facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Νοσηλευτές πλένουν με λάστιχο ασθενή – ΕΔΕ από τον Δήμο Ωρωπού

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας είναι δυστυχώς αληθινή. Το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου, ιδιωτικής εταιρείας στον Ωρωπό, επέλεξε τον τρόπο που βλέπετε για να διαχειριστεί το συμβάν της μεταφοράς μιας ηλικιωμένης γυναίκας, με ψυχιατρικά προβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Προκειμένου να μην… λερωθεί πιθανότατα το ασθενοφόρο, οι διασώστες έχουν βάλει τη γυναίκα στο έδαφος και την πλένουν με λάστιχο.

Το συμβάν καταγγέλθηκε στον δήμαρχο Ωρωπού Γεώργιο Γιασημάκη ο οποίος προέβη σε άμεσες ενέργειες, όπως ανέφερε ο ίδιος και σε ανάρτηση του στα Social Media.

Ο δήμαρχος κάλεσε την ιδιωτική εταιρεία ζητώντας τον λόγο από τον ιδιοκτήτη για το συγκεκριμένο συμβάν, ενώ μίλησε προσωπικά και με τους διασώστες, οι οποίοι, όπως μας μετέφερα, επικαλέστηκαν διάφορες δικαιολογίες για αυτή τη συμπεριφορά, όπως ότι… δεν είχαν νερό ή άλλο μέσο για να καθαρίσουν τη γυναίκα ώστε να γίνει η διακομιδή.

Ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου πληρώματος από τον ιδιοκτήτη και διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό, η οποία θα ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας.

Oλόκληρη η ανάρτηση

«Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας, την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος.

Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως Δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες».

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » " Νοσηλευτές πλένουν με λάστιχο ασθενή – ΕΔΕ από τον Δήμο Ωρωπού "

Τέμπη: «Ποτέ δεν εγκατέλειψα τη θέση μου» – Τι υποστήριξε ο σταθμάρχης που προφυλακίστηκε

Πάνω από επτά ώρες κράτησε η απολογία του σταθμάρχη που προφυλακίστηκε και ήταν βάρδια το μοιραίο βράδυ που σημειώθηκε η τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς μετά από τη σύγκρουση τρένων. 

Ο 59χρονος σταθμάρχης δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων της ανακρίτριας και του εισαγγελέα υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέση του, ενώ δεν αναγνωρίζει όπως ανέφερε ο δικηγόρος του τη φωνή του σε διάφορες ηχογραφημένες συνομιλίες που κυκλοφορούν. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο πελάτης του που προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα απάντησε σε ό,τι τον ρώτησε η ανακρίτρια και προσπάθησε να βοηθήσει τη διαδικασία της ανάκρισης μιλώντας για τα πάντα έστω και αν σε κάποια πράγματα προκύπτουν ευθύνες και για τον ίδιο.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, κ. Στέφανος Παντζαρτζιδης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πελάτης του «είπε τα πάντα. Μετά λόγου αληθείας, συγκλονισμένος είπε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες στον εαυτό του ή όχι. Αν προκύψει από τα στοιχεία που κατέθεσε και από αυτά που συλλέγει η ανάκριση ότι την συγκεκριμένη μέρα θα έπρεπε να υπάρχουν και άλλα άτομα πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της πάρα πολύ καλά».

Τόνισε επίσης ότι ο σταθμάρχης δεν «έπινε» και δεν «γλένταγε» τη μοιραία στιγμή όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σημειώνοντας ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η επικοινωνιακή αλητεία.

Σε ερώτηση για τις συνομιλίες με τους μηχανοδηγούς και τους άλλους σταθμούς, σχολίασε πως «Με ίδια αγωνία περιμένουμε κι εμείς, για αυτά που ακούγονται, να πάρουμε επιτέλους την ηχογραφημένη συνομιλία γιατί δεν αναγνωρίζουμε τη φωνή μας. Ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέση του. Ο άνθρωπος ήταν εκεί συνεχώς και μέσα σε ένα σατανικό χρονικό διάστημα, περίπου 20 λεπτών, ήταν επιφορτισμένος με την ασφάλεια όλης της κεντρικής Ελλάδας».

Στην ερώτηση για το αν τοποθετήθηκε στη θέση του σταθμάρχη με πολιτικό μέσο, απάντησε πως μέσα από τη διαδικασία της κινητικότητας «πήρε τη θέση» και πως δεν υπήρχε λόγος να βάλει πολιτικό μέσο καθώς ήταν ο μόνος που έκανε αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση.

Παρών στην απολογία του σταθμάρχη ήταν παρών ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, κ. Απόστολος Τζαμαλής.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί, καθώς προστίθενται συνεχώς στοιχεία. Είναι και άλλοι που θα κληθούν να συνδράμουν στην όλη υπόθεση, η οποία αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος.

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει 

Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.

Επίσης αντιμετωπίζει και κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι οι άνθρωποι που χάθηκαν, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι θα είναι τελικά οι τραυματίες που βγήκαν ζωντανοί.

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Από εκεί και πέρα, όπως ανέφερε το Star, το μοιραίο βράδυ ένας συνάδελφος του σταθμάρχη που τον βρήκε να επικοινωνεί με την πυροσβεστική τον ρώτησε τι έγινε.

Ο σταθμάρχης αρχικά απάντησε πως «υπάρχει σύγκρουση, μου λένε για μία σύγκρουση». Ο συνάδελφος τον ρωτάει «τι έκανες;» και ο σταθμάρχης φέρεται να απάντησε «μάλλον έχει πέσει νταλίκα πάνω στο τρένο».

Ο συνάδελφος του σταθμάρχη φέρεται να απάντησε «πως είναι δυνατόν να έπεσε νταλίκα από την Εθνική πάνω στο τρένο;». Ο σταθμάρχης τα είχε χαμένα, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Να σημειωθεί ότι ότι στον τόπο του δυστυχήματος, το μακάβριο έργο της πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια, τα συντρίμμια και τα ευρήματα. Απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, οπότε και θα ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: «Ποτέ δεν εγκατέλειψα τη θέση μου» – Τι υποστήριξε ο σταθμάρχης που προφυλακίστηκε"

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα - Ραγκούσης: Ο σταθμάρχης θα έπρεπε να είναι μέχρι 48 ετών σύμφωνα με την προκήρυξη μετάταξης

Η μετακίνηση του σταθμάρχη Λάρισας στη θέση ήταν παράνομη γιατί είχε περάσει το όριο ηλικίας που ορίζει ο ΟΣΕ, τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ραγκούσης σημειώνει ότι η μετάταξη του σταθμάρχη, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τον Ιούνιο, «είναι εξόφθαλμα παράνομη». Προσθέτει ότι ο εν λόγω σταθμάρχης μετατάχθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στον ΟΣΕ σε κενή οργανική θέση του κλάδου Κυκλοφορίας, ειδικότητας Σταθμαρχών.

Ωστόσο για την εν λόγω θέση ο ΟΣΕ «απαιτούσε ρητώς κι εγγράφως υποψήφιους με όριο ηλικίας έως 48 έτη», αναφέρει ο τομέαρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτά δε «ποιος πολιτικός-κυβερνητικός παράγοντας πίεσε και επέβαλε την παράνομη μετάταξη του μοιραίου Σταθμάρχη».

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

Ποιος κυβερνητικός επέβαλε την παράνομη μετάταξη του Σταθμάρχη;

Τελικά το πελατειακό - επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχε μοιραίο ρόλο στη τραγωδία των Τεμπών.

Η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη στον ΟΣΕ της Λάρισας είναι εξόφθαλμα παράνομη.

Η μετάταξή του δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, στις 30 Ιουνίου 2022.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, μετατάχθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, σε κενή οργανική θέση του κλάδου Κυκλοφορίας, ειδικότητας Σταθμαρχών, με κωδικό 1645713805.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία θέσεων του 1ου Κύκλου Κινητικότητας του 2022 (apografi.gov.gr) και συγκεκριμένα για την κάλυψη της θέσης με κωδικό 1645713805, ΔΕ Σταθμαρχών, ο ΟΣΕ απαιτούσε ρητώς κι εγγράφως, υποψήφιους με όριο ηλικίας έως 48 έτη!

Επομένως, εάν είχε τηρηθεί η νομιμότητα, ο συγκεκριμένος υπάλληλος που ήταν ηλικιακά πολύ μεγαλύτερος, δεν θα είχε μπορέσει να καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση του Σταθμάρχη Λάρισας και δεν θα βρισκόταν να ασκεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα τη μοιραία βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου.

Το μόνο πλέον που απομένει να απαντήσει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό είναι:

ποιος πολιτικός-κυβερνητικός παράγοντας πίεσε και επέβαλε την παράνομη μετάταξη του μοιραίου Σταθμάρχη;

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα - Ραγκούσης: Ο σταθμάρχης θα έπρεπε να είναι μέχρι 48 ετών σύμφωνα με την προκήρυξη μετάταξης"

Κόντρα ΝΔ – Νίκου Παππά για τις παραιτήσεις των διοικήσεων ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

«Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την παραίτηση των διευθυνόντων του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι ακόμα στη θέση τους», αναφέρει σε δήλωση του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς.

«Μήπως έχουν πάρει μπρος οι καταστροφείς εγγράφων;», ρωτά ο κ. Παππάς και τονίζει: «Να παραιτηθούν τώρα».

Άμεση ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που αναφέρει:

«Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να κάνει ο αμετάκλητα καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος κ.Παππάς, τον οποίο ο κύριος Τσίπρας κρατά στα ψηφοδέλτιά του, είναι υποδείξεις. Ας φροντίζει τουλάχιστον να μην προκαλεί.

ΥΓ. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ έχουν παραιτηθεί, οι παραιτήσεις έχουν γίνει αποδεκτές και παραμένουν στη θέση τους μέχρι να οριστούν νέοι».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα ΝΔ – Νίκου Παππά για τις παραιτήσεις των διοικήσεων ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ"

Τραγωδία στα Τέμπη: Προφυλακίστηκε ο σταθμάρχης!

Ολοκληρώθηκε μετά από 7μιση ώρες λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής 5 Μαρτίου η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους.

Ο 59χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά ξεκίνησε αμέσως να απαντάει στις ερωτήσεις.

Ο σταθμάρχης είχε μεταφερθεί νωρίτερα από τις 11 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο, όμως η διαδικασία διεκόπη πριν ξεκινήσει, λόγω τεχνικού προβλήματος. Κατά τις 14:00 κλήθηκε να μπει στο γραφείο της ανακρίτριας για να ξεκινήσει η απολογία του η οποία και συνεχίστηκε για περίπου επτά ώρες.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τους συνήγορους του δήλωνε συντετριμμένος από την πρώτη στιγμή και ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης στον βαθμό που του αναλογεί. Φέρεται να είπε στον συνήγορό του ότι «έχω στις πλάτες μου τον θάνατο 35 ανθρώπων» όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, αλλά παράλληλα επιδιώκεται να αποδοθούν ευθύνες για παραλείψεις ή λάθη σε όποιον ακόμη αναλογούν.

«Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο», είπε ο σταθμάρχης έπειτα από τη φονική σύγκρουση

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για τις πρώτες στιγμές στο σταθμαρχείο της Λάρισας που εργαζόταν ο 59χρονος σταθμάρχης ο οποίος έχει συλληφθεί ως ένας από τους υπαίτιους για το δυστύχημα στα Τέμπη, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκαλύπτει το STAR, ο σταθμάρχης μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων μίλησε με το σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων και του είπε «έχω σύγκρουση». Εκείνος του αποκρίθηκε «τι έκανες;» με τον κατηγορούμενο σταθμάρχη να απάντά: «Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι».

Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, κοίταξε αμέσως τον πίνακα κι είδε ότι το κλειδί ήταν γυρισμένο κι αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβη.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στα Τέμπη: Προφυλακίστηκε ο σταθμάρχης!"

ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξέδιδε παράνομα διπλώματα οδήγησης – 11 συλλήψεις

Μεγάλο κύκλωμα, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης και πιστοποιητικών διαφόρων τύπων, στη Δυτική Αττική και την Κόρινθο, εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης και πιστοποιητικών διαφόρων τύπων, χωρίς να τηρείται η απαιτούμενη από το νόμο διαδικασία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν έντεκα (11) άτομα και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος και τρεις (3) υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας και επτά (7) ιδιώτες, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι σχολών οδηγών.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 199 άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι ανωτέρω βαρύνονται μετά -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ψευδή βεβαίωση και νόθευση σε βαθμό κακουργήματος, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Η καταγγελία

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, σε πόλη στην περιφέρεια υπάλληλοι της τοπικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών και ιδιοκτήτες σχολών οδηγών με τους συνεργάτες τους, εφοδιάζουν έναντι παράνομου οικονομικού ωφελήματος, υποψήφιους οδηγούς με άδειες οδήγησης κάθε κατηγορίας, καθώς και διαφόρων τύπων πιστοποιητικά, ακολουθώντας παράτυπη διαδικασίακατά τη θεωρητική και πρακτική εξέταση.

Για τη διακρίβωση της ισχύος των καταγγελλομένων διενεργήθηκε πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, στο πλαίσιο σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών. Από την επακόλουθη μελέτη και αξιολόγηση των στοιχείων που συλλέχθηκαν, προέκυψε η ύπαρξη, επιχειρησιακά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, με διαρκή δράση, τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2022, προέβαιναν στην παράτυπη έκδοση αδειών οδήγησης, καθώς και πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) ή Επαγγελματικής Επάρκειας (Π.Ε.Ε.) ή Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ADR), χωρίς να τηρείται η απαιτούμενη από το νόμο διαδικασία, σε τουλάχιστον-194- περιπτώσεις υποψηφίων.

Πώς δρούσαν

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ακολουθούσαν -με ελάχιστες εξαιρέσεις- συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi) και συγκεκριμένα στη θεωρητική εκπαίδευση και ανάλογα με την άδεια οδήγησης:

  • υποδείκνυαν στους εξεταζόμενους τις σωστές απαντήσεις,
  • επέλεγαν απευθείας οι ίδιοι τις σωστές απαντήσεις,
  • μοίραζαν τις σωστές απαντήσεις σε μικρά τεμάχια χαρτιού, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα στα φύλλα εξέτασης των υποψηφίων,
  • αντικαθιστούσαν το φύλλο εξέτασης των υποψηφίων με άλλο που περιείχε τις σωστές απαντήσεις ενώ,
  • παρείχαντη δυνατότητα στους υποψηφίους να μην παρουσιαστούν στη γραπτή δοκιμασία και να θεωρηθούν επιτυχόντες.

Όσον αφορά στη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς (πορεία), αρκούσε μία τυπική ολιγόλεπτη παρουσία των εξεταζομένων ενώπιον της επιτροπής, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που οι υποψήφιοι δεν εμφανίζονταν κατά τη δοκιμασία αυτή και θεωρούνταν επιτυχόντες.

Το κόστος για την έκδοση των αδειών ικανότητας οδήγησης κυμαινόταν ανάλογα με την κατηγορία της αιτούμενης άδειας ικανότητας οδήγησης, όπως επίσης και με τη διαδικασία που θα ακολουθούνταν. Επιπλέον, το κόστος που λάμβανε η σχολή διαφοροποιούνταν σε περίπτωση που μεσολαβούσε τρίτο πρόσωπο ανάμεσα στη σχολή οδήγησης και τον εξεταζόμενο.

Συγκεκριμένα:

  • για την απόκτηση άδειας οδήγησης Α΄ κατηγορίας από 1.200 έως 1.900 ευρώ συνήθως χωρίς παρουσία στη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς, ενώ για επέκταση σε Α΄ κατηγορία 380 ευρώ χωρίς παρουσία,
  • για την απόκτηση άδειας οδήγησης Β΄ κατηγορίας 1.700 έως 2.200 ευρώ ενώ ταυτόχρονα Α΄ και Β΄ κατηγορία από 2.000 έως 2.400 ευρώ,
  • για την απόκτηση άδειας οδήγησης Γ΄ κατηγορίας και Π.Ε.Ι. από 1.700 έως  2.300  ευρώ,
  • για την απόκτηση μόνο Π.Ε.Ι. από 1.000 έως 1.200 ευρώ,
  • για την απόκτηση αδειών οδήγησης κατηγοριών Γ΄, Ε΄ και Π.Ε.Ι. από 2.500 έως  3.800 ευρώ,
  • για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ADR)  1.200 έως 1.800 ευρώ,
  • για επαναχορήγηση άδειας οδήγησης η οποία έχει αφαιρεθεί λόγω Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (PointSystem) 1.200 ευρώ.

Η καταβολή των χρημάτων για την έκδοση της εκάστοτε άδειας ικανότητας οδήγησης γινόταν από τους υποψηφίους οδηγούς τμηματικά αρχικά με  «προκαταβολή», ενώ το υπόλοιπο συμφωνηθέν ποσό, το οποίο προορίζονταν για τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους, καταβάλλονταν την ημέρα της εξέτασης.

Σε άλλες περιπτώσεις, όταν ο υποψήφιος διέμενε σε άλλη περιοχή, η προκαταβολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά αποστέλλονταν μέσω εταιριών ταχυμεταφορών, Κ.Τ.Ε.Λ., τράπεζας ή εταιρειών ταχυπληρωμών.

Η περαιτέρω διακίνηση των χρηματικών ανταλλαγμάτων-ωφελημάτων στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών γινόταν με μέριμνα των ιδιοκτητών των σχολών οδήγησης.

Η αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες, Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, ενώ σε συρτάρι γραφείου αίθουσα εξέτασης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κομμάτια χαρτιού και φύλλα τύπου Α4 που περιείχαν απαντήσεις ερωτήσεων θεμάτων εξέτασης και δύο σακούλες με όμοιο περιεχόμενο.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, όταν τον προσέγγισαν αστυνομικοί και αφού του δήλωσαν την ιδιότητά τους, επιβιβάστηκε ως οδηγός σε όχημα – ΤΑΞΙ και κινήθηκε εναντίον τους με ανοιχτή την πόρτα του οχήματος θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τουλάχιστον ενός αστυνομικού. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να διαφύγει ωστόσο συνελήφθη χθες (4-3-2023) όταν εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Εισαγγελία όπου είχαν οδηγηθεί οι συγκατηγορούμενοί του.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς και από την κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 199.265 ευρώ,
  • 300 δολάρια Η.Π.Α.,
  • πλήθος σημειωματάριων και χειρόγραφων σημειώσεων που αφορούν χρηματικά ποσά και στοιχεία υποψηφίων,
  • κινητά τηλέφωνα και διάφορα ψηφιακά πειστήρια (usbstick, tablet, laptop) με ηλεκτρονικά καταχωρημένα στοιχεία υποψηφίωνκαι
  • καταφανώς πλαστέςβεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών.

Εκτιμάται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2022, κυμαίνεται από 292.800 έως 610.000 ευρώ.

Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ οι βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξέδιδε παράνομα διπλώματα οδήγησης – 11 συλλήψεις"

«Ευαγγελισμός»: 40λεπτο μπλακ άουτ «παρέλυσε» το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας – Σκηνές πανικού περιγράφουν οι εργαζόμενοι

Στο απόλυτο σκοτάδι βυθίστηκε για περισσότερα από 40 λεπτά το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» την περασμένη Παρασκευή (03.03.2023). Οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας κάνουν λόγο για σκηνές πανικού από το μπλακ άουτ. 

Ημέρα Παρασκευή 3/3/2023, σε εξέλιξη η Γενική Εφημερία στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Εκατοντάδες προσελεύσεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Ευαγγελισμού» και εκατοντάδες ασθενείς να νοσηλεύονται στα τμήματα και στις ΜΕΘ. Το Σωματείο Εργαζομένων υποστηρίζει ότι το φαινόμενο αυτό, δηλαδή το απροειδοποίητο ενεργειακό μπλακ άουτ με το νοσοκομείο να βυθίζεται στο σκοτάδι για πάνω από 40 λεπτά συνολικά και με τις σειρήνες να ηχούν, έχει συμβεί για πολλοστή φορά.

Οι σκηνές που περιγράφουν οι εργαζόμενοι στην καταγγελία τους, μοιάζουν εφιαλτικές:

«Ασθενείς πανικόβλητοι να βγαίνουν από τους θαλάμους «στα τυφλά», αναζητώντας βοήθεια. Στους ορόφους έσβησαν οι συσκευές παροχής οξυγόνου υψηλής ροής (high flow) και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να τρέχει να καλύψει με συμβατικές συσκευές οξυγόνου του ασθενείς που το είχαν ανάγκη. Στη ΜΕΘ του 9ου η υποστήριξη των βαρέως πασχόντων στηρίχτηκε στη διάρκεια ζωής των μπαταριών (back up) των συσκευών έγχυσης των φαρμάκων που τους κρατάνε στη ζωή, ενώ και τα monitor παρακολούθησης των ζωτικών λειτουργιών των ασθενών έσβησαν, με το προσωπικό να τους συνδέει προσωρινά στα φορητά monitor που χρησιμοποιούνται για τις διακομιδές, για όσο βέβαια κρατήσει η μπαταρία τους. Στα ΤΕΠ δεν λειτούργησαν ούτε οι πρίζες αδιάλειπτης παροχής, σβηστά όλα τα εργαστήρια και ο αξονικός…. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αρκετοί συνοδοί αλλά και ασθενείς εγκλωβίστηκαν στα ασανσέρ του νοσοκομείου και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν. Από τύχη (πάλι) δεν είχαμε θύματα…».

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως όλα τα παραπάνω συνέβησαν στο νοσοκομείο, όπου πριν μια βδομάδα σε φιέστα του υπουργείου Υγείας ο πρωθυπουργός «βράβευσε υγειονομικούς» για την προσφορά τους στην διάρκεια της πανδημίας…

«Όλα αυτά στην Ελλάδα του …«2-0», στην Ελλάδα της «4ης βιομηχανικής Επανάστασης» που δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε τη στοιχειώδη ασφάλεια νοσηλείας των ασθενών. Όλα αυτά, λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που ανέδειξε το ζήτημα της ασφάλειας και το πόσο αυτό υποβαθμίζεται με την χρόνια υποχρηματοδότηση, την απαξίωση και ιδιωτικοποίηση των δομών, την υποστελέχωση και την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας του προσωπικού».

Τι συμβαίνει με τη συντήρηση των μηχανημάτων

Στον Ευαγγελισμό, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, η τεχνική υπηρεσία είναι στο συντριπτικό ποσοστό της δοσμένη σε εργολάβους, αποδεκατισμένη από προσωπικό, ενώ όπως λένε, οι εργολάβοι δεν τηρούν ούτε καν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις (που κι αυτές δεν επαρκούν) και καλύπτουν τις βάρδιες με ελάχιστους εργαζόμενους, που γίνονται λάστιχο από τη μια στην άλλη άκρη του νοσοκομείου να μαζέψουν τ’ασυμμάζευτα.

«Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν έχει γίνει πολλά χρόνια τώρα, αντίθετα προκρίνονται ο κατακερματισμός της υπηρεσίας με ανάθεση των τμημάτων σε διαφορετικούς εργολάβους, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και τελευταία «το μπλοκάκι». Αποτέλεσμα προσωπικό χωρίς την αναγκαία εκπαίδευση, εμπειρία και γνώση του χώρου και των πολλών και σύνθετων εγκαταστάσεων να καλείται να ανταποκριθεί σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες εργασίας, κάτι που επιδεινώνει η συνεχής κινητικότητα του προσωπικού από τον εργολάβο στα διάφορα έργα του (σε άλλους χώρους)», όπως λένε.

Το προσωπικό αυτό, παράλληλα βρίσκεται επίσης, σύμφωνα πάντα με τα καταγγελόμενα από τους ίδιους τους εργαζόμενους του Ευαγγελισμού, επί μονίμου βάσεως σε καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων, που φτάνει έως και τους δυο μήνες.

Δεκάδες είναι, επίσης, οι καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων αλλά και των σωματείων τους (ΣΕΝΕ & κλαδικό) στην Επιθεώρηση Εργασίας για μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του εργολάβου και απέναντι στους εργαζόμενους.

«Ο εργολάβος προφασίζεται ότι δεν τον πληρώνει το νοσοκομείο και το «μπαλάκι» των ευθυνών πάει πέρα δώθε, ενώ την πληρώνουν πάλι οι ίδιοι εργαζόμενοι που παραμένουν μένουν απλήρωτοι και το νοσοκομείο που στερείται υπηρεσιών με το αντίκρισμα που αυτό έχει στους ασθενείς. Οι παραπάνω απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες αλλά κυρίως, ο φόβος για ατύχημα μεγάλης κλίμακας από την εγκληματική αδιαφορία Υπουργείου – Διοίκησης –Εργολάβου, οδηγούν συχνά το παλιό και έμπειρο προσωπικό σε παραίτηση και αναζήτηση εργασίας αλλού ή ακόμη και σε άλλον κλάδο», καταλήγουν.

Απαρχαιωμένες όλες οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου

Οι εργαζόμενοι τέλος υποστηρίζουν πως όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου είναι απαρχαιωμένες, λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας (αλλά και της λογικής των «μπαλωμάτων»- συντηρήσεων/ επιδιορθώσεων από διάφορες εργολαβίες και δωρεές), ενώ οι επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος το τελευταίο έτος από τον ΔΕΔΗΕ θέτουν σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο το νοσοκομείο.

«Δεν υπάρχει απογευματινή βάρδια τεχνικών για τα ασανσέρ, με αποτέλεσμα την ευθύνη για τυχόν απεγκλωβισμούς να έχουν οι ηλεκτρολόγοι, σε ένα νοσοκομείο με δεκάδες ανελκυστήρες που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ασθενών αλλά και από χιλιάδες προσωπικού και επισκεπτών καθημερινά. Από τύχη λοιπόν, ακόμη μια φορά, δεν κινδύνευσε σοβαρά ασθενής, συνοδός ή εργαζόμενος, κυρίως επειδή η αυτοθυσία, το φιλότιμο και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των συναδέλφων της Τεχνικής Υπηρεσίας προσπάθησαν να αντισταθμίσουν τις εγκληματικές ευθύνες του εργολάβου, της διοίκησης και του Υπουργείου Υγείας. Ως πότε όμως θα δουλεύει η τύχη μας??», καταλήγουν

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού απαιτούν:

  • Άμεση στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων μας και επιπλέον πρόσληψη όλου του απαραίτητου -κατάλληλα εκπαιδευμένου μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, που θα διασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.
  • Άμεση χρηματοδότηση για τη συντήρηση και την καθολική ανανέωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου.
    Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους τεχνικούς. Καμία καθυστέρηση ή περικοπή στην καταβολή μισθού – επιδομάτων.
  • Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία! Όχι στην απαξίωση του δημόσιου νοσοκομείου για να διευκολύνεται η ιδιωτικοποίηση και οι συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα με σκοπό το κέρδος, πάνω από τα δικαιώματα – πάνω από την ασφάλεια – πάνω από την ίδια τη ζωή ασθενών και προσωπικού.

«Για να μη λένε μετά διάφορα παπαγαλάκια της όποιας κυβέρνησης ότι δεν τα λέγανε «οι γραφικοί συνδικαλιστές», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ευαγγελισμός»: 40λεπτο μπλακ άουτ «παρέλυσε» το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας – Σκηνές πανικού περιγράφουν οι εργαζόμενοι"

Σύγκρουση τρένων: Ο επιθεωρητής Λάρισας λέει ότι είχε βάλει υπηρεσία και δεύτερο σταθμάρχη, που δεν παρουσιάστηκε

Σε αργία τέθηκε ο επιθεωρητής Λάρισας μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της πόλης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με το OPEN, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που κατάγεται από τον Βόλο, υποστηρίζει πως η απόφαση «στερείται νομικής βάσης» και περιμένει να απαντήσει αφού έρθει στο φως η επίσημη αιτιολόγηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Μάλιστα, ο επιθεωρητής επικαλείται το φύλλο παρουσιών σύμφωνα με το οποίο στη νυχτερινή βάρδια θα έπρεπε να εργάζονται τρεις σταθμάρχες. Ο ένας που η βάρδια του τελείωνε στις 11 το βράδυ και άλλοι δύο από τις 10 το βράδυ έως και τις 7 το πρωί. Αλλά σημειώνει ότι ο πιο έμπειρος εκ των δύο δεν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία του, με αποτέλεσμα ο 59χρονος να μείνει μόνος του.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η πληροφορία ότι λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στη Λάρισα ο επιθεωρητής, ο οποίος είναι συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ, έσπευσε να πάρει αναρρωτική άδεια ενός μήνα.

Την ίδια ώρα, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ «από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς».

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι «θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές».

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ

Σε αργία έχουν τεθεί ο σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο προϊστάμενός του, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος όπως γνωστοποιεί με σημερινή ανακοίνωση του ο ΟΣΕ.

Δεσμεύεται ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΟΣΕ «Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς».

Εκφράζοντας για άλλη μια φορά τα συλλυπητήρια και την οδύνη του αναφέρει πως υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες «είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποίο θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

«Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύγκρουση τρένων: Ο επιθεωρητής Λάρισας λέει ότι είχε βάλει υπηρεσία και δεύτερο σταθμάρχη, που δεν παρουσιάστηκε"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα την Δευτέρα (06.03.2023) προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και κυρίως στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για τον καιρό, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση της ΕΜΥ"

Τραγωδία στα Τέμπη: Την ανάθεση της υπόθεσης σε ειδικό εφέτη ανακριτή ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι

Οι δικηγόροι μελετούν την παρέμβασή τους στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, μετά από απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι η διενέργεια της ανάκρισης για την επίμαχη υπόθεση, λόγω της μείζονος σοβαρότητας, θα πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή.

Αναλυτικότερα, η ολομέλεια στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στις 5.3.2023, μέσω τηλεδιάσκεψης, με αφορμή το πρόσφατο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Η Ολομέλεια εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται στους τραυματίες ταχεία αποκατάσταση της υγείας τους.

Στεκόμαστε συγκλονισμένοι μπροστά σε αυτή την τραγωδία με δεκάδες θύματα νέους ανθρώπους. Δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους μας.

Η Πολιτεία υποχρεούται άμεσα, χωρίς περιστροφές, να εγγυηθεί και να αναλάβει την ευθύνη για την πλήρη και πολυεπίπεδη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών.

2. Η ταχεία και πλήρης διερεύνηση των αιτίων δυστυχήματος και η απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, είναι απόλυτα επιβεβλημένη.

Πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Λόγω της μείζονος σοβαρότητας της υπόθεσης, η διενέργεια της ανάκρισης θα πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό Εφέτη ανακριτή.

3. Η Ολομέλεια αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της, προκειμένου να διερευνήσει από νομική και ουσιαστική σκοπιά την τυχόν παρέμβαση των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, ιδίω ονόματι, λόγω του ειδικού εννόμου συμφέροντος που έχουν, κατ' άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων, είτε με την κατάθεση μηνύσεως, είτε με παράσταση προς υπoστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία και ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ήθελε βρεθεί.

4. Η Ολομέλεια καταδικάζει έντονα και απερίφραστα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου, που επιχειρεί, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο.

Κάθε συμπεριφορά συναδέλφου, που αντίκειται στον Κώδικα Δικηγόρων και τη Δεοντολογία και απάδει του κύρους και της αξιοπρέπειας του δικηγορικού λειτουργήματος, είναι πειθαρχικά ελεγκτέα, και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα κάθε Συλλόγου, υποχρεούνται να επιλαμβάνονται, χωρίς καμία καθυστέρηση».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στα Τέμπη: Την ανάθεση της υπόθεσης σε ειδικό εφέτη ανακριτή ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι"

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Γραφειοκρατικό πρόβλημα «μπλοκάρει» την αποτέφρωση του 32χρονου μηχανοδηγού

Μια απίστευτη ταλαιπωρία υφίσταται η οικογένεια του μηχανοδηγού Δημήτρη Μασσαλή που βρήκε τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών την 28η Φεβρουαρίου 2023, όταν από τη σύγκρουση το σώμα του εκσφενδονίστηκε έξω από το βαγόνι. Ήταν η μοναδική σορός που δεν κάηκε αλλά υπέστη παραμόρφωση λόγω των χτυπημάτων.

Η ταλαιπωρία της οικογένειάς του η οποία έχει εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρώσει τη σορό του παιδιού, οφείλεται στο γεγονός ότι η ληξίαρχος Τεμπών δεν εξέδωσε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου επειδή ο νόμος 4277/2014 λέει ότι αυτή εκδίδεται 60 ώρες μετά το θάνατο του ατόμου και εφόσον πρόκειται για δυστύχημα έχει βγει και η «πιστοποίηση ιατροδικαστή που βεβαιώνει ότι η αιτία θανάτου δεν χρήζει περαιτέρω ιατροδικαστικής διερευνήσεως». Σημειώνεται ότι το ληξιαρχείο Τεμπών, φιλοξενείται στη Λάρισα.

Οι 60 ώρες μαζί με τις ώρες στην ιατροδικαστική υπηρεσία ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή σύμφωνα με το δήμαρχο Τεμπών και  η ληξίαρχος αρνήθηκε να εκδώσει την ληξιαρχική πράξη στο μεταξύ ακολουθώντας κατά γράμμα το νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό ενώ υπήρξε και τηλεφώνημα από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το γραφειοκρατικό θέμα εφόσον πρόκειται και για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά από το ληξιαρχείο η απάντηση ήταν αρνητική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε ένα έγγραφο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Αυτό όμως αναμένεται να κατατεθεί αύριο και να «ξεμπλοκάρει» την υπόθεση.

Η οικογένεια έχει απευθυνθεί και με τη βοήθεια των υπεύθυνων του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας αλλά και του γραφείου τελετών σε άλλο Ληξιαρχείο προκείμενου να βγει η ληξιαρχική πράξη και στη συνέχεια η άδεια ταφής ώστε να παρθεί η σορός από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται για να αποτεφρωθεί. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Γραφειοκρατικό πρόβλημα «μπλοκάρει» την αποτέφρωση του 32χρονου μηχανοδηγού"

ΝΔ: «Αθλιότητες οι προσπάθειες να μας συνδέσουν τον σταθμάρχη που διώκεται για το δυστύχημα στα Τέμπη»

«Κάποιοι επιμένουν στις αθλιότητες των προηγούμενων ημερών, προσπαθώντας με διάφορους τρόπους να συνδέσουν τον σταθμάρχη που διώκεται για το δυστύχημα στα Τέμπη με τη Νέα Δημοκρατία» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Ξεκίνησαν προσπαθώντας να τον παρουσιάσουν ως "ρουσφέτι" συγκεκριμένης βουλευτού, η οποία τους διέψευσε και προσέφυγε εναντίον τους στη δικαιοσύνη για την άθλια συκοφαντία. Σήμερα, τον παρουσιάζουν ως «ρουσφέτι» υπουργού. Επειδή και η αθλιότητα έχει τα όριά της, τους καλούμε να πουν όνομα. Αλλιώς είναι κοινοί συκοφάντες. Όχι λάσπη στον ανεμιστήρα. Είναι ντροπή κάποιοι να αξιοποιούν αυτές τις τραγικές στιγμές προκειμένου να διασπείρουν ψεύδη με μικροπολιτικές στοχεύσεις!» προσθέτει η ΝΔ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " ΝΔ: «Αθλιότητες οι προσπάθειες να μας συνδέσουν τον σταθμάρχη που διώκεται για το δυστύχημα στα Τέμπη»"

Λάρισα: Προσαγωγή δημοσιογράφων και οπερατέρ ύστερα από μήνυση δικηγόρου έξω από το δικαστήριο

Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίχθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, με τον δικηγόρο Ανδρέα Θεοδωρόπουλο να διαπληκτίζεται με δημοσιογράφους και οπερατέρ και να προχωράει σε προφορικές μηνύσεις.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 14.30 όταν ο δικηγόρος πλησίασε τους δημοσιογράφους που βρίσκονται από νωρίς έξω από τα δικαστήρια για να καλύψουν την απολογία του σταθμάρχη και για άγνωστο λόγο προκλήθηκε ένταση, με τον κ. Θεοδωρόπουλο να φωνάζει προς το μέρος τριών δημοσιογράφων και ενός οπερατέρ.



Στη συνέχεια ειδοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις και υπέβαλε προφορική μήνυση για εξύβριση με τους αστυνομικούς να προχωρούν στην διαδικασία της προσαγωγής. Πριν από λίγη ώρα μεταφέρθηκαν με περιπολικά οχήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Δείτε εικόνες:

larisa_dikigoros_in__2_

larisa_dikigoros_in__3_

larisa_dikigoros_in__4_

larisa_dikigoros_in__5_

larisa_dikigoros_in__6_

larisa_dikigoros_in__1_

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λάρισα: Προσαγωγή δημοσιογράφων και οπερατέρ ύστερα από μήνυση δικηγόρου έξω από το δικαστήριο"

Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στο Σύνταγμα – Τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που έγιναν στην πλατεία Συντάγματος, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν περίπου 10.000 άτομα με πρωτοβουλία διάφορων σωματείων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. μια ομάδα πάνω από 200 άτομα που βρίσκονταν μέσα και στην περίμετρο της συγκέντρωσης και στη συνέχεια της πορείας, εκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Τα άτομα αυτά, όπως σημειώνει η Αστυνομία, ενώ βρίσκονταν στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις, πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων και προχώρησαν σε έι προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα πέντε συνελήφθησαν» αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωση. Τέλος, όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ., από τις παραπάνω επιθέσεις τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στο Σύνταγμα – Τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί"

Πλήρεις αποζημιώσεις στα θύματα υπόσχεται τώρα η Hellenic Train

Η Hellenic Train με νέα ανακοίνωσή της επισημαίνει πως δεν θα ενεργοποιήσει την εξαίρεση για καταβολή αποζημίωσης, όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι ΟΣΕ και Hellenic Trains εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων με σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

  • Συμμεριζόμενη το εθνικό πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί όλη η χώρα και με απόλυτο σεβασμό στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 62, τους τραυματίες και τους συγγενείς των θανόντων του τραγικού δυστυχήματος της 28.2.2023 η Hellenic Train Α.Ε.:
  • Μεριμνά σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι συγγενείς των θανόντων, οι τραυματίες και οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 62 της 28.02.2023 να ικανοποιηθούν πλήρως ως προς τα σχετικά τους δικαιώματα με βάση τα άρθρα 11 και 13 του ΕΚ 1371/2007 
  • Δηλώνει ότι είναι και θα παραμείνει στη διάθεση συγγενών των θυμάτων για κάθε υποστήριξη μπορεί να παράσχει. Όπως είναι αυτονόητο θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε συνδρομή με όλες μας τις δυνάμεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση των αιτίων αυτού του τραγικού δυστυχήματος.
Υποσχέσεις αποζημίωσης από Hellenic Train

Να σημειωθεί ότι ο κανονισμός που επικαλείται η εταιρεία προβλέπει μεταξύ άλλων προκαταβολή αποζημίωσης που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 21.000 ευρώ καθώς και ότι η παροχή της «δεν συνιστά αναγνώριση ευθύνης».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

1. Εάν επιβάτης σκοτωθεί ή τραυματιστεί, η σιδηροδρομική επιχείρηση του άρθρου 26 παράγραφος 5 του παραρτήματος Ι, πρέπει, χωρίς καθυστέρηση και οπωσδήποτε το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών από τον καθορισμό της ταυτότητας του φυσικού προσώπου που δικαιούται αποζημίωσης, να προκαταβάλει τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη άμεσων οικονομικών αναγκών ανάλογα με την προκληθείσα ζημία.

2. Με την επιφύλαξη της παραγράφου 1, η προκαταβολή δεν είναι κατώτερη των 21 000 ευρώ ανά επιβάτη σε περίπτωση θανάτου.

3. Η προκαταβολή δεν συνιστά αναγνώριση ευθύνης και μπορεί να αντισταθμιστεί με οποιοδήποτε άλλο ποσό καταβληθεί στη συνέχεια με βάση τον παρόντα κανονισμό αλλά δεν είναι επιστρεπτέα, εκτός από την περίπτωση κατά την οποία η προκληθείσα ζημία οφειλόταν σε αμέλεια ή σφάλμα του επιβάτη ή εάν ο αποδέκτης της προκαταβολής δεν ήταν ο δικαιούχος της αποζημίωσης.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλήρεις αποζημιώσεις στα θύματα υπόσχεται τώρα η Hellenic Train"

Ηράκλειο: Αγέλη σκύλων κατασπάραξε πρόβατα (φώτο)

Νεκρά βρήκε το μεσημέρι του Σαββάτου τα πρόβατα του ένας κτηνοτρόφος στο Ηράκλειο, από επίθεση σκύλων.

Το κοπάδι του δέχτηκε επίθεση από αγέλη σκύλων που φιλοξενούνται σε κυνοκομείο της περιοχής, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος και κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Μάλιστα όπως τονίζει, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό.

5

4

2

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο κτηνοτρόφος τα σκυλιά είναι από κυνοκομείο της περιοχής Καλό Χωριό.

«Είναι ανεξέλεγκτα και επιτίθενται και σε ανθρώπους. Το Σάββατο βγήκαν 9 σκύλοι και έπνιξαν 17 πρόβατα ενώ αναζητούνται ακόμη 10 ζώα. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε και άλλο χτύπημα με 28 ρίφια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κτηνοτρόφος.

6

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Αγέλη σκύλων κατασπάραξε πρόβατα (φώτο)"

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στις 3.500 ευρώ η δημόσια δαπάνη για την κηδεία κάθε θύματος

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τα έξοδα για κάθε κηδεία θύματος από την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, ανέρχεται σε 3.500 ευρώ.

Μάλιστα, η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση σε δημοσιεύματα που ανέφεραν πως έγινε «ξαφνική περικοπή» στα έξοδα για τις κηδείας και εν τέλει το κράτος θα έδινε 2.000 ευρώ. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα ανέφεραν επίσης ότι για τον λόγο αυτό, αρκετά γραφεία τελετών έκαναν πίσω. Ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει πως «δεν υπάρχει καμία περικοπή», ενώ όπως υπογραμμίζει αύριο θα εκδοθεί ΚΥΑ από την οποία «το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ».

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχετικά με φήμες για δήθεν περικοπή της δημόσιας δαπάνης για την κηδεία των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών υπογραμμίζεται ότι οι φήμες αυτές είναι παντελώς ανυπόστατες. Δεν υπάρχει καμία περικοπή! Αντίθετα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδίδεται το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί αύριο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στις 3.500 ευρώ η δημόσια δαπάνη για την κηδεία κάθε θύματος"

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε εξέλιξη η απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος βρίσκεται στο γραφείο της ανακρίτριας από τις 9 το πρωί της Κυριακής.

Προσερχόμενος το πρωί ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Παντζαρτζίδης δήλωσε: "Δεν μπορώ να πάρω άλλη αναβολή, θέλω να τελειώνει αυτό το θέμα για να σταματήσουν και οι παραφιλολογίες".

Ο 59χρονος που είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, φέρεται να είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες είπε σε όσους τον είδαν "κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…".

Ο σταθμάρχης ήταν να απολογηθεί χθες, αλλά ο συνήγορός του πήρε προθεσμία αφού όπως υποστήριξε "υπήρξαν νέα στοιχεία".

Καθώς περνούν οι μέρες, πληθαίνουν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η βαριά κατηγορία, την οποία αντιμετωπίζει ο σταθμάρχης Λάρισας, είναι η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.

Παράλληλα, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι και οι άνθρωποι που χάθηκαν, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι θα είναι οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν, αλλά, βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας.

"Την πάτησα"

Σήμερα, η ΕΡΤ μετέδωσε πληροφορίες για τις κινήσεις του σταθμάρχη λίγο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων.

Όπως είπε, ο δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Καλαφάτης, ο ίδιος συνομίλησε με έναν συνάδελφο του 59χρονου ο οποίος ήταν μαζί του τις ώρες που ακολούθησαν τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο συνάδελφός του, ο σταθμάρχης άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος, νευρικός, άρχισε να καπνίζει μέχρι που άρχισαν να φτάνουν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για τους νεκρούς.

"Όπως καταλαβαίνετε όσο περνούσε η ώρα αυξάνονταν οι πληροφορίες, αυξάνονταν ο αριθμός των νεκρών, μέχρι που κάποια στιγμή, τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρισε και του είπε ότι "την πάτησα" προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι έχει κάνει ένα τραγικό λάθος" πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Καλαφάτης.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στα Τέμπη: Σε εξέλιξη η απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας"

Τραγωδία στα Τέμπη: Δικηγόρος θυμάτων προανήγγειλε μηνύσεις κατά πολιτικών που «οδήγησαν παιδιά στα φέρετρα» (βίντεο)

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, πραγματοποίησε δηλώσεις έξω από δικαστικό μέγαρο της Λάρισας αναφέροντας ότι επίκεινται μηνύσεις.

Συγκεκριμένα είπε: «Είδαμε ότι τα θύματα δεν έχουν καμία αντιμετώπιση από το κράτος. Είμαστε αναγκασμένοι να καταθέσουμε μηνύσεις εναντίον των πολιτικών και εναντίον όλων όσοι είναι υπεύθυνοι για τα τόσα χρόνια εγκληματικής και δολοφονικής αμέλειας, ευθυνών και χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τελικά κατέληξαν στα φέρετρα των παιδιών».

Ο δικηγόρος τόνισε ότι η δικαιοσύνη είναι μονόδρομος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στα Τέμπη: Δικηγόρος θυμάτων προανήγγειλε μηνύσεις κατά πολιτικών που «οδήγησαν παιδιά στα φέρετρα» (βίντεο)"

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Διεκόπη η απολογία του σταθμάρχη – Νέα στοιχεία μελετά η ανακρίτρια

Διεκόπη προσωρινά η απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ που συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ανακρίτρια ζήτησε να μελετήσει κάποια από τα νέα στοιχεία, με την απολογία να αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου μέσα στις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης μεταφέρθηκε νωρίτερα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες όπως την κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Διεκόπη η απολογία του σταθμάρχη – Νέα στοιχεία μελετά η ανακρίτρια"

Ένταση και επεισόδια στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την εθνική τραγωδία – Έξι προσαγωγές και 7 τραυματίες αστυνομικοί

Επεισόδια και ένταση σημειώθηκαν στο περιθώριο του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα για τo σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη από εργαζόμενους σε Ηλεκτρικό και Μετρό αλλά και άλλων φορέων και σωματείων.  

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές κι έχουν τραυματιστεί επτά αστυνομικοί.

Σύμφωνα την ΕΛΑΣ τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα όπου άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν κάνοντας ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Πανεπιστημίου, όπου οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε μηχάνημα έργου, που ήταν σταθμευμένο στα Προπύλαια, ενώ προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων.

Στην συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στη πλατεία Ομονοίας, όπου οι αστυνομικοί προχώρησαν πάλι σε χρήση χημικών καθώς δέχθηκαν επιθέσεις από ομάδες ατόμων.

Τέλος, οι άγνωστοι υποχώρησαν προς την οδό Πειραιώς, όπου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στην συμβολή της με την οδό Σωκράτους. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η κατάσταση έχει αποκλιμακωθεί, ενώ παραμένουν περίπου 300 άτομα μπροστά από την Βουλή χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ένταση.

Στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας συμμετείχαν περίπου 12.000 άτομα, τα οποία λόγω των επεισοδίων έφυγαν.

Ένταση και επεισόδια στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την εθνική τραγωδία – Έξι προσαγωγές και 7 τραυματίες αστυνομικοί

 

 Ένταση και επεισόδια στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την εθνική τραγωδία – Έξι προσαγωγές και 7 τραυματίες αστυνομικοί

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες, οικογένειες με τα παιδιά τους, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργατικών συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων, συλλόγων αυτοαπασχολουμένων και γυναικών για το συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έδωσε το παρών και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «τα κροκοδείλια δάκρυα και οι εκ των υστέρων συγγνώμες δεν συγκινούν πλέον κανέναν. Σήμερα, μετά από αυτήν την τραγική, την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, η μοναδική ίσως ελπίδα, ένας τόνος αισιοδοξίας είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου ελληνικού λαού, είναι οι κινητοποιήσεις κυρίως της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών, οι μεγάλες και συγκινητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Έτσι μόνο δεν θα παραγραφούν οι ευθύνες, έτσι μόνο δεν θα ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, έτσι μόνο “θα φτάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο”, για να αποδοθούν οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν και στο κράτος, στον κρατικό μηχανισμό, στις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα όλες – της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ- στην ιδιωτική εταιρεία, στη μεγάλη αυτή μονοπωλιακή, ιταλική εταιρεία και βεβαίως στους άλλους, τους υπόλοιπους, όσους εμπλέκονται ατομικά σε αυτό το έγκλημα».

Το παλλαϊκό συλλαλητήριο έγινε βήμα καταδίκης των «διαχρονικών πολιτικών ευθυνών» και υπόσχεσης ότι «τα εγκλήματα αυτά δεν θα συγκαλυφθούν». «Σήμερα μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι», τόνισε ο Νίκος Λάζου, πρόεδρος του Σωματείου Προσωπικού της «Hellenic Train». Από το βήμα της συγκέντρωσης κάλεσε τον κόσμο να τηρήσει ενός λεπτού σιγή τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων. «Δεν φταίει ένας μόνο εργαζόμενος, φταίνε διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις», υπογράμμισε. «Κανένας δεν μας άκουγε», κατήγγειλε αναφερόμενος στις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των σωματείων για τις ελλείψεις μέτρων ασφαλείας, την υποστελέχωση, τη διάλυση του σιδηροδρόμου. «Φωνάζαμε για την ασφάλεια, την ασφάλεια των πολιτών, την ασφάλεια των εργαζομένων», υπογράμμισε και υπενθύμισε πως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει αδρά από την τσέπη του και δεν έχει σύγχρονο και ασφαλή σιδηρόδρομο. Τέλος, ευχαρίστησε όλα τα σωματεία και τους φορείς για τη συμπαράστασή τους.

Τα συλλυπητήρια των μηχανοδηγών στις οικογένειες των θυμάτων μετέφερε ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. «Δεν μας απάντησαν ποτέ τίποτα. Σήμερα όμως οφείλουν απάντηση στην ελληνική κοινωνία», τόνισε, υπενθυμίζοντας τις καταγγελίες των σωματείων για τις συνθήκες λειτουργίας του σιδηροδρόμου. «Σας ευχαριστούμε και δίνουμε μια υπόσχεση: Δεν ξεχνάμε», κατέληξε.

«Η ζωή μας μετράει. Το ακούω αυτές τις μέρες από όσους βρέθηκαν στον δρόμο», ανέφερε ο Βασίλης Ζαβογιάννης, πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Κίνησης. Με την παρέμβασή του ανέδειξε τα αιτήματα για έναν σύγχρονο και ασφαλή σιδηρόδρομο ενώ τόνισε ότι «κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι “δεν γνώριζε”».

«Σήμερα θρηνούμε τα αδέρφια μας, τα παιδιά μας, τους συναδέλφους μας, τους φίλους μας», υπογράμμισε ο Ηλίας Τρεβλός, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Προσωπικού «Hellenic Train» και μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. «Τους σκότωσαν αυτοί που κοστολογούν τις ανθρώπινες ζωές», υπογράμμισε και ανέδειξε πως σήμερα, παρά τις μεγάλες δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία, τα τρένα κυκλοφορούν με όρους της δεκαετίας του ’60.

Κατήγγειλε ότι «ακόμα και τώρα, η εταιρεία στη συνάντηση που είχε με τα σωματεία δεν έδωσε καμία απάντηση σε όσα ζητήματα θέτουν οι εργαζόμενοι». «Απαντάμε με τη δύναμη της ενότητας και της αλληλεγγύης», σημείωσε και πρόσθεσε: «Τώρα είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!» ενώ κατέθεσε το πλαίσιο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων.

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο διεκδικούν, εκτός από το προφανές δηλαδή να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες, και τα εξής:

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες οι ειδικότητες.
  • Αντίστοιχη εξειδίκευση και πιστοποίηση του προσωπικού.
  • Προγράμματα εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στον ασφαλή τρόπο εκτέλεσης των εργασιών.
  • Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας δικτύου.
  • Σωστή συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού και της γραμμής.
  • Συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό του τεχνικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων.
  • Ασφαλή εργασία και μέτρα ασφαλείας στην κυκλοφορία των τρένων, ιδιαίτερα κατά τη διέλευσή τους από κατοικημένες περιοχές.
  • Να επιχορηγηθούν όλα τα μέσα ατομικής προστασίας.
  • Τεχνικός ασφαλείας και γιατρός εργασίας σε κάθε συγκρότημα.
  • Φθηνές και ασφαλείς μαζικές μεταφορές για το λαό και τους εργαζόμενους χωρίς τη λογική κόστος οφέλους.

Στην πολιτική που οδήγησε, μέσα από μια σειρά νόμους και ρυθμίσεις, στην απαξίωση και διάλυση του σιδηροδρόμου, αναφέρθηκε ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Σε καταδίκη της πολιτικής που βάζει την ασφάλεια και τη ζωή «στο ζύγι του κόστους», κάλεσε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Υπενθύμισε ότι δίπλα στις καταγγελίες των Σιδηροδρομικών, υπάρχουν ανάλογες καταγγελίες και παρεμβάσεις των εργαζομένων και των σωματείων τους σε μία σειρά άλλα μέσα μεταφοράς. Κάλεσε σε συνέχεια του αγώνα με αιχμή το αίτημα για σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές και συγκοινωνίες, για σύγχρονα δικαιώματα για το προσωπικό στους χώρους αυτούς, καθώς και σε πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς τη Δευτέρα και την Τρίτη καθώς και στις κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων σε Αθήνα και Πειραιά την Τετάρτη.

«Είμαστε εδώ για όλους τους», είπε η Μαρίτα Στεργίου, από το Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής. «Τώρα δεν είναι ώρα σιωπής», πρόσθεσε και επανέλαβε την υπόσχεση που δίνουν αυτές τις μέρες χιλιάδες νέες και νέοι «να γίνουν η φωνή των νεκρών και να απαιτήσουν την απόδοση ευθυνών για το έγκλημα». Από το βήμα της κινητοποίησης κάλεσε στο νέο συλλαλητήριο που οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι την Τετάρτη.

Ένταση και επεισόδια στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την εθνική τραγωδία – Έξι προσαγωγές και 7 τραυματίες αστυνομικοί
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η μεγάλη συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με δεκάδες μαύρα μπαλόνια να γεμίζουν τον ουρανό και τους χιλιάδες συγκεντρωμένους να δίνουν υπόσχεση συνέχισης των αγωνιστικών πρωτοβουλιών.

Νέο ραντεβού των Σωματείων και των μαζικών φορέων είναι η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 12:30 μ.μ. στα Προπύλαια στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας που έχουν προκηρύξει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και η ΑΔΕΔΥ.

Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά έχουν πάρει απόφαση για στάση εργασίας την μέρα εκείνη 12 μ. ως 4 μ.μ. και καλούν τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν απόφαση για μετατροπή των κινητοποιήσεων σε πανεργατική πανϋπαλληλική απεργία. Μέχρι και κείνη τη μέρα, τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών συνεχίζουν την απεργία (Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη), ενώ τα Εργατικά Κέντρα καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν άμεσα σε συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς για να στηρίξουν τον αγώνα των σιδηροδρομικών, για την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης της Τετάρτης.

Ένταση και επεισόδια στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την εθνική τραγωδία – Έξι προσαγωγές και 7 τραυματίες αστυνομικοί
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Παρά την 24ωρη απεργία οι συρμοί κινούνται κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα για να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό και στο Μετρό. Καλούν τους πολίτες σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

Ακινητοποιημένα είναι το Σαββατοκύριακο τα τρένα και ο προαστιακός λόγω της 48ωρης απεργίας των Σωματείων Εργαζομένων στον σιδηρόδρομο. Κανονικά λειτουργεί το Τραμ.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που νωρίτερα είχαν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να κατεβάσουν το πανό. Οι διαδηλωτές τους εμπόδισαν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

Στο σημείο έφτασε και το ΕΚΑΒ, καθώς κατά τη συμπλοκή, σύμφωνα με καταγγελίες, τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση και επεισόδια στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την εθνική τραγωδία – Έξι προσαγωγές και 7 τραυματίες αστυνομικοί"

Τέμπη: Ολοκληρώθηκαν οι ταυτοποιήσεις των νεκρών – Ένας παραμένει άγνωστος, μια γυναίκα αναζητά ακόμα την κόρη της

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όλων των δειγμάτων βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρωθεί από τα ειδικά κλιμάκια της πυροσβεστικής, από τον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος έξω από τα Τέμπη, χωρίς να αλλάξει κάτι στον μαύρο απολογισμό των 57 νεκρών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έφτασαν συνολικά, από την πρώτη στιγμή μέχρι και χτες, 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι 55 νεκροί. Ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA, ενώ μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Στο τόπο του δυστυχήματος, το μακάβριο έργο της πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από την φοβερή σύγκρουση των δύο τρένων και απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες και αναμένεται να ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Ολοκληρώθηκαν οι ταυτοποιήσεις των νεκρών – Ένας παραμένει άγνωστος, μια γυναίκα αναζητά ακόμα την κόρη της"

Τέμπη: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Σύνταγμα για το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, με την ΕΛΑΣ να προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Διαδηλωτές όλων των ηλικιών συμμετέχουν στη συγκέντρωση για την τραγωδία στα Τέμπη που έχει καλέσει το ΠΑΜΕ (που έχει το μεγαλύτερο μπλοκ), ενώ σε συγκέντρωση καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες συλλογικότητες.

Συγκροτημένοι με το κάθε σωματείο έχει το δικό του πανό και με τα συνθήματα που μιλούν για τις ευθύνες της τραγωδίας και ζητούν να παρθούν σύγχρονα μέτρα για την ασφάλεια όλων. Οι διαδηλωτές άφησαν 57 μαύρα μπαλόνια στον ουρανό.

Διαδηλωτές που βρίσκονται στο πλάι της Βουλής γιουχάρουν αυτοκίνητα βουλευτών που μπαίνουν μέσα.

Λόγω της συγκέντρωσης υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και η Σταδίου.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε από το συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη πως «τα κροκοδείλια δάκρυα και οι εκ των υστέρων συγγνώμες δεν συγκινούν πλέον κανέναν. Σήμερα, μετά από αυτήν την τραγική, την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, η μοναδική ίσως ελπίδα, ένας τόνος αισιοδοξίας είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου ελληνικού λαού, είναι οι κινητοποιήσεις κυρίως της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών, οι μεγάλες και συγκινητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Έτσι μόνο δεν θα παραγραφούν οι ευθύνες, έτσι μόνο δεν θα ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, έτσι μόνο ‘θα φτάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο’, για να αποδοθούν οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν και στο κράτος, στον κρατικό μηχανισμό, στις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα όλες – της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ – στην ιδιωτική εταιρεία, στη μεγάλη αυτή μονοπωλιακή, ιταλική εταιρεία και βεβαίως στους άλλους, τους υπόλοιπους, όσους εμπλέκονται ατομικά σε αυτό το έγκλημα».

«Εμείς θα είμαστε εδώ συνεχώς, μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, μαζί με τη νεολαία, για να απαιτήσουμε αυτές οι ευθύνες να αποδοθούν, να απαιτήσουμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής των συνανθρώπων μας, της ευημερίας του λαού μας και κυρίως να ανοίξει ένας δρόμος με τον αγώνα μας και με τις πολιτικές μας επιλογές, έτσι ώστε να γίνει αυτό που λέμε, ο λαός να πάρει την εξουσία. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής, ενάντια σε αυτό το σάπιο, διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας» τόνισε καταλήγοντας στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news