facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

myΘέρμανση: Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα Θέρμανσης. Τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων από 1,3 εκατομμύρια δικαιούχους του φετινού επιδόματος. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Με την πρώτη πληρωμή, στις 21 Δεκεμβρίου θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι νέοι δικαιούχοι για αγορές που έχουν γίνει έως 30 Νοεμβρίου. Την ίδια ημερομηνία θα λάβουν και την προκαταβολή οι περσινοί δικαιούχοι ανεξάρτητα από το αν έχουν αγοράσει καύσιμα ή όχι.

Τέλος Φεβρουαρίου θα γίνει η δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης για αγορές που θα γίνουν έως τέλος Ιανουαρίου του 2023, ενώ 28 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα για αγορές έως 31 Μαρτίου του επόμενου έτους.

Έως 800 ευρώ είναι το ποσό του επιδόματος, για κατοίκους στο 90% των περιοχών ενώ για τις πιο ψυχρές περιοχές, η επιδότηση φτάνει έως και τα 1000 ευρώ. Για παράδειγμα, μια οικογένεια με δυο παιδιά στο Βελούχι τα Δολιανά την Παύλιανη ή την Βυτίνα θα λάβει επίδομα θέρμανσης από 618 έως 992 ευρώ.

«Αποτελεί ακόμη ένα μέτρο που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά δίπλα στα ελληνικά νοικοκυριά και κατά την παρούσα ενεργειακή κρίση», ανέφερε σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών.

Διπλό επίδομα έως 1600 ευρώ θα λάβουν φέτος οι νέοι δικαιούχοι που δεν θα χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο αλλά και οι παλαιοί που θα στραφούν στο πετρέλαιο, σε άλλη από τις επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή στην τηλεθέρμανση.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "myΘέρμανση: Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης"

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα στον Στόλτενμπεργκ για κλιμάκωση της έντασης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα, στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας ότι ευθύνεται για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης. Είπε μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι θα ήταν χρήσιμο να ενθαρρυνθεί η Αθήνα για να δεσμευτεί σε διάλογο με την Άγκυρα.

Σύμφωνα εξάλλου με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος πρόεδρος και ο Στόλτενμπεργκ συζήτησαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις προκλήσεις από την Ελλάδα και το τριμερές μνημόνιο που υπέγραψαν η Τουρκία με τη Φινλανδία και τη Σουηδία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, τον περασμένο Ιούνιο, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα στον Στόλτενμπεργκ για κλιμάκωση της έντασης"

«Ράπισμα» από τη Frontex στην Άγκυρα: Σοβαρό επεισόδιο σε ελληνική περιοχή ευθύνης

Σε μπούμεραγκ για την Τουρκία εξελίσσεται το επεισόδιο που επιχείρησε να προκαλέσει στα ανοιχτά της Σάμου κατά την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, όταν τουρκική ακταιωρός έστρεψε τα όπλα σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Η Frontex σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζει το περιστατικό ως ιδιαίτερά σοβαρό και προχωρά σε ανεξάρτητη έρευνα.

Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά την αναφορά του πληρώματος ιταλικού σκάφους της Frontex που ήταν παρών στο επεισόδιο και δικαιώνει τη θέση της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα το πλήρωμα του ιταλικού σκάφους συνέταξε επίσημη αναφορά την οποία απέστειλαν στην έδρα του Ευρωπαϊκού οργανισμού στη Βαρσοβία, όπου αναφέρει ξεκάθαρα ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στην ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης (SAR).

Πλακιωτάκης: Η Άγκυρα θέλει να «προκαλέσει επεισόδιο»

«Πυρά» κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης για την παρενόχληση που πραγματοποίησε τουρκική ακταιωρός σε σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Σάμου, στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών.

«Μέσα σ’ ένα 24ωρο, αφενός η Τουρκία εξακολουθεί να επιτρέπει στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών να στέλνουν συνανθρώπους μας στο θάνατο, με την Ελλάδα να σώζει όσο περισσότερους μπορεί και αφετέρου, σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής, προκαλεί, εισερχόμενο στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα, επιθυμώντας ίσως να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε:

«Τα στελέχη του Λιμενικού αντέδρασαν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, χωρίς να παρασυρθεί στα παιχνίδια που επιδιώκει η Τουρκία στο Αιγαίο».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Ράπισμα» από τη Frontex στην Άγκυρα: Σοβαρό επεισόδιο σε ελληνική περιοχή ευθύνης"

Νέο κρεσέντο προκλητικότητας από την Τουρκία – Θέλει διάλογο εφ’ όλης της ύλης

Νέο κρεσέντο προκλητικότητας από την Άγκυρα, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησε η Ελλάδα να υποχωρήσει στα φυσικά της σύνορα, ώστε «να μην υπάρχει καμία απειλή από τα νησιά προς την Τουρκία», όπως υποστήριξε.

Εάν προχωρήσουν παραπέρα, θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε αυτό το ερώτημα σε νομικό επίπεδο και σε άλλους τομείς. Εάν η Ελλάδα υποχωρήσει στα δικά της φυσικά σύνορα και έχει πολιτική προοπτική εντός των δικών της δυνάμεων, θα είναι προς όφελος της” τόνισε ο Καλίν.

Απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό και τα τετελεσμένα που θέλει να επιβάλει η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, με πυξίδα το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, η Αθήνα προτάσσει την προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, με τον Νίκο Δένδια να αναδεικνύει τις νόμιμες συμφωνίες και τα έργα στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα.

Αυτό το ούτως αποκαλούμενο «μνημόνιο» βασίζεται σε ένα προηγούμενο «μνημόνιο» που αψηφούσε όχι μόνο βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και θεμελιώδεις αρχές της γεωγραφίας. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι πολλά κράτη έσπευσαν να το καταγγείλουν. Η Ελλάδα έχει καταστήσει τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, το «ευαγγέλιο» των προτεραιοτήτων της εξωτερικής της πολιτικής” τόνισε ο κ. Δένδιας.

Αναφαίρετο είναι το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα διαμηνύει ο Γιώργος Γεραπετρίτης: “Η Ελλάδα διατηρεί απολύτως το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας -και θα το πράξει σε χρόνο που εκείνη κρίνει ότι είναι ο χρήσιμος και αναγκαίος“.

Απαντώντας στις προβοκατόρικες ερωτήσεις Τουρκάλας δημοσιογράφου, ο αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα ανέδειξε τη σημασία των σχέσεων με την Ελλάδα. “Η συνεργασία με την Ελλάδα είναι σημαντική για να ενδυναμώσουμε την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Άρα και οι δύο χώρες είναι σημαντικές για τις αμυντικές μας σχέσεις” σημείωσε ο Τζεφ Φλέικ.

Η πρώτη συνάντηση με υπουργό της νέας ιταλικής κυβέρνησης έλαβε χώρα στη Ρώμη, με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να συζητά με τον ιταλό ομόλογό του για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την ενέργεια και το μεταναστευτικό. “Έχουμε κοινές απόψεις με την παλαιά, αλλά και με την καινούργια ιταλική κυβέρνηση, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει μια ενιαία, σοβαρή και συγκροτημένη απάντηση σε όλες τις προκλήσεις. Με διαβεβαίωσε ότι η Ιταλία παραμένει ταυτισμένη με τη θέση που υποστηρίζει τα ελληνικά συμφέροντα” δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Οι άριστες σχέσεις Ελλάδας- Ισραήλ επιβεβαιώθηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Νετανιάχου, μετά τη νίκη του τελευταίου στις ισραηλινές εκλογές.

Η Άγκυρα θέλει διάλογο εφ’ όλης της ύλης

Στην Αθήνα είναι πλέον γνωστό ότι όσο πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, η πίεση της Άγκυρας προς την Ουάσινγκτον θα αυξάνεται, με βασικό αντικείμενο τα F-16. Παραλλήλως οι Τούρκοι θα αυξάνουν την ένταση και προς την Ελλάδα, διότι ξέρουν ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν για την ενότητα της ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Η Αθήνα πάντως δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο των προκλήσεων. Το είπε ξεκάθαρα χθες και ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης, είναι η αιχμή του δόρατος της τουρκικής αναθεωρητικής ατζέντας και η αντιμετώπιση αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Επιπλέον, οι Τούρκοι δια της πρόσφατης εμφάνισης Τσαβούσογλου επιχειρούν να μεταδώσουν στη διεθνή κοινότητα ότι είναι διατεθειμένοι να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου για όλα τα θέματα: Γκρίζες ζώνες, αποστρατιωτικοποίηση, FIR, μειονότητα κλπ.

Θέλουν να κατηγορήσουν την Ελλάδα ότι περιορίζει το διάλογο στη μία διαφορά. Η θέση όμως της Αθήνας δεν αλλάζει. Θα συνεχίσει να καλεί την Άγκυρα σε διάλογο μόνο για τη διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Το παράθυρο του διαλόγου παραμένει κλειστό με ευθύνη της Τουρκίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο κρεσέντο προκλητικότητας από την Τουρκία – Θέλει διάλογο εφ’ όλης της ύλης"

Επεισόδια με χημικά και μολότοφ στα Εξάρχεια, πληροφορίες για 15 προσαγωγές

Γενικευμένη ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών όσο αστυνομικών στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής (4/11). Λίγο μετά τις 19:30 ομάδα 300 ατόμων συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια και επιχείρησε να κλείσει το δρόμο, προκειμένου να κάνουν πορεία. Αφορμή στάθηκαν οι εργασίες κατασκευής στάσης μετρό στα Εξάρχεια.

Όταν οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να ανοίξουν τον δρόμο, τους επιτέθηκαν με αντικείμενα και κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Εκεί ξεκίνησαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 προσαγωγές.

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων

«Με τον βίαιο αποκλεισμό της πλατείας της γειτονιάς μας, τα έργα και τον αποκλεισμό στο Λόφο μας, τη συνεχή αστυνομοκρατία στους δρόμους των Εξαρχείων και τη σταδιακή απονέκρωση του Κάτω Πολυτεχνείου μας είναι πια ξεκάθαρο πως ο στόχος του εξευγενισμού, της ανάπλασης και των μπάτσων είναι η πολιτική απονέκρωση και κοινωνική αποστείρωση της γειτονιάς μας» αναφέρει η ανακοίνωση της συλλογικότητας και προσθέτει:

«Δε θέλουμε τις γειτονιές μας ζώνες κατανάλωσης και τουριστικά αξιοθέατα. Δε θέλουμε τις γειτονιές μας αντικείμενο εκμετάλλευσης και κερδοφορίας. Δε θέλουμε να ζούμε σε μια διασκεδασούπολη ανάμεσα σε τουρίστες, μπαρ, μπράβους, μπάτσους και σκουπίδια.

»Θέλουμε τις γειτονιές μας για να ζούμε και να δρούμε εμείς, τα παιδιά μας και οι φίλοι μας. Θέλουμε τους χώρους μας ανοιχτούς και ελεύθερους. Εκεί που κοινωνικοποιούμαστε, οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας και ορίζουμε εμείς οι ίδιες και οι ίδιοι τις ανάγκες μας.

Θα κρατήσουμε το Λόφο Στρέφη ζωντανό και δημόσιο, θα αποκρούσουμε τα σχέδια εξευγενισμού και πολιτικής απονέκρωσης της γειτονιάς μας».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια με χημικά και μολότοφ στα Εξάρχεια, πληροφορίες για 15 προσαγωγές"

Έρχεται η κακοκαιρία EVA – Μήνυμα από το 112 και στην Πελοπόννησο

Συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας με την ονομασία “EVA” και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) αναμένονται κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

  • από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο,
  • από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,
  • από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και,
  • κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων
Παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται η κακοκαιρία EVA – Μήνυμα από το 112 και στην Πελοπόννησο"

Κατάθεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο

\Με την κατάθεση του Σταύρου Κοντονή συνεχίστηκε η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να εκφράζει την έκπληξη του τόσο για τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων που είχε κάνει η Ελένη Ράικου όσο και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που είχαν σταλεί στη Βουλή για τη υπόθεση της Novartris.

Ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στις καταγγελίες της κ.Ράικου με την παραίτηση της είπε:

«Έπεσα από τα σύννεφα όταν ενημερώθηκα για την παραίτησή της» σημειώνοντας πως την προηγούμενη ημέρα είχαν συναντηθεί και δεν του είπε τίποτα. «Θεωρούσα ότι έπρεπε να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις, να πει ποιοι ήταν αυτοί που την πίεζαν. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι με την ανακοίνωσή της εννοούσε τον Παπαγγελόπουλο… Όταν διάβασα την ανακοίνωσή της, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι υφίσταται πιέσεις από εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών. Εκεί εξανέστη. Τώρα βέβαια που πέρασαν τα χρόνια άλλες σκέψεις κάνω», τόνισε ο κ. Κοντονής συμπληρώνοντας: «Πιστεύω ότι η κ. Ράικου κατά τη διάρκεια που εκτελούσε τα καθήκοντα της, τα εκτελούσε με τρόπο ικανοποιητικό, θα μπορούσα να πω και άριστο».

Ο πρώην υπουργός κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του εκτίμησε ότι κανένα μέλος της τότε κυβέρνησης δεν είχε πρόθεση να συγκαλύψει την υπόθεση.

«Πολλοί ίσως έδειχναν ένα υπέρμετρο ζήλο» πρόσθεσε και μίλησε για τις επιφυλάξεις του για τον μεγάλο αριθμό εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.

«Είχα κάποιες επιφυλάξεις για κάποια πράγματα που έλεγαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και κυρίως για το σύνολο προσώπων που τίθεντο υπό κατηγορία».

Όσον αφορά την υπόθεση της Novartis, δήλωσε ότι εξαρχής είχε σχηματίσει την άποψη ότι την ευθύνη για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο είχαν οι γιατροί με τις παράνομες συνταγογραφήσεις που προκάλεσαν, όπως είπε «αιμορραγία στην ελληνική οικονομία».

Ο κ. Κοντονής πρόσθεσε, ότι εκτός από τους γιατρούς, θεωρούσε ότι μπορεί και κάποιος πολιτικός με τις τιμολογήσεις να είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο, αλλά όταν είδε το φάκελο με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα «σκοτείνιασε ο νους του». Μάλιστα, σημείωσε ότι η αναφορά σε πρόσωπα, όπως ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παν. Πικραμένος, οι υπουργοί Οικονομικών, «του προκάλεσαν εντύπωση». Αναφέρθηκε δε στην κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα που αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Όσα είχαν λεχθεί για την τροχήλατη βαλίτσα με λεφτά στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν λέγονται ούτε σε ασφαλιστικά μέτρα, όπου αρκεί απλή πιθανολόγηση», ενώ συμπλήρωσε ότι τα αναφερόμενα για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα «ξεπερνούν κάθε φαντασία».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάθεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο"

Άνω Λιόσια: Ρομά πυροβόλησε γνωστό Ρομά 5 φορές στα πόδια στη Λεωφόρο Φυλής – 3 προσαγωγές

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στη Λεωφόρο Φυλής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο τραυματίας είναι Ρομά γνωστής οικογένειας. Συγκεκριμένα στις 17:45 στην οδό Φυλής στα Λιόσια ένας Ρόμα προσέγγισε άλλους τρεις Ρόμα.

Πυροβόλησε τον έναν πέντε φορές στα πόδια.

Ο τραυματίας πήγε μόνος του στο Θριάσιο, ενώ έχουν γίνει τρεις προσαγωγές.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » " Άνω Λιόσια: Ρομά πυροβόλησε γνωστό Ρομά 5 φορές στα πόδια στη Λεωφόρο Φυλής – 3 προσαγωγές"

Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός αύριο, Σάββατο (05.11.2022) παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση λόγω της κακοκαιρίας Eva. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα έχουν ως χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας  (ΕΜΥ): Αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα έχουν ως χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και στα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ανατολικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και τα φαινόμενα από το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, όπου από το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το μεσημέρι σταδιακά στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην υπόλοιπη Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κατά τη διάρκεια της νύχτας σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι – Αναλυτική πρόγνωση"

ΑΑΔΕ: Σφραγίστηκε βενζινάδικο στο Χαλάνδρι για μη έγκυρες αποδείξεις

Συνεχίζουν να πραγματοποιούνται καταγγελίες πολιτών για επιχειρήσεις, που είτε δεν εκδίδουν έγκυρες αποδείξεις, είτε τα στοιχεία των παραστατικών αυτών αποθηκεύονται παραποιημένα στους σχετικούς μηχανισμούς και τελικά στο myDATA.

Σειρά είχε αυτή τη φορά πρατήριο καυσίμων στο Χαλάνδρι, στο οποίο οδηγήθηκαν οι ελεγκτές, μετά από επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες καταναλωτών.

Με βάση αυτές, τα στελέχη της ειδικής ομάδας της ΑΑΔΕ για τα καύσιμα προχώρησαν σε ειδική ανάλυση, η οποία οδήγησε στην κατάστρωση επιχειρησιακού σχεδίου.

Βάσει αυτού, έγιναν έλεγχοι σε δύο φάσεις:

Στην πρώτη φάση, διαπιστώθηκε η εγκυρότητα των καταγγελιών και ότι το πρατήριο, επί της οδού Παπανικολή 142 και Νικηταρά, δεν εξέδιδε αποδείξεις.

Στη δεύτερη φάση, αποκαλύφθηκε ότι το πρατήριο είχε παραποιήσει το σύστημα εισρών – εκροών.

Κατά συνέπεια, σφραγίστηκε, την ώρα που η έρευνα συνεχίζεται και επεκτείνεται στο σύνολο των βιβλίων και παραστατικών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Σφραγίστηκε βενζινάδικο στο Χαλάνδρι για μη έγκυρες αποδείξεις"

Καιρός – Κακοκαιρία «EVA»: Η έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Η κακοκαιρία EVA αναμένεται με άγριες διαθέσεις με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να κάνει έκτακτη ενημέρωση.

Την ενημέρωση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ιωάννης Αρτοποιός τονίζοντας ότι έχει ήδη σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του βορείου Ιονίου και της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Ανάλογα με τα φαινόμενα και την εξέλιξή τους θα αποσταλούν και άλλα μηνύματα από το 112 στους πολίτες εφόσον κριθεί απαραίτητο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη αναφορικά με την κακοκαιρία αύριο Σάββατο.

Επιπλέον, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης – εφόσον απαιτηθεί προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα – έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα.

«Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες θα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα. Συστήνουμε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Αρτοποιός απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας:

-Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων

-Έχετε πάντα υπόψιν σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα υψηλότερα σημεία του σπιτιού

-Μην διασχίζετε για κανέναν λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε σε αυτή τη θέση

Παράλληλα, αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για την εκ νέου αξιολόγηση της εξέλιξης της κακοκαιρίας, ενώ σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας του ΠΣ αλλά και όλων των συναρμόδιων φορέων.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το έκτακτο δελτίο του καιρού θα επικαιροποιείται ανά 12 ώρες και θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ( http://www.emy.gr/emy/el/).

Σημειώνεται, ότι όπως έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία EVA αναμένεται να πλήξει σταδιακά από αύριο το πρωί μεγάλο μέρος της χώρας με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Τέλος, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 737 πυρκαγιές σε δασικές και αγροτοδασικές εκτάσεις, αριθμός ρεκόρ για τον Οκτώβριο. Σχετικά με την πυρκαγιά στον Ίασμο Κομοτηνής ο κ. Αρτοποιός είπε ότι έχει ελεγχθεί στο μεγαλύτερο μέρος της περιμέτρου της στον ελλαδικό χώρο. «Παρ’ όλη την δυσχέρεια στην πρόσβαση λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων τοπογραφικών χαρακτηριστικών, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις. Στα πλέον δυσπρόσιτα σημεία γίνονται συντονισμένες ενέργειες από ισχυρές επίγειες κι εναέρια μέσα για την τελική οριοθέτησή της», τόνισε.

«Αποτελεί βεβαιότητα ότι ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται όλο και πιο συχνά. Είμαστε σε κλιματική κρίση», κατέληξε.
Σε κόκκινο συναγερμό η Ήπειρος

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος είπε στο ΑΠΕ, πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους, ειδικά στα παράλια της Ηπείρου, που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό. Να σημειωθεί, πως η Πάργα και τα Σύβοτα, επλήγησαν πριν περίπου ένα μήνα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ανάλογη είναι και η εικόνα στην Κέρκυρα όπου έπληξε η προηγούμενη κακοκαιρία και τα συνεργεία των Δήμων καθαρίζουν ρέματα και φρεάτια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Κακοκαιρία «EVA»: Η έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική"

Μάνδρα: Ομολόγησε ο 14χρονος ότι σκότωσε κατά λάθος τον αδερφό του

Ομολόγησε προφορικά ο 14χρονος ότι σκότωσε κατά λάθος τον 17χρονο αδερφό του στη Μάνδρα και αναμένεται να οδηγηθεί το Σάββατο στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμενόταν να μεταβεί στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό προκειμένου να υποδείξει που πέταξε το όπλο.

Υπενθυμίζεται ότι τον 17χρονο εντόπισε νεκρό με μία σφαίρα ψηλά στον αυχένα ένας περαστικός βοσκός ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δίπλα στο νεκρό παιδί υπήρχαν δυο φυσίγγια από κυνηγετική καραμπίνα.

Όλα έγιναν χθες το πρωί όταν ο 17χρονος και ο 14χρονος αδερφός του ξεκίνησαν από μία στάνη που διατηρεί η οικογένεια στην περιοχή για να βοσκήσουν τα πρόβατα σε διπλανό λόφο. Το μεσημέρι ο 14χρονος επέστρεψε στο σπίτι, ωστόσο ο 17χρονος αγνοούταν και λίγο μετά τις 5 η οικογένεια έμαθε τα τραγικά νέα. Για αρκετές ώρες τόσο ο πατέρας των παιδιών όσο και ο 14χρονος ήταν εξαφανισμένοι και αναζητούνταν από την αστυνομία. Αργά το βράδυ πήγαν στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν και σύμφωνα με πληροφορίες ο 14χρονος φέρεται να κατέθεσε ότι είχαν πάει να βοσκήσουν τα πρόβατα, κάποια στιγμή έχασε από τα μάτια του τον αδερφό του και προσπάθησε να τον ψάξει μέσα στο δάσος. Αφού δεν τα κατάφερε να τον βρει επέστρεψε σπίτι προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Παράλληλα ο πατέρας στην κατάθεσή του έχει πει ότι κανένα μέλος της οικογένειας δεν έχει στην κατοχή του κυνηγετική καραμπίνα.

Ο μεγάλος αδερφός της οικογένειας φέρεται να υποστήριξε νωρίτερα ότι «Ο μικρός δεν ξέρει ακόμα τίποτα. Το παιδί ήρθε μόνο του, τρομαγμένο. Είχαν φύγει νωρίς με τα πρόβατα για εδώ πιο πάνω και ο αδελφός μου δεν γύρισε. Καταστραφήκαμε. Δεν είχαν καραμπίνα τα παιδιά, δεν έχουμε όπλα εμείς εδώ. Δεν έχουμε ιδέα τι έχει συμβεί».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μάνδρα: Ομολόγησε ο 14χρονος ότι σκότωσε κατά λάθος τον αδερφό του"

Twitter: Κλείνουν σήμερα τα γραφεία της εταιρίας εξαιτίας των μαζικών απολύσεων

Κλυδωνισμοί επικρατούν στο Twitter μετά την εξαγορά της εξαιτίας από τον Έλον Μασκ και τα γραφεία θα μείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή εξαιτίας των απολύσεων που σχεδιάζει το νέο αφεντικό.

«Για να εγγυηθούμε την ασφάλεια κάθε εργαζομένου καθώς και εκείνη των συστημάτων και των δεδομένων του Twitter, τα γραφεία μας θα κλείσουν προσωρινά και θα ανασταλεί κάθε πρόσβαση μέσω καρτών» ανέφερε η καλιφορνέζικη εταιρεία σε ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται οι υπάλληλοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail εάν καταργείται ή όχι η θέση τους. Δεν διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των απολύσεων.

Δημοσίευμα της  εφημερίδας Washington Post αναφέρει ότι ο Μασκ σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 50% των 7.500 υπαλλήλων της εταιρείας. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία, διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο και απέλυσε τον γενικό διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

Για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας υπερχρέωσε την εταιρεία, η οικονομική υγεία της οποίας ήταν ήδη ευθραυστη, καθώς κατέγραφε σημαντικό έλλειμμα στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους. Σύναψε επίσης δανειακές συμβάσεις ύψους 13 δισεκ. δολαρίων, οι οποίες θα πρέπει να αποπληρωθούν από το Twitter και όχι από τον ίδιο.

Μία από τις βασικές ιδέες που προωθεί για να αυξηθούν τα έσοδα είναι η συνδρομή ύψους 8 δολαρίων τον μήνα για τους χρήστες που θέλουν να επαληθεύσουν τον λογαριασμό τους, να μην βλέπουν πολλές διαφημίσεις και να αποκτήσουν διάφορα άλλα πλεονεκτήματα. Το σχέδιο αυτό προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις, ιδίως μεταξύ των χρηστών που διέθεταν ήδη «πιστοποιημένο» λογαριασμό.

Ο Μασκ βρίσκεται επίσης αντιμέτωπος με τη δυσπιστία των διαφημιστών και την ανησυχία τους ότι μπορεί να χαλαρώσει ο έλεγχος του περιεχομένου της πλατφόρμας. Πολλοί όμιλοι έχουν ήδη αποφασίσει να αναστείλουν τη διαφημιστική δαπάνη τους στο Twitter όπως η αμερικανική εταιρεία του αγροτοδιατροφικού τομέα General Mills και οι αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Volkswagen.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Twitter: Κλείνουν σήμερα τα γραφεία της εταιρίας εξαιτίας των μαζικών απολύσεων"

Το εμβόλιο της γρίπης προστατεύει από εγκεφαλικό επεισόδιο [μελέτη]

Ερευνητές του University of Calgary ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο της γρίπης μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε ενήλικες, ακόμα και αν δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τα αρχεία 4 εκατομμυρίων ανθρώπων σε διάστημα 9 ετών.

Τα αποτελέσματα δείχνουν οτι ο εμβολιασμός για τη γρίπη θα πρέπει να συνιστάται ισχυρά σε όλους τους ενήλικες, όπως γίνεται σε αυτούς με καρδιοπάθεια.

Ο Dr. Michael Hill, δήλωσε ότι είναι γνωστό πως το εμβόλιο γρίπης μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και νοσηλείας σε ανθρώπους με καρδιοπάθεια. Οι ερευνητές ήθελαν να διαπιστώσουν αν το εμβόλιο έχει τις ίδιες προστατευτικές ποιότητες σε ανθρώπους με κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου είναι χαμηλότερος σε ανθρώπους που πρόσφατα εμβολιάστηκαν για τη γρίπη. Αυτό ίσχυε για όλους τους ενήλικες και όχι μόνο για όσους αντιμετώπιζαν υψηλό κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο ερευνητής σημείωσε πως η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου ήταν σημαντικά μειωμένος τους 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό κατά της γρίπης.

Η  Dr. Jessalyn Holodinsky, δήλωσε ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι ευρύς εμβολιασμός για γρίπη μπορεί ενδεχομένως να είναι βιώσιμη στρατηγική δημόσιας υγείας για την πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο The Lancet Public Health.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Το εμβόλιο της γρίπης προστατεύει από εγκεφαλικό επεισόδιο [μελέτη]"

Καιρός – Κακοκαιρία «EVA»: Ενεργοποιείται το 112 – «Αποφύγετε τις περιττές μετακινήσεις» η σύσταση των Αρχών

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία εξαιτίας της κακοκαιρίας EVA η οποία αναμένεται από το πρωί του Σαββάτου να χτυπήσει πολλές περιοχές της χώρας.  

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και γι’ αυτό τον λόγο ελήφθησαν μια σειρά από μέτρα. 

Γι’ αυτό τον λόγο πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη σήμερα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων. Επιπλέον, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των Ενιαίων Συντονιστικών Κέντρων, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης «κλειδί» για την αποφυγή προβλημάτων από την κακοκαιρία είναι ο αποτελεσματικός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων και ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν το σύνολο των δυνάμεών τους στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, ενημέρωσε διεξοδικά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και όλους τους συμμετέχοντες για την πορεία της κακοκαιρίας, καθώς επίσης και για την ανά 12 ώρες επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.emy.gr.

Ποιοι άλλοι συμμετείχαν στη σύσκεψη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες αρμόδιοι για θέματα Πολιτικής Προστασίας από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, καθώς και εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πήραν μέρος επίσης ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, ο υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Ελευθέριος Γκαρίλας, εκπρόσωποι των ΓΕΕΘΑ, ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, εκπρόσωποι όλων των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου, καθώς και του ΔΕΔΔΗΕ.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας εξάλλου απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα η ΓΓΠΠ καλεί τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

-Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους ΕΔΩ 

Κεραυνούς ΕΔΩ 

Πλημμυρικά φαινόμενα ΕΔΩ

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε χθες, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “EVA” δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα. Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Κακοκαιρία «EVA»: Ενεργοποιείται το 112 – «Αποφύγετε τις περιττές μετακινήσεις» η σύσταση των Αρχών"

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Νετανιάχου για τη νίκη του στις εκλογές του Ισραήλ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για την επικράτησή του στις εκλογές του Ισραήλ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Νετανιάχου για να του μεταφέρει τα συγχαρητήριά του για τη νίκη του.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Μόλις μίλησα με τον κ. Νετανιάχου για να τον συγχαρώ για την νίκη του στις εκλογές. Προσβλέπουμε στη συνέχιση των πολύ ισχυρών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας», ανέφερε στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Νετανιάχου για τη νίκη του στις εκλογές του Ισραήλ"

Μάνδρα: Είχαμε λάβει αναφορές για κακοποίηση του 17χρονου λέει το «Χαμόγελο του παιδιού»

Ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό με τον νεκρό 17χρονο στη Μάνδρα, εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», ξεκαθαρίζοντας πως «αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του». Παράλληλα, επισημαίνει πως είχε λάβει αναφορές τους προηγούμενους μήνες σχετικά με την κακοποίηση και παραμέληση των 8 παιδιών της οικογένειας του άτυχου έφηβου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν, πως 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.

Η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση.

19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.

Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

● Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη

● Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

● Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.

● Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.

● Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.

● Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Μάνδρα: Είχαμε λάβει αναφορές για κακοποίηση του 17χρονου λέει το «Χαμόγελο του παιδιού»"

Ναυάγιο στον Καφηρέα: 23 οι νεκροί μετανάστες – Ανασύρθηκε κι άλλη σορός, συνεχίζονται οι έρευνες

Στους 23 ανέρχονται οι νεκροί μετανάστες στο ναυάγιο στον Καφηρέα. Στο σκάφος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες διασωθέντων μεταναστών, επέβαιναν συνολικά 68 άνθρωποι, ενώ οι έρευνες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται.

Από το ναυάγιο στον Καφηρέα έχουν διασωθεί 12 άνθρωποι, όλοι άνδρες, ενώ έχουν συλληφθεί δύο από τους διασωθέντες που φέρονται ως οι υπεύθυνοι του σκάφους με μετανάστες που βυθίστηκε.

Πλωτό του Λιμενικού ανέσυρε την Παρασκευή (04.11.2022), μία ακόμα σορό από το σημείο της τραγωδίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 23.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυάγιο στον Καφηρέα: 23 οι νεκροί μετανάστες – Ανασύρθηκε κι άλλη σορός, συνεχίζονται οι έρευνες"

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα.

Το τελευταίο διάστημα όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά το σύνολο της  ελληνικής κοινωνίας, βιώνουμε μια σειρά αλλεπάλληλων αυξήσεων στο κόστος στέγασης, ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κλπ. Αυξήσεις που έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 12%, δημιουργώντας μία ασφυκτική κατάσταση, που έρχεται να προστεθεί στη υγειονομική κρίση της πανδημίας και την δεκαετή κρίση των Μνημονίων.

Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από τις 05.00 π.μ. της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου έως τις 05.00 π.μ. της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας όχι μόνο στον κλάδο των ΜΜΕ αλλά και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ,

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ:

  • ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ
  • Απασχόληση πλήρους και εξαρτημένης εργασίας
  • Επαναφορά των περικοπών στις συντάξεις
  • Αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη
  • Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών για να διασφαλιστεί αποτροπή της κερδοσκοπίας
  • Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης κατά της κρίσης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
  • Μεταρρύθμιση της λειτουργίας της Αγοράς Ενέργειας. Ν’ αναγνωριστεί ότι η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και να υπάρξουν άμεσες επενδύσεις για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της κρίσης, όπως η ανεπαρκής επένδυση στην πράσινη ενέργεια και οι συνέπειες των άκρατων ιδιωτικοποιήσεων.
  • Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν.

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στηρίζοντας τις θέσεις εργασίας, τις αξιοπρεπείς συνθήκες και όρους εργασίας και την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΤΑΣ-ΤΕΑΣ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της 9ης Νοεμβρίου και τον κλάδο της ενημέρωσης σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου  είναι υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

* Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν την απεργία

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων

  • ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  • ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
  • ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ – ΝΗΣΩΝ
  • ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ
  • ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  • ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  • ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
  • ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ"

Πυροβολισμός 17χρονου στην Μάνδρα: «Ο 14χρονος δεν έχει καμία ανάμειξη» λέει στο newsit.gr o δικηγόρος της οικογένειας

Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση στην Μάνδρα Αττικής, όπου ένας 17χρονος βρέθηκε νεκρός με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, το θύμα είχε πάει μαζί με 14χρονο αδερφό του να μαζέψουν τα πρόβατα που έχει η οικογένεια, στο μαντρί που φαίνεται και στις φωτογραφίες του newsit.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος βρέθηκε νεκρός με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, από κάποιον περαστικό που ειδοποίησε τις Αρχές. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η οικογένεια τα δύο παιδιά είχαν φύγει νωρίς με τα πρόβατα από το μαντρί, ενώ υποστηρίζουν ότι δεν είχαν καραμπίνα και δεν μπορούν να ξέρουν τι ακριβώς έχει συμβεί. 

Ο 14χρονος φέρεται να είπε ότι ενώ ήταν μαζί με τον 17χρονο αδερφό του, κάποια στιγμή τα παιδιά χάθηκαν μέσα στο δάσος. Μην μπορώντας να εντοπίσει τον 17χρονο αδερφό του, ο 14χρονος φέρεται να γύρισε στο σπίτι.

Οι Αρχές εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsit.gr:

«Ο 14χρονος δεν έχει καμία ανάμειξη»

Ο δικηγόρος του πατέρα του 17χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο newsit.gr, δήλωσε ότι «επί εννέα ώρες βρισκόμασταν χθες στην ΓΑΔΑ, για να υποστηρίξω την αθωότητα του πατέρα του άτυχου 17χρονου. Δίπλα του βρέθηκαν δύο κάλυκες κυνηγητικού όπλου, θα γίνει ενδελεχής έρευνα για να βρεθεί σε ποιον ανήκει το όπλο. Μιλάμε για έγκλημα έχει αποκλειστεί η περίπτωση της αυτοκτονίας ή κάποιου άλλου γεγονότος. Ο 14χρονος δεν έχει καμία ανάμειξη με την δολοφονία του αδερφού του, δεν είχε όπλο. Είναι οικογένεια κτηνοτρόφων, η οποία έχει μάθει να ζει στο βουνό”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμός 17χρονου στην Μάνδρα: «Ο 14χρονος δεν έχει καμία ανάμειξη» λέει στο newsit.gr o δικηγόρος της οικογένειας"

Ολη η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης

Σε τρεις δόσεις θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης της τρέχουσας περιόδου, με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 21 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπει η απόφαση για τη διαδικασία χορήγησής του και τις προϋποθέσεις, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Η απόφαση ορίζει ελάχιστο ύψος επιδόματος 100 ευρώ και μέγιστο 800 ευρώ με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο, ενώ για νέους δικαιούχους και όσους γυρίσουν την πλάτη στο φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται έως και τα 1.600 ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • Έως την 21η Δεκεμβρίου 2022 για την προκαταβολή παλαιών δικαιούχων και το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2022, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022.
  • Έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Φεβρουαρίου 2023.
  • Έως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Απριλίου 2023.

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης, ανοίγει ο δρόμος για την ενεργοποίηση της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων.

ΦΕΚ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ   

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολη η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news