facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Η Ευρώπη προειδοποιεί την Meta: «Αν δεν ελέγξει ρωσικά fake news σε 5 μέρες θα έχει ποινές»

Αυστηρό μήνυμα έστειλε η ΕΕ στην Meta, την ιδιοκτήτρια του Facebook και του Instagram, την Τρίτη, υπό το φόβο ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να γεμίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με φιλορώσους ευρωβουλευτές.

Μάλιστα, της έδωσε μόλις πέντε ημέρες για να εξηγήσει πώς θα «ξεριζώσει» τις ψευδείς ειδήσεις, τους ψεύτικους ιστότοπους και τις διαφημίσεις που χρηματοδοτούνται από το Κρεμλίνο, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με αυστηρά μέτρα.

Όπως αναφέρει ο Guardian, 40 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το πώς το Facebook αντιμετωπίζει τις ψευδείς ειδήσεις.

«Η ακεραιότητα των εκλογών αποτελεί προτεραιότητα», δήλωσε ο ΤιερίΜπρετόν, επίτροπος για την εσωτερική αγορά, προειδοποιώντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απαντησει άμεσα εάν το Facebook δεν αποκαταστήσει τα προβλήματα εντός της εβδομάδας.

«Περιμένουμε από τη Meta να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που λαμβάνει για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων εντός πέντε εργάσιμων ημερών, αλλιώς θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας», είπε.

Η Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι κίνησε επίσημη διαδικασία κατά της Meta, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις εκλογές που θα διεξαχθούν σε όλη την Ευρώπη στις 6-9 Ιουνίου.

Η Επιτροπή ανησυχεί έντονα ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει το Facebook, το οποίο έχει περισσότερους από 250 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα, για να προσπαθήσει να αλλάξει τις ψήφους υπέρ της.

Όπως δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Ντε Κρου, νωρίτερα αυτό το μήνα, μετά την επίσημη έρευνα για τις φερόμενες πληρωμές του Κρεμλίνου προς ευρωβουλευτές, ο στόχος της Ρωσίας είναι “πολύ σαφής”: να βοηθήσει «να εκλεγούν περισσότεροι φιλορώσοι υποψήφιοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να δώσουν ακριβή παραδείγματα, αλλά ορισμένα είναι κραυγαλέα, συμπεριλαμβανομένων διαφημίσεων που πληρώνονται από ξένους πράκτορες.

«Είναι θεμελιωδώς λάθος που [το Facebook] βγάζουν χρήματα από αυτό», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Λένε επίσης ότι τα εργαλεία για την επισήμανση παράνομου ή ύποπτουπεριεχομένου δεν είναι αρκετά ορατά.

Οι σύνδεσμοι προς πλατφόρμες ψευδών ειδήσεων, γνωστές ως “doppelganger sites”, δεν αφαιρούνται αρκετά γρήγορα ή καθόλου, τονίζει η ΕΕ.

Την περασμένη εβδομάδα ένας ιστότοπος του τσεχικού πρακτορείου ειδήσεων χακαρίστηκε και εμφανίστηκαν fake news μεταξύ των οποίων και ότι αποτράπηκε απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου προέδρου.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ευρώπης της Γαλλίας, Jean-Noel Barrot, δήλωσε ότι η χώρα “σφυροκοπήθηκε” από τη ρωσική προπαγάνδα με “σκόπιμους ελιγμούς για να διαταράξει τον δημόσιο διάλογο και να παρέμβει στην εκστρατεία για τις ευρωεκλογές”.

Μια άλλη ανησυχία για το Facebook είναι η απόφαση της Meta να “καταστείλει” το διάλογο σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον κίνδυνο που δημιουργείται από τους χρήστες για ευαίσθητα θέματα όπως η Μέση Ανατολή.

Αυτό είναι γνωστό ως «σκιώδης απαγόρευση» και η ΕΕ θέλει το Facebook να είναι πιο διαφανές ως προς τον τρόπο με τον οποίο δικαιολογεί αυτές τις αποφάσεις.

«Οι χρήστες πρέπει να το γνωρίζουν όταν συμβαίνει και πρέπει να μπορούν να το προσβάλλουν, διαφορετικά αυτό αποτελεί κίνδυνο για το διάλογο, δήλωσε αξιωματούχος.

Ανησυχεί επίσης για το γεγονός ότι το Facebook σχεδίαζε να διακόψει μια υπηρεσία με την ονομασία CrowdTangle που βοηθούσε τους factcheckers, τους δημοσιογράφους και τους ερευνητές να παρακολουθούν την παραπληροφόρηση.

Η διαδικασία της Τρίτης κατά του Facebook είναι η έκτη που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

Είναι όμως αρκετή για να σταματήσει τα ψέματα; Ακόμα και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, σε πάνελ στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο, δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν την παραπληροφόρηση ως ισχυρό όπλο όπως οι σφαίρες και οι πύραυλοι.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν είναι ότι το Facebook «δεν κάνει τίποτα», απλώς τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι αδύναμα, αδιαφανή και όχι αρκετά αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τους σαρωτικούς νέους νόμους στο πλαίσιο της DSA, που τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο, η ΕΕ μπορεί να επιβάλει πρόστιμο στις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έως και 6% των εσόδων τους ή να τις απαγορεύσει εντελώς από την Ένωση.

Το Facebook δήλωσε: «Έχουμε μια καθιερωμένη διαδικασία για τον εντοπισμό και τον μετριασμό των κινδύνων στις πλατφόρμες μας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να της παράσχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο αυτό».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ευρώπη προειδοποιεί την Meta: «Αν δεν ελέγξει ρωσικά fake news σε 5 μέρες θα έχει ποινές»"

Τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε πέντε άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά, διασωληνώθηκε το ένα

 Ένα σοβαρό τροχαίο έγινε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (1/5) στην οδό Πειραιώς. Διερχόμενο όχημα παρέσυρε πέντε άτομα, μεταξύ αυτών τρία παιδιά.

Το ατύχημα έγινε στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Jumbo στον Πειραιά στο Μοσχάτο, γύρω στις 23:00.

Δύο από τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στο Παίδων. Το τρίτο, που είναι σοβαρά τραυματισμένο, μεταφέρθηκε αρχικά στο Τζάνειο για διασωλήνωση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε και αυτό στο νοσοκομείο Παίδων.

Οι ενήλικες από το τροχαίο στην Πειραιώς έχουν μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό. 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε πέντε άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά, διασωληνώθηκε το ένα"

Καβάλα: «Χειροπέδες» σε τρεις άνδρες για ναρκωτικά και όπλα

Στα χέρια του Λιμενικού έπεσαν τρεις άτομα στην Καβάλα για κατοχή ναρκωτικών και όπλων.

Μετά από έλεγχο στο λιμάνι της Καβάλας βρέθηκε στην κατοχή των τριών συλληφθέντων 38, 30 και 28 ετών ποσότητα κάνναβης, ενώ ακολούθησε έλεγχος στα σπίτια τους όπου εντοπίστηκε οπλισμός.

Όπως αναφέρει το Λιμεναρχείο, κατά τις έρευνες  βρέθηκαν τα εξής:

– Συνολική ποσότητα κλώνων δενδρυλλίων ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 341,40 γραμμάριων

– Μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1,3 γραμμαρίων

– Ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης

– Δυο ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης

– Δέκα δισκία δραστικής ουσίας αλπραζολάμης, άνευ ιατρικής συνταγής

– Εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από σωλήνα εξαερισμού, λαμπτήρα με καθρέφτη, μετασχηματιστή ρεύματος,  φίλτρο καθαρισμού αέρα, μπαλαντέζα, χρονοδιακόπτη ρεύματος και ανακλαστικό θάλαμο υδροπονικής καλλιέργειας

– Ένα τυφέκιο μαύρου χρώματος μαζί με μία διόπτρα και 12 φυσίγγια διαμετρήματος cal.357

– Ένα τυφέκιο καφέ χρώματος λειόκανο, αγνώστου διαμετρήματος

– Ένα πιστόλι διαμετρήματος 9mm με παραποιημένα στοιχεία, με δέκα φυσίγγια διαμετρήματος cal 9mm και μία γεμιστήρα

– ‘Ενα αεροβόλο όπλο διαμετρήματος 5,5mm με παραποιημένα στοιχεία, μαζί με μία  διόπτρα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καβάλα: «Χειροπέδες» σε τρεις άνδρες για ναρκωτικά και όπλα"

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι των αποκαλύψεων με τους Ρώσους κατάσκοπους στη Χαλκιδική: Η ομάδα με κωδική ονομασία «29155» και οι φόνοι (βίντεο)

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες για το ζευγάρι των Ρώσων κατασκόπων στη Χαλκιδική.

Στην έρευνα έχουν εμπλακεί μυστικές υπηρεσίες πάνω από τριών χωρών. Ως κατασκόπους των διαβόητων μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, παρουσιάζουν διεθνή μέσα ενημέρωσης ένα ζευγάρι Ρώσων ξενοδόχων που ζούσε στην Χαλκιδική και πρόσφατα ο σύζυγος έφυγε από τη ζωή.

Το ζεύγος Νικολάι και Έλενα Σαποσνίκωφ που έκανε διπλή ζωή, φέρεται να εμπλέκεται ακόμη και σε αιματηρές επιθέσεις σε αποθήκες πυρομαχικών στην Πράγα και χρησιμοποιούσαν το ξενοδοχείο στη Χαλκιδική ως καταφύγιο των Ρώσων πρακτόρων.

Οι πληροφορίες από την ΕΥΠ για το ζευγάρι

Οι πληροφορίες από την ΕΥΠ θυμίζουν ταινία, όπως αποκαλύπτει ο Alpha.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ελληνικές αρχές έκαναν έρευνα για τα δύο αυτά άτομα τρία χρόνια και αποδείχτηκε πως το ζευγάρι ανήκε στη μια από τις δύο μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας. Μάλιστα ανήκε συγκεκριμένα στην περιβόητη ομάδα με κωδική ονομασία «29155».

Σε αυτήν συμμετείχαν πράκτορες, που σκοπό είχαν να ζουν μια κανονική ζωή σε χώρες που είναι στη Δύση ή γειτνιάζουν, κι εκεί να προκαλούν γεγονότα, τα οποία θα προκαλούσαν αποσταθεροποίηση.

Ο άνδρας που ζούσε στην Τσεχία και στη Βουλγαρία κατηγορείται ότι έχει προκαλέσει εκρήξεις σε εργοστάσιο που εργαζόταν. Η Τσεχία και η Βουλγαρία απευθύνθηκαν στην ΕΥΠ για την έρευνα του ζευγαριού.

Μια από τις εντολές που έχουν οι πράκτορες αυτής της ομάδας είναι να προκαλούν και δολοφονίες με νευροτοξικά αέρια ή νευροτοξικές ουσίες. Ωστόσο δεν είναι γνωστό αν το εν λόγω ζευγάρι έχει προκαλέσει τέτοιες δολοφονίες.

Οι ελληνικές αρχές βρήκαν ότι δεν είχαν δράσει στην Ελλάδα, ενώ μετά ήρθε ο θάνατος του άνδρα. Τέλος όπως αναφέρθηκε είναι πιθανό η γυναίκα να έχει διαφύγει την Τσεχία.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι των αποκαλύψεων

O θάνατος ενός Τσέχου, υπηκόου ρωσικής καταγωγής, πριν από λίγο καιρό στην Χαλκιδική αποκάλυψε κρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων.

Ο 62χρονος μαζί με την γυναίκα του, ήταν ιδιοκτήτες βίλας στη Νέα Σκιώνη, στην οποία κατά καιρούς, είχαν βρεί καταφύγιο μέλη ομάδας εκτελεστών, που δρούσαν κυρίως στα Βαλκάνια.

Όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο αιφνίδιος θάνατος ενός Τσέχου υπηκόου ρωσικής καταγωγής στις 29 Φεβρουαρίου στην Χαλκιδική σήμανε συναγερμό στις δυτικές μυστικές υπηρεσίες και τις ελληνικές αρχές ασφαλείας.

Όταν ο 62χρονος Νικολάι Σαπόζνικωφ μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της Κασσάνδρειας στις 22.45 το βράδυ με ΙΧ αυτοκίνητο δεν είχε τις αισθήσεις του.

Ήταν ήδη νεκρός , του έκαναν τοξικολογικές εξετάσεις καλού κακού και στην συνέχεια την υπόθεση του την ανέλαβε η κρατική ασφάλεια .

Δεν αναλαμβάνει συχνά η ασφάλεια υποθέσεις καρδιακής ανακοπής. Αλλά όπως αποκαλύπτει ο ισότοπος “The Insider”, ο Σαπόζνικωφ που εργαζόταν ως το 2022 για μια τσεχική εταιρεία εμπορίας όπλων, την ΙΜΕΧ, είχε σχέσεις με την υπηρεσία πληροφοριών του ρωσικού στρατού GRU.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90 ο Σαπόζνικωφ και η γυναίκα του Έλενα παίρνουν πολιτικό άσυλο στην Τσεχία και γίνονται και Τσέχοι υπήκοοι ενώ παρά το ότι οι αιτήσεις δεν γίνονται εύκολα δεκτές .Το 2008 αγοράζουν αυτό το μεγάλο ακίνητο στην νέα Σκιώνη έναντι 275.000 ευρώ ,320 τετραγωνικά σε 4,5 στρέμματα. Σε αυτό δέχονται συχνά επισκέψεις φίλων τους.

Ο ερευνητής του ”the insider” Κρίστο Γκρόζεφ λέει ότι: «Αγοράστηκε το 2008 2009 την ίδια περίοδο που δημιουργήθηκε αυτή η μονάδα. Ουσιαστικά λοιπόν βλέπουμε μια παράλληλη δημιουργία μιας εγκατάστασης που θα χρησιμοποιηθεί αργότερα για μέλη της μονάδας. Βλέπουμε μέλη της μονάδας να ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη και να προχωρούν σε αυτό το σπίτι. Η Βίλα Έλενα, όπως ονομαζόταν ήδη από το 2012, ίσως νωρίτερα, αλλά βλέπετε 2012, 13, 14, 15. Βλέπουμε ότι επισκέφτηκε λίγο πριν από μια επιχείρηση στη γειτονική Βουλγαρία το 2015, από μέλος της μονάδας. Λέγεται Αλεξέι Καπίνο, ο οποίος, η κυρία Shaposhnikova ισχυρίζεται ότι είναι οικογενειακός φίλος, αλλά είναι μέλος της μονάδας.»

Το 2011 λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειότερα στο Λοβνιντολ της Βουλγαρίας γίνεται μια έκρηξη σε αποθήκες οπλών .Αυτή ανήκει στην εταιρεία του Βουλγάρου Εμιλιάν Γκέμπρεφ.Ο Γκέμπρεφ και οι Σαπόζνικωφ γνωρίζονταν επειδή η ΙΜΕΧ δούλευε με την εταιρεία του Βούλγαρου .Τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο του 2014 οι αποθήκες της ΙΜΕΧ στην Τσεχία ανατινάζονται.

Οι ζημιές είναι μεγάλες ,2 άνθρωποι σκοτώνονται. Για πολλά χρόνια το έγκλημα μένει ανεξιχνίαστο. Όμως οι Τσέχοι βρίσκουν με καθυστέρηση ότι ο Σαπόζνικωφ είχε μεσολαβήσει για να πάρουν άδεια εισόδου δύο μέλη της ομάδας εκτελεστών της GRU που εμφανίζονται ως αγοραστές στην ΙΜΕΧ. Λίγες μέρες πρίν το ζεύγος έχει συναντηθεί στη Λισαβώνα με τον επικεφαλής της μονάδας Αντρέι Αβεριάνωφ.

Ο ερευνητής του ”the insider” Κρίστο Γκρόζεφ συνεχίζει λέγοντας «Πράγματι, ανακαλύψαμε ότι περίπου δέκα ημέρες πριν από τις πρώτες εκρήξεις στην Τσεχική Δημοκρατία τον Οκτώβριο του 2014, η οικογένεια έκανε ένα ταξίδι, ένα ταξίδι διακοπών στη Λισαβόνα στην Πορτογαλία. Την ίδια στιγμή, ο Αντρέα Βράνοφ, ταξιδεύοντας με κάλυψη ταυτότητας, με διαβατήριο για κατασκόπους, ταξίδευε την ίδια στιγμή που Τσέχοι δημοσιογράφοι πλησίασαν, την οικογένεια του Σαπόσνικοφ. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, πρώτα είπαν ότι δεν γνωρίζουν κανέναν κύριο Αβεριάνοφ. Και όλα αυτά είναι φήμες. Και αργότερα, σε μια μεταγενέστερη μαρτυρία, είπαν ότι ήταν μια φιλική συνάντηση, εντελώς τυχαία, και ότι, ε, απλά, ε, τους έδενε ένα κοινό ενδιαφέρον για την ιστορία και την ιστορία, των παλαιών αρχαίων όπλων και ότι απλώς περπατούσαν σε καταστήματα με αντίκες αναζητώντας αρχαία πιστόλια στη Λισαβόνα. Ε, λοιπόν, βλέπετε, η ιστορία τους άλλαζε συνεχώς.»

Οι δύο υποψήφιοι αγοραστές όπλων της ΙΜΕΧ καταγράφονται τέσσερα χρόνια αργότερα στους βρετανικούς δρόμους όταν επιχειρούν να σκοτώσουν τον Σεργκέι Σκρίπαλ με δηλητήριο είχαν προσπαθήσει να σκοτώσουν άλλοι συνάδελφοί τους από την ίδια μονάδα τον Γκέμπρεφ .Η Έλενα Σαποζνίκοβα που αρνείται κάθε σχέση με τις ρωσικές υπηρεσίες έχει καταθέσει τελευταία φορά το 2023 στις ελληνικές αρχές. Αλλά τώρα οι Τσέχοι βρήκαν ένα νέο εύρημα .

Ο ερευνητής του ”the insider” Κρίστο Γκρόζεφ τονίζει επίσης «Τα γεγονότα περιλαμβάνουν τώρα και το διαβατήριο κατασκόπων που χρησιμοποιούσε η κ. Shaposhnikova. Και εξετάστε το αίτημα για σύλληψη και παράδοση εμού, του εναπομείναντος μέλους της οικογένειας, στις τσεχικές αρχές για περαιτέρω έρευνα. Και ελπίζω, οι Έλληνες εισαγγελείς να λάβουν υπόψη αυτό το αίτημα.»

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι των αποκαλύψεων με τους Ρώσους κατάσκοπους στη Χαλκιδική: Η ομάδα με κωδική ονομασία «29155» και οι φόνοι (βίντεο)"

Καιρός αύριο: Άστατος με τοπικές βροχές και μέχρι 27 βαθμούς η θερμοκρασία

Aστατος προβλέπεται ο καιρός αύριο Μεγάλη Πέμπτη (02.05.2024) με τοπικές βροχές και στη δυτική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά όμβρους ή πρόσκαιρες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη Θράκη τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορη βελτίωση στα νησιά του Ιονίου και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο και από το απόγευμα σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και γρήγορα σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και σταδιακά δυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα νότια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στα νότια 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στις Σποράδες νοτιανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Άστατος με τοπικές βροχές και μέχρι 27 βαθμούς η θερμοκρασία"

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Κάνουν το άσπρο μαύρο και παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των συγγενών των θυμάτων

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Ποινικό Κώδικα και το Μάτι εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Απαντώνας στις δηλώσεις της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και του Σωκράτη Φάμελλου για την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης για την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κάνουν το άσπρο μαύρο έφτασαν στο σημείο να παραποιήσουν τις δηλώσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αναφερόμενοι στον νόμο 5090/2024 του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ο νόμος αυτός δεν ήταν δυνατόν να ληφθεί υπόψιν από τους δικαστές, γιατί η εφαρμογή του ξεκινά από σήμερα, 1η Μαΐου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης και κατηγορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζουν πολιτικά παχνίδια στις πλάτες των συγγενών των θυμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του

«Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν ένα όριο, εκτός από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δηλώσεις της Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και του Επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης για την τραγωδία στο Μάτι απάντησε αναλυτικά χθες, στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδης. 

Αμετανόητοι, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο για τον Ποινικό Κώδικα και παίζουν πολιτικά παιχνίδια -ξανά- πάνω στον πόνο των συγγενών των θυμάτων, επικαλούμενοι τον Νόμο 5090/2024 του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο πολλά στελέχη τους να παραποιήσουν τις δηλώσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο νόμος αυτός δεν ήταν δυνατόν να ληφθεί υπόψιν από τους δικαστές, γιατί η εφαρμογή του ξεκινά από σήμερα, 1η Μαΐου. Για του λόγου το αληθές, στο κεφάλαιο Η, το άρθρο 138, παρ. 1 του Ν. 5090/2024 αναφέρει επί λέξει: «Με την επιφύλαξη των παρ. 2 και 3 η ισχύς του παρόντος αρχίζει από την 1η.5.2024», πλην ορισμένων άρθρων, στα οποία δεν υπάγεται το επίμαχο άρθρο 12. Τα ανωτέρω μπορεί κανείς να τα διαπιστώσει με μια ανάγνωση στο ακροτελεύτιο άρθρο του νόμου.

Σε κάθε περίπτωση, μια απλή σύγκριση των διατάξεων στον Ποινικό Κώδικα που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και όσων νομοθέτησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει τον βαθμό υποκρισίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη και στους πλέον δύσπιστους.

Ενδεικτικά:

Με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ, επί συρροής ανθρωποκτονιών από αμέλεια μπορούσε να επιβληθεί ως ανώτατο όριο συνολικής ποινής τα 5 έτη. Με το Ν. 4855 /2021 το μέγιστο όριο συνολικής ποινής αυξήθηκε στα 8 έτη και με το Ν. 5090/2024 έγινε 10 έτη.

Ο εμπρησμός δάσους από αμέλεια που επιφέρει θάνατο ή οικολογική καταστροφή, χαρακτηρίζεται από τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ ως ελαφρύ πλημμέλημα, με ελάχιστη ποινή μόλις τις 10 ημέρες με αναστολή της ποινής. 

Με τον Ποινικό Κώδικα που νομοθέτησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το ως άνω αδίκημα είναι σοβαρό κακούργημα, με ελάχιστη ποινή τα 10 έτη κάθειρξης και μέγιστη τα 20 έτη κάθειρξης, χρηματική ποινή μέχρι 200.000 ευρώ και δήμευση περιουσίας του δράστη.

Ο εμπρησμός δάσους από πρόθεση με πρόκληση θανάτου, με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ τιμωρείτο με ποινή κάθειρξης έως 15 έτη η οποία στην πράξη ήταν πολύ μικρότερη. Με τον Ποινικό Κώδικα που νομοθέτησε η Κυβέρνηση της ΝΔ μοναδική ποινή είναι η ισόβια κάθειρξη και με δυνητική αποφυλάκιση μετά από ουσιαστική κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου στα 18 έτη.

Και επειδή θυμήθηκαν την αναστολή και την μετατροπή των ποινών, να τονίσουμε πως με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ οι ποινές επί πλημμελημάτων είχαν «συμβολικό χαρακτήρα», καθώς κατά κανόνα αναστέλλονταν.

Αντιθέτως, με τον Ποινικό Κώδικα που νομοθέτησε η Κυβέρνηση της ΝΔ, κάθε ποινή άνω του ενός έτους δεν είναι «εικονική» αλλά πραγματική, καθώς εκτίεται, με διάφορους τρόπους έκτισης και ΔΕΝ αναστέλλεται».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Κάνουν το άσπρο μαύρο και παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των συγγενών των θυμάτων"

Έτσι έληξε η κατάληψη στο Columbia – Με αίτημα της πρυτανείας έγινε η αστυνομική επέμβαση

Μετά από αίτημα της πρυτάνεως του πανεπιστημίου Κολούμπια προς τον υπαρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και αφού είχε προηγηθεί πολύωρη σύσκεψη μελών της πρυτανικής αρχής και του συμβουλίου διοίκησης του ιδρύματος, αποφασίστηκε η επέμβαση των αστυνομικών για την εκκένωση κτηρίου που είχε καταληφθεί από διαδηλωτές μέσα στην ιστορική πανεπιστημιούπολη του Μανχάταν.

Η κατάληψη στο Hamilton Hall, που διαλύθηκε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, διήρκεσε λιγότερο από 24 ώρες, καθώς η διοίκηση του Κολούμπια έδρασε άμεσα, έχοντας κρίνει ότι υπήρξε κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά των διαδηλωτών και είχε ξεκάθαρα ανακύψει ζήτημα ασφαλείας, το οποίο απαιτούσε παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να διαφυλαχθεί τόσο η ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας όσο και η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

Τα γεγονότα των τελευταίων ωρών συνιστούν την κορύφωση των κινητοποιήσεων με αφορμή την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας που εκδηλώθηκαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Κολούμπια, αρχικά με τη μορφή κατασκήνωσης σε κεντρικό πάρκο του πανεπιστημίου και εν τέλει με την κατάληψη του Hamilton, αν και οι πρυτανικές αρχές εκτιμούν ότι στο επεισόδιο αυτό ηγετικό ρόλο έχουν εξωπανεπιστημιακοί.

«Δεν έχουμε περιθώριο επιλογής»

«Η κατάληψη του Hamilton Hall και οι συνεχιζόμενες κατασκηνώσεις εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των εμπλεκόμενων προσώπων αλλά και ολόκληρης της κοινότητας. Οι ενέργειες αυτών των ατόμων δυστυχώς κλιμακώνονται. Οι δράσεις τους έχουν γίνει πόλος έλξης για διαδηλωτές έξω από τις πύλες μας, γεγονός που προκαλεί σοβαρό κίνδυνο για την πανεπιστημιούπολή μας και δυσχεραίνει την ικανότητα του πανεπιστημίου να συνεχίσει την κανονική του λειτουργία», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρύτανης του Κολούμπια, Μινούς Σαφίκ, στην επιστολή που έστειλε χθες Τρίτη στον υπαρχηγό Μάικλ Γκέρμπερ, ο οποίος είναι ουσιαστικά ο νομικός σύμβουλος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Αναφερόμενη στην κατάληψη του κτηρίου Hamilton, η κα Σαφίκ τονίζει πως τα γεγονότα «δεν μας αφήνουν περιθώριο επιλογής», προσθέτοντας ότι με τη στήριξη του συμβουλίου διοίκησης κατέληξε στην απόφαση πως «η κατάληψη, οι κατασκηνώσεις και σχετικές αναστατώσεις αποτελούν έναν ξεκάθαρο και υφιστάμενο κίνδυνο για ανθρώπους, περιουσία και την ουσιώδη λειτουργία του πανεπιστημίου».

Η πρύτανης Σαφίκ ζήτησε μάλιστα από την αστυνομία να διατηρήσει την παρουσία της στην πανεπιστημιούπολη έως «τουλάχιστον την 17η Μαΐου», ώστε «να διατηρήσει την τάξη και να διασφαλίσει ότι δεν θα στηθούν εκ νέου οι κατασκηνώσεις».

Αντίθετοι σε πράξεις, όχι σε ιδέες

Το πανεπιστήμιο πάντως, γνωστό για την ιστορικά προοδευτική φοιτητική και ακαδημαϊκή του κοινότητα, κατέστησε σαφές ότι δεν έδρασε επειδή αντιτίθεται στις ιδέες των καταληψιών και διαδηλωτών, αλλά επειδή οι πράξεις τους έθεσαν σε κίνδυνο το σύνολο.

«Η απόφαση να επικοινωνήσουμε με την αστυνομία της Νέας Υόρκης ήρθε ως απάντηση στις ενέργειες των διαμαρτυρόμενων, όχι στον σκοπό που πρεσβεύουν», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του εκπρόσωπος του Κολούμπια. «Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η ζωή στο campus δεν μπορεί να διακόπτεται ατέρμονα από διαμαρτυρόμενους που παραβιάζουν τους κανόνες και τον νόμο».

Πολλοί συμμετέχοντες στην κατάληψη, που είχαν χρησιμοποιήσει μηχανήματα πώλησης αναψυκτικών και άλλα αντικείμενα ώστε να οχυρωθούν μέσα στο Hamilton Hall, τέθηκαν υπό κράτηση και οδηγήθηκαν σε λεωφορεία της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου επισήμανε ότι οι διαδηλωτές «επέλεξαν να κλιμακώσουν», προκαλώντας μία κατάσταση «που ήταν δυνατόν να διατηρηθεί», σημειώνοντας πως στο Hamilton υπήρξαν περιστατικά βανδαλισμού, καταστροφών και εκδίωξης υπαλλήλων του ιδρύματος.

«Η ασφάλεια της κοινότητάς μας, ειδικά των φοιτητών μας, παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα», καταλήγει.

Οι κινητοποιήσεις που άρχισαν στο Κολούμπια στα μέσα Απριλίου έχουν εξαπλωθεί σε πανεπιστημιουπόλεις ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, εγείροντας νέες προκλήσεις για τις πρυτανείες, καθώς δεκάδες αμερικανικά ΑΕΙ προσπαθούν να προφυλάξουν το δικαίωμα στην ελεύθερη αντιπολεμική έφραση αλλά ταυτόχρονα να αποφύγουν φαινόμενα βίας, ακραίου ακτιβισμού ή αντισημιτισμού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι έληξε η κατάληψη στο Columbia – Με αίτημα της πρυτανείας έγινε η αστυνομική επέμβαση"

Νέα εντάλματα σύλληψης για την δολοφονία Λυγγερίδη – Τα αρνήθηκαν όλα οι χούλιγκανς

Τα αρνήθηκαν όλα οι χούλιγκανς που κατηγορούνται για επεισόδια στου Ρέντη που επέφεραν τον θανατικό τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη.

«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα». Αυτή φέρεται να είναι η υπερασπιστική γραμμή των συλληφθέντων ενώπιον του ανακριτή.

Ο 31 ετών «Κοκός», ένας από τους αποκαλούμενους «μεγάλους», που έδιναν τις εντολές και οργάνωναν τις επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών φέρεται να ισχυρίστηκε πως δε συμμετέχει σε επεισόδια λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

«Τα τελευταία δυόμιση και πλέον έτη αδυνατώ να παρακολουθήσω την ομάδα μου στη συχνότητα που παλαιότερα συνήθιζα, καθώς είμαι πατέρας τριών ανήλικων τέκνων και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μου δε μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο», είπε.

Ένας από τους κατηγορούμενους, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το πως βρέθηκαν στα χέρια του ίχνη πυρίτιδας, αποκαλύπτει τη συνομιλία που είχε με τον 18χρονο συλληφθέντα ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα προκαλώντας το θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

«Όταν μπήκε ο Γ.Ν. στο γήπεδο, μετά τα επεισόδια, δώσαμε τα χέρια και μου είπε ότι σκότωσε τον αστυνομικό. Επίσης όπως ακούμπησα στα κάγκελα μπορεί να μεταφέρθηκε η πυρίτιδα στα χέρια μου», υποστήριξε.

Επιμένοντας στο άλλοθι του, ο 28χρονος χούλιγκαν «Ομλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ και ηγετικό στέλεχος συνδέσμου οπαδών των δυτικών προαστίων, με κυνικά λόγια φέρεται να αναφέρει, ότι του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

«Ήθελαν να με βάλουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να πω ψέματα, όπως τώρα άλλοι λένε για μένα. Μπορώ να το αποδείξω αυτό με μάρτυρες που τους χτύπησαν για να τους αναγκάσουν να με κατηγορήσουν»

Ένας άλλος κατηγορούμενος που σύμφωνα με τη δικογραφία είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί πήγε στο γήπεδο με μισθωμένο αυτοκίνητο τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης.

«Το παιδί μου πηγαίνει λογοθεραπεία, η γυναίκα μου τρέχει για τις εξωτερικές δουλειές του σπιτιού, ενώ η πεθερά μου είναι καρδιοπαθής. Νοίκιασα το αμάξι για να εξυπηρετήσω την οικογένειά μου. Αν συνέβαινε κάτι τη νύχτα τι θα έκανα;»

Στο πλαίσιο των ερευνών για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, ενδέχεται να εκδοθούν πέντε νέα εντάλματα σύλληψης.

Οποιαδήποτε εμπλοκή του αρνείται και ο αρχηγός της θύρας 7

Οποιαδήποτε εμπλοκή του αρνείται και ο αρχηγός της θύρας 7, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος.

Απαντώντας στην ερώτηση του ανακριτή σχετικά με το γιατί οι μάρτυρες τον υποδεικνύουν ως διοργανωτή των βίαιων αναταραχών φέρεται να είπε πως… λόγω του θεσμικού του ρόλου φαίνεται πως είναι αντιπαθής σε κάποιους «και όποιος συλλαμβάνεται με θεωρούν και καταδότη, επειδή είμαι εγώ αυτός που μιλάει με τους αστυνομικούς. Κάποιοι θέλουν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και γι’ αυτό κατονομάζουν εμένα».

Σε σχέση με το ζήτημα της διαπίστευσης που φαίνεται να του είχε παραχωρήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, φέρεται να δήλωσε πως «ο επίσημος Ολυμπιακός αποδέχτηκε την πρόταση της Θύρας 7 αφού δεν είμαι θερμόαιμος και έχω καθαρό ποινικό μητρώο».

Όσον αφορά το πως κατάφερε να διαφύγει από το «Μελίνα Μερκούρη» φέρεται να υποστήριξε πως επειδή είχε τη διαπίστευση τον άφησαν να περάσει.

«Είχε δακρυγόνα και είχαν εκνευριστεί. Η αστυνομία είχε επιληφθεί του περιστατικού και θεώρησα ότι εγώ δε θα ήμουν χρήσιμος εκεί»

Τέλος φέρεται να έκανε προσπάθεια να πλήξει την αξιοπιστία των λεγομένων των προστατευομένων μαρτύρων δηλώνοντας πως οι καταθέσεις τους, πολύ περισσότερο όταν είναι και οι ίδιοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, έχουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα εντάλματα σύλληψης για την δολοφονία Λυγγερίδη – Τα αρνήθηκαν όλα οι χούλιγκανς"

ΑΑΔΕ: Σε εφαρμογή τα «τέλη με το μήνα» στο myCAR για την άρση ακινησίας οχημάτων

Tη δυνατότητα να προχωρήσουν σε άρση ακινησίας του οχήματός τους έχουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες οχημάτων, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, πληρώνοντας τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, στην ψηφιακή πύλη myAADE και ακολουθώντας τη σειρά: Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Οχήματα > myCAR, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταβάλουν τη μηνιαία αναλογία (1/12) των ετησίων τελών κυκλοφορίας, για όσους μήνες επιλέξουν να θέσουν το όχημά τους σε κυκλοφορία. Με την πληρωμή, παύει η ακινησία του οχήματος.

Από την ΑΑΔΕ διευκρινίζεται για το συγκεκριμένο θέμα, ότι:

• ελάχιστο διάστημα άρσης ακινησίας λογίζεται ολόκληρος ο μήνας. Επομένως, ακόμη και στις περιπτώσεις που η άρση αφορά διάστημα μικρότερο του μηνός, καταβάλλεται ποσό ίσο με το 1/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας

• όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους πρέπει να υποβάλλουν αίτημα άρσης ακινησίας στην αρμόδια ΔΟΥ για να τις παραλάβουν
• όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί τα τέλη, το όχημα πρέπει να τεθεί ξανά σε ακινησία. Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, μειωμένο κατά το διπλάσιο των αναλογικών τελών που έχουν ήδη καταβληθεί.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Σε εφαρμογή τα «τέλη με το μήνα» στο myCAR για την άρση ακινησίας οχημάτων"

Πάσχα: Τρεις ημέρες κλειστά τα σούπερ μάρκετ - Το ωράριο των καταστημάτων

Τρεις ημέρες θα παραμείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ, καθώς εκτός από την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα (5 και 6 Μαΐου), δεν θα ανοίξουν ούτε και την Τρίτη 7 Μαΐου, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Καλό θα ήταν λοιπόν οι καταναλωτές να φροντίσουν για τις αναγκαίες προμήθειες, αφού η τελευταία ημέρα λειτουργίας των σούπερ μάρκετ θα είναι το Μ. Σάββατο και τα ρολά θα ανέβουν και πάλι τη Τετάρτη 8 Μαΐου.

Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα

Για τη Μεγάλη Παρασκευή τα μικρά μαγαζιά προτείνεται από τους εμπορικούς συλλόγους να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα ενώ ο ΣΕΛΠΕ προτείνει στα μέλη του να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 9 το βράδυ.

Για το Μεγάλο Σάββατο προτείνεται η λειτουργία των καταστημάτων από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Αναλυτικά πώς διαμορφώνεται το εορταστικό ωράριο

  • Μ. Πέμπτη 02/05 09:00 – 21:00 (όλα τα καταστήματα)
  • Μ. Παρασκευή 03/05 13:00 – 19:00 , 13:00-21:00 (πολυκαταστήματα),
  • Μ. Σάββατο 04/05 09:00 – 15.00 , 09:00-21:00 (πολυκαταστήματα).
  • Αργία Κυριακή (05/05), Δευτέρα (06/05) και Τρίτη (07/05)

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάσχα: Τρεις ημέρες κλειστά τα σούπερ μάρκετ - Το ωράριο των καταστημάτων "

Υπουργείο Ναυτιλίας: Πώς θα μεταφέρονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εκείνα με εναλλακτικά καύσιμα

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, έβγαλε οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα, με τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Οι οδηγίες του υπουργείου Ναυτιλίας, εκδόθηκαν με σκοπό την ενημέρωση, πρόληψη και τον περιορισμό πιθανών κινδύνων, από τη μεταφορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα, με τα πλοία.

Σημειώνεται ότι στα AFVs περιλαμβάνονται:

α) Τα αμιγώς ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα που φέρουν συσσωρευτές (μπαταρίες)

β) Τα οχήματα που χρησιμοποιούν υγροποιημένα και συμπιεσμένα αέρια καύσιμα.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες βασίστηκαν σε μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) και την μέχρι τώρα διεθνή εμπειρία καθώς το ζήτημα μεταφοράς AFVs με πλοία έχει απασχολήσει σχετικά πρόσφατα τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Ως εκ τούτου και για λόγους πρόληψης, οι προαναφερόμενες οδηγίες προς τους οδηγούς των AFVs που θέλουν να επιβιβαστούν σε ακτοπλοϊκό πλοίο, αναφέρουν ότι:

α) Στα αμιγώς ηλεκτρικά ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα πρέπει να γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας των συσσωρευτών ενώ το επίπεδο φόρτισης θα πρέπει να είναι έως 40% της συνολικής χωρητικότητάς αυτών και

β) Στα οχήματα λοιπών εναλλακτικών καυσίμων, όπως υγραερίου ή φυσικού αερίου, οι δεξαμενές τους να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50% της συνολικής τους χωρητικότητας.

Επισημαίνεται ότι υπάρχει υποχρέωση από τους επιβάτες – οδηγούς να ενημερώνουν άμεσα το πλήρωμα του πλοίου σε περίπτωση λήψης οποιασδήποτε ένδειξης συναγερμού από το όχημά τους.

Δεν επιτρέπεται να γίνεται φόρτωση των οχημάτων AFVs που έχουν βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας τους και στις δεξαμενές ή στους συσσωρευτές τους (στην περίπτωση που αυτά δεν έχουν αφαιρεθεί). Η ευθύνη για την διασφάλιση ότι στο όχημα δεν υφίσταται βλάβη ή ζημιά στο σύστημα τροφοδοσίας, στις δεξαμενές ή στους συσσωρευτές του, βαρύνει αποκλειστικά τους κατόχους των οχημάτων αυτών και η ακτοπλοϊκή εταιρία δύναται να το εξασφαλίσει με όποιο τρόπο αυτή ορίσει.

Τέλος, δεν θα επιτρέπεται η φόρτιση ηλεκτρικών και επαναφορτιζόμενων υβριδικών οχημάτων επί του πλοίου ενώ θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι τα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα δεν θα είναι συνδεδεμένα με κάποια πηγή ηλεκτρικού ρεύματος επί του πλοίου.

Πρωταρχικό μέλημα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος είναι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί για την ασφαλή μεταφορά των AFVs στα ακτοπλοϊκά πλοία υπηρετούν αυτό τον σκοπό, χωρίς όμως να εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των «πράσινων Ι.Χ.» στα νησιά μας.

Ζητείται από τους οδηγούς των AFVs να ακολουθήσουν τις οδηγίες καθώς και η κατανόησή τους, για να μπορούν να χαίρονται όλοι καλά ταξίδια στις θάλασσές μας.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Ναυτιλίας: Πώς θα μεταφέρονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εκείνα με εναλλακτικά καύσιμα"

Πρωτομαγιά: Διαδηλωτές έριξαν κόκκινη μπογιά στο σιντριβάνι του Συντάγματος για τη Γάζα

Σε μια συμβολική κίνηση για τον πόλεμο στη Γάζα προχώρησαν ορισμένοι διαδηλωτές και διαδηλώτριες κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για την εργατική Πρωτομαγιά, ρίχνοντας κόκκινη μπογιά στο σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος.

Στη συνέχεια στάθηκαν μπροστά από το σιντριβάνι με χάρτινα πανό που αναφέρονται στις καταλήψεις που πραγματοποιούνται στα πανεπιστήμια του Κολούμπια στις ΗΠΑ και της Σορβόννης στη Γαλλία με αίτημα να τερματιστεί ο πόλεμος.

Νωρίτερα συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην απεργία άφησαν στον ουρανό μπροστά από τη Βουλή μπαλόνια στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτομαγιά: Διαδηλωτές έριξαν κόκκινη μπογιά στο σιντριβάνι του Συντάγματος για τη Γάζα"

Πυροσβεστική: Ξεκίνησε από σήμερα η αντιπυρική περίοδος – «Ενημερωνόμαστε, προετοιμαζόμαστε, προστατεύουμε»

Οι δασικές πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις περιβαλλοντικές και κλιματολογικές συνθήκες, έχοντας όμως εξελιχθεί σε μείζον φυσικό καταστροφικό φαινόμενο.

Παρόλο που οι δασικές πυρκαγιές θεωρούνται αναπόσπαστο μέρος των δασικών οικοσυστημάτων του πλανήτη, φαινόμενο το οποίο προϋπήρχε πριν την παρουσία του ανθρώπου, σήμερα η πληθώρα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και κυρίως σε μεικτές ζώνες δάσους – οικισμών έχει οδηγήσει σε σημαντικό αριθμό ανθρωπίνων απωλειών αλλά και σε σημαντικές επιπτώσεις σε ιδιοκτησίες και υποδομές.

Η Ελλάδα ζούσε πάντα με δασικές πυρκαγιές, αλλά σήμερα η κλιματική κρίση επιταχύνει το φαινόμενο και δείχνει ότι αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, σε αριθμό, μέγεθος και συχνότητα. Η ανάγκη προσαρμογής στις νέες συνθήκες όπως διαμορφώνονται είναι επιβεβλημένη.

Το Πυροσβεστικό Σώμα στο πλαίσιο της αποστολής του, για την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας μας, της περιουσίας και κυρίως της ανθρώπινης ζωής, συνεχώς προσαρμόζει τον μηχανισμό του στις διαρκώς αυξανόμενες και απαιτητικές συνθήκες όπως διαμορφώνονται, ακολουθώντας στις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Για να επιτύχει την αποστολή του, οι πολίτες πρέπει είναι σύμμαχοι στην μάχη των δασικών πυρκαγιών, προετοιμάζοντας τις ιδιοκτησίες τους και τις οικίες τους στον κίνδυνο, ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς η διακινδύνευση να είναι όσο τον δυνατόν περιορισμένη. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τις όσο δυνατό λιγότερες επιπτώσεις σε ένα διαρκώς επιταχυνόμενο κίνδυνο, διευκολύνοντας ταυτόχρονα το πυροσβεστικό έργο.

Ο «Καθορισμός μέτρων και μέσων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών, περιοχές με ειδικό καθεστώς προστασίας, λοιπούς χώρους που βρίσκονται πλησίον των εκτάσεων αυτών καθώς και σε οικοπεδικούς χώρους», ισχύει από την 1η Μαΐου 2024, σύμφωνα με τη νέα Πυροσβεστική Διάταξη υπ’ αριθ. 9/2024 .

Είναι υποχρέωση όλων μας, να συντηρούμε καθαρούς αυτούς τους χώρους, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Αν δείτε καπνό, φλόγες ή οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά:

Καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 ή στο 112
Καλέστε μας αμέσως! Μην υποθέσετε ότι έχει καλέσει κάποιος άλλος πριν.

Μην κλείσετε το τηλέφωνο, προτού δώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για:

  • την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
  • το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς,
  • την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
  • το είδος της βλάστησης που καίγεται
  • Απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή
  • Διευκολύνετε την πρόσβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ακολουθούμε τις οδηγίες Προστασίας:

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο:
  • Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
  • Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
  • Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
  • Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.
Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος:
  • Δημιουργήστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι, καθαρίζοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων τα ξερά χόρτα και φύλλα, τις πευκοβελόνες και τα κλαδιά.
  • Κλαδέψτε τα δένδρα μέχρι το ύψος των 3 μέτρων, ανάλογα με την ηλικία και την κατάστασή τους.
  • Απομακρύνετε τα ξερά κλαδιά από τα δένδρα και τους θάμνους.
  • Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους, τη στέγη και τα μπαλκόνια του σπιτιού. Κλαδέψτε τα, αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από το σπίτι.
  • Αραιώστε τη δενδρώδη βλάστηση, έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από τα κλαδιά του άλλου. Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία απομακρύνουμε τη δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση γύρω από το κτίσμα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων, εφόσον οι εργασίες καθαρισμού της φυσικής βλάστησης, που επιβάλλονται για την προστασία των κτιρίων, δεν προσκρούουν σε καμία περίπτωση στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
  • Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές ή σωλήνες στους τοίχους του σπιτιού.
  • Μην τοποθετείτε παραθυρόφυλλα από εύφλεκτα υλικά στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.
  • Φροντίστε ώστε τα καλύμματα στις καμινάδες και τους αεραγωγούς του σπιτιού να είναι από άφλεκτο υλικό, ώστε να μην διεισδύσουν σπίθες.
  • Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο σπίτι.
  • Τοποθετείτε τα καυσόξυλα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
  • Μην κατασκευάζετε ακάλυπτες δεξαμενές καυσίμου κοντά στο σπίτι.
  • Προμηθευτείτε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και φροντίζετε για τη συντήρησή τους.
  • Εξοπλιστείτε με σωλήνα ποτίσματος με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλετε να προστατεύσετε.
  • Εξοπλιστείτε με μια δεξαμενή νερού, με μια απλή αντλία, που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με ένα σωλήνα νερού.
Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας:
  • Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.
  • Μεταφέρετε όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτιρίου σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
  • Κλείστε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κλπ.) έτσι ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.
  • Κλείστε τις παροχές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το σπίτι.
  • Μαζέψτε τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα.
  • Διευκολύνετε την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων, ανοίγοντας την πόρτα του κήπου.
  • Τοποθετήστε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού, αντίθετα από την κατεύθυνση της πυρκαγιάς, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη στέγη.
  • Συνδέστε τους σωλήνες ποτίσματος και απλώστε τους, ώστε να καλύπτεται η περίμετρος του σπιτιού.
  • Αν η ορατότητα είναι μειωμένη, ανάψτε τα εσωτερικά και τα εξωτερικά φώτα του, για να γίνεται ορατό μέσα από τους καπνούς.
Μόλις περάσει η πυρκαγιά:
  • Βγείτε από το σπίτι και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που απομένουν.
  • Ελέγξτε για τουλάχιστον 48 ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την περίμετρο και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.
Αν η πυρκαγιά έχει φτάσει στο σπίτι σας:
  • Μην εγκαταλείπετε το κτίριο, εκτός αν η διαφυγή σας είναι πλήρως εξασφαλισμένη.
  • Μην μπαίνετε μέσα σε αυτοκίνητο. Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες.
Αν παραμείνετε στο σπίτι:
  • Κλείστε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα.
  • Φράξτε τις χαραμάδες με βρεγμένα πανιά για να μην μπει μέσα ο καπνός.
  • Απομακρύνετε τις κουρτίνες από τα παράθυρα
  • Μεταφέρετε στο εσωτερικό των δωματίων τα έπιπλα που βρίσκονται κοντά στα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες.
  • Κλείστε τις ενδιάμεσες πόρτες για να επιβραδύνετε την εξάπλωση της πυρκαγιάς.
  • Γεμίστε την μπανιέρα, τους νιπτήρες και τους κουβάδες με εφεδρικό νερό.
  • Συγκεντρωθείτε όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο.
  • Φροντίστε να υπάρχει φακός και εφεδρικές μπαταρίες μαζί σας, σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Αν το σπίτι σας είναι ξύλινο, αναζητήστε καταφύγιο σε κτιστό σπίτι.
  • Αν διαταχθεί οργανωμένη απομάκρυνση από την περιοχή, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των Αρχών και τις διαδρομές που θα σας δοθούν.

Η Πυροσβεστική σε σχετικής ανακοίνωση κλείνει με το μήνυμα: «Η φωτιά δεν είναι θέαμα. Σε κάθε περίπτωση, για τη δική σας ασφάλεια, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Ενημερωνόμαστε, προετοιμαζόμαστε, προστατεύουμε το δάσος».

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: Ξεκίνησε από σήμερα η αντιπυρική περίοδος – «Ενημερωνόμαστε, προετοιμαζόμαστε, προστατεύουμε»"

Εύβοια: Άνδρας διέρρηξε Δημαρχείο και έκλεψε λάπτοπ

Άμεσα εξιχνιάστηκε η διάρρηξη που είχε γίνει στο κτίριο του Δημαρχείου μιας περιοχής της Εύβοιας από έναν άγνωστο, ο οποίος παραβίασε με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων έναν φεγγίτη, στο διάστημα από το μεσημέρι της Κυριακής ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Μ. Δευτέρας.

Ο δράστης άρπαξε από το εσωτερικό του Δημαρχείου έναν φορητό υπολογιστή χωρίς να κλέψει κάτι άλλο, καθώς ερεύνησε τους χώρους αλλά δεν βρήκε χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας. Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε για την υπόθεση από τους αστυνομικούς του τμήματος Κύμης, προέκυψαν στοιχεία βάσει των οποίων συνελήφθη, το απόγευμα της Μ. Δευτέρας, ένας Έλληνας που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές ναρκωτικά.

Στον εξωτερικό χώρο μιας αποθήκης δίπλα στο σπίτι του βρέθηκαν κρυμμένα ένα κατσαβίδι και ένας λοστός τα οποία χρησιμοποίησε στην διάρρηξη και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διέρρηξε τρία καταστήματα

Ταυτοποιήθηκε ύστερα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας ο "ποντικός" που είχε διαρρήξει δυο καταστήματα και είχε αποπειραθεί να παραβιάσει ένα ακόμη στην Καλαμάτα, στις 27 Νοεμβρίου του 2023. Πρόκειται για έναν 44χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα κλοπής, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Εύβοια: Άνδρας διέρρηξε Δημαρχείο και έκλεψε λάπτοπ"

Πλατύ : Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό στη ΠΕΟ Βέροιας – Θεσσαλονίκης λίγο μετά το εργοστάσιο Ζάχαρης

Τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν άνδρα ηλικίας 30 χρόνων σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Παλαιά Εθνική οδό Βέροιας- Θεσσαλονίκης στο ύψος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης κοντά στη διασταύρωση του Αράχου.

Ο άτυχος οδηγός στη προσπάθεια του να αποφύγει ένα άνδρα ο οποίος για άγνωστο λόγο βρισκόταν στη μέση του δρόμου εξετράπη της πορείας και έπεσε πάνω σε νταλίκα που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα τη σφοδρή σύγκρουση των δύο οχημάτων και τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του ΙΧ.

ΔΥΣΤ2343

ΔΥΣΤ2343 1

Επι τόπου στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής και του ΑΤ Αλεξάνδρειας  όπου απεγκλώβησαν τον οδηγό του ΙΧ, ο οποίος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο της Βέροιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Δείτε το βίντεο:

emvolos

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλατύ : Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό στη ΠΕΟ Βέροιας – Θεσσαλονίκης λίγο μετά το εργοστάσιο Ζάχαρης"

ΗΠΑ: Η αστυνομία εισέβαλε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια – Συνέλαβε νεαρούς που διαδήλωναν υπέρ των Παλαιστινίων

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επενέβη το βράδυ της Τρίτης (τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν κλειστεί στο κτίριο.

Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτίριο και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν αστυνομικούς να ανεβαίνουν και να παραβιάζουν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν κατόπιν σε απευθείας μετάδοση πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Η αστυνομία εισέβαλε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια – Συνέλαβε νεαρούς που διαδήλωναν υπέρ των Παλαιστινίων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news