facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Σοκ σε αστικό λεωφορείο: Άγριος ξυλοδαρμός ελεγκτή στη λεωφόρο Αμφιθέας – Τον χτύπησαν και τον δάγκωσαν (βίντεο)

Άγρια χτυπήματα από τρεις επιβάτες, δέχτηκε ένας ελεγκτής αστικού λεωφορείου.

Ο ίδιος μίλησε στο Star και στον Βασίλη Γκούμα για το συμβάν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο δρομολόγιο του λεωφορείου Α2 στη λεωφόρο Αμφιθέας. Μάλιστα όπως είπε ο ελεγκτής Γιάννης Ξανθόπουλος, ο ένας από τους δράστες τον δάγκωσε!

«Δεν το κατάλαβα, σήμερα μου το είπε ο ιατροδικαστής. Με έριξαν κάτω και με χτυπούσαν στο κεφάλι, με χτυπούσαν με κλειδί από μηχανάκι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως επιχείρησαν να του αρπάξουν το τσαντάκι.

Οι δράστες, δύο Πακιστανοί και ένας Αλβανός, συνελήφθησαν αργότερα από την αστυνομία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ σε αστικό λεωφορείο: Άγριος ξυλοδαρμός ελεγκτή στη λεωφόρο Αμφιθέας – Τον χτύπησαν και τον δάγκωσαν (βίντεο)"

Τσίπρας: «Σωστή πολιτική» Μητσοτάκη και όχι «κωλοτούμπα» το γεγονός ότι δεν καταγγέλλει τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «σωστή πολιτική» και όχι «κωλοτούμπα» του Κυριάκου Μητσοτάκη το γεγονός πως δεν καταγγέλλει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «δικαιολογία» ότι σε αυτή τη φάση δεν ψηφίζει η κυβέρνηση τα τρία μνημόνια, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ανέλαβε τον κόστος της «επανεκλογής» του, αφήνοντας αιχμές ότι ο νυν πρωθυπουργός φοβάται την «εσωτερική αντιπολίτευση» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπογράμμισε, δε, ότι εκείνη την εποχή «ακούστηκαν ακρότητες» ότι «αντάλλαξε τη Μακεδονία με τις συντάξεις», ωστόσο, σημείωσε ότι αυτή η συμφωνία ήταν ένα κοινό «όραμα» των δύο πολιτικών και μάλιστα χαρακτήρισε «σωστή πολιτική» και όχι «κωλοτούμπα» Κυριάκου Μητσοτάκη το γεγονός ότι «δεν προχωράει σε μια λογική αυτοκαταστροφική καταγγέλλοντας τη συμφωνία όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά».

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε συγκινημένος για τις «ιστορικές στιγμές» που μοιράστηκε με τον ομόλογό του από την Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ, ξεκινώντας τη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους 153 βουλευτές που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο όχι μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το Ποτάμι ή τότε ανεξάρτητους βουλευτές. Σχολίασε, επίσης, ότι όταν έγινε η συμφωνία δεν είχαν απλά «ωριμάσει οι συνθήκες», αλλά αν περίμεναν κι άλλο, ενδεχομένως να «σάπιζαν», κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά αρνητικό πλαίσιο έξι χρόνια μετά» κυρίως λόγω των πολέμων στην ευρύτερη γειτονιά.

Ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία και το ενδεχόμενο μη τήρησης της συμφωνίας από τη νέα κυβέρνηση, υπογράμμισε πως «η σοφία της συμφωνίας είναι ότι οι δικλείδες ασφαλείας έχουν ήδη τεθεί». Όπως εξήγησε, εάν δεν τηρηθεί δεν κινδυνεύει μόνο η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αλλά η ίδια η «ύπαρξή» της», καθώς, απειλείται από «διεθνή απομονωτισμό», ενώ επισήμανε ότι «τρίτες χώρες», όπως η Τουρκία και η Ρωσία, προσπαθούν να παρεμβαίνουν στα Βαλκάνια. Γι’ αυτό, τόνισε, η συμφωνία αυτή ήταν «στρατηγικής» σημασίας και για την ΕΕ.

Ερωτηθείς, λοιπόν, αν θα ήταν χρήσιμο να διεκδικήσει η Ελλάδα το χαρτοφυλάκιο της Διεύρυνσης στη νέα Κομισιόν, απάντησε: «Γιατί όχι; Από το να έχει αυτό για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής σίγουρα πιο χρήσιμο». Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη η χώρα να είναι «πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης» και «γέφυρα ανάμεσα σε ηπείρους και λαούς, ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», ενώ σημείωσε πως θα έπρεπε να παίξει και ρόλο «διαμεσολαβητή» στον πόλεμο στη Γάζα.

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας, επισήμανε ότι αυτή η συμφωνία μπόρεσε να πραγματοποιηθεί γιατί η συγκυρία ήταν «ευτυχής», καθώς συνέπεσε και οι δύο χώρες να έχουν προοδευτικές κυβερνήσεις.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ μοιράστηκε πως όταν συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα πρώτη φορά στο Νταβός του είπε πως είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια συμφωνία και κατάληξαν ότι και «οι δυο θα είναι πολιτικά νεκροί» μετά τη συμφωνία, αλλά «αξίζει τον κόπο», ως «κληρονομιά» για τους δύο λαούς.

Επίσης, έστειλε μήνυμα στο νέο πρωθυπουργό της χώρας του να «τηρήσει τη συμφωνία» όπως του έχει επιβεβαιώσει, αλλά και στον Έλληνα πρωθυπουργό, «εφόσον υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και αγωνίστηκε για την προώθηση της ενταξιακής της πορείας» και αφού «κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει αυξηθεί οικονομική συνεργασία με την ΕΕ» να προχωρήσει στην επικύρωση των τριών μνημονίων που επί της ουσίας τα εφαρμόζει η χώρα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: «Σωστή πολιτική» Μητσοτάκη και όχι «κωλοτούμπα» το γεγονός ότι δεν καταγγέλλει τη συμφωνία των Πρεσπών"

Πυροσβεστική: 35 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο ανά την Ελλάδα

Στις 35 έφτασαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι 30 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών. 

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 35 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο ανά την Ελλάδα"

Καιρός αύριο: Στους 38 βαθμούς θα εκτοξευθεί η θερμοκρασία

Τους 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά θα φτάσει ο καιρός αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα επτά μποφόρ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους 38 βαθμούς θα εκτοξευθεί η θερμοκρασία"

Κατατέθηκαν στο ΣτΕ αιτήσεις ακύρωσης του φορολογικού νόμου 5073/2023 από δικηγόρους και ελεύθερους επαγγελματίες

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν σήμερα αιτήσεις ακύρωσης του φορολογικού νόμου 5073/2023, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των 63 Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρης Βερβεσός και πρόεδροι και εκπρόσωποι ελευθέρων επαγγελματιών. 

 Όλοι ζητούν να ακυρωθεί ο τρόπος θεσμοθέτησης του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, οι οποίοι έχουν συνασπιστεί υπό την Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων.

Παράλληλα, συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησαν οι δικηγόροι, καθώς επίσης, τα μέλη του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) και τα μέλη της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

 Ειδικότερα, στο ΣτΕ κατέθεσαν ομαδικές αιτήσεις ακύρωσης οι 63 Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ελλάδος και 15 σωματεία, ενώσεις ελευθέρων επαγγελματιών, κλπ.

 Μετά την κατάθεση, αντιπροσωπεία υπό τον κ. Βερβεσό επισκέφθηκε την πρόεδρο του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα και ζήτησαν οι αιτήσεις ακύρωσης να εισαχθούν προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

  Μετά την κατάθεση των αιτήσεων ακυρώσεως ο κ. Βερβεσός δήλωσε:

  «Για μας είναι αγώνας αξιοπρέπειας και επιβίωσης. Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών, αλλά το ερμηνεύουν κατά το δοκούν.

 Ο νόμος πρέπει να αποσυρθεί και να ξεκινήσει διάλογος, εξ αρχής, με τους φορείς των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και στα δικαστήρια και στην κοινωνία».

  Στις αιτήσεις ακύρωσης που κατατέθηκαν στο ΣτΕ, μεταξύ των άλλων, υποστηρίζονται:

    1. Η αντίθεση του τεκμηρίου, που θεσπίζουν οι διατάξεις των άρθρων 15 επ. του Ν. 5073/2023, στις συνταγματικές αρχές της ισότητας των πολιτών ενώπιον των δημόσιων βαρών, της αναλογικότητας και της παροχής πλήρους και αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας, καθότι αντιμετωπίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες ως μισθωτούς, ενώ πρόκειται περί διαφορετικών κατηγοριών φορολογουμένων, όπως, άλλωστε, και το ίδιο το ΣτΕ έχει κρίνει. Ταυτόχρονα, η αμφισβήτηση του τεκμηρίου, μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας υποβολής σε φορολογικό έλεγχο, καθιστά το τεκμήριο επί της ουσίας αμάχητο και αλλοιώνεται η έννοια, η λογική και η φύση του φορολογικού ελέγχου.

   2. Η υπέρβαση των ορίων της νομοθετικής εξουσιοδότησης του άρθρου 28Α παρ. 5 του Ν. 4172/2013 από την υπ’ αριθ. A.1055/2024 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, η οποία ουσιαστικά επεκτείνει τον έλεγχο και σε προηγούμενα φορολογικά έτη και σε άλλα φορολογικά αντικείμενα, πέραν της φορολογίας εισοδήματος.

   3. Το τεκμήριο του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος, κατ’ άρθρο 28Α του Ν. 4172/2013, δεν είναι συνταγματικά ανεκτό, καθόσον δεν αφορά εξωτερικές ενδείξεις ή στοιχεία άμεσα συναρτώμενα με το τεκμαιρόμενο συμπέρασμα, όπως απαιτεί η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά βασίζεται στη σύγκριση με τον κατώτατο μισθό των απασχολουμένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι οποίοι τελούν υπό διαφορετικές επαγγελματικές και εισοδηματικές συνθήκες σε σχέση με τους ασκούντες ατομική επιχείρηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατατέθηκαν στο ΣτΕ αιτήσεις ακύρωσης του φορολογικού νόμου 5073/2023 από δικηγόρους και ελεύθερους επαγγελματίες"

Σφραγίστηκε επιχείρηση στη Λίμνη Ζηρού – Με προβλήτες είχε καταπατήσει τα νερά της λίμνης

Προσωρινό «λουκέτο» μπήκε σε επιχείρηση στη Λίμνη Ζηρού στον νομό Πρέβεζας, καθώς το μαγαζί είχε καταλάβει παράνομα τμήμα της όχθης της λίμνης και των υδάτων.

Η επέμβαση έγινε συντονισμένα από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το Δασαρχείο και την ΕΛ.ΑΣ, ενώ είχε προηγηθεί καταγγελία στην εφαρμογή MyCoast. Αφού εντοπίστηκαν παραβάσεις, λοιπόν, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες ο παράνομα καταλειφθείς χώρος σφραγίστηκε και επιβλήθηκαν οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Κατά την αυτοψία του μεικτού ελεγκτικού κλιμακίου διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυθαίρετων καταλήψεων τριών τμημάτων εντός των υδάτων και της όχθης της λίμνης με πρόχειρες ξύλινες κατασκευές (προβλήτα κ.ά.) συνολικού εμβαδού 120 τετραγωνικών μέτρων για χρήση κανό-καγιάκ.

Άμεσα συντάχθηκε το Τοπογραφικό Διάγραμμα και η Έκθεση Αυτοψίας, ενώ επιδόθηκαν το Πρωτόκολλο Άρσης και Απομάκρυνσης Αυθαίρετων Κατασκευών. Ήδη προχώρησε η διαδικασία σφράγισης του χώρου και επιδόθηκε πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ, ενώ έπονται μέτρα μέσα στις επόμενες ημέρες και για το δασικό τμήμα από τη Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας για όμορες ξύλινες εξέδρες και στέγαστρα.

Επιπλέον, απαγορεύτηκε η είσοδος εντός αυτού με σχετική σήμανση καθώς και η άσκηση οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας στον χώρο αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι, στις περιπτώσεις εντοπισμού παραβάσεων στις παραχωρήσεις απλής χρήσης αιγιαλών και παραλιών κατά τους ελέγχους, η διαδικασία προβλέπει:

-την έκδοση του σχετικού προστίμου εντός της ημέρας το οποίο με βάση τον νέο αυστηρό νόμο που θεσπίστηκε πριν από λίγους μήνες, ανέρχεται στο τετραπλάσιο του ανταλλάγματος που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για ένα έτος αν είχε συνάψει σύμβαση,

-την άμεση απομάκρυνση- εντός 48 ωρών- όλων των παράνομων ομπρελοκαθισμάτων καθώς και κατασκευών με ευθύνη του επιχειρηματία. Αν αυτό δεν γίνει, τότε την ευθύνη απομάκρυνσης την αναλαμβάνει ο Δήμος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σφραγίστηκε επιχείρηση στη Λίμνη Ζηρού – Με προβλήτες είχε καταπατήσει τα νερά της λίμνης"

Καστοριά: Νεκρή αρκούδα 300 κιλών μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο – Σώοι οι επιβάτες του ΙΧ

Αρκούδα βάρους άνω των 300 κιλών συγκρούστηκε με αυτοκίνητο το βράδυ του Σαββάτου (15.06.2024) στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Νεστορίου, στην Καστοριά.

Από το τροχαίο στην Καστοριά, δεν τραυματίστηκε κάποιος από τους επιβάτες του ΙΧ αυτοκινήτου, παρά τη σοβαρή ζημιά που υπέστη το όχημα, τραυματίστηκε όμως θανάσιμα η αρκούδα, που υπολογίζεται ότι ήταν ενήλικο, περίπου οκτώ ετών.

Το Δασαρχείο Καστοριάς ειδοποίησε για το περιστατικό τα στελέχη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Καλλιστώ», τα οποία βρέθηκαν στο σημείο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της «Καλλιστώ» στην θεσμοθετημένη Ομάδα Άμεσης Επέμβασης. Όπως προέκυψε, η ενήλικη αρκούδα περπάτησε 100 μέτρα από το σημείο της τροχαίας σύγκρουσης, όπου και κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία. Στη συνέχεια το νεκρό ζώο μετακινήθηκε και θάφτηκε σε κατάλληλο σημείο, με την μέριμνα της Δασικής Υπηρεσίας Καστοριάς.

Η περιβαλλοντική οργάνωση αναφέρει πως σε τμήματα της επαρχιακής οδού, όπου σημειώθηκε το τροχαίο, οι οδηγοί πολύ συχνά υπερβαίνουν κατά παράβαση του Κ.Ο.Κ το όριο ταχύτητας.

«Τα τροχαία ατυχήματα με αρκούδες και άλλα είδη της άγριας πανίδας συμβαίνουν δυστυχώς αρκετά συχνά σε οδικούς άξονες που διέρχονται από περιοχές που αποτελούν και φυσικό βιότοπο.

Η αυξημένη κίνηση οχημάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με την πιο συχνή κίνηση των αρκούδων αυτήν την περίοδο, λόγω εντατικής αναζήτησης τροφής, καθιστούν αναγκαία την προσοχή όλων μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της και απευθύνεται έκκληση προς τους οδηγούς που κινούνται στα σημεία που αποτελούν βιότοπο αρκούδας να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν πάντα το όριο ταχύτητας, ιδιαίτερα κατά την οδήγηση τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες, και να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στις προειδοποιητικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καστοριά: Νεκρή αρκούδα 300 κιλών μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο – Σώοι οι επιβάτες του ΙΧ"

Νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας: 40χρονος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του την σύζυγό του που οδηγούσε μηχανή – Επιχείρησε να την πνίξει

Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκαν στην Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου του ΕΡΤΝews, Γιώργου Γεραφέντη.

Συγκεκριμένα, χθες (16/6) σταΜάλγαρα, 40χρονος που επέβαινε σε αυτοκίνητο παρέσυρε τη σύζυγό του που οδηγούσε μηχανή μικρού κυβισμού και την έριξε στο έδαφος.

Κατέβηκε από το όχημα και την έπιασε από το λαιμό. Η 35χρονη γυναίκα έβαλε τις φωνές ενώ ο δράστης όταν είδε τους πολίτες να πλησιάζουν, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και αναζητείται από την αστυνομία. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ζήτησε να εγκατασταθεί στο κινητό της τηλέφωνο το κουμπί πανικού.

Επίσης, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο Άργος Ορεστικού, 33χρονος υπαρχιφύλακας πήγε έξω από το σπίτι της πρώην γυναίκας του και την απείλησε.

Η 40χρονη γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό. Σχηματίσθηκε δικογραφία συγγνώμης σε βάρος του νεαρού αστυνομικού. Μάλιστα, το θύμα ήταν τόσο φοβισμένο που ζήτησαν να τη μεταφέρει περιπολικό της αστυνομίας στο σπίτι της.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας: 40χρονος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του την σύζυγό του που οδηγούσε μηχανή – Επιχείρησε να την πνίξει"

Απόστολος Λύτρας: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου – Πειθαρχική έρευνα γιατί αφέθηκε ελεύθερος

Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για τον τρόπο που χειρίστηκαν στη προδικασία την υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη.

Η πάρεμβαση του Αρείου Πάγου κατά πληροφορίες αφορά τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Λύτρα λαμβάνοντας υπόψη τον κακουργηματική χαρακτήρα της αξιόποινης πράξης που του αποδίδεται και το γεγονός ότι ο ίδιος έχει ομολογήσει την βαριά πράξη που του αποδίδεται.

Τι μέτρησε για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Αυτό που «μέτρησε» για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες,  η κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν, όπως και η κατάθεση της πρώην συζύγου του  η οποία τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν, ωστόσο όταν έγινε η δίκη αυτή ανακάλεσε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν την απολογία του κ. Λύτρα, εξετάστηκαν από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η πρώην σύζυγός του κατηγορούμενου, η κόρη του και ένας ακόμα γνωστός δικηγόρος ο οποίος είναι κουμπάρος του.

Οι περιοριστικοί όροι

Στον ποινικολόγο, που αφέθηκε ελεύθερος, επιβλήθηκε μεταξύ άλλων, ο περιοριστικός όρος να μην προσεγγίζει τη σύζυγο του.

Ο Απόστολος Λύτρας, κατηγορείται συγκεκριμένα για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του. Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια φέρεται να άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική θέση. Ζήτησε συγγνώμη και ομολόγησε τις πράξεις που διέπραξε σε βάρος της συζύγου του, επίσης δικηγόρου.

Αναλυτικά οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι: υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Απόστολος Λύτρας: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου – Πειθαρχική έρευνα γιατί αφέθηκε ελεύθερος"

Ελεύθερος με όρους ο 90χρονος που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος 11χρονης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές του Πολυγύρου Χαλκιδικής, ο 90χρονος που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος 11χρονης.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε να του επιβληθούν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Aστυνομικό Tμήμα του τόπου διαμονής και της απαγόρευσης προσέγγισης της ανήλικης και των γονιών της.

Ο ηλικιωμένος κατά πληροφορίες αρνήθηκε τις πράξεις του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος με όρους ο 90χρονος που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος 11χρονης"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται έως τις 30 Ιουνίου, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή θεμελίωσης Μεσοβάθρου Μ2, Γέφυρας (flyover) και μετατόπισης καλωδίων Μέσης Τάσης». Κατά την παραπάνω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τις εναπομένουσες λωρίδες κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική ανά λωρίδα διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος της συμβολής με την οδό Διαδόχου Παύλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο, στην περιοχή των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Ποσειδώνος"

Πατήσια: Άνδρας 51 ετών επιτέθηκε και τραυμάτισε 63χρονη μέσα στο αυτοκίνητό της

Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11:00 στα Πατήσια, στη συμβολή των οδών Τράλλεων και Σιβόρων, όταν ένας άνδρας 51 ετών άνοιξε την πόρτα ενός αυτοκίνητου και τραυμάτισε με μαχαίρι την 63χρονο οδηγό του οχήματος.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο δράστης ισχυρίζεται ότι η γυναίκα είναι συγγενικό πρόσωπό του και είχαν διαφορές, ενώ η 63χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι δεν γνωρίζει τον συγκεκριμένο άνδρα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πατήσια: Άνδρας 51 ετών επιτέθηκε και τραυμάτισε 63χρονη μέσα στο αυτοκίνητό της"

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα με ιατρικά εξεταστικά γάντια – Δεν πληρούσαν συγκεκριμένες προδιαγραφές

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, ότι ανακαλούνται παρτίδες από ιατρικά εξεταστικά γάντια που δεν πληρούσαν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Η απόφαση του ΕΟΦ αφορά την ανάκληση της παρτίδας 02323095.2309L του ιατροτεχνολογικού προϊόντος GMT Super Gloves Nitrile Powder – Ιατρικά Εξεταστικά Γάντια Νιτριλίου, μέγεθος L (8-9), ημερομηνία λήξης 06/2028, της εταιρείας Anhui Intco Medical Products Co, Ltd – Κίνα.

– Κατόπιν εκτέλεσης εργαστηριακών δοκιμών και αναλύσεων βρέθηκαν τα προϊόντα της παρτίδας να μην συμφωνούν με τις προδιαγραφές τους ως προς της υδατοστεγανότητα, – (εντοπισμός οπών).

-Της παρτίδας 00323218.2303ΧL του ιατροτεχνολογικού προϊόντος GMT Super Gloves Vinyl Powder – Ιατρικά Εξεταστικά Γάντια βινυλίου, μέγεθος XL, ημερομηνία λήξης 12/2026 της εταιρείας GMT International Super Gloves Pte – Σιγκαπούρη».

Κατόπιν εκτέλεσης εργαστηριακών δοκιμών αναλύσεων, τα προϊόντα της παρτίδας βρέθηκαν να μην συμφωνούν με τις προδιαγραφές τους α) ως προς την θραύση και β) ως προ της υδατοστεγανότητα – (εντοπισμός οπών).

Η απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία «ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΖΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε» οφείλει να εφαρμόσει τα διορθωτικά μέτρα της ανάκλησης μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα με ιατρικά εξεταστικά γάντια – Δεν πληρούσαν συγκεκριμένες προδιαγραφές"

Άδ. Γεωργιάδης στο ΕΡΤNews: Αναμένω μέσα στο καλοκαίρι την έγκριση της ΕΕ για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

Για τα απογευματινά χειρουργεία, τις πολιτικές εξελίξεις, τον τουρισμό αλλά και για το περιστατικό με τη σύλληψη γνωστού ποινοκολόγου για ενδοοικογενειακή βία και τη διάταξη «ασπίδα» του υπουργείου Δικαιοσύνης μίλησε στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Συνδέσεις» ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η μεγάλη ζήτηση τουρισμού αυξάνει και τις τιμές. Διότι στην οικονομία ισχύει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης. Αφού λοιπόν υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση και λιγότερη προσφορά, οι τιμές πηγαίνουν προς τα πάνω» διευκρίνισε ο υπουργός και συνέχισε: «Είναι τελείως βέβαιο ότι νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος έχουν αγγίξει τα όρια της δυνατότητας να αναπτύσσονται. Αυτό είναι αλήθεια. (…) Αυτά σίγουρα απασχολούν την κυβέρνηση. Δεν είναι θέμα του υπουργείου Υγείας. Ως υπουργός Ανάπτυξης είχα αρκετά ασχοληθεί, είχα ψηφίσει και νόμο για την παύση έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών στη Μύκονο. (…) Τα νησιά, τα πολύ δημοφιλή, έχουν φτάσει σε κάποια όρια. Αυτό δε σημαίνει ότι άλλα νησιά δεν έχουν περιθώριο να αναπτυχθούν. (…) Φαίνεται ότι έχουμε ανέβει κατηγορία, αρχίζουμε και προσελκύουμε πιο υψηλού εισοδήματος τουρίστες, απ΄ ότι πριν από 15 χρόνια».

 
Αυξάνουμε τα κίνητρα για προσλήψεις γιατρών στα νησιά

«Θα είμαστε καλύτερα από πέρσι» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σε ερώτηση σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη στα νησιά. «Είμαστε αρκετά καλύτερα οργανωμένοι δεν σημαίνει θα είμαστε ιδανικά. Ιδανικό δεν υπάρχει. Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσίασα και μια νέα διάταξη που αυξάνει το κίνητρο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που θέλουν να πάνε σε νησί το καλοκαίρι. Θα τους δίνουμε 2.100 ευρώ πλέον του μισθού τους και θα μπορεί ο κάθε Δήμος να τους πληρώνει και την έξτρα κατοικία τους, έτσι ώστε να έχουν και δωρεάν σπίτι και επιπλέον πάνω από ένα μισθό στην τσέπη. Σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέπουν και το ιδιωτικό έργο των γιατρών, άρα θα τους επιτρέπει να κάνουν αν θέλουν και ιδιωτικό έργο στο νησί που θα τους συγκεντρώνει ένα πολύ μεγάλο εισόδημα». Ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε οτι αυτές οι αυξήσεις θα ψηφιστούν πολύ σύντομα.

«Υπάρχει έλλειμμα γιατρών. Πολλοί γιατροί θεωρούν όχι ελκυστικό το να πάνε να δουλέψουν σε ένα νησί, κυρίως γιατί αυτό κατά τη δική τους οπτική γωνία, τους μειώνει την εξέλιξη που έχουν ως γιατροί. Άρα κατ’ αυτό τον τρόπο είναι πιο δύσκολο να πάνε. Είναι μια δυναμική προσπάθεια. Εμείς αυξάνουμε τα κίνητρα, θα αλλάξουμε και άλλο το πλαίσιο σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αυτήν την εβδομάδα. Το πώς δηλαδή θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο ελκυστική την επιλογή ενός νησιού ή μιας άγονης περιοχής για έναν γιατρό να πάει. Θα αλλάξουμε τον χάρτη των άγονων περιοχών και στην ηπειρωτική χώρα καθώς υπάρχουν περιοχές με σημαντικό πρόβλημα προσέλκυσης γιατρών. Είναι μία δυναμική άσκηση αυτή. Δεν είναι ότι δεν μας απασχολεί, αντίθετα.

Σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία και για το ότι είχε αναφέρει ότι θα καλυφθεί ένα σημαντικό κομμάτι του κόστους, ο υπουργος Υγείας δήλωσε: «Δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τις ευρωπαϊκές αρχές. Έχουν κατατεθεί όλα τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν. Έχει επιλέξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το εντάξει στη γενική αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης που έχει η χώρα μας κι αυτό έχει φέρει μια μικρή καθυστέρηση. (…)

Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι θα γίνει γιατί θα είναι σαν να παραβιάζω την μεταξύ μας συμφωνία. Θεωρητικά η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τον τελευταίο λόγο. Έτσι λειτουργεί αυτό το σύστημα, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο να πει όχι. Πληρούμε όλες προϋποθέσεις, άρα θα πει ναι».

Για το αν έχει μειωθεί η λίστα αναμονής από τα πρωινά χειρουργεία, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Οι λίστες αναμονής δεν πάνε τόσο καλά. Είχαμε πει από την αρχή ότι αυτή είναι μια μεταρρύθμιση που θα την κρίνουμε στον ένα χρόνο, αλλά έχει πολύ μεγάλη ζήτηση. Δηλαδή τον πρώτο μήνα, μόλις ξεκίνησε έγιναν 300 χειρουργεία, το δεύτερο μήνα έγιναν 1.000, τον τρίτο μήνα κοντά στα 2.000, άρα έχουμε μια πολύ μεγάλη αύξηση. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου πήγα με τον Κύπριο υπουργό Υγείας, μας έκαναν παρουσίαση, (…) έχουν βάλει πια τέσσερις χειρουργικές αίθουσες κάθε μέρα, έχουν τέσσερις χειρουργικές που δουλεύουν ταυτόχρονα τα χειρουργεία κάθε μέρα».

Η ανάπτυξη (σ.σ. των απογευματινών χειρουργείων) είναι κάθε μήνα διπλάσια από τον προηγούμενο.

(…) Τα απογευματινά χειρουργεία είναι μια διέξοδος για κάποιον που θα πήγαινε στο ιδιωτικό χειρουργείο και αντί να πάει στο ιδιωτικό χειρουργείο με 1.000 ευρώ, πάει στο ΕΣΥ σε απογευματινό χειρουργείο με 500, με 400 ευρώ. Αυτή είναι η διαφορά. (…) Όταν έρθουν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναμένω να είναι μέσα στο καλοκαίρι, θα μπορούμε να τα βάλουμε μπροστά».

Ο κ. Γεωργιάδης σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι οι συμμετοχή για τις διάφορες εξετάσεις δεν έχει αυξηθεί. «Έχει θεσπιστεί εισιτήριο εισόδου στο αίμα 1 ευρώ και 3 ευρώ στο ακτινοδιαγνωστικό, στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα δηλαδή προστίθεται ένα ευρώ για εξέταση αίματος και τρία ευρώ αν κάνεις αξονική, μαγνητική, υπέρηχο και λοιπά στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα» και αυτό οφείλεται στο ότι η μεταφορά των ασθενών από τις δημόσιες ιδιωτικές δομές ήταν τόσο πολύ μεγάλη μετά τον covid που μετέφερε πολύ μεγάλο μέρος της δαπάνης στα ιδιωτικά. (…) Παράλληλα φτιάξαμε ειδική πλατφόρμα μέσω του Gov και του Taxis και μπορεί όποιος θέλει μπορεί να κλείσει ραντεβού σε δημόσια δομή εντελώς δωρεάν. Και μη μου πείτε ότι αργείς γιατί η δημόσια δομή σου κλείνει ραντεβού το πολύ σε τρεις μέρες. Το μέγιστο είναι αυτό σε αστικά κέντρα».

«Έχουμε 10.000 ραντεβού την ημέρα στις δημόσιες δομές, δηλαδή από εκεί που ήταν άδειες γιατί είχανε πάει στον ιδιωτικό τομέα, τώρα έχουμε μια μικρή επιστροφή και θέλουμε να την κάνουμε μεγαλύτερη» γνωστοποίησε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαχρονικό το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους στο Παίδων

Για τη λειτουργία των χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ο υπουργός Υγείας διευρκίνισε ότι «υπάρχει ένα πραγματικό έλλειμμα αναισθησιολόγων. Δεν είναι ψευδές αυτό. (…) Είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, αλλά σέβομαι ότι επειδή εκεί είναι για παιδιά πρέπει να έχεις κάποια πιο μεγάλη ευαισθησία. Δεν θέλω να πω όχι. (…) Είχε φυσικά να κάνει πάρα πολύ και με πολιτικούς λόγους. Ήταν μια σκληρή συνδικαλιστική ομάδα της άκρας αριστεράς. Πιστεύω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο το ότι είχαμε ευρωεκλογές. Λύθηκε προ των ευρωεκλογών το θέμα. Έχω και κάποιες άλλες σκέψεις για το νοσοκομείο αυτό, θα δούμε».

Ο νόμος Φλωρίδη για την ενδοοικογενειακή βία δεν ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση

Σχετικά με τον γνωστό ποινικολόγο που διώκεται για για το κακούργημα της ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων: «Σε μια χώρα με όλη αυτή η δημόσια συζήτηση για την πάταξη της ενδοοικογενειακής βίας, της γυναικοκτονίας που έχει ανεβάσει η αριστερά τόσο ψηλά κτλ, πρέπει να πούμε ότι ο λόγος που σήμερα συμβαίνει αυτό είναι γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ψήφισε ένα συγκεκριμένο νόμο τον οποίο δεν έχει ψηφίσει αντιπολίτευση. Το νόμο Φλωρίδη δεν τον ψήφισε η αντιπολίτευση. Ο νόμος Φλωρίδη τι προβλέπει; (…) Γιατί όμως δύναται να συμβεί αυτή η δικαστική διαδικασία. Γιατί αυτή η κυβέρνηση, αυτός ο Πρωθυπουργός, αυτός ο υπουργός Δικαιοσύνης ψήφισε ένα νόμο που λέει ότι ο γιατρός, ο καθηγητής, γιατρός ο οποιοσδήποτε εμπλέκεται στην εξέταση μιας γυναίκας που έχει τραύματα, μπορεί να καταγγείλει την άποψή του ότι είναι προϊόν βίας και όχι ενός ατυχήματος, χωρίς να μπορεί μετά να διωχθεί γι’ αυτή την άποψη. Γιατί ψηφίστηκε αυτός ο νόμος. Γιατί πάρα πολλές φορές δυστυχώς, που κακοποιημένες γυναίκες φοβούνται να πούνε ότι έχουν κακοποιηθεί. (…) Με τον νόμο λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Φλωρίδη πλέον διώκεται αυτεπαγγέλτως η βιαιοπραγία. (…) Αυτό είναι μια κολοσσιαία μεταβολή στο Δίκαιο μας, που επί της ουσίας υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών. Επί της ουσίας είναι στο πλάϊ των γυναικών που πέφτουν θύμα βίας, χωρίς υποκρισία αριστερής εμπνεύσεως, που φωνάζουν για όλα, αλλά όταν κυβέρνησαν δεν ήξεραν να κάνουν ούτε αυτό».

ΕΣΥ: Πώς προχωράει η διαδικασία επιλογής των διοικητών – «Πρέπει η κυβέρνηση να βρει τρόπο ώστε να επιταχυνθεί»

Αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ κ. Παπαϊωάννου, ο κ Γεωργιάδης αρχικά ξεκαθάρισε ότι τον ΑΣΕΠ ως Οργανισμό και τον κ. Παπαϊωάννου τον σέβεται πάρα πολύ. «Ειλικρινά δεν θέλω να ρίξω καμία ευθύνη στον ΑΣΕΠ. Όμως είναι ευθύνη της κυβέρνησης να βρει μια λύση. Αυτό δεν αφορά τον ΑΣΕΠ. Αφορά την κυβέρνηση να βρει μια λύση. Πώς θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Να φέρω ένα παράδειγμα. Έχουμε διαδικασία εξελίξεως πρόσληψης 2,5 χιλιάδων νοσηλευτών 3 χρόνια. Ο ΑΣΕΠ έχει δεκάδες λόγους να πει γιατί αυτό έχει καθυστερήσει. (…) Είναι διαδικασία, οι νόμοι που ακολουθούν αυτή την καθυστέρηση και μπορεί να υπήρχαν ενδιάμεσα δικαστικές προσφυγές, μπορεί να ήταν πολύ μπλεγμένη διαδικασία, μπορεί να του φόρτωσαν και άλλα πράγματα. Το ξεκαθαρίζω γιατί πραγματικά τον σέβομαι τον κύριο. Όμως στην πράξη 2,5 χιλιάδες νοσηλευτές που πρέπει να είναι στα νοσοκομεία, δεν είναι».

Για τη διαδικασία επιλογής των διοικητών ανέφερε: «Μια διαδικασία διαφανής, πρέπει πάντα να είναι και γρήγορη. Το ότι δεν είναι γρήγορη πράγματι δημιουργεί πρακτικά προβλήματα. Εγώ δεν θέλω να υποκρίνομαι. Υπάρχουν διοικητές που ξέρουν ότι δεν θα ξανα πληρωθούν. (…) Τους εμπιστεύομαι. Έχω πολύ στενή συνεργασία επί καθημερινής βάσεως, αλλά δεν σας κρύβω ότι κι εμένα με ανησυχεί μια διαδικασία που αρχικά μπορεί να κρατήσει 5 μήνες, θα κρατήσει 15. Δεν το ίδιο. Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει η κυβέρνηση – επαναλαμβάνω δεν επιρρίπτει ευθύνη στον ΑΣΕΠ – να τα ρυθμίσει, διότι η διαφάνεια είναι το ένα, το δέχομαι, η λειτουργία του κράτους το άλλο».

Το κόμμα μας έχει ανοιχτά τα αυτιά του κι ακούει τι λέει ο λαός

Για τα μήνυματα των εκλογών και το νέο κυβερνητικό σχήμα, ο κ υπουργός Υγείας σχολίασε: «Οι εκλογές τελείωσαν. Το μήνυμα εξεπέμφθηκε από τον ελληνικό λαό και ελήφθη από τα κόμματα – όσα έχουν μυαλό – να συνομιλούν με τον λαό.
Πιστεύω ότι η δικιά μας και το δικό μας κόμμα έχει ανοιχτά τα αυτιά του. Ξέρει το μεγάλο αφεντικό, είναι λαός και ακούει τι λέει ο λαός και μας είπε “Θέλουμε να μας λύσετε τα προβλήματα. Σας εκλέξαμε για να μας λύσει τα προβλήματα”. Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη προς τον ελληνικό λαό και προς τον Πρωθυπουργό που μας έχουν δώσει αυτές τις μεγάλες θέσεις».

Παράλληλα τόνισε ότι «ο νόμος για την ισότητα στο γάμο, αυτό που είναι γνωστό ως γάμος για τους ομοφυλόφιλους, σίγουρα έβλαψε πάρα πολύ την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, δεν συζητείται αυτό. (…) Αυτό όμως πια είναι παρελθόν. Αυτό που έχει σημασία είναι το από ‘δω και μπρος, τα επόμενα τρία χρόνια, τι θα κάνουμε. (…) Εμείς έχουμε τώρα την ευθύνη να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου. Εμείς, ο Άδωνις έχω την ευθύνη να λύσω τα προβλήματα του κόσμου. Αυτή είναι η δουλειά μου και παρακαλώ τον κόσμο να με κρίνει αυστηρά αλλά δίκαια».

Σχετικά με δημοσιεύματα σε εφημερίδες που κάνουν λόγο για «γκρίνια» μέσα στη Νέα Δημοκρατία η οποία ενδεχομένως να εκφραστεί στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά πρόωρη αυτή η συζήτηση. «Αν με ρωτάτε, “υπάρχει αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία;”. Ειλικρινά στο λέω. Με βλέπετε να χαμογελάω. Μου προκαλεί θυμηδία. Έχεις έναν πρόεδρο που έχει κερδίσει στο ενδιάμεσο όλες τις εκλογές. Και η ήττα του σε εισαγωγικά είναι η εκλογή εκείνη όπου κέρδισε με 13,5 από τον δεύτερο. Ναι, το να τον αμφισβητώ κιόλας, είναι λίγο κωμωδία. Ο Μητσοτάκης είναι πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, λαμβάνοντας την πλήρη εμπιστοσύνη της παράταξης και θα οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές το 2027».

Το σχόλιο του υπουργού Υγείας για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά το θέμα ηγεσίας που έχει προκύψει είναι το εξής: «Δεν εμπλεκόμαστε στα εσωκομματικά ζητήματα κανενός κόμματος. Οι φίλοι, οι βουλευτές, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν ότι τους φωτίσει ο Θεός. Εμείς θα αντιμετωπίσουμε τον κάθε πολιτικό μας αντίπαλο, όπως τα φέρνει η μοίρα, ο ελληνικός λαός».

«Δεν είχα αυτή τη μεγάλη τιμή και δύσκολα θα πήγαινα να γιορτάσω τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία και θεωρώ εντελώς επιβλαβή για την Ελλάδα» είπε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το αν τον εχει καλέσει ο Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη του Ινστιτούτου του.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άδ. Γεωργιάδης στο ΕΡΤNews: Αναμένω μέσα στο καλοκαίρι την έγκριση της ΕΕ για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία"

Προσοχή: Φτερούγες κοτόπουλου με σαλμονέλα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Φτερούγες κοτόπουλου ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία νωπού παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία «ΜΠΑΧΑΡΩΜΕΝΗ ΦΤΕΡΟΥΓΑ ΝΩΠΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΤΑ» με αριθμό Lot 240618.12318 και ημερομηνία λήξης 18/06/2024.

Το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ.

Μετά από την εξέταση του δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Φτερούγες κοτόπουλου με σαλμονέλα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ"

Απόστολος Λύτρας: Ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, δήλωσε ότι έχει ψυχολογικά και αφέθηκε ελεύθερος! Δείτε τις δηλώσεις του

Κόντρα στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως έχει διαμορφωθεί και με βάση την έκρηξη των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και εκ του ρόλου του ως ποινικολόγου και υπερασπιστή κακοποιημένων γυναικών, και μάλιστα ενώ βάσει νομικών απόψεων η πράξη του είναι ο ορισμός της προφυλάκισης, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του.

Ο ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της σύζυγου του, απόφαση που προκαλεί απορία αλλά και την ανησυχία αν μπορεί οποιοσδήποτε να προχωρά σε άσκηση βίας και μετά να κυκλοφορεί ανενόχλητος, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έχει ψυχολογικό θέμα και χρειάζεται βοήθεια. Στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα παραδέχθηκε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του και υποστήριξε ότι «δεν μπορώ να δώσω εξήγηση» για το περιστατικό προσθέτοντας ότι θα αναζητήσει βοήθεια για να θεραπευτεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Απόστολο Λύτρα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη σύζυγό του. Αναλυτικά οι όροι που επιβλήθηκαν στο Λύτρα είναι η υποχρέωση μετοίκησης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ και τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκε σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Κι εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και εκείνη κατέθεσε δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με  ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια» είπε αρχικά στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.



Συνεχίζοντας ο ποινικολόγος είπε ότι «η πράξη που έγινε είναι κάτι που για μένα είναι αδιανόητο. Θα αναζητήσω ψυχολογική βοήθεια, δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Κανείς να μην βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και για τον ίδιο μου τον εαυτό».

«Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο, από τη Σοφία και τις κόρεας μας και από εκεί και μετά θέλω να πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια» κατέληξε στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέας να αφήσουν ελεύθερο τον δικηγόρο με τους παραπάνω όρους "μέτρησε" η κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.

Ακόμη υπέρ του ποινικολόγου φέρεται να μέτρησε και η κατάθεση της πρώην συζύγου του στην ανακρίτρια. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε καταγγείλει στο παρελθόν τον δικηγόρο, αλλά όταν έγινε η δίκη ανακάλεσε την καταγγελία της.

Σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη βλάβη σε βάρος της συζύγου του, αδίκημα που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα Φλωρίδη τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 5 έως 20 ετών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Απόστολος Λύτρας: Ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, δήλωσε ότι έχει ψυχολογικά και αφέθηκε ελεύθερος! Δείτε τις δηλώσεις του"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

χάρτης
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου 2024"

Φθιώτιδα: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής παιδιών

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Μώλου, η είδηση ότι δύο κουκουλοφόροι, προσπάθησαν να προσεγγίσουν δύο ανήλικα κοριτσάκια 7 και 9 ετών.

Το συμβάν που προκαλεί τρόμο, διαδραματίστηκε «μέρα μεσημέρι» στις 19:30’ της Κυριακής (17/6), 10 μέτρα από τα τελευταία σπίτια του χωριού, όπου έπαιζαν αμέριμνα αρκετά παιδιά.

Οι άγνωστοι που φορούσαν Full Face βγήκαν μέσα από τις ελιές και πλησίασαν τα δύο κοριτσάκια λέγοντας «ελάτε εδώ». Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν κατατρομαγμένα λίγες στιγμές αργότερα, ο ένας φορούσε σορτς και είχε μαχαίρι στη ζώνη του, ενώ τα μέρη που δεν ήταν καλυμμένα με ρούχα, όπως τα πόδια του ενός και τα χέρια και των δύο, παρέπεμπαν σε μελαμψά άτομα, τα οποία δε μιλούσαν και τα καλύτερα ελληνικά.

Τα δύο παιδιά έτρεξαν αμέσως προς τα σπίτια, ενώ μερικά μέτρα πιο μακριά ήταν άλλα δύο παιδιά και τα παρακίνησαν κι εκείνα να μπουν μέσα στο σπίτι.

Οι γονείς των παιδιών ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και στο σημείο έφτασε περιπολικό του ΑΤ Καμένων Βούρλων χωρίς ωστόσο να εντοπίσει κάποιο άτομο.

Υπάρχει πάντως μία ακόμη μαρτυρία για ύποπτο όχημα την ίδια περίπου ώρα, πλησίον του δημοτικού σχολείου, στο οποίο επέβαιναν 4-5 άτομα Ρομά. Όμως η παρουσία των συγκεκριμένων είναι πιο πιθανό να συνδέεται με επικείμενο «χτύπημα» σε κάποιο σπίτι παρά με κάτι τόσο σοβαρό όσο είναι η αρπαγή παιδιών.

Επιπλέον το τελευταίο 48ωρο έγιναν αλλεπάλληλες προσπάθειες στην περιοχή για εξαπάτηση με το γνωστό κόλπο του τηλεφώνου με τροχαίο συγγενικού προσώπου, που επίσης δεν είναι δυνατό να διασταυρωθεί αν έχει σχέση με τους άγνωστους δράστες.

«Περάσαμε από τον προβληματισμό στον τρόμο. Όλο το χειμώνα μόλις νύχτωνε δεν ξέραμε ποιο σπίτι είχε σειρά για να χτυπήσουν οι γνωστοί - άγνωστοι. Τώρα με το συγκεκριμένο περιστατικό ανησυχούμε και για τα ίδια μας τα παιδιά», μας λέει η μητέρα ενός από τα κορίτσια που ήρθαν τετ α τετ με τους μασκοφόρους.  

«Γεγονός είναι ότι υπάρχει ατιμωρησία και αντίστοιχα δεν υπάρχει αστυνομία. Παλιότερα μας έλεγαν ότι πρέπει να γίνει συγχώνευση των τμημάτων για να υπάρχουν αστυνομικοί. Τώρα που είναι; Γιατί δεν υπάρχει περιπολικό σε όλα τα χωριά; Που πήγαν όλοι οι αστυνομικοί; Νοιώθουμε απροστάτευτοι. Δηλαδή τι να κάνουμε; Να πάρουμε κι εμείς τα όπλα και να κάνουμε περιπολίες;», μας λέει με απόγνωση η μητέρα, που νιώθει ακόμη απογοήτευση και για το σύστημα που την επομένη, «ακόμη κι αυτοί που θα πέσουν στα χέρια του νόμου, θα είναι έξω για να συνεχίσουν το έργο τους»!

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Φθιώτιδα: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής παιδιών "

Σήφης Βαλυράκης: Νέα αναβολή στη δίκη για την ανθρωποκτονία – Ένταση ανάμεσα σε μέλη του ακροατηρίου και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την ανθρωποκτονία του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Η δίκη αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, ενώ η χήρα και τα παιδιά του Σήφη Βαλυράκη, όπως και ο αδελφός του, βρέθηκαν στο δικαστήριο και μέσω των συνηγόρων τους στήριξαν την κατηγορία ζητώντας παράλληλα μία συντομότερη δικάσιμο, αν και η επιθυμία τους ήταν η διακοπή της δίκης.

Η συνήγορος της οικογένειας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε πως στις 24/1/2025 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη δίκη έπρεπε να έχει προσδιοριστεί συντομότερα.

Μάλιστα έκανε λόγο για «πολλαπλώς προβληματική και επιλήψιμη χωρίς προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά αποφυλάκιση» των κατηγορουμένων οι οποίοι, όπως είπε, οπλοφορούσαν.

«Έχουν συμβεί πάρα πολλά. Έχουμε έρευνες που έγιναν και στον εισαγγελικό λειτουργό, ερευνητέες συνθήκες και δύο κατηγορούμενους που απολαμβάνουν σκανδαλώδη μεταχείριση στη Χαλκίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την έδρα διευκρινίστηκε πως, αν και ζήτησαν συντομότερη ημερομηνία, αυτό στάθηκε αδύνατο.

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο, αλλά με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση παρέμεινε η ρητή δικάσιμος για τις 20 Ιανουαρίου 2025.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε μέλη του ακροατηρίου από την πλευρά των κατηγορουμένων και τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να βγάζει έναν εξ αυτών φωτογραφία υποστηρίζοντας πως την απείλησε.

Νωρίτερα, είχαν ανεβεί και πάλι οι τόνοι με άλλον ακροατή, τον οποίο κατήγγειλε πως ξέσπασε σε γέλια, όταν είπε για την οπλοχρησία των κατηγορουμένων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σήφης Βαλυράκης: Νέα αναβολή στη δίκη για την ανθρωποκτονία – Ένταση ανάμεσα σε μέλη του ακροατηρίου και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου"

Χανιά: Συνελήφθησαν οι δύο εμπλεκόμενοι στην αιματηρή επίθεση σε μίνι μαρκετ

Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται ο 46χρονος από την Ρωσία και ο 30χρονος από την Αλβανία που εμπλέκονται στην αιματηρή επίθεση σε μινι μαρκετ αργά το απόγευμα του Σαββάτου στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής 16/6 σε ημιτελή αγροτική κατοικία σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά όπου είχαν κρυφτεί. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, βρήκαν και την μοτοσικλέτα με την οποία είχαν διαφύγει και την κατάσχεσαν.

Και οι δύο συνελήφθησαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, ενώ εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στις δικαστικές αρχές προκειμένου να απολογηθούν και να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται, ότι αργά το απόγευμα του Σαββάτου 15/6 δυο άτομα πήγαν σε μινι μάρκετ στη διασταύρωση των οδών Μυλωνογιάννη και Εφέδρων Πολεμιστών και ξαφνικά  ο ένας από αυτούς μπήκε στο κατάστημα και με ένα ρόπαλο επιτέθηκε σε δυο αδέλφια από την Συρία 34 και 32 ετών.

 

Στην συμπλοκή ενεπλάκη και ο πατέρας τους 58 ετών μέχρι που ξαφνικά ο 46χρονος Ρώσος τράβηξε περίστροφο και πυροβόλησε δυο φορές με την μια σφαίρα να προκαλεί διαμπερές τραύμα στο πόδι του 34χρονου.

 

Αμέσως μετά βγήκε από το κατάστημα, όπου τον περίμενε ο 30χρονος Αλβανός και αφού επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα εξαφανίστηκαν.

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους τραυματίες στο Νοσοκομείο Χανίων καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο 34χρονος με διαμπερές τραύμα από σφαίρα στο πόδι νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, ενώ ο πατέρας και ο αδελφός του,, μετά τις πρώτες βοήθειες και τις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις εξήλθαν του Νοσοκομείου.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Συνελήφθησαν οι δύο εμπλεκόμενοι στην αιματηρή επίθεση σε μίνι μαρκετ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news