facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Καραμανλής: Παραλάβαμε τους 18 συρμούς για το Μετρό στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Στην παραλαβή και των 18 συρμών για το Μετρό Θεσσαλονίκης που θα εξυπηρετούν τη βασική γραμμή αναφέρεται σε ανάρτησή του ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Ο Υπουργός αναφέρεται στα συστήματα υψηλής τεχνολογίας των συρμών και στη συνέχεια των δοκιμαστικών δρομολογίων. Καταλήγοντας τονίζει την αποφασιστικότητα να παραδοθεί το Μετρό που η Θεσσαλονίκη «περιμένει τόσα χρόνια».

Στην ανάρτησή του ο κ. Καραμανλής αναφέρει αναλυτικά:

Ολοκληρώσαμε την παραλαβή των συρμών για το Μετρο Θεσσαλονίκης που θα εξυπηρετούν τη βασική γραμμή του έργου, από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό ως το Σταθμό Νέα Ελβετία.

Οι 18 αυτοί συρμοί, είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι και εξοπλισμένοι με συστήματα υψηλής τεχνολογίας, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη λειτουργία τους αλλά και η αναβαθμισμένη εμπειρία μετακίνησης και η ασφάλεια των επιβατών.

Παράλληλα, συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τα δοκιμαστικά δρομολόγια που ξεκίνησαμε πριν λίγους μήνες.

Είμαστε αποφασισμένοι να παραδώσουμε στην Θεσσαλονίκη το Μετρό που περιμένει τόσα χρόνια. Το μετρό που της αξίζει.

typosthes 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καραμανλής: Παραλάβαμε τους 18 συρμούς για το Μετρό στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)"

Συναγερμός στην Ολλανδία λόγω της θύελλας Γιούνις: Η KLM ματαιώνει 170 πτήσεις προς το Άμστερνταμ

Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM, του ομίλου Air France-KLM, ανακοίνωσε ότι θα ματαιώσει σχεδόν 170 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Σχίπολ του Άμστερνταμ αύριο Παρασκευή, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Η θύελλα Γιούνις αναμένεται ότι θα πλήξει την Ολλανδία αύριο το απόγευμα, με ριπές ανέμων που θα φτάνουν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προέτρεψε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, εάν είναι δυνατόν, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συναγερμός στην Ολλανδία λόγω της θύελλας Γιούνις: Η KLM ματαιώνει 170 πτήσεις προς το Άμστερνταμ"

Κόμβος Θέρμης: Ένταση και «κλεφτοπόλεμος» με τους αγρότες-Έκλεισαν για λίγο τη Μουδανιών (ΦΩΤΟ)

Την Εθνική Οδό Μουδανιών – Θεσσαλονίκης στο ρεύμα εισόδου της πόλης, έκλεισαν συμβολικά και για λίγα λεπτά της ώρας οι αγρότες που παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι στον κόμβο της Θέρμης. Αιτία γι’ αυτό αποτέλεσε ο «κλεφτοπόλεμος» μερίδας αγροτών που κινήθηκε από τη Γαλάτιστα προς το σημείο συγκέντρωσης με την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, αν και μετά από συνεννόηση που έγινε το απόγευμα, ανάμεσα σε εκπροσώπους των αγροτών και της αστυνομίας η τελευταία συμφώνησε να επιτραπεί στους αγρότες από τη Χαλκιδική να προσεγγίσουν τον κόμβο της Θέρμης, εν τούτοις κάτι τέτοιο δε συνέβη στην πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes τα μέλη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας, αν και ξεκίνησαν από την περιοχή της Χαλκιδικής να φτάσουν στη Θέρμη μέσα από αγροτικό οδικό δίκτυο και χωματόδρομους, κάποιοι, όπως ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, δεν τα κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο συγκέντρωσης με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω συνοδεία της αστυνομίας.

«Αυτό που συνέβη πραγματικά είναι ένα αίσχος! Ενώ κινηθήκαμε μέσα από χωματόδρομους και από το αγροτικό δίκτυο έτσι ώστε να μην βγούμε στην Εθνική Οδό και παρακωλύσουμε την κυκλοφορία ή δημιουργήσουμε προβλήματα, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής βρισκόμασταν υπό παρακολούθηση. Ακόμη και μέσα στα χωράφια. Δεν μας άφηναν να περάσουμε από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη. Ακόμη κι έτσι πάντως κάποιοι κατάφεραν και έφτασαν στη Θέρμη. Εμένα με γύρισαν πίσω συνοδεία δύο περιπολικών», ανέφερε χαρακτηριστικά στο GRTimes, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας, Άγγελος Τσαρτσιαφλής.

Συμβολική διαμαρτυρία και κλείσιμο της ΕΟ

Στο μεταξύ οι αγρότες της Χαλκιδικής που κατάφεραν να φτάσουν στον κόμβο της Θέρμης, ενημέρωσαν άμεσα τους συναδέλφους τους και αυτοί σε ένδειξη συμπαράστασης κινήθηκαν πεζή και έκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά της ώρας το ρεύμα εισόδου της Θεσσαλονίκης, επί της Εθνικής Οδού.

Αυτή την ώρα, η κατάσταση μετά την ένταση φαίνεται ότι έχει εξομαλυνθεί και η ηρεμία έχει επιστρέψει στο σημείο όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες από την Ανατολική Θεσσαλονίκη.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Κόμβος Θέρμης: Ένταση και «κλεφτοπόλεμος» με τους αγρότες-Έκλεισαν για λίγο τη Μουδανιών (ΦΩΤΟ)"

Σε Ε.Ε., ΝΑΤΟ & ΟΗΕ οι προκλήσεις της Άγκυρας – Διάβημα προς την Τουρκία (video)

Σε διπλωματική αντεπίθεση έναντι των κλιμακούμενων προκλήσεων της Άγκυρας περνά η Αθήνα, πραγματοποιώντας διάβημα προς την τουρκική πλευρά, στο οποίο υπογραμμίζεται η έντονη δυσαρέσκεια για τις ανυπόστατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου.

Όπως αναφέρουν Διπλωματικές Πηγές: «Οι εν λόγω δηλώσεις δεν είναι απλώς αντιπαραγωγικές, αλλά αποτελούν κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς. H τουρκική πλευρά επικαλείται συνεχώς το Διεθνές Δίκαιο, την στιγμή κατά την οποία το παραβιάζει κατάφορα».

Η ελληνική διπλωματία θα διεθνοποιήσει σε Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ τις προκλήσεις της Άγκυρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως: «Η Διεθνής Κοινότητα συμμερίζεται απολύτως τις θέσεις της ελληνικής πλευράς. Όλος ο κόσμος κατανοεί το αβάσιμο και ανυπόστατο των τουρκικών ισχυρισμών και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας να αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο».

Η εμμονή της Άγκυρας να συνδέει την αποστρατιωτικοποίηση με την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου εκφράζεται πλέον δια στόματος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με καθεστώς αφοπλισμού».

Τη σκυτάλη της αποστρατιωτικοποίησης πήρε ο Τούρκος πρέσβης στο Όσλο, Φαζλί Τσορμάν, πριν λάβει τις απαντήσεις του Νίκου Δένδια, λέγοντας: «Επίσης αποφύγατε να αναφερθείτε στο αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κάποιων νησιών».

Ακολούθως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τόνισε: «Αν η Τουρκία παραμείνει προσκολλημένη στον τρόπο που ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής προσέγγιζε τις διεθνείς σχέσεις, τότε δεν πρόκειται να υπάρξει πρόοδος».

Την ίδια ώρα κι’ ενώ το ΝΑΤΟ σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία οφείλει ν’ αποδείξει τη συνοχή του, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγορεί την Ελλάδα ότι υποθάλπει τρομοκράτες: «Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει το Λαύριο υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ για 7-8 μήνες».

Ευθείες απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας από τους εθνικιστές κυβερνητικούς εταίρους του Ερντογάν, ενώ η κεμαλική αντιπολίτευση πλειοδοτεί στα περί της αποστρατιωτικοποίησης.

Ο Ισμαήλ Οζντεμίρ αντιπρόεδρος του ΜΗΡ, ανέφερε πως: «Εάν προσπαθήσουν να αυξήσουν την υφαλοκρηπίδα τους στο Αιγαίο από τα 6 μίλια που είναι σήμερα έστω και ένα εκατοστό, αυτό φυσικά θα είναι αιτία πολέμου για εμάς».

Ο Ουνάλ Τσεβικόζ εκπρόσωπος του CHP δήλωσε: «Είμαστε κατά του εξοπλισμού των νησιών του Αιγαίου ως απαίτηση του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν γίνει».

Με τον Αμερικανό πρέσβη συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με την αναθεώρηση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας, τονίζοντας ωστόσο την σημασία που έχει η αμερικανική πίεση προς την Τουρκία, προκειμένου να τερματίσει τις προκλητικές δηλώσεις και παραβιάσεις.

Στις Βρυξέλλες

Tο διπλωματικό της αποτύπωμα, μπροστά στα νέα κύματα της τουρκικής προκλητικότητας, διευρύνει η Αθήνα.

O Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προτάσσει τη διπλωματία της ενέργειας και στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αφρικανικής Ένωσης ενημερώνει τους ομολόγους του για τις κινήσεις της Ελλάδας που θα την καταστήσουν ενεργειακό κόμβο για την Ανατολική Μεσόγειο, τη Βαλκανική και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην αιχμή των πρωθυπουργικών παρεμβάσεων βρίσκεται το ηλεκτρικό καλώδιο που θα ενώνει την Ελλάδα με την Αίγυπτο. Και κατ’ επέκταση την Αφρική με την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη σημασία είχε η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αλ Σίσι.

Τα βασικά σημεία της συνάντησης Μητσοτάκη – Αλ Σίσι

-Απόλυτη προτεραιότητα η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου.
-Τηλεδιάσκεψη επιτελείων, με τη συμμετοχή των δύο ηγετών.
-Εξελίξεις στη Λιβύη.
-Σχέσεις Ε.Ε.-Αιγύπτου.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που ανέφερε ο πρωθυπουργός στο θεματικό τραπέζι για την ενεργειακή μετάβαση: «Μέσω της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου η Ε.Ε. μπορεί σταδιακά να εξασφαλίσει μία σταθερή προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και η Ελλάδα να αποτελέσει τη γέφυρα της Ευρώπης με την Αφρική».

Το διπλωματικό ντεμαράζ του πρωθυπουργού θα συνεχιστεί την Παρασκευή 18/2, με σταθμό το Μόναχο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το “παρών” στη Διάσκεψη Ασφαλείας, αναμένεται να ενημερώσει τους συνομιλητές του για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας και θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα την υπονόμευση των δημοκρατικών αρχών, μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Τουρκικές παραβιάσεις

Οι τουρκικές στρατιωτικές προκλήσεις συνεχίζονται με ένταση, συνολικά 22 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 10 οπλισμένα εισήλθαν στον εθνικό εναέριο χώρο και στο FIR Αθηνών, πραγματοποιώντας 18 παραβάσεις και 47 παραβιάσεις, ενώ σημειώθηκαν και επτά (07) αερομαχίες, ένας αριθμός που είχε αρκετό διάστημα να σημειωθεί.

Τα τουρκικά πολεμικά αναχαιτίστηκαν κατά πάγια πρακτική από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, που απογείωσε 22 F16 και Μιράζ.

Στις τουρκικές παράνομες δραστηριότητες συμμετείχαν επίσης τρία τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής επιτηρήσεως και τρία μη επανδρωμένα UAVS που επίσης αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε Ε.Ε., ΝΑΤΟ & ΟΗΕ οι προκλήσεις της Άγκυρας – Διάβημα προς την Τουρκία (video)"

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τον e-ΕΦΚΑ

Υπερψηφίστηκε με 157 ψήφους υπέρ έναντι 141 «Όχι» και 1 «παρών», μετά από ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, πλην της Μαριέττας Γιαννάκου, που απουσίαζε για λόγους υγείας καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜεΡΑ25 ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου δήλωσε «παρών».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, προχώρησε στην κατάθεση νομοτεχνικών βελτιώσεων.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τον e-ΕΦΚΑ"

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος και ο 12ος κατηγορούμενος

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, και ο 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Ο 22χρονος, οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου το οποίο εμπλέκεται στο φονικό επεισόδιο, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση εναντίον του αδικοχαμένου φοιτητή και των δύο φίλων του. «Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο, δεν βγήκα», φέρεται να ανέφερε στην απολογία του.

Αποδέχθηκε ότι στο αυτοκίνητό του επέβαιναν τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του, από τους οποίους, όπως είπε, γνώριζε μόνο τον έναν, και συγκεκριμένα τον 25χρονο που ομολόγησε ότι κρατούσε το μαχαίρι τύπου καράμπιτ. Για τους άλλους δύο, και μεταξύ αυτών τον 21χρονο, φερόμενο ως το πρόσωπο με το δρεπάνι, είπε ότι δεν τους γνώριζε κι ότι βρέθηκαν συγκυριακά στο όχημα.

Σε ερώτηση για τον οπλισμό που μετέφεραν οι συγκατηγορούμενοί του, φέρεται να απάντησε ότι δεν αντιλήφθηκε εάν κρατούσαν κάτι στα χέρια τους, ούτε γνώριζε για την επικείμενη επίθεση.

Ο 22χρονος, που παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές 14 μέρες μετά το έγκλημα, αρνήθηκε, τέλος, ότι είναι οργανωμένος οπαδός, διαβεβαιώνοντας πως ουδέποτε κατά το παρελθόν συμμετείχε σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση, όπως συνέβη με τους έντεκα συγκατηγορούμενούς του, που απολογήθηκαν ο ένας μετά τον άλλο τα προηγούμενα 24ωρα, για την υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος και ο 12ος κατηγορούμενος"

Λάμπρος Φιλίππου: Ζητούσε παραίτηση Μενδώνη λόγω Λιγνάδη και σήμερα διώκεται για βιασμό κατά συρροή!

Τον Μάρτιο του 2021 ήταν ανάμεσα στους 1.238 ηθοποιούς που υπέγραφαν κείμενο που ζητούσε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σήμερα, έγινε γνωστό πως σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμούς κατ' εξακολούθηση!

Πρόκειται για τον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου που το όνομά του βρισκόταν στο νούμερό 17 από τις συνολικά 1238 υπογραφές ηθοποιών που ζητούσαν την απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού για τον απευθείας διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη, στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.



Σήμερα βρίσκεται ο ίδιος αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη αφού η εισαγγελία πρωτοδικών αθηνών του άσκησε βαρύτατη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα.

Τον καταγγέλλουν 4 γυναίκες

Σε βάρος του εν λόγω ηθοποιού, ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά και στο εξωτερικό, είχαν κατατεθεί τέσσερις καταγγελίες από γυναίκες, εκ των οποίων οι δύο ήταν αδελφές. Μάλιστα, η μια από τις αδελφές είναι καταξιωμένη ηθοποιός με διεθνή καριέρα.

Πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά ηθοποιό, ο οποίος διώκεται πλέον ποινικά για σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Πλέον, μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος και θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Για την υπόθεση είχε προηγηθεί από την εισαγγελία πολύμηνη έρευνα, κατά την οποία οι καταγγέλλουσες ανέφεραν ότι υπέστησαν άγρια σεξουαλική κακοποίηση από τον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος σήμερα καλλιτέχνης στο πλαίσιο της έρευνας, αρνήθηκε με τις έγγραφες εξηγήσεις του, όσα του αποδίδονται οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν. Ένας από τους ισχυρισμούς που φέρεται να προέβαλλε ήταν ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί! Ακολούθησε όμως και νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων των θυμάτων που επέμειναν πως ό,τι έγινε ήταν με τη βία και χωρίς τη συναίνεσή τους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες με την εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε, αρχειοθετούνται πάντως τέσσερις πράξεις που έχουν επίσης καταγγελθεί από τα θύματα. Αυτό, ωστόσο, που βάρυνε για την άσκηση της δίωξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διαχρονική δράση του κατηγορουμένου, η οποία φέρεται να ξεκινά 2008 και να εκτείνεται έως το 2015, αλλά και η πληθώρα των καταγγελιών σε βάρος. Μάλιστα στη δικογραφία εκτός από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρικές καταθέσεις και άλλων γυναικών που έχουν τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική δράση.

Οι καταγγελίες

Όπως είχε γράψει το «ΘΕΜΑ» από τον Νοέμβριο του 2021, σε βάρος του ηθοποιού Λάμπρου Φιλίππου έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις για βιασμούς, με την μια εξ’ αυτών να προέρχεται από καταξιωμένη ηθοποιό με συμμετοχές σε ταινίες βραβευμένων σκηνοθετών και την αδελφή της. Τα όσα αναφέρουν στη μήνυσή τους οι δύο αδελφές προκαλούν σοκ. Κάνουν λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο σήμερα κατηγορούμενο, κατά το χρονικό διάστημα 2008 – 2014, ενώ και οι δυο ήταν ανήλικες -η μια 15 και ή άλλη 14 ετών - και κατοικούσαν ακόμη στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η μικρότερη αδελφή, καταγγέλλει ότι το 2012 οδηγήθηκε σε ψυχικό τέλμα και αδιέξοδο, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τα όσα βίωνε στα χέρια του μηνυόμενου ηθοποιού. Η κοπέλα περιγράφει ότι υπέστη κακοποίηση από το συγκεκριμένο πρόσωπο, όχι μόνο σεξουαλική αλλά και ψυχολογική. Επιπρόσθετα, στα δικόγραφα που έχουν καταθέσει στην εισαγγελία οι δύο αδελφές εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι ο 40χρονος έχει κακοποιήσει και άλλα γυναίκες, οι οποίες μετά το δικό τους παράδειγμα θα βρουν το θάρρος και το κουράγιο να τον καταγγείλουν και εκείνες.

Ακολούθησαν δε και άλλες μηνύσεις σε βάρος του ηθοποιού από άλλες γυναίκες που καταγγέλλουν και εκείνες ότι υπήρξαν θύματά του. Οι μηνύτριες εγκαλούν τον ηθοποιό, όπως και οι δυο αδελφές, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για συστηματική κακοποίησή τους.

Οι μηνύσεις

Σε κοινή μήνυση που κατέθεσαν κατά του 40χρονου τον Ιούλιο του 2021, οι δύο αδελφές αναφέρουν ότι βιάστηκαν και οι δύο από τον ηθοποιό σε ηλικία κατά την οποία ήταν ανήλικες, η μία 15 και η άλλη 14 ετών. Οι καταγγέλλουσες κάνουν λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο κατά το χρονικό διάστημα 2008-2014. Μάλιστα, η μικρότερη αναφέρει ότι το 2012 επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τη σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον μηνυόμενο.

Σε κατάθεση που έχει δώσει η μία από τις αδελφές στις Αρχές επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλλει σε βάρος του 40χρονου με τη μήνυσή της. Οπως αναφέρει, γνώρισε τον ηθοποιό κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στην οποία συμμετείχε και ούσα η ίδια μόλις 15 ετών κολακεύτηκε από το «ενδιαφέρον» που της έδειξε. «Τον ερωτεύτηκα και συνάψαμε ερωτικό δεσμό. Δυστυχώς, βίωσα μια τοξική και κακοποιητική σχέση, τόσο ψυχολογικά όσο και ερωτικά-σεξουαλικά», φέρεται να έχει καταθέσει η νεαρή γυναίκα αναφέροντας ότι το καλοκαίρι του 2008 ο 40χρονος τη βίασε πρώτη φορά μέσα στο διαμέρισμά του. «Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και, ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε...» περιέγραψε η ίδια. Μάλιστα, στην κοινή μήνυσή τους οι δύο αδελφές φέρονται να δηλώνουν βέβαιες ότι ο 40χρονος έχει κακοποιήσει και άλλα γυναίκες, οι οποίες μετά το δικό τους παράδειγμα θα βρουν το θάρρος και το κουράγιο να τον καταγγείλουν και εκείνες.

Η δεύτερη μήνυση κατά του 40χρονου κατατέθηκε επίσης τον περασμένο Ιούλιο και προέρχεται από γυναίκα επίσης ηθοποιό, η οποία καταγγέλλει πως και εκείνη υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον μηνυόμενο. Η πρώτη φορά, όπως αναφέρει, ήταν τον Απρίλιο του 2014 και η δεύτερη το φθινόπωρο του 2015. «Με χτυπούσε με χαστούκια και γροθιές και μου δάγκωνε το στόμα. Μου έπιανε τον λαιμό και τον έσφιγγε, κόβοντάς μου την αναπνοή», εξιστορεί στη μήνυσή της η ηθοποιός υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν η ίδια σε θέση να τον αποτρέψει, καθώς την είχε ακινητοποιήσει με την υπέρτερη σωματική του δύναμη.

Τέλος, η τρίτη μήνυση κατά του 40χρονου κατατέθηκε τον περασμένο Αύγουστο από 28χρονη γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι γνωρίστηκε με τον ηθοποιό το 2013. Οπως αναφέρει, ο ηθοποιός θέλησε να τη βοηθήσει εν όψει εξετάσεων που θα έδινε σε δραματική σχολή. «Ενώ καθόμουν στην καρέκλα του γραφείου και απήγγειλα, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε από τον καναπέ κάνοντάς μου νόημα να συνεχίσω και ήρθε από πίσω μου», περιγράφει, μεταξύ άλλων, στη μήνυσή της η 28χρονη για να ξεδιπλώσει στη συνέχεια και εκείνη ένα εφιαλτικό σκηνικό: «Ξαφνικά όμως ο εγκαλούμενος κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό μου και προχώρησε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό. Ενώ είχα ξεσπάσει σε λυγμούς, εκείνος μου είπε ότι πρέπει να πάω σε ψυχολόγο να δουλέψω τη σχέση μου με τον πατέρα μου».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λάμπρος Φιλίππου: Ζητούσε παραίτηση Μενδώνη λόγω Λιγνάδη και σήμερα διώκεται για βιασμό κατά συρροή!"

Αφαιρέθηκε ο όρος Μακεδονικός Οίνος από προϊόντα των Σκοπίων σε διεθνή διαγωνισμό, μετά από ελληνική παρέμβαση

Στην αντικατάσταση της παράτυπης αναφοράς του όρου «μακεδονικός οίνος» και «μακεδονικός αμπελώνας» για κρασιά που παράγονται στη Βόρεια Μακεδονία, προχώρησαν οι διοργανωτές του διεθνούς διαγωνισμού οίνου «Citadelles du Vin» στη Γαλλία, όταν το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι εντόπισε τις σχετικές φράσεις σε προωθητικό υλικό της διοργάνωσης.

«Λόγω του ότι ο όρος “Μακεδονία” αποτελεί Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη της Ελλάδας (ΠΓΕ Μακεδονία) για οίνους που παράγονται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μακεδονίας, οι ανωτέρω αναφορές παραβιάζουν το κοινοτικό κεκτημένο, που αφορά το καθεστώς των αναγνωρισμένων ως ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων, και οι ελληνικές αρχές (Υπουργείο Εξωτερικών και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) προέβησαν στις απαραίτητες παρεμβάσεις στους διοργανωτές του διαγωνισμού, αλλά και σε λοιπούς φορείς και υπηρεσίες της Γαλλίας. Οι ανωτέρω παρεμβάσεις έφεραν αποτέλεσμα, καθώς ο διοργανωτής διόρθωσε τις παράτυπες αναφορές με άλλες προβλεπόμενες (“οίνοι – αμπελώνες της Βόρειας Μακεδονίας”)» αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ένωσης οινοπαραγωγών «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αυτή η επιτυχία έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών του “Παρατηρητηρίου προστασίας οίνων ΠΓΕ Μακεδονία” σε Πολωνία και Σλοβενία, όπου στην μεν πρώτη περίπτωση επετεύχθη η αποτελεσματική προστασία της ΠΓΕ, στη δε δεύτερη οι προσπάθειες συνεχίζονται σε δικαστικό επίπεδο».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφαιρέθηκε ο όρος Μακεδονικός Οίνος από προϊόντα των Σκοπίων σε διεθνή διαγωνισμό, μετά από ελληνική παρέμβαση"

ΔΣΑ: Αναφορά στην ηγεσία του Αρείου Πάγου για μη έκδοση πρωτόδικης απόφασης εδώ και 34 μήνες

Αναφορά κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα και στην πρόεδρο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Νικολακέα, με κοινοποίηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για την υπέρμετρη καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης για μια αστική υπόθεση.

Στην αναφορά του ο ΔΣΑ, η οποία έγινε μετά από σχετική καταγγελία δικηγόρου, καταγράφει όλη την διαδρομή της επίμαχης υπόθεσης, τους διαδίκους, δικηγόρους και δικαστές, καθώς και τις δικονομικές ενέργειες που έχουν γίνει.

Η υπόθεση αφορούσε σε δανεισμό 200.000 ευρώ που έγινε το 2002 και τα δανεικά ουδέποτε επιστράφηκαν παρά τα εξώδικα κ.λπ. που αντηλλάγησαν μεταξύ των διαδίκων.

Ειδικότερα, η υπόθεση συζητήθηκε στις 18.4.2019 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, χωρίς μέχρι τώρα να έχει εκδοθεί απόφαση, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει από τότε σχεδόν τρία χρόνια, για την ακρίβεια 34 μήνες…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΣΑ: Αναφορά στην ηγεσία του Αρείου Πάγου για μη έκδοση πρωτόδικης απόφασης εδώ και 34 μήνες"

Γιώργος Κυπαρίσσης: Έκκληση της μητέρας στους απαγωγείς – «Σας ικετεύω να επικοινωνήσετε μαζί μας»

«Έκκληση στην ανθρωπιά» των απαγωγέων του παιδιού της κάνει η μητέρα του 40χρονου επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση να επικοινωνήσουν με την οικογένεια, να της πουν «ότι ο Γιώργος είναι καλά».

Σε επικοινωνία της με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Όλγα Κυπαρίσση, που περιμένει με αγωνία κάποιο νέο, έκανε την εξής δήλωση, απευθυνόμενη στους απαγωγείς:

«Ο Γιώργος μας δεν έχει γυρίσει ακόμα κοντά μας. Είμαι μάνα. Σας ικετεύω, εσείς που κρατάτε το παιδί μου να επικοινωνήσετε μαζί μας. Πείτε μας ότι ο Γιώργος είναι καλά. Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε γρήγορα λύση και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε. Κάνω έκκληση στην ανθρωπιά σας.

Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο για την στήριξη και την διακριτική στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κυπαρίσσης έπεσε θύμα απαγωγής το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου κοντά στο σπίτι του, στην περιοχή Ντάφι. Οι απαγωγείς επικοινώνησαν λίγο αργότερα με τον αδελφό του επιχειρηματία, ζητώντας ως λύτρα 1.000.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Εδώ και περισσότερο από ένα μήνα όμως δεν έχει υπάρξει καμία άλλη επικοινωνία και – πενήντα μέρες μετά την απαγωγή – η υπόθεση έχει παγώσει και κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται με τον 40χρονο, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Κυπαρίσσης: Έκκληση της μητέρας στους απαγωγείς – «Σας ικετεύω να επικοινωνήσετε μαζί μας»"

Μένιος Φουρθιώτης: Βγήκε από το ΚΑΤ και μεταφέρθηκε στις φυλακές του Ναυπλίου

Από το πρωί της Πέμπτης (17/2) ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, μετά τη νέα του σύλληψη, οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου βγαίνοντας από το ΚΑΤ.

Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε συλληφθεί την Τρίτη (15/2) καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, καθώς δεν έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του όπως θα όφειλε.

Ο παρουσιαστής, μετά τη σύλληψή του, ισχυρίστηκε ότι ένιωθε πόνους στο ισχίο του και έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ από το οποίο πήρε σήμερα εξιτήριο και οδηγήθηκε στις φυλακές του Ναυπλίου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μένιος Φουρθιώτης: Βγήκε από το ΚΑΤ και μεταφέρθηκε στις φυλακές του Ναυπλίου"

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό: Ποιοι θα λάβουν πιστοποιητικό επαναμόλυνσης

Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα, 17.02.2022, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας, μια μέρα μετά την ανακοίνωση πως η άρση μέτρων… έρχεται και μάλιστα από το προσεχές Σάββατο, 19.02.2022.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όλα αυτά ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει ήδη 19.504 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με την Αττική να καταγράφει 6062 εξ αυτών και την Θεσσαλονίκη 2112 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων).

Η Μίνα Γκάγκα είπε μεταξύ άλλων πως η πανδημία φαίνεται να υποχωρεί με αργούς ρυθμούς στη χώρα μας. 2.653 αιτήσεις έχουν γίνει για τα αντιικά φάρμακα, εκ των 1957 συσκευασίες έχουν παραδοθεί, 322 αιτήσεις έχουν ακυρωθεί από τους ίδιους ασθενείς και οι υπόλοιπες έχουν προγραμματιστεί για παράδοση. 

Από την πλευρά της, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως ΚΕΑ, Κάρπαθος, Θάσος και Σύρος, Κιλκίς και ΠΕ Φωκίδας, παρουσίασαν αύξηση κρουσμάτων. Παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, με τις νέες εισαγωγές να μειώνονται την τελευταία εβδομάδα κατά 13%, ενώ μειώθηκαν και οι εισαγωγές παιδιών και εφήβων. 

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε μεταξύ άλλων πως η πίεση στο ΕΣΥ δείχνει ότι υπάρχει αποσυμπίεση. 

“Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα επανεξεταστεί το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών”, είπε η Μίνα Γκάγκα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ενημέρωση για τον κορονοϊό: Ποιοι θα λάβουν πιστοποιητικό επαναμόλυνσης"

Οργή ΝΔ με tweet του Πολάκη για τη γερμανική κατοχή – Ζητά τη διαγραφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Την οργή της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε ένα του tweet του Παύλου Πολάκη, στο οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στη γερμανική κατοχή με το σχόλιο πως: «οι φυσικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι ενός μεγάλου κομματιού από αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα είχαν γίνει συνεργάτες τους».

«Δεν περνά μέρα που τα “λουλούδια” που ανθίζουν στον κήπο του κ. Τσίπρα να μην κάνουν επίδειξη χυδαιότητας. Μετά το χθεσινό παραλήρημα κατά του πρωθυπουργού, σήμερα ο κ. Πολάκης συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με απαράδεκτες συκοφαντίες κατά μιας ολόκληρης παράταξης», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της ΝΔ.

Στη συνέχεια σημειώνει: «Η Νέα Δημοκρατία είναι περήφανη για την ιστορία της και δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Πολάκη σε αυτό το διχαστικό εμφυλιοπολεμικό κρεσέντο. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να καλύπτει τη χυδαιότητα στο όνομα της πολυφωνίας: ή θα τον διαγράψει ή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι το alter ego του λέει όσα εκείνος δεν θέλει να πει».

Το επίμαχο tweet του Παύλου Πολάκη

To tweet που έκανε ο Παύλος Πολάκης και προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει: Σαν σήμερα ιδρύθηκε.

Τιμή και δόξα σε αυτούς που ελευθέρωσαν τη χώρα από τη Γερμανική κατοχή, όταν οι φυσικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι ενός μεγάλου κομματιού από αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα ήταν γίνει συνεργάτες τους!

Οι προδότες ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ στην Αριστερά».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Οργή ΝΔ με tweet του Πολάκη για τη γερμανική κατοχή – Ζητά τη διαγραφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ"

Αποσύρεται μαρμελάδα με το φόβο ύπαρξης σπασμένου γυαλιού

Η Marks & Spencer Greece, σε συνεργασία και επικοινωνία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, προχώρησε άμεσα και έχει ολοκληρώσει πλήρως διαδικασία προληπτικής απόσυρσης όλων των προϊόντων με κωδικό «ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ 340ΓΡ» που διατίθενται στα καταστήματα και τμήματα Marks  Spencer Food στην Ελλάδα.

Αυτό, γίνεται σε συνέχεια μεμονωμένου περιστατικού που αφορά σε εντοπισμό ξένου σώματος (θραύσματος γυαλιού) στο εν λόγω προϊόν (αριθμός παρτίδας H 1208 και ημερομηνία λήξης 07/2022), με σκοπό τον επανέλεγχο όλων των συσκευασιών.

Αναλυτικά Στοιχεία για το προϊόν που ανακαλείται:

Με ανακοίνωσή της, η Marks & Spencer Ελλάδος καλεί όσους πελάτες έχουν ενδεχομένως στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν να το προσκομίσουν σε οποιοδήποτε κατάστημα Marks & Spencer, με σκοπό την πλήρη επιστροφή χρημάτων, χωρίς να απαιτείται η επίδειξη της απόδειξης αγοράς.

«Η προστασία και ασφάλεια των καταναλωτών, καθώς και η διασφάλιση της ύψιστης ποιότητας των προϊόντων που προσφέρει, είναι κυρίαρχη προτεραιότητα για τη Marks & Spencer σε όλο τον κόσμο.

Η Εταιρεία διαθέτει προϊόντα που παράγονται αποκλειστικά και μόνο μέσα από ηθικές και ασφαλείς διαδικασίες που εξασφαλίζουν τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας, χωρίς συμβιβασμούς σε θέματα ασφάλειας, σε κάθε στάδιο παραγωγής και διάθεσης.

Η Marks & Spencer Ελλάδος ευχαριστεί όλους τους καταναλωτές για την κατανόησή τους. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με µε την εξυπηρέτηση πελατών στην Τηλεφωνική Γραμμή: 211 108 7300».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσύρεται μαρμελάδα με το φόβο ύπαρξης σπασμένου γυαλιού"

Χατζηδάκης: Πολυτραυματίας ο ΕΦΚΑ - Απαιτούνται παρεμβάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων

Ως «πολυτραυματία» χαρακτήρισε τον ΕΦΚΑ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης υπογραμμίζοντας πως το υπό συζήτηση νομοσχέδιο στη Βουλή επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του οργανισμού που ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους.

«Παρεμβαίνουμε στην διοίκηση για να προσελκύσουμε ικανά στελέχη που θα δεχθούν την πρόκληση για ανάταξη του οργανισμού. Την ίδια λογική βάζουμε και στις παρακάτω βαθμίδες εισάγοντας κίνητρα για όσους εξυπηρετούν τους πολίτες και βάζοντας ελέγχους για όσους δεν κάνουν καλά την δουλειά τους» είπε ο κ. Χατζηδάκης για να απευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας «σας χαρίζουμε τους γραφειοκράτες, τις συντεχνίες και τους συνδικαλιστές σας. Εμείς θα είμαστε με την κοινωνία. Χαϊδεύετε μια μειοψηφία του ΕΦΚΑ. Εγώ δεν σκέφτομαι τους συνδικαλιστές αλλά τους πολίτες που διαμαρτύρονται για τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Δεν κατηγορώ κανένα. Φταίνε οι κυβερνήσεις και πολιτικές και βεβαίως φταίνε και κάποιοι που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους».

Ο υπουργός απάντησε και στην κριτική της αντιπολίτευσης περί απόπειρας εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ εξηγώντας πως το νομοσχέδιο προβλέπει την σύσταση δημόσιας εταιρείας για την αξιοποίηση των ακινήτων την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προβλέψει την εμπλοκή ιδιωτών.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης απαντώντας στην κριτική που του άσκησε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας για την ΔΕΗ είπε «είστε επιστήμονες στο ψέμα. Αυτό κάνατε και σήμερα. Η ΔΕΗ επι Σαμαρά είχε μετοχή 7 ευρώ και την πήγατε στο 1 ευρώ. Με βάση την έκθεση ορκωτού λογιστή είχε συνομολογηθεί ότι αν δεν λαμβάνονταν έκτακτα μέτρα που εμείς λάβαμε το 2019 η ΔΕΗ θα έκλεινε και θα είχαμε καταστροφή για την εθνική οικονομία».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετήσει στην διοίκηση του Υπερταμείου «golden boys» με απολαβές 350 χιλ ευρώ το έτος και την ίδια στιγμή προχωρούσε με 17 μειώσεις συντάξεων και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χατζηδάκης: Πολυτραυματίας ο ΕΦΚΑ - Απαιτούνται παρεμβάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων"

Κορονοϊός: Τι ηλικίες είχαν οι 93 νεκροί του 24ώρου – Οι 4 ήταν από 30 έως 49 ετών

Εξακολουθεί να «θερίζει» ζωές στη χώρα μας ο κορονοϊός, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, 17.02.2022, ο ΕΟΔΥ, 93 συμπολίτες μας πέθαναν σε μόλις 24 ώρες…

Ακόμη μια μέρα, λοιπόν, που συμπολίτες μας χάνουν τη μάχη κατά δεκάδες, με την θλιβερή λίστα να αυξάνεται συνεχώς.

Μάλιστα, τις τελευταίες 24 ώρες δυστυχώς χάσαμε και νεότερους ανθρώπους, καθώς όπως φαίνεται από την λίστα του ΕΟΔΥ, δύο από τους 93 νεκρούς ήταν στην ηλικιακή ομάδα 30-39, ενώ ακόμη δύο στην ηλικιακή ομάδα 40-49.

Κάτω των 60 ετών ήταν επίσης οκτώ συνάνθρωποί μας που πέθαναν, ενώ σε ηλικίες 70 ετών και άνω καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι…

Κορονοϊός: Δείτε την λίστα

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Τι ηλικίες είχαν οι 93 νεκροί του 24ώρου – Οι 4 ήταν από 30 έως 49 ετών"

Κορωνοϊός: 93+1 θάνατοι από Covid-19 και 19.504 κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.504, εκ των οποίων 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.255.421, εκ των οποίων 49.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 363 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.187 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εγιναν συνολικά 305.383 τεστ, τα 25.994 μοριακά και τα 279.389 rapid με τη θετικότητα στο σύνολο των τεστ να φτάνει το 6,39% έναντι 5,88% χθες με ανάλογο αριθμό ελέγχων.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 6.062 στην Αττική (5.918 χθες).
  • 2.112 στην Θεσσαλονίκη (2.140 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 744 από την Ανατολική Αττική (717 χθες).
  • 986 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (886 χθες).
  • 233 από τη Δυτική Αττική (206 χθες).
  • 879 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (871 χθες).
  • 1.601 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.569 χθες).
  • 682 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (704 χθες).
  • 829 από τον Πειραιά (883 χθες).
  • 108 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (82 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 66 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 3 στο Άγιο Όρος
  • 314 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 14 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 143 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 141 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 107 στην ΠΕ Άρτας.
  • 845 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 159 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 37 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 118 στην ΠΕ Δράμας.
  • 231 στην ΠΕ Έβρου.
  • 348 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 7 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 84 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 269 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 106 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 941 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 31 στην ΠΕ Θάσου.
  • 69 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 44 στην ΠΕ Θήρας
  • 4 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 12 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 403 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 222 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 93 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 124 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 25 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 91 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 19 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 234 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 68 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 178 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 217 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 262 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 106 στην ΠΕ Κω.
  • 98 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 515 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 140 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 212 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 58 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 27 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 266 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 389 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 3 στην ΠΕ Μήλου.
  • 57 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 59 στην ΠΕ Νάξου.
  • 192 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 25 στην ΠΕ Πάρου.
  • 248 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 154 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 124 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 130 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 201 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 251 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 140 στην ΠΕ Σάμου.
  • 167 στην ΠΕ Σερρών.
  • 10 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 34 στην ΠΕ Σύρου.
  • 10 στην ΠΕ Τήνου.
  • 228 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 201 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 46 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 44 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 154 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 402 στην ΠΕ Χανίων.
  • 142 στην ΠΕ Χίου.
  • 379 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (367 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 93, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκε άλλη μια απώλεια. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.095 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 484 (χθες 485). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 86.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 359 (74.17%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (25.83%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.180 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 375 (ημερήσια μεταβολή -16.29%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 377 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 93+1 θάνατοι από Covid-19 και 19.504 κρούσματα"

Η Ρωσία απέλασε τον αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ στην Μόσχα

Η αμερικανική πρεσβεία στην Ρωσική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως o αναπληρωτής πρέσβης των ΗΠΑ Μπαρτ Γκόρμπαν απελάθηκε από την Ρωσία, αλλά δεν έγιναν άμεσα σαφείς οι λόγοι της απέλασης του.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Ρωσία απέλασε τον αναπληρωτή επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής Μπαρτ Γκόρμαν, ο οποίος ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία της πρεσβείας και βασικό μέλος της ομάδας της», αναφέρεται σε δήλωση της αμερικανικής πρεσβείας.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν διάφορες εκδοχές για να απαντήσουν στην κίνηση αυτή της Ρωσίας, δήλωσε η πρεσβεία προς το πρακτορείο TASS. «Ο Ρώσος αναπληρωτής πρέσβης έφυγε πρόσφατα στο πλαίσιο μιας εναλλαγής, καθώς η θητεία του έληξε τον Ιανουάριο. Οι ενέργειες της Ρωσίας κατά του αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ ήταν αδικαιολόγητες, θεωρούμε πως η κίνηση αυτή επιβαρύνει τις σχέσεις και διερευνούμε πιθανές επιλογές για απάντηση», δήλωσε η αμερικανική διπλωματική αποστολή.

Η πρεσβεία υποστηρίζει ότι η βίζα που διέθετε ο αναπληρωτής επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής εξακολουθούσε να είναι σε ισχύ. «Η θητεία του αναπληρωτή πρέσβη Γκόρμπαν δεν είχε ακόμη λήξει: είχε ακόμη βίζα σε ισχύ και βρισκόταν στη Ρωσία για λιγότερο από τρία χρόνια» δήλωσε η αμερικανική πρεσβεία.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρωσία απέλασε τον αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ στην Μόσχα"

Τετράωρη στάση εργασίας την Παρασκευή στα δημόσια νοσοκομεία

Τετράωρη στάση εργασίας αύριο από τις 7 έως τις 11 το πρωί και συγκέντρωση στις 9 έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκηρύσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Καταθέτει πρόταση «διπλασιασμού του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και επέκταση σε όλες τις ειδικότητες των υγειονομικών με κατηγοριοποίηση», κάνοντας λόγο για «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να περικόψει το συγκεκριμένο επίδομα».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τετράωρη στάση εργασίας την Παρασκευή στα δημόσια νοσοκομεία"

ΟΑΣΘ: Να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας των εργαζομένων ζητά η διοίκηση

Να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζόμενων του ΟΑΣΘ ζητά η διοίκηση της εταιρείας.

Η στάση εργασίας, την οποία η διοίκηση του Οργανισμού χαρακτηρίζει «αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη», είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί.

Ο ΟΑΣΘ αναφέρει πως ήδη κινεί τις νομικές διαδικασίες, προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει ξεκάθαρα το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο, ενώ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού.

Η στάση εργασίας γίνεται με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει από το 2019.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΘ: Να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας των εργαζομένων ζητά η διοίκηση"

Νέο οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη – Τον χτυπούσαν με πτυσσόμενο γκλοπ (video)

Νέο επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ομάδα ατόμων εντόπισε οπαδό που βρισκόταν εντός κομμωτηρίου, στην οδό Χανίων.

Τον έβγαλαν από το κατάστημα και άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα. Ένας από τους δράστες της επίθεσης έβγαλε πτυσσόμενο γκλοπ και χτύπησε το θύμα στα πόδια.

Οι δράστες αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Έρευνα για το περιστατικό διενεργείται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη – Τον χτυπούσαν με πτυσσόμενο γκλοπ (video) "

Παυλάκης: Κακώς ανοίγουν τα πάντα, λάθος το μήνυμα

Η κοινωνία στην Ελλάδα έχει αποφασίσει να το ρισκάρει και να ανοίξει, όπως και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

«Παρά τις ανακοινώσεις ότι πέφτουν όλα», καταγράφονται 70-100 θάνατοι καθημερινά, ενώ τα κρούσματα παραμένουν γύρω στις 20.000 την ημέρα, η καμπύλη δεν πέφτει.

«Ο ιός έχει ελεύθερο πεδίο να μολύνει και να συνεχίζει να επεκτείνεται» τόνισε. «Κάθε ημέρα ο ιός βρίσκει κάποιους από τους πάρα πολλούς που έχουμε στην Ελλάδα που είναι ευάλωτοι και τους οδηγεί στο νοσοκομείο».

«Το 1/4 των ανθρώπων που πεθαίνουν, σε πάρα πολλές κοινωνίες, είναι οικονομικά ενεργοί, σε ηλικίες κάτω των 65 ετών, είναι ένα τεράστιο νούμερο, δεν είναι μόνο οι 90άρηδες που πεθαίνουν», ξεκαθάρισε.

Το να ανοίγουμε τα πάντα με 20.000 κρούσματα και 80-100 θανάτους στέλνει το λάθος μήνυμα στην κοινωνία, τόνισε.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλάκης: Κακώς ανοίγουν τα πάντα, λάθος το μήνυμα"

e-ΕΦΚΑ: Εκτός λειτουργίας αύριο οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, δείτε τις ώρες

Λόγω εργασιών που θα εκτελέσει η ΗΔΙΚΑ, την Παρασκευή  18 Φεβρουαρίου 2022, μεταξύ των ωρών 15:00 και 16:00, δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, 

«Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι αύριο Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, μεταξύ των ωρών 15:00 και 16:00, δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, λόγω εργασιών που θα εκτελέσει η ΗΔΙΚΑ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " e-ΕΦΚΑ: Εκτός λειτουργίας αύριο οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, δείτε τις ώρες"

Καταδικάστηκαν οι γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δικάστηκαν την Πέμπτη οι δύο γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Στη μία περίπτωση ο 43χρονος πατέρας ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι στέλνει το παιδί του σχολείο όμως λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορεί να φοράει μάσκα και να κάνει ρινικό τεστ και οι υπεύθυνοι του σχολείου δεν το δέχονται.

Στη δεύτερη περίπτωση ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και 500 ημερήσιες μονάδες προς 1 ευρώ η ημέρα, με τριετή αναστολή, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και 200 ημερήσιες μονάδες προς 10 ευρώ την ημέρα.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδικάστηκαν οι γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο"

Ρόδος: 42χρονος πατέρας καταδικάστηκε για παραβίαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης του παιδιού του στο σχολείο

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 42χρονο ημεδαπό, κάτοικο Ιαλυσού, που κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων για παραβίαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική» την 14η Φεβρουαρίου 2022 ο 42χρονος εμφανίστηκε στο ΑΤ Ιαλυσού στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και δήλωσε ότι ασκεί την επιμέλεια της κόρης του μαθήτριας της δευτέρας δημοτικού και συνεχίζει ακόμη να μην πηγαίνει σχολείο.

Απολογούμενος δήλωσε ότι η κόρη του δεν παρακολουθεί τα μαθήματα γιατί αρνείται να φοράει μάσκα, προσκομίζοντας και γνωμάτευση ειδικού παιδίατρου.
Κατέστησε ειδικότερα σαφές ότι δεν είναι αρνητής του κορωνοϊού, ούτε και της μάσκας, αλλά το παιδί αρνείται να την δεχθεί.

Τόνισε εξάλλου ότι δεν αμέλησε τα μαθήματα και ότι έχει προσλάβει αδιόριστη δασκάλα που το διδάσκει καθημερινά.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου δέχτηκε το γεγονός ότι το παιδί του δεν παρακολούθησε τα προβλεπόμενα μαθήματά του στο σχολείο, πλην όμως αυτό, όπως υποστήριξε και με δικόγραφο αυτοτελών ισχυρισμών του συνηγόρου του κ. Δήμου Μουτάφη, δεν οφείλεται σε οποιαδήποτε δική του άρνηση ή ανυπακοή αλλά αποκλειστικά και μόνο σε διαταραχή που αντιμετωπίζει το παιδί του, δυνάμει της οποίας δεν δέχεται να προσαρμοστεί σε κανόνες και περιστάσεις, όπως εν προκειμένω να προσαρμοστεί με την αυτονόητη υποχρέωση χρήσης ιατρικής μάσκας.

Ειδικότερα, όπως τόνισε τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, επιθυμούν διακαώς να παρακολουθεί το παιδί  τα μαθήματά του στο σχολείο.

Εντούτοις το τελευταίο αρνείται επίμονα να φορέσει κάθε μορφής μάσκα παρά τις συνεχείς παρενέσεις τους ακόμα και πιέσεις μας για αυτό.

Οι προσπάθειές τους, όπως είπε, δε έχουν εξαντλήσει κάθε επίπεδο αυστηρότητας και πίεσης, χωρίς βέβαια να έχουν φτάσει στα όρια της βίας.

Επισημαίνουν δε ότι αυτή η ιδιαιτερότητα του παιδιού δεν εστιάζεται μόνο στην χρήση μάσκας, αλλά και σε πολλές άλλες εν γένει συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα η άσκηση ιατρικών πράξεων τις οποίες αρνείται πεισματικά και μετ’ επιτάσεως.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται εξάλλου και με ιατρική βεβαίωση παιδίατρου.

Για αυτόν τον λόγο, αναγκαστήκαν να απευθυνθούν σε ιδιωτική δασκάλα, η οποία καθημερινά διδάσκει το παιδί στο σπίτι.

Μάλιστα κατά την παρακολούθηση των μαθημάτων, οι ίδιοι ζήτησαν από την δασκάλα να φοράει διαρκώς μάσκα για την προστασία του παιδιού.

Επεσήμανε δε ότι δεν είναι αρνητής του κορωναϊού, έχει νοσήσει τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, όσο και το ίδιο το παιδί και γνωρίζουνε πολύ καλά την επικινδυνότητά του και την αναγκαιότητα των μέτρων.

dimokratiki

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: 42χρονος πατέρας καταδικάστηκε για παραβίαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης του παιδιού του στο σχολείο"

Νέα υπόθεση Ραγιάν: 9χρονο αγόρι εγκλωβισμένο σε πηγάδι στο Αφγανιστάν εδώ και δύο ημέρες

Ένα 9χρονο αγόρι βρίσκεται εγκλωβισμένο από την Τρίτη σε ένα στεγνό πηγάδι, σε βάθος 25 μέτρων σε χωριό της επαρχίας Ζαμπούλ στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, θυμίζοντας τη συγκλονιστική υπόθεση με τον μικρό Ραγιάν που μετά από πολυήμερη επιχείρηση διάσωσής του πέθανε σε πηγάδι στο Μαρόκο.

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (17/2) από επίσημη πηγή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τη διάσωσή του.

«Μια ομάδα βρίσκεται εκεί με ένα ασθενοφόρο, οξυγόνο και άλλα απαραίτητα» για τη διάσωση του παιδιού, «η υγεία του οποίου είναι καλή και καμία φορά ζητά νερό και φαγητό», ανέφερε στο Twitter ο Αμπντουλά Αζάμ, γραμματέας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, του Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ.

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες το παιδί έπεσε στο πηγάδι δεν είναι γνωστές.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από βίντεο – «Θα συνεχίσω να μιλάω»

Σήμερα βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το αγόρι, που ονομάζεται Χαϊντάρ, να φορά ένα μπλε πουλόβερ και να είναι καθισμένος στον πάτο του πηγαδιού, με την πλάτη του να ακουμπά στα τοιχώματα. Το αγόρι φαίνεται να μπορεί να κινήσει λίγο τα χέρια του και το πάνω μέρος του σώματός του. Επίσης στο βίντεο φαίνεται μια λάμπα που βρίσκεται μπροστά του και φωτίζει το πηγάδι, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Σοχάκ.

Οι εικόνες αυτές τραβήχτηκαν με μια κάμερα που έριξαν στο πηγάδι δεμένη με σκοινί. Σε ένα από τα βίντεο ακούγεται το παιδί να κλαίει και να στενάζει και σε ένα άλλο να μιλά με τον πατέρα του.

«Χάινταρ μίλα μου, προσπαθούμε να σε βγάλουμε. Είσαι καλά, γιε μου; Μίλα μου, μην κλαις, προσπαθούμε να σε βγάλουμε», λέει ο πατέρας του. «Εντάξει, θα συνεχίσω να μιλάω», του απαντά ο 9χρονος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα υπόθεση Ραγιάν: 9χρονο αγόρι εγκλωβισμένο σε πηγάδι στο Αφγανιστάν εδώ και δύο ημέρες"

Κορονοϊός: Το Ισραήλ καταργεί από σήμερα το “πράσινο πάσο”

Το Ισραήλ καταργεί από σήμερα “το πράσινο πάσο” για την είσοδο σε κάποιους δημόσιους χώρους, χαλαρώνοντας κι άλλο τους περιορισμούς που είχε επιβάλει καθώς παρατηρείται μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων της covid-19.

Η κορύφωση του κύματος της επιδημίας που οφειλόταν στο ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού ήρθε περίπου στα τέλη Ιανουαρίου στο Ισραήλ, με τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων να φτάνει το ρεκόρ των 85.000. Έκτοτε οι μολύνσεις μειώθηκαν και χθες καταγράφηκαν περίπου 21.000.

Το κύμα έχει σπάσει”, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ στην αρχή μιας συνομιλίας με αξιωματούχους της υγείας για την κατάσταση της πανδημίας, ενώ πρόσθεσε ότι καταργείται εντελώς το πράσινο πάσο, που χορηγούνταν σε όσους είχαν εμβολιαστεί κατά της covid-19, είχαν αναρρώσει ή είχαν αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Ήδη οι κανόνες για το πράσινο πάσο είχαν χαλαρώσει στις 4 Φεβρουαρίου. Από τότε το υγειονομικό αυτό πάσο ήταν απαραίτητο μόνο για την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα και κέντρα εκδηλώσεων.

Στη διάρκεια του προηγούμενου κύματος της covid-19 το Ισραήλ υιοθέτησε την πολιτική “Ζούμε με την covid”. Με αυτό τον τρόπο η οικονομία της χώρας συνέχισε να λειτουργεί και τα σχολεία να παρέμειναν ανοικτά. Ωστόσο παρατηρήθηκαν κάποια προβλήματα σε διάφορους τομείς της οικονομίας λόγω του μεγάλου αριθμού των εργαζομένων, των μαθητών και των καθηγητών που απουσίαζαν λόγω κορονοϊού ή αναγκάζονταν να μπουν σε καραντίνα λόγω επαφής με κρούσμα.

Ο Μπένετ επεσήμανε ότι οι γονείς θα εξακολουθήσουν να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ στα παιδιά τους δύο φορές την εβδομάδα, ενώ η επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού τεστ εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική για την επίσκεψη σε οίκους ευγηρίας.

Αν και η Όμικρον προκάλεσε αναλογικά λιγότερα σοβαρά κρούσματα και θανάτους από τα προηγούμενα στελέχη, ο τεράστιος αριθμός των μολύνσεων και μόνο έφερε στα όριά του το σύστημα υγείας της χώρας, επηρεάζοντας την ποιότητα της φροντίδας.

Το Ισραήλ, μια χώρα 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει από την αρχή της πανδημίας 3,5 εκατομμύρια κρούσματα covid-19 και περισσότερους από 9.700 θανάτους. Κάποιοι επιστήμονες εκτιμούν ότι έως και ο μισός πληθυσμός της χώρας προσβλήθηκε από το Όμικρον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Το Ισραήλ καταργεί από σήμερα το “πράσινο πάσο”"

Ποινική δίωξη στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό κατ' εξακολούθηση - Τον καταγγέλλουν 4 γυναίκες

Στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης κατά του ηθοποιού Λάμπρου Φιλίππου και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Σε βάρος του εν λόγω ηθοποιού, ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά και στο εξωτερικό, είχαν κατατεθεί τέσσερις καταγγελίες από γυναίκες, εκ των οποίων οι δύο ήταν αδελφές. Μάλιστα, η μια από τις αδελφές είναι καταξιωμένη ηθοποιός με διεθνή καριέρα.

Πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά ηθοποιό, ο οποίος διώκεται πλέον ποινικά για σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Πλέον, μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος και θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Για την υπόθεση είχε προηγηθεί από την εισαγγελία πολύμηνη έρευνα, κατά την οποία οι καταγγέλλουσες ανέφεραν ότι υπέστησαν άγρια σεξουαλική κακοποίηση από τον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος σήμερα καλλιτέχνης στο πλαίσιο της έρευνας, αρνήθηκε με τις έγγραφες εξηγήσεις του, όσα του αποδίδονται οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν. Ένας από τους ισχυρισμούς που φέρεται να προέβαλλε ήταν ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί! Ακολούθησε όμως και νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων των θυμάτων που επέμειναν πως ό,τι έγινε ήταν με τη βία και χωρίς τη συναίνεσή τους.

78112201_l

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες με την εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε, αρχειοθετούνται πάντως τέσσερις πράξεις που έχουν επίσης καταγγελθεί από τα θύματα. Αυτό, ωστόσο, που βάρυνε για την άσκηση της δίωξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διαχρονική δράση του κατηγορουμένου, η οποία φέρεται να ξεκινά 2008 και να εκτείνεται έως το 2015, αλλά και η πληθώρα των καταγγελιών σε βάρος. Μάλιστα στη δικογραφία εκτός από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρικές καταθέσεις και άλλων γυναικών που έχουν τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική δράση.

Οι καταγγελίες

Όπως είχε γράψει το «ΘΕΜΑ» από τον Νοέμβριο του 2021, σε βάρος του ηθοποιού Λάμπρου Φιλίππου έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις για βιασμούς, με την μια εξ’ αυτών να προέρχεται από καταξιωμένη ηθοποιό με συμμετοχές σε ταινίες βραβευμένων σκηνοθετών και την αδελφή της. Τα όσα αναφέρουν στη μήνυσή τους οι δύο αδελφές προκαλούν σοκ. Κάνουν λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο σήμερα κατηγορούμενο, κατά το χρονικό διάστημα 2008 – 2014, ενώ και οι δυο ήταν ανήλικες -η μια 15 και ή άλλη 14 ετών - και κατοικούσαν ακόμη στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η μικρότερη αδελφή, καταγγέλλει ότι το 2012 οδηγήθηκε σε ψυχικό τέλμα και αδιέξοδο, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τα όσα βίωνε στα χέρια του μηνυόμενου ηθοποιού. Η κοπέλα περιγράφει ότι υπέστη κακοποίηση από το συγκεκριμένο πρόσωπο, όχι μόνο σεξουαλική αλλά και ψυχολογική. Επιπρόσθετα, στα δικόγραφα που έχουν καταθέσει στην εισαγγελία οι δύο αδελφές εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι ο 40χρονος έχει κακοποιήσει και άλλα γυναίκες, οι οποίες μετά το δικό τους παράδειγμα θα βρουν το θάρρος και το κουράγιο να τον καταγγείλουν και εκείνες.

Ακολούθησαν δε και άλλες μηνύσεις σε βάρος του ηθοποιού από άλλες γυναίκες που καταγγέλλουν και εκείνες ότι υπήρξαν θύματά του. Οι μηνύτριες εγκαλούν τον ηθοποιό, όπως και οι δυο αδελφές, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για συστηματική κακοποίησή τους.

Οι μηνύσεις

Σε κοινή μήνυση που κατέθεσαν κατά του 40χρονου τον Ιούλιο του 2021, οι δύο αδελφές αναφέρουν ότι βιάστηκαν και οι δύο από τον ηθοποιό σε ηλικία κατά την οποία ήταν ανήλικες, η μία 15 και η άλλη 14 ετών. Οι καταγγέλλουσες κάνουν λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο κατά το χρονικό διάστημα 2008-2014. Μάλιστα, η μικρότερη αναφέρει ότι το 2012 επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τη σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον μηνυόμενο.

 «Τον ερωτεύτηκα και συνάψαμε ερωτικό δεσμό. Δυστυχώς, βίωσα μια τοξική και κακοποιητική σχέση, τόσο ψυχολογικά όσο και ερωτικά-σεξουαλικά», φέρεται να έχει καταθέσει νεαρή γυναίκα αναφέροντας ότι το καλοκαίρι του 2008 ο 40χρονος τη βίασε σε ηλικία 15 ετών

Σε κατάθεση που έχει δώσει η μία από τις αδελφές στις Αρχές επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλλει σε βάρος του 40χρονου με τη μήνυσή της. Οπως αναφέρει, γνώρισε τον ηθοποιό κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στην οποία συμμετείχε και ούσα η ίδια μόλις 15 ετών κολακεύτηκε από το «ενδιαφέρον» που της έδειξε. «Τον ερωτεύτηκα και συνάψαμε ερωτικό δεσμό. Δυστυχώς, βίωσα μια τοξική και κακοποιητική σχέση, τόσο ψυχολογικά όσο και ερωτικά-σεξουαλικά», φέρεται να έχει καταθέσει η νεαρή γυναίκα αναφέροντας ότι το καλοκαίρι του 2008 ο 40χρονος τη βίασε πρώτη φορά μέσα στο διαμέρισμά του. «Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και, ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε...» περιέγραψε η ίδια. Μάλιστα, στην κοινή μήνυσή τους οι δύο αδελφές φέρονται να δηλώνουν βέβαιες ότι ο 40χρονος έχει κακοποιήσει και άλλα γυναίκες, οι οποίες μετά το δικό τους παράδειγμα θα βρουν το θάρρος και το κουράγιο να τον καταγγείλουν και εκείνες.

«Με χτυπούσε με χαστούκια και γροθιές και μου δάγκωνε το στόμα. Μου έπιανε τον λαιμό και τον έσφιγγε, κόβοντάς μου την αναπνοή», εξιστορεί στη μήνυσή της ηθοποιός η οποία καταγγέλλει πως και εκείνη υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον 40χρονο

Η δεύτερη μήνυση κατά του 40χρονου κατατέθηκε επίσης τον περασμένο Ιούλιο και προέρχεται από γυναίκα επίσης ηθοποιό, η οποία καταγγέλλει πως και εκείνη υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον μηνυόμενο. Η πρώτη φορά, όπως αναφέρει, ήταν τον Απρίλιο του 2014 και η δεύτερη το φθινόπωρο του 2015. «Με χτυπούσε με χαστούκια και γροθιές και μου δάγκωνε το στόμα. Μου έπιανε τον λαιμό και τον έσφιγγε, κόβοντάς μου την αναπνοή», εξιστορεί στη μήνυσή της η ηθοποιός υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν η ίδια σε θέση να τον αποτρέψει, καθώς την είχε ακινητοποιήσει με την υπέρτερη σωματική του δύναμη.

Τέλος, η τρίτη μήνυση κατά του 40χρονου κατατέθηκε τον περασμένο Αύγουστο από 28χρονη γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι γνωρίστηκε με τον ηθοποιό το 2013. Οπως αναφέρει, ο ηθοποιός θέλησε να τη βοηθήσει εν όψει εξετάσεων που θα έδινε σε δραματική σχολή. «Ενώ καθόμουν στην καρέκλα του γραφείου και απήγγειλα, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε από τον καναπέ κάνοντάς μου νόημα να συνεχίσω και ήρθε από πίσω μου», περιγράφει, μεταξύ άλλων, στη μήνυσή της η 28χρονη για να ξεδιπλώσει στη συνέχεια και εκείνη ένα εφιαλτικό σκηνικό: «Ξαφνικά όμως ο εγκαλούμενος κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό μου και προχώρησε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό. Ενώ είχα ξεσπάσει σε λυγμούς, εκείνος μου είπε ότι πρέπει να πάω σε ψυχολόγο να δουλέψω τη σχέση μου με τον πατέρα μου».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ποινική δίωξη στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό κατ' εξακολούθηση - Τον καταγγέλλουν 4 γυναίκες"

Σύμβουλος Ερντογάν προς Μητσοτάκη : ¨Εσύ σε πόλεμο με την Τουρκία 100% θα χάσεις¨…

Ο Μεσούτ Χακκί Τζασίν είναι σύμβουλος του Ερντογάν.

Τα λέμε για να καταλάβουν κάποιοι πως αυτά δεν τα λέει κάποιος τυχαίος ακραίος αλλά ένας ακραίος που όμως είναι δίπλα στον Ερντογάν.

Μεταξύ άλλων στο βίντεο ακούγεται να λέει και τα εξής :

¨Συνέχεια το λέω στους κεφάλες τους Έλληνες, στον Μητσοτάκη και στην κομπανία του
Ελάτε να ψαρέψουμε τσιπούρες στο Αιγαίο. Εσύ σε πόλεμο με την Τουρκία 100% θα χάσεις.
Οι Αμερικανοί που δεν μπορούν να σώσουν την Ουκρανία,  θα σώσουν εσένα ;

Μα υπάρχει και η λογική. Εσύ τι δουλειά έχεις και πας στο Καστελόριζο και μας προκαλείς ;

Αγοράζουν αεροσκάφη Ραφάλ, αγοράζουν τους πολύ σημαντικούς πυραύλους που εκτοξεύουν τα Ραφάλ, αγοράζουν πυραύλους Κρούζ, ελικόπτερα Απάτσι, ελικόπτερα Κιόβα, πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, μα τι θα τα κάνεις τόσα όπλα εσύ ;

Μην κοιτάτε που δώσαμε τα νησιά τότε που ήμασταν αδύναμοι
Σήμερα δεν υπάρχει εκείνη η Τουρκία. Για αυτό τον λόγο η Ελλάδα θα χάσει όλα εκείνα που κέρδισε
Αυτό πρέπει να το εξηγήσουμε στους κεφάλες και αυτοί δεν καταλαβαίνουν από λόγια αλλά μόνο από την δύναμη¨

tourkikanea 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύμβουλος Ερντογάν προς Μητσοτάκη : ¨Εσύ σε πόλεμο με την Τουρκία 100% θα χάσεις¨…"

Ηλικιωμένη προσπάθησε να κλέψει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ: «Κλαίει, δεν μιλάει, τρέμει μην το μάθουν τα παιδιά της»

Στο πλευρό της 65χρονης γυναίκας από το Καματερό που επιχείρησε το περασμένο Σάββατο να αφαιρέσει τρόφιμα αξίας γύρω στα 40 ευρώ από γνωστή πολυεθνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ίλιον σπεύδει ο δήμαρχος του δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού Σταύρος Τσίρμπας.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Καματερού στο protothema.gr η γυναίκα είναι σε σοκ, κλαίει συνέχεια, ενώ από ντροπή επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία της: «Από την πρώτη στιγμή είμαστε στο πλευρό της. Η γυναίκα ζητάει την ανωνυμία της και παρακαλώ να μην μας πιέζει κανένας ώστε να αποκαλύψουμε τα στοιχεία της διότι εμείς εδώ ως δήμος δεν θα το κάνουμε. Όπως μου είπε η ίδια “Mπήκε ο διάολος μέσα μου” και πως ένα τραπέζι ήθελε να κάνει στα παιδιά της και δεν είχε χρήματα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σταύρο Τσίρμπα η γυναίκα αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες: «Η γυναίκα δυσκολεύεται, την έχουμε βοηθήσει και προηγούμενες φορές. Δεν βρίσκεται σε πλήρη ανέχεια. Κλαίει είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν θέλει να το μάθουν τα παιδιά της αυτό που έχει συμβεί. Γι' αυτό δεν θέλει να μαθευτεί το όνομά της γιατί φοβάται πως θα γίνει ρεζίλι στη γειτονιά. Εμείς θα την στηρίξουμε ξανά, τώρα ετοιμάζουμε να της στείλουμε πράγματα κι ό,τι χρειάζεται. Κοντά της βρίσκεται ψυχολόγος και την έχω ενημερώσει πως δικός μας δικηγόρος θα αναλάβει την περίπτωση της. Ο δήμος θα αναλάβει την μήνυση αυτή».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ηλικιωμένη, επηρεασμένη από δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, επιχείρησε να κλέψει κάποια τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, το απόγευμα του Σαββάτου.
Οι υπεύθυνοι του καταστήματος κατάλαβαν την κίνηση της γυναίκας και, παρά τις παροτρύνσεις των υπολοίπων πελατών του σούπερ μάρκετ να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση». Τα προϊόντα, σύμφωνα με το OPEN κόστιζαν σχεδόν 40 ευρώ.

Ο υπεύθυνος κάλεσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι προσήγαγαν την 65χρονη στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Εκεί η γυναίκα αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να κλέψει γιατί αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, δεν έχει καθόλου χρήματα και ένα στεγαστικό δάνειο με πολύ μεγάλη ρύθμιση, το οποίο πληρώνει με τη σύνταξή της για να μην της πάρουν το σπίτι.

Οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από την ιστορία της γιαγιάς και αφού υπήρχαν και πελάτες που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό, θέλησαν να κλείσουν το θέμα χωρίς να προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το OPEN, οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ πίεσαν να ξεκινήσουν οι αστυνομικοί τη διαδικασία της μήνυσης σε βάρος της γυναίκας. Στη συνέχεια, γείτονες της ηλικιωμένης επικοινώνησαν με τους υπεύθυνους του σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση, αλλά η απάντηση που πήραν ήταν πως «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

Τελικώς, έγινε γνωστό ότι  το σούπερ μάρκετ δεν θα προχωρήσει σε μήνυση κατά της 65χρονης.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει από την ντροπή της

Γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας μίλησε στο OPEN και αποκάλυψε ότι η γυναίκα επιχείρησε να αυτοκτονήσει. «Παραλίγο να μας πάθει ζημιά το βράδυ. Πήρε τρία χάπια της πίεσης μαζεμένα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Προσπαθεί η γιαγιά να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός».

«Εγώ πήγα στο σουπερμάρκετ και τους μίλησα για την υπόθεση. Έμαθα πού μένει η γιαγιά και πήγα και τη βρήκα. Είναι κουλουριασμένη σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο».

Αναφορικά με την οικογένεια της γιαγιάς, η γειτόνισσα είπε ότι έχει δύο γιους. «Ο ένας είναι άνεργος, ο άλλος έχει τέσσερα παιδιά και παίρνει 950 ευρώ ενώ έχει και μεγάλο δάνειο». Σύμφωνα με την γειτόνισσα, η γυναίκα παίρνει σύνταξη 10.000 ευρώ σύνταξη τον χρόνο και έχει να πληρώσει 4.500 ευρώ δάνειο και άλλες 4.000 γιατί έχει πρόβλημα υγείας και κάνει θεραπεία που έρχεται από την Αμερική για να μπορεί να περπατάει.

«Την έχουμε με ηρεμιστικά. Μου είπε με κλάματα ότι πριν από έναν μήνα έστειλε επιστολή σε κάποιον μεγάλο παράγοντα ποδοσφαίρου και του ζητούσε βοήθεια γιατί κάποτε είχε εργαστεί στην ομάδα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλικιωμένη προσπάθησε να κλέψει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ: «Κλαίει, δεν μιλάει, τρέμει μην το μάθουν τα παιδιά της»"

Ρυμουλκούμενα: Σε ισχύ η νέα διαδικασία χορήγησης στοιχείων κυκλοφορίας

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 17 Φεβρουαρίου 2022, η νέα διαδικασία για την κυκλοφορία των ρυμουλκούμενων οχημάτων, η οποία προβλέπει τη χορήγηση ανεξάρτητης άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας, με βάση την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Με την παραπάνω Απόφαση (Β΄ 4966) επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα, καθώς έως σήμερα, τα ρυμουλκούμενα κυκλοφορούσαν χωρίς έντυπο άδειας κυκλοφορίας, αλλά με ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης, το οποίο συνδεόταν με συγκεκριμένο μηχανοκίνητο όχημα.

Πλέον, αποσυνδέεται η κυκλοφορία των ρυμουλκούμενων με συγκεκριμένο όχημα, με σκοπό τη διευκόλυνση της μεταφορικής δραστηριότητας.

Η διαδικασία προβλέπει ότι όσοι ιδιοκτήτες ρυμουλκούμενων κατηγορίας Ο1 κατέχουν ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης θα πρέπει εντός δύο ετών να μεταβούν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών, υποβάλλοντας τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην Απόφαση, κατά περίπτωση, με βάση το πλαίσιο που έχει εκδοθεί το ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης κάθε οχήματος.

Ειδικότερα:

Α) Όταν το ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης έχει εκδοθεί βάσει εθνικής έγκρισης τύπου ή έγκρισης τύπου ΕΕ, απαιτούνται:

  1. Αίτηση για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας
  2. Το πρωτότυπο σημείωμα ρυμούλκησης
  3. Τουλάχιστον τέσσερις έγχρωμες φωτογραφίες του οχήματος σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, με ανάλυση τουλάχιστον 640x480p, διαστάσεων 7×10 cm, ούτως ώστε στις δυο από αυτές να φαίνεται ευκρινώς η οπίσθια όψη του (φώτα, θέση πινακίδας κυκλοφορίας), η πλάγια και η εμπρόσθια όψη του (διάταξη σύνδεσης με το ρυμουλκό όχημα) και στις άλλες ο χαραγμένος αριθμός αναγνώρισης του οχήματος και το πινακίδιο του κατασκευαστή,
  4. Αποτύπωμα του 17/ψήφιου αριθμού αναγνώρισης του οχήματος στην περίπτωση που αυτός δύναται να αποτυπωθεί (π.χ. είναι εγχάρακτος ή ανάγλυφος)

Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται άμεσα η άδεια κυκλοφορίας και χορηγούνται κρατικές πινακίδες.

Β) Όταν το ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης έχει εκδοθεί βάσει της υπ’ αριθμ. οικ. 34075/3603/1999 (Β΄ 2117) υ.α., αρχικά κατατίθενται στην Υπηρεσία τα ανωτέρω 1 έως και 4 δικαιολογητικά της περίπτωσης Α).

Στη συνέχεια η Υπηρεσία χορηγεί 17ψηφιο νέο αριθμό αναγνώρισης του οχήματος, ο οποίος χαράσσεται με ευθύνη μηχανικού σε αυτό.

Τέλος, ο ενδιαφερόμενος καταθέτει εκ νέου στην Υπηρεσία τα επιπρόσθετα κάτωθι δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση της έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας και τη χορήγηση των κρατικών πινακίδων:

  1. βεβαίωση μηχανικού ότι χάραξε τον νέο αριθμό αναγνώρισης,
  2. νέες έγχρωμες φωτογραφίες, με ανάλυση τουλάχιστον 640x480p, διαστάσεων 7×10 cm, στις οποίες φαίνεται ο νέος εγχάρακτος αριθμός αναγνώρισης του οχήματος και το πινακίδιο του κατασκευαστή (θα πρέπει να φαίνεται η διακριτή γραφή του υπάρχοντος αριθμού αναγνώρισης) και
  3. το νέο αποτύπωμα του εγχάρακτου αριθμού αναγνώρισης του οχήματος.

Γ) Όταν το ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης έχει εκδοθεί βάσει της υπ’ αριθμ. 23780/1978 (Β΄ 42) υ.α. πριν την τροποποίησή της από την υπ’ αριθμ. οικ. 34075/3603/1999 (Β΄ 2117) υ.α., αρχικά κατατίθενται στην Υπηρεσία τα ανωτέρω 1 έως και 4 δικαιολογητικά της περίπτωσης Α) και η Υπηρεσία χορηγεί 17ψηφιο νέο αριθμό αναγνώρισης του οχήματος.

Στη συνέχεια, ο ενδιαφερόμενος απευθύνεται σε Μηχανικό, ο οποίος συντάσσει νέα δήλωση και χαράσσει τον νέο αριθμό αναγνώρισης.

Τέλος, ο ενδιαφερόμενος καταθέτει εκ νέου στην Υπηρεσία τη νέα δήλωση μηχανικού και τα επιπρόσθετα δικαιολογητικά (2) και (3) της περίπτωσης (Β) για την ολοκλήρωση της έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας και τη χορήγηση των κρατικών πινακίδων.

Κατά τη χορήγηση των αδειών κυκλοφορίας για την κατηγορία ρυμουλκούμενων ιδιωτικής χρήσης καταβάλλεται τέλος αδείας ως εξής:

  • Για την κατηγορία Ο1 θα καταβάλλεται το ποσό των 30 Ευρώ, με κωδικό παράβολου 2992 (κωδικός ανταλλακτικών πινακίδων), μέχρις ότου δημιουργηθεί αντίστοιχος κωδικός αδείας.
  • Για τις κατηγορίες Ο2 και άνω καταβάλλεται το αντίστοιχο τέλος αδείας που προβλέπεται για την κυκλοφορία ιδιωτικής χρήσης οχημάτων (75 ευρώ).

Τέλος, για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων ρυμουλκούμενων κατηγορίας Ο2 και άνω, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις προβλέψεις της Απόφασης (Β΄ 4966) και να απευθυνθούν στις κατά τόπου Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας, ανάλογα με την κατηγορία κάθε ρυμουλκούμενου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρυμουλκούμενα: Σε ισχύ η νέα διαδικασία χορήγησης στοιχείων κυκλοφορίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news