facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Λέσβος: 13 χρόνια χωρίς αναστολή σε 79χρονο που πυροβόλησε 15χρονο Σύρο

Κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χίου στον 79χρονο από τη Μόρια, ο οποίος, τον Ιούλιο του 2018, είχε πυροβολήσει με κυνηγετική καραμπίνα έναν 15χρονο, τότε, πρόσφυγα από τη Σύρο, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και στα κάτω άκρα.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης HIAS Greece, η οποία εκπροσώπησε το θύμα που είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως και καταδίκασε τον δράστη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε άμυνα και ότι το έγκλημα διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής.

Όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 79χρονος πυροβόλησε τον 15χρονο Σύρο μπροστά στα μάτια των γονιών του και του ανήλικου αδελφού του. Η οικογένεια είχε φύγει από τον καταυλισμό κατά τα επεισόδια που είχαν τότε προηγηθεί ανάμεσα σε αραβόφωνους και Αφγανούς αιτούντες άσυλο, προκειμένου να προστατευθεί. Περίμεναν δηλαδή να ηρεμήσουν τα πράγματα για να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Ο καταδικασθείς έχει στο παρελθόν καταδικαστεί ξανά σε πολυετή κάθειρξη για τον φόνο της γυναίκας του, ποινή την οποία και εξέτισε, ενώ διαμένει σε σπίτι μέσα σε κτήμα πολύ κοντά στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Με ανακοίνωση της οργάνωση HIAS Greece, χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου «η οποία στέλνει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια σε κάθε είδους αυτοδικία».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: 13 χρόνια χωρίς αναστολή σε 79χρονο που πυροβόλησε 15χρονο Σύρο"

Συλλαλητήριο στη Βιέννη κατά της κατάργησης της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής

Εκατοντάδες πιστοί των χριστιανικών Εκκλησιών των Ευαγγελιστών, των Παλαιοκαθολικών και των Μεθοδιστών, συμμετείχαν το μεσημέρι -ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής των δυτικών Εκκλησιών-σε μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Βιέννης, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της Μεγάλης Παρασκευής ως αργία, μετέδωσε σήμερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τη διαγραφή της επίσημης αργίας της Μεγάλης Παρασκευής, που είναι ημέρα μεγάλου πένθους για τους πιστούς αυτών των Εκκλησιών, αποφάσισε τον περασμένο Φεβρουάριο η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Ανάλογες, μεγάλες συγκεντρώσεις, όπως αυτή στη Βιέννη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε ενορίες των Εκκλησιών και στα υπόλοιπα οκτώ ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας, ενώ στις 16.00 ώρα Ελλάδας ήχησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αρκετή ώρα, οι καμπάνες ναών σε μία σειρά αυστριακών πόλεων.

Σε ομιλίες τους στο συλλαλητήριο στη Βιέννη, οι εκπρόσωποι των τριών Εκκλησιών -- οι οποίες ήδη έχουν ανακοινώσει ότι τον Μάιο θα προσφύγουν στο Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της κυβερνητικής απόφασης-- τόνισαν τη σημασία της Μεγάλης Παρασκευής, ασκώντας ταυτόχρονα έντονη κριτική στην κυβέρνηση.

«Με την πολιτική της των διακρίσεων απέναντι σε μειονότητες στην κοινωνία μας, η κυβέρνηση συνασπισμού αποδεικνύει ότι είναι επιτακτικά απαραίτητο να στείλουμε ένα μήνυμα», επισήμανε η βοηθός αρχιεπίσκοπος των Ευαγγελιστών Πέτρα Μαντλ.

Η ίδια παρατήρησε πως η κατάργηση της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής και η δήλωση του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς ότι αυτό το θέμα δεν αφορά το 96% του αυστριακού πληθυσμού, με την οποία δήλωση, όπως σημείωσε η ίδια, ο Κουρτς εμφάνισε την Ευαγγελική Εκκλησία ως «αμελητέα μειονότητα», έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της κοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο επίσκοπος Βιέννης των Ευαγγελιστών Ματίας Γκάιστ, σημειώνοντας σε δηλώσεις του, πως «σε μία ανοικτή κοινωνία, θα πρέπει να δίνεται σε κάθε μειονότητα το δικαίωμα να ζει δημόσια την πίστη της και να μπορεί να διεκδικεί μία εορτή της», απεύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει την σχετική απόφασή της, για να μπορεί η Μεγάλη Παρασκευή να είναι πλέον μία μεγάλη ημέρα και αργία για όλους τους Αυστριακούς.

Υπενθυμίζεται, πως με απόφασή του τον περασμένο Ιανουάριο, και έπειτα από σχετική προσφυγή Αυστριακού εργαζομένου σε αυτό, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφαινόταν πως τη Μεγάλη Παρασκευή ως αργία δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι στην Αυστρία.

Το Δικαστήριο είχε απορρίψει ως «διάκριση στον εργασιακό χώρο» την έως τότε ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία η Μεγάλη Παρασκευή ίσχυε στην Αυστρία ως θρησκευτική εορτή-αργία μόνον για τα μέλη της Ευαγγελικής Εκκλησίας.

Η πρώτη αντίδραση της αυστριακής κυβέρνησης σε εκείνη την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ήταν να προτείνει την καθιέρωση της Μεγάλης Παρασκευής ως ημιαργία (από τις 14.00 ώρα το απόγευμα) για όλους τους εργαζόμενους, κάτι που είχε προκαλέσει σειρά αντιδράσεων και έντονες συζητήσεις.

Το γεγονός αυτό φέρεται να οδήγησε τον κυβερνητικό συνασπισμό στην προαναγγελία της ολικής διαγραφής της Μεγάλης Παρασκευής από τον κατάλογο των αργιών, που κατόπιν ως νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να ορίσει μία «προσωπική εορτή», που θα λαμβάνει ως αργία, η οποία ωστόσο, θα αφαιρείται από τις ημέρες της κανονικής άδειάς του, και μάλιστα αυτό θα πρέπει να ζητείται προς έγκριση ήδη τρεις μήνες νωρίτερα, ενώ δεν θα πρόκειται, σε καμία περίπτωση, για μία επιπλέον ημέρα άδειας.

Αυτή την κυβερνητική «λύση», την οποία η Ομοσπονδία Αυστριακών Συνδικάτων έχει καταδικάσει ως «πρωτοφανή χλευασμό των εργαζόμενων», χαιρέτισε η Αυστριακή Ένωση Βιομηχάνων εκφράζοντας ικανοποίηση για την ταχύτητα με την οποία επιτεύχθηκε από την κυβέρνηση η νέα ρύθμιση αλλά και για το γεγονός, όπως τόνισε, πως δεν θα υπάρξει μία επιπλέον αργία στη χώρα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο στη Βιέννη κατά της κατάργησης της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής"

«Άφεση αμαρτιών» από τον Τσίπρα στον Κουρουμπλή: «Όλα καλά, συνεχίζουμε»

Μετά τον σάλο και τις έντονες εσωκομματικές αναταράξεις που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, ο πρώην υπουργός συναντήθηκε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντησή τους έγινε στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας. Εκεί, είχαν μια σύντομη συνομιλία και ο πρώην υπουργός ανάρτησε το σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο στο twitter. Στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός σημείωσε μάλιστα ότι η Προοδευτική Συμμαχία είναι το ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Σύμφωνα μάλιστα με συνεργάτες του κ. Κουρουμπλή οι δύο άνδρες είχαν και μια σύντομη στιχομυθία. «Ολα καλά, συνεχίζουμε» φέρεται να του είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον υποψήφιο ευρωβουλευτή παρά το γεγονός ότι πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου αποδοκίμασαν την ενέργεια του πρώην υπουργού και ζήτησαν την παραίτησή του από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Δείτε την ανάρτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Άφεση αμαρτιών» από τον Τσίπρα στον Κουρουμπλή: «Όλα καλά, συνεχίζουμε»"

Δεν διδάσκουν την Σταύρωση του Χριστού στα σχολεία της Βρετανίας για να μην θίγονται οι μουσουλμάνοι!

Το 43% των μικρών μαθητών της Βρετανίας δεν ξέρει τίποτα για την σημασία της Σταύρωσης του Θεανθρώπου!

Το «μεγαλείο» της ανεκτικότητας βιώνουν κι αυτή την περίοδο εν αναμονή Χριστουγέννων στα σχολεία της χώρας, όπου οι δάσκαλοι μετρούν τα λόγια τους στην εξιστόρηση της Θείας Γέννησης υπό τον φόβο μήπως και προσβάλλουν τους μουσουλμάνους μαθητές!

Σύμφωνα με το BBC «ο φόβος προσβολής των αλλόθρησκων μαθητών έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές στο σύνολό τους να μην μαθαίνουν το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων στα σχολεία», όπως για παράδειγμα ότι τα Χριστούγεννα σημαίνουν τον εορτασμό για την γέννηση του Χριστού!

Με ορισμένους δασκάλους να θεωρούν ακόμα πιο ευσεβή μέθοδο για την τήρηση της πολιτικής ορθότητας στις σχολικές αίθουσες της πολυπολιτισμικής Αγγλίας την ολοσχερή κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών.

Η συγκεκριμένη προσέγγιση στα χριστιανικά ζητήματα δεν είναι καινούργια για την ισλαμολάγνα Βρετανία, αφού η έλλειψη κατανόησης του Χριστιανισμού έχει επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην αντίστοιχη κατανόηση της θρησκευτικής λογοτεχνίας, του δράματος και της Ευρωπαϊκής Τέχνης από μέρους των νεαρών μαθητών της χώρας.

Όπως υποστηρίζει ο Άγγλος δημοσιογράφος Roger Bolton στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio 4 «Δεν υπάρχει ούτε κάποιο παιδικό πρόγραμμα που να αναφέρεται σε θρησκευτικά θέματα» στην χώρα!

Επίσης, έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την θρησκευτική οργάνωση «Η Κοινωνία της Βίβλου» υποστηρίζει ότι το 25% των παιδιών που έλαβαν μέρος στην έρευνα δεν έχουν διαβάσει, παρακολουθήσει στην τηλεόραση ή ακούσει ποτέ τους για την κιβωτό του Νώε. Παράλληλα, ένα 43% δεν γνωρίζει τίποτα για την Σταύρωση και το 53% δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο Ιωσήφ.

Με τον Άγγλο δημοσιογράφο να σημειώνει: «Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να γίνει κατανοητό χωρίς την ανάλογη εκτίμηση του ρόλου της Χριστιανοσύνης στην ανάπτυξή του, από την εισαγωγή του στο εκκλησιαστικό σύστημα μέχρι την αντικατάσταση της μοναρχίας».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν διδάσκουν την Σταύρωση του Χριστού στα σχολεία της Βρετανίας για να μην θίγονται οι μουσουλμάνοι!"

Βούλα: Επίθεση σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ - Ένας τραυματίας

Επίθεση από ομάδα περίπου δέκα ατόμων δέχθηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, στην οδό Πλαπούτα στη Βούλα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο μετά από τηλεφώνημα αγνώστου και εκεί τους περίμεναν δέκα άτομα, τα οποία άρχισαν να τους βρίζουν και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν. Ένας από αυτούς μάλιστα χτύπησε στο πρόσωπο έναν αστυνομικό.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο φυλάσσονται αυτοκίνητα των προσαχθέντων στα οποία φέρεται να έχουν βρεθεί πέτρες και ξύλα.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλα: Επίθεση σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ - Ένας τραυματίας"

Τούρκοι αξιωματούχοι διαψεύδουν ότι παρενόχλησαν τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΣ

Στη διάψευση ότι τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, πάνω από τη νήσο Ρω, προέβησαν στο πρακτορείο anadolu Τούρκοι αξιωματούχοι.

«Σε κάποια ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, υποστηρίζεται ότι τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα παρενόχλησαν ένα ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα Αρχηγό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο νησί Ρω της Ελλάδας», αναφέρει το anadolu και συμπληρώνει πως οι τουρκικές αρχές ασφαλείας δήλωσαν ότι δεν υπήρχε προσέγγιση που να θέσει σε κίνδυνο το ελληνικό ελικόπτερο.

Τα F-16 εκτελούσαν προγραμματισμένα και τακτικά καθήκοντα στην περιοχή του Αιγαίου δήλωσαν οι πηγές ασφαλείας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκοι αξιωματούχοι διαψεύδουν ότι παρενόχλησαν τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΣ"

Πλούσια η δράση των μελών της συμμορίας που λήστεψαν ντελιβερά και καρφώθηκαν σε λεωφορείο

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 15-4-2019, στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί ηλικίας 28 και 41 ετών, μέλη σπείρας που διέπραττε ληστείες. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, 38χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Οι προαναφερόμενοι δράστες, μαζί με 31χρονο ημεδαπό συνεργό τους, είχαν προηγουμένως διαπράξει ληστεία σε βάρος διανομέα ψητοπωλείου στην ίδια περιοχή και κατά τη διαφυγή τους, με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, συγκρούσθηκαν με λεωφορείο με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συστήσει, από τις αρχές του μηνός Μαρτίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος διανομέων και ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης, υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων, πεζών και οδηγών οχημάτων, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν το στόχο τους, τον ακινητοποιούσαν, και με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή καραμπίνας και μαχαιριών τον λήστευαν.

Για την προσέγγιση του στόχου αλλά και για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν όχημα, που πολλές φορές το χρησιμοποιούσαν για να κλείσουν το δρόμο του θύματός τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν :

 τρεις (3) ληστείες σε βάρος πεζών στη Μάνδρα

 μία (1) σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Μάνδρα

 μία (1) σε βάρος ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Μάνδρα

 μία (1) σε βάρος διανομέα ψητοπωλείου στις Αχαρνές

 μία (1) σε βάρος οδηγό αυτοκινήτου στον Ασπρόπυργο



Η υπόθεση παραπέμφθηκε για κυρία ανάκριση.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλούσια η δράση των μελών της συμμορίας που λήστεψαν ντελιβερά και καρφώθηκαν σε λεωφορείο"

Ευρωπαίος Επίτροπος Χαν: Προβληματική η κατάσταση στην Αλβανία με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας

Ο Επίτροπος της ΕΕ Γιόχανες Χαν σε συνέντευξή του στην Ντόιτσε Βέλε (DW) αναφέρει ότι το νομικό πλαίσιο για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας στην Αλβανία έχει νομικές και τεχνικές αδυναμίες.

DW:

Ποια είναι η γνώμη σας για την κατάσταση στην Αλβανία όσον αφορά τα δικαιώματα ιδιοκτησίας; Ιδιαίτερα για τις απαλλοτριώσεις με τη δικαιολόγηση της ανάπτυξης του τουρισμού, με την κατασκευή τεράστιων ξενοδοχείων από ιδιώτες, κυρίως στην ακτή του Ιουνίου. Πως θα μπορούσε αυτή η κατάσταση να επηρεάσει την Επιτροπή για την αξιολόγηση της Αλβανίας στην έναρξη των διαπραγματεύσεων;

Γιόχανες Χαν:

Τα προβλήματα που αναφέρονται στα δικαιώματα ιδιοκτησίας είναι στην πραγματικότητα ένα σύνθετο και παλιό θέμα στην Αλβανία, που ανάγεται στα έτη της πτώσης του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Το κλείσιμο της νομικής ασφάλειας και της σαφήνειας των τίτλων ιδιοκτησίας δεν έχει ακόμη επιτευχθεί πλήρως, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες επίτευξής τους. Ο κατακερματισμός, ο νομικός κατακερματισμός, τα κενά στο σύστημα καταχώρισης και η επιβολή του νόμου σε αυτόν τον τομέα παραμένουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επίγνωση των ανησυχιών για τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε η αλβανική κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση της γης κατά μήκος της νότιας παράκτιας ζώνης και συνεχίζει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές στο θέμα αυτό.

Λόγω της αυξημένης σημασίας του θέματος, τα δικαιώματα παρακολουθούνται από την ΕΕ στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις πιθανότητες να υποστηρίξει την Αλβανία στην αντιμετώπιση της προβληματικής κατάστασης όσον αφορά τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

DW:

Θεωρείται ότι η παραβίαση του δικαιώματος στην περιουσία του ατόμου αποτελεί πιθανό παράγοντα εξέγερσης και ταραχών στην Αλβανία, σε μια εποχή που τρίτοι παράγοντες, όπως η Ρωσία, δεν στερείται των προσπαθειών αποσταθεροποίησης των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας;

Γιόχανες Χαν:

Τα ανεπίλυτα ζητήματα σε αυτόν τον τομέα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο δικαίωμα ιδιοκτησίας και ειρηνικής διαβίωσης του ατόμου, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης στέρησης των νόμιμων ιδιοκτητών από τη γη τους.

Επιπλέον, μπορούν να συμβάλουν σε μια «απογοητευτική επίδραση» στην επένδυση επιχειρηματικών φορέων και να δημιουργήσουν μια βάση για την ανεπίσημη χρήση κενού στην επιβολή του νόμου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί σταθερά δικαιώματα ιδιοκτησίας τα οποία να λειτουργούν καλά σε ολόκληρη τη χώρα, όπου τηρείται η αρχή της ασφάλειας του δικαίου. Ενθαρρύνουμε τη διαδικασία μεταρρύθμισης που θα βαθμολογηθεί με τη συμμετοχή όλων των σχετικών φορέων και υπό τη διεθνή ηγεσία.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαίος Επίτροπος Χαν: Προβληματική η κατάσταση στην Αλβανία με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας"

Χαρακόπουλος: Από τα Εξάρχεια, οι μετανάστες κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα

«Η περιβόητη επέμβαση στα Εξάρχεια, σε κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, είχε ως μόνο αποτέλεσμα να κατασκηνώσουν μετανάστες στην πλατεία Συντάγματος», δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Πρόσθεσε πως «με άλλα λόγια η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες. Επιτέλους, το δίδυμο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρακόπουλος: Από τα Εξάρχεια, οι μετανάστες κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα"

ΚΚΕ: Να αποσυρθεί η διάταξη για στήσιμο προκάτ σε γυμνάσια και λύκεια

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το Υπουργείο Παιδείας, πέρα από τα άλλα αντιδραστικά μέτρα που προωθεί με το νομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση με κλειστά τα σχολεία και τα ΑΕΙ, κάνει ένα ακόμα πιο επικίνδυνο βήμα. Με το άρθρο 225, ανοίγει τον δρόμο για την τοποθέτηση προκάτ νηπιαγωγείων, σε δημοτικά, τα οποία θα μείνουν τουλάχιστον για έξι χρόνια και μάλιστα προχωρά στην απαράδεκτη ρύθμιση να στήνονται προκάτ για τετράχρονα και πεντάχρονα παιδιά ακόμα και σε Γυμνάσια και Λύκεια» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ καλώντας «να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη διάταξη για στήσιμο προκάτ σε λύκεια και γυμνάσια».

«Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για ουσιαστική και όχι πρόχειρη ένταξη των νηπίων και των προνηπίων στις δομές προσχολικής αγωγής. Να βρει χρήματα από τα εκατομμύρια που χαρίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους και από τα δισ. που πληρώνει ο λαός μας για το ΝΑΤΟ» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ: Να αποσυρθεί η διάταξη για στήσιμο προκάτ σε γυμνάσια και λύκεια"

Έξαλλος ο Κοτζιάς με Καμμένο: Τι απαντά για τις βίζες, αιχμές και για Κατρούγκαλο

Βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του πρώην «συντρόφου» του στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, Πάνου Καμμένου, εξαπέλυσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με αφορμή τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από το βήμα της βουλής για την υπόθεση με τις βίζες.

«Η Δημοκρατία υπονομεύεται με την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στον δημόσιο χώρο, με ύβρεις, συκοφαντίες και εκβιασμούς» ανέφερε ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Πράττω», σε δήλωσή του.

Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς επιτίθεται και στον νυν υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος με την στάση του φάνηκε εμμέσως να καλύπτει τον κ. Καμμένο. Όπως αναφέρει ο κ. Κοτζιάς, κακώς ο κ. Κατρούγκαλος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στον «εθνικό συκοφάντη» τη δυνατότητα να μεταφέρει την υπονόμευση στο ναό της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα, η Βουλή να μετατρέπεται σε χώρο δικαστηρίου, «χωρίς εγώ να έχω το δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού μου» είπε ο κ. Κοτζιάς. Προσθέτει μάλιστα πως τα όσα κατέθεσε ο Π. Καμμένος, ο «εθνικός συκοφάντης» όπως τον αποκαλεί, είναι «μάλλον προϊόν παράνομης υποκλοπής» και αφορούν συνομιλίες ανάμεσα σε παλιούς συκοφάντες.

«Σήμερα παρακολουθήσαμε μία βρώμικη συζήτηση στη Βουλή, που σύμφωνα με την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, την υπ. αριθμ. 9 του 1998, δεν θα έπρεπε να γίνει, γιατί όπως λέει η απόφαση, ζητήματα που βρίσκονται σε δικαστική διαδικασία ή διερευνώνται από τον εισαγγελέα, δεν μπορούν να συζητηθούν στη Βουλή» είπε ο κ. Κοτζιάς, συμπληρώνοντας πως, «επιπλέον, η συζήτηση αντίκειται σε επτά αποφάσεις του ΣτΕ και δύο του Ελεγκτικού συνεδρίου, και μάλιστα για μία συμφωνία που έχει λάβει γραπτή έγκριση του τότε γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και σήμερα υπουργού Δικαιοσύνης».

Συνεχίζοντας, ο πρώην υπουργός είπε ότι περιμένει τον Πρόεδρο της Βουλής, «να παραπέμψει τους υβριστές για πειθαρχικό έλεγχο στη Βουλή».

Ο κ. Κοτζιάς απέδωσε τις κινήσεις του Π. Καμμένου, στην προεκλογική καμπάνια που προσβλέπει να κάνει δια της δυσφήμισης συνεπικουρούμενος από «την επιπολαιότητα της κυβέρνησης». Φαίνεται ότι αυτό εξυπηρετεί εκείνους που επιδιώκουν, άλλοι να έχουν τη δόξα και άλλοι την ύβρη, συνέχισε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε ότι προκαλεί εντύπωση ότι «σφαίρες, χώματα με αίματα και αίμα, έχουν σταλεί μόνο σε μένα, λες και είμαι ο αποκλειστικός τροφοδότης και διαπραγματευτής της Συμφωνίας των Πρεσπών και ακόμα και σήμερα, ο εθνικός συκοφάντης υβρίζει μόνο εμένα» .

Υπενθύμισε δε, ότι είχε συμφωνήσει (σ.σ. ο Π. Καμμένος) με το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών και «τώρα για προεκλογικούς λόγους και επειδή εξυπηρετεί ίσως και τρίτους, θέλει να εμφανίζει τον εαυτό του ως δήθεν μακεδονομάχο».

«Καλώ τον εθνικό συκοφάντη» συνέχισε, «να δεχθεί και τη Βουλή να χορηγήσει, άδεια άσκησης ποινικής διώξεως, σύμφωνα με τα άρθρα, 61 παρ. 2, 62 παρ.1 του Συντάγματος, και να αφηγηθεί και εκείνος και να οδηγηθεί η υπόθεση εκεί που πρέπει, στην αίθουσα του δικαστηρίου. Εκεί ας αποδείξει, που δεν μπορεί, όλες τις συκοφαντίες που κάθε δεύτερη μέρα, όπως πράττει κάθε ένοχος, τις τροποποιεί» τόνισε.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε σε συνεχείς αντιφάσεις του πρώην υπουργού Άμυνας σχετικά με τα χρήματα για τα οποία κατηγορεί ότι έλαβε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, και υπογράμμισε: «Λέω κάτι απλό στον εθνικό συκοφάντη: ας έρθει στο δικαστήριο κι ας αφήσει τις κλάψες για μη άρση του ασύλου, όπως έκανε χθες», προσθέτοντας πως στο δικαστήριο λύνονται οι υποθέσεις και όχι με μονολόγους στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι «εκεί θα αποδειχθεί και το ελατήριό του και το ίδιον όφελος και η εξυπηρέτηση τρίτων».

Επίσης, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε, ότι ο «εθνικός συκοφάντης» παρουσιάζει μία σύμβαση παροχής δημόσιας υπηρεσίας που φέρνει λεφτά στο δημόσιο και δεν δίνει σε κανένα τρίτο ούτε σεντς, ως κλοπή, γιατί «δεν έχει καταλάβει, ότι τα ποσά που επικαλείται δεν ορίστηκαν από εμένα, αλλά από τα δικαστήρια και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος της απαιτούμενης εγγυητικής επιστολής της εταιρείας που σύναψε τη σύμβαση.

Καταλήγοντας, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ο κ. Καμμένος τον καλούσε με την «παρέα του» να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ, «δηλαδή με καλούσαν να παρανομήσω. Δεν το έκανα και έχουν ανοίξει αυτό το κυνήγι» είπε.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς υπερασπίστηκε τις αξίες και τις αρχές με τις οποίες, όπως είπε, μπήκε στην Αριστερά, τόνισε ότι αποποιήθηκε της περιουσίας της οικογενείας του, αλλά «αυτό αδυνατεί να το καταλάβει ο εθνικός συκοφάντης. Του είναι αδιανόητη η ύπαρξη έντιμων ανθρώπων, που δεν υποκύπτουν σε απειλές».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξαλλος ο Κοτζιάς με Καμμένο: Τι απαντά για τις βίζες, αιχμές και για Κατρούγκαλο"

Πετρόπουλος: Οι 120 δόσεις θα ανοίξουν δρόμο συνταξιοδότησης σε χιλιάδες οφειλέτες

«Η νέα ρύθμιση σε έως 120 δόσεις θα δώσει τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες που αδυνατούν σήμερα να λάβουν σύνταξη, λόγω υψηλών ασφαλιστικών οφειλών», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με παράδειγμα που παρουσίασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, «μία "απαγορευτική" για συνταξιοδότηση οφειλή πρώην ελεύθερου επαγγελματία, ύψους 58.000 ευρώ (πάνω δηλαδή από το προβλεπόμενο όριο οφειλής, που είναι 20.000 ευρώ), με τη νέα ρύθμιση, μειώνεται σε 17.500 ευρώ (-69,8%) και ο οφειλέτης μπορεί πλέον να λάβει σύνταξη».

Επιπλέον, όπως είπε, με τη νέα ρύθμιση, η μηνιαία δόση που θα παρακρατείται από τη σύνταξή του περιορίζεται δραστικά. «Σε σύνταξη 850 ευρώ, η μηνιαία δόση θα είναι 144 ευρώ, ενώ, με το μέχρι σήμερα ισχύον σύστημα διακανονισμού (παρακράτηση της οφειλής σε 40 δόσεις), θα προέκυπτε μία επίσης απαγορευτική μηνιαία δόση, ύψους 1.450 ευρώ. Δεν θα μπορούσε να πληρώσει ποτέ. Θα αυξανόταν συνεχώς το χρέος, δεν θα εξοφλούσε ποτέ την οφειλή, τα παιδιά του θα αποποιούνταν ακόμη και την κληρονομική περιουσία» συμπλήρωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι οι ρυθμίσεις των οφειλών, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών προς την εφορία, ενδέχεται να έρθουν μαζί, μετά το Πάσχα, «αν δεν προλάβουμε να τα φέρουμε νωρίτερα, λόγω του πυκνού νομοθετικού έργου στη Βουλή».

Ωστόσο, όπως τόνισε, «καμία σύνταξη χηρείας δεν θα περικοπεί, λόγω ηλικιακού ορίου, καθώς έχει δοθεί εντολή να γίνουν οι πληρωμές των συντάξεων του μηνός Μαΐου, όπως πάντα». Επίσης, ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι, από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου, θα αυξηθεί το ποσοστό αναπλήρωσης από 50% στο 70%. «Επιπλέον, θεσπίζεται ελάχιστο όριο έγγαμης συμβίωσης στα τρία χρόνια, αντί για πέντε που ήταν μέχρι τώρα, προβλέπεται η καταβολή σύνταξης χηρείας στα τέκνα, μέχρι την ηλικία των 24 ετών, ανεξαρτήτως αν σπουδάζουν ή όχι σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή, καθώς και πλήρης ιατροφαρμακευτική "κάλυψη", μέχρι την ηλικία των 35 ετών, εφόσον δεν εργάζονται. Αυτό δεν υπήρχε, επεκτείνουμε την προστασία σε επίπεδα που δεν υπήρχαν ποτέ στην Ελλάδα» είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα γίνει μείωση του αφορολόγητου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που, όπως υπενθύμισε, «στηρίζει και η Κομισιόν, μέσω του αντιπροέδρου της Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ». «Το ίδιο λέγαμε και για τις συντάξεις και δεν περικόπηκαν» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πετρόπουλος: Οι 120 δόσεις θα ανοίξουν δρόμο συνταξιοδότησης σε χιλιάδες οφειλέτες"

ΑΑΔΕ - Taxisnet: Μετά το Πάσχα τα e-βιβλία για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Προς κατάργηση οδεύουν σύντομα τα βιβλία εσόδων - εξόδων που τηρούν χειρόγραφα οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, στο συνέδριο του Αthens Tax Forum, μετά το Πάσχα θα τεθεί σταδιακά σε λειτουργία το σύστημα της ηλεκτρονικής τήρησης βιβλίων.

Έτσι τα φορολογικά βιβλία θα καταστούν ηλεκτρονικά, ενώ στον «ηλεκτρονικό κόσμο» θα περάσουν και τα τιμολόγια. Οι επαγγελματίες θα ενημερώνουν online το ηλεκτρονικό σύστημα για τα έσοδα και τις δαπάνες τους.

Αυτό σημαίνει ότι θα καταργηθούν σε πρώτη φάση οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών και στη συνέχεια οι δηλώσεις ΦΠΑ καθώς τα στοιχεία που αναγράφονται στις δηλώσεις αυτές θα προκύπτουν αυτομάτως με την ενημέρωση των βιβλίων. Οποιαδήποτε εγγραφή εσόδων ή εξόδων θα εμφανίζεται ταυτόχρονα, τόσο στον υπολογιστή του επιτηδευματία όσο και στο Τaxisnet.

Από το 2020 και μετά, όταν θα τεθεί σε πλήρη υποχρεωτική εφαρμογή και η ηλεκτρονική έκδοση των τιμολογίων, τα ηλεκτρονικά βιβλία θα συμπληρώνονται αυτόματα με κάθε έκδοση e-τιμολογίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ - Taxisnet: Μετά το Πάσχα τα e-βιβλία για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις"

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αν είναι δυνατόν...

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τη Μ. Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι έλαβαν οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης.

Oι δύο δικηγόροι το Σαββατοκύριακο θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ. Εξερχόμενος από το ανακριτικό γραφείο ο Αλ. Λυκουρέζος δήλωσε: «Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!».

Νωρίτερα, ο γνωστός ποινικολόγος οδηγήθηκε ενώπιον του ειδικού ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου, μετά τη χθεσινή σύλληψή του βάσει εντάλματος, για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, που έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του Αλ. Λυκουρέζου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δύο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. «Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα, παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας», είπε ο κ. Κονταξής.

Αναφερόμενος στον εντολέα του, ο κ. Κονταξής υποστήριξε ότι «είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο κ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, κάθε μέρα στα δικαστήρια».

O Γιάννης Μαρακάκης, τόνισε πως «τσαλαπατήθηκε το τεκμήριο αθωότητας του Αλ. Λυκουρέζου. Θεωρούμε ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψη συνιστά υπερβολή.

Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για πάντα τον τρόπο που θα κάνουμε τη δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό.

Γνωρίζεται πόσο εμβληματική προσωπικότητα είναι ο Αλ. Λυκουρέζος. Αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου.Η δικογραφία είναι ίδια με αυτή που αφορά τον κ. Αντωνόπουλο. Ο κ. Λυκουρέζος ήταν εκ των χειριστών. Ήταν στη διάθεση των αρχών. Είχε επισκεφθεί τον ανακριτή σε ανύποπτο χρόνο. Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη». Δήλωση υπέρ του δικηγόρου έσπευσε να κάνει και ο Αλέξης Κούγιας.

Στον ανακριτή οδηγήθηκε νωρίτερα και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος για τον όποιον επίσης εξέδωσε ένταλμα ο ανακριτής. Αντιμετωπίζει και αυτός τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης

H σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, με την κατηγορία ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας» των φυλακών Κορυδαλλού έγινε χθες, ενώ μέχρι χθες αργά το βράδυ εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου, ο οποίος βρισκόταν σε δίκη στα Ιωάννινα.

Οι δικηγόροι, που διετέλεσαν συνήγοροι του προφυλακισμένου Γ. Αντωνόπουλου, κρίθηκαν από τον εφέτη ανακριτή Ευτ. Νικόπουλο ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, µε αποτέλεσμα την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βρισκόταν σε εστιατόριο της οδού Πανεπιστημίου, όταν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έλαβαν στα χέρια τους το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Όταν τον εντόπισαν, περίμεναν διακριτικά έξω από το εστιατόριο και στη συνέχεια τον πλησίασαν, του γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους και του επέδειξαν το ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή.

Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε συνεργασία με τους Αλβανούς έγκλειστους, που φέρονται ως αρχηγικά μέλη της μαφίας των φυλακών. Στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής βρέθηκε χθες και ο δικηγόρος του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, ο οποίος δήλωσε ότι «το ένταλμα στερείται αιτιολογίας. Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο της σύλληψης. Ελπίζω να μη συνδέεται με άλλου είδους σκοπιμότητες».

Αντίστοιχα, ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι μένει άναυδος και πως επιστρέφει στην Αθήνα για να εμφανιστεί ο ίδιος ενώπιον του ανακριτή, ώστε να διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται. Αργά μάλιστα χθες βράδυ πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Παναγόπουλος δεν αποκλείεται να εκφράσει την επιθυμία του στον ανακριτή ώστε να απολογηθεί σήμερα και ότι δεν επιθυμεί να κάνει χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος για λήψη προθεσμίας.

O κοριός της αντιτρομοκρατικής έχει καταγράψει τους κακοποιούς να μιλούν μεταξύ τους και να αναφέρονται και στο μικρό όνομα του κ. Λυκουρέζου, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που δεν έχουν δοθεί στο φως της δημοσιότητας. Οι διάλογοι που έδωσε στη δημοσιότητα το Open, αναφέρουν: «Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700... Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;».

Σε άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά: «Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αν είναι δυνατόν..."

Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα [pics]

Ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου τοποθετήθηκε στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας και τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν το πρωί από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμινη.
Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα αναβαθμίζουμε την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας και ταυτόχρονα υλοποιούμε μία υποχρέωση που έχει αναλάβει ο δήμος εδώ και χρόνια. Εδώ, στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, τοποθετούμε ένα έργο μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας.
Τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φιλοτεχνήθηκε από τον κορυφαίο Έλληνα γλύπτη, Γιάννη Παππά και σήμερα, 15 χρόνια μετά το θάνατό του, ολοκληρώνεται η μακρά πορεία του. Η αρτιότητα του έργου απαντάει σε όλα τα ερωτήματα. Είναι ένα έργο για το οποίο ο ίδιος ο γλύπτης έκανε χρόνια έρευνα για να καταλήξει σε έναν ανδριάντα χωρίς μιλιταριστικό συμβολισμό, αφού αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο όχι ως στρατηλάτη αλλά ως έφηβο», τόνισε στην ομιλία του, ο κ. Καμίνης.


Στην τελετή παρέστησαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ως υπουργός Πολιτισμού το 2001 έκανε τη δωρεά του αγάλματος στο δήμο, ο Αλέξανδρος Παππάς, πρόεδρος της επιτροπής του Εργαστηρίου Γιάννη Παππά-Μουσείο Μπενάκη και γιος του καλλιτέχνη, ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Γιώργης Μαγγίνης.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα [pics]"

Καπερνάρος για σύλληψη Λυκουρέζου: Έγινε για να δικαιολογηθούν οι σκοπιμότητες της κυβέρνησης

Την εκτίμηση ότι η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου έγινε με σκοπό «να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος και να δικαιολογηθούν οι σκοπιμότητες των όσων πρέπει να αποφύγει η εκάστοτε κυβέρνηση», εξέφρασε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να κλητευθούν και στη συνέχεια να εκδοθεί ένταλμα».

«Για να συλληφθεί κάποιος πρέπει προηγουμένως να κλητευθεί εκεί που έχει δηλώσει ως μόνιμη κατοικία του και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι μένει εκεί και δεν ανταποκρίνεται στην κλήτευση του ανακριτή, τότε εκδίδεται ένταλμα. Ένταλμα μπορεί να εκδώσει ο ανακριτής όταν υπάρχει υπόνοια ότι μπορεί να διαφύγει στο εξωτερικό. Στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να κλητευθούν και στη συνέχεια να εκδοθεί ένταλμα», δήλωσε ο κ. Καπερνάρος.

Αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στη σύλληψη Λυκουρέζου, ο κ. Καπερνάρος εκτίμησε ότι «έχει να κάνει με ονόματα που διεγείρουν πρόσκαιρα το ενδιαφέρον του κόσμου και να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος για να δικαιολογηθούν οι σκοπιμότητες των όσων πρέπει να αποφύγει η εκάστοτε κυβέρνηση».

«Με αφορμή το γεγονός των εκνόμων ενεργειών των όποιων πρωταγωνιστών που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη, πρέπει όλοι οι άλλοι, ακόμη και η εκτελεστική εξουσία, η νομοθετική εξουσία, να το βουλώνουν. Μην πηγαίνουν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά από την πλευρά τους. Και ο κόσμος να γνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή πρέπει μόνο η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστη έτσι ώστε η κρίση της να είναι αντικειμενική για να πούμε ότι έχουμε κράτος και όχι να δούμε τη δικαιοσύνη να καταπέφτει σε ένα επίπεδο όπου θα αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος αλλά καθαρά παρακράτος. Φοβάμαι ότι όλα οδηγούν σε αυτό, ότι το κράτος επίκειται να γίνει παρακράτος εάν συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα. Όλοι γνωρίζουν τι γίνεται στις φυλακές χρόνια τώρα, δεν γνωρίζει το υπουργείο δικαιοσύνης;», πρόσθεσε.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Καπερνάρος για σύλληψη Λυκουρέζου: Έγινε για να δικαιολογηθούν οι σκοπιμότητες της κυβέρνησης"

Καμμένος μαινόμενος: Φέρτε τον φρούραρχο να με κατεβάσει!

Βαρύτατες καταγγελίες κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για υπόθεση σύναψης σύμβασης για έκδοση βίζας εξαπέλυσε μαινόμενος ο Πάνος Καμμένος υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών. Τα όργια που έγιναν στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έχουν προηγούμενο. Ένα Σαββατοκύριακο του Πετσίτη ή του Φρουζή είναι μια απλή Παρασκευή για τον Κοτζιά».

«Δεν θα με φιμώσετε. Μου αφαιρέσατε την κοινοβουλευτική ομάδα. Επιχειρήσατε να με εξευτελίσετε. Σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά, θα πέσει η κυβέρνηση» προειδοποίησε κατά την διάρκεια της πρωτολογίας του ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας για να επαναλάβει σε άλλο σημείο: «Μην καλύπτετε τον Κοτζιά. Θα πάτε σούμπιτοι».



Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατά την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε για το επίμαχο θέμα κατέθεσε μια σειρά emails που όπως υποστήριξε αποτελεί εσωτερική αλληλογραφία στελεχών του υπουργείο Εξωτερικών και αλληλογραφία των αρμόδιων παραγόντων του υπουργείου με εκπροσώπους συγκεκριμένων εταιριών που ήθελαν να πάρουν το έργο.


kammenos_in


«Οι συνθέσεις των επιτροπών που θα αποφάσιζαν για την κατάρτιση της προκήρυξης, την εξέταση των προσφυγών κ.α. έγιναν με προσωπικές επιλογές του κ. Κοτζιά», υποστήριξε ο κ. Καμμένος για να συνεχίσει λέγοντας ότι εταιρεία που αρχικώς είχε απορριφθεί επανεμφανίστηκε στο «κάδρο» και πήρε το έργο ως υπεργολάβος και πως οι υπάλληλοι που την απέρριψαν μπήκαν στο «ψυγείο» ενώ εκείνοι που την επανέφεραν πήραν με εντολή του κ. Κοτζιά προνομιακές μεταθέσεις.

«Στην τελική φάση του διαγωνισμού όσοι πρέσβεις είχαν αντισταθεί στις απόψεις του υπουργού μετατέθηκαν για να μην εμποδίσουν τα σχέδιά του» είπε μεταξύ άλλων.

«Λυπάμαι που το κάνω αλλά υποχρεώνομαι να το κάνω. Καταθέτω τα email που ανακτήθηκαν από το ΥΠΕΞ που δείχνουν ότι πριν τη διενέργεια του διαγωνισμού, πριν καν συνταχθεί η προκήρυξη, υπάρχει αλληλογραφία με την εταιρία που ήθελε να πάρει το έργο» είπε ο κ. Καμμένος για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως από την αλληλογραφία φαίνεται πως «ο υποψήφιος του διαγωνισμού ετοίμασε την προκήρυξη που θέλει. Σε κάποιο email αναφέρεται: "δες το κείμενο για να προωθηθεί ως τελικό. Αντε και με το καλό. Την Δευτέρα θα δω τον Τόνι" -Ο Τόνι είναι μάλλον ο Πετσίτης του συστήματος».

«Ο Κοτζιάς συντονίζει το σύνολο των ενεργειών μεταξύ του υποψηφίου προέδρου της επιτροπής και του υποψηφίου πελάτη» είπε ο ίδιος.

«Δεν κατεβαίνω, φέρτε τον φρούραρχο»

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Γιώργος Βαρεμένος του συνέστησε να συντομεύει καθώς είχε ξεπεράσει τον χρόνο που του αναλογεί.

«Δεν κατεβαίνω από εδώ. Φέρτε τον φρούραρχο αν θέλετε. Δεν θα με φιμώσετε. Μου αφαιρέσατε την κοινοβουλευτική ομάδα. Επιχειρήσατε να με εξευτελίσετε . Σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση» προειδοποίησε ο κ. Καμμένος. Όταν δε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θοδωρής Δρίτσας διαμαρτυρήθηκε, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε: «Αν ήθελα να ρίξω την κυβέρνηση τότε δεν θα ενημέρωνα τον πρωθυπουργό. Θα παραιτούμουν και θα πήγαινα στην δικαιοσύνη. Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο και αποπέμφθηκε ο Κοζτιάς. Τώρα ήρθαν και τα ατράνταχτα στοιχεία και τα παρουσιάζω».

Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Καμμένου, ο κ. Βαρεμένος ανέφερε ότι τα έγγραφα (emails κλπ) δεν μπορούν να διανεμηθούν στους βουλευτές καθώς πρέπει να εξεταστεί εάν παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα.



kammenos_in2



«Μοιράστε τα, γιατί θα τα κάνω φέιγ βολάν»

«Αναλαμβάνω την ευθύνη. Παραιτούμαι από την βουλευτική ασυλία ή ακόμα και από το βουλευτικό αξίωμα αν χρειαστεί. Να τα μοιράσετε στους βουλευτές αλλιώς θα τα κάνω φέιγ βολάν. Αφήστε τα αυτά. Μην καλύπτετε τον Κοτζιά. Θα πάτε σούμπιτοι»!

Απαντώντας ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε αρχικά πως «η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην νομιμότητα και τα σκάνδαλα είναι δεδομένη. Εκλεχτήκαμε με εντολή να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα διαφθοράς. Όπου βρίσκουμε περιπτώσεις σκανδάλων τα στέλνουμε δικαιοσύνη» και πρόσθεσε ότι από τους έλεγχους που έχει διενεργήσει η δικαιοσύνη και το υπουργείο Εξωτερικών δεν βρέθηκε ούτε «σκιά παρανομίας» στις ενέργειες του προκατόχου του. 



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος μαινόμενος: Φέρτε τον φρούραρχο να με κατεβάσει!"

Ξέσπασμα Κούγια: Παράνομες και αντιαισθητικές οι συλλήψεις δικηγόρων

Την έντονη αντίθεσή του με τα εντάλματα σύλληψης κατά δικηγόρων στα οποία προχώρησαν οι Αρχές εξέφρασε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

«Αναγκάζομαι να κάνω αυτή τη δήλωση, γιατί μελετώντας τη δικογραφία ψάχνω να βρω έστω και ένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ότι οι κύριοι Αντωνόπουλος, Λυκουρέζος και Παναγόπουλος είναι μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που εκβιάζει και δολοφονεί, ψάχνω να βρω ένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ότι ο εντολέας μου ζήτησε έστω και ένα ευρώ από τον Φλώρο, είτε απευθείας είτε μέσω των δικηγόρων του, παράνομα για να τον αναγκάσει να κάνει τι, το οποίο δεν έπρεπε να κάνει;» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Αλέξη Κούγια

«Είμαι 40 και πλέον χρόνια δικηγόρος κι αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με συλλήψεις με εντάλματα συλλήψεως, διαδικαστική πράξη, η οποία προβλέπεται μόνο για επικινδύνους εγκληματίες και μόνο όταν αυτοί είναι ύποπτοι φυγής και αγνώστου διαμονής ή ύποπτοι να διαπράξουν εγκλήματα στον χρόνο που συλλαμβάνονται ή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επιφανών δικηγόρων, οι οποίοι λίγη ώρα πριν τη σύλληψή τους ασκούσαν το λειτούργημά τους στις αίθουσες των δικαστηρίων που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από το γραφείο του κ. Εφέτου Ανακριτού, ο οποίος εξέδωσε τα εντάλματα συλλήψεως, είναι παράνομο και αντιαισθητικό και παραβαίνει όλες τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν τις ατομικές ελευθερίες του κάθε πολίτη και τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ασφαλείας του δικαίου.

Εκδίδουν και εκτελούν, δηλαδή, αντί να τους καλέσουν με μία κλήση να παρουσιαστούν σε απολογία, εντάλματα συλλήψεως για συλλειτουργούς της δικαιοσύνης – επιστήμονες, οι οποίοι επί δεκαετίες είναι καθημερινά στα δικαστήρια, έχουν γραφεία, τη διεύθυνση των οποίων γνωρίζει και ο πιο απλός πολίτης, έχουν κατοικίες και οικογένειες και οι οποίοι ανά πάσα στιγμή, όπου και να κληθούν, παρουσιάζονται σε λίγα λεπτά.

Οι επιστήμονες αυτοί, μεταξύ των οποίων και ο εντολέας μου κ. Αντωνόπουλος, ο οποίος το τονίζω είναι και το κορυφαίο θύμα, μετά τον αείμνηστο, αδελφό και φίλο μου Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, σε αυτήν την υπόθεση, αφού εδώ και περίπου 10 χρόνια εκβιαζόταν από τον επικεφαλής μιας εγκληματικής ομάδος, τον Αριστείδη Φλώρο, και αυτούς που τον υποστήριζαν, είτε πολιτικούς είτε δικηγόρους, ορισμένοι εκ των οποίων δεν είναι καν δικηγόροι του, η οποία ομάδα υπεξαίρεσε από το ελληνικό Δημόσιο 230 εκατομμύρια ευρώ, να απιστήσει εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και να «βαφτίσει» την υπεξαίρεση, έναντι ανταλλαγμάτων ή λόγω του φόβου του, σε διαιτητική διαφορά, ώστε οι εγκληματίες που έκλεψαν τα 230 εκατομμύρια του ελληνικού λαού να μείνουν ελεύθεροι χωρίς ποινικές κυρώσεις και να δαπανούν τον κόπο των Ελλήνων στα κοσμικά μέρη της Ελλάδος και του κόσμου με ιδιωτικά αεροπλάνα και ορισμένοι από αυτούς με όλες τις πόρνες πολυτελείας.

Αναγκάζομαι να κάνω αυτή τη δήλωση, γιατί μελετώντας τη δικογραφία ψάχνω να βρω έστω και ένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ότι οι κύριοι Αντωνόπουλος, Λυκουρέζος και Παναγόπουλος είναι μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που εκβιάζει και δολοφονεί, ψάχνω να βρω ένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ότι ο εντολέας μου ζήτησε έστω και ένα ευρώ από τον Φλώρο, είτε απευθείας είτε μέσω των δικηγόρων του, παράνομα για να τον αναγκάσει να κάνει τι, το οποίο δεν έπρεπε να κάνει;
Είμαι κατηγορηματικός με τη νομική μου αξιοπρέπεια ότι αυτοί οι τρεις δικηγόροι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα από αυτά που κατηγορούνται και η κατηγορία, κατά την άποψή μου, θα καταρρεύσει ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών.

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Εκείνος, ο Αριστείδης Φλώρος, είτε ο ίδιος είτε μέσω μεσαζόντων πολιτικών και δικηγόρων είτε μέσω των δικηγόρων του, αλλά κυρίως μέσω των κακοποιών, τους οποίους είχε γνωρίσει και με τους οποίους βρίσκεται μαζί στις φυλακές, εκβίαζε τον εντολέα μου με απειλές για τη ζωή του, τόσο πριν τον πυροβολήσουν με μια σφαίρα που μπήκε από το στόμα και βγήκε από τον αυχένα, όσο και μετά που τον πυροβόλησαν είτε με τους ίδιους εκτελεστές είτε με άλλους, όπως επιβεβαιώνουν και οι συνάδελφοί μου κκ Μπαλτάκος και Σοφός, αρχικά στο πολυκατάστημα attica και εν συνεχεία μέσα στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, όπου απολαμβάνει ο Αριστείδης Φλώρος περιποιήσεις επτάστερου ξενοδοχείου, ενώ έχει αποδειχτεί με τις ενέργειες της κας Τουλουπάκη και των συνεργατών της Εισαγγελέων ότι ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται εκεί είναι παράνομος, αφού η ψυχιατρική του πάθηση είναι ανύπαρκτη.

Οι τρεις δικηγόροι βρίσκονται σε αυτήν την τραγική θέση κατόπιν καταθέσεως ενός συνηγόρου υπερασπίσεως του Φλώρου, κάτι πρωτοφανές μέχρι σήμερα, και κάποιων παράλογων ερμηνειών τηλεφωνικών υποκλοπών, από τις οποίες όμως προκύπτει σαφώς, ειδικά από μία συζήτηση, ότι ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης της μαφίας Κορυδαλλού, με τον οποίο δήθεν οι τρεις δικηγόροι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, είναι αυτός που σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εντολέα μου, γιατί παρέδωσε σε δικό του άνθρωπο το ασήμαντο ποσό των 150 ευρώ φοβούμενος για τη ζωή του, αναφέρει την εξής φράση «Και μπαμπάς μου να ήσουν και αδελφός μου να ήσουνα δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα που έγινε που κάνει εσύ μ’ εμένα. Που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή κι εσύ με βοηθάς με την ψυχή σου, στο χρωστάω», φράση η οποία αποδεικνύει ποια είναι η πραγματική σχέση του εντολέως μου με την εγκληματική οργάνωση και τον αρχηγό της (να επαναλάβω ότι αυτοί με ηθικό αυτουργό τον Φλώρο πήγαν να του αφαιρέσουν τη ζωή).

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της σχέσεώς τους και για ποιο λόγο δόθηκαν τα ασήμαντα ποσά των 150 και των 350 ευρώ είναι παραλογισμός και έχει τα στοιχεία της αντιφατικότητας που δέχεται ο Άρειος Πάγος. Είναι εντελώς διαφορετικό θέμα αν από τις συνομιλίες προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση και τα μέλη της εκβιάζουν τον Φλώρο (δυστυχώς ο Αριστείδης Φλώρος διάλεξε σύμφωνα με την δικαστική απόφαση που τον έχει καταδικάσει σε ποινή καθείρξεως 13 ετών ως ηθικό αυτουργό της σε βάρος του Γεωργίου Αντωνόπουλου απόπειρας ανθρωποκτονίας να συνεργαστεί με αυτούς τους ανθρώπους αρχικά για να τον σκοτώσουν και εν συνεχεία για να τον εκβιάσουν).

Αποκλείεται κάθε εκδοχή οι άνθρωποι αυτοί, οι τρεις δικηγόροι μεταξύ των οποίων ο Αντωνόπουλος, να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους σκοπούς μιας εγκληματικής οργάνωσης, όταν ο ίδιος του λέει «που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή και εσύ με βοηθάς». Είναι αρκετό αυτό και μόνο το στοιχείο, το οποίο δεν έχω αντιληφθεί, γιατί δεν έχει αξιολογηθεί, όπως επιβάλει ο νόμος, από όποιον χειρίζεται την δικογραφία για να καταλήξει σε οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Όσον αφορά τον εντολέα μου, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία σχέση έχει με απαίτηση οιουδήποτε ποσού από τον Αριστείδη Φλώρο, είτε ο ίδιος είτε μέσω των δικηγόρων του, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΕΙΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΕΙΤΕ ΕΞΩΔΙΚΩΣ, αφού ο Αριστείδης Φλώρος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη γιατί οργάνωσε την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, και γι’ αυτόν τον λόγο σας κοινοποιώ για άλλη μια φορά το email, το οποίο δεν είχε κατατεθεί μέχρι χθες στη δικογραφία από αυτούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, που απέστειλε ο εντολέας μου στους δικηγόρους κκ Λυκουρέζο, Παναγόπουλο, Σοφό μία μέρα μετά πριν την έναρξη της δίκης, η οποία ανεβλήθη με αίτημα των δικηγόρων του Φλώρου για την διοργανωθείσα και εκτελεσθείσα εις βάρος του από τον Αριστείδη Φλώρο και τους συνεργούς του απόπειρα ανθρωποκτονίας, ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!) Ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΜΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ 230 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΛΩΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ.

Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω ότι κατά την κρίση μου αυτή η παραπλάνηση (δεν μπορώ καν να πιστέψω ότι υπάρχει άλλη σκοπιμότητα) του κ. Εφέτου Ανακριτού και μίας από τις εκλεκτότερες και επαρκέστερες Εισαγγελείς κας Ράικου έχει ως αποτέλεσμα να στερείται η ΛΑΓΗΕ Α.Ε. τον μοναδικό δικηγόρο που θα μπορούσε να αποδείξει την ενοχή Φλώρου και των συνεργών του, όπως προκύπτει και από το email που ήρθε στο γραφείο μου από τον νέο δικηγόρο της υπόθεσης.
Είμαι βέβαιος ότι ο έντιμος ανακριτής κ Ευτύχιος Νικόπουλος, ανιψιός του εντιμότατου πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλείου Νικόπουλου, σε σύντομο χρονικό διάστημα – άμεσα θα αντιληφτεί τι ακριβώς συμβαίνει στην υπόθεση αυτή, δηλαδή ότι υπάρχει ένα πέπλο προστασίας για τον Αριστείδη Φλώρο και τους συνεργούς του, προσωπικά υποψιάζομαι ποιος πολιτικός – νομικός βρίσκεται από πίσω, και ότι είναι έγκλημα κατά της δικαιοσύνης να κρατείται στις φυλακές ένας έντιμος δικηγόρος σαν τον εντολέα μου, Γεώργιο Αντωνόπουλο, και να εξευτελίζονται με αυτόν τον τρόπο διακεκριμένοι συνάδελφοί μου.

Σας αποστέλω το email με την συνομιλία του φερομένου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης που έχει υποκλαπεί με τον δυστυχή εντολέα μου (το περιεχόμενο της οποίας έχει από πολλού χρόνου δημοσιοποιηθεί), που αποδεικνύει ότι ουδεμία σχέση έχει με εγκληματική οργάνωση και οποιαδήποτε επαφή έχει με τον οργανωτή και τους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του και το email του συναδέλφου μου που έχει αντικαταστήσει τον εντολέα μου ως δικηγόρο πολιτικής αγωγής στην δίκη Energa. Δηλαδή με αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες ο Φλώρος και οι συνεργοί του έχουν πετύχει να μην υπάρχει στη δίκη Energa συνήγορος πολιτικής αγωγής που να ξέρει πώς να υποστηρίξει την υπόθεση κυρίως στα θέματα ειδικών γνώσεων και συγχρόνως ο, κατά τη δικαιοσύνη με ομόφωνη απόφαση, ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του εντολέως μου να έχει αποδυναμώσει την αξιοπιστία του εντολέως μου και των δικηγόρων που τον υποστήριξαν στο παρελθόν και με κύριο αποδεικτικό στοιχείο τη μαρτυρική κατάθεση με υπονοούμενα ενός δικηγόρου του, η οποία έγινε μία μέρα πριν τη σύλληψη του εντολέως μου.

Αυτά είναι πρωτοφανή γεγονότα για τον τρόπο που απονέμεται η δικαιοσύνη στην Ελλάδα, γι’ αυτόν το λόγο ενημέρωσα όλους τους τεχνικούς φορείς με αναλυτική αναφορά.
Από σήμερα κανείς δεν δικαιούται να σιωπά ή να υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει. Πρέπει να ξεσηκωθεί το σώμα των δικηγόρων, γιατί αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα έντιμο και επαρκή δικηγόρο.

ΥΓ Βεβαίως δεν είναι δυνατόν να γνωρίζω εάν, παρά το email, το οποίο σας κοινοποιώ, σε συζητήσεις των κ.κ. Λυκουρέζου και Παναγόπουλου με τους δικηγόρους του Φλώρου υπήρξαν απαιτήσεις, τις οποίες ο εντολέας μου δεν γνωρίζει και τις οποίες αυτός ουδέποτε προέβαλε ούτε ζήτησε να προβληθούν. Ο εντολέας μου δεν θέλει να πιστέψει μέχρι και σήμερα ότι υπεβλήθηκαν αυτού του είδους απαιτήσεις.
Με ειλικρινή εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξέσπασμα Κούγια: Παράνομες και αντιαισθητικές οι συλλήψεις δικηγόρων"

Βουλή: Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, του Μάριου Σαλμά και του Αριστείδη Φωκά ψήφισε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής μετά από τη σχετική ονομαστική ψηφοφορία.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ψήφισαν 213 βουλευτές, με μόλις έναν να ψηφίζει κατά.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο και την Κυριακή σε δήμους της Αττικής, λόγω διεξαγωγής ποδηλατικού αγώνα και ημιμαραθώνιου αντίστοιχα.

Αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας Αττικής το Σάββατο:

Λόγω διεξαγωγής ποδηλατικού αγώνα με την επωνυμία « CRITERIUM -ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ», το Σάββατο 20.04.2019 στην περιοχή του Σχοινιά, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 12.00 μ.μ. έως 18.00 στη Λ. Σχοινιά, στο τμήμα της από την οδό Ποσειδώνος έως την οδό Έκτορος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχής Δήμου Μαραθώνα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Την Κυριακή:

Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «10ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος», την Κυριακή 21-04-2019 και από ώρες 05.0π.μ.- 13.00, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παρακάτω λεωφόρους, περιοχής των Δήμων Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, ως εξής:

Λ. Ποσειδώνος , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Συγγρού (θέση Ψαλίδι) και της Λ. Αμφιθέας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα.
Παλαιά Λ. Ποσειδώνος , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιωάννου Φιξ και της Νέας Λ. Ποσειδώνος, ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιείται:

– Από ΑΘΗΝΑ προς ΓΛΥΦΑΔΑ: Μέσω της Λ. Αμφιθέας.

– Από ΠΕΙΡΑΙΑ προς ΓΛΥΦΑΔΑ: Μέσω του ανερχόμενου ρεύματος της Λ. Συγγρού (προς Αθήνα), ακολουθώντας τη διαδρομή Ζησιμοπούλου-Αγ. Αναργύρων-Αμφιθέας ή Δημοσθένους-Αμφιθέας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Ποσειδώνος και εν συνεχεία προς Γλυφάδα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί"

Αλαλούμ με τα μηχανήματα ασφαλείας για την ομιλία Τσίπρα: Δεν τα ξηλώσαμε από το αεροδρόμιο λέει η ΥΠΑ

Ένα απίστευτο αλαλούμ έχει δημιουργηθεί με την εικόνα που δείχνει στην είσοδο του γηπέδου της Καλαμάτας στο οποίο εκφώνησε ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Πέμπτης, να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα μηχανήματα όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στα αεροδρόμιοα προκειμένου να ανιχνεύονται μεταλλικά αντικείμενα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθώς δεν μπορεί να διαψεύσει την εικόνα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι τα μηχανήματα αυτά δεν ξηλώθηκαν από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τα μηχανήματα αυτά ήταν της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαιώνοντας την εικόνα ότι χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερα μηχανήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια για τον πρωθυπουργό επιλέγοντας να εστιάσει στην λεπτομέρεια ότι δεν ήταν του αεροδρομίου αλλά της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαιώνει ότι από το αεροδρόμιο παραχωρήθηκαν κολωνάκια χωροθέτησης καθώς ζητήθηκαν από την αστυνομία.

Τα κολωνάκια χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να οριοθετηθεί ένας κενός χώρος ανάμεσα στο σημείο που βρισκόταν η εξέδρα με ομιλητή τον πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους παριστάμενους στην εκδήλωση.

foto-kordela
Η ανακοίνωση της ΥΠΑ έχει ως εξής:

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί μετακίνησης εξοπλισμού ελέγχου επιβατών από τον αερολιμένα Καλαμάτας. Όλα τα μηχανήματα, (Μαγνητικές Πύλες και X-Ray), είναι της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν μετακινήθηκαν από τον αερολιμένα «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος»

Για το συγκεκριμένο θέμα έχει βγει και σχετική ανακοίνωση από το αρμόδιο αεροδρόμιο Καλαμάτας και τον Αερολιμενάρχη κ. Δημήτρη Μανδηλάρη νωρίς σήμερα το πρωί η οποία αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα περί μετακίνησης εξοπλισμού ελέγχων ασφαλείας ( X-RAY – Μαγνητικές πύλες κλπ ) του αερολιμένα στο χώρο ομιλίας του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα την 18-4-2019 διευκρινίσουμε ότι η πληροφορία αυτή δεν ισχύει.»

Όσον αφορά τα κολωνάκια χωροθέτησης (κορδέλες), σας ενημερώνουμε ότι παραχωρήθηκαν από το αεροδρόμιο Καλαμάτας δώδεκα (12) εξ αυτών καθώς ζητήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να επιτελέσει το έργο της. 

Η καταγγελία

Την παρουσία των μηχανημάτων ανίχνευσης (Μαγνητικές Πύλες και X-Ray) αποκάλυψε δημοσιογράφος της εφημερίδας Θαρρος που έγραψε σχετικά στο Facebook αναρτώντας τη σχετική φωτογραφία.

foto-keimeno1
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλαλούμ με τα μηχανήματα ασφαλείας για την ομιλία Τσίπρα: Δεν τα ξηλώσαμε από το αεροδρόμιο λέει η ΥΠΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news