facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Επένδυση στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Amazon

Η Amazon Web Services θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε περισσότερες από 30 μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο και ανακοινώνει πως μεταξύ των χωρών στις οποίες θα εγκαινιάσει «τις 30 νέες Τοπικές Ζώνες» συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας στο twitter.

Στην ανάρτηση υπογραμμίζεται ακόμη πως οι «Τοπικές Ζώνες στρατηγικά τοποθετημένες σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, επιτρέπουν στους τελικούς χρήστες να τρέξουν προγράμματα υψηλών απαιτήσεων χωρίς χρονική καθυστέρηση».

«Θα εγκαινιάσουμε περισσότερες από 30 νέες Τοπικές Ζώνες AWS σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι νέες Τοπικές ζώνες AWS θα είναι διαθέσιμες από το 2022 σε περισσότερες από 21 χώρες, όπως η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κολομβία, η Τσεχία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ινδία, η Κένυα, η Ολλανδία, η Νορβηγία, οι Φιλιππίνες, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Νότια Αφρική, και θα συνδεθούν με 16 Τοπικές Ζώνες σε όλες τις ΗΠΑ, βοηθώντας σας να εξυπηρετείτε τους τελικούς χρήστες σε όλο τον κόσμο με ακόμη μικρότερη χρονική καθυστέρηση».

Η Amazon Web Services (AWS): είναι η πιο ολοκληρωμένη και ευρέως διαδεδομένη πλατφόρμα cloud στον κόσμο, που προσφέρει περισσότερες από 200 πλήρεις υπηρεσίες από κέντρα δεδομένων παγκοσμίως. Εκατομμύρια πελάτες - συμπεριλαμβανομένων των ταχύτερα αναπτυσσόμενων νεοφυών εταιριών, των μεγαλύτερων επιχειρήσεων και των κορυφαίων κρατικών φορέων - χρησιμοποιούν το AWS για να μειώσουν το κόστος, να γίνουν πιο ευέλικτοι και να καινοτομούν πιο γρήγορα.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Επένδυση στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Amazon"

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίξαμε 60.000 νέα διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

«Ανοίξαμε 60.000 νέα διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό για πρώτη, δεύτερη και τρίτη δόση την Κυριακή 05 Δεκεμβρίου», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο κ.Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για την πρώτη δόση από τους πολίτες άνω των 60 ετών, τονίζοντας πως κλείστηκαν ήδη 25.000 ραντεβού, ενώ αυτοί που πρέπει ακόμη να κλείσουν ραντεβού φτάνουν τους 493.000.

Όπως επεσήμανε, μέσα στον Δεκέμβριο υπάρχει δυνατότητα για πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίξαμε 60.000 νέα διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου"

Αρπαγή δεκάχρονης: 21 χρόνια κάθειρξη η ποινή της 34χρόνης

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών και 7 μηνών, με εκτιτέα τα 20 έτη, καταδικάστηκε η 34χρονη, η οποία κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης, στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2020.

Ομόφωνα το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείριση του σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο, έκθεση, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για αποκλειστικά ιδία χρήση. Την απάλλαξε μόνο για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών με τη μορφή της ανάμειξης του σε ποτό, με σκοπό τη διάθεσή του.

Στην κατηγορούμενη δεν χορηγήθηκε κανένα ελαφρυντικό και η έφεση αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια να επιστρέψει στις φυλακές.

Όσον αφορά τον 41 ετών συγκατηγορούμενό της, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών για συνέργεια στην αρπαγή, το Δικαστήριο δεν του χορήγησε ελαφρυντικό, αλλά αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής ενόψει του εφετείου.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρπαγή δεκάχρονης: 21 χρόνια κάθειρξη η ποινή της 34χρόνης "

Κορωνοϊός: Από τα μέσα ενημέρωσης έμαθε ο «ασθενής 0» ότι έφερε τη μετάλλαξη Omicron στην Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κολυμπάρι Χανίων μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης Omicron, στη χώρα μας.

Ο 40χρονος Κρητικός που μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Χανιά και Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς ταξιδεύει συχνά λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του μαζί με τους δικούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το γεγονός ότι είναι ο «ασθενής μηδέν» της μετάλλαξης Omicron στην Ελλάδα, το έχει μάθει από τα μέσα ενημέρωσης καθώς μέχρι στιγμής κανένας αρμόδιος δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του, για περισσότερες οδηγίες.

Ο ασθενής κατά την είσοδο του στη χώρα ακολούθησε όλα όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με αποτέλεσμα να κάνει κανονικά rapid test και PCR. Το δείγμα ελήφθη σε εργαστήριο στα Χανιά, το οποίο μόλις πληροφορήθηκε το ταξιδιωτικό ιστορικό του 40χρονου το έστειλε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο εργαστήριο Ιολογίας.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Star, υπογράμμισε: «Με βοήθησε το εμβόλιο. Έχω κάνει και τις δύο δόσεις, δεν έχω συμπτώματα και παρενέργειες και όπως βλέπετε, είμαι έξω στο μπαλκόνι. Είμαι σε ένα δωμάτιο, δεν έχουν επαφή οι δικοί μου. Μου βάζουν φαγητό και τρώω ή βγαίνω μόνος μου. Το Σάββατο το βράδυ, όταν ξάπλωσα, αισθάνθηκα περίεργο πόνο στο στήθος. Μέχρι την επόμενη μέρα είχε εξαφανιστεί ο πόνος».

«Κάποιοι προσπαθούν χρόνια να γραφτούν σε κάτι, εγώ είμαι τυχερός και γράφομαι στα δεδομένα τα ιατρικά ως No1» σχολίασε με χιούμορ. Όπως περιέγραψε, την περασμένη Δευτέρα (29.11.2021) ήθελε να κάνει κάποιες δουλειές στα Χανιά. Πήγε σε ένα φαρμακείο, του έκαναν rapid και βγήκε θετικό. Ζήτησε να του κάνουν ακόμη ένα, με δείγμα από το σάλιο, το οποίο και βγήκε αρνητικό.

«Προβληματίστηκε ο φαρμακοποιός και μου είπε να κάνω μοριακό. Δευτέρα και Τρίτη είχαν απεργία οι μικροβιολόγοι. Πήρα τηλέφωνο σε ιδιωτική κλινική κι έτσι έγινε. Τους ενημέρωσα όταν μου πήραν δείγμα ότι έρχομαι από νότια Αφρική. Σχεδόν 45 λεπτά αργότερα με ενημέρωσαν ότι είναι θετικό το δείγμα» σημείωσε.

«Δεν με ενημέρωσε κανείς, από τα ΜΜΕ ενημερώθηκα. Με πήραν το μεσημέρι από την Αθήνα και μου επιβεβαίωσαν ότι είμαι θετικός στην Όμικρον. Τι να κάνω; Θα φάω τις μισές μου μέρες εδώ αναγκαστικά. Έχουν ακυρωθεί πάρα πολλές πτήσεις, δεν ξέρω πώς θα καταφέρω να γυρίσω πίσω» κατέληξε.


Όπως εξήγησε νωρίτερα στο protothema.gr ο καθηγητής κλινικής Ιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος, το δείγμα παραλήφθηκε από το εργαστήριο τη Δευτέρα και σήμερα τα ξημερώματα βγήκαν τα αποτελέσματα του:

«Η ανάλυση του δείγματος έγινε στο εργαστήριο Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εμείς το αναλύσαμε. Το δείγμα το παραλάβαμε την Δευτέρα και σήμερα τα ξημερώματα είχαμε το αποτέλεσμα. Το ιστορικό του ταξιδιώτη ήταν αυτό που μας έβαλε όλους σε υποψίες. Ο πρώτος έλεγχος, ο προκαταρκτικός είχε ενδείξεις με αποτέλεσμα να προχωρήσουμε σε πλήρη γονιδιακή ανάλυση».

Σύμφωνα με το ιστορικό, ο ασθενής έφτασε στη χώρα στις 26 Νοεμβρίου, ωστόσο παρουσίασε κάποια συμπτώματα με αποτέλεσμα να ανησυχήσει τόσο ο ίδιος όσο και οι δικοί του.

«Ο ασθενής είχε κάνει έκανε rapid test, μετά PCR και το εργαστήριο των Χανίων που είχε επισκεφτεί μας έστειλε το δείγμα εξαιτίας του ιστορικού του ταξιδιού. Είχε κάποιες υποψίες και με δική του πρωτοβουλία μας έστειλε το εργαστήριο το δείγμα. Κάναμε την ανάλυση κι έτσι έχουμε πλέον στην Κρήτη το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Omicron. Ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί το ξέραμε και το υποστηρίζαμε αυτό».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Από τα μέσα ενημέρωσης έμαθε ο «ασθενής 0» ότι έφερε τη μετάλλαξη Omicron στην Ελλάδα"

Προσαγωγή ανώτατου δικαστικού λειτουργού για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Μια περίεργη υπόθεση ναρκωτικών με φερόμενο ως πρωταγωνιστή έναν ανώτατο δικαστικό λειτουργό φέρεται να απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν έξω από το σπίτι του εν ενεργεία δικαστικού λειτουργού τρεις ύποπτους νεαρούς άνδρες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο των νεαρών, πάνω στους οποίους ανακάλυψαν  μικρή ποσότητα κοκαΐνης.

Οι τρεις άνδρες ανέφεραν στους αστυνομικούς πως ο δικαστικός λειτουργός ήταν αυτός ο οποίος τους είχε προμηθεύσει την ναρκωτική ουσία.

Αμέσως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του δικαστικού, κατά την οποία βρέθηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

Τόσο ο δικαστικός όσο και οι τρεις νεαροί οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα στα νότια προάστια, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσαγωγή ανώτατου δικαστικού λειτουργού για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών"

Κορωνοϊός - Ιταλία: Στο 84,6% η εμβολιαστική κάλυψη κατά της Covid στους ενήλικες

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη στην Ιταλία είναι 16.806, ενώ 72 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, έγιναν 679.462 διαγνωστικά τεστ, από τα οποία το 2,4% προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 698 ασθενείς με covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 5.298.

Από τις 25 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, παράλληλα, τα κρούσματα του ιού στη χώρα παρουσίασαν αύξηση 25%, όπως αναφέρει έκθεση του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe.

Στα νοσοκομεία, την ίδια περίοδο, η πίεση αυξήθηκε κατά 13,7% σε απλούς θαλάμους και κατά 22% στο σύνολο των ΜΕΘ, ενώ οι θάνατοι παρουσίασαν αύξηση του 14%.

Στο μεταξύ, το 84,6% του πληθυσμού άνω των 18 ετών έχει λάβει διπλή δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ μια μόνο δόση έχει κάνει το 87,5%. Σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση, έχει εμβολιαστεί το 35% των ηλικιακών κατηγοριών για τις οποίες έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Μέχρι τώρα, μόνον το 51% των πολιτών άνω των 80 ετών έχει κάνει την αναμνηστική δόση. Το ποσοστό αυτό περιορίζεται, δε, στο 21%, στην ηλικιακή ομάδα 70 με 79 ετών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Ιταλία: Στο 84,6% η εμβολιαστική κάλυψη κατά της Covid στους ενήλικες"

Ιερά Σύνοδος: «Τέλος» οι Μητροπολίτες από τα κανάλια – Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Ολοκλήρωσε σήμερα, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, τις τακτικές εργασίες της για τον μήνα Δεκέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε, η ΔΙΣ αποφάσισε “κατά την παρούσα χρονική περίοδο τη θέση της Ιεράς Συνόδου προς τα ΜΜΕ να εκφράζει μόνον ο εκπρόσωπος Τύπου αυτής, μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος. Προς τούτο θα αποστείλει σχετικό Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

“Συνήλθε χθες και σήμερα, Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Δ.Ι.Σ. αρχικά επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Κατόπιν σχετικής προτάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της από 3ης Νοεμβρίου 2021 Αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, προσεκλήθησαν κατά την χθεσινή Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. και ανακοινώθηκε επίσημα στους μέχρι πρότινος Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Νεοχωρίου κ. Παύλο και Θαυμακού κ. Ιάκωβο ότι ανυψώθησαν σε Τιτουλαρίους Μητροπολίτες και οι οποίοι απεδέχθησαν.

Επίσης η Δ.Ι.Σ.:

Αποφάσισε, κατά την παρούσα χρονική περίοδο, την θέση της Ιεράς Συνόδου προς τα Μ.Μ.Ε. να εκφράζει μόνον ο εκπρόσωπος Τύπου Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Προς τούτο θα αποστείλει σχετικό Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις.
Ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας για την έκδοση Συνοδικού Εγκυκλίου Σημειώματος «περί υποβολής Απολογισμού των Δαπανών για την Φιλανθρωπική Διακονία, κατά το έτος 2021, υπό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Ενέκρινε τον διορισμό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Αγγέλου Ανθοπούλου, ως Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.
Αποφάσισε, κατά την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, να περιαχθεί δίσκος στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος υπέρ του Προγράμματος ενισχύσεως των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης που αποκτούν τρίτο τέκνο.
Ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών για την τρέχουσα Έκθεση “ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΕΧΝΗ”, η οποία περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα που αναφέρονται στους Αγίους Νεομάρτυρες και τους Ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως. Η Έκθεση είναι επισκέψιμη έως την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Κατά το διάλειμμα της σημερινής Συνεδρίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής στήλης προς τιμήν των πατέρων και αδελφών της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, οι οποίοι συμμετείχαν στους αγώνες του Έθνους.

Ο Μακαριώτατος, στην σύντομη προφώνησή του προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θαυμακού κ. Ιάκωβο, αναφέρθηκε στην προσφορά της Μονής προς την Εκκλησία, την Πατρίδα και την Ιστορία, τονίζοντας ότι η Μονή έχει βοηθήσει κατά καιρούς τον τόπο μας παντοιοτρόπως.

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με αποσπάσεις κληρικών, θέματα Συνοδικών Επιτροπών και Ιερών Μητροπόλεων και τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερά Σύνοδος: «Τέλος» οι Μητροπολίτες από τα κανάλια – Τι αναφέρει η ανακοίνωση"

Θεσσαλονίκη: Η απολογία της 34χρονης που άρπαξε την δεκάχρονη

Την ενοχή της 34χρονης κατηγορουμένης, για το σύνολο των πράξεων που της αποδίδονται, ζήτησε η εισαγγελέας στη δίκη για την υπόθεση απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης μαθήτριας, στη Θεσσαλονίκη, υπόθεση που συγκλόνισε τον Ιούνιο του 2020 την κοινή γνώμη.

«Δεν ισχύει ο ισχυρισμός της ότι πήγε στο σχολείο αλλά δεν είχε αποφασίσει τι θα κάνει κι ότι ενήργησε επειδή λυπόταν την ανήλικη. Το είχε προετοιμάσει. Προκύπτει από τις επισκέψεις της στον ιστότοπο αναζητήσεως παιδιών και τις επισκέψεις στο σχολείο. Επιθυμούσε αρπαγή κι όχι απλή φιλοξενία της ανήλικης. Χρησιμοποίησε ψέμα για να την παραπλανήσει και εκείνη την ακολούθησε στην οικία της», σημείωσε η εισαγγελέας, απευθυνόμενη προς τους ενόρκους και τακτικούς δικαστές του Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ανάμιξε στον χυμό της ουσίες που εμπίπτουν στα ναρκωτικά για να κάμψει την αντίσταση και την πνευματική της διαύγεια, ώστε να μην μπορέσει η ανήλικη να αντισταθεί στις ανήθικες προθέσεις της».

Με την ίδια πρόταση, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος και ο 41 ετών συγκατηγορούμενός της για την πράξη της συνέργειας στην αρπαγή, αλλά να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών για τη συνέργεια στην έκθεση ανηλίκου.

«Μου έλειπε το παιδί μου»

Για τους λόγους που την ώθησαν στις πράξεις της, μίλησε στην απολογία της η 34χρονη, η οποία έδωσε τη δική της θέση για τα δύο 24ωρα που διήρκησε η απαγωγή της ανήλικης. Ζήτησε συγγνώμη και τόνισε ότι έχει μετανιώσει πικρά για όλη της τη ζωή.

«Ο πρώην σύζυγός μου με ωθούσε στην πορνεία επειδή είχε οικονομικό πρόβλημα. Έκανα διπλή ζωή» είπε στην αρχή της απολογίας της και πρόσθεσε ότι συνέχισε να εκδίδεται αφότου χώρισε για να μπορεί να βγάζει τα προς το ζην. 

«Μου έλειπε το παιδί μου. Είχα κάνει χρήση. Πήγα από το σχολείο. Είδα την ανήλικη, με την οποία γνωριζόμασταν, και θεώρησα φυσιολογικό να την πάρω στο σπίτι να παίξουμε, να βγάλω τα μητρικά μου ένστικτα. Με ακολούθησε με προθυμία χωρίς να υπάρξει καμία βία. Εάν εκείνη τη στιγμή δεν με ακολουθούσε δεν θα γινόταν τίποτα. Το ταξί δεν σταμάτησε πουθενά, η διαδρομή ήταν συνεχόμενη. Πήγαμε σπίτι την έβαλα να καθίσει στο σαλόνι, είχα πάρει κάποια τρόφιμα για να φάει. Τον χυμό τον είχαμε μαζί, δεν είχα αναμείξει τίποτα εκείνη την στιγμή», ισχυρίστηκε.

«Κάλυπτα το δικό μου κενό»

«Ανοίξαμε τα βιβλία των Μαθηματικών και της Ιστορίας για να διαβάσει. Εκείνη τη στιγμή κάλυπτα το δικό μου κενό επειδή έλειπε το παιδί μου. Ήμουν σε μία συνεχόμενη πλάνη. Έβγαλα τα παπούτσια της, κρύωναν τα ποδαράκια της και πρότεινα να κάνουμε μπάνιο. Δεν μπήκα ποτέ στην μπανιέρα μαζί της. Όταν μπήκε στο νερό προθυμοποιήθηκα να της πλύνω το σώμα με σαμπουάν. Δεν άγγιζα τα ευαίσθητα σημεία με τον τρόπο που περιγράφεται στη δικογραφία. Έφερα καθαρά ρούχα να φορέσει. Μετά ανοίξαμε ένα κουτί με φο-μπιζού, ένα παιχνίδι που έπαιζα και με τη δική μου την κόρη».

Ο πανικός, η συγγνώμη και τα ναρκωτικά

Στη συνέχεια, η ίδια ανέφερε ότι παρακολουθώντας στην τηλεόραση το μήνυμα εξαφάνισης της 10χρονης (Amber Alert) και την έκταση που είχε πάρει το θέμα, την κυρίευσε πανικός. «Το απόγευμα η μικρή με ρώτησε πότε θα πάει σπίτι. Με ρωτούσε εάν είναι καλά η μαμά της και εκεί κατάλαβα ότι έκανα λάθος κι ότι έπρεπε να την πάω σπίτι. Έκανα μία τελευταία χρήση ναρκωτικών κι έκοψα μισό ηρεμιστικό το οποίο έδωσα στην μικρή. Λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτό. Δεν ζαλίστηκε κατευθείαν. Της είπα "πάμε να κοιμηθούμε και αύριο το πρωί θα σε πάω στην μητέρα σου" Την πήγα στην κρεβατοκάμαρα, την καθησύχασα. Προσπάθησα να μην δείξω τον πανικό μου. Γιατί πηγαινο-ερχόμενουν συνέχεια, έδειχνα ότι ήμουν σε πανικό. Όταν κοιμήθηκε το παιδί, πήγα να καθίσω στο σαλόνι και παρακολούθησα την εξέλιξη της υπόθεσης».

«Στο μυαλό μου θεωρούσα ότι δεν είχα κάνει κάτι κακό. Πήρα το παιδί να το φροντίσω. Ζητώ συγγνώμη, δεν το πήρα για να το απαγάγω ούτε είχα διάθεση να ασελγήσω. Δεν είχα ποτέ τέτοια διάθεση με παιδιά. Ήμουν φυσιολογικός άνθρωπος. Την επόμενη μέρα το παιδί ήταν δύσκολο να συνέλθει. Της έδινα φαγητό, για να είναι ψυχικά και σωματικά όσο γίνεται καλύτερα. Θεώρησα ότι τα είχα κάνει καλά.

Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι έδωσε ναρκωτική ουσία στην ανήλικη σε μία προσπάθεια - όπως είπε - να την αφυπνίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. «Εννοείται ότι ήταν κακή η ιδέα. Θεωρούσα ότι θα με κάνει πιο γρήγορα να απεμπλακώ απ' όλη αυτή την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Έδειχνε να μην αντιδράει και αποφασίσαμε να κοιμηθεί λίγο ακόμη. Το ίδιο έκανα κι εγώ για να συνέλθουμε. Όλο το διάστημα που ήταν το παιδί στο σπίτι δεν μετακινήθηκα δεν πήγα πουθενά».

Η απελευθέρωση της ανήλικης

«Το Σάββατο με ξύπνησε η ίδια και μου είπε ότι είναι η ώρα να φύγουμε. Δεν ήξερε τι μέρα ήταν. Είχαμε όμως διάλογο κι ότι θα την γυρίσω επειδή η μαμά της ανησυχεί. Της είπα ότι όταν ξεκινήσουμε θα είσαι από πίσω μου κι ότι θα πάρουμε ταξί. Μετακινηθήκαμε όντως μαζί και κατά τη διαδρομή μάς σταμάτησαν τα φανάρια. Είχε μείνει στον απέναντι δρόμο. Δεν είχα σκοπό να την αφήσω εκεί, αλλά να την γυρίσω πίσω. Έφυγα από εκεί πανικοβλημένη επειδή είδα περιπολικό. Ήμουν σε άσχημη κατάσταση και σωματική λόγω αϋπνίας. Έφυγα και πήγα στην Κατερίνη όπου συνελήφθηκα. Σε ερώτηση του προέδρου του Δικαστηρίου γιατί δεν ειδοποίησε την μητέρα της ανήλικης απάντησε πως δεν είχε το κινητό της, τονίζοντας ότι την γνώριζε επειδή παλιότερα ζούσαν στην ίδια γειτονιά.

Ο κατηγορούμενος ως συνεργός της

Όσον αφορά τον κατηγορούμενο ως συνεργό της είπε ότι «ήταν συχνός πελάτης μου και είχαμε αναπτύξει μια τυπική φιλική σχέση. «Του είπα -συνέχισε- ότι έκανα λάθος και πρέπει να το διορθώσω. Αλλά δεν του εξήγησα τι ακριβώς».

Ο ίδιος στην απολογία του, είπε ότι γνώρισε την 34χρονη μέσω του Διαδικτύου κι ότι την συναντούσε συχνά επί πληρωμή. Ανέφερε ότι σοκαρίστηκε όταν έμαθε για τον σύζυγό της και τον κυρίευσαν αισθήματα λύπης προς αυτήν. Κατά τη διάρκεια της "καραντίνας", ΄όπως σημείωσε, «συμφωνήσαμε να μου προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας και μαγειρικής επειδή η κυρία που είχα δεν ερχόταν».

Αρνήθηκε κάθε κατηγορία σχετικά με την εμπλοκή του στην αρπαγή ισχυριζόμενος πως όταν πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί την συνάντησε προτρέποντάς την να απευθυνθεί στην αστυνομία. «Την βρήκα σε κατάσταση πλήρους πανικού. Την πίεζα να παει στην αστυνομ'ια αλλά μέσα στον πανικό της αρνιόταν και έκλαιγε» απολογήθηκε, εκφράζοντας τη λύπη του που δεν μπόρεσε ο ίδιος να αποτρέψει την κατάσταση.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Η απολογία της 34χρονης που άρπαξε την δεκάχρονη "

Κιλκίς: Έντεκα μαθητές δεν πηγαίνουν σχολείο εξαιτίας των αρνητών γονέων τους

Γονείς 11 μαθητών σχολείων του νομού Κιλκίς, αρνητές της πανδημίας, της μάσκας και των εμβολίων, δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ3, πρόκειται για εννέα μαθητές δημοτικών σχολείων και δύο από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκ των οποίων ο ένας κινδυνεύει να χάσει για δεύτερη φορά την σχολική χρονιά. Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, την τρέχουσα σχολική χρονιά η κατάσταση είναι ηπιότερη αναφορικά με τις αντιδράσεις γονέων, σε σχέση με την περασμένη σχολική περίοδο, όπου υπήρξαν και περιπτώσεις επιθετικής αλληλογραφίας των αντιδρώντων γονέων σε καθηγητές-διευθυντές σχολείων.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων μαθητών στον νομό ανέρχεται στο 15%, ενώ μεγάλο είναι γενικά το ποσοστό των ανεμβολίαστων κατοίκων, το οποίο κυμαίνεται στο 54%. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας Κιλκίς, ενώ οι μαθητές μέχρι και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου βρίσκονταν εκτός σχολείων.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κιλκίς: Έντεκα μαθητές δεν πηγαίνουν σχολείο εξαιτίας των αρνητών γονέων τους"

Κορονοϊός – Βέροια: Πέθανε ανεμβολίαστος 42χρονος – Ζητά νεκροψία η οικογένεια

Ένας 42χρονος στη Βέροια έχασε τη ζωή του από κορονοϊό, με την οικογένειά του να ζητά νεκροψία, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες νοσηλείας του.

Ο 42χρονος άνδρας νοσηλευόταν εδώ και μία εβδομάδα στο νοσοκομείο της Βέροιας, στην κλινική COVID του νοσοκομείου, και σήμερα το πρωί επιδεινώθηκε η κατάστασή του, στην συνέχεια όμως έχασε τη μάχη.

Επιχειρήθηκε από τους γιατρούς να διασωληνωθεί, και κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης υπέστη οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, και αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση και αιτία θανάτου του άτυχου 42χρονου.

Οι οικογένεια του 42χρονου θέτει ζητήματα σχετικά με τον τρόπο που έγινε η νοσηλεία του όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα σημειώθηκε και ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον αδερφό του θανόντος, ο οποίος ζήτησε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες νοσηλείας του 42χρονου, με αποτέλεσμα τα πράγματα να οξυνθούν και με τον ίδιο να ζητά νομική προστασία. Ο 42χρονος ήταν ανεμβολίαστος και μάλιστα είχε υποβληθεί σε 3 rapid test.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Βέροια: Πέθανε ανεμβολίαστος 42χρονος – Ζητά νεκροψία η οικογένεια"

Κορωνοϊός: 704 διασωληνωμένοι, 89+2 θάνατοι και 6.260 κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.260, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 951.351 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.767 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 341.227 τεστ, τα 19.538 μοριακά και τα 321.689 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα φτάνει το 1,83% έναντι 1,77% χθες.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 1.791 στην Αττική (1.845 χθες).
  • 983 στη Θεσσαλονίκη (1.030 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 241 από την Ανατολική Αττική (264 χθες).
  • 259 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (242 χθες).
  • 111 από τη Δυτική Αττική (116 χθες).
  • 235 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (237 χθες).
  • 478 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (454 χθες).
  • 191 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (197 χθες).
  • 228 από τον Πειραιά (280 χθες).
  • 48 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (55 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 61 Περιφερειακές Ενότητες:

  • 2 στο Άγιο Όρος.
  • 136 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 71 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 27 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 26 στην ΠΕ Άρτας.
  • 201 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 61 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 25 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 48 στην ΠΕ Δράμας.
  • 140 στην ΠΕ Έβρου.
  • 73 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 23 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 12 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 56 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 118 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 156 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 8 στην ΠΕ Θάσου.
  • 13 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 12 από την ΠΕ Θήρας.
  • 99 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 50 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 1 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 72 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 1 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου
  • 37 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 101 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 18 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 52 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 151 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 75 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 5 στην ΠΕ Κω.
  • 18 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 173 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 16 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 57 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 6 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 4 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 134 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 61 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 7 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 5 στην ΠΕ Νάξου.
  • 57 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 3 στην ΠΕ Πάρου.
  • 87 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 77 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 35 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 55 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 71 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 71 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 151 στην ΠΕ Σερρών.
  • 5 στην ΠΕ Σάμου.
  • 6 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 4 στην ΠΕ Σύρου
  • 3 στην ΠΕ Τήνου.
  • 64 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 88 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 48 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 2 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 49 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 67 στην ΠΕ Χανίων.
  • 7 στην ΠΕ Χίου.
  • 166 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (112 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 89 (εκ των υστέρων καταγράφηκαν άλλες δυο απώλειες). Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.325 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 704 (χθες 690). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 81,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 558 (79,26%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 146 (20,74%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.533 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 453 (ημερήσια μεταβολή -10.65%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 458 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 704 διασωληνωμένοι, 89+2 θάνατοι και 6.260 κρούσματα"

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα θα είναι ανοιχτές οι κάλπες την Κυριακή

Αντίστροφα μετρούν στο Κίνημα Αλλαγής για τις εκλογές ανάδειξης νέας ηγεσίας στο κόμμα. Σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚΑΠ, η αρμόδια επιτροπή για την διεξαγωγή των εκλογών διευκρινίζει ότι τα 813 εκλογικά κέντρα στην χώρα μας θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Μπορούν να ψηφίσουν Έλληνες πολίτες άνω των 17 ετών αλλά και αλλοδαποί, αρκεί να είναι μέλη ή φίλοι της παράταξης. Μάλιστα, η επιτροπή ζητά από τους πολίτες που επιθυμούν να ψηφίσουν για να περιοριστεί ο συνωστισμός να εκτυπώσουν από πριν την αίτηση (αφορά όσους δεν είναι μέλη/φίλοι) και να την έχουν ήδη συμπληρώσει πριν προσέλθουν στις κάλπες.

Επιπλέον, μαζί χρειάζεται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο.

Όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όσοι προσέλθουν θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή 48 αρνητικό τεστ. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Δείτε αναλυτικα την ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ:

«Στις 5/12 (και στις 12/12 αν Στις 5/12 (και στις 12/12 αν απαιτηθεί) διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού από 7:00 έως 19:00 και για τον Απόδημο:

- τα εκλογικά τμήματα της Αυστραλίας από 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα

- τα εκλογικά τμήματα της Κύπρου από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα

- τα εκλογικά τμήματα των χωρών της Ε/Ε από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα

- τα εκλογικά τμήματα της Αγγλίας από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα

- τα εκλογικά τμήματα των ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00 τοπική ώρα

- και στα εκλογικά τμήματα του Καναδά Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα.

Στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής. Επαναλαμβάνουμε ότι δικαίωμα ψήφου με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού έχουν όσοι είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή όσοι εγγραφούν μέλη ή φίλοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tabletπληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Στο εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Επισημαίνεται ότι για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (την 5η Δεκεμβρίου μόνο) το οποίο εισπράττεται από το Γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής. Στο τέλος της διαδικασίας παραλαμβάνεται το συνολικό ποσό από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του αντίστοιχου εκλογικού τμήματος, υπογράφουν το σχετικό έντυπο παράδοσης - παραλαβής και το ποσό αυτό ο πρόεδρος το καταθέτει την Δευτέρα 6/12 σε τραπεζικό λογαριασμό που θα του γνωστοποιηθεί απο τον Γενικό Διευθυντή του Κινήματος Αλλαγής.

Γενική Επισήμανση: για να αποφευχθεί ο συνωστισμός την ημέρα των εκλογών και καθυστερήσεις για την συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής μέλους ή φίλου η αίτηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής και συνίσταται για όσους δεν είναι μέλη του Κινήματος η εκτύπωσή της και η συμπλήρωσή της πριν προσέλθουν οι ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα θα είναι ανοιχτές οι κάλπες την Κυριακή"

Καιρός αύριο: Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός αύριο, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Ελλάδα, από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και την ανατολική και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 17, στο νότιο Αιγαίο τους 20 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τις απογευματινές και βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα ανατολικά του νομού.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, από το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, από το βράδυ στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας – Αναλυτική πρόγνωση"

Η Κομισιόν «καθίζει» την Ελλάδα στο σκαμνί για τα αστικά λύματα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων.

Η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα για το θέμα τον Μάιο του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε η Ελλάδα, τα αστικά λύματα δεν συλλέγονται ούτε υποβάλλονται σε κατάλληλη επεξεργασία πριν από την απόρριψή τους σε 209 οικισμούς. Η Ελλάδα βασίζεται επίσης σε υπερβολικό βαθμό σε Μεμονωμένα και Κατάλληλα Συστήματα (π.χ. σηπτικές δεξαμενές), χωρίς να πληροί τα πρότυπα της σχετικής ευρωπαϊκής Οδηγίας (91/271/ΕΟΚ). Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να στείλει αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα, δίνοντάς της προθεσμία δύο μηνών για να διορθώσει την κατάσταση. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει τη χώρα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία, οι πόλεις υποχρεούνται να δημιουργήσουν την απαραίτητη υποδομή για τη συλλογή και την επεξεργασία των αστικών λυμάτων τους. Τα μη συλλεγμένα ή μη επεξεργασμένα λύματα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και να μολύνουν λίμνες, ποτάμια, το έδαφος και τα παράκτια και υπόγεια ύδατα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν «καθίζει» την Ελλάδα στο σκαμνί για τα αστικά λύματα"

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ο αρχηγός, ο θετός γιος και ο ρόλος του διοικητή ασφαλείας Δυτικής Αττικής

Μέσα στη δικογραφία που παρουσιάζει το newsit.gr αναγράφεται καρέ καρέ η δράση της εγκληματικής οργάνωσης με τα πλαστά δελτία ταυτότητας.

Τα κύκλωμα δραστηριοποιούνταν, τουλάχιστον από το έτος 2013, στην παράνομη έκδοση δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων σε αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής, παρέχει όμως κι άλλες διευκολύνσεις σε αλλοδαπούς κακοποιούς τους οποίους βαφτίζει Έλληνες παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Ο αρχηγός

Ο 60χρονος αρχηγός της περιγραφόμενης εγκληματικής οργάνωσης, είχε αναπτύξει δίκτυο που αποτελούνταν από άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του, αστυνομικούς και δημοσίους υπαλλήλους, «όπου ο καθένας, ένεκα της επαγγελματικής του θέσης είχε την κατάλληλη πρόσβαση και εξουσία ώστε να τροφοδοτεί την οργάνωση με πληροφορίες, έγγραφα καθώς και να παρακάμπτει διαδικασίες προκειμένου να πραγματωθεί ο σκοπός της.

Ο ανωτέρω κατείχε διευθυντικό ρόλο, καθώς κάθε φορά ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες που υπήρχαν για την έκδοση του δελτίου απευθυνόταν στα κατάλληλα μέλη της οργάνωσης. Εκείνος αποφάσιζε, σχεδίαζε, συντόνιζε και επόπτευε τη δράση της οργάνωσης» αναφέρεται στην δικογραφία των ανδρών των Εσωτερικών Υποθέσεων. 

Στον αρχηγό που έχε γεννηθεί στο Καζακστάν αναφέρονται όλοι. «Ειδικότερα σε εκείνον απευθύνονταν, είτε απευθείας, είτε μέσω τρίτων, άτομα, τα οποία ήθελαν να αποκτήσουν δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο. Ακολούθως, εκείνος ανάλογα με τις απαιτήσεις του ‘πελάτη’, του πρότεινε τρόπους κτήσης του εγγράφου, καθώς και το κόστος που απαιτούνταν.

Μετά την συμφωνία ανέθετε σε κάποιο μέλος της οργάνωσης ή στρατολογούσε νέο, να έχει τον ρόλο του μάρτυρα ταυτοπροσωπίας κατά την έκδοση. Έπειτα, εντόπιζε τις κατάλληλες οικογενειακές μονάδες, μέσω δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι του χορηγούσαν το αντίστοιχο πιστοποιητικό, ενώ ανέθετε στους αστυνομικούς να εξακριβώσουν, μέσω αναζητήσεων στις βάσεις δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, εάν υπήρχαν διωκτικά έγγραφα ή προϋπάρχουσα ταυτότητα με τα στοιχεία ταυτότητας τα οποία προορίζονταν για τον ‘πελάτη’».

Σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης «βρισκόταν σε επικοινωνία με την υπάλληλο ληξιαρχείου του δήμου δυτικής Αττικής. Η ανωτέρω υπάλληλος δεχόταν εντολή από τον αρχηγό να εκδώσει πιστοποιητικά ατόμων, στα στοιχεία των οποίων λίγες ημέρες μετά εκδίδονταν δελτία ταυτότητας».

Σε έναν από τους διαλόγους του αρχηγού με φιλικό του πρόσωπο αναφέρονται τα εξής: Αρχηγός: Για τα χαρτιά. Εντάξει. Τους καθησύχασα, πήγα στη συνάντηση, έδωσα τα χαρτιά. Ο Αλβανός ικανοποιημένος, όλα εντάξει. Του λέω τι έγινε; Λέει, έφερε τα μισά. Επτά χιλιάδες, λέει, έφερε και τις άλλες επτά χιλιάδες δεν τις μάζεψε. Του λέω, έλα να ξεκινήσουμε με τα εφτά. Λέει, όχι …, λέει. Εγώ ακόμα τα χρήματα όλα δεν θα τα πάρω. Εγώ λέει δεν θέλω να χρωστάω εγώ μετά. Και πότε; Λέει, περίπου σε μια εβδομάδα το πολύ δέκα μέρες θα μου φέρει το άλλο μισό. Λέω εγώ, γ… τώρα. Κάθομαι, και νομίζω που θα βρω για να πληρώσω τις δύο δόσεις. Εμπιστεύομαι αυτό το β… Εγώ, το ένα το άλλο, δεν θέλω να του πω γ…, ότι χρειάζομαι χρήματα, άντε δώσ΄τα, για να μην τον φοβίσω. Πρέπει να μας δώσει δεκαπέντε χιλιάδες και στην Αστυνομία ακόμη δέκα πέντε χιλιάδες να πάει. Γι’ αυτό σε κάλεσα πριν μια ώρα, να ρωτήσω εσένα, μετά δεν απάντησες. Γενικά, όλα πήγανε ανάποδα.

Φιλικό πρόσωπο: Γι αυτό σου λέω ότι εδώ κράτα λίγο απόσταση. Αρχηγός: Αυτοί μου έλεγαν να βιαστώ, εγώ νόμιζα ότι όλα είναι εντάξει. Άνετα λογαριάστηκα. Άνετα, άνετα για τον δεύτερο, αυτού του δικού μου του έκανα. Τώρα ζήτησε για τον φίλο του. Λέω, συγγνώμη αδερφέ, εικοσιπέντε δεν βγαίνω, τουλάχιστον τριάντα. Εντάξει θα του πω. Και την προηγούμενη εβδομάδα λέει, έτοιμος είναι και αυτά. Εκείνος έπρεπε χρήματα να του φέρει. Αποδείχτηκε ότι του έφερε μόνο εφτά χιλιάδες, τα μισά. Λέω εφτά χιλιάδες έστω θα πάρω τα χαρτιά, ένα δυο τη νύχτα θα ετοιμάσω. Εκείνος λέει και αν αυτός δεν τα φέρει. Εγώ, λέει,  θα τα πληρώσω;

Φιλικό πρόσωπο: Σωστά, σωστά καλά σου είπε.

Αρχηγός: Θα πάρω όλα τα χρήματα. Αυτός και στον άλλον είπε, αν τώρα τα δώσω στον άνθρωπο και αυτός αρχίσει, κι εσύ δεν είσαι έτοιμος, θα χάσεις αυτές τις επτά χιλιάδες λέει.

Ο εισπράκτορας θετός γιος

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης μένει μαζί με τον θετό του γιό, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε αναλάβει και την είσπραξη των χρημάτων από τους «πελάτες» που «αγόραζαν» τις πλαστές ταυτότητες.

«Λόγω της σχέσης τους αποτελεί στην ουσία τον άμεσο συνεργάτη του αρχηγού. Χαρακτηριστικό της σημαντικότητας του ρόλου και της πολυδιάστατης δράσης του, αποτελεί γεγονός ότι από την έως τώρα έρευνα προέκυψε να συμμετέχει και ο ίδιος στις συναντήσεις με ‘πελάτες’, οι οποίοι απευθύνθηκαν στην οργάνωση για να προμηθευτούν δελτίο ταυτότητας, να αναλαμβάνει την παραλαβή εγγράφων για τον σκοπό της οργάνωσης καθώς και να παραλαμβάνει χρήματα για λογαριασμό της.

Τέλος, υπάρχουν περιπτώσεις που και εκείνος είχε άμεση συμμετοχή κατά την έκδοση δελτίων ταυτότητας καθώς, είτε παρίστατο ως μάρτυρας ταυτοπροσωπίας, είτε είχε δηλωθεί η τηλεφωνική του σύνδεση ως τηλέφωνο επικοινωνίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε μεσημβρινές ώρες της 26-03-2021, παρευρέθηκε μαζί με τον πατέρα του και άλλα εμπλεκόμενα άτομα έξωθεν του Τμήματος Ασφαλείας Νοτίου Τομέα Αθηνών, κατά την παράνομη έκδοση δελτίου ταυτότητας, με προφανή σκοπό να κατευθύνουν τα εμπλεκόμενα άτομα και να διαβεβαιωθούν ότι η διαδικασία της έκδοσης θα εξελιχθεί δίχως απρόοπτα» αναφέρουν στα πορίσματά τους οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στρατολογημένος και φωτογράφος

Το κύκλωμα όμως είχε και το δικό του φωτογράφο, ο οποίος διατηρούσε σχέσεις με τον αρχηγό καθώς και με βασικό μέλος της οργάνωσης. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ του φωτογράφου και βασικού μέλους της οργάνωσης. Φωτογράφος: Έλα… Μέλος οργάνωσης: τελικά λέει το ένα θέλει επείγον φωτογραφία γιατί στο σπίτι λέει βάζουνε καρτέλας και διαβάζουν ξέρεις. Μπορείς να κάνεις τουλάχιστον ένα γρήγορα;

Φωτογράφος: Πάρ’ το τώρα

Μέλος οργάνωσης: Το μικρό εντάξει; Τώρα έρχομαι.

Φωτογράφος: Έλα πάρ’ το τώρα

Μέλος οργάνωσης: Ναι έρχομαι έρχομαι γεια.

Ο φωτογράφος όμως είχε και συχνές επαφές και με άλλα μέλη του κυκλώματος.

«Σε άλλη συνομιλία η οποία έλαβε χώρα την 08-06-2021, το ανωτέρω μέλος της οργάνωσης, ρωτάει τον φωτογράφο: «Έφτιαξες;» και εκείνος του αποκρίθηκε: «Ναι ρε, από το πρωί τα έχω φτιάξει», για να του απαντήσει το μέλος «Θα περάσω σε λίγο». Τέλος, την 19-07-202 καλεί το μέλος της οργάνωσης τον φωτογράφο και όταν ο τελευταίος τον ρωτάει: «Τι ήθελες κάτι», το ανωτέρω μέλος του απαντάει «Όχι, να σου πω ότι τόσο καιρό δεν είναι μόνο όταν οικονομάω, εξαφανίζομαι, υπάρχουν και αρρώστιες».

Μάλιστα οι αστυνομικοί  είδαν τον αρχηγό να μπαίνει στο φωτογραφείο του στην Καλλιθέα.

«Πέραν αυτών, πρωινές ώρες της 01-11-202, ο αρχηγός ο οποίος τελούσε υπό φυσική παρακολούθηση από αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας, επισκέφθηκε για λίγα λεπτά το φωτογραφείο, ενώ προέκυψε την 02-01-2021 ανταλλάσσει μήνυμα με την … τηλεφωνική σύνδεση του αρχηγού. Τέλος, η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία ανήκει στο φωτογραφείο του …., έχει καταχωρηθεί ως στοιχείο επικοινωνίας στο αντίστοιχο πεδίο, κατά την έκδοση παραβόλου για αντικατάσταση ταυτότητας σε τέσσερις περιπτώσεις της παρούσας, ενώ το παράβολο του… έχει πληρωθεί από λογαριασμό τραπέζης στο όνομα του φωτογράφου».

Ο διοικητής και η σύζυγος

Ο διοικητής ασφαλείας τμήματος δυτικής Αττικής, «όπως προέκυψε από την έρευνα της Υπηρεσίας μας, εκμεταλλευόμενος τη θέση του αυτή και την απουσία ελέγχου προς το πρόσωπό του, διαδραμάτιζε καθοριστικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, καθώς αποτελούσε σημαντικό κρίκο σύνδεσής της με αστυνομικούς.

Ο ίδιος είχε επικοινωνίες με τον διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης, συνέπραττε ως Διοικητής στην παράνομη έκδοση δελτίων ταυτότητας, τα οποία εκδίδονταν από την αρμόδια υπάλληλο του Τμήματος και σύζυγο του Αρχιφύλακα, αναζητούσε άτομα στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ, τόσο πριν την έκδοση των δελτίων, όσο και μετά από αυτή, παρέχοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις απαιτούμενες πληροφορίες, οι οποίες διασφάλιζαν την «ασφαλή» έκδοση δελτίων, η οποία αποτελούσε βασικό στοιχείο για την απρόσκοπτη δράση της οργάνωσης».

Μάλιστα στο τμήμα που υπηρετούσαν τους είχε επισκεφτεί και ο 60χρονος αρχηγός.

«Όπως προέκυψε από την φυσική επιτήρηση του αρχηγού, την 01-09-2021 μετέβη στο κτήριο όπου συστεγάζονται το Αστυνομικό τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας πόλης δυτικής Αττικής, που παρέμεινε περίπου από την 11:30 έως και την 12:15 ώρα, δίχως όμως να καταστεί δυνατόν να εξακριβωθεί που ακριβώς πήγε.

Παράλληλα την 10:30 έως 14:30 ώρα της ιδίας, προκύπτουν πλήθος αναζητήσεων στην εφαρμογή «Ταυτότητες» της ηλεκτρονικής εφαρμογής- βάσης δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκαν με τους κωδικούς πρόσβασης του Διοικητή, της Αρχιφύλακα και μιας άλλης Υπαστυνόμου και αφορούσαν αντικανονικές εκδόσεις δελτίων ταυτότητας από την Υπηρεσία τους, καθώς και περιπτώσεις της οργάνωσης που εκδόθηκαν σε άλλες Υπηρεσίες».

Όπως εξακριβώθηκε από τους άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτές οι παράνομες ενέργειές τους, έμπαιναν από τον υπολογιστή που ήταν εγκατεστημένος στο γραφείο Διοικητή του Τμήματος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ο αρχηγός, ο θετός γιος και ο ρόλος του διοικητή ασφαλείας Δυτικής Αττικής"

Βενιζέλος: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Για τις προβλέψεις του Συντάγματος αναφορικά με τις περιπτώσεις προστασίας της δημόσιας υγείας, όπως στην περίπτωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών άνω των 60 ετών, τοποθετήθηκε στο ρ/σ ΣΚΑΪ ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επικαλούμενος την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, «εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα συνταγματικότητας και να σας πω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνταγματικότητας, διότι όταν έχεις τέτοια οξύτατα προβλήματα, παγκόσμια προβλήματα δημόσιας υγείας, τότε υπάρχει επιτακτικό δημόσιο συμφέρον το οποίο εξειδικεύεται και από το Σύνταγμά μας και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και από το Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων και από όλο το σύστημα ρυθμίσεων του Διεθνούς Δικαίου» περιέγραψε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι το υπάρχον διεθνές και εθνικό νομικό πλαίσιο «δικαιολογεί και από ένα σημείο και μετά επιβάλλει τη λήψη παρόμοιων μέτρων, τα οποία σέβονται την Αρχή της αναλογικότητας».

Επέκταση του μέτρου

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε μικρότερες ηλικίες, ο κ. Βενιζέλος προεξόφλησε ότι αυτό θα συμβεί, αλλά προηγουμένως εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως στην εστίαση. «Είναι δυνατόν όσοι πηγαίνουν στα εστιατόρια να είναι υποχρεωτικά εμβολιασμένοι, αλλά οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες να μην είναι;» διερωτήθηκε ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός, προσθέτοντας στην ομάδα των εργαζομένων που θα μπορούσε να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός την Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους εκπαιδευτικούς, τους δικαστικούς λειτουργούς, τα ελεγκτικά όργανα του κράτους και τα στελέχη της Αρχής Διαφάνειας, δηλαδή «το προσωπικό της ας πούμε που κάνει ελέγχους».

Όσο για το πιθανό πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε σε προσωπικό τόνο ότι «έχω λάβει πολύ μεγαλύτερες δόσεις πολιτικού κόστους για ζητήματα που αφορούσαν, όχι τη δημόσια υγεία, αλλά την οικονομία και την τύχη του έθνους» και πρόσθεσε ακόμη πως «έχεις υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στο Σύνταγμα και απέναντι στην κοινωνία να αναλάβεις το κόστος των αποφάσεων αυτών».

Προϋποθέσεις συνεννόησης

Στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «εικόνα ενός πολιτικού συστήματος κατώτερου των περιστάσεων», καθώς εκτίμησε ότι «έπρεπε να διασφαλιστούν εξαρχής οι προϋποθέσεις της ελάχιστης συνεννόησης και συναίνεσης και σύμπλευσης στο θέμα αυτό, όχι με την κομματικοποίηση της επιστήμης, αλλά ούτε και με την πολιτικοποίηση της επιστήμης». Στον αντίποδα, το να «μετατρέπεις το ζήτημα αυτό σε ζήτημα κομματικής αντιδικίας με ξεπερνά, νομίζω δηλαδή ότι είναι έλλειψη σεβασμού απέναντι στους ανθρώπους που πεθαίνουν, στις οικογένειες που πενθούν και στους ανθρώπους που αγωνιούν για την έκβαση αυτής της κατάστασης», συμπλήρωσε.

Απαντώντας ακόμη στις αιτιάσεις περί «τιμωρητικού χαρακτήρα» του διοικητικού προστίμου, ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε πως «όταν είσαι ανεμβολίαστος, υφίστασαι αυξημένους περιορισμούς στο δικαίωμά σου στην κίνηση, στη μετακίνηση, στη συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες, στη συμμετοχή στην εκπαιδευτική λειτουργία, στη συμμετοχή στην ψυχαγωγία και ούτω καθεξής», ενώ «το να υπάρχει και μία διοικητική κύρωση είναι επικουρικό και βοηθά», σημείωσε.

Κλιμάκωση στο πρόστιμο

Ειδικά για το ύψος του προστίμου, ο ίδιος τόνισε χρειάζεται «μια κλιμάκωση», υποστηρίζοντας ότι «τα 100 Ευρώ, δηλαδή, να είναι το ελάχιστο, αυτό που αφορά εισοδήματα μέχρι τα 1.200 Ευρώ το μήνα και μετά θα μπορούσε να υπάρχει μία κλιμάκωση, αλλά κυρίως πρέπει να υπάρξει ταυτόχρονα ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας του μέτρου».

Στην κατεύθυνση αυτή, «δεν μου αρκεί το ότι 17.000 ραντεβού κλείστηκαν χθες, όταν έχεις 600.000 περίπου ανεμβολίαστους στην ηλικία των 60 και πάνω» δήλωσε ο πρώην υπουργός, χαρακτηρίζοντας ως «αναγκαία» τη διοικητική κύρωση. «Όταν λέμε υποχρεωτικότητα, εννοούμε υποχρεωτικότητα, όχι καταναγκαστικότητα. Δεν θα σε πάρει κανείς με το ζόρι να κάνεις στο μπράτσο σου μία ιατρική πράξη» παρατήρησε ο ίδιος.

Περισσότεροι περιορισμοί

Πέρα από την επιβολή του διοικητικού προστίμου, «πληρώνεις και δεν το κάνεις σημαίνει ότι πρέπει να έχεις και άλλους περιορισμούς» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας αντίθετα ότι θα πρέπει να υπάρξουν και άλλοι περιορισμοί, όπως ότι «δεν πρέπει να κινείσαι στο δημόσιο χώρο, παρά μόνο με ειδικό τρόπο, και μόνο όσο είναι απολύτως αναγκαίο».

Μάλιστα, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβλεψε ότι θα υπάρξουν διεθνώς περισσότεροι περιορισμοί, λέγοντας πως «δεν θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά σε λίγο και το να είσαι εμβολιασμένος δεν θα αρκεί. Θα πρέπει να κάνεις επιπλέον και test, και είναι και σωστό αυτό».

Νωρίτερα η τρίτη δόση

Στην επιβολή νέων περιορισμών συντείνει, κατά τον κ. Βενιζέλο, και το γεγονός ότι «η παραγωγή αντισωμάτων από τη δεύτερη δόση μειώνεται πιο γρήγορα από ό,τι υπολόγιζαν», οπότε «δεν πρέπει να κάνεις την τρίτη δόση σε έξι μήνες αλλά νωρίτερα, άρα και αυτό αρχίζει πια και το λέει η κυβέρνηση», τόνισε.

Στον αντίποδα, ως Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου υποστήριξε ότι «είναι μία έκτακτη περίσταση και όλα, το δημόσιο συμφέρον, η Αρχή της αναλογικότητας, η ερμηνεία του Συντάγματος, ο έλεγχος της συνταγματικότητας, πρέπει να εναρμονίζονται με την αξία του ανθρώπου τελικά και με την προστασία της ζωής που είναι συνάρτηση της αξίας του ανθρώπου, ο οποίος μπορεί να υπάρχει, να έχει προσωπικότητα, να έχει αυτονομία όταν διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις της επιβίωσής του».

Κληθείς να απαντήσει για τις επόμενες κινήσεις μπροστά και στην ανάδυση της παραλλαγής Omicron, «πρέπει να πολύ πιο οργανωμένη και με υψηλής ποιότητας υλικά η λειτουργία των test, των rapid test και των μοριακών όπου επιβάλλεται, με την διάχυση που πρέπει να υπάρχει» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, υπενθυμίζοντας ότι «ότι κηρύχθηκε πολύ νωρίς το τέλος της πανδημίας και υπήρξε υπερβολική χαλάρωση», οπότε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών είναι, κατά τον κ. Βενιζέλο, «αναγκαίο και πρόσφορο και, εν στενή εννοία, ανάλογο».

«Κλαίω» για την Παρθένα Κουτμερίδου

Παράλληλα, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «πρέπει να εξετασθεί το πού θα κινείται ο καθένας», αφού συνέχισε πώς «υπάρχουν οι εγγυήσεις που έχει καθορίσει, με σειρά αποφάσεών της, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα». Αντίθετα, «τα προβλήματα είναι οργανωτικά, ενημερωτικά, προβλήματα νοοτροπίας, συνωμοσιολογίας, φοβίας που πρέπει να αντιμετωπισθεί» σχολίασε, ενώ δεν έκρυψε την οδύνη του για την τραγική απώλεια της Παρθένας Κουτμερίδου. «Αυτό το πολύ αξιόλογο πλάσμα, το οποίο ήταν και νεαρή συνάδελφος μου στη νομική επιστήμη και κλαίω πραγματικά, μαζί με τους δικούς της, για την κατάληξη αυτή» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Υπό αυτό το πρίσμα, αντέτεινε ότι «η εκκλησιαστική διοίκηση να λάβει πάρα πολύ αυστηρά μέτρα» και αναφερόμενος ειδικά στην περίπτωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, «του εύχομαι να ξεπεράσει το πρόβλημα, από καρδιάς το εύχομαι» σημείωσε ο πρώην υπουργός, συμπεραίνοντας παράλληλα ότι «οδηγήθηκε εκεί επειδή έκανε επίδειξη συμπεριφοράς ανεμβολίαστου αντιστασιακού, όντας Επίσκοπος της Εκκλησίας». Ωστόσο, «δεν είναι η Εκκλησία το μεγάλο πρόβλημα, όταν έχεις πολλούς άλλους κύκλους, οι οποίοι κινούνται γύρω από το παιχνίδι των εμβολίων και της αντίστασης ως προς την πανδημία» εξήγησε ο κ. Βενιζέλος.

«Δικαιούται» άνοδο το ΠΑΣΟΚ

Με απόσταση λίγων εικοσιτετραώρων από το άνοιγμα της κάλπης για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, «εύχομαι επιτυχία, πραγματικά, σε αυτή την κρίσιμη διαδικασία και εύχομαι η Δημοκρατική Παράταξη να βρει το ρυθμό της, το βηματισμό της, το λόγο της, την επαφή της με την κοινωνία» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος, θυμίζοντας ότι «είχα πει κάποτε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει όταν ανέβει η κοινωνία και αυτό πρέπει να το διεκδικήσει και να το πετύχει με την ηγεσία που θα επιλεγεί, αλλά και με το αφήγημα που πρέπει να ξεδιπλωθεί στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διψήφιας εκλογικής επίδοσης του κόμματος στο μέλλον, ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος απάντησε πως «το ελπίζω, το δικαιούται». Ο ίδιος ισχυρίστηκε ακόμη ότι «το ΠΑΣΟΚ, ο χώρος αυτός είναι θύμα μίας κατάστασης την οποία πλήρωσε δυσανάλογα πολύ, διότι δεν είχε μόνον το ΠΑΣΟΚ ή κυρίως το ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για την κρίση, για το ξέσπασμα της κρίσης, για τη συσσώρευση της κρίσης».«Από εκεί και πέρα, ακόμα και στη διαχείριση της κρίσης, τη συνεπέστερη θέση, με μεγάλο κόστος, την είχαν αυτές οι δυνάμεις, αυτή η παράταξη» υπενθύμισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ ερωτηθείς για το αν θα προσέλθει στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή, «εγώ θα συμμετέχω όπως συμμετέχει κάθε πολίτης ο οποίος ενδιαφέρεται για το χώρο αυτό».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βενιζέλος: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός"

Κορονοϊός – Η ενημέρωση από το υπ. Υγείας: Πώς εξαπλώνεται η πανδημία στη χώρα μας

Η καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας. 

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Πέμπτης (02.12.2021), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 89 νεκρούς, 6.260 νέα κρούσματα και 704 διασωληνωμένους.  

Αρχικά, το λόγο πήρε η Μίνα Γκάγκα: “Τα κρούσματα δείχνουν να σταθεροποιούνται αλλά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίζονται και το ΕΣΥ πιέζεται”, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι η πανδημία στη χώρα μας παρουσιάζει αργή ύφεση. Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, με τα ενεργά κρούσματα να ξεπερνούν τις 50.000 για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Την εβδομάδα 22-28/11 η θετικότητα ήταν στο 1,74%. Οι περιοχές με υψηλότερα ποσοστά θετικότητας είναι Γρεβενά, Έβρος, Κοζάνη, Φθιώτιδα, Θεσσαλονίκη και Κιλκίς”.

“Τα δεδομένα από το πρόγραμμα “Ελευθερία” δείχνουν ότι μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, σημαντικός αριθμός συμπολίτων μας άνω των 60 ετών έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου. Το τελευταίο 48ωρο κλείστηκαν 34.000 ραντεβού”, συνέχισε. 

Η κα Παπαευαγγέλου έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να κάνουν τα δωρεάν self test που θα χορηγηθούν δωρεάν, το διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της διασποράς. 

Αναφορικά με τον εμβολιασμό στα παιδιά 5 – 11 ετών, ανέφερε πως θα δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά με χρόνια νοσήματα, συμπληρώνοντας πως “στην αρχή της πανδημίας θεωρούσαμε ότι παιδιά με άσθμα έχουν αυξημένο κίνδυνο νόσησης, αλλά τελικά δεν ισχύει αυτό”. 

Παρότι στην χώρα μας καταγράφηκε σημαντική μείωση στις συνολικές διαγνώσεις κορονοϊού, η οποία αγγίζει το 9% , εξακολουθεί να υπάρχει αύξηση 4% στους θανάτους και 8% σε όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, είπε ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση. Αναφερόμενος στην παραλλαγή Όμικρον, είπε ότι αυτή «παρουσιάζει εκθετική αύξηση στην νότια Αφρική όπου και εντοπίστηκε» και εμμέσως πλην σαφώς προέβλεψε ότι θα είναι η παραλλαγή η οποία θα επικρατήσει της Δέλτα. Όπως συμπλήρωσε απ’ ό,τι τουλάχιστον είναι γνωστό μέχρι σήμερα, πρόκειται για «ένα εξαιρετικά διεισδυτικό στέλεχος».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί πλέον το νέο επιδημιολογικό κύμα και απ ότι φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν για αυτήν την παραλλαγή, δεν φαίνεται να δημιουργεί μεγαλύτερη νοσηρότητα από την μετάλλαξη Δέλτα.

Δείτε την ενημέρωση

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Η ενημέρωση από το υπ. Υγείας: Πώς εξαπλώνεται η πανδημία στη χώρα μας"

Γερμανία: «Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους από την Μέρκελ

Η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας ,Ανγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε ότι θα επιβληθούν «αυστηρά περιοριστικά μέτρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί», μεταδίδει το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας επεκτείνεται ανησυχητικά στη χώρα και ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται.

Μιλώντας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, σύμφωνα με το n-tv. «Τόσο η καγκελάριος, όσο και ο υπουργός Υγείας ,Γενς Σπαν αναφέρθηκαν στην δύσκολη κατάσταση και δεν απέκλεισαν ακόμη και τις καθημερινές εξετάσεις στο χώρο εργασίας για μη εμβολιασμένα άτομα», αναφέρει το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δικαιούνται εμβολιασμό αλλά δεν τον έχουν κάνει. 

Τα καταγεγραμμένα νέα κρούσματα στη Γερμανία  αυξάνονται εδώ και μέρες, ενώ  το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει στάσιμο σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, η επίπτωση των επτά ημερών είναι αυτή τη στιγμή 153,7 και αυξάνεται η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας με ασθενείς με κορωνοϊό. Ωστόσο, υπάρχουν τεράστιες περιφερειακές διαφορές: Η Θουριγγία (306,5), η Σαξονία (284,4) και η Βαυαρία (248,9) έχουν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ενώ στο κρατίδιο Σλέσβινγκ –Χολστάιν, από την άλλη πλευρά, η τιμή είναι σημαντικά χαμηλότερη στο 70,6. Στη Βαυαρία υπάρχουν μάλιστα  τρεις περιφέρειες με πάνω από 600 επίπτωση επτά ημερών.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: «Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους από την Μέρκελ"

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο πατέρας αρνητής που μήνυσε εκπαιδευτικούς

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία ο 45χρονος, αρνητής των μέτρων κατά του κορονοϊού, που μήνυσε εκπαιδευτικούς.

Ο λόγος που το έκανε, είναι επειδή δεν επέτρεψαν στον γιο του να μπει στο σχολείο χωρίς προστατευτική μάσκα και προσκόμιση σχετικού αρνητικού self test.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης σε Γυμνάσιο της Μενεμένης, ενώ ο 45χρονος συνελήφθη με εντολή εισαγγελέα και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδή καταμήνυση.

Σήμερα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου όμως η υπόθεση αναβλήθηκε και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη κι ο 55χρονος φίλος του που έσπευσε στα κρατητήρια να του συμπαρασταθεί, μηνύοντας τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Και σε αυτήν την περίπτωση ασκήθηκε δίωξη για ψευδή καταμήνυση και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, από το οποίο πήρε αναβολή και ήρθη η κράτησή του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο πατέρας αρνητής που μήνυσε εκπαιδευτικούς"

Κορωνοϊός: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγρινίου και η αδερφή του Μητροπολίτη Κοσμά

Στο νοσοκομείο Αγρινίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου και η αδερφή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, η οποία νοσεί επίσης με κορωνοϊό και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Η γυναίκα ηλικίας περίπου 75 χρόνων νοσεί εδώ και αρκετές ημέρες αλλά δεν είχε μεταφερθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό αν αυτό οφείλεται σε άρνηση ή στο ότι δεν είχε κριθεί αναγκαία η νοσηλεία της μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αδερφή του μητροπολίτη είχε εμφανίσει εδώ και αρκετές ημέρες συμπτώματα, ενώ νοσούν και άλλα συγγενικά του πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος από τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου στον «Ευαγγελισμό», όπου διακομίσθηκε από το νοσοκομείο Αγρινίου, στο οποίο είχε μεταφερθεί το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου.

karvasaras

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγρινίου και η αδερφή του Μητροπολίτη Κοσμά"

Στ. Κοντονής στο Πρώτο: Αυτό που γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σε όλη την Ευρώπη – Τυχοδιωκτική η πολιτική του (audio)

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα με αιχμή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού – για το οποίο είπε ότι καλώς ελήφθη, αλλά η κυβέρνηση καθυστέρησε – και της επιβολής προστίμου άσκησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τις βολές του κ. Τσίπρα περί «αυταρχικότητας», αντέτεινε ότι το μέτρο δεν είναι αυταρχικό, τονίζοντας ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος δεν περίμενε να ακούσει κάτι άλλο. «Τόσο καιρό ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τους νεκρούς που έχουμε κάθε μέρα. Ποιο είναι το μέτρο; Ποια είναι η λύση στο πρόβλημα; Σκοπίμως και τυχοδιωκτικά δεν προτείνει κάτι. Όταν η κυβέρνηση λοιπόν παίρνει το μοναδικό μέτρο το οποίο μπορεί και πρέπει να λάβει, δηλαδή την υποχρεωτικότητα – και πρέπει να ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν το έλαβε το μέτρο αυτό όταν έπρεπε και έχουμε εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα – έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για αυταρχισμό. Αυτό το πράγμα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, τουλάχιστον σε πανευρωπαϊκή κλίμακα δεν έχει ξαναγίνει. Να γίνεται σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης το αυτονόητο και το ζήτημα της δημόσιας Υγείας. Οι παλινωδίες του σε σχέση με το ζήτημα αυτό είναι ενδεικτικές του τρόπου που ασκεί πολιτική. Τυχοδιωκτική πολιτική προς όφελος κομματικό», εξήγησε ο κ. Κοντονής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι σε οποιονδήποτε βρίσκει μπροστά του να διαμαρτύρονται για οποιοδήποτε λόγο. Είναι μοναδικό αυτό το πράγμα που γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια. Και με τους κυνηγούς και με τους Οικολόγους. Και με τους αντιεμβολιαστές και με το εμβόλιο. Δεν υπάρχει αυτό στην Ευρώπη, δεν συμβαίνει πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το μάτι» στους αντιεμβολιαστές και στους αρνητές, καθώς «επί ένα χρόνο έλεγε ότι το εμβόλιο δεν θα είναι αποτελεσματικό, μετά υποστήριζε ότι τα εμβόλια δεν φτάνουν, μετά έλεγε για ξεστοκάρισμα εμβολίων».

«Τι να πω;», διερωτήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι «κάποια στιγμή, ευτυχώς, η στάση του Ανδρέα Ξανθού που είναι σοβαρός, φαίνεται ότι λειτούργησε προς την αντίθεση κατεύθυνση. Είπαμε ότι “ευτυχώς σοβαρεύουν τα πράγματα”, γιατί μας ενδιαφέρει για το πολιτικό σύστημα να ακούγονται σοβαρές προτάσεις και τοποθετήσεις, αλλά επανήλθαμε τώρα στα ίδια», πρόσθεσε.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει σωτηρία καμία», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν εισπράττει τη φθορά που καταγράφει η κυβέρνηση εξαιτίας των πολιτικών και των ενεργειών της, αλλά καταγράφει και πτώση στις δημοσκοπήσεις. «Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε πώς σκέφτονται, ούτε πώς ενεργούν. Είναι μια παρατεταμένη κατάσταση, η οποία δεν έχει καμία πολιτική εξήγηση. Απορώ γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που κατά καιρούς έχουν πει τα σωστά και τα πρέποντα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το εάν θα τεθεί στο μέλλον θέμα ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε χαρακτηριστικά: «είμαι εκτός ΣΥΡΙΖΑ και δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν, ας κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο Θεός, ειλικρινά».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως η επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου επανέφερε στην ημερήσια διάταξη μια συζήτηση για τι έγινε την κρίσιμη τριετία που η χώρα βρέθηκε στα βράχια της πτώχευσης, και της χρεωκοπίας. Για το ζήτημα των συνεργασιών, είπε ότι παίρνει τοις μετρητοίς  αυτά που λένε οι υποψήφιοι, «και τουλάχιστον οι τρεις που φέρονται ως επικρατέστεροι έχουν αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο». «Θεωρώ ότι όπως είναι διαμορφωμένο το Σύνταγμά μας που δίνει ένα τριήμερο για το σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης, είναι δύσκολο να καταρτιστεί ένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Με δεδομένο ότι θα γίνουν με την απλή αναλογική, εκτιμώ ότι θα πάμε σε διπλές εκλογές», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, δε, ότι το πολιτικό σκηνικό μου θυμίζει το 1977, όταν «όλοι ξέραμε ποια θα είναι η κυβέρνηση, αλλά δεν ξέραμε αν θα ήταν αντιπολίτευση η ΕΔΗΚ ή το ΠΑΣΟΚ.  Και εκεί είχαμε τρομερές ανατροπές. Έχω την αίσθηση ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ανακατατάξεις, δεν ξέρω αν θα οδηγήσουν σε συνολικές ανατροπές», ανέφερε.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Ο κ. Κοντονής επέκρινε την κυβέρνηση ότι ευθύνεται γιατί καθυστέρησε να λάβει την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60. «Έπρεπε να έχουμε 100 νεκρούς κάθε μέρα για να καταλάβει ότι έπρεπε η ίδια να πάρει πρωτοβουλία, ώστε ένα μέρος των συμπολιτών μας να οδηγηθεί στο μόνο όπλο που έχει η ανθρωπότητα, όχι μόνο η Ελλάδα, απέναντι στον ιό που είναι το εμβόλιο;», διερωτήθηκε.

«Επομένως, καλώς το πήρε το μέτρο, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση. Εάν το είχε λάβει στον κατάλληλο χρόνο, τότε θα είχαν σωθεί ζωές», δήλωσε. «Ακούγοντας ότι υπάρχει μια αλματώδης αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό, ελπίζω να επεκταθεί αυτό το μέτρο τουλάχιστον σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς, σε όλους όσοι που μισθοδοτούνται από το ελληνική Δημόσιο».

Εξέφρασε την άποψη ότι το μέτρο είναι συνταγματικά ορθό. Αναφορικά με το πρόστιμο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και νομικός, τόνισε ότι οποιοδήποτε μέτρο είναι υποχρεωτικό, δεν μπορεί να μην έχει κύρωση, είτε μέσω μιας ποινικής διάταξης, είτε μέσω ενός διοικητικού προστίμου. «Διαφορετικά δεν είναι υποχρεωτικό. Είναι σαν να λέμε είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστούν όλοι και να σταματάμε εκεί. Τι υποχρεωτικό είναι αυτό; Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα. Όταν λες είναι υποχρεωτικό, πρέπει αμέσως να λες και όποιος δεν τηρεί την υποχρεωτικότητα, θα έχει αυτές τις επιπτώσεις. Απολύτως θεμιτό και το πρόστιμο», σημείωσε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στ. Κοντονής στο Πρώτο: Αυτό που γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σε όλη την Ευρώπη – Τυχοδιωκτική η πολιτική του (audio)"

Εκτακτο δελτίο από ΕΜΥ, έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία.

γ. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τη νύχτα του Σαββάτου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

δ. Από τη νύχτα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

2. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν την Παρασκευή, που βαθμιαία το Σάββατο θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτακτο δελτίο από ΕΜΥ, έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι"

Εύσημα από τον ΠΟΥ για το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ελλάδας – Συνάντηση Μητσοτάκη – Κλούγκε

Με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε, στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, οι ρυθμοί εμβολιασμού, οι πολιτικές υγείας και η δραστηριότητα του νέου Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην απόφασή του να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 λέγοντας ότι: «Όταν εξετάζουμε όλα τα δεδομένα είναι απολύτως σαφές ότι αυτή είναι η ηλικιακή ομάδα που πλήττεται από τον ιό δυσανάλογα πολύ. Κι έχουμε 500.000 Έλληνες άνω των 60 που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Είναι ηθική μου υποχρέωση  να χρησιμοποιήσω όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να τους πείσουμε για την ανάγκη να εμβολιαστούν».

Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το μέτρο διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό από μέλη αυτής της ηλικιακής ομάδας και επανέλαβε ότι έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη χορήγηση της ενισχυτικής τρίτης δόσης,τέσσερις αντί για έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών πριν από τα Χριστούγεννα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Έχετε πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας. «Έχετε ένα πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, πολύ σωστά διαρθρωμένο. Όπως αναφέρατε κι εσείς, βρίσκεστε στις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά τις ενισχυτικές δόσεις. Πρόκειται για έναν από τους πέντε βασικούς σταθεροποιητές, όχι μόνο για την προστασία της υγείας, για να αποτραπεί η κατάρρευση των νοσοκομείων, αλλά και για την προστασία της οικονομίας, κάτι που πραγματικά πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη», τόνισε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύσημα από τον ΠΟΥ για το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ελλάδας – Συνάντηση Μητσοτάκη – Κλούγκε"

Προκαλεί και πάλι ο Ερντογάν: Αποκάλεσε τη Μεσόγειο «Γαλάζια Θάλασσα»

Σε «Γαλάζια Θάλασσα» («Mavi Akdeniz») μετονόμασε την Μεσόγειο Θάλασσα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρώντας σύνδεση με το προκλητικό αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» που επιχειρεί να επιβάλλει σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου.

Μιλώντας την Τετάρτη σε φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους, στο εθνικό δίκτυο TRT, ο Ερντογάν προανήγγειλε πως το νέο 4ο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία από τη Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που αποκάλεσε «Γαλάζια Θάλασσα» επαναλαμβάνοντας τις πάγιες μαξιμαλιστικές θέσεις της Άγκυρας.

«Τώρα αποκτήσαμε το έκτο μας πλοίο, ένα πλοίο γεωτρήσεων. Με αυτά τα πλοία είτε στη Μαύρη θάλασσα, είτε ιδιαίτερα στην…» δήλωσε ο Ερντογάν κομπιάζοντας εμφανώς, με δημοσιογράφο να τον υποβοηθά λέγοντας «Μεσόγειο» και τον Τούρκο πρόεδρο να συνεχίζει: «Εμείς ας λέμε την Μεσόγειο “Γαλάζια Θάλασσα”. Εκεί λοιπόν θα κάνουμε τις εργασίες μας πιο έντονα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση Φυσικά αυτό ενοχλεί ιδιαίτερα κάποιους» εννοώντας Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Ερντογάν επιδιώκει να επιβάλλει στο εσωτερικό ακροατήριο την αλλαγή της ονομασίας «Μεσόγειος Θάλασσα» σε «Γαλάζια Θάλασσα», όπως επιχειρεί να κάνει με το Αιγαίο Πέλαγος σε «Θάλασσα των Νήσων» λόγω της ελληνικής προέλευσης της ονομασίας τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προκαλεί και πάλι ο Ερντογάν: Αποκάλεσε τη Μεσόγειο «Γαλάζια Θάλασσα»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news