facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός – Κύπρος: Ένας θάνατος και 978 νέα κρούσματα

Έναν θάνατο και 978 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

  • 1 άτομο απεβίωσε από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 625.
  • 162 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 66 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 77.78% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού
  • 13 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 93.233 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Επισημαίνεται, τέλος, πως μαζί με τα αποψινά, νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 (ποσοστό θετικότητας: 1.05%) ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τις 148.663.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Κύπρος: Ένας θάνατος και 978 νέα κρούσματα"

Ιταλία: Υποχρεωτική η μάσκα στους δημόσιους χώρους, στους 6 μήνες η διάρκεια ισχύς του πράσινου πάσου

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι, στην αποψινή του συνεδρίαση, ενέκρινε τα νέα μέτρα που στοχεύουν στον όσο γίνεται μεγαλύτερο περιορισμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία.

Πιο αναλυτικά, βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν, η διάρκεια του πράσινου πάσου εμβολιασμένου μειώνεται από 9 σε 6 μήνες, ενώ μέχρι τις 31 Μαρτίου αποφασίζεται η χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους.

Οι μάσκες αυξημένης προστασίας -τύπου Ffp2- θα είναι υποχρεωτικές για πρόσβαση σε μουσεία, κινηματογράφους, θέατρα, μαγαζιά με ζωντανή μουσική και σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

Παράλληλα, πάντα μέχρι τις 31 Μαρτίου, όλοι οι πελάτες καφέ και εστιατορίων (τόσο οι καθήμενοι, όσο και οι όρθιοι) θα πρέπει να διαθέτουν σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένου (τουλάχιστον δυο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊου) ενώ το αρνητικό τεστ, πλέον, δεν θα ισχύει.

Για την είσοδο σε γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία, εκθέσεις, θερμά λουτρά, καζίνο, πολιτιστικά κέντρα, θα απαιτείται υποχρεωτικά το «σούπερ Green Pass». Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, κλαμπ και αίθουσες χορού πρόκειται να παραμείνουν κλειστές, ενώ αναβάλλεται — τουλάχιστον προς το παρόν — η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Σπεράντσα δήλωσε πριν από λίγο στους δημοσιογράφους ότι τα μέτρα αυτά εγκρίθηκαν ομόφωνα, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι η τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου, θα μπορεί να γίνεται τέσσερις μήνες μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Υποχρεωτική η μάσκα στους δημόσιους χώρους, στους 6 μήνες η διάρκεια ισχύς του πράσινου πάσου"

Κορονοϊός – Χατζηχριστοδούλου: Θα φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα τη μέρα – Μπορεί να κλείσουν τα κέντρα διασκέδασης

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέφερε πως τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν και τα 10.000 την ημέρα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα κέντρα διασκέδασης, αν τα πράγματα χειροτερέψουν με τον κορονοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χατζηχριστοδούλου εκτίμησε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα εξαπλωθεί πάρα πολύ γρήγορα και θα επικρατήσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ τα κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6.000 και να φτάσουν περί τα 10.000.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, επεσήμανε, επίσης, ότι «όλοι θα έρθουμε κάποια στιγμή σε επαφή με τον ιό. Οι εμβολιασμένοι, όμως, θα προστατευθούν από νοσηλεία», σημειώνοντας ότι: «Φαίνεται από πολλές μελέτες ότι έχει μειωμένη νοσηρότητα και μειωμένη σοβαρότητα νόσου. Κυμαίνεται από 50% και πάνω, αλλά αυτό το 50% εξουδετερώνεται με την αυξημένη μεταδοτικότητα. Δηλαδή, αν έχω διπλάσια μεταδοτικότητα, το τελικό αποτέλεσμα στις νοσηλείες θα είναι το ίδιο.» 

Σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων, ανέφερε ότι τα κέντρα διασκέδασης είναι τα πρώτα στα οποία θα ληφθούν μέτρα. Μπορεί να περιοριστεί το ωράριο, αλλά μπορεί να κλείσουν και τελείως, αν τα πράγματα πάνε πραγματικά άσχημα.

Τέλος, αναφερόμενος στο μέτρο του lockdown, είπε ότι δε μπορούμε να το κάνουμε συνέχεια. «Δεν είναι σωστή λύση το lockdown», επεσήμανε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Χατζηχριστοδούλου: Θα φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα τη μέρα – Μπορεί να κλείσουν τα κέντρα διασκέδασης"

Νέα 24ωρη απεργία για τις 24 Δεκεμβρίου 2021 κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στον ΕΦΚΑ - «Είναι παράνομη» διαμηνύει στους εργαζόμενους η διοίκηση

Νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στον ΕΦΚΑ, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία έκρινε ως παράνομη την απεργία των ομοσπονδιών ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ-ΕΦΚΑ για τις 23-24 Δεκεμβρίου.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ με ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι η απεργία της ΑΔΕΔΥ δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία των υπαλλήλων από την εργασία τους ενώ παρέμβαση στη διένεξη ΑΔΕΔΥ - ΕΦΚΑ έκανε σήμερα και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος ανέφερε πως «οι μέρες πριν το τέλος του χρόνου είναι κρίσιμες για να κλείσουν εκκρεμότητες πολλών πολιτών (πχ ασφαλιστική ενημερότητα)".

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως "δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι ο ΕΦΚΑ ασκεί κοινωνική πολιτική και πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες. Κι όχι οι πολίτες τον ΕΦΚΑ!".

hatzidakis23_12

Μάλιστα, μετά την δικαστική απόφαση αυτή, η διοίκηση του ΕΦΚΑ κάλεσε τους εργαζομένους που συμμετείχαν στην απεργία να προσέλθουν κανονικά στην υπηρεσία τους.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από σχετικό αίτημα της ΠΟΠΟΚΠ, κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου για τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ, με αιτήματα:

Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
Έξω οι ιδιώτες από την Κοινωνική Ασφάλιση
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής. Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού, ενιαία λογισμικά προγράμματα κλπ, ώστε να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα για να μπορούν να ικανοποιούνται άμεσα όλα τα αιτήματα συνταξιούχων και ασφαλισμένων
Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων
Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές - Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού
Καμιά περικοπή εργατικών δικαιωμάτων
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 10:30πμ, στο κτίριο του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 29).

e-ΕΦΚΑ: Η απεργία της ΑΔΕΔΥ δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία των υπαλλήλων από την εργασία τους

Με ανακοίνωση της, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, αναφέρει πως "ενημερώνουμε τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη απεργίας των εργαζομένων που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ δεν καλύπτει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για κήρυξη απεργίας που θέτει ο νόμος (επίδοση εξώδικης πρόσκλησης, 4ήμερη προθεσμία, δημόσιος διάλογος). Η απόφαση αυτή, επίσης, έρχεται σε συνέχεια της υπ’ αριθμόν 691/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κηρύχθηκε παράνομη η απεργία της ΠΟΠΟΚΠ για τις 23 και 24 Δεκεμβρίου 2021. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει νόμιμη κήρυξη απεργίας εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ και η συμμετοχή των υπαλλήλων που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ στην "απεργία" αυτή δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία τους από την εργασία τους".

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα 24ωρη απεργία για τις 24 Δεκεμβρίου 2021 κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στον ΕΦΚΑ - «Είναι παράνομη» διαμηνύει στους εργαζόμενους η διοίκηση"

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Όταν οι Ράδιο Αρβύλα έκαναν πλάκα με την βιντεοσκόπηση προσωπικών στιγμών

Την ώρα που ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την δημοσιοποίηση βίντεο στο διαδίκτυο με προσωπικές του στιγμές με κοπέλες, εν αγνοία των τελευταίων, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, αν οι συντελεστές της εκπομπής Ράδιο Άρβυλα γνώριζαν γι' αυτήν την δραστηριότητα του συνεργάτη τους.

Το ερώτημα αυτό γίνεται ακόμα πιο αμείλικτο, μετά την ανακάλυψη από χρήστες του Twitter ενός αποσπάσματος από την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα από το μακρινό 2010, στο οποίο οι συντελεστές της εκπομπής φέρονται να αφήνουν υπονοούμενα προς τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, σε σχέση με το θέμα της μαγνητοσκόπησης ροζ βίντεο. Το απόσπασμα χρονολογείται από τις 25 Μαρτίου του 2010 και οι Ράδιο Αρβύλα σε αυτό αποφασίζουν να ασχοληθούν με το θέμα της βιντεοσκόπησης ερωτικών σκηνών, αλλά και τη δημοσιοποίηση τους.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα, οι Ράδιο Αρβύλα ακούγονται να κάνουν πλάκα και χοντροκομμένα αστεία με το θέμα, ενώ η κάμερα «πιάνει» τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, όπως αναφέρεται στο δελτίο ειδήσεων του Star Channel, να είναι αμήχανος και να δαγκώνεται. «Αυτή η υπόθεση της βιντεοσκόπησης των ερωτικών σκηνών έχει πολλή πλάκα. Και είναι και δύσκολη… Συνωμοτεί το σύμπαν… Θα σας πω μετά…» ακούγεται να λέει κάποια στιγμή ο Αντώνης Κανάκης, ενώ ο Γιάννης Σερβετάς σχολίασε πως: «Αν χρειαστεί βοήθεια, κάποιο χέρι, υπάρχει πάντα ο φίλος εδώ».

Να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι πριν 11 χρόνια, ενώ η πρώτη γυναίκα η οποία κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, ανέφερε πως τον γνώρισε πριν 5 χρόνια.

Το «εξαφανισμένο» βίντεο

Εντύπωση όμως προκαλεί και η «εξαφάνιση» από το YouTube και την ιστοσελίδα των Ράδιο Αρβύλα το απόσπασμα σχετικά με την διαρροή βίντεο ερωτικού περιεχομένου από το Big Brother. Συγκεκριμένα, οι Ράδιο Αρβύλα πριν από έναν μήνα είχαν ασχοληθεί και σχολιάσει τη διαρροή των ερωτικών σκηνών ζευγαριού του Big Brother στο διαδίκτυο.

«Όχι μόνο κάθονται στο κοντρόλ της παραγωγής και παρακολουθούν δυο ανθρώπους να κάνουν σεξ και γελάνε εις βάρους τους, αλλά το διαρρέουν και στο διαδίκτυο» σχολίασε τότε ο Αντώνης Κανάκης. Το απόσπασμα, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star Channel, υπάρχει μόνο στο Twitter και πουθενά αλλού.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Στάθης Παναγιωτόπουλος: Όταν οι Ράδιο Αρβύλα έκαναν πλάκα με την βιντεοσκόπηση προσωπικών στιγμών"

Κορονοϊός: Γιατροί στη Γερμανία εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και χορηγούσαν αραιωμένα εμβόλια

Πέντε άτομα, ανάμεσά τους δύο γιατροί, στην Κάτω Βαυαρία θεωρούνται ύποπτα για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών κατά της Covid-19 και για χορήγηση αραιωμένου εμβολίου, ανακοίνωσε η Κεντρική Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης και της Διαφθοράς στο Σύστημα Υγείας (ZKG).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο γιατροί κατηγορούνται στη Γερμανία ότι εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της Covid-19 σε αρνητές του εμβολίου, ενώ υπέγραφαν και για εμβολιασμούς που δεν είχαν πραγματοποιηθεί. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις φέρονται να χορήγησαν εμβόλια αραιωμένα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η απάτη θεωρείται ότι αφορά τουλάχιστον 1.000 άτομα, τα οποία πρέπει τώρα να υποβληθούν σε εξέταση αντισωμάτων. Οι ύποπτοι ελέγχονται μεταξύ άλλων για απάτη, πρόκληση σωματικής βλάβης από πρόθεση και εσφαλμένη πιστοποίηση εμβολιασμών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Γιατροί στη Γερμανία εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και χορηγούσαν αραιωμένα εμβόλια"

Εμβολιασμοί: Στα ΚΕΠ θα γίνονται οι διορθώσεις στο Μητρώο Εμβολιασμένων Εξωτερικού (ΦΕΚ)

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολλά ραντεβού για αναμνηστική δόση να προέρχονται από κατοίκους του Εξωτερικού. Σύμφωνα με τροποποίηση της ΚΥΑ 5946/21.12.2021, οι κάτοικοι του εξωτερικού μπορούν να μεταβαίνουν στο ΚΕΠ για τυχόν διορθώσεις που αφορούν τις δόσεις του εμβολίου.

Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Διόρθωση εσφαλμένης καταχώρισης σειράς δόσεων εμβολιασμού

1. Τα φυσικά πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 1 δύνανται να προσέρχονται στα Κ.Ε.Π. για να αιτηθούν διόρθωση της σειράς δόσεων που έχουν καταχωρισθεί στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 του άρθρου 55 του ν. 4764/2020, εφόσον αυτές δεν αντιστοιχούν, κατά χρονολογική σειρά και αριθμό, με τις δόσεις που αναγράφονται στα προσκομιζόμενα πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις της παρ. 2 του άρθρου 1.

2. Μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας διόρθωσης από υπάλληλο των Κ.Ε.Π., τα καταχωρισθέντα δεδομένα μεταπίπτουν, αυτοματοποιημένα, από το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 στα Μητρώα εμβολιασμένων εξωτερικού κατά του κορωνοϊού COVID-19 του άρθρου 55Α του ν. 4764/2020, κατά περίπτωση.»

ΦΕΚ

 
Διαβάστε Περισσότερα » " Εμβολιασμοί: Στα ΚΕΠ θα γίνονται οι διορθώσεις στο Μητρώο Εμβολιασμένων Εξωτερικού (ΦΕΚ) "

Τραγωδία στα Αντικύθηρα: Nαυάγιο με τέσσερις μετανάστες νεκρούς

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Αντικυθήρων, στη βραχονησίδα Πρασονήσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, κάποιος από τους επιβαίνοντες κάλεσε το απόγευμα της Πέμπτης στο 112 και ενημέρωσε για τη θέση τους αναφέροντας ότι στο σκάφος επιβαίνουν περίπου 100 άτομα. Στο σημείο έσπευσε πλοίο ανοιχτής θάλασσας του Λιμενικού και εντόπισαν στη βραχονησίδα περί τους 90 ανθρώπους.

Εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί ενώ οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους συνεχίζονται.

Στις έρευνες και την επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, δύο πλωτά του λιμενικού σώματος και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών πνέουν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στα Αντικύθηρα: Nαυάγιο με τέσσερις μετανάστες νεκρούς"

Καιρός αύριο: Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

Καλυτερεύει ο καιρός αύριο Παρασκευή (24.12.2021) με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, ωστόσο δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές.

Ασθενείς τοπικές βροχές θα έχουμε στα βορειοδυτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, με ενδεικτική τιμή ελάχιστης θερμοκρασίας τους -4 (μείον 4) βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες τους 13 με 15 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσουν τοπικά τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 (μείον 4) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα νότια γενικά αίθριος και από το απόγευμα νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές"

Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ-σοκ 120.000 κρουσμάτων στη Μεγάλη Βρετανία

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας κατέγραψε σήμερα η Βρετανία, καθώς ανακοινώθηκαν 119.789 μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο.

Χθες 22 Δεκεμβρίου τα νέα κρούσματα κορονοϊού ανέρχονταν σε 106.122.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε οι θάνατοι ανέρχονται σε 147 από 140 χθες Τετάρτη.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ-σοκ 120.000 κρουσμάτων στη Μεγάλη Βρετανία"

Παραλλαγή Όμικρον: 33 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 98 ύποπτα στην Ελλάδα

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας σύστησε τεστ, εμβολιασμούς και προσοχή πριν τις συγκεντρώσεις και τις συναθροίσεις ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως είπε, σημαντικό είναι να κάνουν 2 τεστ ακόμα και οι εμβολιασμένοι μετά την επαφή τους με κρούσμα.

Η καθηγήτρια εξήγησε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχουν και οι εμβολιασμένοι και να κάνουν τεστ πριν βρεθούν με φίλους και συγγενείς ενώ διευκρίνισε ότι όσοι είναι εμβολιασμένοι αλλά είχαν επαφή με κρούσμα οφείλουν να προσέξουν και να κάνουν τεστ, δύο για την ακρίβεια. Η πορεία της πανδημίας είχε σταθεροποιητικές τάσεις την προηγούμενη εβδομάδα όπως είπε η οποία τις τελευταίες 3 μέρες ωστόσο "διαταράχθηκε". Οι νέοι ηλικίας 18 -34 είναι εκείνοι οι οποίοι νοσούν στην πλειοψηφία. Τα Χανιά, η Λακωνία και το Ρέθυμνο είναι οι περιοχές στις οποίες έχει εντοπιστεί  η Όμικρον. Παράλληλα, η καθηγήτρια εξήγησε ότι είναι σημαντικό να περιορίσουμε τις επαφές μας όταν έχουμε σημάδια κρυολογήματος για το καλό το δικό μας και των συμπολιτών μας.

Όπως είπε η ίδια: "Μειώθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νέων θανάτων καθημερινά. Η αγωνία της Επιτροπής είναι η αύξηση που αναμένεται λόγω της Όμικρον. Στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήσαμε για αυτό και για το πως θα την καθυστερήσουμε για να προλάβουν περισσότεροι να εμβολιαστούν. Υποχρεωτικότητα και μέτρα πρέπει να αντικατασταθούν από την ατομική υπευθυνότητα.

Στοιχεία για την διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον έδωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στη χώρα μας πάνω από 30 κρούσματα της Όμικρον ενώ έχουν βρεθεί σχεδόν 100 επιπλέον ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 33 επιβεβαιωμένα κρούσματα Όμικρον στην Ελλάδα, με έλεγχο για το γονίδιο της μετάλλαξης. Από αυτά, τα 18 έχουν βρεθεί στην Κρήτη.

Παράλληλα, έχουμε και 98 ύποπτα κρούσματα, των οποίων το PCR έδειξε ότι πρόκειται για 98%-99% πιθανότητα να είναι Όμικρον.

Να σημειωθεί ότι από τα 33 κρούσματα, τα 2 έχουν χρειαστεί να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλλαγή Όμικρον: 33 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 98 ύποπτα στην Ελλάδα"

Κορωνοϊός: 6.667 κρούσματα με 71+1 θανάτους από Covid-19

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.667, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.056.583, εκ των οποίων 50,4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 196 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.739 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εγιναν συνολικά 329.930 τεστ, τα 25.457 μοριακά και τα 304.473 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα κινήθηκε για άλλη μια ημέρα ανοδικά και έφτασε το 2,02% έναντι 1,63% χθες με ανάλογο αριθμό τεστ.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 2.625 στην Αττική (2.307 χθες).
  • 903 στη Θεσσαλονίκη (776 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 327 από την Ανατολική Αττική (245 χθες).
  • 421 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (370 χθες).
  • 77 από τη Δυτική Αττική (90 χθες).
  • 279 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (326 χθες).
  • 916 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (744 χθες).
  • 316 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (231 χθες).
  • 241 από τον Πειραιά (280 χθες).
  • 48 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (21 χθες).

Επιπλέον έχουμε:

  • 83 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άνδρου
  • 47 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
  • 18 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
  • 21 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
  • 162 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
  • 58 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
  • 13 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
  • 28 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
  • 56 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
  • 147 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
  • 13 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου
  • 37 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
  • 60 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας
  • 126 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου
  • 23 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας
  • 62 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
  • 51 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου
  • 75 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρπάθου
  • 14 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
  • 100 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
  • 36 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
  • 143 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης
  • 71 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κω
  • 44 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
  • 120 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας
  • 14 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
  • 57 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
  • 14 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου
  • 101 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
  • 68 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου
  • 38 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου
  • 45 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
  • 83 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
  • 36 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
  • 41 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
  • 38 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
  • 42 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
  • 95 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου
  • 29 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
  • 47 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
  • 46 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
  • 13 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
  • 33 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
  • 121 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
  • 16 κρούσματα στην Π.Ε Χίου
  • 487 κρούσματα υπό διερεύνηση

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 71, ενώ αναδρομικά καταγράφηκε άλλη μια απώλεια. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.198 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 655 (χθες 665). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 78.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 548 (83,66%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 107 (16,34%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.703 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 312 (ημερήσια μεταβολή -15.68%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 321 ασθενείς

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 6.667 κρούσματα με 71+1 θανάτους από Covid-19"

Παναγιωτόπουλος: Έχω κατεβάσει τα ροζ βίντεο εδώ και χρόνια-Τι ψάχνει η Δίωξη

Χριστούγεννα στα κρατητήρια θα κάνει ο τηλεπαρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος, καθώς πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του 1ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, 27/12. Μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος του ο εισαγγελέας πρωτοδικών, κατηγορείται για το αδίκημα της «ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου», η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Τι δήλωσε δια του συνηγόρου του:

Δια του δικηγόρου του, ο κατηγορούμενος τηλεπαρουσιαστής ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα, δηλώνοντας μετανιωμένος, ενώ ανέφερε ότι επρόκειτο για “τεράστιο λάθος του”. Τόνισε, όμως, ότι τα όποια ροζ βίντεο δημοσιοποίησε κατά το παρελθόν τα έχει κατεβάσει ήδη ο ίδιος, εδώ και πολλά χρόνια, και πως οι αναρτήσεις το τελευταίο διάστημα δεν συνδέονται με το πρόσωπό του.

Σχολιάζοντας την ασκηθείσα ποινική δίωξη, ο συνήγορός του Γιώργος Δακουράς, έκανε λόγο για “νομικό άλμα” και “υπερβολή, τονίζοντας ότι η πράξη αυτή “δεν συνδέεται με οικονομικό όφελος”. «Ο ισχυρισμός του (εντολέα μου) είναι είναι ότι αυτό που έκανε ήταν ένα τεράστιο λάθος. Έχει λήξει όμως εδώ και χρόνια. Δεν έχει καμία σχέση με τις αναρτήσεις που βρέθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες από άγνωστο πρόσωπο που μπορεί να τα είχε στην κατοχή του ή να τα αναπαρήγαγε από παλιά», ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Αποκάλυψε, δε, πως στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής υποβλήθηκε αίτημα για να ελεγχθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τόσο η ηλεκτρονική διεύθυνση, όσο και ο χρόνος των επίμαχων αναρτήσεων.

Ο 58χρονος κατηγορούμενος, Στάθης Παναγιωτόπουλος, είχε παραδοθεί αυτοβούλως χθες, Τετάρτη, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέχεια προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί εις βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, την οποία προκάλεσαν καταγγελίες πρώην ερωτικών του συντρόφων για δημοσιοποίηση βίντεο με προσωπικές τους στιγμές σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, αλλά και καταγγελία με ανάλογο περιεχόμενο που είδε το τελευταίο 24ωρο το φως της δημοσιότητας, αποφασίστηκε η σύλληψή του.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιωτόπουλος: Έχω κατεβάσει τα ροζ βίντεο εδώ και χρόνια-Τι ψάχνει η Δίωξη"

Γερμανία: Πρώτο θάνατος από τη μετάλλαξη Όμικρον

Το Ινστιτούτο Robert Koch της Γερμανίας επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο στη χώρα από την μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού. Το άτομο ήταν μεταξύ 60 και 79 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ινστιτούτου. Η Γερμανία μετρά 810 νέα κρούσματα της νέας μετάλλαξης και 3.198 συνολικά.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Καρλ Λάουτερμπαχ, θεωρεί δεδομένο ότι θα χρειαστεί και τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ εκτιμά ότι το νέο κύμα της πανδημίας, λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον», είναι πλέον αναπόφευκτο.

Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα του ενισχυτικού εμβολιασμού έναντι της μόλυνσης από την «Όμικρον», ο Γερμανός υπουργός Υγείας εξήγησε ότι η γ’ δόση προστατεύει κατά 70-80% από ενδεχόμενη λοίμωξη, ενώ η προστασία από σοβαρή εξέλιξη της νόσου «υπερβαίνει κατά πολύ το 90%».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Πρώτο θάνατος από τη μετάλλαξη Όμικρον"

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ποινική δίωξη για κακούργημα, απολογείται τη Δευτέρα

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (27.12.2021) πήρε από τον ανακριτή ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Ο γνωστός παρουσιαστής θα κάνει Χριστούγεννα στα κρατητήρια, αφού μέχρι την απολογία του θα κρατηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. 

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μεταφέρθηκε υπό άκρα μυστικότητα στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με την παρουσία του στο γραφείο του εισαγγελέα να είναι σύντομη (λιγότερο από μια ώρα έμεινε). Στον παρουσιαστή ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ο δικηγόρος του επανέλαβε ότι έχει μετανιώσει και έχει ζητήσει συγγνώμη για τα όσα έκανε. 

Η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά το αδίκημα της ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου, πράξη που είναι σε κακουργηματικό βαθμό.

Ο παρουσιαστής ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας. 

Προανακριτικά, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έχει υποστήριξε πως δεν τα ανέβασε εκείνος τα βίντεο τώρα. «Δεν ξέρω ποιος τα ανέβασε ξανά. Εγώ τα έχω αποσύρει πριν από 3 χρόνια από το διαδίκτυο».

Μετά την προθεσμία που πήρε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο συνήγορος υπεράσπισης του παρουσιαστή, Γιώργος Δακουράς, δήλωσε: «Ο εντολέας μου προσήχθη σήμερα στον Εισαγγελέα και μαζί με τη δικογραφία που σχηματίστηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στην απολογία του τη Δευτέρα σκοπός είναι να καταδειχθεί ότι η πράξη αυτή, έτσι όπως έχει ασκηθεί από την ποινική δίωξη, δεν συνδέεται με οικονομικό όφελος κανενός ύψους. Είναι εσφαλμένη. Ο ισχυρισμός του είναι αυτός που έχει καταδειχθεί από την πρώτη στιγμή.

Ήταν ένα τεράστιο λάθος του. Έχει λήξει εδώ και χρόνια και δεν έχει καμία σχέση με τις αναρτήσεις, που βρέθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες από άγνωστο πρόσωπο, που μπορεί να τα είχε στην κατοχή του. Ζητήθηκε σχετικό αίτημα που θα υποβληθεί και στα πλαίσια της ανάκρισης για να ελεγχθεί από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διεύθυνση που έγιναν οι αναρτήσεις και ο χρόνος κατά τον οποίο έγιναν θεωρώντας και επιμένοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτές.

Ο ίδιος δεν υπαινίσσεται τίποτα, δεν μπορεί να είναι βέβαιος για κάτι, αλλά είναι πολύ λογικό όταν υπάρχουν αυτά όλα στη διάθεση οποιουδήποτε και ενώ ο ίδιος τα έχει κατεβάσει, έχει κλείσει ιστοσελίδες εδώ και 3 σχεδόν χρόνια και είναι τουλάχιστον αυτοκαταστροφικό να τα έχει κάνει ο ίδιος. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι συνεχίζει ατάραχος να ζει τη ζωή του, όπως και όσα σκοπίμως διοχετεύονται στη δημοσιότητα ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει τη χώρα.

Σαφέστατα έχω να δηλώσω κι εγώ ότι τα πρόσωπα τα οποία έχουν υποστεί που έχει κάνει στο βαθμό που τα έχει ομολογήσει ο εντολέας μου, έχουν την απόλυτη συμπάθεια μου, αλλά καταλαβαίνεται ότι η υπερβολή αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί άλλα σχέδια. Αυτή τη στιγμή ο στόχος της υπεράσπισης είναι να υπάρξει αντιμετώπιση των κατηγοριών στις πραγματικές τους διαστάσεις. Ζητάει συγγνώμη, έχει μετανιώσει και από εκεί και πέρα το να συνεχίζει να ζεί δεν σημαίνει ότι δεν συναισθάνεται το λάθος του. Τα video έχουν κατέβει από τον ίδιο εδώ και πολλά χρόνια».

Περίπου στις 13:00, ο παρουσιαστής οδηγήθηκε με χειροπέδες στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης, όπου πέρασε τη νύχτα. Η αστυνομική συνοδεία που τον μετήγαγε, έβαλε τον 58χρονο συλληφθέντα στο γραφείο του εισαγγελέα μέσω του υπόγειου πάρκινγκ της οδού Πολυτεχνείου, κι όχι από την κεντρική είσοδο του Μεγάρου, επί της 26ης Οκτωβρίου.

Ο τηλεπαρουσιαστής είχε παραδοθεί αυτοβούλως χθες, Τετάρτη, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Σε συνέχεια προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί εις βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, την οποία προκάλεσαν καταγγελίες πρώην ερωτικών του συντρόφων για δημοσιοποίηση βίντεο με προσωπικές τους στιγμές σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, αλλά και ανάλογη καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο, αποφασίστηκε η σύλληψή του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ποινική δίωξη για κακούργημα, απολογείται τη Δευτέρα"

Κορωνοϊός - Σκωτία: Κλείνουν για τρεις εβδομάδες τα νυχτερινά κέντρα

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έδωσε σήμερα εντολή για το κλείσιμο των νυκτερινών κέντρων από τη Δευτέρα και για τρεις εβδομάδες, ώστε να περιοριστεί η αναζωπύρωση των μολύνσεων που οφείλεται στην παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί σε περίπου 150 ντισκοτέκ, οι οποίες έχουν την επιλογή να παραμείνουν ανοικτές για την εξυπηρέτηση καθημένων στα τραπέζια, εφόσον το επιθυμούν. Είχε ήδη ανακοινώσει περιορισμούς στις συγκεντρώσεις από την ερχόμενη εβοδμάδα και ματαιώσει τους εορτασμούς του Νέου Έτους.

Αντιμέτωπο με μια θεαματική αναζωπύρωση των κρουσμάτων της Covid-19, το Ηνωμένο Βασίλειο (πάνω από 147.000 νεκροί) ξεπέρασε χθες, Τετάρτη, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας το όριο των 100.000 κρουσμάτων καταγεγραμμένων μέσα σε 24 ώρες. Ο αριθμός των νοσηλειών αρχίζει να αυξάνεται, ιδιαίτερα στο Λονδίνο.

Κάθε έθνος της χώρας είναι αρμόδιο για τα υγειονομικά ζητήματά του. Προς το παρόν, η Ουαλία, η Βόρεια Ιρλανδία και η Σκωτία έχουν ανακοινώσει αυστηροποίηση των περιορισμών.

Όσον αφορά την Αγγλία, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον τηρεί στάση αναμονής, βασιζόμενη κυρίως σε δύο μελέτες που δημοσιεύτηκαν χθες, Τετάρτη, και δείχνουν μικρότερο κίνδυνο νοσηλείας με την παραλλαγή Όμικρον σε σχέση με τη Δέλτα, που ήταν μέχρι πρόσφατα η κυρίαρχη.

Ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον του Imperial College, ο οποίος διεξήγαγε τη μία από τις μελέτες αυτές, προειδοποίησε εντούτοις πως αυτή η μείωση του κινδύνου αντισταθμίζεται από μια μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων κατά της Όμικρον.

Δεδομένων της πολύ ισχυρής μεταδοτικότητας και συνεπώς του πολύ μεγάλου αριθμού κρουσμάτων, αυτό υπάρχει κίδνυνος να δημιουργήσει πίεση στις νοσοκομειακές υπηρεσίες.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ χαρακτήρισε αυτές τις μελέτες «ενθαρρυντικές», ωστόσο προειδοποίησε πως μπορεί να υπάρξει «σημαντικός αριθμός νοσηλειών».

Ο υπουργός επιβεβαίωσε πως η βρετανική κυβέρνηση δεν προβλέπει να ανακοινώσει περιορισμούς πριν από τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση υπολογίζει ωστόσο στην εκτεταμένη εκστρατεία των αναμνηστικών εμβολιαστικών δόσεων, η οποία διεξάγεται με ρυθμούς άνευ προηγουμένου. Προς το παρόν έχει μόνο αποκαταστήσει τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, συνιστά την τηλεργασία και επιβάλλει τη χρήση υγειονομικού πάσου στις μεγάλες εκδηλώσεις και τα νυκτερινά κέντρα.

Μπροστά στον τεράστιο αριθμό των κρουσμάτων, ο οποίος διαταράσσει τη λειτουργία των νοσοκομείων, επιφέρει ακυρώσεις δρομολογίων στα τρένα ή το κλείσιμο εστιατορίων και θεάτρων, έχει μειώσει από 10 σε 7 ημέρες την περίοδο απομόνωσης των προσώπων που είναι μολυσμένα, με τον όρο ότι θα έχουν ένα αρνητικό τεστ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Σκωτία: Κλείνουν για τρεις εβδομάδες τα νυχτερινά κέντρα"

Νέα μέτρα έως 3 Ιανουαρίου: Μάσκα παντού, ακυρώνονται εκδηλώσεις – Τι ισχύει από αύριο

Το χρονικό της ανακοίνωσης νέων μέτρων εξαιτίας του φόβου που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον, ολοκληρώθηκε σήμερα (23.12.2021) με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να ανακοινώνουν τι ισχύει από αύριο τις στις 06:00 και τουλάχιστον έως τις 3 Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση έκανε δεκτές όλες τις εισηγήσεις της Επιτροπής για τα νέα μέτρα, με τον Θάνο Πλεύρη να ανακοινώνει ότι οι ειδικοί θα συνεδριάζουν ξανά στις 27 Δεκεμβρίου για να αποφασίσουν που άλλα μέτρα θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου και μετά. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι πως στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ γίνεται υποχρεωτική η διπλή μάσκα ή η KN95 (που είναι αυξημένης προστασίας και πιο ακριβή…).

Τόσο ο Θάνος Πλεύρης όσο και ο Γιάννης Οικονόμου απέκλεισαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων τύπου lockdown. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τις επόμενες μέρες θα γίνουν όσοι είχαν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα. Αν διαπιστωθεί ότι τα μέτρα δεν τηρούνται, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν κι άλλα!

Από αύριο, παραμονή Χριστουγέννων στις 06:00 και μέχρι τις 3 Ιανουαρίου τουλάχιστον:

  • Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αυτό αφορά και στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης (π.χ. για να μπει κάποιος να πάει στο τραπέζι του), αλλά και στα γυμναστήρια. Στα μπαρ, κάποιος δεν χρησιμοποιεί τη μάσκα μόνο όταν καταναλώνει τροφή ή κάποιο ποτό. Όποιος δεν συμμορφωθεί θα τιμωρείται με πρόστιμο.  
  • Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική και στην εκκλησία και στα θέατρα και τα σινεμά, ενώ εντείνονται οι έλεγχοι των μέτρων.
  • Στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μεταφοράς είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας ΚΝ95.
  • Ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Εξαιρούνται, πάντως, τα θεματικά πάρκα.
  • Στους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα γίνεται ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν το τεστ τη δεύτερη και τέταρτη μέρα από την είσοδό τους στη χώρα.
  • Γίνεται ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, οι νεότεροι να βγουν, άλλα να προσέξουν τις επαφές τους με ευπαθή άτομα και ηλικιωμένους τις επόμενες μέρες από την έξοδο τους.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα μέτρα έως 3 Ιανουαρίου: Μάσκα παντού, ακυρώνονται εκδηλώσεις – Τι ισχύει από αύριο"

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κατεψυγμένο κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Κατεψυγμένο κοτόπουλο όπου διαπιστώθηκε παρουσία σαλμονέλας, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία προϊόντος με στοιχεία: «CORDON BLUE, παρασκεύασμα από σύγκοπτο κρέας κοτόπουλου, κατεψυγμένο», με την εμπορική ονομασία «CORDON BLEU», βάρους 930 γρ. με ημερομηνία κατάψυξης: 04/10/2021 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από: 04/10/2022. Το προϊόν παρασκευάζεται από την επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΑΕ» για λογαριασμό της «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΕΕ».

Στο προϊόν διαπιστώθηκε από το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κατεψυγμένο κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας"

Παράνομη η απεργία στον ΕΦΚΑ – Επιστροφή στην εργασία ζητάει ο υπουργός Εργασίας

Να προσέλθουν κανονικά στην υπηρεσία τους καλεί η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ τους υπαλλήλους μετά την έκδοση της υπ’ αριθμόν691/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε ως παράνομη η απεργία που προκήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο υπουργός Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης, Κωστής Χατζηδάκης, καλεί με ανάρτηση του στο Twitter τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στη θέση τους για να ολοκληρωθούν εκκρεμότητες.

«Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που είχαν κηρύξει 2 ομοσπονδίες εργαζομένων του ΕΦΚΑ. Όσοι θα απεργούσαν πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Οι μέρες πριν το τέλος του χρόνου είναι κρίσιμες για να κλείσουν εκκρεμοτήτων πολλών πολιτών (πχ ασφαλιστική ενημερότητα). Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι ο #ΕΦΚΑ ασκεί κοινωνική πολιτική και πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες. Κι όχι οι πολίτες τον ΕΦΚΑ!», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομη η απεργία στον ΕΦΚΑ – Επιστροφή στην εργασία ζητάει ο υπουργός Εργασίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news