facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Lockdown: Στο ΦΕΚ η παράταση -Τι προβλέπει για το Δημόσιο (έγγραφο)

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού OTVID – 19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00»

Για το Δημόσιο προβλέπει:

Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

  •  Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.
  •  Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.
  •  Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.
  •  Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.
  •  Συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης των συλλογικών οργάνων. Κατά τη λειτουργία συλλογικών οργάνων που διενεργούν διαδικασίες στις οποίες προβλέπεται συνέντευξη, αυτή διενεργείται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων χωρίς τη φυσική παρουσία του καλούμενου σε συνέντευξη. Στην περίπτωση αυτή το συλλογικό όργανο ορίζει τους αναγκαίους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας αναφορικά με την ταυτοπροσωπία του καλούμενου και τη μη υποβοήθησή του από εξωγενείς παράγοντες.
  •  Διενέργεια συναντήσεων εργασίας τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων
 aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown: Στο ΦΕΚ η παράταση -Τι προβλέπει για το Δημόσιο (έγγραφο)"

Επίθεση σε περιπολικό της ΕΛΑΣ στον Άλιμο – Τρεις προσαγωγές

Επίθεση δέχτηκε το βράδυ περιπολικό της ΕΛΑΣ που περνούσε από την οδό Νίκης 79 στον Αλιμο. 

 Συγκεκριμένα 10 άτομα που ήταν σε παρκάκι πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου άρχισαν να πετούν μπουκάλια στο περιπολικό. 

 Οι αστυνομικοί σταμάτησαν, κάλεσαν ενισχύσεις και έχουν γίνει τρεις προσαγωγές. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση σε περιπολικό της ΕΛΑΣ στον Άλιμο – Τρεις προσαγωγές"

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Επί ποδός βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ θα χρησιμοποιηθούν drones και ελικόπτερα προκειμένου οι επίγειες δυνάμεις  να κατευθύνονται από αέρος.

Οι αρχές θα επιστρατεύσουν και 6 Αίαντες  για να χρησιμοποιηθούν εάν προκύψουν εστίες έντασης.

Πρόκειται για μια αστυνομική εγκατάσταση με τα συγκεκριμένα οχήματα ρίψης νερού να αναμένεται να τοποθετηθούν σε «σημεία ενδιαφέροντος» ώστε να διαλύονται άμεσα πιθανά καλέσματα σε περιοχές όπως το σημείο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, τα Χαυτεία, η πλατεία Κάνιγγος αλλά και τα Προπύλαια.

Ανησυχία επικρατεί για το ενδεχόμενο των αιφνιδιαστικών, περιμετρικών συγκεντρώσεων και  επιθέσεων, όπως εκείνη στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «προεόρτια» σε όσα ενδεχομένως εξελιχθούν αύριο.

Βασικό σημείο ενδιαφέροντος παραμένουν τυπικά τα Εξάρχεια και ειδικότερα η περιοχή που έλαβε χώρα η δολοφονία Γρηγορόπουλου ( Μεσολογγίου και Τζαβέλα).

Οι αρχές αναλυτικότερα, έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας με το πρώτο να περικλείεται από τις οδούς Κωλέττη,  Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, ακριβώς στη μέση αυτού είναι σημείο της δολοφονίας.

Το δεύτερο τετράγωνο είναι ακόμα πιο ευρύ, περικλείοντας τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης.

Οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται στο δεύτερο τετράγωνο θα είναι εντατικοί και θα αφορούν την άσκοπη μετακίνηση και το αν έχουν σταλεί SMS που να υποδεικνύουν σαφή αιτία για το λόγο που βρίσκεται κανείς στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Με εντολή της Αστυνομίας θα κλείσουν αύριο Κυριακή από τις 8.00 οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό.

Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους συγκεκριμένους σταθμούς, ενώ το Τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.

Όσον αφορά το απαγορευτικό συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, από τις 05:00 έως και τις 24:00.

Για τους παραβάτες, προβλέπονται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις. Θα επιβληθεί, ακόμη,
διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Η βασική διαφορά στον σχεδιασμό συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, έγκειται στο γεγονός ότι δεν θα γίνουν εκδηλώσεις για την επέτειο. Συνεπώς, μιλάμε για ένα πλάνο που αποκλείει τις εκδηλώσεις και η λογική βασίζεται πάνω στα αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Το βασικό ζητούμενο είναι να μην υπάρχει συγκέντρωση πολλών ατόμων σε διάφορα σημεία, καθώς ο κίνδυνος υπέρ-μετάδοσης του ιού είναι ορατός. Για το λόγο αυτό, όλοι οι αστυνομικοί από τα ΜΑΤ και τη ΔΙ.ΑΣ μέχρι τη ΔΡΑΣΗ και την ΟΠΚΕ, θα κινούνται σε αυτό τον άξονα. Αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου υπάρχουν διαδικτυακά καλέσματα για συγκεντρώσεις. Οι περιπολίες και τα μπλόκα θα είναι πολλά, τα drones θα επιτηρούν από αέρος τα σημεία που πιθανόν να υπάρξει συνωστισμός και θα δίνουν Online εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας, ενώ τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα τελούν υπό αυστηρή εποπτεία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ."

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, δέχθηκαν επίθεση από 50 άτομα έξω από το ΑΤ Κολωνού

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών διακομίστηκαν το απόγευμα τέσσερις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν από περίπου 50 άτομα, στον Κολωνό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα άτομα αυτά επιτέθηκαν ξαφνικά με πέτρες, ξύλα και διάφορα άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, που ήταν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του μετρό των Σεπολίων όπου και διαλύθηκαν.

Εως το απόγευμα του Σαββάτου, η ΕΛΑΣ δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, δέχθηκαν επίθεση από 50 άτομα έξω από το ΑΤ Κολωνού"

Νέα πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Βλέπει κυριαρχικά δικαιώματα της Άγκυρας στο Καστελόριζο

Η Τουρκία συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων κάνοντας λόγο για κυριαρχικά δικαιώματα στο Καστελόριζο σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. 

«Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο τέκνο της Ευρώπης, αποσκοπεί στην πρόκληση κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας με βάσης τους [ελληνικούς] μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς περί των θαλασσίων συνόρων και του εναεριού χώρου» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής. «Καμία κύρωση δεν πρόκειται ποτέ να κάνει την Τουρκία να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελόριζο ή τον εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων» στην ίδια ανακοίνωση η Άγκυρα και προσθέτει ότι «η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία το ταχύτερο δυνατό.»

 Η Αγκυρα στην ουσία απαντά στα όσα υποστήριξε μέσα από άρθρο του ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Βλέπει κυριαρχικά δικαιώματα της Άγκυρας στο Καστελόριζο"

Χάος στο Παρίσι: Δακρυγόνα και συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά «κίτρινα γιλέκα», διαδηλώνουν το Σάββατο στο Παρίσι κατά της επισφάλειας και υπέρ των ελευθεριών, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο.

Συνολικά, περί τις 100 συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, με τους πολίτες να διατηρούν την πίεση στην κυβέρνηση, την επομένη της παρέμβασης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που απέρριψε τις κατηγορίες περί αυταρχικής παρέκκλισης στη Γαλλία.

Κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ,στο Παρίσι, η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή, υπό τον φόβο επεισοδίων όπως το περασμένο Σάββατο, όπου η κινητοποίηση σηματοδοτήθηκε από βίαιες συγκρούσεις.

Σε ένα περιστατικό, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, αφότου διαδηλωτές πέταξαν πυροτεχνήματα προς τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Νεαροί, με κουκούλες, έσπασαν τη βιτρίνα ενός καταστήματος.

Αργότερα, κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε οδοφράγματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Παρίσι κατά της αστυνομικής βίας.

Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί ως μια συγκέντρωση συνδικαλιστικών ενώσεων κατά της επισφάλειας, η σαββατιάτικη κινητοποίηση αναμένεται να αποτελέσει παράλληλα διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας και του νόμου για την ασφάλεια, που κινητοποιούν εδώ και εβδομάδες τους προασπιστές των ελευθεριών.

Κάτω από ένα πανό που ζητά «την απόσυρση του νόμου για την ασφάλεια», ο γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής ένωσης CGT Φιλιπ Μαρτινέζ εκτιμά, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, πως υπάρχει ταύτιση των διαφορετικών σκοπών της διαδήλωσης: «Δεν υπάρχει αντίθεση μεταξύ των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών και του γεγονότος του να δίνουμε μάχη κατά της επισφάλειας και της ανεργίας, ιδίως σε αυτήν την περίοδο», αναφέροντας τις «καταχρήσεις των εργοδοτών» και τα «κοινωνικά προγράμματα» που καταλύονται».

Οι διαδηλωτές θέλουν επίσης να καταγγείλουν την αστυνομική βία στον απόηχο δύο υποθέσεων, στα τέλη Νοεμβρίου, που προκάλεσαν σοκ στη Γαλλία: τον ξυλοδαρμό ενός μαύρου μουσικού παραγωγού και τη βίαιη εκκένωση ενός καταυλισμού μεταναστών στο Παρίσι.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » " Χάος στο Παρίσι: Δακρυγόνα και συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας"

Άρθρο Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με τίτλο «Οι προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μια νέα Γιάλτα» (05.12.2020)

Συστατικό στοιχείο της  νέας Τουρκίας που δημιουργήθηκε το 1923 ήταν η προσήλωση στη Δύση, η προσπάθεια να προσεταιρισθεί το ευρωπαϊκό αφήγημα. Η Τουρκία τον 21ο αιώνα αλλάζει ραγδαία και αλλάζει ριζικά. Ο εθνικισμός αναβιώνει. Και συνδυάζεται πλέον με ένα έντονο αναθεωρητισμό, ένα νεοθωμανικό, έντονο Ισλαμισμό, καθώς και εμφανή αποκλίνουσα πορεία  από Δυτικές αξίες, όπως η Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός προς το κράτος δικαίου.

Η Τουρκία διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ξένα εδάφη, καταλαμβάνει τμήματα γειτονικών κρατών, απειλεί με πόλεμο, αμφισβητεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ευρωπαϊκών χωρών, μεταφέρει τζιχαντιστές, αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών υποστηρίζοντας ακραία κινήματα, εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της χώρας. Επιχειρεί να αναπτύξει μια σφαίρα επιρροής στην ευρύτερη περιφέρεια - να δημιουργήσει μια νέα τουρκική Γιάλτα.

Η Τουρκία έχει μετατραπεί, όχι απλώς σε δύσκολο γείτονα και δύστροπο εταίρο της Ευρώπης, αλλά σε μια σαφή απειλή για τη σταθερότητα της Ευρώπης, της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, και εν γένει του Αραβικού κόσμου, αλλά και του Καυκάσου. Υπονομεύει ανοιχτά τη συνοχή Δυτικών οργανισμών, στους οποίους είναι τυπικά ακόμα μέλος, όπως το ΝΑΤΟ.

Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι ότι, σε αντίθεση με όσα λέγονται κατά καιρούς, η απειλή αυτή δεν θα εκλείψει δια μαγείας εάν και εφόσον υπάρξουν ανακατατάξεις στο τουρκικό πολιτικό σύστημα. Αντιθέτως, η απειλή αυτή, εφόσον δεν αντιμετωπισθεί με σθένος, θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον του Τουρκικού Αναθεωρητισμού και καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του περασμένου Οκτωβρίου άφησε ένα παράθυρο ευκαιρίας στην Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να διακόψει την κατ' εξακολούθηση παράνομη συμπεριφορά της. Η Τουρκία έπραξε ακριβώς το αντίθετο. Με δήθεν χειρονομίες καλής θέλησης, προσπαθεί τώρα να ξεγελάσει την Ευρώπη. Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αφελής. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε λίγες ημέρες θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την Τουρκία. Βεβαίως, δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για θετικό θεματολόγιο. Αντιθέτως, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα υποδεικνύουν στην Τουρκία ότι η συμπεριφορά της δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς συνέπειες. Δεν μπορεί να επιτραπεί στην Τουρκία να συμπεριφέρεται στον 21ο αιώνα με πρακτικές του 19ου. Αυτές οι αποφάσεις δεν θα συνιστούν μήνυμα της Ελλάδας. Θα συνιστούν μήνυμα της Ευρώπης.

Και θα είναι μακροπρόθεσμα προς όφελος και της Τουρκίας, διότι θα της επιτρέψουν να διαγνώσει μέσα από τις νεφέλες του νεοθωμανικού μεγαλείου, τα πραγματικά της όρια. Η μη σαφής καταδίκη της απομάκρυνσης από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι θα αποδυνάμωνε στον εσωτερικό της πολιτικό διάλογο τα τμήματα της Τουρκικής κοινωνίας που επιθυμούν τον εκσυγχρονισμό και την προσέγγιση με την Ευρώπη.

Τη στάση της Ελλάδας δεν την υπαγορεύει μία τιμωρητική διάθεση προς την Τουρκία, αλλά η ανάγκη υπεράσπισης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση. Επιθυμούμε μια διαχρονική σχέση καλής γειτονίας, βασισμένη στον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ενδεχομένως αν η Τουρκία το επιθυμεί με μια ευρωπαϊκή προοπτική. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε ένα εποικοδομητικό διάλογο πάνω σε αυτές τις βάσεις. Η Τουρκία πρέπει να αποδείξει εμπράκτως ότι προσυπογράφει την ιδέα αυτού του διαλόγου. Όμως, αυτή η επιλογή της Τουρκίας πρέπει να έχει στοιχεία διάρκειας, να μην αποτελεί σημαία ευκαιρίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρθρο Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με τίτλο «Οι προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μια νέα Γιάλτα» (05.12.2020)"

1.383 κρούσματα - 305 στη Θεσσαλονίκη, 260 στην Αττική

Την έκθεση επιδημιολογικής κατάστασης για το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο άγγιξαν τους 100 (98), ενώ μειώθηκε, σε σχέση με χθες, ο αριθμός των διασωληνωμένων, πέφτοντας κάτω από τους 600.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1383 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 114568, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες.

4981 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 30207 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

594 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 171 (28.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 641 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1156 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα στη Θεσσαλονίκη, η οποία και σήμερα κατέχει την αρνητική πρωτιά στον αριθμό των νέων περιπτώσεων Covid-19 με 305 νέους ασθενείς, ενώ στην περιοχή της Αττικής εντοπίστηκαν άλλες 260 περιπτώσεις. Ψηλά βρίσκεται και η Λάρισα με 98 νέα κρούσματα.

Ακολουθεί η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων:

• 14 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

• 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

• 260 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

• 305 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

• 25 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

• 30 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

• 25 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

• 42 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 48 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

• 43 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας

• 40 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

• 36 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

• 98 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

• 22 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

• 21 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

• 44 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

• 58 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

• 49 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

• 27 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

• 39 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

• 13 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου


15 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " 1.383 κρούσματα - 305 στη Θεσσαλονίκη, 260 στην Αττική"

Nέα πρόκληση: Τουρκική NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά νότια της Κρήτης

Στην έκδοση νέας NAVTEX προχώρησε το Σάββατο η Τουρκία, ρίχνοντας και πάλι λάδι στη φωτιά για τις ήδη τεταμένες ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

Η NAVTEX προβλέπει ασκήσεις με πυρά την ερχόμενη Δευτέρα, σε περιοχή νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με την ναυτική οδηγία 1509/20 που εκδόθηκε από τον Σταθμό της Αττάλειας πρόκειται να πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις την Δευτέρα σε περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Nέα πρόκληση: Τουρκική NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά νότια της Κρήτης"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι – Πρόγνωση για όλη την Ελλάδα

Παραμένει ο καιρός βροχερός και αύριο Κυριακή (06.12.2020) καταιγίδες και πολλά μποφόρ.

Στα ανατολικά ο καιρός θα δώσει τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Στα δυτικά από το απόγευμα τοπικές βροχές στο Ιόνιο, οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τη νύχτα πιθανώς να είναι ισχυρές.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν, στο Ιόνιο 7 με 8 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Κυριακή (06.12.2020) από την ΕΜΥ
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. H oρατότητα το πρωί και το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανανατολικοί 3 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που απο το απόγευμα θα αυξηθούν και στα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τη νύχτα πιθανώς να είναι ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.|
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως σε ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι – Πρόγνωση για όλη την Ελλάδα"

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κύπρο και Τουρκία - Αισθητός και στη Ρόδο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κύπρου, στις 2:45.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 61 χιλιόμετρα νότια της τουρκικής πόλης Alanya. Το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 82 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός είχε διάρκεια και έγινε αισθητός ακόμη και στη Ρόδο.


seismos_map

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κύπρο και Τουρκία - Αισθητός και στη Ρόδο"

Πειρατεία στο τάνκερ «STELIOS K»: Αίσιο τέλος για τους Έλληνες ναυτικούς

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις Έλληνες ναυτικοί του τάνκερ «STELIOS Κ» οι οποίοι κρατήθηκαν όμηροι στα χέρια πειρατών έπειτα από επίθεση στη θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας.

Η απελευθέρωσή τους σηματοδοτεί τη λήξη ενός «θρίλερ» που ξεκίνησε προ 12 ημερών και τελικά ύστερα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή τους.

Λίγες ώρες πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής οι απαχθέντες Ναυτικοί απελευθερώθηκαν από τους πειρατές που τους κρατούσαν ομήρους και διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς ενώ σύντομα αναμένεται να συναντήσουν τις οικογένειές τους.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειρατεία στο τάνκερ «STELIOS K»: Αίσιο τέλος για τους Έλληνες ναυτικούς"

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Τρεις αθώοι και εννιά …έξω

Την αθώωση 3 εκ των 12 κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, αποφάσισε σήμερα το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 43χρονο κι έναν 41χρονο, που σε πρώτο βαθμό τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών, καθώς και για έναν 42χρονο εργαζόμενο στη μάντρα αυτοκινήτων όπου και βρέθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδακης.

 Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης που βάρυνε κατά περίπτωση τους υπόλοιπους, σε σύσταση συμμορίας.

Πρόκειται για έναν 47χρονο ιδιοκτήτη μπαρ από το Ρέθυμνο που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών και 4 μηνών και έναν 48χρονο που διέμενε μόνιμα στην Αθήνα και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 26 ετών και 4 μηνών.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγωγή Λεμπιδάκη: Τρεις αθώοι και εννιά …έξω"

Κορωνοϊός: Έχασε τη μάχη 37χρονη βοηθός ακτινολόγου στο νοσοκομείο Νάουσας

Mια ακόμα ημέρα πένθους καθώς θρηνούμε ένα ακόμα θύμα του κορωνοίού.

Αυτή τη φορά έχασε τη μάχη μια 37χρονη βοηθός ακτινολόγου στο Νοσοκομείο Νάουσας, γεμίζοντας θλίψη τους πάντες. Πρόκειται για την Ευαγγελία Γαζέπη από την Εδεσσα που εργάζονταν στο Νοσηλευτικό μας Ιδρυμα. 

Τα θερμά συλληπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του  στην οικόγένεια εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομέιου Νάουσας

Αξίζει να παραθέσουμε αυτά που είχε γράψει στο προσωπικό της προφίλ στις 19 Αυγούστου: 

Η θερμοκρασία σε κάποια φάση ανέβηκε, ίδρωνα πολύ αλλά δεν την έβγαλα την μάσκα.
Ξέρεις γιατί;
Γιατί κουράστηκα και θέλω να τελειώνω με τον ιό.
Και ξέρω ότι θα νικήσουμε.
Αλλά και γιατί σέβομαι τα βρέφη και τις εγκύους, που αγωνιούν να μην κολλήσουν κάτι.
Σέβομαι και τον 75χρονο ,που αψηφά τον κίνδυνο και το παίζει παλικάρι.
Σέβομαι ακόμα και σένα τον νέο ,που είσαι άτρωτος και ας φοβάσαι βαθιά μέσα σου.
Αν πιστεύεις σε συνωμοσίες και σε Ροκφέλερ, μην ξαναπάρεις iphone και μην ξανακάνεις check in.
Αν πιστεύεις πως τα ΜΜΕ είναι διεφθαρμένα, όπως και 'γω, δες στην τηλεόραση Πενήντα - Πενήντα ή μπάσκετ ή κλείστην !!
Αν κατηγορείς τη Κυβέρνηση, δικαίωμα σου και καλά κάνεις, μην τους ξαναψηφίσεις.
Κάνε το για τον εαυτό σου, όσο χρειαστεί μπαίνε με μάσκα όπου πρέπει.
Και όταν φύγει ο ιός, βγες από τη μάζα, ξεχώρισε, επαναστάτησε, γίνε λιώμα, κάνε πάρτυ.
Αλλά όχι τώρα.

Σεβάσου εμάς που προσπαθούμε και για σένα!!!

foninaousis

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Έχασε τη μάχη 37χρονη βοηθός ακτινολόγου στο νοσοκομείο Νάουσας"

Τον Ιούλιο του 2021 το πρώτο Rafale- Στις 17 Δεκεμβρίου η συμφωνία στη Βουλή

Στις 17 Δεκεμβρίου έρχεται στη Βουλή για επικύρωση η συμφωνία για την αγορά των 18 Rafale. Η Ελλάδα θα προμηθευτεί από τη Γαλλία 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα και 6 καινούρια Rafale, εκ των οποίων τα 4 θα είναι διθέσια, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια οι παραδόσεις τους να είναι εμπροσθοβαρείς ώστε να διευκολυνθεί η μετάβαση της ελληνικής αεροπορίας στα νέα αεροσκάφη, δηλαδή να εκπαιδευτούν στα διθέσια οι Έλληνες πιλότοι.

Το πρώτο Rafale θα παραδοθεί τον Ιούλιο του 2021 και η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα ζήτησε και πέτυχε όλα τα αεροσκάφη να είναι αναβαθμισμένα στο τελευταίο επίπεδο που βρίσκεται η γαλλική αεροπορία. Οπότε αν και είναι έτοιμα, κάποια θα περάσουν από εργοστάσια.

Στη συμφωνία, πάντα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, περιλαμβάνονται και τα όπλα που φέρουν τα αεροπλάνα. Σε πρώτη φάση μαζί με τα Rafale η Ελλάδα θα αγοράσει πυραύλους Meteor και θα επαναπιστοποιήσει του πυραύλους Mica, Scalp κι Exocet που ούτως ή άλλως διαθέτει. Σημειώνεται ότι το κόστος για την αγορά των Rafale αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ.

news
Διαβάστε Περισσότερα » " Τον Ιούλιο του 2021 το πρώτο Rafale- Στις 17 Δεκεμβρίου η συμφωνία στη Βουλή"

Ζητείται παιδίατρος στην Ίο: Ο δήμαρχος δίνει μπόνους 8.000 ετησίως - Έχουμε 400 παιδιά και δεν έχουμε παιδίατρο

Ένα από τα πιο τουριστικά νησιά στην Ελλάδα, η Ίος, δεν είχε παιδίατρο και ο δήμος του νησιού αποφάσισε να δώσει έξτρα κίνητρο.

Θα περίμενε κανείς πως σε ένα νησί όπως η Ίος, θα έκαναν... ουρά οι ενδιαφερόμενοι για να βρουν μία δουλειά.
Ωστόσο η κατάσταση δεν είναι έτσι. Είναι εντελώς διαφορετική, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος.
 
Συνέντευξη με τον Λάμπρο Δεμερτζή στο Δήμαρχο της Ίου για λογαριασμό της εφημερίδας ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ και του Cyclades24.gr

Σήμερα θα βρεθούμε στην Ίο και θα συνομιλήσουμε με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Γκίκα Γκίκα όπου είναι αρκετά τα θέματα και στο συγκεκριμένο νησί, που έχει βέβαια την ηρεμία του και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πριν από λίγες ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα με τα θέματα υγείας που έτσι κι αλλιώς σε όλα τα νησιά μας υπάρχουν. Η Ίος είναι από τα νησιά μας που ευτυχώς τα πηγαίνουν καλά στο κομμάτι τουλάχιστον της πανδημίας και αυτό έχει την αξία του μιας και βλέπουμε τι γίνεται στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ζητήματα εκεί υγείας.

Όπως τα λέτε είναι ακριβώς, είχαμε και εμείς τα κρούσματά μας, ευτυχώς λειτούργησε έτσι όπως πρέπει να λειτουργήσουν τα πράγματα, μπήκε καραντίνα πάρα πολύς κόσμος, τηρεί τα μέτρα ο κόσμος, αυτή τη στιγμή το νησί είναι καθαρό, μάλιστα κάναμε κι εμείς στο βιολογικό μας, τα λήμματα, αυτό που γίνεται σε όλη την Ελλάδα και είναι τελείως καθαρά από κορονοϊό και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Η προσπάθεια συνεχίζεται, καλώς ή κακώς δεν τελειώνει αλλά αυτή τη στιγμή το νησί είναι καθαρό. Δε μου αρέσει να τα ισοπεδώνω όλα, έχουμε ένα καλό κέντρο υγείας, έχουμε γιατρούς, έναν γενικής ιατρικής, ορθοπεδικούς, έχουμε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά έχουμε και προβλήματα. Έχουμε 400 παιδιά και δεν έχουμε παιδίατρο και αυτό είναι δύσκολο. Γίνεται προσπάθεια και πιστεύω ότι θα προκηρυχτεί η θέση τώρα και έχουμε δεσμευτεί και εμείς, γιατί έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι η τοπική αυτοδιοίκηση αφουγκράζεται τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και πρέπει να επεμβαίνει και η ίδια. Με δικά μας χρήματα όταν προκηρυχτεί η θέση θα δίνουμε και εμείς 8000 ευρώ ετησίως στον παιδίατρο που θα έρθει στην Ίο για τη διαμονή και τη σίτισή του.

Είναι ένα σεβαστό ποσό και είναι άξιο απορίας πως δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποιου ανθρώπου, να έρθει ένας γιατρός.

Κοιτάξτε, η καινούρια δημοτική αρχή επεμβαίνει δυναμικά και λέει ότι εμείς θα δίνουμε 8000 ευρώ ετησίως γιατί θεωρούμε ότι είναι πολύ σπουδαίο το θέμα. Είναι προτιμότερο να κόψουμε από κάπου αλλού. Όλοι οι δήμοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω όλων αυτών των συνθηκών που ζούμε αλλά επειδή και η υγεία είναι ένα πολύ σημαντικό αγαθό, είναι προτιμότερο να κόψουμε από κάπου αλλού για να δώσουμε σε έναν άνθρωπο ο οποίος θα προσέχει και θα κρατάει τα παιδιά μας υγιή. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή έχουμε νοικιάσει 5 σπίτια και τα έχουμε παραχωρήσει στη διοικούσα αρχή του Κέντρου υγείας ώστε να μένουν και οι αγροτικοί γιατροί (3) που έρχονται στο νησί μας και οι γιατροί. Εμείς νοικιάσαμε 5 σπίτια, 15000 ευρώ ετησίως, παραχωρηθήκανε στο Κέντρο υγείας ώστε να το διαχειριστεί αυτό με το προσωπικό του.

Πραγματικά όλες αυτές οι ενέργειες είναι πολύ σημαντικές που κάνετε.

Ο σκοπός είναι ότι πρέπει να είναι ευτυχισμένος ο κόσμος, ο μόνιμος πληθυσμός που βρίσκεται στα νησιά μας για να μπορέσει μετά να ζήσει και όλος ο άλλος κόσμος που μας επισκέπτεται το καλοκαίρι τις ομορφιές μας. Πρέπει όλο μας το είναι να επικεντρώνεται στους μόνιμους κατοίκους και αυτό είναι από τα πρώτα. Πρέπει να νιώθεις μια ασφάλεια, τα πράγματα είναι δύσκολα και πρέπει να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, προς τα σχολεία μας, προς την υγεία μας, είναι πολύ σημαντικά πράγματα για εμάς.

Θέλω να πάμε και στο κομμάτι του τουρισμού γιατί πρέπει να ετοιμαζόμαστε για μια διαφορετική χρονιά, το 2021 θα είναι πολύ καλύτερη έτσι κι αλλιώς από το 2020 και τα πράγματα θα μπούνε λίγο στη θέση τους. Κάνετε κάτι εσείς επ αυτού;

Εμένα μου αρέσει να αναλαμβάνουν οι ειδικοί σε όλους τους τομείς, αυτοί ξέρουν το αντικείμενο. Έτσι και για τον τουρισμό έχουμε απευθυνθεί σε ανθρώπους που πραγματικά είναι επαγγελματίες του τουρισμού, δημιουργούμε νέα  sate τα οποία σε λίγο καιρό θα ανέβουν στο internet, έχουμε δημιουργήσει από το καλοκαίρι καινούριο υλικό για να διαφημίσουμε το νησί μας στοχευμένα, προσπαθούμε και γίνονται βήματα για να δείξουμε ότι η Ίος προσφέρεται σαν προορισμός όχι μόνο για τη νεολαία που την αγαπάμε και πάντα ήταν ένα κομμάτι της ΄Ιου, αλλά η Ίος μπορεί να φιλοξενήσει και οικογένειες, μπορεί να φιλοξενήσει και άλλες εποχές του χρόνου, προσπαθούμε και ήδη είναι εδώ μια ομάδα και καταγράφουμε και εμείς όλα τα μονοπάτια μας σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να τα καθαρίσουμε και αφού τα πιστοποιήσουμε για τα σώσουμε και είναι πολύ σημαντικό αυτό, να τα καταγράψουμε, να τα πιστοποιήσουμε ώστε να τα σώσουμε, να μείνουν έτσι όμορφα και ωραία όπως είναι και σε δεύτερη φάση θα πρέπει να τα καθαρίσουμε, να βάλουμε σήμανση ώστε να τα αναδείξουμε κι όλας.

Μπράβο σας! Να λοιπόν που προχωράνε πράγματα  παρόλο την πανδημία. Φαίνεται ότι στην Ίο γίνονται κάποιες προσπάθειες.

Γίνονται πολλά πιστέψτε με και παρόλο τις δυσκολίες που ζούμε πιστεύω ότι προσφέρονται ευκαιρίες που πρέπει να τις αρπάζουμε. Ήδη έχουμε πάρει δύο προτάσεις από το «πράσινο ταμείο», η μια αφορά 200000 ευρώ για υπόγειους κάδους, το υπόλοιπο κομμάτι αφορά τα σχολεία μας ώστε να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση, να μπούνε καινούρια κουφώματα, αντλίες θερμότητας αντί πετρέλαιο. Οι προσπάθειες δε σταματάνε. Αυτή τη στιγμή εγκαθίσταται στην Ίο μια καινούρια αφαλάτωση 1000 κυβικών, ήδη δουλεύει συνεργείο για να φτιάξουμε το νέο μας σφαγείο που λείπει από την Ίο. Θεωρώ ότι θα πρέπει συνεχώς να τρέχουμε, υπάρχουν ευκαιρίες  και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις διεκδικήσουμε για όλα τα νησιά μας.

cyclades24

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζητείται παιδίατρος στην Ίο: Ο δήμαρχος δίνει μπόνους 8.000 ετησίως - Έχουμε 400 παιδιά και δεν έχουμε παιδίατρο"

Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου - Κλειστοί την Κυριακή έξι σταθμοί του μετρό

Την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων την 6η Δεκεμβρίου, επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».
Κλειστοί την Κυριακή έξι σταθμοί του μετρό

Κλειστοί θα είναι αύριο Κυριακή, από τις 8 το πρωί, οι σταθμοί "Ομόνοια", "Πανεπιστήμιο", "Σύνταγμα", "Ακρόπολη", "Μοναστηράκι" και "Βικτώρια" στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κανονικά θα λειτουργήσει το Τραμ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου - Κλειστοί την Κυριακή έξι σταθμοί του μετρό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news