facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Στον εισαγγελέα πηγαίνει η υπόθεση του σερβιτόρου στη Ρόδο: «Δεν με ενοχλεί ο τρόπος, παίρνω υψηλό φιλοδώρημα» δηλώνει

Στον Εισαγγελέα θα καταθέσουν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΡόδουΣταμούλης Αθανάσιος, μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΚΡ, Εγγλέζο Παναγιώτη, το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους και αφορά το βίντεο με τον σερβιτόρο να μεταφέρει φαγητό σε πλατφόρμα που έχει στηθεί σε παραλία λίγο έξω από την πόλη της Ρόδου, προς την Καλλιθέα.

Ένα γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του Υπ. Εργασίας κ. ΄Αδωνι Γεωργιάδη και του Υπ. Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το αν οι θαλάσσιες κατασκευές έγιναν νόμιμα.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε το τοπικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση όπου εργάζεται ο σερβιτόρος, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο.

Από την πλευρά του ο σερβιτόρος που εικονίζεται στο βίντεο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κλιμακίου, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα που του αποφέρει φιλοδώρημα το οποίο φθάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα πηγαίνει η υπόθεση του σερβιτόρου στη Ρόδο: «Δεν με ενοχλεί ο τρόπος, παίρνω υψηλό φιλοδώρημα» δηλώνει"

Έξαρση παρατηρείται φέτος στον αριθμό των κουνουπιών – Πώς οι επιστήμονες εντοπίζουν τη διασπορά τους

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είμαστε φέτος καθώς τα κουνούπια εμφανίστηκαν στη χώρα μας ένα μήνα νωρίτερα με τους επιστήμονες να είναι σε επιφυλακή καθώς υπάρχει ο φόβος για εμφάνιση του Ιού του Δυτικού Νείλου. Για το σημαντικό αυτό ζήτημα που επηρεάζει όχι μόνο τις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών μίλησε στην ΕΡΤ ο Χάρης Κοντοές, διευθυντής Ερευνών Μονάδας Beyond στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, αποκαλύπτοντας πώς καταγράφεται η διασπορά τους.

 
Νωρίτερα φέτος έκαναν την εμφάνισή τους τα κουνούπια

«Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτή τη χρονιά. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε μια έξαρση των πληθυσμών των κουνουπιών» ανέφερε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» ο διευθυντής Ερευνών της Μονάδας Beyond.

Μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε ότι ο αυξημένος αριθμός των κουνουπιών οφείλεται στην κλιματική αλλαγή καθώς είχαμε έναν ξηρό χειμώνα και πολλές βροχές μέσα στον Μάιο τονίζοντας ότι οι «συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας έχουν ευνοήσει την αύξηση των κουνουπιών».

Έξαρση παρατηρείται φέτος στον αριθμό των κουνουπιών – Πώς οι επιστήμονες εντοπίζουν τη διασπορά τους

Όπως είπε πέραν του αυξημένου πληθυσμού τους το πρόβλημα είναι η τυχόν εμφάνιση του παθογόνου που σχετίζεται με τον Ιό του Δυτικού Νείλου.

«Αναμένουμε να έχουμε ένα αυξημένο αριθμό. Ευχόμαστε να μην μην κουβαλούν το παθογόνο γιατί γνωρίζουμε ότι τα κουνούπια το βασικό πρόβλημα πέρα από το ότι είναι ενοχλητικά, κουβαλούν τις διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης και της ασθένειας του ιού του Δυτικού Νείλου που είναι το πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα θα έλεγα για τη δική μας χώρα» σημείωσε ο κ. Κοντοές.

Ο χάρτης του επιδημιολογικού κινδύνου
 
Έξαρση παρατηρείται φέτος στον αριθμό των κουνουπιών – Πώς οι επιστήμονες εντοπίζουν τη διασπορά τους

Αναφερόμενος στα μέτρα ελέγχου μίλησε για το σύστημα ελέγχου του επιδημιολογικού κινδύνου το οποίο έχει αναπτύξει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δείχνοντας σχετικούς χάρτες που παρακολουθούν τη διασπορά των κουνουπιών σε τέσσερις περιφέρειες της Ελλάδας. «Η πρόληψη αφορά τον ιό του Δυτικού Νείλου στο σημείο της παγίδας όπου συγκεντρώνονται τα κουνούπια ή και στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε εξηγώντας ταυτόχρονα πως η καταγραφή αφορά τις περιφέρειες της Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας.

Έξαρση παρατηρείται φέτος στον αριθμό των κουνουπιών – Πώς οι επιστήμονες εντοπίζουν τη διασπορά τους
 
Πώς οι χάρτες καταγράφουν την παρουσία τους στη χώρα

Μιλώντας για την έρευνα που γίνεται από το Αστεροσκοπείο Αθηνών επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σύστημα παρακολούθησης που ενημερώνεται συστηματικά κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα τα 4 τελευταία χρόνια. «Τα χρώματα που βλέπουμε στους διαφορετικούς δήμους (βλ. χάρτης επάνω) υποδηλώνουν διαφορετικό επίπεδο κινδύνου εμφάνισης έστω και ενός κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου» εξηγώντας ότι αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό για λήψη μέτρων από τις αρμόδιες αρχές.

Δίνοντας χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες ο κ. Κοντοές συμβούλευσε τους κατοίκους να μην αφήνουν λιμνάζοντα νερά και ανοιχτά φρεάτια καλώντας παράλληλα τον κόσμο να κάνει χρήση εντομοαπωθητικών και να τηρεί προστασίας.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξαρση παρατηρείται φέτος στον αριθμό των κουνουπιών – Πώς οι επιστήμονες εντοπίζουν τη διασπορά τους"

Καιρός αύριο: Καλοκαιρινός με 40άρια – Πού θα πέσουν καταιγίδες

Ασταθής θα είναι ο καιρός αύριο, Κυριακή, 2 Ιουλίου. Τοπικά θα ξεσπάσουν καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αρχικά στα βορειοδυτικά και γρήγορα στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει στα κεντρικά και νότια μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 5 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην περιοχή της Κέρκυρας και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα στην περιοχή της Κέρκυρας και το βράδυ στην Ήπειρο θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: : Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Αρχικά νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί, τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια νότιοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καλοκαιρινός με 40άρια – Πού θα πέσουν καταιγίδες"

Ρόδος: Πρώην μισθωτής του κυλικείου της Βουλής ο ιδιοκτήτης του beach bar με τον σερβιτόρο στη θάλασσα

Έντονες αντιδράσεις στα social media και σχόλια για τις συνθήκες εργασίας σε beach bar στη Ρόδο προκαλεί το βίντεο με τον σερβιτόρο που... κολυμπά για να δώσει μια σερβιτόρα.

Σε αυτό φαίνεται ένας σερβιτόρος στη Ρόδο να κολυμπά προκειμένου να πάει μια παραγγελία σε λουόμενους που χαλαρώνουν πάνω σε μια ξύλινη πλατφόρμα.

Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη ενώ στη συνέχεια, από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, φανέρωσε σε δήλωση του ότι δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα κατασκευών μέσα στην θάλασσα.



Οι εικόνες αυτές πάντως, με τον σερβιτόρο να είναι στη θάλασσα μέχρι το στήθος, έχουν προκαλέσει πολλά σχόλια στα social media, ενώ αποτέλεσαν αφορμή για να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για τις συνθήκες εργασίας στον τουρισμό και την εστίαση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης αυτού του γνωστού beach bar, φαίνεται πως ανήκει στον πρώην μισθωτή του κυλικείου της Βουλής που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό το 2016 όταν πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Νίκος Βούτσης και αποχώρησε το 2019 επί προεδρίας Κωνσταντίνου Τασούλα.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρόδος: Πρώην μισθωτής του κυλικείου της Βουλής ο ιδιοκτήτης του beach bar με τον σερβιτόρο στη θάλασσα"

Νοσοκομείο Ικαρίας: Καταγγελίες για «τραγικές ελλείψεις» και «εγκληματικά κενά»

Για σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο νοσοκομείο Ικαρίας προειδοποιεί ο σύλλογος εργαζομένων. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι «τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των ασθενών».

Μάλιστα, ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο Ικαρίας κατέθεσε έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, τονίζοντας ότι «η εφημέρευση στις δομές Υγείας του νησιού είναι επισφαλής», λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε υγειονομικό προσωπικό.

Στη μία και μοναδική νοσοκομειακή δομή του ακριτικού νησιού δεν υπάρχει χειρουργός, υπάρχει μόνο ένας αναισθησιολόγος, ενώ παραιτείται και ο μοναδικός ακτινοδιαγνώστης γιατρός.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ωστόσο, ήταν η μετακίνηση της γενικής γιατρού από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου για εφημερίες, κάτι που σημαίνει ότι το ΠΠΙ Ραχών μένει χωρίς κανέναν γιατρό.

Εκτός από την έλλειψη χειρουργού, όπως λένε οι εργαζόμενοι, διαθέσιμο για διακομιδές υπάρχει ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια και ζωτικής σημασίας ειδικότητες είναι μονήρεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας (ΣΕΝΙ) οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν με αφορμή την μετακίνηση της γενικής γιατρού, θα κλιμακωθούν.

Η ίδια η γιατρός, Σταματία Ζουμπουλέλη, η οποία μετακινείται για εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, με αποτέλεσμα μεγάλη περιοχή νησιού να μένει κυριολεκτικά ακάλυπτη, περιέγραψε πρόσφατα στην ΕΡΤ το πρόβλημα που έχει προκύψει.

«Το Περιφερειακό Ιατρείο καλύπτει πολλούς υπερήλικες και πολλά μικρά παιδιά. Συνολικά παρέχεται ιατρική φροντίδα σε 2.500 ανθρώπους, που το καλοκαίρι ο αριθμός αυτός τριπλασιάζεται… τουλάχιστον. Το συγκεκριμένο Ιατρείο, ως Πολυδύναμο θα έπρεπε να έχει έναν γενικό ιατρό, έναν παιδίατρο, έναν νοσηλευτή και έναν βοηθό εργαστηρίου. Αντί αυτού έχει έναν γενικό γιατρό, που δεν έχει τη θέση του μόνιμου ιατρού, αλλά του αγροτικού… Επομένως, όλες αυτές οι θέσεις είναι ακάλυπτες και έχει γίνει μόνο μία προκήρυξη το 2017», λέει η γιατρός.

Νοσοκομείο Ικαρίας: «Χωρίς κάλυψη 2.500 κάτοικοι και τεράστιος αριθμός τουριστών»

Ένα νησί που αριθμεί 2.500 κατοίκους, ενώ στην τουριστική σεζόν ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάζεται έχει μείνει ακάλυπτο υγειονομικά.

Εδώ και δύο χρόνια, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις καμία αλλαγή δεν έχει γίνει για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου του νησιού.

Η καταγγελία του συλλόγου μάλιστα στον Εισαγγελέα κάνει λόγο για «τραγικές ελλείψεις γιατρών και τα εγκληματικά κενά που παρατηρούνταν στο μηνιαίο εφημερειακό πρόγραμμα του ΓΝ ΚΥ Ικαρίας».

Στην καταγγελία ο Σύλλογος Εργαζομένων απαριθμεί τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται στο νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Εύδηλου, όπως ότι:

* Δεν υπάρχει χειρουργός και ο χειρουργικός τομέας δεν λειτουργεί -το τμήμα επειγόντων εφημερεύει αρκετές φορές τον μήνα με αποκλειστικά με ανειδίκευτους αγροτικούς γιατρούς
ζωτικής σημασίας ειδικότητες είναι μονήρεις

* Ο μισός μήνας είναι ακάλυπτος εφημεριακά από αναισθησιολόγο.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος «υπό τις συνθήκες αυτές και αυξανόμενης της τουριστικής περιόδου είναι το νοσοκομείο Ικαρίας δεν μπορεί την περίοδο αυτή να αντιμετωπίσει ένα επείγον χειρουργικό περιστατικό ενώ είναι αδύνατον να προγραμματιστεί ένα τακτικό χειρουργείο ή ένας τοκετός».

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν παράλληλα ότι δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για την έκβαση επείγοντος περιστατικού υπό τις συνθήκες αυτές.

Μεταξύ άλλων, συμπληρώνουν ότι υπάρχει ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια διαθέσιμο σε όλο το νησί, ότι η εφημεριακή κάλυψη του υποστελεχωμένου ΚΥ Εύδηλου γίνεται με μετακινήσεις γιατρών από τα Περιφερειακά Ιατρεία με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να μένουν χωρίς γιατρούς, ενώ καταγγέλλουν ακόμα ότι η μοναδική ειδικευόμενη γιατρός του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών «οδηγείται σε εργασιακή εξόντωση».

Δείτε το έγγραφο:

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Ικαρίας: Καταγγελίες για «τραγικές ελλείψεις» και «εγκληματικά κενά»"

19χρονη καρκινοπαθής ευχαριστεί Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη για την παρέμβασή τους σε πρόβλημα με τη νοσηλεία της

Τις ευχαριστίες της στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, θέλησε να εκφράσει μια 19χρονη καρκινοπαθής, για την παρέμβασή τους, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη νοσηλεία της.

Η 19χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη, η οποία δίνει μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου, έκανε μια ανάρτηση πριν από μερικές ημέρες, λέγοντας πως δεν μπορεί πλέον να νοσηλεύεται στο Παίδων Αγίας Σοφίας λόγω της ηλικίας της.

Η ανάρτησή της τράβηξε την προσοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι επικοινώνησαν -όπως αναφέρει η ίδια- τηλεφωνικά μαζί της και τη διαβεβαίωσαν πως θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό της. Παράλληλα, φρόντισαν να εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ώστε να λάβει την απαραίτητη θεραπεία για την υγεία της.

Η 19χρονη καρκινοπαθής θέλησε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργού και τον υπουργό Υγείας για το ενδιαφέρον τους με ανάρτησή της στο Facebook.

Όπως γράφει: «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα έγιναν σήμερα, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας μου. Το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και η διαβεβαίωση ότι θα είναι διαρκώς στο πλευρό μου, μου δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσω τον αγώνα για ζωή, μαζί με τους ανθρώπους μου που είναι από την αρχή δίπλα μου.

Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους ανθρώπους που με σκέφτονται, νοιάζονται, προσεύχονται για εμένα και δίνουν χρήματα για το μεγάλο ταξίδι στο Χιούστον. Ελπίζω κι εύχομαι ανάλογη στήριξη και βοήθεια από το κράτος να έχουν διαρκώς και τα άλλα παιδιά και οι άλλοι άνθρωποι. Πρέπει να καλυφθεί θεσμικά, στο τομέα υπηρεσιών υγείας το κενό περίθαλψης και φροντίδας της εφηβικής-πρώιμης νεαρής ηλικίας. Των παιδιών δηλαδή που αντιμετώπισαν ένα σοβαρό θέμα υγείας ή ένα χρόνιο θέμα, και όταν μεγαλώνουν “χάνονται” μεταξύ διαφορετικών γιατρών, νοσοκομείων, ιατρικών ιστορικών και επαναλαμβανόμενων εξετάσεων χωρίς ένα κοινό σημείο αναφοράς».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "19χρονη καρκινοπαθής ευχαριστεί Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη για την παρέμβασή τους σε πρόβλημα με τη νοσηλεία της"

Εκλογές 2023 – Χάρης Καστανίδης: Οι πολίτες με επέλεξαν πρώτο αλλά ο Ανδρουλάκης επέλεξε τον αποκλεισμό μου

Ο Χάρης Καστανίδης προχώρησε σε δήλωση μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ πως ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, κάτι που σημαίνει πως τον αφήνει εκτός Βουλής.

Στη δήλωσή του ο κ. Καστανίδης εκφράζει την πικρία του λέγοντας πως οι πολίτες τον εξέλεξαν πρώτο όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε τον αποκλεισμό του από τη νέα Βουλή.

«Αν η απόφαση του κ. Ανδρουλάκη στηριζόταν στην επιθυμία του να ανανεώσει την κοινοβουλευτική ομάδα, είχε μιαν έντιμη επιλογή απέναντι σε εκλεγμένο βουλευτή του κόμματός του, με μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή: να με καλέσει πριν από τις εκλογές του Μαΐου και να μου ζητήσει να μην συμμετάσχω στα ψηφοδέλτια, εφόσον η πρόθεσή του ήταν η ανανέωση.

Δεν έπραξε αυτό. Επέλεξε τον αποκλεισμό μου, αφού, προηγουμένως, οι πολίτες αποφάνθηκαν ότι θέλουν να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ, μόνος πια απομένων εκλεγμένος βουλευτής από το μεγάλο και ιστορικό ΠΑΣΟΚ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.

Ολόκληρη η δήλωση του Χάρη Καστανίδη έχει ως εξής: Δεν θα μετέχω στη νέα σύνθεση της Βουλής, όχι γιατί το αποφάσισαν οι πολίτες οι οποίοι με εξέλεξαν και πάλι πρώτο, αλλά γιατί το αποφάσισε ο κ. Ανδρουλάκης, κρατώντας την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί αποκλειστικό του δικαίωμα, δικαίωμα που ανήκει σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων. Ωστόσο, και η άσκηση αρχηγικού δικαιώματος πρέπει να υπηρετεί κανόνες, αξίες και αρχές.

Αν η απόφαση του κ. Ανδρουλάκη στηριζόταν στην επιθυμία του να ανανεώσει την κοινοβουλευτική ομάδα, είχε μιαν έντιμη επιλογή απέναντι σε εκλεγμένο βουλευτή του κόμματός του, με μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή: να με καλέσει πριν από τις εκλογές του Μαΐου και να μου ζητήσει να μην συμμετάσχω στα ψηφοδέλτια, εφόσον η πρόθεσή του ήταν η ανανέωση.
Δεν έπραξε αυτό. Επέλεξε τον αποκλεισμό μου, αφού, προηγουμένως, οι πολίτες αποφάνθηκαν ότι θέλουν να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ, μόνος πια απομένων εκλεγμένος βουλευτής από το μεγάλο και ιστορικό ΠΑΣΟΚ.

Την ανανέωση είτε επιλέγεις να την επιβάλεις ως αρχηγός έγκαιρα με απόφασή σου είτε, αλλιώς, σέβεσαι και τιμάς την επιλογή των ψηφοφόρων, χωρίς διαβουλεύσεις άγνωστων παρασκηνίων.
Για τους παραπάνω λόγους, υποθέτω ότι το κριτήριο του κ. Ανδρουλάκη ήταν άλλο και όχι η ανανέωση.

Προφανώς, θεώρησε ότι είμαι πολύ λιγότερο επαρκής και κατάλληλος μορφωτικά, πολιτικά και κατά την εμπειρία, συγκριτικά με άλλους εκλεκτούς του. Άποψη την οποία φαίνεται ότι είχε και όταν ζητούσε εναγωνίως να αναλάβω την ευθύνη για τη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων στη Βουλή, χωρίς τότε να σκέφτεται ότι πρέπει να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους.

Οι διαβεβαιώσεις του ιδίου και των συνεργατών του προς πολίτες, δημοσιογράφους και νυν βουλευτές ότι «η έδρα θα επιστραφεί στον Καστανίδη» στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, προσβάλει όλους τους Θεσσαλονικείς, που μένουν χωρίς εκπροσώπηση από τον άνθρωπο στον οποίο έδωσαν τη σχετική εντολή.

Δεν μου απομένει, παρά να εκφράσω την παντοτινή ευγνωμοσύνη μου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και στον Ελληνικό Λαό. Στους μόνους που οφείλω.

Τους διαβεβαιώνω ότι στους αγώνες που έρχονται για μια καλύτερη Ελλάδα, για τους ανθρώπους και τις ελπίδες τους, για μια νικηφόρα παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού θα είμαι παρών».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – Χάρης Καστανίδης: Οι πολίτες με επέλεξαν πρώτο αλλά ο Ανδρουλάκης επέλεξε τον αποκλεισμό μου"

Βόλος: 19χρονη δέχτηκε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά

Μεγάλη η ταραχή για 19χρονη Βολιώτισσα την Τετάρτη το απόγευμα, όταν δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα, στον Άναυρο, ενώ έκανε βόλτα με τη φίλη της.

Η 19χρονη, μιλώντας στη «Θ», περιγράφει τις συνθήκες που έγινε η επίθεση, καθώς και την ταραχή που πέρασε η ίδια και η οικογένειά της από αυτή την περιπέτεια. Όπως η ίδια περιγράφει, την Τετάρτη το απόγευμα περπατούσε με τη φίλη της στον Αγ. Κωνσταντίνο και τα δύο κορίτσια κατευθύνονταν με τα πόδια προς τον Άναυρο. Στο ύψος του skate park αντίκρυσαν 5-6 αδέσποτα σκυλιά τα οποία ήταν ξαπλωμένα στο σημείο.

Όπως αναφέρει «Όσο ήμασταν μπροστά τους καθόντουσαν ήσυχα. Όταν κάποια στιγμή γύρισα την πλάτη μου και αλλάξαμε κατεύθυνση με τη φίλη μου, άκουσα ένα γάβγισμα και δύο σκυλιά με είχαν πλησιάσει. Το ένα από τα δύο με δάγκωσε στη γάμπα του ενός ποδιού και μου έσκισε την παντελόνα που φορούσα από το άλλο πόδι».
Η κοπέλα πονούσε πάρα πολύ, ενώ η φίλη της που ήταν δίπλα της κι ευτυχώς δεν της επιτέθηκαν τα σκυλιά, αλλά και μία κυρία που είδε την επίθεση, προσπάθησαν να την ηρεμήσουν. «Η κυρία που είδε το συμβάν έτρεξε και μου έριξε νερό για να καθαρίσει η πληγή» σημειώνει η 19χρονη και συνεχίζει «Πήραμε τηλέφωνο τους γονείς μου και τους εξηγήσαμε τι μου είχε συμβεί. Η κυρία προθυμοποιήθηκε να μας πάει με τη φίλη μου στο Νοσοκομείο. Ευτυχώς ήμασταν αρκετά κοντά. Αμέσως ήρθαν και οι γονείς μου εκεί».

Στο Νοσοκομείο, οι γιατροί καθάρισαν την πληγή της νεαρής από το δάγκωμα, της έδεσαν το πόδι, ενώ την παρέπεμψαν σε φαρμακείο, προκειμένου να κάνει αντιτετανικό εμβόλιο. Η κοπέλα επέστρεψε στο σπίτι της, όπου και αναρρώνει λαμβάνοντας παράλληλα την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή που της έχει χορηγηθεί.

e-thessalia

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: 19χρονη δέχτηκε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά"

Γαύδος: Η “απαγόρευση του γυμνισμού” σε παραλία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων! Τι απαντά η δήμαρχος

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η τοποθέτηση, εκ μέρους του δήμου Γαύδου, απαγορευτικής πινακίδας. Και δεν πρόκειται για κάποια συνηθισμένη απαγόρευση αλλά για μία που αναφέρει ότι “απαγορεύεται ο γυμνισμός”! Η συγκεκριμένη απαγόρευση αφορά την κεντρική παραλία του Σαρακήνικου (μήκους περίπου 700 μέτρων), ενώ επισημαίνεται ότι αφορά μόνο τη συγκεκριμένη παραλία και όχι τις υπόλοιπες 7-8 που υπάρχουν στο νησί.

Πάντως, η συγκεκριμένη απαγόρευση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και σχόλια στο Facebook, επισκεπτών που κάθε χρόνο βρίσκονται στο νησί και συνδυάζουν τις διακοπές τους στην πανέμορφη Γαύδο με το χόμπι τους, δηλαδή τον γυμνισμό.

Σε μερικά σχόλια αναφέρονται τα εξής:

“What the F*** is happening to our beloved Gavdo?”.

Τι είναι αυτό? Ανέκδοτα σε ταμπέλες? Όσο πάτε και τα κάνετε σκ*** εκεί στον δήμο. Περισυ ντουζάκι άθλιο επί πληρωμή και φέτος αυτό? Όλα αυτά που κάνουν αγαπητή την Γαυδο τα σακατευετε. Όπως άλλωστε έχετε σακατευσει όλη την χώρα. Μπράβο στην εξουσία σας”.

“Βρέθηκαν αλλά μέρη…μην νομίζετε ότι θα είσασταν οι μονοι…Καληνυχτα κύριοι Γαυδιωται αλλάζουν ούλα παγκοσμίως και εσείς είστε στον κόσμο σας …”.

“βρε αφηστε τον κοσμο να χαρει τη θαλασσα και τον ηλιο,στα μαγαζια σας αφηνει τα λεφτα,δεν θα τα παρετε δλδ αν ο πελατης εχει κανει μπανιο χωρις μαγιο”.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τη δήμαρχο Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη και μας εξήγησε πώς προέκυψε αυτή η απόφαση της δημοτικής αρχής της περιοχής.

“Καταρχάς να τονίσουμε ότι αυτοί που σχολιάζουν δεν είναι ντόπιοι κάτοικοι της Γαύδου, αλλά πρόκειται για επισκέπτες. Οι ντόπιοι κάτοικοι το ήθελαν χρόνια αυτό, ότι πρέπει να υπάρχει μια παραλία που να μπορεί να κάνει το μπάνιο της μια οικογένεια, που να μην υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν γυμνοί κτλ. Ήταν κοινό το αίτημα. Πρέπει να υπάρχει κάποιος σεβασμός και στους ντόπιους κατοίκους.”, επεσήμανε η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη.

Μάλιστα, όπως μας είπε η δήμαρχος, το αίτημα αυτό, για απαγόρευση του γυμνισμού σε μία έστω παραλία της Γαύδου, υπήρχε από παλιά, αλλά τώρα μπορεί να το υποστηρίξει ο δήμος.

“Τώρα πια η παραλία του Σαρακήνικου έχει αλλάξει δεν είναι όπως παλιά. Πλέον αναβαθμίστηκε η παραλία, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται εκεί κοντά. Πρέπει να υπάρχει μια κάποια είδους τάξη εκεί”, σημείωσε η κ. Στεφανάκη.

Να τονίσουμε ότι, όπως μας επισήμανε η δήμαρχος Γαύδου, σε περίπτωση που διαπιστωθούν γυμνιστές στη συγκεκριμένη παραλία, θα υπάρξει σύσταση και σε κάθε περίπτωση το ζήτημα επιλαμβάνεται η αστυνομία, αφού δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία (προφανώς) στο νησί.

Σε κάθε περίπτωση, η πανέμορφη Γαύδος βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαύδος: Η “απαγόρευση του γυμνισμού” σε παραλία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων! Τι απαντά η δήμαρχος"

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Σταμάτης Πουλής της ΝΔ που έχασε την έδρα στη Δυτική Αττική

Σε μία από τις πολλές ανατροπές που έφερε η κατανομη εδρών από τις εκλογές του Ιουνίου, ο Σταματής Πουλής που ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Δυτική Αττική έμεινε εκτός.

Με ανάρτησή του, αφού ευχαριστεί τους πολίτες που τον στήριξαν, εξηγεί ότι τα 38 ψηφοδέλτια προκάλεσαν αλλαγές στις έδρες με αποτέλεσμα η Δυτική Αττική να στερείται την εκπροσώπηση από 4 κυβερνητικούς βουλευτές.

Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Πουλής, τονίζει ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη ώστε να μη χαθεί η έδρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σταμάτη Πουλή:

Σας ευχαριστώ θερμά για την αγάπη και το ενδιαφέρον!

Διανύσαμε μαζί μία όμορφη διαδρομή που προσωρινά δεν ολοκληρώθηκε.

Για 38 μόνο ψηφοδέλτια που προκάλεσαν αλλεπάλληλες αλλαγές εδρών, η Δυτική Αττική στερείται για την ώρα την ευκαιρία να εκπροσωπηθεί από 4 Κυβερνητικούς Βουλευτές.

Δεν πειράζει, υπάρχει αρμόδιο δικαστήριο στο οποίο θα προσφύγουμε και θα κάνουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να μη χαθεί καμία έδρα από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη Δυτική Αττική, μία περιοχή για την οποία αξίζει όλοι να παλέψουμε για την αναβάθμισή της!

Όπως έδωσα τόσες μάχες έχοντας με το μέρος μου την αλήθεια και δικαιώθηκα έτσι και τώρα είμαι βέβαιος ότι στο τέλος το καλό και το δίκαιο θα λάμψουν!

Στο ενδιάμεσο, δεν αφήνουμε να πάει χαμένο ούτε λεπτό. Έχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά για να φτιάξουμε την Πατρίδα που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας!

Τα καλύτερα έρχονται!…

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Σταμάτης Πουλής της ΝΔ που έχασε την έδρα στη Δυτική Αττική"

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα προτείνει εκ νεόυ τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για Ε΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη για Γραμματέα του Προεδρείου της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε κατέβει σε τρεις περιφέρειες, όπως έχει δικαίωμα κάθε πολιτικός αρχηγός: Την Α’΄Θεσσαλονίκης, το Ηράκλειο της Κρήτης και το νότιο τομέα Αθηνών. Εάν επέλεγε το Νότιο Τομέα, θα έμενε εκτός ο Παύλος Χρηστίδης, εάν διάλεγε το Ηράκλειο θα κόβονταν ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του Μαΐου ο κ. Ανδρουλάκης είχε επιλέξει να κρατήσει την Α’ Θεσσσαλονίκης, αφήνοντας εκτός τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς. Η κίνηση εξόργισε τον κ. Καστανίδη ο οποίος είχε κάνει λόγο για «προσωπική προσβολή», καθώς το έμαθε μόλις λίγα λεπτά πριν βγει η σχετική ανακοίνωση.

Η Χαριλάου Τρικούπη είχε απαντήσει μέσω κύκλων ότι «δεν υπάρχει τίποτε το προσωπικό κατά του κ. Καστανίδη», σημειώνοντας ότι η απόφαση «είναι συμβολισμού» και στοχεύει αποκλειστικά σε καλύτερες επιδόσεις στην Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη, ενώ τόνιζαν πως η απόφαση Ανδρουλάκη «δεν είναι τροχιοδεικτική για το μέλλον, καθώς δεν είναι καν σίγουρο αν θα επιλέξει την ίδια έδρα». και στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποτελέσματα εκλογών 2023: Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης"

Τουρκία: Αναφορές του Υπουργού Εσωτερικών στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, προέβη σε αναφορά στη «Γαλάζια Πατρίδα», με αφορμή τον σημερινό (01/07) εορτασμό της Ημέρας Ναυτιλίας.

«Ούτε εμπόδια, ούτε μεγάλα κύματα μπόρεσαν να σταθούν μπροστά στην αγάπη μας, για τη Γαλάζια Πατρίδα· έτσι ήταν χθες, έτσι είναι σήμερα και πρώτα ο Θεός, έτσι θα είναι για πάντα. Το σύμβολο της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας μας στις θάλασσές μας, ο εορτασμός της. Ευτυχισμένη 97η επέτειος της 1ης Ιουλίου, της Ημέρας Ναυτιλίας και Καμποτάζ, της μεγαλύτερης γιορτής των Τούρκων ναυτικών»

Η ανάρτηση συνοδεύεται από βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται πλωτά μέσα του Ναυτικού και της Ακτοφυλακής της Τουρκίας. 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Αναφορές του Υπουργού Εσωτερικών στη «Γαλάζια Πατρίδα» "

Οι αλλαγές που έρχονται στις συντάξεις και στο ασφαλιστικό

Αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και το Ασφαλιστικό έρχονται το επόμενο διάστημα για εκατομμύρια παλιούς και νέους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, ως προς τις αυξήσεις στις συντάξεις, ισχύουν τα κάτωθι:

- Νέα αύξηση αποδοχών το 2024 ανάλογα με την διαμόρφωση ανάπτυξης και πληθωρισμού
- Το ποσοστό αύξησης προσδιορίζεται μέχρι στιγμής στο 3,4% με 3,5%
- Θα διορθωθεί και η αύξηση του 2023 με προσθήκη 0,4% έως 0,5%
- Οι αυξήσεις αφορούν περίπου 2,1 εκατομμύρια συνταξιούχους

Θα τις λάβουν όσοι πήραν σύνταξη από τις 13/5/2016 και μετά (νέοι συνταξιούχοι) και όσοι έχουν αρνητική, μηδενική ή μικρή προσωπική διαφορά.

To επίδομα προσωπικής διαφοράς αναμένεται να μονιμοποιηθεί για όσους δεν δικαιούνται αυξήσεις. Φέτος το επίδομα που δόθηκε ήταν 200, 250 ή 300 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση

Για όσους συνταξιούχους εργάζονται, ισχύουν τα εξής:

- Όσοι εργάζονται παίρνουν μειωμένη σύνταξη κατά 30%.
- η μείωση του 30% εφαρμόζεται ολόκληρη ακόμα και αν ο συνταξιούχος εργάζεται για λίγες μέρες μόνο τον μήνα ή λίγες μέρες την εβδομάδα
- Εξετάζεται η αναμόρφωση της μείωσης και μετατροπή της σε αναλογική σύμφωνα με τις ημέρες εργασίας
- Για την εργασία του συνταξιούχου πρέπει να καταβάλλονται οι αναλογούσες εισφορές οι οποίες στο τέλος προσαυξάνουν την σύνταξή του.

Για τη μείωση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης υπάρχουν δύο σκέψεις:

1. Να επιβληθεί η εισφορά σε όλο το ποσό της σύνταξης και να μειωθεί το ποσοστό στο 50% και συγκεκριμένα:

1η κλίμακα: Εάν η κράτηση είναι στο 3%, να μειωθεί στο 1,5% στο σύνολο της σύνταξης
2η κλίμακα: Η κράτηση της εισφοράς να μειωθεί στο 3% από το 6% που είναι σήμερα
3η κλίμακα: Η κράτηση να πάει στο 3,5 % από το 7%

2. Να επιβληθεί η κράτηση στο υπερβάλλον ποσό.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος με κύρια σύνταξη στα 1.700 ευρώ και κράτηση 6%, σήμερα χάνει 102 ευρώ. Εφόσον η εισφορά επιβληθεί στο υπερβάλλον ποσό (1.400 ευρώ μέχρι τα 1.700 ευρώ είναι 300 ευρώ) και η κράτηση είναι 6%, τότε θα χάνει 18 ευρώ.

Η εισφορά αφορά συνταξιούχους με κύρια σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ και συνταξιούχους με επικουρική πάνω από 300 ευρώ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι αλλαγές που έρχονται στις συντάξεις και στο ασφαλιστικό"

Κύπρος: Σε ισχύ από τα μεσάνυχτα αύξηση στα καύσιμα – αύξηση και στην τιμή του ρεύματος

Σε ισχύ τέθηκε από τα μεσάνυχτα στην Κύπρο η αναπροσαρμογή των τιμών των καυσίμων στα περισσότερα πρατήρια, έπειτα από την κατάργηση της σχετικής επιδότησης.

Η επιβολή μειωμένων συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης τερματίστηκε και έτσι από σήμερα επέρχονται αυξήσεις 8.32 σεντς στα καύσιμα κίνησης, δηλαδή βενζίνη και πετρέλαιο και 6.83 σεντς στα καύσιμα θέρμανσης.

Οι μέσες τιμές των καυσίμων κυμαίνονται πλέον στο 1 ευρώ και 47 σεντ το λίτρο για τη βενζίνη 95 οκτανίων, το 1 ευρώ και 49 σεντ το λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης και 1 ευρώ και 4 σεντ το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η απόφαση τερματισμού της μείωσης ελήφθη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη.

Ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός ανέφερε πως η απόφαση ελήφθη βάσει των πραγματικών στοιχείων των τιμών και έκανε λόγο για αισθητή μείωση στις τιμές των καυσίμων σε σύγκριση με αυτές που ίσχυαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Από τα μεσάνυχτα τερματίστηκε επίσης η οριζόντια επιδότηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Επιχορήγηση δικαιούνται από σήμερα μόνο τα ευάλωτα νοικοκυριά και οι γεωργοί που χρησιμοποιούν αντλιοστάσια για τις επαγγελματικές ανάγκες τους.

Στους ευάλωτους περιλαμβάνονται λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και άλλων επιδομάτων. Τα στοχευμένα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα θα ισχύουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, με συνολικό κόστος δυόμισι εκατομμύρια ευρώ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Σε ισχύ από τα μεσάνυχτα αύξηση στα καύσιμα – αύξηση και στην τιμή του ρεύματος"

Καβούρι: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για ρακέτες στην παραλία – Οι «καμπάνες» ανέρχονται σε 1.000 ευρώ

«Φρένο» μπαίνει σε όσους παίζουν ρακέτες σε γνωστές παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας, όπως το Καβούρι. Πλέον επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Τόσο στο Καβούρι, στον Άγιο Νικόλαο αλλά και τον όρμο Ματσελιώτη έχουν τοποθετηθεί σχετικές πινακίδες που αναγράφεται η απαγόρευση για τις ρακέτες, όπως και το «τσουχτερό» πρόστιμο.

Ο αντιδήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, Αντώνης Κουσαθανάς εξήγησε πως οι συγκεκριμένες παραλίες βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια, με αποτέλεσμα ο ήχος της ρακέτας από το πρωί έως το βράδυ να γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικός για τους κατοίκους της περιοχής.

«Αυτός ο κανονισμός ισχύει από το 2010, εμείς τον επαναφέραμε το 2019 και το 2021. Όταν ξεκίνησε το 2010 το πρόστιμο ήταν 10.000 ευρώ, εμείς το πήγαμε στα 1.000 ευρώ λόγω της εποχής. Όλο αυτό γίνεται γιατί είναι οικιστική περιοχή», είπε αρχικά ο αντιδήμαρχος.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε κόψει ήδη δεκαπέντε πρόστιμα φέτος, το 1/3 αυτών έχει πληρωθεί και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε διαδικασία έφεσης. Το πρόστιμο κόβεται από την δημοτική αστυνομία. Αυτό ισχύει μόνο για δύο παραλίες». 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καβούρι: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για ρακέτες στην παραλία – Οι «καμπάνες» ανέρχονται σε 1.000 ευρώ"

Τουρκία: Αυξημένα τέλη από σήμερα στη διέλευση των πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων

Η Τουρκία αυξάνει από σήμερα τα τέλη για τα εμπορικά πλοία που θα διασχίζουν τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων κατά 8%.

Από το 1983 έως τις 7 Οκτωβρίου 2022 η χρέωση ήταν 0,8063 δολάρια ανά καθαρό τόνο για τα ξένα πλοία που περνούσαν από τα Στενά. Στις 7 Οκτωβρίου 2022, με προεδρική απόφαση, αυξήθηκαν στα 4,08 δολάρια» και από σήμερα, 1η Ιουλίου, το τιμολόγιο θα είναι 4,42 δολάρια ανά τόνο.

Αυτό σημαίνει ότι ένα πλοίο 10.000 τόνων θα πρέπει να πληρώσει 17.760 δολάρια ΗΠΑ από τον επόμενο μήνα, ενώ με τον προηγούμενο τιμοκατάλογο πλήρωνε 16.393 δολάρια.

Στο εξής τα τέλη θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο την 1η Ιουλίου, που γιορτάζεται ως «Ημέρα Ναυτιλίας» στην Τουρκία, με αφορμή την επέτειο από την έναρξη ισχύος του καμποτάζ το 1926.

Βάσει της Συνθήκης του Μοντρέ του 1936, η Τουρκία χρεώνει τέλη κατά τη διέλευση από τα Στενά για υπηρεσίες φάρων, διάσωσης και ιατρικής περίθαλψης.

Στόχος είναι η αύξηση της εισροής συναλλάγματος, όπως είπε ο Τούρκος ο υπουργός, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου. Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας βρέθηκαν σε αρνητικά επίπεδα μετά τις εκλογές της 28ης Μαΐου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Αυξημένα τέλη από σήμερα στη διέλευση των πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων"

Επιχείρηση «Αμαρυλλίς»: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking που δρούσε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking, που δρούσε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την αστυνομική επιχείρηση «Αμαρυλλίς», ύστερα από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Interpol.

Η επιχείρηση «Αμαρυλλίς» πραγματοποιήθηκε χθες (30.06.2023), πρωινές και μεσημεριανές ώρες χθες, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 11 μέλη του κυκλώματος trafficking, ενώ ταυτόχρονα διενεργήθηκε έλεγχος σε 13 οίκους ανοχής, όπου συνελήφθησαν και 11 γυναίκες, ως προσωπικό των οίκων ανοχής.

Παράλληλα, διασώθηκαν 51 θύματα γυναίκες, από τις οποίες 48 υπήκοοι Κολομβίας, 2 Βενεζουέλας και 1 Αλβανίας, στις οποίες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων, της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, της πρόληψης και καταστολής από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, της προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και για παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται 4 ακόμη άτομα του διεθνικού δικτύου, τα οποία αναζητούνται.

Πιο αναλυτικά, από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις λειτουργούσαν δομημένα, με ιεραρχία και διαρκή αλλά και αλληλένδετη μεταξύ τους δράση, με δραστηριότητα τόσο στη χώρα μας όσο και στην Κολομβία, με σκοπό τη γενετήσια και οικονομική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, σε οίκους ανοχής και studios στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Η αλληλένδετη δράση τους έγκειται στο γεγονός ότι τα αρχηγικά μέλη τους διατηρούσαν σχέσεις συνεργασίας και οικονομικών συνδιαλλαγών, ενώ άλλα δύο μέλη λειτουργούσαν για λογαριασμό και των δύο οργανώσεων ως στρατολογητές.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη εγκληματική οργάνωση απαρτίζονταν από 9 άτομα, με τη δράση τους να τοποθετείται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020. Διατηρούσαν συνολικά 12 οίκους ανοχής, από τους οποίους οι 10 στην Αττική και 2 στη Θεσσαλονίκη, καθώς και 5 διαμερίσματα, όπου μετέφεραν και εγκαθιστούσαν τα θύματά τους.

Στους οίκους ανοχής εξανάγκαζαν τις γυναίκες να εκδίδονται έναντι του ποσού των 50 ευρώ, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ύπαρξη υπέρογκου χρέους, που κυμαινόταν από 2.600 έως 2.800 ευρώ, ενώ αφαιρούσαν από αυτές το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που αποκόμιζαν.

Μάλιστα, όπως προανάφερε και ο κ. Διοικητής, μετέρχονταν απειλές και εξευτελιστικές συμπεριφορές, ώστε να τις εξαναγκάζουν σε καθημερινή εργασία ακόμα και όταν αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Τα κέρδη που αποκόμιζαν από τη δράση τους ξεπερνούσαν τα 160.000 ευρώ μηνιαίως, από τα οποία 130.000 ευρώ προέρχονταν από τους οίκους ανοχής στην Αττική.

Αναφορικά με τον ρόλο που είχε κάθε μέλος της οργάνωσης, προέκυψε ότι τα δύο αρχηγικά μέλη διεύθυναν την εγκληματική οργάνωση, έλεγχαν τη δράση των μελών, έδιναν την τελική έγκριση για τη στρατολόγηση των εκδιδομένων γυναικών, καθόριζαν το χρέος της καθεμίας, ήταν ιδιοκτήτες-εκμεταλλευτές των οίκων ανοχής, διαχειρίζονταν τα παράνομα κέρδη και οργάνωναν τη νομιμοποίηση τους.

Στα υπόλοιπα μέλη είχαν κατά περίπτωση ανατεθεί συγκεκριμένοι ρόλοι και ειδικότερα τρεις στρατολόγοι, ένας ταμίας, τρεις υπεύθυνοι οίκων ανοχής, τέσσερις οδηγοί, μία επιτηρήτρια και ένας «αχυράνθρωπος» , ο οποίος εμφανιζόταν ως διαχειριστής των εταιρειών, που η οργάνωση χρησιμοποιούσε, προκειμένου να νομιμοποιήσει τα έσοδα από τις παράνομες δραστηριότητες της.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από τέσσερα μέλη, από τα οποία δύο αρχηγικά, έχοντας διαρκή δράση τουλάχιστον από το 2021, με σκοπό την γενετήσια και οικονομική εκμετάλλευση γυναικών στους οχτώ οίκους ανοχής που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας.

Τα άλλα δύο μέλη, τα οποία ήταν κοινά και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις, αποτελούσαν τους στρατολογητές των γυναικών, τις οποίες μετέφεραν αεροπορικά στη χώρα μας και τις εγκαθιστούσαν σε τρία διαμερίσματα που διατηρούσε η εν λόγω εγκληματική οργάνωση στην Καλλιθέα.

Από εκεί τις μετέφεραν στους οίκους ανοχής, έναντι αμοιβής πέντε ευρώ ανά διαδρομή και τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν δεκάδες ερωτικά ραντεβού, καθημερινά και χωρίς ρεπό, έναντι του ποσού των 20 ευρώ.

Και σε αυτή την περίπτωση το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων παρακρατούνταν από αρχηγικό μέλος, με το πρόσχημα ύπαρξης χρέους, ύψους 1.600 ευρώ, το οποίο μάλιστα μειωνόταν κατά 300 ευρώ μόνο στην περίπτωση που κάποια εκδιδόμενη στρατολογούσε άλλη γυναίκα για λογαριασμό της οργάνωσης.

Υπεύθυνος για την κατάρτιση του προγράμματος των εκδιδομένων γυναικών, τη ρύθμιση του χρέους, τη λειτουργία των οίκων ανοχής και τη συγκέντρωση των εσόδων της οργάνωσης ήταν το ένα αρχηγικό μέλος, το οποίο στη συνέχεια παρέδιδε τα χρήματα στο έτερο αρχηγικό μέλος, για την περαιτέρω διαχείριση τους. Συγκεκριμένα, μέσω εταιρείας real estate που διατηρούσε, νομιμοποιούσε τα έσοδα της εγκληματικής ομάδας, ώστε να αποκρύψει την παράνομη προέλευση τους.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 13 οίκους ανοχής και 10 σπίτια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 13.450 ευρώ,
  • 2 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα,
  • μικροποσότητα χασίς,
  • σιδερογροθιά και πτυσσόμενη ράβδος,
  • δεκάδες κάμερες και καταγραφικά επιτήρησης.
  • δεκάδες ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές).
  • δύο καταμετρητές χρημάτων
  • 10 χρηματοκιβώτια,
  • πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία των οίκων ανοχής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές συνεχίζονται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση «Αμαρυλλίς»: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking που δρούσε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη"

Υπόθεση Μπελέρη: Εμμένουν οι Αλβανικές Αρχές να μην του χορηγούν άδεια για να ορκιστεί δήμαρχος – Οι τελευταίες εξελίξεις

Αρνήθηκαν οι Αλβανικές Αρχές τη χορήγηση άδειας για την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Παναγιώτης Μπάρκας σχετικά, «την προηγούμενη βδομάδα οι αλβανικές αρχές έδειξαν για ακόμα μια φορά ότι επιμένουν σε αυτό που θεωρείται από όλους πλέον ότι είναι άδικο και πρωτοφανές για τα αλβανικά δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης στην Αλβανία που ένας δήμαρχος εκλεγμένος παραμένει στη φυλακή και δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί για να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του».

Όπως πρόσθεσε, ο Φρένυ Μπελέρης παραμένει στο νοσοκομείο των φυλακών των Τιράνων. Ενώ επισήμανε: «Για την ώρα παραμένει δήμαρχος ο προηγούμενος, ο Γιώργος Κολιός. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε κανονικά και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Πρόεδρος εξελέγη ένας εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας.

(…) Σε 30 ημέρες, σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει νεότερη εξέλιξη, θα υπάρξει παρέμβαση του Περιφερειάρχη της Αυλώνας για να δρομολογήσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Ή θα παραμείνει δήμαρχος ο Γιώργος Κολιός – μπορεί και να παρέμβει η κυβέρνηση η οποία θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανάληψη των εκλογών

(…) Στα αλβανικά δικαστήρια κάθε υπόθεση κωλυσιεργεί πολύ. Και βέβαια θα χρειαστεί καιρός κατά την εκτίμηση και των δικηγόρων, για να πάει η υπόθεση ξανά στο δικαστήριο και να κριθεί η έκβασή της, τελεσίδικα και ολοκληρωτικά. (…) Οι αλβανικές αρχές δεν κάνουν πίσω και όταν πρόκειται για παρεμβάσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, βλέπουμε ότι η υπόθεση μετατρέπεται σε ένα αγκάθι, όπως είπε και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες. Αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και για την πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο όμως τα Τίρανα δεν κάνουν πίσω στην υπόθεση αυτή και αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η εμμονή του Έντι Ράμα παραμένει κυρίαρχη».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Μπελέρη: Εμμένουν οι Αλβανικές Αρχές να μην του χορηγούν άδεια για να ορκιστεί δήμαρχος – Οι τελευταίες εξελίξεις"

Κρήτη: 59χρονη κατέληξε την ώρα εξέτασης σε PET SCAN στο νοσοκομείο

Την τελευταία της πνοή άφησε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου μία 59χρονη γυναίκα από το Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού, την ώρα που ολοκλήρωνε εξέταση στο PET SCAN του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής.

Το τραγικό περιστατικό, συνέβη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Μόλις αντιλήφθηκαν οι γιατροί τι συμβαίνει, επικοινώνησαν αμέσως με την εφημερεύουσα και στο τμήμα έτρεξε αναισθησιολόγος, ενώ έγινε προσπάθεια να την ανατάξουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

παγνη

 
Μετά τον θάνατο της γυναίκας, η οποία να σημειωθεί είχε πολύ επιβαρυμένη υγεία ,για τον οποίο όπως λένε οι πληροφορίες δεν παραγγέλθηκε νεκροψία, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του νοσοκομείου για να μεταφερθούν στο τμήμα απινιδωτής, μόνιτορ, πιεσόμετρα, οξύμετρα, που δεν υπήρχαν, παρά το γεγονός ότι έχουν ζητηθεί εγγράφως από την διεύθυνση του τμήματος από τον Ιανουάριο του 2023.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρήτη: 59χρονη κατέληξε την ώρα εξέτασης σε PET SCAN στο νοσοκομείο"

Επεισόδια έξω από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με φωτιές σε κάδους και πετροπόλεμο

Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Λεωφόρο Αθηνών και πιο συγκεκριμένα έξω από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, όπου πραγματοποιούνταν πάρτι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, νεαροί βγήκαν εκτός του πανεπιστημιακού ιδρύματος και άρχισαν να καίνε κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να κλείσει η Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος της Γεωπονικής.

Διμοιρία των ματ αρχικά που επιχείρησε να σβήσει τις φωτιές δέχθηκε πέτρες και απάντησε με χρήση χημικών. Οι νεαροί αποχώρησαν, ωστόσο παρέμειναν μέχρι το πρωί συνεχίζοντας το πάρτι.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια έξω από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με φωτιές σε κάδους και πετροπόλεμο"

Μητσοτάκης προς Ράμα: «Η Ελλάδα δεν θ' αφήσει έτσι το θέμα Μπελέρη»

«Απογοητευμένος και αγανακτισμένος» από τη στάση της αλβανικής κυβέρνησης και την προφυλάκιση του ομογενή δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός απέστειλε αυστηρό μήνυμα προς τα Τίρανα και την κυβέρνηση Ράμα, ενώ προηγουμένως ενημέρωσε τους ομολόγους του για την υπόθεση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας. 




«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου για το τι συμβαίνει σήμερα στην Αλβανία με την περίπτωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και να εκφράσω την απογοήτευσή μου, την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι ένας εκλεγμένος δήμαρχος συλλαμβάνεται ουσιαστικά δύο μέρες από την εκλογή του και βρίσκεται στη φυλακή -κατά την άποψή μας- με αμφίβολες δικονομικές προβλέψεις» δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την υπόθεση Μπελέρη «χτύπημα στο κράτος δικαίου και στην προσπάθεια που κάνει η Αλβανία να συμμορφωθεί με ευρωπαϊκό κεκτημένο», εκφράζοντας την ευχή για γρήγορη επίλυση διαμηνύοντας πως διαφορετικά «θα αποτελέσει στοιχείο της ελληνικής αξιολόγησης της ευρωπαϊκής πορείας» της χώρας. «Θεωρώ πως είναι χτύπημα στο κράτος Δικαίου και στην προσπάθεια που κάνει η Αλβανίας να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Προσβλέπω πολύ σύντομα το ζήτημα αυτό να επιλυθεί. Ένα ζήτημα το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς και η επίλυσή του ή η μη επίλυση, εύχομαι για το πρώτο το τονίζω, θα αποτελέσει στοιχείο της ελληνικής αξιολόγησης της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας, η οποία ξεκινά τώρα και πρόκειται για ένα μακρύ ταξίδι» τόνισε, συνεχίζοντας : «Η συμμόρφωση με τους βασικούς κανόνες του κράτους δικαίου αποτελεί αδιαπραγμάτευτή προϋπόθεση για οποιαδήποτε χώρα προβλέπει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα έχει γίνει απολύτως κατανοητό και στην Αλβανία».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση Ράμα ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι ζήτημα που η Ελλάδα «θα το αφήσει να περάσει έτσι», αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει συνέχεια στην αντίδραση της Αθήνας προκειμένου να αλλάξει η στάση των Τιράνων. «Σέβομαι απόλυτα τη διάκριση των εξουσιών, θέλω να είμαι πολύ σαφής για αυτό, αλλά από την άλλη όμως δεν είναι ένα ζήτημα που πρόκειται να το αφήσω να περάσει έτσι, χωρίς να υπάρχει αντίδραση της Ελλάδας. Και την πρώτη αντίδραση εκφράστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την ενημέρωση. των ομολόγων μου για το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα με την περίπτωση αυτή» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης προς Ράμα: «Η Ελλάδα δεν θ' αφήσει έτσι το θέμα Μπελέρη»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news