστράφηκαν ροδάκινα, νεκταρίνια και μήλα

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε σε ροδάκινα και νεκταρίνια, που ήταν έτοιμα προς συγκομιδή το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε το Βελβεντό Κοζάνης. Καταστράφηκαν επίσης δεντροκαλλιέργειες με μήλα.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού Βασίλης Τζουράς επισημαίνει ότι υπέστησαν σοβαρές ζημιές και τα συστήματα αντιχαλαζικής προστασίας που έχουν εγκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του κάμπου.

«Ήταν τόσο δυνατοί οι άνεμοι που επικράτησαν στιγμιαία που στην κυριολεξία γκρέμισαν δίχτυα και κολώνες, καταπλακώνοντας και καταστρέφοντας τα δένδρα. Η καταστροφή σε αυτές τις καλλιέργειες είναι καθολική» τόνισε ο κ. Τζουράς και πρόσθεσε ότι «έχει ήδη ενημερωθεί το τοπικό κλιμάκιο του ΕΛΓΑ προκειμένου να προχωρήσει στις εκτιμήσεις των ζημιών» είπε.

φωτ: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

φωτ: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

φωτ: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΑΠΕ-ΜΠΕ/tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξαφνικό μπουρίνι κατέστρεψε καλλιέργειες στον κάμπο του Βελβεντού Κοζάνης- Καταστράφηκαν ροδάκινα, νεκταρίνια και μήλα"

Ρόδος: Επικίνδυνη φωτιά στ' Αφάντου - ξεκίνησε από δίκυκλο που τυλίχτηκε στις φλόγες

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγα λεπτά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε σε δίκυκλο όχημα, το οποίο βρίσκονταν σταθμευμένο στην περιοχή "Τραπεζία" στα Αφάντου. 

Η φωτιά, από τις πρώτες πληροφορίες επεκτείνεται σε διπλανό χώρο και για τον λόγο αυτό, η πυροσβεστική υπηρεσία Ρόδου λαμβάνει τα δέοντα μέτρα, στέλνοντας στο σημείο τρία οχήματα. 

Εξαιτίας του καπνού που έχει κατακλύσει την περιοχή, εκκενώθηκε ξενοδοχειακή  μονάδα. 

Λίγο μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα, η φωτιά φαίνεται να τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 

 

 

 

 

rodiaki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Επικίνδυνη φωτιά στ' Αφάντου - ξεκίνησε από δίκυκλο που τυλίχτηκε στις φλόγες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news