facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Μητσοτάκης: Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία «δεν καταργείται» - «Τα άλογα θα μείνουν στον στάβλο, σκέφτηκα με αυτή τη ζέστη να πάρουμε καμήλες»

Με χιούμορ σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το θέμα που δημιουργήθηκε με την έφιππη αστυνομία, την ίδρυση της οποίας απέκλεισε στην παρούσα φάση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξει έφιππη αστυνομία, λίγες ώρες μετά το «άδειασμα» του Παύλου Μαρινάκη στον Νότη Μηταράκη. «Με τη ζέστη αυτή, αντί για έφιππη αστυνομία σκέφτηκα να ζητήσω καμήλες από τους φίλους μου στη Σαουδική Αραβία» είπε χαρακτηριστικά, χαμογελώντας.

«Είναι μία ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά δεν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή έφιππη αστυνομία», πρόσθεσε.

Οταν ρωτήθηκε αν ήταν μία ιδέα του αρμόδιου υπουργού (Μηταράκη) που απορρίφθηκε, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Υπήρχε στον προγραμματισμό του υπουργείου καιρό ως σκέψη και έκρινα πως στην παρούσα συγκυρία δεν το χρειαζόμαστε».

Έσπευσε πάντως να προσθέσει στο ερώτημα «στις πόσες ευκαιρίες ένας υπουργός ''καίγεται'';»:

«Έχω εμπιστοσύνη στους υπουργούς μου. Μιας και με ρωτάτε, ο Νότης Μηταράκης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά στο υπουργείο το οποίο διαχειρίστηκε πριν και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει εξαιρετική δουλειά τώρα» και με χιούμορ επιχείρησε να αποφορτίσει τη συζήτηση για το θέμα: «Τώρα, όπως είπα, τα άλογα θα μείνουν στον στάβλο για λίγο ακόμα, αλλά είναι ένα ενδιαφέρον θέμα, το οποίο θα έλεγα ότι προσφέρεται πιο πολύ για συζήτηση σε καλοκαιρινή παραλία. Δεν είναι τόσο ουσιαστικό».

Ως προς την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι «δεν καταργείται» και ότι θα λειτουργεί επικουρικά.

Ολόκληρος ο διάλογος για έφιππη και πανεπιστημιακή αστυνομία

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, εγώ καταλαβαίνω απόλυτα. Πρώτον, θα σας έλεγα ότι αν αναγνωρίσουμε ότι η αντιπολίτευση -αυτή τη στιγμή τουλάχιστον- είναι πιο αδύναμη, καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι ο μεγεθυντικός φακός πάνω στην κυβέρνηση από όλους και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία έχουν να επιτελέσουν ένα σημαντικό ρόλο, θα είναι στραμμένος στην παραμικρή αδυναμία, στο παραμικρό φάουλ. Και καλώς, θα σας έλεγα. Επέλεξα, έκανα πράξη ένα μεγάλο rotation. Με εξαίρεση μία Υπουργό όλοι οι Υπουργοί άλλαξαν χαρτοφυλάκια. Το οποίο σημαίνει ότι…
    Σία Κοσιώνη: Το οποίο θα επαναληφθεί; Και πότε;
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλά, καθίστε, μόλις έχουμε καινούρια κυβέρνηση Ξέρετε, δεν μου αρέσουν οι συχνές αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε Υπουργός μπορεί να προέρχεται από άλλο Υπουργείο αλλά βρίσκει τα πατήματά του. Και, ναι, μπορεί να υπάρχουν και λάθη, κάποιες μικρές αρρυθμίες. Θα τα δούμε και θα τα διορθώσουμε, αλλά ας τα βάλουμε λίγο στην πραγματική διάσταση.
    Παύλος Τσίμας: Έφιππη αστυνομία δεν θα έχουμε πάντως.
    Σία Κοσιώνη: Πανεπιστημιακή αστυνομία;
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Σκέφτηκα, για την έφιππη αστυνομία, ότι με αυτή τη ζέστη ίσως πρέπει να ζητήσω καμήλες από τους φίλους μου στη Σαουδική Αραβία και στον Κόλπο. Δεν χρειαζόμαστε. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα αυτή, αλλά δεν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή έφιππη…
    Σία Κοσιώνη: Μία ιδέα που σας την είχε πει ο κ. Μηταράκης και την είχατε απορρίψει ή μια ιδέα που ο κ. Μηταράκης δεν σας είχε πει και ανακοίνωσε από μόνος του;
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι, ήταν κάτι το οποίο υπήρχε -πρέπει να σας πω- εδώ και καιρό στον προγραμματισμό του Υπουργείου ως μία σκέψη. Έκρινα ότι στην παρούσα συγκυρία είναι κάτι το οποίο δεν το χρειαζόμαστε.

    Σία Κοσιώνη: Και με την πανεπιστημιακή αστυνομία; Γιατί ανακοίνωσε την κατάργηση της, απ’ ό,τι καταλάβαμε, ο κ. Υπουργός.
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Μισό λεπτό. Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται. Ούτε αυτό είπε ο Υπουργός, διότι άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή, ήμουν μεν στο Βίλνιους αλλά άκουσα με μεγάλη προσοχή αυτό το οποίο είπε. Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, το επαναλαμβάνω. Ας δούμε, όμως, το πλαίσιο του προβλήματος που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Ποιο είναι το ζήτημα το οποίο εμείς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πριν από τέσσερα χρόνια; Ότι υπήρχε ένα πρόβλημα βίας και ανομίας στα πανεπιστήμιά μας. Είναι η κατάσταση σήμερα πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια; Αναντίρρητα ναι. Αν ήταν χειρότερη οι πρώτοι που θα το γνωρίζατε θα ήσασταν εσείς και θα κάνατε επανειλημμένα ρεπορτάζ για το τι γίνεται μέσα στα πανεπιστήμια. Πώς το αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα αυτό; Με πολλές τολμηρές κινήσεις, βάζοντας όχι την πανεπιστημιακή αστυνομία, την ίδια την αστυνομία, ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις και τις βαριά οπλισμένες μονάδες της αστυνομίας, μέσα στα πανεπιστήμια, στην πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, αδειάζοντας πολλές καταλήψεις, με αποτέλεσμα η κατάσταση σήμερα να είναι πολύ καλύτερη.
    Παύλος Τσίμας: Άρα δεν χρειάζεται πανεπιστημιακή αστυνομία;
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα σας πω. Καθίσαμε λοιπόν με τους Πρυτάνεις και είπαμε: πολύ ωραία, τα πανεπιστήμια χρειάζονται ένα συγκροτημένο σχέδιο ασφάλειας, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και το πώς ενδεχομένως μπαίνει κάποιος σε ένα πανεπιστήμιο εκεί που υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος. Αν πρέπει ή αν δεν πρέπει να έχουμε τουρνικέ, αν πρέπει να έχουμε κάρτες. Και σε αυτό το σχέδιο επικουρικά λειτουργεί η πανεπιστημιακή αστυνομία, μαζί με τους Πρυτάνεις. Κάναμε κάποια πρώτα βήματα, προσλάβαμε ανθρώπους, έχουν μία παρουσία γύρω από τα πανεπιστήμια. Συζητάμε και με τους Πρυτάνεις πόσο πιο έντονη πρέπει να είναι η παρουσία, αλλά εξ αρχής η πανεπιστημιακή αστυνομία λειτουργούσε επικουρικά και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την ανάγκη αραιά και που -ευχόμαστε πολύ σπάνια- να χρειάζεται η παρέμβαση της κανονικής, οπλισμένης αστυνομίας.
    Σία Κοσιώνη: Μισό λεπτό, εγώ προσωπικά, κ. Πρόεδρε, έχω μπερδευτεί. Ο κ. Μηταράκης είπε ότι αυτοί οι αστυνομικοί οι οποίοι προσελήφθησαν με τη διαδικασία που ξέρουμε, πέρυσι, θα απορροφηθούν από την Ελληνική Αστυνομία. Θα υπηρετούν ως πανεπιστημιακή αστυνομία ή δεν θα υπηρετούν;
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα υπηρετούν. Αυτοί οι άνθρωποι ήδη υπηρετούν, ήδη αν τους δείτε πού είναι, είναι σε Αστυνομικά Τμήματα πέριξ των πανεπιστημίων. Αν εννοούμε αυτό, λοιπόν, εκεί είναι ήδη οι οργανικές τους θέσεις. Αν θα εξακολουθούν να λειτουργούν, να περιπολούν, να έχουν παρουσία στα πανεπιστήμια, η απάντηση που σας δίνω είναι «ναι». Σε ποια έκταση, σε ποια πανεπιστήμια, με ποιο τρόπο, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα στην πηγή του, αυτό είναι κάτι το οποίο ακόμα το αξιολογούμε. Η αλήθεια είναι ότι -δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου- ότι μας δυσκόλεψε λίγο στην υλοποίηση αυτός ο θεσμός. Όμως αυτό από το οποίο δεν κάνουμε πίσω είναι από την ανάγκη να υπάρχει ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Και τονίζω, η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη. Και είναι ενδιαφέρον ότι μας ασκείται μία κριτική για την πανεπιστημιακή αστυνομία και δεν μας αναγνωρίζεται το γεγονός ότι όπου χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία με όλο της τον εξοπλισμό, όποτε χρειάστηκε το κάναμε…
    Σία Κοσιώνη: Η αστυνομία, όχι η πανεπιστημιακή αστυνομία.
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αστυνομία.
    Σία Κοσιώνη: Γιατί όπου χρειάστηκε παρέμβαση αυτή που δεν παρενέβη σίγουρα ήταν η πανεπιστημιακή αστυνομία, η αστυνομία ήταν.
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Μα η πανεπιστημιακή αστυνομία έχει εκ των πραγμάτων κάποιους περιορισμούς στο τι μπορεί να κάνει. Γι’ αυτό και τονίζω ότι πάντα ήταν επικουρική.
    Να δώσω ένα παράδειγμα πώς θα φανταζόμουν ότι μπορεί, δηλαδή κάτι το οποίο μπορεί να κάνει η πανεπιστημιακή αστυνομία: αργά το βράδυ είσαι στην πανεπιστημιούπολη, θέλεις να φύγεις από τη βιβλιοθήκη και θέλεις κάποιον άνθρωπο να σε συνοδεύσει μέχρι την έξοδο του πανεπιστημίου. Έτσι δουλεύει, ξέρετε, και στο εξωτερικό πολύ συχνά ο θεσμός της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είναι συμπληρωματικός. Είναι αυτός ο οποίος θα ειδοποιήσει την αστυνομία, «εδώ έχω πρόβλημα», «εδώ έχω μια βαριά παραβατικότητα», «εδώ γίνεται εμπόριο ναρκωτικών», «εδώ μπορεί να υπάρχει κάτι πιο σοβαρό». Έτσι λειτουργεί. Άρα κρατήστε λοιπόν αυτό το οποίο σας λέω ως την επίσημη θέση της κυβέρνησης και ας φτάσουμε, ας ευχηθούμε σύντομα να φτάσουμε στο σημείο όπου δεν θα υπάρχει λόγος να γίνεται τόσο αυτή η συζήτηση, γιατί πράγματι θα έχουμε…
    Σία Κοσιώνη: Τώρα μας είναι ξεκάθαρο πάντως.
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελπίζω να σας είναι ξεκάθαρο τώρα.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία «δεν καταργείται» - «Τα άλογα θα μείνουν στον στάβλο, σκέφτηκα με αυτή τη ζέστη να πάρουμε καμήλες»"

Κως: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή από το Λιμενικό – Έπεσαν προειδοποιητικά πυρά

Αίσια έκβαση είχε η επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή παράνομων μεταναστών στην Κω, με τους λιμενικούς να τον συλλαμβάνουν, ρίχνοντάς του προειδοποιητικές βολές.

Συγκεκριμένα, ο διακινητής προσπάθησε να εμβολίσει το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος για να διαφύγει, με τους λιμενικούς να ρίχνουν φωτοβολίδες αλλά και προειδοποιητικά πυρά για να συλλάβουν τον ίδιο, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αποβιβάσει παράτυπους μετανάστες σε παρακείμενη παραλία.

Ο χειριστής του σκάφους, στη θέα του Λ.Σ. επιχείρησε να φύγει για τα τουρκικά παράλια, όμως τον πρόλαβαν και τον συνέλαβαν. Λίγο αργότερα, τον αναγνώρισαν ως διακινητή και οι παράτυποι μετανάστες, ενώ το σκάφος κατασχέθηκε κι ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την καταδίωξη

«Πρώτες πρωινές ώρες την 12-07-2023, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.

Ο χειριστής του ανωτέρου σκάφους, στην θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς έναντι τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία ο ανωτέρω δεν συμμορφώθηκε, ενώ προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Ο χειριστής του Τ/Χ περισυνελέγη από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκε στον λιμένα ν. Κω, όπου οι προαναφερθέντες αλλοδαποί τον αναγνώρισαν και τον υπέδειξαν ως διακινητή του σκάφους που τους μετέφερε.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 31χρονος διακινητής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κως: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή από το Λιμενικό – Έπεσαν προειδοποιητικά πυρά"

Η Ουκρανία πήρε τα απαγορευμένα πυρομαχικά διασποράς από τις ΗΠΑ – Απειλεί η Ρωσία να απαντήσει

Η Ουκρανία παρέλαβε ήδη τα πυρομαχικά διασποράς από τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα (13.7.2023) εκπρόσωπος του στρατού, σε λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου η Ουάσιγκτον προανήγγειλε ότι θα τα στείλει. Για αυτό το σενάριο, η Ρωσία είχε απειλήσει ότι θα χρησιμοποιήσει τα δικά της…

Ο Βαλέρι Σέρτσεν, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της μονάδας «Τάβρια» στα νότια της Ουκρανίας, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις που έκανε στο CNN ο διοικητής της μονάδας, στρατηγός Ολεξάντρ Ταρνάφσκι, ότι η Ουκρανία μόλις παρέλαβε πυρομαχικά διασποράς από τις ΗΠΑ αλλά δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ακόμη.

Τα πυρομαχικά διασποράς είναι «στα χέρια των αμυντικών μας δυνάμεων», δήλωσε ο Σέρτσεν στην ουκρανική τηλεόραση χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, εξηγώντας ότι «μόλις τα παραλάβαμε, δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη, αλλά μπορούν να αλλάξουν ριζικά (το πεδίο της μάχης)».

«Ο εχθρός επίσης αντιλαμβάνεται, ότι αποκτώντας τέτοια πυρομαχικά θα έχουμε ένα πλεονέκτημα. Ο εχθρός θα εγκαταλείψει εκείνο το τμήμα του εδάφους όπου είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν» δήλωσε από τη μεριά του ο στρατηγός Ταρνάφσκι.

Ο Ταρνάφσκι δήλωσε ότι η ανώτερη ηγεσία του ουκρανικού στρατού θα αποφασίσει για τις «περιοχές του εδάφους όπου μπορεί να χρησιμοποιηθούν», σημειώνοντας ότι «πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό όπλο».

Ο Ταρνάφσκι υπογράμμισε τους περιορισμούς στη χρήση των πυρομαχικών, λέγοντας ότι η χρήση τους απαγορεύεται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, ακόμη και αν αυτές καταλαμβάνονται από ρωσικές δυνάμεις, προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι Ρώσοι πιστεύουν ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε σε όλες τις περιοχές του μετώπου. Αυτό είναι πολύ λάθος, Αλλά οι ίδιοι ανησυχούν πολύ».

Έχουν απαγορευθεί σε περισσότερες από 100 χώρες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν στις 7 Ιουλίου ότι θα στείλουν στο Κίεβο πυρομαχικά διασποράς ως μέρος ενός πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 800 εκατομμυρίων δολαρίων που αποσκοπεί να διασφαλίσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 17 μήνες δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την ουκρανική αντεπίθεση.

Τα πυρομαχικά διασποράς έχουν απαγορευθεί σε περισσότερες από 100 χώρες. Συνήθως τα εν λόγω πυρομαχικά απελευθερώνουν μεγάλο αριθμό μικρότερων βομβών που μπορούν να σκοτώσουν αδιακρίτως σε μεγάλη περιοχή. Όσες δεν εκρήγνυνται αποτελούν κίνδυνο για δεκαετίες.

Η Ουκρανία δηλώνει ότι θα κάνει χρήση των πυρομαχικών διασποράς μόνο για να απελευθερώσει τα εδάφη της και δεν θα τα χρησιμοποιήσει σε αστικές περιοχές. Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ την Τετάρτη την δέσμευση της Ουκρανίας στο ζήτημα αυτό.

Η προαναγγελία των ΗΠΑ είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσίας, με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, να δηλώνει πως η Μόσχα θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει «παρόμοια» όπλα, αν οι ΗΠΑ προμηθεύσουν την Ουκρανία με βόμβες διασποράς.

Ρωσία, Ουκρανία και ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει την συνθήκη για τα πυρομαχικά διασποράς, η οποία απαγορεύει την παραγωγή, την αποθήκευση, τη χρήση και τη μεταφορά των όπλων αυτών.

Την αντίθεση τους στην απόφαση να σταλούν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία εξέφρασαν η Ισπανία και ο Καναδάς, ενώ η Βρετανία δήλωσε ότι είναι μέρος της συνθήκης που αποθαρρύνει την χρήση των όπλων αυτών. Ορισμένοι Δημοκρατικοί βουλευτές επίσης εξέφρασαν την ανησυχία τους. Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ καταδίκασε την απόφαση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Με πληροφορίες από Reuters, Ukrinform/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ουκρανία πήρε τα απαγορευμένα πυρομαχικά διασποράς από τις ΗΠΑ – Απειλεί η Ρωσία να απαντήσει"

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Οι εκπτώσεις που ανακοίνωσαν οι τέσσερις εταιρείες – Βαρβιτσιώτης: «Έπιασαν τόπο» οι κινήσεις της κυβέρνησης

Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανακοινώνουν σταδιακά οι εταιρείες, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ζητήθηκε από τους ακτοοπλόους μείωση του κόστους μεταφοράς για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Η μείωση στις τιμές, πραγματοποιείται ανάλογα την εταιρεία και την εμπορική πολιτική που ακολουθεί και θα αφορά συγκεκριμένες γραμμές κορμού, δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη στα λιμάνια:

  • του Πειραιά
  • της Ραφήνας
  • της Θεσσαλονίκης
  • της Καβάλας

Ειδικότερα, η Attica Group ανακοίνωσε έκπτωση 20% σε οικογένειες και παρέες 3 έως 5 ατόμων σε οικονομική θέση και αριθμημένα καθίσματα με ένα Ι.Χ. για ταξίδια από τη Δευτέρα 17/7/23 έως την Κυριακή 10/9/23 σε όλα τα δρομολόγια από Πειραιά για τα ελληνικά νησιά τόσο στο δρομολόγια μετάβασης όσο και στα δρομολόγια επιστροφής.

Επίσης προσφέρει εκπτωση 50% στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για όλους τους προορισμούς του ομίλου σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πληρώνουν μόνο το 5% του συνολικού ναύλου.

Η SEAJETS του πλοιοκτήτη Μάριου Ηλιόπουλου από 18 Ιουλίου έως 18 Σεπτεμβρίου προσφέρει έκπτωση σε τετραμελείς οικογένειες με το όχημά τους κατά 30% στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής. Για τους πολύτεκνους ισχύει η έκπτωση 50%. Επίσης ανακοίνωσε έκπτωση 20% στους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου και για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα.

Η Golden Star Ferries πέραν από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία η εταιρεία ανακοίνωσε έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια (οικονομική και διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Η Fast Ferries θέλοντας να συνεισφέρει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα νησιά που εξυπηρετεί με τα δρομολόγιά της αναφέρει ότι θεσπίζει «ημέρα εκπτωτικού ναυλολογίου». Από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη η Fast Ferries θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς ‘Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα.

Υπ. Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης: Έπιασαν τόπο οι κινήσεις της κυβέρνησης για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

«Οι κινήσεις της κυβέρνησης για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια έπιασαν τόπο. Ήδη μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοίνωσαν ένα γενναίο πακέτο προσφορών και εκπτώσεων για τις ελληνικές οικογένειες που θέλουν να μετακινηθούν στα νησιά».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, με αφορμή τις εκπτώσεις που ανακοίνωσαν τέσσερις μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Οι εκπτώσεις που ανακοίνωσαν οι τέσσερις εταιρείες – Βαρβιτσιώτης: «Έπιασαν τόπο» οι κινήσεις της κυβέρνησης"

Καύσωνας Κλέων: Τι θα είναι κλειστό την Παρασκευή

Τα σχέδιά μας ήρθε να αλλάξει ο καύσωνας «Κλέων» καθώς η αφόρητη ζέστη, δημιούργησε νέες ανάγκες για να προφυλαχθούν οι πολίτες.

Έτσι λοιπόν, εκτός από τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το Δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, αύριο Παρασκευή 14/4 προσθέστε και τα εξής:

Αναστολή λειτουργίας υποθηκοφυλακείων

Την αναστολή της λειτουργίας των έμμισθων Υποθηκοφυλακείων της χώρας αύριο Παρασκευή (13/7), λόγω του καύσωνα, προβλέπει απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Φλωρίδη.

Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι παραγραφές και οι έγγραπτες πράξεις για τις οποίες συντρέχει νόμιμη προθεσμία προς εγγραφή.

Όσον αφορά στα άμισθα/μη άμισθα Υποθηκοφυλακεία της χώρας ο Υπουργός Δικαιοσύνης συνέστησε όπως οι Προϊστάμενοι των εν λόγω υπηρεσιών να μεριμνήσουν για την εφαρμογή του σχετικού μέτρου ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και με ενημέρωση του κοινού προς αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών.

Αναβάλλονται οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Αναβάλλονται οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, που είχαν προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή 14 Ιουλίου, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, λόγω του καύσωνα Κλέων. 

Η αναβολή των εξετάσεων για το δίπλωμα οδήγησης αποφασίστηκε από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής. 

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση την οποία υπογράφει ο Αρμόδιος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σπ. Ευσταθόπουλος, «οι υποψήφιοι, που είχαν προγραμματισθεί να εξεταστούν αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου, μπορούν να επαναπρογραμματίσουν την εξέταση τους τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τις δυνατότητες των υπηρεσιών».

Delivery μέχρι να δείξει το θερμόμετρο 40 βαθμούς κελσίου

«Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω μόνο του», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε tweet του για την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μην σταματήσουν οι υπηρεσίες delivery το διάστημα 12 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα λόγω του καύσωνα Κλέων που πλήττει τη χώρα μας με ακραίες θερμοκρασίες.

Ειδικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως «στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης στις πιο δύσκολες ώρες του καύσωνα» την παύση των υπηρεσιών delivery, τη στιγμή που ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Οφείλουμε να προστατεύσουμε την υγεία και αυτών των εργαζομένων και αν και κάποιοι θα ξεβολευτούμε λίγο από την στέρηση των υπηρεσιών τους, πιστεύω ότι όλοι μας συμφωνούμε με αυτό το στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης στις πιο δύσκολες ώρες του καύσωνα. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω μόνο του» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης.

Τα έκτακτα μέτρα του υπουργείου Εργασίας λόγω καύσωνα 

Στο πλαίσιο των μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε:

– Την υποχρεωτική παύση εργασιών σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός κατά το χρονικό διάστημα 12:00 -17:00. Αφορά εκτός από τις υπηρεσίες delivery και τις χειρωνακτικές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.
– Την παροχή εξ αποστάσεως εργασίας με το σύστημα της τηλεργασίας για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου
– Μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης τους από την εργασία
– Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων
– Ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας Κλέων: Τι θα είναι κλειστό την Παρασκευή"

ΕΕ προς τα Σκόπια: Είτε αλλαγή του Συντάγματός σας είτε διεθνή απομόνωση

Εάν η Βόρεια Μακεδονία δεν προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση του Συντάγματός της, τότε κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με διεθνή απομόνωση διεμήνυσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Αυστρίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας, κατά την επίσκεψή τους σήμερα στα Σκόπια.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Θα θέλαμε να προχωρήσετε στις απαραίτητες συνταγματικές τροποποιήσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας σας με την ΕΕ. Η αναβολή της έγκρισης των συνταγματικών τροπολογιών σημαίνει αναβολή της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ. Θα ήταν κρίμα για τα Σκόπια, μετά από έναν σκληρό μαραθώνιο, να σκοντάψουν στο τελευταίο εμπόδιο. Εάν δεν αποδεχτείτε τις συνταγματικές τροποποιήσεις και δεν συνεχίσετε τον ευρωπαϊκό δρόμο, η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της διεθνούς απομόνωσης» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των τριών αυτών χωρών της ΕΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπούγιαρ Οσμάνι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αυστρίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας σημείωσαν ότι μεταφέρουν στα Σκόπια το μήνυμα του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, πως η ΕΕ υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, με την προϋπόθεση η τελευταία να προχωρήσει στην τροποποίηση του Συντάγματός της.

Το ενδεχόμενο τροποποίησης του Συντάγματος, στη βάση μίας συμφωνίας της Βόρειας Μακεδονίας με τη Βουλγαρία, προκειμένου να συμπεριληφθεί σε αυτό η βουλγαρική μειονότητα που ζει στη χώρα, είναι ένα θέμα που προκαλεί τριγμούς στα Σκόπια εδώ και ένα χρόνο.

Βάσει της συμφωνίας η οποία επετεύχθη το περασμένο καλοκαίρι, με μεσολάβηση της ΕΕ, η τροποποίηση του Συντάγματος της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσουν τα Σκόπια τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Η Βουλγαρία μπλοκάρει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ και επισημαίνει ότι αυτές μπορούν να ξεκινήσουν αφού πρώτα τα Σκόπια προχωρήσουν στην τροποποίηση του Συντάγματος τους, θέση που ενστερνίζεται και η ΕΕ.

Για την τροποποίηση του Συντάγματος της Βόρειας Μακεδονίας απαιτείται πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή, την οποία η φιλοδυτική κυβέρνηση στα Σκόπια και τα κόμματα που υποστηρίζουν τη συμφωνία με τη Βουλγαρία δεν διαθέτουν στην παρούσα φάση.

Το εθνικιστικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE ισχυρίζεται ότι η συμφωνία με τη Βουλγαρία «υπαγορεύτηκε» από τη Σόφια και τη θεωρεί επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της Βόρειας Μακεδονίας και αρνείται κατηγορηματικά να συναινέσει στην τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας κατηγορεί το VMRO-DPMNE ότι κρατά “όμηρο” τη χώρα και την απομακρύνει από την ευρωπαϊκή της πορεία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βόρειας Μακεδονίας γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι διακόπτει όλες τις επαφές με την κυβέρνηση και το μόνο θέμα για το οποίο θα μπορούσε να καθίσει να συνομιλήσει με την κυβέρνηση είναι το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ προς τα Σκόπια: Είτε αλλαγή του Συντάγματός σας είτε διεθνή απομόνωση"

Έρχονται βαρύτατα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα – Κυκλοφορούν πάνω από 500.000

Πρόστιμα και μάλιστα βαρύτατα περιμένουν όσους έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη  

Συγκεκριμένα την ανάγκη βελτίωσης των ρυθμίσεων οφειλών και την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ανασφάλιστα οχήματα, έθεσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος γνωστοποίησε, σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα, ότι «η κυβέρνηση μελετά βαρύτατα πρόστιμα για τους παραβάτες».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι αίτημα των ανθρώπων της αγοράς είναι η εφαρμογή μίας και μόνο ρύθμισης, αλλά για το σύνολο των οφειλών, καθώς μέχρι τώρα είναι πολύ μικρός ο αριθμός των οφειλετών που έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις των 36, 72 ή 120 δόσεων εξαιτίας των προϋποθέσεων που υπάρχουν. «Είναι αναγκαία μία συνολική ρύθμιση για να σωθούν όσοι μπορούν», είπε χαρακτηριστικά.

Τα ανασφάλιστα οχήματα και η πλήρης εφαρμογή του νόμου που υπάρχει εδώ και 10 χρόνια ήταν το δεύτερο αίτημα του επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του επιμελητηρίου, πάνω από 500.000 οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους και απαιτείται η διασταύρωση των στοιχείων από την ΑΑΔΕ, ενώ το πρόστιμο πρέπει να μεταφέρεται άμεσα στην εφορία.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι θα θέσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την επίλυση του προβλήματος, ενώ τόνισε ότι μελετά βαρύτατα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου, επίσης, θέματα που αφορούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές καθώς και τους λογιστές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται βαρύτατα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα – Κυκλοφορούν πάνω από 500.000"

Καύσωνας Κλέων: Μέτρα προστασίας των οδηγών λεωφορείων και εργαζομένων ΟΣΥ για την Παρασκευή και το Σάββατο

Σε επιπλέον μέτρα προχώρησε η Διοίκηση της Ο.ΣΥ. Α.Ε. ακολουθώντας τις κυβερνητικές εγκυκλίους για την προστασία εργαζομένων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, κυρίως την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουλίου, εν μέσω του καύσωνα.

Συγκεκριμένα, ως προς την προφύλαξη των οδηγών των οχημάτων του Στόλου της Εταιρείας, αύριοκαι μεθαύριο σε όλα τα Αμαξοστάσια, θα παρέχονται εμφιαλωμένα μπουκάλια μενερό στο σύνολο του προσωπικού και στους οδηγούς.

Παράλληλα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά (Πανεπιστήμιο-Ρήγα Φεραίου, Χαυτεία, Συγγρού-Φιξ, πλ. Καραϊσκάκη) συνεργεία της Ο.ΣΥ. Α.Ε. θα μοιράζουν νερό και χυμούς στους οδηγούς των διερχομένων οχημάτων των γραμμών του ΟΑΣΑ.

Ως προς τους υπόλοιπους υπαλλήλους της Εταιρείας, υπάρχει το δικαίωμα της τηλεργασίας και η δυνατότητα ευέλικτης προσέλευσης ανάλογα με τη θέση εργασίας τους.

Για τις ευπαθείς ομάδες του προσωπικού ισχύουν όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας. Τέλος κατά πάγια εντολή, ανεξάρτητα από τον καύσωνα, τα οχήματα της Ο.ΣΥ. Α.Ε. κυκλοφορούν με air-condition σε πλήρη λειτουργία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας Κλέων: Μέτρα προστασίας των οδηγών λεωφορείων και εργαζομένων ΟΣΥ για την Παρασκευή και το Σάββατο"

Καιρός αύριο: Η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα – Στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος

Ο καιρός αύριο Παρασκευή (14.07.2023) σε όλη την Ελλάδα θα είναι αίθριος και ζεστός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα πελάγη τοπικά 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα κορυφωθούν. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς τους 41 με 43 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 και πιθανόν τους 44 βαθμούς Κελσίου.

γ. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 με 39 και στην κεντρική Μακεδονία έως 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 και στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 και κατά τόπους 42 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Μεταβλητών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 40 με 41 και στο εσωτερικό της Στερεάς 42 με 43 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 και πιθανόν κατά τόπους τους 44 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 και στη νότια Κρήτη έως 37 με 39 και κατά τόπους έως 40 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα – Στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος"

Coco-Mat σε υπουργείο Τουρισμού: Δεν μπορείτε να μας σφραγίσετε, η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά

Ο Πάνος Λαζαράτος δικηγόρος της εταιρείας «ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ» η οποία είναι ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας των αδελφών Πωλ και Μιχάλη Ευμορφίδη «Coco-Mat ATHENS BC» στην περιοχή Μακρυγιάννη (Φαλήρου 5), απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Τουρισμού, μετά το χθεσινό Δελτίου Τύπου που εξέδωσε το τελευταίο και με το οποίο γνωστοποιεί ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες παύσης λειτουργίας του ξενοδοχείου (σφράγιση του).

Στη μακροσκελή επιστολή του ο κ. Λαζαράτος καταλήγει ότι η υπόθεση εκκρεμεί ακόμη ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών και διοικητικών οργάνων.

Ειδικότερα, στο «δια ταύτα» ο συνήγορος του ξενοδοχείου «Coco-Mat ATHENS BC», υπογραμμίζει:

«Η έκδοση πράξης μερικής σφράγισης της ξενοδοχειακής μονάδας που στεγάζεται στο ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρείας μας δεν θα είναι σύννομη, διότι πρώτον δεν υφίσταται εκτελεστή διοικητική πράξη χαρακτηρισμού των κατασκευών ως αυθαιρέτων και δεύτερον διότι η οριστική επίλυση του ζητήματος της νομιμότητας τόσο του χαρακτηρισμού, όσο και της ίδιας της πράξης μερικής ανάκλησης της άδειας δόμησης εκκρεμεί ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών και διοικητικών οργάνων».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Προς: Υπουργείο Τουρισμού

– Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

– Γενική Διεύθυνση Τουριστικής Πολιτικής – Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) Αττικής

– Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης Επιθεωρήσεων και Ελέγχου

Ταχ. Διεύθυνση: Αμαλίας 12, Αθήνα, 105 57 Αθήνα,

13 Ιουλίου 2023

Αξιότιμοι, Αξιότιμες,

Σε συνέχεια του από 12.07.2023 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Τουρισμού, με τίτλο «Εφαρμογή της νομοθεσίας για το ξενοδοχείο COCO MAT ATHENS BC», καθώς και της με αρ. πρωτ. 2307/21.04.2023 κλήσης προς παροχή εξηγήσεων, η εταιρεία ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ (εφεξής: η εταιρεία μας), ιδιοκτήτρια του ακινήτου επί της οδού Φαλήρου 5, Μακρυγιάννη, στο οποίο στεγάζεται η ως άνω ξενοδοχειακή μονάδα, επιθυμεί να τονίσει εμφατικά τα όσα εκτίθενται κατωτέρω.

Με το με αρ. 11/2022 Πρακτικό Συνεδρίασης του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ, διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος Αθηναίων όφειλε να συμμορφωθεί προς την απόφαση ΣτΕ Ολ. 2102/2019, ανακαλώντας μερικώς τη με αρ. 15/2017 άδεια δόμησης της εταιρείας μας, για όλα τα κτίσματα που υπερέβαιναν το ύψος των 24 μέτρων. Σε συνέχεια του Πρακτικού 11/2022 ο Δήμος Αθηναίων προέβη στην έκδοση μιας δήθεν «πράξης» μερικής ανάκλησης, η οποία στην πραγματικότητα αντιστοιχούσε σε μια αδημοσίευτη, αχρονολόγητη και ανυπόγραφη χειρόγραφη επισημείωση.

Επί τη βάσει της εν λόγω «ανάκλησης», οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων προέβησαν στη σύνταξη έκθεσης αυτοψίας (30.11.2022) με την οποία διαπίστωναν την ύπαρξη αυθαιρέτων στο ακίνητο της εταιρείας μας (ήτοι των ορόφων εκείνων για τους οποίους είχε «ανακληθεί» η άδεια δόμησης), επέβαλλαν πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων κτισμάτων και κήρυσσαν τα τελευταία κατεδαφιστέα. Κατά της εν λόγω έκθεσης αυτοψίας η εταιρεία μας άσκησε αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Επί της αίτησης αναστολής εκδόθηκε η με αρ. Α83/2023 απόφαση με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής και ανεστάλη η εκτέλεση της έκθεσης αυτοψίας (ήτοι της διαπίστωσης των προστίμων, της επιβολής των προστίμων και της υποχρέωσης κατεδάφισης).

Ειδικότερα, με την Α83/2023 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (πρβλ. σκ. 5), έγινε δεκτό ότι «Η μερική αυτή ανάκληση, όμως, με τη μορφή και το περιεχόμενο που παρατέθηκε σε προηγούμενη σκέψη, μεταξύ άλλων ελλείψεων, δεν φέρει, πράγματι, υπογραφή του εκδόντος οργάνου, ούτε συνοδεύεται, άλλωστε, από άλλη (υπογεγραμμένη) πράξη μερικής ανάκλησης, όπως αναφέρεται και στις απόψεις του Δήμου Αθηναίων προς το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. Β΄, σύμφωνα με τις οποίες «για την ανάκληση της οικοδομικής άδειας δεν υφίσταται ιδιαίτερο έγγραφο της υπηρεσίας αλλά μόνο το γεγονός ότι στο σώμα της πράξης έχει αναγράφει η φράση: “Μερική ανάκληση …” ».

Με τα δεδομένα αυτά, η εν λόγω πράξη είναι ανυπόστατη και ως εκ τούτου, δεν μπορούσε να αποτελέσει νόμιμο έρεισμα για την έκδοση της έκθεσης αυτοψίας, η οποία για το λόγο αυτό καθίσταται, κατά το μέρος που αφορά τις ανωτέρω κατασκευές, μη νόμιμη».

Στη συνέχεια, εκδόθηκε το με αρ. 15/2023 Πρακτικό Συνεδρίασης του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ, με το οποίο διαπιστώθηκε ότι ενόψει του προδήλως ανυπόστατου χαρακτήρα της «ανάκλησης», ο Δήμος Αθηναίων δεν συμμορφώθηκε προσηκόντως με την απόφαση ΣτΕ Ολ. 2102/2019.

Υποχρέωνε, δε, τον Δήμο Αθηναίων να προβεί στην έκδοση νόμιμης και υποστατής πράξης μερικής ανάκλησης, η οποία θα ανατρέχει στον χρόνο «έκδοσης» της προηγούμενης, καλύπτοντας αναδρομικά, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την ήδη συνταχθείσα (30.11.2022) έκθεση αυτοψίας.

Σε συνέχεια του ως άνω, με αρ. 15/2023 Πρακτικού, ο Δήμος Αθηναίων προέβη στην έκδοση της με αρ. πρωτ. 199540/05.07.2023 πράξης με τίτλο «ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της από 24-11-2022 μερικής ανάκλησης της 15/2017 άδειας δόμησης που αφορά στο ακίνητο επί της οδού Φαλήρου 5 & παρόδου Συγγρού 34». Με το ίδιο Πρακτικό του ΣτΕ (σκ. 8) επιβλήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού η υποχρέωση να προβεί στη μερική σφράγιση της ξενοδοχειακής μονάδας, για το τμήμα του κτίσματος του οποίου η άδεια δόμησης ανακλήθηκε.

Ωστόσο, τέθηκε ως αναγκαία προϋπόθεση για τη νομιμότητα της εν λόγω σφράγισης η προηγούμενη οριστικοποίηση του χαρακτηρισμού των κατασκευών ως αυθαιρέτων. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ο χαρακτηρισμός κατασκευών ως αυθαιρέτων λαμβάνει χώρα από τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες, κατόπιν διενέργειας αυτοψίας και σύνταξης σχετικής έκθεσης.

Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση, όπως ήδη εκτέθηκε, η έκθεση αυτοψίας (30.11.2022) με την οποία χαρακτηρίστηκαν ως αυθαίρετες οι κατασκευές του ακινήτου έχει ανασταλεί με την απόφαση Α83/2023 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και δεν παράγει απολύτως καμία έννομη συνέπεια. Υπό την έννοια αυτή, δεν υφίσταται στον νομικό κόσμο διοικητική πράξη, παράγουσα έννομα αποτελέσματα, με την οποία να χαρακτηρίζονται οι επίμαχες κατασκευές ως αυθαίρετες.

Εξάλλου, ο χαρακτηρισμός των κατασκευών ως αυθαιρέτων με την από 30.11.2022 έκθεση αυτοψίας δεν μπορεί υπό καμία εκδοχή να θεωρηθεί οριστικοποιηθείς, δεδομένου ότι εκκρεμεί σε βάρος του αίτηση ακύρωσης ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Παράλληλα, εξίσου μη οριστικοποιηθέν θα πρέπει να θεωρηθεί το ζήτημα της μερικής ανάκλησης της άδειας δόμησης, Τούτο, διότι κατά της πράξης αυτής, με την οποία παραβιάζεται ευθέως το 15/2023 Πρακτικό του ΣτΕ, έχει ασκηθεί τόσο αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, όσο και προσφυγή ενώπιον του αρμοδίου ΣΥΠΟΘΑ Α΄.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει προβληθεί από την εταιρεία μας ο ισχυρισμός ότι η εν λόγω ανακλητική πράξη δεν συνιστά, ως όφειλε, πράξη «ορθής επανάληψης», αλλά κατ’ ουσίαν νέα πράξη ανάκλησης και είναι επομένως προδήλως παράνομη.

Με αυτά τα δεδομένα, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η έκδοση πράξης μερικής σφράγισης της ξενοδοχειακής μονάδας που στεγάζεται στο ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρείας μας δεν θα είναι σύννομη, διότι πρώτον δεν υφίσταται εκτελεστή διοικητική πράξη χαρακτηρισμού των κατασκευών ως αυθαιρέτων και δεύτερον διότι η οριστική επίλυση του ζητήματος της νομιμότητας τόσο του χαρακτηρισμού, όσο και της ίδιας της πράξης μερικής ανάκλησης της άδειας δόμησης εκκρεμεί ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών και διοικητικών οργάνων.

Μετά τιμής,

Για την εταιρεία ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος Πάνος Λαζαράτος

Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ Δικηγόρος».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Coco-Mat σε υπουργείο Τουρισμού: Δεν μπορείτε να μας σφραγίσετε, η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά"

Καύσωνας Cleon: Καυτό μείγμα με 44 βαθμούς και 6 μποφόρ – Η προειδοποίηση του Δημήτρη Ζιακόπουλου

Εκτός από το κύμα καύσωνα που θα επικρατήσει στη χώρα τις επόμενες μέρες, αναμένεται να αυξηθεί και η ένταση των ανέμων, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο, αύριο, Παρασκευή, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 41 έως 44 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές κατευθύνσεις με εντάσεις έως και 5-6 μποφόρ.

Το Σάββατο και την Κυριακή αναμένεται να πέσει λίγο η θερμοκρασία, με την ένταση των ανέμων όμως να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και να αυξάνεται σταδιακά.

Από Δευτέρα έως Τετάρτη, η ένταση των ανέμων θα ενισχυθεί σημαντικά και ενδέχεται οι ριπές να φθάνουν μέχρι τα 8 μποφόρ. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, γύρω στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίας για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνέντευξή του, «την επόμενη εβδομάδα, εκτός από τον καύσωνα, θα ανέβει και η ένταση των ανέμων, που σημαίνει ότι ξηραίνεται η κατώτερη ατμόσφαιρα, ξεραίνονται τα φυτά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιάς» είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι να προσέχουμε, όλοι να τηρούμε τους κανόνες. Βεβαίως το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενισχυθεί, και τα πτητικά του μέσα επίσης, ενώ έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Με τη συμβολή όλων, θα κάνουμε την προσπάθειά μας, η οποία πρέπει να είναι εθνική, προκειμένου να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή που είναι πάνω απ’ όλα». Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, επισημαίνοντας ότι «δεν νοείται αμέλεια αυτές τις μέρες, όταν όλοι γνωρίζουν τι καύσωνας έρχεται στη χώρα. Κάπνισμα μελισσιών, μπάρμπεκιου και καύσεις. Τα πρόστιμα θα αυστηροποιηθούν, έχω ζητήσει από την υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου να φέρει σχετική πρόταση». Ο υπουργός υπογράμμισε πως «την επόμενη εβδομάδα, εκτός από τον καύσωνα, θα ανέβει και η ένταση των ανέμων, που σημαίνει ότι ξηραίνεται η κατώτερη ατμόσφαιρα, ξεραίνονται τα φυτά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιάς» και πρόσθεσε ότι «πρέπει όλοι να προσέχουμε, όλοι να τηρούμε τους κανόνες. Βεβαίως το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενισχυθεί, και τα πτητικά του μέσα επίσης, ενώ έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Με τη συμβολή όλων, θα κάνουμε την προσπάθειά μας, η οποία πρέπει να είναι εθνική, προκειμένου να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή που είναι πάνω απ’ όλα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας Cleon: Καυτό μείγμα με 44 βαθμούς και 6 μποφόρ – Η προειδοποίηση του Δημήτρη Ζιακόπουλου"

Εκτός ελέγχου οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του σε σταθμευμένο περιπολικό στα Φάρσαλα (φωτο)

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν σήμερα αργά το μεσημέρι της Πέμπτης στα Φάρσαλα.  Άνδρας σε κατάσταση αλλοφροσύνης οδηγώντας αυτοκίνητο το έριξε πάνω σε σταθμευμένο περιπολικό, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων!

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης αφού χτύπησε μια φορά το περιπολικό, έκανε όπισθεν, πήρε φόρα και το χτύπησε και δεύτερη!

Ακολούθησε η σύλληψή του ενώ κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, ο οδηγός έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές.

Ευτυχώς αυτή η αψυχολόγητή του ενέργεια, προκάλεσε μόνον υλικές ζημιές στο όχημα.

Στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ο δράστης

Στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας οδηγήθηκε, με εντολή Εισαγγελέα, ο 46χρονος που νωρίτερα το μεσημέρι έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε περιπολικό.

Κατά άλλες πηγές του onlarissa.gr, ο δράστης που φέρεται να έχει αντιμετωπίσει ψυχολογικά προβλήματα κατά το παρελθόν, ήταν ενοχλημένος για υπόθεση που έλαβε χώρα προ ημερών σε περιοχή κοντά στα Φάρσαλα, όπου είχε μεταβεί για επαγγελματική εργασία και μετά από αψιμαχία που υπήρξε, κλήθηκε η αστυνομία.

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός ελέγχου οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του σε σταθμευμένο περιπολικό στα Φάρσαλα (φωτο)"

14 θάνατοι ασθενών με CoViD, 20 διασωληνωμένοι, 198 εισαγωγές

Μείωση στους δείκτες της CoViD που αφορούν τα κρούσματα και τους θανάτους και αύξηση στις εισαγωγές καταγράφει το σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Την εβδομάδα 3 - 9 Ιουλίου, 14 ασθενείς με CoViD έχασαν τη ζωή τους (με διάμεση ηλικία τα 84 έτη), 20 νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι και 198  ήταν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ανήλθε στις 5.

O συνολικός αριθμός θανάτων ανέρχεται με την σημερινή προσθήκη των θανόντων στους 37.224

Σύμφωνα με την σημερινή επιδημιολογική εικόνα, η θετικότητα στα τεστ κορωνοϊού βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα . Τό συνολικό ποσοστό για τη νέα παραλλαγή υπό παρακολούθηση, CH.1.1 ή Όρθρος, ανέρχεται στο 7%. H συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 - γνωστή και ως "Κράκεν" (87%).

Το ποσοστό θετικότητας για τον κορωνοϊό ήταν 2% σε σύνολο 185.208 εργαστηριακών ελέγχων.

                Δείκτες CoViD 3-9 Ιουλίου

26 Ιουνίου - 2 Ιουλίου

Νέοι θάνατοι 14 16
Διασωληνωμένοι  20 24
Νέες εισαγωγές 198 182
 
Γρίπη - RSV

Όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά για γρίπη.

Και αυτή την εβδομάδα δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό-RSV, όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "14 θάνατοι ασθενών με CoViD, 20 διασωληνωμένοι, 198 εισαγωγές "

Παύλος Μαρινάκης: Δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν καταργείται, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Για την πρόταση σχετικά με τη δημιουργία έφιππου σώματος, είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα άδειασμα. Υπήρχε μια πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή σχετικά με την έφιππη αστυνομία».

«Στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια. Ένα κλίμα το οποίο θα ευνοεί τους φοιτητές και τους καθηγητές, θα τους προστατεύει και θα απομονώνει παραβατικές συμπεριφορές. Και σε αυτή της πολιτική έχουν γίνει πολλές κινήσεις» είπε συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης αναφερόμενος στην επαναφορά του ασύλου καθώς και στη θεσμοθέτηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία το λέω ρητώς δεν καταργείται, και δεν υπήρξε ποτέ τέτοια πρόθεση και δεν υπήρξε καμία τέτοια διατύπωση. Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πώς θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας, σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ελληνική αστυνομία» τόνισε.

«Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, επανεξετάζουμε συνεχώς το καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας της για την αποτελεσματικότητα και αυτού του σώματος της αστυνομίας, σε συνεργασία με το σύνολο της ελληνικής αστυνομίας» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Η κυβέρνηση λειτουργεί απολύτως συνεκτικά, εφαρμόζει άμεσα το πρόγραμμά της, και δεν τίθεται θέμα αδειάσματος υπουργών και αυτό φάνηκε και από τις προγραμματικές δηλώσεις που οι πολίτες άκουσαν τους υπουργούς να λένε αυτά για τα οποία στήριξαν την ΝΔ και άκουσαν τους υπουργούς να περιγράφουν ένα συνολικό σχέδιο που θα κάνει πιο παραγωγική και ισχυρή την Ελλάδα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση για την πολυφωνία στην κυβέρνηση.

Για τις μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σημείωσε ότι η κυβέρνηση όπως έχει καθήκον σκύβει πάνω στο πρόβλημα και λίγες ημέρες μετά έχουν αρχίσει οι ανακοινώσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι οποίες αναφέρουν κάποιες σημαντικές εκπτώσεις.

«Εμείς προσδοκούμε το καλύτερο δυνατό, για την ελληνική οικογένεια, για τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη για το σύνολο των πολιτών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» ανέφερε.

Για την άρση των περιορισμών στην ψήφο αποδήμων είπε ότι θα ψηφιστεί έως το τέλος του μήνα και πρόσθεσε «αναμένουμε τη στάση των κομμάτων, γίνονται συναντήσεις και επαφές θεσμικά από το υπουργείο Εσωτερικών και σίγουρα περιμένουμε από τα κόμματα τα οποία ψήφισαν την ίδια ακριβώς πρόταση νόμου, πριν από περίπου δύο χρόνια, μια καθαρή στάση υπέρ. Νομίζω ότι είναι μια άδικη εκκρεμότητα, είναι μια αυτονόητη κίνηση σεβασμού σε όλο τον ελληνισμό του κόσμου».

«Είμαστε αισιόδοξοι, είναι ένα στοίχημα αξιοπιστίας για τα κόμματα που ψήφισαν την ίδια ακριβώς διάταξη και περιμένουμε τις επίσημες τοποθετήσεις τους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το ζήτημα της παρέμβασης του τουρκικού προξενείου είπε ότι το ζήτημα ετέθη στον κ. Ερντογάν από τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ για την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ανέφερε «Είναι μια θετική εξέλιξη η επανέναρξη των συνομιλιών, έχουν τεθεί ξεκάθαρα οι προϋποθέσεις και οι βάσεις από τις δύο πλευρές, ο πρωθυπουργός έθεσε τους τρεις άξονες και θα παρακολουθήσουμε την πορεία των εξελίξεων. Εμείς θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και από εκεί και πέρα όλα θα κριθούν από την πορεία των εξελίξεων».

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Παύλος Μαρινάκης: Δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία"

Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησε και σκότωσε τον φίλο του μετά από τσακωμό (φωτο)

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας άνδρας έχασε τη ζωή του μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από φίλο του, έπειτα από διαπληκτισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, δράστης και θύμα κάθονταν νωρίτερα μαζί σε καφενείο κοντά στο σημείο της δολοφονίας.

Τσακώθηκαν, και στη συνέχεια αποχώρησαν από το καφενείο με τα αυτοκίνητά τους.

Λίγο αργότερα, βρέθηκαν μαζί στο ίδιο βενζινάδικο, στην οδό Σόλωνος. Εκεί άρχισαν να τσακώνονται ξανά. Τότε ο ένας τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τον άλλον, με συνέπεια να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Στη συνέχεια ο δράστης αποχώρησε με το αυτοκίνητό του από το σημείο. Οι αστυνομικοί που ερευνούν τον χώρο τέλεσης του εγκλήματος, εντόπισαν έναν κάλυκα.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησε και σκότωσε τον φίλο του μετά από τσακωμό (φωτο) "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news