facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Δικογραφία για Μένιο Φουρθιώτη και Κώστα Μιναρετζή για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμησης

Ο Μένιος Φουρθιώτης και ο Κώστας Μιναρετζής είναι ο παρουσιαστής και ο εκδότης που κατηγορούνται για εκβίαση στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κώστας Μιναρετζής συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και κατηγορείται πως απαίτησε εκβιαστικά χρήματα για λογαριασμό του Μένιου Φουρθιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Ο Κώστας Μιναρετζής παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης (η υπόθεση αναβλήθηκε για αύριο), ενώ ο Μένιος Φουρθιώτης δεν εντοπίστηκε στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Είχαν προηγηθεί δύο καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες τα δύο παραπάνω πρόσωπα αξίωναν χρηματικά ποσά για να αποσύρουν δημοσιεύματα που αφορούσαν δικαστικές τους υποθέσεις.

Οι δύο υποθέσεις εκβίασης για τις οποίες κατηγορούνται

Ένας 46χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι στις αρχές του μήνα συναντήθηκε με τον 39χρονο Μένιο Φουρθιώτη μετά από μεσολάβηση του 56χρονου Κώστα Μιναρετζή. Αφού η συμφωνία μεταξύ τους ναυάγησε, συμφωνία που προέβλεπε αμοιβή σε χρήμα, ο Μένιος Φουρθιώτης και ο Κώστας Μιναρετζής κατηγορούνται πως απαίτησαν οικονομικό αντάλλαγμα για να μην τον δυσφημίσουν.

Μετά την καταγγελία του θύματος ο 56χρονος παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η δεύτερη υπόθεση εναντίον του Μένιου Φουρθιώτη αφορά και πάλι υπόθεση απόπειρας εκβίασης και δυσφήμισης. Ένας 44χρονος κατήγγειλε στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πως είχε συμφωνήσει με τον Μένιο Φουρθιώτη να τον διαφημίσει στο διαδίκτυο έναντι χρηματικής αμοιβής.

Όταν ο καταγγέλλων δεν κατέβαλε μία δόση ύψους 2.480 ευρώ, ο Μένιος Φουρθιώτης - σύμφωνα με τη δικογραφία απείλησε τον 44χρονο πως θα τον δυσφημίσει και απαίτησε να του καταβάλουν το ποσό των 14.880.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ για τη σύλληψη του Κώστα Μιναρετζή

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης «ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη συνεργού του, ο οποίος συμμετείχε και σε έτερη περίπτωση απόπειρας εκβίασης και δυσφήμησης. Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 56 και 39 ετών για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και δυσφήμηση, ενώ ο πρώτος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου».

«Ειδικότερα, 46χρονος ημεδαπός κατήγγειλε στην ανωτέρω Υπηρεσία ότι αρχές του τρέχοντος μηνός συναντήθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη με τον 39χρονο, έπειτα από μεσολάβηση του 56χρονου, προκειμένου να τον βοηθήσει σε προσωπικό του ζήτημα. Έπειτα από ανεπιτυχή μεταξύ τους συμφωνία, που περιελάμβανε και χρηματική αμοιβή, ο 39χρονος συνεπικουρούμενος από τον συνεργό του, απαίτησε χρηματικά ποσά προκειμένου να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Ο τελευταίος, εντοπίσθηκε και συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

»Επιπρόσθετα, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας σχημάτισαν έτερη δικογραφία σε βάρος του προαναφερόμενου 39χρονου για τα ίδια αδικήματα, έπειτα από έγκληση που υπέβαλε 44χρονος ημεδαπός. Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο παθών και ο καταγγελλόμενος προ δέκα (10) ημερών περίπου συναντήθηκαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων και συμφώνησαν προκειμένου να τον βοηθήσει επαγγελματικά, διαφημίζοντάς τον μέσω διαδικτύου, έναντι χρηματικού ποσού. Λόγω μη καταβολής μίας δόσης (2.480 ευρώ) εκ του προσυμφωνηθέντος ποσού, ο δράστης απείλησε τον 44χρονο και φιλικό του πρόσωπο που είχε μεσολαβήσει ώστε να έρθουν σε επαφή, ότι θα τους δυσφημήσει, ενώ ακολούθως αύξησε τη χρηματική αξίωση στις (14.880) ευρώ», καταλήγει η ανακοίνωση.

lifo

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικογραφία για Μένιο Φουρθιώτη και Κώστα Μιναρετζή για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμησης"

Λιβύη: Αμμοθύελλα κάλυψε τα πάντα – Ακυρώθηκαν πτήσεις, κλείστηκαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

Από ισχυρή αμμοθύελλα χτυπήθηκε η Λιβύη και η εναέρια κυκλοφορία ανεστάλη, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έκλεισαν προσωρινά τις πύλες τους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η απογείωση και η προσγείωση αεροσκαφών έχει σταματήσει μέχρι νεωτέρας σε όλα τα αεροδρόμια της περιοχής, κυρίως σε αυτό της Μπενίνα στη Βεγγάζη της Λιβύης όπου ο διάδρομος προσγείωσης/απογείωσης έχει καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα άμμου, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

“Όλες οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Μπενίνα αναβλήθηκαν λόγω έλλειψης ορατότητας και δυσμενών καιρικών συνθηκών”, δήλωσε ο Σάλεχ αλ-Αμρούνι, διευθυντής του αεροδρομίου στο τηλεοπτικό δίκτυο al-Masar.

Η Λιβύη, η οποία έχει βυθιστεί στο χάος μετά την πτώση του δικτάτορα Μουάμαρ Καντάφι το 2011, διοικείται από δύο αντίπαλες κυβερνήσεις: η μια στην Τρίπολη (δυτική Λιβύη) υπό τον Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά, η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, η άλλη στην ανατολική Λιβύη, που εκπροσωπείται από το Κοινοβούλιο και συνδέεται με το στρατόπεδο του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Από την Κυριακή, οι αρχές της ανατολικής Λιβύης είχαν αποφασίσει ότι σήμερα και αύριο, Τρίτη, θα είναι “αργία για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών”, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Lana News.

Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες στις υπηρεσίες στα φράγματα ασφαλείας στους δρόμους και στις αρχές επιβολής του νόμου στο δημόσιο οδικό δίκτυο για περιορισμό της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων των πολιτών σε περιοχές όπου η ορατότητα είναι κακή.

Κατάσταση συναγερμού κηρύχθηκε επίσης στη Ντέρνα, πόλη της ανατολικής Λιβύης, για την προστασία ενός πληγωμένου πληθυσμού που είναι ακόμη σε σοκ μετά τις φονικές πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2023 οι οποίες άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους και περισσότερους από 40.000 εκτοπισμένους.

Ισχυροί άνεμοι έπνεαν επίσης στις πόλεις Τομπρούκ, Αλ-Μπάιντα και Ατζνταμπίγια στη βορειοανατολική Λιβύη όπου ο ουρανός πήρε ένα καφέ χρώμα, η ορατότητα ήταν πολύ κακή με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μείνουν στα σπίτια τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Αμμοθύελλα κάλυψε τα πάντα – Ακυρώθηκαν πτήσεις, κλείστηκαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι"

Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από συμμαθητή του στο Κορωπί – Με μαχαίρι ο δράστης στο σχολείο!

Νέο επεισόδιο βίας μεταξύ ανηλίκων, κατά το οποίο ο ένας από τους εμπλεκόμενους έφερε μαχαίρι, σημειώθηκε σε σχολείο, αυτή τη φορά στο Κορωπί.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, όλα συνέβησαν κατά το πρώτο διάλειμμα του σχολείου όταν ένας 16χρονος όρμησε σε συνομίλικο συμμαθητή του και άρχισε να τον γρονθοκοπεί.

Σύμφωνα με παιδιά που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό, οι καθηγητές έτρεξαν να χωρίσουν τα δύο παιδιά και κάλεσαν το ΕΚΑΒ, αλλά και την αστυνομία, καθώς το παιδί που επιτέθηκε στον συμμαθητή του έφερε μαχαίρι, το οποίο τού έπεσε από την τσέπη.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 16χρονο, τον οδήγησαν στο τμήμα και κάλεσαν τους γονείς του. Το θύμα μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», λόγω των χτυπημάτων που έφερε στο πρόσωπο.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε για το περιστατικό: «Το μαχαίρι δεν το χρησιμοποίησε, απλά το έβγαλε για να ξέρει ο άλλος ότι έχει μαχαίρι. Νομίζω του έσπασε τη μύτη. Ήρθε ΕΚΑΒ, ήρθαν δύο περιπολικά, το πήρε το παιδί το ΕΚΑΒ και το περιπολικό πήρε το άλλο παιδί με το μαχαίρι».

«Εγώ ξέρω αρκετά παιδιά να κουβαλάνε μαχαίρια πάνω τους. Πιο πολύ εγώ πιστεύω ότι τα χρησιμοποιούνε για μαγκιά, όχι για αυτοάμυνα», είπε επίσης ο αυτόπτης μάρτυρας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από συμμαθητή του στο Κορωπί – Με μαχαίρι ο δράστης στο σχολείο!"

Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;»

Ο Αχιλλέας Μπέος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει τον διάλογο που είχε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στα δικαστήρια στον Βόλο.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και ανάρτησε τον σύντομο διάλογο που είχαν, ενώ εμφανίζεται έντονα ενοχλημένος.

Η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου έχει ως εξής: «Μετά και το πρωινό περιστατικό στον προαύλιο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου, όπου διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, προβληματίζομαι ακόμα περισσότερο προς τι η ανεξήγητη εμμονή, πραγματικό «κόλλημα», που η εν λόγω έχει με το πρόσωπό μου. Η προσφώνησή της την ώρα που με προσπερνούσε «γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» δεν μπορεί παρά να ερμηνευτεί με δύο τρόπους.

Ο ένας ως «πείραγμα», αν και η ίδια εμφανώς στερείται, μεταξύ πολλών άλλων, και χιούμορ. Και ο άλλος ως σεξουαλική παρενόχληση, που δεν θέλω να το πιστέψω. Κυρίως λόγω της αυτοεκτίμησης που έχω. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια ιδιαίτερη προτίμησή της σε μένα, ανεξήγητη καθώς ούτε τη γνωρίζω, ούτε την έχω συναντήσει, ούτε έχω μιλήσει ποτέ μαζί της. Αυτή την τύχη, ομολογώ, την είχα…

Εν τέλει καταλήγω ότι ίσως πρόκειται για μανία προβολής, ιδιαίτερα μάλιστα εν όψει ευρωεκλογών».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;»"

Συνελήφθη στην Πάτρα γνωστός αντιεξουσιαστής για ηγετικό ρόλο σε τρομοκρατική οργάνωση - Τι τον "έκαψε"

Χειροπέδες σε ένα από τα "βαριά" ονόματα του αντιεξουσιαστικού χώρου της Πάτρας, πέρασαν τη Δευτέρα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ο συλληφθείς κατηγορείται για ηγετικό ρόλο στην τρομοκρατική οργάνωση "Σύμπραξη Εκδίκησης", η οποία πρόσφατα είχε απασχολήσει τις Αρχές και στην οποία αποδίδονται τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν γίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, ενώ είχαν προφυλακιστεί 6 άτομα της οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιεξουσιαστής είχε συλληφθεί πρόσφατα στην Πάτρα για άλλο αδίκημα.

Οι Αρχές εξέτασαν ηλεκτρονικά μέσα του συλληφθέντα τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας και προέκυψαν στοιχεία από τα οποία σχηματίστηκε η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος του.

Ο άνδρας θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη στην Πάτρα γνωστός αντιεξουσιαστής για ηγετικό ρόλο σε τρομοκρατική οργάνωση - Τι τον "έκαψε" "

Καιρός αύριο: Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνη την Τρίτη

Τοπικές βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας επιφυλάσσει ο καιρός αύριο Τρίτη (23/04/2024) ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα ο καιρός αύριο θα έχει στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι.  Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στη νότια Ελλάδα και ως προς τις ελάχιστες στη βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 27 και στη βόρεια Κρήτη λόγω των νοτίων καταβατικών ανέμων τοπικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα συνεχιστούν μόνο στη δυτική Μακεδονία, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη δυτική Στερεά, την Ηπειρο και το βόρειο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στην Ηπειρο.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ και στα νότια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 και στα νότια έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου απο 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και γρήγορα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στην Εύβοια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 και στα νότια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις και από το απόγευμα αίθριος.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στις Κυκλάδες 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 και στη βόρεια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνη την Τρίτη"

Δολοφονία Λυγγερίδη: Επεισοδιακή η σύλληψη ενός εκ των χούλιγκαν – Έβγαλε γκλοπ και χτύπησε τον αστυνομικό

Επεισοδιακή αλλά και δυσκολότερη από το αναμενόμενο αποδείχθηκε η σύλληψη ενός εκ των 60 χούλιγκαν, που βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας, με κατηγορίες σχετικές με τα επεισόδια του περασμένου Δεκέμβρη έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, που οδήγησαν στον τραυματισμό και κατόπιν τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ΑΝΤ1», γύρω στις 05:00 το πρωί οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πήγαν στη Νίκαια, ώστε να περάσουν χειροπέδες σε έναν 22χρονο, ο οποίος είχε προσαχθεί και τον περασμένο Δεκέμβριο, αμέσως μετά τα επεισόδια.

Με το που έφτασαν στην πόρτα του οι αστυνομικοί και πριν καλά καλά χτυπήσουν το κουδούνι, δηλώνοντας την ιδιότητά τους, ο νεαρός άνοιξε την πόρτα και κρατώντας γκλοπ επιτέθηκε εναντίον τους, χτυπώντας τον έναν εξ αυτών στο κεφάλι.

Έχοντας αιφνιδιάσει τους αστυνομικούς, έκλεισε την πόρτα και κλείδωσε. Εκείνοι απέκλεισαν κάθε πιθανή έξοδο και μπήκαν στο σπίτι, όπου και συνέλαβαν τον νεαρό. Έπειτα από έρευνα, που κράτησε αρκετά λεπτά, εντόπισαν και το γκλοπ, το οποίο ο νεαρός είχε προλάβει να κρύψει.

Δικαιολογώντας την επίθεσή του κατά των αστυνομικών, ο νεαρός, που είχε εξοπλίσει το σπίτι του με κάμερες, θεώρησε -όπως ανέφερε- πως οι άνδρες που είδε απ’ έξω ήταν ληστές και γι’ αυτό επιτέθηκε. Ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από το γκλοπ τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, οι 60 συλληφθέντες οδηγούνται το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελέα, ώστε να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

ΕΛ.ΑΣ.: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη

Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη, που δρούσε από το 2019, βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη. Σύμφωνα με δήλωση του αρχηγού της Αστυνομίας, Δημήτρη Μάλλιου, έχουν γίνει ήδη 60 συλλήψεις, ενώ οι κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν διαπράξει κακουργήματα και πλημμελήματα, εκτός από την Αττική, και στον Βόλο και στα Ιωάννινα.

Αναλυτικά:

Τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ, Γεώργιου Λυγγερίδη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης από την πρώτη στιγμή είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μη χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα, που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής, 60 ατόμων.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχει κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως: πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Λυγγερίδη: Επεισοδιακή η σύλληψη ενός εκ των χούλιγκαν – Έβγαλε γκλοπ και χτύπησε τον αστυνομικό"

Χαλκιδική: Επίθεση σε υδραυλικό του Δήμου Προποντίδας – Τον έστειλαν στο νοσοκομείο ενώ έλεγχε τα φρεάτια

Υδραυλικός και υπάλληλος του Δήμου Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική δέχτηκε επίθεση όταν πήγε να ελέγξει τα αντιπλημμυρικά έργα κατά τη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική και βρέθηκε στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο υδραυλικός του Δήμου της Χαλκιδικής συγκλονίζει για τα όσα πέρασε. 

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 20/04 λίγο μετά τις 23:00 στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Στην περιοχή ήταν σε εξέλιξη σφοδρή κακοκαιρία με έντονη χαλαζόπτωση. Ο 42χρονος υπάλληλος του Δήμου Νέας Προποντίδας που εργάζεται ως υδραυλικός βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης προκειμένου μαζί με τους τοπικούς φορείς να επιθεωρήσουν το αντιπλημμυρικό έργο. Τότε δέχτηκε μια σφοδρή επίθεση από δύο άντρες ηλικίας 51 και 25 ετών. Μάλιστα ο 51χρονος φέρεται να τον χτύπησε στο κεφάλι με φτυάρι και ο 25χρονος τον γρονθοκόπησε.

Ο άτυχος υδραυλικός περιγράφει στο newsit.gr όσα έγιναν και συγκλονίζει:

«Είχαμε ενημερωθεί από το 112 για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, οπότε είχαμε προετοιμαστεί για πλημμύρες. Το βράδυ εκείνο είμαστε όλοι επι ποδός. Ήταν σφοδρή η καταιγίδα και με έντονη χαλαζόπτωση. Τέτοιο φαινόμενο στην περιοχή μας δεν έχω ξαναδεί. Το χαλάζι είχε το μέγεθος μπάλας του γκολφ. Μόλις ξεκίνησε ο χαμός τρέξαμε και βάλαμε μπρος τις αντλίες, καθώς έχουμε δημιουργήσει ένα νέο αντλητικό σύστημα στην περιοχή που πάντοτε είχαμε πλημμύρες. Ξαφνικά ήρθε ένα μεγάλο κύμα με φερτά υλικά, η έντονη χαλαζόπτωση, μια τρελή κατάσταση. Αρχίσαμε να τρέχουμε και εγώ και ο Αντιδήμαρχος, ο διευθυντής, ήταν όλοι επι ποδός.

Θέλαμε να δούμε τα φρεάτια για να μη βουλώσουν από τα φερτά υλικά. Σε αυτόν τον δρόμο ξαφνικά κάποιοι μαγαζάτορες που το νερό είχε πλησιάσει στα τζάμια τους, αναγνώρισαν ποιος είμαι και άρχισαν να φωνάζουν και να με απειλούν ότι θα με χτυπήσουν. Την ώρα που πήγα να φύγω ο ένας με χτύπησε στο κεφάλι με ένα φτυάρι. Ευτυχώς έβαλα το χέρι μου για να προστατευτώ και μετά ξεκίνησε ο καυγάς. Ήρθαν άλλοι δύο, άρχισαν να με χτυπάνε όλοι μαζί, με έριξαν στα νερά και κινδύνεψα να πνιγώ, με πατούσαν, με χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές σε όλο το σώμα. Ευτυχώς ήρθαν δύο παιδιά απο μια κοντινή ταβέρνα και τους τράβηξαν για να με σώσουν και μπόρεσα να σηκωθώ. Είχε 25 πόντους νερό στο σημείο, θα μπορούσα να έχω πνιγεί. Χτυπούσαν και έβριζαν ταυτόχρονα.

Δεν είχαν λόγο να το κάνουν αυτό. Ούτε είχαν πλημμυρίσει, δεν είχαν καταστροφή εμπορεύματος, δεν είχαν τίποτα. Απλά βρέθηκα εκεί, ήταν νευριασμένοι από την κακοκαιρία και βρήκαν μπροστά τους έναν άνθρωπο του δήμου. Μου έσκισαν τα ρούχα, είχα πρηξίματα, διάφορα σημάδια, μελανιές. Ο δήμαρχος ο Μανώλης Καρράς μαζί με τον αντιδήμαρχο τον Χάρη Σαρόγλου με μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Σήμερα ζαλίζομαι αρκετά, είμαι σε αναρρωτική, προσπαθώ να συνέλθω».

Τι λέει ο Δήμαρχος Προποντίδας

Στο newsit.gr μίλησε και ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς 

«Στα Νέα Μουδανιά παραδώσαμε ένα καινούριο έργο που σχετίζεται με την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Το βράδυ του Σαββάτου με την έντοση χαλαζόπτωση και βροχόπτωση είχαμε βρεθεί εκεί εγώ, ο αντιδήμαρχος, ο πρόεδρος του χωριού και άλλοι φορείς με τα μηχανήματα του δήμου και τον υδραυλικό για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αποφύγουμε άσχημες καταστάσεις. Εκεί μου ανακοίνωσε ο υδραυλικός ότι δέχτηκε επίθεση. Προφανώς αυτοί το έκαναν επειδή φοβήθηκαν μην πλημμυρίσουν και μάλλον θεώρησαν ότι αν γινόταν αυτό θα έφταιγε ο συγκεκριμένος υδραυλικός. Ευτυχώς σήμερα είναι καλά και όλοι καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη πράξη».

Ο 51χρονος συνελήφθη στα πλαίσια του Αυτοφώρου, ενώ σε βάρος του ίδιου όσο και του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Επίθεση σε υδραυλικό του Δήμου Προποντίδας – Τον έστειλαν στο νοσοκομείο ενώ έλεγχε τα φρεάτια"

Ανακαλείται παρτίδα καπνιστής πέστροφας από τον ΕΦΕΤ

Η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes διαπιστώθηκε σε προϊόν της επιχείρησης «Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΣ Ο.Ε. ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ» από το Τμήμα Υγιεινής Τροφίμων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών του ΥΠΑΑΤ, σε συνέχεια διερεύνησης καταγγελίας που υποβλήθηκε στον ΕΦΕΤ.

Κατόπιν τούτου η επιχείρηση ανακάλεσε προληπτικά τα εξής προϊόντα της:

  • «Καπνιστή Πέστροφα Καρπενησίου (φιλέτο)», με εμπορική ονομασία «frésco» και ημερομηνία παραγωγής από 23.01.2024 έως και 10.04.2024 (ημερομηνία λήξης από 22.05.2024 έως και 08.08.2024).
  • «Καπνιστή Μαριναρισμένη Πέστροφα Καρπενησίου (φιλέτο)», με εμπορική ονομασία «frésco» και ημερομηνία παραγωγής από 24.01.2024 έως και 09.04.2024 (ημερομηνία λήξης από 21.08.2024 έως και 05.11.2024).
  • «Καπνιστή Πέστροφα Καρπενησίου (ολόκληρη)», με εμπορική ονομασία «fresco» και ημερομηνία παραγωγής από 24.01.2024 έως και 28.03.2024 (ημερομηνία λήξης από 22.07.2024 έως και 24.09.2024).

Επίσης, η επιχείρηση εξέδωσε ενημέρωση προς τους καταναλωτές η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της (http://fresko.com.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%83/642).

Ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας συνεχίζουν τους ελέγχους και η επιχείρηση έχει τεθεί σε επιτήρηση

Οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλείται παρτίδα καπνιστής πέστροφας από τον ΕΦΕΤ"

Η Κωνσταντοπούλου μήνυσε πρόεδρο δικαστηρίου του Βόλου: «Είστε το δικαστήριο του Μπέου»

Χάος επικράτησε σήμερα στα δικαστήρια του Βόλου με αφορμή την δίκη των Θωμά Κλημόπουλου και Αρ. Φραγκουδάκη, μετά από μήνυση δημοτικών συμβούλων της παράταξης Μπέου, για την πρόκληση επεισοδίων σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου το 2017.

Μετά από ολιγόωρη διακοπή της δίκης, η συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε στην έδρα πώς ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο κ. Φραγκουδάκης, αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω υπέρτασης και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Ακολούθησε έντονος διάλογος της κ. Κωνσταντοπούλου με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, επειδή της έδωσε μόνο δύο λεπτά για να καταθέσει την δήλωση της. Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την πρόεδρο πως εκείνη προκάλεσε νωρίτερα ακραία ένταση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο ο Αρ. Φραγκουδακης. «Διεκδίκησε τα δικαιώματα του και ηθελημένα του προκαλέσατε βλάβη. Στοχοποιήσατε κατηγορουμένους για πολλοστή φορά. Είστε το δικαστήριο του δημάρχου», είπε και υπέβαλε γραπτό αίτημα ζητώντας να ενημερωθεί γιατί εξετάστηκαν 5 μάρτυρες χωρίς να είναι η ίδια παρούσα.

«Συμπεριφέρεστε ως δικαστής που λαμβάνει εντολές από τον Αχ. Μπέο και περιφρονεί τους κατηγορουμένους», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στην πρόεδρο του Δικαστηρίου και ζήτησε να διακοπεί η δίκη ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση υγείας του κ. Φραγκουδάκη. Επίσης, κάλεσε την πρόεδρο να δηλώσει την σχέση της με τον Βασίλη Ζαχείλα που ξυλοκόπησε δημοτικό σύμβουλο της ΛΑΣ και ζήτησε να απέχει από το δικαστήριο γιατί, όπως είπε, έχει μεροληψία υπέρ του Αχ. Μπεου. «Είστε ακραία υποτελής στη δημοτική αρχή», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη πάντα στην πρόεδρο της έδρας.

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε αίτημα διακοπής για διαταραχή υγείας του Αρ. Φραγκουδακη, όπως επίσης απορρίφθηκε το αίτημα να επανεξεταστούν οι πέντε μάρτυρες.

Ακολούθησε η έκρηξη του εισαγγελέα της έδρας σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το αίτημα αποχής της προέδρου, με την κ. Κωνσταντοπούλου να δηλώνει ότι θα υποβάλει μήνυση κατά της προέδρου της έδρας ενώπιον της εισαγγελέα και της αστυνομικής αρχής, γιατί παραβιάζει το καθήκον της και εκτρέπεται σε δικονομικές εντολές προς υπεράσπιση. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε διακοπή 10 λεπτών για την υποβολή της μήνυσης.

Δείτε βίντεο με την δήλωση της κ. Κωνσταντοπούλου: 

Απανωτά αιτήματα για εξαίρεση προέδρου και εισαγγελέα

Με την επανέναρξη της δίκης, η πρόεδρος της έδρας ζήτησε να ενημερωθεί από το Τμήμα Μηνύσεων εάν κατατέθηκε μήνυση εναντίον της και η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως η πρόεδρος γελοιοποιεί την διαδικασία. Η κ. Κωνσταντοπούλου υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου. Την κατήγγειλε επίσης για το γεγονός ότι κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης και της εισαγγελέα της έδρας και δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει την πρόεδρο ως δικαστή. Ακολούθησε νέα διακοπή της επεισοδιακής δίκης.

Όταν ξεκίνησε εκ νέου η δίκη, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης που κατέθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου και κλήθηκε να καταθέσει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δ. Λιβογιάννης, ο οποίος ήταν εκείνος που υπέβαλε μήνυση στους κ.κ. Φραγκουδάκη και Κλημόπουλο, γεγονός που εξόργισε την συνήγορο υπεράσπισης. Η κ. Κωνσταντοπούλου εκτίμησε πως, εφόσον δεν εξετάστηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης, δεν μπορούσε να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία. Η πρόεδρος της αφαίρεσε τον λόγο και ξεκίνησε να εξετάζει τον μάρτυρα. Ο κ. Λιβογιάννης, παρότι μήνυσε τους κατηγορουμένους γιατί υποτίθεται έκλεισαν την πόρτα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου σε ώρα έντασης, κατέθεσε πώς ουδέποτε τους είδε να το πράττουν. Παραδέχτηκε, δηλαδή, σαφώς, όπως και οι προηγούμενοι μάρτυρες κατηγορίας, πως με την μήνυση τους συκοφάντησαν. Η πρόεδρος δεν επέτρεψε στην κ. Κωνσταντοπούλου να εξετάσει τον μάρτυρα και κάλεσε τον έτερο μηνυτή Α. Ζέρβα. Η Κωνσταντοπούλου υπέβαλλε νέο αίτημα εξαίρεσης καταγγέλλοντας πως ο κ. Λιβογιάννης είχε γνωριμία με την πρόεδρο, γεγονός που όπως κατήγγειλε το έχουν αποκρύψει.

Νέο αίτημα εξαίρεσης κατατέθηκε και εναντίον της εισαγγελέα, γιατί δεν επέτρεψε την εξέταση μαρτύρων, με την κ. Κωνσταντοπούλου να επαναλαμβάνει ότι το δικαστήριο σέρνεται πίσω από τον Αχ. Μπεο. Τα αιτήματα απορρίφθηκαν και συνέχισε να καταθέτει ο μηνυτής Αν. Ζέρβας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θυμάται καν αν έκλεισε κάποιος την πόρτα του δημοτικού συμβουλίου στην επίμαχη επεισοδιακή συνεδρίαση. Και ο ίδιος, παρότι μήνυσε τους Φραγκουδάκη και Κλημόπουλο, αρνήθηκε πως τους είδε να πράττουν οποιαδήποτε ενέργεια παρακώλυσης της συνεδρίασης του συμβουλίου ή βιαιοπραγία. Μάλιστα, δήλωσε πως ούτε καν θυμάται τι είχε γίνει μέσα στον χαμό. Η πρόεδρος δεν επέτρεψε τις ερωτήσεις στον μάρτυρα από την κ. Κωνσταντοπούλου, με την συνήγορο να φωνάζει …”ντροπή”. Ερωτήσεις στον κ. Ζέρβα έγιναν από τον κ. Κλημοπουλο, αλλά η πρόεδρος απαγόρευσε να δοθούν απαντήσεις. Επίσης, ζήτησε να κρατηθούν για ψευδορκία  οι μάρτυρες που μήνυσαν τους κατηγορουμένους.

Ομαδική “αμνησία” των μαρτύρων

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η κατάθεση του Αρ. Σαββάκη, ο οποίος δεν θυμόταν καν ότι είχε καταθέσει εναντίον των κατηγορουμένων στην προανάκριση. Σε κάθε ερώτηση που έγινε στον μάρτυρα από την κ. Κωνσταντοπούλου, η πρόεδρος απαγόρευε τις απαντήσεις. Έξαλλη η Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την κατάθεση νέας μήνυσης εναντίον της προέδρου. Στο μεταξύ, ζήτησε να υποβάλει ερωτήσεις στον μάρτυρα ο κ. Κλημοπουλος και η πρόεδρος, μόλις έγινε η πρώτη ερώτηση που αφορούσε την αιτία της επεισοδιακής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το 2017, ζήτησε να μην υπάρξει απάντηση. Σε δεύτερη ερώτηση για το εάν απαγόρευσαν στον κ. Σαββάκη οι κατηγορούμενοι να βγει από την αίθουσα, ο τελευταίος απάντησε προκλητικά πως δεν τους θυμόταν παρότι τους μήνυσε.

Η δίκη συνεχίστηκε με εξέταση της κ. Δέσποινας Κότογλου, η οποία επίσης δήλωσε πως δεν θυμόταν τι έγινε το 2017, αλλά εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ όλοι οι μάρτυρες δήλωναν “αμνησία” και ευτέλιζαν την διαδικασία, δεν ρωτήθηκε κανείς για ποιον λόγο μήνυσαν τους κατηγορουμένους. Απορία για την διαδικασία που ακολουθήθηκε εξέφρασε ο κατηγορούμενος κ. Κλημοπουλος, καθώς δεν λάμβανε καμία απάντηση για ποιον λόγο τελικά μηνύθηκε. “Για ποιον λόγο βρισκόμαστε εδώ κυρία Πρόεδρε; Γιατί δεν με αφήνετε να ρωτήσω” αναρωτήθηκε ο κ. Κλημόπουλος.

Στο μεταξύ, η κ.Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομική διεύθυνση και ζήτησε να εφαρμοστεί αυτόφωρη διαδικασία εναντίον της προέδρου, ενώ η πρόεδρος εξέταζε τον κ. Στ. Παπαευσταθίου, με την εικόνα να παραπέμπει σε παρωδία.

Νέα επίθεση στην πρόεδρο με σοβαρό υπονοούμενο

Τα πρώην μέλη του δημοτικού συμβουλίου Σ. Χαλαρη και Ν. Μορφογιάννη παραδέχτηκαν ότι μήνυσαν τους Κλημόπουλο και Φραγκουδάκη χωρίς αιτία. Δεν κατέγραψε η μνήμη τους εάν άσκησαν βία οι κατηγορούμενοι εναντίον τους. Στην Νατάσα Μορφογιάννη απαγορεύθηκε από την πρόεδρο να απαντήσει εάν θυμόταν πως κατέθεσε υπόμνημα κατά των κατηγορουμένων. Η αίθουσα πάγωσε όταν εκείνη την ώρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στην πρόεδρο την ρώτησε αν είναι πολλά τα λεφτά… υπονοώντας πως έχει χρηματισθεί.

Όταν ο Θ. Κλημοπουλος ρώτησε την Νατάσα Μορφογιαννη εάν συνδυάζει το πρόσωπο του με την βία που καταγγέλλει ότι της ασκήθηκε, εκείνη απάντησε …πως δεν ξέρει τον Κλημόπουλο. “Δεν μπορώ να απαντήσω, δεν σας ξέρω”, του είπε. Ακολούθησε η κατάθεση του Χρ. Στεφόπουλου που επίσης δεν θυμόταν τι συνέβη και είπε πως δεν είδε τους κατηγορουμένους να ασκούν βία και να κρατούν κλειστή την πόρτα της αίθουσας της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να μην εξέλθουν τα μέλη της πλειοψηφίας, σε συνεδρίαση για το νερό το 2017. Η πρόεδρος ζήτησε από τον μάρτυρα να μην απαντά στις ερωτήσεις. Ο ίδιος απαντούσε σε όλα πως δεν θυμόταν τίποτα και ειρωνευόταν την συνήγορο υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Όταν τον ρώτησε ο κ. Κλημοπουλος γιατί 22 μέλη της πλειοψηφίας τον μήνυσαν για βία κατά συρροή, ενώ κανείς δεν θυμάται τι συνέβη, η πρόεδρος ζήτησε να μην απαντηθεί η ερώτηση. Ακολούθησε ο Απ. Μαλαματινης που είχε επίσης “αμνησία” και στην συνήγορο αφαιρέθηκε ο λόγος.

Η κ.Κωνσταντοπουλου επέμεινε να ρωτάει την πρόεδρο ..εάν είναι πολλά τα λεφτά και εκείνη ψύχραιμα δεν απαντούσε. Επόμενη μάρτυρας κατέθεσε η κ. Καντολα που είπε πως στην επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν κλειστή η πόρτα εξόδου της αίθουσας του συμβουλίου. Είπε επίσης πως η ίδια σε καμία κατάθεση της δεν ονόμασε τους κ.κ.Φραγκουδακη και Κλημόπουλο για άσκηση βίας, αλλά υιοθέτησε το υπόμνημα κατά των Κλημόπουλου και Φραγκουδάκη που συνέταξε η γραμματέας της. Ακολούθησε ο κ. Γανωτής, στον οποίο επίσης ποτέ κανείς δεν του άσκησε προσωπικά βία – όπως είπε – και δεν τον εμπόδισε κανείς να βγει από την αίθουσα του συμβουλίου. “Απλά ήταν κόσμος συγκεντρωμένος στην πόρτα…”, είπε, όμως τα βίντεο δείχνουν όλους στο συμβούλιο να βγαίνουν ανεμπόδιστα από όλες τις πόρτες.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Κωνσταντοπούλου μήνυσε πρόεδρο δικαστηρίου του Βόλου: «Είστε το δικαστήριο του Μπέου» "

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που έπεσε απο τον Λευκό Πύργο

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από τον Λευκό Πύργο. Το συμβάν έγινε πριν τις 2 το μεσημέρι.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν τον άνδρα να πέφτει από τον Λευκό Πύργο. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να τον επαναφέρουν, ο άνδρας κατέληξε.

Η Αστυνομία ερευνά τις συνθήκες της τραγωδίας. Όσοι επισκέπτες ήταν στο μνημείο παρέμεναν εντός προκειμένου να τους ελέγξει η Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, δεν διαφαίνεται εγκληματική ενέργεια. Πάνω στον άνδρα βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο.

«Πρέπει να έσπασαν τα πάντα μέσα του. Ήταν επάνω, στον εξώστη του Λευκού Πύργου, χτύπησε πρώτα στο δέντρο και μετά έπεσε κάτω. Θεωρώ πολύ δύσκολο να πέσεις από εκεί αν δεν ήταν αυτοκτονία. Όταν έπεσε είδα ανθρώπους να κοιτάνε. Ακούστηκε μόνο ένας γδούπος, τίποτα άλλο και μετά μαζεύτηκε πολύς κόσμος», ανέφερε μεταξύ άλλων αυτόπτης μάρτυρας της.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που έπεσε απο τον Λευκό Πύργο"

Χιλιάδες πολυκατοικίες στον «αέρα»: Λάθος στο Κτηματολόγιο - Συνιδιοκτήτης το Δημόσιο

Ο αδήλωτος «αέρας» την περίοδο της κρίσης κάνει το Δημόσιο συνιδιοκτήτη σε χιλιάδες πολυκατοικίες.

Πιο αναλυτικά ο «αέρας» αποτελεί απειλή για την περιουσία χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι, χωρίς να το γνωρίζουν, θα βρεθούν σε κατάσταση να μοιραστούν τα περιουσιακά τους στοιχεία με το Δημόσιο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων διέγραψαν από το Ε9 τα στοιχεία τους που αντιστοιχούν σε ανεκπλήρωτο «δικαίωμα υψούν» ή δεν τα δήλωσαν ούτε στο Ε9 ούτε στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να αποφύγουν έξτρα φόρους.

Σε πολλές πολυκατοικίες που κατασκευάστηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες, οι κατασκευαστές ή οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων συνήθως κρατούσαν ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας πάνω στο οικόπεδο, γνωστό ως «δικαίωμα υψούν» ή «αέρας», με σκοπό να το εκχωρήσουν για μελλοντική ανέγερση νέων ορόφων. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, οι συντελεστές δόμησης εξαντλήθηκαν αρχικά ή μειώθηκαν αργότερα, καθιστώντας αδύνατη την υλοποίηση αυτών των δικαιωμάτων.

Ο συντελεστής δόμησης, αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ανοικοδόμηση πολυκατοικιών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτο Παραδιά. Κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, η προσδοκία για αύξηση του συντελεστή δόμησης ήταν συνεχής. Συνεπώς, κατά την ανέγερση κτιρίων, οι οικοπεδούχοι ή οι κατασκευαστές συνήθως κρατούσαν ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον ως «δικαίωμα υψούν» για νέους ορόφους. Ωστόσο, η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας αντιτίθεται σε οποιαδήποτε αύξηση των υπάρχοντων συντελεστών δόμησης, ενώ σε πολλές περιοχές οι συντελεστές δόμησης έχουν ήδη εξαντληθεί και μειώθηκαν σημαντικά.

Ο «Άγνωστος Ιδιοκτήτης» και οι συνελεύσεις

ακινητα, αερασ, φοροσ, πολυκατοικιεσ, δημοσιο, αερασ δημοσιο, δικαιωμα υψουν φοροσ

Η έννοια του «Αγνώστου Ιδιοκτήτη» αφορά, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», το ποσοστό συνιδιοκτησίας που φορολογείται ως ποσοστό επί του οικοπέδου, παρά την ανυπαρξία πραγματικής χρησιμότητας ή αξίας. Παρόλα αυτά, πρέπει να δηλωθεί στο Κτηματολόγιο και να φορολογηθεί, συμπεριλαμβανομένου του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων κεφαλαίου, ως αυτόνομο περιουσιακό στοιχείο

Οι ιδιοκτήτες, για να αποφύγουν αυτήν τη φορολογική επιβάρυνση και τη γραφειοκρατία που συνοδεύει την καταχώριση αυτών των δικαιωμάτων, συχνά δεν τα δηλώνουν, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ως «Αγνώστου Ιδιοκτήτη». Αυτό σημαίνει ότι μετά την οριστικοποίηση των εγγραφών, αυτά τα ποσοστά θα περάσουν στο Δημόσιο, το οποίο θα γίνει συνιδιοκτήτης στο «δικαίωμα υψούν» σε πολλές πολυκατοικίες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των πολυκατοικιών στις οποίες δεν έχει δηλωθεί ο «αέρας» στο Κτηματολόγιο μπορεί να φτάνει ακόμα και τις 50.000. Η κατάσταση που προκύπτει από αυτό θα δημιουργήσει πραγματικό χάος τόσο στους συνιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών, διότι το Δημόσιο θα πρέπει να συμμετέχει στις Γενικές Συνελεύσεις τους, στις ψηφοφορίες και στις δαπάνες επισκευής των κτιρίων κλπ., όσο και στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες θα πρέπει να αναλάβουν την «διαχείριση» όλων αυτών των δικαιωμάτων, τα οποία είναι άνευ αξίας ή αντικειμένου, ως περιουσιακά δικαιώματα του Δημοσίου.

Η ΠΟΜΙΔΑ επενέβη στη διαβούλευση του τελευταίου σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, αναγνωρίζοντας το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Προτείνει μια νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να καταργήσουν μονομερώς το δικαίωμα υψούν, μεταβιβάζοντας το ποσοστό συνιδιοκτησίας στο ίδιο κτίριο, χωρίς τη σύμπραξη και τη συναίνεση των υπολοίπων συνιδιοκτητών.

Παρά ταύτα, το πρόβλημα παραμένει ανεπίλυτο, με χιλιάδες ιδιοκτήτες να παραμένουν σε αβεβαιότητα, καθώς δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Χιλιάδες πολυκατοικίες στον «αέρα»: Λάθος στο Κτηματολόγιο - Συνιδιοκτήτης το Δημόσιο "

Ρέντη: Σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία Λυγγερίδη - Πάνω από 50 οι συλλήψεις

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους από την Ελληνική Αστυνομία, έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας με αποτέλεσμα έως τώρα τη σύλληψη περισσοτέρων των 50 ατόμων για τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στις 7 Δεκεμβρίου 2023 έξω από το κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται, πλέον, αναλυτικές ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία για τους συλληφθέντες (κατά πληροφορίες αναζητούνται συνολικά γύρω στα 60 άτομα), οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται πάνω από 150 άτομα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχει πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και οχήματα, από όπου έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια. Η έρευνα των Αρχών αφορά τόσο στην υπόθεση θανάτου του νεαρού αστυνομικού έξω από το γήπεδο στον Ρέντη όσο και σε άλλα περιστατικά οπαδικών επεισοδίων. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από 20 ημέρες νοσηλείας, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί σε επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Παύλος Μαρινάκης: Τέτοιες υποθέσεις απαιτούν χρόνο, να έχουμε εμπιστοσύνη ΕΛΑΣ και τη Δικαιοσύνη

Για το θέμα ρωτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας πως τέτοιες υποθέσεις χρειάζονται χρόνο, πως η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται από τη στιγμή που αφορούν στην Ελληνική Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη και πως θεωρεί ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα από την ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως η δολοφονία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την ελληνική κοινωνία για τα περιστατικά βίας που λάμβαναν χώρα κατά κύριο λόγο σε ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου:





Όπως είπε, τότε, η κυβέρνηση είχε λάβει αποφάσεις σε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε την ευθύνη της Πολιτείας, με κόστος εκατοντάδες χιλιάδες φίλαθλοι να μείνουν εκτός γηπέδων για δύο μήνες. «Όλα όσα είχαμε πει τότε, τα κάναμε πράξη. Και τις κάμερες και τα προσωποποιημένα εισιτήρια, με αποτέλεσμα -και το λέω με συγκρατημένη ακόμα αισιοδοξία, γιατί αυτό θέλει συνεχή έλεγχο- να βλέπουμε πάρα πολύ σημαντικά παιχνίδια να γίνονται, όπως γίνονται και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με ανθρώπινες συνθήκες. Αλλά και όταν κάποιες μειοψηφίες παρεκκλίνουν όσων προβλέπονται, να τους επιβάλλονται αυστηρά και αυτοματοποιημένα πρόστιμα ή πειθαρχικές ποινές, τέλος πάντων, που έχουν επιβληθεί από την αρμόδια Αρχή», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο δεύτερο σκέλος που αφορά στην ποινική διάσταση. Όπως είπε, «αυτό δεν είναι δουλειά της Κυβέρνησης να το σχολιάσει. Έχω δεχθεί, δικαίως, από εσάς, από συναδέλφους σας και εδώ και σε εκπομπές πάρα πολλές ερωτήσεις για το τι απέγινε η συγκεκριμένη έρευνα. Η απάντηση είναι, ας έχουμε εμπιστοσύνη στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και στους ανθρώπους της ελληνικής Δικαιοσύνης. Είναι πολύ πιθανό, τέτοιες πολύ σοβαρές έρευνες να απαιτούν χρόνο, τεκμηρίωση, στοιχεία, νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι πολλοί άνθρωποι και στην Αστυνομία και στη Δικαιοσύνη δουλεύουν για πάρα πολλές υποθέσεις με μόνο στόχο την προστασία των πολιτών και δεν είναι δουλειά κανενός κόμματος και καμίας Κυβέρνησης. Τέτοια φαινόμενα, προφανώς δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Συγκεκριμένες λεπτομέρειες, κανένας μας δεν γνωρίζει, ούτε θα μπορούσε να γνωρίζει. Δεν είναι δουλειά αυτό της Κυβέρνησης. Θα ακολουθήσουν, θεωρώ, πολύ σύντομα ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Σημειώνεται πως αναλυτικές ανακοινώσεις αναμένονται αργότερα από την ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν όσοι συλληφθούν αφορούν σε εγκληματική οργάνωση. 

Ο Γιώργος Λυγγερίδης έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο 31χρονος είχε δεχθεί ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για το League Cup.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ρέντη: Σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία Λυγγερίδη - Πάνω από 50 οι συλλήψεις"

Κτηματολόγιο: Ολοκληρώθηκε στους Δήμους Ελασσόνας, Τεμπών και Τυρνάβου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας

Τρεις νέοι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας εντάχθηκαν από την Παρασκευή 19/4/2024 στη λειτουργία του Κτηματολογίου, μετά την περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης (ΦΕΚ_2335_Β_19.04.2024).

Πρόκειται για τους Καλλικρατικούς Δήμους Ελασσόνας και Τεμπών και τους Προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Δαμασίου, Δένδρων Τυρνάβου, Ροδιάς, Δελερίων, Βρυοτόπου του Καλλικρατικού Δήμου Τυρνάβου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με συνολικά 207.259 ιδιοκτησίες και 233.886 δικαιώματα.

Αναλυτικά οι περιοχές και τα ΚΓ/Υποκαταστήματα στα οποία υπάγονται:

  • Στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Καλλιάρχου 17, ΤΚ 41221, Λάρισα, Τηλ. 2416008415) υπάγονται οι ΟΤΑ ΑΙΓΑΝΗΣ, ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ, ΓΟΝΝΩΝ, ΕΛΑΤΕΙΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΛΑΡΙΣΗΣ), ΙΤΕΑΣ, ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗΣ, ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΡΑΝΕΑΣ (ΤΥΡΝΑΒΟΥ), ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ, ΝΕΣΣΩΝΟΣ, ΟΣΣΗΣ, ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ, ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ, ΠΥΡΓΕΤΟΥ, ΡΑΨΑΝΗΣ, ΣΠΗΛΙΑΣ, ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ, ΤΕΜΠΩΝ.
  • Στο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (Ελευθερίας 15, ΤΚ 40100, Τύρναβος Λάρισας, Τηλ. 2492024631, 29260) υπάγονται οι ΟΤΑ ΑΖΩΡΟΥ (ΒΟΥΒΑΛΑΣ), ΑΚΡΗΣ, ΑΜΟΥΡΙΟΥ, ΒΑΛΑΝΙΔΑΣ, ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΗΣ, ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ, ΒΡΥΟΤΟΠΟΥ, ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ, ΓΕΡΑΝΙΩΝ, ΓΙΑΝΝΩΤΩΝ, ΔΑΜΑΣΙΟΥ, ΔΕΛΕΡΙΩΝ, ΔΕΝΔΡΩΝ (ΤΥΡΝΑΒΟΥ), ΔΟΛΙΧΗΣ, ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ, ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ), ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, (ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ), ΚΑΡΥΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΥ, ΚΡΑΝΕΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ, ΛΙΒΑΔΙΟΥ, ΛΟΥΤΡΟΥ (ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ), ΛΟΦΟΥ, ΛΥΚΟΥΔΙΟΥ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ, ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΠΡΑΙΤΩΡΙΟΥ, ΠΥΘΙΟΥ, ΡΟΔΙΑΣ, ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΒΟΥΝΟΥ, ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ, ΣΥΚΕΑΣ, ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ, ΦΛΑΜΠΟΥΡΟΥ.
  • Στο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Βασ. Όλγας 3, ΤΚ 42131, Τρίκαλα, Τηλ. 2431025059, 2431601065) υπάγεται ο ΟΤΑ ΜΕΓΑΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ.

Το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών για συναλλαγές σε ακίνητα των παραπάνω περιοχών, πραγματοποιείται πλέον ψηφιακά μέσω του ktimatologio.gr και του ktimatologio.gov.gr, μειώνοντας τη γραφειοκρατία, διασφαλίζοντας τις συναλλαγές και ελαχιστοποιώντας το χρόνο εξυπηρέτησης των πολιτών και επαγγελματιών. Ειδικά για φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν εγγραπτέα πράξη μεταβίβασης για κτηματογραφημένο/α ακίνητο/α, συστήνουμε τη χρήση του ψηφιακού φακέλου μεταβίβασης ακινήτου από το συμβολαιογράφο τους (https://akinita.gov.gr), μέσω του οποίου η διαδικασία νομικού ελέγχου ολοκληρώνεται σε μία εργάσιμη ημέρα.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο προχωράει ψηφιακά, ώστε να αποτελεί μια σύγχρονη δομή που ανταποκρίνεται πλήρως στην ψηφιακή εποχή, με στόχο την άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες:

· Η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή συμβολαιογραφικών πράξεων, καθώς και αιτήσεων για τη διόρθωση προδήλων σφαλμάτων από πολίτες και επαγγελματίες πραγματοποιούνται και ψηφιακά.

· Η υποβολή αιτήσεων και συνυποβαλλόμενων εγγράφων για την εγγραφή πράξεων που περιέχονται σε έγγραφα που συντάσσουν ή διακινούν οι δικαστικοί επιμελητές και για τα οποία προβλέπεται νόμιμη προδικασία επίδοσης, πραγματοποιείται μόνο ψηφιακά.

· Η έρευνα των επαγγελματιών στην κτηματολογική βάση γίνεται και ψηφιακά.

· Οι αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών/αντιγράφων (π.χ. αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου κ.λπ.) υποβάλλονται και παραλαμβάνονται μόνο ψηφιακά (7/24).

· Το πρωτόκολλο είναι αποκλειστικά ψηφιακό.

· Τα μεγαρόσημα στα πιστοποιητικά και τις αιτήσεις καταργούνται.

· Οι πληρωμές γίνονται υποχρεωτικά είτε ψηφιακά είτε μέσω POS.

· Οι επιστροφές αχρεωστήτως καταβληθέντων κατατίθενται ψηφιακά.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Ολοκληρώθηκε στους Δήμους Ελασσόνας, Τεμπών και Τυρνάβου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας"

«Η ΕΕ πιέζει Ελλάδα και Ισπανία να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία» αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times

Έντονη πίεση δέχονται Ελλάδα και Ισπανία, ώστε να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας, όπως Patriot και S-300. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ πιέζουν την Ελλάδα και την Ισπανία να δώσουν στην Ουκρανία Patriot και S-300 στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγραψε χθες στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) σχολιάζοντας την μη προμήθεια δυτικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας τύπου Patriot ότι: «Ως “πατριώτες” μπορούν να αποκαλούνται τα συστήματα αεράμυνας μόνο όταν σώζουν ζωές και όχι όταν είναι ακίνητα κάπου αποθηκευμένα σε βάσεις».

Τα… επιχειρήματα

Οι Financial Times αναφέρουν ότι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά την διάρκεια πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, προέτρεψαν τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Ισπανό Πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, να παραχωρήσουν ορισμένα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, όπως για παράδειγμα τα πυραυλικά συστήματα τύπου Patriot και S-300 (στην ελληνική περίπτωση), με βασικό επιχείρημα ότι η Ελλάδα και η Ισπανία δεν τα χρειάζονται όπως τα χρειάζεται η Ουκρανία και ότι δεν αντιμετωπίζουν καμία επικείμενη απειλή.

Πηγή πληροφόρησης δήλωσε χαρακτηριστικά στους Financial Times ότι «όλοι ξέρουμε ποιος τα έχει, όλοι ξέρουμε πού βρίσκονται και όλοι ξέρουμε ποιος τα χρειάζεται πραγματικά», ενώ έγινε γνωστό ότι επίσης ασκήθηκε πίεση, σε συγκριτικά μικρότερο βαθμό, στην Πολωνία και στη Ρουμανία για να εξετάσουν την παράδοση των δικών τους πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας τύπου Patriot στην Ουκρανία.

«Η Ουκρανία θέλει τους ελληνικούς S-300»

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι θα ασκηθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στη σημερινή συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, καθώς η Ουκρανία έχει εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ελληνικούς S-300, καθώς οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις διαθέτουν τέτοια συστήματα αεράμυνας και είναι ήδη εξοικειωμένες με την λειτουργία και την χρήση τους.

«Υπάρχουν χώρες που δεν έχουν άμεση ανάγκη τα συστήματα αεράμυνας τους, για να είμαι πολύ ειλικρινής και κάθε χώρα καλείται να αποφασίσει τι μπορεί να παραχωρήσει», σχολίασε ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης στους Financial Times.

Τόσο το ελληνικό όσο και το ισπανικό Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Financial Times, ενώ υπενθυμίζουν πως ο Πέδρο Σάντσεθ είχε δηλώσει τον Μάρτιο, μετά την συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι η Ισπανία «θα προσφέρει νέες δυνατότητες το 2024 για να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα».

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η ΕΕ πιέζει Ελλάδα και Ισπανία να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία» αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times"

Αθήνα: Γυναίκα ΑμεΑ έχασε την ζωή της μετά από πνιγμό – Η βοηθός της δεν ήξερε τι να κάνει! (βίντεο)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στην Αθήνα, όταν μία γυναίκα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), έχασε την ζωή της μετά από πνιμγό, με την προσωπική βοηθός της, από το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, να μην ήξερε τι να κάνει.

Η άτυχη γυναίκα, την ώρα που έτρωγε στο κρεβάτι της, πνίγηκε ενώ η προσωπική της βοηθός δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο δωμάτιο. Μάλιστα, όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν ήξερε τι να κάνει, δεν κάλεσε το 166 και απευθύνθηκε στην άλλη γυναίκα που πρόσεχε ήδη τη γυναίκα.

Τι καταγγέλλει ο αδερφός της γυναίκας

«Έκανα την καταγγελία για να μην φύγει άλλος άνθρωπος τόσο άδικα από άλλους ανθρώπους που δεν ξέρουν να καλούν το 166, να δώσουν ένα ποτήρι νερό ή να το χτυπήσουν στην πλάτη» είπε αρχικά ο αδερφός της γυναίκας στην Αθήνα.

«Είχαμε δύο προσωπικούς βοηθούς, καθώς η αδερφή μου λόγω κινητικού προβλήματος, δικαιούται 277 ώρες τον μήνα. Είχε το πρωί και το απόγευμα. Αυτό το πρόγραμμα ήταν πιλοτικό όπου δυσκολεύτηκα πάρα πολύ έναν άνθρωπο που το πρόγραμμά του θα ήταν συμβατό με αυτό της αδερφής μου» συνέχισε σχετικά.

«Ήταν ελάχιστοι αυτοί που γνώριζαν την περίπτωσή της» είπε, επίσης, στη σοβαρή του καταγγελία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αθήνα: Γυναίκα ΑμεΑ έχασε την ζωή της μετά από πνιγμό – Η βοηθός της δεν ήξερε τι να κάνει! (βίντεο)"

Εταιρεία έριχνε τα απόβλητά της σε χωράφια στον Πεντάλοφο – Οι συνέπειες στην περιοχή

Δικογραφία για περιβαλλοντική ρύπανση σε βάρος 63χρονου σχημάτισαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, εταιρεία με διευθύνοντα σύμβουλο και διαχειριστή τον 63χρονο, από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τέλη Μαΐου του 2021 προέβαινε συνεχόμενα σε ανεξέλεγκτες απορρίψεις υγρών αποβλήτων της παραγωγικής της διαδικασίας σε αγροτεμάχια στην ευρύτερη περιοχή του Πενταλόφου, με τη χρήση βυτιοφόρων οχημάτων της.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή, να προκαλείται έντονη δυσοσμία και να διαταράσσεται η οικολογική ισορροπία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εταιρεία έριχνε τα απόβλητά της σε χωράφια στον Πεντάλοφο – Οι συνέπειες στην περιοχή"

Επίθεση με μπουκάλι σε περιπολικό της Τροχαίας την ώρα που κατέγραφε τροχαίο

Επίθεση με μπουκάλι δέχθηκε περιπολικό της Τροχαίας την ώρα που κατέγραφε τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιπολικό της Τροχαίας έσπευσε στην οδό Κολοκυνθούς μετά από τροχαίο προκειμένου να καταγράψει το συμβάν.

Εκεί, άγνωστος πέταξε μπουκάλι προς την πλευρά των αστυνομικών. Οι αρχές άρχισαν να αναζητούν το άτομο στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μπουκάλι σε περιπολικό της Τροχαίας την ώρα που κατέγραφε τροχαίο"

Ν. Ταχιάος: Αύριο παραδίδεται ο άξονας Λαμία -Καλαμπάκα του Ε65 – Οδικά έργα 900 εκατ. στη Θεσσαλία

Την Τρίτη 23 Απριλίου παραδίδεται από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το νότιο τμήμα του Ε65 που εξασφαλίζει εύκολη μετάβαση από τη Λαμία στην Καλαμπάκα, υπενθύμισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στο ΕΡΤΝews για όλα τα εν εξελίξει μεγάλα έργα που «θα στηρίξουν τις τοπικές οικονομίες», τονίζοντας ότι χωρίς το απαραίτητο εργατικό δυναμικό είναι δύσκολο το εγχείρημα. «Η κορδέλα αύριο θα κοπεί λίγο πριν από το εντυπωσιακό τούνελ των τριών χιλιομέτρων» και οι εκδρομείς του Πάσχα θα μεταβούν από το νέο δρόμο στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στη λίμνη Πλαστήρα, στα ορεινά του Μουζακίου, της Αργιθέας, στα ορεινά της Καλαμπάκας, σε μέρη δηλαδή που δοκιμάστηκαν από τον «Ντάνιελ», όπως είπε ο κ. Ταχιάος. Το κομμάτι Καλαμπάκα – Εγνατία θα παραδοθεί στο τέλος του 2025 και στις 6 Φεβρουαρίου του 2027, το έργο στο Καστέλι της Κρήτης όπου ωστόσο υπάρχει ανάγκη να βρεθούν 400 εργάτες, όπως τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Με τρεις εργολαβίες θα παραδοθεί μέσα στο 2025 και το έργο Πάτρα – Πύργος. Σε οδικά έργα της τάξης των 900 εκατομμυρίων για την πληγείσα Θεσσαλία, αναφέρθηκε ο Νίκος Ταχιάος ενώ μίλησε και για δημοπράτηση μέσα στο καλοκαίρι σιδηροδρομικών έργων 470 εκατομμυρίων για την ανάταξη της γραμμής μεταξύ Δομοκού και Λάρισας και τους κάθετους άξονες Λάρισα – Βόλος και Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας.

 «Όλα τα έργα προϋποθέτουν να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις. Και το μεγάλο πρόβλημα που δεν είναι γνωστό, είναι ότι δεν υπάρχει προσωπικό, δεν υπάρχουν εργάτες, συνεργεία, χειριστές μηχανημάτων.
Το να τρέξουν σήμερα τόσα πολλά εργοτάξια, όσα έχουμε ανοίξει ως κυβέρνηση στην Ελλάδα, είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα», είπε ο Νίκος Ταχιάος.

Στην Κρήτη, για παράδειγμα, στο αεροδρόμιο του Καστελίου, το οποίο είναι ένα τεράστιο έργο, λείπουν περίπου 400 εργάτες, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να εξασφαλίσει δυναμικό με διακρατικές συμφωνίες όπως με την Ινδία.
«Στη Θεσσαλία μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξουμε πάρα πολλά εργοτάξια για να μπορέσουμε να κάνουμε τις αποκατάσταση του Ντάνιελ, μεγάλα έργα, πολλές γέφυρες, πολλοί δρόμοι», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

ΒΟΑΚ: Πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις

«Δεν μπορεί να ζητάμε και ΒΟΑΚ και να κωλυσιεργούν. Και το λέω αυτό γιατί έχουμε δει πάρα πολλές αποχές που αφορούν τις δίκες που έχουν σχέση με το Δημόσιο στην Κρήτη. Μία παραχώρηση είναι το τμήμα Χανιά Ηράκλειο, πολύ σημαντικό έργο, που θέλει κάποιο χρόνο για την συμβασιοποίηση του γιατί είναι παραχώρηση, δηλαδή θα αποπληρωθεί με τα διόδια. Πρέπει δηλαδή να μπουν στο παιχνίδι και οι τράπεζες και τα δάνεια να συνενωθούν», τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών – Μεταφορών.

Με 270 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης, και την υπόλοιπη χρηματοδοτική συμβολή, όπου χρειαστεί από το Δημόσιο το έργο περνάει μέσα από δύο μεγάλους οικισμούς, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, όπου υπάρχουν αντιδράσεις για τη χάραξη. Έχουν γίνει προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το Δήμο Ηρακλείου και το Δήμο Μαλεβιζίου, που θέλουν διαφορετική διέλευση μέσα από την πόλη του Ηρακλείου και σε ένα βαθμό έχει λογική», είπε ο Νίκος Ταχιάος.

FlyOver: Τοεργοτάξιο έχει πάρει μια μορφή η οποία δεν μπορεί να αντιστραφεί

Σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» για την Ανατολική Περιφερειακή, τη γνωστή flyOver , ο υφυπουργός είπε ότι «μιλάμε για 82 στρέμματα σε μία έκταση κάποιων δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων δάσους, απειροελάχιστη έκταση που σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό είναι χαρακτηρισμένη ως δάσος, αλλά στην πράξη είναι τα πρανή της περιφερειακής οδού, τα οποία δεν είναι φυτεμένα, δεν έχουν δέντρα».
Είναι αλήθεια αυτό το οποίο λέει η Αυγή, είπε ο Νίκος Ταχιάος μιλώντας για μεγαλύτερη έκταση προς υλοτόμηση. Η νέα ΑΕΠΟ έχει κυρωθεί, η οποία επιτρέπει την επέμβαση στα τμήματα εκείνα τα οποία χρειάζεται να καταληφθούν.
Αλλά η ουσία είναι ότι δεν κερδήθηκε η προσωρινή διαταγή, που κατά την άποψή μου, ήταν μια σολομώντεια λύση την οποία έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για να λύσει το γεγονός ότι υπήρχαν συνεχώς δικόγραφα τα οποία προσετίθεντο σε αυτήν τη δίκη και στα οποία έπρεπε συνέχεια να απαντά το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Οπότε, ενώ δόθηκε αυτή η προσωρινή διαταγή, ελάχιστες μέρες μετά, έγινε η δίκη. Περιμένουμε την έκβασή της.
Εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά το εργοτάξιο έχει πάρει μια μορφή η οποία δεν μπορεί να αντιστραφεί», τόνισε.

Σχετικά με τις αντιδράσεις ο υφυπουργός τόνισε: «Με στεναχωρεί ότι σε έναν πάρα πολύ μεγάλο βαθμό αυτές οι αντιδράσεις έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά και δυστυχώς πηγαίνουν και ευθυγραμμίζονται με αυτές τις απόψεις κόμματα μόνο και μόνο γιατί τώρα βρισκόμαστε σε μια περίοδο εκλογών».

Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό το έργο χωρίς να περιοριστεί η κυκλοφορία στον περιφερειακό, αλλά την ίδια ώρα έχουν ληφθεί πολύ σοβαρά μέτρα μέσα στην πόλη. Αναλαμβάνει η Εγνατία την λειτουργία του περιφερειακού.Έχουν δοθεί 13 εκατομμύρια στο δήμο Θεσσαλονίκης για να κάνει νυχτερινή αποκομιδή. Η Τροχαία έχει ενισχυθεί.
Αυτά είναι πολύ σοβαρά μέτρα και ότι άλλο μέτρο χρειάζεται θα προχωρήσει», πρόσθεσε.

Γιατί παραμένει κλειστή η σήραγγα στην Εγνατία Οδό

«Η συγκεκριμένη σήραγγα κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980, δηλαδή δεν την κατασκεύασε η Εγνατία στην περιοχή του Μετσόβου. Μπαίνουν πολλά νερά μέσα και αυτό δημιουργεί κάποια φαινόμενα αποφλοίωσης στην επένδυση της σήραγγας.
Ο κύριος λόγος για τον οποίον αποφασίσαμε το κλείσιμο της σήραγγας είναι ότι έπρεπε να ταυτοποιηθεί, γιατί όταν ακούγεται ότι πέφτει σήραγγα της Κατάρας, πρέπει ο κόσμος να ξέρει τι γίνεται, αφού αφορά σχολικές εκδορμές αλλά και μετακινήσεις του Πάσχα», είπε ο κ. Ταχιάος και πρόσθεσε ότι οφείλει ευθέως να πει το εξής: «Εάν εγώ ως πολιτικό πρόσωπο βγω και πω χωρίς να έχει μεσολαβήσει μία επιστημονική,ή τεχνική γνωμάτευση ότι είναι απολύτως ασφαλής η σήραγγα στις μέρες που ζούμε σήμερα, μετά τον τραυματικό Φλεβάρη το περσινό, καταλαβαίνετε ότι δεν θα πείσω κανέναν.
Έπρεπε λοιπόν πρώτον, να κλείσουμε τη σήραγγα για να καταλάβουν ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή εξέταση της στατικής επάρκειας της σήραγγας. Κάνουμε παράλληλα και κάποιες επεμβάσεις ώστε ακόμα και αυτές οι αποφλοίωση που γίνονται να μην είναι και να μη δημιουργούν πρόβλημα. Να μη δει κανένας ένα μικρό κομματάκι μπετόν στο δρόμο. Να το πω πολύ απλά είναι σαν να πέφτει σοβάς στο σπίτι επειδή φούσκωσε ο τοίχος. Και από κει και πέρα ερχόμαστε και με μια γνωμάτευση που κάνανε πολλοί έγκυροι γεωτεχνικοί επιστήμονες, λέμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας της σήραγγας και ότι τα πλαίσια της βαριάς συντήρησης αναλαμβάνει ο νέος παραχωρησιούχος της Εγνατίας που είναι εταιρείες».

Θεσσαλία: Οδικά έργα 900 εκατ. – Ξεκινάμε από τα σχολεία

«Ως κυβέρνηση καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να συμπαρασταθούμε στους πληγέντες της Θεσσαλίας και σε ό,τι αφορά το υπουργείο Υποδομών, αυτό έχει αναλάβει τα σιδηροδρομικά και οδικά έργα καθώς και τα σχολεία», είπε ο Νίκος Ταχιάος προσδιορίζοντας ότι:

«Ξεκινάμε με τα σχολεία και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι αναθέσεις από την ΚΤΥΠ, την αρμόδια εταιρεία του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, οι οποίοι πραγματικά πολύ γενναιόδωρα θα χρηματοδοτήσουν το συγκεκριμένο έργο, το οποίο υπερβαίνει τα 24 εκατομμύρια ευρώ. Προχωράμε στη δημοπράτηση μέσα στο καλοκαίρι και συμβασιοποίηση σιδηροδρομικών έργων της τάξεως των 470 εκατομμυρίων, για να μπορέσουμε να ανατάξουμε τη γραμμή ανάμεσα στο Δομοκό και τη Λάρισα, και τις δύο γραμμές Λάρισα Βόλος και Παλαιό Φάρσαλα Καλαμπάκα. Δυστυχώς μόλις είχαν παραδοθεί και τα συστήματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης τα πήρε και τα σήκωσε. Σε όλη εκείνη την περιοχή λειτουργεί τώρα μονή γραμμή με ηλεκτροδότηση, που δεν επαρκεί για την κυκλοφορία.
Πρέπει πολύ γρήγορα να προχωρήσουμε και θα έχουμε τελειώσει μέχρι τέλος του 2025.

Προχωράμε και σε οδικά έργα της τάξεως των 900 εκατομμυρίων ευρώ για τη Θεσσαλία, ένα τρομακτικό πακέτο στο οποίο υπάρχει συμμετοχή περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ, θα υπάρχει συμμετοχή του ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα είναι λεφτά του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων», είπε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Ταχιάος: Αύριο παραδίδεται ο άξονας Λαμία -Καλαμπάκα του Ε65 – Οδικά έργα 900 εκατ. στη Θεσσαλία"

Μητσοτάκης στο TikTok: Στήριξη για 9 μήνες σε όλες τις μανάδες, ανεξαρτήτως πού δουλεύουν

Στη στήριξη της μητρότητας και εν γένει των νέων οικογενειών αναφέρεται με βίντεο που ανάρτησε στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένα ευχάριστο νέο σε λιγότερο από ένα λεπτό. Πριν το ευχάριστο να σας πω ένα παράλογο. Αν μια γυναίκα γινόταν μητέρα και ήταν δημόσιος υπάλληλος, έπαιρνε επίδομα μητρότητας για εννιά μήνες. Αν ήταν ιδιωτική υπάλληλος για έξι μήνες και αν ήταν αυτοαπασχολούμενη για τρεισήμισι μήνες» λέει αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Αποφασίσαμε αυτό να το αλλάξουμε γιατί η στήριξη του δημογραφικού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Πριν από δύο ημέρες άνοιξε η σχετική πλατφόρμα και όλες οι μανάδες λαμβάνουν κρατική στήριξη για εννιά μήνες. Προσθέστε σε αυτό και το επίδομα γέννησης, που έχει αυξηθεί από τα 2.000 στα 2.400 ευρώ.

1.000 ευρώ το μήνα καθαρά στο χέρι για 9 μήνες για τις νέες οικογένειες. Έτσι, η Ελλάδα κατατάσσεται στη 2η θέση από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ ως προς τη στήριξη της μητρότητας. Κι αυτή είναι μια διάκριση που μας κάνει πολύ υπερήφανους» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης στο TikTok: Στήριξη για 9 μήνες σε όλες τις μανάδες, ανεξαρτήτως πού δουλεύουν"

Αναδρομικά: Αυτή είναι η εισήγηση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου [αναλυτικοί πίνακες με τα ποσά]

«Πράσινο φως» για πληρωμές αναδρομικών στους συνταξιούχους από τις περικοπές Δώρων και από μειώσεις επικουρικών συντάξεων φαίνεται να ανάβει από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ), καθώς, όπως προκύπτει από την εισήγηση του Δικαστηρίου, την οποία αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, δεν αμφισβητούνται οι αποφάσεις που έκριναν τις εν λόγω περικοπές αντισυνταγματικές.

Ακόμη, όμως, και αν τελικά οι δικαστές διαφωνήσουν με την εισήγηση και κρίνουν εκ του μηδενός αν οι μειώσεις ήταν αντισυνταγματικές ή όχι, αυτό που θα κριθεί είναι μόνον τα Δώρα στις συντάξεις. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και σε μια αρνητική για τους συνταξιούχους έκβαση της υπόθεσης, τα Δώρα θα φύγουν από το τραπέζι των διεκδικήσεων αλλά δεν θα επηρεαστούν τα υπόλοιπα αναδρομικά που αφορούν στην επιστροφή των μειώσεων 11 μηνών για τις επικουρικές συντάξεις.

Αν, όμως, γίνει αποδεκτή στο σύνολό της η εισήγηση του ΑΕΔ, τότε, αφενός, θα επαναβεβαιωθεί η αντισυνταγματικότητα της κατάργησης των Δώρων και, αφετέρου, εκτός από την επιστροφή των αναδρομικών από τα κομμένα Δώρα για ένα 11μηνο, μπορεί να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για τη μόνιμη επαναφορά τους στις συντάξεις.

Το χρονικό

Το θέμα των αναδρομικών έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο από τον Αρειο Πάγο, ο οποίος ήρθε σε διαφωνία με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (2287-8/2015) όσον αφορά στα Δώρα επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων της Τραπέζης της Ελλάδος, κρίνοντας ότι η κατάργησή τους είναι συνταγματική, με το σκεπτικό ότι παρά την αφαίρεση των Δώρων οι εν λόγω συνταξιούχοι παίρνουν περισσότερα από τους συνταξιούχους των άλλων Ταμείων και δεν τίθεται σε διακινδύνευση η αξιοπρεπής διαβίωσή τους.

Οι δύο αποφάσεις είναι διαφορετικές, αναφέρει η εισήγηση του ΑΕΔ, αφενός, γιατί το ΣτΕ έκρινε την αντισυνταγματικότητα των περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και Δώρα ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες μειώσεις επί των ίδιων συντάξεων και, αφετέρου, διότι το Ταμείο της Τραπέζης της Ελλάδος είχε εξαιρεθεί από δύο μειώσεις που είχαν επιβληθεί στους συνταξιούχους με τους νόμους 4024/2011 και 4051/12.

Εν προκειμένω, οι επικουρικές των συνταξιούχων της ΤτΕ δεν είχαν τις μειώσεις επικουρικών από τον νόμο 4024/2011 που ήταν κατά 30% από τα 150 ευρώ σύνταξης και πάνω στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και κατά 15% από το πρώτο ευρώ στους συνταξιούχους από Ταμεία ΔΕΚΟ-Τραπεζών, ενώ δεν είχαν και τις μειώσεις επικουρικών με τον νόμο 4051/2012 σε ποσοστά 10%, 15% και 20% από τα 200 ευρώ και πάνω. Ως εκ τούτου, αναφέρει η εισήγηση του ΑΕΔ, θα πρέπει να ερευνηθεί: 

1 Αν το Μετοχικό Ταμείο Υπαλλήλων της Τραπέζης της Ελλάδος δύναται να θεωρηθεί φορέας επικουρικής ασφάλισης ίδιος με εκείνους για τους οποίους το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές. 

2 Οτι τα δύο δικαστήρια (ΣτΕ και Αρειος Πάγος) έκριναν μεν τις ίδιες περικοπές αλλά σε συνδυασμό με άλλες διατάξεις αφού το ΣτΕ συνεκτίμησε ως βασικό στοιχείο τις προγενέστερες περικοπές και μειώσεις επί των συντάξεων, ορισμένες, όμως, από τις οποίες δεν αφορούσαν και δεν έγιναν στις επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων της Τραπέζης της Ελλάδος.

Λίγες πιθανότητες

Στην περίπτωση που θεωρηθεί ότι οι δύο αποφάσεις αφορούν στο ίδιο ζήτημα (δηλαδή, περικοπές Δώρων από ομοειδή Ταμεία σε συνέχεια προηγούμενων μειώσεων), τότε το μόνο που θα εξεταστεί από το ΑΕΔ είναι αν η κατάργηση των Δώρων από τις επικουρικές συντάξεις είναι σύμφωνη ή όχι με το Σύνταγμα. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή, που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, δεν θα θιγούν τα αναδρομικά 11μήνου από τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.

Η απόφαση του ΑΕΔ αναμένεται τους προσεχείς μήνες (έως το φθινόπωρο). Σε περίπτωση που η πλειονότητα των δικαστών συμφωνήσει με την εισήγηση, τότε αμφότερες οι αποφάσεις θα μείνουν σε ισχύ, που σημαίνει ότι περικοπές των Δώρων των επικουρικών συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα θα παραμείνουν αντίθετες προς το Σύνταγμα κατά τις αποφάσεις του ΣτΕ, ενώ θα είναι συνταγματική η περικοπή των Δώρων στις επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων της Τραπέζης της Ελλάδoς.

Αναδρομικά: Σκέψεις για πληρωμές  με νομοθετική ρύθμιση

 

Αναδρομικά σε όλους ή μόνον σε όσους έχουν κάνει προσφυγές είναι το δίλημμα στο οποίο καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση, μετά την απόφαση του ΑΕΔ που, όπως όλα δείχνουν, ακόμη και χωρίς τα Δώρα, δεν θα επηρεάσει τις επιστροφές μειώσεων 11μήνου που διεκδικούν στα δικαστήρια 370.000 συνταξιούχοι.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι όσοι έχουν προσφύγει με αγωγές στα δικαστήρια θα πάρουν τα αναδρομικά που διεκδικούν με βάση τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Με προσφυγές είναι 370.000 συνταξιούχοι. Υπάρχουν όμως άλλοι 900.000 συνταξιούχοι με τις ίδιες περικοπές αλλά χωρίς αγωγές. Σε αυτούς ο νόμος δεν αναγνωρίζει τίποτε γιατί οι αγωγές έπρεπε να είχαν ασκηθεί έως τον Ιούλιο του 2020 και όσοι έχασαν την προθεσμία δεν μπορούν να το πράξουν εκ των υστέρων.

Για όσους δεν έκαναν αγωγές υπάρχει δίλημμα στην κυβέρνηση αν θα συμπεριληφθούν σε μια συνολική λύση πληρωμών στα διεκδικούμενα αναδρομικά.

Δύο σενάρια

Σε κάθε περίπτωση μετά την απόφαση του ΑΕΔ η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το σενάριο πληρωμών με νομοθετική ρύθμιση για να σταματήσει η ταλαιπωρία των συνταξιούχων.

Δυο είναι τα σενάρια που θα εξεταστούν:

  1. Να πληρωθούν τα αναδρομικά στους 370.000 συνταξιούχους που έχουν καταθέσει αγωγές.
  2. Να πληρωθούν αναδρομικά με ένα εφάπαξ ποσό της τάξης των 600 έως 800 ευρώ και οι 900.000 συνταξιούχοι που δεν έχουν κάνει προσφυγή για να τα διεκδικήσουν.

Ο λογαριασμός για τις πληρωμές των αναδρομικών ετοιμάζεται στο υπουργείο Εργασίας. Το ποσό των αναδρομικών για επικουρικές και Δώρα μόνο για τους 370.000 συνταξιούχους με προσφυγές δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ. Αν μπουν και τα Δώρα των κύριων συντάξεων για τους 370.000 συνταξιούχους, τότε ο λογαριασμός ανεβαίνει στα 750 εκατ. ευρώ. Αν η κυβέρνηση αποφασίσει ότι θα πρέπει να επιστραφούν οι περικοπές και σε όσους δεν άσκησαν προσφυγή, τότε ο λογαριασμός ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ και μπορεί να πληρωθεί μόνο σε δόσεις.

Στο σενάριο αυτό το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται σχέδιο που περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

  1. Να εξακριβωθεί πόσοι συνταξιούχοι έχουν εκκρεμείς δίκες με αγωγές έως τον Ιούλιο του 2020.
  2. Να υπολογιστεί το ποσό -κατ’ εκτίμηση- των αναδρομικών που δικαιούνται.
  3. Να βρεθεί η νομοθετική λύση για τον τερματισμό των δικών και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με τους πίνακες του «Ε.Τ» της Κυριακής τα αναδρομικά από επικουρικές και Δώρα επικουρικής σύνταξης ανάλογα με το ταμείο στο οποίο ανήκουν οι συνταξιούχοι διαμορφώνονται ενδεικτικά ως εξής:

  • Για συνταξιούχους ΙΚΑ αναδρομικά από 410 ευρώ έως 2.372 ευρώ.
  • Για συνταξιούχους από ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών αναδρομικά από 1.111 ευρώ έως 4.004 ευρώ.
  • Για συνταξιούχους Δημοσίου αναδρομικά από 727 ευρώ έως 2.820 ευρώ.
  • Για συνταξιούχους λοιπών επικουρικών ταμείων (Δικηγόρων, Εμποροϋπαλλήλων, Αρτοποιών κ.ά.) αναδρομικά από 668 ευρώ έως 2.399 ευρώ.
  • Για συνταξιούχους ΝΑΤ αναδρομικά μόνο για τη μείωση επικουρικής από τον νόμο 4093 και τα Δώρα επικουρικής από 503 ευρώ έως 1.985 ευρώ.

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 11 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ-ΔΩΡΑ ΑΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΜΑΪΟΥ 2016

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ

Επικουρική σύνταξη προ φόρου ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Από μείωση νόμου 4051 Από μείωση νόμου 4093 Από Δώρα Τελικό ποσό πληρωμής
294 1.069 642 661 2.372
262 899 360 589 1.848
235 807 323 528 1.658
229 787 315 515 1.616
212 728 291 477 1.496
201 690 276 452 1.418
191 438 124 429 992
184 422 119 413 954
181 415 118 406 939
176 254 114 394 762
160 230 104 358 692
142 0 92 318 410

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΑΜΕΙΩΝ ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Επικουρική σύνταξη προ φόρου ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Από μείωση νόμου 4051 Από μείωση νόμου 4093 Από Δώρα Τελικό ποσό πληρωμής
504 1.832 1.099 1.073 4.004
436 1.584 950 979 3.514
399 1.447 868 896 3.211
386 1.402 841 867 3.110
361 1.311 786 811 2.908
326 1.119 448 732 2.299
308 1.119 671 692 2.483
288 989 395 647 2.031
235 855 513 528 1.896
224 767 307 502 1.575
205 495 281 459 1.235
184 446 252 413 1.111

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΤΕΑΔΥ)

Επικουρική σύνταξη προ φόρου ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Από μείωση νόμου 4051 Από μείωση νόμου 4093 Από Δώρα Τελικό ποσό πληρωμής
350 1.271 763 786 2.820
323 1.174 704 726 2.604
296 1.076 646 665 2.387
279 1.013 608 626 2.248
233 845 507 522 1.874
224 769 308 503 1.579
204 700 280 458 1.438
199 482 273 447 1.202
187 452 256 419 1.128
175 422 239 392 1.053
181 262 118 407 787
168 242 109 376 727

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ (*)

Επικουρική σύνταξη προ φόρου ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Από μείωση νόμου 4051 Από μείωση νόμου 4093 Από Δώρα Τελικό ποσό πληρωμής
341 1.168 467 764 2.399
317 1.086 435 711 2.232
296 1076 646 665 2.387
286 1039 624 643 2.306
269 976 586 603 2.165
259 939 563 580 2.083
251 911 547 563 2.021
241 874 524 540 1.938
235 807 323 528 1.658
215 738 295 483 1.517
205 503 281 459 1.242
154 222 100 345 668






*Δικηγόρων, Εμποροϋπαλλήλων, Αρτοποιών

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΤ

Επικουρική σύνταξη προ φόρου ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Από μείωση νόμου 4093 Από Δώρα Τελικό ποσό πληρωμής
449 978 1.007 1.985
381 830 855 1.685
310 675 696 1.371
286 624 643 1.267
262 572 589 1.160
252 345 565 910
237 325 533 858
223 306 500 806
215 295 482 777
200 274 449 723
185 254 415 669
174 113 390 503

ΕΑΣ

Αναδρομικά έως 6.486 ευρώ για τις συντάξεις του Δημοσίου

Ανεξάρτητα από την απόφαση, σε εκκρεμότητα είναι και αναδρομικά του Δημοσίου για την ΕΑΣ που επίσης κρίθηκε αντισυνταγματική από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αν προστεθεί και η ΕΑΣ στα χρωστούμενα αναδρομικά, τότε οι δικαιούχοι αυξάνονται με επιπλέον 350.000 συνταξιούχους από το Δημόσιο και ο λογαριασμός ανεβαίνει κατά 400 εκατ. ευρώ.

Τα αναδρομικά από την ΕΑΣ αφορούν τους παλαιούς συνταξιούχους του Δημοσίου που αποχώρησαν πριν απ’ την έναρξη του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή πριν απ’ τις 13/5/2016 και καλύπτουν το διάστημα Φεβρουαρίου 2017-Δεκεμβρίου 2018, δηλαδή 23 μήνες.

Για αυτούς τους μήνες το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι η ΕΑΣ είναι αντισυνταγματική και οι κρατήσεις πρέπει να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που είχαν καταθέσει προσφυγές για να τους επιστραφεί η ΕΑΣ πριν βγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (πριν απ’ τον Φεβρουάριο του 2017), όπως και όσοι προσέφυγαν εντός τριετίας μετά την απόφαση, θα πάρουν τα αναδρομικά τους για μία 5ετία και για μία 2ετία αντίστοιχα, ανεξάρτητα από το τι θα πει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Οσοι δεν έχουν κάνει προσφυγή θα περιμένουν λύση από την κυβέρνηση, διαφορετικά θα υπάρχουν συνταξιούχοι δυο ταχυτήτων.

Από το 2019 και μετά, η ΕΑΣ κρίθηκε συνταγματική για τους παλαιούς συνταξιούχους σύμφωνα με την 1975/2021 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διότι χρηματοδοτεί τον κουμπαρά του ασφαλιστικού (το λεγόμενο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών-ΑΚΑΓΕ).

Τα ποσά

Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου ανάλογα με το ποσό της κύριας σύνταξης ή το άθροισμα κύριων συνάξεων που εισπράττουν δικαιούνται αναδρομικά από την ΕΑΣ τα εξής ποσά:

  • Συνταξιούχος με αρχική μικτή κύρια σύνταξη (ή άθροισμα κύριων συντάξεων) 2.815 ευρώ και σημερινή σύνταξη 1.718 ευρώ, προ φόρου δικαιούται επιστροφή κρατήσεων 6.486 ευρώ από την ΕΑΣ για 23 μήνες.
  • Συνταξιούχος με αρχική μικτή κύρια σύνταξη (ή άθροισμα κύριων συντάξεων) 2.625 ευρώ και 1.692 ευρώ σήμερα προ φόρου δικαιούται επιστροφή κρατήσεων 6.049 ευρώ από την ΕΑΣ για 23 μήνες.
  • Συνταξιούχος με αρχική μικτή κύρια σύνταξη (ή άθροισμα κύριων συντάξεων) 1.730 ευρώ και 1.279 ευρώ σήμερα προ φόρου δικαιούται επιστροφή κρατήσεων 2.392 ευρώ από την ΕΑΣ για 23 μήνες.
  • Συνταξιούχος με αρχική μικτή κύρια σύνταξη (ή άθροισμα κύριων συντάξεων) 1.535 ευρώ που σήμερα παίρνει 1.197 ευρώ προ φόρου δικαιούται επιστροφή κρατήσεων 1.058 ευρώ από την ΕΑΣ για 23 μήνες.

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ

Αρχική κύρια σύνταξη (1) Σύνταξη σήμερα (2) Μηνιαία κράτηση ΕΑΣ Αναδρομικά 23 μηνών
2.815 1.718 282 6.486
2.720 1.692 272 6.256
2.625 1.692 263 6.049
2.530 1.588 228 5.244
2.500 1.573 225 5.175
2.435 1.540 219 5.037
2.340 1.491 211 4.853
2.245 1.468 157 3.611
2.150 1.418 151 3.473
2.055 1.368 144 3.312
1.990 1.346 119 2.737
1.925 1.311 116 2.668
1.860 1.277 112 2.576
1.795 1.316 108 2.484
1.730 1.279 104 2.392
1.665 1.273 50 1.150
1.600 1.235 48 1.104
1.535 1.197 46 1.058
1.470 1.160 44 1.012
1.425 1.144 25 575
  1. Μικτό ποσό πριν από τις περικοπές των μνημονίων.
  2. Σύνταξη πριν από τον φόρο μαζί με προσωπική διαφορά.

ΟΙ ΔΥΟ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Στον «Ε.Τ.» ο Δ. Μπούρλος και ο Λ. Αποστολίδης που πήραν μέρος στη δίκη

Δ. Μπούρλος

Δυο έγκριτοι δικηγόροι-εργατολόγοι, ο Δημήτρης Μπούρλος και ο Λουκάς Αποστολίδης, άσκησαν παρέμβαση υπέρ των συνταξιούχων στο ΑΕΔ και μιλούν αποκλειστικά για το τι περιμένουν από το Ανώτατο Δικαστήριο στον «Ε.Τ.» της Κυριακής.

«Ελπίζουμε και πρέπει η απόφαση του ΑΕΔ να είναι σταθμός για την κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας», δηλώνει ο Δ. Μπούρλος και προσθέτει ότι περιμένει η απόφαση να «δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας του πυρήνα των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, που όπως δείχνουν τα πράγματα, θα συρρικνωθούν στο μέλλον».

«Το ΑΕΔ καλείται να άρει την αμφισβήτηση που δημιουργήθηκε, κατόπιν των αντίθετων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου», αναφέρει στη δήλωσή του ο Λ. Αποστολίδης και τονίζει τα εξής:

 

Λ. Αποστολίδης

«Επί της παρέμβασης που ασκήσαμε προβάλαμε ότι η κατάργηση των δώρων εορτών και αδείας είναι αντισυνταγματική. Το θέμα της έλλειψης εκπόνησης αναλογιστικής μελέτης, ειδικής και τεκμηριωμένης, που να δικαιολογεί τη λήψη των εν λόγω μέτρων, αναδείχτηκε σε όλη του την έκταση από το ΣτΕ, ενώ ως προς το ζήτημα τούτο καμία μνεία δεν έχει διαλάβει ο Αρειος Πάγος.

Ευελπιστούμε το ΑΕΔ να άρει την αμφισβήτηση υπέρ των συνταξιούχων. Είναι επιτακτική ανάγκη να εκδοθεί απόφαση το συντομότερο δυνατό, διότι οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να περιμένουν άλλο την ικανοποίηση των αξιώσεών τους, η εκδίκαση των οποίων συνεχώς αναστέλλεται λόγω εκκρεμών σχετικών με τις αξιώσεις τους δικών. Επιτέλους, η Πολιτεία θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, σε όλη της την έκταση».

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδρομικά: Αυτή είναι η εισήγηση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου [αναλυτικοί πίνακες με τα ποσά]"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news