facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Νίκος Δένδιας: Οι απειλές της Τουρκίας για casus belli δεν μας πτοούν

Η διεύρυνση του τουρκικού casus belli και σε περίπτωση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων πέριξ της Κρήτης έρχεται ως επιστέγασμα των προκλήσεων της Άγκυρας, λίγο πριν από την εκπνοή του 2022, ενός έτους κατά τη διάρκεια του οποίου η Τουρκία δυναμίτισε συνειδητά την κατάσταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε στα Παραπολιτικά: «Οι απειλές δεν μας πτοούν. Ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας μας, δεν επιδέχονται συζήτηση ή αμφισβήτηση. Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια είναι ένα μονομερές, αναφαίρετο, μη διαπραγματεύσιμο δικαίωμα της χώρας μας που απορρέει από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Είχαν προηγηθεί οι ευθείες απειλές του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος προειδοποίησε την Ελλάδα να απέχει από ενέργειες που θα μπορούσαν να έχουν άσχημη κατάληξη: «Όχι 12, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ούτε 1 μίλι επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο».

Τη σκυτάλη απ’ τον Τσαβούσογλου πήρε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ υπουργός Άμυνα, ο οποίος έθεσε ξανά ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης, απειλώντας την Ελλάδα με «μέτρα»: «Αυτά τα νησιά δόθηκαν υπό όρους στην Ελλάδα και μετά τη συνθήκη της Λωζάνης και μετά τη διάσκεψη του Παρισιού. Δεν μπορείτε να τα εξοπλίζετε. Εσείς αυτό δεν θέλετε να το καταλάβετε».

Την ίδια ώρα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την Άγκυρα σε αποκλιμάκωση, ενθαρρύνοντας τη συμμαχική συνεργασία: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων.

Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσει την ένταση».

Την ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων αναδεικνύει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, που δήλωσε: «Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, χάρη στην πολιτική μας, οι συσχετισμοί στρατιωτικής ισχύος Ελλάδας – Τουρκίας αρχίζουν να αλλάζουν υπέρ της ελληνικής πλευράς».

Ακόμα μια υπέρπτηση από τρία τουρκικά F-16 σημειώθηκε πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά.

Σαφέστατη λοιπόν αναβάθμιση της τουρκικής απειλής, με το casus belli να επεκτείνεται και πέρα από τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται απέναντι από τις τουρκικές αρχές και να συμπεριλαμβάνει και την Κρήτη, πολλά μίλια μακρύτερα.

Οι Τούρκοι θέλουν δια των απειλών να βγάλουν από το τραπέζι οποιοδήποτε σενάριο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων σε οποιαδήποτε περιοχή, είτε στο Αιγαίο, είτε στην Ανατολική Μεσόγειο. Επιχειρούν να δείξουν δυναμισμό εντός κι εκτός συνόρων και να τρομοκρατήσουν την Ελλάδα.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι μια τέτοια κίνηση της Αθήνας θα είχε αρνητικό αντίκτυπο για τον Ερντογάν, ο οποίος αν δεν εφαρμόσει αυτήν την περιβόητη απειλή πολέμου θα εμφανιστεί υποχωρητικός. Ειδικότερα όμως η Άγκυρα θεωρεί ότι αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατά της ανατολικά και νότια της Κρήτης τότε θα υπάρξει ακόμα μια έμπρακτη αμφισβήτηση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, άρα και του αναθεωρητικού αφηγήματος της Γαλάζιας Πατρίδας.

Και ως επιστέγασμα δημοσιεύθηκε η κοινή επιστολή Τουρκίας- Λιβύης, η οποία είχε σταλεί στα Ηνωμένα Έθνη ως απάντηση στην καταγγελία της Αθήνας για τις παράνομες τουρκολιβυκές συμφωνίες. Και δια της επιστολής αυτής καταλαβαίνουμε πολλά για την τουρκική στρατηγική.

Καταρχάς η Τουρκία σε αυτήν την επιστολή εμφανίζεται ως κράτος- κηδεμόνας της Λιβύης και η Λιβύη ως ένα τουρκικό προτεκτοράτο. Πέραν αυτού Άγκυρα και Τρίπολη ισχυρίζονται πρώτον ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι σύμφωνο με το Διεθνές Δίκαιο, δεύτερον ότι η Ελλάδα δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες περιοχές που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και τρίτον τα ελληνικά νησιά δεν διαθέτουν πλήρη επήρεια, ανεξαρτήτως θέσεως και μεγέθους. Είναι η πλήρης ανάπτυξη του τουρκικού αναθεωρητισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και στην επιστολή χαρακτηρίζεται άκυρη η συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ, ενώ καταγγέλλονται οι έρευνες της Exxon Mobil νότια της Κρήτης.

Η συμφωνία και οι έρευνες παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Λιβύης λένε οι Τούρκοι. Και αποδεικνύουν έτσι ότι δρουν με πειρατική λογική στην Ανατ. Μεσόγειο. Δεν αναγνωρίζουν τις νόμιμες βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας διακρατικές συμφωνίες, αγνοούν τα κυριαρχικά δικαιώματα των σημαντικότερων χωρών της ευρύτερης περιοχής. Αντ’ αυτών υπογράφουν μνημόνια-νομικά τερατουργήματα, με κυβερνήσεις που έχουν έλλειμμα διεθνούς νομιμοποίησης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Δένδιας: Οι απειλές της Τουρκίας για casus belli δεν μας πτοούν"

Κορωνοϊός: Τρέχουν να προλάβουν νέο «ξέσπασμα» - Μέτρα σε Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Με ταχείς ρυθμούς, η μία μετά την άλλη, οι χώρες «οχυρώνονται» απέναντι στην Κίνα, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού που εμφανίζονται εκεί, αλλά και τους φόβους για νέες μεταλλάξεις.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 5 Ιανουαρίου οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για την Covid-19, 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, ως απάντηση στην άρση των υγειονομικών περιορισμών από το Πεκίνο.

«Ενώ τα κρούσματα της Covid αυξάνονται στην Κίνα, πριν από το άνοιγμα των συνόρων (της χώρας) την επόμενη εβδομάδα, το σωστό για εμάς είναι να υιοθετήσουμε μια ισορροπημένη και συνετή προσέγγιση, ανακοινώνοντας προσωρινά μέτρα, ενόσω θα μελετούμε τα δεδομένα» εξήγησε ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ σε ανακοίνωσή του.

Όλοι οι επιβάτες απευθείας πτήσεων από την ηπειρωτική Κίνα θα πρέπει να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ πριν από την αναχώρησή τους. Το μέτρο αυτό ισχύει μόνο για την Αγγλία, καθώς δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για άλλους προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου (Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία). Επιπλέον, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές θα διενεργούν τυχαία τεστ σε ορισμένους επιβάτες κατά την άφιξή τους, κυρίως για να εντοπίζουν ενδεχόμενες νέες παραλλαγές του ιού.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω έλλειψης πλήρους πληροφόρησης από την Κίνα» σημείωσε ο Βρετανός υπουργός. Τα μέτρα θα αναθεωρούνται, ανάλογα με τα δεδομένα που θα παρέχει το Πεκίνο.

Γαλλικές ανακοινώσεις

Νωρίτερα σήμερα, μετά την Ισπανία και το Ισραήλ, η Γαλλία είχε ανακοινώσει ότι οι ταξιδιώτες που φθάνουν από την Κίνα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ για την Covid-19 πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους.

Λόγω της εκτόξευσης του αριθμού των κρουσμάτων στην Κίνα, η Γαλλία ακολουθεί το παράδειγμα της Ισπανίας, που επέβαλε περιορισμούς. Οι ταξιδιώτες, εκτός του ότι θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό πριν από την επιβίβασή τους, καλούνται να φορούν και μάσκα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Προβλέπεται επίσης η διενέργεια τυχαίων τεστ κατά την άφιξη, ώστε να γίνεται αλληλούχιση του γονιδιώματος και να εντοπίζονται τυχόν νέες παραλλαγές του SARS-CoV-2, ανέφερε μια κυβερνητική πηγή.

Μέτρα αντίστοιχα με τα γαλλικά έχει λάβει και η Ισπανία. Εκτός ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία έχουν επίσης προβεί σε παρόμοιες αποφάσεις, ενώ το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν αεροπορικώς στη χώρα, θα θερμομετρούνται για να διαπιστωθεί αν έχουν πυρετό, ενώ θα εξετάζονται ακόμα και τα λύματα από τα αποχωρητήρια αεροσκαφών που φθάνουν στα αεροδρόμιά της από την Κίνα.

Η Νότια Κορέα, ακόμη, ανακοίνωσε πως θα είναι υποχρεωτικό πλέον από την 5η Ιανουαρίου οι ταξιδιώτες από την Κίνα να έχουν υποβληθεί σε τεστ PCR το αργότερο 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους ή τεστ αντιγόνων σε 24 ώρες. Επίσης, ήδη από τη 2α Ιανουαρίου, θα κάνουν PCR, δηλαδή μοριακή εξέταση, με την άφιξή τους.

Το Ισραήλ επιβάλλει Covid test σε ταξιδιώτες από την Κίνα - Έτοιμη για νέα μέτρα η Ιταλία

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την επιβολή τεστ Covid για ξένους ταξιδιώτες από την Κίνα, που βιώνει μια έκρηξη κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Αριέ Ντέρι, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το βράδυ της Πέμπτης, είχε συνεδρίαση σήμερα με ανώτερους αξιωματούχους δημόσιας υγείας για να κάνει έναν απολογισμό του αντίκτυπου για το Ισραήλ από τη δραματική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του ιού στην Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, «αποφασίστηκε να δοθεί εντολή σε ξένες αεροπορικές εταιρείες να δέχονται ξένους πολίτες σε πτήση από την Κίνα προς το Ισραήλ μόνο αν διαθέτουν (αρνητικό) τεστ για Covid», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός επίσης ζήτησε τη δημιουργία ενός «εθελοντικού» διαγνωστικού κέντρου για άτομα που επιστρέφουν από την Κίνα και συνέστησε «να αποφεύγουν» τα ταξίδια σε αυτή τη χώρα.

Η άρση των υγειονομικών περιορισμών από τις κινεζικές αρχές έχει ως αποτέλεσμα απότομη έκρηξη κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα, μετά την απότομη εγκατάλειψη της λεγόμενης «πολιτικής μηδενικής Covid» στη χώρα. Η Κίνα ανακοίνωσε το τέλος της υποχρεωτικής καραντίνας κατά την άφιξη στην επικράτεια της από τις 8 Ιανουαρίου και τη σταδιακή επανέναρξη των ταξιδιών στο εξωτερικό για τους Κινέζους, κάτι που ανησυχεί πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Πρωτοπόρο στον εμβολιασμό κατά της Covid, το Ισραήλ είχε επιβάλει τεστ για ξένους ταξιδιώτες, ακόμη και ειδικές εξαιρέσεις για πτήσεις από ορισμένες χώρες πριν άρει σχεδόν όλα αυτά τα μέτρα στις αρχές του 2022.

Χθες, το το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) ανέφερε ότι η εισαγωγή της υποχρεωτικής εξέτασης για την Covid-19 στην ΕΕ για τους επιβάτες που αφίκνυνται από την είναι «αδικαιολόγητη», εκτιμά.

Ιταλία: Έτοιμη να λάβει νέα μέτρα κατά του Covid αν επιδεινωθεί η κατάσταση

Την ίδια ώρα, η Ιταλία, σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης μπορεί να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού και άλλων ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας μελετά νέα μέτρα, τα οποία μπορεί να εφαρμοστούν, σε περίπτωση νέας έξαρσης της πανδημίας κορωνοϊού και αύξησης των κρουσμάτων, σε ό,τι αφορά ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Υγείας, σε εσωτερική του εγκύκλιο, γράφει ότι ορισμένα από τα μέτρα που μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή -αν κριθεί αναγκαίο- είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους, η αύξηση της τηλεργασίας, η μείωση των εκδηλώσεων που παράγουν συνωστισμό.

Παράλληλα γίνεται αναφορά στην χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, στο το σύνολο του πληθυσμού, και σε πέμπτη δόση για τις κατηγορίες πολιτών, υψηλού κινδύνου.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται, επίσης, ότι και σε περιφερειακό επίπεδο, οι αρμόδιες δομές θα πρέπει να ενισχύσουν, αν χρειαστεί, την παροχή υγειονομικής φροντίδας. Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα φάση, στην Ιταλία η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική μόνον για τους εργαζόμενους και επισκέπτες των νοσοκομείων και των οίκων ευγηρίας.

Τη Δευτέρα θα αξιολογήσει την κατάσταση το Βέλγιο

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται και οι αρχές του Βελγίου. Τη Δευτέρα το απόγευμα θα συνεδριάσουν στο Βέλγιο οι ειδικοί της ομάδας διαχείρισης κινδύνων για να αξιολογήσουν την κατάσταση αναφορικά με τον κορωνοϊό, όπως ανέφερε ο Βέλγος ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Φρανκ Βαντενμπρούκε στο Radio1. Οι ειδικοί αναμένεται να εξετάσουν πώς μπορεί το Βέλγιο να προετοιμαστεί για πιθανούς κινδύνους.

ΑΠΕ - ΜΠΕ /protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Τρέχουν να προλάβουν νέο «ξέσπασμα» - Μέτρα σε Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα"

Πάτρα: Μπογιές και φυλλάδια στο γραφείο της βουλευτή ΝΔ Χριστίνας Αλεξοπούλου

Στόχος επίθεσης αγνώστων έγινε το απόγευμα της Παρασκευής το γραφείο της βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνας Αλεξοπούλου, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ανέβηκαν στον όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης, όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο της κ. Αλεξοπούλου και πέταξαν κόκκινες μπογιές και φυλλάδια.

Την ώρα της επίθεσης μέσα στο γραφείο βρίσκονταν συνεργάτες της, χωρίς όμως να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Αμέσως μετά οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία έχει ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σε δήλωσή της, η βουλευτής ανέφερε: «Εμείς αύριο λέμε τα κάλαντα της ευημερίας, της προόδου και της ανάπτυξης μιας άλλης Ελλάδας των επενδύσεων και των καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας. Καταδικάζουμε ό,τι φοράει κουκούλα, ό,τι είναι θρασύδειλο κι ό,τι καταστρέφει ιδιωτική ή δημόσια περιουσία.

Έχοντας γίνει στόχος των γνωστών αγνώστων για δεύτερη φορά, δηλώνουμε απερίφραστα ότι η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν εκβιάζεται».

Από την πλευρά του, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας καταδίκασε «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη επίθεση», σημειώνοντας πως «όσο και αν επιδιώκουν ορισμένοι, οι μέθοδοι εκφοβισμού δε θα περάσουν. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

ΑΠΕ-ΜΠΕ /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Μπογιές και φυλλάδια στο γραφείο της βουλευτή ΝΔ Χριστίνας Αλεξοπούλου"

Θέμης Χειμάρας: Η απάντηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο δημοσίευμα του «Documento»

Στο δημοσίευμα του “Documento” απαντά ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento”, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, “είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που από το 2019 που ανέλαβε την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατίας έχει λάβει πάνω από 270 συμβάσεις από δήμους και δημόσιους φορείς της εκλογικής του περιφέρειας. Οι συμβάσεις αυτές του απέφεραν πάνω από 400.000 ευρώ, ενώ αφορούν εργασίες όπως προμήθειες φωτοτυπικού υλικού, γραφικής ύλης, ημερολογίων και βιβλιοδετήσεων”.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Θέμης Χειμάρας, παραθέτει σχετικό πίνακα με τις πωλήσεις και τα κέρδη που είχε η εταιρεία του από το 2007 έως και το 2021, τόνιζοντας πως “είναι προφανές ότι η εξέλιξη της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας, δεν ενισχύθηκε από την πολιτική μου πορεία”.
 
Αναλυτικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

“Η εταιρεία μου, Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ, λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2006, ως κατάστημα παροχής υπηρεσιών φωτοτυπιών-εκτυπώσεων και πώλησης γραφικής ύλης στο κέντρο της Λαμίας.

Κατόπιν σχετικής έρευνας από την πλευρά μας, σε συνεργασία με τον Λογιστή της επιχείρησης, προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών μας, σταθερά τα τελευταία 16 χρόνια, προέρχεται από ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, σε ποσοστό μεταξύ του 70-90%.

Ένα μικρό ποσοστό, προέρχεται από φορείς της αυτοδιοίκησης και δομές εκπαίδευσης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των συνεργασιών αυτών, είναι αποτέλεσμα συμμετοχής μας σε δημόσιες ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες.

Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, παραθέτω τα στοιχεία του Κύκλου Εργασιών και των Κερδών προ Φόρων της εταιρείας μου από το 2006 έως και το 2022 (αναμένεται το 4ο 3μηνο 2022), στον παρακάτω πίνακα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από το 2019 έως σήμερα, ο τζίρος της επιχείρησής μου, ανέρχεται στο ποσό των 1.197.577,84€.
Από αυτό το ποσό, οι πωλήσεις σε Ο.Τ.Α. και δομές εκπαίδευσης, μέσα από νόμιμες διαδικασίες, αντιστοιχούν σε 268.794,76€.

Και επειδή οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, το πραγματικό Κέρδος προ Φόρων από το 2019 έως το 2021, είναι 31.437,00€, ενώ αναμένεται τα αποτελέσματα του 2022 να προσθέσουν επιπλέον περίπου 10.000€.
Για μια επιχείρηση που απασχολεί εννέα (9) εργαζόμενους.

Είναι προφανές ότι η εξέλιξη της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας, δεν ενισχύθηκε από την πολιτική μου πορεία. Βάσιμα και με στοιχεία, αποδεικνύω το ακριβώς αντίθετο.
Με τα παραπάνω στοιχεία, μπορείτε να διαπιστώσετε πως ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της επιχείρησής μου, ήταν πολύ μεγαλύτερα πριν από την εμπλοκή μου με την πολιτική.

Αγαπητοί φίλοι,
Είχα μάθει να δουλεύω από μικρό παιδί. Από τα χωράφια του χωριού μου και την εστίαση ως φοιτητής, μέχρι τις οικονομικές διευθύνσεις εταιρειών του ιδιωτικού τομέα αργότερα.

Η επιχείρησή μου, το μαγαζί μου, είναι το τρίτο μου παιδί. Δεν θα το εγκατέλειπα ποτέ, γιατί στο δικό μου μυαλό η πολιτική, έχει και πρέπει να έχει, ημερομηνία λήξης. Με πολλή δουλειά και κόπο, επέλεξα να εργαστώ ως επαγγελματίας και να δημιουργήσω την δική μου, ανεξάρτητη πορεία.

Όταν πάτησα επαγγελματικά στα πόδια μου και δημιούργησα την οικογένειά μου στη Λαμία, επέλεξα να προσφέρω στα δημόσια πράγματα.
Για να το κάνω όμως, έθετα στον εαυτό μου μια προϋπόθεση: να είμαι δυνατός.
Χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς την ανάγκη οικονομικών ενισχύσεων από τρίτους, επέλεξα να προσφέρω στον τόπο μου με τις δικές μου δυνάμεις, με τη δική μου δυναμική.

Επι του προκειμένου.
Όταν εξελέγην Βουλευτής το 2019, δεν γνώριζα πως θα πρέπει να αλλάξω κάτι σε σχέση με την επιχείρησή μου. Επέλεξα να συνεχίζω στο δρόμο της ορθόδοξης επιχειρηματικότητας.
Γεγονός είναι, ότι η αναγκαιότητα της ενασχόλησής μου με τα κοινά και η επι μακρόν παραμονή μου στην Αθήνα για την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου υποχρεώσεων, με απομάκρυνε από την προσωπική εποπτεία της επιχείρησής μου, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η επιχείρησή μου να εξακολουθεί να συνεργάζεται με τους Ο.Τ.Α..
Δηλώνω δε, ότι θα προβώ άμεσα σε ενέργειες για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θέμης Χειμάρας: Η απάντηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο δημοσίευμα του «Documento»"

Θ. Αδαμαντίδης: «Πιθανότατα θαυμαστής, όχι κουμπάρος» ο φερόμενος αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης για ναρκωτικά

Για ψευδή δημοσιεύματα κάνει λόγο ο συνήγορος του Θέμη Αδαμαντίδη, σχετικά με την φερόμενη εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι ο κ. Αδαμαντίδης δεν έχει καμία σχέση με κανένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και δεν είναι κουμπάρος του φερόμενου ως αρχηγού της, τον οποίο ούτε καν γνωρίζει.

Όλη η ανακοίνωση του δικηγόρου του τραγουδιστή.

«Εδώ και λίγες ώρες διακινείται η ψευδής είδηση ότι δήθεν ο κ. Θέμης Αδαμαντίδης, τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ, έχει σχέση με την εγκληματική οργάνωση, της οποίας τα μέλη συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ και κατηγορούνται για εμπορία ναρκωτικών και άλλες παράνομες πράξεις, καθώς και ότι δήθεν ο κ. Αδαμαντίδης είναι κουμπάρος του φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.

Η είδηση είναι εντελώς ψευδής και συκοφαντική.

Η αλήθεια είναι η εξής: Ο κ. Αδαμαντίδης δεν έχει καμία σχέση με κανένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και δεν είναι κουμπάρος του φερόμενου ως αρχηγού της, τον οποίο ούτε καν γνωρίζει.

Στη δικογραφία φέρονται ότι υπάρχουν ελάχιστες συνομιλίες του κου Αδαμαντίδη με κάποιο από τα φερόμενα μέλη της οργάνωσης, το οποίο ούτε κουμπάρος, ούτε φίλος του είναι, αλλά πιθανότατα είναι θαυμαστής του και είναι ένας από αυτούς, με τους οποίους στα πλαίσια της επαγγελματικής του δραστηριότητας έχει τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία ουδεμία σχέση έχει με διακίνηση ναρκωτικών, ούτε καν με αγορά ναρκωτικών.

Ο κ. Αδαμαντίδης δεν έχει συλληφθεί, είναι εντελώς ελεύθερος και έχει κληθεί μόνο ως μάρτυρας, για να δώσει κατάθεση για την υπόθεση αυτή.

Έλαβα εντολή από τον κο Αδαμαντίδη να στραφώ με μηνύσεις και αγωγές εις βάρος οιουδήποτε φυσικού προσώπου – δημοσιογράφου – παρουσιαστή οιασδήποτε τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής εκπομπής ή οιουδήποτε άλλου μέσου μαζικής ενημέρωσης που αναπαράγει την ως άνω ψευδή και συκοφαντική είδηση, και ήδη οι συνεργάτες μου συγκεντρώνουν στοιχεία, ώστε να στραφούμε δικαστικώς εναντίον τους»

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Θ. Αδαμαντίδης: «Πιθανότατα θαυμαστής, όχι κουμπάρος» ο φερόμενος αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης για ναρκωτικά"

Καπνοβιομηχανία Καρέλια: Έκτακτες παροχές, 15ος μισθός και μπόνους στους εργαζομένους

Η καπνοβιομηχανία Καρέλια προσφέρει 15ο μισθό, έκτακτες παροχές και bonus στους εργαζομένους της ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Σε μήνυμά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Καρέλιας ανακοίνωσε παροχές, άνω των 4,5 εκατ. ευρώ προς τους εργαζόμενους, φορείς και ιδρύματα.

Στο μήνυμά του κ. Καρέλιας αναφέρει ότι το 2022 επιτεύχθηκε ο μεγαλύτερος τζίρος στην ιστορία της Εταιρείας, ξεπερνώντας ακόμα και την πολύ πετυχημένη περσινή χρονιά, ενώ επανέλαβε ότι νιώθει «πολύ μεγάλη ανακούφιση που, για μία ακόμη χρονιά, συνεχίζουμε να είμαστε όλοι μαζί χωρίς να λείπει κανένας.

Μέσα στις παροχές προς 5τους εργαζόμενους, προβλέπεται και 15ος μισθός για όλους

Οι παροχές  προς τους Εργαζόμενους

α. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι ανέρχεται φέτος στα € 350 καθαρά.

β. Ο κάθε λαχνός της σημερινής ημέρας για τον καθένα από τους 40 τυχερούς, θα ανέλθει σε € 1.000 καθαρά.

γ. Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.750 καθαρά.

δ. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2022, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση € 500 καθαρά.

ε. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2022.

στ. Όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν σαν έκτακτη παροχή έναν μικτό μηνιαίο μισθό, με άλλα λόγια, η εταιρεία ειδικά για φέτος και λόγω της αυξημένης της κερδοφορίας, θα δώσει 15ο μισθό σε όλους τους εργαζόμενους.

ζ. Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό κάτω από € 1500 θα λάβουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 500 καθαρά.

η. 160 στελέχη και εργαζόμενοι οι οποίοι ξεχώρισαν με την απόδοσή τους μέσα στη χρονιά που πέρασε θα λάβουν το μπλε bonus € 2.700 καθαρά, ενώ 50 στελέχη και εργαζόμενοι, των οποίων η απόδοση κρίνεται ως εξαιρετική, θα λάβουν το χρυσό bonus € 4.000 καθαρά.

Οικονομικές ενισχύσεις Κοινωφελών Φορέων

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. θα συνεχίσει το κοινωνικό της έργο με την οικονομική ενίσχυση των φορέων εκείνων που πραγματικά έχουν ανάγκη τη στήριξή μας. Ειδικά για φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μας αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσό του € 1.000.000 τους εξής φορείς:

1) Την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας με το ποσόν των € 200.000 εκ των οποίων € 50.000 για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη μας.

2) Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με το ποσόν των € 200.000 προκειμένου να προμηθευτεί οφθαλμολογικό χειρουργικό μικροσκόπιο καθώς και σύστημα πληθυσμογραφίας – αντιστάσεων – διάχυσης στατικών όγκων και ταλαντωσιμετρίας.

3) Την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ενίσχυση σε είδος αξίας € 200.000.

4) Τον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος με το ποσόν των € 60.000.

5) Το Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» για την πολυετή συνεισφορά του προς το παιδί, με το ποσόν το ποσόν των € 70.000.

6) Το Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ) με το ποσόν των € 50.000.

7) Τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας με το ποσόν των € 50.000.

8) Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο) για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος «Αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής στους εγκλείστους των φυλακών Τύρινθας, Ναυπλίου, Τρίπολης και Κορυδαλλού» με το ποσόν των € 50.000.

9) Το Περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ με το ποσόν των € 70.000 για την υποστήριξη της προσπάθειας των αστέγων και κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

10) Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» με το ποσόν των € 50.000.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καπνοβιομηχανία Καρέλια: Έκτακτες παροχές, 15ος μισθός και μπόνους στους εργαζομένους"

Κορονοϊός: Και το Ισραήλ επιβάλλει τεστ σε όσους ταξιδεύουν από την Κίνα

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή τεστ κορονοϊού για ξένους ταξιδιώτες από την Κίνα, που βιώνει μια έκρηξη κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Αριέ Ντέρι, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το βράδυ της Πέμπτης, είχε συνεδρίαση σήμερα με ανώτερους αξιωματούχους δημόσιας υγείας για να κάνει έναν απολογισμό του αντίκτυπου για το Ισραήλ από τη δραματική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του ιού στην Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, «αποφασίστηκε να δοθεί εντολή σε ξένες αεροπορικές εταιρείες να δέχονται ξένους πολίτες σε πτήση από την Κίνα προς το Ισραήλ μόνο αν διαθέτουν (αρνητικό) τεστ για Covid», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός επίσης ζήτησε τη δημιουργία ενός «εθελοντικού» διαγνωστικού κέντρου για άτομα που επιστρέφουν από την Κίνα και συνέστησε «να αποφεύγουν» τα ταξίδια σε αυτή τη χώρα.

Η άρση των υγειονομικών περιορισμών από τις κινεζικές αρχές έχει ως αποτέλεσμα απότομη έκρηξη κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Κίνα, μετά την απότομη εγκατάλειψη της λεγόμενης «πολιτικής μηδενικής Covid» στην χώρα.

Η Κίνα ανακοίνωσε το τέλος της υποχρεωτικής καραντίνας κατά την άφιξη στην επικράτεια της από τις 8 Ιανουαρίου και τη σταδιακή επανέναρξη των ταξιδιών στο εξωτερικό για τους Κινέζους, κάτι που ανησυχεί πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Πρωτοπόρο στον εμβολιασμό κατά της Covid, το Ισραήλ είχε επιβάλει τεστ για ξένους ταξιδιώτες, ακόμη και ειδικές εξαιρέσεις για πτήσεις από ορισμένες χώρες πριν άρει σχεδόν όλα αυτά τα μέτρα στις αρχές του 2022.

Νωρίτερα σήμερα, πριν από την ανακοίνωση του Ισραήλ, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες από την Κίνα στην Ισπανία θα απαιτείται να έχουν αρνητικό τεστ για τον νέο κορονοϊό ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Πριν από την Ισπανία, μόνο η Ιταλία, μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε λάβει την απόφαση τις τελευταίες ημέρες να απαιτεί αρνητικά τεστ από επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα. Εκτός ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία έχουν προβεί σε παρόμοιες αποφάσεις.

Χθες, το το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) ανέφερε ότι η εισαγωγή της υποχρεωτικής εξέτασης για την Covid-19 στην ΕΕ για τους επιβάτες που αφίκνυνται από την είναι «αδικαιολόγητη». 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Και το Ισραήλ επιβάλλει τεστ σε όσους ταξιδεύουν από την Κίνα "

ΕΛΣΤΑΤ: Σχεδόν 200.000 λιγότεροι μέσα σε μία δεκαετία – Χάρτης ανά περιφέρεια και δήμο

Μειώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας, όπως προκύπτει από την τελευταία απογραφή που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Περίπου 40.000 λιγότερες «ψυχές» το 2021 σε σχέση με το 2020.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας την 1η Ιανουαρίου 2021, ανερχόταν σε 10.678.632 άτομα (5.196.048 άνδρες και 5.482.584 γυναίκες), μειωμένος κατά 0,37% σε σχέση με τον αντίστοιχο πληθυσμό της 1ης Ιανουαρίου 2020 που ήταν 10.718.565 άτομα.

Στο μεταξύ, σε 9.716.889 άτομα ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την απογραφή πληθυσμού –  κατοικιών 2021, που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ. Ο αριθμός είναι κατά 200.000 μειωμένος σε σχέση με τα 9.904.286 νόμιμου πληθυσμού το 2011.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά περιφέρεια και δήμο εστάλησαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καθοριστεί η κατανομή των εδρών, λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές 2023.

Τα αναλυτικά στοιχεία της Στατιστικής Αρχής κατά περιφερειακή ενότητα, δήμο και δημοτική ενότητα, θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ, ενώ στάλθηκαν στον υπουργό, Μάκη Βορίδη, ούτως ώστε τον Ιανουάριο να καθοριστεί η νέα κατανομή των εδρών για τις βουλευτικές εκλογές.

Οι αναλυτικοί πίνακες ανά περιφέρεια και δήμο μετά την απογραφή του 2021 ΕΔΩ

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΣΤΑΤ: Σχεδόν 200.000 λιγότεροι μέσα σε μία δεκαετία – Χάρτης ανά περιφέρεια και δήμο"

O ΕΟΦ ανακαλεί από την αγορά Dettol αντισηπτικό σπρέι

Ο ΕΟΦ ανακαλεί από την αγορά Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό.

«Αποφασίζουμε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες, δεδομένου ότι το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό».

«Η εταιρεία RECKITT BENCKISER HELLAS HEALTHCARE A.E. και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε Περισσότερα » " O ΕΟΦ ανακαλεί από την αγορά Dettol αντισηπτικό σπρέι "

Κινηματογραφική καταδίωξη στο Μαρούσι – Συνελήφθησαν τρία άτομα

Συνελήφθησαν πριν από λίγη ώρα οι άλλοι δύο επιβάτες του Ι.Χ. που «πρωταγωνίστησε» το πρωί μετά επεισοδιακή καταδίωξη στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν κλοπιμαία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εξακριβωθεί από που έχουν κλαπεί.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν λίγο πριν τις 11:00 το πρωί στην οδό Δημοκρατίας, έκαναν σήμα για έλεγχο σε Ι.Χ. που κινούταν ύποπτα στην περιοχή, όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη στους γύρω δρόμους, με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρείς Ρομά, να μπαίνει ανάποδα σε μονόδρομο και να ακινητοποιείται λίγη ώρα αργότερα σε πιλοτή πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Αργοναυτών και Πανδρόσου.

Αρχικά συνελήφθη ένα άτομο και δύο διέφυγαν πεζή.

Όπως διαπιστώθηκε από τις πινακίδες κυκλοφορίας, το όχημα είναι από την Καλαμάτα.  

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Κινηματογραφική καταδίωξη στο Μαρούσι – Συνελήφθησαν τρία άτομα "

Γαλλία - Απάντηση στην Άγκυρα: «Να κάνετε τη διάκριση ανάμεσα στο PKK και την κουρδική κοινότητα»

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά κάλεσε την Άγκυρα να κάνει τη διάκριση ανάμεσα στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, όπως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και την κουρδική κοινότητα, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Η Κολονά είχε χθες, Πέμπτη, τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μία εβδομάδα μετά το φόνο στο Παρίσι τριών Κούρδων, που αποδίδεται σε έναν εξηντάρη που δήλωσε ρατσιστής.

Η Άγκυρα είχε καλέσει στο υπουργείο Εξωτερικών τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κε ντ' Ορσέ, η Κολονά «υπενθύμισε πως το PKK, που περιλαμβάνεται στον ευρωπαϊκό κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, πρέπει να διακρίνεται από άλλα μη βίαια κουρδικά κινήματα», υπογραμμίζοντας επίσης «την προσήλωση της Γαλλίας στην ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης».

Η υπουργός εξάλλου «υπογράμμισε τον ειδεχθή χαρακτήρα» της επίθεσης αυτής, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου.

Η ίδια διαβεβαίωσε τον ομόλογό της «πως ελήφθησαν επιπλέον μέτρα για να διασφαλισθεί η ασφάλεια των χώρων όπου συγκεντρώνεται η κουρδική κοινότητα» και πως «ενισχύθηκε η προστασία των τουρκικών διπλωματικών χώρων στο σύνολο της εθνικής επικράτειας».

Καμιά λεπτομέρεια δεν ανακοινώθηκε εξάλλου για τα μέτρα αυτά, που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως από τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν.

Κατά τη διμερή αυτή συνομιλία, ο Τσαβούσογλου κατήγγειλε «τη μαύρη προπαγάνδα» που διεξάγεται από κύκλους που συνδέονται με το PKK και με άλλες τουρκικές κουρδικές οργανώσεις, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου διαμαρτυρήθηκε επίσης εναντίον «της εμφάνισης Γάλλων πολιτικών μπροστά σε φωτογραφίες τρομοκρατών και κουρέλια της τρομοκρατικής οργάνωσης» (σ.σ.: του PKK) εκτιμώντας ότι «αυτές οι προπαγανδιστικές δραστηριότητες δεν πρέπει να επιτρέπονται».

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως οι διμερείς σχέσεις ανάμεσα στο Παρίσι και την Άγκυρα είναι τεταμένες σε πολλά θέματα, κυρίως αναφορικά με το ρόλο της Τουρκίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ, στη Συρία, στην ανατολική Μεσόγειο και στο μεταναστευτικό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γαλλία - Απάντηση στην Άγκυρα: «Να κάνετε τη διάκριση ανάμεσα στο PKK και την κουρδική κοινότητα»"

Συμπλοκή στο Χαλάνδρι: 10 συλλήψεις, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

Σε δέκα ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλλήψεις για την άγρια συμπλοκή μεταξύ νεαρών ατόμων, που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στην περιοχή του Χαλανδρίου και ειδικότερα στην οδό Σάκη Καράγιωργα.

Αρχικά, είχαν συλληφθεί οκτώ άτομα, αλλά ακολούθησε η σύλληψη και των δύο 17χρονων που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της συμπλοκής και διακομίστηκαν στον "Ευαγγελισμό". Σημειώνεται, ότι οι δύο ανήλικοι πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Το αιματηρό περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 20:15 και στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία που προχώρησε σε συλλήψεις.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Συμπλοκή στο Χαλάνδρι: 10 συλλήψεις, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα "

Πολεμικές απειλές Ακάρ από την Ίμβρο: Αν η Αθήνα κάνει λάθος στην Κρήτη, θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα

Επίσκεψη στην Ίμβρο πραγματοποιήσε την Παρασκευή ο Χουλουσί Ακάρ και δεν έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει την προκλητική τουρκική ρητορική κατά της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις που έκανε και αφού προκάλεσε, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ίμβρο, μια από τις διακεκριμένες συνοικίες της χώρας μας και ένα από τα κάστρα της Γαλάζιας Πατρίδας μας στο Αιγαίο», στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον της χώρας μας για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών και τα «σχέδια επέκτασης των χωρικών υδάτων της Κρήτης».

«Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πάνω από τα 6 μίλια. Περιμένουμε αυτό να γίνει κατανοητό. Το 1995 έγινε μια μελέτη στη Βουλή, όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό και θα πρέπει να γίνει καλά κατανοητό. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα στο θέμα αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Λέμε στη γείτονα ότι η Άγκυρα θα τους  απαντήσει σε οποιονδήποτε λάθος υπολογισμό κάνουν στο θέμα αυτό» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας,

Και συνέχισε, αναφέροντας πως «η Αθήνα παίρνει μέτρα για να προκαλέσει. Τα νησιά εξοπλίζονται και πρέπει να λάβουμε προφυλάξεις. Παράλληλα, έχουμε πληροφορίες ότι έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο logistics και LNG στην Αλεξανδρούπολη».

«Δεν αφήσαμε καμία από τις παρενοχλήσεις αναπάντητες. Κάνουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν στο πεδίο και στο τραπέζι. Η Ελλάδα επιδεικνύει κάποιες ανεξέλεγκτες ενέργειες και θα απαντήσουμε» πρόσθεσε, με απειλητικό ύφος, ο Ακάρ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολεμικές απειλές Ακάρ από την Ίμβρο: Αν η Αθήνα κάνει λάθος στην Κρήτη, θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα"

Αφγανιστάν: Καθηγητής έσκισε τα πτυχία του on air μετά την απαγόρευση στις γυναίκες να σπουδάζουν

Τον γύρο των social media κάνει ένα βίντεο που δείχνει έναν καθηγητή στο Αφγανιστάν να σκίζει τα πτυχία του on air air σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των γυναικών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση από τους Ταλιμπάν. Πρόκειται για τον Ismail Mashal, ιδρυτή του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Mashal και λέκτορα στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ.

Με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή, ο πανεπιστημιακός από το Αφγανιστάν κάνει κομματάκια τα πτυχία του κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο Tolo News. «Από σήμερα δεν χρειάζομαι πια αυτά τα διπλώματα γιατί αυτή η χώρα δεν είναι μέρος για εκπαίδευση» είπε. 

«Εάν η αδερφή μου και η μητέρα μου δεν μπορούν να σπουδάσουν, τότε δεν αποδέχομαι αυτή την εκπαίδευση», πρόσθεσε ο Ismail Mashal.

Σημείωσε επίσης ότι ήταν τα πολλαπλά μεταπτυχιακά και διδακτορικά του και ότι ήταν τα πρωτότυπα.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν στις 20 Δεκεμβρίου ότι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλες τις φοιτήτριες είχε ανασταλεί. Αυτό ακολουθεί την απαγόρευση της κυβέρνησης στα κορίτσια από τη φοίτηση στο γυμνάσιο τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν απαγορεύεται επίσης να κυκλοφορούν σε πάρκα και γυμναστήρια, ενώ είναι υποχρεωμένες να φορούν χιτζάμπ και να ντύνονται σεμνά. 

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αφγανιστάν: Καθηγητής έσκισε τα πτυχία του on air μετά την απαγόρευση στις γυναίκες να σπουδάζουν"

Πανδημία: Νέα μέτρα σε Μαλαισία και Νότια Κορέα για ταξιδιώτες από την Κίνα

Το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν αεροπορικώς στη χώρα θα θερμομετρούνται για να διαπιστωθεί αν έχουν πυρετό, ενώ θα εξετάζονται επίσης λύματα από τα αποχωρητήρια αεροσκαφών που φθάνουν στα αεροδρόμιά της από την Κίνα, στο πλαίσιο νέων μέτρων για να αποτραπεί έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού μετά τον τερματισμό της πολιτικής «zero COVID» στον οποίο προχώρησε ξαφνικά το Πεκίνο στις αρχές του μήνα.

Οι ταξιδιώτες που έχουν πυρετό θα υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον SARS-CoV-2. Τα λύματα θα εξετάζονται για την παρουσία τυχόν νέων παραλλαγών ή υποπαραλλαγών του ιού.

Η υπουργός Υγείας Ζαλίχα Μουστάφα δεν διευκρίνισε από πότε θα ισχύσουν τα νέα μέτρα.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε πως θα είναι υποχρεωτικό πλέον από την 5η Ιανουαρίου οι ταξιδιώτες από την Κίνα να έχουν υποβληθεί σε τεστ PCR το αργότερο 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους ή τεστ αντιγόνων μέσα σε 24 ώρες. Επίσης, ήδη από τη 2η Ιανουαρίου, θα κάνουν PCR, δηλαδή μοριακή εξέταση, με την άφιξή τους.

Επίσης οι βίζες θα είναι βραχείας διάρκειας, ενώ τα αεροσκάφη από την Κίνα θα φθάνουν μόνο στο διεθνές αεροδρόμιο Ιντσόν. Τα μέτρα προβλέπεται να διαρκέσουν ως τον Φεβρουάριο, αλλά δεν αποκλείεται η παράταση της ισχύος τους.

Ήδη αρκετές χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Ιταλία, πήραν ανάλογα μέτρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανδημία: Νέα μέτρα σε Μαλαισία και Νότια Κορέα για ταξιδιώτες από την Κίνα"

Σαρώνουν κορονοϊός, γρίπη και ιώσεις – «Απελπιστική» η κατάσταση στα νοσοκομεία

Για απελπιστική κατάσταση σε μεγάλα νοσοκομεία κάνει λόγο ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος, επισημαίνοντας ότι πρώτη φορά βλέπει τόσα πολλά περιστατικά νοσηλείας από τις ιώσεις του αναπνευστικού. Ο πνευμονολόγος, είπε ακόμη, ότι είναι μεγάλο το πρόβλημα στις εφημερίες, στον Ευαγγελισμό, στο Αττικόν, στο Γενικό Κρατικό και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα επιβάλλουν μεγαλύτερη εγρήγορση.

«Το υπουργείο Υγείας και η Πολιτεία, πρέπει να προσέξουν γιατί υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα» τονίζει ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

«Εγώ δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αυτές τις μέρες, αλλά αυτοί που είναι άρρωστοι και έχουν κάποια ίωση ας φροντίσουν να μείνουν στο σπίτι τους, ή αν βρεθούν σε χώρους με πολύ κόσμο, ας φορέσουν και μια μάσκα», είπε απευθύνοντας συστάσεις στους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα υγείας «να προσέξουν ιδιαίτερα».

Η κατάσταση στην Κίνα

Σχετικά με τη νέα έξαρση κορονοϊού στην Κίνα ο κ. Μπουλμπασάκος επισημαίνει ότι ήταν ενδεδειγμένη λύση η πολιτική που εφάρμοσε η Ευρώπη, σε αντίθεση με την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων την οποία προτίμησε η Κίνα. «Όντως λειτούργησε αποτρεπτικά στο πρώτο κύμα και καταλυτικά στη συνέχεια, αλλά δεν το συνδύασε με μαζικό εμβολιασμό. Αυτή τη στιγμή στην Κίνα έχουν μείνει ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι και δυστυχώς θα υπάρξουν συνέπειες».

Ο πνευμονολόγος επιβεβαιώνει ότι τα δύο κινέζικα εμβόλια που κυκλοφόρησαν ήταν «λιγότερο αποτελεσματικά, αλλά θα μπορούσανε και αυτά να είχανε λειτουργήσει αν γινόταν εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαρώνουν κορονοϊός, γρίπη και ιώσεις – «Απελπιστική» η κατάσταση στα νοσοκομεία"

Χωρίς ρεύμα απο το πρωί το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Δεν έχει ρεύμα μεγάλο μέρος του κτιρίου του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου από το πρωί, σύμφωνα με καταγγελία του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου που το επισκέπτεται.
 
Σε ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο αναφέρει ότι “από το πρωί, λόγω βλάβης στο κύκλωμα δεν υπάρχει ρεύμα στην παραλαβή, το χειρουργείο, στο χώρο ψύξης εμβολίων covid. Επιπλέον δεν λειτουργεί η θέρμανση με αποτέλεσμα να “παγώνουν” εργαζόμενοι, γιατροί και ασθενείς. Φανταστείτε να υπάρξει ένα έκτακτο περιστατικό και να μην λειτουργήσει ο απινιδωτής.” σχολιάζει.
 
 
Η διοίκηση του Κ.Υ. Βελεστίνου απευθύνθηκε στην 5η ΥΠΕ που τους προέτρεψε να απευθυνθούν στην τεχνική εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση της γεννήτριας.
Σημειώνεται ότι η  5η ΥΠΕ έχει κάνει σύμβαση με ιδιώτη που έχει αναλάβει τη συντήρηση της γεννήτριας, αλλά η εταιρεία με τους τεχνικούς της εδρεύουν στην Αθήνα.
 

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ρεύμα απο το πρωί το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου"

Ένταση με Γιώργο Παπαδάκη και δήμαρχο Ιάσμου με «φόντο» τον Γκιουλέν

«Άναψαν τα αίματα» στον αέρα της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Παρασκευής (30/12) μεταξύ του Γιώργου Παπαδάκη και του δημάρχου Ιάσμου-Ροδόπης Οντέρ Μουμίν, ο οποίος ελέγχεται για τυχόν έκνομες ενέργειες, καθώς απόλυσε εργαζομένους στον δήμο με την αιτιολογία ότι είναι «γκιουλενιστές».

«Είμαι ένας από τους 332 Έλληνες Δημάρχους και τηρώ τους νόμους του Κράτους. Η περιοχή μου, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη συνθήκη της Λωζάννης, είναι ελληνική. Στα Βαλκάνια αποτελούμε παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης. Πρέπει να σεβόμαστε όλοι την εδαφική κυριαρχία των κρατών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιάσμου-Ροδόπης.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων ως «γκιουλενιστών», ανέφερε ο ίδιος: «Οι νόμοι είναι πάνω από τους ανθρώπους, είναι πάνω από την Ελλάδα και πάνω από την Τουρκία. Εγώ θεωρώ ότι η οργάνωση FETO του Γκιουλέν είναι μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση».

Η απάντηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιώργου Παπαδάκη, αλλά και καλεσμένων του, καθώς αυτό αποτελεί θέση της Τουρκίας, ενώ για την Ελλάδα δεν υφίσταται κανένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας που να σχετίζεται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η όλη στάση και οι θέσεις του δημάρχου Ιάσμου έκαναν τον κ. Παπαδάκη να «εκραγεί», ιδιαίτερα όταν ο Οντέρ Μουμίν του είπε «πόσα χρόνια έχετε στην τηλεόραση; Μάλλον έχετε κουραστεί».

Ο δημοσιογράφος από την πλευρά του χαρακτήρισε τον δήμαρχο Ιάσμου ως «ανεκδιήγητο» και «ρατσιστή».

«Είναι απαράδεκτη η επίκληση ζητήματος εθνικής ασφαλείας»

«Εφόσον αποδίδουν έκνομες ενέργειες σε μένα, έχω ως Δήμαρχος και την ηθική και την νομική υποχρέωση να ενημερώσω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Προέβην σε μια διοικητική ενέργεια. Οι αποφάσεις αυτές μπορούν να προσβληθούν. Η απόφαση έχει την ηλεκτρονική υπογραφή μου και έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια», είπε ο Οντέρ Μουμίν, υποστηρίζοντας ότι εκ παραδρομής υπάρχει «αναφορά» για την Κωνσταντινούπολη, στην σχετική ανάρτηση για τις απολύσεις, στην σελίδα του Δήμου Ιάσμου στο Facebook.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Σάββας Καλεντερίδης, με τον δήμαρχο Ιάσμου να αρνείται τον διάλογο μαζί του. Ο κ. Καλεντερίδης τον κατηγόρησε ότι είναι μέλος οργάνωσης που δρα στην Θράκη και πρόσθεσε: «Η επίκληση λόγων εθνικής ασφαλείας για απόλυση υπαλλήλου πρέπει να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα. Για την Ελλάδα δεν υφίσταται ζήτημα εθνικής ασφάλειας σε ό,τι αφορά τον Γκιουλέν και την οργάνωσή του. Ο δήμαρχος θα μπορούσε να απευθυνθεί στον τοπικό Εισαγγελέα. Είναι απαράδεκτη η επίκληση ζητήματος εθνικής ασφαλείας».

«Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια τρομοκρατική οργάνωση. Εγώ θεωρώ ότι η οργάνωση FETO, κατά τη δική μου εκτίμηση, είναι μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση. Υπάρχει και μια εγχώρια εγκληματική οργάνωση που πήγε να ανατρέψει την νόμιμα εκλεγμένη δημοτική αρχή στον Ίασμο», σχολίασε ο δήμαρχος Ιάσμου, προσθέτοντας ότι στην τελευταία ανήκουν, μεταξύ άλλων, δημοσιογράφοι και πρώην βουλευτές.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ένταση με Γιώργο Παπαδάκη και δήμαρχο Ιάσμου με «φόντο» τον Γκιουλέν "

Συμπλοκή ανηλίκων στο Χαλάνδρι: Βγήκαν μαχαίρια για μια κοπέλα – Έντεκα οι συλλήψεις, δύο τραυματίες

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (29.12.2022) στο Χαλάνδρι, με τραυματίες δύο ανήλικους. Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε έντεκα συλλήψεις, ενώ όλα φαίνεται να ξεκίνησαν για… μια κοπέλα. 

Η άγρια συμπλοκή των νεαρών, οι περισσότεροι από αυτούς ανήλικοι, σημειώθηκε περίπου στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης (29.12.2022) στο Χαλάνδρι. Αν και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν το αιματηρό επεισόδιο να είχε να κάνει με οπαδικές διαφορές, τελικά – σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr – βγήκαν μαχαίρα για… τα μάτια μιας κοπέλας. 

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι η καυγάς για την κοπέλα ανάμεσα στις δύο παρέες των νεαρών έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι και ανάλογο περιστατικό υπήρξε και στην Λούτσα. Η διαμάχη συνεχίστηκε από τα social media όλο το καλοκαίρι και χθες, βράδυ Πέμπτης (29.12.2022), έδωσαν ραντεβού για να λύσουν… τις διαφορές τους. 

Τα παιδιά, μια παρέα των 7 από τη Λούτσα και μια παρέα των 4 ατόμων από τον Βύρωνα, συναντήθηκαν στο Χαλάνδρι και εκεί σημειώθηκε η αιματηρή συμπλοκή. Την Πέμπτη (29.12.2022) ένα από τα παιδιά από την παρέα του Βύρωνα φέρεται να έστειλε μήνυμα στους άλλους από τη Λούτσα και να τους είπε ότι είναι με άλλους τρεις και να τους προκάλεσε να πάνε στο μετρό. Ακολούθησε η συμπλοκή, και ένα από τα παιδιά του Βύρωνα να φέρεται ότι έβγαλε μαχαίρι τραυματίζοντας δύο ανηλίκους από την παρέα της Λούτσας. 

Στη συνέχεια τα παιδιά πήγαν σε ένα κοντινό φαρμακείο για να ζητήσουν βοήθεια. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία και συνελήφθησαν. 

Στο περιστατικό εμπλέκονται έντεκα άτομα, από αυτούς οι εννέα είναι ανήλικοι. 

Οι έντεκα συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.  

«Ήρθαν τα παιδιά για πρώτες βοήθειες»

«Είδα κόσμο στο φαρμακείο και ρώτησα τι έγινε. Έμαθα ότι έγινε ένας τραυματισμός. Δεν έκατσα να δω λεπτομέρειες γιατί ήταν εδώ και η ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ» λέει μια κυρία που διατηρεί μαγαζί στην περιοχή, όπου σημειώθηκε η αιματηρή συμπλοκή. «Εδώ δεν πρέπει να έγιναν φασαρίες. Εδώ πρέπει να ήρθαν τα παιδιά μόνο για πρώτες βοήθειες» προσθέτει. 

«Ο ένας ήταν με αίματα στο κεφάλι»

«Ήρθαν όλοι μαζί στο φαρμακείο δίπλα. Ο ένας ήταν με αίματα στο κεφάλι, τραυματισμένος. Ο άλλος είπε ότι τον τραυμάτισαν με κατσαβίδι, άλλος με μαχαίρι. Ποιος ξέρει τι κουβαλάγανε μαζί τους και πώς χτυπήσανε. Και μετά τους μάζεψαν, τους πήγαν στον Ευαγγελισμό τους τραυματίες» λέει μια άλλη κυρία στην περιοχή. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμπλοκή ανηλίκων στο Χαλάνδρι: Βγήκαν μαχαίρια για μια κοπέλα – Έντεκα οι συλλήψεις, δύο τραυματίες"

Καταδίωξη Ι.Χ. στο Μαρούσι – Μία σύλληψη

Κινηματογραφική καταδίωξη σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στο Μαρούσι. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν στην οδό Δημοκρατίας, όταν δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο να σταματήσει για έλεγχο. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα.

Ο οδηγός ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στο σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και άμεσα ξεκίνησε η καταδίωξή του. Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα στη Λεωφόρο Πεντέλης και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν στη σύλληψη ενός εκ των τριών επιβαινόντων. Οι άλλοι δύο διέφυγαν και αναζητούνται.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίωξη Ι.Χ. στο Μαρούσι – Μία σύλληψη"

Μπέρδεμα με το αν θα ανοίξουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Συνήθως η δεύτερη μέρα ενός νέου έτους τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ είναι κλειστά. Μια αιτία είναι το εορταστικό ωράριο και μια δεύτερη η απογραφή. Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι μπερδεμένα.

Και γιατί κάποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν κανονικά και άλλα ή δεν έχουν ανακοινώσει ή έχουν γνωστοποιήσει ότι δεν θα λειτουργήσουν. Και στη μέση οι καταναλωτές να μην γνωρίζουν αν τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου θα μπορούν να πάνε να ψωνίσουν ή όχι.

Το μπέρδεμα, πέρα από την αντιπαράθεση ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τους εμποροϋπαλλήλους αλλά και στις εμπορικές επιχειρήσεις, προκλήθηκε γιατί καμία από τις δυο Κυριακές των γιορτών δεν λειτούργησαν τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. Ήταν ή Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά, που φέτος «έπεσαν» Κυριακή.

Όταν Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά ήταν άλλες μέρες και τα καταστήματα ήταν ανοιχτά τις Κυριακές, οι εργοδότες επέλεγαν να τα κρατήσουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου για να ξεκουραστούν οι εργαζόμενοι. Παλιότερα, γινόταν η απογραφή.

Σημειώνεται ότι η 2α Ιανουαρίου δεν είναι αργία.

Μεταξύ των καταστημάτων που ήδη έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν στις 2 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και Lidl, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει και στις ιστοσελίδες τους, της «Σκλαβενίτης» και της «Κρητικός». Η τελευταία, πάντως, θα λειτουργήσει τα καταστήματα που διαθέτει σε ορισμένες περιοχές στην Κρήτη.

Αν και αρκετά από τα εμπορικά κέντρα, εμπορικά πάρκα έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, όπως για παράδειγμα το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, καθώς και το Smart Park, αρκετές από τις αλυσίδες που διατηρούν εκεί καταστήματα, όπως για παράδειγμα η Zara και συνολικά όλα τα σήματα του ομίλου Inditex που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, δεν θα λειτουργήσουν. Το ίδιο θα κάνει και η σουηδική αλυσίδα H & M.

Μόνο δύο καταστήματά της, τα οποία αμφότερα βρίσκονται σε outlet, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, θα λειτουργήσει η Intersport.

Κλειστά θα παραμείνουν τα Αττικά Πολυκαταστήματα, όχι μόνο στο κατάστημα στο Σύνταγμα (City Link), αλλά και στα υπόλοιπα σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η αλυσίδα που αναμένεται να λειτουργήσει τα καταστήματά της την προσεχή Δευτέρα είναι η Jumbo.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπέρδεμα με το αν θα ανοίξουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023"

Κορονοϊός – Κίνα: Επιστολή Σ. Κυριακίδου στους υπ. Υγείας ΕΕ – Αναμένονται οδηγίες

Eπιστολή προς τους Υπουργούς Υγείας των 27 κρατών-μελών έστειλε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό στην Κίνα.

Η κ. Κυριακίδου αναφέρει στην επιστολή, την οποία έχει στη διάθεσή της η ΕΡΤ, ότι
«η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κίνα σχετικά με τις ανησυχητικές αυξήσεις των κρουσμάτων COVID-19 εκεί και τον πιθανό αντίκτυπο των ταξιδιών από την Κίνα προς τα κράτη μέλη της ΕΕ όταν τεθούν σε ισχύ οι νέες κινεζικές ταξιδιωτικές ρυθμίσεις στις αρχές Ιανουαρίου» επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να αξιολογηθούν από κοινού οι πιθανές επιπτώσεις της εξελισσόμενης κατάστασης καθώς και ότι υπάρχει ανάγκη για καλή προετοιμασία έτσι ώστε να προστατεύονται οι Ευρωπαίοι πολίτες.
Αναμένονται οδηγίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις επόμενες ώρες

Επιπροσθέτως, η Επίτροπος Υγείας σημειώνει ότι σε επίπεδο ΕΕ, αναμένονται τις επόμενες ημέρες ορισμένα «βασικά μηνύματα» για τους ταξιδιώτες της ΕΕ που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Κίνα, για εκείνους που έρχονται από την Κίνα στην ΕΕ, καθώς και για το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι θα ήταν σημαντικό να συνεχιστεί ή να ξεκινήσει η επιτήρηση των λυμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει λύματα από βασικά αεροδρόμια με στόχο σε περίπτωση που εμφανιστεί νέα παραλλαγή του ιού, είτε είναι στην Κίνα είτε στην ΕΕ, να εντοπιστεί έγκαιρα και να υπάρξει γρήγορη αντίδραση.

Τέλος, η Στέλλα Κυριακίδου αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επαφή με τους κινέζους ομολόγους της για να εκφράσει την διάθεση να υπάρξει υποστήριξη για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κατάσταση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Κίνα: Επιστολή Σ. Κυριακίδου στους υπ. Υγείας ΕΕ – Αναμένονται οδηγίες"

Σάλος με τον Δήμαρχο Ιάσμου- Απέλυσε εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές»-Πιθανή η καρατόμησή του

Σε πρωτοφανείς κινήσεις προχώρησε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, που αφότου απέλυσε εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές» και «τρομοκράτες» ανακάλεσε όλους τους αντιδημάρχους, κρατώντας για τον ίδιο – και μόνο – τη διοίκηση όλου του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων

Ερευνα για την υπόθεση που τάραξε όχι μόνο την Ροδόπη, αλλά και την υπόλοιπη χώρα, εκτυλίσσεται στον Δήμο Ιάσμου, όπου, σύμφωνα με την καταγγελία, ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν απέλυσε μέσω ανάρτησης εργαζόμενους του Δήμου «επειδή ήταν Γκιουλενιστές». Ο ίδιος σε δηλώσεις, ισχυρίζεται πως «θεωρώ ότι υπάρχει μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν είναι απίθανη ακόμα και η απομάκρυνσή του από την θέση του, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αυθαίρετες καρατομήσεις του.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του κ. Μουμίν ανακλήθηκαν όλοι οι αντιδήμαρχοι. Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως ο δήμαρχος θα ασκεί και τις προεδρίες όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, ύστερα από τις παραιτήσεις των προέδρων τους. Η δημοτική Αρχή «καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ». Δεν είναι σαφές σε ποια «οργάνωση» αναφέρεται, καθώς δεν υπάρχει στο διαδίκτυο. Η ανακοίνωση που εξέδωσε άλλωστε, στο Facebook ο δήμαρχος Ιάσμου, βρίθει λαθών, μοιάζοντας περισσότερο με μετάφραση google από τα τουρκικά στα ελληνικά, ενώ ως τοποθεσία κοινοποίησης αναφέρεται η… Κωνσταντινούπολη.

Άμεση ήταν η παρέβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, μετά τον σάλο.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «ο υπουργός Εξωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος».

 
Σάλος και στην Κρήτη

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, ακόμα και στην Κρήτη φέρεται να έφτασε έγγραφο που καλεί τους εκεί δημάρχους να ψάξουν για «γκιουλενιστές». «Το ζήτημα της απόλυσης εργαζομένου στην τοπική αυτοδιοίκηση από δήμαρχο μέλος της Μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα παίρνει μεγάλες διαστάσεις, που ξεπερνούν κατά πολύ τα στενά όρια του δήμου αλλά και τις αρμοδιότητες ενός αυτοδιοικητικού παράγοντα».

»Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν σταλεί σε όλους τους δήμους της χώρας, και φυσικά της Κρήτης, έγγραφα από τον συγκεκριμένο δήμαρχο για την αντιμετώπιση τυχόν τέτοιων περιστατικών στην περίπτωση που απασχολούν Τούρκους εργαζόμενους».

Είχε μιλήσει για «τουρκική μειονότητα» στην Θράκη

Δημοσιεύματα αναφέρουν και πως ο δήμαρχος Ιάσμου σε ομιλία του στην Τουρκία έδειξε να ξεχνάει πως δεν υπάρχει καμία τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και να λέει χαρακτηριστικά: «Χαιρετίζω όλα τα αδέρφια μου μέλη της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Προύσα. Σας φέρνω τα χαιρετίσματα των αδελφών σας από τον Ίασμο, από τη Δυτική Θράκη, από τον Δήμο Ιάσμου. Έξω, καθώς περιμέναμε πριν μπούμε στην αίθουσα, μιλούσα με φίλους.

»Και ρώτησα: Πιο πριν είχε τιμήσει καθόλου με την παρουσία του ο δήμαρχος Ιάσμου άλλοτε τη συνέλευση του Συλλόγου σας; Είπαν όχι. Η νέα αποστολή του Δήμου Ιάσμου, το νέο όραμα του Δήμου μας από ‘δω και πέρα, θα είναι μια αποστολή ανοιχτή προς τη μητέρα πατρίδα, μια αποστολή που θα αγκαλιάζει τη μητέρα πατρίδα». Αν και τα όσα λέει και κάνει προφανώς ξεπερνούν κατά πολύ τις αρμοδιότητες ενός δημάρχου και για αυτό προκαλεί απορία πως ουδείς από την κυβέρνηση έχει απαντήσει στον δήμαρχο, τις απολύσεις του και το κυνήγι «γκιουλενιστών» στην Ελλάδα.

xanthidaily

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλος με τον Δήμαρχο Ιάσμου- Απέλυσε εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές»-Πιθανή η καρατόμησή του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news