facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Επιστολή Μπάιντεν στο Κογκρέσο για έγκριση της πώλησης των F-16 στην Τουρκία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έστειλε επιστολή στα μέλη του Κογκρέσου, με την οποία ζητάει την έγκριση της πώλησης Lockheed Martin αεροσκαφών F-16, αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, σύμφωνα με το Reuters.

Η επιστολή Μπάιντεν έρχεται μετά το τουρκικό «ναι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βεντάντ Πατέλ, σε δήλωσή του ανέφερε ότι οι ΗΠΑ καλωσόρισαν την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και ότι ανυπομονεί να πάρει σειρά η Ουγγαρία σε αυτή τη διαδικασία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Μπάιντεν στο Κογκρέσο για έγκριση της πώλησης των F-16 στην Τουρκία"

Τρίωρη στάση εργασίας δασκάλων και καθηγητών αύριο

Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο Πέμπτη 25 Ιανουαρίου οι δάσκαλοι και καθηγητές, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Η στάση εργασίας θα είναι τρίωρη, από τις 11:00 έως 14:00.

H ανακοίνωση της ΟΛΜΕ: Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 25/1 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα). Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 την Πέμπτη 25/1/2024.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ: Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίωρη στάση εργασίας δασκάλων και καθηγητών αύριο"

Πορεία με τρακτέρ πραγματοποιούν αύριο οι αγρότες των Γρεβενών

Στους δρόμους αναμένεται να βγουν αύριο Πέμπτη οι αγρότες των Γρεβενών, οι οποίοι έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το διοικητήριο της Περιφερειακής ενότητας, εδώ και 10 ημέρες.

Στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στην πόλη των Γρεβενών με κατεύθυνση τον νότιο κόμβο της Εγνατίας οδού, στην περιοχή Πατώματα. Από κει αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία μέσα στην Εγνατία οδό μέχρι και τον ανατολικό κόμβο τον οποίο θα κλείσουν συμβολικά για περίπου μία ώρα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πορεία με τρακτέρ πραγματοποιούν αύριο οι αγρότες των Γρεβενών"

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 21 μονάδων για τη ΝΔ – Ναι στο γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όχι στην τεκνοθεσία

Η ελληνική κοινωνία είναι υπέρ του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά αντίθετη με την υιοθεσία παιδιών καθώς και με την απόκτησή του μέσω παρένθετης μητέρας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc.

Στο πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης της Marc η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεγάλο προβάδισμα 21 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ που εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τρίτος.

Στη δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στο ερώτημα για τον πολιτικό γάμο ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια το 40,8% απάντηση συμφωνώ και το 17% μάλλον συμφωνώ, ενώ διαφωνώ λέει το 34% και μάλλον διαφωνώ το 5,8%.

Για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια το 13% δηλώνει υπέρ χωρίς περιορισμούς, το 28% δηλώνει υπέρ αλλά με προϋποθέσεις ενώ το 55,2% δηλώνει κατά.

Στο θέμα της απόκτησης μέσω παρένθετης μητέρας το 61,1% λέει πως διαφωνεί και το 9,1% πως μάλλον διαφωνεί ενώ το 14,6% πως συμφωνεί και το 12% πως μάλλον συμφωνεί.

Αντίθετα στα δικαιώματα των παιδιών που έχουν ήδη αποκτηθεί από ομόφυλα ζευγάρια το 80,8% λέει πως ναι θα πρέπει και μόλις το 14,3% όχι, δεν συμφωνώ.

Για την επιστολική ψήφο το 57,3 % λέει πως συμφωνεί, το 16,9% μάλλον συμφωνεί, το 16,1% διαφωνεί και το 5,1% μάλλον διαφωνεί.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τρίτος.

ΝΔ 33,7%
ΠΑΣΟΚ 12,7%
ΣΥΡΙΖΑ 10%
ΚΚΕ 8%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5,8%
ΝΙΚΗ 2,8%
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 2,7%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,7%
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2%
ΜεΡΑ25 2%

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες και αυτό που θα πρέπει να δώσει λύση η κυβέρνηση σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc. Συγκεκριμένα τα προβλήματα είναι τα ακόλουθα:

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 21 μονάδων για τη ΝΔ – Ναι στο γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όχι στην τεκνοθεσία"

Μεσολόγγι: Φυσίγγια στην τσέπη του Μπάμπη, ίδια με αυτά που βρέθηκαν στον σημείο που εντοπίστηκε νεκρός – Πόσα του χρωστούσε ο κρεοπώλης

Νέες αποκαλύψεις έρχονται σιγά σιγά στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία, στο Μεσολόγγι όπου έχασε την ζωή του ο Μπάμπης Κούτσικος, καθώς βρέθηκαν φυσίγγια στις τσέπες του άτυχου άνδρα, ίδια με εκείνα που εντοπίστηκαν στον βάλτο, όπου βρέθηκε η σορός του.

Σύμφωνα με το MEGA ο 31χρονος είχε στην τσέπη του τα φυσίγγια και το γεγονός πως εντοπίστηκαν χρησιμοποιημένα φυσίγγια, δύο στον αριθμό, κοντά στο σημείο της δολοφονίας του από τον 50χρονο κρεοπώλη, μαρτυρούν πως πιθανότατα ο Μπάμπης έπεσε νεκρός από την καραμπίνα του.

Απαντήσεις θα δώσει η βαλλιστική καθώς έχουν κατασχεθεί δύο καραμπίνες που εντοπίστηκαν στο σπίτι του 50χρονου κρεοπώλη ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας του Μπάμπη.

Ο Μπάμπης κρατούσε τετράδιο με ποσά – Πόσα του χρωστούσε ο κρεοπώλης

Νέα στοιχεία για τον Μπάμπη Κούτσικο, ο οποίος δολοφονήθηκε από έναν 50χρονο κρεοπώλη στο Μεσολόγγι, έφερε στη δημοσιότητα ο ALPHA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο 31χρονος είχε στην κατοχή του ένα τετράδιο στο οποίο έγραφε ποσά. Μάλιστα στο εν λόγω τετράδιο βρισκόταν και το όνομα του 50χρονο δολοφόνου του, δίπλα στο οποίο υπήρχε το ποσό των 3.000 ευρώ.

Αυτό έρχεται ωστόσο σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα ισχυριζόταν η οικογένεια του 31χρονου, καθώς έκανε λόγο για χρέος 17.000 ευρώ ενώ από την πλευρά του ο κρεοπώλης ανέφερε πως είχε ξεπληρώσει τον δανεισμό.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσολόγγι: Φυσίγγια στην τσέπη του Μπάμπη, ίδια με αυτά που βρέθηκαν στον σημείο που εντοπίστηκε νεκρός – Πόσα του χρωστούσε ο κρεοπώλης"

Καιρός αύριο: Ήλιος με λίγα σύννεφα και μέτριους ανέμους – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός αύριο Πέμπτη 25 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι τα 7 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη 5 με 6 και στις Σποράδες τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στην Εύβοια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι και στα δυτικά από το βράδυ, τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα κεντρικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 και στα Δωδεκάνησα από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στις Σποράδες 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ήλιος με λίγα σύννεφα και μέτριους ανέμους – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία"

Καταδικάστηκαν ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη – Ενέκριναν συνταγές για καθετήρες σε ασφαλισμένους που είχαν πεθάνει!

Δύο ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΥΥ καταδικάστηκαν, επειδή ενέκριναν ιατρικές συνταγές για χορήγηση καθετήρων σε ασφαλισμένους, που είτε είχαν πεθάνει είτε δεν είχαν παθήσεις που να δικαιολογούν τη χρήση τους, ζημιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον Οργανισμό.

Πρόκειται για μία γυναίκα (εν ενεργεία γιατρό) κι έναν άντρα (συνταξιούχο πλέον), που κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση. Το Δικαστήριο τούς επέβαλε ποινή φυλάκισης- στην πρώτη 2 ετών και στον δεύτερο 10 μηνών, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου. Οι ποινές αποφασίστηκε να ανασταλούν για 3 έτη.

Η κατηγορούμενη, η οποία καταδικάστηκε με τη μεγαλύτερη ποινή, κρίθηκε ένοχη για χορήγηση καθετήρων σε 23 περιπτώσεις και στο όνομα 16 ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν αποβιώσει, ενώ ο συγκατηγορούμενός της για 6 περιπτώσεις και για λογαριασμό δύο ασφαλισμένων.

Οι πράξεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τελέστηκαν την περίοδο 2017-’18 σε Κέντρα Υγείας και το κόστος για κάθε καθετήρα κυμαινόταν από 400 έως 450 ευρώ. Τα συγκεκριμένα αναλώσιμα υλικά, κατά το κατηγορητήριο, ήταν από συγκεκριμένη εταιρεία ιατρικών και φαρμακευτικών ειδών.

Στις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις πράξεις λέγοντας ότι έκαναν τους αναγκαίους ελέγχους κι ότι δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν τις ιατρικές συνταγές.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδικάστηκαν ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη – Ενέκριναν συνταγές για καθετήρες σε ασφαλισμένους που είχαν πεθάνει!"

«Όχι» και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατέστησε σαφές ότι δεν συμφωνεί με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών που θα επιδιώξει να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

Ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος, συνελθοῦσα ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς, σήμερον, Τετάρτην, 24ην Ἰανουαρίου 2024, ὑπενθυμίζει εἰς τό εὐσεβές ποίμνιον τοῦ Πανσέπτου Οἰκουμενικοῦ Θρόνου, ἐπί τῇ συζητήσει περί θεσμοθετήσεως γάμου μεταξύ ἀτόμων τοῦ ἰδίου φύλου καί περί τεκνοθεσίας ἐν Ἑλλάδι, τήν δεσμευτικήν Ἀπόφασιν τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Συνόδου τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας (Κρήτη, Ἰούνιος 2016), ὅτι «ἡ Ἐκκλησία δέν ἀποδέχεται διά τά μέλη αὐτῆς σύμφωνα συμβιώσεως τοῦ αὐτοῦ ἤ ἑτέρου φύλου καί πᾶσαν ἄλλην μορφήν συμβιώσεως, διαφόρου τοῦ γάμου» ὡς «τῆς ἐν Χριστῷ ἑνώσεως ἀνδρός καί γυναικός», ἡ ὁποία «συνιστᾷ μίαν μικράν ἐκκλησίαν ἤ μίαν εἰκόνα τῆς Ἐκκλησίας» (κείμενον «Τό μυστήριον τοῦ γάμου καί τά κωλύματα αὐτοῦ», Ι.10 καί 4). Σημειοῦται συγχρόνως, ὅτι τά συνάπτοντα τοιαύτας μορφάς συμβιώσεως μέλη τῆς Ἐκκλησίας πρέπει νά ἀντιμετωπίζωνται μετά ποιμαντικῆς εὐθύνης καί ἐν Χριστῷ ἀγάπης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, την Τρίτη, με μοναδικό θέμα την εξαγγελθείσα νομοθέτηση γάμου και «τεκνοθεσίας» υπέρ ζευγαριών του ιδίου φύλου.

Μετά την καθιερωμένη προσευχή, η Σύνοδος άκουσε την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, επί της οποίας ακολούθησε διάλογος, και εκφράζει ομόφωνα τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του θέματος, ως εξής:

«1. Η θεολογία της Εκκλησίας για τον γάμο απορρέει από την Αγία Γραφή, τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας και τη διάταξη του Μυστηρίου του Γάμου και φαίνεται καθαρά στην Ακολουθία του Μυστηρίου αυτού. Ο σκοπός του χριστιανικού γάμου είναι η δημιουργία καλής συζυγίας και οικογένειας, η ανάπτυξη παιδιών ως καρπών της εν Χριστώ αγάπης των δύο συζύγων και η σύνδεσή τους με την εκκλησιαστική ζωή.

Η Εκκλησία αποδέχεται για τη σχέση άνδρα-γυναίκας και παιδιών ότι:

α) η δυαδικότητα των φύλων και η συμπληρωματικότητά τους δεν αποτελούν κοινωνικές επινοήσεις, αλλά προέρχονται από τον Θεό («… καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς. καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε…», Γένεσις 1, 27-28),

β) η ιερότητα της ένωσης άνδρα και γυναίκας παραπέμπει στη σχέση του Χριστού και της Εκκλησίας («… ὁ ἀγαπῶν τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα ἑαυτὸν ἀγαπᾷ… τό μυστήριον τοῦτο μέγα ἐστίν, ἐγὼ δὲ λέγω εἰς Χριστὸν καὶ εἰς τὴν Ἐκκλησίαν», Απ. Παύλου, Προς Εφεσίους 5, 28),

γ) ο χριστιανικός γάμος δεν είναι απλή συμφωνία συμβίωσης, αλλά Ιερό Μυστήριο, μέσω του οποίου παρέχεται η χάρη του Θεού στη σχέση κοινωνίας άνδρα και γυναίκας με στόχο την κοινή τους πορεία προς τη θέωση –και αυτή η ευλογημένη πορεία αφορά όλα τα ζεύγη με ή χωρίς παιδιά,

δ) ο πατέρας και η μητέρα είναι συστατικά στοιχεία της παιδικής και της ενήλικης ζωής («Τίμα τόν πατέρα σου καί τήν μητέρα σου», Έξοδος 20, 12).

  1. Προφανώς η Πολιτεία νομοθετεί, αλλά αυτή η παράμετρος ούτε στερεί την ελευθερία του λόγου από την Εκκλησία ούτε απαλλάσσει την Εκκλησία από το καθήκον ενημέρωσης του πιστού λαού ούτε μπορεί να της υποδείξει σε τι συνίσταται η αμαρτία. Η Εκκλησία δεν νομοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για τους νόμους. Αν σιωπήσει, όμως, φέρει βαρύτατη ευθύνη και αυτοκαταργείται.
  2. Από το 2015 το σύμφωνο συμβίωσης παρέχει σε ζευγάρια του ιδίου φύλου όλα τα δικαιώματα και τις δυνατότητες του γάμου με κύρια εξαίρεση τη δυνατότητα απόκτησης παιδιών με υιοθεσία ή παρένθετη κύηση.

Το σύνθημα της «ισότητας στον γάμο» αποβλέπει σε ένα στόχο, στην απόκτηση παιδιών από «ομόφυλα ζευγάρια».

  1. Ανακοινώθηκε ότι θα επιτρέπεται ο «ομόφυλος γάμος» και η «ομόφυλη γονεϊκότητα» μέσω υιοθεσίας και (με διάφορες διόδους) μέσω παρένθετης κύησης. Οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι συνευδοκούντες σε αυτό προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και τη μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων. Με βάση το νομοσχέδιο, ομοφυλόφιλοι μονογονείς θα μπορούν να επιβάλουν στο παιδί τους τον σύντροφό τους ως «πατέρα 2» ή ως «μητέρα 2».
  2. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καταδικάζει μελλοντικά παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων. Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Προκαλεί στέρηση του ενός γονέα, αλλά όχι σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομοφυλοφιλική συμβίωση προξενεί και τα δύο. Επιπλέον, τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν επίσης το προσωπικό βίωμα της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των «ομόφυλων γονέων» τους) μέσα σε μία ετερόφυλη σχέση. Τα παιδιά με πατέρες 1 και 2 ή με μητέρες 1 και 2 (ή και παραπάνω) θα είναι τα θύματα ενός αφύσικου μηχανισμού τεκνοθεσιών.
  3. Δημοσιοποιήθηκε ότι: α) θα επιτρέπεται στα «ομόφυλα ζευγάρια» η από κοινού υιοθεσία και η υιοθεσία από τον «ομόφυλο σύζυγο» του γονέα (θα ισχύσει και για τα σημερινά παιδιά από παρένθετη κύηση), β) δεν θα επιτρέπεται στην Ελλάδα η παρένθετη κύηση υπέρ «ομόφυλου ζευγαριού», αλλά αυτή θα αναγνωρίζεται, αν έγινε νόμιμα σε άλλο κράτος. Οι ρυθμίσεις αυτές θα αποτελέσουν κίνητρα για την εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών.

Εάν τα προαναφερθέντα ισχύσουν, πρόκειται για ένα ναρκοθετημένο νομοσχέδιο με αντιφάσεις και τρόπους παράκαμψης των απαγορεύσεών του (μέσω κυήσεων στο εξωτερικό) και είναι πιθανή η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω διακρίσεων, οπότε η χώρα θα αναγκασθεί να νομοθετήσει και στο έδαφός της την παρένθετη κύηση.

  1. Το νομοσχέδιο καταργεί όχι μόνο κανόνες βιοηθικής, χριστιανικές αξίες και την ελληνική οικογενειακή παράδοση, αλλά ανατρέπει τα δικαιώματα μελλοντικών παιδιών και τους ρόλους των φύλων ως στοιχείων συνοχής της κοινωνίας –και αυτό αφορά τον καθένα, έστω και αν δεν αποδέχεται τη χριστιανική ηθική. Το ερώτημα που αιωρείται αναπάντητο είναι τελικά: Ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος αυτής της απόφασης που αλλάζει συνολικά και άρδην τον θεσμό του γάμου και την ιδιότητα του γονέα και γιατί προωθείται με τόση επιμονή;
  2. Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνωρίζει μόνο το Ιερό Μυστήριο του χριστιανικού γάμου και απορρίπτει τον πολιτικό γάμο ασχέτως φύλου. Εν προκειμένω τάσσεται κατά του πολιτικού γάμου «ομόφυλων ζευγαριών» για τον πρόσθετο λόγο ότι αυτός οδηγεί αναπόδραστα σε «ομόφυλη γονεϊκότητα» μέσω υιοθεσίας ή παρένθετης κύησης. Η νομοθέτηση αυτή συγκρούεται τόσο με τη χριστιανική ανθρωπολογία, όσο και με το καθήκον της κοινωνίας να εξασφαλίζει στα παιδιά ευημερία και σωστή ανατροφή, αλλά και με το δικαίωμα των παιδιών να έχουν πατρική και μητρική παρουσία και φροντίδα. Για όλους τους προηγούμενους λόγους και με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης και αγάπης, η Αγία Εκκλησία μας είναι κάθετα αντίθετη προς το προωθούμενο νομοσχέδιο.
  3. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας αποφάσισε: α) τη σύνταξη σχετικής επιστολής με τις θέσεις της προς τα αξιότιμα μέλη της Βουλής των Ελλήνων, β) την ανακοίνωση των θέσεών της στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 και τη διάθεση σχετικού φυλλαδίου «Προς τον Λαό» μέσω των Ιερών Ναών και της ιστοσελίδας της, γ) την παροχή εξουσιοδότησης προς κάθε Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη να προχωρήσει, εντός της επαρχίας του και κατά την έμφρονα ποιμαντική κρίση του, σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ως προς την επικείμενη νομοθέτηση και τον θεσμό της οικογένειας.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της
Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος»

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών"

Χειροπέδες σε 3 άτομα στην Ποσειδώνος για αυτοσχέδιους αγώνες – Δεν βάζουν μυαλό παρά τα τροχαία

Τρεις οδηγοί αυτοκινήτων συνελήφθησαν, καθώς πραγματοποιούσαν αυτοσχέδιο αγώνα μεταξύ τους στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ:

Από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής συνελήφθησαν -3- ημεδαποί οδηγοί, ηλικίας 19, 31 και 34 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (24-1-2024) επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, να πραγματοποιούν αυτοσχέδιο μεταξύ τους αγώνα αναπτύσσοντας ταχύτητα πέραν του επιτρεπομένου ορίου.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε μέσω φορητής Ειδικής Ηλεκτρονικής Τεχνικής συσκευής (radar) να κινούνται με ταχύτητες άνω των 140 χλμ/ώρα αντί του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου των 60 χλμ/ώρα, πραγματοποιώντας αυτοσχέδιο μεταξύ τους αγώνα και εκτελώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για τους λοιπούς χρήστες της οδού ενώ ένας εκ των οδηγών προέβη σε διαδοχική παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Μετά την ακινητοποίησή τους και κατά τον διενεργηθέντα τροχονομικό έλεγχο, διαπιστώθηκαν -κατά περίπτωση- λοιπές παραβάσεις της τροχαίας νομοθεσίας (φιμέ υαλοπίνακες, ηχορύπανση, μη χρήση φλας).

Τα εμπλεκόμενα οχήματα κατασχέθηκαν, στους οδηγούς αυτών επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (διοικητικά πρόστιμα, αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας και άδειες οδήγησης) και με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες για επικίνδυνη οδήγηση οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε 3 άτομα στην Ποσειδώνος για αυτοσχέδιους αγώνες – Δεν βάζουν μυαλό παρά τα τροχαία"

Επιστολική ψήφος: Πέρασε με 158 ψήφους το νομοσχέδιο για συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Με επιστολική ψήφο θα μπορούν να μετέχουν στις επόμενες ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι εντός της επικράτειας αλλά και οι Έλληνες του εξωτερικού εφόσον το επιθυμούν καθώς το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Υπέρ του νομοσχεδίου επι της αρχής ψήφισαν 158 βουλευτές της ΝΔ, καταψήφισαν 135 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, Νίκη και Νέα Αριστερά ενώ οι 6 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσαν «παρών».

Παράλληλα όμως χάθηκε η ευκαιρία για την διεύρυνση της διευκόλυνσης της επιστολικής και στις εθνικές εκλογές μόνο για τους απόδημους Έλληνες, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την σχετική τροπολογία.

vouli_neo

Η τροπολογία στηρίχθηκε μόνο από τους 158 της ΝΔ, καταψήφισε η αντιπολίτευση ενώ η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε «παρών».

Να σημειωθεί ότι για την έγκριση της τροπολογίας απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών καθώς αφορά το σύστημα εθνικών εκλογών. Αντίθετα, η τροποποίηση της διαδικασίας των ευρωεκλογών που επιφέρει το νομοσχέδιο εγκρίνεται με απλή πλειοψηφία 151.

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για κυβίστηση σημειώνοντας πως η καταψήφιση του νομοσχεδίου και της τροπολογίας τους φέρνει απέναντι στον Απόδημο Ελληνισμό.

«Αν δεν συμπληρωθούν 200 ψήφοι που απαιτούνται για την έγκριση της τροπολογίας που δίνει την δυνατότητα τους Έλληνες του εξωτερικού να συμμετέχουν με επιστολική ψηφίο στις εθνικές εκλογές εμείς θα είμαστε εδώ να την φέρνουμε ξανά και ξανά έως ότου να δώσουμε την δυνατότητα στους Έλληνες συμπατριώτες μας να ψηφίζουν με επιστολική» ξεκαθάρισε η ίδια.

Πέραν αυτών η κυρία Κεραμέως υπενθύμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και οι βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη είχαν υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την επιστολική στην αρμόδια επιτροπή αλλά στην πορεία τα δύο κόμματα επιδόθηκαν σε «κυβιστήσεις».

«Ψήφισαν “ναι” επι αρχής στην επιτροπή ώστε οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν με επιστολή στις ευρωεκλογές και όταν τους καλέσαμε να διευρυνθεί η δυνατότητα και στις εθνικές εκλογές έκαναν κυβίστηση και είπαν “όχι σε όλα”» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αντισυνταγματικό ένα νομοσχέδιο που μόλις πριν λίγες ημέρες υπερψήφιζε. Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ».

Επιμένοντας στην σφοδρή κριτική κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του κ. Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος υποστήριζε ότι η στήριξη της επιστολικής ψήφου αποτελεί υποχρέωση της Αριστεράς. Η ίδια επικαλέστηκε και πρακτικά της Βουλής του 2019 όπου το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να καλεί την κυβέρνηση να εισάγει την επιστολική για τους εκλογείς εκτός επικράτειας - αυτό δηλαδή που προτείνει η τροπολογία την οποία όμως το ΠΑΣΟΚ σήμερα καταψηφίζει.

«Τους επόμενους μήνες θα κάνετε περιοδείες ανά τον κόσμο και θα συναντάτε Έλληνες του εξωτερικού που ζητούν αυτή την εξέλιξη που συζητούμε σήμερα. Θα σας ρωτούν γιατί δεν ψηφίσατε για να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίζουν με επιστολική; Γιατί δεν ψηφίσατε ενώ αρχικά είχατε ταχθεί υπέρ. Τι θα απαντήσετε; ότι είχατε πρόβλημα με την διαδικασία;» είπε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επιστολική ψήφος: Πέρασε με 158 ψήφους το νομοσχέδιο για συμμετοχή στις ευρωεκλογές"

Μεγάλη φωτιά στη Νάξο – Οι πρώτες εικόνες

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (24/1/24) στη Νάξο και συγκεκριμένα στο ΧΥΤΑ του νησιού, στην περιοχή Εγγαρές με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με το Cyclades24, η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις ενώ υπάρχει έντονη δυσοσμία στην περιοχή.

Για το σημείο ξεκίνησαν αμέσως τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με πυροσβέστες και εθελοντές. Ωστόσο στο σημείο επιχειρούσαν ήδη σκαπτικά μηχανήματα από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ενώ είχε «επιστρατευτεί» και ο κρουνός που βρίσκεται στο ΧΥΤΑ.

Λόγω του δυνατού αέρα στην περιοχή, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη φωτιά στη Νάξο – Οι πρώτες εικόνες"

Μεσολόγγι: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα στην σορό του Μπάμπη – Έρευνες για συνεργούς του κρεοπώλη

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 31χρονου Μπάμπη ο οποίος έχασε την ζωή του στο Μεσολόγγι.

Όπως αναφέρει το πόρισμα, ο 31χρονος πυροβολήθηκε μία φορά και από κοντινή απόσταση.

Όπως είχε δείξει και η αυτοψία που είχε γίνει στο τόπο της δολοφονίας, χρησιμοποιήθηκε δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου.

Όπως είχε φανεί από την πρώτη στιγμή στο σημείο της δολοφονίας, ο 31χρονος δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά.

Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης, εντοπίστηκε και άλλο ένα φυσίγγιο κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη και μένει να φανεί, αν εντοπιστεί το όπλο του εγκλήματος αν βλήθηκε από αυτό ή από κάποιο άλλο, κάτι που θα αποδεικνύει πως υπήρχαν και συνεργοί του κρεοπώλη.

«Θα αυτοκτονήσω» απειλεί ο κρεοπώλης στον Κορυδαλλό

Χαμός επικράτησε στον Κορυδαλλό με την έλευση του 50χρονου κρεοπώλη ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, καθώς μόλις έφτασε στις φυλακές απείλησε πως θα αυτοκτονήσει!

Σύμφωνα με το STAR, με το που εμφανίστηκε στην πτέρυγα κράτησής του οι άλλοι κρατούμενοι φώναζαν «φέρτε τον εδώ» αλλά και διάφορα άλλα.Τότε ο 50χρονος σε κατάσταση σοκ άρχισε να φωνάζει πως θα βάλει τέλος στη ζωή του.

Αυτή τη στιγμή ο 50χρονος μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου θα του γίνει ιατρική εξέταση για να εξεταστεί η ψυχική του υγεία αλλά και αν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις απειλές του.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσολόγγι: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα στην σορό του Μπάμπη – Έρευνες για συνεργούς του κρεοπώλη"

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί αποφάσισε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, για λόγους ασφαλείας, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, η απαγόρευση ισχύει για τα εξής σημεία:

  • στην ΕΟ Καρδίτσας-Λάρισας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 11η χ/θ (1η διασταύρωση Ματαράγκας – έξοδος ΒΙΠΕ),
  • στην ΕΟ Καρδίτσας-Λαμίας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 15η χ/θ (διασταύρωση Καρποχωρίου – αερογέφυρα Σοφάδων). Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:
  • Κατεύθυνση κυκλοφορίας από και προς Λάρισα: Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Δέλτα Παλαμά, μέσω των ΤΚ Γοργοβιτών – ΒΙΠΕ και είσοδο στην ΕΟ Καρδίτσας-Λάρισας, (ύψος 1ης διασταύρωσης Ματαράγκας) και αντίστροφα.
  • Κατεύθυνση κυκλοφορίας από και προς Λαμία: Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Δέλτα Παλαμά, μέσω των ΤΚ Αγίων Θεοδώρων, Καρποχωρίου και είσοδο στην ΕΟ Τρικάλων-Καρδίτσας-Ν. Μοναστηρίου (ύψος αερογέφυρας Σοφάδων) και αντίστροφα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων"

Λάρισα: Ένταση και συγκρούσεις στο μπλόκο των αγροτών στον Ε-65 – Επιχειρούν να κλείσουν την Εθνική, δακρυγόνα από τα ΜΑΤ (βίντεο)

Ένταση προκλήθηκε στο μπλόκο των αγροτών στην Καρδίτσα και τη Λάρισα, όταν αστυνομικοί τους εμπόδισαν να κλείσουν με τα τρακτέρ τους τον αυτοκινητόδρομο Ε65 και να διακόψουν την κυκλοφορία.

Οι αγρότες ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις της Αστυνομίας και ΜΑΤ που έχουν αποκλείσει τις προσβάσεις στον αυτοκινητόδρομο.

Οι εκπρόσωποι του αγροτικού κινήματος εξοργισμένοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι αντί να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους επιλέγει, για ακόμη μια φορά «τον αυταρχισμό και την καταστολή».

«Δεν θα κάνουμε πίσω, την εθνική θα την πατήσουν τα λάστιχα τον αγροτών γιαυτό όσο πιο αναίμακτα γίνει, τόσο πιο ωραία και ήσυχα θα διαμαρτυρηθούμε για να δείξουμε τα προβλήματά μας.  Είστε παιδιά δικά μας, ελάτε μαζί μας και πετάξτε μια μούτζα σε αυτούς που σας έχουν φέρει σε αδιέξοδο και σας βάζουν αν χτυπάτε μάνα, πατέρα και μπαρμπάδες» φώναζε σε έναν αστυνομικό ένας εξοργισμένος αγρότης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Ένταση και συγκρούσεις στο μπλόκο των αγροτών στον Ε-65 – Επιχειρούν να κλείσουν την Εθνική, δακρυγόνα από τα ΜΑΤ (βίντεο)"

Στιγμές έντασης στον κόμβο Πλατυκάμπου μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας

Στιγμές έντασης επικράτησαν το μεσημέρι της Τετάρτης  στο κόμβο Πλατυκάμπου μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων, όταν συγκεντρωμένοι αγρότες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν σήμερα στην Θεσσαλία, θέλησαν πεζή να βρεθούν επί της Εθνικής οδού ΠΑΘΕ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνέλευση.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν τους αγρότες να περάσουν στην Εθνική οδό, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, ενώ αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει.

Στιγμές έντασης στον κόμβο Πλατυκάμπου μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας

Σημειώνεται, ότι στον κόμβο Πλατυκάμπου έχουν φτάσει τα πρώτα τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν στην Θεσσαλία.

Στιγμές έντασης στον κόμβο Πλατυκάμπου μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας

Ειδικότερα, αυτή την ώρα στον κόμβο Πλατυκάμπου, έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από την περιοχή της Αγιάς και χωριών του Δήμου Κιλελέρ, ενώ νέες ομάδες αγροτών και τρακτέρ από την περιοχή του Τυρνάβου αναμένονται αργότερα σήμερα, ενώ αύριο προγραμματίζεται να φτάσουν στο σημείο και αγρότες από τα παρακάρλια χωριά.

Στιγμές έντασης στον κόμβο Πλατυκάμπου μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στιγμές έντασης στον κόμβο Πλατυκάμπου μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας"

Ανακαλείται παιδικό παιχνίδι με τουβλάκια που πωλήθηκε μέσω Lidl

Παιδικό παιχνίδι που πωλήθηκε μέσω της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl ανακαλείται από την αγορά με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει, ότι η εταιρεία OWIM GmbH & Co. KG εκτελεί πρόγραμμα προληπτικής εθελοντικής ανάκλησης του προϊόντος «Playtive Ξύλινα εκπαιδευτικά τουβλάκια» μοντέλο HG10159, Κωδικός Προϊόντος 422695_2210, γραμμωτός κώδικας 4055334918565, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 31 του ν.4072/12 (Α΄86) σε συνδυασμό σε συνδυασμό με τα άρθρα 4, 5 παρ. 8 και 8 παρ. 5 της κ.υ.α. Οικ. 3669/194/2011 (Β’ 549).

Το πρόγραμμα εκτελείται λόγω πιθανού κινδύνου τραυματισμού, καθώς το κίτρινο πλαστικό καπάκι από το τουβλάκι με τις χρωματιστές μπαλίτσες του σετ μπορεί να ξεκολλήσει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Το κίτρινο καπάκι αλλά και οι μπαλίτσες που μπορεί να πέσουν είναι μικρά κομμάτια. Εάν μωρά ή μικρά παιδιά καταπιούν αυτά τα μικρά κομμάτια, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος τραυματισμού.

Λόγω πιθανού κινδύνου τραυματισμού, η OWIM GmbH & Co. KG προχώρησε σε προληπτική ανάκληση του προϊόντος. Το αναφερόμενο προϊόν πωλήθηκε από την LIDL HELLAS στις 04/09/2023 και στις 14/12/2023. Παρακαλούνται λοιπόν οι πελάτες της που έχουν αγοράσει το προϊόν, να το επιστρέψουν σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα της εταιρείας, λαμβάνοντας το αντίτιμο της αγοράς του.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες για τη διαδικασία επιστροφής των προϊόντων που έχουν προμηθευτεί παρακαλούνται να επικοινωνούν με την εταιρεία στην
ακόλουθη διεύθυνση: Lidl Hellas & Σια Ο.Ε., τηλ. 800 111 3333, email: info@lidl.gr / https://www.lidl-hellas.gr

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανακαλείται παιδικό παιχνίδι με τουβλάκια που πωλήθηκε μέσω Lidl"

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Εισήγηση-κόλαφος για τις «τσάμπα μαγκιές» Πολάκη σε βάρος Πουλή - Θεοφιλάτου

Ηχηρό «χαστούκι» στην αμετροεπή τακτική της «τσάμπα μαγκιάς» στην οποία συνηθίζει να επιδίδεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δίνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με εισήγηση-κόλαφο καλεί την Ελλάδα να ζητήσει συγγνώμη στο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και τη σύζυγό του για τα όσα εκστόμισε ο Πολάκης, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η χώρα μας θα καταδικαστεί και στο ζεύγος θα επιδικαστεί συνολική αποζημίωση 14.000 ευρώ. Ως γνωστόν οι Πουλής – Θεοφιλάτου υπήρξαν θύματα άγριου bullying και κατασυκοφάντησης από τον αψύ Σφακιανό ο οποίος με δημόσιες τοποθετήσεις του, κατακρεούργησε το τεκμήριο της αθωότητας και τους παρέδωσε βορά στα σαρκοφάγα μέσα τα οποία στήριζαν το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αποκαλύπτει το eReportaz και το dikastikoreportaz, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποδεικνύει ότι οι Θεσμοί δεν λειτουργούν όπως τη δικαιοσύνη που «ονειρευόταν» ο Παύλος Πολάκης επί ημερών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Έτσι λοιπόν η χώρα μας εάν δεν συμμορφωθεί θα κληθεί καταβάλει συνολική αποζημίωση ύψους 14.000 ευρώ στο ζεύγος Πουλή – Θεοφιλάτου που ως γνωστόν στοχοποιήθηκαν από τον Πολάκη -και όχι μόνο- προκειμένου να βληθεί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ως:

1) Παραδεκτές τις υπ¨αριθμ. 56788/2018 και 3387/2019 αιτήσεις των προσφευγόντων: 1) Πουλή εναντίον Ελλάδος και 2) Θεοφιλάτου εναντίον Ελλάδος αντίστοιχα, σχετικά με δηλώσεις του τότε Αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη, οι οποίες παραβίαζαν την βασική δικαιϊκές αρχές της Δίκαιης Δίκης και του τεκμηρίου της αθωότητας , αναφορικά με εκκρεμούσα ποινική διαδικασία η οποία είχε ξεκινήσει κατόπιν δικών του καταγγελιών.

Και κατόπιν εξετάσεως των δύο παραπάνω αιτήσεων στις 11 Δεκέμβριου 2023, εισηγήθηκε την καταβολή σε καθένα από τους προσφεύγοντες ξεχωριστά την αποζημίωση των 7.000 ευρώ (ήτοι σύνολο 14.000 ευρώ και για τα δύο πρόσωπα) καθότι οι σχετικές δηλώσεις όντως όπως προκύπτει φαίνεται ότι συνιστούν παραβίαση της αρχής της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου της αθωότητας.

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης, ως ανώτερος κρατικός λειτουργός και δη Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας με μία σειρά αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μη σεβόμενος την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας και την αρχή της δίκαιης δίκης είχε προβεί σε εξαιρετικά δυσμενείς δηλώσεις εναντίον των συγκεκριμένων προσώπων οι οποίοι αναγκάστηκαν να στραφούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να υπερασπιστούν τα αναφαίρετα δικαιώματά τους

Όντως μετά από σχεδόν πέντε χρόνια – πέντε χρόνια συνεχών παρεμβάσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη – το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εισηγήθηκε την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης στους δύο προσφεύγοντες τα βασικά δικαιώματα των οποίων φαίνεται ότι έχουν θιχθεί σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο από τον Πολάκη.

Πουλής

Πουλή

ereportaz

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Εισήγηση-κόλαφος για τις «τσάμπα μαγκιές» Πολάκη σε βάρος Πουλή - Θεοφιλάτου"

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για έκρηξη σε αυτοκίνητο αστυνομικού στη Νέα Χώρα Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε διπλοκατοικία στην οδό Λεκανίδη στη Νέα Χώρα Χανίων. Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο και μικρότερες στις δύο μηχανές -η μία εκ των οποίων υψηλού κυβισμού- που ήταν σταθμευμένες στον ίδιο χώρο.

Στην διπλοκατοικία ζουν ένας απόστρατος αστυνομικός και ο εν ενεργεία γιος του, που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙΑΣ.

Η έκρηξη προκλήθηκε από δυναμίτιδα εμπορίου και χρησιμοποιήθηκε φυτίλι 1,5 μέτρου. Ήδη οι αρχές αξιοποιούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει εντοπιστεί ύποπτο όχημα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για έκρηξη σε αυτοκίνητο αστυνομικού στη Νέα Χώρα Χανίων"

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έως τώρα απεργία στους γερμανικούς σιδηρόδρομους – Θα κρατήσει έξι ημέρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 2:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/1) η μεγαλύτερη έως τώρα απεργία στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB), η οποία θα διαρκέσει έως το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας. Εμπορευματικές μεταφορές και επιβατικές μετακινήσεις σε όλη τη Γερμανία επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις και ακόμη και το χρονοδιάγραμμα έκτακτης ανάγκης αναμένεται να εκτελεστεί με δυσκολίες, οι οποίες διαφέρουν σε κάθε περιοχή.

Χθες, Τρίτη (23/1) η DB κάλεσε εκ νέου την Ένωση Μηχανοδηγών Γερμανίας (GDL) να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Είναι πια καιρός να συνεννοηθούμε, να διαπραγματευτούμε, να βρούμε συμβιβασμούς. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε, προκειμένου να διαπραγματευτούμε και να συζητήσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Οι συνδικαλιστές, ωστόσο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εμμένουν στα αιτήματά τους για αυξήσεις 555 ευρώ μηνιαίως στους μισθούς, μείωση των ωρών εργασίας από 38 σε 35 την εβδομάδα για όσους εργάζονται σε βάρδιες και καταβολή εφάπαξ «αποζημίωσης πληθωρισμού», ύψους 3.000 ευρώ. Η DB, από την πλευρά της, θεωρεί, ειδικά, το αίτημα για μείωση των ωρών εργασίας ανέφικτο να ικανοποιηθεί, καθώς θα χρειαζόταν νέο προσωπικό, τη στιγμή που διαπιστώνεται έλλειψη εξειδικευμένων εργαζόμενων στα σιδηροδρομικά επαγγέλματα.

Στη νέα πρόταση της Deutsche Bahn προς τους εργαζόμενους, την οποία το συνδικάτο δε θεωρεί βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, περιλαμβάνεται μείωση του χρόνου εργασίας κατά μία ώρα για τους μηχανοδηγούς από την 1/1/2026, αύξηση 4,8% στους μισθούς από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, καταβολή μπόνους 5% από τον Απρίλιο του 2025 και εφάπαξ «αποζημίωση πληθωρισμού», αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας. Σύμφωνα με την πρόταση, η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας θα πρέπει να έχει διάρκεια 32 μηνών.

«Η DB δεν είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί. Επομένως η απεργία είναι νόμιμη, ανάλογη με την κατάσταση και επιτρεπτή», δήλωσε ο επικεφαλής του GDL, Κλάους Βεζέλσκι.

«Δεν μπορεί έτσι απλά να παραλύει όλη τη χώρα»

Η τρέχουσα κινητοποίηση εκτιμάται ότι θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία των μεταφορών για τη βιομηχανία. «Η εξαήμερη απεργία επιβαρύνει τον προγραμματισμό των μεταφορών στη Γερμανία, αλλά και προς την Ευρώπη και συνεπώς την αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA). Η χημική βιομηχανία «ανέπτυξε αμέσως ευέλικτες λύσεις, αλλά αυτές μπορούν να αντισταθμίσουν μόνο εν μέρει τους περιορισμούς και τις καθυστερήσεις στους σιδηροδρόμους», ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Χημικής Βιομηχανίας. «Μια 24ωρη απεργία στους σιδηροδρόμους κοστίζει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ σε οικονομική απόδοση. Στην απεργία των έξι ημερών, οι επιπτώσεις δεν αυξάνονται γραμμικά, αλλά πολλαπλασιάζονται. Πλησιάζουμε σε ζημιά ενός δισεκατομμυρίου», δήλωσε ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) στην Κολωνία Μίχαελ Γκρέμλινγκ.

Ακόμη, όμως, και η αντιπολίτευση επέκρινε την απόφαση για εξαήμερη απεργία. «Στις ζωτικής σημασίας υποδομές πρέπει πρώτα να ολοκληρώνεται μια διαδικασία διαιτησίας πριν γίνει μια απεργία και αυτό θα πρέπει μελλοντικά να κατοχυρωθεί νομικά. Η GDL έχασε το μέτρο και το κέντρο. Ο επικεφαλής του, ο Κλάους Βεζέλσκι, κρατά όμηρο ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε η βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και επικεφαλής της Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Μπρίτα Κόνεμαν. «Το συνδικάτο δεν μπορεί έτσι απλά να παραλύει όλη τη χώρα», σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας της Χριστιανο-κοινωνικής Ένωσης (CSU), Μάρτιν Χούμπερ, και χαρακτήρισε «εντελώς ακατάλληλη» την απεργία, καταλογίζοντας στους συνδικαλιστές απροθυμία συνεννόησης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έως τώρα απεργία στους γερμανικούς σιδηρόδρομους – Θα κρατήσει έξι ημέρες"

Στους δρόμους οι αγρότες της Θεσσαλίας

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας βγαίνουν από την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου στους δρόμους, διεκδικώντας επί της ουσίας, όπως οι ίδιοι τονίζουν το μέλλον και την επιβίωσή τους.

Μετά από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, οι αγρότες της περιφερειακής ενότητας Λάρισας συναντιούνται την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο Πλατυκάμπου. Οι αγρότες της Καρδίτσας βγαίνουν επίσης με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στη 1 το μεσημέρι στον κόμβο της Ε-65. Στις 12 στον κόμβο Μεγαλοχωρίου οι αγρότες των Τρικάλων θα συγκεντρωθούν προκειμένου να μεταβούν στο Ζάρκο όπου θα στηθεί το μπλόκο των Τρικαλινών αγροτών.

Στους δρόμους οι αγρότες της Θεσσαλίας

Τα τρακτέρ στους δρόμους έχουν ήδη βγάλει οι αγρότες των περιοχών που βρίσκονται στο Δ. Πηνειού, που είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.  

Σε σχετικές ανακοινώσεις καθώς και στις γενικές τους συνελεύσεις, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι “δίνουν αγώνα για την επιβίωσή τους, καθώς βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, της συνεχιζόμενης αύξησης του κόστους παραγωγής, αλλά και των μεγάλων περικοπών της νέας ΚΑΠ στη βασική ενίσχυση και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα. Ειδικά στη Θεσσαλία, παραμένουν μια σειρά από προβλήματα που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη. Η εξόφληση των ανεπαρκών αποζημιώσεων έχει ανακοινωθεί ότι θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, την ίδια ώρα που 180.000 στρέμματα στον νομό Λάρισας παραμένουν κάτω από τα νερά, στους υπόλοιπους νομούς δεν έχουν καταστεί καλλιεργήσιμα χιλιάδες στρέμματα. Οι αγρότες επισημαίνουν ότι την αγωνία τους μεγαλώνει όχι μόνο η καθυστέρηση στην υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής υιοθετώντας ξανά την επικίνδυνη αντίληψη περί κόστους – οφέλους, που οδήγησε στην πρόσφατη καταστροφή. πάνω από 370 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για πετρέλαιο και άλλα καύσιμα σε εφοπλιστές, ξενοδόχους και κλινικάρχες!”

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους δρόμους οι αγρότες της Θεσσαλίας"

Βράδυ… θανάτου στην Αττική: Τέσσερις νεκροί σε δύο τροχαία στo κέντρο της Αθήνας και στην παραλιακή

Η Ελλάδα θρηνεί ακόμη τέσσερις νεκρούς… Δύο τροχαία που έγιναν τις τελευταία δέκα ώρες σε Αθήνα και Παραλιακή έκοψαν το νήμα της ζωής σε τέσσερις συμπολίτες μας, οι δύο εκ των οποίων είναι μόλις 19 ετών…

Το βράδυ της Τρίτης (23/1), τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 23.00 στην παραλιακή (λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή).

Πιο συγκεκριμένα, ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και χτύπησε πάνω σε δέντρα και κολώνα φωτισμού. Επίσης δύο ακόμα ΙΧ έκαναν ελιγμούς για να αποφύγουν το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το ένα να χτυπήσει στο κράσπεδο και να υποστεί μικρές υλικές ζημιές με τον οδηγό να είναι καλά στην υγεία του. Τα θύματα ήταν μόλις 19 ετών

σκληρές εικόνες στην παραλιακή

Σκληρές εικόνες στην Παραλιακή

Τραυματίες, επίσης, είναι δύο ακόμη 19χρονοι (σ.σ. επέβαιναν στο ίδιο όχημα), που νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Η προανάκριση από την Τροχαία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό επιβαινόντων από το όχημα.

Τροχαίο-σοκ με μηχανή στο κέντρο της Αθήνας – Σκοτώθηκαν δύο άτομα

Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Τετάρτης, τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, μια μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της στην οδό Πατησίων στη συμβολή με την Πανεπιστημίου.

Από το τροχαίο έχασαν τη ζωή τους οι δύο αναβάτες της μοτοσικλέτας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Στο σημείο έχουν μεταβεί η Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

τροχαίο-σοκ στην πατησίων

Τροχαίο-σοκ στην Πατησίων / Φωτογραφία: Eurokinissi

 lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βράδυ… θανάτου στην Αττική: Τέσσερις νεκροί σε δύο τροχαία στo κέντρο της Αθήνας και στην παραλιακή"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news