facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Πλημμύρες, κλειστά σχολεία και μποτιλιαρίσματα από τις κατακλυσμιαίες βροχές στη Φλόριντα

Κατακλυσμιαίες βροχές στη Φλόριντα προκάλεσαν πλημμύρες σήμερα στη μητρόπολη του Μαϊάμι, υποχρεώνοντας τις αρχές να κλείσουν τα σχολεία και, τουλάχιστον έως αύριο το πρωί, το διεθνές αεροδρόμιο του Φορτ Λοντερντέιλ. Περισσότερα από 635 χιλιοστά νερού έπεσαν σε 24 ώρες στο Φορτ Λόντερντεϊλ, μια πόλη 180.000 κατοίκων που βρίσκεται βορείως του Μαϊάμι, σύμφωνα με τις αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες. Αριθμός υψηλότερος από το ρεκόρ του Απριλίου του 1979 που ήταν 370 χιλιοστά.

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πολλά μποτιλιαρίσματα, πλημμύρισαν οι δρόμοι πρόσβασης στο αεροδρόμιο και αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν.

«Ατυχία!» δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Sun Sentinel ο Ρομπ Γκούλεϊ, ένας τουρίστας που επρόκειτο να φύγει με τη γυναίκα του για τις Μπαχάμες. «Είναι η πρώτη φορά που θα φεύγαμε μαζί με τη σύζυγό μου μετά την Covid και να τι συμβαίνει», δήλωσε.

Οι αρχές ήλπιζαν αρχικά ότι θα μπορούσε να αποκατασταθεί η εναέρια κυκλοφορία από σήμερα αλλά χρειάστηκε να αναβάλουν την επαναλειτουργία του αεροδρομίου για αύριο προκειμένου να καθαρίσουν τους διαδρόμους.

Οι παράκτιες περιοχές της πόλης του Μαϊάμι παραμένουν σε συναγερμό για πλημμύρες, με τα εδάφη να είναι γεμάτα με νερό και να αναμένονται νέες βροχοπτώσεις.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλημμύρες, κλειστά σχολεία και μποτιλιαρίσματα από τις κατακλυσμιαίες βροχές στη Φλόριντα"

Εύα Καϊλή: Αποφυλακίζεται αύριο το πρωί με «βραχιολάκι»

Αποφυλακίζεται αύριο το πρωί στις 11:00 ώρα Βρυξελών η Εύα Καϊλή. Το «βραχιολάκι» που αναζητούνταν βρέθηκε και σύφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημτρακόπουλο θα αποφυλακιστεί από τις φυλακές Χάρεν, μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εύα Καϊλή: Αποφυλακίζεται αύριο το πρωί με «βραχιολάκι»"

Τσαβούσογλου – Σούκρι: Στενότερη συνεργασία Τουρκίας – Αιγύπτου για τη Λιβύη, διαφωνία για τη Συρία

Η Τουρκία και η Αίγυπτος θα συνεργαστούν πιο στενά στη Λιβύη, όπου υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

Ο Τσαβούσογλου και ο Σούκρι είπαν επίσης ότι οι δύο χώρες θα κάνουν βήματα για τον διορισμό πρεσβευτών αλλά και για να προετοιμάσουν μια σύνοδο μεταξύ των προέδρων τους.

Οι δύο χώρες προσπαθούν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους, αφού διέκοψαν τους διπλωματικούς δεσμούς τους μετά την ανατροπή, πριν από δέκα χρόνια, του τότε προέδρου της Αιγύπτου και συμμάχου της Άγκυρας, Μοχάμεντ Μόρσι. Ο Τσαβούσογλου επισκέφθηκε το Κάιρο τον περασμένο μήνα ενώ ο Σούκρι πήγε στην Τουρκία για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στη χώρα μετά τους σεισμούς του Φεβρουαρίου που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία.

Μία από τις διαφωνίες τους αφορούσε το θέμα της Λιβύης. «Στο εξής, θα συνεργαστούμε στενότερα στο θέμα της Λιβύης. Στη σημερινή συνάντησή μας (είδαμε) ότι οι απόψεις μας δεν είναι ουσιαστικά πολύ διαφορετικές αλλά ότι σκεφτόμαστε διαφορετικά για κάποιες μεθόδους» είπε ο Τσαβούσογλου. Οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στη χάραξη ενός οδικού χάρτη για τη διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη και μπορούν επίσης να εργαστούν για την εκπαίδευση και την ενίσχυση ενός ενιαίου στρατού από τις δυνάμεις της ανατολικής και της δυτικής Λιβύης, πρόσθεσε.

«Μοιραζόμαστε με την Τουρκία την ίδια επιθυμία για τη διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη», είπε ο Σούκρι.

Η Λιβύη βυθίστηκε στο χάος μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι, το 2011 και τη διαίρεσή της σε αντίπαλα στρατόπεδα. Η τελευταία μεγάλη μάχη ωστόσο έληξε το 2020, με την επίτευξη εκεχειρίας. Η πολιτική διαδικασία ωστόσο έχει βαλτώσει αφού αναβλήθηκαν οι εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για τον Δεκέμβριο του 2021, λόγω διαφωνιών για τους κανόνες και, κυρίως, για την εκλογιμότητα των βασικών υποψηφίων για την προεδρία.
Διαφωνία για τη Συρία

Ο Σούκρι κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Συρία, σε μια ένδειξη της συνεχιζόμενης έντασης μεταξύ των δύο χωρών, παρά τις προσπάθειες για την αποκατάσταση των σχέσεών τους.

«Δήλωσα ότι πρέπει να διαφυλαχθούν η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Είπα επίσης ότι οι ξένες δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από το έδαφος της Συρίας», είπε ο Αιγύπτιος υπουργός, αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε νωρίτερα με τον Τσαβούσογλου.

«Έχουμε δεσμευτεί, περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλο» για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, απάντησε ο Τσαβούσογλου. «Προτεραιότητά μας είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας (…) Η παρουσία μας εκεί είναι σημαντική για να προλάβουμε απειλές εναντίον μας αλλά και για να εμποδίσουμε προσπάθειες για τη διάσπαση της Συρίας» υποστήριξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου – Σούκρι: Στενότερη συνεργασία Τουρκίας – Αιγύπτου για τη Λιβύη, διαφωνία για τη Συρία"

Συναγερμός στο Παλαιό Φάληρο: Ληστής μπήκε σε σούπερ μάρκετ με όπλο, τράκαρε με αμάξι και διέφυγε πεζός

Συναγερμός σήμανε πριν λίγη ώρα στην ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από απόπειρα ληστείας σε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τύρινθος και Δαναών στο Παλαιό Φάληρο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ένοπλος ληστής (ο οποίος φορούσε κράνος για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του) εισέβαλε στο κατάστημα και απείλησε υπάλληλο για να του πάρει τις εισπράξεις.

Κατά τη διαφυγή του από το κατάστημα ο δράστης τράκαρε με διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να διαφύγει πεζός. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή του. 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στο Παλαιό Φάληρο: Ληστής μπήκε σε σούπερ μάρκετ με όπλο, τράκαρε με αμάξι και διέφυγε πεζός"

Εύα Καϊλή: Θα παίρνει 9.500 ευρώ το μήνα από το Ευρωκοινοβούλιο μόλις αποφυλακιστεί με βραχιολάκι

Η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή, έστω και με βραχιολάκι, πέραν όλων των άλλων θα έχει και οικονομικό όφελος για την ίδια, καθώς θα ασκεί και πάλι τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα, έστω από το σπίτι.

Αυτό σημαίνει, ότι πέρα από τον μισθό της ευρωβουλευτού, που ανέρχεται σε περίπου 7.000 ευρώ, θα λαμβάνει και το κομμένο -επειδή δεν παρίστατο- επίδομα της Ολομέλειας όπως λέγεται, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 2.500 ευρώ, δηλαδή συνολικά 9.500 ευρώ, καθώς θα μπορεί να συμμετάσχει στην Ολομέλεια με τηλεδιάσκεψη. Η Εύα Καιλή μόλις πάρει το «πράσινο φως», θα πάει στο σπίτι της, που βρίσκεται κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα επιτηρείται 24 ώρες το 24ωρο και θα μπορεί να βγει μόνο με άδεια του Μισέλ Κλεζ και για συγκεκριμένους λόγους. Δεν θα συναντήθεί με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον οποίο θα μπορεί να έχει μόνο τηλεφωνική επικοινωνία.

Αποτυπώματα Τζόρτζι και Παντσέρι στις δεσμίδες των χρημάτων

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος της αποκάλυψε, ότι στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή, δεν υπάρχουν τα δακτυλικά της αποτυπώματα. Συγκεκριμένα, στις δεσμίδες των χρημάτων εντοπίστηκαν τα αποτυπώματα δύο άλλων κατηγορουμένων για την υπόθεση του Qatargate, του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και του φερόμενου ως «εγκέφαλου» του κυκλώματος, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.

Η πληροφορία αυτή δεν είχε αναφερθεί από τις Βελγικές Αρχές και χρειάστηκε βαθιά μελέτη της δικογραφίας, προκειμένου να εντοπιστεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, αυτή ήταν η λεπτομέρεια που οδήγησε τον Μισέλ Κλεζ να υπογράψει τελικά την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εύα Καϊλή: Θα παίρνει 9.500 ευρώ το μήνα από το Ευρωκοινοβούλιο μόλις αποφυλακιστεί με βραχιολάκι"

Θεσσαλονίκη: «Καμπάνες» σε οδηγούς φορτηγών για αλλοιωμένους ταχογράφους

Πάνω από 100 παραβάσεις διαπίστωσαν σε φορτηγά αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε έλεγχο που έκαναν σήμερα το πρωί, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ωραιοκάστρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 210 φορτηγά και βεβαιώθηκαν 101 παραβάσεις.

Μεταξύ άλλων, βεβαιώθηκαν 75 παραβάσεις που αφορούν σε ωράρια φορτηγών, βιβλία δρομολογίων – ρεπό και ταχογράφους και 24 για όριο ταχύτητας. Εντοπίστηκαν τρία φορτηγά οχήματα που έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: «Καμπάνες» σε οδηγούς φορτηγών για αλλοιωμένους ταχογράφους"

Ληστεία στην Κηφισιά: Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους!

Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους, ηλικίας 16 ετών, πέρασαν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (12/4) στην Κηφισιά αστυνομικοί της Άμεσης Δράστης για ληστεία, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς σε έναν εξ αυτών βρέθηκε σουγιάς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις ανήλικοι πλησίασαν τρεις 15χρονους και με την απειλή περί άσκησης βίας έκλεψαν από τον έναν τσαντάκι, καπέλο και φουλάρι. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει μετά από λίγο τους δύο δράστες της επίθεσης.

Αφού ακινητοποιήθηκε και ο τρίτος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε σουγιάς, οδηγηθήκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Κηφισιάς, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδιο Εισαγγελία, όπου και θα δώσουν τις σχετικές εξηγήσεις για το βίαιο συμβάν, στο οποίο και εμπλέκονται.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

«Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, βραδινές ώρες της 12-4-2023 στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρεις 16χρονοι ημεδαποί κατά περίπτωση για ληστεία, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, λίγο πριν τη σύλληψή τους οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν τρεις 15χρονους ημεδαπούς στην Κηφισιά και με την απειλή χρήσης βίας αφαίρεσαν από τον έναν τσαντάκι, καπέλο και φουλάρι. Προστρέξαντες αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από αναζητήσεις, εντόπισαν λίγο αργότερα τους κατηγορούμενους στην Κηφισιά, ακινητοποίησαν τους δύο, ενώ ο τρίτος στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή.

Αφού ακινητοποιήθηκε και ο τρίτος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε σουγιάς, οδηγηθήκαν άπαντες στο Τμήμα Ασφάλειας Κηφισιάς, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδιο Εισαγγελία».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ληστεία στην Κηφισιά: Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους!"

Pentagon Leaks: Μέλος της Εθνοφρουράς Αεροπορίας ο 21χρονος που διέρρευσε τα απόρρητα έγγραφα

Ο επικεφαλής της διαδικτυακής ομάδας στην οποία διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου είναι μέλος της Εθνοφρουράς Αεροπορίας της Μασαχουσέτης, ανέφερε η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη συνεντεύξεις και έγγραφα τα οποία εξέτασε.

Ο ύποπτος ονομάζεται Τζακ Τεϊσέιρα, 21 ετών, και ήταν ο επικεφαλής του Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας 20-30 μελών, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα, ρατσιστικά memes και βιντεοπαιχνίδια.

Tο Associdated Press, επικαλούμενο δικές του πηγές, έκανε λόγο για «επιθυμία του FBI να ανακρίνει μέλος της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας στη Μασαχουσέτη».

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, αναμένεται να γίνει σύλληψη, ακόμη και σήμερα, Πέμπτη. Πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Reuters, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ και το FBI δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει τη συγκεκριμένη εξελίξη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει επίσημη προκαταρκτική έρευνα από την περασμένη εβδομάδα για τη διαρροή ενώ το Πεντάγωνο αξιολογεί επί του παρόντος τον αντίκτυπο της ίσως πιο επιζήμιας δημοσιοποίησης απόρρητων αμερικανικών εγγράφων εδώ και πολλά χρόνια.

texeira1.webp

Μπάιντεν: Δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος από την διαρροή απόρρητων εγγράφων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε νωρίτερα «ανήσυχος» για την διαρροή απόρρητων εγγράφων, αλλά δεν βλέπει ότι υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος από αυτήν.

Ο Μπάιντεν δήλωσε από το Δουβλίνο στους δημοσιογράφους ότι διεξάγεται πλήρης έρευνα από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών και το υπουργείο Δικαιοσύνης για το συμβάν.

«Δεν ανησυχώ για την διαρροή, ανησυχώ για το γεγονός ότι συνέβη, αλλά δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος από αυτήν που να γνωρίζω», είπε.

Ακόμη, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι αρχές «πλησιάζουν» στην πηγή της διαρροής.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Pentagon Leaks: Μέλος της Εθνοφρουράς Αεροπορίας ο 21χρονος που διέρρευσε τα απόρρητα έγγραφα "

Καναδάς: 6,2 ρίχτερ ταρακούνησαν το Βανκούβερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στα ανοικτά της νήσου Βανκούβερ, στο νοτιοδυτικό άκρο του Καναδά, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS). Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 211 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πορτ Μακνίλ και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 11 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Καναδάς: 6,2 ρίχτερ ταρακούνησαν το Βανκούβερ"

Έλεγχοι ΕΛΑΣ για παράνομα βεγγαλικά: 43 συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 159.682 πυροτεχνικά είδη

Εντατικούς και στοχευμένους ελέγχους πραγματοποιούν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων, βεγγαλικών και άλλων ειδών πυροτεχνίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «σκοπός των ελέγχων, πέραν της τήρησης της νομοθεσίας, είναι η πρόληψη και η αποτροπή ατυχημάτων που εγκυμονούν κινδύνους για σοβαρούς τραυματισμούς και απώλεια ζωής, από την καύση πυροτεχνικών ειδών κατά την εορταστική περίοδο».

Ειδικότερα:

Στο πλαίσιο αυτό το διάστημα από 3 έως 13 Απριλίου:

  • διενεργήθηκαν συνολικά 13.334 έλεγχοι,
  • βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις και
  • συνελήφθησαν 43 άτομα.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν 159.682 πυροτεχνικά είδη, και συγκεκριμένα:

  • 134.278 κροτίδες,
  •  7.592 παιδικά αθύρματα,
  •  1.424 πυροτεχνήματα,
  • 1.050 αυτοσχέδιοι πυροτεχνικοί μηχανισμοί,
  • 89 φωτοβολίδες,
  • 49 βεγγαλικά,
  • 8 είδη πυροτεχνίας για το θέατρο,
  • 5 συσκευές εκτόξευσης και
  • 15.187 λοιπά είδη πυροτεχνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ίδια περίοδο, δεν αναφέρθηκαν στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας τραυματισμοί από χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έλεγχοι ΕΛΑΣ για παράνομα βεγγαλικά: 43 συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 159.682 πυροτεχνικά είδη"

Σε έλλειψη φάρμακο που χρησιμοποιούν διαβητικοί – Το χρησιμοποιούν υγιείς για να αδυνατίσουν

Σε έλλειψη βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά αντιδιαβητικά φάρμακα γιατί το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι το χρησιμοποιούν ακόμη και υγιείς για να χάσουν κιλά.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κρούει το κώδωνα του κινδύνου, καθώς δεν μπορούν να βρουν το φάρμακο εκείνοι που το έχουν πραγματικά ανάγκη, ασθενείς δηλαδή με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Το συγκεκριμένο σκεύασμα έγινε ανάρπαστο τους τελευταίους μήνες. Οι ποσότητες που διέθετε η εταιρία προς τα φαρμακεία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη το τελευταίο διάστημα.

Το πρόβλημα σχετικά με την επάρκεια του σκευάσματος προκάλεσε την παρέμβαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ζητά – μεταξύ άλλων – να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προς κάθε κατεύθυνση ώστε να εξασφαλιστεί η ορθολογική χρήση των φαρμάκων της συγκεκριμένης κατηγορίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε έλλειψη φάρμακο που χρησιμοποιούν διαβητικοί – Το χρησιμοποιούν υγιείς για να αδυνατίσουν"

Καιρός αύριο: Βροχές, μεταφορά σκόνης και νοτιάδες

Ο καιρός αύριο Μεγάλη Παρασκευή (14.04.2023) σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Αραιές νεφώσεις αναμένεται να «δώσει» ο καιρός που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από νωρίς το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου δε θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα φτάσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα και στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν στη δυτική Μακεδονία το μεσημέρι και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά 6 τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες γρήγορα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από νωρίς το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το μεσημέρι – απόγευμα στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια γρήγορα 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές, μεταφορά σκόνης και νοτιάδες"

Ελεύθερος αφέθηκε ο Μπόρις Κλέιμαν μετά την απολογία του – Του επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ!

Με μόνο όρο την καταβολή εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ ελεύθερος έφυγε από το γραφείο του ανακριτή ο ποδοσφαιριστής ο Μπόρις Κλέιμαν.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Βόλου, βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο και απολογήθηκε για βιασμό 17χρονης μαθήτριας από το Βέλγιο, καθώς και για δυο άλλα βαρύτατα αδικήματα και συγκεκριμένα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κλέιμαν κατά την απολογία του αρνήθηκε κάθε πράξη σεξουαλικής βίας και δη βιασμού και υποστήριξε πως δεν είχε κανενός είδους σεξουαλική επαφή με την κοπέλα, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας σε μπαρ στο Κολωνάκι, εκεί όπου βρίσκονταν ο ίδιος με την παρέα του αλλά και η ανήλικη με συμμαθητές της.

Η νεαρή κοπέλα όμως η οποία είχε βρεθεί στην χώρα μας στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής κατήγγειλε τον ποδοσφαιριστή για σεξουαλική κακοποίησή της. Μάλιστα εξαιτίας του καταγγελλόμενου περιστατικού μεταξύ της παρέας της 17χρονης και του Κλέιμαν ξέσπασε επεισόδιο έξω από το μπαρ.

Με αφορμή αυτό τον καβγά οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα όπου βρέθηκε και η ανήλικη η οποία και κατήγγειλε όσα προηγήθηκαν σε βάρος της υποβάλλοντας μήνυση κατά του ποδοσφαιριστή.

Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της απολογία του ποδοσφαιριστή ως μάρτυρες κατέθεσαν στον ανακριτή ο ποδοσφαιριστής του Βόλου, Ροντρίγκο Εσκοβάλ αλλά και οι φυσιοθεραπευτής Ηλίας Τιμπαλάκης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος αφέθηκε ο Μπόρις Κλέιμαν μετά την απολογία του – Του επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ!"

Γηροκομείο Χανίων: «Kόλαφος» η εισαγγελική πρόταση για τους «7»

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης για 35 περιπτώσεις τροφίμων της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων  προτείνει ο αρμόδιος εισαγγελέας Χανίων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Cretalive,  για τους επτά βασικούς κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου Χανίων.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πολυσέλιδη εισήγηση του (αριθμεί 180 σελίδες) προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο με τις κατηγορίες, ανά περίπτωση, της διεύθυνσης, συγκρότησης, συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και δη με ενδεχόμενο δόλο,  σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελούμενης  με πράξεις και με παραλείψεις κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα,  κατά συναυτουργία στο πλαίσιο συσταθείσας εγκληματικής οργάνωσης.

Ο εισαγγελέας αναφέρεται σε συνολικά 35 πρόσωπα ηλικιωμένων, ενώ ζητά την απαλλαγή των κατηγορουμένων για δύο περιπτώσεις και τη μετατροπή της κατηγορίας σε μία τρίτη περίπτωση για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου προσώπου.

Κατά την κρίση του εισαγγελικού λειτουργού προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις και σοβαρότατες ενδείξεις ενοχής σε βάρος των «7» και εν προκειμένω για: διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της 67χρονης που φέρεται στην πραγματικότητα ως κύρια υπεύθυνη λειτουργίας και διαχειρίστρια όλων των ζητημάτων που αφορούσαν τη δομή, της συγκρότησης σε ό,τι αφορά στην 67χρονη, την 44χρονη κόρη της και τον γενικό γιατρό, της ένταξης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση για όλους τους κατηγορούμενους.

Ως βασικοί κατηγορούμενοι φέρονται:  μητέρα και κόρη, ιδιοκτήτες της δομής, ένας γενικός γιατρός και ένας ψυχίατρος (και οι τέσσερις βρίσκονται στη φυλακή ως υπόδικοι), και τρεις ακόμα εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Πρόκειται για έναν εργαζόμενο, συγγενή των ιδιοκτητών, ο οποίος είχε χρέη γραμματειακής υποστήριξης στη δομή και ενίοτε εκτελούσε και νοσηλευτικές εργασίες, όπως αναφέρεται, και δύο ακόμα άτομα που ανήκαν στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα αδικήματα που αποδίδονται στους κατηγορούμενους αφορούν χρονικά την περίοδο από τον Μάιο του 2009 έως τον Μάιο του 2021.

Πολύ συνοπτικά, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι κατηγορούμενοι:

-παρέλειπαν να χορηγούν την κατάλληλη τροφή, ποιοτικά και ποσοτικά, στους ηλικιωμένους
-παρέλειπαν να χορηγούν τη δέουσα ενυδάτωση και η  χορήγηση υγρών ήταν ελλιπής έως ανύπαρκτη και επικίνδυνη για την υγεία των τροφίμων,
 -παρέλειπαν να χορηγούν τα απαραίτητα αναλώσιμα για την καθαριότητα και την υγιεινή τους
-προέβαιναν  σε «χημική καθήλωση» των τροφίμων  μετά την εισαγωγή τους στη δομή προκειμένου να αδρανοποιούνται με αποτέλεσμα να χάνουν σταδιακά την επαφή τους με το περιβάλλον, να είναι μονίμως ληθαργικοί και καθηλωμένοι σε καρέκλες και αναπηρικά αμαξίδια
-προέβαιναν σε «τεχνητή καθήλωση» μέσω της τοποθέτησης ιατρικών συσκευών για την παροχεύτευση τροφής και ουροκαθετήρων  για την ούρηση, αν και δεν χρειάζονταν ιατρικώς
-παρέλειπαν συστηματικά τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία,
- εκδήλωναν σταθερά απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά.  

Ο εισαγγελικός λειτουργός σημειώνει ακόμα ότι πέραν των θανάτων των ηλικιωμένων που απαριθμούνται διεξοδικά, συνεπεία πράξεων και παραλείψεων συνδυαστικά ή μεμονωμένα των  κατηγορουμένων, σε μερικές περιπτώσεις δεν επήλθε εν τέλει ο θάνατος των τροφίμων ηλικιωμένων της Μονάδας γιατί εν τέλει απετράπη, πλην όμως για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης των κατηγορουμένων, αλλά από εξωτερικά αίτια.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Γηροκομείο Χανίων: «Kόλαφος» η εισαγγελική πρόταση για τους «7»"

Θεσσαλονίκη: Τραυμάτισε με μαχαίρι άνδρα στο ΑΠΘ μέρα-μεσημέρι

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ένας άνδρας εντός του campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, ένας άνδρας έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε στο λαιμό έναν 35χρονο. Ο δράστης κατάφερε επιπόλαια τραύματα στο θύμα, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν προηγήθηκε κανένα επεισόδιο ή διαπληκτισμός μεταξύ δράστη και θύματος. Το θύμα, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, εξήγησε πως ο δράστης ήταν σε πανικό, χωρίς όμως να γνωρίζει τον λόγο.

Αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» βρέθηκαν άμεσα στο σημείο και διεξάγουν αυτήν την ώρα έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη. 

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Τραυμάτισε με μαχαίρι άνδρα στο ΑΠΘ μέρα-μεσημέρι "

Παρέμβαση εισαγγελέα για το βίντεο και τις φωτογραφίες του Κλέιμαν έξω από το ανακριτικό γραφειο

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν το βίντεο και οι φωτογραφίες από τα ανακριτικά γραφεία, στα οποία απεικονίζεται ο ποδοσφαιριστής Μπόρις Κλέιμαν.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει παραβιαστεί το άρθρο 8 παρ. 2 του ν.3090/2002. Την έρευνα θα διενεργήσει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενώ ο εισαγγελεας ζητεί στην παραγγελία του, σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση, την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τους υπαιτίους.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Παρέμβαση εισαγγελέα για το βίντεο και τις φωτογραφίες του Κλέιμαν έξω από το ανακριτικό γραφειο"

Βέροια: Για κακούργημα κατηγορούνται δύο αδέλφια που έκλεψαν μηχάνημα του ΟΣΕ

Για κακουργηματική κλοπή -σύμφωνα με τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών- κατηγορούνται δύο αδέλφια που συνελήφθησαν για κλοπή μεταλλικού μηχανήματος του ΟΣΕ από σημείο εναπόθεσης σιδηροδρομικού υλικού, κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή Βέροιας – Έδεσσας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για μεταλλικό στρωτήρα που χρησιμοποιείται για τη στρώση σιδηροδρομικής γραμμής. Κατόπιν αστυνομικών ελέγχων βρέθηκε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου των δύο αδελφών (ημεδαπών) και ήδη αποδόθηκε σε αρμόδιο υπάλληλο του ΟΣΕ.

Σε βάρος των συλληφθέντων (43 και 49 ετών) ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή αντικειμένου που εξυπηρετεί τη λειτουργία και την ασφάλεια μέσων συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς, αδίκημα το οποίο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, αναβαθμίστηκε σε κακούργημα.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή Βέροιας.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βέροια: Για κακούργημα κατηγορούνται δύο αδέλφια που έκλεψαν μηχάνημα του ΟΣΕ"

Επιδημιολογικό δελτίο ΕΟΔΥ: 44 θάνατοι από CoViD, 1 από γρίπη και 69 διασωληνωμένοι

Αύξηση παρουσίασε η θετικότητα CoViD την τελευταία εβδομάδα μέτρησης, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του επιδημιολογικού δελτίου του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, την εβδομάδα 3 - 9 Απριλίου, καταγράφηκαν  ακόμη 44 απώλειες από CoViD με ενδιάμεση ηλικία τα 81,5 έτη. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε αύξηση, φτάνοντας τις 22 (συνολικά 69).

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός  των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας διατηρείται στα ίδια επίπεδα.

Ο αριθμός των θανάτων στην χώρα μας ανέρχεται σε 36.559. Με την προσθήκη των νέων απωλειών, ο συνολικός αριθμός των θανάτων φτάνει τους 36.603.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο ΕΟΔΥ δεν δίνει πλέον στοιχεία για το σύνολο των θανάτων. Τελευταία φορά που είχε ενημερώσει σχετικά ήταν στο επιδημιολογικό δελτίο που αφορούσε την εβδομάδα 12 έως 18 Δεκεμβρίου 2022 (34.779 θάνατοι).

Κατά την εβδομάδα 3 - 9 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν 923 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας, στις οποίες διενεργήθηκαν 19.474 έλεγχοι και βρέθηκαν 1.243 θετικά για SARS-CoV-2 δείγματα (6,4%).

 Συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο, είναι η υπο-παραλλαγή XBB.1.5 ή Κράκεν, η οποία είχε τα περισσότερα ποσοστιαία κρούσματα (3 στα 5 συνολικά δείγματα), ακολουθούμενη από την υπο-παραλλαγή BQ11 (20%), και την υποπαραλλαγή Κένταυρος (16%).

                Δείκτες CoViD

3-9 Απριλίου 

27 Μαρτίου - 2 Απριλίου

Νέοι θάνατοι

44

65
Διασωληνωμένοι 69 75
Νέες εισαγωγές 666 667
Γρίπη

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε αύξηση στα δείγματα από την ΠΦΥ (sentinel), ενώ καταγράφηκε ένας νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη την τρέχουσα εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό-RSV, όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδημιολογικό δελτίο ΕΟΔΥ: 44 θάνατοι από CoViD, 1 από γρίπη και 69 διασωληνωμένοι "

Νυχτερινή επίθεση με βόμβες μολότοφ στην Επιθεώρηση Εργασίας Άνω Λιοσίων

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Μ. Πέμπτης, άγνωστοι δράστες πέταξαν βόμβα μολότοφ στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας Άνω Λιοσίων, προξενώντας σημαντικές ζημιές. Με ανακοίνωσή της η Επιθεώρηση Εργασίας αναφέρει ότι τα γραφεία της στα Άνω Λιόσια θα παραμείνουν κλειστά και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα γραφεία Ελευσίνας και Περιστερίου. Πριν από λίγες ημέρες είχαν επιβληθεί μεγάλα πρόστιμα σε επιχειρήσεις.

Νυχτερινή επίθεση με βόμβες μολότοφ στην Επιθεώρηση Εργασίας Άνω Λιοσίων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Επιθεώρησης Εργασίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Δυστυχώς τα γεγονότα για μια ακόμη φορά μας επιβεβαιώνουν, καθώς ούτε η Εβδομάδα των Παθών δεν στάθηκε εμπόδιο σε κάποια κακοποιά στοιχεία να κάνουν επίδειξη δυνάμεων μέσω τρομοκρατικών ενεργειών.

Χτες τη νύχτα άγνωστοι πέταξαν μολότοφ κατά του κτιρίου που στεγάζεται το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνω Λιοσίων, με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί ένα σημαντικό μέρος του.
Δηλώνουμε σε αυτά τα θρασύδειλα στοιχεία και σε όσους κρύβονται πίσω τους ότι δεν θα μας εκφοβίσουν.
Οι Επιθεωρητές Εργασίας, όπως πράτταμε μέχρι τώρα, έτσι και θα συνεχίσουμε να ασκούμε το λειτούργημα μας υπέρ του κόσμου της εργασίας.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία και την Διοίκηση για τους ερασιτεχνισμούς της.
Ελπίζουμε έστω και τώρα, και πριν να είναι πολύ αργά, να καταλάβουν επιτέλους ποια είναι τα πραγματικά μας προβλήματα και να μην επιδίδονται μόνο σε επικοινωνιακούς χειρισμούς.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με την ασφάλεια μας.
Να πάρουν τώρα τα απαραίτητα μέτρα, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις για την ασφάλεια και την προστασία των επιθεωρητών που έχουμε ήδη ως Σύλλογος επανειλημμένα καταθέσει.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας (;) του Πολίτη να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της. Το έργο της δεν είναι να δίνει εντολές στην αστυνομία να χτυπάει τους διαδηλωτές, αλλά να μας παρέχει συνθήκες ασφάλειας στην καθημερινότητά μας.

Απαιτούμε να βρεθούν και να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την εγκληματική ενέργεια.
Η απάντησή μας θα είναι συλλογική.
Στηρίζουμε τους συναδέλφους του ΤΕΕΣ Άνω Λιοσίων. Στηρίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στο έργο τους και δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους.
Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία – αποχή από την τραγελαφική αξιολόγηση του νόμου Βορίδη».

Με ερώτησή τους στη Βουλή, βουλευτές του ΚΚΕ, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να εντοπίσει τους φυσικούς και κυρίως τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της απαράδεκτης εγκληματικής ενέργειας. Οφείλει να λάβει εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μπορούν οι Επιθεωρητές Εργασίας να ασκούν απερίσπαστοι τα καθήκοντα τους. Να στελεχώσει εδώ και τώρα τα τμήματα της Επιθεώρησης με επαρκές προσωπικό καθώς οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της Επιθεώρησης καταγγέλλουν εδώ και μήνες ότι υπάρχει δραματική υποστελέχωση. Να θωρακίσει τους Επιθεωρητές από κάθε είδους πιέσεις, να τους εξασφαλίσει νομική προστασία από κακόβουλες πρακτικές. Να διασφαλιστεί θεσμικά ότι δεν μπορούν οι Επιθεωρητές να μετακινούνται αυθαίρετα από Υπηρεσία σε Υπηρεσία, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες των σωματείων τους φέτος τα Χριστούγεννα η διοίκηση της νέας Ανεξάρτητης Αρχής εξαπέλυσε πογκρόμ δυσμενών μετακινήσεων.

Η συγκεκριμένη Υπηρεσία όπως και τα περισσότερα τμήματα της επιθεώρησης δεν έχει καμία φύλαξη. Ενώ ακόμα και το κεντρικό κτίριο της Επιθεώρησης φυλάσσεται από εργολαβικές εταιρείες. Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες οι Επιθεωρητές Εργασίας κλήθηκαν να φυλάνε οι ίδιοι σε βάρδιες το κεντρικό κτίριο της Αγησιλάου, καθώς έληξε η σύμβαση που είχε συναφθεί με την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές εκθέτουν τους εργαζόμενους της Επιθεώρησης σε σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια τους».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νυχτερινή επίθεση με βόμβες μολότοφ στην Επιθεώρηση Εργασίας Άνω Λιοσίων"

Η Ρωσία απειλεί να μπλοκάρει τη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά – Οι πέντε απαιτήσεις της

Η Ρωσία ζήτησε σήμερα (13.04.2023) να αρθούν οι δυτικοί περιορισμοί που έχουν στόχο τον ρωσικό αγροτικό τομέα υπό την απειλή να θέσει τέλος στις 18 Μαΐου στη συμφωνία που επιτρέπει τις εξαγωγές των σιτηρών από την Ουκρανία.

Η ρωσική διπλωματία προέβαλε πέντε απαιτήσεις στην ανακοίνωσή της, μεταξύ των οποίων η επανασύνδεση στο διεθνές τραπεζικό σύστημα SWIFT της ρωσικής τράπεζας που ειδικεύεται στον αγροτικό τομέα, της Rosselkhozbank, η επανάληψη των παραδόσεων στη Ρωσία γεωργικών μηχανημάτων και εξαρτημάτων, η άρση των εμποδίων ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση των πλοίων σε ξένα λιμάνια.

Ζήτησε επίσης το ξεπάγωμα των περιουσιακών στοιχείων ρωσικών εταιριών που συνδέονται με τον αγροτικό τομέα και βρίσκονται στο εξωτερικό και την επανάληψη της λειτουργίας του αγωγού Τολιάτι-Οδησσός, που συνδέει τη Ρωσία με την Ουκρανία και επιτρέπει την παράδοση αμμωνίας, ενός χημικού συστατικού που χρησιμοποιείται στη γεωργία.

«Χωρίς πρόοδο για τη διευθέτηση αυτών των πέντε συστημικών προβλημάτων (…) δεν μπορεί να γίνει λόγος για παράταση της ‘Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας’ (της συμφωνίας για τα σιτηρά) πέρα από τις 18 Μαΐου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε τον περασμένο Ιούλιο και επέτρεψε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας παρά τον πόλεμο, παρατάθηκε στις 19 Μαρτίου. Έχει επιτρέψει μέχρι τώρα την εξαγωγή τουλάχιστον 27 εκατ. τόνων αγροτικών προϊόντων.

Η Μόσχα επέμεινε σε μια παράταση 60 ημερών αντί για 120 ημέρες όπως ήταν η αρχική διάρκεια της συμφωνίας, διεκδικώντας την τήρηση του άλλου σκέλους της, που αφορά τις δικές της εξαγωγές αγροτικών προϊόντων που εξακολουθούν να παρεμποδίζονται εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρωσία απειλεί να μπλοκάρει τη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά – Οι πέντε απαιτήσεις της"

Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής: Δεν βρέθηκε κινητό στην κατοχή του Κασιδιάρη

Καμία συσκευή κινητού τηλεφώνου δεν βρέθηκε στην κατοχή του Ηλία Κασιδιάρη στη φυλακή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές έχουν ξεκινήσει πειθερχικό έλεγχο για τον Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ο ίδιος διαρρέει μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ είναι έγκλειστος, χωρίς να διαθέτει κινητό ή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, στην κατοχή του καταδικασμένου για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, «δεν έχει βρεθεί ποτέ συσκευή κινητού τηλεφώνου ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή και η τηλεφωνική του επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα, στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία ο κρατούμενος Ηλίας Κασιδιάρης του Παναγιώτη φέρεται να δραστηριοποιείται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου του Σωφρονιστικού Καταστήματος στο οποίο κρατείται, επισημαίνονται τα εξής:

Για την αξιολόγηση και εξέταση όσων αναφέρονται έχει συγκληθεί, κατόπιν σχετικών εντολών της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, το αρμόδιο πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος, θα συνεδριάσει στις 20 Απρίλιου 2023. Συνεδρίαση που δεν θα γίνει για πρώτη φορά, καθώς το πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος έχει συνέλθει και στο παρελθόν για το ίδιο θέμα.

Σημειώνεται ότι σε τακτικούς ελέγχους και έρευνες που διενεργούνται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο οποίο κρατείται, δεν έχει βρεθεί στην κατοχή του ποτέ συσκευή κινητού τηλεφώνου ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή και η τηλεφωνική του επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου.

Συμφώνα με το άρθρου 53 του Σωφρονιστικού Κώδικα, ο ανωτέρω κρατούμενος όπως και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, έχει το δικαίωμα να επικοινωνεί μόνο με τα πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης, δηλαδή συγγενείς μέχρι τετάρτου βαθμού και με τους δικηγόρους τους οποίους έχει δηλώσει ως νομικούς εκπροσώπους και προβλέπεται να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί τους.
Τα αρμόδια όργανα του Σωφρονιστικού Καταστήματος επιλαμβάνονται αδιαλείπτως του αναγκαίου ελέγχου για την τήρηση των όρων τηλεφωνικής επικοινωνίας του, χωρίς να έχει μέχρι σήμερα διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράλειψη ή παραβίαση αυτών. Τα σχετικά δημοσιεύματα, λοιπόν, στερούνται ακρίβειας και βασιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μεριμνά για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και προβλεπόμενων διαδικασιών».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής: Δεν βρέθηκε κινητό στην κατοχή του Κασιδιάρη"

ΕΟΦ: Συναγερμός για χάπια απώλειας βάρους – Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία

Την προσοχή των καταναλωτών συνιστά ο ΕΟΦ σχετικά με χάπια που υπόσχονται αδυνάτισμα και απώλεια βάρους.

Ο ΕΟΦ αναφέρει πως τα συγκεκριμένα χάπια αδυνατίσμανος έχουν κινδύνους για την υγεία όσων τα καταναλώσουν. Διακινούνται μέσω ιστισελίδων και στη χώρα μας, και υπήρξε ενημέρωση για την επικινδυνότητά τους από το ANSM της Γαλλίας.

Επίσης ο ΕΟΦ καλεί όποιον τα έχει προμηθευτεί να μην τα καταναλώσει, και να ενημερώσει

«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την Αρμόδια Αρχή της Γαλλίας (ANSM), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων: Trex Tea ΄΄refresh yourself΄΄, Trex Cap, Trex+plus. Τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται από ξένες ιστοσελίδες για την αποτοξίνωση και την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου του ANSM, στα προϊόντα αυτά ταυτοποιήθηκαν οι φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη και σιλδεναφίλη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Η δε σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Συνεπώς, η χρήση των συγκεκριμένων μη εγκεκριμένων προϊόντων ενέχει κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένα σημεία διάθεσης μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή». 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Συναγερμός για χάπια απώλειας βάρους – Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία"

Διαιτητικό δικαστήριο Χάγης: Η Ρωσία να αποζημιώσει τη Naftogaz για απώλειες 5 δισ. δολαρίων

Η Ρωσία διατάχθηκε από διαιτητικό δικαστήριο της Χάγη να καταβάλει πέντε δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για παράνομη εκμετάλλευση των περιουσιακών της στοιχείων στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία Κριμαία το 2014, γνωστοποίησε σήμερα η κρατική εταιρία αερίου της Ουκρανίας Naftogaz.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Naftogaz, Ολεξίι Τσερνίσοφ, χαρακτήρισε την απόφαση που έλαβε χθες, Τετάρτη, το διαιτητικό δικαστήριο της Χάγης στο Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο ως «σημαντική νίκη στο ενεργειακό μέτωπο» και είπε πως αναμένει και άλλες ευνοϊκές για την Ουκρανία αποφάσεις.

«Παρά τις προσπάθειες της Ρωσίας να παρεμποδίσει τη δικαιοσύνη, το διαιτητικό δικαστήριο διέταξε τη Ρωσία να αποζημιώσει τη Naftogaz για απώλειες 5 δισ. δολαρίων» ανέφερε η Naftogaz.

«Η Ρωσία πρέπει τώρα να συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της βάσει του διεθνούς δικαίου» ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Ρωσία, που εξαπέλυσε πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, κατέλαβε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα κύμα κυρώσεων από κυβερνήσεις της Δύσης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την Gazprom της Ρωσίας για την απόφαση.

Η Naftogaz ξεκίνησε τις διαδικασίες ενώπιον του διαιτητικού δικαστηρίου από κοινού με άλλες έξι εταιρείες του Ομίλου Naftogaz τον Οκτώβριο 2016.

Σύμφωνα με τη Naftogaz, η αποζημίωση που επιδίκασε το διαιτητικό δικαστήριο αποφασίστηκε έπειτα από ακροάσεις για τον προσδιορισμό του ποσού, οι οποίες έληξαν τον Μάρτιο του 2022.

Ο Τιμ Ας, αναλυτής στην BlueBay Asset Management, δήλωσε πως η απόφαση είναι «μια μεγάλη νομική νίκη για την Ουκρανία, και νομίζω ότι θα έρθουν και άλλες».

Η Naftogaz βρίσκεται σε συνομιλίες με επενδυτές για την αναδιάρθρωση του χρέους της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαιτητικό δικαστήριο Χάγης: Η Ρωσία να αποζημιώσει τη Naftogaz για απώλειες 5 δισ. δολαρίων"

Εύα Καΐλή – La Repubblica: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την είδηση για την αποφυλάκισή της

Τις πρώτες δηλώσεις της Εύας Καΐλή μετά την αποφυλάκισή της φιλοξενεί η La Repubblica.

Σύμφωνα με την La Repubblica, η Εύα Καΐλή δήλωσε πως ανυπομονεί να βρεθεί με την κόρη της, και πως θα συνεχίσει να δίνει μάχη για την αθωότητά της.

«Περιμένω εναγωνίως το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρά θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου» δήλωσε η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την La Repubblica.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για το Qatar Gate, και σύμφωνα με το Politico, ανοίγει πλέον ένα νέο κεφάλαιο στην πολύμηνη προσπάθεια των αρχών να ξεκαθαρίσουν ποιοι μπορεί να βρίσκονταν υπό την επιρροή ξένων κυβερνήσεων ενώ εργάζονταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο καθηγητής ποινικού δικαίου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο, Christian De Valkeneer, σημείωσε πως τίποτα δεν προμηνύει πως θα έχουμε σύντομα μια δίκη.

«Δεν προϋποθέτει ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε. Στο Βέλγιο, πρόσθεσε ο De Valkeneer, η αποφυλάκιση υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση θεωρείται «επέκταση του εντάλματος σύλληψης, με τη μόνη διαφορά ότι το ένταλμα δεν εκτελείται σε φυλακή».

Οι αρχές σύντομα δεν θα έχουν κανέναν στη φυλακή για το σκάνδαλο Qatar Gate, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες οι έρευνες έχουν επιβραδυνθεί, χωρίς άλλες συλλήψεις και με τη σταδιακή απελευθέρωση υπόπτων σε κατ’ οίκον περιορισμό.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύα Καΐλή – La Repubblica: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την είδηση για την αποφυλάκισή της"

Θεσσαλονίκη: Οδηγός χρησιμοποίησε Ροτβάιλερ για να φοβίσει αστυνομικούς που τον έλεγξαν

Ένα… Ροτβάιλερ χρησιμοποίησε 38χρονος στη Θεσσαλονίκη για να εκφοβίσει τους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν για έλεγχο, όταν διαπίστωσαν ότι κόρναρε επίμονα, τους έβριζε και έκανε άσεμνες χειρονομίες μέσα από το αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Το απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον 38χρονο με κινητικά προβλήματα και τον σκύλο του, σημειώθηκε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στις 30 Μαρτίου και η υπόθεση εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή.

Όπως περιέγραψαν στις καταθέσεις τους οι τρεις ένστολοι αστυνομικοί που εκείνο το βράδυ ήταν σε υπηρεσία με συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., ο κατηγορούμενος έβγαλε από το πορτπαγκάζ το Ροτβάιλερ, το έβαλε στη θέση του συνοδηγού χωρίς φίμωτρο και τους… προκαλούσε να μπουν μέσα στο αυτοκίνητο.

«Ήταν από πίσω μας με το αυτοκίνητο και κόρναρε επίμονα για 50 μέτρα. Από το παράθυρο φώναζε "άντε μαλ@@@ς τελειώνετε, κάντε στην άκρη". Αποφασίσαμε να ελέγξουμε το όχημα και τον οδηγό και τον σταματήσαμε στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλοι φορούσαμε στολή, εξαρτήσεις και αλεξίσφαιρα, ενώ του λέγαμε πως είμαστε αστυνομικοί. Ο κατηγορούμενος συνέχισε να μας βρίζει. Μόλις ζητήσαμε να ελέγξουμε τα έγγραφα, μας είπε "ελάτε στο αυτοκίνητο να τα πάρετε, μαλ@@@ς, ηλίθιοι". Είχε γίνει αντιληπτό ότι μέσα στο όχημα είχε έναν μεγάλο σκύλο ράτσας Ροτβάιλερ, μαύρου χρώματος», κατέθεσε ο πρώτος αστυνομικός.

«Ο κατηγορούμενος κούτσαινε, αλλά δεν φαινόταν ότι βρίσκονταν σε δύσκολη θέση. Μας έβριζε διαρκώς και έλεγε "θα σε θυμάμαι, θα σε χτυπήσω". Μαζεύτηκε αρκετός κόσμος στο σημείο. Όταν τον ρωτήσαμε αν έχει πιει, μας είπε ότι κατανάλωσε μισό ποτήρι ρετσίνα. Μέχρι να έρθει η Τροχαία για αλκοτέστ, άνοιξε σε κάποια φάση το πορτπαγκάζ, έβγαλε τον σκύλο και τον έβαλε μπροστά μας χωρίς φίμωτρο για να μας εκφοβίσει. Δεν ήταν σε θέση να ελέγξει το Ροτβάιλερ σε περίπτωση που τον ζόριζε», σημείωσε ο μάρτυρας.

Όπως είπε στη συνέχεια, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του αισθάνθηκαν φόβο και ανησυχία, ενώ ο κατηγορούμενος είχε διαρκώς επιθετική συμπεριφορά, τους απειλούσε και τους έβριζε ακόμα και όταν κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα.

«Όταν έβγαλε το μεγαλόσωμο Ροτβάιλερ φοβήθηκα πολύ για την εξέλιξη του περιστατικού. Έβριζε και απειλούσε τον συνάδελφό μου. Είχε αφήσει την πατερίτσα στην άκρη. Φοβηθήκαμε, το Ροτβάιλερ δε φορούσε φίμωτρο και ευτυχώς ο κατηγορούμενος δεν του έδωσε εντολή. Το σκυλί το κατέβασε απειλητικά και σε συνδυασμό με τις απειλές που εκτόξευε φοβηθήκαμε περισσότερο», κατέθεσε δεύτερος αστυνομικός.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του επηρεάστηκε λόγω παρενεργειών από τη νέα φαρμακευτική αγωγή που έλαβε λίγες ώρες πριν το περιστατικό και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Το σκυλί είναι Ροτβάιλερ, έχει την φήμη ότι είναι επικίνδυνο, όμως δεν ισχύει. Δίνω τη ζωή μου για το σκυλί αυτό, ζω μαζί του και είμαστε συνέχεια μαζί. Συμφωνώ ότι φοβήθηκαν βλέποντας αυτόν τον σκύλο, λόγω της εμφάνισης, αλλά είναι τελείως ακίνδυνο. Δεν είχε φίμωτρο γιατί δεν είναι άγριο και επιθετικό, βρισκόταν σε ασφαλές μέρος στο αμάξι και δεν υπήρχε κίνδυνος να επιτεθεί», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Οδηγός χρησιμοποίησε Ροτβάιλερ για να φοβίσει αστυνομικούς που τον έλεγξαν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news