facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Βουλή: Πέρασε η τροπολογία «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Με ευρεία πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πέρασε πριν από λίγο στη Βουλή η συμπληρωματική τροπολογία – μπλόκο του υπουργείου Εσωτερικών στην εκλογική κάθοδο του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απείχε από την ψηφοφορία ενω τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Μέρα25 και ΕΛΛΥΣΗ), καταψήφισαν.

Την οριστική απόφαση για το κόμμα Κασιδιάρη θα λάβει πλέον η Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή: Πέρασε η τροπολογία «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη"

Πρώτος θάνατος στην Κίνα από την γρίπη των πτηνών H3N8

Μια γυναίκα πέθανε στην Κίνα από τη γρίπη των πτηνών Η3Ν8, έναν ιό που κυκλοφορεί από το 2002 αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε προκαλέσει κανέναν θάνατο, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η γρίπη των πτηνών Η3Ν8 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική και μέχρι τώρα οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι μπορεί να μεταδοθεί σε άλογα, σκύλους και θαλάσσιους ελέφαντες. Δεν είχε εντοπιστεί σε ανθρώπους μέχρι πέρσι την άνοιξη, όταν καταγράφηκαν δύο μη θανατηφόρα κρούσματα στην Κίνα, τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της ήταν μια 56χρονη από την επαρχία Γκουαντόνγκ, στη νοτιοανατολική Κίνα. Ασθένησε στις 22 Φεβρουαρίου και νοσηλεύτηκε με σοβαρή πνευμονία στις 3 Μαρτίου. Πέθανε στις 16 του μήνα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

«Η ασθενής είχε πολλά υποκείμενα νοσήματα. Είχε εκτεθεί σε ζωντανά πουλερικά προτού να ασθενήσει, καθώς και σε άγρια πουλιά γύρω από το σπίτι της», ανέφερε ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του. Από τις κοντινές επαφές της, κανείς δεν μολύνθηκε, ούτε είχε εμφανίσει συμπτώματα της ασθένειας «τη στιγμή που συντασσόταν αυτή η έκθεση», πρόσθεσε.

Η γυναίκα μπορεί να μολύνθηκε όταν ήρθε σε επαφή με ζωντανά πουλιά σε μια αγορά, όμως η ακριβής πηγή της μόλυνσης δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Άγνωστη παραμένει και η σχέση αυτού του ιού με τις άλλες γρίπες των πτηνών του τύπου Α(Η3Ν8) που μεταδίδονται στα ζώα, σημειώνει ο ΠΟΥ, ζητώντας να γίνουν έρευνες για το θέμα αυτό.

Ο ΠΟΥ υπογράμμισε ότι τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και, κατά συνέπεια, ο κίνδυνος εξάπλωσης σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο θεωρείται «μηδαμινός».

Ο ΠΟΥ τόνισε ωστόσο ότι είναι αναγκαίο να παρακολουθείται διαρκώς η κατάσταση, λόγω του κινδύνου μετάλλαξης του ιού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτος θάνατος στην Κίνα από την γρίπη των πτηνών H3N8"

Qatargate: Ελεύθερος με «βραχιολάκι» ο Ταραμπέλα – Στη φυλακή παραμένει η Εύα Καϊλή

Υπό ηλεκτρονική επιτήρηση – «βραχιολάκι» – βγαίνει από την φυλακή ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τον Φεβρουάριο για εμπλοκή στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Qatargate.

«Μόλις μάθαμε με ανακούφιση την επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπέλα», αναφέρει η ανακοίνωση της πλευράς του ευρωβουλευτή προσθέτοντας ότι παραμένει στη διάθεση των αρχών εάν χρειαστούν επιπλέον πληροφορίες. Παράλληλα, επισημαίνεται από την πλευρά του ότι «ισχυριζόταν πάντα ότι είναι αθώος», καθώς και ότι «δεν είχε λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του».

Την Μ. Πέμπτη η νέα ακρόαση της Εύας Καϊλή για αποφυλάκιση

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκτιμά ότι η απόφαση να βγει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ο Μαρκ Ταραμπέλλα, μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και όσον αφορά στην απόφαση για την Ελληνίδα ευρωβουλετή, η ακρόαση της οποίας θα λάβει χώρα την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Qatargate: Ελεύθερος με «βραχιολάκι» ο Ταραμπέλα – Στη φυλακή παραμένει η Εύα Καϊλή"

Διπλασιασμός αποζημίωσης για τα αναπηρικά αμαξίδια – Ανέρχεται στα 2.000 ευρώ

Με αφορμή την πρόσφατη υπουργική απόφαση, στην οποία προβλέφθηκε ο διπλασιασμός της αποζημίωσης του αναπηρικού αμαξιδίου ελαφρού τύπου ενήλικων και του αναπηρικού αμαξιδίου παίδων, η οποία πλέον ανέρχεται στα 2000€, συναντήθηκε σήμερα η διοικήτρια του Οργανισμού, Θεανώ Καρποδίνη με την Γενική Γραμματέα της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων, Κορίνα Θεοδωρακάκη. Με αυτή την απόφαση ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε με ανθρωποκεντρικά κριτήρια σε μία πολυετή διεκδίκηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων και αποτελεί το επιστέγασμα της άριστης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Επίσης, εκδόθηκε νομοθετική διάταξη η οποία έρχεται να ρυθμίσει τη σοβαρή έλλειψη φυσικοθεραπευτών, εξειδικευμένων στην ειδική αγωγή, σε συμβατική σχέση με τον Οργανισμό. Με την έκδοση της συγκεκριμένης νομοθετικής διάταξης ικανοποιείται ένα πολυετές αίτημα των γονέων και κηδεμόνων παιδιών/εφήβων με αναπηρία καθώς αίρεται η οποιαδήποτε άνιση αντιμετώπιση αυτών και τους παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης και σε δίκτυο μη συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών σε όλη την Επικράτεια καθώς και η απευθείας αποζημίωσή τους.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλασιασμός αποζημίωσης για τα αναπηρικά αμαξίδια – Ανέρχεται στα 2.000 ευρώ"

«Πλούσια» δράση έχει ο αστυφύλακας που διακινούσε ναρκωτικά – Τα αναβολικά, οι τράπερ και το ξύλο στα MAD VMA

«Πλούσια» δράση φαίνεται πως είχε ο αστυφύλακας, ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν συνάδελφό του για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσω του υπηρεσιακού του οχήματος.

Ο αστυνομικός είχε «παρελθόν» στο χώρο του bodybuilding, αλλά συμμετείχε παράλληλα και σε βίντεο κλιπ τραπ καλλιτεχνών, όπως του Snik όπου και φαίνεται σε μουσικό κομμάτι του 2018.

Μάλιστα, ο αστυφύλακας που θεωρείται «εγκέφαλος» της υπόθεσης συμμετείχε και στον ξυλοδαρμό μπράβων στα Mad Video Music Awards του 2022. Την ίδια στιγμή, οι έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζονται και στο «επίκεντρο» έχουν μπει οι επαφές που είχαν οι δύο αστυφύλακες που διακινούσαν ναρκωτικά.

ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που συνελήφθησαν

Οι Αρχές προέβησαν σε άμεσες δράσεις για τους αστυνομικούς που διακινούσαν ναρκωτικά, καθώς αποφάσισαν να τους θέσουν σε διαθεσιμότητα και να διεξάγουν Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται πως «σχετικά με τη σύλληψη Αστυφύλακα και Ειδικού Φρουρού για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και η γυναίκα του, ενώ στο κύκλωμα της διακίνησης ναρκωτικών συμμετείχαν έξι άτομα. Μάλιστα, χρησιμοποιούσε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς της συζύγου του, τους οποίους δεν χειριζόταν η ίδια η γυναίκα, αλλά ο ίδιος με εφαρμογές κινητού και εξ’ αποστάσεως. Ελεγε στους πελάτες, αλλά και στον άλλο ειδικό φρουρό, σύμφωνα με την προανάκριση, να μεταφέρουν τα χρήματα στους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Ως προς τις ναρκωτικές ουσίες, που διακινούσαν ήταν κατά βάση κάνναβη και αναβολικά. Παράλληλα, διακινούσε «τσόκο μαροκάνα», μορφή κατεργασμένης κάνναβης, γνωστή ως «σολοκάτα», αλλά και κοκαΐνη, «άσο» για τα οποία και χρησιμοποιούσε ειδικές κωδικές ονομασίες.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Άκρως αποκαλυπτικοί είναι και οι διάλογοι του συγκεκριμένου αστυνομικού, ο οποίος εικάζεται ότι είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης με έναν ακόμη εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

Μάλιστα, θορυβούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, και από την παρουσία ενός αστυνομικού της ομάδας «Ζήτα» στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων και του Παλαιού Φαλήρου. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί σχετικά με την υπόθεση είναι ότι για την παράδοση των ναρκωτικών ουσιών χρησιμοποιούσαν «κωδικές ονομασίες» και εφαρμογές κινητού τηλεφώνου.

  • Αστυνομικός: Θα τραβηχτώ για κάτι κάλο, δεν μπορώ σήμερα για αυτό στο λέω
  • Εμπλεκόμενος: Ό,τι γουστάρεις
  • Αστυνομικός: Τώρα αν πας από τον γείτονα να μου πεις να πάν (…) από τον γείτονα να μην ξανατρέχω σαν τον…
  • Εμπλεκόμενος: Να βγεις, να έρθεις να με βρεις, είναι ζητάδες εκεί δίπλα στο σπίτι μου
  • Αστυνομικός: Τι έχει;
  • Εμπλεκόμενος: Τίποτα δεν ξέρω, είναι σταματημένοι, τώρα μην μας κάνουν κανένα ντου και με σκοτώσουν πριν φτάσω σπίτι μου να ξεφορτώσω
  • Αστυνομικός: Ελα από εμένα, ό,τι θες ρε, ό,τι θες πάρε με
  • Εμπλεκόμενος: Αυτό σου λέω, άμα σε πάρω στα μισά να ντυθείς μην μου έρθεις ξεβράκωτος
  • Αστυνομικός: Εντάξει, έλα από εδώ
«Πρωταγωνιστής» στο ξύλο στα περσινά μουσικά βραβεία ο αστυνομικός

Η παρέα που έκανε ο αστυνομικούς με γνωστούς μουσικούς από την τραπ σκηνή, όπως ήταν ο Snik στου οποίου και συμμετείχε σε μουσικό βίντεο, φαίνεται πως του άνοιξε αρκετούς δρόμους στον χώρο των celebrities.

Μάλιστα, ο αστυνομικός που συνελήφθη φαίνεται πως είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στο ξύλο που «έπεσε» κατά τη διάρκεια των περσινών μουσικών βραβείων και ειδικότερα μετά και τη βράβευση της τραγουδίστριας, Έλενας Παπαρίζου. Ο αστυνομικός ήταν στην προσωπική φρουρά του Snik.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega και της εκπομπής «Live News» εμφανίζεται να είναι στην παρέα που ακολουθεί τον τράπερ και εμφανίζεται να πιάνεται στα χέρια με την παρέα του άλλου τράπερ. Μάλιστα, το βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό είχε κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και είχε αμαυρώσει τα μουσικά βραβεία, με αρκετούς να καταγγέλλουν τους δύο τράπερ. Ο αστυνομικός, σύμφωνα πάντα με το MEGA, ήταν στην παρέα του Snik, στου οποίου -όπως προαναφέρθηκε- το βίντεοκλιπ είχε πάρει μέρος.

Στο videoclip ενός εκ των πιο γνωστών κομματιών του τράπερ Snik, το «Medusa» είχε πάρει μέρος ο αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε διακίνηση ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο. Ο αστυνομικός φέρεται μάλιστα να ήταν στην προστασία του τράπερ.

Στο videoclip, εμφανίζεται δίπλα στον καλλιτέχνη, φορώντας πάντως ένα μαντήλι το οποίο καλύπτει τα χαρακτηριστικά του.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πλούσια» δράση έχει ο αστυφύλακας που διακινούσε ναρκωτικά – Τα αναβολικά, οι τράπερ και το ξύλο στα MAD VMA"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκαν πάνω από 700 άμαχοι σε μόλις δύο μήνες στο Κίεβο

Κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής της περιοχής του Κιέβου στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Απριλίου του περασμένου έτους σκοτώθηκαν 1.374 άμαχοι εκ των οποίων οι 717 εκτελέσθηκαν με πυροβόλα όπλα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής.

«Σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί 1.374 νεκρών. Πρόκειται για άμαχους Ουκρανούς οι οποίοι σκοτώθηκαν. Σημαντική πτυχή στην περίπτωση αυτή είναι ότι από τους 1.374 οι 717 σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα, δηλαδή η πλειονότητα των ανθρώπων αυτών εκτελέσθηκε συνειδητά», δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της περιοχής του Κιέβου Αβντρίι Νεμπίτοφ.

Όπως μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform, οι υπόλοιποι 340 Ουκρανοί πολίτες υπέκυψαν στα τραύματα που τους προκάλεσαν νάρκες, ενώ τα αίτια θανάτου ακόμη 317 πολιτών δεν έχουν προσδιορισθεί επί του παρόντος.

«Μπορεί κατά τη διάρκεια της κατοχής να πέθαναν από φυσικό θάνατο αλλά και λόγω έλλειψης ιατρικής περίθαλψης», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην οποία παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας των εγκλημάτων που διέπραξε ο στρατός κατοχής, έναν χρόνο μετά τη λήξη της κατοχής της περιοχής του Κιέβου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκαν πάνω από 700 άμαχοι σε μόλις δύο μήνες στο Κίεβο"

Καιρός αύριο: Μεγάλη Τετάρτη με άνοδο θερμοκρασίας – Σε ποιες περιοχές θα πέσουν βροχές

Καλύτερος θα είναι ο καιρός αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ο καιρός αύριο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 21 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι θα αυξηθούν και κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες έως 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στην Κρήτη τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που το απόγευμα θα σταματήσουν
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μεγάλη Τετάρτη με άνοδο θερμοκρασίας – Σε ποιες περιοχές θα πέσουν βροχές"

Καιρός: Καλλιάνος και Αρνιακός προβλέπουν τις καιρικές συνθήκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα

Με ανοιξιάτικο καιρό και υψηλές θερμοκρασίες θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη η έξοδος για τους περισσότερους εκδρομείς του Πάσχα, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν την Κυριακή ανήμερα της μεγάλης γιορτής και μάλιστα κατά τη διάρκεια του ψησίματος του παραδοσιακού οβελία.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα και πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα;

Οι μετεωρολόγοι Γιάννης Καλλιάνος και Τάσος Αρνιακός άνοιξαν τα χαρτιά τους στο protothema.gr και έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις.

Διαβάστε τις προβλέψεις:

Μεγάλη Πέμπτη

«Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πέμπτης ο καιρός θα είναι θαυμάσιος σε ολόκληρη την χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και εξαιρετικές συνθήκες, που θα θυμίζουν καθαρή Άνοιξη, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν αργά το μεσημέρι του 21 και τους 22 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και την Αθήνα» λέει ο Γιάννης Καλλιάνος μετεωρολόγος και υποψήφιος βουλευτής με την Ν.Δ στο νότιο τομέα της Β΄Αθηνών.

Στο ίδιο συμπέρασμα έχει καταλήξει και ο Τάσος Αρνιακός: «Η Μεγάλη Πέμπτη επειδή θα είναι ημέρα εξόδου για τους περισσότερους εκδρομείς θα είναι καλή για τα ταξίδια σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Οι άνεμοι δεν θα προκαλούν προβλήματα και γενικά θα πνέουν εξασθενημένοι σε όλα τα πελάγη ή το πολύ 5 με 6 μποφόρ. Ο καιρός σε όλη την χώρα θα είναι ιδανικός».

Μεγάλη Παρασκευή

Για τη Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, αναμένεται αλλαγή του σκηνικού του καιρού με νεφώσεις, οι οποίες παροδικά θα είναι πυκνότερες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ θα υπάρξουν και κάποια μικροδιαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό: «Περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, δηλαδή σε περιοχές των Επτανήσων, της κεντροδυτικής Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, ενώ μετά το μεσημέρι στην Μακεδονία και την Θράκη».

Οι άνεμοι όμως, εξηγεί ο Τάσος Αρνιακός, θα κυμανθούν από 5 έως 7 μποφόρ: «Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί από 5 μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βορειοδυτικά θα σημειώσει πτώση, ωστόσο στις υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τους 24 βαθμούς Κελσίου».

Μεγάλο Σάββατο

«Το Μεγάλο Σάββατο περιμένουμε τοπικές βροχές» εξηγεί ο Γιάννης Καλλιάνος και συνεχίζει: «Κατά διαστήματα κι όχι δυνατές βροχοπτώσεις, ασθενείς έως και μέτριας έντασης κυρίως σε περιοχές των βορείων Επτανήσων προς την Κέρκυρα και τους Παξούς, στην Ήπειρο και σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, από το ύψος της Λήμνου και νοτιότερα μέχρι την Κω και για λίγη ώρα ίσως στις ανατολικές Κυκλάδες. Οι θερμοκρασίες στους 20 και 22 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα κι αλλού περιμένουμε κατά περιόδους μουντό καιρό συννεφιασμένο, με κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό».

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού, την ώρα της Ανάστασης το Μεγάλο Σάββατο δεν θα βρέχει πουθενά σε ολόκληρη τη χώρα: «Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός γενικά θα είναι βελτιωμένος, ωστόσο τοπικά θα υπάρξουν κάποιες βροχές όπως στις δυτικές και βορειοδυτικές περιοχές της χώρας, στηn Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, τα νησιά του βορείου Ιονίου, όπως και τα νησιά του βορείου ανατολικού Αιγαίου, την Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς στις βόρειες περιοχές, στους 20 με 21 στις κεντρικές και νότιες και τους 17 με 18 στα δυτικά, όπου εκεί τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Το βράδυ της Ανάστασης γύρω στις 24:00 δεν φαίνεται να βρέχει πουθενά στην Ελλάδα, συννεφιές όμως θα υπάρχουν».

Κυριακή του Πάσχα

Με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρα το ψήσιμο του οβελία λέει ο Γιάννης Καλλιάνος: «Κατά τη διάρκεια της Κυριακής του Πάσχα αναμένεται συννεφιασμένος ουρανός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μόνο στο Αιγαίο θα υπάρχουν κάποια ανοίγματα στον ουρανό, διαστήματα με πρόσκαιρη ηλιοφάνεια. Βέβαια περιμένουμε βροχές στις πιο κεντροδυτικές περιοχές της χώρας, βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους όπως στα Επτάνησα, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική ορεινή Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα κεντρικά και δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, περιοχές της κεντρικής και δυτικής Πελοποννήσου. Για παράδειγμα κάποιες από τις περιοχές που θα βρέχει τοπικά λίγο πριν το μεσημέρι ή λίγο μετά θα είναι: Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Φλώρινα, Κοζάνη, Γιαννιτσά, Πρέβεζα, Άρτα, Πάργα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Ναύπακτος, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα, Πύργος οι πιο κεντρικές και δυτικές περιοχές της χώρας. Προς το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα αναμένεται γενικότερα επέκταση των βροχοπτώσεων και σε υπόλοιπες περιοχές της χώρας στις κεντροανατολικές περιοχές ίσως βρέξει για λίγη ώρα και σε περιοχές της Αττικής χωρίς μεγάλη πιθανότητα».

Βροχές με καλές θερμοκρασίες προβλέπει για την Κυριακή του Πάσχα και ο Τάσος Αρνιακός: «Την Κυριακή του Πάσχα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές βορειοδυτικές περιοχές όπως το Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο. Το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε βροχές και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και κυρίως στα ορεινά. Βροχές θα έχουμε και στα νησιά του βορείου Αιγαίου Λήμνο, Λέσβο, Σαμοθράκη Χίο. Σε Κρήτη, Αιγαίο και Δωδεκάνησα δεν προβλέπονται φαινόμενα πέρα από συννεφιές. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά στους 15 με 17 βαθμούς, στις βορειότερες περιοχές από 17 μέχρι 19, στις κεντρικές από 19 έως 20 και στα νησιά από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου».

Δευτέρα του Πάσχα

Γιάννης Καλλιάνος: «Άστατο γενικά καιρό θα έχουμε και την Δευτέρα Πάσχα με βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας το Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου κατά περιόδους, κυρίως το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο».

Τάσος Αρνιακός: «Βροχερή προβλέπεται και η δεύτερη μέρα του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές, όπου φαίνεται να έχουμε αστάθεια με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Ηπειρωτικές περιοχές».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καιρός: Καλλιάνος και Αρνιακός προβλέπουν τις καιρικές συνθήκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα"

Σταϊκούρας: Θα παγώσουν τα επιτόκια των στεγαστικών και στις μη συστημικές τράπεζες

«Τις τελευταίες ώρες, οι ελληνικές συστημικές τράπεζες ανακοίνωσαν την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος ενίσχυσης φυσικών προσώπων, με ενήμερα στεγαστικά δάνεια. Το πρόγραμμα, η εφαρμογή του οποίου ξεκινά από αρχές Μαΐου, προστατεύει τα συνεπή νοικοκυριά από ενδεχόμενες μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων, θέτει το επιτόκιο βάσης σε χαμηλότερα επίπεδα από το τέλος Μαρτίου, περιλαμβάνει και τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια σε άλλα νομίσματα, έχει δωδεκάμηνη διάρκεια και λειτουργεί επ’ ωφελεία των πελατών σε περίπτωση μείωσης των επιτοκίων», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας προσθέτοντας: «Σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναμένεται να προβούν -άμεσα- και μη συστημικές τράπεζες, καθώς και οι διαχειριστές δανείων και απαιτήσεων».

«Παράλληλα», συνεχίζει η δήλωση του υπουργού, «υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών, επιδιώκοντας την ενίσχυση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ευάλωτων ενήμερων πολιτών με στεγαστικά δάνεια, συμφώνησε με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και νομοθέτησε τη δυνατότητα διεύρυνσης κατά 30% των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων, ποσοστού 50% της αύξησης του επιτοκίου, παρατείνοντας κατά τρεις μήνες, έως τις 31.07.2023, την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα».

«Τονίζεται ότι η υλοποίηση και των δύο προγραμμάτων επιβαρύνει, αποκλειστικά, το τραπεζικό σύστημα και όχι τον κρατικό προϋπολογισμό», επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι αφουγκράζεται τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και παρεμβαίνει συντονισμένα και αποφασιστικά, σε συνεργασία και με το τραπεζικό σύστημα και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, εντός και εκτός Ελλάδας, προκειμένου να στηρίξουν ουσιαστικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην αντιμετώπιση των έκτακτων δυσκολιών της τρέχουσας περιόδου, εξαιτίας της άσκησης πιο συσταλτικής νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

«Σε κάθε περίπτωση», καταλήγει η δήλωση, «το χρηματοπιστωτικό σύστημα οφείλει, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στην ευστάθειά του, να εξαντλεί τις δυνατότητες στήριξης, ενίσχυσης και επιβράβευσης των δανειοληπτών, συνεκτιμώντας τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην καθημερινότητά τους, τα περιθώρια που έχουν και τους εποπτικούς κανόνες».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταϊκούρας: Θα παγώσουν τα επιτόκια των στεγαστικών και στις μη συστημικές τράπεζες"

Δεκατρείς βουλευτές της ΝΔ απέσυραν τροπολογία που είχαν καταθέσει για την εκτός σχεδίου δόμηση - Πήραν διαβεβαιώσεις από τον Μπούγα

Τροπολογία για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει για την εκτός σχεδίου δόμηση από την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κατέθεσαν στην Βουλή 13 βουλευτές της ΝΔ προτείνοντας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταβατικό πλαίσιο εως την έκδοση των απαραίτητων προεδρικών διαταγμάτων.

Την ρύθμιση υπέγραφαν οι Μίλτος Χρυσομάλλης, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Παππάς, Δημήτρης Βαρτζόπουλος Αθανάσιος Λιούπης, Βασίλης Γιόγιακας, Διονύσης Ακτύπης, Στέργιος Γιαννάκης, Στέφανος Γκίκας Αθανάσιος Καββαδάς, Θανάσης Δαβάκης , Διονυσία Αυγερινοπούλου και Χρήστος Κέλλας και στην αιτιολογική έκθεση σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «με δεδομένη τη σοβαρή επίπτωση που θα επιφέρει στην ακίνητη περιουσία χιλιάδων πολιτών και όμοια και στον κλάδο των κατασκευών, κρίνεται επιβεβλημένη η νομοθέτηση της δυνατότητας έκδοσης οικοδομικής άδειας έως την 31.12.2025 για γήπεδα που έχουν δημιουργηθεί έως της 3.12.2003 υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους ιδιοκτήτες των γηπέδων αυτών να προχωρήσουν στη δόμηση των ακινήτων τους».

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες οι 13 «γαλάζιοι» βουλευτές είχαν επικοινωνία με τον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μπούγα ο οποίος τους ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ευρύτερη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί αμέσως μετά τις εκλογές και θα επιλύσει συνολικά το πρόβλημα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μην αντιμετωπίσει με προχειρότητα την υπόθεση καθώς γνωρίζει ότι αφορά σε περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων πολιτών οπότε είναι δεδομένο πως απαιτείται προσεκτική μελέτη και διαβούλευση με όλους τους φορείς προκειμένου να κατατεθεί ένα άρτιο νομικά κείμενο το οποίο δεν θα κινδυνεύει να απορριφθεί από το ανώτατο δικαστήριο. Μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη οι 13 βουλευτές που υπογράφουν την ρύθμιση απέσυραν την τροπολογία τους.

Δείτε την τροπολογία εδώ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δεκατρείς βουλευτές της ΝΔ απέσυραν τροπολογία που είχαν καταθέσει για την εκτός σχεδίου δόμηση - Πήραν διαβεβαιώσεις από τον Μπούγα"

Σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ― Στο επίκεντρο η τροπολογία – μπλόκο του κόμματος Κασιδιάρη

Eν μέσω ενστάσεων και αντιδράσεων η συζήτηση της συμπληρωματικής ρύθμισης της κυβέρνησης για το φρένο στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Την τροπολογία αναμένεται να στηρίξουν η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να απέχει από την ψηφοφορία και το ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 να καταψηφίσουν.

Πολιτική σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί η τροπολογία για τη σύνθεση του Αρείου Πάγου που θα κρίνει τη συμμετοχή ή όχι του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, που ψηφίζεται σήμερα από την Βουλή. Η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως με την αρνητική της στάση κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή, με την Κουμουνδούρου να απαντά πως δεν θα συμμετάσχει στους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης.

Την απάντηση στο φασισμό θα την δώσει η κρίση του ελληνικού λαού και οι αγώνες του στην κοινωνία και όχι η κρίση των δικαστών τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που πήρε το λόγο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον υπουργό Εσωτερικών για μια επιπόλαιη επιλογή αποτέλεσμα των θεσμικών ερασιτεχνισμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Επίσης, στηλίτευσε την κριτική του κυβερνώντος κόμματος που υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή και παράλληλα έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει την δικαιοσύνη.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι υιοθετεί την επιχειρηματολογία των ναζιστών για προεκλογικούς λόγους.

Την ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μεταξύ άλλων είπε ότι ανέμενε ότι έστω και την τελευταία στιγμή ότι ο κ Τσίπρας θα συναινούσε στο να υψωθεί ένα τείχος απέναντι στη συμμετοχή εγκληματικής οργάνωσης στις εκλογές κάτι που δεν έκανε. «Και δεν ήταν η πρώτη φορά» κατέληξε ο κ Οικονόμου.

Δεν έχετε το δικαίωμα να κουνάτε το δάκτυλο ότι κλείνει κάποια πολιτική δύναμη – αν είναι δυνατόν – το μάτι στη Χρυσή Αυγή, τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος εξήγησε την ουσία της διάταξης – ανάχωμα στην είσοδο του φασισμού στη βουλή, ενώ ο γραμματέας της ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκριτική στάση.

«Δεν θέλουμε το πολιτικό σύστημα να δώσει τη δυνατότητα σε εχθρούς της Δημοκρατίας να ξανατρυπώσουν στη Βουλή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «υπάρχουν κάποιες ψηφοφορίες και κινήσεις που υπερβαίνουν την πολιτική αντιπαράθεση. Δεν πρέπει στη Βουλή να μπαίνουν μέσα μαχαιροβγάλτες».

«Ναι» στην τροπολογία λέει το ΠΑΣΟΚ.

«Στηρίζουμε κάθε μέτρο που αποκλείει μία εγκληματική οργάνωση από τις εκλογές, γιατί αυτή είναι η προστασία της Δημοκρατίας. Και δεν ψάχνουμε αφορμές για να σταθούμε μικροπολιτικά» επισήμανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Αρνητική στάση από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το πλαίσιο το οποίο θα εφαρμόσει ο Άρειος Πάγος δεν θα περιοριστεί μόνο στη φασιστική οργάνωση αλλά θα επεκταθεί και σε άλλα θέματα υποστήριξε από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Δεν αλλάζεις τη Δημοκρατία με νόμους και τροπολογίες, δεν φοβάται η Δημοκρατία, δεν βρομίζουμε τη Δημοκρατία ήταν το σχόλιο του Κυριάκου Βελόπουλου για το θέμα.

Μιλώντας από το βήμα της βουλής ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι οι βουλευτές του κόμματος του δεν θα γίνουν συνεργοί στην ηρωοποίηση Κασιδιάρη και λοιπών, αλλά ούτε θα συμμετάσχουν στην πλάνη ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε όχι σε ντόμινο απαγορεύσεων με αντικομμουνιστική στόχευση σημείωσε επίσης ο κ. Βαρουφάκης

Υπέρ αναμένεται να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την ψηφοφορία. Κατά θα ψηφίσουν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Η παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή

Με αναφορά στην απουσία του πρωθυπουργού από την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επανέλαβε και την πρόσκληση-πρόκληση για ντιμπέιτ των δύο.

«Ο κ. Μητσοτάκης πάλι λείπει. Κάναμε λέει πολλές αντιπαραθέσεις στη Βουλή. Δε θέλει άλλες. Δε θέλει ούτε τηλεοπτική αντιπαράθεση. Τόσο πολύ εμπιστεύεται τον εαυτό του. Ή μάλλον τόσο πολύ τον εμπιστεύονται οι επικοινωνιολόγοι που τον κοουτσάρουν. Που δεν τον αφήνουν με τίποτα να έρθει σε αντιπαράθεση. Μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα». Κάνοντας μάλιστα χιούμορ, καθώς νωρίτερα μίλησε ο Μάκης Βορίδης, είπε «αφού είστε καλός ρήτορας κ. Βορίδη, ας στείλει εσάς στο πόδι του ο κ. Μητσοτάκης για να κάνουμε διάλογο» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ακολούθως κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αθέτηση των υποσχέσεών του κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Είπε χαρακτηριστικά: «Έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις. Λιγότεροι φόροι. Πολλές επενδύσεις. Καλές και νέες δουλειές. Καλύτεροι μισθοί και υψηλότερες συντάξεις. Αποτελεσματικό κράτος, που θα προσφέρει στον πολίτη Ασφάλεια, αξιοπρεπή Υγεία και σύγχρονη Παιδεία. Και διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοκρατία».

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός μείωσε τους φόρους για τα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες, ενώ αντίθετα δεν μείωσε τους έμμεσους φόρους, διατήρησε τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Παράλληλα είπε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους που είχε βάλλει για την αύξηση των επενδύσεων, επί των ημερών της μειώθηκε λόγω της ακρίβειας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, ενώ όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις για τις συντάξεις αλλά αντίθετα «κατάργησε την 13η σύνταξη που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

O Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα θα επισκεφθεί το Ίλιον, όπου θα συνομιλήσει με πολίτες, για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Στο επίκεντρο, αυτής της επικοινωνίας με τους πολίτες που έχει και θα συνεχίσει να έχει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως τονίζουν στελέχη της αξιωματική αντιπολίτευσης οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το πρόγραμμα διακυβέρνησης του κόμματός του για άμβλυνση και διόρθωση των πολύ αρνητικών συνεπειών των 4 ετών διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, όπως λένε από την αξιωματική αντιπoλίτευση.

Στις 22/4 η επίσημη εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου – Χρονοδιάγραμμα & Διαδικασία

Να σημειωθεί αυτή θα είναι η τελευταία κοινοβουλευτική αναμέτρηση στη βουλή μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρωθυπουργός αποκάλυψε χθες κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη ότι η επίσημη εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα, συνεπώς πιθανότερη ημερομηνία είναι το Σάββατο 22 Απριλίου ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας την διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή των εκλογών στις 21 Μαΐου. Στη συνέχεια θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και θα θυροκολληθεί στη Βουλή, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Εν τω μεταξύ νέο προεκλογικό σποτ της ΝΔ δόθηκε στη δημοσιότητα και μάλιστα το ανέβασε ο πρωθυπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με το τρίπτυχο σταθερά, τολμηρά μπροστά περιγράφεται σε σύντομο χρόνο το έργο της κυβέρνησης τα 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ με τον πρωθυπουργό να τονίζει: «Είχαμε σχέδιο για την ανάπτυξη, για τη μείωση της ανεργίας, για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Και έχουμε σχέδιο για το μέλλον. Για να πάμε τολμηρά μπροστά, με καλύτερους μισθούς για όλους. Με αξιοπρεπή δημόσια Υγεία. Με ένα καλύτερο κράτος».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ― Στο επίκεντρο η τροπολογία – μπλόκο του κόμματος Κασιδιάρη"

Ηλίας Κασιδιάρης: Χωρίς κινητό στη φυλακή - Τι λένε πηγές του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τα μηνύματα στα social media

Σε πειθαρχικό έλεγχο προχωρούν κατά πληροφορίες οι αρχές για τον Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ο ίδιος διαρρέει μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ είναι έγκλειστος, χωρίς να διαθέτει κινητό ή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο βαρυποινίτης καταδικασμένος για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής φέρεται να ανεβάζει μηνύματά του στο YouTube με τους υποστηρικτές του να επιχαίρουν στα σχόλια, ενώ στέλνει και ειδοποιήσεις μέσω Viber.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση, ενώ δεν διαθέτει και κινητό τηλέφωνο ή πρόσβαση στο διαδίκτυο προκειμένου να επικοινωνεί με κόσμο εκτός φυλακής. Στο πλαίσιο αυτό, όπως προβλέπεται, τα μόνα επισκεπτήρια που δέχεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, είναι δια ζώσης με συγγενείς του και τον δικηγόρο του.

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, επικοινωνεί, όπως έχει το δικαίωμα και με καρτοτηλέφωνο με τον δικηγόρο και τους συγγενείς του χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ποιος είναι αυτός που καταγράφει τα λόγια του και στην συνέχεια τα δημοσιεύει στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ήδη ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος, όπως είχε συμβεί και στις 7 Οκτωβρίου 2021 όταν το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού είχε συνεδριάσει και είχε αποφασίσει ξανά τον έλεγχο του Ηλία Κασιδιάρη για τα κηρύγματα μίσους που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλίας Κασιδιάρης: Χωρίς κινητό στη φυλακή - Τι λένε πηγές του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τα μηνύματα στα social media"

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που διακινούσε ναρκωτικά με περιπολικό – Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και ο Ειδικός Φρουρός που συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυφύλακας διακινούσε εν ώρα υπηρεσίας ναρκωτικά με το περιπολικό. Ο αστυνομικός εμφανίζεται σε βίντεο κλιπ πασίγνωστου τράπερ, ενώ η σύντροφός του φαίνεται πως είναι και αυτή στο κύκλωμα διακίνησης.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σε συνέχεια του από 09-04-2023 Δελτίου Τύπου σχετικά με τη σύλληψη Αστυφύλακα και Ειδικού Φρουρού για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που διακινούσε ναρκωτικά με περιπολικό – Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό"

Δίκη Άλκη Καμπανού: Μήνυση στους τρεις ιατροδικαστές για ψευδή κατάθεση και απάτη προανήγγειλε ο Αλέξης Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε σήμερα (11.4.2023) στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης, όπου γίνεται η δίκη του Άλκη Καμπανού ότι η οικογένεια του άτυχου 19χρονου φιλάθλου του Άρη, θα υποβάλει μήνυση στους τρεις ιατροδικαστές που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης – τεχνικοί σύμβουλοι τεσσάρων εκ των 12 κατηγορούμενων.

Οι τρεις ιατροδικαστές που κατέθεσαν στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου μετά από επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ, είναι οι Κατερίνα Αποστολίδου, Γρήγορης Λέων και Δημήτρης Γαλεντέρης.

Οι τρεις ιατροδικαστές, που κατέθεσαν στη δίκη και έκαναν γνωματεύσεις για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, διαφώνησαν ως προς την αιτία θανάτου με την ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση που είχε κάνει τη νεκροτομή.

Σύμφωνα με το voria.gr και οι τρεις υποστήριξαν πως το θανατηφόρο τραύμα στον Άλκη Καμπανό ήταν στη μηριαία αρτηρία, ενώ η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση είχε μιλήσει για συρροή τραυμάτων στα κάτω άκρα και κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο πως η οικογένεια θα μηνύσει τους τρεις ιατροδικαστές για ψευδή κατάθεση και απάτη.

Στο μεταξύ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των ιατροδικαστών, όπως αντίστοιχα είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα, ζήτησε στο τέλος της δίκης να διαβιβαστούν τα πρακτικά στην Εισαγγελία, καταλογίζοντάς του προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Άλκη Καμπανού: Μήνυση στους τρεις ιατροδικαστές για ψευδή κατάθεση και απάτη προανήγγειλε ο Αλέξης Κούγιας"

Άγιος Παΐσιος: Κακός χαμός για την σειρά του Mega – «Πόλεμος» Καλλιάνου με Τατσόπουλο

Κόντρα έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο μεταξύ του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου και του μετεωρολόγου και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου. Ο λόγος; η σειρά του Mega «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον ουρανό» η οποία προβάλλεται σε επανάληψη από τον τηλεοπτικό σταθμό την Μεγάλη Εβδομάδα.

Αρχικά, ο κ. Τατσόπουλος έκανε λόγο σε ανάρτησή του για «κατάπτυστο πλασάρισμα της Παϊσιάδας, ως ιστορικής βιογραφικής σειράς, κόντρα στην πιο στοιχειώδη επιστημονική δεοντολογία». Μάλιστα, αναφερόμενος στα νούμερα τηλεθέασης έκανε λόγο για τηλεθέαση «αμνοεριφίων».

Η απάντηση του Καλλιάνου

«Κύριε Τατσόπουλε, για άλλη μια φορά γίνεστε χυδαίος πολέμιος της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης και ειρωνεύεστε το MEGA που θα προβάλει τη Μεγάλη Εβδομάδα, σε επανάληψη, τη σειρά “Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό”. Μάλιστα, αποκαλείτε “αμνοερίφια”, δηλαδή πρόβατα, τους τηλεθεατές οι οποίοι θα αγκαλιάσουν εκ νέου αυτή την πρωτοβουλία του καναλιού.

Επίσης, καλείτε τους πανεπιστημιακούς να αντιδράσουν για τη συγκεκριμένη σειρά λες και όποιος έχει πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά απαγορεύεται να είναι χριστιανός ορθόδοξος. Έχετε έναν άνθρωπο μπροστά σας, που σας γράφει αυτό το κείμενο, και που έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στην επιστήμη αλλά που αντλεί μεγάλη δύναμη από την πίστη του. Αδυνατείτε να το κατανοήσετε αυτό, έτσι δεν είναι;

Δηλώνω λοιπόν την πλήρη αντίθεσή μου στον χαρακτηρισμό “αμνοερίφια” των ατόμων που πιστεύουν στον Χριστό και των ατόμων που θα παρακολουθήσουν τη σειρά. Είναι χυδαίο αυτό που κάνετε αλλά φαίνεται να μην έχετε και τη λιγοστή αντίληψη για να κατανοήσετε πόσο άσχημο είναι να καθυβρίζετε με κάθε ευκαιρία το 90% των Ελλήνων.

Αδυνατείτε, επίσης, να πιστέψετε ότι το συχνό “στασίδι” που είχατε (και έχετε) στα κανάλια είναι ανίκανο για να σας δώσει τη δημοσιότητα που θέλετε και τη συμπάθεια που επιθυμείτε να εμπνέετε. Και έτσι καταφεύγετε συχνά σε ακραίες δηλώσεις που θα συζητηθούν με απώτερο αποτέλεσμα να ικανοποιήσετε την εγωιστική φιλοδοξία σας, να μιλάνε δηλαδή για εσάς όσο το δυνατόν περισσότεροι. Αλαζονικό και ναρκισσιστικό αυτό.

Κύριε Τατσόπουλε, ο κόσμος δεν ακολουθεί και δεν πιστεύει όποιον τον υβρίζει. Ο κόσμος εμπιστεύεται όποιον σέβεται την άποψή του, όποια κι αν είναι αυτή. Η ιδιότητα του μάγκα δεν περνάει στους πολίτες στην εποχή μας, δεν το έχετε καταλάβει ακόμη; Μάλλον εσείς θεωρείτε “αμνοερίφια” αυτούς στους οποίους απευθύνεστε.

Με σεβασμό».

Και η ανταπάντηση του κ. Τατσόπουλου

«Είπα να μην ασχοληθώ ξανά με θρησκοκάπηλους επαίτες ψήφων, καθώς -όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές- θεωρώ ότι στέκονται στο πιο χαμηλό σκαλοπάτι της πολιτικής πανίδας, αλλά, βλέπετε, δεν με αφήνουν να… αγιάσω. Εκλογές έρχονται και ο συγκεκριμένος κύριος θέλησε να υπενθυμίσει στους ψηφοφόρους του πόσο πιστός ορθόδοξος χριστιανός είναι, μπας και το έχουν λησμονήσει μέχρις ότου προσέλθουν στην κάλπη.

Τελευταία φορά που του δόθηκε η ευκαιρία να τους το υπενθυμίσει ήταν με ένα εικόνισμα που “δάκρυζε” σε εκκλησία του Βύρωνα, ένα παγκοσμίως γνωστό τέχνασμα για νήπια ή/και άτομα νηπιακής νοημοσύνης που, σε κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα το υπερασπιζόταν μονάχα σε ένα αυστηρώς μεταμεσονύχτιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, παρέα με trash μάγους και ταχυδακτυλουργούς. Εν πάση περιπτώσει, δικαίωμα του καθενός να αυτοεξευτελίζεται δημοσίως και ποιος είμαι εγώ που θα τον αποτρέψω, πόσω μάλλον όταν διακυβεύονται για τον ίδιον τα ιερά και τα όσια (η επανεκλογή του, εν προκειμένω).

Το μόνο που είπα και δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω είναι πως αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα του 21ου αιώνα μια τηλεοπτική σειρά παιδαριώδους θρησκευτικής κατήχησης με “θαύματα” και λοιπά ζογκλερικά κόλπα, όπως ο “Παϊσιος”, να πλασάρεται από ένα μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι ως “ιστορική-βιογραφική σειρά” και η πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας να τηρεί αιδήμονα σιγή, μην και σκανδαλιστούν τα αγαθά αμνοερίφια της πατρίδας μας…

Καλές ψήφους στον Καλλιάνο, καλά κέρδη στο Mega και μην δίνετε σημασία σε έναν σκεπτικιστή γκρινιάρη. Πάμε στα σίγουρα -πειράματα θα κάνουμε τώρα; All the best».

fimotro

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιος Παΐσιος: Κακός χαμός για την σειρά του Mega – «Πόλεμος» Καλλιάνου με Τατσόπουλο"

Συνελήφθη ο τερματοφύλακας του Βόλου, Μπόρις Κλέιμαν – Κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι τερματοφύλακας ομάδας του Βόλου, Μπόρις Κλέιμαν. Ανήλικη τον κατήγγειλε, ότι προσπάθησε να την βιάσει. Ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελία, μεταξύ άλλων και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Όπως έγινε γνωστό, το απίστευτο περιστατικό έγινε σε γνωστό μπαρ του Κολωνακίου, τα χαράματα της Τρίτης (11.04). Περίπου στις 5 το πρωί, ο τερματοφύλακας του Βόλου, Μπόρις Κλέιμαν προσέγγισε την συγκεκριμένη Βελγίδα, η οποία βρισκόταν σε παραπλήσιο τραπέζι, μαζί με την παρέα της (μέλη σχολικής εκδρομής).

Η ανήλικη κοπέλα είναι γεννημένη στις 22 Απριλίου του 2005 (σε 11 ημέρες έχει γενέθλια). Ο Κλέιμαν την προσέγγισε, έχοντας κακοποιητική σεξουαλική συμπεριφορά, ενώ στη συνέχεια υπήρξε “άγριος” τσακωμός του με την παρέα της νεαρής κοπέλας.

Η αστυνομία κλήθηκε στο χώρο, επενέβη και προσήγαγε όλους τους “πρωταγωνιστές” του επεισοδίου στο τμήμα, ενώ η ανήλικη κοπέλα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ποδοσφαιριστή, ο ποίος πλέον κατηγορείται για βιασμό.

Στον ποδοσφαιριστή ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα ποινική δίωξη για βιασμό χωρίς συναίνεση (δηλαδή χωρίς χρήση βίας). Σε βάρος του Κλέιμαν ασκήθηκε επίσης ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου και προμήθεια-κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Να αναφέρουμε ότι υπήρξε και αντίδραση από την ομάδα του Βόλου. Με απόφαση του προέδρου της ομάδας, Αχιλλέα Μπέου, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη λύση του συμβολαίου του του Ισραηλινού τερματοφύλακα (όπως και του Ροντρίγκο Εσκοβάλ).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο τερματοφύλακας του Βόλου, Μπόρις Κλέιμαν – Κατηγορείται για βιασμό ανήλικης"

Πόσο αντέχουν τα κόκκινα αυγά εκτός ψυγείου; Οι επίσημες οδηγίες ΕΟΔΥ

Λίγα μόνο 24ωρα απομένουν μέχρι την Ανάσταση και το καθιερωμένο πασχαλινό τραπέζι, με τον ΕΟΔΥ να δίνει στη δημοσιότητα τις οδηγίες του για τη σωστή συντήρηση και κατανάλωση τροφίμων - ειδικά του αιγοπρόβειου κρέατος και των αυγών- που έχουν την τιμητική τους την ημέρα αυτή, όπως τα κόκκινα αυγά.

Συγκεκριμένα, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι οι εξής:

  • Τα αυγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 2 ώρες. Διατηρήστε τα αυγά που έχουν βράσει επαρκώς (σφιχτά) στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν.
  • Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα αυγά (π.χ. χειροποίητη μαγιονέζα) καθώς επίσης την κατανάλωση ωμής ζύμης που περιέχει αλεύρι ή αυγά.
  • Αν επιθυμείτε να καταναλώσετε τα αυγά που βάψατε/διακοσμήσατε, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει βαφή κατάλληλη για τρόφιμα.
  • Διατηρήστε τα αυγά στη συσκευασία τους στο ψυγείο (όχι στην πόρτα του ψυγείου). Τα βαμμένα αυγά θα πρέπει να διατηρούνται, επίσης, στο ψυγείο.
  • Βεβαιωθείτε ότι αποψύχετε το κρέας ακολουθώντας τα σωστά βήματα: η απόψυξη στη συντήρηση του ψυγείου μπορεί να διαρκέσει περίπου 24 ώρες, όταν πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι. Ποσότητα κρέατος περίπου 4,5 κιλών χρειάζεται αρκετές μέρες ώστε να αποψυχθεί πλήρως.
  • Αποψύξτε το αιγοπρόβειο κρέας τοποθετώντας το στη συντήρηση του ψυγείου, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε κρύο νερό και όχι σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν αποψυχθεί, μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο 3 έως 5 ημέρες -όταν είναι μπριζόλες, παϊδάκια- και 1 έως 2 ημέρες όταν είναι κιμάς. Όταν αποψυχθεί στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε κρύο νερό, θα πρέπει να μαγειρευτεί αμέσως.
  • Διατηρήστε το ωμό κρέας στο ψυγείο, χωριστά από άλλα ωμά (π.χ. φρούτα ή λαχανικά) ή μαγειρεμένα τρόφιμα, ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνσή τους. Διατηρήστε το αιγοπρόβειο κρέας στο ψυγείο σε θερμοκρασία 4°C.
  • Τοποθετήστε το μαριναρισμένο κρέας στο ψυγείο μέχρι να το μαγειρέψετε. Απορρίψτε κάθε ποσότητα μαρινάδας που δε χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.
  • Ψήστε το κρέας σε θερμοκρασία τουλάχιστον 160°C. Το κρέας είναι έτοιμο για κατανάλωση όταν η εσωτερική του θερμοκρασία φτάσει τους 63°C και το αφήσουμε να «ξεκουραστεί» σε αυτή τη θερμοκρασία για 3 λεπτά. Αν δεν υπάρχει θερμόμετρο, μαγειρεύουμε επαρκώς το κρέας, ώστε ο ζωμός του να είναι διαυγής.
  • Το μαγειρεμένο αιγοπρόβειο κρέας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως 3- 4 ημέρες.
  • Αν επιθυμείτε να καταναλώσετε αιγοπρόβειο κρέας σε πακέτο (take away ή delivery), βεβαιωθείτε ότι είναι ζεστό κατά την παραλαβή. Καταναλώστε το μαγειρεμένο κρέας εντός 2 ωρών ( ή 1 ώρας αν η θερμοκρασία είναι 32°C). Αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί αμέσως, τοποθετήστε το στο ψυγείο σε θερμοκρασία ≤4°C, σε καλυμμένα δοχεία και καταναλώστε το εντός 3-4 ημερών, κρύο ή αφού προηγουμένως το ζεστάνετε στους 74°C.
  • Θυμηθείτε ότι είναι απαραίτητο να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το χειρισμό των τροφίμων.
  • Χρησιμοποιήστε ξεχωριστές επιφάνειες εργασίες και εργαλεία (π.χ. μαχαίρια) για ωμά και μαγειρεμένα τρόφιμα. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για τα κρέατα και τα υπόλοιπα τρόφιμα.

 ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόσο αντέχουν τα κόκκινα αυγά εκτός ψυγείου; Οι επίσημες οδηγίες ΕΟΔΥ "

Αχαρνές: Συνελήφθη 25χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Είχε 100.000 ευρώ σε τραπεζική θυρίδα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε το βράδυ της Δευτέρας (10.04.2023) στις Αχαρνές, από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, 25χρονος, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με άτομο που διακινεί ναρκωτικές ουσίες, ταυτοποιήθηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση του. Κατά την διάρκεια αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δύο σπίτια του, στις Αχαρνές, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 23 φαρμακευτικά δισκία και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Ακολούθησε άλλη έρευνα σε τραπεζική θυρίδα που είχε μισθώσει ο 25χρονος, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 100.055 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛΑΣ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαρνές: Συνελήφθη 25χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Είχε 100.000 ευρώ σε τραπεζική θυρίδα"

Ο Σύλλογος νεφροπαθών Λάρισας ζητά να αυξηθεί η αποζημίωση μετακίνησης προς τις μονάδες αιμοκάθαρσης

Επείγουσα χαρακτηρίζει την ανάγκη να αυξηθεί η αποζημίωση μετακίνησης των νεφροπαθών προς τις μονάδες αιμοκάθαρσης, καθώς “οικονομικά δεν αντέχουν άλλο”, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Λάρισας.

Ως Σύλλογος Νεφροπαθών Λάρισας, θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την αδιαφορία των υπευθύνων στην κυβέρνηση, καθώς πέρασαν ήδη έξι μήνες από το αίτημα μας, για αύξηση του ποσού της μηνιαίας αποζημίωσης για μετακίνηση στις μονάδες αιμοκάθαρσης των νεφροπαθών.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση στο αίτημα μας, ούτε κάποια απάντηση δόθηκε σε σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσαν τοπικοί βουλευτές προς το Υπουργείο Υγείας.

Οι αιμοκαθαρόμενοι έκτος από την ταλαιπωρία που περνάνε τρεις φορές την εβδομάδα με το να βρίσκονται στο δρόμο για να πάνε στις μονάδες αιμοκάθαρσεις, συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη λόγω της αύξησης των κομίστρων των ταξί. Σημειωτέων, η αποζημίωση έχει υπολογιστεί στα 115 ευρώ για 12 μετακινήσεις μετ’ επιστροφής εντός της πόλης που ισχύει από το 2013 με την τότε αξία του κομίστρου, χωρίς καμία αναπροσαρμογή από τότε μετά την μεγάλη αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Οι νεφροπαθείς βλέπουμε τη θέση μας ολοένα και να χειροτερεύει, καθώς βιώνουμε την ταλαιπωρία πέρα από το πρόβλημα της υγείας μας, αλλά κι από την ακρίβεια, τα έξοδα για φάρμακα και τα σοβαρά προβλήματα στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε ελλείψεις γιατρών ειδικοτήτων νεφρολογίας και διάφορων ειδικοτήτων, τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων να έχει κάνει κατακόρυφη βουτιά σε σχέση με το ήδη πολύ μικρό νούμερο των παλαιότερων χρόνων κ.α.

Εξειδικεύοντας το αίτημά μας ζητάμε:

“Οι νεφροπαθείς που διαμένουν και μετακινούνται εντός Λάρισας προς την επιλεγμένη μονάδα αιμοκάθαρσης, να αποζημιώνονται με 180 ευρώ από 115 ευρώ που ισχύει σήμερα. Για τις μετακινήσεις εκτός αστικών κέντρων (χωριά ή κωμοπόλεις), προς την επιλεγμένη μονάδα αιμοκάθαρσης, να αποζημιώνονται με πάγια ποσά και ως εξής:

α) Για αποστάσεις έως 50 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας του ασφαλισμένου, προς το πλησιέστερο διαθέσιμο κέντρο αιμοκάθαρσης, με το ποσό των 520 ευρώ από 400 ευρώ που ισχύει σήμερα.

β) Για αποστάσεις από 50 έως 80 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας του ασφαλισμένου, προς το πλησιέστερο διαθέσιμο κέντρο αιμοκάθαρσης, με το ποσό των 720 ευρώ από 550 ευρώ που ισχύει σήμερα.

γ) Για αποστάσεις από 80 χιλιόμετρα και άνω από τον τόπο κατοικίας του ασφαλισμένου, προς το πλησιέστερο διαθέσιμο κέντρο αιμοκάθαρσης, με το ποσό των 1.040 ευρώ από 800 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες ζωής για μας και τις οικογένειες μας και για αυτό απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, για πραγματικές αυξήσεις στα επιδόματα, πλήρη κάλυψη στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καμία μείωση του απαραίτητου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να ενισχυθούν τα μεταμοσχευτικά κέντρα ώστε να αντεπεξέλθουν στον ρόλο τους.

Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, άλλα τα δικαιώματα μας!

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο“.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σύλλογος νεφροπαθών Λάρισας ζητά να αυξηθεί η αποζημίωση μετακίνησης προς τις μονάδες αιμοκάθαρσης"

Απεβίωσε ο Γιώργος Μπόμπολας - Τι ανακοινώθηκε από το Ιασώ

Σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Μπόμπολας μετά από νοσηλεία 8 ημερών στην Γενική Κλινική του Ιασώ.

Όπως ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους της κλινικής, ο Γιώργος Μπόμπολας νοσηλεύτηκε μετά από κάταγμα ισχίου για το οποίο υπεβλήθηκε σε χειρουργείο την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023.

Λόγω των πολλαπλών οργανικών προβλημάτων, ο ασθενής νοσηλεύτηκε και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Από το Ιασώ εκφράζονται θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. 

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεβίωσε ο Γιώργος Μπόμπολας - Τι ανακοινώθηκε από το Ιασώ"

Τέμπη: Καταθέτουν σήμερα τρεις εν ενεργεία σταθμάρχες

Συνεχίζεται η έρευνα του εφέτη ανακριτή Λάρισας με τις καταθέσεις τριών εν ενεργεία σταθμαρχών, ώστε να γίνουν γνωστά τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οι συγκεκριμένες καταθέσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι σταθμάρχες, λόγω της εμπειρίας τους, αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση που αφορά τη λειτουργία του σιδηρόδρομου πριν το δυστύχημα.

Παράλληλα, η δικαιοσύνη αναμένει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι συνεχίζουν -από την πλευρά τους- να ερευνούν τις συνθήκες της τραγωδίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Καταθέτουν σήμερα τρεις εν ενεργεία σταθμάρχες"

Στεγαστικά δάνεια: Στον «πάγο» από τον Μάιο και για 12 μήνες τα επιτόκια - Οι προϋποθέσεις

Το «πάγωμα» των κυμαινόμενων επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα και για διάρκεια ενός έτους, αποφάσισαν οι τράπεζες, βάζοντας, έτσι, φρένο στις αυξήσεις που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank το πρόγραμμα αφορά σε ενήμερα στεγαστικά δάνεια φυσικών προσώπων που είχαν ήδη εκταμιευθεί μέχρι 31.12.22 και θα τεθεί σε εφαρμογή από αρχές Μαΐου 2023. Προβλέπει εκτοκισμό με τα επιτόκια βάσης της 31.03.23, μειωμένα κατά 20 εκατοστιαίες μονάδες και διατήρηση σταθερά στο επίπεδο αυτό για 12 μήνες από Μάιο 2023 έως Απρίλιο 2024. Αν κατά τη 12μηνη διάρκεια του προγράμματος τα επιτόκια βάσης μειωθούν από τις Κεντρικές Τράπεζες σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που προβλέπονται στο πρόγραμμα, τότε θα ισχύσει το χαμηλότερο επιτόκιο επ’ ωφελεία των πελατών.

Ανάλογα με το επιτόκιο βάσης και το νόμισμα του δανείου, θα διαμορφωθούν αντίστοιχα τα επιτόκια βάσης του νέου προγράμματος, πλέον του περιθωρίου που προβλέπεται στις αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις (συμπεριλαμβάνοντας εισφορά Ν.128/75).

Για παράδειγμα, στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου τα στεγαστικά επιτόκια βασίζονται κυρίως στο Euribor 1 μήνα, η οροφή του επιτοκίου βάσης για τα ενήμερα στεγαστικά αυτής της κατηγορίας ορίζεται για 12 μήνες στο 2,72% από 2,92% που ήταν στις 31.03.23.

Αντίστοιχη προσαρμογή των επιτοκίων βάσης θα ισχύσει και για ενήμερα στεγαστικά δάνεια σε άλλα νομίσματα ή με διαφορετικά επιτόκια βάσης.

Οι δανειολήπτες φυσικά πρόσωπα με ενήμερα στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου θα ενταχθούν αυτόματα στο νέο 12μηνο πρόγραμμα, χωρίς να απαιτείται καμία από μέρους τους ενέργεια. Ως προϋπόθεση ένταξης, το στεγαστικό δάνειο πρέπει να είναι ενήμερο κατά την ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου.

Για να διατηρηθεί η νέα τιμολόγηση, το δάνειο θα πρέπει να παραμείνει ενήμερο κατά τη διάρκεια των 12 μηνών του νέου προγράμματος.

Το πρόγραμμα δεν αφορά σε στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου ή στεγαστικά δάνεια που το επιτόκιο τους διαμορφώνεται επί του Βασικού Επιτοκίου Στεγαστικής Πίστης, καθώς αυτά δεν επηρεάσθηκαν από την άνοδο επιτοκίων αναφοράς που συντελέστηκε κατά τους τελευταίους μήνες.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς


Σε εφαρμογή νέου προγράμματος επιβράβευσης των δανειοληπτών με ενήμερες οφειλές στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου, ανεξαρτήτως διάρκειας και νομίσματος, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, ανταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς και τις ευρύτερες πληθωριστικές πιέσεις, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει, με το πρόγραμμα αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς προστατεύει τα συνεπή νοικοκυριά από ενδεχόμενες περαιτέρω μελλοντικές αυξήσεις στα επιτόκια βάσης των στεγαστικών τους δανείων (Euribor, Libor, MRO EKΤ κλπ). Σε κάθε περίπτωση, η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών με στεγαστικά δάνεια στην Ελλάδα ήταν και παραμένει συνεπής στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της, καταβάλλοντας προσπάθεια να προσαρμοσθεί στις νέες συνθήκες.

Το πρόγραμμα αφορά σε ενήμερα στεγαστικά δάνεια φυσικών προσώπων που είχαν ήδη εκταμιευθεί μέχρι 31.12.22 και θα τεθεί σε εφαρμογή από αρχές Μαΐου 2023. Προβλέπει εκτοκισμό με τα επιτόκια βάσης της 31.03.23, μειωμένα κατά 20 εκατοστιαίες μονάδες και διατήρηση σταθερά στο επίπεδο αυτό για 12 μήνες από Μάιο 2023 έως Απρίλιο 2024.

Αν κατά τη 12μηνη διάρκεια του προγράμματος τα επιτόκια βάσης μειωθούν από τις Κεντρικές Τράπεζες σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που προβλέπονται στο πρόγραμμα, τότε θα ισχύσει το χαμηλότερο επιτόκιο επ’ ωφελεία των πελατών.

Ανάλογα με το επιτόκιο βάσης και το νόμισμα του δανείου, θα διαμορφωθούν αντίστοιχα τα επιτόκια βάσης του νέου προγράμματος, πλέον του περιθωρίου που προβλέπεται στις αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις (συμπεριλαμβάνοντας εισφορά Ν.128/75). Για παράδειγμα, στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου τα στεγαστικά επιτόκια βασίζονται κυρίως στο Euribor 1 μήνα, η οροφή του επιτοκίου βάσης για τα ενήμερα στεγαστικά αυτής της κατηγορίας ορίζεται για 12 μήνες στο 2,72% από 2,92% που ήταν στις 31.03.23.

Αντίστοιχη προσαρμογή των επιτοκίων βάσης θα ισχύσει και για ενήμερα στεγαστικά δάνεια σε άλλα νομίσματα ή με διαφορετικά επιτόκια βάσης.

Οι δανειολήπτες φυσικά πρόσωπα με ενήμερα στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου θα ενταχθούν αυτόματα στο νέο 12μηνο πρόγραμμα, χωρίς να απαιτείται καμία από μέρους τους ενέργεια.

Ως προϋπόθεση ένταξης, το στεγαστικό δάνειο πρέπει να είναι ενήμερο κατά την ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου. Για να διατηρηθεί η νέα τιμολόγηση, το δάνειο θα πρέπει να παραμείνει ενήμερο κατά τη διάρκεια των 12 μηνών του νέου προγράμματος.

Το πρόγραμμα δεν αφορά σε στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου ή στεγαστικά δάνεια που το επιτόκιο τους διαμορφώνεται επί του Βασικού Επιτοκίου Στεγαστικής Πίστης, καθώς αυτά δεν επηρεάσθηκαν από την άνοδο επιτοκίων αναφοράς που συντελέστηκε κατά τους τελευταίους μήνες.

Η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει πως παραμένει σε εγρήγορση για δράσεις στήριξης και επιβράβευσης των συνεπών πελατών της, όπου απαιτείται, με γνώμονα τα τραπεζικά κριτήρια και τις βέλτιστες πρακτικές.

Η ανακοίνωση της Eurobank

Μετά από μια μακρά περίοδο πολύ χαμηλών ή και αρνητικών επιτοκίων, η απότομη αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων υποχρέωσε τις κεντρικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και την ΕΚΤ, σε ραγδαία αύξηση του βασικού επιτοκίου τους για την τιθάσευσή τους. Η αύξηση των επιτοκίων, που οφείλεται αποκλειστικά στη μεταβολή της νομισματικής πολιτικής, επιβάρυνε αυτόματα τα δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών δανείων.

Κατανοώντας τη νέα αυτή πραγματικότητα και συνεκτιμώντας το γεγονός ότι ήδη πολλά νοικοκυριά κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε να παραμείνουν συνεπή στις δανειακές υποχρεώσεις των στεγαστικών δανείων τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής και, στη συνέχεια, της πανδημικής κρίσης, η Eurobank προχωρεί σε μια πρωτοβουλία υποστήριξης αλλά και ανταμοιβής των πελατών της, ιδιωτών συνεπών δανειοληπτών.

Συγκεκριμένα, για την πρώτη εκτοκιστική περίοδο μετά την 2/5/2023 (δηλαδή για τη δόση Ιουνίου 2023) και για διάστημα 12 μηνών, τίθεται σε εφαρμογή το Πρόγραμμα Ανταμοιβής Συνεπών Δανειοληπτών (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ). Στόχος του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ είναι πρώτον, να μειώσει τα τρέχοντα επιτόκια των στεγαστικών δανείων κυμαινομένου επιτοκίου και δεύτερον, να προστατέψει τους δανειολήπτες από πιθανές μελλοντικές αυξήσεις στα επιτόκια αναφοράς. Εννοείται ότι οι δανειολήπτες θα επωφεληθούν πλήρως εάν κατά τη 12μηνη περίοδο, τα επιτόκια αναφοράς μειωθούν από τις Κεντρικές Τράπεζες σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που προβλέπονται στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Συγκεκριμένα, ο νέος εκτοκισμός με τα δεδομένα του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ θα γίνει με το διατραπεζικό επιτόκιο αναφοράς, όπως είχε διαμορφωθεί στις 31/3/2023, μειωμένο κατά 20 μονάδες βάσης περίπου. Το επιτόκιο αυτό θα διατηρηθεί σταθερό σε όλη τη 12μηνη περίοδο, εκτός εάν στο πλαίσιο της νομισματικής πολιτικής το επιτόκιο αναφοράς μειωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα. Ανάλογα με το επιτόκιο βάσης και το νόμισμα του δανείου, τα επιτόκια του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ δεν επηρεάζει το περιθώριο (spread) επιπλέον του επιτοκίου αναφοράς, το οποίο προβλέπεται στην αντίστοιχη δανειακή σύμβαση του κάθε πελάτη χωριστά. Συνεπώς, το συνολικό επιτόκιο κάθε στεγαστικού δανείου θα διαμορφωθεί με βάση το παραπάνω Επιτόκιο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ συν το αντίστοιχο περιθώριο που προβλέπεται στη δανειακή σύμβαση, συν την προβλεπόμενη από το νόμο εισφορά.

Στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εντάσσονται όλοι οι ιδιώτες κάτοχοι Στεγαστικών Δανείων Κυμαινομένου Επιτοκίου, υπό την προϋπόθεση ότι τα δάνεια έχουν εκταμιευθεί έως 31/12/2022 και δεν έχουν μεταβιβαστεί στο πλαίσιο των τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα εάν έχουν ήδη ενταχθεί ή θα ενταχθούν και στο Πρόγραμμα Επιδότησης Επιτοκίου Ευάλωτων Νοικοκυριών.

Πρόσθετη προϋπόθεση ένταξης αποτελεί το δάνειο να μην εμφανίζει ληξιπρόθεσμες οφειλές, έως και την 2/5/2023. Για να διατηρηθεί η προνομιακή τιμολόγηση του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, θα πρέπει το δάνειο να παραμείνει ενήμερο, και για τους 12 μήνες της προνομιακής περιόδου. Στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ δεν εντάσσονται στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου ή στεγαστικά δάνεια που το επιτόκιο τους διαμορφώνεται βάσει του Βασικού Επιτοκίου Στεγαστικής Πίστης, καθώς αυτά δεν επηρεάζονται από την μεταβολή των διατραπεζικών επιτοκίων αναφοράς.

Οι συνεπείς δανειολήπτες θα ενταχθούν αυτόματα στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, χωρίς να απαιτείται καμία από μέρους τους ενέργεια. Όλοι οι επιλέξιμοι δανειολήπτες θα ενημερωθούν ατομικά για το μειωμένο επιτόκιο του δανείου τους και την αντίστοιχη δόση μέσω των αντιγράφων λογαριασμών που λαμβάνουν. Τα κριτήρια ένταξης περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.eurobank.gr).

Το παραπάνω Πρόγραμμα Ανταμοιβής Συνεπών Δανειοληπτών έρχεται σε συνέχεια του προγράμματος επιδότησης δόσεων των στεγαστικών δανείων ευάλωτων νοικοκυριών (Πρόγραμμα ΕΥΑΛΩΤΩΝ). Όπως είναι ήδη γνωστό, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδοτείται το 50% της αύξησης της μηνιαίας δόσης στεγαστικών δανείων με ημερομηνία αναφοράς την 30/6/2022 και για διάστημα 12 μηνών. Ενημερωτικά αναφέρεται ότι η περίοδος διαθεσιμότητας του συγκεκριμένου προγράμματος επεκτείνεται μέχρι τις 31/7/2023 (ημερομηνία μέχρι την οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις), ενώ οι πρώτες επιδοτήσεις αναμένεται να δοθούν μέσα στον Απρίλιο. Τέλος, αναμένεται σύντομα και η έκδοση υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) που θα αυξήσει τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια κατά 30% (μόνο για τους σκοπούς του συγκεκριμένου προγράμματος), διευρύνοντας σημαντικά την περίμετρο των δικαιούχων.

Το κόστος της χρηματοδότησης του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ αναλαμβάνεται αποκλειστικά από τη Eurobank για τους πελάτες της. Η εκπόνηση και εφαρμογή όλων των παραπάνω προγραμμάτων αποδεικνύει έμπρακτα το διαρκές ενδιαφέρον της Eurobank για τις ανάγκες των πελατών της, με την ανάληψη πρωτοβουλιών που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες συνθήκες, στο πλαίσιο και του θεσμικού διαλόγου με το Υπουργείο Οικονομικών

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στεγαστικά δάνεια: Στον «πάγο» από τον Μάιο και για 12 μήνες τα επιτόκια - Οι προϋποθέσεις"

Κύπρος: Εκτός λειτουργίας όλες οι κυβερνητικές ιστοσελίδες – Πού οφείλεται το διαδικτυακό «μπλακ άουτ»

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν από χθες το απόγευμα οι ιστοσελίδες υπουργείων και κυβερνητικών υπηρεσιών στην Κύπρο, εξαιτίας προβλήματος σύνδεσης με το διαδίκτυο. Το πρόβλημα προκλήθηκε από διαρροή νερού σε δεξαμενή, η οποία βρίσκεται στο υπόγειο του υπουργείου Οικονομικών, πολύ κοντά στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι servers, που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλες τις υπηρεσίες του κράτους.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, ανέφερε ότι οι ιστοσελίδες των κυβερνητικών τμημάτων τέθηκαν εκτός λειτουργίας για προληπτικούς λόγους. Σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, είπε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει εκτίμηση πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Επίσης, σημείωσε ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για την επαναλειτουργία του συστήματος και για την αξιοποίηση οποιονδήποτε διαθέσιμων εφεδρικών συστημάτων.

Σε ανακοίνωσή του, το υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής τονίζει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αποκατάσταση της παροχής των διαδικτυακών υπηρεσιών του κράτους, επισημαίνει πως υπήρχε απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για μετακίνηση του εν λόγω εξοπλισμού τον Νοέμβριο του 2022, η οποία δεν υλοποιήθηκε. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το χθεσινό συμβάν που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Οικονομικών επηρέασε εξοπλισμό των διακομιστών του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής, που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις κρατικές ιστοσελίδες.

«Μέχρι στιγμής έχει ήδη αποκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο και εργαζόμαστε εντατικά προς επαναφορά το συντομότερο δυνατόν των υπόλοιπων υπηρεσιών που έχουν επηρεαστεί. Σημαντικό μέρος της ζημιάς άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά. Δυστυχώς τα συστήματα είχαν τοποθετηθεί στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών κατά τρόπο που βρίσκονταν εκτεθειμένα σε πιθανό ατύχημα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι λήφθηκε απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου τον Νοέμβριο 2022 για μετακίνηση του εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις της CYTA» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

Το υφυπουργείο γνωστοποίησε πως θα διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τους λόγους που δεν υλοποιήθηκε η εν λόγω απόφαση του υπουργικού συμβουλίου αλλά και τους λόγους που δεν λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα θωράκισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki
 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Εκτός λειτουργίας όλες οι κυβερνητικές ιστοσελίδες – Πού οφείλεται το διαδικτυακό «μπλακ άουτ»"

Γκάζι: 25χρονος μπράβος πήγε να τραβήξει πιστόλι σε αστυνομικούς

Στη σύλληψη ενός 25χρονου, υπηκόου Ρουμανίας, προχώρησαν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών τα ξημερώματα τής Κυριακής, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιούσαν σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης, στο Γκάζι, εκείνος έκανε κίνηση να βγάλει το πιστόλι, ένα beretta, που είχε στη μέση του, προφανώς προκειμένου να απειλήσει του αστυνομικούς, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Ο συλληφθείς αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.Φέρεται να απασχολείται από το συγκεκριμένο κέντρο ως μπράβος και -σύμφωνα με πληροφορίες- κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές για υγειονομικές παραβάσεις.

Η σύλληψή του έγινε κατά τη λήξη οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών σε διάφορα καταστήματα σε Τρούμπα, Καλλιθέα, Περιστέρι, Γαλάτσι, Μαρούσι, Κολωνάκι, Ερμού και Γκάζι. Κατά τη διάρκειά της έγιναν τουλάχιστον πέντε προσαγωγές ατόμων, σε μία προσπάθεια να ”χαρτογραφήσουν” οι αστυνομικοί τις ομάδες προστασίας των νυχτερινών κέντρων, αλλά και να αποτρέψουν τους μπράβους από το να οπλοφορούν.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκάζι: 25χρονος μπράβος πήγε να τραβήξει πιστόλι σε αστυνομικούς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news