facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Βόρεια Μακεδονία: Τιμά τον Νίκο Κοτζιά στην επέτειο της ανεξαρτησίας της

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των τριάντα προσωπικοτήτων που το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και ο υπουργός Μπουγιάρ Οσμάνι αποφάσισαν να τιμήσουν, στο πλαίσιο της επετείου των 30 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας το 1991.

«Φέτος, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας γιορτάζει την 30ή επέτειο ανεξαρτησίας της, που κηρύχθηκε το 1991. Με την ευκαιρία αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, αποφάσισε να απονείμει διακρίσεις σε 30 ξένους ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πολιτικούς, διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες, γνώστες της χώρας και της περιοχής.

Με αυτήν την πράξη, προχωράμε σε μία συμβολική αναγνώριση της συμβολής τους στην εδραίωση της ανεξαρτησίας, της υποστήριξης και της βοήθειάς τους για την ολοκλήρωση της ευρωατλαντικής προοπτικής μας, καθώς και για την ενίσχυση της πολυεθνοτικής και πολυπολιτισμικής συνοχής της χώρας και της κοινωνίας μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Μεταξύ των τριάντα ξένων προσωπικοτήτων στους οποίους η Βόρεια Μακεδονία θα απονείνει διακρίσεις είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ο πρώην Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Τζόρτζ Ρόμπερτσον, ο πρώην ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρεια Μακεδονία: Τιμά τον Νίκο Κοτζιά στην επέτειο της ανεξαρτησίας της"

Σοκ στη Λαμία: Μάνα ξυλοκόπησε άγρια το 6χρονο παιδί της!

Η 33χρονη μητέρα συνελήφθη, ενώ το μόλις 6 ετών αγοράκι της διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα…

Τον ξυλοδαρμό ενός μικρού παιδιού ηλικίας 6 ετών είχαμε το βράδυ του Σαββάτου (5/6) σε κοινότητα της Λαμίας.

Η 33χρονη μητέρα φέρεται να γρονθοκόπησε και να χτύπησε στο κεφάλι το μικρό της αγοράκι, στέλνοντάς το στο Νοσοκομείο, για λόγους που δεν έχουν πλήρως εξακριβωθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, η συγκεκριμένη οικογένεια αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε εκδηλωθεί κάτι τόσο σοβαρό.

Το παιδί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ κρίθηκε από τους γιατρούς η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" στην Αθήνα για καλύτερη παρακολούθηση, καθώς έφερε μώλωπες σε όλο το πρόσωπο και γενικά το κεφάλι.

Νεότερες πληροφορίες του LamiaReport αναφέρουν ότι στο παιδί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στο νοσοκομειο "Παίδων" στην Αθήνα και ότι δεν κινδυνεύει, ενώ πολύ σύντομα θα πάρει εξιτήριο.

Συνέλαβαν τη μητέρα

Στο σπίτι της οικογένειας που έγινε το σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο έσπευσαν αστυνομικοί του ΑΤ Λαμίας και συνέλαβαν την 33χρονη μητέρα, η οποία κρατείται και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, από όπου ελπίζουμε να δρομολογηθούν οι ενέργειες για την επέμβαση της Πρόνοιας. Χρειάζεται άμεση επαναξιολόγηση της κατάστασης, καθώς στο ίδιο σπίτι μεγαλώνουν κι άλλα μικρά παιδιά.

Το ρεπορτάζ λέει ότι για τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν τα παιδιά, δυο συγγενικών οικογενειών που μένουν στο ίδιο σπίτι, έχει ενημερωθεί και η Πρόνοια και το Χαμογέλο του Παιδιού. 

 lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκ στη Λαμία: Μάνα ξυλοκόπησε άγρια το 6χρονο παιδί της! "

Κύπρος: 29 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα 29 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι ασθενών με τελική αιτία την Covid-19, συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορονοϊό στην Κύπρο παραμένει 363.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 50 ασθενείς Covid-19, εκ των οποίων οι 17 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 46.276 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,06%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων είναι 72.779.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/ capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 29 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο"

Ενίσχυση στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-Αιγύπτου

Ο αντιστράτηγος Μοχάμεντ Ζάκι, Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και Υπουργός Άμυνας και Στρατιωτικής Παραγωγής, συναντήθηκε με τον αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, Διοικητή της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς και την συνοδευτική του αντιπροσωπεία, ο οποίος επισκέπτεται την Αίγυπτο σε επίσημη επίσκεψη αρκετών ημερών, σημειώνει η αιγυπτιακή Youm 7.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος υπό το φως των τρεχουσών περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων και του αντίκτυπου τους στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας και των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο φιλικών χωρών.

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε την υπερηφάνεια του για τις σχέσεις στρατηγικής εταιρικής σχέσης που συνδέουν τις αιγυπτιακές και κυπριακές ένοπλες δυνάμεις σε διάφορους τομείς, ιδίως την άμυνα και την ασφάλεια, και τόνισε τη σημασία του συντονισμού των προσπαθειών και της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

 Πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή υποδοχής για τον διοικητή της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, συνοδευόμενη από τον αντιστράτηγο Μοχάμεντ Φαρίντ, Αρχηγό Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, στα κεντρικά γραφεία της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Άμυνας, και η στρατιωτική μουσική έπαιξε τους εθνικούς ύμνους και των δύο χωρών.

 Συναντήθηκε επίσης με τον Αρχηγό Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, και στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα αρχεία και θέματα κοινού ενδιαφέροντος υπό το φως των διακεκριμένων σχέσεων μεταξύ των αιγυπτιακών και των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων.

 Από την πλευρά του, ο διοικητής της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς επαίνεσε τις ισχυρές σχέσεις φιλίας και τον κοινό συντονισμό, τονίζοντας την επιθυμία των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων να υποστηρίξουν νέους ορίζοντες στους τομείς της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν διάφοροι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, ο πρέσβης του Κυπριακού Κράτους και ο στρατιωτικός ακόλουθος της Κύπρο, στο Κάιρο.

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » " Ενίσχυση στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-Αιγύπτου "

Λαμία: Πήγαν να σβήσουν τη φωτιά και δέχτηκαν επίθεση με πέτρες

Επίθεση δέχτηκαν οι πυροσβέστες στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης - Έσπασαν με πέτρες το παρμπρίζ του πυροσβεστικού οχήματος...

Σε λιγότερο από δύο ώρες από την κατάσβεση της επικίνδυνης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (6/6) στην Καμηλόβρυση, μία νέα εστία φωτιάς στην περιοχή κινητοποίησε Πυροσβεστική και Αστυνομία λίγο πρις τις 20:30'.

Αυτή τη φορά επρόκειτο για πυρκαγιά σε όχημα εντός του καταυλισμού των Ρομά.

Επενέβη άμεσα η Πυροσβεστική αλλά όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, το πρώτο όχημα δέχτηκε πέτρες από μικρούς Ρομά. Αποτέλεσμα ήταν να σπάσει το παρμπρίζ του οχήματος, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί πυροσβέστης.

Τα πνεύματα ηρέμησαν στη θέα των πρώτων αστυνομικών και η Πυροσβεστική ενήργησε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το όχημα.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Πήγαν να σβήσουν τη φωτιά και δέχτηκαν επίθεση με πέτρες "

Χάος με την περιβαλλοντική κρίση στην Τουρκία: Τοξική γλίτσα εξαπλώνεται στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Τεράστια καταστροφή στη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα έχει προκαλέσει στις ακτές της Τουρκίας το παχύ στρώμα της τοξικής γλίτσας, που εξαπλώνεται στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για συμφορά, υποσχέθηκε ωστόσο να προστατεύσει την βιομηχανία της αλιείας.

«Ελπίζουμε ότι θα σώσουμε τις θάλασσές μας απ’ αυτή τη συμφορά με τη βλέννα», είπε ο Ερντογάν. Σημειώνεται ότι, αν και δεν είναι πρωτοφανές το φαινόμενο αυτό στη Θάλασσα του Μαρμαρά, είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται σε τέτοια έκταση και ένταση. Επιστήμονες το αποδίδουν στη ρύπανση των υδάτων και την κλιματική αλλαγή.

Η βλέννα αυτή σχηματίζεται από σειρά μικροοργανισμών όταν τα φύκια κατακλύζονται από πλούσια σε θρεπτικά συστατικά λύματα ως αποτέλεσμα της μόλυνσης των υδάτων και της ανόδου της θερμοκρασίας. Πρωτοτεντοπίστηκε στην Τουρκία το 2007, αλλά ανακαλύφθηκε και σε περιοχές του Αιγαίου κοντά στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ωστόσο, το τελευταίο ξέσπασμα σε εκτεταμένες περιοχές της Θάλασσας του Μαρμαρά, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο, πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί.

Ο Ερντογάν απέδωσε το φαινόμενο σε ανεπεξέργαστα λύματα που καταλήγουν στη θάλασσα και την άνοδο της θερμοκρασίας και ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές να το ερευνήσουν. «Φοβούμαι ότι αν επεκταθεί στη Μαύρη Θάλασσα το πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Πρέπει να κινηθούμε χωρίς καθυστέρηση», είπε. Η κυβέρνησή του ανέθεσε ήδη σε ομάδα 300 ειδικών να μελετήσουν τις πιθανές πηγές της ρύπανσης. Πλοία που ταξιδεύουν στη Θάλασσα του Μαρμαρά αναγκάζονται να παρακάμψουν τις περιοχές με την πράσινη γλίτσα, που προκαλεί μεγάλη ζημιά σε ψαρότρατες καθώς κολλά στα δίχτυα και τα πηδάλιά τους. Δύτες που πραγματοποίησαν κατάδυση σε τέτοιες περιοχές ανέφεραν ότι μεγάλος αριθμός ψαριών και άλλων ειδών της θαλάσσιας πανίδας πεθαίνουν από ασφυξία.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χάος με την περιβαλλοντική κρίση στην Τουρκία: Τοξική γλίτσα εξαπλώνεται στη Θάλασσα του Μαρμαρά"

Βουλευτής της ΝΔ γλέντησε με την ψυχή του σε γάμο ενώ απαγορεύεται η μουσική - Η απαντησή του (φωτο)

Μετά τις ανεμελιές του πρωθυπουργού σε Πάρνηθα και Ικαρία, τα βαφτίσια του Άδωνη Γεωργιάδη και τους ρουσφετολογικούς εμβολιασμούς, ήρθε η σειρά του βουλευτή Λάρισας με τη ΝΔ, Χρήστου Κέλλα, να «σπάσει» τα μέτρα κατά της πανδημίας, συμμετέχοντας σε γλέντι γάμου μετά μουσικής. Δείτε τις φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να βρίσκεται στο… τσακίρ κέφι και να βαρά παλαμάκια την ώρα που επιβάλλονται «τσουχτερά» πρόστιμα για τους ίδιους λόγους και οι επιχειρηματίες της εστίασης ζητούν μετ΄ επιτάσεως να επιτραπεί η μουσική ενώ καλλιτέχνες και DJs βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι.

Μπορεί η κυβερνητική εκπρόσωπος να εξήγγειλε χθες, Σάββατο, ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρθεί η απαγόρευση της μουσικής σε γάμους, εκδηλώσεις και εστίαση, όμως, ο Χρ. Κέλλας ήταν ασυγκράτητος. Αποφάσισε να το… κάψει συμμετέχοντας σε γλέντι γάμου και βαρώντας παλαμάκια κατά τη διάρκεια ζεϊμπέκικου, το οποίο σίγουρα δεν ήταν ακαπέλα, αφού όπως φαίνεται από τη σχετική φωτογραφία στο κέντρο υπήρχε DJ. Για την ιστορία, ο βουλευτής Λάρισας είχε διασωληνωθεί λόγω κορονοϊού και δεν δικαιούται να επικαλεστεί τυχόν… άγνοια.

Δείτε τις φωτογραφίες του μερακλή, Χρ. Κέλλα:

Πρόστιμα για τους πολίτες, «παλαμάκια» για τους βουλευτές;

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και ειδικά του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος στις 28/5 παρουσιάστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος για το «αντάρτικο» που έκαναν καταστηματάρχες της εστίασης βάζοντας μουσική. «Η μουσική σαφώς δεν κολλάει, αλλά όλοι οι επιστήμονες, σε όλον τον κόσμο, συμφωνούν ότι η μουσική κάνει τους ανθρώπους να μιλούν πιο δυνατά, να χορεύουν και να έρχονται πιο κοντά, με συνέπεια ο ιός να μεταδίδεται σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Οι λογικές αντάρτικου δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Όποιος αποφασίσει να παραβεί τους κανόνες, θα αναλάβει και τις ευθύνες του» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, προκαλώντας το ερώτημα αν και ο βουλευτής Λάρισας με τη ΝΔ θα αναλάβει τις δικές του.

Μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο επιβεβαιώνει ότι τα πρόστιμα πέφτουν «βροχή» κατά των πολιτών και των καταστηματαρχών για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) απέστειλε εξώδικο στον Ν. Χαρδαλιά, κατηγορώντας τον για «ενοχοποίηση της μουσικής» και καλώντας τον να χορηγήσει άμεσα όλες τις μελέτες που καταδεικνύουν ότι η μουσική σε εξωτερικούς χώρους προκαλεί υπερμετάδοση. Επίσης, με επιστολή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον γ.γ. της επιτροπής Λοιμωξιολόγων στις 17/5, οι επαγγελματίες του κλάδου των εκδηλώσεων και των δεξιώσεων γάμου ζητούσαν την επανεξέταση των μέτρων..

«Όχι εγώ!»

Το documentonews.gr επικοινώνησε με τον κ. Κέλλα. Όταν διατυπώθηκε το ερώτημα κατά πόσο είναι ηθικό να συμμετέχει σε γλέντι μετά μουσικής τη στιγμή που απαγορεύεται για τους υπόλοιπους πολίτες κι ενώ οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών της εστίασης για το εν λόγω ζήτημα είναι σφοδρότατες, η γραμμή έκλεισε απότομα. Στη δεύτερη απόπειρα, ο βουλευτής μας απάντησε αρχικά «όχι εγώ» και στη συνέχεια μας είπε ότι οδηγεί και δεν μπορεί να μιλήσει.

Η απαράδεχτη απάντηση του Χρήστου Κέλλα

Μέσω του λογαριασμού του στο twitter έδωσε ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Κέλλας, την απάντησή του σε ανάρτηση αθηναϊκού μέσου ενημέρωσης, που δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες τον κατηγορούσε ότι συμμετείχε σε γλέντι παρά τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο κ. Κέλλας σημείωσε: «Ανθρώπινη στιγμή, σε σπίτι αδελφικού φίλου, που βάφτιζε την εγγονή του. Συγνώμη, αλλά υπάρχουν και αυτές οι στιγμές».

 
documentonews,larissanet
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτής της ΝΔ γλέντησε με την ψυχή του σε γάμο ενώ απαγορεύεται η μουσική - Η απαντησή του (φωτο)"

Μύκονος: Συνωστισμός στα Ματογιάννια - Αδύνατον να ελεγχθεί η κατάσταση

Ανησυχία προκαλούν οι εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί τα βράδια σε ορισμένες περιοχές της Μυκόνου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Ματογιάννια. Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν εκατοντάδες άτομα να συνωστίζονται στα σοκάκια χωρίς να φοράει σχεδόν κανείς μάσκα. Οι μηδέν αποστάσεις ασφαλείας και το ξεφάντωμα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας φαίνεται να είναι ο «κανόνας» της βραδινής διασκέδασης στην περιοχή.

@eirinitiliou

Κρατάμε μέτρα ασφαλείας ενάντια του κορονοϊού στην Μύκονο και φοράμε πάντα μάσκα😭#mykonos#mykonosgreece#covid#covidfreefire#corona time #fyn

♬ πρωτότυπος ήχος - Eirini Tiliou
Ήδη στη Μύκονο έχουν τοποθετηθεί ασύρματες κάμερες και επιστρατεύνται drones στα ύποπτα σημεία έτσι ώστε αν όντως διαπιστωθεί ότι διοργανώνονται κορωνοπάρτι να υπάρξει έγκαιρη επέμβαση. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και σε άλλα νησιά, όπως Σαντορίνη, Ρόδος, Πάρος κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον απίστευτο συνωστισμό τις νύχτες στα σοκάκια, σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί και τα «κορωνοπάρτι» σε βίλες στη Μύκονο. Εκατοντάδες άτομα συνωστίζονται και διασκεδάζουν στους συγκεκριμένους χώρους, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας.

Οι επιχειρηματίες της διασκέδασης και της εστίασης στη Μύκονο πλήττονται σημαντικά από τους περιορισμούς στο ωράριο και την απαγόρευση της μουσικής, και θεωρούν άδικη την όλη κατάσταση, καθώς τα ανεξέλεγκτα πάρτι στις βίλες αποτελούν «υγειονομικές βόμβες» και οδηγούν σε απώλειες φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και αθέμιτο ανταγωνισμό. Για τους παραπάνω λόγους τα δύο μεγαλύτερα σωματεία της Μυκόνου στον τομέα της διασκέδασης απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, αναμένοντας τις άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης, για να σταματήσουν τα κορωνοπάρτι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μύκονος: Συνωστισμός στα Ματογιάννια - Αδύνατον να ελεγχθεί η κατάσταση"

Καιρός αύριο: Άστατος τη Δευτέρα – Αναλυτική πρόγνωση

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικοί όμβροι και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια.

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα κατά τόπους θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 και στη Θράκη έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 και στα βόρεια έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της θεσσαλίας σποραδικές καταιγίδες.
Στα νότια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Στη Θεσσαλία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 στα νότια έως 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βορειότερα τμήματα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Άστατος τη Δευτέρα – Αναλυτική πρόγνωση"

Εγκλημα στην Κέρκυρα: Εξ επαφής οι πυροβολισμοί, για έξωση από διαμέρισμα

Σχεδόν εξ επαφής, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη, φέρεται πως δέχθηκαν τους θανάσιμους πυροβολισμούς τα δύο θύματα, του 67χρονου δράστη, που έβαλε τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα, αμέσως μετά το διπλό φονικό.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου, και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης, ενώ όπως είπε «σημειώθηκε ένας τουλάχιστον πυροβολισμός σε κάθε θύμα και πολύ πιθανότατα ένα από τα θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ερευνάται το ενδεχόμενο πρώτος να δολοφονήθηκε ο 63χρονος άνδρας, ελληνικής καταγωγής που διέμενε χρόνια στη Γαλλία και μετά η 61χρονη Κερκυραία.

«Τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική, πρώτη, προσέγγιση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αϊβατίδης. Αιτία του διπλού φονικού που όπλισε το χέρι του αυτόχειρα Κερκυραίου, φέρεται πως ήταν η επικείμενη έξωση του από το θύμα, την 61χρονη σπιτονοικοκυρά του, καθηγήτρια και για πολλά χρόνια φίλη του, καθώς και η επιμονή του 63χρονου, ιδιοκτήτη ενός των διαμερισμάτων της κατοικίας, να εξωθεί ο 67χρονος δράστης και να νοικιαστεί ή να πουληθεί το μικρό διαμέρισμα που διέμενε και του είχε, όπως φέρεται, παραχωρηθεί από την 61χρονη, με αντάλλαγμα τις εργασίες και τη συντήρηση που έκανε στο κτίριο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με τους γείτονες ο 67χρονος δράστης φέρεται να είχε διαπληκτισθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα και με τα δύο θύματα.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα γύρω στις 11:30 το πρωί αρχικά στην αυλή της μικρής οικοδομής, όταν ο 67χρονος μετά από έντονο διαπληκτισμό με τα θύματα, φέρεται να πήρε την κοντόκανη καραμπίνα του και να τους τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ μετά το φονικό μπήκε στο σπίτι του, έκλεισε τα παραθυρόφυλλα και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Μάρτυς στο φονικό, φέρεται πως είναι ένας κηπουρός, που εκείνη την ώρα έκοβε τα ξερά χόρτα πολύ κοντά στον κήπο, που εξελισσόταν η τραγωδία.

«Το χορτοκοπτικό έκανε πολύ θόρυβο και στην αρχή δεν άκουγα καλά. Όταν συνειδητοποίησα πως είναι πυροβολισμοί, έπεσα κάτω στο έδαφος και σύρθηκα μέσα στα βάτα για να φύγω μακριά. Δεν είχα καταλάβει τι γινόταν, αλλά φοβήθηκα» είπε χαρακτηριστικά ο αλλοδαπός κηπουρός, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, συνεχίζονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκλημα στην Κέρκυρα: Εξ επαφής οι πυροβολισμοί, για έξωση από διαμέρισμα"

ΕΟΠΥΥ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να διαβάζει καλύτερα και να μην εκτίθεται» – Τι απαντά για τα περί ιδιωτικοποίησης

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί ιδιωτικοποίησης του οργανισμού απαντά ο ΕΟΠΥΥ κάνοντας λόγο ότι «ένα παραπλανητικό δημοσίευμα δεν μπορεί για κανένα λόγο να αποτελεί στοιχείο για μικροπολιτική και διασπορά ψευδών ειδήσεων, που εν τέλει προκαλούν αναστάτωση στους ασφαλισμένους της χώρας».

Ο ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή μιλάει για εσφαλμένο δημοσίευμα το οποίο αναφέρει «ότι η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμη διάταξη με την οποία προβλέπεται η παραχώρηση υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες» και διευκρινίζει τα εξής:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνονται τα εξής:

1. Ο ΕΟΠΥΥ βάσει των ισχυουσών διατάξεων (παρ. 9, αρ.28, ν.3918/11) δύναται ύστερα από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου και κατόπιν έγκρισης των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να αναθέτει, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου τις ακόλουθες εργασίες:

α) Τη μελέτη, καταγραφή, αποτίμηση, αξιολόγηση και υποβολή προτάσεων για την αξιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων

β) Τη διοικητική και οικονομική οργάνωση των υπηρεσιών τους.

γ) Το κλείσιμο των ισολογισμών – απολογισμών και τη λογιστική εν γένει ενημέρωση.

δ) Την καταχώρηση και επεξεργασία στοιχείων στα μηχανογραφικά τους προγράμματα.

ε) Τον έλεγχο των δαπανών υγείας.

Το δημοσίευμα εσφαλμένα αναφέρει πως «η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμη διάταξη με την οποία προβλέπεται η παραχώρηση υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα μπορούν να ελέγχουν από τις δαπάνες του Οργανισμού, μέχρι και τα περιουσιακά του στοιχεία» καθώς η δυνατότητα ανάθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα μελετών και ελεγκτικών υπηρεσιών είχε ήδη προβλεφθεί από το 2011. Συνεπώς σε ποια διάταξη αναφέρεται το δημοσίευμα; Η αλήθεια είναι πως η διάταξη που προωθείται από το Υπ. Υγείας, αφορά αποκλειστικά και μόνο δύο ζητήματα:

α) την απάλειψη της πρόβλεψης έγκρισης του Υπ. Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά την απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση αναθέσεων. Και αυτό γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν εποπτεύεται από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συνεπώς δεν νοείται έγκριση του Υπουργού στη διαδικασία ανάθεσης. Υπενθυμίζεται πως καμία ανάθεση του ΕΟΠΥΥ δεν εγκρίνεται από το Υπ. Υγείας, αφού όλες οι αναθέσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Υπ. Υγείας προϋπολογισμού του Οργανισμού και των πιστώσεων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

β) την παροχή εξουσιοδότηση στο ΔΣ του Οργανισμού, πέραν των ανωτέρω μελετών και ελέγχων που θεσμοθετήθηκαν ήδη από το 2011, να αναθέτει σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου το νομικό έλεγχο των νομικών σχεδίων, διακηρύξεων, συμβατικών κειμένων και νομικών μελετών επί των ζητημάτων που άπτονται ιδίως των Διευθύνσεων Προμηθειών, Συμβάσεων και Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων του Οργανισμού. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο λόγω των εξειδικευμένων ζητημάτων που διαχειρίζεται ο Οργανισμός ως αποζημιωτής των δαπανών υγείας και των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των δικαιούχων περίθαλψης τις οποίες καλείται να καλύψει ο ΕΟΠΥΥ.

2. Αναφορικά με «τον παραγκωνισμό του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και την ακύρωση συνεδριάσεων λόγω της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στα υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού και αλλαγής τρόπου λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ», σημειώνονται τα εξής:

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, έχοντας ως γνώμονα την ταχύτερη και άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αλλά και την ελαχιστοποίηση των διοικητικών βαρών, προέβη στην πρώτη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη από τη σύσταση του Οργανισμού το 2011.

Απορίας άξιο ήταν γιατί καμία Διοίκηση από τη σύσταση του ΕΟΠΥΥ δεν προέβη σε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε υπηρεσιακά στελέχη, διοικητική πρακτική η οποία εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες στο Δημόσιο και είναι επιβεβλημένη για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων των συναλλασσόμενων.

Ενδεικτικό είναι πως για την παροχή σε ασφαλισμένους ιατρικών ή και φαρμακευτικών παροχών, εγκεκριμένων είτε από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) είτε από τους αρμόδιους ιατρούς ελεγκτές, απαιτούνταν οι υπογραφές όλων των υπηρεσιακών παραγόντων και η τελική έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, διαδικασία που απαιτούσε πολλαπλά στάδια, εγκρίσεις και υπογραφές με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι να περιμένουν για μήνες.

Σήμερα απαιτείται, πέραν της απαραίτητης ιατρικής έγκρισης, η υπογραφή και του αρμόδιου Δ/ντη ή Γενικού Δ/ντη ανάλογα με το ποσό της παροχής. Ομοίως, σε περίπτωση κατεπείγουσας μετάβασης ασθενών στο εξωτερικό για νοσηλεία πέραν της έγκρισης του ΑΥΣ, απαιτείτο απόφαση ΔΣ με αποτέλεσμα να γίνεται κατεπείγουσα σύγκληση του ΔΣ πριν τη μετάβαση του ασθενή.

Σήμερα, και μετά τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, πέραν της ιατρικής έγκρισης απαιτείται μόνο η έγκριση του Διοικητή.

Η σημερινή Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει εμπιστοσύνη στην επιστημονική κατάρτιση και την εμπειρία των ανώτερων στελεχών της και των αρμόδιων ιατρικών ομάδων και στο πλαίσιο αυτό, μειώνει τη γραφειοκρατία και τα διοικητικά βάρη, υιοθετώντας διαδικασίες ταχύτερης επίλυσης των ζητημάτων των ασφαλισμένων.

Το γεγονός ότι διατυπώνεται προβληματισμός και δυσαρέσκεια για την απεμπλοκή του Διοικητικού Συμβουλίου από τη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τους ασφαλισμένους ή με άλλες διαδικαστικές ενέργειες, θα πρέπει να προβληματίσει όσους με θέρμη υπερασπίζονται την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση.

Λυπούμαστε που η πραγματικότητα δεν εξυπηρετεί το αντιπολιτευτικό αφήγημα και είναι κρίμα που άκριτα υιοθετούνται απόψεις που δεν στηρίζονται σε αληθινά δεδομένα. Ο ΕΟΠΥΥ έχει αποφασίσει να παραμείνει προσηλωμένος στο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την ποιοτική και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα μέσω ανακοίνωσης είχε εξαπολύσει επίθεση προς τον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «πριν καλά – καλά περάσει η πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης βάζει πάλι μπροστά το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας».

Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι περνάμε στην de facto αλλαγή χαρακτήρα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το ρεπορτάζ του Έθνους, σύμφωνα με το οποίο «η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει τροπολογία στη Βουλή με την οποία προβλέπεται η παραχώρηση υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα μπορούν να ελέγχουν από τις δαπάνες του Οργανισμού μέχρι και τα περιουσιακά του στοιχεία. Εξέλιξη που, εκτός από υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, πιθανότατα θα οδηγήσει σε ένα πάρτι δισεκατομμυρίων με συμμετέχοντες τους γνωστούς “ημέτερους”».

Ακολούθως υποστηρίζει ότι «στην κατεύθυνση υλοποίησης του ίδιου πολιτικού σχεδίου αναμένεται επίσης η πρόσληψη καλοπληρωμένων golden boys (managers) για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με δημόσια Νοσοκομεία. Στην πραγματικότητα καταργεί με τον τρόπο αυτό τη σημαντική χρηματοδοτική βοήθεια του ΕΟΠΥΥ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς όχι μόνο δεν θα είναι δεδομένη, αλλά θα εναπόκειται στην κατάληξη των μεμονωμένων διαπραγματεύσεων μεταξύ των διορισμένων διοικήσεων των δημόσιων νοσοκομείων και των manager με τον ΕΟΠΥΥ».

Κλείνοντας καταλογίζει στον πρωθυπουργό: «Λιγότερες κρατικές (που λέει και ο Πρωθυπουργός) υπηρεσίες υγείας, περισσότερος χώρος στους ιδιώτες “επενδυτές” και στην αδιαφάνεια.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει αν αυτός είναι ο πραγματικός της σχεδιασμός».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να διαβάζει καλύτερα και να μην εκτίθεται» – Τι απαντά για τα περί ιδιωτικοποίησης"

Την άμεση αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ζητούν οι δικηγόροι

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ζητεί την άμεση αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ παράλληλα την προσεχή Τετάρτη θα συνέλθει προκειμένου να συζητήσει τα ζητήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και ειδικά αυτά της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα, η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά την τελευταία συνεδρίασή της, μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφάσισε τα εξής:

«1. Τη σύγκληση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, την Τετάρτη 9-6-2021, προκειμένου να συζητήσει τα ζητήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και ιδίως αυτών που αφορούν στην προστασία της πρώτης κατοικίας, λαμβάνοντας υπόψη την αποφλοίωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που ο Κώδικας εισάγει, όπως έχει τονίσει, άλλωστε, η Ολομέλεια με προηγούμενες αποφάσεις της και δεδομένου ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες εφαρμοστικές του νόμου υπουργικές αποφάσεις, δεν έχει συσταθεί ο φορέας διαχείρισης και δεν λειτουργεί η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων.

Η συντονιστική επιτροπή, ενόψει των κινδύνων που δημιουργούνται σε βάρος οικονομικά αδύναμων και κοινωνικά ευαίσθητων κατηγοριών πολιτών, κρίνει ως απόλυτα αναγκαία την άμεση αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και τη θέσπιση δεοντολογικού κανονισμού λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια συγκεκριμένες παρεμβάσεις του δικηγορικού σώματος σε διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης των Τραπεζών και των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων.

2. Περαιτέρω, η συντονιστική επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη της την από 4-6-2021 επιστολή της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων do Value, σε απάντηση της από 3-6-2021 απόφασής της, συγκρότησε αντιπροσωπεία η οποία θα συναντηθεί με εκπροσώπους της άνω εταιρείας για τα θέματα που έχουν προκύψει».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Την άμεση αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ζητούν οι δικηγόροι"

Στα 580 τα νέα κρούσματα, 398 οι διασωληνωμένοι, 24 θάνατοι

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 580, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 409.368 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 40 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.954 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.277 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 398 (62.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 85.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.505 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 166 (ημερήσια μεταβολή +11.41%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 162 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 580 κρουσμάτων covid-19, που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

41 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

38 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

6 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

42 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

107 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

30 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

34 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

68 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

9 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

5 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

6 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

1 κρούσμα στην Π.Ε Καβάλας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

2 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

32 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

14 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 580 τα νέα κρούσματα, 398 οι διασωληνωμένοι, 24 θάνατοι"

Δεν καταλαβαίνουν από ΟΗΕ οι Τούρκοι: Εκτελούν έργα στα Βαρώσια για να ανοίξουν την περιοχή

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων επισκέφθηκε την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου (Βαρώσι) και κατέγραψε τα έργα που κάνουν οι Τούρκοι για άνογμα της περιοχής, κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Έτοιμο σχεδόν είναι το νέο κομμάτι της παραλίας της Χρυσής Ακτής που εκτείνεται προς το ξενοδοχείο Venus και θα καταστεί προσβάσιμο για το κοινό, στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Το κομμάτι της παραλίας που θα ανοιχθεί είναι αυτό που ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επισκεφθεί στις 15 Νοεμβρίου του 2020 και έφαγε μαζί με το ζεύγος Τατάρ στο κιόσκι που ειδικά κατασκευάστηκε για εκείνη την επίσκεψη. Το κιόσκι βρίσκεται ακόμη εκεί. Στον διάδρομο που έχει κατασκευαστεί προς την παραλία έχουν φυτευτεί φοίνικες ενώ δεξιά κατασκευάστηκε και αναψυκτήριο – καντίνα που ακόμη δεν λειτουργεί.

Στην παραλία έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες με κρεβατάκια θάλασσας. Ο χώρος είναι προσβάσιμος αλλά όχι προς χρήση.

Να σημειωθεί ότι ήδη τμήμα της παραλίας της Χρυσής Ακτής λειτουργεί από το 1975, όπως και 3 ξενοδοχεία μπροστά σε αυτή, μόνο για τα μέλη του τουρκικού κατοχικού στρατού. Η περιοχή εκείνη δεν είναι πλέον προσβάσιμη και δεν μπορούν πολίτες να περάσουν από εκεί, όπως το πρώτο διάστημα που η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου άνοιξε, αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.

Πλέον όσοι πηγαίνουν στο Βαρώσι, από την Λεωφόρο Κένεντι στρίβουν δεξιά στην οδό Λειβαδιών, αριστερά στην Μιαούλη και πάλι αριστερά στην Ρούμελης για να ξαναβγούν στην Λεωφόρο Κένεντι, πολύ κοντά πλέον στο σημείο της παραλίας της Χρυσής Ακτής που θα ανοίξει.

Ο φακός της φωτογράφου του ΚΥΠΕ, Κάτιας Χριστοδούλου εντοπίζει ένα παλιό αυτοκίνητο, που αφέθηκε προφανώς εκεί από το 1974, δίπλα από μια πολυκατοικία, στην Κένεντι.

Στο σημείο δεξιά της Λεωφόρου Κένεντι, πριν την αυστηρά στρατιωτική μη προσβάσιμη περιοχή, εκτελούνται χωματουργικές εργασίες και ένα μεγάλο κομμάτι γης ισιώνεται, χωρίς να υπάρχει ένδειξη για το τί θα γίνει εκεί.

Αλλαγή και στον Δημοτικό Κήπο του Βαρωσιού, μπροστά από το 1ο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου. Ο κήπος έχει καθαρισθεί και όπως φαίνεται θα χρησιμοποιηθεί. Δεν επιτρέπεται η είσοδος μέσα στον κήπο, ούτε και οι φωτογραφίες. Προ μηνών ο τ/κ Τύπος είχε γράψει ότι στην περίκλειστη πόλη επρόκειτο να κατασκευασθεί ο «κυπριακός εθνικός κήπος».

Στους δρόμους που είναι ανοικτοί και προσβάσιμοι στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, υπάρχουν ποδηλάτες και αρκετοί «αστυνομικοί», όπως και κάμερες παρακολούθησης παντού. Έχει γίνει καθαρισμός από φυτά, χόρτα και δέντρα, αρκετών προσόψεων σπιτιών. Πλέον η πρόσβαση δεν επιτρέπεται σε κανένα κτίριο. Έχουν τοποθετηθεί παντού ξύλινοι πάσσαλοι με σκοινιά.

Ο χρόνος είναι αμείλικτος. Το γνωστό στους Βαρωσιώτες και όχι μόνο, κέντρο αναψυχής Φάληρο, που ανήκε στον Δήμο Αμμοχώστου και το διαχειριζόταν το ζεύγος Χριστοδούλου από το 1960, έπεσε. Το κτίριο, που βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα, έχει καταστραφεί. Σχεδόν απέναντι και το ξενοδοχείο Κινγκ Τζόρτζ, από τα πιο παλιά στο παραλιακό μέτωπο του Βαρωσιού, έχει κι εκείνο απώλειες. Έπεσε και καταστράφηκε ο εξωτερικός χώρος, η βεράντα του εστιατορίου του, με θέα τη θάλασσα.

Στους δρόμους δεν υπάρχουν πολλοί πεζοί, ούτε και αυτοκίνητα. Οχήματα του κατοχικού στρατού, οχήματα τροφοδοσίας και άλλα, εισέρχονται πλέον στην περιφραγμένη πόλη από διαφορετικό σημείο στον Άγιο Ιωάννη και μέσω της Λεωφόρου Ευαγόρου, που δεν έχει επιδιορθωθεί, διασταυρώνουν την Λεωφόρο Δημοκρατίας και καταλήγουν στην οδό Λειβαδιών.

Όσοι ενοικιάζουν ποδήλατα χρησιμοποιούν πλέον μόνο χρεωστικές κάρτες. Με βίζα αγοράζεις και τον καφέ, το ρόφημα και ότι άλλο πουλούν οι μικρές καντίνες που πλέον έχουν τοποθετηθεί σε κάποια σημεία δρόμων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν καταλαβαίνουν από ΟΗΕ οι Τούρκοι: Εκτελούν έργα στα Βαρώσια για να ανοίξουν την περιοχή"

Ερντογάν-Ζάεφ: Η οικονομική συνεργασία στο επίκεντρο της συνάντησής τους στην Κωνσταντινούπολη

Η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινοβραδινής συνάντησης του Ζόραν Ζάεφ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας οι δύο άνδρες είχαν χθες το βράδυ δείπνο εργασίας κατά τη διάρκεια του οποίου συζήτησαν για τις αμοιβαίες φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες χαρακτηρίζονται από δυναμική συνεργασία σε πολλούς τομείς.

Ο Ζόραν Ζάεφ επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης την εξαιρετικά καλή οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και το έντονο ενδιαφέρον των τουρκικών εταιρειών να επενδύσουν στη Βόρεια Μακεδονία και να εμβαθύνουν τις επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις, σημειώνεται στην ανακοίνωση.



Η οικονομική και εμπορική συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας και πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται μεγαλύτερη δυναμική με τη νέα συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών, η οποία βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας και έχει ως στόχο να προσφέρει περισσότερες διευκολύνσεις στους τούρκους επενδυτές.

Οι Ζόραν Ζάεφ και Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν ότι η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, συνδέονται με τις ίδιες αξίες σε ό,τι αφορά στην ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μέσω των σχέσεων καλής γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και σε ό,τι αφορά στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο των δύο χωρών και το διεθνές δίκαιο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, τόνισε ότι στις καρδιές των πολιτών της Τουρκίας η Βόρεια Μακεδονία έχει ξεχωριστή θέση, καθ' όσον πρόκειται για χώρες που έχουν εξαιρετικές σχέσεις και βαθείς ιστορικούς δεσμούς.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας υπογράμμισε ότι παρά την πανδημία οι δύο χώρες είχαν εξαιρετικές εμπορικές συναλλαγές το 2020 και ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τις τουρκικές επιχειρήσεις να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στη Βόρεια Μακεδονία.

Στη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη τονίστηκε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στη Βόρεια Μακεδονία, όσον αφορά στον αγώνα κατά της πανδημίας, με σκοπό να ενισχυθεί η συνεργασία στον τομέα της υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φίλιπτσε γνωστοποίησε ότι η Τουρκία θα παραχωρήσει δωρεάν στη Βόρεια Μακεδονία 30.000 εμβόλια της κινεζικής Sinovac, τα οποία θα αρχίσουν να παρασκευάζονται και στην Τουρκία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ερντογάν-Ζάεφ: Η οικονομική συνεργασία στο επίκεντρο της συνάντησής τους στην Κωνσταντινούπολη"

Νέες αποκαλύψεις από τον μαφιόζο Πεκέρ για τη διαφθορά στην Τουρκία

Όσο και να μην...ιδρώνει το αυτί του Ερντογάν από τις καταγγελίες του μαφιόζου, Σεντάτ Πεκέρ, η αλήθεια είναι ότι οι αποκαλύψεις για χρηματισμό κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών δεν περνούν στο ντούκου.
Νέο βίντεο με βαριές καταγγελίες για Τούρκους Υπουργούς «ανέβασε» ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, προκαλώντας για μία ακόμα φορά με τις δηλώσεις του.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη ο Πεκέρ μίλησε για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Serdar Ekşi, ο οποίος έχει παντρευτεί μια ανιψιά του Ερντογάν και ανέφερε πως ένας καταζητούμενος  για οργανωμένο έγκλημα από την Τουρκία και από τις ΗΠΑ βρέθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών για να συναντηθεί με τον Υπουργό. Σύμφωνα με τον ίδιο τον κάλεσε ο Σουλειμάν για να τον βοηθήσει και ο καταζητούμενος διέφυγε στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ο αρχιμαφιόζος δήλωσε ότι ο βουλευτής Μετίν Κιουλούκ του ΑΚP έχει χρηματοδοτηθεί πολλές φορές από το ίδιο. «Του έβαζα λεφτά στο πορτμπαγκάζ» λέει χαρακτηριστικά.

Επίσης σημείωσε πως ο όμιλος CNN Turk που ανήκει στον Ντεμιρ Ορεν δεν εξαγοράστηκε ποτέ και ότι γίνανε όλα με ένα δάνειο με 750 εκατ. δολάρια το οποίο δεν έχει αποπληρωθεί ποτέ και ότι όλοι οι καφέδες  που μοίραζε ο Τούρκος πρόεδρος στις εκλογές ήταν δικοί του «Δικοί μου ήταν, από το δικό μου εργοστάσιο. Εσείς δεν πληρώσατε ποτέ.»

Ταυτόχρονα, κατήγγειλε πως η Τουρκία στέλνει λεφτά μέσω μια μη κυβερνητικής οργάνωσης στην Βόρεια Μακεδονία σε ακραίους ρατσιστές που βιάζουν γυναίκες και δεν βοηθάει τους πραγματικούς μουσουλμάνους  και επιμένει στην θεωρία του για την οργάνωση μισθοφόρων που όπως λέει έχει πάει στην Συρία και έχει βοηθήσει τους τζιχαντιστές.

Ξέρει πολλά ο Πεκέρ και δεν αφήνει σε ησυχία τον Ερντογάν και τους συνεργάτες του.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέες αποκαλύψεις από τον μαφιόζο Πεκέρ για τη διαφθορά στην Τουρκία"

Ναύπλιο: Νταής Ρομά τα έκανε γυαλιά-καρφιά στο αστυνομικό τμήμα

Ως… ταύρος σε υαλοπωλείο εισέβαλε στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας ένας Ρομά, που πήγε να διαμαρτυρηθεί για την σύλληψη φιλικού του προσώπου για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει τους αστυνομικούς.

Όταν ένας αστυνομικός του τμήματος Ναυπλίου επιχείρησε να τον ηρεμήσει, ο εισβολέας τον απώθησε βίαια και χτύπησε με την γροθιά του μια γυψοσανίδα, καταστρέφοντάς την! Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον μαινόμενο Ρομά και να του βάλουν χειροπέδες.

Σε βάρος του… θερμόαιμου δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και φθορά δημόσιας ιδιοκτησίας με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Μετά την άσκηση δίωξης, παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο, από το οποίο ζήτησε και πήρε αναβολή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ναύπλιο: Νταής Ρομά τα έκανε γυαλιά-καρφιά στο αστυνομικό τμήμα"

Κορονοϊός: Παρατείνονται έως τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 οι αεροπορικές οδηγίες

Παρατείνονται έως τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 οι αεροπορικές οδηγίες που αφορούν τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα μας προς περιορισμό της διασποράς της Covid -19 αλλά και οι γενικές οδηγίες προς τους επιβάτες πτήσεων εσωτερικού για νησιωτικούς περιορισμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παρατείνεται, έως τις 14/6/2021 και ώρα 06:00 το πρωί, η αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) επιβολής του μέτρου απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων τρίτων κρατών. Η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα δεν ισχύει για τους υπηκόους κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους.

Η αεροπορική οδηγία πτήσεων εξωτερικού προβλέπει:

-Απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι επιβάτες μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 23 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρουάντα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο. Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία προστίθενται στην λίστα των επιτρεπόμενων προς είσοδο στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων κρατών και οι μόνιμοι κάτοικοι από Μαυροβούνιο.

-Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα έως την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξή τους στη χώρα.

-Για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα προϋπόθεση εισόδου στη χώρα είναι μια από τις ακόλουθες:

1) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους,

2) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα,

3) εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν βεβαίωση νόσησης ισχύος δύο (2) έως εννέα (9) μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί με την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία,

4) επίσης οι ταξιδιώτες πτήσεων από το εξωτερικό δύναται να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test ή PCR) ή τη νόσηση από τον κορονοϊό COVID-19.

Ειδικά, οι μόνιμοι κάτοικοι Μαυροβουνίου θα εισέρχονται στην Ελλάδα υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19.

-Η υποχρέωση των προϋποθέσεων, (εμβόλιο ή αρνητικό τεστ ή βεβαίωση νόσησης), για είσοδο στη Ελλάδα ισχύει και για παιδιά από έξι (6) ετών και άνω. Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία η υποχρέωση για τη διενέργεια τεστ για την είσοδο στη χώρα θα ισχύει από αύριο Δευτέρα 7 Ιουνίου για τους ανηλίκους έξι (6) ετών και άνω, από πέντε (5) ετών που προβλεπόταν.

-Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξή τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 10 μέρες, ενώ αν ο επιβάτης εξωτερικού είναι εμβολιασμένος και το rapid test κατά την άφιξή του δείξει ότι είναι θετικός στη νόσο θα παραμένει σε απομόνωση για 7 μέρες. Και στις δύο περιπτώσεις ( 10 ή 7 μέρες προσωρινού περιορισμού), προκειμένου να γίνει άρση της καραντίνας τα πρόσωπα υπόκεινται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR την τελευταία ημέρα του προσωρινού περιορισμού τους. Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία, η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών θεσπίστηκε πλέον να ανέρχεται σε 10 για επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή 7 μέρες για τους εμβολιασμένους και όχι 14 ημέρες έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις νέες οδηγίες του ECDC.

Οδηγίες προς επιβάτες πτήσεων εσωτερικού σε νησιωτικούς προορισμούς.

Επίσης παρατείνεται, μέχρι τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, η notam με τις οδηγίες προς επιβάτες πτήσεων εσωτερικού σε νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα, όλοι οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς, οφείλουν να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, που να έχει εκδοθεί μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pistopoietiko-emboliasmou. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών (14) τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.

β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR (με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου ή σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού τεστ, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.

γ) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού και να το πιστοποιούν με σχετική βεβαίωση που επιδεικνύεται έντυπα. Η πιστοποίηση του αποτελέσματος θα γίνεται μέσω της δήλωσης βεβαίωσης αποτελέσματος self-test για COVID-19, η φόρμα συμπλήρωσης της οποίας είναι αναρτημένη στη σελίδα https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

δ) να επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο έως εννιά μήνες από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί με την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

Οι ανωτέρω υποχρεώσεις αφορούν ανηλίκους από έξι (06) ετών και άνω.

Η αρνητική διάγνωση του ελέγχου με την μέθοδο PCR και rapid test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης έντυπα ή ηλεκτρονικά. Αν οι έλεγχοι αυτοί έχουν διενεργηθεί στην αλλοδαπή και ισχύουν κατά τον χρόνο επιβίβασης των επιβατών στο αεροσκάφος, οι σχετικές βεβαιώσεις γίνονται αποδεκτές υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες επετράπη η είσοδός τους στην Ελλάδα.

Ο έλεγχος των παραπάνω εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών κατά τη διάρκεια της επιβίβασης και δειγματοληπτικά από τις αστυνομικές αρχές.

Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών να συμμορφώνονται και προς τα λοιπά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού (υποχρεωτική χρήση μάσκας) που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Γενικές οδηγίες προς το επιβατικό κοινό για τις αεροπορικές μετακινήσεις

Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας.

Επίσης οι επιβάτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή προς αποφυγή συνωστισμού.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Παρατείνονται έως τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 οι αεροπορικές οδηγίες"

Πυρσοί, ηχοσυστήματα και πάνω από 3.000 άτομα σε νέο πάρτι στο ΑΠΘ! (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ακόμη μία νύχτα απόλυτης… τρέλας έζησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς χιλιάδες άτομα παρά το lockdown διασκέδασαν  μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής εντός του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Το ΑΠΘ τείνει να μετατραπεί στο πιο «καυτό» σημείο της Θεσσαλονίκης, καθώς λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας και το συγκεκριμένο ωράριο των καταστημάτων της εστίασης, χιλιάδες άτομα διασχίζουν την Εθνικής Αμύνης για να φτάσουν στο νέο τους «στέκι», στο Πανεπιστήμιο. Τα περίπτερα επίσης που βρίσκονται έξω από το ΑΠΘ φαίνεται πως κάνουν «χρυσές» δουλειές, καθώς επί ώρες δημιουργείται ουρά αναμονής για την προμήθεια αλκοόλ πριν ή και κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Αμάξια σε ρόλο… DJ και οι εισαγγελικές παρεμβάσεις

Όπως φαίνεται και στα βίντεο του ThessToday.gr, οι νέοι δεν πτοούνται ούτε με τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, υπενθυμίζοντας πως έως τώρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει διατάξει τριπλή έρευνα για τα πάρτι στο ΑΠΘ. Μάλιστα, οχήματα με ειδικά εξοπλισμένα ηχοσυστήματα για ακόμη ένα βράδυ μπήκαν στον ρόλο του… DJ και «χόρεψαν» τους χιλιάδες νέους μπροστά από τη Φιλοσοφική σχολή, ενώ ορισμένοι άναψαν και πυρσούς κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Δείτε τα βίντεο και τις εικόνες του ThessToday.gr:

 

  

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυρσοί, ηχοσυστήματα και πάνω από 3.000 άτομα σε νέο πάρτι στο ΑΠΘ! (ΦΩΤΟ+VIDEO)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news