facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Ευθύνες στον Άδ. Γεωργιάδη «δείχνει» το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Αύριο Δευτέρα αναμένεται να δοθεί στα πολιτικά κόμματα το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιρρίπτει άμεσες και έμμεσες ευθύνες, κυρίως στον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τόσο για την περίοδο που ήταν υπουργός όσο και για την περίοδο που δεν ήταν.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, τα κεφάλαια με τα οποία ασχολείται το πόρισμα είναι συνολικά επτά: Το δάνειο 225 εκατ. ευρώ, η σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον ΟΚΑΝΑ, η διάθεση της διαφημιστικής δαπάνης, η αγορά θερμικών καμερών, η σύμβαση συντήρησης και τροφοδοσίας του κέντρου οροθετικών, η χρηματοδότηση της Μητρόπολης Καισαριανής και η προέλευση της διαφοράς των 89 εκατ. ευρώ που εντόπισαν οι λογιστές.

Η εξεταστική επιτροπή θα συνεδριάσει για το πόρισμα την Τρίτη το πρωί.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευθύνες στον Άδ. Γεωργιάδη «δείχνει» το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ"

Ελιγμός από Σαλβίνι και Ντι Μάιο: «Αφήνουμε την τύχη μας σε κατάλληλα χέρια, εκείνα του Τζουζέπε Κόντε»

Την υποστήριξή τους στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε εξέφρασαν με κοινό ανακοινωθέν τους οι δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο.

Μεταξύ των άλλων, οι επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων αναφέρουν ότι "με την Ευρώπη βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος" και ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην στήριξη "όσων πολιτών έμειναν πίσω" όπως και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. "Αφήνουμε την τύχη μας σε κατάλληλα χέρια, εκείνα του Τζουζέπε Κόντε", τονίζουν στην ανακοίνωση.

Αύριο ή την Τρίτη είναι πιθανό να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για μια αποτίμηση της πορείας του διαλόγου με τις Βρυξέλλες και της διαδικασίας έγκρισης του κρατικού προϋπολογισμού από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελιγμός από Σαλβίνι και Ντι Μάιο: «Αφήνουμε την τύχη μας σε κατάλληλα χέρια, εκείνα του Τζουζέπε Κόντε»"

Συντάξεις και προϋπολογισμός στο τραπέζι του Eurogroup – Οι δύο εκκρεμότητες

Το μέτρο της μη περικοπής συντάξεων τίθεται επί τάπητος τη Δευτέρας, 3 Δεκεμβρίου, στη νέα συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν σχετικά, ενώ επί τάπητος τίθενται και τα πρώτα αποτελέσματα της μεταμνημονιακής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, με βάση την σχετική έκθεση της Κομισιόν.

Σε τεχνικό επίπεδο η μη περικοπή έχει εγκριθεί, όπως δήλωσε και ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης προ ημερών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τις χώρες, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει εκφράσει επιφυλάξεις, οι προϋπολογισμοί του 2019 θα εγκριθούν στις 3 Δεκεμβρίου χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση.

Ανάμεσα σε αυτές θα είναι και η Ελλάδα, η οποία έχει καταθέσει προϋπολογισμό που προβλέπει τη μη κατάργηση των συντάξεων. Στον ίδιο προϋπολογισμό περιλαμβάνονται και αντίμετρα, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Εκκρεμότητες

Παρόλα αυτά σε εκκρεμότητα παραμένουν δύο ζητήματα – αγκάθια τα οποία σε συνεννόηση με τους θεσμούς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν άμεσα. Το πρώτο αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, με δεδομένο ότι εκπνέει η ισχύς του «νόμου Κατσέλη». Το δεύτερο αφορά στη διανομή κοινωνικού μερίσματος.

Για τα ζητήματα αυτά, μετά το Εurogroup της Δευτέρας μάλιστα, αναμένεται τα τεχνικά κλιμάκια και οι ελληνικές Αρχές να έχουν αλλεπάλληλες επικοινωνίες έτσι ώστε να βρεθεί λύση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις και προϋπολογισμός στο τραπέζι του Eurogroup – Οι δύο εκκρεμότητες"

Σκόπια: Πέρασε η τροπολογία για «Βόρεια Μακεδονία»!

Στα Σκόπια η Βουλή ενέκρινε την 33η τροπολογία του Συντάγματος για τη μετονομασία της ΠΓΔΜ σε “Βόρεια Μακεδονία”.

Η τροπολογία πέρασε με 67 ψήφους υπέρ, 23 κατά και τέσσερις αποχές, με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να επαναλαμβάνει πως, ακόμη κι αν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι η μοναδική προϋπόθεση για την ευρωατλαντική πορεία της χώρας, εν τούτοις αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ.

«Ισχύει ότι η συμφωνία με την Ελλάδα δεν είναι η μοναδική προϋπόθεση για την ένταξη της ”Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμφωνώ ότι πρέπει να οριστικοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις για να ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα, όμως, η Συμφωνία των Πρεσπών, η συμφωνία με την Ελλάδα είναι η προϋπόθεση, χωρίς την οποία δεν υπάρξει καμία ένταξη, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε στο ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οπαδοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαδήλωναν κατά της συμφωνίας με την Ελλάδα, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό.

Πηγές του κυβερνώντος κόμματος επεσήμαναν πως η προσθήκη του γεωγραφικού προσδιορισμού αποτελεί το κλειδί μιας ιστορικής λύσης, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ απάντησε στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ότι η χώρα δεν καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της Μακεδονίας.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Πέρασε η τροπολογία για «Βόρεια Μακεδονία»!"

FT: Η ΕΕ σχεδιάζει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης fake news ενόψει ευρωεκλογών

Δεκατέσσερα κράτη της ΕΕ αναζητούν τρόπους να σταματήσουν τη διάδοση των ψευδών ειδήσεων - ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών-, που αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας παραπληροφόρησης, υποκινούμενης από τη Ρωσία ή άλλες εχθρικές δυνάμεις, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πακέτο μέτρων αναμένεται να τεθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες κατά τη σύνοδο κορυφής του επόμενου μηνός και ανταποκρίνεται στους φόβους ότι οι εκλογές του Μαΐου θα μπορούσαν να είναι τρωτές στην ψευδή ενημέρωση εξαιτίας ενός συνδυασμού μειωμένης προσέλευσης, χαμηλής αναγνώρισης των υποψηφίων και ψήφου διαμαρτυρίας. Ωστόσο, η ιδέα είναι δυνατόν να εγείρει ερωτήματα από χώρες της ΕΕ ως προς το κατά πόσον είναι εφικτή και ως προς την πιθανή επίπτωση στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. «Τα κράτη-μέλη που δεν είχαν ιδιαίτερα δεσμευτεί σ’ αυτό το ζήτημα δεσμεύονται περισσότερο», δήλωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης αναφερόμενος στις προσπάθειες κατά της παραπληροφόρησης. «Αλλά υπάρχουν ευαισθησίες» σημείωσε. Το πακέτο που εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους τελευταίους έξι μήνες επιχειρεί να συνδυάσει τις προσπάθειες των κρατών-μελών να απομακρύνουν και να αντικρούσουν τις ψευδείς ιστορίες.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "FT: Η ΕΕ σχεδιάζει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης fake news ενόψει ευρωεκλογών"

Αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις σε 7 χώρες ο Mr Facebook!

Το μεγαλύτερο σε έκταση σκάνδαλο στο διαδίκτυο αποτέλεσε η διαρροή των προσωπικών δεδομένων δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών στην Cambridge Analytics.

Ο Mr Facebook, κατά κόσμον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δέχθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας, καθώς από τη μία έπρεπε να κατευνάσει τις αντιδράσεις και τις συνέπειες, διατηρώντας σε λογικό πλαίσιο την πτώση της μετοχής στο χρηματιστήριο και από την άλλη όφειλε να δώσει εξηγήσεις στα εκατομμύρια των Αμερικανών που επηρεάστηκαν, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών αφορούσε λογαριασμούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δέχθηκε να δώσει εξηγήσεις και ενώπιον του κοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό ήταν το αποκορύφωμα, καθώς ο Mr Facebook άλλαξε τακτική, αποφασίζοντας ότι αρκετές εξηγήσεις έδωσε σε βουλευτές, απαντώντας αρνητικά στο αίτημα επτά χωρών.

Πριν λίγες ημέρες, η εταιρεία δέχθηκε αίτημα από τα κοινοβούλια της Βρετανίας, της Αργεντινής, της Βραζιλίας, του Καναδά, της Ιρλανδίας, της Λετονίας και της Σινγκαπούρης, προκειμένου ο ίδιος ή ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Richard Allan, να εμφανιστούν ενώπιον των βουλευτών και να απαντήσουν στα ερωτήματά τους για τις διαρροές στοιχείων από το Facebook, ωστόσο, η απάντηση που δόθηκε ήταν αρνητική.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δέχεται μεγάλες πιέσεις από όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη προκειμένου να απολογηθεί για τη διαρροή των στοιχείων 87 εκατομμυρίων λογαριασμών, γεγονός που έχει προκαλέσει την πτώση της μετοχής του Facebook σε ικανό ποσοστό και την απώλεια πολλών εκατομμυρίων. Το περιβάλλον του Mr Facebook εκτιμά ότι η... περιοδεία του στα κοινοβούλια των επτά χωρών θα δώσει το έναυσμα για ακόμη περισσότερα αιτήματα, γεγονός που αν συμβεί, θα «σέρνει» την ατυχή αυτή ιστορία για πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια ακόμη.

Εκτός των επτά αιτημάτων, υπήρξε και πρόταση της Αυστραλίας προκειμένου ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να απολογηθεί ενώπιον μίας διεθνούς επιτροπής βουλευτών, που θα εκπροσωπεί όλες τις εμπλεκόμενες χώρες. Η απάντηση των δικηγόρων του Mr Facebook ήταν και πάλι αρνητική, καθώς όπως είπαν χαρακτηριστικά: «Ο πελάτης μας δεν μπορεί να είναι διαθέσιμος για όλα τα κοινοβούλια στον πλανήτη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις σε 7 χώρες ο Mr Facebook!"

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Απορρίπτουμε κάθε αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος

«Απορρίπτουμε κάθε αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος», τόνισε σε συνέντευξη του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

«Η Ιερά Σύνοδος έχει μιλήσει έγκαιρα. Όλοι οι Μητροπολίτες είναι σύμφωνοι ότι δεν πρέπει να γίνει καμία αλλαγή στο άρθρο 3 και απορρίπτουν, χωρίς περιστροφές, την πρόταση για την προσθήκη της ρήτρας της θρησκευτικής ουδετερότητας», τόνισε μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα».

Σημείωσε μάλιστα πως «αυτό έχει εκφρασθεί σε 2 τακτικές Ιεραρχίες».

«Είναι ευθύνη, πλέον, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου να εκφράσει δημόσια και δυνατά την κοινή θέληση και βούληση της Ιεράς Συνόδου, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν», συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος σημείωσε πως «πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Κερκόπορτα για να επιτύχει η Ρωσία αυτό που επιδιώκει τους τελευταίους 4 αιώνες. Να αναγνωριστεί ως η Τρίτη Ρώμη, ως το μόνο κράτος που έχει ειδική σχέση και ιδιαίτερους λόγους να ενδιαφέρεται για την Ορθοδοξία. Μέχρι σήμερα, όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι το κράτος που διατηρεί ειδικούς δεσμούς με την Ορθοδοξία».

«Η προσθήκη της θρησκευτικής ουδετερότητας στο άρθρο 3», συνεχίζει, «σημαίνει ότι η Ελλάδα οικειοθελώς διακηρύσσει στον κόσμο ότι παραιτείται από αυτή την πρωτοκαθεδρία που έχει, ότι αρνείται την σχέση της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία, ότι κόβει τους ιδιαίτερους δεσμούς της με την Ορθοδοξία και την ελληνική διασπορά απανταχού της γης. Καταλαβαίνετε τί σημαίνει αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο; Πετάμε στα σκουπίδια, το διαμάντι της πίστης μας, που ακτινοβολεί και φωτίζει όλο τον κόσμο εδώ και 2.000 χρόνια».

Εξήγησε ακόμα πως «Το άρθρο 3 ρυθμίζει τις σχέσεις του Κράτους με την Ορθόδοξη Εκκλησία, όχι τις σχέσεις του Κράτους γενικώς και αορίστως με τις θρησκευτικές κοινότητες της χώρας μας. Αυτές τις σχέσεις τις ρυθμίζει το άρθρο 13 το οποίο καθιερώνει, με πολύ καθαρό και σαφή τρόπο, αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει ‘θρησκευτική ουδετερότητα’».

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο πραγματικός ΣΥΡΙΖΑ θα πρότεινε αυτό που πρότεινε ο κ. Ν. Φίλης, ένας πολιτικός με σεβασμό, όπως φαίνεται, για το θρησκευτικό φαινόμενο, αφού είχε και ο ίδιος εκκλησιαστικές εμπειρίες, δηλ. την πλήρη κατάργηση του άρθρου 3 και του προοιμίου του Συντάγματος, αλλά και την αλλαγή του άρθρου 16 παρ.2. Αυτή είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και συμπλήρωσε: «Όμως, ο πολιτικός ρεαλισμός του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ δεν του επιτρέπει, προς το παρόν, να εκφράσει την ψυχή του, οπότε αναζητήθηκε ένας συμβιβασμός. Θα μπορούσε να είναι ένας καλός συμβιβασμός, αλλά αυτό προϋποθέτει πολλή δουλειά, βαθιά γνώση του θέματος, επαγγελματισμό και επιμονή στην λεπτομέρεια. Επειδή δεν εκπληρώθηκαν αυτές οι προϋποθέσεις, αντί για έναν έξυπνο συμβιβασμό, έχουμε μια καταστροφική πρόταση, όχι μόνο για την θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδας στην πατρίδα μας όσο και για την θέση της Ελλάδας στην Ορθοδοξία παγκοσμίως».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημητριάδος Ιγνάτιος: Απορρίπτουμε κάθε αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος"

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: «Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς σαπίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Για «ατμόσφαιρα βούρκου» που καλλιεργείται στην πολιτική ζωή της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

Σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» επισημαίνει ότι το πλεονέκτημα της ηθικής υπεροχής της αριστεράς σαπίζει όσο το κυβερνών κόμμα αυτοδιαφημίζεται ως αριστερό, ενώ κατηγορεί τους πρώην συντρόφους του πως προσφέρουν προεκλογικά «κορδέλες και γλειφιτζούρια».

Στη συνέντευξή του ο κ. Αλαβάνος εξαπολύει σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση, αποδίδοντάς της την ευθύνη για την «ατμόσφαιρα βούρκου» που έχει καλλιεργηθεί με «την σκανδαλολογία και τον αποπροσανατολισμό». Αναφέρει δέ ότι σε θέματα, όπως οι σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας, εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας κ.α., χρησιμοποιούνται κλασικές μεθόδους δικομματισμού που στοχεύουν στην αποφυγή της συζήτησης αυτών που απασχολούν τους πολίτες και τη χώρα

Ο κ. Αλαβάνος κατηγορεί ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσφέρει «κορδέλες και γλειφιτζούρια, ελπίζοντας να δελεάσει το εκλογικό σώμα» και απορρίπτει το «θετικό κοινωνικό πρόσημο» με το οποίο χαρακτηρίζουν τα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης τα κυβερνητικά στελέχη, φέρνοντας ως παράδειγμα τις μέχρι σήμερα περικοπές των συντάξεων και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

Αναφερόμενος στο ηθικό πλεόνασμα της αριστεράς, επισημαίνει πως «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαφημίζεται ως αριστερό κόμμα τόσο το πλεονέκτημα αυτό, το οποίο αναγνωρίζουν και οι συντηρητικοί αντίπαλοι, σαπίζει». «Ο πιο δυσχερής στόχος σήμερα της αριστεράς είναι να αποκαταστήσει την παραδοσιακή εικόνα ως ενός χώρου εντιμότητας, ειλικρίνειας λειτουργίας με ανοιχτά χαρτιά και αδιαπραγμάτευτων αξιών», υπογράμμισε.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την αυτοκριτική του Αλ. Τσίπρα για τον αναγκαίο συμβιβασμό που έκανε με τους δανειστές το 2015 σημειώνοντας ότι «η μόνη αυτοκριτική που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να παραιτηθούν αμέσως μετά το δημοψήφισμα» για να συμπληρώσει ότι τώρα «είναι αργά για δάκρυα».

Τέλος, μεταξύ άλλων, κάλεσε τον Γιάννη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κοινή συμπόρευση για να ανατραπούν ο σημερινές πολιτικές ισορροπίες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλαβάνος κατά Τσίπρα: «Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς σαπίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ» "

Προφυλακιστέος ο Ριχάρδος - «Είμαι αθώος» δήλωσε στην απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την μαραθώνια απολογία του, τόσο με υπόμνημά του όσο και προφορικά ο Δημήτρης Ριχάρδος Μυλωνάς, δηλώνοντας αθώος για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται οι οποίες είναι συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Μετά την απολογία του με την σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας διαφθοράς και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος  και αύριο θα πάρει τον δρόμο για τη φυλακή.

Ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας δήλωσε : «Παρά τις προσπάθειες μας και παρά το ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ανακριτή και εισαγγελέα να αντιληφθούν υποδομή υποθέσεως αυτό δεν κατέστη δυνατό και αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση» και πρόσθεσε ότι πεποίθηση του είναι ότι κυριάρχησε η ηχηρότητα της υποθέσεως και η δήλωση του Πρωθυπουργού που ουσιαστικά προκατέλαβε την κατάληξη της υπόθεσης.

Προφυλακιστέα και η φερόμενη ως υπαρχηγός

Με απόφαση ανακρίτριας διαφθοράς και εισαγγελέως, προφυλακιστέα κρίθηκε μετά τον Ριχάρδο και η φερόμενη ως υπαρχηγός του  κυκλώματος γραμματέας στο κεντρικό κατάστημα της οδού Πατησίων, η οποία εμφανίζεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη και μητέρα δύο παιδιών αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με παράνομες συναλλαγές και πως εργαζόταν νόμιμα στο κατάστημα.

«Υπαρχηγός με 1.200 μισθό τον μήνα, είναι αστείο» σχολίασαν οι συνήγοροι της για τα στοιχεία της δικογραφίας εις βάρος της εντολέως τους.

Για την υπόθεση έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής 40 κατηγορούμενοι και έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι οκτώ κατηγορούμενοι.

Ολόκληρη η απολογία του

Αναλυτικότερα, υποστήριξε ότι δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της λαθρεμπορίας, αφού δεν υπήρξε καμία ουσιαστική προανακριτική πράξη και δεν συμμετείχε η αρμόδια τελωνειακή αρχή, απλά οι αστυνομικοί που επελήφθησαν της αστυνομικής προανάκρισης ήσαν παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο και δεν αντελήφθησαν ότι δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν είναι ούτε μέλος ούτε (συν)αρχηγός οποιασδήποτε εγκληματικής οργάνωσης, δεν έχει διαπράξει ποτέ το αδίκημα της λαθρεμπορίας και δεν έχει νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ως ενεχυροδανειστής, επισήμανε δεν έχει παραλάβει ποτέ προϊόντα εγκληματικών πράξεων, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των υπαλλήλων του, καθόσον σε όλα τα καταστήματα υπάρχει προσωπικό που μεριμνά να εισέρχονται μόνο πελάτες που φέρουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο, και σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συναλλαγής να καταγράφονται τα στοιχεία τους στα βιβλία που προβλέπει η νομοθεσία.

Ακόμη, είπε ότι ουδέποτε έχει παραλάβει στα καταστήματά μου έστω και ένα αντικείμενο άτυπα χωρίς να καταγραφεί η συναλλαγή, και ουδέποτε έχω παραλάβει αντικείμενα από τρίτους ενεχυροδανειστές ή πρόσωπα που συγκεντρώνουν αντικείμενα άνευ αδείας και παραστατικών.

Μάλιστα, ανέφερε ότι οι μεταφορείς των κοσμημάτων από τα υποκαταστήματά του προς το κεντρικό κατάστημα, οι οποίοι εργάζονται για την εταιρία «DK Hellas Security» έχουν επανειλημμένως υποστεί εξονυχιστικούς αστυνομικούς ελέγχους ως προς την προέλευση των κοσμημάτων και την καταγραφή αυτών στα βιβλία των επιχειρήσεών μου με αρνητικό πάντοτε αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ουδέποτε έχει έρθει σε επικοινωνία με τους φερόμενους ως γυρολόγους ή «πασπαρτού» ή τρίτους ενεχυροδανειστές αλλά και ουδέποτε πραγματοποίησε παράνομη εξαγωγή χρυσού μέσω λεωφορείων ή με οποιονδήποτε τρόπο, αφού οι εξαγωγές που πραγματοποιεί είναι πάντοτε νόμιμες μέσω του τελωνείου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εξαγωγές χρυσού μέσω λεωφορείων

Εάν έχουν γίνει παράνομες εξαγωγές χρυσού μέσω λεωφορείων, σημείωσε εκείνος δεν έχει καμία απολύτως γνώση και σχέση με αυτές και είναι βέβαιος ότι ο εξαχθείς χρυσός και ο κατασχεθείς στο λεωφορείο χρυσός δεν προέρχονται από τα καταστήματά του, διότι ο χρυσός που συγκεντρώνεται από τα καταστήματά του σε μορφή κοσμημάτων, διακινείται για τήξη στο χυτήριό μου επί της οδού Στουρνάρη 29, το οποίο έχει τη νόμιμη άδεια.

Στην συνέχεια ανάφερε ότι ουδέποτε έδωσε εντολή να διακινηθεί χρυσός προς λεωφορεία με ή χωρίς νομιμοφανή παραστατικά της επιχείρησής του, οι δε κατασχεθείσες πλάκες χρυσού στο λεωφορείο είναι αδύνατο να προέρχονται από την επιχείρησή του, αφού οι πλάκες χρυσού της επιχειρήσεώς του φυλάσσονται σε ειδικές κούτες συσκευασμένες για το αεροδρόμιο με ειδική σφραγίδα για να μην υπάρχει παραβίαση, καθώς επίσης αναγράφουν και το όνομα της παραλήπτριας εταιρείας.

«Ουδέποτε κατείχα μαύρο χρήμα»

Περαιτέρω, ανέφερε ότι ουδέποτε κατείχα «μαύρο» χρήμα και ουδέποτε διέθεσα «μαύρο» χρήμα σε προωθητικές ενέργειες, αλλ’ αντιθέτως τα χρήματα για τις διαφημίσεις των καταστημάτων προέρχονταν από τον κύκλο εργασιών του που μόνο για το έτος 2017 ήταν 14,3 εκατομμύρια ευρώ, βάσει των φορολογικών του δηλώσεων. Η δε αναφερόμενη ζημία 2,4 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι πραγματική αλλά λογιστική, διότι στη λήξη της χρήσης 2017 κατείχε απούλητο χρυσό αξίας 9,8 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος φορολογικά καταχωρείται στο παθητικό ως εμπορεύματα λήξης και όχι στο ενεργητικό.

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον Τούρκο συναρχηγό του διευκρίνισε:

«Με τον A. I., αυτός με προσέγγισε το έτος 2015 και μου πρότεινε να συνεργαστώ με εταιρείες συμφερόντων του ιδίου και του αδελφού του A. G. στην Τουρκία στο αντικείμενο της εξαγωγής χρυσού προς τη συγκεκριμένη χώρα. Μου ανέφερε ότι ήδη συνεργαζόταν με πολλά ενεχυροδανειστήρια και ότι η συγκεκριμένη εξαγωγή ήταν συμφέρουσα, διότι η Τουρκία δεν φορολογεί το χρυσό σε μορφή σκραπ, και ότι οι εταιρείες του πωλούν το χρυσό στο τουρκικό χρηματιστήριο χρυσού που λειτουργεί από το 1995. 

Πράγματι, η Τουρκία πραγματοποιεί τεράστιες εισαγωγές σε ακατέργαστο χρυσό και ασήμι, επειδή είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες σε παραγωγή και εμπορία κοσμημάτων, τόσο στους τουρίστες που την επισκέπτονται όσο και δια εξαγωγής σε τρίτα κράτη, όπως Ιράκ, Καναδάς, Ελβετία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κλπ, ενώ παράλληλα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά την Ινδία στην κατοχή χρυσού για λόγους επένδυσης.

Εσφαλμένα δε, φέρεται από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας ότι δήθεν ο A. I. χρηματοδοτούσε την επιχείρησή μου, καταβάλλοντάς μου χρήματα από εγκληματική δραστηριότητα, διότι η αλήθεια είναι ότι, ενεργώντας για λογαριασμό των εταιρειών του συγγενούς του A.G., ο ως άνω εξοφλούσε την οφειλή αυτών από την εξαγωγή του χρυσού και ασημιού της επιχείρησής μου στην Τουρκία συνήθως τμηματικά, εκτός της πρώτης περιόδου μετά την έναρξη της συνεργασίας μας, ότε, προκειμένου να καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ μας, μού προκατέβαλε την αξία του προς εξαγωγή χρυσού. Αυτός είναι ο λόγος που για την εξασφάλισή του υπεγράφη από εμέ υπεύθυνη δήλωση αναγνώρισης οφειλής ύψους 500.00 ευρώ και αποδέχτηκα ισόποση συναλλαγματική.

Συνήθως τα χρήματα τα έφερνε ο I. ή δικοί του άνθρωποι και η επιχείρησή μου εξέδιδε αποδείξεις είσπραξης μετρητών, τα δε χρήματα καταβάλλονταν στους τραπεζικούς λογαριασμούς μου, ιδίως στην Εμπορική Τράπεζα, ως εισπράξεις της επιχείρησης.

Επίσης, θέλω να διευκρινίσω ότι η πρόσληψη του I. ως εργαζομένου στην επιχείρησή μου οφείλεται σε παράκλησή του, προκειμένου να βοηθηθεί στην ανανέωση της άδειας παραμονής και εργασίας του, δοθέντος άλλωστε ότι πράγματι απασχολείτο καθημερινά στα γραφεία της επιχείρησής μου.

Με τον καιρό και επειδή οι συναλλαγές μας εξελίσσονταν ομαλά, αναπτύχθηκε εμπιστοσύνη και με βοηθούσε κάποιες φορές σε εξωτερικές εργασίες που προηγούνται της αποστολής του χρυσού και του ασημιού στο αεροδρόμιο για εξαγωγή».

Για το σκάφος αναψυχής

Ως προς το σκάφος αναψυχής που κατέχει υποστήριξε: «Αναφορικά με την κατηγορία ότι δήθεν νομιμοποίησα έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα μέσω της ανακαίνισης του σκάφους μου (που είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΝΕΠΑ), πρέπει να τονισθεί ότι τα έξοδα αυτά ανήλθαν μόλις στο ποσό των 40.000 ευρώ περίπου, το δε σκάφος αγοράσθηκε έναντι ποσού 220.000 ευρώ, δηλαδή το συνολικό κόστος ήταν 260 χιλιάδες ευρώ που δικαιολογούνται επαρκώς από τα ετήσια εισοδήματά μου εκ της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας (προσκομίζω αντίγραφο του βιβλίου εξόδων της ιδιοκτήτριας εταιρείας με τα σχετικά παραστατικά)».

Οι κωδικοί των τηλεφωνικών επικοινωνιών

Σχετικά με τους γνωστούς κωδικούς που χρησιμοποιούσε κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τους συνεργάτες του ανέφερε:

«Το πνεύμα των συνομιλιών μου με τους συνεργάτες μου είναι η καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων μου. Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένες συνομιλίες μου με τη Γ. Ν.:

2.7.2018 Αφορούν συνεννοήσεις για πληρωμές του A. I. έναντι της αξίας νόμιμων εξαγωγών προς τις εταιρίες του αδελφού του στην Τουρκία. Επίσης, αναφερόμαστε στη διαχείριση χρημάτων από πώληση χρυσού με αποδείξεις εισπράξεως και κατάθεση χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό μου, έναντι των εξαγωγών.

3.7.18 Όταν της λέω «Μέταλλα μη δώσεις γιατί θέλω να τα διώξω αλλού», εννοώ ότι τα προορίζω για εσωτερική διακίνηση, οπότε της ζητώ να τα ξεχωρίσει από αυτά που προορίζονται για εξαγωγή, και μάλιστα αναφέρω στη συνομιλία μας ότι δέχομαι ότι για την εσωτερική διακίνηση θα πλήρωνα ΦΠΑ, αφού οι εξαγωγές απαλλάσσονται από ΦΠΑ.

3.7.18 και 5.7.18 Γίνεται συνεννόηση με την Ν. για την ενίσχυση της ρευστότητας καταστημάτων Αττικής».

Για τον Μένιο Φουρθιώτη

Σχετικά με τη συνεργασία που είχε με το παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, ανέφερε:

«Επειδή στο διαβιβαστικό αναφέρεται όλως αναληθώς ότι δήθεν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις περί δήθεν καταβολής «μαύρου» χρήματος από εμέ προς το γνωστό τηλεπαρουσιαστή και παραγωγό Μένιο Φουρθιώτη σε τηλεοπτικό σταθμό, επιθυμώ να διευκρινίσω τα εξής: Για την τηλεοπτική περίοδο 2017-2018 υπέγραψα την από 12/7/2017 σύμβαση παροχής διαφημιστικών υπηρεσιών με τη ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ, ως ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού ΕPSILON TV (και ήδη OPEN BEYOND). 

«Η διαφήμιση της επιχείρησής μου θα γινόταν σε όλο το τηλεοπτικό πρόγραμμα του σταθμού και στις εκπομπές ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΦΕ ΝΑ ΣΤΑ ΠΩ της Κατερίνας Καινούργιου, LIVE NEWS του Νίκου Ευαγγελάτου, ANNITA GR της Αννίτας Πάνια και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ του Μένιου Φουρθιώτη. Δεν είχα δηλαδή άμεση συμβατική σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη, αλλά το κανάλι όφειλε να του αποδώσει το μέρος των χρημάτων που αναλογούσε στη διαφημιστική προβολή μου μέσω των εκπομπών του.

«Επειδή όμως το κανάλι δεν κατέβαλε τα οφειλόμενα στο Μένιο Φουρθιώτη, ο τελευταίος ζήτησε προφορικά και δια εξωδίκου να συμβληθεί απευθείας μαζί μου για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, το οποίο και αποδέχθηκα, με αποτέλεσμα να υπογραφεί το από 26/7/2018 ιδιωτικό συμφωνητικό χορηγίας και διαφημιστικής προβολής της επιχείρησής μου με την εταιρεία του Φουρθιώτη G. GOLDEN PRODUCTIONS, όπου ρητά αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι έχω ήδη πληρώσει το 50% του 1ου μήνα, δηλ. του Σεπτεμβρίου 2018.

Όλα τα ανωτέρω συμφωνητικά έχουν αναρτηθεί νομότυπα στο taxisnet και όλες οι πληρωμές, στις οποίες προβαίνω προς τους αντισυμβαλλομένους μου, γίνονται με πλήρη διαφάνεια και με νόμιμα τιμολόγια, άρα δεν μπορεί να τεθεί ζήτημα «μαύρου» χρήματος».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέος ο Ριχάρδος - «Είμαι αθώος» δήλωσε στην απολογία του"

Παναπηρικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης -Ζητούν «ισότιμη» πρόσβαση στην υγεία και στην παιδεία [εικόνες]

Συλλαλητήριο ατόμων με αναπηρίες, με αιτήματα ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης για τους αναπήρους, «ισότιμη» πρόσβαση τους στην υγεία και στην παιδεία και ενίσχυση στην εκπαίδευσης και τις δημόσιες πολιτικές για τα ΑμεΑ, πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Στο «Παναναπηρικό συλλαλητήριο» που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία συμμετείχαν άτομα με αναπηρίες κάθε κατηγορίας και συνοδοί τους, από όλη τη χώρα.
Το συλλαλητήριο χαιρέτησαν τα προεδρεία της συνομοσπονδίας και των περιφερειακών ομοσπονδιών αναπήρων, ενώ παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικωστας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χάρης Αηδονοπουλος και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κλιμάκιο της ΛΑΕ και ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμοπουλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Συλλαλητήριο ατόμων με αναπηρίες στη ΘεσσαλονίκηΣυλλαλητήριο ατόμων με αναπηρίες στη Θεσσαλονίκη
«Από τη Θεσσαλονίκη στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα» είπε ο πρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ Γιάννης Βαρδακαστανης, τονίζοντας ότι αυτό απευθύνεται προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου και σε όλη την κοινωνία. «Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, με έναν αταλάντευτο και ακάματο αγώνα, να ζούμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας».
Ο κ. Βαρδακαστανης αναφέρθηκε σε επιμέρους διεκδικήσεις, όπως σταθερή χρηματοδότηση των δομών, βελτίωση των υπηρεσιών, δημόσιο πρόγραμμα αναπηρικών πολιτικών, φθηνότερο φάρμακα, κ.α.
«Παζάρια και σκόντο στην υγεία δεν κάνουμε. Διεκδικούμε ανοιχτές δομές σε όλη τη χώρα» είπε ο κ. Βαρδακαστανης.
Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία, από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, μέσω της Εγνατίας, προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Ζητούν ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης για τους αναπήρους, «ισότιμη» πρόσβαση τους στην υγεία και στην παιδεία και ενίσχυση στην εκπαίδευσης και τις δημόσιες πολιτικές για τα ΑμεΑΖητούν ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης για τους αναπήρους, «ισότιμη» πρόσβαση τους στην υγεία και στην παιδεία και ενίσχυση στην εκπαίδευσης και τις δημόσιες πολιτικές για τα ΑμεΑ
Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία, από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, μέσω της Εγνατίας, προς το Υπουργείο Μακεδονίας - ΘράκηςΟι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία, από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, μέσω της Εγνατίας, προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Φωτογραφίες: IntimeNews/ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΟΣ
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παναπηρικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης -Ζητούν «ισότιμη» πρόσβαση στην υγεία και στην παιδεία [εικόνες] "

Τι απαντά το ΓΕΣ για τους μουσουλμάνους πεζοναύτες που ορκίστηκαν στο Κοράνι

Θέμα εκ του μη όντος όπως αποδείχτηκε από το ρεπορτάζ, δημιουργήθηκε, κυρίως μεταξύ παλαιών Πεζοναυτών, από τη δημοσίευση της ειδήσεως ότι «ορκίστηκαν στο Κοράνι 45 Μουσουλμάνοι Πεζοναύτες στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο».
Πως έχει τώρα το θέμα, συμφώνως με το ΓΕΣ προς το οποίο και θέσαμε.
Καταρχήν μιλάμε για Έλληνες πολίτες, Μουσουλμάνους το θρήσκευμα, επομένως και τυπικώς δεν υφίσταται κανένας περιορισμός για να υπηρετήσει ο καθείς όπου κληθεί.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών «Μοράβας», που σχεδόν στο σύνολό της εδρεύει στο Βόλο, εκτός της Μοίρας Πυροβολικού της που εδρεύει στη Λάρισα, με το νέο σύστημα κατατάξεως, λειτουργεί και ως ΣΥΠΟ (Σημείο Υποδοχής Οπλιτών) και ως ΚΕΝ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων). Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό, και μεταξύ των περίπου 270 νεοσυλλέκτων της 2018ΣΤ’ΕΣΣΟ, βρίσκονται και 45 Έλληνες Μουσουλμάνοι και 2 Άθεοι (κατά δήλωσή τους).
Μετά το πέρας της κατατάξεως στα ΣΥΠΟ και το πέρας της αρχικής εκπαιδεύσεως των 15 ημερών (2 εβδομάδων), που είναι κοινή για όλες τις μονάδες του Ελληνικού Στρατού, οι νέοι στρατιώτες ορκίζονται και λαμβάνουν τις μεταθέσεις τους για τις μονάδες που θα υπηρετήσουν το υπόλοιπο διάστημα της θητείας και εκεί που θα λάβουν και την επί μέρους «εξειδικευμένη» εκπαίδευσή τους.
Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση των Ελλήνων Μουσουλμάνων νεοσυλλέκτων. Από αυτούς ήδη οι 39 έχουν φύγει από την 32 ΤΑΞΠΝ και έχουν μετατεθεί σε άλλες μονάδες του ΣΞ και δεν ανήκουν πλέον στους Πεζοναύτες, λαμβάνοντας υπόψη τους και τις φρουρές προτιμήσεώς τους που οι ίδιοι δηλώνουν. Από τους υπόλοιπους δύο δήλωσαν για να καταταγούν στις λεγόμενες «Βόρειες Μοίρες», δηλ.σε Μοίρες Καταδρομών, αίτημά τους που ακόμα εξετάζεται και δεν έχει γίνει αποδεκτό, ένας έχει ζητήσει να πάει για αλεξίπτωτα και μόνο δύο τελικά μένουν για να υπηρετήσουν στους Πεζοναύτες σε υπηρεσίες όπως τα ΚΑΑΥ (=Κέντρο Αποκαταστάσεως Απωλειών Υγείας, εν πολέμω ή το θέρετρο των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών εν ειρήνη). Άλλωστε και η φωτογραφίες που εμφανίζονται στο διαδίκτυο παρουσιάζουν τους νεοορκισθέντες στο Κοράνι με μπλε μπερέ και όχι με τον πράσινο των Πεζοναυτών.
Σε τελική ανάλυση. Υπάρχουν πολλά περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει και να επιλύσει ο Στρατός Ξηράς, από το θέμα της ορκωμοσίας 45 Ελλήνων Μουσουλμάνων, που ως γνωστόν είναι τριών προελεύσεων) από τους Πεζοναύτες. Γιατί έτσι τους «τσουβαλιάζουμε»  όλους στο μύλο της Άγκυρας.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά το ΓΕΣ για τους μουσουλμάνους πεζοναύτες που ορκίστηκαν στο Κοράνι"

Νέες πληροφορίες για το σκάνδαλο της C4I εμφανίζουν απευθείας εμπλοκή Σημίτη στην επιλογή της SAIC - Siemens

Νέες καταγγελίες για τον διαγωνισμό για το C4I και την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη κάνει ο Πάυλος Πεζάς, ένας εκ των μαρτύρων για την υπόθεση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, οι καταθέσεις του οποίου εμπεριέχονται στη δικογραφία που έχει σταλεί στη Βουλή.

Ο Ελληνοαμερικανικός πρώην αντιπρόεδρος της TRS (Thales Raytheon Systems) της δεύτερης κοινοπραξίας που διεκδικούσε το έργο της ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων αναφέρει πιέσεις που δέχθηκε από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αλλά και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ώστε ο διαγωνισμός για τα C4I να κατοχυρωθεί υπέρ της κοινοπραξίας SAIC και Siemens.

Όπως αποκαλύπτει η Real News «σε παλαιότερη κατάθεσή του ο Παύλος Πεζάς είχε αναφέρει ότι του ήρθε μήνυμα μέσω τρίτου ατόμου, προερχόμενο από το γραφείο του τότε πρωθυπουργού, με το οποίο μου έλεγαν να μην ρίχνω άλλο λάδι στη φωτιά».

Στη νέα του κατάθεση ο Πεζάς, στις 25/1/2018 οπότε και κλήθηκε από τους ανακριτές να διευκρινίσει τι εννοούσε αναφέρθηκε σε επιστολές που είχε στείλει στον Κώστα Σημίτη στις οποίες του έλεγε ότι η προσφορά της TYRS ήταν πιο συμφέρουσα από αυτή της SAIC.

Παράλληλα αναφέρεται και στον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Σπύρο Τραυλό, ως το πρόσωπο που μετέφερε το μήνυμα από το γραφείο του Κ. Σημίτη, να «μη ρίχνει λάδι στη φωτιά».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες πληροφορίες για το σκάνδαλο της C4I εμφανίζουν απευθείας εμπλοκή Σημίτη στην επιλογή της SAIC - Siemens"

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα χρυσού: Αντικαθιστούσαν διαμάντια με φο μπιζού – «Χρυσές δουλειές» με πρόσφυγες

Mπαράζ αποκαλύψεων για τη δράση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού: Μετά την είδηση για την ύπαρξη του κυκλώματος με φερόμενο ως αρχηγό τον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο, γίνονται γνωστές όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης της σπείρας, αφού ολοένα και περισσότεροι πελάτες καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματά της.

Σύμφωνα με το «Έθνος» τα ενεχυροδανειστήρια που διατηρούσε ο Ριχάρδος στα Δωδεκάνησα λειτουργούσαν ως «τράπεζα» για τους ντόπιους, οι οποίοι δανείζονταν με μεγάλο τόκο βάζοντας ως ενέχυρο τιμαλφή, αλλά και για τους πρόσφυγες. Οι ξένοι υπήκοοι που βρίσκονται στα hot spots νησιών του Ανατολικού Αιγαίου πούλησαν όσο – όσο τα χρυσαφικά τους προκειμένου να αγοράσουν τα απαραίτητα για τη διαμονή τους.

Μιλώντας στην εφημερίδα, πελάτες του Ριχάρδου από την Κω και την Λήμνο, κατήγγειλαν πως τα χρυσαφικά που είχαν βάλει ως ενέχυρο για τα δάνεια δεν βρέθηκαν στα χρηματοκιβώτια των καταστημάτων.

Παράλληλα, αρκετές φορές, τα διαμάντια με τα οποία κοσμούνταν τα εν λόγω τΙμαλφή, αντικαταστάθηκαν με φο μπιζού. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, όσοι πωλούσαν τα τιμαλφή τους στον Ριχάρδο δεν λάμβαναν αποδείξεις για τις συναλλαγές ενώ οι πρόσφυγες παρέδιδαν χρυσαφικά 24 καρατίων σε εξευτελιστικές τιμές.

Αυτό διότι το κύκλωμα εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι δεν είχαν ταυτότητες ή διαβατήρια και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να λάβουν νόμιμα παραστατικά.

«Δούλευε πάρα πολύ με τους Σύρους και σε τιμές εξευτελιστικές. Τα 24 καράτια, ένα πολύ καλό χρυσό, έπρεπε να τα πληρώνει 22-23 ευρώ. Αυτό στους πρόσφυγες επειδή δεν είχαν ταυτότητα τα αγόραζε 12-13 ευρώ και χωρίς αποδείξεις γιατί δεν είχαν χαρτιά. Και δεν λέμε για τους πλούσιους Σύρους αλλά για ανθρώπους που πουλούσαν για να φάνε ένα πιάτο φαΐ», ανέφερε πελάτης του Ριχάρδου, ο οποίος 20 ημέρες πριν από την εξάρθρωση του κυκλώματος ζήτησε το περιδέραιο που είχε βάλει ενέχυρο για το δάνειό του και αυτό δεν υπήρχε.

«Ζήτησα τα κοσμήματά πριν από 20 ημέρες και δεν υπήρχαν. Τους είπα ότι αυτό απαγορεύεται από τον νόμο και από το συμφωνητικό μας και με κορόιδευαν. Πήγα στην Αστυνομία και τους έκανα καταγγελία. Οι αστυνομικοί έκαναν επιτόπιο έλεγχο στο μαγαζί και δεν βρήκαν το περιδέραιο», τονίζει ένας από τους 20 πελάτες του κυκλώματος, οι οποίοι έχουν καταθέσει ομαδική αγωγή εναντίον του Ριχάρδου απαιτώντας τα χρυσαφικά τους που το τελευταίο εξάμηνο έχουν κάνει «φτερά».

«Το έπαιρνε για ενέχυρο σαν χρυσό. Δεν εκτιμούσε το διαμάντι αλλά μόνο το χρυσό. Σου έδινε 200 ευρώ για ένα δαχτυλίδι, του έδινες 220 τον επόμενο μήνα και το έπαιρνες πίσω. Και αυτοί είχαν αντικαταστήσει το διαμάντι με ζιργκόν, γυαλί», εξηγεί.

Τι ισχυρίζεται ο ενεχυροδανειστής

Ο ενεχυροδανειστής παρέδωσε στην δικαστική λειτουργό πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο αναπτύσσει τους ισχυρισμούς του που κινούνται κυρίως σε δύο άξονες: Ότι δεν τίθεται θέμα λαθρεμπορίας αλλά νόμιμων εξαγωγών και ότι δεν υπάρχει απώλεια του Δημοσίου καθώς οι εξαγωγές γίνονταν προς τρίτη, μη κοινοτική, χώρα και επομένως δεν οφείλονται δασμοί και φόροι.

Ο ενεχυροδανειστής μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, κατέθεσε αίτηση να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον προφυλακιστέο «συναρχηγό», λέγοντας πως οι παράνομες διαδρομές του χρυσού δεν σχετίζονται με τον ίδιο αλλά με τον Τούρκο και με χώρο που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο αλλοδαπός. «Αν έγιναν παράνομες πράξεις, δεν έγιναν από εμένα» ισχυρίζεται ο ενεχυροδανειστής.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα χρυσού: Αντικαθιστούσαν διαμάντια με φο μπιζού – «Χρυσές δουλειές» με πρόσφυγες"

Αδιέξοδο στο Κυπριακό: Ενοχλημένος ο πρόεδρος Αναστασιάδης από την προσπάθεια ενοχοποίησής του

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει έντονη ενόχληση για την προσπάθεια κάποιων στην ελληνοκυπριακή πλευρά να τον ενοχοποιούν για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στο Κυπριακό. Ωστόσο, δηλώνει ότι δεν έχει την πρόθεση ή τη διάθεση να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με το ΑΚΕΛ και προσωπικά με τον γ.γ. του κόμματος , 'Αντρο Κυπριανού. Ρίχνει τους τόνους διατηρώντας τις δικές του θέσεις, κοιτάζοντας μπροστά ενόψει της νέας καθόδου της απεσταλμένης του γ.γ. του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, στη Λευκωσία και των προσπαθειών επανέναρξης των συνομιλιών. Επίσης, διαμηνύει πως «δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή λύση με τουρκικές εγγυήσεις και στρατιωτική βάση της Τουρκίας».

Σε αποκλειστική δήλωση στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι κινείται πάνω σε τρεις άξονες:

Πρώτον, επαναβεβαιώνει τη βούλησή του για συνομιλίες με βάση ένα πολύ σαφές πλαίσιο, έχοντας πάντα υπόψη του τις ανησυχίες των Κυπρίων, οι οποίοι στο τέλος θα κληθούν να λάβουν τις αποφάσεις.

Δεύτερον, στηλιτεύει όσους του ασκούν κριτική με σαφή πρόθεση να κλείσει το θέμα ως εδώ. Παράλληλα υποδεικνύει στους επικριτές του ότι στέλνουν αρνητικό μήνυμα με τα όσα υποστηρίζουν.

Τρίτον, δηλώνει, απευθυνόμενος στην 'Αγκυρα και την τουρκοκυπριακή πλευρά πως «εκείνο που προέχει είναι η συνέχιση των προσπαθειών στο Κυπριακό».

Στο μεταξύ, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, 'Αντρος Κυπριανού, αναχώρησε σήμερα για τη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει επαφές για το Κυπριακό.

Ο κ. Κυπριανού θα συναντηθεί με την βοηθό γενική γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για πολιτικές υποθέσεις, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, καθώς και με αντιπροσώπους των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τον κ. Κυπριανού συνοδεύουν τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσελεπής και Γιώργος Λουκαίδης και η διευθύντρια του γραφείου του κυρίου Κυπριανού Μαρίνα Σάββα.

Σε δηλώσεις, πριν την αναχώρηση του ο κ. Κυπριανού, κάλεσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύρου, να προβληματιστούν «ποιος διευκολύνει την Τουρκία και ποιος προσπαθεί να τη δυσκολέψει στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού».

Είπε ακόμα πως «όταν παλινδρομείς και αντιφάσκεις, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να διευκολύνεις τον άλλο να προωθεί τις θέσεις του και στη συγκεκριμένη περίπτωση εννοώ την Τουρκία».

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αδιέξοδο στο Κυπριακό: Ενοχλημένος ο πρόεδρος Αναστασιάδης από την προσπάθεια ενοχοποίησής του"

Washington Post: Που πήγαν τα παιδιά στην Ελλάδα; «Βουτιά» στο δείκτη γεννήσεων τα χρόνια της κρίσης

Στο σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναφέρεται άρθρο της Washington Post κατά το οποίο η πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου του Καλπακίου αντανακλά αυτό ακριβώς το φαινόμενο.
Φέτος, η πρώτη τάξη θα περιλαμβάνει μόνο 13 παιδιά. Μερικά από αυτά τα παιδιά ζουν σε χωριά στα οποία είναι τα μόνα παιδιά.
Περίπου έξι σχολεία της περιοχής έκλεισαν πρόσφατα, καθώς πολύ νέοι της περιοχής σταμάτησαν να κάνουν παιδιά, επειδή ήταν άνεργοι ή το εισόδημα τους δεν τους επέτρεπε να ξεκινήσουν μία οικογένεια.
Σε αυτήν την κατάσταση βρίσκεται και η Μαρία Μπέρσου, δασκάλα του σχολείου, η οποία δήλωσε στην Washington Post ότι «αυτή τη στιγμή δεν περνάει απο το μυαλό μου η ιδέα ενός παιδιού». «Απλά δεν μπορώ να το αντέξω οικονομικά», πρόσθεσε.
Η ελληνική οικονομία δεν είναι πλέον στην δεινή οικονομική κατάσταση του παρελθόντος, όπως αναφέρει η Washington Post, αλλά είναι πλέον αντιμέτωπη με ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα: την μεγάλη μείωση των γεννήσεων, η οποία αυξάνει την πιθανότητα της συρρίκνωσης και της αποδυνάμωσης της χώρας τα επόμενα χρόνια.
Στα χρόνια της κρίσης, ο ήδη χαμηλός δείκτης γεννήσεων «έκανε βουτιά», όπως άλλωστε συνέβη και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της νότιας Ευρώπης. Η Ελλάδα βέβαια βρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση, λόγω και της μαζικής μετανάστευσης νέων, η οποία συντελέστηκε στα χρόνια της κρίσης. Αν και η Ελλάδα είναι η χώρα υποδοχής των προσφυγικών ροών, ο τελικός προορισμός των περισσότερων προσφύγων δεν είναι η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην εξισορροπείται ο πληθυσμός με αυτό τον τρόπο.
Η ύφεση είναι υπεύθυνη για μία νέα γένια παιδιών, τα οποία πάνε για πρώτη φορά στο σχολείο, πολλά απο αυτά με μεταχειρισμένα ρούχα και τσάντες, καταλαβαίνοντας, αμυδρά ακόμη, τις δυσκολίες της εποχής στην οποία γεννήθηκαν.
«Τα παιδιά δεν ξέρουν ότι παλιά ήμασταν καλύτερα», δήλωσε στη Washington Post η Σωτηρία Παπιγκιώτη, μητέρα δύο παιδιών, που πηγαίνουν στο δημοτικό του Καλπακίου. «Όταν μου ζητάνε κάποια πράγματα, τους λέω πώς δεν έχουμε τα χρήματα για να τα αγοράσουμε», συμπλήρωσε η κ. Παπιγκιώτη.
Ο ρυθμός γεννητικότητας ήταν αυξάνων μέχρι το 2008, αγγίζοντας τις 1,5 γεννήσεις ανά γυναίκα. Η πρόοδος αυτή έχει από τότε χαθεί και ο ρυθμός έχει φτάσει σήμερα στα χαμηλά επίπεδα, που βρισκόταν στο τέλος της δεκαετίας του 1990 με τις αρχές του 2000.
Ο ρυθμός γεννητικότητας της χώρας είναι περίπου 1,35 γεννήσεις ανά γυναίκα και είναι από τους χαμηλότερους της Ευρώπης, αρκετά κάτω από το 2,1 που είναι αναγκαίο για την ύπαρξη σταθερού πληθυσμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η μετανάστευση.
Η μετανάστευση των νέων Ελλήνων έχει οδηγήσει των αριθμό των παιδιών που γεννιούνται στη χώρα να φτάσει σε ιστορικά χαμηλά. Το 2009, λίγο πριν «χτυπήσει» η κρίση, οι γεννήσεις έφτασαν στις 118.000 για τον χρόνο. Ο αριθμός έχει υποστεί σταδιακή μείωση, με τον αριθμό των θανάτων να τον «ξεπερνάει» κατά πολύ. Οι συνολικές γεννήσεις για το 2017 ήταν 88.500, ο χαμηλότερος αριθμός όλων των εποχών.
Μερικές χώρες έχουν βιώσει μία γρήγορη δημογραφική ανάκαμψη μετά από μία οικονομική κρίση, αλλά αυτό είναι μάλλον απίθανο να συμβεί στην Ελλάδα, όπως δήλωσε στη Washington Post, ο Βύρων Κοτζαμάνης, καθηγητής στο τμήμα Δημογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς κατά μέσο όροι οι Ελληνίδες δεν έκαναν παιδιά πριν από τα 31.
Kάποιες απο τις γυναίκες που ανέβαλαν την εγκυμοσύνη στα χρόνια της κρίσης, έχουν πλέον χάσει την ευκαιρία τους, με αποτέλεσμα, η ύφεση να έχει επιφέρει μία μόνιμη μείωση στο μέγεθος της νεότερης γενιάς, αλλά και μία μείωση των υποψήφιων γονέων.
«Θα έχουμε όλο και λιγότερες γεννήσεις τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για τους Έλληνες, οι αλλαγές γίνονται εμφανείς πολύ εύκολα. Oι 30χρόνες Ελληνίδες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς οι παιδικοί σταθμοί της χώρας κλείνουν ο ένας με τα τον άλλον και τα επιδόματα συρρικνώνονται από την συνεχή λιτότητα.
Στις αγροτικές περιοχές της χώρας, οι υποψήφιοι γονείς υποστηρίζουν ότι ακόμα και αν έκαναν παιδιά, θα δυσκολεύονταν τόσο πολύ να βρουν κάποιο γιατρό, καθώς οι περισσότεροι έχουν πλέον μεταναστεύσει στο εξωτερικό.
Ο Στέφανος Χανδάκας, γυναικολόγος και ιδρυτής ΜΚΟ για την στήριξη των της προγεννητικής φροντίδας, δήλωσε στην Washington Post, ότι σε ένα νησί 1.000 κατοίκων, δεν γεννήθηκε ούτε ένα μέσα σε μία τριετία στη μέση της κρίσης.
«Υπάρχουν φωτογραφίες από παρελάσεις σε νησιά, στις οποίες συμμετέχει μόνο ένα παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χανδάκας.
Οι δημογραφικές αλλαγές έχουν αφήσει το στίγμα τους και στις ίδιες τις ζωές των παιδιών. Είκοσι χρόνια πριν, το σχολείο είχε 100 μαθητές. Σήμερα, λόγω του κλεισίματος αρκετών σχολείων της περιοχής, το σχολείο συγκεντρώνει μαθητές από αρκετά γειτονικά χωρία. Και πάλι όμως οι μαθητές του δημοτικού ανέρχονται μόνο στους 70. Από αυτά τα παιδιά τα 20 είναι αλβανικής καταγωγής, ενώ άλλα 20 είναι προσφυγόπουλα από την Συρία.
«Αυτό που βλέπουμε είναι μία συρρίκνωση του τοπικού πληθυσμού», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου Μίλτος Μάστορας. «Αν δεν υπήρχαν τα παιδιά από τη Συρία, θα είχαμε τους μισούς μαθητές σε σχέση με 20 χρόνια πριν», πρόσθεσε.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Washington Post: Που πήγαν τα παιδιά στην Ελλάδα; «Βουτιά» στο δείκτη γεννήσεων τα χρόνια της κρίσης"

Σταύρος Θεοδωράκης: «Ζω στη χώρα του Ριχάρδου, όπου άνθρωποι με το χαμόγελο του Joker υπόσχονται τα πάντα»

«Ζω στη χώρα που κυριαρχούν ο Ριχάρδος και τα αδέλφια του. Άνθρωποι με το χαμόγελο του Joker υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Από το εμπόριο μέχρι την πολιτική».

Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, παίρνοντας αφορμή από την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίου χρυσού, χωρίς ωστόσο, όπως τονίζει, να μιλά για την υπόθεση, αλλά για τις νόμιμες δραστηριότητες του γνωστού ενεχυροδανειστή.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη:
Ξύπνησα με ένα φοβερό εφιάλτη. Ζω στη χώρα που κυριαρχούν ο Ριχάρδος και τα αδέλφια του. Προσοχή: «Ζω»! Και όχι «φοβάμαι ότι θα ζήσω».
Γυρίστε το βλέμμα σας και δείτε. Άνθρωποι με το χαμόγελο του Joker υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Από το εμπόριο μέχρι την πολιτική. «Δεν θα πας στην αγορά… στον χριστουγεννιάτικο παράδεισο θα πας»!
Φίλη πήγε σε μεγάλη εταιρία κινητής τηλεφωνίας για να μεταφέρει τα αρχεία της στο καινούργιο της κινητό. Κάτι που στη διαφήμιση το κάνει δωρεάν ένας χαμογελαστός υπάλληλος. Ο πραγματικός υπάλληλος όμως δεν ήταν ούτε γελαστός, ούτε δωρεάν. Της είπε να έρθει ξανά όταν θα έχει εξατμιστεί ο πανικός της Black Friday. Και όταν πήγε, αυτή τη βδομάδα, πλήρωσε 18€ για τη μεταφορά των αρχείων της! Και όταν την επόμενη μέρα διαπίστωσε ότι τα αρχεία της τα είχαν περάσει διπλά, της απάντησαν «τι να κάνουμε; ήταν εκπαιδευόμενος». Ούτε «συγνώμη», ούτε «να διορθώσουμε το λάθος», ούτε «πάρτε πίσω τα λεφτά σας».
Σκεφθείτε τώρα, αντιστοίχως, τις ιστορίες που ζείτε στην Εφορία, στη ΔΕΗ, στα Υπουργεία, στους Δήμους, στις ασφαλιστικές, στις τράπεζες, στα συνεργεία, στα μεσιτικά, στα φροντιστήρια, στο φαγητό, στη διασκέδαση, ακόμη και στα ρουχάδικα.
Θέλω να καταλάβετε την ομοιότητα. Οι «πετυχημένοι ενεχυροδανειστές» δεν πλασάρουν απλώς προϊόντα, υπηρεσίες, δυνατότητες… Πλασάρουν λύσεις πασπαλισμένες με χρυσόσκονη.
Τα ίδια και χειρότερα στην πολιτική. «Δώσε μας την ψήφο σου και θα το εισπράξεις σε χρυσό». Η λαϊκίστικη εξαπάτηση έχει εξελιχθεί σε μεγάλη τέχνη. «Και θα σκίσουμε τα μνημόνια. Και θα σου χαρίσουμε τα χρέη. Και θα πάρεις το κατιτίς σου όταν έρθουν οι γερμανικές αποζημιώσεις. Για να μην σου πω τι θα γίνει όταν θα βγουν τα πετρέλαια στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη».
Αυτό δηλαδή που έκανε και ο Ριχάρδος. Οι απλοί ενεχυροδανειστές έλεγαν «θα το ζυγίσουμε και θα πάρεις μερικά τάλαρα» και αυτός υποσχόταν ότι τα αγοράζει όλα «σε τιμή κοσμήματος και όχι απλώς χρυσού».
Και φαντασιωνόταν ο καθένας ότι ο ασημένιος δίσκος της πεθεράς του που ήταν καταχωνιασμένος στο πίσω ράφι, είχε μια θέση στις δημοπρασίες του Christie’s. Το κέρατο που σου είχε δώσει ένας θείος του παππού σου δεν ήταν από αγελάδα αλλά από ρινόκερο. Γιατί στο μεταξύ ο Ριχάρδος διαφήμιζε ότι αγοράζει βραχιόλια, εικόνες, ρολόγια, πίνακες, μαχαιροπίρουνα, κρύσταλλα, αυτοκίνητα, αναμνηστικά. Αυτές οι υποσχέσεις τον απογείωσαν, τον έκαναν διάσημο και «σκότωνε» ο καθένας στα καταστήματα του ότι είχε και δεν είχε.
Μην πυροβολείτε, λοιπόν, τον Ριχάρδο. Εκτός αν είστε αποφασισμένοι να τα βάλετε με όλους τους Ριχάρδους – μικρούς και μεγάλους.
Αυτούς που υπόσχονται μαγικές λύσεις στα δύσκολα προβλήματα. Αυτούς που ενεχυροδανείζουν την ελπίδα. Αυτούς που πλουτίζουν πουλώντας φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Στο εμπόριο, στην παροχή υπηρεσιών, στην πολιτική.
Προσοχή: Η αναφορά μου δεν βασίζεται σε αυτά για τα οποία η αστυνομία κατηγορεί τον Ριχάρδο. Αυτά θα τα απαντήσουν οι δικαστές. Η κριτική μου αφορά την επίσημη δραστηριότητά του, αυτήν που διαφήμιζε και αυτήν που τον έκανε πλούσιο.
Καλημέρα σας!
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταύρος Θεοδωράκης: «Ζω στη χώρα του Ριχάρδου, όπου άνθρωποι με το χαμόγελο του Joker υπόσχονται τα πάντα»"

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Τι είπε στην απολογία του ο ενεχυροδανειστής

Για περίπου 2,5 ώρες απολογούνταν ενώπιον της ανακρίτριας ο γνωστός ενεχυροδανειστής, για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού.

Ο ενεχυροδανειστής παρέδωσε και πολυσέλιδο υπόμνημα στη δικαστική λειτουργό, μέσω των συνηγόρων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται όλες τις κατηγορίες. Υποστηρίζει ότι τα τελευταία δύο χρόνια έκανε καθόλα νόμιμες εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, για τις οποίες δεν οφείλει φόρους και δασμούς στο ελληνικό κράτος καθώς δεν πρόκειται για ενδοκοινοτικές εξαγωγές.

Επιπλέον στην απολογία του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε στην ανακρίτρια ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχε κάνει νόμιμες εξαγωγές 30 εκατ. ευρώ, και σε ό,τι αφορά το χυτήριο στην οδό Στουρνάρη ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού πέντε κατηγορούμενοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι. Το Σάββατο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 39χρονος Κινέζος που φέρεται ότι έπαιζε κεντρικό ρόλο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με τη δικογραφία, αγόραζε ρούχα που πληρώνονταν σε κινέζικο νόμισμα από συμπατριώτες του χονδρέμπορους με τα κέρδη από την πώληση του χρυσού, στην Τουρκία και στη συνέχεια πλήρωνε στην οργάνωση, στην Ελλάδα, σε ευρώ το αντίτιμο της παραγγελίας.

Η κόντρα με τον «συναρχηγό»

Ακόμη, προφυλακιστέοι κρίθηκαν την Παρασκευή ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, ο Τούρκος υπήκοος συριακής καταγωγής, ο οποίος είναι πλέον σε ανοιχτή κόντρα με τον ενεχυροδανειστή.

Ο Τούρκος στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, εκτιμώντας ρολόγια και ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του ενεχυροδανειστή.

Ο τελευταίος, το Σάββατο ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον Τούρκο και στο σχετικό αίτημά του προς την ανακρίτρια έστρεψε τα βέλη του κατά του συγκατηγορούμενού του.

«Δεν φέρω καμία ευθύνη αν αυτός θέλησε να κάνει παρανομίες» υπογραμμίζει ο κατηγορούμενος ενεχυροδανειστής αναφερόμενος στον Τούρκο με τον οποίο, όπως λέει, συνεργάστηκε στο πλαίσιο νόμιμων εξαγωγών χρυσού «χρησιμοποιώντας τον σε διεκπεραιωτικές κυρίως δουλειές». «Το συγκεκριμένο πρόσωπο και οι συνεργάτες του, οι οποίοι όμως δεν είναι και δικοί μου δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα», τονίζει ακόμη στο αίτημά του.

Ο Τούρκος απάντησε προειδοποιώντας τον ενεχυροδανειστή με εκπλήξεις. «Οι εις βάρος μου υπαινιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβειών είναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα», φέρεται να απάντησε, μέσω προσώπου του περιβάλλοντος του.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέος έχει κριθεί ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος- εξάδελφος του Τούρκου- και άλλα δύο άτομα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Τι είπε στην απολογία του ο ενεχυροδανειστής "

Γαβρόγλου: Η μισθοδοσία των κληρικών «δεν είναι θέμα παζαριού»

Η μισθοδοσία των κληρικών «δεν είναι θέμα παζαριού», τονίζει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τα νομοθετικά, τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδοτικά και μισθολογικά δικαιώματά τους.

Σε συνέντευξή του στη Realnews, ο κ. Γαβρόγλου σημειώνει ότι η διακριτότητα των ρόλων κράτους – Εκκλησίας και η συνδιαχείριση της αμφισβητούμενης περιουσίας «είναι στοιχεία που λειτουργούν υπέρ της κοινωνίας, όχι υπέρ του ενός ή του άλλου θεσμού» και αναφέρει ότι «όλα θα γίνουν με προσεκτικά βήματα».

Ξεκαθαρίζει, ακόμα, ότι οι 10.000 προσλήψεις στη Δημόσιο, που θα πραγματοποιηθούν αν αλλάξει ο τρόπος μισθοδοσίας των κληρικών, θα καλύψουν κενά στην Υγεία, στην εκπαίδευση και στις υπόλοιπες κοινωνικές δομές και είναι ανεξάρτητες με τους 15.000 διορισμούς στην Παιδεία , που έχουν εξαγγελθεί για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Ο κ. Γαβρόγλου κατηγορεί τη ΝΔ για τη στάση της έναντι των μαθητικών καταλήψεων για το Μακεδονικό, λέγοντας ότι «βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση κώφευσης και αφωνίας σε σχέση με τη φασιστική δράση ακροδεξιών χρυσαυγιτών σε σχολεία», καθώς και ότι «σέρνεται πίσω από τους άρρηκτους δεσμούς του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη με τα χουντοφασιστικά καρκινώματα».

Κάνει επίσης λόγο για ήττα της πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αμφισβήτησή της ότι η χώρα θα έβγαινε από τα μνημόνια και για το ότι θα ήταν αδύνατον να εφαρμοστούν αντίμετρα για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. «Δεν θα έπρεπε να αρθρώσει έστω και λίγες λέξεις αυτοκριτικής για το πόσο λάθος ήταν η πολιτική της όλα αυτά τα χρόνια;», διερωτάται ο ίδιος και συμπληρώνει λέγοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει πράξη αυτό που είχε υποσχεθεί, πετυχαίνοντας μετά την έξοδο από τα μνημόνια, να μπαίνει η χώρα σιγά-σιγά στον δρόμο της ανάπτυξης και να αίρονται οι αδικίες».

Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του φακέλου για το C4I που αφορά την περίοδο Σημίτη, ο υπουργός τονίζει πως «για κανέναν δεν πρέπει να μένουν σκιές και ο έλεγχος και ο έλεγχος από τη Δικαιοσύνη πρέπει να είναι για όλους ανεξαιρέτως», προσθέτοντας ότι «η χώρα έχει ανάγκη από διαφάνεια και για τους πολιτικούς, ιδιαιτέρως, όταν έχουν συμβεί στο παρελθόν διαπιστωμένα φαινόμενα χρηματισμού εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος».

Τέλος, σημειώνει ότι με τις συνενώσεις πανεπιστημίων – ΤΕΙ δημιουργούνται νέες προοπτικές για «προγράμματα σπουδών σύγχρονα και δυναμικά που οδηγούν σε δυνατά πτυχία», ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι οι συνέργειες των πανεπιστημιακών και των τεχνολογικών ιδρυμάτων «είναι ο πραγματικός δρόμος που μπορεί να συνδέσει την εκπαίδευση με τις ανάγκες της κοινωνίας».

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαβρόγλου: Η μισθοδοσία των κληρικών «δεν είναι θέμα παζαριού»"

Ετοιμάζεται νέα ρύθμιση για 120 δόσεις σε ταμεία και Εφορία

Με εντατικούς ρυθμούς επεξεργάζεται η κυβέρνηση το σχέδιο για τη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις. Στόχος της να το θέσει σε εφαρμογή τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο.

Το θέμα μάλιστα έχει τεθεί στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι οποίοι όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίας «Πρώτο Θέμα» δεν είναι αρνητικοί απέναντι στο ζήτημα της ελληνικής πλευράς.

«Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε ένα αναλυτικό σχέδιο που θα διασφαλίζει ότι η ρύθμιση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, χωρίς να επαναληφθεί το φαινόμενο της πρόσκαιρης ένταξης μόνο και μόνο για να αποφευχθούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης», είναι η απάντηση των τεχνοκρατών στο υπουργείο Οικονομικών.

Η κυβέρνηση εκείνο που θέλει να πετύχει είναι να καλυφθούν από τη νέα ρύθμιση όσοι δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, με έμφαση σε μισθωτούς και συνταξιούχους καθώς και τις βιώσιμες επιχειρήσεις που δεν πληρούσαν την προϋπόθεση του εξωδικαστικού για τουλάχιστον μια κερδοφόρα χρήση.

Ο τελικός μέγιστος αριθμός των δόσεων θα φτάνει τις 120 σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου Οικονομικών. Σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένεται να υπάρξουν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια ενώ παράλληλα θα απαιτείται να είναι οι οφειλέτες συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ή να τις έχουν ρυθμίσει με βάση την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει τι ελάχιστο ποσό δόσης να μην ξεπερνά τα 50 ευρώ και να δίνεται η δυνατότητα διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους των οφειλών από προσαυξήσεις, τόκους εκ πρόθεσμης καταβολής και πρόστιμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων(ΑΑΔΕ) οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 500.000 άτομα τον Σεπτέμβριο. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ιδιωτών αυξήθηκαν μέσα σε έναν μήνα κατά 1,4 δισ. ευρώ φθάνοντας στα τέλη Σεπτεμβρίου τα 7,8 δισ. ευρώ.

Δυσκολότερες φαίνεται πως είναι οι διαβουλεύσεις για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ετοιμάζεται νέα ρύθμιση για 120 δόσεις σε ταμεία και Εφορία"

Ο πατέρας της φοιτήτριας στο protothema.gr: Είχε σημάδια στραγγαλισμού

Με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει τις στιγμές που έχει ζήσει από τη στιγμή που έμαθε ότι η κόρη του, που είχε πάει στη Ρόδο για να σπουδάσει, έπεσε -όπως όλα δείχνουν- θύμα δολοφονίας!

«Mίλησα με τον ιατροδικαστή και μου είπε ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό αλλά είχε εμφανή σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της το κοριτσάκι μου! Ολα αυτά μου τα είπε προφορικά ο ιατροδικαστής και τώρα περιμένω τις τοξικολογικές εξετάσεις. Την πέταξαν στη θάλασσα και πνίγηκε από τη στιγμή που μπήκε νερό στους πνεύμονες. Την πέταξαν 50 χλμ μακριά από τη Ρόδο» είπε ο κ. Ιωάννης, ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr.

«Το μόνο που γνωρίζω ως πληροφορία από το Λιμεναρχείο είναι ότι την Τρίτη το βράδυ, η κόρη μου μιλούσε με μια φίλη της στο facebook και η Ελένη είπε στη φίλη της "θα σου κλείσω τώρα το τηλέφωνο γιατί κάποιος μου χτυπάει την πόρτα". Προφανώς σε κάποιον άνοιξε την πόρτα, δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Από εκείνο το βράδυ δεν ξαναμίλησε με κανέναν. Την ψάχναμε κι εγώ και η μητέρα της, αλλά μάταια. Την Τετάρτη το πρωί παίρναμε τηλέφωνο κάποιες φιλενάδες της, αλλά δεν γνώριζαν τίποτα. Μετά ανέλαβε η αστυνομία και το Λιμεναρχείο ώσπου τη βρήκαμε νεκρή.

Και συνεχίζει ο πατέρας της κοπέλας: «Δεν είχε κάποια μόνιμη σχέση αλλά είχε τις παρέες της με τις φίλες της. Ό,τι στοιχεία είχα εγώ και η σύζυγός μου, τα δώσαμε στην αστυνομία για να συνεχίσουν τις έρευνες. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτός που δολοφόνησε την κόρη μου, ήταν γνωστός της ή άγνωστος. Μακάρι να γνώριζα και να προλάβαινα το κακό. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου με όσες δυνάμεις μου έχουν απομείνει για να μπορέσω να βρω το δολοφόνο του παιδιού μου».

Το χρονικό της υπόθεσης
Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια από το Διδυμότειχο βρέθηκε δολοφονημένη πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή "Φώκια" στους Πεύκους της Λίνδου. Η άτυχη κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή από άντρες του Λιμενικού Σώματος γυμνή, έχοντας μονάχα το στηθόδεσμό της.

Ο πατέρας της Ελένης, ο οποίος είναι δάσκαλος στο επάγγελμα και αντιδήμαρχος στο Διδυμότειχο, μόλις ενημερώθηκε για τη δολοφονία της κόρης του, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασε στο νησί προκειμένου να αναγνωρίσει τη σορό του παιδιού του. Το τατουάζ σε σχήμα τριαντάφυλλο, χρώματος μαύρο και κόκκινο που έφερε στη γάμπα του δεξιού της ποδιού η άτυχη Ελένη, ήταν ένα από τα στοιχεία που επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της.

«Tους ανθρώπους να τους μετράς στο τέλος. Στην αρχή όλοι καλοί φαίνονται» έγραφε στη σελίδα του facebook της 21χρονη φοιτήτρια.

Η άτυχη Ελένη σπούδαζε τα τελευταία τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, στη Ρόδο. Είχε άριστες σχέσεις με την οικογένειά της, με την οποία ήταν ιδιαίτερα δεμένη και είχε τακτική επικοινωνία.

Η είδηση του θανάτου της έχει προκαλέσει σοκ και λύπη σε όσους τη γνώριζαν. Οι συμφοιτητές της Ελένης αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί στην άτυχη κοπέλα και ζητούν απαντήσεις στα χιλιάδες ερωτήματα που προκύπτουν.

«Έχουμε συγκλονιστεί από τη δολοφονία της Ελένης. Ήταν ένα πολύ αγαπητό παιδί, πολύ φιλική με εμάς τους συμφοιτητές της, συνεπής στα μαθήματά της και στο Πανεπιστήμιο και γενικότερα δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα όλα αυτά τα χρόνια που σπούδαζε στο νησί» λένε συμφοιτητές της στο protothema.gr.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές του νησιού και το κεντρικό λιμεναρχείο της Ρόδου πρόκειται για στυγερή δολοφονία, ενώ τα ερωτήματα που έχουν προκύψει ζητούν επιτακτικά απάντηση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο πατέρας της φοιτήτριας στο protothema.gr: Είχε σημάδια στραγγαλισμού"

Εκτροπή κυκλοφορίας στην ε.ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης από την Δευτέρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων και συγκεκριμένα στο τμήμα ανάμεσα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Θήβας και τον Ημικόβο Σχηματαρίου στην Τανάγρα, λόγω εργασιών κατασκευής νέας Άνω Διάβασης του ενδιάμεσου Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Ριτσώνας.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 3 και την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και από τις 18:00 έως τις 06:00 το πρωί της επόμενης θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός του εν λόγω τμήματος. Οι οδηγοί που θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται της εθνικής οδού στον Α/Κ Ριτσώνας και μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήστη κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων θα οδηγούνται στον Α/Κ Θήβας, από όπου και θα επανεισάγονται σε αυτόν.

Αντίστοιχα, οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Ριτσώνας και μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήστη κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται στον Ημικόμβο Σχηματαρίου (Τανάγρας) από όπου και θα επανεισάγονται σε αυτόν.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αυτοκινητοδρόμου αναφέρει σε ανακοίνωση της, ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Παράλληλα, ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτροπή κυκλοφορίας στην ε.ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης από την Δευτέρα"

Στα… σκαριά νέο Ταμείο για επικουρικές και εφάπαξ

Στα σκαριά είναι ένας νέος φορές ασφάλισης, το «Εθνικό Επαγγελματικό Ταμείο», το οποίο θα καλύπτει περισσότερους από 2.000.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα για πρόσθετη επικουρική σύνταξη και εφάπαξ.

Το νέο Ταμείο θα δίνει τη δυνατότητα είτε για μεγαλύτερη επικουρική μηνιαία σύνταξη, είτε για μεγαλύτερο εφάπαξ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» το νέο Ταμείο είναι πιθανό να μπει μπροστά τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020.

Ακόμη ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις είναι σε διαπραγματεύσεις καθώς υπάρχει το μεγάλο αγκάθι των εισφορών στη μέση, ωστόσο ή λύση ίσως έρθει από τη μείωση της φορολογία των επιχειρήσεων ώστε να δοθεί αυτή η δυνατότητα στους εργαζόμενους που έχουν απωλέσει λόγω κρίσης τον λεγόμενο δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος.

Ποιοι θα μπουν στο νέο Ταμείο

Στόχος είναι το νέο Ταμείο να συμπεριληφθεί στην επόμενη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ώστε να καταστεί υποχρεωτική η ασφάλιση σε αυτό στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα.

Με το νέο σύστημα ασφάλισης θα καλύπτονται όλοι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, ενώ υπάρχει πρόταση να μπορούν να ενταχθούν και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μέσω της αυτασφάλισης.

Οι παροχές

Το νέο Ταμείο θα δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να λαμβάνει είτε εφάπαξ παροχή, είτε μηνιαία περιοδική παροχή για τους κινδύνους γήρατος, αναπηρίας και θανάτου.

Η παροχή θα δίδεται μετά τη συμπλήρωση κάποια ηλικίας και δεν θα σχετίζονται με τις προϋποθέσεις της κύριας ασφάλισης, ενώ το δικαίωμα της παροχής θα κληρονομείται.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα… σκαριά νέο Ταμείο για επικουρικές και εφάπαξ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news