facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Κρήτη: Ποινή 20 ετών φυλάκισης στον ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που ασελγούσε σε μαθήτριες

Ένοχος κρίθηκε ο 58χρονος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου από τα Χανιά, ο οποίος αντιμετώπισε τις κατηγορίες για ασέλγεια σε τέσσερις κοπέλες και προσβολή αιδούς σε δύο άλλες κοπέλες, όλες μαθήτριες του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ρεθύμνου, το οποίο του επέβαλε 20 χρόνια φυλάκισης.

Ο 58χρονος, μέχρι την τελευταία στιγμή αρνείτο τις κατηγορίες που τον βάρυναν.

Ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου και καθηγητής στα Χανιά, συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2019 με τις κατηγορίες αποπλάνησης ανηλίκων και κατάχρησης αυτών σε ασέλγεια, μετά από καταγγελίες μαθητριών του φροντιστηρίου του, που την περίοδο εκείνη ήταν 13 έως και 15 ετών, όλες μαθήτριες γυμνασίου.

Ο 58χρονος που έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του και υποστήριξε ότι είχε την συναίνεση των κοριτσιών στις πράξεις του, δικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών στο δικαστήριο του Ρεθύμνου, όπου μετά και την πρόταση του εισαγγελέα που ζήτησε την τιμωρία του για την εν συνόλω δράση του, άκουσε την απόφαση των δικαστών για 20 χρόνια φυλάκιση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Ποινή 20 ετών φυλάκισης στον ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που ασελγούσε σε μαθήτριες"

Παράταση περιοριστικών μέτρων στα ΚΥΤ και στις δομές Ριτσώνας, Μαλακάσας, Κουτσόχερου

Παρατείνονται μέχρι και τις 5 Ιουλίου τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της χώρας, καθώς και στις δομές φιλοξενίας Ριτσώνας, Μαλακάσας και του Κουτσόχερου Λάρισας, με στόχο την πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού Covid-19.

Αυτό προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση περιοριστικών μέτρων στα ΚΥΤ και στις δομές Ριτσώνας, Μαλακάσας, Κουτσόχερου"

Ιταλία: Μικρή αύξηση σε κρούσματα και νεκρούς

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία, βάσει του επίσημου απολογισμού, είναι σήμερα 238.275. Οι νεκροί έφτασαν τους 34.610. Παράλληλα, 182.453 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 262 νέα κρούσματα, 49 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους και 546 άνθρωποι έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 152 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά, 2.474 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 18.586 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση: νόσησαν 11 περισσότεροι άνθρωποι. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 2 ενώ οι θεραπευμένοι μειώθηκαν κατά 799.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Μικρή αύξηση σε κρούσματα και νεκρούς"

Καιρός αύριο: Κυριακή με βροχές και καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, καθώς θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι γενικά αίθριος καιρός.

Στην υπόλοιπη χώρα, άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βορειοανατολικά και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στα δυτικά και τα νότια 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός αύριο από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: ’στατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κυρίως στα ανατολικά τις απογευματινές ώρες ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια, οι οποίες από το μεσημέρι στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και κυρίως από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια.
Άανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Κυριακή με βροχές και καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας"

Ξάνθη: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω COVID-19

Με κοινή απόφαση οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19, αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των δικών ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων της περιφερειακής ενότητας της Ξάνθης, από 22.6.2020 έως και 15.7.2020.

Η εκ νέου προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων στην περιοχή της Ξάνθης κρίθηκε αναγκαία μετά την εμφάνιση των νέων κρουσμάτων COVID-19.

Αναλυτικότερα, η κοινή υπουργική απόφαση αναφέρει:

«Άρθρο Πρώτο

1. Την εκ νέου επιβολή του μέτρου της εν μέρει προσωρινής αναστολής των δικών ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 έως και την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 19.6.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

2. Εξαιρούνται από την αναστολή της παρ. 1:

α) Η εκδίκαση αυτόφωρων πλημμελημάτων, εφόσον αφορά κατηγορούμενο που κρατείται δυνάμει των διατάξεων περί αυτόφωρης διαδικασίας.

β) Η κλήρωση των ενόρκων και η έναρξη της συνόδου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, εφόσον κατά τη σύνοδο είναι προσδιορισμένες προς εκδίκαση υποθέσεις που εμπίπτουν στις κατωτέρω περιπτώσεις γ' και ε'.

γ) Η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους, των οποίων συμπληρώνεται κατά περίπτωση, το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

δ) Η εκδίκαση των αιτήσεων αναστολής εκτέλεσης κατά τα άρθρα 471 και 497 ΚΠΔ, ακύρωσης της διαδικασίας κατά τα άρθρα 341 και 435 ΚΠΔ, ακύρωσης της απόφασης κατά τα άρθρα 430 και 431 ΚΠΔ, αναβολής ή διακοπής εκτέλεσης της ποινής κατά τα άρθρα 555 και 557 ΚΠΔ, καθώς και των αιτήσεων που αφορούν στον καθορισμό συνολικής ποινής κατά το άρθρο 551 ΚΠΔ, στην απότιση της χρηματικής ποινής σε δόσεις εντός προθεσμίας κατά τα άρθρα 80 του ισχύοντος ΠΚ και 82 του προϊσχύσαντος ΠΚ (π.δ. 283/1985, Α΄ 106) και στην μετατροπή της χρηματικής ποινής ή του προστίμου σε παροχή κοινωφελούς εργασίας κατά την παρ. 5 του άρθρου 82 του προϊσχύσαντος Π.Κ.

ε) Οι ποινικές δίκες που αφορούν κακουργήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και τις 31.1.2021. Το δικαστήριο αποφασίζει, κατά περίπτωση, για την εκδίκαση ή τη διακοπή αυτών.

στ) Η δημοσίευση αποφάσεων.

3. Για τις ποινικές δίκες που άρχισαν πριν την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και έχουν διακοπεί για δικάσιμο εντός του χρονικού διαστήματος της αναστολής, το δικαστήριο, κατά την ορισθείσα δικάσιμο, αποφασίζει κατά περίπτωση για την εκδίκαση ή την εκ νέου διακοπή αυτών, λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω εξαιρέσεων.

4. Οι διασκέψεις, καθώς και η διεκπεραίωση οποιασδήποτε ενέργειας, που αφορά στη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών και των εισαγγελιών γίνονται, εφόσον είναι εφικτό, εξ αποστάσεως με τη χρήση τεχνολογικών μέσων. Προς διευκόλυνση της ενημέρωσης διαδίκων, μαρτύρων και συνηγόρων, η κατά την περ. ε' της παρ. 2 και την παρ. 3 διακοπή της δίκης και ο ορισμός νέας δικασίμου γνωστοποιούνται από τον γραμματέα της έδρας στον Δικηγορικό Σύλλογο της έδρας του Δικαστηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και, αν το Δικαστήριο διαθέτει ιστοσελίδα, αναρτάται και σε αυτήν.

5. Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται και στο Στρατοδικείο Ξάνθης.

Άρθρο Δεύτερο

Η παρούσα απόφαση ισχύει από την 22α.6.2020 έως την έναρξη των δικαστικών διακοπών, ήτοι έως και τις 15.7.2020.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2020».

ΑΠΕ - ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξάνθη: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω COVID-19"

Ακίνητα: Τα 4 σημεία που αλλάζουν στα συμβόλαια ενοικίασης - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Τέσσερις αλλαγές στον τρόπο δήλωσης των συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων στην Εφορία προβλέπει πρόσφατα εκδοθείσα απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν συνάψει εδώ και πολλά χρόνια συμβάσεις μίσθωσης οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν μετά από συνεχείς ανανεώσεις ή έχουν πάψει πλέον να είναι σε ισχύ οφείλουν να εισέλθουν στο σύστημα TAXISnet για να υποβάλουν δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης, προκειμένου να ενημερώσουν την Εφορία για τα στοιχεία των συμβάσεων αυτών ή για το εάν έχουν λήξει.

Μείωση ενοικίων: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να έχουν επιστροφή φόρου

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα όσα προβλέπονται στην απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.:

1) Όσοι ιδιοκτήτες έχουν συνάψει συμβάσεις μισθώσεων ακινήτων πριν το 2014 και, εφαρμόζοντας τα όσα προέβλεπε τότε η φορολογική νομοθεσία, υπέβαλαν τα - χειρόγραφα συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα από τους ίδιους και τους ενοικιαστές τους - έγγραφα των συμβάσεων αυτών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για επικύρωση, εφόσον από τότε μέχρι σήμερα οι συμβάσεις αυτές εξακολουθούν να ισχύουν όπως είχαν αρχικά συμφωνηθεί, οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης που θα περιλαμβάνουν όλα τα βασικά στοιχεία των παλαιών αυτών συμβάσεων, δηλαδή τα ονόματα και τους ΑΦΜ των αντισυμβαλλόμενων (εκμισθωτή και μισθωτή), το συμφωνηθέν μηνιαίο μίσθωμα, την ημερομηνία έναρξης ισχύος της σύμβασης και την ημερομηνία λήξεως, αν υπάρχει. Αν οι συμβάσεις μισθώσεων είναι αορίστου χρόνου δεν υποχρεούνται να δηλώσουν καμία ημερομηνία λήξεως κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση των δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης.

Δεδομένου ότι όταν υπεγράφησαν πολλές από τις παλαιές αυτές συμβάσεις δεν ίσχυε η υποχρέωση των ιδιοκτητών να έχουν εκδώσει και πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) για τα εκμισθούμενα ακίνητά τους, προκειμένου να διεκπεραιωθεί η ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης για τις παλαιές αυτές συμβάσεις, δεν απαιτείται από τους ιδιοκτήτες να εκδώσουν εκ των υστέρων τέτοια πιστοποιητικά. Συνεπώς, οι ιδιοκτήτες των περιπτώσεων αυτών δεν είναι υποχρεωμένοι να συμπεριλάβουν και αριθμό πρωτοκόλλου πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων των δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης.

2) Για πρώτη φορά, εξάλλου, με το νέο καθεστώς ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης το οποίο προβλέπει η πρόσφατα εκδοθείσα απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. είναι δυνατό να δηλώνονται στο TAXISnet συμβάσεις μισθώσεων ακινήτων αορίστου χρόνου. Η ηλεκτρονική εφαρμογή δεν υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη που υποβάλει τη δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης να αναγράψει ημερομηνία λήξεως της σύμβασης αν αυτή δεν υπάρχει, αλλά του δίνει τη δυνατότητα να καταχωρήσει την σύμβαση ως "αορίστου χρόνου"!

3) Επιπλέον, με το νέο καθεστώς που καθιερώνεται, για όσες συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων έχουν λήξει μέχρι και την 12η Ιουνίου 2020, προβλέπεται υποχρέωση των ιδιοκτητών να υποβάλουν δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης στις οποίες θα αναφέρουν ότι οι συμβάσεις τους έληξαν.

4) Από τις 13 Ιουνίου και μετά, σε κάθε περίπτωση έναρξης ή λύσης μιας σύμβασης για τη μίσθωση ακινήτου, ο ιδιοκτήτης (εκμισθωτής) υποχρεούται να δηλώσει το γεγονός αυτό, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά στο σύστημα ΤΑΧΙSnet δήλωση έναρξης ή λήξης μισθωτηρίου μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Αν δεν δηλωθεί η λήξη της μίσθωσης, τότε η συμφωνία μίσθωσης (το μισθωτήριο) θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

money-money
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακίνητα: Τα 4 σημεία που αλλάζουν στα συμβόλαια ενοικίασης - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων"

Στο «μικροσκόπιο» του ΕΟΔΥ η Ξάνθη: Περισσότερα από 1000 τεστ για κορωνοϊό

Μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης τέθηκε άμεσα σε ισχύ το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΕΟΔΥ.

Όπως τονίζεται Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό επιχειρούν καθημερινά με εντατικούς ελέγχους, ήδη έχουν ξεπεράσει τα χίλια (1.000) τεστς στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Σημειώνεται ότι σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι να αποτυπωθεί η κατάσταση σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της περιοχής, ώστε σε συνδυασμό με την εντατική ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να περιοριστεί η συρροή κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Η παρουσία του ΕΟΔΥ στην περιοχή θα είναι συνεχής και οι έλεγχοι θα παραταθούν για όσο διάστημα απαιτηθεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «μικροσκόπιο» του ΕΟΔΥ η Ξάνθη: Περισσότερα από 1000 τεστ για κορωνοϊό"

Νίκος Μάνεσης για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: Με σκουπίδια δεν πρέπει να ασχολούμαστε

Μετά τις έντονες αντιδράσεις από τον δημοσιογραφικό κόσμο για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κατηγορεί συλλήβδην τους δημοσιογράφους ότι χρηματίζονται, ο Νίκος Μάνεσης από την ενημερωτική εκπομπή του, το πρωί του Σαββάτου, στον Alpha, διεμήνυσε ότι από άποψη δεν προβάλλει το βίντεο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Με σκουπίδια δεν πρέπει να ασχολούμαστε», διεμήνυσε συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος.

Το βίντεο ανήρτησε η Κουμουνδούρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες μετά τις νέες ενδοκομματικές τριβές που προκάλεσε η «υπόθεση Παπαδημούπολη» που αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ». Σύμφωνα με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου και το κεντρικό του μήνυμα είναι ότι οι ειδήσεις... αγοράζονται!

Αμήχανη απάντηση Σκουρλέτη για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είχαμε πρόθεση να προσβάλλουμε το δημοσιογραφικό κόσμο

Aπαντητική επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ απέστειλε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο κατηγορεί συλλήβδην τους δημοσιογράφους ότι χρηματίζονται:

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, η ΕΣΗΕΑ είχε απευθύνει επιστολή στον κ. Σκουρλέτη, στην οποία στηλιτεύει «τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής».

Απαντώντας σήμερα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλλουμε το δημοσιογραφικό κόσμο» και «το κύριο πολιτικό θέμα ήταν και είναι η διάθεση δημόσιου χρήματος σε ΜΜΕ με αδιαφανείς όρους».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Μάνεσης για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: Με σκουπίδια δεν πρέπει να ασχολούμαστε"

ΚΙΝΑΛ για το παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Να τοποθετηθεί ο Αλ. Τσίπρας για τις αποκαλύψεις

Να τοποθετηθεί σε σχέση με όσα αναφέρονται στο σημερινό δημοσίευμα των Παραπολιτικών καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρηστίδης δήλωσε: «Οι σημερινές αποκαλύψεις αναδεικνύουν περίτρανα τις παρακρατικές, βαθιά καθεστωτικές και επικίνδυνες για τους θεσμούς πρακτικές και λογικές, που αναπτύσσονταν μέσα στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές που οδήγησαν στη δημιουργία του άθλιου παραδικαστικού κυκλώματος, με τον ακροδεξιό συγκυβερνήτη και την καραμανλική δεξιά.

Ο κ. Τσίπρας που ομολογεί ότι γνώριζε την υπόθεση, οφείλει να τοποθετηθεί με σαφήνεια γιατί και μετά από όλα αυτά συνέχισε να συγκυβερνά με τον κ. Καμένο. Η Δικαιοσύνη οφείλει να προχωρήσει στην πλήρη απόδοση των ευθυνών».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ για το παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Να τοποθετηθεί ο Αλ. Τσίπρας για τις αποκαλύψεις"

Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα

Στην πρόθεση της Τουρκίας να κάνει διάλογο με την Ελλάδα επανήλθε για δεύτερη φορα σε 24 ώρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσογλου.

Λίγες ώρες μετά τα όσα είπε στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο, ο Τσαβούσογλου επανήλθε στο ίδιο πνεύμα μιλώντας σε φόρουμ για τον τουρισμό το Σάββατο.

Αφού αρχικά σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κάποια συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία» ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε πως «ό,τι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε με λόγια, τώρα το λέμε με τις πράξεις μας. Με τα πλοία μας και τις συμφωνίες μας. Το κάναμε ναι, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να ενεργούμε μονόπλευρα; Όχι. Εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

Μιλώντας για τη Λιβύη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε για τον στρατάρχη Χαφτάρ ότι «δεν άκουσε καμία έκκληση που του έγινε. Ήταν καταδικασμένος να ηττηθεί. Είχε την ευκαιρία για μια πολιτική λύση αλλά την έχασε και αυτή».

Την Παρασκευή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε πει για την Ελλάδα ότι «θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους, ειδικά με την Ελλάδα, σε αυτά τα ζητήματα, και είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Είδαμε ότι η Ιταλία θέλει να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο σε αυτά τα ζητήματα. Το καλωσορίζουμε αυτό. Επειδή η Ιταλία είναι ανέκαθεν μία ισορροπημένη, δίκαιη και αντικειμενική χώρα, που διαμεσολαβεί».

«Συνεπώς, μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν. Η συνεργασία είναι καλύτερη σε σχέση με τον αποκλεισμό ή την αδιαφορία επί των δικαιωμάτων των άλλων. Μπορεί να είναι μία κουλτούρα διαμοιρασμού. Φυσικά, ελπίζουμε η Ελλάδα να μας προσεγγίσει με την ίδια κατανόηση. Θα συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις γι’ αυτά τα ζητήματα, την προσεχή περίοδο» προσέθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

H διπλωματική υπερδραστηριότητα της Άγκυρας στοχεύει, πάντως, στην εδραίωση των επεκτατικών επιδιώξεών της τόσο στη Λιβύη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Στο λεξιλόγιο της ο όρος «συνεργασία» μεταφράζεται στο μοίρασμα ενεργειακού πλούτου που σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας ανήκει σε άλλες χώρες. Το ερώτημα είναι αν κάτι τέτοιο θα συμβεί και μάλιστα με την ανοχή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η Γαλλία πάντως μοιάζει να ορθώνει ανάστημα. «Σουλτάνο της Λιβύης», αποκαλεί τον Τούρκο πρόεδρο η γαλλική Le Figaro. «Τακτικιστή που δηλητηριάζει το ΝΑΤΟ», η γαλλική Le Monde.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα"

Στο Καστελόριζο ο Κικίλιας: Ενισχύεται άμεσα το ιατρικό δυναμικό του νησιού

Την άμεση ενίσχυση του Ιατρείου στο Καστελόριζο ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την επίσκεψή του το Σάββατο (20.06.2020).

Η επίσκεψη Κικίλια στο Καστελόριζο εντάσσεται στο πλαίσιο της ετοιμότητας του Συστήματος Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα. Ο υπουργός συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, με τη συμμετοχή και του δημάρχου Γιώργου Σαμσάκου και των αντιδημάρχων Στράτου Αμύγδαλου και Δημήτρη Αχλαδιώτη.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

-Να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να προσληφθεί άμεσα, ως επικουρικό προσωπικό, ειδικευμένη γυναικολόγος – μαιευτήρας, συνυπηρετώντας με τον ένστολο σύζυγό της.

-Η κενή θέση ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου που υπάρχει στο Καστελόριζο καλύπτεται μέσα στις προσεχείς ημέρες από οπλίτη – ιατρό, έπειτα από συνεννόηση με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

-Η συγκρότηση ομάδων από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, με σκοπό την πραγματοποίηση επισκέψεων παροχής ιατρικής φροντίδας στους κατοίκους του ακριτικού Καστελόριζου.

-Η επέκταση της χρήσης τηλεϊατρικής από το Γ.Ν. Ρόδου, πέρα από τα προγραμματισμένα ραντεβού και σε έκτακτα περιστατικά για συγκεκριμένες ειδικότητες.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή εκπαίδευση του προσωπικού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, στη χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας και στη διαχείριση ύποπτων περιστατικών κορονοϊού.

Επιπλέον, τόνισε ότι το Καστελόριζο – λόγω και της γεωγραφικής του θέσης – αποτελεί άμεση προτεραιότητα στην περίπτωση που απαιτηθεί αεροδιακομιδή, για οποιοδήποτε περιστατικό χρειαστεί αντιμετώπιση από ανώτερο υγειονομικό σχηματισμό.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Καστελόριζο ο Κικίλιας: Ενισχύεται άμεσα το ιατρικό δυναμικό του νησιού"

Μίνος Μωυσής για το βίντεο-ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί – Κλασικό στερεότυπο αντισημιτισμού

Να αποσύρει το σποτ για τα ΜΜΕ και να ζητήσει συγγνώμη καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας Αθηνών και επιχειρηματίας, Μίνος Μωυσής, καθώς όπως τονίζει σε ανάρτησή στο Facebook, αναπαράγει «στερεοτυπικό αντισημιτικό περιεχόμενο».
«Ο (Εβραίος) Μωυσής που για το χρήμα τα πάντα είναι έτοιμος να κάνει, να χειραγωγήσει, να επηρεάσει, να κατευθύνει τον αφελή λαό εκεί που τα αφεντικά υποδεικνύουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μωυσής.

Ο πρώην πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας Αθηνών, επισημαίνει ότι ανεξάρτητα από την πολιτική του στόχευση, το σποτ παραπέμπει σε κλασικό στερεότυπο αντισημιτισμού και προσθέτει ότι ο Μωυσής, που για τις ανάγκες του σποτ ενδύεται τον δημοσιογράφο ή τα ΜΜΕ, «είναι φιλάργυρος, εξαγοράσιμος και διαθέσιμος να μεταφέρει στο λαό του οτιδήποτε, αρκεί να πέφτει το παραδάκι από το αφεντικό του».
Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Μωυσής αναφέρει τα εξής:
Η τέταρτη από τις δέκα εντολές που υπαγόρευσε ο Θεός στον Μωυσή, ζητάει τον σεβασμό της αργίας του Σαββάτου και την αποχή από οποιαδήποτε απασχόληση. «…τη δε ημέρα τη εβδόμη σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου…». Παραβαίνω την εντολή αισθανόμενος την εσωτερική ανάγκη να πω δυο λόγια για το τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Πόσο κοστίζει ο Μωυσής ;» και κατάληξη «…μην καταπίνεις τον Μωυσή αμάσητο».

Για να ξεκαθαρίσω από την αρχή την άποψη μου. Ανεξάρτητα από την πολιτική του στόχευση, το σποτ παραπέμπει σε κλασικό στερεότυπο αντισημιτισμού. Ο Μωυσής, που για τις ανάγκες του σποτ ενδύεται τον δημοσιογράφο ή τα ΜΜΕ, είναι φιλάργυρος, εξαγοράσιμος και διαθέσιμος να μεταφέρει στο λαό του ο,τιδήποτε, αρκεί να πέφτει το παραδάκι από το αφεντικό του. Όλα τα αγοράζει το χρήμα όταν πέφτει, και πάντα υπάρχει ένας Μωυσής για να αλλοτριωθεί από αυτό. Άμεσα λοιπόν, ούτε καν τα προσχήματα δεν τηρήθηκαν, γίνεται η σύνδεση : Ο (Εβραίος) Μωυσής που για το χρήμα τα πάντα είναι έτοιμος να κάνει, να χειραγωγήσει, να επηρεάσει, να κατευθύνει τον αφελή λαό εκεί που τα αφεντικά υποδεικνύουν.
Το σποτ παρασύρεται στη μοντέρνα στρατηγική των αντισημιτών η οποία υπαγορεύει συνήθως απομάκρυνση από τα απ´ευθείας χτυπήματα που δεν είναι comme il faut. Προτιμάει την υιοθέτηση και προαγωγή στερεοτύπων που αφήνουν πονηρά υπονοούμενα και καταναλώνονται πιο εύκολα από το λαϊκό θυμικό. Παράλληλα προστατεύουν και τους δημιουργούς τους που, αν υπάρχουν αντιδράσεις, επικαλούνται την υπερβολή και την υπέρ-ευαισθησία των αντιδρούντων, συνήθως προβάλλοντας και το δικό τους άμεμπτο και άσπιλο παρελθόν για ζητήματα ρατσισμού και αντισημιτισμού. Πάρα πολλά τα παραδείγματα.

Όπως έχω πει αρκετές φορές, η κατοχυρωμένη συνταγματικά ελευθερία της γνώμης και έκφρασης δεν μπορεί να λειτουργεί ως κάλυμμα της αυθαιρεσίας και της προσβολής της αξιοπρέπειας όσων κρίνουν ότι θίγονται. Και δεν μπορεί να αφήνει στο απυρόβλητο ούτε ηλίθιους δήθεν δημιουργούς, όπως αυτοί του σποτ, ούτε πολύ περισσότερο εκείνους που κινούνται από πρόθεση να κρατούν ζωντανά επικίνδυνα φαινόμενα που προκαλούν οποιασδήποτε μορφής διαχωρισμούς στην κοινωνία. Ακόμα και στην περίπτωση που άλλος ήταν ο σκοπός τους.
Το σποτ, από την υπέρ-προβολή του έκανε ήδη ζημιά στην κατεύθυνση αυτή της αναπαραγωγής των στερεοτύπων. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντανακλαστικά πρέπει να το αποσύρει και να ζητήσει και συγνώμη για το στερεοτυπικό αντισημιτικό περιεχόμενο του. Φαντάζομαι βέβαια ότι από Δευτέρα θα υπάρξουν και οι ανάλογες αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ και θα περίμενα μέσα σ´αυτές να δω και αυτή τη διάσταση. Όπως θα περίμενα και από την Εκκλησία να αντιδράσει μια και η λοιδωρία του Μωυσή, ως φιλάργυρου εντολοδόχου, θίγει και τον Χριστιανισμό. Όπως αναμένω να υπάρξει καταδίκη και από σειρά Οργανώσεων, Φορέων και προσωπικοτήτων που τάσσονται υπέρ του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας.

Ένας μεγαλοφυής δημιουργός του 16ου αιώνα, ο Σαίξπηρ, πατώντας πάνω σε εύφορο έδαφος της εποχής, κατασκεύασε το στερεότυπο του φιλάργυρου και αιμοδιψούς Εβραίου με τον Σάιλοκ στον Έμπορο της Βενετίας. Η παγκόσμια βιβλιογραφία έχει χιλιάδες λήμματα για το πόσο κόστισε αυτό το στερεότυπο στη διαχρονική εξέλιξη του αντισημιτισμού. Ας μην επιτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ να «κοστίσει ο Μωυσής».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μίνος Μωυσής για το βίντεο-ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί – Κλασικό στερεότυπο αντισημιτισμού"

Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα – Στους 190 οι νεκροί

Σε 19 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3256 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, 8 από τα κρούσματα είναι από την Ξάνθη, 1 στην Αθήνα, 1 στην Πέλλα ενώ 9 είναι εισαγόμενα από πτήσεις και από τον Προμαχώνα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 190 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. 


krousmata-thanatoi

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας νέος θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, Πρόκειται για μια γυναίκα 71 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες).

Από το σύνολο των 3256 κρουσμάτων, 716 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1822 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

xartis

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ ημέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). 

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 278895 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5287 (1.9%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα – Στους 190 οι νεκροί"

Αποκάλυψη σοκ: «Εξαφανίστηκαν» 502 δικογραφίες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας!

Σαν να άνοιξε η γη και τις κατάπιε… Οι διάδικοι αναμένουνε την δικαίωση τους και οι 502 δικογραφίες εξαφανίστηκαν από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας ως δια μαγείας. Ούτε καρφίτσες να ήτανε δεν θα είχαν χαθεί με τέτοια ευκολία.

Η είδηση προκαλεί εύλογες απορίες, για το πως χάθηκαν από την εισαγγελία της Κέρκυρας τόσες πολλές δικογραφίες ενώ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, κάνει λόγο για «πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός, που προκάλεσε σοκ και έκπληξη».

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση της εξαφάνισης των δικογραφιών έφτασε μέχρι τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος διέταξε άμεσα την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκαν οι δικογραφίες, και αν συντρέχουν λόγοι αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων. Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία διενεργεί ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας του νησιού, καλούνται να καταθέσουν υπάλληλοι της εισαγγελίας Πρωτοδικών, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ερευνώνται καταγγελίες για αμέλεια συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού.

Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά στο “dikastiko», ότι στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα ενδελεχώς, αναζητούνται ευθύνες και αν υπάρχουν σκοπιμότητες στην εξαφάνιση των δικογραφιών».

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η έρευνα «έχει τη μορφή του κατ’ επείγοντος λόγω της σπουδαιότητας της, και επειδή οι προθεσμίες στις ποινικές υποθέσεις …τρέχουν προς αποφυγή κινδύνου παραγραφής, που σε κάποιες των περιπτώσεων μοιάζει να είναι αναπόφευκτο». Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα «Ενημέρωση» Κέρκυρας, ο εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας που χειρίζεται την έρευνα, έχει δώσει εντολή να ανασυσταθούν οι φάκελοι των 502 υποθέσεων αντλώντας στοιχεία από όλες τις πιθανές πηγές. Η ίδια εφημερίδα στο δημοσίευμα της σημείωνε με νόημα ότι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν από καιρό το θέμα».

Κλονίζεται το αίσθημα ασφάλειας

Η διαπίστωση της εξαφάνισης των δικογραφιών, φέρεται να έγινε αντιληπτή, πριν από περίπου δύο μήνες, περίοδο κατά την οποία η χώρα βρισκόταν σε lockdown, λόγω της πανδημίας και προς αποτροπή διασποράς του κορονοϊού είχε ανασταλεί προσωρινά και η λειτουργία των δικαστηρίων.

Αιχμηρή ανακοίνωση για την υπόθεση της εξαφάνισης των 502 δικογραφιών, εξέδωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Καλούδης, «Η εξαφάνιση 502 ποινικών δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας είναι ένα πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός, που προκάλεσε σοκ και έκπληξη», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΔΣΚ.

Για γεγονός, το οποίο έχει προκαλέσει σοκ και έκπληξη, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς είναι πρωτόγνωρο για τα δικαστικά πράγματα της χώρας, κάνει λόγο ο Γιώργος Καλούδης.

Ο πρόεδρος του ΔΣΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 16 Ιουνίου αναφέρεται στο αίσθημα ασφάλειας, τόσο των πολιτών, όσο και των δικηγόρων, το οποίο έχει κλονισθεί από την πρωτόφαντη αυτή υπόθεση εξαφάνισης 502 -σύμφωνα με τα στοιχεία του Δ.Σ.Κ.- φακέλων από το Δικαστικό Μέγαρο του νησιού.
Επί λέξει η ανακοίνωση του Γιώργου Καλούδη για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρει τα εξής:

«Η εξαφάνιση 502 ποινικών δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας είναι ένα πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός που προκάλεσε σοκ και έκπληξη. Δεν είναι ούτε 5 δικογραφίες ούτε 10 δικογραφίες, είναι 502 ή όσες είναι τελικά.

Συμπεριλαμβάνονται υποθέσεις από το 2010 και αρκετές ή πολλές είναι παραγεγραμμένες ήδη λόγω της 5ετούς παραγραφής.
Πολίτες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και ανέμεναν τη δίκη τους αλλά και πολίτες που αδίκως κατηγορήθηκαν και ανέμεναν να αποδείξουν το δίκιο τους και το άδικο της κατηγορίας απογοητεύτηκαν διότι δεν έτυχαν δίκης.

Μακράν απέχει η δίκαιη δίκη. Κλονίσθηκε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και των δικηγόρων.

Η υπόθεση αυτή που έθιξε πολίτες αλλά και τον ίδιο τον θεσμό της δικαιοσύνης πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, μία μία, με σχολαστικότητα και τα πορίσματά της να δοθούν στη δημοσιότητα, καθόσον η Δικαιοσύνη απονέμεται στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Οι πολίτες της Κέρκυρας και από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ας προσφύγουν άμεσα ο κάθε ένας στον εντολοδόχο Δικηγόρο του, για να ενημερωθούν για την ανασύσταση φακέλλου που δικαιούνται.

Επί Προεδρίας μου υπάρχει διαφάνεια, πνέει αέρας ελευθερίας και αγωνίζομαι σκληρά για τις αρχές της ισότητας όλων απέναντι στο Σύνταγμα και τους νόμους αλλά και για την αξιοπρέπεια και για το ψωμάκι (εάν όχι ψίχουλα πλέον) των Δικηγόρων, του 1ου Επιστημονικού Κλάδου κάθε Δυτικής Δημοκρατικής πολιτείας».

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη σοκ: «Εξαφανίστηκαν» 502 δικογραφίες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας!"

Λακόπουλος: Μόνο ένας ηλίθιος θα κατασκεύαζε το χονδροειδές σποτ για τον «Μωυσή»

Διαβάστε το άρθρο του Γιώργου Λακόπουλουπου δημοσιεύτηκε στο anoixtoparathyro.gr για το σποτ του  ΣΥΡΙΖΑ το οποίο κατηγορεί συλλήβδην τους δημοσιογράφους ότι χρηματίζονται:

«Μόνο ένας ηλίθιος θα κατασκεύαζε το χονδροειδές σποτ για τον «Μωυσή» και τα λεφτά της «λίστας Πέτσα». Και μόνο ένας ανεύθυνος αξιωματούχος θα έδινε την έγκρισή του για να το υπογράψει το κόμμα του.

Αυτός ο ανεύθυνος έχει ονοματεπώνυμο: Πάνος Σκουρλέτης.

Εκ των πραγμάτων αυτός φέρει την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, ως γραμματέας. Εκτός αν δικαιολογηθεί και γι’ αυτό: «Εσείς με… βάλατε». Ή «Γιατί εγώ; Ο Τσίπρας είναι πρόεδρος».

Σε κάθε περίπτωση όλοι σ’ αυτόν απευθύνονται. Ευλόγως. Πρωτίστως η ΕΣΗΕΑ που του έστειλε επιστολή να μαζέψει αυτή την αηδία.

Η επιστολή του επαγγελματικού οργάνου των δημοσιογράφων «στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής».

Το είχαν κάνει ήδη δημοσιογράφοι κάθε άλλο παρά εχθρικοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοιος κόλαφος για άλλον αξιωματούχο κόμματος σ’ αυτό το επίπεδο δεν έχει προϋπάρξει. Οι σοβαροί άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται ότι μόνο την κυβέρνηση εξυπηρετεί.

Αλλά στην επιστολή της Ένωσης αναφέρεται και κάτι άλλο:

«Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε»

Ώπα! Μαθαίνουμε τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει επιστολή για να μετάσχει σε μια κρίσιμη διαβούλευση για την ενημέρωση και δεν ανταποκρίθηκε.

Η επιστολή, όπως λέει η ΕΣΗΕΑ, πήγε στα χέρια του Σκουρλέτη. Καρατσεκαρισμένο. 

Το ερώτημα είναι αν… παράπεσε, ή αν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του ενημερώθηκαν. Και αν η απόφαση να μην ανταποκριθούν ήταν προσωπική του γραμματέα ή συλλογική -αφού του αρέσει η συλλογικότητα.

Σε κάθε περίπτωση μετά το αίσχος του σποτ που διέσυρε την αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να πλήξει την κυβέρνηση, υπάρχει και το πιο σοβαρό θέμα της απουσίας από τον διάλογο με τον πιο αρμόδιο φορέα στο δημοσιογραφικό χώρο. Αυτό και αν εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε γι αυτά θα αναλάβει την ευθύνη;

Ειδικά στην υπόθεση της «λίστας Πέτσα» ο Σκουρλέτης έχει και μια ακόμη επιβάρυνση. Όχι μόνο δεν υπέγραψε, αλλά και είχε αξιώσει να αποσυρθεί η ερώτηση του συνόλου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για «τον προκλητικό αποκλεισμό «του Documento από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Η -προκλητική και παράνομη για όλη την ΚΟ- εξαίρεση των μέσων του Κ. Βαξεβάνη κάθε άλλο παρά ενοχλούσε το γραμματέα. Από αυτή την ερώτηση όμως ξεκίνησε το ποτάμι που πνίγει σήμερα την κυβέρνηση.

Ο Σκουρλέτης όχι μόνο δεν ενισχύει αυτό το ποτάμι, αλλά φέρει την ευθύνη για προτροπή, ή ανοχή, σε πρωτοβουλίες σαν το γελοίο σποτ που εκθέτει το κόμμα του. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδο Πρωθυπουργού.

Ο απερχόμενος γραμματέας – που θα έπρεπε να είχε απέλθει την επόμενη του στραπάτσου στις αυτοδιοικητικές εκλογές- δίνει λαβές να κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια υπόθεση που πάει να πνίξει την κυβέρνηση.

Κάποιος να τον προσέχει.»


anoixtoparathyro
Διαβάστε Περισσότερα » "Λακόπουλος: Μόνο ένας ηλίθιος θα κατασκεύαζε το χονδροειδές σποτ για τον «Μωυσή»"

Λιβύη: H κυβέρνηση Σάρατζ μπλοκάρει τη συνάντηση του Αραβικού Συνδέσμου για την κατάσταση στη χώρα

Την πρόθεσή της να μπλοκάρει τη συνάντηση του Αραβικού Συνδέσμου για το ζήτημα της Λιβύης ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Η συνάντηση σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, μετά από αίτημα της Αιγύπτου. Ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμαντ Ταχέρ Σιάλα δήλωσε στο εκτελεστικό συμβούλιο του Συνδέσμου την Παρασκευή πως η προγραμματισμένη συνάντηση θα «βαθύνει το ρήγμα» μεταξύ των αραβικών κυβερνήσεων πάνω στο ζήτημα της Λιβύης.

Ο Σιάλα παραπονέθηκε πως δεν υπάρχει συνεννόηση με την κυβέρνηση της Τρίπολης για την σύγκληση της συνάντησης, ενώ διαφώνησε και με την μορφή της τηλεδιάσκεψης (λόγω των προστατευτικών μέτρων για τον κορονοϊό), υποστηρίζοντας πως τα σημαντικά ζητήματα που θα αναλυθούν δεν μπορεί να συζητηθούν από απόσταση.

The GNA has been in the ascendancy since its Turkish-backed forces defeated a year-long offensive by the LNA, led by Gen. Khalifa Haftar, against the capital earlier this month and drove them out of western Libya.

Υπενθυμίζεται πως τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο και η Τουρκία έχουν απορρίψει την κατάπαυση πυρός που προτείνει η ειρηνευτική πρωτοβουλία της Αιγύπτου, την οποία έχουν καλωσορίσει το LNA, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: H κυβέρνηση Σάρατζ μπλοκάρει τη συνάντηση του Αραβικού Συνδέσμου για την κατάσταση στη χώρα"

Συναγερμός στη Γερμανία μετά τον εντοπισμό πάνω από 1.000 κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων

Έντονη ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ο εντοπισμός χιλιάδων νέων κρουσμάτων της νόσου Covid- 19 στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία.

Χιλιάδες πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπίλεφελντ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας με τις αρχές να καταγράφουν πάνω από 1.029 κρούσματα σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ , οι τοπικές αρχές ζήτησαν από όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τα άτομα που μολύνθηκαν να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Οι τοπικές αρχές της πόλης Ρέντα- Βίντενμπρουκ έχουν ήδη βάλει «λουκέτο» στην εταιρεία Tönnies και η παραγωγή έχει σταματήσει . Επιπλέον, έκλεισαν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακούς σταθμούς για δύο εβδομάδες, όπως γράφει το περιοδικό Focus.

«Η εμπιστοσύνη που έχουμε για το εργοστάσιο ''Tönnies' 'πλέον είναι μηδενική. Πρέπει να το πω τόσο ξεκάθαρα», δήλωσε σήμερα ο Τόμας Κούλμπους, επικεφαλής της ομάδας κρίσης.

Την ίδια ώρα, σε καραντίνα έχουν τεθεί εκατοντάδες νοικοκυριά αλλά και ολόκληρες πολυκατοικίες στην πολυεθνική συνοικία του Βερολίνου Νόικελν με τις αρχές να καταγράφουν ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

Oι ειδικοί εντόπισαν έξι συγκροτήματα κατοικιών στα οποία υπήρχαν 57 άτομα θετικά στον ιό. Μετά από την ιχνηλάτηση των επαφών , αποφασίστηκε ότι 369 νοικοκυριά τίθενται σε αποκλεισμό. Σε ορισμένα κατοικούν μέχρι και δέκα άτομα.

«Συνειδητοποιήσαμε γρήγορα ότι εμπλέκονται ολόκληρα συγκροτήματα διαμερισμάτων και πως έπρεπε να τα βάλουμε σε καραντίνα. Οι συνθήκες διαβίωσης εκεί δεν είναι καλές , με οκτώ άτομα σε ένα δυάρι διαμέρισμα να μείνουν σε απόσταση μεταξύ τους ή να μείνουν σε απομόνωση για δύο εβδομάδες», δήλωσε ο δήμαρχος του Νόικελν, Μάρτιν Χίκελ.

«Ολόκληρη η Ευρώπη είναι σε μια εξαιρετικά προνομιακή θέση, αλλά δεν έχουμε περιθώριο να θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα και να εφησυχάζουμε, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για δεύτερο κύμα. Ο κορωνοϊός δεν εξαλείφθηκε. Η μετάδοση συνεχίζεται, η εξάπλωση συνεχίζεται», τόνισε από την πλευρά του ο επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Αντουάν Φλαχόλ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στη Γερμανία μετά τον εντοπισμό πάνω από 1.000 κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων"

Χιμάρα: Θέατρο του παραλόγου από την κυβέρνηση για την εγγραφή των περιουσιών

Χωρίς καμία ειδοποίηση και ενημέρωση ο διευθυντής του κτηματολογίου της Αλβανίας, Άρταν Λαμε, έκανε μία περιοδεία για να ενημερώσει τους κατοίκους του Δήμου Χιμάρας για την διαδικασία πρώτης εγγραφής των οικοπέδων και των σπιτιών στο υποθηκοφυλακείο. Ο άνθρωπος με τις υπερεξουσίες κατά την ενημέρωση στο χωριό Δρυμάδες, που ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του, πλαισιωνόταν απ' τον δήμαρχο Χιμάρας και από τους δύο δημογέροντες. Το ακροατήριο, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, το είχε φροντίσει ο δήμαρχος με τους υποτακτικούς του. Παρόλα αυτά όλοι όσοι έλαβαν το λόγο εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους με με την μέχρι σήμερα κατάσταση αλλά και την δυσπιστία στο κατά πόσο η διαδικασία αυτή θα δώσει λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα τους. 
Οι κάτοικοι των Δρυμάδων από τη φύση τους είναι ήρεμοι και ήπιοι άνθρωποι. Ορισμένοι από αυτούς αναγνωρίζουν και τα προσωπικά λάθη που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια γύρω από το περιουσιακό και θέλοντας να καλύψουν και τις δικές τους ευθύνες συνέβαλαν στο να γίνει μία ήρεμη συζήτηση. Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν το ίδιο ομαλά και στην Χιμάρα.
Η συμμετοχή στην Χιμάρα ήταν πάρα πολύ μικρή. Όλοι οι κάτοικοι που έλαβαν το λόγο ήταν αρνητικοί και επιθετικοί απέναντι στον άνθρωπο που κατέχει όλες τις εξουσίες σε ό,τι αφορά το περιουσιακό. Κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν βρήκε θετική πτυχή στα όσα γίνονται. Όλοι οι κάτοικοι, μηδενός εξαιρουμένου, εξέφρασαν την δυσπιστία τους ως προς τις προθέσεις του Λάμε και τις διαδικασίες που ακολουθούνται ως τώρα. Ακούστηκαν φωνές και χαρακτηρισμοί όπως κλέφτες, απατεώνες, υπηρέτες συμφερόντων. Ο Λάμε και ο δήμαρχος όμως ατάραχοι "υπέθεσαν οτι έβρεχε" και συνέχισαν την παράσταση.
Στο Λούκοβο, και εκεί χωρίς να έχουν ενημερώσει τους κατοίκους, η εκδήλωση έγινε στα γραφεία της Κοινότητας όπου μαζεύτηκαν απρόσκλητοι κάτοικοι από τα χωριά Νίβιτσα, Αγ Βασίλειο, Λούκοβο και Πικέρνι για να διαμαρτυρηθούν.
Με δεδομένο την πρόσφατη άδεια που δόθηκε στην Κακομέα και την υπουργική απόφαση που αφαιρεί από τους κατοίκους του Αγίου Βασιλείου ολόκληρες εκτάσεις που είχαν κατακτήσει με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι κάτοικοι έβγαλαν έξω το Λάμε βρίζοντάς τον. Μετά από την παρέμβαση του δημάρχου ξεκίνησε η συζήτηση - ενημέρωση
Τι είπε ο Λάμε τους κατοίκους;
– είναι η τελευταία ευκαιρία.
– ο νόμος είναι ο καλύτερος που μπορούσε να γίνει. – η διαδικασία θα είναι διαφανής και γρήγορη.– δεν ήρθα να μοιράσω γη αλλά να καταγράψω αυτή που έχετε. – Φέρτε ότι χαρτιά έχετε. 
- Καταγγείλετε την διαφθορά. 
– την Δευτέρα ξεκινάει η διαδικασία.
Όλα τα παραπάνω είναι ξεδιάντροπα ψέματα. Στη ζωή ποτέ δεν υπάρχει τελευταία ευκαιρία. Ο νόμος δεν μπορεί να είναι ο καλύτερος γιατί δεν ενσωματώνει καμία από τις παρατηρήσεις που έκαναν οι εκπρόσωποι της κοινότητας μας, ελάχιστες παρατηρήσεις από την επιτροπή της Βενετίας και ακόμα πιο ελάχιστες από τον εμπειρογνώμονα του υπουργείου εξωτερικών. Πως μπορεί να είναι εύκολη και διαφανείς μία διαδικασία στην οποία δεν δίνεται αριθμός πρωτοκόλλου στους φακέλους των κατοίκων που υποβάλουν αίτημα; Ο μόνος λόγος που ο κ. Λάμε προτρέπει τους πολίτες να προσκομίσουν τα χαρτιά που διαθέτουν είναι για να τους εμπαίξει. 
Σε κανέναν από τους δύο νόμους ( 111/2018 και 20/2020) δεν προβλέπεται αυτή η διαδικασία. Ειναι γνωστό ότι ακόμα δεν έχουνε ψηφιστεί η εφαρμοστικοί νόμοι. 
Επίσης είναι παράδοξο να ζητάει από τους πολίτες να καταγγείλουν την διαφθορά την στιγμή που η Χιμάρα είναι γεμάτη από αστυνομικές δυνάμεις, κρυφές και φανερές. Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι εις γνώση όλων, ακομη και των υπηρεσιών του κ. Λάμε και όχι μόνο είναι γνωστά αλλά εμείς πιστεύουμε ότι γίνονται οργανωμένα και με σχέδιο από τους κυβερνώντες. 
Σε αυτό το όργιο διαφθοράς συμμετέχουν πρώην περιφερειάρχης, πρώην δήμαρχος, νυν και πρώην υπάλληλοι του κτηματολογίου του Δήμου Χίμαρας και φυσικά υπάλληλοι του κτηματολογίου Αυλωνας.
Με τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του ο κ. Λάμε έχει εξαγγείλει πέντε φορές μέχρι στιγμής πως απο Δευτέρα ξεκινάει διαδικασία.
Αν παρόλα αυτά κάποιος πιστεύει πως οι προθέσεις του κ. Λάμε είναι να γράψει τα κτήματα και τα σπίτια στους πραγματικούς ιδιοκτήτες, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. 
Εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί να συμμετέχει ο κόσμος σε μία τέτοια διαδικασία από τη στιγμή που ο σκοπός είναι η υφαρπαγή των περιουσιών και όχι απόδοση της. Στο ερώτημα αυτό η απάντηση είναι απλή, ο κόσμος δεν έχει τίποτα να χάσει κάνοντας την διαδικασία. Συμμετέχοντας στις διαδικασίες θα μπορούμε να τους εκθέσουμε στα μάτια της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

himara
Διαβάστε Περισσότερα » "Χιμάρα: Θέατρο του παραλόγου από την κυβέρνηση για την εγγραφή των περιουσιών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news