facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

«Καμπανάκι» για τη μη λειτουργία της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Έδεσσας

Με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, προς τον υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη θέτει το θέμα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας  του Νοσοκομείου Έδεσσας. Επισημαίνει, ότι πρόσφατα σταμάτησε η λειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας και οι γιατροί μετακινήθηκαν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, «στην Έδεσσα, θα λειτουργεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας» ωστόσο τονίζει ότι «από την πρώτη στιγμή φαίνεται ότι το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει» και ότι «εάν κάποιος χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ουσιαστικά δηλαδή ακυρώνεται και η χειρουργική κλινική της Έδεσσας».

Παράλληλα δηλώνει ότι «στο Νοσοκομείο της Έδεσσας για τη ΜΕΘ υπάρχουν τέσσερις εντατικολόγοι – παθολόγοι γιατροί και δύο υπάρχουν στη ΜΕΘ Γιαννιτσών», εκτιμά ότι «μπορούν να λειτουργήσουν και οι δύο ΜΕΘ, διότι στη ΜΕΘ Έδεσσας υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθούν άλλες 3 κλίνες Covid, εκτός από τις 3 που υπάρχουν» και ζητά να δοθεί λύση χωρίς να κλείσει καμία ΜΕΘ, ούτε της Έδεσσας, ούτε των Γιαννιτσών.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπανάκι» για τη μη λειτουργία της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Έδεσσας"

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να προωθεί το κράτος δικαίου στην Τουρκία

Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να προωθεί το κράτος δικαίου στην Τουρκία, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «σημείωσαν» τις πρόσφατες παρατηρήσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εγκατέλειψε το σχέδιο απέλασης δέκα Δυτικών πρεσβευτών, μεταξύ των οποίων και εκείνου των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν «να προωθούν το κράτος δικαίου».

«Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να προωθούμε το κράτος δικαίου, να προωθούμε τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις.

Επισημαίνοντας ότι η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρεσβευτές στις 18 Οκτωβρίου για την υπόθεση του φυλακισμένου φιλάνθρωπου Οσμάν Καβαλά συνάδει με το άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι πιστεύει ότι είναι καλύτερο να συνεχιστεί ο διάλογος με την Τουρκία, αφού η Άγκυρα και η Δύση αποκλιμάκωσαν τη διπλωματική κρίση.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει τη συνεργασία με την Τουρκία επί των κοινών προτεραιοτήτων μας και, όπως με κάθε σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε διάλογο για την επίλυση τυχόν διαφωνιών», είπε ο Πράις. «Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός είναι η συνεργασία σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι διέταξε την απέλαση δέκα πρεσβευτών, μεταξύ των οποίων ήταν και εκείνοι των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Αφορμή στάθηκε η κοινή ανακοίνωσή τους, στις 18 Οκτωβρίου, με την οποία ζητούσαν την αποφυλάκιση του μαικήνα και επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά, ο οποίος παραμένει στη φυλακή εδώ και τέσσερα χρόνια, χωρίς δίκη.

Την Δευτέρα, οι δέκα πρεσβευτές ανέφεραν, κυρίως με αναρτήσεις τους στο Twitter, ότι εφαρμόζουν το άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης που αφορά τις διπλωματικές σχέσεις και απαγορεύει κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας που τους φιλοξενεί.

«Υποχώρησαν», σχολίασε ο Ερντογάν.

Ο Νεντ Πράις διαβεβαίωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι οι σημερινές ανακοινώσεις είχαν ως μοναδικό στόχο να αποσαφηνίσουν ότι η δήλωση της 18ης Οκτωβρίου «συνάδει με το άρθρο 41» της Σύμβασης της Βιέννης, αποφεύγοντας να αναλύσει το περιεχόμενό της.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να προωθεί το κράτος δικαίου στην Τουρκία"

Ένας νεκρός από τη σφοδρή καταιγίδα στη Σικελία

Οι σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν για δεύτερη ημέρα τη Σικελία στη νότια Ιταλία είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να προκληθούν κατολισθήσεις, ενώ δρόμοι και χωράφια πλημμύρισαν.

Ένας 67χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός σε έναν οπωρώνα, σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου εθέαθη για τελευταία φορά, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά και τη λάσπη, στα νοτιοδυτικά της Κατάνης. Η σύζυγός του αγνοείται ακόμη.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας Ilmeteo.it ανέφερε ότι τμήματα της Σικελίας και της Καλαβρίας πλήττονται από έναν σπάνιο για τη Μεσόγειο τυφώνα, τον αποκαλούμενο Medicane. Οι άνεμοι εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν αργότερα σήμερα, με ριπές που θα φτάνουν ακόμη και τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Η ομοσπονδία των αγροτών της Σικελίας σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι περισσότερα από 300 χιλιοστά βροχής έπεσαν κοντά στην Κατάνη μέσα σε λίγες ώρες την Κυριακή, δηλαδή σχεδόν η μισή από την ετήσια ποσότητα βροχής στο νησί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει συναγερμό σήμερα για το βόρειο άκρο της Σικελίας και τη νότια Καλαβρία, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση σημαντικών ζημιών στις περιοχές αυτές.

Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε πολλές πόλεις και χωριά, δεκάδες πτήσεις αναγκάστηκαν να αλλάξουν προορισμό και τα δρομολόγια των φεριμπότ ματαιώθηκαν.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ένας νεκρός από τη σφοδρή καταιγίδα στη Σικελία"

Μεσσηνία: Επεισόδια μεταξυ Ρομά και Αστυνομίας στα διόδια των Αρφαρών – Κλειστός ο δρόμος για Αθήνα

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Εθνική Οδό Καλαμάτα – Αθηνών, ατο ύψος των Αρφαρών, μεταξύ Ρομά και Αστυνομίας. 

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ περίπου 30 Ρομά έκλεισε το δρόμο ανάβοντας φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 20χρονου ομόφυλου τους στο Πέραμα από πυρά αστυνομικών. Στο σημείο έσπευσαν μια διμοιρία των ΜΑΤ, άνδρες της ΟΠΚΕ καθώς και πυροσβεστικά οχήματα και ξεκίνησε ο πετροπόλεμος από τους συγκεντρωμένους Ρομά, όπου και συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα. Η Ε.Ο. Καλαμάτας – Αθηνών είναι κλειστή και η κυκλοφορία διεξάγεται απ’ την παλιά εθνική οδό 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσσηνία: Επεισόδια μεταξυ Ρομά και Αστυνομίας στα διόδια των Αρφαρών – Κλειστός ο δρόμος για Αθήνα"

Μέτσοβο: Ματαιώνεται η παρέλαση – Πάνω από 60 κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή

Το Μέτσοβο βουλιάζει στον κορονοϊό με τη δημοτική αρχή να αποφασίζει την ματαίωση των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου λόγω «έκρηξης» των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή, τα οποία απαριθμούνται σε πάνω από 60 τη δεδομένη χρονική στιγμή.

«Αύριο θα έχουμε ένα έκτακτο συμβούλιο στο οποίο θα αποφασίσουμε τη ματαίωση των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα και με βάση το πως θα εξελιχθεί η πανδημία στη περιοχή μας θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες και για τις εκδηλώσεις που αφορούν την επέτειο απελευθέρωσης» ανέφερε μιλώντας στο GRTimes o δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας.

Να σημειωθεί, ότι το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο διατηρείται εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή και οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς στη χαλάρωση ακόμη και των βασικών μέτρων προστασίας.

«Για τον λόγο αυτό, έχουμε εκδώσει μια σχετική ανακοίνωση μέσα στην περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να «ταρακουνήσουμε» τον κόσμο και να συμμορφωθεί. Από την ημέρα της ανακοίνωσης και έπειτα τα πράγματα έχουν αλλάξει, υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή, όμως η διασπορά παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ομαλοποιηθεί» συμπλήρωσε ο κ. Τζαφέας.

Η πληρότητα στα καταλύματα αγγίζει το 100%

Μπορεί η επιδημιολογική κατάσταση στο Μέτσοβο να είναι άσχημη, όμως η περιοχή είναι έτοιμη να υποδεχτεί εκατοντάδες τουρίστες και επισκέπτες καθώς αποτελεί διάσημο ορεινό προορισμό.

«Αυτή τη στιγμή και με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, η πληρότητα σε κρατήσεις στα καταλύματα ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων αγγίζει το 100%. Το ίδιο ισχύει και για το Μέτσοβο που αποτελεί διάσημο ορεινό προορισμό για τουρίστες και επισκέπτες» τονίζει χαρακτηριστικά στο GRTimes o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Ιωαννίνων, Στάθης Σιούτης.

Ο τελευταίος πρόσθεσε ότι δε γνωρίζει εάν τις επόμενες ημέρες λόγω της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου θα υπάρξουν ακυρώσεις, ωστόσο μέχρι τώρα «τα πράγματα κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα, σ’ ότι αφορά τις κρατήσεις».

Εξάλλου, όπως τονίζει ο κ. Σιούτης «όλοι οι συνάδελφοι τηρούν μέχρι κεραίας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ωστόσο οι κοινωνικές εκδηλώσεις χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Άπαντες οφείλουν να προσέξουν και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Ελπίζουμε δε, ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα δούμε αισθητή μείωση των κρουσμάτων στην περιοχή του Μετσόβου».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτσοβο: Ματαιώνεται η παρέλαση – Πάνω από 60 κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή"

ΕΜΑ: Εγκρίθηκε η αναμνηστική δόση με Moderna

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε απόψε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου της εταιρείας Moderna για την Covid-19 μπορεί να χορηγηθεί σε ανθρώπους άνω των 18 ετών τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Το εμβόλιο αυτό είναι το δεύτερο που εγκρίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού μελετήθηκαν τα δεδομένα που δείχνουν ότι η τρίτη δόση του Spikevax, χορηγούμενη 6-8 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, οδήγησε στην αύξηση των αντισωμάτων στους ενήλικες, τα επίπεδα αντισωμάτων των οποίων έφθιναν, ανέφερε ο ΕΜΑ στην ανακοίνωσή του.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΑ: Εγκρίθηκε η αναμνηστική δόση με Moderna"

Πέραμα: Αυτοί είναι οι διάλογοι κατά την διάρκεια της καταδίωξης – Τι λένε οι αστυνομικοί στις απολογίες τους

Αποκλειστικές πληροφορίες αναφορικά με τους διαλόγους που είχαν μέσω ασυρμάτων οι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα παρουσίασε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Όπως προκύπτει, στην αρχή οι αστυνομικοί ενημερώνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων για τον εντοπισμό του οχήματος, ενώ αναφέρουν και την πορεία του στους δρόμους.
Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που διημείφθη:

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: Καταδιώκουμε Hyundai Accent, που είναι πιθανόν κλεμμένο.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Συνεχίστε την καταδίωξη.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): Το Hyundai περνάει τα κόκκινα και κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σταματήστε την καταδίωξη. Υπάρχει κεντρική εντολή.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως αναφέρεται από το κέντρο επιχειρήσεων ο κωδικός αριθμός του αξιωματικού που δίνει την εντολή.

Και συνεχίζεται ο διάλογος:

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Άλλες ομάδες): Συνεχίζουμε την καταδίωξη. Το όχημα κινείται επικίνδυνα και το ακολουθούμε.

Λίγο αργότερα, μια ομάδα ΔΙΑΣ ενημερώνει ότι έχει μείνει πίσω και πως δεν συνεχίζει την καταδίωξη του οχήματος, κάτι που δεν κάνουν τα υπόλοιπα πληρώματα που βρίσκονται πίσω από το ύποπτο όχημα.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): Έχουμε μείνει πίσω. Δεν μπορούμε να προλάβουμε τους συναδέλφους, που κυνηγούν το αυτοκίνητο.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σας έχω πει να σταματήσετε. Έχω εντολή από ανώτατο αξιωματικό (σ.σ. δίνει κωδικούς του ανώτατου αξιωματικού).

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (που συνεχίζουν την καταδίωξη): Συνεχίζουμε να τον ακολουθούμε.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σας έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Μην τους καταδιώκετε. Υπάρχει εντολή.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση των διαλόγων, η ομάδα 400Γ του Πειραιά, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την καταδίωξη και δεν άκουσε τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα της μηχανής.

Καταδίωξη στο Πέραμα: Οι καταθέσεις των αστυνομικών

Εν τω μεταξύ, η Καθημερινή φέρνει στο φως τις καταθέσεις αστυνομικών που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, που έληξε με τον τραγικό θάνατο ενός 20χρονου.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ περιγράφουν την επεισοδιακή καταδίωξη του κλεμμένου αυτοκινήτου, τη στιγμή που το λευκό όχημα εμβόλισε τις μηχανές για να διαφύγει, το χρονικό σημείο που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, αλλά και όσα ακολούθησαν μέχρι την άφιξη των ασθενοφόρων.

«Ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να μας κάνει κακό»

«Αρκετές φορές προσπάθησε να μας εμβολίσει για να σταματήσουμε να τον ακολουθούμε. Μάλιστα για το λόγο αυτό επειδή φοβήθηκα πολύ από τον τρόπο που οδηγούσε είχα μείνει τελευταία από τις μηχανές που τον ακολουθούσαμε. Συνεχίσαμε να τον ακολουθούμε για αρκετή ώρα (…) παραβίαζε συνεχώς τους ερυθρούς σηματοδότες προκαλώντας μεγάλο κίνδυνο στους άλλους οδηγούς και τους υπόλοιπους διερχόμενους. (…)

Πλησιάσαμε αρκετά κοντά και ξαφνικά βλέπουμε το λευκό αμάξι να κάνει όπισθεν προς το μέρος μας. Εκείνη τη στιγμή με τη φόρα που ερχόταν πίσω εμβόλισε τις πρώτες δύο μηχανές που βρισκόταν πιο κοντά σε αυτό. Επειδή τρόμαξα πολύ, μπήκα με τη μηχανή όπως ήμουνα για να προλάβω μήπως και δε με χτυπήσει το όχημα που έκανε πίσω σε μια αυλή διπλανού καταστήματος που υπήρχε στο σημείο. Όπως μπήκα στην αυλή πήδηξα από τη μηχανή που ήταν σε κίνηση και η μηχανή έφυγε μόνη της. Ο συνοδός μου είχε πηδήξει πριν να στρίψω για την αυλή για να προστατευτεί. Όταν σηκώθηκα, από κει που βρέθηκα, είδα το HYUNDAI να έρχεται κατά πάνω μου με την όπισθεν κάνοντας ελιγμούς. Στη συνέχεια, όπως σας είπα και πριν προσπάθησε να φύγει προς τα κάτω κάνοντας αναστροφή αλλά δεν μπορούσε γιατί τον εμπόδιζε μια μηχανή που είχε σφηνωθεί μπροστά από το όχημα. Το όχημα δηλαδή είχε πατήσει τη μηχανή και γι ΄αυτό δυσκολευόταν να την περάσει από πάνω. Μάλιστα πιστεύω ότι ήταν ο λόγος που ο (όνομα) σώθηκε, αφού βρήκε την ευκαιρία να συρθεί ουσιαστικά και να απομακρυνθεί από το μπροστινό μέρος του αμαξιού (…).

Προτάξαμε τα όπλα μας και αφού τον προειδοποιήσαμε και τον καλέσαμε πολλές φορές να σταματήσει το όχημα, πράγμα που δεν έκανε, αρχίσαμε να πυροβολούμε προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου με προφανή σκοπό να το ακινητοποιήσουμε. Δεν θυμάμαι πόσοι από μας ρίξαμε. Ούτε εγώ θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησα, αλλά πρέπει να ήταν 1 φορά (…) Στη συνέχεια προσεγγίσαμε σιγά σιγά το όχημα (…) ένας συνάδελφος έπιασε ένα άτομο και το έβγαλε έξω. Αμέσως προσπαθήσαμε να του δώσουμε τις πρώτες βοήθειες. Την ίδια στιγμή εγώ έβγαλα από το πίσω κάθισμα ένα τρίτο άτομο το οποίο όπως καταλάβαμε ήταν και αυτό τραυματισμένο (…) Και σ αυτό το άτομο προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες» αναφέρει στην κατάθεσή του ένας εκ των αστυνομικών που συμμετείχε στην καταδίωξη.

Ο αστυνομικός σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «οι επικίνδυνες κινήσεις του οχήματος μου προκάλεσαν μεγάλο τρόμο και ταραχή αφού ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να μας κάνει κακό».

«Προσπαθούσε να μας κάνει να πέσουμε πάνω»

«Όση ώρα ακολουθούσαμε το όχημα προσπαθούσε είτε να μας αποφύγει με απότομους ελιγμούς είτε να μας κάνει να πέσουμε πάνω του πατώντας απότομα φρένο», υπογραμμίζει αστυνομικός στην κατάθεσή του και προσθέτει: «Σε μια οδό “κατέβαινε” ένα αστικό λεωφορείο και του έκοψε την πορεία. Σχεδόν αμέσως ο οδηγός έβαλε όπισθεν και άρχισε να κατεβαίνει την Ελπίδος ανάποδα (…) χτύπησε και έριξε τις δύο πρώτες μηχανές που το ακολουθούσαν μαζί με τους αστυνομικούς που ήταν πάνω σε αυτές».

«Είδα το αμάξι να έχει “καβάλήσει” τη μηχανή και τον συνάδελφο να πέφτει»

Ένας άλλος αστυνομικός αναφέρει για τη στιγμή της επίθεσης: «Χτύπησε (σ.σ. το όχημα) τις δύο πρώτες μηχανές, τις έριξε και μαζί τους συναδέλφους που ήταν πάνω σε αυτές (…) Είδα το αμάξι να έχει «πάρει» μία μηχανή από κάτω, δηλαδή όχι μόνο χτύπησε τη μηχανή και τον συνάδελφο που ήταν από πάνω, αλλά την «καβάλησε» κιόλας (…) Το ανατριχιαστικό είναι ότι την ώρα που είδα το αμάξι να έχει «καβάλήσει» τη μηχανή, είδα και τον συνάδελφο να πέφτει και από εκείνη τη στιγμή τον έχασα από ττο οπτικό μου πεδίο. Ήταν ξεκάθαρα τύχη που τελικά δε τον παρέσυρε και δεν τον πάτησε για να τον σκοτώσει (…)

Αυτή τη στιγμή που σας περιγράφω με το «καβάλημα» της μηχανής, ήταν και το σημείο που άρχισαν οι συνάδελφοι να πυροβολούν. Πυροβόλησα όμως και εγώ. Δεν θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησα (…) Οι πυροβολισμοί σταμάτησαν όταν το HYUNDAI είχε πλέον ακινητοποιηθεί (…) Ένα από τα άτομα μέσα στο όχημα έτρεξε σε παρακείμενο δρόμο και μετά από λίγο χάθηκε. Το άτομο αυτό προσπάθησα να το ακολουθήσω και εγώ (…) του φώναζα να πέσει κάτω. Μετά από κάποια μέτρα τον χάσαμε και επιστρέψαμε».

«Εκεί είδα τα άλλα δύο άτομα που ήταν μέσα στο όχημα τραυματισμένα και τους συναδέλφους από πάνω να τους παρέχουν τις πρώτες βοήθειες (…) Ήταν ένα πολύ δύσκολο περιστατικό και ήταν ξεκάθαρο πως τα άτομα που βρισκόντουσαν μέσα στο όχημα θα μας σκότωναν μόνο και μόνο για να διαφύγουν» σημειώνει μεταξύ άλλων.

«Πεσμένος στον δρόμο, ήταν ένας αστυνομικός»

Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, οι αστυνομικοί βλέποντας αρχικά το αυτοκίνητο να σταματάει στο σημείο της συμπλοκής, θεώρησαν ότι οι επιβαίνοντες είχαν πάψει να προσπαθούν να ξεφύγουν. Μολαταύτα, όπως λέει ο ίδιος, «ο οδηγός έβαλε ακαριαία όπισθεν και πάτησε απότομα το γκάζι». Τονίζει, δε, ότι ο οδηγός «είχε τη δυνατότητα να κινηθεί ευθεία με όπισθεν», προκειμένου να τους αποφύγει. Όπως λέει ο ίδιος στη συνέχεια της κατάθεσής του, «εκείνος έκανε οπισθογωνία με σκοπό να μας χτυπήσει με το αυτοκίνητο και να μας εμβολίσει». Τότε ήταν που, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, αμάξι (μάρκας HYUNDAI) έπεσε πάνω σε δύο αστυνομικούς, που δεν είχαν προλάβει να κατεβούν από τη μηχανή τους και να τους πετάξει κάτω.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του κατευθυνόμενο προς το μέρος του, παρόλο που η μηχανή, -την οποία είχε χτυπήσει νωρίτερα- βρισκόταν σφηνωμένη από κάτω. Ο ίδιος, σύμφωνα με την κατάθεσή του, τρόμαξε και προσπάθησε να πηδήξει από τη μηχανή που οδηγούσε, όμως το HYUNDAI τη χτύπησε και αυτή έπεσε πάνω του.

«Ήταν ξεκάθαρο ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου, μαζί με τους επιβαίνοντες, είχαν σκοπό να μας εμβολίσουν, προκειμένου να μας σκοτώσουν, για να ξεφύγουν», προσθέτει.

«Μετά από κάποια δευτερόλεπτα», σημειώνει, «είδε το αυτοκίνητο να έχει γυρίσει και να κινείται (…) στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που το ακολουθούσαν». «Με την άκρη του ματιού μου είδα τον συνοδηγό να βγαίνει από αυτό και να απομακρύνεται τρέχοντας. Τότε το HYUNDAI παρέσυρε με την μπροστινή πλευρά του μία άλλη υπηρεσιακή μηχανή (…) η οποία σφήνωσε κάτω από αυτό. Συνέχισε όμως να κινείται παρότι μπροστά του, πεσμένος στον δρόμο, ήταν ένας αστυνομικός», δηλώνει.

Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του αστυνομικού, ο ίδιος φοβούμενος για τη ζωή του συναδέλφου του, τράβηξε το πιστόλι του μάρκας USP και πυροβόλησε μία φορά, στοχεύοντας στα πίσω λάστιχα του αυτοκινήτου, με σκοπό την ακινητοποίησή του. «Στη θέα του HYUNDAI να κινείται και να κινδυνεύει να περάσει πάνω από τον συνάδελφο πυροβόλησαν και οι άλλοι αστυνομικοί», σημειώνει.

Όπως είπε, δεν θυμάται πόσοι πυροβολισμοί έπεσαν, αλλά ο ίδιος πυροβόλησε μονάχα μία φορά.

«Είδα το όχημα να έρχεται κατά πάνω μου»

Αστυνομικός, του οποίου η ομάδα βρισκόταν πιο πίσω, δήλωσε στην κατάθεσή του ότι φτάνοντας στο σημείο είδε συνάδελφό του, η μηχανή του οποίου είχε χτυπηθεί πρώτη, να έρπεται προσπαθώντας να απομακρυνθεί από την πορεία του οχήματος και «να γλιτώσει τα χειρότερα». «Τη στιγμή που κατηφόριζε το HYUNDAI είχαμε φτάσει κι εμείς ακριβώς σ’ εκείνο το σημείο και βλέποντάς τα αυτά αυτά, πήδηξα από τη μηχανή που ήμουν συνοδηγός».

«Έπεσα κάτω και όταν σηκώθηκα, είδα ότι το όχημα να ερχόταν κατά πάνω μου με σκοπό να πατήσει και εμένα», προσθέτει. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο ίδιος γλίτωσε επειδή με τη σφηνωμένη μοτοσικλέτα από κάτω του (σ.σ. το HYUNDAI) δεν μπόρεσε να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Έπειτα, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να φωνάζουν «Αστυνομία. Ακίνητοι», αλλά οι καταδιωκόμενοι συνέχιζαν τις προσπάθειες για να εξουδετερώσουν τους αστυνομικούς. Τότε, άκουσε τους πρώτους πυροβολισμούς των συναδέλφων τους προς το αυτοκίνητο. «Πάγωσα. Τράβηξα και εγώ το όπλο μου και άρχισα να πυροβολώ προς τη δεξιά εμπρόσθια ρόδα και το καπό του αυτοκινήτου», αναφέρει ο ίδιος, ενώ σημειώνει ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο.

«Από την κίνηση που ακολουθούσε (σ.σ. ο οδηγός του οχήματος) φάνηκε εξαρχής ότι είχε σκοπό να διαφύγει σκοτώνοντας, αν χρειαζόταν», προσθέτει, μεταξύ άλλων.

«Με τράβηξε ο συνοδός μου λίγο πριν με χτυπήσει το αμάξι»

Στην κατάθεσή του ο ένας εκ των αστυνομικών που ακολουθούσε το κλεμμένο όχημα ακριβώς από πίσω, αναφέρει ότι το HYUNDAI είχε τη δυνατότητα να κάνει όπισθεν και να κινηθεί στην οδό Φρίξου, αλλά δεν το έκανε. «Αντίθετα προσπάθησε να μας χτυπήσει», υπογραμμίζει.

Όπως κατέθεσε, όταν το όχημα έκανε όπισθεν, ο συνοδηγός του πήδηξε από τη μηχανή, ενώ ο ίδιος προσπάθησε – κάνοντας βήματα πίσω- να αποφύγει τη σύγκρουση αλλά δεν τα κατάφερε. Το αυτοκίνητο χτύπησε τη μηχανή, τον έριξε στο πάτωμα και η μηχανή τον πλάκωσε. «Σύρθηκε και πρόλαβε να με τραβήξει ο συνοδός μου (…) λίγο πριν με χτυπήσει το αμάξι».

Όπως καταθέτει ο ίδιος, το όχημα συνέχισε την πορεία του και χτύπησε τη δεύτερη μηχανή. Στη συνέχεια, «παρέσυρε την τρίτη κατά σειρά μηχανή (…) οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτήν πρόλαβαν να πηδήξουν, αλλά το HYUNDAI χτύπησε τον έναν, ο οποίος έπεσε στο οδόστρωμα και κύλησε στον δρόμο προς τα κάτω». Έπειτα, «το όχημα έστριψε δεξιά, (…) τότε εμβόλισε και τη μηχανή που οδηγούσαν συνάδελφοί μου. Όταν εμβόλισε τη μηχανή, χτύπησε και τον πρώτο εξ αυτών, ο οποίος έπεσε στο οδόστρωμα, ενώ επίσης πήγε να χτυπήσει και τον δεύτερο που ήταν στο σημείο, αλλά αυτός το απέφυγε».

Mega , Καθημερινή/newsit

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέραμα: Αυτοί είναι οι διάλογοι κατά την διάρκεια της καταδίωξης – Τι λένε οι αστυνομικοί στις απολογίες τους"

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Υπόθεση Οσμάν Καβαλά: Αναδίπλωση για τις απελάσεις των δέκα πρεσβευτών

Κάνει πίσω ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις απελάσεις των πρεσβευτών δέκα ξένων χωρών στην Τουρκία. Τώρα «θα είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, για τη σοβαρή κρίση γύρω από την υπόθεση Οσμάν Καβαλά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας (25.10.2021), ότι οι πρεσβευτές των δυτικών χωρών, την απέλαση των οποίων είχε ζητήσει το Σαββατοκύριακο (23 & 24.10.2021), έκαναν ένα βήμα πίσω και πιστεύει ότι θα είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.

Νωρίτερα οι πρεσβείες των ΗΠΑ και άλλων χωρών – ανάμεσα στις οποίες η Γερμανία, η Γαλλία και ο Καναδάς – είχαν εκδώσει ανακοινώσεις, στις οποίες διαβεβαίωναν ότι τηρούν τη διπλωματική συνθήκη να μην παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας (σ.σ. Τουρκία) που τους φιλοξενεί.

Το Σαββατοκύριακο (23 & 24.10.2021), ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι διέταξε να κηρυχθούν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» οι πρεσβευτές δέκα χωρών επειδή ζήτησαν την αποφυλάκιση του Οσμάν Καβαλά, του αντιπολιτευόμενου επιχειρηματία και φιλάνθρωπου, ο οποίος κρατείται με την κατηγορία ότι χρηματοδότησε διαδηλώσεις και εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

«Η πρόθεσή μας δεν ήταν να προκαλέσουμε κρίση», υποστήριξε ο Ερντογάν, αλλά «να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας».

«Το δικαστικό μας σύστημα δεν παίρνει εντολές από κανέναν», επέμεινε ο «Σουλτάνος», λέγοντας, ότι «δεν μπορεί να ανεχτεί να του δίνει εντολές μια ομάδα πρεσβευτών». Επανέλαβε, επίσης, ότι κανείς δεν μπορεί να παραμείνει στην Τουρκία αν δεν σέβεται τη χώρα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Υπόθεση Οσμάν Καβαλά: Αναδίπλωση για τις απελάσεις των δέκα πρεσβευτών"

Ακυρώνεται η μαθητική παρέλαση της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη λόγω εθνικού πένθους

Ακυρώνεται η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη λόγω του εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου λόγω του εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στη χώρα για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, σε συνέχεια της απόφασης του πρωθυπουργού να κηρυχθεί την Τετάρτη εθνικό πένθος για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στην ακύρωση της μαθητικής παρέλασης στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς συμπίπτει την ίδια ημέρα.

Σημειώνεται ότι οι μαθητικές παρελάσεις στους υπόλοιπους δήμους της Θεσσαλονίκης, όπως και της χώρας, που πραγματοποιούνται ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν κανονικά.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυρώνεται η μαθητική παρέλαση της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη λόγω εθνικού πένθους"

DW: Τατάρ στην FAZ - Η Τουρκία δεν θα φύγει ποτέ από την Κύπρο

Συνέντευξη στην FAZ παραχώρησε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ μιλώντας για το Κυπριακό  και τα Βαρώσια. Σχόλια για τη νέα διπλωματική κρίση μεταξύ Τουρκίας και Δύσης. 

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung μιλώντας για το Κυπριακό και τις πιθανότητες επίλυσής του, τις σχέσεις με την Τουρκία και βέβαια το άνοιγμα των Βαρωσίων. Όπως δηλώνει στην FAZ: «Επιμένουμε στη λύση με δύο κυρίαρχα κράτη, γιατί σε αυτό το νησί ζουν δύο διαφορετικοί λαοί, ο καθένας με διαφορετικό πολιτισμό, γλώσσα και θρησκεία». Ο δημοσιογράφος Μίχαελ Μάρτενς καλεί τον Ερσίν Τατάρ να σχολιάσει το γεγονός ότι μολονότι η «ΤΚΔΒ» υπάρχει, εντούτοις εκτός από την Τουρκία δεν την αναγνωρίζει κανένα άλλο κράτος διεθνώς, με τον ίδιο να απαντά: «H διεθνής κοινότητα μεταχειρίζεται άδικα τους Τουρκοκύπριους. Κερδίσαμε το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Με το διπλό δημοψήφισμα για το ‘Σχέδιο Ανάν’ του τότε ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, υπήρξε το 2004 πιθανότητα επίλυσης του Κυπριακού, το νησί σήμερα δεν θα ήταν διαιρεμένο. Οι Ελληνοκύπριοι όμως απέρριψαν το ‘Σχέδιο Ανάν’ ενώ οι Τουρκοκύπριοι το ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία».

Ο δημοσιογράφος της FAZ υπενθυμίζει ωστόσο ότι τότε και ο Ερσίν Τατάρ είχε καταψηφίσει το Σχέδιο Ανάν. «Σωστά. Εκείνη την εποχή ανήκα στο 35% των Τουρκοκυπρίων που ήταν κατά του Σχεδίου Ανάν (…) Το μέλλον πλέον βρίσκεται σε δύο χώρες με σχέσεις καλής γειτονίας» απαντά. Στην ερώτηση «Τι έχετε ενάντια στη λύση ενός κράτους» ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρει: «Ένα ενιαίο κράτος βασισμένο στην ομοσπονδιακή αρχή θα σήμαινε ότι η πλειοψηφία αφομοιώνει τη μειοψηφία (…) Σε ένα ομοσπονδιακό κράτος θα προκύψει η απαίτηση να αποσυρθεί η Τουρκία από την Κύπρο. Όμως η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη, έχει δικαίωμα να διατηρεί στρατεύματα στο νησί. Η Τουρκία δεν θα φύγει ποτέ από την Κύπρο»

«Είστε μαριονέτα του Ερντογάν;»

Ο δημοσιογράφος της FAZ ρωτά ευθέως τον Ερσίν Τατάρ ποια ακριβώς είναι η σχέση του με τον Ταγίπ Ερντογάν, παρατηρώντας ότι οι «Ελληνοκύπριοι τον αποκαλούν μαριονέτα του Ερντογάν». Ο ίδιος απαντά: «Έχουμε μια σχέση σεβασμού. O Tούρκος πρόεδρος με υποστηρίζει γιατί θεωρεί ότι ακολουθώ μια νόμιμη πολιτική. Δεν ήταν πάντα έτσι (…) Όποιος με αποκαλεί μαριονέτα ξεχνά επίσης ότι έχω παραμείνει πιστός στη γραμμή μου, την οποία έχω εκθέσει όλα αυτά τα χρόνια σε βιβλία και άρθρα (…) Συντονίζομαι πάντα με την Τουρκία για σημαντικά θέματα. Αν έλεγα το αντίθετο, θα ήταν ψέμα.»

Μεταξύ άλλων, σχετικά με το άνοιγμα των Βαρωσίων, που επί δεκαετίες ήταν πόλη φάντασμα, ο Ερσίν Τατάρ αναφέρει: «Από το 1974 υπήρξαν πολλά σχέδια για το άνοιγμα των Βαρωσίων, όπως το Σχέδιο Ανάν, το οποίο απέρριψαν οι Ελληνοκύπριοι. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε την πόλη κλειστή για άλλα 47 χρόνια, ιδίως από τη στιγμή που ορισμένοι ιδιοκτήτες έχουν προσφύγει κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, διότι δεν έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους». Όσο για το περιστατικό της κάλυψης ελληνικών επιγραφών σε πρώην δημόσια κτήρια των Βαρωσίων κατά την επίσκεψη Ερντογάν πέρυσι, ο Τατάρ σημειώνει ότι «δεν γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος, αλλά αυτό μπορεί να βρεθεί. Ο Ερντογάν δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Πρόκειται για τοπικά ζητήματα».

 dw

Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Τατάρ στην FAZ - Η Τουρκία δεν θα φύγει ποτέ από την Κύπρο "

Κορονοϊός: Με υποχρεωτικό μοριακό τεστ οι στρατεύσιμοι που θα καταταγούν το Νοέμβριο

Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και 2021 Δ΄ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Νοέμβριος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού Covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Στρατολογία.

Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [‘Αρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48) και άρθρο 13 ν.4812/2021 (Α΄ 110)], καταλήγει η ανακοίνωση.  

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Με υποχρεωτικό μοριακό τεστ οι στρατεύσιμοι που θα καταταγούν το Νοέμβριο"

Εκρηξη έως 170% στα τιμολόγια ρεύματος, βροχή καταγγελιών

Οι καταγγελίες για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος έχουν εκτοξευθεί το τελευταίο 3μηνο. Από την επεξεργασία των λογαριασμών που έλαβε η ΕΚΠΟΙΖΩ διαπιστώνει αυξήσεις στο ανταγωνιστικό σκέλος του λογαριασμού από 30% - 170%!

Αποτέλεσμα είναι να αιφνιδιάζονται οι καταναλωτές διότι δεν ενημερώνονται για τον τρόπο υπολογισμού, δεν παρέχονται εξηγήσεις, δεν υπάρχει αιτιολόγηση και σαφώς υπάρχει αδιαφάνεια, η οποία θέτει και ζητήματα
νομιμότητας ως προς μέρος του ύψους αυτού.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΚΠΟΙΖΩ υπό την αιγίδα της ΡΑΕ με θέμα “Τιμολόγηση ηλεκτρικής ενέργειας και προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών”.

Την Ημερίδα άνοιξε η Πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου με σύντομη ομιλία για τα προβλήματα των καταναλωτών και τις προτάσεις στις αρμόδιες αρχές. Την ημερίδα χαιρέτισε, μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών- Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο ζήτημα της αδιαφάνεια συγκεκριμένα αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ:

Η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει θέσει, την τελευταία ιδίως τετραετία, στις κεφαλαιώδεις προτεραιότητες της την
προστασία των καταναλωτών ενέργειας δεδομένου ότι η ενέργεια, ως κοινωνικό αγαθό και
καθολική υπηρεσία θα πρέπει να είναι προσιτή, προσβάσιμη, αδιάλειπτη σε όλους τους
καταναλωτές.

Κεντρικοί άξονες των δράσεων της ΕΚΠΟΙΖΩ είναι:

- η πληροφόρηση και εκπαίδευση των καταναλωτών στον τομέα της Ενέργειας, σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά, τον τρόπο λειτουργίας, τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τις απαιτήσεις διαφάνειας που αυτές θα πρέπει να εκπληρώνουν, τα δικαιώματά τους. Διότι μόνο τότε θα είναι σε θέση να συμμετέχουν, κατά το δυνατόν ενεργά, στις εξελίξεις της αγοράς, να απολαμβάνουν τα οφέλη από τις σύγχρονες προκλήσεις (ενεργειακές κοινότητες, πράσινη ενέργεια, εξοικονόμηση ενέργειας κτλ) και να προστατεύουν τα συμφέροντά τους,

- η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών και η αντιμετώπιση των αθέμιτων,
καταχρηστικών ή άλλων παράνομων πρακτικών που θίγουν τα συμφέροντα των καταναλωτών,
τόσο με δράσεις και προσφυγές που αναπτύσσει, όσο και με τις προτάσεις της προς τις
εποπτικές αρχές.

Ήδη από την καθημερινή αυτή ενασχόλησή μας με τα θέματα ενέργειας διαπιστώνουμε ότι στο τομέα της ενέργειας:

  • υπάρχει μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των καταναλωτών,
  • η αγορά εμφανίζει σοβαρές δυσλειτουργίες και στρεβλώσεις που πλήττουν τελικά όλους τους χρήστες της, τόσο τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις,
  • η προώθηση των υπηρεσιών γίνεται συχνά με εμπορικές πρακτικές που δημιουργούν ανακριβείς και παραπλανητικές εντυπώσεις και συγκαλύπτουν ή αποσιωπούν κρίσιμα για την απόφαση του καταναλωτή στοιχεία
  • οι συμβάσεις εμπεριέχουν αδιαφανείς και άνισους όρους

Δεν είναι, γι’ αυτό, τυχαίο ότι καταγγελίες των καταναλωτών για θέματα ενέργειας, από την 6η θέση που κατείχαν στον πίνακα των καταγγελιών το 2017, έχουν αναρριχηθεί πλέον στη 2η θέση και, από ό,τι διαφαίνεται από την κλιμακούμενη δυναμική που έχει αναπτυχθεί, είναι ζήτημα χρόνου να καταλάβουν και την πρώτη.

Επιγραμματικά και μόνο ενδεικτικά η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., επισημάνθηκα τα ακόλουθα προβλήματα:

  1. Τα τιμολόγια των διαφόρων προγραμμάτων που προσφέρουν οι προμηθευτές εμφανίζουν πολυπλοκότητα που κατά την κρίση μας δεν δικαιολογείται από εμπορικές ανάγκες των προμηθευτών και καταλήγουν απλά και μόνο να δυσχεραίνουν την κατανόησή τους από τους καταναλωτές.
  2. Ο καταναλωτής δεν λαμβάνει ενημέρωση σχετικά με τις δυσμενείς συνέπειες που μπορεί να έχει το πρόγραμμα, ιδίως σχετικά με τις ρήτρες αναπροσαρμογής. 
  3. Προγράμματα προμήθειας εμφανίζονται ως έχοντα σταθερό πλαίσιο τιμής, δίχως αυτό να αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
  4. Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται για διάφορες επιμέρους χρεώσεις είναι ασαφείς και παραπλανητικοί.
  5. Αδικαιολόγητες ποινές υπονομεύουν το δικαίωμα των καταναλωτών να αλλάξουν προμηθευτή. 
  6. Οι προμηθευτές προβαίνουν μονομερώς σε τροποποίηση βασικών στοιχείων της σύμβασης, δίχως αυτό να δικαιολογείται με βάση νόμιμους όρους της σύμβασης.
  7. Οι συμβάσεις είναι δυσνόητες, δυσανάγνωστες, πολυσέλιδες με κατά κυριολεξία “ψιλά γράμματα”, με πλήθος αδιαφανών ή καταχρηστικών όρων.
  8. Οι συμβάσεις για σταθερή τιμολόγηση διαμορφώνονται σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα. 
  9. Σε συμβάσεις με κυμαινόμενη τιμολόγηση προμηθευτές κάνουν χρήση καταχρηστικών όρων για να προσαυξάνουν τα κέρδη τους.
  10. Υπήρξαν περιπτώσεις άμεσης ή έμμεσης αδικαιολόγητης χρέωσης για τους έγχαρτους λογαριασμούς.
  11. Επικρατεί η ελλιπής, αν όχι η ανύπαρκτη, προσυμβατική ενημέρωση (Η ΕΚΠΟΙΖΩ πραγματοποίησε μυστική έρευνα σε επτά προμηθευτές ενέργειας και κανένας από αυτούς δεν έδωσε γραπτή ενημέρωση κατά παράβαση του Κωδικα Προμήθειας).
  12. Ακολουθούνται αθέμιτες εμπορικές πρακτικές/παραπλανητικές διαφημίσεις αφού τα στοιχεία που προτάσσονται ή με τα οποία προσεγγίζονται οι καταναλωτές αποδεικνύονται ανακριβή (η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει προσφύγει στο ΣΕΕ για παραπλανητικές διαφημίσεις και έχουμε δικαιωθεί).
  13. Η εξυπηρέτηση των πελατών είναι πλημμελής/κακή.
  14. Οι ρυθμίσεις για τους καταναλωτές που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε αδυναμία είναι ανελαστικές.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκρηξη έως 170% στα τιμολόγια ρεύματος, βροχή καταγγελιών"

Καιρός αύριο: Βροχές με κρύο και θυελλώδεις ανέμους – Πού θα ανοίξουν οι ουρανοί

Βροχερός θα διατηρηθεί ο καιρός αύριο, Τρίτη (26.10.2021), του Αγίου Δημητρίου, σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. 

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα κυρίως στα νότια. Στο Ιόνιο και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Στερεάς τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τη νύχτα.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 19 και στη νότια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές με κρύο και θυελλώδεις ανέμους – Πού θα ανοίξουν οι ουρανοί"

Θάνατος 20χρονου στο Πέραμα: Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας στα Προπύλαια

Διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας κάνουν φοιτητικές οργανώσεις στα Προπύλαια για την καταδίωξη στο Πέραμα και τον θάνατο του 20χρονου Ρομά. Περίπου 1000 άτομα συμμετέχουν στην πορεία που πραγματοποιείται παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και αυτή την ώρα βρίσκονται στη Σταδίου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, υπήρξε ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Δείτε το βίντεο και τις εικόνες του News

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Θάνατος 20χρονου στο Πέραμα: Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας στα Προπύλαια"

Ιταλία: Σε κλοιό κακοκαιρίας η Σικελία – Ένας νεκρός από σφοδρές καταιγίδες

Οι σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν για δεύτερη ημέρα τη Σικελία στη νότια Ιταλία είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να προκληθούν κατολισθήσεις, ενώ δρόμοι και χωράφια πλημμύρισαν.

Ένας 67χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός σε έναν οπωρώνα, σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου εθέαθη για τελευταία φορά, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά και τη λάσπη, στα νοτιοδυτικά της Κατάνης. Η σύζυγός του αγνοείται ακόμη.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας Ilmeteo.it ανέφερε ότι τμήματα της Σικελίας και της Καλαβρίας πλήττονται από έναν σπάνιο για τη Μεσόγειο τυφώνα, τον αποκαλούμενο Medicane. Οι άνεμοι εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν αργότερα σήμερα, με ριπές που θα φτάνουν ακόμη και τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Η ομοσπονδία των αγροτών της Σικελίας σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι περισσότερα από 300 χιλιοστά βροχής έπεσαν κοντά στην Κατάνη μέσα σε λίγες ώρες την Κυριακή, δηλαδή σχεδόν η μισή από την ετήσια ποσότητα βροχής στο νησί.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει συναγερμό σήμερα για το βόρειο άκρο της Σικελίας και τη νότια Καλαβρία, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση σημαντικών ζημιών στις περιοχές αυτές.

Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε πολλές πόλεις και χωριά, δεκάδες πτήσεις αναγκάστηκαν να αλλάξουν προορισμό και τα δρομολόγια των φεριμπότ ματαιώθηκαν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Σε κλοιό κακοκαιρίας η Σικελία – Ένας νεκρός από σφοδρές καταιγίδες"

Στα 3.937 τα νέα κρούσματα - 54 θάνατοι, 354 οι διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.937 , εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 720.295

(ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139
θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.050 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 54, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.682 θάνατοι. Το 95.4% είχε
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

To 79.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 314 (88.7%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (11.3%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.285 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 219 (ημερήσια μεταβολή -13.44%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του
επταημέρου είναι 227 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων
είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 3.937 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

78 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

88 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

48 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

95 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

223 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

84 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

86 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

8 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

623 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

60 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

44 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

115 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

78 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

118 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

41 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

164 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

34 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

78 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

53 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου

31 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

71 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

43 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

34 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

24 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

273 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

180 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

94 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

84 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

12 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

83 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

133 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

82 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

32 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

105 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

1 κρούσμα στην Π.Ε Τήνου

86 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

28 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

48 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

23 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

59 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 3.937 τα νέα κρούσματα - 54 θάνατοι, 354 οι διασωληνωμένοι"

Αλέξης Κούγιας για Πέραμα: «Ποτέ δεν δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς να σταματήσουν την καταδίωξη»

«Ως γνωστόν, το δικηγορικό μας γραφείο δια του επικεφαλής μας κου Αλεξίου Κούγια έχει αναλάβει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία εις βάρος του νεαρού Ρομά στο Πέραμα και την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του συνεπιβάτη του, ο οποίος ευτυχώς διεσώθη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση στο Πέραμα.

Και συνεχίζει:

«Μετά τη μελέτη της δικογραφίας θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τρεις διαπιστώσεις μας, τις οποίες δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε πριν λάβουμε αντίγραφα της δικογραφίας:

Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και ήδη είναι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών οι δύο επιζήσαντες της τραγωδίας και εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο άλλος διαφεύγει της σύλληψης και δεν έχει ακόμη είτε συλληφθεί είτε παραδοθεί και καταζητείται, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για αυτή την συμπεριφορά, αφού είναι σίγουρο ότι διαφεύγει γιατί θέλει να αποφύγει να δώσει απαντήσεις σε εύλογες ερωτήσεις για την παράνομη συμπεριφορά του.

Αυτή η διαπίστωση νομικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις της νομίμου αμύνης των εντολέων μας για τις πράξεις των αποπείρων ανθρωποκτονίας εις βάρος τους δημιουργώντας έτσι όλο το νομικό υπόβαθρο για να αναγνωριστεί ότι ό,τι έπραξαν έγινε υπό τις νομικές προϋποθέσεις της αμύνης.

Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι εκ παραδρομής ή εκ προθέσεως, μάλλον για πολιτικούς λόγους, κάποιοι παραπλάνησαν τους δημοσιογράφους περί του ότι δήθεν υπήρξε επικοινωνία με τους εντολείς μας με το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., όπου δήθεν τους εδίδετο η εντολή να μην συνεχίσουν την καταδίωξη.

Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ και η αλήθεια είναι η εξής: πράγματι υπήρξε τέτοια εντολή σε άλλη ομάδα μοτοσικλετιστών της ΔΙ.ΑΣ. και δεν αφεώρα την ομάδα των εντολέων μας, οι οποίοι ανήκουν στην «Ομάδα Χαϊδαρίου», αλλά σε άλλη ομάδα που είναι η «Ομάδα Καμινίων».

Τρίτον, θέλουμε να ενημερώσουμε τα ΜΜΕ ότι όλα τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδος της ΔΙ.ΑΣ. δεν επελέγησαν στην ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία τριετία, αλλά όλοι υπηρετούν και υπηρετούσαν σε διάφορες θέσεις πριν τη ΔΙ.ΑΣ. πολύ περισσότερα χρόνια και ήσαν όλοι έμπειροι αστυνομικοί με εξαιρετικό παρελθόν για την συμπεριφορά τους στην αστυνομία και σε όσες υπηρεσίες υπηρετήσαν.

Αυτές οι διευκρινήσεις κατά την κρίση του κ. Αλέξιου Κούγια και των συνεργατών του γραφείου μας είναι απαραίτητες για την ολοκληρωμένη εικόνα που πρέπει να έχουν τα ΜΜΕ για αυτή την τραγωδία όπου έχασε την ζωή του δυστυχώς ένας συνάνθρωπος μας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Κούγιας για Πέραμα: «Ποτέ δεν δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς να σταματήσουν την καταδίωξη»"

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Είχε  εισαχθεί για προληπτικούς λόγους μετά από αδιαθεσία που είχε νιώσει στο νοσοκομείο George Washington Uninversity των ΗΠΑ για ιατρική παρακολούθηση.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με ανάρτησή του στο Facebook, ανακοίνωσε ότι εξήλθε του νοσοκομείου διαβεβαιώνοντας ότι είναι καλά στην υγεία του. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποιεί 12ήμερη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω της κόπωσης από το ταξίδι του από την Κωνσταντινούπολη στην Ουάσινγκτον, πρώτο σταθμο της επίσκεψης.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έγραψε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Παναγιώτατος πνευματικός μας πατέρας εξήλθε του νοσοκομείου. Είναι καλά στην υγεία του και θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψής του».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος"

Πέραμα: Ρομά έκλεισαν την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών στο Ζευγολατιό για το θάνατο του 20χρονου - Ρίχνουν πέτρες σε περιπολικά

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η αστυνομία, ειδικά σε περιοχές με καταυλισμούς Ρομά, μετά τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα. 

Την νέα εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών στο Ζευγολατιό έχουν αποκλείσει εδώ και λίγη ώρα Ρομά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για φονική καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από σφαίρες αστυνομικών ένας 20χρονος, και έχει προκαλέσει την οργή της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά, που ζητούν δικαίωση, κατηγορώντας την αστυνομία για «έγκλημα μίσους».

Eπεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Ζευγολατιό Κορινθίας από ομάδες Ρομά οι οποίοι πετούν πέτρες προς τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας. Στα περιπολικά έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Η ταλαιπωρία είναι τεράστια για τους οδηγούς που κινούνται την ώρα και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών στο 94χλμ στο ύψος του Ζευγολατιού.

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέραμα: Ρομά έκλεισαν την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών στο Ζευγολατιό για το θάνατο του 20χρονου - Ρίχνουν πέτρες σε περιπολικά"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκη - Δείτε τις ώρες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκη από το βράδυ της Δευτέρας έως νωρίς το πρωί της 26ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε η εταιρεία «Νέα Οδός».

Οι ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη, οφείλονται σε εργασίες αντικατάστασης του οδοστρώματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, της Κηφισιάς, της Λυκόβρυσης και της Μεταμόρφωσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου από τις 21:00 έως τις 06:00 της επομένης θα ισχύσει αποκλεισμός των κλάδων εξόδου και εισόδου του αυτοκινητοδρόμου Καλυφτάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα».

Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αθήνα που επιθυμούν να εξέλθουν στον Α/Κ Καλυφτάκη, θα ειδοποιούνται μέσω προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να εξέλθουν στον γειτονικό Ανισόπεδο Κόμβο Πύρνας και μέσω του παράπλευρου δικτύου να οδηγούνται έως τον Α/Κ Καλυφτάκη.

Αντιστοίχως, όσοι οδηγοί επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Καλυφτάκη με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα ενημερώνονται μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών σημάνσεων, προκειμένου να κατευθυνθούν μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου, μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Πύρνας από όπου και θα μπορούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο.

«Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών» καταλήγει η ανακοίνωση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκη - Δείτε τις ώρες"

Θεσσαλονίκη: 340 νεκροί από Covid-19 τις τελευταίες 52 ημέρες στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ- Το 88% ήταν ανεμβολίαστοι

Στους 340, εκ των οποίων οι 299 ήταν ανεμβολίαστοι, ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό τις τελευταίες 52 ημέρες σε 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την 4η ΥΠΕ, εκ των 340 θανόντων από Covid-19 κατά το διάστημα από 12 Σεπτεμβρίου έως 24 Οκτωβρίου 2021, ποσοστό 88% ήταν ανεμβολίαστοι και μόνο το 12% εμβολιασμένοι.

 

Ο συνολικός αριθμός των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ ανέρχεται σε 340, εκ των οποίων οι 255 (ποσοστό 75%) είναι ανεμβολίαστοι, ενώ ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ είναι 57, εκ των οποίων οι 55 ανεμβολίαστοι (ποσοστό 96,5%).

 

ΑΠΕ- ΜΠΕ/ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 340 νεκροί από Covid-19 τις τελευταίες 52 ημέρες στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ- Το 88% ήταν ανεμβολίαστοι"

Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη η κηδεία – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Θρήνο έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή σήμερα, μετά από την πολυετή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η σορός  της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής,  Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής για την απώλεια της Προέδρου Φώφης Γεννηματά

Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη η κηδεία – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της "

ΕΦΕΤ: Συναγερμός για επικίνδυνο σκουμπρί – Αποσύρεται από την αγορά

Συναγερμός σήμανε ο ΕΦΕΤ στην αγορά για ένα σκουμπρί καπνιστό φιλέτο ριγανάτο, το οποίο και ανακαλεί.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ανακαλεί το προϊόν καθώς διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων, που αφορούν στους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες.

Συγκεκριμένα, ο Φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας,προέβη σε δειγματοληψία καπνιστού αλιεύματος με τα παρακάτω στοιχεία: «ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ», σε συσκευασία καθαρού βάρους 150 γρ., αριθμού παρτίδας Lot. No 12042021, με ημερομηνία παραγωγής 14-05-2021 και ημερομηνία λήξης 11-02-2022, που παράγεται και συσκευάζεται για λογαριασμό της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΕ». Στο συγκεκριμένο τρόφιμο διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων, που αφορούν στους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Συναγερμός για επικίνδυνο σκουμπρί – Αποσύρεται από την αγορά"

Τσίπρας για Φώφη Γεννηματά: Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά
απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της», έγραψε ο Αλ. Τσίπρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τσίπρας για Φώφη Γεννηματά: Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας"

Φώφη Γεννηματά - Μητσοτάκης: Την αποχαιρετώ με σεβασμό, έγινε σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία από την οποία και θα επιστρέψει αύριο τροποποιώντας το πρόγραμμά του, δηλώνει πως την αποχαιρετά με σεβασμό «αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της».

Όπως λέει ο πρωθυπουργός, «η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος».

Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φώφη Γεννηματά - Μητσοτάκης: Την αποχαιρετώ με σεβασμό, έγινε σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες"

Κυριάκος Βελόπουλος για Φώφη Γεννηματά: Πολέμησε με αξιοπρέπεια και θάρρος – Θα τη θυμόμαστε με σεβασμό

Συλλυπητήρια μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τη Φώφη Γεννηματά που έφυγε σε ηλικία 57 ετών από τη ζωή. Η Φώφη Γεννηματά έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

«Η Φώφη Γεννηματά έδωσε αυτή τη μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια μέχρι την ύστατη στιγμή», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου:

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε αυτή την μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια μέχρι την ύστατη στιγμή. Θα την θυμόμαστε με σεβασμό».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Βελόπουλος για Φώφη Γεννηματά: Πολέμησε με αξιοπρέπεια και θάρρος – Θα τη θυμόμαστε με σεβασμό"

Αναστασιάδης για Γεννηματά: Θα μας λείψει ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος

Την οδύνη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης σε δήλωσή του.

«Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μίας νέας πολιτικού με την οποία μας συνέδεε ανιδιοτελής φιλία. Ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος θα λείψει από όλους μας. Στην οικογένεια της εύχομαι κουράγιο και δύναμη. Ας είναι αιωνία η μνήμη της» ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Αναστασιάδης για Γεννηματά: Θα μας λείψει ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος"

Βαρύ πένθος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

Βαρύ πένθος στον πολιτικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, της μοναδικής γυναίκας αρχηγού πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα.

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από την ζωή στις 12:04 το μεσημέρι, στον Ευαγγελισμό, νικημένη από τον καρκίνο.

Σε μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ».

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Παύλος Γερουλάνος.

«Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας» αναφέρει για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ο Χάρης Καστανίδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά:

«Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισσα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματά. Αιωνία της η μνήμη!».

Συγκλονισμένη από την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά δήλωσε μέσω ανάρτησή της στο twitter, η Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της.

Συγκεκριμένα, η κα Μπακογιάννη έγραψε στην ανάρτησή της: «Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη που δυστυχώς έχασε πρόωρα. Ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα της στη μάχη αυτή. Τώρα θα  αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της στην οποία εκφράζω τα συλλυπητήρια μου. Καλό της ταξίδι».

Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την Φώφη Γεννηματά:

«Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά με σεβασμό στη συνεπή πορεία της, στην αξιοπρεπή πολιτική της διαδρομή, στη γενναιότητα με την οποία έδωσε την πιο δύσκολη μάχη της. Στην οικογένειά της εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου», ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμα του  ο πρώην πρωθυπουργός.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Νίκου Δένδια για την Φώφη Γεννηματά:

Νίκος Ανδρουλάκης για τη Φώφη Γεννηματά: Μια γενναία πολιτικός με καθαρές και έντιμες θέσεις

Ο Γιάννης Βαρουφάκης για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά:

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρύ πένθος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news