facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή, λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους οδηγούς για τους δρόμους που θα πραγματοποιηθεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, λόγω του «27ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας».

Ειδικότερα:

– Κατά τις ώρες 07:00 έως 13:00:

  •     Σταδίου και στο τμήμα αυτής από Αμερικής έως Λ. Βασ. Σοφίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.
  •     Πλ. Συντάγματος
  •     Φιλελλήνων σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.
  •     Βασ. Γεωργίου Α΄ καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.

– Κατά τις ώρες 08:00 έως 13:00:

  •     Λ. Βασ. Αμαλίας σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  •     Λ. Συγγρού στο τμήμα αυτής από την οδό Αθ. Διάκου έως τη Λ. Βασ. Αμαλίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  •     Λ. Βασ. Όλγας σε όλο το μήκος της.
  •     Αθ. Διάκου σε όλο το μήκος της.

– Κατά τις ώρες 09:00 έως 13:00:

  •     Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Ζαχάρωφ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιρόης, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Λ. Συγγρού στο τμήμα αυτής από την οδό Φραντζή έως την οδό Αθ. Διάκου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  •     Σταδίου στο τμήμα αυτής από την πλ. Ομονοίας έως την Αμερικής και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο οδό.
  •     Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Χατζηχρήστου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Ροβέρτου Γκάλλι, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Γαριβάλδι, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Ακάμαντος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Νηλέως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Δημοφώντος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Θορικιών και Η. Πουλόπουλου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Η. Πουλοπούλου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Κυμαίων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Ηρακλειδών, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Περσεφόνης, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Αφαίας και της οδού Πειραιώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Πειραιώς στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Ράλλη και της οδού Ιερά Οδός, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιερά Οδό.
  •     Πειραιώς στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Ράλλη και της Πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Θερμοπυλών, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Κολοκυνθούς, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Δεληγιώργη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Μενάνδρου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Κων/νου και Πειραιώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ομονοίας και της οδού Σοφοκλέους και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  •     Πλ. Ομονοίας

Την απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από τη διαδρομή του Ποδηλατικού Γύρου και για όσο χρόνο διαρκέσει η εκδήλωση εκτός από τους παρακάτω ελεγχόμενους κόμβους:

  •     Λ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης.
  •     Λ. Βασ. Κων/νου – Ρηγίλλης (Τρούμαν).

Η ΕΛ.ΑΣ. παρακαλεί τους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή, λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων"

Ψευδοκράτος: Αντιδράσεις στο τουρκικό πρωτόκολλο …«προσάρτησης»

Ανησυχία προκαλεί το πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας Άγκυρας και Τουρκοκυπρίων. Εμπεριέχει διατάξεις που περιστέλλουν ελευθερίες. Αντιδράσεις από την τουρκοκυπριακή αντιπολίτευση.

Άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση της προσάρτησης της κατεχόμενης Κύπρου από την Τουρκία  αποτελεί το νέο «πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας» μεταξύ της Άγκυρας και της «κυβέρνησης» των Τουρκοκυπρίων. Το πρωτόκολλο, το οποίο υπογράφηκε στις 14 Απριλίου αλλά κρατήθηκε μυστικό μέχρι τις 20 Μάϊου,  περιλαμβάνει πρόνοιες που μεταφέρουν πρακτικές που εφαρμόζονται στην Τουρκία, στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Ενδεικτικά η συμφωνία προνοεί για την προώθηση «νομικών ρυθμίσεων» σχετικά με την παρεμπόδιση των ιδεολογικών δραστηριοτήτων των συντεχνιών και τον περιορισμό στο δικαίωμα της συνάθροισης και διαδήλωσης. Επίσης φαίνεται ότι ο στόχος της επιβολής του πολιτικού Ισλάμ στην τουρκοκυπριακή κοινότητα εξυπηρετείται με προβλέψεις που αφορούν την προώθηση νομοθεσιών για «ενίσχυση των δεσμών σε τομείς που πηγάζουν από κοινές ιστορικές, θρησκευτικές και πνευματικές αξίες».

Ενδεικτικές του πνεύματος του πρωτοκόλλου είναι και οι πρόνοιες που πλήττουν την ελευθερία της έκφρασης. Χαρακτηριστική η πρόβλεψη για συνεργασία της «κυβέρνησης» με την Τουρκία «ενάντια στην παραπληροφόρηση σε όλες τις πλατφόρμες επικοινωνίας και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» αλλά και η ποινικοποίηση δημοσιογραφικών σχολίων που θα θεωρούνται προσβλητικά.  

Αντιδράσεις και ξύλο στη «βουλή» 

Η αποκάλυψη των προνοιών του πρωτοκόλλου προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στην τ/κ κοινότητα με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για νέα παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά της Τουρκοκυπρίων.

Η τοποθέτηση του Τουφάν Ερχιουρμάν έγινε στην διάρκεια μια φορτισμένης συνεδρίασης στην τ/κ «βουλή», όπου βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πιάστηκαν στα χέρια με βουλευτές της αντιπολίτευσης, μετά την προσπάθεια βουλευτή του αριστερού ΡΤΚ να ανέβει στο βήμα με φανέλα που έγραφε «Όχι» στο πρωτόκολλο.

Μεγάλες αντιδράσεις προκλήθηκαν και σε επίπεδο συντεχνιών με την συντεχνία των Τ/κ δασκάλων να καλεί την Τουρκία να σταματήσει να προσπαθεί να αλλάξει τους Τουρκοκύπριους ενώ η συντεχνία των εργαζομένων στην αρχή ηλεκτρισμού ανακοίνωσε πως δεν αναγνωρίζει «το πρωτόκολλο της προσάρτησης και της προδοσίας».  

Απαράδεκτες πρόνοιες λέει η Κομισιόν  

Σε σχέση με τις πρόνοιες του πρωτοκόλλου που αφορούν την ελευθερία του τύπου τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος της Κομισιόν, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την χρήση του ποινικού δικαίου ως εργαλείου άσκησης πίεσης σε επικριτικές φωνές. «Η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του Τύπου αποτελούν απαραίτητα θεμέλια για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

dw

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψευδοκράτος: Αντιδράσεις στο τουρκικό πρωτόκολλο …«προσάρτησης»"

Ιράν: Το πλήρωμα των ελληνικών τάνκερ δεν κρατείται – Βρίσκεται στα πλοία και είναι καλά στην υγεία τους

Οι ιρανικές ναυτιλιακές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το πλήρωμα των δύο κατασχεθέντων ελληνικών τάνκερ δεν τελεί υπό κράτηση, αλλά βρίσκεται πάνω στα πλοία και είναι καλά στην υγεία του, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim News και αναμετάδωσε το Reuters.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων (TANSIM) κάνει λόγο για κατάσχεση (seizure) των δύο τάνκερ και συνδέει την ενέργεια αυτή με την κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου από ρωσικό τάνκερ η οποία έγινε από τις ελληνικές αρχές έξω από την Κάρυστο, ύστερα από αίτημα των ΗΠΑ.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το επίσης ιρανικό πρακτορείο Nour News που συνδέεται με το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας είχε μεταδώσει την Παρασκευή (χθες) ότι το Ιράν σκόπευε να προχωρήσει σε τιμωρητικές ενέργειες για την κατάσχεση του ιρανικού φορτίου στην Ελλάδα, την οποία ο Ιρανικός Οργανισμός Λιμένων και Θαλάσσης είχε χαρακτηρίσει «πειρατική ενέργεια» η οποία αποτελεί «παραβίαση των διεθνών πρακτικών»

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιράν: Το πλήρωμα των ελληνικών τάνκερ δεν κρατείται – Βρίσκεται στα πλοία και είναι καλά στην υγεία τους"

Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών: Απαράδεκτη η κατάσχεση ελληνικών πλοίων από τους φρουρούς της Επανάστασης

«Η κατάσχεση ελληνικών πλοίων από τους IRGC (Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης) είναι απαράδεκτη. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια της ναυτιλίας στα στενά του Ορμούζ». Αυτό απάντησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών όταν του ζητήθηκε η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατάληψη των δύο ελληνικών τάνκερ από τους Φρουρούς της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2019 και η Βρετανία αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα όταν τότε οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν δύο βρετανικά πετρελαιοφόρα: το Stena Impero και το Mesdar. Το δεύτερο το άφησαν ελεύθερο σχεδόν άμεσα μετά από οδηγίες που πήραν από τις ιρανικές αρχές. Το Stena Impero όμως, αφού «ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία και ξεκίνησαν οι απαραίτητες έρευνες», σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, κατασχέθηκε γιατί «δεν τηρούσε τους διεθνείς θαλάσσιους κανονισμούς».

Η Βρετανία όπως και άλλες δυτικές χώρες υποστήριζαν ότι η κατάσχεση του Stena Impero αποτελούσε αντίποινα για την κατάσχεση του ιρανικού υπερ-δεξαμενόπλοιου Grace 1 κοντά στο Γιβραλτάρ, 15 μέρες πριν. Οι Βρετανοί τότε κατηγόρησαν το Grace 1 ότι παραβίασε τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Συρίας.

Τελικά το Stena Impero απελευθερώθηκε δύο μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Την εποχή εκείνη, για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να στείλει πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας τα οποία συνόδευαν τα υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοια κατά τη διέλευσή τους από τα Στενά του Ορμούζ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών: Απαράδεκτη η κατάσχεση ελληνικών πλοίων από τους φρουρούς της Επανάστασης"

Καιρός αύριο: Πρόσκαιρη επιδείνωση – Αναλυτική πρόγνωση

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή (29.05.2022) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θεσσαλία με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 26 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι ισχυρά, από τις βραδινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, από τις βραδινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Θρακικό τοπικά 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και κεντρικά τμήματα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μπόφορ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά το βράδυ θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πρόσκαιρη επιδείνωση – Αναλυτική πρόγνωση"

«Κλιμάκωση Ερντογάν» και «θερμό καλοκαίρι»

Ο γερμανικός τύπος εστιάζει στη στρατηγική κλιμάκωσης, που φαίνεται να επιλέγει ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα. Προβλέψεις για θερμό καλοκαίρι.

«Σύγκρουση με την Ελλάδα: Πώς ο Ερντογάν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης» είναι ο τίτλος σε ανταπόκριση από την Αθήνα, στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε: «Στην Ελλάδα εντείνεται η ανησυχία για μία νέα προσφυγική κρίση. Από τις αρχές της εβδομάδας περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν επιχειρήσει να μεταβούν με βάρκες από τις τουρκικές ακτές στην Ελλάδα και την Ιταλία. Ο αριθμός των παράτυπων διελεύσεων αυξάνεται και στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία. Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές περίπου 350 άνθρωποι επιχειρούν καθημερινά να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο».

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα σημειώνει ότι «και στο παρελθόν ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε χρησιμοποιήσει τους μετανάστες για πολιτικούς σκοπούς» και εκτιμά ότι «τώρα οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας οδεύουν προς νέο χαμηλό. Τις προηγούμενες ημέρες η Αθήνα κατέγραψε αυξημένο αριθμό πτήσεων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά. Την περασμένη Παρασκευή δύο τουρκικά F-16 πλησίασαν σε απόσταση 4,6 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στη Βόρεια Ελλάδα. Από την πλευρά της και η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις του εναέριου χώρου στα τουρκικά παράλια του Αιγαίου. Εδώ και δεκαετίες οι δύο εταίροι στο ΝΑΤΟ διαπληκτίζονται για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες και τα κυριαρχικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο. Το καλοκαίρι του 2020 η αντιπαράθεση οδήγησε τις δύο χώρες στα πρόθυρα στρατιωτικής σύγκρουσης».

Γιατί επιλέγει την κλιμάκωση ο Ερντογάν

«Πολιτική κλιμάκωσης του Ερντογάν»- και μάλιστα σε περισσότερα μέτωπα- διαπιστώνει η εφημερίδα Die Welt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα: «Ενώ η Τουρκία μπλοκάρει ακόμη, ως μοναδική χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, την ένταξη των βορείων χωρών, ο πρόεδρός της εξαγγέλλει το επόμενο του εγχείρημα με εκρηκτικές επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική: μία νέα στρατιωτική επίθεση στη βόρεια Συρία. Παράλληλα, διακόπτει κάθε επαφή με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής ο Ερντογάν ακολουθεί πορεία κλιμάκωσης, σε μία χρονική στιγμή που ο ίδιος συνειδητά έχει επιλέξει».

Η ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας υποστηρίζει ότι «εκτός από τα ζητήματα ασφαλείας, για τον Ερντογάν φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι εσωτερικοπολιτικές σκοπιμότητες. Έναν χρόνο πριν από τις εκλογές το κόμμα του χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις, ενώ ο πληθωρισμός στη χώρα κυμαίνεται στο 70%. Προηγούμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία είχαν βελτιώσει την εικόνα του στις δημοσκοπήσεις. Ο πόλεμος ενώνει τη χώρα».

«Θερμό καλοκαίρι» στο Αιγαίο

Ένα «θερμό καλοκαίρι» προβλέπει η εφημερίδα Frankfurter Rundschau. Όπως αναφέρει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα «η τουρκική κυβέρνηση οξύνει τους τόνους απέναντι στην Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου καλεί τη γειτονική χώρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από νησιά του Αιγαίου, όπως η Ρόδος, η Κως, η Λέσβος και η Σάμος. 'Δεν μπλοφάρουμε', λέει ο Τσαβούσογλου στο αεροπλάνο της επιστροφής μετά από επίσκεψη στο Ισραήλ. 'Αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί, θα προχωρήσουμε αυτή την υπόθεση'. Ο υπουργός δεν εξήγησε ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει η Τουρκία. Στην Αθήνα αυξάνεται η ανησυχία για νέες εντάσεις. Την Πέμπτη η Ελλάδα ανακοίνωσε περίπου 40 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα χάνει κυριαρχικά δικαιώματα σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από τη στιγμή που έχει σταθμεύσει εκεί στρατεύματα. Κατά την άποψη της Τουρκίας αυτό δεν συνάδει με τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, που είχαν προβλέψει την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών».

dw

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κλιμάκωση Ερντογάν» και «θερμό καλοκαίρι»"

Εντοπίστηκε νάρκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε αυλή σπιτιού στην Κόρινθο

Αποκλεισμένο από περιπολικά της αστυνομίας για λόγους ασφαλείας παραμένει το κέντρο του Συνοικισμού Κορίνθου όπου το απόγευμα του Σαββάτου εντοπίστηκε μια νάρκη του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου μέσα σε αυλή σπιτιού στο Συνοικισμό Κορίνθου.

Μία νάρκη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, βρέθηκε σε αυλή σπιτιού στον Συνοικισμό της Κορίνθου. Ενημερώθηκε και έσπευσαν περιπολικά της αστυνομίας όπου και απέκλεισαν την περιοχή. Αναμένεται κλιμάκιο του στρατού για να μεταφερθεί και να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη σε περιοχή μακριά από το κέντρο της Κορίνθου.

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε νάρκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε αυλή σπιτιού στην Κόρινθο "

Σκηνές φαρ ουέστ στη μαρίνα Γλυφάδας - Πυροβολισμοί μεταξύ Λιμενικών και ομάδας Ρομά

Επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ λιμενικών και ομάδας Ρομά στη μαρίνα της Γλυφάδας το μεσημέρι του Σαββάτου. Λιμενικοί, που επέβαιναν σε συμβατικό όχημα, εντόπισαν στη μαρίνα ένα περίεργο όχημα Citroen DS3 στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Ρομά.

Το ακολούθησαν και στη Διαδόχου Παύλου το είδαν να σταματάει και τους Ρομα να κατεβαίνουν κάτω για να κλέψουν καταλύτες. Αμέσως δυο από τους τρεις λιμενικούς κατεβαίνουν κάτω και με τα όπλα στα χέρια επιχειρούν να τους πλησιάσουν. Τότε οι Ρομά, επιβιβάζονται τρέχοντας στο όχημα, βάζουν μπροστά και κατευθύνονται προς τους λιμενικούς για να τους πατήσουν.

Μάλιστα ο ένας από τύχη γλίτωσε καθώς πήδηξε τελευταία στιγμή να σωθεί. Οι λιμενικοί πυροβόλησαν τα λάστιχα του οχήματος για να το ακινητοποιήσουν όμως το όχημα συνέχισε με σκασμένο λάστιχο να κινείται και λίγα μέτρα παρακάτω οι Ρομά, διέφυγαν εγκαταλείποντας το στη Γλυφάδα.

Όπως διαπιστώθηκε ήταν νοικιασμένο ενώ μέσα εντοπίστηκαν δυο κλεμμένοι καταλύτες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των επιβαινόντων συνεχίζονται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκηνές φαρ ουέστ στη μαρίνα Γλυφάδας - Πυροβολισμοί μεταξύ Λιμενικών και ομάδας Ρομά"

Βαρύς ο φόρος αίματος στην παραλιακή: Ένας νεκρός και ένας ακρωτηριασμένος σε τροχαία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Άσχημη ήταν η νύχτα στην παραλιακή λεωφόρο. Ένας 30χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας, έχασε τη ζωή του όταν έπεσε πάνω σε δύο προπορευόμενα αυτοκίνητα, στο Παλαιό Φάληρο, ενώ σε ένα δεύτερο τροχαίο που έγινε στο ύψος του Ελληνικού, ακρωτηριάστηκε νεαρός οδηγός μηχανής όταν τον εμβόλισε ένα τζιπ, ο οδηγός του οποίου αναζητείται.

Το πρώτο τροχαίο έγινε το βράδυ της Παρασκευής, στη λεωφόρο Ποσειδώνος, έξω από το Πάρκο Φλοίσβος, όταν μία μοτοσυκλέτα έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δύο αυτοκίνητα. Ο οδηγός της κατέληξε πάνω στη διαχωριστική νησίδα. Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δίπλα βρέθηκε ένα κράνος αλλά δεν έχει διαπιστωθεί αν το φορούσε. Στο σημείο για αρκετή ώρα επικράτησε μεγάλο μποτιλιάρισμα.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία τραυματίστηκαν από τα 2 ΙΧ ένα 14χρονο κορίτσι και δύο γυναίκες 48 και 50 ετών.

Το δεύτερο τροχαίο σημειώθηκε μετά τις 3 τα ξημερώματα, στην παραλιακή, στο ύψος του παλιού αεροδρομίου, στο ρεύμα προς Γλυφάδα. Ένα τζιπ Land Rover Freelander ανθρακί χρώματος που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα, εμβόλισε κυριολεκτικά μία μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ακρωτηριάστηκε το πόδι του.

Ο οδηγός του τζιπ που ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε, αναζητείται από τους αστυνομικούς της Τροχαίας Καλλιθέας. Σύμφωνα με πληροφορίες το τζιπ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο ενώ είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί ο οδηγός του.

Δείτε φωτογραφίες από το τροχαίο στο Παλαιό Φάληρο:

notia

Διαβάστε Περισσότερα » " Βαρύς ο φόρος αίματος στην παραλιακή: Ένας νεκρός και ένας ακρωτηριασμένος σε τροχαία (ΕΙΚΟΝΕΣ)"

Σέρρες: Γιατροί και υπεύθυνοι γραφείου τελετών πίσω από το γηροκομείο – “κολαστήριο” – Συγκάλυψαν τον θάνατο δύο ηλικιωμένων

Στο πλαίσιο πολύμηνης και συστηματικής έρευνας των Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Σερρών και έπειτα από παραγγελία του Ανακριτή Σερρών, εξακριβώθηκε η δράση κυκλώματος, που λειτουργούσε παράνομο οίκο ευγηρίας στον Λιθότοπο.

Η έρευνα των αστυνομικών ακολούθησε μετά τον εντοπισμό ξενώνα σε περιοχή των Σερρών τον Οκτώβριο του 2020, που λειτουργούσε παράνομα φιλοξενώντας ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ είχε συλληφθεί ο 51χρονος υπεύθυνος του ξενώνα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επιπλέον 6 ατόμων και συγκεκριμένα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος:

• του προαναφερόμενου συλληφθέντα άνδρα και δύο γυναικών, 52 και 47 ετών ελληνικής καταγωγής κατά περίπτωση για συμμορία, έκθεση, παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και ηθική αυτουργία σε έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων,

• 54χρονου άνδρα και 62χρονης γυναίκας, γιατροί, για έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και

• δύο ανδρών, 55 και 60 ετών, ελληνικής καταγωγής υπεύθυνοι γραφείων τελετών, για συνέργεια σε έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τουλάχιστον από τον Αύγουστο έως και την 16η Οκτωβρίου του 2020, ο άνδρας που είχε συλληφθεί ως υπεύθυνος του ξενώνα, μαζί με τις δύο γυναίκες, λειτουργούσαν ως κύκλωμα με διακριτούς ρόλους και είχαν μετατρέψει τον εν λόγω ξενώνα σε οίκο ευγηρίας, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Όπως είχε εξακριβωθεί, στον ξενώνα που λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη άδεια, διέμεναν ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά προβλήματα, σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και χωρίς μέτρα υγιεινής, ενώ είχαν εντοπισθεί ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες ιατρικές συνταγές.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020, σε 2 περιπτώσεις θανάτου ηλικιωμένων γυναικών που διέμεναν στον ξενώνα χωρίς ιατρική μέριμνα, οι προαναφερόμενοι άνδρες που λειτουργούσαν τον ξενώνα, μαζί με τους δύο γιατρούς και τους δύο υπεύθυνους των γραφείων τελετών, συγκάλυψαν τον θάνατό των γυναικών, ώστε να προκύπτει ότι απεβίωσαν σε σπίτια οικείων τους.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ο παράνομος οίκος ευγηρίας και η πλημμελής φροντίδα που παρείχαν, απέκρυψαν το θάνατο των δύο γυναικών, τις οποίες μετέφεραν σε σπίτια συγγενών τους με την συνδρομή των υπεύθυνων των γραφείων τελετών και στη συνέχεια με την έκδοση πιστοποιητικών από τους δύο γιατρούς, βεβαίωσαν ψευδώς ότι ο θάνατος επήλθε στις ανωτέρω οικίες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε επανυποβλήθηκε στις Ανακριτικές Αρχές των Σερρών.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Σέρρες: Γιατροί και υπεύθυνοι γραφείου τελετών πίσω από το γηροκομείο – “κολαστήριο” – Συγκάλυψαν τον θάνατο δύο ηλικιωμένων "

3.190 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό, 9 + 4 ακόμη θάνατοι, 134 διασωληνωμένοι

Στην ανακοίνωση 3.190 νέων λοιμώξεων από κορωνοϊό και 9 + 4 ακόμη θανάτων ασθενών με CoViD, προέβησαν το Σάββατο οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Τα στοιχεία έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

 

  ΣΗΜΕΡΑ ΧΘΕΣ
Νέα κρούσματα 3.190    3.727
Κρούσματα σε παιδιά 686 794
Σύνολο κρουσμάτων 3.442.963  3.439.773  
Επαναλοιμώξεις 24ωρου  375  419
Νέοι θάνατοι  9 + 4*  14 + 1*
Σύνολο θανάτων 29.784     29.771    
Διασωληνωμένοι  134 133
Ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι  63 61  
Έξοδοι από τις ΜΕΘ 3 2
Εισαγωγές σε νοσοκομεία   85  95
Σύνολο τεστ PCR  11.306.444 11.297.061
Σύνολο rapid tests   71.096.308  71.025.594 
Τεστ ημέρας  80.097 83.847    
Θετικότητα τεστ 3,98%   4,4%  

* Ενσωματώθηκαν θάνατοι με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο CoViD.

  • 1.974 στην Αττική (2.296 χθες).
  • 215 στη Θεσσαλονίκη (309 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 249 από την Ανατολική Αττική (306 χθες).
  • 354 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (397 χθες).
  • 79 από τη Δυτική Αττική (87 χθες).
  • 275 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (338 χθες).
  • 489 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (554 χθες).
  • 231 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (320 χθες).
  • 271 από τον Πειραιά (268 χθες).
  • 26 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (26 χθες).
Κατανομή

Τα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 63 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 39 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 34 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 14 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 18 στην ΠΕ Άρτας.
  • 69 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 39 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 19 στην ΠΕ Δράμας.
  • 25 στην ΠΕ Έβρου.
  • 55 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 1 στην ΠΕ Ευρυτανίας. 
  • 3 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 29 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 16 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 78 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 1 στην ΠΕ Θάσου.
  • 14 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 33 στην ΠΕ Θήρας.
  • 2 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 1 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 42 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 25 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 8 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 22 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 3 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 3 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 1 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 31 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 9 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 7 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 9 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 36 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 12 στην ΠΕ Κω.
  • 8 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 69 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 14 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 24 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 6 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 1 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 26 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 40 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 5 στην ΠΕ Μήλου.
  • 7 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 20 στην ΠΕ Νάξου.
  • 9 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 6 στην ΠΕ Πάρου.
  • 22 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 20 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 10 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 23 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 13 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 92 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 4 στην ΠΕ Σάμου.
  • 24 στην ΠΕ Σερρών.
  • 4 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 4 στην ΠΕ Σύρου.
  • 1 στην ΠΕ Τήνου.
  • 10 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 31 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 6 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 3 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 14 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 42 στην ΠΕ Χανίων.
  • 11 στην ΠΕ Χίου.

104 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (138 χθες).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "3.190 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό, 9 + 4 ακόμη θάνατοι, 134 διασωληνωμένοι"

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία βγάζει στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος Cesme – Παράνομη Navtex

Με κάθε τρόπο επιχειρεί να «ανεβάσει το θερμόμετρο» στο Αιγαίο η Τουρκία, με σχεδόν καθημερινές προκλήσεις, που εντάθηκαν ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά τη Navtex που εξέδωσε στις 24 Μαΐου για το ερευνητικό Γιουνούζ, σήμερα εξέδωσε νέα Navtex για το ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ, δεσμεύοντας παράνομα περιοχές  μεταξύ Σκύρου – Άη Στράτη και Λέσβου.

Η νέα προκλητική Navtex, καθώς η Τουρκία δεν έχει την αρμοδιότητα να εκδίδει τέτοιες αναγγελίες για αυτή την περιοχή, είναι αυτή:

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόκληση: Η Τουρκία βγάζει στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος Cesme – Παράνομη Navtex"

Μήνυμα Δένδια στους συμμάχους της Ελλάδας για την Τουρκία: Να μην ενδίδετε στους εκβιασμούς

 Μήνυμα προς τους εταίρους και συμμάχους της Ελλάδας στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ο οποίος απαντά στην τουρκική προκλητικότητα παρουσιάζοντας την στρατηγική της χώρας μας.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας ΥΠΕΞ με παρέμβασή του στην εφημερίδα Τα Νέα, σκιαγραφεί τις κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας και την αύξηση της έντασης στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα. Όπως σημειώνει ο Νίκος Δένδιας, η Ελλάδα απαντά στην τουρκική προκλητικότητα της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων με τρεις σταθερές παραμέτρους.

Ο κ. Δένδιας επισημαίνει πως η χώρα μας αντιδρά με σύνεση και ψυχραιμία. «Επιλέγουμε εμείς τον χρόνο και τον τρόπο που θα απαντήσουμε», λέει ο κ. Δένδιας και συνεχίζει σημειώνοντας πως δεύτερη αρχή της χώρας μας είναι ο σεβασμός και η προώθηση των θέσεων αρχής. Σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας όλων των κρατών. Όπως λέει «η Ελλάδα δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος. Αναμένει από τους εταίρους και συμμάχους να μην ενδίδουν και αυτοί με τη σειρά τους σε εκβιασμούς με όποιον ‘μανδύα’ και αν αυτοί προβάλλονται». Παράλληλα μιλώντας για την ελληνική επιστολή στον ΟΗΕ για τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η χώρα μας απάντησε και αποδόμησε με στέρεα νομικά επιχειρήματα την πρωτοφανή αμφισβήτηση της κυριαρχίας επί των νησιών του Αιγαίου.

Τέλος ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει πως η χώρα μας δεν επιθυμεί να έχει μία τουρκοκεντρική εξωτερική πολιτική η οποία απλώς θα αντιδρά στις ενέργειες της γειτονικής χώρας. «Έχουμε θέσει με σαφήνεια το πλαίσιο μέσα στο οποίο προσφερόμεθα να συζητήσουμε την μοναδική μας διαφορά».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μήνυμα Δένδια στους συμμάχους της Ελλάδας για την Τουρκία: Να μην ενδίδετε στους εκβιασμούς"

Μήνυση της οικογένειας Πισπιρίγκου στον δικηγόρο της σπιτονοικοκυράς για τα πράγματα της Τζωρτζίνας

Έντονη ήταν η αντίδραση της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου, για το γεγονός πως δικηγόρος μπήκε στο σπίτι της οδού Μπιζανίου και όπως ισχυρίζονται πήρε προσωπικά αντικείμενα της άτυχης Τζωρτζίνας.

Νωρίς σήμερα το πρωϊ η Δήμητρα Πισπιρίγκου μαζί με την μητέρα της και συγγενικά της πρόσωπα πήγαν στο ακίνητο της οδού Μπιζανίου, ενώ κάλεσαν και την Αστυνομία, γιατί πως ανέφεραν ο ένας εκ των δικηγόρων που εκπροσωπούν τους συγγενείς της σπιτονοικοκυράς μπήκε στον πρώτο όροφο του σπιτιού και πήρε τη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας.

Μάλιστα η μάνα και η αδελφή της Ρούλας Πισπσιρίγκου, πήραν κάποια πράγματα από το σπίτι που ανήκαν στα τρία παιδιά, προφανώς σε συνεννόηση με τη Ρούλα.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου μετέβη στην Ασφάλεια Πατρών, προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του δικηγόρου, γιατί όπως υποστήριξαν μπορεί να είχε το δικαίωμα να εισέλθει στο ακίνητο ως νόμιμος εκπρόσωπος των συγγενών της Ευγενίας Κούτρα, δεν θα μπορούσε, ωστόσο, να πάρει πράγματα που ανήκαν στην οικογένεια της Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο δικηγόρος, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δηλώνει άγνοια για την αφαίρεση της τσάντας της 9χρονης Τζωρτζίνας, μέσα από το σπίτι.

Παραβίασαν το σπίτι στην οδό Μπιζανίου

Ίχνη παραβιάσεων στο διόροφο της οδού Μπιζανίου διαπιστώθηκαν την Παρασκευή, καθώς φαίνεται να υπάρχει παραβίαση των εισόδων του 1ου και του 2ου ορόφου.

Νωρίς το μεσημέρι οι δικηγόροι που εκπροσωπούν συγγενείς της σπιτονοικοκυράς Ευγενίας Κούτρα πήγαν στο διόροφο όπου έμενε και οι οικογένεια Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου και με τη βοήθεια κλειδαρά μπήκαν στο σπίτι.

Χωρίς να έχει εκδοθεί η απόφαση, μετά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων για να παραδοθούν τα κλειδιά από το ακίνητο της οδού Μπιζανίου, οι δικηγόροι, Κωνσταντίνος Λέων και Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, υποστηρίζοντας πως εφόσον υπάρχουν οι νόμιμοι κληρονόμοι τους οποίους εκπροσωπούν άνοιξαν την κεντρική είσοδο.

Οπως υποστήριξαν ανέβηκαν στον πρώτο όροφο όπου βρήκαν παραβιασμένη την πόρτα, δεν συνέχισαν προς τον 2ο όροφο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες και η είσοδος του 2ου ορόφου όπου διέμενε η σπιτονοικοκυρά έχει παραβιαστεί, δεδομένου ότι οι κλιεδαριές είναι παλαιού τύπου και εύκολα μπορούν να παραβιαστούν.

Πάντως όπως δείχνουν φωτογραφίες που εξασφάλισε το tempo24 από τον πρώτο όροφο του ακινήτου , στον χώρο που είναι σχεδόν άδειος υπάρχουν μόνο ορισμένα παιδικά παιχνίδια. Θυμίζουμε πως τον συγκεκριμένο χώρο χρησιμοποιούσε ο Μάνος Δασκαλάκης ως στούντιο.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση της οικογένειας Πισπιρίγκου στον δικηγόρο της σπιτονοικοκυράς για τα πράγματα της Τζωρτζίνας"

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού την Κυριακή

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Αύριο Κυριακή (29-05-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α) από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

β) από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θεσσαλία.

Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού την Κυριακή"

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Αποκρούουμε αποτελεσματικά κάθε απειλή στα σύνορά μας»

Στην οχύρωση των συνόρων της χώρας απέναντι στα αυξημένα κύματα ροής παράνομων μεταναστών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί καθημερινά πολύ σημαντικό έργο στα σύνορα της χώρας, έχοντας αποτρέψει, μόνο κατά το πρώτο τετράμηνο του 2022, την είσοδο πάνω από 40.000 παράνομων μεταναστών στη χώρα: «Αποκρούουμε αποτελεσματικά κάθε απειλή απέναντι στην Χώρα μας, στα σύνορά μας, στον Έβρο. Η γειτονική Χώρα δεν επιτρέπεται ούτε να ανέχεται να υπάρχουν διακινητές δυστυχισμένων ανθρώπων, παρανόμων μεταναστών, ούτε πολύ περισσότερο να υποθάλπονται τέτοιου είδους καταστάσεις. Θα πρέπει να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο, θα πρέπει να σεβαστούν απολύτως τα σύνορα και μην επιτρέπουν και εκείνοι τέτοιου είδους καταστάσεις», επεσήμανε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρη η απάντηση της ελληνική κυβέρνησης. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να μπουν παράνομοι μετανάστες στη χώρα, από οποιοδήποτε σημείο της. Δεν υπάρχει επίσης καμία απολύτως δυνατότητα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ακεραιότητα της πατρίδας μας και την εθνική κυριαρχία».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος θα μεταβεί αύριο στον Έβρο, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας για τη διαφύλαξη των συνόρων της Ε.Ε. : «Η Ελλάδα ως χώρα μέλος της Ε.Ε, σέβεται απολύτως το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα προασπίζει τα σύνορα της, τα οποία είναι και σύνορα της Ε.Ε. Στη φύλαξη των συνόρων μας συνδράμει και δύναμη του Frontex. Πιστεύω ότι οι ευρωπαίοι εταίροι, φίλοι και σύμμαχοι μας, θα πρέπει να αξιολογούν πολύ θετικά το γεγονός ότι το Ελληνικό κράτος κάνει ό,τι πρέπει για να μην μπαίνουν στη χώρα, άρα και στην Ε.Ε, παράνομοι μετανάστες».

Αναφορικά με τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων θα είναι συνεχής μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής της βιβλιοθήκης και άφησε αιχμές κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη στάση της: «Θα πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία εξαιτίας της απόγνωσης της και της αδυναμίας της να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, να σταματήσει να δίνει πολική κάλυψη, σε αυτούς τους μπαχαλάκηδες στα πανεπιστήμια, γιατί εκτίθεται. Κάποιος που θέλει να λέγεται προοδευτικός οφείλει να ξεκαθαρίζει ότι είναι με την βιβλιοθήκη και όχι με τις βαριοπούλες και τα μπάζα από τις ψευτοκαταλήψεις».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο επιτυχημένο ταξίδι του Πρωθυπουργούς στις Η.Π.Α., καθώς, όπως είπε, «η παρουσία του ενίσχυσε το κύρος, την δυναμική και την αξιοπιστία της χώρας και αυτό φαίνεται ότι πραγματικά έχει ενοχλήσει πάρα πολύ τους γείτονες».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τάκης Θεοδωρικάκος: «Αποκρούουμε αποτελεσματικά κάθε απειλή στα σύνορά μας»"

ΝΔ: Από τη στιγμή που οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δεν βολεύουν το αφήγημα του κ. Τσίπρα, προσπαθεί να κατασκευάσει μια δική του πραγματικότητα

«Τα όσα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» μας θυμίζουν τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις ίδιες μεθόδους και τους ίδιους πρωταγωνιστές», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Και επισημαίνεται: «Από τη στιγμή που οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δεν βολεύουν το αφήγημα του κ. Τσίπρα, τι κάνει; Προσπαθεί να κατασκευάσει μια δική του πραγματικότητα. Το έκανε προεκλογικά με τις αλήστου μνήμης BridgingEurope και VoxPop, που όπως αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών, παραπλανούσαν την κοινή γνώμη, το κάνει και σήμερα δημιουργώντας μέσω συνεργατών του κ. Τσίπρα, εταιρεία με έδρα την Κύπρο που διενεργεί φιλικές για τον ΣΥΡΙΖΑ μετρήσεις».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υπογραμμίζει πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να απαντήσει:

Ο στενός συνεργάτης του οικονομικού γραφείου του κ. Τσίπρα όταν ήταν πρωθυπουργός Π. Αλληλόμης, συμμετέχει στην εταιρεία RealPolls που κάνει μετρήσεις φιλικές για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο κ. Παππάς πρώην στενός συνεργάτης του οποίου, προωθεί τις εν λόγω μετρήσεις με χορηγούμενες καταχωρίσεις, ποια σχέση έχει με την υπόθεση;

Πιστεύουμε ότι είναι υποχρέωση του ΣΕΔΕΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να εξετάσει τις μεθόδους της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που καταφέρνει με τέτοιες μεθοδεύσεις, είναι να θυμίζει στους πολίτες, το πραγματικό του πρόσωπο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Από τη στιγμή που οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δεν βολεύουν το αφήγημα του κ. Τσίπρα, προσπαθεί να κατασκευάσει μια δική του πραγματικότητα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news