facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Σαλαμίνα: 17χρονος ακρωτηριάστηκε από βεγγαλικά, «χειροπέδες» στους γονείς του

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Σαλαμίνα, όταν έσκασαν τα βεγγαλικά στα χέρια του ανήλικου.

Ο 17χρονις μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ακρωτηριάστηκαν τρία δάχτυλα του στο δεξί του χέρι.

Οι γονείς του ανήλικου συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 17χρονου για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Σε έρευνα στο σπίτι του ανήλικου βρέθηκαν 84 αβολίδωτα φυσίγγια. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Σαλαμίνα: 17χρονος ακρωτηριάστηκε από βεγγαλικά, «χειροπέδες» στους γονείς του "

Γκουτέρες για ψήφισμα κατάπαυσης πυρός: Θα ήταν ασυγχώρητο να μην εφαρμοστεί

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, επικρότησε την έγκριση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητά «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας και δήλωσε ότι «θα ήταν ασυγχώρητο να μην εφαρμοστεί»

Στον λογαριασμό του X και από την Ιορδανία, όπου βρίσκεται σε περιοδεία σε αραβικές χώρες, ο Γκουτέρες υπενθύμισε ότι αυτό το ψήφισμα «αναμενόταν για πολύ καιρό», γι’ αυτό και ζήτησε την εφαρμογή του.

Η έκκληση για κατάπαυση του πυρός που περιλαμβάνεται στο ψήφισμα δεν εξαρτάται ούτε συνδέεται με άλλες ενέργειες, αλλά το κείμενο ζητά επίσης την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η παλαιστινιακή πολιτοφυλακή Χαμάς.

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι όμηροι

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας -Γκρινφιλντ έδωσε τη δική της ερμηνεία του ψηφίσματος στη σημερινή της ομιλία ενώπιον του Συμβουλίου, και είπε ότι η κατάπαυση του πυρός μπορεί «να ξεκινήσει αμέσως με την απελευθέρωση του πρώτου ομήρου και επομένως η Χαμάς πρέπει να πιεστεί για να το κάνει».

Από την πλευρά της, η οργάνωση Human Rights Watch δήλωσε ότι το ψήφισμα του Συμβουλίου υποχρεώνει το Ισραήλ να «ανταποκριθεί αμέσως διευκολύνοντας την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και τερματίζοντας τον λιμό στη Γάζα, παύοντας παράλληλα τις παράνομες επιθέσεις».  Υπογράμμισε ωστόσο πως και η Χαμάς οφείλει να απελευθερώσει όλους τους ομήρους.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκουτέρες για ψήφισμα κατάπαυσης πυρός: Θα ήταν ασυγχώρητο να μην εφαρμοστεί"

Καιρός αύριο: Λασποβροχές ακόμα και στην Αττική – Η θερμοκρασία έως τους 24 βαθμούς

Ο καιρός αύριο Τρίτη 26 Μαρτίου θα είναι βροχερός σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Οι νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φέρουν σκόνη από την Αφρική.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από τη νύχτα οι βροχές θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί έως 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 5 με 6 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους τους 24 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και τις βραδινές ώρες πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 στρεφόμενοι τις προμεσημβρινές ώρες σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις απογευτινές ώρες.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5, στα θαλάσσια παραθαλάσσια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες, κυρίως στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Στην Κρήτη αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στις Κυκλάδες αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοανατολικούς 4 με 5, ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, ενισχυόμενοι τη νύχτα σε 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια έως 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5, στις Σποράδες τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λασποβροχές ακόμα και στην Αττική – Η θερμοκρασία έως τους 24 βαθμούς"

Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για μεταφορά ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού

Μία νέα υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός φυλακών, γίνεται γνωστή, αυτήν την φορά στις φυλακές Κορυδαλλού με εγκέφαλο σωφρονιστικό υπάλληλο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ειδικότερα, συνελήφθη σήμερα το πρωί ο δράστης που έδινε στους κρατούμενους τα ναρκωτικά. Την ίδια στιγμή συνελήφθη και το άτομο που τον προμήθευε.

Όπως επισημαίνεται από την αστυνομία, έπιασαν τον εμπλεκόμενο σωφρονιστικό υπάλληλο να προμηθεύεται από τον ιδιώτη ναρκωτικές ουσίες και δισκία, τα οποία στη συνέχεια προσπάθησε να εισάγει στο κατάστημα κράτησης.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11,2 γραμμάρια κάνναβης και 53 δισκία που εμπίπτουν στο νόμο για τα ναρκωτικά.


paravaseis-ousies

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 25ης Μαρτίου 2024, σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατόπιν «παραγγελιών» από κρατούμενους, εντός Καταστήματος Κράτησης, ενώ συνελήφθη και ο ιδιώτης ο οποίος τον προμήθευσε.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, για τη διερεύνηση της οποίας συστήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα, όπου βραδινές ώρες της Κυριακής 24ης Μαρτίου 2024, εντοπίστηκε ο εμπλεκόμενος σωφρονιστικός υπάλληλος να προμηθεύεται από τον ιδιώτη ναρκωτικές ουσίες και δισκία, τα οποία ακολούθως προσπάθησε να τα εισάγει στο κατάστημα κράτησης.

Οι ενέργειες των Αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ήταν άμεσες. Aκινητοποίησαν τους εμπλεκομένους και σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και το νόμο για τα ναρκωτικά κατά συναυτουργία.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν συνολικά – μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -11,2- γραμμάρια κάνναβης και -53- δισκία που εμπίπτουν στο νόμο για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για μεταφορά ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού"

Η Κομισιόν χρηματοδοτεί την αγορά 12 πυροσβεστικών αεροπλάνων – Θα φιλοξενηθούν σε έξι χώρες, μεταξύ τους και η Ελλάδα

Σε έξι κράτη μέλη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα θα φιλοξενηθούν τα 12 νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη του rescEU με την Κομισιόν να χρηματοδοτεί την αγορά τους με 600 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί την αγορά νέων πυροσβεστικών αεροπλάνων για την αύξηση της εναέριας πυροσβεστικής ικανότητας του rescEU, του στρατηγικού αποθεματικού αντιμετώπισης κρίσεων του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. 600 εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια της ΕΕ θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά 12 νέων αεροπλάνων, τα οποία θα φιλοξενηθούν σε 6 κράτη μέλη της ΕΕ: Κροατία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία.

Ο επίτροπος διαχείρισης κρίσεων Γιάνες Λέναρσιοτς, συμμετείχε σήμερα, Δευτέρα 25/3 στο Ζάγκρεμπ στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Κροατίας και της Canadian Commercial Corporation για την αγορά εξειδικευμένων πυροσβεστικών αεροσκαφών. Όπως τονίζει η Επιτροπή, μαζί με την υπογραφή παρόμοιας συμφωνίας από την κυβέρνηση της Ελλάδας πρόσφατα, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την αύξηση της εναέριας πυροσβεστικής ικανότητας στην ΕΕ, προστατεύοντας τους πολίτες της ΕΕ από καταστροφές.

Θα παραδοθούν το 2027

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μπάλας Ουζβάρι και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα παραδοθούν από το 2027, ενώ στο μεσοδιάστημα τα μεταβατικά αεροπλάνα θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται μέχρι να είναι λειτουργικός όλος ο στόλος.

Αυτά τα αεροπλάνα θα χρησιμοποιηθούν για την κατάσβεση πυρκαγιών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως κατά τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι ζωές, τα σπίτια και τα μέσα διαβίωσης απειλούνται ολοένα και περισσότερο από δασικές πυρκαγιές μεγάλης κλίμακας επισημαίνει η Κομισιόν.

Πριν από πέντε χρόνια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναβάθμισε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ και δημιούργησε το rescEU για την περαιτέρω προστασία των πολιτών από καταστροφές και τη διαχείριση των αναδυόμενων κινδύνων. Το rescEU δημιουργήθηκε ως αποθεματικό ευρωπαϊκών ικανοτήτων και περιλαμβάνει ένα στόλο πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων. Το rescEU χρηματοδοτείται πλήρως από την ΕΕ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν χρηματοδοτεί την αγορά 12 πυροσβεστικών αεροπλάνων – Θα φιλοξενηθούν σε έξι χώρες, μεταξύ τους και η Ελλάδα"

Ντόναλντ Τραμπ: Σανίδα σωτηρίας από δικαστήριο της Νέας Υόρκης - Μπορεί να γλιτώσει την περιουσία του με $175 εκατ.

Τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθούσε εναγωνίως να εξασφαλίσει εντός των επόμενων ωρών εγγύηση σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων για μια υπόθεση αστικής απάτης, που θα μπορούσε να «απειλήσει» εμβληματικά περιουσιακά του στοιχεία, δικαστήριο της Νέας Υόρκης φαίνεται ότι προσφερε... στο παρά πέντε μια σανίδα σωτηρίας στον πρόωην πρόεδρο των ΗΠΑ, αποδεχόμενο μια πολύ μικρότερη εγγύηση, ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τους New York Times, η απόφαση της πενταμελούς επιτροπής εφετών αποτελεί μια κρίσιμη και απροσδόκητη νίκη για τον πρώην πρόεδρο, αποτρέποντας ενδεχομένως μια διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή. Αν το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημά του -και αν δεν είχε καταφέρει να λάβει το πλήρες ποσό της εγγύησης ως το τέλος της ημέρας - ο Τραμπ κινδύνευε να χάσει τον έλεγχο των τραπεζικών του λογαριασμών και, τελικά, ακόμη και ορισμένων από τα εμβληματικά του ακίνητα.

Προς το παρόν, αυτές οι τροματικές συνέπειες για τον Τραμπ μπαίνουν «στον πάγο», την ώρα πάντως που ο ίδιος αμφισβητεί, μέσω έφεσης, την αρχική απόφαση της 16ης Φεβρουαρίου του δικαστή Άρθουρ Ένγκορον σε βάρος του, βάσει της οποίας παραποίησε την καθαρή αξία της περιουσίας του και της μεσιτικής εταιρείας της οικογένειάς του προκειμένου να εξαπατήσει δανειστές και ασφαλιστές.

Ο κ. Τραμπ έχει, πλέον, 10 ημέρες για να αποκτήσει την εγγύηση των 175 εκατ. δολαρίων και δύο άτομα με γνώση των οικονομικών του δήλωσαν ότι πρέπει να είναι σε θέση να την εξασφαλίσει μέχρι τότε.

Σήμερα το πρωί, ο Τραμπ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως το ποσό που όρισε ο Ένγκορον είναι «ανέντιμο»«Θα έπρεπε να είναι ΜΗΔΕΝ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ», σημείωσε.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση για δωρεές από «ένα εκατομμύριο πατριώτες υπέρ του Τραμπ», λέγοντας πως ο «εμβληματικός Trump Tower» βρίσκεται μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που κινδυνεύουν με κατάσχεση.

Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε στο Μανχάταν, όπου ιδιοκτησίες του Τραμπ όπως το Trump Tower ή ο ουρανοξύστης 40 Wall Street ενδέχεται να βρεθούν στο στόχαστρο της εισαγγελέως της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, μιας Δημοκρατικής που ήγειρε την αστική αγωγή το 2022.

Η Τζείμς ενημέρωσε επίσης την κομητεία Ουέτσεστερ, βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης, για την απόφαση, ένα βήμα ενδεχομένως προς την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων εκεί, όπως του γηπέδου γκολφ του Τραμπ και μιας έπαυλης 60 δωματίων μαζί με ένα κτήμα, που ονομάζεται Seven Springs.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ντόναλντ Τραμπ: Σανίδα σωτηρίας από δικαστήριο της Νέας Υόρκης - Μπορεί να γλιτώσει την περιουσία του με $175 εκατ."

Συνελήφθη 32χρονη στα Χανιά την στιγμή που έκλεβε καλώδια

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη μιας 32χρονης προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά. Η γυναίκα έγινε αντιληπτή να κλέβει καλώδια από τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης.

Στην απόπειρα κλοπής συμμετείχαν δύο ακόμη άτομα, που επίσης αφαιρούσαν καλώδια. Οι τρεις δράστες εντοπίστηκαν αρχικά από τους άνδρες της φύλαξης, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν την 32χρονη και την συνέλαβαν, ωστόσο οι δύο συνεργοί κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται. όσο τα άλλα δύο άτομα διέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούνται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «συνελήφθη χθες (24.03.2024) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Χανίων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, μια ημεδαπή κατηγορούμενη για κλοπή καλωδίων από δημόσιες εγκαταστάσεις του Ο.Α.ΔΥ.Κ.

Ειδικότερα, η ανωτέρω έγινε αντιληπτή από υπεύθυνους φύλαξης των εγκαταστάσεων, όταν από κοινού με δύο (2) ακόμη άτομα προκάλεσαν φθορές σε περίφραξη των εγκαταστάσεων και αφαίρεσαν καλώδια. Άμεσα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων προσέτρεξαν και ακινητοποίησαν το Ι.Χ.Φ. όχημα που χρησιμοποιούσαν οι ανωτέρω για τη διαφυγή τους και συνέλαβαν την ημεδαπή, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία σε βάρος δύο (2) ακόμη ατόμων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 32χρονη στα Χανιά την στιγμή που έκλεβε καλώδια"

Ελληνική σημαία - γίγας στο λιμάνι του Ηρακλείου! (φωτογραφίες)

Στις 10 περίπου το πρωί υψώθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου η ελληνική σημαία έκτασης 1.440 τ.μ.!

Με ειδικούς γερανούς να τη στηρίζουν, η γαλανόλευκη υψώθηκε ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 αιχμαλωτίζοντας τα βλέμματα και τα φλας των διερχόμενων.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ανήκει στην οικογένεια Καλαθάκη, για να τονιστεί το μήνυμα της διπλής γιορτής του Ελληνισμού.

«Είναι μια γιορτή χαράς και υπερηφάνειας» σημείωσε ο κ. Καλαθάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το μέγεθος της σημαίας, έχει να κάνει με τη μεγάλη ψυχή αυτού του λαού» και πως η επιλογή σε κάθε εθνική επέτειο να υψώνεται αυτή η σημαία, είναι ένας ακόμη τρόπος «τη θυσία των προγόνων μας και την υπερηφάνεια μας, να τη μεταδίδουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας».

σημαία καλαθάκη λιμάνι

σημαία καλαθάκη λιμάνι

Η σημαία παρέμεινε στο λιμάνι για λίγες ώρες.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελληνική σημαία - γίγας στο λιμάνι του Ηρακλείου! (φωτογραφίες) "

Κόρινθος: Άγρια επίθεση στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ – Ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν αστυνομικό

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Συγκεκριμένα, ομάδα Ρομά που βρισκόταν στον χώρο του νοσοκομείου, προκάλεσε εντάσεις και στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία.

Άμεσα, έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κορίνθου, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να τους απομακρύνουν, δέχτηκαν άγρια επίθεση. Η ομάδα των Ρομά τους γρονθοκόπησε, με αποτέλεσμα ένας εκ των αστυνομικών να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να κριθεί αναγκαία η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αττικής. Ο 49χρονος αρχιφύλακας μεταφέρθηκε με περιπολικό σε νοσοκομείο, όπου εκεί διαπιστώθηκε πως φέρει κάταγμα στη μύτη. Για το περιστατικό δεν σημειώθηκε καμία σύλληψη, καθώς οι Ρομά τράπηκαν σε φυγή, ενώ φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ένας εκ των δραστών της άγριας επίθεσης.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό βίας που σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα στην Κορινθία, με τους δράστες και των δύο επιθέσεων να παραμένουν ασύλληπτοι.

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόρινθος: Άγρια επίθεση στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ – Ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν αστυνομικό"

25η Μαρτίου: Με μεγαλοπρέπεια η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάζεται η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην πλατεία Συντάγματος.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα με την οποία  κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στο κέντρο της Αθήνας έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος προκειμένου να παρακολουθήσει την παρέλαση, η οποία γίνεται παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Προηγήθηκε η πανηγυρική επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δείτε την παρέλαση από το κέντρο της Αθήνας

H παρέλαση ξεκίνησε με την Φιλαρμονική «Νικόλαος Μάντζαρος» από την Κέρκυρα που ήρθε στην Αθήνα με πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.  Στη συνέχεια ακολούθησαν τμήμα αναπήρων πολέμου, τμήμα νοσηλευτευτριών διασωστών του Ερυθρού Σταυρού, ενώ στα συνέχεια τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Κατά την έναρξη της παρέλασης πέταξαν ένα SupermarineSpitfire και ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως κάθε χρόνο τις εντυπώσεις έκλεψαν τα τεθωρακισμένα άρματα μνάχης Leopard2.

Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν επιθετικά ελικόπτερα Apache του Στρατού.

Εντυπωσιακοί και οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

Λόγω της παρέλασης πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ υπάρχουν και τροποποιήσεις στη λειτουργία του μετρό και του τραμ.

Την έναρξη των εορτασμών για τις εκδηλώσεις της επετείου δόθηκε εθιμοτυπικά λίγο μετά τις 6 το πρωί με 21 κανονιοβολισμούς από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "25η Μαρτίου: Με μεγαλοπρέπεια η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας"

Σηκώνει το γάντι η κυβέρνηση για τα Τέμπη: Καταγγέλλει οικονομικά συμφέροντα - Μάχη συσπείρωσης στη Βουλή

Ως η σπίθα που έλειπε για την πλήρη ανάφλεξη στην υπόθεση των Τεμπών λειτούργησε το δημοσίευμα του κυριακάτικου «Βήματος» με φόντο τις ηχογραφημένες ενδοεπικοινωνίες του ΟΣΕ την ημέρα του δυστυχήματος με τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, καθώς η κυβέρνηση που είχε υιοθετήσει γραμμή άμυνας ως τώρα, αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση, να σηκώσει το γάντι και να επιτεθεί ευθέως σε οικονομικά συμφέροντα.

Μάλιστα, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι «πολιορκητικός κριός» είναι το ΠΑΣΟΚ, καθώς αποδίδουν στον Νίκο Ανδρουλάκη «σπουδή» να καταθέσει πρόταση μομφής, πριν καν αξιολογηθεί η βασιμότητα ή μη του δημοσιεύματος. Σαν να ήταν ήδη έτοιμος, με άλλα λόγια. «Οι μάσκες έπεσαν! Και τώρα γίνεται φανερό ότι αυτή η αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου, δεν ήταν παρά ένα μέρος της προσπάθειας να αποσταθεροποιηθεί η ίδια η χώρα», ανέφερε με χθεσινή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο της κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να απευθυνθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συγκέντρωση των αναγκαίων 50 υπογραφών για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας.

Το οξύ ύφος του κ. Μαρινάκη, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, ήταν αντανάκλαση της… διάθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Καναδά, ο οποίος σε επικοινωνίες με τους συνεργάτες του έδωσε εντολή να μην αφήσουν τίποτα αναπάντητο και να κλιμακώσουν την κυβερνητική αντεπίθεση. Υπό αυτή την έννοια, ο κ. Μαρινάκης άφησε κατά μέρος τις… κομψότητες, ο οποίος έκανε λόγο για «πόλεμο φοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης», στον οποίο παίρνουν μέρος και «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα».

Και ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, όμως, τοποθετήθηκε ευθέως σχολιάζοντας ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, με το οποίο αποδίδονταν πρακτικές… Βορείου Κορέας σε βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ που εν χορώ με αναρτήσεις τους έκαναν λόγο για fake news ως προς τα περί «μονταζιέρας». «Κάποιοι νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν την κυβέρνηση και να οδηγήσουν την Ελλάδα στην πολιτική αστάθεια. Πλανώνται πλάνην οικτράν», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ραντεβού στη Βουλή

Πλέον, το κυβερνητικό επιτελείο προσανατολίζεται στην κοινοβουλευτική μάχη που θα δοθεί επί τριήμερον, από τη στιγμή που την Τρίτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας, έχοντας και τη στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς. Ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει από τον Καναδά την Τρίτη, το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, ενώ την Πέμπτη θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» με ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έλεγαν χθες ότι είναι μάλλον απίθανο ο κ. Μητσοτάκης να επιλέξει να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης, αν και de facto η ψηφοφορία θα έχει αυτόν τον χαρακτήρα. Και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού αναμένεται να είναι σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους. Εφόσον και αυτός κάνει λόγο για συμφέροντα που απεργάζονται πτώση της κυβέρνησης, είναι σαφές ότι το σκηνικό ως τις ευρωεκλογές θα θυμίζει «αίμα κι άμμο».

Μάχη συσπείρωσης

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση που προανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης εκτιμάται ότι λειτουργεί συσπειρωτικά και για τις δύο πλευρές. Το μεν ΠΑΣΟΚ που είχε αρχίσει να υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις στην τρίτη θέση, ανέλαβε μια πρωτοβουλία, πίσω από την οποία στοιχίζεται η υπόλοιπη αντιπολίτευση και επιδιώκει να απευθυνθεί και σε κεντρογενείς ψηφοφόρους, αλλά και να δώσει το μήνυμα ότι είναι η ουσιαστική αντιπολίτευση.

Η υπόθεση, όμως, λειτουργεί συσπειρωτικά και για τη ΝΔ, η οποία έμοιαζε πολιτικά εγκλωβισμένη σε μια συζήτηση που δεν ευνοούσε το κυβερνητικό αφήγημα που συνοψιζόταν στο «δεν υπάρχει συγκάλυψη, η δικαιοσύνη θα δώσει τις απαντήσεις». Και επειδή η δικαιοσύνη δεν δίνει απαντήσεις σε πολιτικό χρόνο, η ΝΔ σώρευε φθορά από την υπόθεση. Πλέον, όμως, περνά στην αντεπίθεση και εμφανίζεται παλλόμενη πανταχόθεν-και όχι μόνο από πολιτικές δυνάμεις.

Η πλειοδοσία Κασσελάκη

Σε αυτό το περιβάλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε μάλλον αιφνιδιασμένος, με τον Στέφανο Κασσελάκη κατά την προβλεπόμενη έξοδο του από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα να απευθύνει…τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό να παραιτηθεί «ήρεμα» και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, καθώς, όπως είπε «δεν μπορεί να διενεργήσει αδιάβλητες εκλογές χωρίς αμφιβολία».

Η αντιπολιτευτική πλειοδοσία του κ. Κασσελάκη, πάντως, είναι μάλλον πρωτοφανής, καθώς ως τώρα κόμμα αντιπολίτευσης δεν είχε ποτέ αμφισβητήσει το αδιάβλητο των εκλογών. Επίσης, στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες χώρες, παγίως υπάρχουν παρατηρητές κατά τη διάρκεια των εκλογικών αναμετρήσεων. Είναι προφανές ότι, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να επιχειρήσει μια πολιτική ρελάνς, για να βρεθεί ξανά στην πρωτοκαθεδρία, σε αυτή την ιδιότυπη μάχη για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Αναμενόμενα, πάντως, δέχθηκε ευθείες βολές εκ νέου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος τον χαρακτήρισε «συνειδητό υπονομευτή του πολιτεύματος», προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο «50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Σηκώνει το γάντι η κυβέρνηση για τα Τέμπη: Καταγγέλλει οικονομικά συμφέροντα - Μάχη συσπείρωσης στη Βουλή"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Τζάστιν Τριντό στην παρέλαση στο Μόντρεαλ για την 25η Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στον Καναδά και παρακολούθησε την παρέλαση στο Μόντρεαλ, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Με τους Έλληνες να έχουν κατακλύσει τους δρόμους ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον ομόλογό  του στον Καναδά Τζάστιν Τριντό είδαν την παρέλαση και συνομίλησαν με αρκετό κόσμο. 

Πρόκειται για την παρέλαση συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου με τους Έλληνες που μένουν εκεί να υποδέχονται θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Καναδά.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, καλωσόρισε τον πρώτο Έλληνα πρωθυπουργό που βρέθηκε στον Καναδά μετά από πολλά χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, στην συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας από ομογενειακούς συλλόγους από δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να εκπροσωπώ σήμερα την πατρίδα μας, εδώ στο Μόντρεαλ, σε αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή παρέλαση επ’ ευκαιρία της επετείου της Εθνικής Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου.

Εδώ στον Καναδά πράγματι η καρδιά του Ελληνισμού χτυπάει πολύ δυνατά και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου αντηχεί ζωντανό και επίκαιρο σε όλη την οικουμένη και εδώ στον Καναδά. Ο αγώνας μας για εθνική ανεξαρτησία σε δύσκολες στιγμές είναι πάντα ιστορικά επίκαιρος.

Και βέβαια τη φετινή χρονιά η παρουσία μας στην ομογένεια έχει μία ξεχωριστή αξία, διότι για πρώτη φορά κάνουμε πράξη το όραμα δεκαετιών, Ελλήνων ομογενών, να μπορούν να ψηφίσουν επιστολικά από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Οπότε και πάλι ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Καναδό Πρωθυπουργό, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όσους οργάνωσαν αυτή την πραγματικά καταπληκτική παρέλαση, η οποία αποδεικνύει ότι ο Ελληνισμός εδώ στον Καναδά είναι ρωμαλέος και ζωντανός.

Σε ευχαριστώ, Τζάστιν, που μου έδωσες την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την απίθανη παρέλαση, σε αυτή την πολύ σημαντική ημέρα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο μέρος για να περάσω την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας απ’ ό,τι με εσένα και τους Ελληνοκαναδούς συμπατριώτες μου εδώ στο Μόντρεαλ».

«Οι Ελληνοκαναδοί είναι μια απίστευτα δυναμική κοινότητα, έχουν προσφέρει πολλά στον Καναδά, αλλά είναι επίσης πολύ περήφανοι για τις ελληνικές τους ρίζες και είναι υπέροχο που είμαστε μαζί σήμερα», ανέφερε από την πλευρά του ο Τζάστιν Τριντό.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός και ο Καναδός ομόλογός του παρακολούθησαν μαζί τη δοξολογία για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Οι δύο ηγέτες είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν καταστήματα ομογενών και να συνομιλήσουν με τους ιδιοκτήτες τους και με θαμώνες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Τζάστιν Τριντό στην παρέλαση στο Μόντρεαλ για την 25η Μαρτίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news