facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Η συνάντηση των δυο ηγετών διήρκεσε περίπου 90 λεπτά ενώ από λεπτό σε λεπτό αναμένεται ο Έλληνας πρωθυπουργός να κάνει δηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, έφθασε λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στον Λευκό Οίκο, όπου τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια.

Λίγο αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός Πρόεδρος είχαν διμερή συνάντηση και στη συνέχεια ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.



Σημειώνεται πως στη συνάντηση από αμερικανικής πλευράς ήταν παρών, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και οι υπουργοί Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο σε μια συγκυρία που, όπως έχει τονίσει, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο που ήταν ποτέ.

Τόσο η ψήφιση του Eastmed Act από το Κογκρέσο και η υπογραφή του από τον Αμερικανό Πρόεδρο, όσο και οι θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ εναντίον της δήθεν συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης ενισχύουν τις ελληνικές θέσεις, την ώρα που η Τουρκία έχει οδηγηθεί, όπως έχει σημειώσει ο κ. Μητσοτάκης, στην απόλυτη απομόνωση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στον Λευκό Οίκο"

«Φλέγεται» η Λιβύη: O Χαφτάρ κατέλαβε τη Σύρτη

Εμφυλιοπολεμικό εξακολουθεί να είναι το κλίμα στη Λιβύη, με τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας να είναι στραμμένα στην έξαρση της σύγκρουσης και την Τουρκία να ρίχνει νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης.

Οι μαχητές που στηρίζουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης αποχώρησαν από τη Σύρτη, μια πόλη στρατηγικής σημασίας, προκειμένου να αποφευχθεί η αιματοχυσία, όπως δηλώνουν, αφού οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους με μια αιφνιδιαστική επίθεση.

Η κατάληψη της Σύρτης συνιστά σημαντική νίκη για τον στρατάρχη Χάφταρ, ο οποίος από τον Απρίλιο πολιορκεί την Τρίπολη, όπου εδρεύει η ΚΕΕ.

Η Σύρτη βρίσκεται στα δυτικά των τερματικών σταθμών απ’ όπου εξάγεται το λυβικό πετρέλαιο, οι οποίοι ελέγχονται επίσης από τον Χάφταρ. Βρίσκεται επίσης σε μια στρατηγική θέση, πάνω στους δρόμους ανεφοδιασμού προς την ανατολική, δυτική και νότια Λιβύη.

Η προέλαση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του Χάφταρ σημειώνεται την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη για να βοηθήσουν την ΚΕΕ.

«Οι δυνάμεις μας έλαβαν μια απόφαση, αφού μελέτησαν την κατάσταση, να αποσυρθούν έξω από τη Σύρτη και να περιμένουν εντολές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δύναμη Προστασίας Σύρτης, σύμμαχος της ΚΕΕ. «Η αποχώρησή μας από τη Σύρτη δεν είναι το τέλος», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι δεν ήθελε «να χυθεί αίμα πολιτών» στην πόλη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ΛΕΣ του Χάφταρ έλαβε βοήθεια από «κοιμώμενους πυρήνες» εντός της Σύρτης.

Πολλά από τα μέλη της Δύναμης Προστασίας Σύρτης προέρχονται από τη Μιζουράτα, μια πόλη στα βορειοδυτικά που στηρίζει στρατιωτικά την ΚΕΕ. Νωρίτερα, μια στρατιωτική πηγή του ΛΕΣ ανέφερε ότι άνδρες του συγκρούστηκαν με δυνάμεις από τη Μιζουράτα στην περιοχή Άμπου Γκράιν, μεταξύ Σύρτης και Μιζουράτας.

Η Δύναμη Προστασίας Σύρτης κατηγόρησε επίσης τους μαχητές του ΛΕΣ ότι πυρπόλησαν σπίτια και προχώρησαν σε λεηλασίες αφού μπήκαν στην πόλη, την Δευτέρα. Οι δυνάμεις του Χάφταρ αρνούνται τις κατηγορίες. «Ούτε εμείς, ούτε ο λιβυκός στρατός διαπράττει τέτοια πράγματα. Αντιθέτως, μας υποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς», είπε ένας εκπρόσωπος του ΛΕΣ στο πρακτορείο Reuters.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φλέγεται» η Λιβύη: O Χαφτάρ κατέλαβε τη Σύρτη"

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις πέντε συνδικαλιστών του ΟΤΕ

Συλλήψεις εργαζομένων συνδικαλιστών του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης τονίζει ότι οι συλλήψεις σημειώθηκαν γύρω στις 18.30 όταν οι συνδικαλιστές πραγματοποιούσαν απεργιακή κινητοποίηση στο κατάστημα επί της οδού Καρόλου Ντηλ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πέντε εργαζομένων συνδικαλιστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Λευκού Πύργου.

«Οι συλλήψεις των εργαζομένων έγιναν έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας» τόνισε ο κ. Κυπριανίδης.
Οι συλλήψεις έγιναν για διατάραξη κοινής ησυχίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις πέντε συνδικαλιστών του ΟΤΕ"

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό στη Σάμο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (07/01) στο λιμάνι Μαλαγαρίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Ανατολικής Σάμου με σκοπό τη διαμαρτυρία προς την Κυβέρνηση, για την ανακολουθία έργων και λόγων όσο αφορά το μεταναστευτικό – προσφυγικό και ειδικά την αποσυμφόρηση της νήσου Σάμου.
Παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στο λιμάνι, στηρίζοντας τόσο τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, όσο και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συγκέντρωση βρέθηκαν το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων Ανατολικής Σάμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
00DiamartyriaMalagari02
Ο κ. Στάντζος αφού διάβασε την επιστολή στήριξης του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, αλλά και των Δημάρχων τω ν νησιών που πλήττονται από τις μεταναστευτικές ροές, στη συνέχεια απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος, λέγοντας τα εξής:
«Είμαστε εδώ, ηθικό υψηλό, το Δ.Σ. και οι δημοτικές παρατάξεις, ομόφωνα σήμερα αποφάσισαν να κάνουμε αυτή την συμβολική διαμαρτυρία, που βέβαια δεν είναι κανενός είδους διαμαρτυρία έναντι των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που όλοι νιώθουμε περήφανοι όταν είναι στην παραμεθόριο. Τα πλοία του Π.Ν και της χώρας είναι για να φυλάνε τα σύνορα της πατρίδας. Ζούμε κάτω από πολικές θερμοκρασίες. Καμία υπόσχεση η οποία είχε δοθεί από το καλοκαίρι δεν έχει τηρηθεί. Το γιατί έχει ανατραπεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός, όπως είχε εκπονηθεί, δεν το γνωρίζουμε. Λόγια απλά και σταράτα. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι γνώστης ούτε των εξελίξεων, ούτε των προγραμματισμών.
00DiamartyriaMalagari03
Υπάρχει απόφαση που βγήκε χθες, η μεγάλη της αξία είναι ότι είναι ομόφωνη στον ανθρωπισμό που όσο και να μας πολεμάνε οι καταστάσεις την σημαία δεν θα την κατεβάσουμε. Εκεί πάνω υπάρχουν άνθρωποι που είτε το θέλησαν, είτε δεν το θέλησαν ζουν σε πολικές θερμοκρασίες μέσα στις σκηνές. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που σίγουρα δεν το θέλησαν και έχουν δει την ιδιαίτερη πατρίδα τους εδώ και μερικά χρόνια να μεταβάλλεται σε αποθήκη ψυχών της Ευρώπης.
Διαδηλώνουμε για άλλη μια φορά, ότι η Σάμος τους ανθρωπισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της νομιμότητας, είναι εδώ και είναι παρούσα. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να ζει η κοινωνία και τα παιδιά μας, το παρόν που βιώνουμε σήμερα, χωρίς να στρεφόμαστε σε αυτούς εκεί πάνω. Στρεφόμαστε ενάντια στην Ευρώπη της απαξίωσης και της έλλειψης αλληλεγγύης. Στρεφόμαστε ενάντια σε όσους κρατικούς πολιτικούς φορείς επιφυλάσσουν για τα νησιά μας το παρόν και το μέλλον που όλοι βλέπουμε.
Οφείλουμε με την Ελληνική κυβέρνηση να μιλάμε, να συνδιαλεγόμαστε, να συζητάμε αλλά και να διεκδικούμε. Μέχρι τώρα η εμπιστοσύνη που δείξαμε δυστυχώς δεν είναι αμοιβαία. Ό,τι και να έχει εκπονηθεί, όποια δέσμευση και να έχει δοθεί δεν έχει τηρηθεί. Το γιατί δεν τηρήθηκε, δεν είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ψεύτες, δεν το δέχομαι αυτό για καμία Ελληνική κυβέρνηση. Εδώ και ένα μήνα περίπου, ως Δήμος, ως αυτοδιοίκηση δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Οφείλουν τους ακρίτες να τους έχουν ενημερωμένους και να τους σέβονται. Εσείς θα φυλάξετε τα σύνορα σε κρίσιμες εθνικές στιγμές.
00DiamartyriaMalagari04
Ζητάμε λοιπόν άμεση και μαζική αποσυμφόρηση ΤΩΡΑ, του νησιού και των νησιών μας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες που να τις πουν εκεί που πλέον τις ακούνε. Εμείς θέλουμε εδώ και τώρα μαζικό απεγκλωβισμό, να ξεκινήσει τώρα. Γιατί τα αρματαγωγά που βρίσκονται εδώ και τα πλήρωσε ο λαός να μην γεμίσουν με 1.000 άτομα και να πάνε σε λιμάνι της ενδοχώρας, να προστατευτούν και από τις πολικές θερμοκρασίες και να ακολουθήσουν επιβατηγά σε όλα τα νησιά και να πάρουν τον υπόλοιπο πληθυσμό. Υπάρχει άλλη λύση; Βλέπουμε άλλη λύση; Δε νομίζω».
Αύριο με αίτημα του Δήμου Σάμου με την στήριξη του δήμου Μυτιλήνης και Δήμου Χίου θα μεταβούν στην ΚΕΔΕ. 
samostoday
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό στη Σάμο"

ΕΕ προς Ερντογάν: Απορρίπτουμε κάθε εξωτερική παρέμβαση στη Λιβύη

Την άμεση παύση κάθε προσπάθειας τρίτης δύναμης να επέμβει στα εσωτερικά της Λιβύης ζήτησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέφ Μπορέλ. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση του με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας επανέλαβε ότι η Λιβύη αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αποκλιμάκωση όταν τρίτες χώρες προσπαθούν να εμπλακούν στρατιωτικά στη χώρα.

Ο κ. Μπορέλ αναφέρθηκε εκ νέου στην έκτακτη συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα συνέλθει στην ερχόμενη Παρασκευή, ενώ δήλωσε ότι αύριο θα συναντηθούν στο Κάιρο της Αιγύπτου υπουργοί Εξωτερικών από πολλές χώρες της ΕΕ για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Λιβύη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση που θα λάβει χώρα στην Αίγυπτο και στην οποία αναφέρθηκε ο «υπουργός Εξωτερικών» της ΕΕ, θα συμμετέχουν οι YΠΕΞ της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Λίγο νωρίτερα, αποχωρώντας από τη συνάντηση με τους ομολόγους από τη Γερμανία, τη Γαλλία και το ΗΒ, ο Ιταλός ΥΠΕξ Λουίτζι ντι Μάιο, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν χώρες που προσπαθούν να επέμβουν στη Λιβύη», ενώ τόνισε ότι η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εξελίξεις στη Λιβύη προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα των κρατών - μελών της ΕΕ. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αργότερα απόψε για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ προς Ερντογάν: Απορρίπτουμε κάθε εξωτερική παρέμβαση στη Λιβύη"

Βενεζουέλα: Μπήκε στην Εθνοσυνέλευση και ορκίστηκε πρόεδρος ο Γκουαϊδό

Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας –και αναγνωρισμένος πρόεδρος της χώρας από περίπου 50 χώρες– κατάφερε σήμερα να ορκιστεί πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, προηγουμένως ο Γκουαϊδό εμποδίστηκε για άλλη μια φορά από τις δυνάμεις ασφαλείας να μπει στο κτίριο.

Την ώρα που οι άνδρες της Εθνοφρουράς τον παρεμπόδιζαν, μέσα στο ημικύκλιο ένας άλλος βουλευτής της αντιπολίτευσης και πολιτικός αντίπαλός του, ο Λουίς Παρά, προήδρευε της συνεδρίασης.

Ο Παρά, ο οποίος διεκδικεί επίσης τη θέση του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, αποχώρησε όταν ο Χουάν Γκουαϊδό και οι υποστηρικτές του μπήκαν μέσα, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

«Είμαστε εδώ!» φώναξε ο Γκουαϊδό απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης και όλοι μαζί έψαλλαν τον εθνικό ύμνο της Βενεζουέλας Gloria al bravo pueblo («Δόξα στον θαρραλέο λαό»).

Με υψωμένο το δεξί χέρι, ο Γκουαϊδό στη συνέχεια ορκίστηκε πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, ένα αξίωμα που κατέχει εδώ και έναν χρόνο. Ο Παρά είχε ορκιστεί την Κυριακή, αφού αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος του κοινοβουλίου με τη στήριξη της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

Τη στιγμή που ο Γκουαϊδό ανέβαινε στο έδρανό του, στο κτίριο κόπηκε το ρεύμα και οι βουλευτές έβγαλαν τα κινητά τηλέφωνά τους για να φωτίσουν τον χώρο. Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνό φαινόμενο στη Βενεζουέλα. Στο κτίριο του κοινοβουλίου σημειώνονται συνήθως κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενεζουέλα: Μπήκε στην Εθνοσυνέλευση και ορκίστηκε πρόεδρος ο Γκουαϊδό"

DW:Γερμανία: Υποχρεωτικές οι αποδείξεις, αλλά χωρίς πρόστιμα

Από 1ης Ιανουαρίου οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις: Ένα νέο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής. Πως αντιμετωπίζουν όμως την υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων καταστηματάρχες και καταναλωτές;
Οι αποδείξεις στοιβάζονται δίπλα στην ταμειακή μηχανή του φούρνου Möbius στην Δρέσδη. Σχεδόν κανένας πελάτης δεν θέλει να πάρει μαζί του το απόκομμα πληρωμής για τα ψωμιά, τα κέικ και τα γλυκά που αγόρασε. Ο πωλητής Κλάους Μπάρχε, φανερά ενοχλημένος από την κατάσταση και την «άσκοπη χρήση χαρτιού», συλλέγει τις αποδείξεις σε ένα διαφανές κουτί. Όταν ένα ρολό χαρτιού στην ταμειακή μηχανή στο παρελθόν έφτανε για τρεις έως και πέντε εργάσιμες ημέρες, τώρα καταναλώνεται τουλάχιστον ένα ημερησίως. «Ενοχλεί κι εμάς, αλλά ενοχλεί και τους πελάτες», λέει ο Μπάρχε. Από την 1η Ιανουαρίου, οι έμποροι λιανικής πώλησης πρέπει να δίνουν στους πελάτες τους απόδειξη – πρόκειται για ένα νέο μέτρο στη Γερμανία κατά της φορολογικής απάτης. Μερικοί δείχνουν κατανόηση, αλλά η απογοήτευση είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί αναφορικά με το νέο μέτρο.
«Άσκοπη χρήση χαρτιού» οι αποδείξεις για τον Κλάους Μπάρχε
«Άσκοπη χρήση χαρτιού» οι αποδείξεις για τον Κλάους Μπάρχε
«Νομίζω ότι πρόκειται για ένα εντελώς χαζό μέτρο», λέει μια νέα γυναίκα που περιμένει στην ουρά για το ταμείο. «Δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθώ για το ψωμί μου ούτως ή άλλως, ούτε να το επιστρέψω», πράγμα που στη Γερμανία είναι εφικτό μόνο με την προσκόμιση της απόδειξης αγοράς.
Ο ιδιοκτήτης του Schawarma City, ενός σνακ μπαρ με κεμπάπ στο κέντρο του Ντίσελντορφ, παρατηρεί πως «οι μόνοι που παίρνουν μαζί τους τις αποδείξεις είναι Γερμανοί», ενώ «οι Άραβες ποτέ». Στα γειτονικά καταστήματα υπάρχουν ήδη έντονες αντιδράσεις για την υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων: «χαζομάρες» και «σπατάλη χαρτιού» τις χαρακτηρίζουν αρκετοί.
Βέβαια οι φορολογούμενοι μάλλον θα έπρεπε να χαίρονται: Η υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων είναι ένα από τα πολλά μέτρα που εγκρίθηκαν το 2016. Με αυτά ο νομοθέτης επιδιώκει να σταματήσει τη φοροδιαφυγή, καθώς τα ποσά από τις συνολικές εισπράξεις του καταστήματος και οι αποδείξεις ενδεχομένως να συγκριθούν. Η απάτη με «πειραγμένες» ταμειακές οδηγεί σε φορολογικές απώλειες που ξεπερνούν τα δεκάδες δισεκατομμύρια κάθε χρόνο, τονίζει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός Λόταρ Μπίντινγκ. Για εκείνους που δεν διαθέτουν ακόμη κατάλληλη ταμειακή μηχανή, προβλέπεται παρόλα αυτά μια μεταβατική φάση μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Οι κάδοι απορριμμάτων γεμίζουν με αποδείξεις
Σχεδόν κανένας πελάτης δεν θέλει να πάρει την απόδειξη μαζί του...
Σχεδόν κανένας πελάτης δεν θέλει να πάρει την απόδειξη μαζί του...
Η Κλαούντια Ραϊχενμπέχερ, ιδιοκτήτρια κρεοπωλείου στη Δρέσδη δεν μπορεί να καταλάβει την όλη αναστάτωση. «Διαθέτουμε μια ηλεκτρονική ταμειακή μηχανή και εκτυπώνουμε την απόδειξη ούτως ή άλλως», σημειώνει. Ωστόσο, σχεδόν κανένας πελάτης δεν θέλει να την πάρει μαζί του. «Ακόμη και σε ένα φαρμακείο στο Ντίσελντορφ, τα δοχεία απορριμμάτων είναι γεμάτα λευκά χαρτιά, όπως και σε πολλά άλλα μέρη της Γερμανίας, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν τελευταία στα κοινωνικά δίκτυα.
Η υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων είναι αμφιλεγόμενη - για λόγους κόστους, λόγω της αύξησης της γραφειοκρατίας και της αυξημένης ποσότητας απορριμμάτων. Ο υπ. Οικονομίας Πέτερ Άλτμάιερ (CDU) ήθελε να εισαγάγει και κάποιες εξαιρέσεις λίγο πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος, ενώ οι Φιλελεύθεροι ζήτησαν από τη γερμανική Βουλή να αλλάξει τον νόμο και να «τελειώνει με αυτές τις ανοησίες το συντομότερο», όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Κρίστιαν Ντιρ.
Υποχρεωτική η έκδοση αποδείξεων, χωρίς να προβλέπεται όμως πρόστιμο
...με αποτέλεσμα να γεμίζουν άσκοπα τους κάδους απορριμμάτων
...με αποτέλεσμα να γεμίζουν άσκοπα τους κάδους απορριμμάτων
Σε μια μεσαιωνική χριστουγεννιάτικη αγορά στη Δρέσδη, η οποία παραμένει και κατά τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου ανοιχτή, η έκδοση αποδείξεων δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής. Ο διευθύνων σύμβουλος Χένρι Μπίμποου τονίζει ότι δεν έχει τίποτε εναντίον της νέας νομοθεσίας. Παρόλα αυτά πρόκειται, όπως σημειώνει, για ένα δύσκολο εγχείρημα, ιδιαίτερα σε μία αγορά με μεσαιωνικό χαρακτήρα, να καταφέρουν να κρύψουν τις μοντέρνες ταμειακές μηχανές, ώστε να διατηρήσουν το χαρακτήρα της αγοράς. Ένας από τους εμπόρους της χριστουγεννιάτικης αγοράς, θεωρεί ότι η έκδοση αποδείξεων υπό αυτές τις συνθήκες είναι «αδύνατη». Έως 18.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν φέτος την αγορά. «Είναι αδύνατο να εκδίδουμε από μία απόδειξη για κάθε ένα ποτήρι ζεστό κρασί που παραγγέλνει ο κόσμος. Χρειαζόμαστε ειδική άδεια», τονίζει.
Είτε με άδεια είτε χωρίς, οι πωλητές που δεν εκδίδουν αποδείξεις μάλλον δεν θα αποκαλυφθούν και τόσο γρήγορα. «Δεν υπάρχει πλάνο για τους εργαζόμενους της εφορείας να βγαίνουν έξω με σκοπό να ελέγχουν τους πωλητές», δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της γερμανικής φορολογικής ένωσης Τόμας Αϊγκενχάλερ. Επιπλέον, για τους παραβάτες δεν προβλέπονται πρόστιμα. Έτσι ποιό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί εάν κάποιος δεν εκδίδει αποδείξεις; Ότι οι εκτιμήσεις της φορολογικής υπηρεσίας αναφορικά με τις πωλήσεις θα είναι μερικά ευρώ παραπάνω - και οι φορολογικές δηλώσεις θα εξετάζονται στην περίπτωση αυτή λίγο πιο προσεχτικά.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Γερμανία: Υποχρεωτικές οι αποδείξεις, αλλά χωρίς πρόστιμα"

Μητσοτάκης: Κλείνει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα

Το κλείσιμο του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ουάσινγκτον, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τη διευθύντρια του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Η κίνηση αυτή θα σηματοδοτήσει «τη νέα εποχή που έρχεται στην Ελλάδα, μετά και την οριστική έξοδο από την κρίση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με το Δ.Ν.Τ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το κλείσιμο του Γραφείου του Ταμείου στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε μετά τη συνάντηση:

«Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και εύχομαι κάθε καλή τύχη στις προσπάθειές σας. Τους τελευταίους έξι μήνες -μάλιστα σήμερα συμπληρώνονται έξι μήνες από την εκλογή μας στις 7 Ιουλίου 2019- έχουμε μπει σε μια εποχή ανάπτυξης και αποτελεσματικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Δεν ήταν πάντοτε εύκολη η σχέση με το Ταμείο αλλά νομίζω συμφωνούμε σε ορισμένα σημαντικά θέματα, όπως η ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων το 2021, και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι για τις δημόσιες τοποθετήσεις και την υποστήριξή σας σε αυτή τη διαδικασία.

Πιστεύω έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να γίνει αυτή η συζήτηση με τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη. Είμαστε μία αξιόπιστη κυβέρνηση, υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις, βρισκόμαστε σ’ ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, το κόστος δανεισμού μας είναι χαμηλότερο από της Ιταλίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιοριζόμαστε από αυτά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Προσβλέπουμε, λοιπόν, σε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στη σχέση μας, μία σχέση θετικής συνεργασίας. Επίσης χαιρετίζω την κοινή απόφασή μας να κλείσουμε το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα τους επόμενους μήνες και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, αλλά ως χώρα που έχει εξέλθει από αυτό το αυστηρό πλαίσιο επιτήρησης από το ΔΝΤ».

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών και του ΟΔΔΗΧ προβλέπει την αποπληρωμή, εντός του 2020, ενός ακόμη τμήματος του υπολοίπου του δανείου του Δ.Ν.Τ.

Η συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη και Γκεοργκίεβα έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Στέλιος Πέτσας, Άλεξ Πατέλης (οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού) και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Κλείνει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα"

ΟΤΕ: Απαντά με μηνύσεις στους αποκλεισμούς κτιρίων και εργαζομένων από την εργασία τους

Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρά ο ΟΤΕ «για να αντιμετωπίσει το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου.

Παράλληλα, δηλώνει πως η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ, το νέο προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε απεργία «πρωτοφανούς διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω εορταστικής περιόδου, προκειμένου να πιέσει καταστάσεις και να επιβάλλει όρους που θα φέρουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω, σε ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει αφήσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν».

Από τις 21/12/19, που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, συνεχίζει η διοίκηση του ΟΤΕ, οι συνδικαλιστές προσπαθούν να επιβάλλουν με εκβιαστικό τρόπο την απεργία στους εργαζομένους κι έτσι παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού κτιρίων και καταστημάτων της εταιρείας και παρεμπόδισης εργαζομένων να εισέλθουν στους χώρους για να εργαστούν. Αν και έγιναν επανειλημμένα συστάσεις, τόσο από την εταιρεία όσο και από την αστυνομία, για συμμόρφωση, το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η εταιρεία δηλώνει ότι:

* Όπως σέβεται το δικαίωμα στην απεργία, θα διαφυλάξει το δικαίωμα των εργαζομένων που επιθυμούν να εργαστούν, έχοντας ήδη καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

* Η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.

* Η τακτική αυτή αναγκάζει, όσους εργαζόμενους επιθυμούν να εργαστούν, να υποστούν οικονομική ζημία και τους στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας επιλογής.

* Η παρεμπόδιση των εργαζομένων που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα να εργαστούν είναι αντιδημοκρατική και υποβαθμίζει τον ΟΤΕ και την χώρα μας.

ΟΜΕ-ΟΤΕ: «Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας»

Ωστόσο, νωρίτερα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, δήλωσε πως «η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική μας δικαίωση» επισημαίνοντας πως «σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι απέκρουσαν τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της διοίκησης και με αξιοπρέπεια έστειλαν το μήνυμα πως στον ΟΤΕ δεν είναι δουλοπάροικοι».

Τέλος, η ΟΜΕ ΟΤΕ δηλώνει πως θα συνεχίσει και αύριο έξω από τα κτίρια να ενημερώνει την κοινωνία για το δίκαιο των αιτημάτων της.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΤΕ: Απαντά με μηνύσεις στους αποκλεισμούς κτιρίων και εργαζομένων από την εργασία τους"

Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 08 Ιανουαρίου – Δείτε σε ποιες περιοχές

Η κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες ώρες τη χώρα έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις. Την ίδια στιγμή, και λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα και με ανακοινώσεις Δήμων, αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, κάποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Οι αρχές μέχρι και την εξασθένηση των ακραίων καιρικών φαινομένων ζητούν από τους πολίτες, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Λιμενικό κ.λπ. Επίσης να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες με τα οχήματά τους, ιδιαίτερα σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς και να αποφεύγουν τη διέλευση από χείμαρρους πεζή ή με οχήματα ακόμη και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση της βροχόπτωσης. Δείτε σε ποιες περιοχές θα μείνουν τα σχολεία κλειστά.
Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία από αύριο Τετάρτη 08 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου τα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, λόγω προβλημάτων που έχουν καταγραφεί σε σχολικές υποδομές αλλά και λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στον Δήμο.
Δήμος Μυλοποτάμου: Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπεύθυνου Παιδείας Δήμου Μυλοποτάμου Μανούσου Κλάδου μετά την απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου αποφασίστηκε ότι: «τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 λόγω ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων».
Δήμος Ανωγείων: Κλειστός θα είναι αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, και ο παιδικός σταθμός του Δήμου θα είναι κλειστός ενώ ανάλογα με τη πορεία των φαινομένων θα ληφθεί ανάλογη απόφαση τις επόμενες ώρες και για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Θήβα: Κλειστά θα παραμείνουν ορισμένα σχολεία στη Θήβα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, λόγω της χιονόστρωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Γιώργου Αναστασίου, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
των Δημοτικών Ενοτήτων Πλαταιών και Βαγίων του Δήμου Θηβαίων θα παραμείνουν κλειστά
των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας και Θίσβης θα λειτουργήσουν από ώρα 09.00.
Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) του Δ.Ο.Θ. θα λειτουργήσουν κανονικά.
Βίλια
Με απόφαση της δημοτικής Αρχής τα σχολεία στις περιοχές Βιλίων και Ερυθρών θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.
Μυτιλήνη
Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία των χωριών στον χιονισμένο ορεινό όγκο του Ολύμπου της Λέσβου θα παραμείνουν κλειστά. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης δεν θα λειτουργήσουν τα παρακάτω σχολεία: Το νηπιαγωγείο Αγιάσου, το δημοτικό Αγιάσου, το γυμνάσιο Αγιάσου, το λύκειο Αγιάσου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου.
Φλώρινα
Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία (1) ώρα αργότερα την Τετάρτη 8, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα όρια όλου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα παραμείνουν κλειστά αύριο 8 Ιανουαρίου 2020.
Γρεβενά
Στον Δήμο Γρεβενών, με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 9.00 π.μ.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καλό είναι να αναζητήσετε σχετική ενημέρωση από τις κατά τόπους Περιφέρειες και Δήμους, στις επίσημες ιστοσελίδες τους ή στις επίσημες σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 08 Ιανουαρίου – Δείτε σε ποιες περιοχές"

Στη Νεάπολη Βοιών ρυμουλκείται στο φορτηγό πλοίο AEOLOS

Με δεύτερο ρυμουλκό που απέπλευσε το πρωί της Δευτέρας από τον Πειραιά ρυμουλκείται στη Νεάπολη Βοιών το φορτηγό πλοίο «ΑEOLOS» που έπλεε από χθες ακυβέρνητο στο Μυρτώο πέλαγος μετά από βλάβη στο πηδάλιο.

Στην περιοχή βρισκόταν ήδη ένα ρυμουλκό το οποίο κατάφερε να προσεγγίσει το φορτηγό πλοίο σημαίας Marshall Islands και ελληνικών συμφερόντων λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας και τελικά να προσδεθεί επάνω του.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας, το Ενικαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πλοίαρχο του ακυβέρνητου πλοίου και καταγράφει όλα τα δεδομένα.

Το πλοίο «AEOLOS» είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Νεάπολη Βοιών ρυμουλκείται στο φορτηγό πλοίο AEOLOS"

Τι θα ισχύσει με τις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας

Πριν από λίγο καιρό, ακουγόταν πολύ ηχηρά πως θα υπάρξουν αξιοσημείωτες μειώσεις στις χρεώσεις data από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Τώρα, όμως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εν λόγω μειώσεις δεν αφορούσαν ούτε έναν στους δέκα πελάτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία», βιαστήκαμε να χαρούμε για τις μειώσεις στα data, καθώς όπως αποδεικνύεται αφορούν τελικά μόνον όσους πελάτες κινητής έχουν ξεχωριστά πακέτα δεδομένων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για περίπου 463.000 συνδέσεις-πακέτα που είναι αποκλειστικά για πρόσβαση στο διαδίκτυο και όχι για 11.800.000 συνδέσεις που συνδυάζουν τηλεφωνία και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συνεπώς εκτός των όποιων μειώσεων μένει η πλειοψηφία των καταναλωτών που έχουν συμβόλαια ή καρτοκινητό που περιλαμβάνει τόσο φωνητικές κλήσεις όσο και πρόσβαση στο ίντερνετ.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία την Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στην χώρα μας το κόστος των data είναι κοντά στο μέσο όρο του ΟΟΣΑ αλλά είναι δεκαπλάσιο από πολλές χώρες όπου λειτουργούν τέσσερις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και όχι τρεις όπως στη χώρα μας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί -όπως επισημαίνεται και στο δημοσίευμα- ότι οι εταιρείες επαγγέλλονται μειώσεις και στις τιμές για μεταφορά δεδομένων και στα υπόλοιπα συμβόλαια χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν τον χρόνο που θα υλοποιηθεί η συγκεκριμένη υπόσχεση.

Ειδικές προσφορές μόνο τις γιορτές

Μάλιστα, για να αποφύγουν τις αρνητικές εντυπώσεις και μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, οι εταιρείες τις μέρες των γιορτών προχώρησαν σε ειδικές προσφορές, με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή χαμηλότερες τιμές.

Βεβαίως οι καταναλωτές ακόμη δεν μπορούν να γνωρίζουν πόσο πραγματικά πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας αλλά και ποια είναι η σύγκριση του αντίστοιχου κόστους με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που είναι απαλλαγμένοι από τη βαρύτατη φορολογία που υπάρχει στην Ελλάδα.

Βεβαίως η χρέωση ποικίλει αν ο πελάτης είναι ιδιώτης ή επαγγελματίας, αν έχει συμβόλαιο ή είναι πελάτης καρτοκινητής. Το ίδιο διάστημα η μεγαλύτερη κίνηση data πραγματοποιήθηκε από τους πελάτες της καρτοκινητής (7,5 εκ. ενεργές συνδέσεις στο τέλος Ιουνίου) με μέσο έσοδο για τις εταιρείες 1,08 ευρώ ανά GB.

Η τελευταία έκθεση της ΕΕΤΤ δείχνει πως το πρώτο εξάμηνο του 2019 το μέσο έσοδο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα ανά GB ήταν 2,21 ευρώ δηλαδή πολύ κοντά στον μέσο όρο του ΟΟΣΑ αλλά δέκα φορές μεγαλύτερο από τα 0,2 του ευρώ ανά GB σε σύγκριση με τις αγορές της Ευρώπης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι θα ισχύσει με τις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας"

Σκύλος επιτέθηκε σε 11χρονο στο Λευκώνα Σερρών. Πολίτες έβγαλαν το πόδι του από τα δόντια του Σκύλου (Φωτογραφίες)

Eπίθεση δεσποζόμενου ζώου δέχθηκε 11χρονος μαθητής Δημοτικού σχολείου στο τοπικό διαμέρισμα του Λευκώνα. Η επίθεση σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής όταν το παιδί περνούσε έξω από το σπίτι της ιδιοκτήτριας του σκύλου, η οποία άνοιξε την πόρτα να χαιρετήσει κάποιο γνωστό της με αποτέλεσμα το σκυλί να ορμήσει πάνω στο παιδί.
Ο σκύλος δάγκωσε το παιδί στα πόδια προκαλώντας του εκτεταμένα τραύματα . Ο μικρός τρομαγμένος πήγε κατευθείαν στην μητέρα του η οποία και τον οδήγησε στο νοσοκομείο ώστε οι γιατροί να περιποιηθούν τα τραύματα του.
Ο ίδιος μιλώντας στην Κάμερα του Δικτύου τηλεόραση, περιγράφει τον τρόμο που έζησε στα δόντια του σκύλου, ομολογώντας πως ευτυχώς, κάποιο πολίτες τον βοήθησαν, και κατάφεραν να βγάλουν το πόδι του από τα κοφτερά δόντια του Σκύλου.
diktyotv
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκύλος επιτέθηκε σε 11χρονο στο Λευκώνα Σερρών. Πολίτες έβγαλαν το πόδι του από τα δόντια του Σκύλου (Φωτογραφίες)"

Μεγάλη κομπίνα με εικονικές ασφαλίσεις – Πάνω από 15,5 εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε εικονικές ασφαλίσεις εργαζομένων, με σκοπό την αποφυγή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ζημία του ελληνικού Δημοσίου από τη δράση της σπείρας υπολογίζεται σε περισσότερα από 15,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σχηματίστηκε σε βάρος έξι τόμων δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας διέπρατταν απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, μέσω της σύστασης εικονικών εταιρειών ή την εκμετάλλευση ήδη υπαρχουσών και την εικονική ασφάλιση εργαζομένων, με σκοπό την αποφυγή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών.

Μάλιστα, για χρονικό διάστημα 14 ετών και ειδικότερα από το 2001 έως το 2015, το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, που διατηρούσε εταιρεία, προέβαινε με τα υπόλοιπα μέλη σε εικονικές προσλήψεις και ασφαλίσεις του προσωπικού της εταιρείας, σε δέκα άλλες εταιρείες «αχυρανθρώπων», έτσι ώστε να καθίσταται ανέφικτη η είσπραξη των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το σύνολο των οφειλών των προαναφερομένων εταιρειών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανέρχεται στο ποσό των 11.117.411,86 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην ζημία του Οργανισμού και στο παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι. Παράλληλα, οι εικονικές εταιρείες έχουν συνολικές οφειλές προς τις ΔΟΥ ύψους 4.572.733,37 ευρώ, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί και υπολογιστεί τυχόν νόμιμοι φόροι (ΦΜΥ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος κ.λ.π).

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη κομπίνα με εικονικές ασφαλίσεις – Πάνω από 15,5 εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο"

Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές έχει δοθεί παράταση

Νέες παρατάσεις προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για συγκεκριμένες περιοχές από το Κτηματολόγιο.

Ειδικότερα,

Μέχρι 22 Ιανουαρίου 2020

Παρατείνεται, μέχρι 22 Ιανουαρίου 2020, μετά από απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας.

Μέχρι 31 Ιανουαρίου 2020

Παρατείνεται, μέχρι 31 Ιανουαρίου 2020, μετά από απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής Αττικής και Νήσων.

Μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2020

Παρατείνεται, μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2020, μετά από απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές έχει δοθεί παράταση"

Άκρως επικίνδυνο για την υγεία το τζάκι

Κώδωνα κινδύνου κρούει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:
1) Προς τους Συμπολίτες μας στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας:

Καθώς διανύουμε περίοδο με αρκετό κρύο, πολλοί από εσάς χρησιμοποιείτε το τζάκι για να ζεσταθείτε, είτε γιατί θέλετε να απολαύσετε μία αίσθηση θαλπωρής (να δώσετε μία νότα γραφικότητας στη ζωή σας), είτε γιατί σας είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα επιλογή θέρμανσης.

Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει!
Η καύση ξύλου εκλύει στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον (στον αέρα) μεγάλες ποσότητες πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (PAHs), βενζολίου, διοξινών και αιωρούμενων σωματιδίων και μάλιστα των πιο μικρών, των γνωστών ως PM 2,5μm, τα οποία διεισδύουν και εγκαθίστανται πολύ βαθιά στις κυψελίδες του πνεύμονα και, από εκεί, περνούν στην κυκλοφορία του αίματος και φτάνουν σε διάφορα όργανα του σώματος. Η ρύπανση αφορά τόσο στον αέρα του σπιτιού που έχει αναμμένο το τζάκι, όσο και στα γειτονικά σπίτια, αλλά και τον αέρα στους δρόμους που κινούμαστε.

Το πρόβλημα με την ατμοσφαιρική μόλυνση απασχολεί πολλές υγειονομικές υπηρεσίες στον κόσμο και τους μεγάλους διακρατικούς οργανισμούς, γιατί είναι μείζον πρόβλημα υγείας, προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως. Η μεγάλη πυκνότητα αιωρούμενων σωματιδίων στον αέρα, σύμφωνα με όλες τις μελέτες και τις διαπιστώσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, προκαλεί πολλαπλασιασμό της συχνότητας εμφάνισης καρκίνου (σ’ όσους είναι εκτεθειμένοι σ΄ αυτά), αλλά και πληθώρα άλλων ασθενειών.

Αποτελεί, δε, επιπλέον αιτία ατμοσφαιρικής ρύπανσης, πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτήν που προκαλούν τα καυσαέρια των αυτοκινήτων. Ανεξάρτητα με το τι είδους τζάκι χρησιμοποιείτε, βλάπτετε το ίδιο τη δική σας υγεία και εκείνη των συμπολιτών σας.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στις πόλεις χωρίς καλό εξαερισμό, όπως είναι η Αθήνα, η κατάσταση με την ατμοσφαιρική ρύπανση το χειμώνα, ιδίως τις ημέρες που δεν έχει έντονους ανέμους, είναι απαράδεκτα ανθυγιεινή. Δεν χρειάζεται να έχετε ειδικούς μετρητές για να καταλάβατε την αυξημένη πυκνότητα των αιωρούμενων σωματιδίων και των τοξινών που εισπνέετε, αρκεί η μυρωδιά του καμένου ξύλου. Όταν το μυρίζετε, εισπνέετε εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες τοξινών και αιωρούμενων σωματιδίων. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμιά γραφικότητα σ΄ αυτή την αίσθηση, απλά πρέπει να την εκλάβετε ως αυτό που πραγματικά είναι: ένας παράγοντας που σας θέτει σε κίνδυνο να εμφανίσετε καρκίνο και άλλες ασθένειες.

Αγαπητοί συμπολίτες, σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα τζάκια σας, για το δικό σας και για το καλό των άλλων. Για την προστασία της υγείας σας, την προστασία των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού (π.χ. καρκινοπαθείς, άνθρωποι με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, έγκυες, βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένοι), αλλά και όλων των συμπολιτών σας.

Όσο για την οικονομία, είναι γνωστό ότι, αφενός συχνά με το τζάκι δεν επιτυγχάνεται η θέρμανση του σπιτιού σας (σε σχέση με το καλοριφέρ), η αγορά των ξύλων δεν είναι τόσο πολύ φτηνή, αλλά και τα έξοδα από την επιδείνωση της υγείας σας, θα υπερκεράσουν κάποια στιγμή κατά πολύ τη γλισχρή οικονομία που επιτυγχάνετε από την καύση ξύλων.

Ας μην αφήσουμε την οικονομική κρίση και τις λανθασμένες εντυπώσεις να μας βλάπτουν.
Ας μη γίνεται εσείς αιτία κακού για τον εαυτό σας και για τους άλλους.

2. Προς την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των πολιτών στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Το κράτος υπάρχει για να προάγει την ευημερία των πολιτών του. Η προστασία της υγείας αποτελεί πρωτεύον καθήκον του. Εσείς, ως δημοκρατικά εκλεγμένοι, οφείλετε άμεσα να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να σταματήσει η αλόγιστη ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα από την καύση τζακιών στις πόλεις του κέντρου ή της περιφέρειας.

Επειδή, δε, σε εσάς έχει εκχωρηθεί το δικαίωμα να λαμβάνετε «καταναγκαστικά μέτρα», αφού αρχικά ενημερώσετε τον πληθυσμό για τους κινδύνους της ρύπανσης από την καύση ξύλων, παρακαλείστε να προχωρήστε σε:

● νομοθετική απαγόρευση της καύσης ξύλων σε αστικά κέντρα και προνοήστε για τους ελέγχους και τις αναλογούσες ποινές στους παραβάτες.
● απαγόρευση, από την πολεοδομία, έγκρισης για ανέγερση κατοικιών στο ευρύτερο λεκανοπέδιο της Αττικής (και σε άλλες πόλεις) όταν σ’ αυτά προβλέπεται η κατασκευή τζακιών.
● παροχή κατάλληλων οικονομικών κινήτρων, ώστε να μπορούν τα νοικοκυριά να απαλλαγούν από τα τζάκια και να κάνουν χρήση φυσικού αερίου ή καλής
ποιότητας πετρελαίου ή ηλεκτρικών συσκευών. Η επένδυση σε μία τέτοια πρακτική αποτελεί ένα επίδομα υγείας που το χρωστάτε στους κατοίκους των πόλεων και που οφείλετε εκ της θέσης και αποστολής σας να εκπληρώσετε.

Και σε οικονομικούς όρους είναι μία επένδυση σήμερα, που θα αποφέρει άμεσα και απώτερα ευνοϊκά αποτελέσματα στην εθνική οικονομία. Τέλος, επί της ουσίας, να τονιστεί ότι, αν κάποιος θέλει να καίει ξύλα στο τζάκι του, δεν είναι δικαίωμά του να το κάνει, γιατί με την πράξη του αυτή, όπως έχουν δείξει οι μελέτες, θέτει σε κίνδυνο και όσους κατοικούν σε γειτονικά σπίτια και ακόμα μακρύτερα.

Αν η απαγόρευση του καπνίσματος ορθώς προωθήθηκε για να προστατεύσει τους πολίτες από το παθητικό κάπνισμα, γεννάται η απορία – που θα μετατραπεί σε αγανάκτηση- πως η Πολιτεία αδιαφορεί γι’ αυτήν την μεγαλύτερη σε ένταση και έκταση παθητική έκθεση τόσων πολλών πολιτών στους ρύπους από την καύση ξύλων.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άκρως επικίνδυνο για την υγεία το τζάκι"

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Βίλια, Κρήτη και Μυτιλήνη λόγω κακοκαιρίας

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, με απόφαση του δημάρχου Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου, λόγω του ψύχους που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται από χθες.

Ο «Ηφαιστίωνας» έχει δημιουργήσει προβλήματα στο νομό Ρεθύμνου όχι όμως σε έκταση που να έχει δημιουργήσει δυσπραγία στην καθημερινότητα των Ρεθυμνιωτών. Τόσο η Πυροσβεστική όσο και η ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση με αποτέλεσμα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) -στο τμήμα του νομού Ρεθύμνης- να μην υπάρχουν προβλήματα κυκλοφορίας. Το σημείο όπου χρειάζεται προσοχή -και όπου την κυκλοφορία ρυθμίζει η τροχαία ΒΟΑΚ- βρίσκεται στη γέφυρα του Πετρά όπου το ύψος των κυμάτων και η ορμή τους μετέφεραν στο οδόστρωμα πέτρες από το τοιχίο το οποίο υπέστη φθορές. Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή, χρειάζεται προσοχή ως προς την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα όρια του εμπορικού λιμένα, σημείο το οποίο ανά διαστήματα πλημμυρίζει από τα νερά της θάλασσας.

Οι αρχές μέχρι και την εξασθένηση των ακραίων καιρικών φαινομένων ζητούν από τους πολίτες, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Λιμενικό κ.λπ. Επίσης να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες με τα οχήματά τους, ιδιαίτερα σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς και να αποφεύγουν τη διέλευση από χείμαρρους πεζή ή με οχήματα ακόμη και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση της βροχόπτωσης.

Στον Ψηλορείτη, παρότι το χιόνι έφτασε μέχρι και τα πεδινά του δήμου Ανωγείων, δεν έχει παρουσιασθεί κανένα πρόβλημα που να αφορά κυρίως το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας και τα σχολεία των χωριών στον χιονισμένο ορεινό όγκο του Ολύμπου της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης δεν θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο Αγιάσου, το δημοτικό Αγιάσου, το γυμνάσιο Αγιάσου, το λύκειο Αγιάσου, καθώς και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου.

Για τα Βίλια Αττικής, έπειτα από απόφαση της δημοτικής Αρχής τα σχολεία στις περιοχές Ιλίων και Ερυθρών θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Βίλια, Κρήτη και Μυτιλήνη λόγω κακοκαιρίας"

Σέρρες: Μυστηριώδης θάνατος κτηνοτρόφου σε πεδίο βολής

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ένας 50χρονος μέσα σε χώρο που αποτελεί πεδίο βολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Μελενικίτσι των Σερρών διερευνούν ο ιατροδικαστής αλλά και οι αστυνομικές και στρατιωτικές υπηρεσίες.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος βρέθηκε αιμόφυρτος, πεσμένος στο έδαφος κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα που διατηρούσε, από τον γιο του ο οποίος ανησύχησε επειδή είχε να δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Δευτέρας, όταν είχε πάει να ταΐσει τα ζώα του όπως κάθε μέρα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου όμως διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του 49χρονου άνδρα που εντοπίστηκε τραυματισμένος χθες το απόγευμα στο Μελενικίτσι Σερρών διερευνήθηκαν από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ο άτυχος άνδρας “έφερε θανατηφόρα τραύματα μετά από έκρηξη θραυσματοβόλου μέσου” ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης, που διενήργησε τη νεκροψία- νεκροτομή στη σορό του 49χρονου. «Διαπιστώθηκαν τραύματα στους πνεύμονες στο ήπαρ και στην αορτή» διευκρίνισε.

Τον 49χρονο αναζήτησε και βρήκε ο γιος του σε αγροτική περιοχή, δίπλα σε πεδίο βολής, σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας. Ο άντρας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

larissanet
Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Μυστηριώδης θάνατος κτηνοτρόφου σε πεδίο βολής"

Συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα προστασίας των αστέγων από τον Δ. Αθηναίων

Λόγω του συνεχιζόμενου κύματος κακοκαιρίας και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει  την διάθεση θερμαινόμενων χώρων για την προστασία των αστέγων  επί 24ωρης βάσης. Συγκεκριμένα, από τις 15.00 σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου και  ως τις 15.00 αύριο Τετάρτη 8  Ιανουαρίου οπότε και θα επανεκτιμηθούν οι καιρικές συνθήκες, διατίθενται οι εξής χώροι:
1. Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη 22 & Δύμης – Τηλ: 210 8223946)
2. Λέσχη Φιλίας Πανόρμου (Πανόρμου & Βαθέος 25 – Τηλ: 210 6459890)
3. Ο 1ος όροφος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν & Αλεξανδρείας 35 – Τηλ: 210 5152144 & 210 5143838)
Για τον ίδιο σκοπό, σε συνεννόηση – συνεργασία των Ιατρών του Κόσμου με τον Δήμο Αθηναίων, διατίθεται χώρος – υπνωτήριο επί της οδού Αλικαρνασσού 49 στην Ακαδημία Πλάτωνος με ωράριο λειτουργίας 19:00 – 08:00 και με τηλέφωνο επικοινωνίας 210 5246920.
Επίσης, συνεργεία καθώς και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), θα διανέμουν σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι, ζεστό τσάι, φαγητό, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης ενώ θα ενημερώνουν και για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων.
Σε επιφυλακή  βρίσκεται και η Δημοτική Αστυνομία  καθώς στελέχη της θα εποπτεύουν  τους θερμαινόμενους χώρους.
Σε 24ωρη βάση λειτουργεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ (210 5246515-16)  για να δέχεται αναφορές πολιτών σχετικά με αστέγους που χρειάζονται βοήθεια.
Για όλη την διάρκεια των 24ωρου οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται και στην γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, 1595 προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα προστασίας των αστέγων από τον Δ. Αθηναίων "

Το Βερολίνο αποσύρει στρατεύματα από το Ιράκ

Η Γερμανία μετακινεί μέρος του στρατιωτικού προσωπικού της από το Ιράκ σε γειτονικές χώρες εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια, ανακοίνωσε η κυβέρνηση μερικές ημέρες μετά τον φόνο ενός κορυφαίου ιρανού στρατιωτικού διοικητή με επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροπλάνου.

Στο μεταξύ η Σλοβακία ανακοίνωσε πως μετακίνησε προσωρινά από το Ιράκ τους επτά στρατιώτες της που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική αποστολή του ΝΑΤΟ, καθώς οι εντάσεις στην περιοχή αυξάνονται.

Περίπου 30 από τους 120 γερμανούς στρατιώτες στο Ιράκ, οι οποίοι κυρίως εκπαιδεύουν τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, θα μεταφερθούν στην Ιορδανία και το Κουβέιτ, ανέφερε η γερμανική κυβέρνηση με επιστολή της προς το κοινοβούλιο.

Το κοινοβούλιο του Ιράκ κάλεσε την Κυριακή τα αμερικανικά και άλλα ξένα στρατεύματα να φύγουν μετά τον φόνο, την Παρασκευή, του διασημότερου ιρανού στρατηγού, του Κασέμ Σουλεϊμανί, με επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροπλάνου εναντίον της αυτοκινητοπομπής του στη Βαγδάτη.

Η μείωση των γερμανικών στρατευμάτων διατάχθηκε από την υπό τις ΗΠΑ κοινή διοίκηση του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση. Θα ισχύσει κυρίως για τα στρατεύματα που βρίσκονται στη Βαγδάτη και την Τάτζι, μια πόλη λίγο βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας όπου είναι ανεπτυγμένοι σχεδόν 30 γερμανοί στρατιωτικοί.

Από τους 120 γερμανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο Ιράκ, περίπου 90 σταθμεύουν στην κουρδική περιοχή στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε πως οι δυνάμεις της μπορεί να επιστρέψουν στο Ιράκ, αν επαναληφθεί η εκπαιδευτική αποστολή τους.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας εξέφρασε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF την ανησυχία του για ενδεχόμενη ανάκαμψη του Ισλαμικού Κράτους, αν τα ξένα στρατεύματα αποχωρήσουν γρήγορα από το Ιράκ. «Κανένας δεν το θέλει πραγματικά αυτό», δήλωσε.

Στο μεταξύ η Σλοβακία ανακοίνωσε πως απέσυρε προσωρινά από το Ιράκ τους επτά στρατιώτες της που είχαν αναπτυχθεί εκεί.

«Μπροστά στην τρέχουσα κατάσταση στο Ιράκ, η οποία έχει οδηγήσει στην αναστολή των δραστηριοτήτων της εκπαιδευτικής αποστολής του ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκε η προσωρινή μετεγκατάσταση επτά σλοβάκων στρατιωτών έξω από τη χώρα, σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας», αναφέρει σε δήλωσή του ο σλοβάκος πρωθυπουργός Πέτερ Πελεγκρίνι.

«Περαιτέρω μέτρα θα ληφθούν έπειτα από διαβούλευση με συμμάχους», προστίθεται στη δήλωση όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Βερολίνο αποσύρει στρατεύματα από το Ιράκ"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διαρκείας σε τμήματα της Λ. Ποσειδώνος

Εργασίες ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου προγραμματίστηκαν στη λεωφόρο Ποσειδώνος, σε τμήματα των δήμων Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, και θα επιφέρουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διαρκείας στα συγκεκριμένα σημεία.

Ειδικότερα, από σήμερα έως τις 6 Ιανουαρίου 2021, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ισχύουν τα εξής:

Κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος του κλάδου της Λ. Συγγρού-Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Γλυφάδα, στο τμήμα του από το ύψος της συμβολής της Λ. Συγγρού με την οδό Αεροπόρων έως το ύψος της συμβολής της Λ. Ποσειδώνος με την οδό Καρτσιβάνη.
Κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος (τύπου Λ.Ε.Α) του κλάδου της Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Γλυφάδα, στο τμήμα του 100μ. ανατολικά από το ύψος της γέφυρας Εσπλανάδα έως το ύψος της οδού Γλαύκου.

Η τροχαία ζητεί από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διαρκείας σε τμήματα της Λ. Ποσειδώνος"

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Το απόγευμα αναμένεται το δεύτερο ρυμουλκό για το ακυβέρνητο «ΑEOLOS»

Με δεύτερο ρυμουλκό που απέπλευσε το πρωί της Δευτέρας από τον Πειραιά ελπίζουν στο Λιμενικό να δώσουν τέλος στην περιπέτεια με το φορτηγό πλοίο «ΑEOLOS» που πλέει ακυβέρνητο στο Μυρτώο πέλαγος μετά από βλάβη στο πηδάλιο.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Λιμενικού, το δεύτερο ρυμουλκό αναμένεται στην περιοχή περίπου στις 4 το απόγευμα.

Στην περιοχή βρίσκεται ήδη ένα ρυμουλκό το οποίο κατάφερε να προσεγγίσει το φορτηγό πλοίο σημαίας Marshall Islands και ελληνικών συμφερόντων λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας και τελικά να προσδεθεί επάνω του.

Λόγω, όμως, των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών και των πολύ ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή κρίθηκε ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης σε ασφαλές λιμάνι.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται επικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να παραλάβει μέλη του πληρώματος εάν χρειαστεί ανάγκη. Στο ελικόπτερο θα επιβαίνουν και διασώστες του Λιμενικού Σώματος.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας, το Ενικαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πλοίαρχο του ακυβέρνητου πλοίου και καταγράφει όλα τα δεδομένα.

Το πλοίο «AEOLOS» είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Το απόγευμα αναμένεται το δεύτερο ρυμουλκό για το ακυβέρνητο «ΑEOLOS»"

Σάμος: Ξεσηκωμός για τη μεταφορά προσφύγων με πλοία του πολεμικού ναυτικού! Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα στο λιμάνι του Μαλαγαρίου Σάμου καλεί ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, σήμερα στις 16:00, με αφορμή την παρουσία δυο αρματαγωγών πλοίων στο λιμάνι του νησιού. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα χθες σε έκτακτη συνεδρίαση του δημάρχου, των επικεφαλής των παρατάξεων και των προέδρων των Κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος...

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου κάνει λόγο για ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης στο θέμα του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος. Καλεί, δε, σε συγκέντρωση γιατί η κυβέρνηση «παρά την εξαγγελία της ότι θα μεταφέρει ευπαθείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών στα πλοία αυτά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, μέχρι στιγμής κανένας από τους διαμένοντες πέριξ του ΚΥΤ δεν έχει μεταφερθεί».

Με την ανακοίνωση ο δήμος ζητάει «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την άμεση επιβίβαση των ευπαθών ομάδων στα πλοία αυτά, όπως επίσης και τη μεταφορά αυτών στην ενδοχώρα, καθώς και όλων των προσφύγων μεταναστών με επιβατικά πλοία σε Δομές που να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου».

Σύσκεψη δημάρχων υπό τον περιφερειάρχη

Εν τω μεταξύ, σε έκτακτη σύσκεψη καλεί σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους δημάρχους των νησιών ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης. Η σύσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή αυριανή συνάντηση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα με υπουργούς της κυβέρνησης, στην οποία έχουν κληθεί ο περιφερειάρχης και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του βορείου Αιγαίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Ξεσηκωμός για τη μεταφορά προσφύγων με πλοία του πολεμικού ναυτικού! Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news