facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Έπεσε σιδερένια πόρτα σε λύκειο στη Νέα Σμύρνη – Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα!

Το πρωί της Δευτέρας μαθητές του σχολείου Εστία Νέας Σμύρνης σώθηκαν απο θαύμα όταν η κεντρική πύλη του σχολείου κατέρρευσε. 

Σύμφωνα με καταγγελία γονέων, είχαν ζητήσει εδώ και έναν χρόνο την αντικατάσταση της σάπια πόρτας χωρίς αποτέλεσμα. 

 Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ή πύλη έπεσε προς τα έξω θέτοντας σε κίνδυνο και τους περαστικούς, μεγαλώνοντας ακόμα την αστική ευθύνη του δήμου

 

nstv

Διαβάστε Περισσότερα » "Έπεσε σιδερένια πόρτα σε λύκειο στη Νέα Σμύρνη – Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα!"

Ένταση στα Εξάρχεια με μολότοφ και φωτιές σε κάδους

Η ένταση ξεκίνησε στα Εξάρχεια, λίγο μετά το τέλος της πορείας που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, ως ένδειξη συμπαράστασης στην 16χρονη που τραυματίστηκε στο Νέο Ηράκλειο.

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21.00, με πολλούς συγκεντρωμένους να «διαλύονται» προς τα Εξάρχεια. Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η ένταση. Αρχικά έβαλαν φωτιές σε κάδους στη Μπενάκη…

Αστυνομικοί ήταν από νωρίς σε επιφυλακή λόγω της κινητοποίησης στο Κέντρο, ενώ μαζί τους ήταν και η Αύρα της Αστυνομίας.

Αργότερα, έπεσε μία μολότοφ στην Χαριλάου Τρικούπη, κάτω από το μνημείο για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Ωστόσο η ένταση εκτονώθηκε χωρίς να επεκταθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει προσαγωγές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση στα Εξάρχεια με μολότοφ και φωτιές σε κάδους"

Α. Γεωργιάδης: Το 2024 εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανικό εμπόριο και τη βιομηχανία

Το λιανικό εμπόριο και η βιομηχανία θα είναι οι επόμενοι κλάδοι που θα εφαρμοστεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας από τις αρχές του 2024, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, στην παρούσα φάση, το υπουργείο επεξεργάζεται την υπουργική απόφαση που θα θέσει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους των κλάδων, για να εκδοθεί ο οδηγός για τη χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας για τον κάθε κλάδο ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εκάστοτε ιδιαιτερότητες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, από τις αρχές του 2024, το μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα επεκταθεί στο λιανικό εμπόριο και στη βιομηχανία και, τον Οκτώβριο του 2024, σχεδιάζεται να εφαρμοστεί στην εστίαση και στον τουρισμό.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ πρόκειται να μειωθούν κατά μία επιπλέον ποσοστιαία μονάδα. Με βάση τον προγραμματισμό, αυτή η μείωση προβλέπεται να γίνει σε δύο δόσεις: κατά 0,50% το 2025 και κατά 0,50% το 2027.

Από την πλευρά του, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, έθεσε τα ζητήματα που αφορούν το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση προχώρησε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, όμως, τα μη μισθολογικά κόστη παραμένουν υψηλά και απαιτείται εξορθολογισμός. «Είμαστε υπέρ της ενίσχυσης των εισοδημάτων των πολιτών, καθώς αυτοί είναι οι καταναλωτές, που στηρίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Ωστόσο, δεν γίνεται να βλέπουμε αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, χωρίς αυτές να συνδυάζονται με μείωση των βαρών των επιχειρήσεων. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου και συμπλήρωσε ότι ένα άλλο πάγιο αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας είναι αυτό της εφαρμογής μίας συνολικής ρύθμισης των οφειλών του παρελθόντος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τόνισε ότι ένα ακόμα θέμα που απασχολεί πολλά μέλη του Επιμελητηρίου είναι τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες είτε για κάποια παραβατική συμπεριφορά είτε επειδή δεν υπήρξαν συνεπείς σε κάποιες προθεσμίες. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως υποστήριξε, είναι εξοντωτικά, ενώ «και η δυνατότητα αντίδρασης από την πλευρά της επιχείρησης είναι περιορισμένη». «Η επιχείρηση δεν μπορεί να προσφύγει σε κάποια Επιτροπή, προκειμένου να καταθέσει τις ενστάσεις της, αλλά είναι υποχρεωμένη να καταφύγει στα διοικητικά δικαστήρια. Αυτό σημαίνει περισσότερη γραφειοκρατία, έξοδα και καθυστερήσεις» σχολίασε ο κ. Χατζηθεοδοσίου. Για την επίλυση του ζητήματος, πρότεινε τη σύσταση μίας δευτεροβάθμιας Επιτροπής, ανάλογης της διεύθυνσης επίλυσης διαφορών που λειτουργεί αποτελεσματικά εδώ και χρόνια από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Τέλος, όπως προσέθεσε, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει γίνει δέκτης μηνυμάτων από μέλη του αναφορικά «με το σοβαρό θέμα της έλλειψης ισότητας ανάμεσα στους μισθωτούς και στους μη μισθωτούς για την παροχή επιδόματος ασθενείας από τον ΕΦΚΑ. Το ασφαλιστικό μας σύστημα διακρίνει δυσανάλογα τους ελεύθερους επαγγελματίες, όταν αυτοί βρεθούν σε δυσμενή θέση να μην μπορούν να εργαστούν, λόγω ασθένειας ή ατυχήματος. Σε αντίθεση με το πλαίσιο στήριξης των μισθωτών, οι μη μισθωτοί βρίσκονται πρακτικά ακάλυπτοι, με άσχημες συνέπειες γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. Η πρόταση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι η εξομοίωση της αντιμετώπισης των μισθωτών με τους μη μισθωτούς στις περιπτώσεις που κρίνονται ανίκανοι για εργασία» σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Α. Γεωργιάδης: Το 2024 εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανικό εμπόριο και τη βιομηχανία"

Στα ύψη η τιμή του ελαιόλαδου: Αντικλεπτικά στις φιάλες στα σούπερ μάρκετ – Σεκιούριτι στις ελιές στους κάμπους

Το λάδι αρχίζει να βρίσκεται σε έλλειψη στην αγορά και γνωστό σούπερ μάρκετ τοποθέτησε αντικλεπτικό στο καπάκι, ενώ στους κάμπους βγήκαν σεκιούριτι για να φυλάνε τις ελιές.

Το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News αναφέρει ότι σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στην Αθήνα τοποθέτησε αντικλεπτικά σε όλα τα λάδια, εξαιτίας εκτεταμένων περιστατικών κλοπών.

Επίσης, οι παραγωγοί φοβούνται από την μειωμένη παραγωγή, με αποτέλεσμα να βάλουν σεκιούριτι στους κάμπους, για να προστατεύσουν την παραγωγή. «Εμείς στο εργοστάσιό μας έχουμε κάμερες, είναι περιφραγμένο, έχουμε συναγερμό, έχουμε κανονίσει τις βραδινές ώρες που λείπουμε να έχουμε σεκιούριτι να φυλάει τον καρπό», είπε χαρακτηριστικά ελαιοπαραγωγός.

Μάλιστα, επιτήδειοι έχουν αρχίσει να πουλάνε νοθευμένο λάδι που το βαφτίζουν «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο», καθώς παίρνουν ηλιέλαια, τα ανακατεύουν με κάποιας β’ διαλογής ελαιόλαδα και βάζουν κάποιες χρωστικές ουσίες μέσα και τα κάνουν πράσινα και τα πουλάνε για ελαιόλαδα.

Σημειώνεται, ότι μεγάλο ζήτημα υπάρχει με τα αποθέματα του λαδιού. Ορισμένοι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι οι καταστροφές -όπως στη Μεσσηνία- έχουν μειώσει την παραγωγή.

Ωστόσο, άλλοι υποστηρίζουν πως εξαιτίας των υψηλών τιμών υπάρχει χαμηλή ζήτηση, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παραγωγή και ταυτόχρονα το απόθεμα, όπως έγινε στα Χανιά, που η παραγωγή μειώθηκε ως 80%.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα ύψη η τιμή του ελαιόλαδου: Αντικλεπτικά στις φιάλες στα σούπερ μάρκετ – Σεκιούριτι στις ελιές στους κάμπους"

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν νέο πυρηνικό όπλο 24 φορές μεγαλύτερης ισχύος από αυτό που έριξαν στη Χιροσίμα

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σχέδια για μια νέα πυρηνική βόμβα 24 φορές ισχυρότερη από εκείνη που έριξαν στη Χιροσίμα το 1945.

Αυτό συμβαίνει λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστό ότι η Κίνα σχεδιάζει να διπλασιάσει το οπλοστάσιό της με πυρηνικές κεφαλές σε πάνω από 1.000 μέχρι το 2030.

Η προτεινόμενη από την Αμερική νέα πυρηνική βόμβα βαρύτητας B61-13 θα ρίχνεται από αεροσκάφη όπως το βομβαρδιστικό stealth B-21 Raider αξίας 692 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής.

Οι βόμβες βαρύτητας είναι μη καθοδηγούμενες, αλλά η νέα θα έχει ένα εξάρτημα ουράς που θα βοηθά στη στόχευση και θα την κάνει πιο ακριβή.

Το νέο όπλο πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο, αλλά συνάντησε άμεσα σημάδια έγκρισης από τα Ρεπουμπλικανικά γεράκια.

Το Πεντάγωνο δήλωσε: «Το B61-13 θα ενισχύσει την αποτροπή των αντιπάλων και τη διασφάλιση των συμμάχων και των εταίρων, παρέχοντας στον Πρόεδρο πρόσθετες επιλογές κατά ορισμένων δυσκολότερων και στρατιωτικών στόχων μεγάλης έκτασης».

Ο βοηθός υπουργός Άμυνας για τη διαστημική πολιτική Τζον Πλάμπ δεν ανέφερε την Κίνα ή τη Ρωσία συζητώντας για το νέο όπλο.

Είπε όμως: «Η σημερινή ανακοίνωση αντανακλά το μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας και τις αυξανόμενες απειλές από πιθανούς αντιπάλους».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την ευθύνη να συνεχίσουν να αξιολογούν και να αναπτύσσουν τις ικανότητες που χρειαζόμαστε για να αποτρέψουμε αξιόπιστα και, αν χρειαστεί, να απαντήσουμε σε στρατηγικές επιθέσεις και να διαβεβαιώσουμε τους συμμάχους μας».

Πρόσθεσε επίσης: «Το B61-13 αντιπροσωπεύει ένα λογικό βήμα για τη διαχείριση των προκλήσεων ενός εξαιρετικά δυναμικού περιβάλλοντος ασφαλείας. Μας παρέχει πρόσθετη ευελιξία».

Το όπλο είναι η τελευταία επανάληψη της βόμβας βαρύτητας B61, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της πυρηνικής αποτροπής των ΗΠΑ από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Θα έχει μέγιστη ισχύ 360 κιλοτόνων – 24 φορές μεγαλύτερη από την ισχύ των περίπου 15 κιλοτόνων της βόμβας που έπεσε στην ιαπωνική πόλη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945.

Η βόμβα που έπεσε στο Ναγκασάκι τρεις ημέρες αργότερα είχε απόδοση περίπου 25 κιλοτόνων.

Ο Χάνς Κρίστενσεν και ο Ματ Κόρντα, από το Πρόγραμμα Πυρηνικών Πληροφοριών της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων, δήλωσαν ότι ο αριθμός των στόχων που θα χρειάζονταν μια τέτοια βόμβα βαρύτητας υψηλής απόδοσης είναι περιορισμένος.

Ως εκ τούτου, ήταν πιθανό να κατασκευαστούν μόνο περίπου 50 τέτοια όπλα.

Οι ίδιοι έγραψαν: «Αν και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι το σχέδιο B61-13 δεν καθοδηγείται από νέες εξελίξεις σε αντίπαλες χώρες ή από μια νέα στρατιωτική απαίτηση στόχευσης, η αύξηση της ακρίβειας μιας βόμβας υψηλής απόδοσης έχει προφανώς επιπτώσεις στη στόχευση».

«Η έκρηξη του όπλου πιο κοντά στο στόχο θα αυξήσει την πιθανότητα να καταστραφεί ο στόχος και υποθετικά θα μπορούσε να καταστρέψει μια πολύ δύσκολη εγκατάσταση».

Το Πεντάγωνο δεν έδωσε καμία εκτίμηση για το κόστος του έργου.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μάικ Ρότζερς, πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, χαιρέτισε την πρόταση, αλλά δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «μέτριο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Είπε: «Το B61-13 δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση, αλλά θα παρέχει στους διοικητές μας μεγαλύτερη ευελιξία έναντι αυτών των στόχων. Για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής απαιτείται δραματικός μετασχηματισμός της αποτρεπτικής μας στάσης και όχι σταδιακές ή αποσπασματικές αλλαγές».

Νωρίτερα αυτό το μήνα προέκυψε ότι η Κίνα έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 500 επιχειρησιακές πυρηνικές κεφαλές, δηλαδή περισσότερες από όσες πίστευαν προηγουμένως οι ΗΠΑ.

Στην ετήσια έκθεση για τη στρατιωτική ισχύ της Κίνας, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι το Πεκίνο είχε επιταχύνει την παραγωγή και επρόκειτο να διπλασιάσει τον αριθμό αυτό μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η αποκάλυψη ήταν ένα ακόμη πλήγμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, οι οποίες βρίσκονται ήδη στο χαμηλότερο σημείο τους εδώ και χρόνια.

Εκτός από το πυρηνικό κύμα της Κίνας, οι εντάσεις έχουν αυξηθεί για μια σειρά θεμάτων, όπως η επιθετικότητα του Πεκίνου έναντι της Ταϊβάν, οι στρατιωτικές του δραστηριότητες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, το εμπόριο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Πεκίνο έχει δεσμευτεί στην πολιτική «μη πρώτης χρήσης» των πυρηνικών όπλων, που σημαίνει ότι δεν θα εξαπέλυε ποτέ προληπτικό πλήγμα.

Οι ΗΠΑ δεν τηρούν την πολιτική «μη πρώτης χρήσης» και λένε ότι τα πυρηνικά όπλα θα χρησιμοποιούνταν μόνο σε «ακραίες περιστάσεις».

dailymail.co.uk /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν νέο πυρηνικό όπλο 24 φορές μεγαλύτερης ισχύος από αυτό που έριξαν στη Χιροσίμα"

Λάρισα: Κλείνει το Αλκαζάρ λόγω προβλημάτων στατικότητας

Αναστέλλεται κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ στην Λάρισα λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας, όπως ενημερώνει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε, από το δεύτερο στάδιο της μελέτης, διαπιστώθηκαν στατικές «ανεπάρκειες» στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ, το κλειστό κολυμβητήριο και στο στάδιο Αλκαζάρ.

Σε σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας επισημαίνονται:

«Στο πλαίσιο σύμβασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με ανάδοχο Μελετητική Εταιρεία για εκπόνηση Μελέτης Στατικής Επάρκειας στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ, στο Κλειστό Κολυμβητήριο και στο Στάδιο Αλκαζάρ, μας κοινοποιήθηκαν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα συμπεράσματα του 2ου σταδίου της μελέτης, στα οποία διαπιστώθηκαν ανεπάρκειες, σύμφωνα με τα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα και των υποδείξεων από την Τεχνική Υπηρεσία της ΓΓΑ , με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα και στις τρεις εγκαταστάσεις κάθε δραστηριότητα (αθλητική και πολιτιστική κ.α)

  • στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ
  • στο Κλειστό Κολυμβητήριο
  • στο Στάδιο Αλκαζάρ, πλην των υπαίθριων χώρων (γηπέδου ποδοσφαίρου και ανοιχτού Στίβου)

Η Υπηρεσία μας έχει ζητήσει από τις τεχνικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, την αποστολή κλιμακίου προκειμένου να ελεγχθεί η δυνατότητα μερικής χρήσης των εγκαταστάσεων, όπως επίσης και την άμεση ολοκλήρωση της μελέτης στατικών επεμβάσεων και την εφαρμογή αυτών, με στόχο την άμεση απόδοση τους, με ασφάλεια.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Κλείνει το Αλκαζάρ λόγω προβλημάτων στατικότητας"

Σάμος: Συνελήφθησαν μετανάστες και ο διακινητής που τους μετέφερε

Στον εντοπισμό 47 αλλοδαπών προέβη το πρωί της Δευτέρας σκάφος της FRONTΕX στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας, στη θαλάσσια περιοχή “ΣΤΕΝΑ” νοτιοανατολικά της Σάμου.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο και άμεσα η FRONTEX ενημέρωσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο έσπευσε στο σημείο και περισυνέλλεξε 29 άνδρες , 12 γυναίκες, 3 αγόρια και 3 κορίτσια, όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμάνι της πόλης της Σάμου. Από εκεί μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή η οποία φιλοξενεί σήμερα περίπου 4200 άτομα. Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν ένας 61χρονος ο οποίος αναγνωρίστηκε ως χειριστής του σκάφους και συνελήφθη με την κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου των αλλοδαπών στη χώρα μας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ το εν λόγω Ι/Φ σκάφος κατασχέθηκε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Συνελήφθησαν μετανάστες και ο διακινητής που τους μετέφερε"

O Αυγενάκης ζήτησε παραίτηση, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ απαντά: Δεν πρόκειται

Στη θέση του δηλώνει ότι θα παραμείνει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, την παραίτηση του οποίου ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, λόγω των λαθών που έγιναν στις πληρωμές της βασικής ενίσχυσης των αγροτών.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελος Σημανδράκος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι δεν έχει παραιτηθεί κι ούτε πρόκειται. Δεν είναι πολιτικά τοποθετημένος, όπως είπε, αλλά έχει διοριστεί βάσει ΑΣΕΠ για μία τριετία έως το 2025, ενώ δεν έχει στα χέρια του καμία επιστολή με την οποία ζητείται η παραίτησή του καθώς και οι λόγοι της. Ωστόσο, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ παραιτήθηκαν.

Αυγενάκης: Γιατί ζήτησα την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ

«Δεδομένων των λαθών τα οποία έγιναν, που είναι αδικαιολόγητα, ζήτησα την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, σήμερα το μεσημέρι», ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στα μέτρα για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του αναφέρθηκε και στην απόφασή του να ζητήσει την παραίτηση του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης είχε προηγουμένως ζητήσει από την κυβέρνηση να δώσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο βουλευτής κάλεσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δηλώσει εάν έχουν βάση τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ανακοίνωση από τον οργανισμό ότι καταβλήθηκε η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης στο 70% και ότι η πληρωμή έγινε με το gov.gr, κατόπιν των διασταυρωτικών ελέγχων.

Σε σχέση με τις αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους στη Θεσσαλία, ο κ. Κόκκαλης κάλεσε τον Λευτέρη Αυγενάκη να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία αν θα αποζημιωθεί η απώλεια της παραγωγής και αν θα αποζημιωθούν οι απωλεσθείσες ζωοτροφές. Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην αποζημίωση του ζωϊκού κεφαλαίου, σημειώνοντας ότι η τιμή των 85 ευρώ απέχει πολύ από την πραγματική τιμή στην αγορά, όπως δηλαδή αυτή έχει καθοριστεί τον Μάιο του 2023 με υπουργική απόφαση ότι το ζωϊκό κεφάλαιο θα αποζημιώνεται με τις τιμές του 2010.

Για τις αποζημιώσεις κρατικής αρωγής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε ότι στο πλαίσιο της καταβολής της πρώτης αρωγής, θα διατεθούν συνολικά 82,1 εκατομμύρια ευρώ σε 20.794 πλημμυροπαθείς, συνολικά 19,8 εκατομμύρια ευρώ σε 8.889 επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικά μονάδες. Θα ακολουθήσει «δεύτερο κύμα» αγροτών και κτηνοτρόφων, που θα ενισχυθούν από την κρατική αρωγή και όπως διευκρίνισε ο κ. Αυγενάκης, θα διατεθούν 12,4 εκατομμύρια ευρώ σε 6.189 αγροτικές εκμεταλλεύσεις, με ζημίες στο πάγιο κεφάλαιο. Επίσης 1,6 εκατομμύρια ευρώ για 406 κτηνοτροφικές μονάδες με ζημίες στο πάγιο κεφάλαιο. «Την Παρασκευή το βράδυ ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατέθεσε 488.384.000 ευρώ σε 538.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα. Καταθέτω και επίσημα την ανακοίνωσή τους. Και βέβαια, δεδομένων των λαθών τα οποία έγιναν, που είναι αδικαιολόγητα, ζήτησα την παραίτηση της διοίκησης, σήμερα το μεσημέρι», είπε στο σημείο αυτό ο Λευτέρης Αυγενάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία αποτυχίας

Μετά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, δήλωσε ότι «η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ζητήσει την παραίτηση της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς ακόμα να έχει στεγνώσει το μελάνι από τις διθυραμβικές κραυγές «αυτοδικαίωσης» των ιθυνόντων του ΥπΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφορικά με την «πετυχημένη», διοικητικά και θεσμικά, πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης του 70% για το 2023, την προηγούμενη Παρασκευή, αποτελεί μία ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας στα αυτονόητα από την κυβέρνηση».

Ο κ. Κόκκαλης πρόσθεσε επίσης: «Αν αυτό δεν είναι απτή απόδειξη πολιτικής διπολικής συμπεριφοράς ή πολιτικού σουρεαλισμού, τότε είναι είτε ομολογία πλήρους αποτυχίας είτε απόπειρα αποποίησης ευθυνών από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Σε κάθε όμως περίπτωση, παραμένει, δυστυχώς, γεγονός ότι η Κυβέρνηση των Αρίστων και το Επιτελικό της Κράτος, εξακολουθεί να «παίζει», εδώ και 4,5 χρόνια, με τον κόπο και την ίδια την επιβίωση του πολύπαθου αγροτικού κόσμου, είτε με επικοινωνιακά «φτιασίδια» είτε με την πρόσφατη, αλαζονική «επίκληση» του 41%.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε τον «κατήφορο» της ΝΔ στην αγροτικό τομέα, αλλά παραμένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στον αγώνα, προκειμένου να επανέλθει σύντομα η σταθερότητα, η εντιμότητα, η διαφάνεια, η ελπίδα, η κοινωνική ευαισθησία, η λογοδοσία και η δικαιοσύνη, που τόσο έχει ανάγκη αγροτικός κόσμος, αλλά κυρίως ο τόπος μας».

Όπως μετέδωσε το OPEN, ο Λ. Αυγενάκης παραπέμπει το φάκελο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Δικαιοσύνη.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " O Αυγενάκης ζήτησε παραίτηση, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ απαντά: Δεν πρόκειται "

Μητσοτάκης στο Συνέδριο του Economist: «Ο Ερντογάν είναι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, αρνείται να καταδικάσει τη Χαμάς»

Στο ξενοδοχείο InterContinental πραγματοποιήθηκε η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον πολιτικό επιστήμονα και οικονομολόγο Φράνσις Φουκουγιάμα με θέμα «Οι προτεραιότητες της Ελλάδας σ’ ένα μεταβαλλόμενο κόσμο», στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Economist.

«Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και υπάρχει ανάγκη να ηττηθεί», δήλωσε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. «Θεωρώ όμως ότι θα προσπαθήσουμε να διαδραματίσουμε τον ρόλο του πυλώνα της περιοχής», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα θέλει να βοηθήσει με την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ενώ ισχυρίστηκε πως «δεν θεωρώ ότι είναι αργά να συζητήσουμε για το μέλλον της Γάζας».

Παράλληλα, εξήγησε πως για το ψήφισμα του ΟΗΕ πως η χώρα μας ευθυγραμμίστηκε με τις περισσότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Προσπαθήσαμε να τροποποιήσουμε το ψήφισμα, αλλά δεν καταφέραμε να περάσουμε θέσεις μας και γι’ αυτό αποφασίσαμε την αποχή», εξήγησε.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για την Ουκρανία ανέφερε πως, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα. «Σε τελική ανάλυση δεν αφορά μόνον τη Ρωσία και την Ουκρανία αλλά όσους σκέφτονται ότι μπορεί να αναθεωρηθούν τα σύνορα, και αυτό το ζήτημα αφορά φυσικά την Ελλάδα», είπε.

Ο Φράνσις Φουκουγιάμα από την πλευρά του είπε πως «είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι σήμερα στο πάνελ με τον κ. Μητσοτάκη», και πρόσθεσε πως μια μεγάλη αλλαγή στον κόσμο τα τελευταία πέντε χρόνια είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η έννοια της στρατιωτικής αυτονομίας της Ευρώπης είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε οι Ευρωπαίοι με σοβαρότητα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε πως «η Ελλάδα δαπανά πάνω από 3% του ΑΕΠ της για αμυντικούς σκοπούς», άλλωστε όπως επεσήμανε «η άμυνα είναι κρίσιμης σημασίας».

Όσον αφορά την αμυντική βιομηχανία της Ελλάδος είπε «ότι δεν έχει αποδώσει τις τελευταίες δεκαετίες».

Σχετικά με τις ΗΠΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις ΗΠΑ είπε ότι η Ελλάδα έχει υποστήριξη και από τα δύο κόμματα του αμερικανικού Κογκρέσου και δεν θέλησε να κάνει κάποια πρόβλεψη για τις επερχόμενες εκλογές στην Αμερική.

Για την πιθανότητα επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ το 2024, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάστηκε περισσότερο στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις υπογραμμίζοντας τις στενές σχέσεις που έχει η χώρα μας με την Ουάσινγκτον.

Ο κ. Φουκουγιάμα ανέφερε μεταξύ άλλων, πως το ενδεχόμενο να βγει ο Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες εκλογές θα ήταν «καταστροφή».

Σχετικά με την Τουρκία

«Ο πρόεδρος Ερντογάν είναι στη λάθος πλευράς της Ιστορίας καθώς αρνείται να καταδικάσει τη Χαμάς και τη χαρακτηρίζει «απελευθερωτική δύναμη», ανέφερε για τα ελληνοτουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι η «Ελλάδα είναι πολύ συνεπής στη σχέση της με την Τουρκία από όταν ανέλαβα τα ηνία» και πως «εξαρτάται από την Τουρκία αν θα συνεχίσουμε σχέση εμπιστοσύνης».

Στη συνέχεια τόνισε ότι θα είναι θετικό να μην έχουμε στην περιοχή μια ακόμη πηγή έντασης και ισχυρίστηκε ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να διατηρήσει το θετικό μομεντουμ.

Σχετικά με την Κίνα

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η χώρα δεν εξαρτάται από τα κινεζικά κεφάλαια καθώς η Κίνα δεν είναι μεγάλος επενδυτής στην Ελλάδα, τόνισε όμως ότι η «επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά είναι πετυχημένη».

«Πρέπει να δούμε τις λύσεις που τροφοδοτούν τον λαϊκισμό»

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι. Μια ικανή κεντροδεξιά κυβέρνηση που επικεντρώνεται στην άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων και εστιάζει στην ανάπτυξη μπορεί να κερδίσει στις εκλογές με το ποσοστό που έλαβε το 2019. Το λαϊκίστικό ισοδύναμο στην Ελλάδα κατέρρευσε όσο ήταν στην αντιπολίτευση».

Χαρακτήρισε επίσης ως μεγαλύτερο πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών τις ανισότητες και πρόσθεσε ότι: «Κατηγορούμε τους λαϊκιστές ότι προσφέρουν εύκολες λύσεις αλλά σε τελική ανάλυση πρέπει να δούμε τις λύσεις που τροφοδοτούν τον λαϊκισμό».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης στο Συνέδριο του Economist: «Ο Ερντογάν είναι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, αρνείται να καταδικάσει τη Χαμάς»"

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στον Άγιο Δημήτριο - Έξι προσαγωγές ανηλίκων

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες της 27-10-2023 στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε περιμετρικά εμπορικού πολυκαταστήματος στην περιοχή, ελέχθησαν 52 άτομα, εκ των οποίων 45 ανήλικοι και προσήχθησαν 6 ανήλικοι στο τμήμα αστυνόμευσης της περιοχής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας. Τα συλλέγοντα στοιχεία θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στον Άγιο Δημήτριο - Έξι προσαγωγές ανηλίκων"

Νετανιάχου: «Καμία κατάπαυση του πυρός, είναι η ώρα για πόλεμο»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρωθυπουργός του Ισραήλ, μίλησε τη Δευτέρα (30/10) σε δημοσιογράφους και περιέγραψε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, που έγινε στις 7 Οκτωβρίου, ως «σημείο καμπής» για τους ηγέτες και τα έθνη.

Ακόμα, σύμφωνα με τον Guardian, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, μιλώντας στα Αγγλικά, ανέφερε ότι ήρθε η ώρα «να αποφασίσουμε αν είμαστε πρόθυμοι να αγωνιστούμε για ένα μέλλον ελπίδας και υπόσχεσης ή να παραδοθούμε στην τυραννία και την τρομοκρατία». Επίσης, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Το Ισραήλ δεν άρχισε αυτόν τον πόλεμο, αλλά θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Το Ισραήλ θα σταθεί απέναντι στις δυνάμεις της βαρβαρότητας μέχρι τη νίκη».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι θέλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του Ισραήλ σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, τονίζοντας το εξής: «Ακριβώς όπως οι ΗΠΑ δεν θα συμφωνούσαν σε κατάπαυση του πυρός μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ ή μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι μια έκκληση προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία, να παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Αυτό δεν θα συμβεί».

Επιπλέον, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν καταλήξει σε μια κοινή εκτίμηση ότι η Χαμάς δεν θα απελευθερώσει ομήρους «εκτός αν πιεστεί». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι η χερσαία δράση «στην πραγματικότητα δημιουργεί τη δυνατότητα» να απελευθερωθούν οι όμηροι, επειδή η Χαμάς «θα το κάνει μόνο υπό πίεση, αυτό δημιουργεί πίεση», επισημαίνοντας το εξής: «Η Χαμάς είναι αποφασισμένη να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στην πατρίδα τους. Πιστεύουμε ότι αυτή η μέθοδος έχει πιθανότητες. Είναι ένας στόχος στον οποίο είμαστε προσηλωμένοι».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ρωτήθηκε αν έχει σκεφτεί να παραιτηθεί από πρωθυπουργός του Ισραήλ, εν μέσω φθίνουσας υποστήριξης, και εκείνος απάντησε ως εξής:. «Το μόνο που σκοπεύω να… παραιτήσω είναι η Χαμάς. Θα τους πετάξουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Αυτός είναι ο στόχος μου. Αυτή είναι η ευθύνη μου. Αυτό είναι που οδηγώ τη χώρα να κάνει. Αυτή είναι η ευθύνη μου τώρα».

Πάντως, ερωτηθείς αν το Ισραήλ επιβάλλει συλλογική τιμωρία στον λαό της Παλαιστίνης, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε ότι «η Χαμάς εμποδίζει τους πολίτες στη βόρεια Γάζα να φύγουν και τους αναγκάζει να βρίσκονται σε περιοχές συγκρούσεων». Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συμπλήρωσε το εξής: «Δεν πρέπει να πεθάνει ούτε ένας άμαχος. Κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε τις απώλειες αμάχων, όχι μόνο ζητώντας από τους αμάχους να μετακινηθούν, καλώντας τους να μετακινηθούν, οργανώνοντας ένα μέρος για αυτούς που είναι ασφαλές, βάζοντας επίσης ανθρωπιστική υποστήριξη, παρέχοντάς τους τα μέσα με τρόφιμα, με νερό, με φάρμακα».

Νετανιάχου: «Καλώς ήρθες στην πατρίδα!»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (30/10) ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα μετά τη διάσωση μίας Ισραηλινής στρατιωτικού που ήταν όμηρος από τη Χαμάς.

Σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο Χ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε: «Καλώς ήρθατε στην πατρίδα!». Η στρατιωτικός, Όρι Μεγκιντίς, η οποία - σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) - απελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα.

Ακόμα, σύμφωνα με το BBC, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η διάσωση αντανακλά τη δέσμευση της χώρας του να διασώζει απαχθέντες και επαίνεσε τον ισραηλινό στρατό και την Υπηρεσία Πληροφοριών για τις προσπάθειές τους. Μάλιστα, ο ίδιος έστειλε και ένα μήνυμα στη Χαμάς, λέγοντας ότι «το Ισραήλ θα συνεχίσει να στοχοποιεί τα μέλη της».

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Νετανιάχου: «Καμία κατάπαυση του πυρός, είναι η ώρα για πόλεμο» "

Καιρός αύριο: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα ανοίξουν οι ουρανοί

Χαλάει ο καιρός αύριο Τρίτη, 31 Οκτωβρίου. Τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τη νύχτα κατά τόπους ισχυρές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα από νότιες έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα  

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τη νύχτα κατά τόπους ισχυρές.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως τα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα βόρεια νότιοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 και στα νότια έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 4 στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα ανοίξουν οι ουρανοί"

Ποινική δίωξη σε τέσσερα φερόμενα μέλη του Ρουβίκωνα – Κατηγορούνται για επίθεση σε κατάστημα στην Ν. Ιωνία

Ποινική δίωξη για πέντε αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των τεσσάρων μελών του Ρουβίκωνα που φέρονται να έκαναν επίθεση σε κατάστημα στη Νέα Ιωνία το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που αφορούν επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας και απείθεια και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε η Αστυνομία, οι τέσσερις κατηγορούμενοι ταυτοποιήθηκαν ως μέλη ομάδας περίπου 15 ατόμων που έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά επιτέθηκαν σε κατάστημα της Νέας Ιωνίας όπου προκάλεσαν φθορές και τραυμάτισαν δύο άτομα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη σε τέσσερα φερόμενα μέλη του Ρουβίκωνα – Κατηγορούνται για επίθεση σε κατάστημα στην Ν. Ιωνία"

Σκυλακάκης: Έρχεται επίδομα θέρμανσης και για τους χρήστες ηλεκτρικού ρεύματος

Επίδομα θέρμανσης και σε όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεσταθούν το χειμώνα προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υπουργός προανήγγειλε ακόμα ενιαίο τύπο τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Ιανουαρίου στο οποίο θα μεταπέσουν όλοι οι καταναλωτές οι οποίοι δεν θα έχουν επιλέξει κάποιο διαφορετικό, προκειμένου να μπορούν να κάνουν συγκρίσεις και να επιλέγουν τον φθηνότερο πάροχο.

Σε αυτά τα τιμολόγια οι χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώνονται προκαταβολικά στις αρχές κάθε μήνα και θα ενσωματώνουν μηχανισμό διόρθωσης τιμής για τον επόμενο μήνα.

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι οι οριζόντιες επιδοτήσεις στα τιμολόγια ρεύματος θα σταματήσουν στο τέλος του έτους στο βαθμό που δεν θα έχουμε νέα ενεργειακή κρίση, η οποία θα επιβάλλει νέες παρεμβάσεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκυλακάκης: Έρχεται επίδομα θέρμανσης και για τους χρήστες ηλεκτρικού ρεύματος"

Ηλεκτρονικά οι ενστάσεις για κλήσεις και οι καταγγελίες στην Αστυνομία

Τη δυνατότητα να αιτούνται και να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά αντίγραφα από τα Βιβλία-Έντυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, να υποβάλλουν ένσταση για παράβαση που έχει βεβαιωθεί, καθώς και να υποβάλλουν καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα, έχουν από σήμερα οι πολίτες μέσω του gov.gr.

Συνολικά πρόκειται για έξι νέες υπηρεσίες, οι οποίες είναι σε παραγωγική λειτουργία από σήμερα, ύστερα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που παρέχονται πλέον μέσω του gov.gr είναι:

  • Υποβολή ένστασης επί πράξης βεβαίωσης παράβασης
  • Υποβολή καταγγελιών οικονομικών εγκλημάτων - (Επώνυμη ή Ανώνυμη)
  • Αντίγραφο δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών
  • Αντίγραφο ημερήσιου δελτίο οχήματος ΕΛ.ΑΣ
  • Αντίγραφο τηλεφωνικής κλήσης στην Άμεση Δράση
  • Αντίγραφο πράξης βεβαίωσης παράβασης

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι πολίτες μπορούν με τρόπο φιλικό και απλό να υποβάλλουν αίτηση, ένσταση ή καταγγελία ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, στην αρμόδια Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού συνδεθούν με κωδικούς Taxisnet ή web banking. Συγχρόνως, μέσα από τις ηλεκτρονικές θυρίδες του gov.gr που έχουν αποδοθεί στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ μπορούν άμεσα, με ακρίβεια και διαφάνεια να παρακολουθούν την πορεία του αιτήματός τους, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν καμία υπηρεσία.

Το σύνολο των έξι νέων υπηρεσιών βρίσκεται στην κατηγορία «Πολίτης και καθημερινότητα» και πιο συγκεκριμένα:

Στο γεγονός ζωής «Βεβαιώσεις και αντίγραφα», οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν:

  • Ένσταση για πράξη βεβαίωσης παράβασης
  • Αντίγραφο πράξης βεβαίωσης παράβασης
  • Αντίγραφο τηλεφωνικής κλήσης στην Άμεση Δράση
  • Αντίγραφο δελτίου οδικού τροχαίου ατυχήματος
Στο γεγονός ζωής «Μετακινήσεις», οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν:
  • Αντίγραφο ημερήσιου δελτίου οχήματος
Στο γεγονός ζωής «Καταγγελίες», οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν:
  • Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του αιτήματος από την ΕΛ.ΑΣ, το αντίγραφο αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο my.gov.gr, ο οποίος ταυτόχρονα ειδοποιείται με μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο (SMS) και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Επισημαίνεται ότι το αντίγραφο ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας (Κωδικός QR, Κωδικό επαλήθευσης, προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου) και μπορεί να προσκομιστεί για κάθε νόμιμη χρήση. Τα στοιχεία του πολίτη για την υποβολή αίτησης, ένστασης ή καταγγελίας αντλούνται αυτόματα από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι έξι (6) νέες ψηφιακές υπηρεσίες έρχονται να προστεθούν στις κοινές δράσεις που υλοποιούν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των υπηρεσιών πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ - GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικά οι ενστάσεις για κλήσεις και οι καταγγελίες στην Αστυνομία"

Πιερία: Έκλεψαν καμπάνες από ναούς κι εξωκκλήσι - Ανήλικος μεταξύ των δραστών

Τρεις μπρούτζινες καμπάνες αφαίρεσαν από Ιερούς Ναούς κι εξωκκλήσι στην περιοχή της Πιερίας, πέντε άτομα -μεταξύ αυτών κι ένας ανήλικος- σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Οι κλοπές έγιναν το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου του 2023 και για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί άνδρες, μία ημεδαπή γυναίκα και ένας ανήλικος ημεδαπός.

klopes-ieroi-naoi-α-2

klopes-ieroi-naoi-α-3

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις άνδρες μαζί με τον ανήλικο, επιβαίνοντας σε όχημα που τους είχε παραχωρήσει η συνεργός τους, αφαίρεσαν από δύο Ιερούς Ναούς και ένα εξωκκλήσι συνολικά τρεις μπρούτζινες καμπάνες. Το ίδιο χρονικό διάστημα διέπραξαν μία κλοπή οχήματος, το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στον παθόντα. Επίσης διέρρηξαν ένα σταθμευμένο όχημα αφαιρώντας χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα.

Η συνολική τους λεία ξεπερνά τις 19.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πιερία: Έκλεψαν καμπάνες από ναούς κι εξωκκλήσι - Ανήλικος μεταξύ των δραστών"

Αppodixi: Χρηματικό μπονους για όσους καταγγέλλουν φοροδιαφυγή

Χρηματική αμοιβή θα λαμβάνουν οι πολίτες που καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής Αppodixi η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ελέγχουν τη γνησιότητα των αποδείξεων που λαμβάνουν.

Το φορο-μπονους για όσους «καρφώνουν» φοροδιαφυγή εξήγγειλε πριν λίγη ώρα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατα την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών της ΑΑΔΕ. Οι λεπτομέρειες του μπόνους θα περιλσμβονται σε διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχέδιο με τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο της Τριτης (31/10).

Σύμφωνα με πληροφορίες μεσω της εφαρμογήςΑppodixi έχουνυποβληθεί πανω απο 215.000 καταγγελίες με το 65% να ειναι ανώνυμες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αppodixi: Χρηματικό μπονους για όσους καταγγέλλουν φοροδιαφυγή"

Γεωργιάδης: «Οι εισφορές εργαζόμενων συνταξιούχων θα προστίθενται στο ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξής τους»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε σήμερα (30.10.2023) ότι οι εισφορές των εργαζόμενων συνταξιούχων θα προστίθενται στο ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξής τους.

«Ο εργαζόμενος συνταξιούχος θα καταβάλει κανονικά τις εισφορές, αλλά, πλέον, οι εισφορές θα προστίθενται στο ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξής του», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Όπως διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «όσο πληρώνει ένσημα, θα αυξάνεται η σύνταξή του».

Επίσης, ερωτηθείς σχετικά με τις πληρωμές των αποζημιώσεων των 534 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Οι περισσότεροι θα τις λάβουν αυτήν την εβδομάδα, διότι τα τελικά στοιχεία των ΑΦΜ των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια εστάλησαν την Παρασκευή. Ακόμη, υπάρχουν κάποιες ελλείψεις. Έχω δώσει εντολή να γίνει εκκαθάριση, ώστε να μην περιμένουν την τελική αποστολή των στοιχείων».

Μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για το ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων, τις συντάξεις χηρείας, αλλά και για το θέμα της ακρίβειας.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: «Οι εισφορές εργαζόμενων συνταξιούχων θα προστίθενται στο ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξής τους»"

Δόμνα Μιχαηλίδου: Χωρίς γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ οι προσλήψεις εκπαιδευτικών

Για τις εξετάσεις ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου. Η υφυπουργός, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι οι προσλήψεις εκπαιδευτικών τις επόμενες χρονιές θα γίνουν με την κλασική μοριοδότηση του ΑΣΕΠ, χωρίς διαγωνισμό, και ότι οι όποιες αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων θα γίνει σε βάθος χρόνου και κατόπιν διαλόγου με τις ομοσπονδίες και τους φορείς των εκπαιδευτικών.

«Αύριο κλείνουν τα κενά στα σχολεία» είπε η κ. Μιχαηλίδου, η οποία είπε ότι αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα 2.800 κενά, στην οποία μπορούν να μπουν οι εκπαιδευτικοί και να δηλώσουν για ποια θέση ενδιαφέρονται. Την Τετάρτη θα μάθουν με sms σε ποια σχολεία θα τοποθετηθούν και μέχρι την Παρασκευή θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δόμνα Μιχαηλίδου: Χωρίς γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ οι προσλήψεις εκπαιδευτικών"

Επιθέσεις κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια

Επιθέσεις κατά αστυνομικών σημειώθηκαν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αρχικά μία ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Διδότου και Χαριλάου Τρικούπη, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι άγνωστοι πραγματοποίησαν νέα επίθεση κατά αστυνομικών στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί παρά μόνο ζημιές σε ένα σταθμευμένο όχημα ενώ καταστράφηκαν και τέσσερις κάδοι απορριμμάτων στους οποίους οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας τους ως οδοφράγματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιθέσεις κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια "

Αρτέμιδα: Πιτ μπουλ επιτέθηκε σε 11χρονο και τον δάγκωσε στο κεφάλι

Επίθεση από έναν σκύλο ράτσας πτι μπουλ δέχθηκε ένας 11χρονος μαθητής το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτη στην Αρτέμιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα ενώ το παιδί έκανε ποδήλατο κοντά στο σπίτι του.

Ο σκύλος επιτέθηκε στον ανήλικο, τον δάγκωσε στα πόδια, τον πέταξε από το ποδήλατο και στη συνέχεια τον δάγκωσε στο κεφάλι και στο σβέρκο.

Ο 11χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σπάτων και με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθώς πέραν των εκδορών και εκχυμώσεων στο πρόσωπο και τα πόδια, ένα δόντι του σκύλου, του τρύπησε το κρανίο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αρτέμιδα: Πιτ μπουλ επιτέθηκε σε 11χρονο και τον δάγκωσε στο κεφάλι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news