facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την επιστροφή από τις ΗΠΑ χωρίς F-16 ― Το παρασκήνιο της επίσκεψης

Εκνευρισμένος και με «άδεια χέρια» έφυγε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τη συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν. Η Άγκυρα δεν εξασφάλισε καμία ξεκάθαρη δήλωση εκ μέρους της Ουάσιγκτον για τα πολυπόθητα F-16, καθώς και για μια σειρά άλλων θεμάτων. Την απόσταση που συνεχίζει να χωρίζει τις δύο πλευρές επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση. Οι αναφορές στην Ελλάδα δεν έλειψαν για μία ακόμη φορά, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός από το Νταβός έστελνε μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε πόλεμο με την Τουρκία.

Λίγες ώρες αφού ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έθεσε, επί αμερικανικού εδάφους, ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης του Αιγαίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεθνοποιεί απ’ το φόρουμ του Νταβός τον τουρκικό επεκτατισμό, χαράσσοντας τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Όπως είπε «υπάρχει πολύς θόρυβος στην Τουρκία για το γεγονός ότι η Ελλάδα ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Και ρωτώ, υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά απειλούν την τουρκική ενδοχώρα; Ή είναι πιο ρεαλιστική η άποψη ότι η τουρκική χώρα αποτελεί για τα ελληνικά νησιά;[…] Δεν μπορούμε να συζητήσουμε θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το γεγονός ότι η Τουρκία υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με την Λιβύη, αρνούμενη οποιοδήποτε δικαίωμα της Κρήτης σε θαλάσσιες ζώνες. Αυτές είναι απαράδεκτες αιτιάσεις».

Ο πρωθυπουργός δείχνει ξανά στην Άγκυρα το τραπέζι του διαλόγου, με μοναδικό γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, καλώντας παραλλήλως την τουρκική ηγεσία να σταματήσει να δηλητηριάζει την κοινή γνώμη της γείτονος.

«Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία[…] Πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να καθίσουμε στο τραπέζι με την Τουρκία, ως λογικοί ενήλικες και να λύσουμε τη βασική διαφορά μας, που είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο[…] Ακόμα κι αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε μπορούμε να το κάνουμε πολιτισμένα. Δεν χρειάζονται απειλές, υπερπτήσεις ή άλλες ενέργειες που αυξάνουν τον κίνδυνο ενός ατυχήματος» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα το χάσμα μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας παραμένει βαθύ, γεγονός που αποτυπώθηκε και στον εκνευρισμό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απαίτησε την άρση των αντιρρήσεων του γερουσιαστή Μενέντεζ για την προμήθεια των F-16, φθάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει και τους Αμερικανούς για τη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

«Η Ελλάδα παραβιάζει τα νησιά με μη στρατιωτικοποιημένο καθεστώς και τα τεθωρακισμένα οχήματα που στέλνουν οι ΗΠΑ πηγαίνουν σε αυτά τα νησιά. Και οι ΗΠΑ δεν έχουν εκφράσει καμία αντίρρηση για αυτό. Δεν είπαν δεν μπορείς να στείλεις τα όπλα εκεί» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες.

Ανώτατες πηγές του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνουν ότι σύμμαχοι και εταίροι αντιλαμβάνονται πλέον την Τουρκία ως πρόβλημα: «Όλοι πλέον βλέπουν με κριτική ματιά τη στάση της γειτονικής χώρας σε μια σειρά θεμάτων, από τις προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, τη στάση της στη Λιβύη, μέχρι την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ».

Κοινή γραμμή με τη Γερμανία, απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό, διαπιστώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία επισκέπτεται το Βερολίνο.

«Οι δυο χώρες μας μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το μέλλον της Ηπείρου μας που βασίζονται στις κοινές ευρωπαϊκές αξίες, για το κράτος δίκαιου και την απόκρουση κάθε αναθεωρητισμού» τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη σύσκεψη Υπουργών Άμυνας νατοϊκών χωρών, στο Ραμστάιν της Γερμανίας, συμμετέχει ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, με την Ουκρανία να κυριαρχεί στην ατζέντα.

Εκνευρισμός και γκρίνια

Εκνευρισμός, γκρίνια και ελάχιστη διάθεση να συνεργαστεί εποικοδομητικά για την γεφύρωση των διαφόρων του με την Ουάσιγκτον.  Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ , Λένα Αργύρη, στην Ουάσινγκτον, αυτό ήταν το κλίμα στις επαφές του κ Τσαβούσογλου ο οποίος δεν πήρε κάτι χειροπιαστό κυρίως για το θέμα των F-16 για το οποίο είχαν καλλιεργηθεί και οι μεγαλύτερες προσδοκίες. «Όπως μας έλεγαν αξιωματούχοι πριν από την συνάντηση “μην περιμένετε καμία ουσιαστική ανακοίνωση”. Μετά την συνάντηση μας είπαν ότι αν η αρνητική στάση της Τουρκίας για την Σουηδία διατηρηθεί δεν πρόκειται να γίνει καμία προσπάθεια ενεργοποίησης της διαδικασίας για τα F-16.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η σχετική ειδοποίηση του Κογκρέσου και το κλίμα που υπάρχει σε επίπεδο Μπλίνκεν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι “σεβόμαστε της διαδικασίες, σεβόμαστε την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων και σεβόμαστε την άποψη του Κογκρέσου”. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σε επίπεδο γραφειοκρατίας και κάποιων άλλων κέντρων εδώ στην Ουάσιγκτον δεν γίνονται προσπάθειες να βρεθεί το νομικό πλαίσιο παράκαμψης των κυρώσεων CAATSA και της άρνησης Μενέντεζ για να προχωρήσει η πώληση και αναβάθμιση».

Προσπάθεια αντεπίθεσης από Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

«Δεν νομίζω ότι ο κ. Τσαβούσογλου ο ίδιος περίμενε ότι θα υπάρχει κάποια θεαματική εξέλιξη, αλλά πάντως βλέποντας τη λίστα που είχε στα χέρια του φτάνοντας στην Ουάσινγκτον, πρέπει να έφυγε πάρα πολύ απογοητευμένος» εκτίμησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο αναλυτής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Νίκος Μελέτης. Συγκεκριμένα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «στα F-16 πήρε στήριξη και συμπάθεια, αλλά όμως η αμερικανική κυβέρνηση τον παραπέμπει και πάλι στο Κογκρέσο. Προσπάθησε να πείσει και την εσωτερική κοινή γνώμη ότι δεν υπάρχει ορός για τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Όμως αυτό που είπε ο κ. Μπλίνκεν είναι ακόμη χειρότερο κατά τη γνώμη μου. Διότι ο κ. Μπλίνκεν τι του είπε; Ότι αν άρετε το βέτο για τη Σουηδία, τότε θα διευκολυνθεί και το Κογκρέσο στις αποφάσεις του. Αυτό όμως δεν αποτελεί καμία εγγύηση για την Τουρκία ότι αν υποχωρήσει στο θέμα της Σουηδίας δε θα προκύψουν άλλα ζητήματα και ήδη έχουμε δει από τον κύριο Μενέντεζ κι άλλους γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου να εγείρουν τέτοια ζητήματα».

Μιλώντας για τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο Νίκος Μελέτης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «στις συναντήσεις απ’ ότι φάνηκε απαίτησε να μπει όρος ότι η αμερικανική εξοπλισμοί δεν θα μεταφέρονται στα ελληνικά νησιά και σε ό, τι αφορά το F-35 και την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των Αμερικανών στην Ελλάδα, ζήτησε να τηρηθεί η παραδοσιακή ισορροπία. Εισέπραξε μια ευγενική, απορριπτική απάντηση από τον κύριο Μπλίνκεν, ο οποίος του είπε ότι οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι ισορροπίες τηρούνται[…]  στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, υπάρχει μια στεγνή αναφορά για την Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι οι δύο χώρες επιθυμούν τη σταθερότητα και τους διαύλους επικοινωνίας, νομίζω ότι αυτό δείχνει και το στίγμα, τη συστάσεις που έγινε από τους Αμερικανούς, ώστε και να αποφεύγονται οι εντάσεις αλλά και να ξεχαστεί το “Μητσοτάκης γιοκ”».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την επιστροφή από τις ΗΠΑ χωρίς F-16 ― Το παρασκήνιο της επίσκεψης"

Πρωτοβουλία δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου: Διαμαρτυρία έξω από τον Άρειο Πάγο

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δανειοληπτών ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ, εκτιμώντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους δανειολήπτες, αποφάσισε να πάρει μέρος στην διαμαρτυρία που οργανώνουν πολλές συλλογικότητες έξω από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ στις 26 Ιανουαρίου στις 9 π.μ., απαιτώντας να σταθεί επιτέλους η δικαιοσύνη στο ύψος της και να μην αποφασίσει τον αφανισμό εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών που λόγω της οικονομικής κρίσης απώλεσαν μεγάλο μέρος των αποδοχών τους ( συν τα δυσβάστακτα επιτόκια ) αδυνατώντας έτσι να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Σε ανακοίνωση, αναφέρει:

Όπως όλοι γνωρίζετε έχει αρχίσει να υλοποιείται με τον πιο άγριο τρόπο, μια από τις μεγαλύτερες ληστείες της μεταπολεμικής περιόδου, σε βάρος ενός πολύ μεγάλου τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ( κόκκινα δάνεια ) σήμερα είναι ύψους πάνω από 100 δις ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των δανείων αυτών έχει εκχωρηθεί σε funds στο 3 – 10 % της αξίας τους, με σκοτεινές και μη σύννομες διαδικασίες. Τα funds αυτά αποσκοπούν στον εκπλειστηριασμό των ακινήτων που έχουν παραχωρηθεί ως εξασφαλίσεις αυτών των δανείων.

Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας κινδυνεύει άμεσα με απώλεια της κατοικίας της και βίαιη έξοδο από αυτήν.

Τους πλειστηριασμούς φρέναρε η απόφαση 822/22 του Αρείου Πάγου που έκρινε ότι τα funds δεν μπορούν να εκπλειστηριάζουν.

Το θέμα παραπέμφθηκε στην ολομέλεια του Αρείου πάγου, η οποία θα αποφασίσει στις 26 Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη την απελευθέρωση των funds να έχουν το δικαίωμα να εκτελούν πλειστηριασμούς.

Μέχρι στιγμής – εκτός από τις γνωστές διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης – ο κ. Στουρνάρας σε επίσημο έγγραφο της ΤτΕ < εκτίμησε > ότι ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει υπέρ των funds, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα υπέρ τους. Μάλιστα υπάρχει και μηνυτήρια αναφορά εναντίον του από τον δικηγορικό σύλλογο  Αιγίου με την στήριξη όλου του νομικού κόσμου.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ, εκτιμώντας την κρίσιμη κατάσταση αποφάσισε να πάρει μέρος στην διαμαρτυρία που οργανώνουν πολλές συλλογικότητες έξω από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ στις 26 Ιανουαρίου στις 9 π.μ., απαιτώντας να σταθεί επιτέλους η δικαιοσύνη στο ύψος της και να μην αποφασίσει τον αφανισμό εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών που λόγω της οικονομικής κρίσης απώλεσαν μεγάλο μέρος των αποδοχών τους ( συν τα δυσβάστακτα επιτόκια ) αδυνατώντας έτσι να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Εμείς οι δανειολήπτες ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ, επιπλέον των παραπάνω, έχοντας εξαπατηθεί από τις τράπεζες  ( λαμβάνοντας εν αγνοία μας και χωρίς την επιβαλλόμενη ενημέρωση δάνεια που στην ουσία ήταν επενδυτικά προϊόντα ) είμαστε σε ακόμη δυσχερέστερη θέση.

Έχουμε  πληρώσει ποσά που υπερβαίνουν το αρχικό ποσό δανεισμού, και όμως χρωστάμε σήμερα πολύ περισσότερα από το αρχικό ποσό.

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ στις 26 Ιανουαρίου στην διαμαρτυρία έξω από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.

Η ώρα συνάντησης μας είναι 9 π.μ. ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ κ  Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοβουλία δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου: Διαμαρτυρία έξω από τον Άρειο Πάγο "

Ρόδος: Σε κάθειρξη 280 ετών καταδικάστηκε λιμενικός για διακίνηση μεταναστών

Βαρύτατες ποινές σε τρεις εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων και ένας λιμενικός, επέβαλε το τριμελές εφετείο Δωδεκανήσου για κακουργήματα σχετικά με την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε στον 39χρονο λιμενικό συνολική ποινή κάθειρξης 280 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1.377.000 ευρώ, στον Παλαιστίνιο συγκατηγορούμενό του συνολική ποινή κάθειρξης 272 έτη και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1.364.000 ευρώ και στον 28χρονο Αλβανό συνολική ποινή κάθειρξης 27 έτη και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 111.000 ευρώ.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, κάθε καταδικασθείς θα εκτίσει 20 χρόνια, ενώ όλοι οδηγούνται στη φυλακή, αφού οι εφέσεις τους σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη

Υπενθυμίζεται πως εκτός από τους τρεις άνδρες, στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί, περιλαμβάνεται και ένας ακόμη αλλοδαπός από την Παλαιστίνη, ο οποίος μάλιστα φέρεται ως ο αρχηγός της οργάνωσης, ωστόσο διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Σε κάθειρξη 280 ετών καταδικάστηκε λιμενικός για διακίνηση μεταναστών"

Νέα υπόθεση ψευτογιατρού αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. – Οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον πέντε-έξι ασθενείς

Μία νέα υπόθεση ψευτογιατρού με θύματα ανθρώπους που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα νευρολογικής φύσεως νοσήματα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, μία πολυετής έρευνα της υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης ανακάλυψε την δραστηριότητα φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, που προσέγγιζε άτομα με παθήσεις νευρολογικής φύσης, υποσχόμενος μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως, όπως είπε στο Mega ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο «σε αυτή την φονική απάτη του ψευτογιατρού υπάρχουν τουλάχιστον 5 με 6 άτομα, που έχουν πεθάνει, γιατί εγκατέλειψαν μετά από προτροπή του εν λόγου "γιατρού" την θεραπεία τους και κατέληξαν πιθανόν πρόωρα».

Οι ασθενείς φέρεται να πλήρωναν 15.000 έως 20.000 ευρώ την κάθε ένεση και πληροφορίες κάνουν λόγο, ότι υπήρξαν ασθενείς, που πλήρωσαν μέχρι και 200.000 ευρώ για την κάθε ένεση. Στη συνέχεια ο φυσιοθεραπευτής τους οδηγούσε, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, σε γιατρό στην Στουντγκάρδη της Γερμανίας, ο οποίος πιθανώς ήταν σε συνεννόηση και διαβεβαίωνε τα θύματα, ότι όλα βαίνουν καλώς με την αγωγή. Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν την ζωή τους πέντε με έξι άτομα, ενώ από την πολύμηνη έρευνα των Αρχών διαπιστώθηκε, ότι τα φιαλίδια που περιείχαν υποτίθεται τα βλαστοκύτταρα ότι είχαν νερό.

Θύματα του έχουν εντοπιστεί σε Αθήνα, Χίο, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα υπόθεση ψευτογιατρού αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. – Οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον πέντε-έξι ασθενείς"

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 7 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Στις 7 μονάδες είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για το MEGA, το διάστημα 11-17 Ιανουαρίου.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 28,7%, έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ παίρνει ποσοστό 9,7%, αυξημένο κατά 0,8 μονάδες από την προηγούμενη έρευνα, το ΚΚΕ βρίσκεται στο 4,7% (από 4,8%) και η Ελληνική Λύση στο 3,5% (3,9% τον Δεκέμβριο).

Εκτός Βουλής δείχνει να μένει το ΜέΡΑ 25 με 2,8%, ενώ οι «Έλληνες – Εθνικό Κόμμα» του Ηλία Κασιδιάρη συγκεντρώνουν ποσοστό 2,7%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 10,7%.

Η ΝΔ από τον περασμένο Σεπτέμβρη κινείται στα επίπεδα του 29% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτή την περίοδο άνοδο μόλις 1,1 μονάδες.

Πάντως, αυτοί που ρωτήθηκαν αν είναι υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, το 45,8% θέλει τη ΝΔ και μόλις το 12,8% τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα όσοι θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας στην πρόθεση ψήφου δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ 31,3% και μόλις 10,9% στη ΝΔ.

Στην εκτίμηση ψήφου, όμως, η ΝΔ παίρνει ποσοστό 36,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, δηλαδή διαφορά 6,9 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 12,4%, το ΚΚΕ στο 6%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% και ΜέΡΑ 25 και Ελληνες – Εθνικό Κόμμα στο 3,5%.

Συντριπτικά υπέρ της ΝΔ η παράσταση νίκης. Στο 70% το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι θα έρθει πρώτο κόμμα, ανεξάρτητα τι θα ψηφίσουν. Μόλις 16% ο ΣΥΡΙΖΑ και 4% το ΠΑΣΟΚ.

Συσπειρώσεις

Υψηλή η συσπείρωση για τη ΝΔ, στο 72,9% με τις μετακινήσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο 4,2%.

Στο 69,5% η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου του φεύγουν προς τη ΝΔ 5,5%.

Στο 66,5% η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ το οποίο παίρνει 4,3% από τη ΝΔ και 9,1% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όρια εκλογικής επιρροής, αν δηλαδή θα ψήφιζαν ή σε καμιά περίπτωση τα κόμματα, η ΝΔ παίρνει ποσοστό 44% όσων λένε ότι θα μπορούσαν να την ψηφίσουν (46% τον Δεκέμβριο, 49% το Νοέμβριο). Ένα 55% λέει ότι δεν θα ψήφιζε ΝΔ σε καμιά περίπτωση.

Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα το ψήφιζε το 40% και όχι το 59% και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα το ψήφιζε μόλις το 37% και όχι το 62%.

Καταλληλότητα

Ο Κ. Μητσοτάκης παραμένει ισχυρό χαρτί για τη ΝΔ, καθώς θεωρείται κατάλληλος από το 37%, με τον Αλέξη Τσίπρα στο 18% και τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 6%.

Ο νυν πρωθυπουργός θεωρείται πιο κατάλληλος να εγγυηθεί την καλή λειτουργία των θεσμών με 32%, ο Τσίπρας με 19% και ο Ανδρουλάκης με 7%.

Αυτοδύναμες κυβερνήσεις

Μοιρασμένοι οι πολίτες ως προς το αν θέλουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή συνεργασίες. Το 50% «ψηφίζει» υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, το 47% υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Σε ένα μήνα έπεσε 2 μονάδες η στήριξη στις αυτοδύναμες και αντίστοιχα ανέβηκε 2 μονάδες στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Το 75% των δεξιών θέλει αυτοδυναμίες ενώ το 67% των κεντροαριστερών θέλει συνεργασίες και το 60% των αριστερών ψηφοφόρων.

Το 56% των ερωτηθέντων λέει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 37% προς τη σωστή, ποσοστά περίπου ίδια με τον προηγούμενο μήνα.

· Το 44% λέει ότι η προσωπική του κατάσταση σε σχέση με πριν ένα χρόνο είναι χειρότερη και το 36% ίδια. Μόλις 20% ότι είναι καλύτερη.

· Η ακρίβεια παραμένει σταθερά πρώτο πρόβλημα της χώρας με 32%. Ακολουθεί γενικότερα η οικονομία με 30%, η εξωτερική πολιτική – Ελληνοτουρκικά με 8%, η ανεργία με 7%, το πολιτικό σύστημα – πολιτικοί με 5%.

Αξιολόγηση

Το 38% κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης και το 56% αρνητικά, όμως, πολύ άσχημα είναι τα ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις 18% κρίνει θετικά την αξιωματική αντιπολίτευση και 72% αρνητικά.

Ο πρωθυπουργός αξιολογείται θετικά από το 41% (πάνω από την κυβέρνηση δηλαδή) και 53% αρνητικά.

Παραμένει το πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα που έχει 22% θετικές γνώμες και 69% αρνητικές, ποσοστά που είναι ίδια για καιρό κάτι που σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν εμφανίζει χαρακτηριστικά πρωθυπουργού εν αναμονή.

«Αγκάθι» για την κυβέρνηση το έργο της στην οικονομία, παρά τα πολλά μέτρα στήριξης. Μόλις 1 στους 4 (25%) κρίνει θετικά και 63% αρνητικά, ίδιο ποσοστό τους τελευταίους 3 μήνες.

Χειρότερο είναι το ποσοστό, στο 65%, για το έργο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού και μόλις 20% έχει μάλλον θετικές γνώμες.

Κερδίζει στην εξωτερική πολιτική

Ισχυρό χαρτί του κυβερνητικού έργου είναι η εξωτερική πολιτική, καθώς το 48% έχει μάλλον θετική εντύπωση και το 35% αρνητική. Οι θετικές υποχώρησαν από τον Νοέμβριο πέντε μονάδες, ωστόσο.

Αναφορικά με τον κορονοϊό και τη δημόσια υγεία, το 56% έχει μάλλον αρνητικές εντυπώσεις και το 32% μάλλον θετικές.

“Χαστούκι” στην κυβέρνηση τα στοιχεία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Το 70% κρίνει μάλλον αρνητικά το έργο της κυβέρνησης και μόλις 15% μάλλον θετικά.

Οι υψηλότερες και οι χαμηλότερες επιδόσεις της κυβέρνησης

Οι τέσσερις υψηλότερες επιδόσεις της κυβέρνησης είναι στην προσέλκυση τουρισμού με 71% θετικές απόψεις, στον ψηφιακό μετασχηματισμό με 65%, στην αμυντική θωράκιση της χώρας με 60% και στην εξωτερική πολιτική με 48%.

Οι τέσσερις χαμηλότερες επιδόσεις είναι στην Παιδεία με 64% αρνητικές επιδόσεις, 22% θετικές, στην εγκληματικότητα με 65% αρνητικές επιδόσεις και μόλις 21% θετικές, στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού με 65% αρνητικές και 20% θετικές, και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς με 70% αρνητικές και μόλις 15% θετικές.

Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης είναι στο -36, από -39, άρα ελαφρά βελτιωμένος. Τον Σεπτέμβριο ήταν στο -52.

Στην ερώτηση: “Γενικά μιλώντας, θα λέγατε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τους ανθρώπους ή ότι όσο και αν προσέξετε θα βρεθεί κάποιος να σας κοροϊδέψει; Εκφράστε την άποψή σας σε μια κλίμακα όπου 0 σημαίνει καμία εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και 10 απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους”, το 20% έχει χαμηλή εμπιστοσύνη, το 41% μέτρια, το 39% υψηλή.

Ως προς την πολιτική εμπιστοσύνη, χαμηλή έχει το 42%, μέτρια το 40% και υψηλή μόλις το 18%.

Θέματα επικαιρότητας

Στο ερώτημα αν είναι υπέρ ή κατά του πολέμου στην Ουκρανία, το συντριπτικό 71% είναι κατά και μόλις 16% υπέρ.

Επίσης, το 64% λέει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα χειροτερεύουν και το 26% ότι θα γίνουν καλύτερες.

Τέλος, το 60% έχει θετική άποψη για το ΝΑΤΟ και το 31% αρνητική.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 7 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι ΣΥΡΙΖΑ"

Το Ιράν δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση από τη Ρωσία της Κριμαίας και των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας

Το Ιράν δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας και των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, παρά τις «άριστες σχέσεις με την Μόσχα», δήλωσε στο πρακτορείο TRT World ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

«Αναγνωρίζουμε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών στο πλαίσιο των διεθνών νόμων, γι' αυτό, παρά τις άριστες σχέσεις της Τεχεράνης και της Μόσχας, δεν αναγνωρίσαμε την απόσπαση της Κριμαίας …των περιοχών Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ από την Ουκρανία. Γι' αυτόν τον λόγο επιμένουμε στην θέση αρχής στην εξωτερική μας πολιτική: η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν συνιστά λύση και πιστεύουμε στη θέση μας ως θεμελιώδη πολιτική αρχή» δήλωσε ο Αμντολαχιάν (απόσπασμα από το Ria Novosti).

Όπως υπενθύμισε το ΑΠΕ ΜΠΕ, την προηγουμένη, ανάλογη δήλωσε έκανε ένας άλλος παραδοσιακός «σύμμαχος» της Ρωσίας, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς. Ο Βούτσιτς είπε ότι παρά τις «παραδοσιακά καλές» σχέσεις του Βελιγραδίου και της Μόσχας, η Σερβία δεν υποστηρίζει κάθε ξεχωριστή απόφαση του Κρεμλίνου είτε ακόμη την πλειοψηφία τους. 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Το Ιράν δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση από τη Ρωσία της Κριμαίας και των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας"

Τέσσερις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το Ειδικό Διεθνές Δικαστήριο για τη Ρωσία

Απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για την στάση που κράτησαν 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τη σύσταση Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου για τη Ρωσία ζητά η ΝΔ.

Οι 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν την σχετική πρόταση - η οποία τελικά εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία - στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ΝΔ καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκαταλείψει την επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ της επείγουσας σύστασης Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου, προκειμένου να ασκηθεί δίωξη κατά του Β. Πούτιν και του Α. Λουκασένκο πέρασε με 472 ψήφους υπέρ, 19 κατά, ενώ 33 ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία. Ανάμεσα στις εξαιρέσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία και 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δ. Παπαδημούλης, Σ. Κούλογλου, Ε. Κουντουρά και Α. Γεωργούλης που απείχαν. Αναμένουμε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν θεωρεί ότι ο πρόεδρος Πούτιν διαπράττει εγκλήματα πολέμου κι αν θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον ειδικού δικαστηρίου ή αν εντάσσεται κι αυτό στην επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής».

Τι απαντούν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία υποστήριξε ότι «η Νέα Δημοκρατία «παίζει μικροκομματικά παιχνίδια με τον πόλεμο» και πρόσθεσε πως η δήλωση που έχει κατατεθεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι σαφής: «Τα εγκλήματα πολέμου κατά της Ουκρανίας πρέπει να παραπεμφθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.»

Να σημειωθεί, ότι σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ευρωβουλετές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απείχε από την ψηφοφορία για να μην εξασθενίσει το κύρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Παπαδημούλης, Κούλογλου, Αρβανίτης, Γεωργούλης, Κόκκαλης και Κουντουρά. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τέσσερις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το Ειδικό Διεθνές Δικαστήριο για τη Ρωσία"

Έκθεση του The Economist «καίει» τον Ερντογάν – «Έχει φέρει την Τουρκία στα πρόθυρα της δικτατορίας»

Το βρετανικό The Economist δημοσίευσε σήμερα μια έκθεση για την Τουρκία και, ειδικότερα, τον πρόεδρό της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το πρόσωπο του οποίου φαίνεται στο εξώφυλλο της εβδομαδιαίας έκδοσης.

«Η Τουρκία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στο NATO, στη Μέση Ανατολή, στον πόλεμο στην Ουκρανία, ακόμα και στην Αφρική. Γι’αυτό οι εκλογές του Μαϊου χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή», αναφέρει αρχικά η έκθεση.

«Υπό τον Ερντογάν, έναν ολοένα και πιο ασταθή πρόεδρο, η Τουρκία, μια χώρα με μία προβληματική δημοκρατία, βρίσκεται στα πρόθυρα της δικτατορίας», λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Στα πρώτα χρόνια της πολιτικής του πορείας, ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει για μεταρρυθμίσεις σε οικονομικό αλλά και πολιτικό επίπεδο. «Ωστόσο, όσο περισσότερο ο Ερντογάν είναι στην εξουσία, τόσο πιο αυταρχικός γίνεται». Τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ξεκινήσει έναν «πόλεμο» εναντίον των δημοκρατικών θεσμών της χώρας του. όπως εξηγεί η ειδική έκθεση του Economist, μερικές από τις αυταρχικές πρακτικές του είναι οι φυλακίσεις δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης, η εκμετάλλευση του δικαστικού συστήματος και ο περιορισμός του διαδικτύου.

«Ο Ερντογάν είναι ένας νταής»

Με τους πολίτες στην Τουρκία να αντιμετωπίζουν συνθήκες φτώχειας και υψηλού πληθωρισμού, ο Ερντογάν φαίνεται να χάνει πολλούς ψηφοφόρους και κινδυνεύει ακόμη και να χάσει τις εκλογές που θα γίνουν σε λίγους μήνες. Φυσκά, υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι οι εκλογές δεν θα είναι εντελώς αξιοκρατικές και ο Τούρκος πρόεδρος θα προσπαθήσει να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Η ειδική έκθεση κάνει έκκληση σε όλους τους δυτικούς ηγέτες, ειδικότερα τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, να αναλάβουν δράση και να μην αφήσουν τον Ερντογάν να μετατρέψει μια χώρα – σημαντικό σύμμαχο του NATO – σε μία δικτατορία. «Ένας αγανακτισμένος, απομονωμένος Τούρκος πρόεδρος θα μπορούσε να προβεί σε πιο σκληρές εδαφικές διαμάχες με την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Συρία. Θα μπορούσε να επιτρέψει στους 5 εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες στην Τουρκία να σαλπάρουν για τη νότια Ευρώπη. Θα μπορούσε να μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στο NATO», αναφέρει το δημοσίευμα, καλώντας τη Δύση να μην «αποξενώσει» την Τουρκία, αλλά να την φέρει «στον ίσιο – δημοκρατικό – δρόμο».

«Ο Ερντογάν είναι ένας νταής που επιβάλει τη σκληρότητά του για να ικανοποιήσει τα συμφέροντά του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Τουρκίας», καταλήγει η έκθεση.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκθεση του The Economist «καίει» τον Ερντογάν – «Έχει φέρει την Τουρκία στα πρόθυρα της δικτατορίας»"

ΑΑΔΕ: Ψηφιακή φοροδιαφυγή άνω των 30 εκατ. ευρώ από e-shops

Την απόκρυψη μεγάλου ύψους εισοδημάτων, άνω των 30 εκατομμμυρίων ευρώ, από επιχειρήσεις, που πωλούν προϊόντα μέσω διαδικτύου, αποκάλυψαν σαρωτικοί έλεγχοι, τους οποίους έκαναν οι ράμπο της ΑΑΔΕ.

Οι επιχειρήσεις αυτές απέκρυπταν τα εισοδήματά τους με δύο τρόπους:

- Είτε μέσω της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων,

- Είτε ακόμη και μέσω της διάθεσης εμπορευμάτων, χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί έναρξη εργασιών στο φορολογικό Μητρώο! Δηλαδή, πουλούσαν χωρίς να έχουν καν υπόσταση επιχείρησης, λειτουργώντας παρασιτικά και ενάντια στις όποιες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Πώς εντοπίστηκαν οι φοροφυγάδες

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν τους φοροφυγάδες, αξιοποιώντας:

- Καταγγελίες πολιτών,

- Έρευνες στο διαδίκτυο,

- Διασταυρώσεις με δεδομένα τρίτων πηγών,

- Ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών

Οι κλάδοι της ψηφιακής φοροδιαφυγής

Οι βασικοί τομείς, που εντοπίστηκαν αδήλωτες πωλήσεις μέσω e-shops, είναι:

- Προϊόντων τεχνολογίας

- Ένδυσης

- Υπόδησης

- Καλλυντικών

- Κοσμημάτων

- Γυναικείων αξεσουάρ

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και το 2023, καθώς υπάρχει πληθώρα στοχευμένων υποθέσεων σε εξέλιξη.

Οι σημαντικότερες υποθέσεις

Μονοπρόσωπη ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο αθλητικών υποδημάτων, για τις χρήσεις 2017 έως 2019, δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Σε μονοπρόσωπη ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία στον Δυτικό Τομέα Αθηνών με αντικείμενο δραστηριότητας λιανικό εμπόριο υποδημάτων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου, για τις χρήσεις 2016 έως 2018, διαπιστώθηκε η μη έκδοση απροσδιόριστου αριθμού φορολογικών στοιχείων, συνολικής καθαρής αξίας 2,1 εκατ. ευρώ.

Μονοπρόσωπη ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία στον Βόρειο τομέα Αθηνών με δραστηριότητα το χονδρικό και λιανικό εμπόριο ειδών υγιεινής διατροφής διαπιστώθηκε ότι για τη χρήση 2018 είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις μέσω διαδικτύου χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων, συνολικής καθαρής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, για το ίδιο έτος διαπιστώθηκε ότι δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη, αξίας 5,2 εκατ. ευρώ.

Μονοπρόσωπη ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο αθλητικών υποδημάτων για τις χρήσεις 2017-2018, δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 1,2 εκατ. ευρώ.

Σε επιχείρηση στην Κεντρική Μακεδονία με αντικείμενο δραστηριότητας την πώληση φίλτρων νερού μέσω διαδικτύου διαπιστώθηκε για τις χρήσεις 2016 έως 2019 η μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών αποκρυβείσας αξίας 900.000 ευρώ.

Ατομική επιχείρηση στον νομό Αχαΐας με αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο κοσμημάτων και ρολογιών πραγματοποίησε το 2019 πωλήσεις μέσω διαδικτύου χωρίς να εκδώσει φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 530.000 ευρώ.

Στην περιοχή της Λάρισας επιχείρηση διαδικτυακών πωλήσεων διαπιστώθηκε ότι για τις χρήσεις 2018 έως 2020 απέκρυψε φορολογητέα ύλη 400.000 ευρώ.

Στην περιοχή της Λάρισας επιχείρηση διαδικτυακών πωλήσεων διαπιστώθηκε ότι για τις χρήσεις 2018 έως 2020 απέκρυψε φορολογητέα ύλη 360.000 ευρώ.

Μονοπρόσωπη ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία στον Βόρειο τομέα Αθηνών, με αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο αθλητικών υποδημάτων για τη χρήση 2019, διαπιστώθηκε ότι δεν εξέδωσε 3.897 φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 200.000 ευρώ.

Φυσικό πρόσωπο στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Καβάλας, χωρίς να έχει προβεί σε έναρξη δραστηριότητας, κατά χρήσεις 2016 έως 2019, πραγματοποίησε πωλήσεις ειδών ένδυσης και αξεσουάρ μέσω διαδικτύου συνολικής καθαρής αξίας 140.000 ευρώ.

Επιχείρηση διαδικτυακών πωλήσεων στην περιοχή της Λάρισας διαπιστώθηκε ότι για τις χρήσεις 2018 έως 2020 απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 130.000 ευρώ.

Επιχείρηση διαδικτυακών πωλήσεων στην περιοχή της Καρδίτσας διαπιστώθηκε ότι για τις χρήσεις 2017 έως 2019 απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 122.000 ευρώ.

Στην περιοχή της Μαγνησίας επιχείρηση διαδικτυακών πωλήσεων διαπιστώθηκε ότι για τις χρήσεις 2018 έως 2020 δεν εξέδωσε 2.041 ΑΛΠ και απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 90.000 ευρώ.

Ατομική επιχείρηση με έδρα στον νομό Αργολίδας και αντικείμενο δραστηριότητας εμπόριο καλλυντικών, κατά τη χρήση 2020 δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 70.000 ευρώ για πωλήσεις μέσω διαδικτύου, ενώ παράλληλα υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος χρήσεων 2019 και 2020, αποκρύπτοντας έσοδα συνολικής αξίας 785.000 ευρώ.

Φυσικό πρόσωπο στην Αθήνα εντοπίσθηκε να έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις υποδημάτων μέσω διαδικτύου κατά τις χρήσεις 2016 έως και 2018 σε 6.649 περιπτώσεις, χωρίς να έχει προβεί σε έναρξη εργασιών. Η συνολική καθαρή αξία των πωλήσεων ανήλθε σε 325.000 ευρώ.

Ατομική επιχείρηση με έδρα στην Πάτρα και αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο μέσω διαδικτύου προϊόντων τεχνολογίας, κατά το έτος 2019, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία. Η καθαρή αξία των εν λόγω στοιχείων ανήλθε σε 200.000 ευρώ.

Ατομική επιχείρηση με έδρα στην Πάτρα και αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο καλλυντικών και αρωμάτων μέσω διαδικτύου, κατά τα έτη 2016-2019, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 150.000 ευρώ.

Ετερόρρυθμη εταιρεία με έδρα στα Ιωάννινα και αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο μέσω διαδικτύου ειδών διατροφής, κατά το έτος 2018, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 140.000 ευρώ.

Ετερόρρυθμη εταιρεία εκμετάλλευσης χώρου στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος διαπιστώθηκε ότι κατά τις χρήσεις 2016 έως και 2020 εξέδωσε ανακριβώς 30.540 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, καθαρής αξίας 375.000 ευρώ.

Ατομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο δραστηριότητας εμπόριο ενδυμάτων μέσω διαδικτύου, πραγματοποίησε κατά τα έτη 2019 έως 2021 πωλήσεις χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων, συνολικής καθαρής αξίας 570.000 ευρώ.

Ετερόρρυθμη εταιρεία με έδρα στις Σέρρες και αντικείμενο δραστηριότητας ηλεκτρονικό εμπόριο υποδημάτων, κατά τα έτη 2016-2017, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία. Η καθαρή αξία των εν λόγω στοιχείων ανήλθε σε 445.000 ευρώ.

Ατομική επιχείρηση με έδρα στη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο δραστηριότητας ηλεκτρονικό εμπόριο ενδυμάτων, κατά τα έτη 2018-2020, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Μη επιτηδευματίας στην Καβάλα εντοπίστηκε να ασκεί ηλεκτρονικό εμπόριο ενδυμάτων, κατά τα έτη 2016-2019, με πλήθος συναλλαγών 1.381, αξίας 155.000 ευρώ.

Μη επιτηδευματίας στην Καβάλα εντοπίστηκε να ασκεί ηλεκτρονικό εμπόριο ενδυμάτων και αξεσουάρ, κατά τα έτη 2016-2019, με πλήθος συναλλαγών 1.216, αξίας 140.000 ευρώ.

Ατομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο δραστηριότητας εμπόριο υποδημάτων μέσω διαδικτύου, πραγματοποίησε κατά τα έτη 2018 έως 2020 πωλήσεις χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων, συνολικής καθαρής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Ατομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο δραστηριότητας εμπόριο ενδυμάτων μέσω διαδικτύου, πραγματοποίησε κατά τα έτη 2018 έως 2020 πωλήσεις χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων, συνολικής καθαρής αξίας 1,45 εκατ. ευρώ.

Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία με έδρα στο Χαλάνδρι και με αντικείμενο εργασιών Χονδρικό εμπόριο ειδών υγιεινής διατροφής και φαρμακευτικών σκευασμάτων διαπιστώθηκε διενεργούσε διαδικτυακές πωλήσεις ενώ δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2018 με αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη 2,5 εκατ. ευρώ.

Προσωπική εταιρεία στην Αθήνα με αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, πραγματοποίησε κατά τα έτη 2018 έως 2020 πωλήσεις μέσω διαδικτύου, χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων, σε 5.603 περιπτώσεις, συνολικής καθαρής αξίας 209.000 ευρώ.

Ατομική επιχείρηση στον Πειραιά με αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο απομιμήσεων κοσμημάτων, πραγματοποίησε κατά το έτος 2018 πωλήσεις μέσω διαδικτύου, χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων, συνολικής καθαρής αξίας 205.000 ευρώ.

Ατομική επιχείρηση στον νότιο τομέα Αθηνών με αντικείμενο δραστηριότητας τις Υπηρεσίες Επισκευής Τηλεφωνικών, Τηλεμοιοτυπικών και Συναφών Συσκευών πραγματοποίησε κατά το έτος 2018 πωλήσεις μέσω διαδικτύου, χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων, συνολικής καθαρής αξίας 1,75 εκατ. ευρώ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Ψηφιακή φοροδιαφυγή άνω των 30 εκατ. ευρώ από e-shops"

Ν. Παππάς: Δεν θα προσέλθει στο Ειδικό Δικαστήριο – Θα απολογηθεί δια των συνηγόρων του

Ο Νίκος Παππάς δεν θα προσέλθει στο Ειδικό Δικαστήριο ούτε όταν θα είναι η σειρά του να απολογηθεί, δήλωσαν οι δικηγόροι του κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. «Ο Παππάς δεν θα έρθει, θα απολογηθεί δι’ ημών», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού, Γιάννης Μαντζουράνης.

Να κληθεί ως μάρτυρας ο γιος του Χρ. Καλογρίτσα, ζήτησε η πλευρά Παππά

Στη συνέχεια, η πλευρά Παππά ζήτησε να κλητευθεί ως μάρτυρας ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του επιχειρηματία.

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας «έχει άμεση προσωπική συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες του διαγωνισμού, για να ξεκαθαριστεί εάν ο γιος ήταν μπροστινός του πατέρα ή το ανάποδο. Πάντως, αυτός είναι που έχει υπογράψει όλα τα χαρτιά. Υποβάλλουμε αίτημα να κληθεί και να εξεταστεί».

Η πλευρά του επιχειρηματία δεν αντέλεξε, όμως σημείωσε ότι εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό, θα ζητήσει την κλήτευση άλλων τριών μαρτύρων. «Δεν έχουμε αντίρρηση να προσέλθει ο οποιοσδήποτε μάρτυρας αν και δεν βλέπουμε καμία δυνατότητα ουσιώδους συνεισφοράς στην κρίση σας. Απαίτησαν ένα πρόσωπο με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, το οποίο εξ αρχής είχε εκφράσει τη διαφωνία του με όλα αυτά. Εάν το δικαστήριο δεχθεί να έρθει κι εμείς θα προτείνουμε άλλους τρεις μάρτυρες», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος, συνήγορος υπεράσπισης του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της πλευράς Παππά. «Θεωρώ ότι από την αρχή θα έπρεπε να έχει κληθεί. Θεωρώ ότι δεν βλάπτει να προσέλθει», πρότεινε η κ. Όλγα Σμυρλή.

Κώστας Βαξεβάνης: Το «Documento» δεν σχετίζεται με τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο εκδότης της εφημερίδας «Documento», δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Στην κατάθεσή του ξεκαθάρισε ότι η εφημερίδα που εκδίδει δεν χρηματοδοτήθηκε από τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει η πλευρά Καλογρίτσα, προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Το 2016 είχα εμπλοκή στην έκδοση της εφημερίδας «Documento» ως διευθυντής, όχι ως εκδότης. Από την πρώτη ημέρα έκδοσης η εφημερίδα δέχθηκε «πυρά», δολοφονία χαρακτήρα, προσπάθεια ενοχοποίησης, σύνδεση με χρήμα που διακινείτο υπόγεια και ο λόγος ήταν ότι από την πρώτη μέρα η εφημερίδα ήταν πάρα πολύ ενοχλητική με δημοσιεύματα για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και της συζύγου του, τον Γιάννη Στουρνάρα κλπ. Το πρώτο επιχείρημα ήταν ότι η εφημερίδα εκδόθηκε από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα. Στη συνέχεια το δεύτερο επιχείρημα ήταν ότι αυτή η εφημερίδα έγινε με τα 3 εκατομμύρια ευρώ των Χούρι. Μόνο που αυτά τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2017 και διοχετεύτηκαν σε λογαριασμούς του Καλογρίτσα και των εταιρειών του, είναι κάτι που το επιβεβαίωσε και ο κ .Στουρνάρας», κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι όταν ενδιαφέρθηκε να εκδόσει εφημερίδα τον πλησίασαν διάφοροι επιχειρηματίες ως επενδυτές. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Χρήστος Καλογρίτσας. Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαφωνίες κατέληξαν ο Χρήστος Καλογρίτσας να είναι ο εκδότης. «Υπογράψαμε ένα συμφωνητικό ότι σε 7 μήνες εφόσον όλα πάνε καλά, εγώ θα δεχθώ να μπω μέτοχος, θα του παραχωρήσω το 50% του τίτλου κι θα γίνουμε συναίτεροι», κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης και συνέχισε λέγοντας πως ήδη από το δεύτερο φύλλο της εφημερίδας υπήρξαν διαφωνίες με τον Χρ. Καλογρίτσα, ο οποίος ενοχλήθηκε από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που αφορούσε τον Γ. Στουρνάρα. Ακολούθησαν άλλα πρωτοσέλιδα που στρέφονταν κατά του Κυρ. Μητσοτάκη και του Δ. Αβραμόπουλου που προκάλεσαν σφοδρή σύγκρουση μεταξύ τους.

«Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα για τον Αβραμόπουλο, τον Ιανουάριο του 2017 διαβάζω στον Βηματοδότη ότι ο Χρ. Καλογρίτσας συναντήθηκε με τον Στουρνάρα στην ΤτΕ. Δηλαδή, ο ελεγχόμενος για βοσκοτόπια και τα δάνεια της Αττικής και μηνυόμενος από τον Στουρνάρα συναντήθηκε με τον διώκτη του. Μου μπήκαν ψύλλοι στα αφτιά και έμαθα ότι η συνάντηση είχε θέμα να κλείσει το «Documento». Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα «τι είναι αυτά που κάνεις;» Του είπα ότι εγώ αποχωρώ απο το «Documento» και θα ζητήσω αποζημίωση. Μου απάντησε ότι εκείνος θα φύγει και δεν χρειάζεται να πάμε στα δικαστήρια και θα μου αφήσει ως αποζημίωση τα έπιπλα, τα γραφεία κλπ., κι εκείνος θα εισέπραττε τη διαφήμιση. Υπογράψαμε ιδιωτικό συμφωνητικό. Από τότε αρχίζει η φιλολογία των 3 εκατομμυρίων. Τώρα ο κ. Καλογρίτσας μια χαρά τα έχει βρει με την Κυβέρνηση και εξυπηρετεί το αφήγημά της», κατέληξε ο Κώστας Βαξεβάνης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Παππάς: Δεν θα προσέλθει στο Ειδικό Δικαστήριο – Θα απολογηθεί δια των συνηγόρων του"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή (20/01)

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000-1200 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 με ενίσχυση από το βράδυ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νότιοι 6 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως τις βραδινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 που από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 6 με 7 και πιθανώς στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι 6 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 8 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση και βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι 7 με 8 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 και στην Κρήτη έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση από τη νύχτα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και από τις απογευματινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 και στα νότια έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 και θα από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή (20/01)"

Επιτροπή Θεσμών: Παγίδευση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ το 2016 «έδειξαν» οι εισαγγελείς

Για παρεμβάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ από άγνωστα κέντρα το 2016 έκαναν λόγο οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση τονίζοντας ωστόσο ότι η έρευνα προσέκρουσε σε τοίχο όταν η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές τον Ποινικό Κώδικα και μετέτρεψε το αδίκημα παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής που εξέτασε την υπόθεση συνακροάσεων – παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, ανέφερε πως ο ίδιος παρέλαβε τον σχετικό φάκελο το 2018. Αναφορικά όμως με την εξέλιξη της δικογραφίας είπε πως μεσολάβησε «η από 1/07/2019 γενναία τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα. Και για όσους γνωρίζουν νομικά, η πορεία της δικογραφίας έχει πλέον λάβει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα... Λόγω της από 1/07/2019 τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα το αδίκημα πλέον έχει καταστεί πλημμέλημα και έχει παραγραφεί».

Σχετικά με τα εως τότε ευρήματα από τις έρευνες για τις παρακολουθήσεις στο ΚΚΕ ο κ. Μαστραντωνάκης υποστήριξε πως «Μην συνδέετε τις νόμιμες επισυνδέσεις που φαίνεται να έχουν γίνει τώρα,  με αυτή την δικογραφία που χειριζόμαστε εμείς. Εδώ δεν είχαμε καμία επισύνδεση. Φαίνεται κάποιοι, κακόβουλα να έχουν παρακολουθήσει τις τηλεφωνικές συνδέσεις του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα. Κοινώς, να έχουν κάνει κάποιες φάρσες. Αυτό έχει γίνει εδώ. Και δικαίως, φυσικά οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ να αναρωτιούνται, μήπως μας παρακολουθούν; Αυτό ερευνήσαμε. Καμία … επισύνδεση καμία υποκλοπή τίποτα. Προσπαθούμε να βρούμε και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν παρέμβει στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ  και το συνδέουν με τα υπόλοιπα κόμματα με συνδέσμους του Παναθηναϊκού του Ολυμπιακού κτλ.. Αυτή είναι η έρευνά μας».

Ακολούθως ο εισαγγελέας Γεώργιος Νούλης είπε απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις στο ΚΚΕ: «Στο ΚΚΕ είχαμε παγίδευση. Φυτεύτηκε κάτι με κάποιο τρόπο, κατέστη τεχνικά εφικτό στο ξεκίνημα τουλάχιστον, αλλά αυτό επιβεβαιώνουν και οι συνάδελφοι που το χειρίστηκαν στην πορεία ότι είναι διάτρητα, έχουν τρυπηθεί τα κέντρα επικοινωνιών στον Περισσό και κάποιος ακούει. Συζητάμε για παγίδευση . Δεν είχαμε ούτε μεσολάβηση άλλων κρατικών φορέων, ούτε κινητά τηλέφωνα με ηλεκτρονικά μέσα, για να είμαστε σαφείς».

Η αντίδραση της ΝΔ

Η ΝΔ σχολίασε σχετικά, με ανακοίνωσή της:

Τα σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου και των επικοινωνιών του ΚΚΕ το 2016.

Οι τρεις Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ χωρίς νόμιμη επισύνδεση ή με νέες τεχνολογίες και σύγχρονο λογισμικό, ενώ προχώρησαν σε μια διαπίστωση-φωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Γνωστοποίησαν, ότι με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 το αδίκημα από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, επομένως έχει παραγραφεί!
Η εξέλιξη αυτή, αποκαλύπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον λόγο της συγκεκριμένης αλλαγής στον ΠΚ, δημιουργεί νέα δεδομένα και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα «απαντά» στην αγωνία του να αποχωρήσει άρον άρον από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

- Γιατί δεν παρέμειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση με αντικείμενο την παρακολούθηση του ΚΚΕ το 2016; Μήπως γνώριζαν ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και επέλεξαν να αποχωρήσουν προσχηματικά;

- Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την παραγραφή του αδικήματος;

- Είναι ή όχι υποκριτική η στάση τους, περί αναζήτησης της αλήθειας για τις υποκλοπές, όταν οι ίδιοι ήταν εκείνοι που είχαν σχέση με ρυπαρά κυκλώματα;

Η αντίδραση του ΚΚΕ

Για «άθλια συμπαιγνία» κάνει λόγο το ΚΚΕ. 

Σε ανακοίνωση του Περισσού, αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα, ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ την περίοδο 2016-2022, με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων.

​Πρόκειται για την υπόθεση εκείνη που, αν και αποτέλεσε αντικείμενο της πρόσφατης Εξεταστικής Επιτροπής, “θάφτηκε” στην κυριολεξία με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων.

​Το ΚΚΕ επανήλθε με νέο αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κάτι το οποίο στηρίχτηκε και από τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του Μέρα25, βεβαίως υποκριτικά όπως αποδεικνύεται σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ.

​Κι ενώ σήμερα έπρεπε να συζητηθεί η υπόθεση για να δοθούν επιτέλους απαντήσεις στα πολλά αναπάντητα ερωτήματα της υπόθεσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα το -σωστό- αίτημα για την πρόσκληση στην Επιτροπή του Προέδρου της ΑΔΑΕ και αξιοποιώντας τη στάση της ΝΔ, αποχώρησαν από την Επιτροπή.

​Αποχώρησαν δηλαδή από μια επιτροπή με συγκεκριμένο και προγραμματισμένο αντικείμενο, επικαλούμενοι ζητήματα άλλης συνεδρίασης.

​Ο στόχος είναι προφανής: Να θαφτεί για ακόμη φορά η υπόθεση των συνακροάσεων – υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, με την άθλια συμπαιγνία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ήθελαν ποτέ να συζητηθεί και κυρίως να φωτιστεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επιτροπή Θεσμών: Παγίδευση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ το 2016 «έδειξαν» οι εισαγγελείς"

Κορονοϊός – λύματα: Τεράστια αύξηση 280% του ιικού φορτίου στην Πάτρα

Ο κορονοϊός παραμένει ανάμεσά μας και σε αρκετές πόλεις της χώρας οι τάσεις είναι αυξητικές όπως προκύπτει από την εξέταση των λυμάτων. 

Στην Πάτρα το ιικό φορτίο κορονοϊού παρουσιάζει αύξηση 280% προκαλώντας μεγάλη ανησυχία. Άνοδο 41% παρουσιάζει ο κορονοϊός στη Λάρισα, 37% στο Ηράκλειο Κρήτης και 30% στα Χανιά.

Από την άλλη καλά είναι τα νέα για την Αττική όπου καταγράφεται μείωση κατά 16% του ιικού φορτίου, ενώ σημαντικό είναι το ποσοστό της μείωσης στα Ιωάννινα που φτάνει το 56%.

Οι έλεγχοι γίνονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ. Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Πάτρας και των Ιωαννίνων,  λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Η γεωγραφική απεικόνιση των επιπέδων ιικού φορτίου κορονοϊού. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – λύματα: Τεράστια αύξηση 280% του ιικού φορτίου στην Πάτρα"

Κάμψη δεικτών γρίπης - 10 ακόμη νοσηλείες σε ΜΕΘ και 3 νέοι θάνατοι [γράφημα]

Υποχώρηση στις επισκέψεις ασθενών σε γιατρούς με "γριπώδη συνδρομή", καταγράφηκε την εβδομάδα 9 έως 15 Ιανουαρίου. Υπήρξαν, ωστόσο, τρεις ακόμη θάνατοι ασθενών με γρίπη και 10 νέες νοσηλείες σε ΜΕΘ και αύξηση των κρουσμάτων με αναπνευστικό συγκυτιακό ιό RSV.

Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του δελτίου, την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε μείωση κρουσμάτων γρίπης στην κοινότητα, σε σχέση με την προηγούμενη, η οποία αφορούσε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η εικόνα ήταν συνοπτικά η εξής:

  • Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε μείωση.
  • Καταγράφηκαν 5 νέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης τύπου Α, που αφορούσαν νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ και 2 νέοι θάνατοι (σ.σ. με βάση τα στοιχεία του προηγούμενου δελτίου του ΕΟΔΥ, οι νέοι θάνατοι είναι 3).
  • Από την αρχή της περιόδου (Οκτώβριος) έως και τις 15 Ιανουαρίου, έχουν νοσηλευθεί συνολικά 46 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ (36 την περασμένη εβδομάδα) και έχουν καταγραφεί 12 θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη (9 την προηγούμενη).
  • Το ίδιο διάστημα, έχουν ανιχνευτεί συνολικά 238 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης, εκ των οποίων τα 235 (99%) ήταν στελέχη τύπου Α και τα 3 (1%) ήταν
    στελέχη τύπου Β.
  • Από τα 228 στελέχη τύπου Α, τα 220 (96,5%) ταξινομήθηκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και 8 (3,5%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09

Για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό - RSV, η θετικότητα παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Κρούσματα γριπώδους συνδρομής ανά 1.000 επισκέψεις σε γιατρό

Επισκέψεις

Όπως προκύπτει από το παραπάνω γράφημα, οι επισκέψεις σε γιατρό με συμπτώματα "γριπώδους συνδρομής" παρουσίασαν αισθητή κάμψη.

Η γριπώδης συνδρομή ορίζεται ως αιφνίδια έναρξη συμπτωμάτων που περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα συστηματικό σύμπτωμα (πυρετό, καταβολή, κεφαλαλγία, μυαλγίες) και τουλάχιστον ένα σύμπτωμα από το αναπνευστικό σύστημα (βήχας, πονόλαιμος, δύσπνοια).  

Το επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ δίνει τεράστια απόκλιση στη θετικότητα για γρίπη, η οποία κυμαίνεται από 7% έως 14%!

Την εβδομάδα 9 έως 15 Ιανουαρίου, ελήφθησαν 90 δείγματα από τους εργαστηριακούς παρατηρητές του δικτύου Sentinel στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Από αυτά, 12 (13%) ήταν θετικά για SARS-CoV-2, 13 (14%) ήταν θετικά για γρίπη και 18 (20%) ήταν θετικά για RSV.

Την ίδια εβδομάδα, επιλέχθηκαν για μοριακό έλεγχο 692 άτομα από τις δράσεις μαζικών δειγματοληψιών στην κοινότητα. Από τα 692 ληφθέντα δείγματα, 179 (26%) ήταν θετικά για SARSCoV-2, 47 (7%) ήταν θετικά για γρίπη και 86 (12%) ήταν θετικά για RSV.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάμψη δεικτών γρίπης - 10 ακόμη νοσηλείες σε ΜΕΘ και 3 νέοι θάνατοι [γράφημα]"

Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή για το «Qatar Gate»

Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή του Χάρεν για την υπόθεση “Qatar Gate”, όπως αποφάσισε η βελγική δικαιοσύνη, ενώ σε ένα μήνα θα κριθεί εκ νέου αν συνεχίσει ή όχι να είναι κρατούμενη. 

Στο πλαίσιο μιας ευρείας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για την υπόθεση “Qatar Gate”, η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε σήμερα (19.01.2023) το πρωί ενώπιον του Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών. Το απόγευμα αποφασίστηκε ότι θα παραμείνει προφυλακισμένη, έχοντας δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης μέσα σε 24 ώρες. Στη περίπτωση αυτή θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγοριών του Εφετείου Βρυξελλών 
εντός δύο εβδομάδων. Ωστόσο, ο δικηγόρος της, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, γνωστοποίησε την απόφαση να μην ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης

Στην απολογία της, η Εύα Καϊλή αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει ένα παιδί 22 μηνών που δεν μπορεί να μένει μόνο του, καθώς το βλέπει μόνο μια φορά τον μήνα. Ανέφερε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, τονίζοντας ότι άλλοι ευρωβουλευτές είναι ελεύθεροι και ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ενώ η ίδια είναι στη φυλακή.

Στην απόφαση για την Εύα Καϊλή αναφέρεται: “Στο πλαίσιο ευρείας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας σχετικά με φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον του προδικαστικού τμήματος του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Στη διάταξή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της E.K.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου”.

“Μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης της Καϊλή”

Νωρίτερα, ενώπιον των δημοσιογράφων, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, μετέφεραν την ενόχλησή της για τις συνθήκες κράτησης της. Μάλιστα, ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για “βασανιστήρια” και “μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης” αναφέροντας ότι για 16 ώρες την είχαν στην απομόνωση και δεν μπορούσε να ζεσταθεί.

“Δεν της επέτρεψαν να κοιμηθεί για 16 ώρες. Και σε αυτό το διάστημα, όπως συμβαίνει με όλες τις γυναίκες μία φορά τον μήνα, είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί. Όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα. Αυτά μου είπε η κυρία Καϊλή να σας μεταφέρω”, δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

“Δεν θα σταματήσω ποτέ να λέω ότι είναι αθώα”, εξήγησε σε άλλο σημείο ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή για το «Qatar Gate»"

93 κρούσματα της νέας υποπαραλλαγής Όρθρος στην Ελλάδα - 27 θάνατοι την ημέρα

Στους 186 έφτασαν συνολικά την εβδομάδα που μας πέρασε οι θάνατοι από CoViD, συγκριτικά με 147 την προηγούμενη εβδομάδα.

Η υποπαραλλαγή 'Όρθρος" προκαλεί μεγάλη ανησυχία στη Βρετανία, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο των κρουσμάτων Covid-19.

Την ίδια στιγμή, τα συνολικά τα κρούσματα της παραλλαγής ΧΒΒ.1.5, γνωστής και ως Κράκεν, που καταγράφηκαν τις πρώτες δύο εβδομάδες του 2023 έφτασαν συνολικά τα 7.

Την επικινδυνότητα αυτής της υποπαραλλαγής δείχνουν και τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν και που αφορούν την εξέλιξή της σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς δεν υπάρχει κάποιο εμβόλιο ή φυσική ανοσία.

Το σύνολο των κρουσμάτων της νέας παραλλαγής εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στον Βόρειο και στον Δυτικό Τομέα.

Η νέα υποπαραλλαγή έχει εμφανιστεί μαζικά στις ΗΠΑ, ενώ έχει εκδώσει και σχετική έκθεση το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Στο σημερινό δελτίο του ΕΟΔΥ δεν καταγράφεται και πάλι συνολικός αριθμός κρουσμάτων (η τελευταία καταμέτρηση  ήταν 47.497) του εν λόγω χρονικού διαστήματος, ούτε τα συνολικά κρούσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που περιλαμβάνονται στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο, καταγράφηκαν 147 νέες διασωληνώσεις ασθενών με λοίμωξη CοViD-19 (128 την προηγούμενη εβδομάδα).

Οι διασωληνώσεις λοιπόν και οι θάνατοι αλλά και οι εισαγωγές (1.748) αυξήθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είχε φτάσει τα 77 έτη, υποχωρώντας σταδιακά στα 75 έτη.

Το στοιχείο δείχνει πως η αύξηση των διασωληνώσεων αφορά ολοένα και μικρότερες ηλικίες.

Κατά την εβδομάδα 02/2023, πραγματοποιήθηκαν 942 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας, στις οποίες διενεργήθηκαν 52.809 έλεγχοι και βρέθηκαν 7.681 θετικά για SARS-CoV-2 δείγματα (14,5%). 

Παραλλαγές

Η υπο-παραλλαγή ΒΑ.5 εξακολουθεί να είναι η συχνότερη υπο-παραλλαγή της Όμικρον, ενώ η ποσοστιαία αναλογία των δύο υπο-παραλλαγών ΒQ.1 και BQ.1.1 παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με τις υπόλοιπες υπο-παραλλαγές του στελέχους ΒΑ.5.

Μεταξύ των στελεχών BA.2, η συχνότερα αναγνωριζόμενη υπο-παραλλαγή είναι η BA.2.75, ακολουθούμενη από την υπο-παραλλαγή XBB.

Κατά την εβδομάδα 54/2023, πραγματοποιήθηκαν 942 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας, στις οποίες διενεργήθηκαν συνολικά 52.809 έλεγχοι. 

Υπερβάλλουσα θνητότητα

Ο ΕΟΔΥ εξακολουθεί να δίνει χαμηλό αριθμό θνητότητας παρά το γεγονός ότι η Εurostat εμφάνιζε πρόσφατα την Ελλάδα πρώτη σε υπερβάλλουσα θνητότητα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat και συγκεριμένα τον Νοέμβριο, η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση στην ΕΕ, με 14,9%, διπλασιάζοντας το ποσοστό σε σχέση με τον Οκτώβριο.   

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, σε ό,τι αφορά την επιτήρηση θνητότητας - θανάτων κατά την εβδομάδα 53/2022, το z-score (μέγεθος μέτρησης θανάτων) για την Ελλάδα ήταν για άλλη μια φορά χαμηλότερο του 4 που χαρακτηρίζεται από το EuroMOMO ως χαμηλή υπερβάλλουσα θνησιμότητα.

Η αύξηση στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα θεωρείται μέτρια όταν είναι μεγαλύτερη από 4 και μικρότερη ή ίση με 7 τυπικές αποκλίσεις, υψηλή όταν είναι μεγαλύτερη από 7 και μικρότερη ή ίση με 10 τυπικές αποκλίσεις, πολύ υψηλή όταν είναι μεγαλύτερη από 10 και μικρότερη ή ίση με 15 τυπικές αποκλίσεις, και ασυνήθιστα πολύ υψηλή όταν είναι μεγαλύτερη από 15 τυπικές αποκλίσεις. 

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "93 κρούσματα της νέας υποπαραλλαγής Όρθρος στην Ελλάδα - 27 θάνατοι την ημέρα "

Μοσχάτο: Προφυλακιστέα η 47χρονη για τον απαγχονισμό του 50χρονου ασφαλιστή

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 47χρονη, μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, για τον απαγχόνισμο του 50χρονου ασφαλιστή στο Μοσχάτο, καθώς κατηγορείται για τον θάνατό του. 

Μετά την απολογία της σε ανακριτή και εισαγγελέα, η οποία ξεκίνησε από τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη (19.1.2023) στα δικαστήρια της Ευελπίδων, η 47χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα για τον απαγχονισμό του 50χρονου ασφαλιστή στο Μοσχάτο.

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη απολογήθηκε για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και με σύμφωνη γνώμη του 6ου ανακριτή και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέα. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή καθώς ο βασικός ισχυρισμός της είναι πως ο 50χρονος αυτοκτόνησε.

«Βρέθηκα την λάθος στιγμή στο λάθος χώρο. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, εκείνος μου ζητούσε να τον βοηθήσω να αυτοκτονήσει. Μακάρι να μην πήγαινα ποτέ σε αυτό το σπίτι», φέρεται να δήλωσε η 47χρονη στις Αρχές.

Σε δήλωσή της η δικηγόρος της κατηγορουμένης, Κατερίνα Τσιώνα, ανέφερε στη δικογραφία δεν είχε συμπεριληφθεί ακόμη η ιατροδικαστική έκθεση και τόνισε ότι με την εξέλιξη της διαδικασίας θα αιτηθεί την αποφυλάκιση της με όρους.

Οι γονείς της 47χρονης βρέθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα το πρωί και φώναζαν πως η κόρη τους είναι αθώα. «Το παιδί μου είναι αθώο, [ο 50χρονος] ήθελε θεατή για να αυτοκτονήσει», δήλωσε η μητέρα της, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Βίντεο ντοκουμέντο: «Εγώ θα σε σκοτώσω είμαι αποφασισμένη»

Δύο βίντεο, τα οποία έφερε στο φως η εκπομπή Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου, είναι σοκαριστικά καθώς σε αυτά ακούγονται οι απειλές που εκτόξευσε η 47χρονη στον άνδρα με την ίδια να διακρίνεται να κρατά ένα σκοινί και να του λέει «θα σε σκοτώσω».

«Εγώ μπορεί να μην έχω την δύναμη να σκοτωθώ γιατί έχω τελειώσει, αλλά θα σε σκοτώσω», ήταν τα λόγια της. «Όλα εγώ τα έχασα και δεν έχω συνειδητοποιήσει πως…» τονίζει ο άνδρας. «Πού πήγαν τα λεφτά πες μου» τον ρωτά η 47χρονη και τον βρίζει. Είναι μόνο μερικά από τα λόγια που ακούγονται στα δύο βίντεο.

Το χρονικό του εγκλήματος

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (16.1.2023) όταν ο 50χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο διαμέρισμά του στον 2ο όροφο πολυκατοικίας στο Μοσχάτο.

Ο άνδρας ήταν κρεμασμένος από το μονόζυγο με αυτοσχέδια θηλιά, ενώ στο διαμέρισμα βρέθηκε και η 47χρονη γυναίκα.

Η γυναίκα ανακρινόταν όλο εκείνο το βράδυ από τις Αρχές. Υποστήριξε είναι ότι ο 50χρονος της χρωστούσε 200.000 ευρώ, που τα έδωσε για επενδύσεις, αλλά εκείνος τα έχασε και δεν είχε να της τα δώσει πίσω. Η 47χρονη είπε πως αυτός ήταν ο λόγος, που βρέθηκε στο διαμέρισμά του. Σε κάποια στιγμή η γυναίκα είπε ότι οι δυο τους τσακώθηκαν και τότε η ίδια του επιτέθηκε και επιχείρησε να τον πνίξει με ένα κορδόνι.

Ο άνδρας και εκείνη πάλεψαν και σύμφωνα με όσα είπε η γυναίκα στο πλαίσιο της προανάκρισής της, η ίδια δεν τον τραυμάτισε θανάσιμα εκείνη τη στιγμή.

Στη συνέχεια, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ο άνδρας φέρεται να έφτιαξε μια θηλιά με μια ζώνη του, την έδεσε σε ένα μονόζυγο, ανέβηκε σε μια καρέκλα και πέρασε τη θηλιά στον λαιμό του και τότε η γυναίκα έσπρωξε την καρέκλα και ο 50χρονος έχασε τη ζωή του.

Η 47χρονη, ωστόσο, αρνήθηκε στη συνέχεια την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως είπε η δικηγόρος της, Κατερίνα Τσιώνα, στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσχάτο: Προφυλακιστέα η 47χρονη για τον απαγχονισμό του 50χρονου ασφαλιστή"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news