facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Κανονικά θα λειτουργεί το μετρό την Παρασκευή – Χωρίς τραμ έως τις 8 π.μ. – Επανεξέταση των συνθηκών το πρωί

Έως τις 8 αύριο το πρωί θα παραμείνουν στο αμαξοστάσιο οι συρμοί του τραμ, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για το αν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια στο μετρό (γραμμές 1,2 και 3).

Σε νεότερη ενημέρωσή της, η ΣΤΑΣΥ για τη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς αναφέρει:

«Οι συρμοί του τραμ αποσύρθηκαν προληπτικά από την κυκλοφορία στις 9 το βράδυ της Πέμπτης 14/10/2021 κατόπιν ενημέρωσης της μετεωρολογικης υπηρεσίας για επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι συρμοί θα παραμείνουν στο αμαξοστάσιο ως τις 8 το πρωί της Παρασκευής 15/10/2021, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για την λειτουργία της γραμμής.

Οι γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά».

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά θα λειτουργεί το μετρό την Παρασκευή – Χωρίς τραμ έως τις 8 π.μ. – Επανεξέταση των συνθηκών το πρωί"

Υπ. Δικαιοσύνης: Αναστέλοναι οι εργασίες των δικαστηρίων και εισαγγελιών στην Αττική την Παρασκευή

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αναστέλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής για αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, λόγω των αιφνιδίων και έντονων καιρικών φαινομένων.

Από την αναστολή εργασιών εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορού αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού, λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Δικαιοσύνης: Αναστέλοναι οι εργασίες των δικαστηρίων και εισαγγελιών στην Αττική την Παρασκευή"

Έκτακτα μέτρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό & παραλιακή -Κλειστές δημόσιες υπηρεσίες

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δυστυχώς, οι προβλέψεις για τις επόμενες ώρες δεν είναι καθησυχαστικές καθώς αναμένονται νέες ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι.
Στην Αττική τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά και προς τα ξημερώματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε εκτάκτως:

*01:00 με 08:00 Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή για ΙΧ.
(Για φορτηγά θα υπάρξουν ανακοινώσεις και υποδείξεις της Τροχαίας).
*Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική (εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης).
*Τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα για αποσυμφόρηση κυκλοφορίας.

*Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία (και) σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική, Εύβοια, ενώ δε θα λειτουργήσουν ούτε οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ.

*Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα και τα μηχανήματα από ιδιωτικές εταιρείες.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αύριο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η κακοκαιρία να επηρεάσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη Σάμο και την Ικαρία.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, o αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Έκτακτα μέτρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό & παραλιακή -Κλειστές δημόσιες υπηρεσίες "

Σχολεία – Πού θα είναι κλειστά την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά θα είναι τα σχολεία αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική, όπως ανακοίνωσε στην έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία ο Χρήστος Στυλιανίδης, υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Τις επόμενες ώρες, είπε ο υπουργός, ότι ίσως υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για περιοχές όπου θα κλείσουν τα σχολεία, ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι υπάρχει πιθανότητα για επιδείνωση του καιρού στο Ανατολικό Αιγαίο. Να σημειώσουμε ακόμα ότι κλειστά σχολεία θα υπάρχουν και σε άλλες περιοχές με απόφαση των τοπικών Αρχών.

Στο Ναύπλιο

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των έντονων βροχοπτώσεων από την κακοκαιρία «Μπάλλος», όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για την ασφάλεια των μαθητών, των μαθητριών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, θα παραμείνουν κλειστά, ως προληπτικό μέτρο.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε γονέα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των σταθμών. 

Κλειστά σχολεία και στον Δήμο Άργους – Μυκηνών

Μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ περιλαμβάνοντας και τον Δήμο Άργους – Μυκηνών και για την ασφάλεια των μικρών μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών, με απόφαση Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 15/10 τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου.

Αναστολή λειτουργίας για την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου αποφασίστηκε και στους Δήμους Ερμιονίδας και Επιδαύρου στην Αργολίδα.

Στη Λακωνία

Ο Δήμος Ευρώτα προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των παιδικών σταθμών, για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Η εν λόγω απόφαση, λήφθηκε προληπτικά και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού και έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Ευρώτα.

Στην Κρήτη

Με απόφαση του Δημάρχου Σητείας παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (και των Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών) του Δήμου Σητείας με φυσική παρουσία, μέχρι και την Παρασκευή 15-10-2021, λόγω του ισχυρού σεισμού των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή και τον φόβο για εκδήλωση μετασεισμών, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Την παράταση της αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Η απόφαση ισχύει για την Tετάρτη 13/10/2021 , την Πέμπτη 14/10/21 έως και την Παρασκευή 15/10/2021, όπως παρακάτω:

Στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων:
  • 3ο Νηπιαγωγείο Αρχανών
  • Νηπιαγωγείο Τεφελίου
  • Γυμνάσιο Τεφελίου
Στον Δήμο Ηρακλείου
  • 24ο Δημοτικό Σχολείο
  • 31ο Δημοτικό Σχολείο
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο
  • 4ο Νηπιαγωγείο
Στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας:
  • 1° Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου
  • 2° Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου
  • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου
  • Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου
  • Γυμνάσιο Καστελλίου
  • Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου
  • 1° Επαγγελματικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου
  • Γενικό Λύκειο Καστελλίου
Στον Δήμο Φαιστού
  • Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Καμαρών
  • Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου
  • ΔΟΜΗ ΚΔΑΠ Τυμπακίου

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Σχολεία – Πού θα είναι κλειστά την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας"

Καιρός meteo: Σε ποιες περιοχές στην Αθήνα έπεσαν μέχρι και 147 τόνοι νερού ανά στρέμμα

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έφερε ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική, προκαλώντας πολλά προβλήματα.

Ειδικά στην Αθήνα, σε κάποιες περιοχές καταγράφηκαν περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής. Σύμφωνα με στοιχεία του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στους σταθμούς Πατησίων (147 χιλιοστά), Αμπελοκήπων (145 χιλιοστά) και Περιστερίου (139 χιλιοστά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε 1 τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως επί παραδείγματι στην περιοχή των Πατησίων από το πρωί, οπότε ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις, έως το απόγευμα της Πέμπτης (14.10.21) έπεσαν 147 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική καθώς και οι σταθμοί του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Πέμπτης 14/10. Στον ίδιο χάρτη σημειώνονται και οι περιοχές, που κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι οποίες φαίνεται να δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου έπεσαν 101 χιλιοστά βροχής.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Αττική έως το απόγευμα της Πέμπτης.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός meteo: Σε ποιες περιοχές στην Αθήνα έπεσαν μέχρι και 147 τόνοι νερού ανά στρέμμα"

Άνοδος της στάθμης του νερού σε Κηφισό και Ιλισό (εικόνες)

Συνεχίζεται η κακοκαιρία «Μπάλλος» δημιουργώντας προβλήματα σε διάφορα σημεία της χώρας. Στην Αττική, ανέβηκε η στάθμη του νερού σε Ιλισό και Κηφισό.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που δημοσιεύει η EUROKINISSI, η στάθμη στον Κηφισό έχει ανέβει επικίνδυνα. Σε ορισμένα σημεία, μάλιστα, απομένουν λίγα μέτρα για να φθάσει το νερό στον δρόμο.

Ενδεικτικές είναι οι σχετικές φωτογραφίες.

TΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI
ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Άνοδος της στάθμης του νερού και στον Ιλισό στην γέφυρα του Μοσχάτου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοδος της στάθμης του νερού σε Κηφισό και Ιλισό (εικόνες)"

Κακοκαιρία Μπάλλος: 1.164 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική

Σε 1.164 ανέρχονται συνολικά οι κλήσεις που έχει λάβει το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και κοπές δέντρων., εξαιτίας της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει πλήξει όλη τη χώρα.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική, σε εφαρμογή παραμένει το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα, παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Πιο αναλυτικά:

1. Η Περιφέρεια Αττικής δέχτηκε 646 κλήσεις κυρίως σε περιοχές του λεκανοπεδίου ως κάτωθι:

* 560 για αντλήσεις υδάτων

* 36 για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες

* 25 για κοπές δέντρων

* 22 για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημεία

* 3 για αφαιρέσεις αντικειμένων

Ακόμη η Πυροσβεστική αναφέρει ότι στην περιοχή Ήμερος Πεύκος στο Πικέρμι Αττικής είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό οχήματος, που σύμφωνα με πληροφορίες, παρασύρθηκε από ορμητικά νερά. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 3 οχήματα, καθώς και η ομάδα έρευνας διάσωσης της 1ης ΕΜΑΚ.

«Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ συνδρομή παρέχει η Περιφέρεια Αττικής με μηχανήματα έργου, ο Ε.Σ. με 5 συνεργεία για άντληση υδάτων καθώς και μηχανήματα έργου», επισημαίνει η πυροσβεστική.

2. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δέχτηκε 490 κλήσεις κυρίως στο νησί της Κέρκυρας για άντληση υδάτων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 60 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Στη περιοχή έχει μεταβεί Ε/Π του ΕΚΣΕΔ καθώς και ακτοπλοϊκώς η 5η ΕΜΑΚ. Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή ενώ συνδρομή παρέχει η τοπική αυτοδιοίκηση, η ΕΛ.ΑΣ. και το Λ.Σ.

3. Η Περιφέρεια Ηπείρου δέχτηκε 6 κλήσεις και συγκεκριμένα 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων.

4. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δέχτηκε 2 κλήσεις, 1 για άντληση υδάτων και 1 για απομάκρυνση ατόμου σε ασφαλές σημείο. Επίσης, στην περιοχή των Τσακαίων στη Νότια Εύβοια μεταφέρθηκαν 3 άτομα σε ασφαλές σημείο.

5. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δέχτηκε 6 κλήσεις, 2 για κοπές δέντρων, 3 για αντλήσεις υδάτων και 1 για αφαίρεση αντικειμένου.

6. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δέχτηκε 14 κλήσεις, 6 για αντλήσεις υδάτων και 8 για κοπές δέντρων.

Τέλος η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Μπάλλος: 1.164 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική"

Σεισμός στη Νάξο: Τι λέει ο Γεράσιμος Χουλιάρας για το «λάθος» από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ήταν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (14.10.2021), όταν εμφανίστηκε η ειδοποίηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για σεισμό 5 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Νάξου. 

Ωστόσο, λίγη ώρα αφότου σήμανε ο συναγερμός για την ισχυρή σεισμική δόνηση και οι κάτοικοι του νησιού… αναρωτούνταν γιατί δεν κουνήθηκαν, η ειδοποίηση… εξαφανίστηκε! Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, επρόκειτο για «λάθος» που οφειλόταν σε βλάβες, που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Μπάλλος».   

«Έκτακτα σας ενημερώνω ότι δεν έγινε κανένας σεισμός πέντε Ρίχτερ στη Νάξο πριν λίγο όπως δημοσιεύτηκε από τα ΜΜΕ και τα blog. Έχουμε βλάβες λόγω των καιρικών συνθηκών στο αστεροσκοπείο Αθηνών και αυτό μας έγινε γνωστό σήμερα το απόγευμα αλλά η εικοσιτετράωρη υπηρεσία του Γεωδυναμικού είναι στη θέση της και ενημερώνει πάντα σωστά. Ανακοίνωση για πέντε Ρίχτερ δεν δώσαμε ποτέ».

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στη Νάξο: Τι λέει ο Γεράσιμος Χουλιάρας για το «λάθος» από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο"

ΟΛΜΕ: Καλεί σε απεργία-αποχή τους δασκάλους στα υπό κατάληψη σχολεία

Νέο εξώδικο με το οποίο κηρύσσει απεργία-αποχή από τις διαδικασίες παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στους μαθητές/μαθήτριες στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες, κατέθεσε η ΟΛΜΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν “αναγκαία, γιατί εκδόθηκε νέα υπουργική απόφαση, όπου επιβάλλει τις διαδικασίες της παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία και την επιβολή ποινών στους μαθητές/μαθήτριες που συμμετέχουν σε αυτές (απουσίες, αποκλεισμός από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση)”.

Η ΟΛΜΕ υπενθυμίζει, ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), ούτε να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες από εκείνες που παρέχουν το διδακτικό τους έργο. Συνεπώς, ανεξάρτητα από την απεργία-αποχή, “δεν υποχρεούνται σε αυτές τις περιπτώσεις να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες”.

Δωρεάν rapid test στους εκπαιδευόμενους στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Για “κατάφωρη αδικία” κάνει λόγο η ΟΛΜΕ σχετικά με τα rapid test που υποχρεούνται να πληρώνουν οι εκπαιδευόμενοι.

Στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), επισημαίνει η ΟΛΜΕ, “οι εκπαιδευόμενοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του covid-19, υποχρεούνται στη διενέργεια δυο rapid test την εβδομάδα, με δική τους χρέωση, που είναι μια καθόλου ευκαταφρόνητη δαπάνη για άτομα άνεργα ή με πολύ χαμηλό εισόδημα”. Αντίθετα, οι μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους με τη διενέργεια self test, τα οποία παρέχονται δωρεάν από το κράτος.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, υπάρχει ο κίνδυνος να σημειωθεί μεγάλη διαρροή στην παρακολούθηση των μαθημάτων, καθώς όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν τα rapid test.

Η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ ζητάει για τους εκπαιδευόμενους των ΣΔΕ που δεν έχουν εμβολιαστεί να ισχύσει η διενέργεια των rapid tests, με δαπάνη του κράτους

Να ισχύσουν τα περσινά κριτήρια για τις ευπαθείς ομάδες καθηγητών

Να ισχύσουν τα περσινά κριτήρια για τις ευπαθείς ομάδες καθηγητών, ώστε να διδάξουν στα τμήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χωρίς να εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία τους, ζητά η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ

Επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, ότι η κατάσταση είναι “ανησυχητική “, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, ενώ “είναι πρακτικά δύσκολο στο σχολικό περιβάλλον να τηρούνται πάντοτε σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας”.

Στο πρόσφατο ΦΕΚ «Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022») ορίζονται οι ευπαθείς ομάδες μαθητών για τη φετινή σχολική χρονιά, οι οποίες δικαιούνται να ενταχθούν στα μαθήματα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. “Παρατηρείται όμως ότι δεν ορίζονται, στο εν λόγω ή σε άλλο ΦΕΚ, ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες καθηγητών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΕ ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΛΜΕ: Καλεί σε απεργία-αποχή τους δασκάλους στα υπό κατάληψη σχολεία"

«Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» η νέα Συμφωνία με τις ΗΠΑ – Πως αποτιμά η Αθήνα την επιστολή Μπλίνκεν στον Πρωθυπουργό

Τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή αναγνωρίζει η νέα, πενταετής Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) που υπέγραψαν το απόγευμα στην Ουάσινγκτον ο Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογο του Άντονι Μπλίνκεν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Συμφωνία αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης που αναγνωρίζει έμπρακτα τον διευρυμένο γεωπολιτικό ρόλο που καλείται να παίξει η Ελλάδα επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ επιλέγουν να ενισχύσουν το γεωπολιτικό και στρατηγικό τους αποτύπωμα στη χώρα μας, την ίδια ώρα που απομακρύνονται από την Ευρώπη και στρέφουν το στρατηγικό τους ενδιαφέρον στον Ειρηνικό.
Ισχυρό μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία

Εξαιρετικό σημαντική για την χώρα μας χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές την επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών προς τον Πρωθυπουργό – που με δήλωσή του χαιρέτισε τη συμφωνία – η οποία «επιβεβαιώνει τις άριστες διμερείς σχέσεις, οι οποίες “φτάνουν σε νέα ύψη”, όπως επισημαίνουν, και παράλληλα στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές στην επιστολή του ο Άντονι Μπλίνκεν αναγνωρίζει τον ρόλο της Ελλάδας ως “περιφερειακού ηγέτη” καθώς και “πυλώνα σταθερότητας”, υποδηλώνοντας έτσι ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν η χώρα μας να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, τόσο με την προώθηση της Ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, όσο και ως παράγων σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η επιστολή υπογραμμίζει την δέσμευση των ΗΠΑ για την αμοιβαία προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας από απειλές ή ένοπλη επίθεση.

Η σχετική αναφορά, η οποία περιλαμβάνεται επίσης στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά σε μονομερές πολιτικό κείμενο που δεσμεύει αποκλειστικά τις ΗΠΑ, υποδηλώνοντας έτσι την δέσμευση της χώρας αυτής για την προστασία της Ελλάδας έναντι κάθε είδους εξωτερικής απειλής.

Η επιστολή Μπλίνκεν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάνει ρητή αναφορά στη δυνατότητα ανάπτυξης Αμερικανικών δυνάμεων σε Ελληνικά νησιά πέραν της Κρήτης.

Η κυριαρχία και τα ελληνικά νησιά

Με άλλα λόγια οι ΗΠΑ δεσμεύονται ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούν να επιχειρούν ή να πραγματοποιούν εκπαιδευτικές ασκήσεις τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και σε νησιά.
Με τον τρόπο αυτό, οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν de facto την άσκηση πλήρους κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά της και βεβαίως την δυνατότητα στρατιωτικοποίησης τους, τονίζουν οι διπλωματικές πηγές.

Επιπλέον για πρώτη φορά, οι ΗΠΑ, στην επιστολή Μπλίνκεν, κάνουν ρητή αναφορά στην ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, καθώς και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Η αναφορά σε κυριαρχικά δικαιώματα αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό νέο στοιχείο, καθώς οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν και ζητούν τον πλήρη σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, καθώς και στην Υφαλοκρηπίδα της.
Επίσης, αν και οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει την UNCLOS, υπογραμμίζουν ότι το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας αποτελεί μέρος του εθιμικού δικαίου, είναι δεσμευτικό για όλες τις χώρες και διέπει την οριοθέτηση των ζωνών αυτών.

Τέλος στην επιστολή γίνεται αναφορά στην κοινή αφοσίωση Ελλάδας και ΗΠΑ στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής προόδου, την οποία αντικατοπτρίζει η ανανεωμένη MDCA.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» η νέα Συμφωνία με τις ΗΠΑ – Πως αποτιμά η Αθήνα την επιστολή Μπλίνκεν στον Πρωθυπουργό"

ΡΑΕ: Τι αλλάζει στα έντυπα λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας

Νέα έντυπα λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση σήμερα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), με στόχο όπως αναφέρει να ενημερωθούν έγκυρα και υπεύθυνα οι καταναλωτές, να ενισχυθεί η διαφάνεια και να καταστεί εφικτή με απλό τρόπο η σύγκριση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας.

Το έντυπο του λογαριασμού πέρα από τα στοιχεία της παροχής και του πελάτη, περιλαμβάνει σε ξεχωριστά σημεία ενδείξεις για:

  • Τον τύπο του τιμολογίου (σταθερή ή κυμαινόμενη χρέωση)
  • Την περιοδικότητα του λογαριασμού (πχ 1, 2, 4 μήνες )
  • Το αν ο καταναλωτής είναι δικαιούχος Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου
  • Αν ο λογαριασμός περιέχει πάγιο
  • Ποια είναι η βασική χρέωση προμήθειας και το όριο διακύμανσης (π.χ. από – 30% ως +30 % όπως έχει εισηγηθεί η ΡΑΕ)
  • Αν προβλέπεται έκπτωση συνέπειας ή άλλες εκπτώσεις, επαναλαμβανόμενες ή εφάπαξ.
  • Αν υπάρχει ρήτρα πρόωρης αποχώρησης, ρήτρα αναπροσαρμογής, ρήτρα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ή άλλου τύπου ρήτρα
  • Αναλυτική περιγραφή της ρήτρας αναπροσαρμογής
  • Ξεχωριστή αναγραφή της βασικής τιμολόγησης και των επιπλέον ποσών που προκύπτουν από προσαυξήσεις ρητρών όπως και των εκπτώσεων που εφαρμόζονται
  • Ξεχωριστή αναγραφή των ρυθμιζόμενων χρεώσεων για δίκτυα, Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, ΕΤΜΕΑΡ, δημοτικών τελών, φόρων, κ.α.

Η ΡΑΕ έθεσε επίσης σε διαβούλευση «Έντυπο Αίτησης Προσφοράς Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Όπως αναφέρει, οι βασικές τομές της διαβούλευσης είναι:

  • η ενίσχυση της διαφάνειας της εύληπτης και πλήρους ενημέρωσης και της συγκρισιμότητας των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας, με την κατηγοριοποίηση τιμολογίων ΧΤ βάσει συστήματος διαβάθμισης του κινδύνου τιμών
  • η ενίσχυση της διαφάνειας της εύληπτης και πλήρους ενημέρωσης των καταναλωτών με την τυποποίηση εντύπων προσυμβατικής ενημέρωσης και
  • η ενίσχυση της διαφάνειας, της εύληπτης και πλήρους ενημέρωσης και της συγκρισιμότητας με την τυποποίηση λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας

Η εφαρμογή των νέων εντύπων θα ξεκινήσει από 01.01.2022.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΡΑΕ: Τι αλλάζει στα έντυπα λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας"

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Αναστέλλουν τη στάση εργασίας της Παρασκευής οι ηλεκτροδηγοί του Τραμ

Αναστέλλουν την αυριανή προγραμματισμένη στάση εργασίας τους οι ηλεκτροδηγοί του Τραμ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της στάσης λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Θυμίζεται πως οι ηλεκτροδηγοί του τραμ είχαν προαναγγήλει την πραγματοποίηση 4ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, από τις 10.00 το βράδυ έως τη λήξη των δρομολογίων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Αναστέλλουν τη στάση εργασίας της Παρασκευής οι ηλεκτροδηγοί του Τραμ"

Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας «Μπάλλος» η χώρα και την Παρασκευή (15/10)

Δύσκολη προβλέπεται και η αυριανή ημέρα καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία «Μπάλλος» αναμένεται να συνεχιστεί την Παρασκευή (15/10) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Τα έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας αναμένεται να εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Καιρός αύριο – Κακοκαιρία «Μπάλλος»

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας «Μπάλλος» η χώρα και την Παρασκευή (15/10)"

Στα 2.601 τα νέα κρούσματα - 347 οι διασωληνωμένοι, 46 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα  νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.601, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 687.278 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 111 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.617 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.289 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 347 (63.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 305 (87.9%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 42 (12.1%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.224 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 220 (ημερήσια μεταβολή -0.9%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 194 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Από τον έλεγχο των 544 δειγμάτων, την περίοδο 14 Σεπτεμβρίου 2021 έως 04 Οκτωβρίου 2021, αναδείχθηκαν συνολικά 481 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος. Εκ των 481 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, όλα αφορούν στο στέλεχος Delta.

Η γεωγραφική κατανομή των 2.601 κρουσμάτων Covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

69 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

73 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

47 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

70 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

166 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

50 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

66 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

7 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

404 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

31 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

54 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

28 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

86 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

60 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

42 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

74 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

36 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιθάκης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας

42 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

44 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

5 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

19 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

41 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

28 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

15 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

13 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

207 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

90 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

69 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

52 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

58 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

82 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

29 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

16 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

43 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

52 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

32 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

16 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

1 κρούσμα στο Αγιο Ορος

66 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 2.601 τα νέα κρούσματα - 347 οι διασωληνωμένοι, 46 θάνατοι"

ΠΟΕΔΗΝ: «Ασθενείς με Covid παραμένουν άσκοπα στο νοσοκομείο, λόγω εκβιασμών από εταιρείες οξυγόνου»

Εκβιασμούς και παιχνίδια κερδοσκοπίας εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, με θύματα τους ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 
 
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, γιατροί από την κεντρική Μακεδονία, όπου πραγματοποιεί περιοδεία στα νοσοκομεία, του κατήγγειλαν ότι δεν μπορούν να δώσουν εξιτήρια σε ασθενείς με κορονοϊό που έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους στο νοσοκομείο. Κι αυτό, γιατί οι εταιρείες που εμπορεύονται πυκνωτές οξυγόνου αρνούνται να εκτελέσουν τις σχετικές συνταγές του ΕΟΠΥΥ, ώστε οι ασθενείς να μπορούν συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο σπίτι.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, οι εταιρείες πιέζουν τον ΕΟΠΥΥ για να επιτύχουν καλύτερες οικονομικές συμφωνίες. Ενώ όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος, για το θέμα έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας:

«Οι γιατροί μας κατήγγειλαν ότι δεν μπορούν να δώσουν εξιτήρια σε ασθενείς με κορονοϊό ή άλλες αναπνευστικές παθήσεις, που είναι καλά αλλά χρήζουν συνέχιση της οξυγονοθεραπείας στο σπίτι. Οι εταιρείες δεν εκτελούν συνταγές του ΕΟΠΥΥ για την ενοικίαση συμπυκνωτών οξυγόνου προκειμένου να πιέσουν τον ΕΟΠΥΥ και το κράτος για καλύτερες συμφωνίες. Μάλιστα αρνούνται να ενοικιάσουν συμπυκνωτές οξυγόνου με χρήματα που θα πληρώσουν οι ίδιοι οι ασθενείς. Δίνουν μόνο με αγορά που κοστίζει περί τα 1000 ευρώ. Ποιος τα έχει; Έτσι παραμένουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία και γεμίζουν οι κλινικές κορονοϊού. Τέθηκε το θέμα και στην αν. Υπουργό Υγείας στη πρόσφατη επίσκεψη στη Κεντρική Μακεδονία. Λύση δεν δίνεται». 

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: «Ασθενείς με Covid παραμένουν άσκοπα στο νοσοκομείο, λόγω εκβιασμών από εταιρείες οξυγόνου»"

Κυριάκος Μητσοτάκης – Μαργαρίτης Σχοινάς για τιμές ενέργειας: Αγορά φυσικού αερίου ως ΕΕ

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΣχοινάς έθεσαν εκ νέου, ως πρόταση για οριστική συζήτηση, τη δυνατότητα αγοράς φυσικού αερίου ως Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο πρωθυπουργός προανήγγειλε σύστημα ρυθμίσεων για να αποπληρώσουν οι καταναλωτές τις υποχρεώσεις τους εντός εύλογου χρονικού διαστήματος ώστε να μην είναι πολύ μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το ζήτημα της αύξησης των τιμών της ενέργειας και ο συντονισμός των δράσεων εντός ΕΕ για τη στήριξη των νοικοκυριών συζητήθηκαν, παράλληλα με τα θέματα που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό του, στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τα μέτρα τα οποία προτείνει η Επιτροπή κινούνται ακριβώς στην κατεύθυνση των ήδη νομοθετημένων πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης», εκτίμησε ο πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά στην έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στη στήριξη των νοικοκυριών και ιδιαίτερα των ευάλωτων, όσον αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος της θέρμανσης τον χειμώνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού σημείωσε πως κρατά από τις παρατηρήσεις της Επιτροπής κάτι το οποίο θεωρεί «ιδιαίτερα σημαντικό και θα το υιοθετήσουμε και εμείς», δηλαδή «τη δυνατότητα να μπορέσουν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι θα δουν ενδεχομένως μία απότομη αύξηση στο κόστος θέρμανσης, να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, μέσω ενός συστήματος ρυθμίσεων, έτσι ώστε να μην είναι πολύ μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση κατά τη διάρκεια του χειμώνα», υπογράμμισε:

«Παράλληλα, θα πρέπει να εξεταστούν προτάσεις όπως η δυνατότητα αγοράς φυσικού αερίου, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, να ξανακάνουμε δηλαδή στο φυσικό αέριο αυτό το οποίο κάναμε εξαιρετικά επιτυχημένα στα εμβόλια» – (Το mononews.gr ενημέρωσε την Τετάρτη σχετικά με τη πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις επαφές του με τους ηγέτες Γαλλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας).

Από την πλευρά του, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι πρόκειται για «πρόβλημα πλανητικό» και όχι μόνο ευρωπαϊκό, «αλλά φυσικά η Ευρώπη καλείται να το αντιμετωπίσει συνολικά».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε ευτυχές το γεγονός ότι οι προτάσεις της Κομισιόν συνδέονται «άμεσα και με τις πρωτοβουλίες τις ελληνικές, τις γαλλικές και τις ισπανικές, αλλά και με το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, ακόμα μία φορά, η ευρωπαϊκή ηγεσία, είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μόνο η κοινή ευρωπαϊκή δράση βοηθάει να βγούμε συνολικά από το πρόβλημα».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ενημέρωσε εξάλλου τον πρωθυπουργό για την πρώτη αποτίμηση όσων επιτεύχθηκαν στα δύο χρόνια από τότε που ανέλαβε την ευθύνη της αντιπροεδρίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει ότι «έχει γίνει μία πολύ σπουδαία δουλειά» και να κλείνει με μια αναφορά στη χθεσινή εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

«Μιας και χθες είχαμε μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία τίμησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και αναγνώρισε την τεράστια συμβολή του στην είσοδο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είναι πάντα μία ευκαιρία να θυμόμαστε πόσο πολλά προσφέρει η Ευρώπη και πόσα ακόμη περισσότερα μπορεί να προσφέρει σε μία χώρα σαν την Ελλάδα».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης – Μαργαρίτης Σχοινάς για τιμές ενέργειας: Αγορά φυσικού αερίου ως ΕΕ"

Απολογία Κακαράντζουλα: Πήρα την ιδέα για το βιτριόλι από την τηλεόραση! - Ο Νώντας με έφερε σε απόγνωση

Από μια τηλεοπτική εκπομπή πήρε την ιδέα να επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου η κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα. Αυτό υποστήριξε σήμερα η ίδια κατά τη διάρκεια της απολογίας της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αναφέροντας πως δεν γνώριζε ότι η Ιωάννα μπορεί να πέθαινε. «Δεν είμαι δολοφόνος» είπε σε δικαστές και ενόρκους η κατηγορούμενη, αποδίδοντας το αποτρόπαιο έγκλημά της στο ότι ο 40χρονος άνδρας με τον οποίο διατηρούσε ελεύθερη περιστασιακή σχέση την είχε φέρει σε απόγνωση και της είχε δημιουργήσει καχυποψία και ανασφάλεια. Μάλιστα, όσον αφορά στη προμήθεια του καυστικού υγρού η 36χρονη είπε ότι το προμηθεύτηκε από έναν Πακιστανό.

«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Νώντα το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας» ανέφερε η 36χρονη αρχίζοντας την απολογία της στη δίκη και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του, όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί».

Η κατηγορουμένη ανέφερε στη συνέχεια της απολογίας της πώς… εμπνεύστηκε την ιδέα να επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα: «Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην απολογία της η 36χρονη ανέφερε πως ήταν δύσκολο να βρει βιτριόλι και κατευθύνθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να αναζητήσει. Υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο ενός Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω γιατί μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό, το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο, γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε ήταν».

Αναφερόμενη στην ημέρα της άγριας επίθεσης της σε βάρος της Ιωάννας, η κατηγορούμενη είπε: «Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα, εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται πού πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί».

Αναφερόμενη, στη συνέχεια, στην ημέρα της σύλληψή της η 36χρονη είπε: «Την θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψής μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στην σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

Μιλώντας για τη συνομιλία της με την ξαδέλφη της Ιωάννας η Έφη Κακαραντζούλα υποστήριξε: «Η εξαδέλφη της ήταν κολλητή και παιδική μου φίλη. Ήταν λογικό να μιλάω μαζί συχνά και με μεγάλη διάρκεια. Πράγματι έγινε η κλήση και ρώτησα από ενδιαφέρον πώς είναι γιατί όπως σας είπα ήθελα να την τραυματίσω και η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. Δεν ξέρω πώς βγήκε αυτό, ότι ήθελα να της επιτεθώ στο νοσοκομείο».

Πρόεδρος: Πώς ξέρατε πού να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.

Πρόεδρος: Πώς ήσασταν σίγουρη για την ώρα;

Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.

Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.

Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;

Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Πρόεδρος: Πώς βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;

Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω τον χώρο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της έδρας έδειξε φωτογραφίες της Ιωάννας Παλιοσπύρου για να της δείξει την κατάσταση της υγείας της αμέσως μετά το καυστικό υγρό αλλά και μετά τις επεμβάσεις. Η μητέρα της Ιωάννας Παλιοσπύρου με λυγμούς συνέχισε να παρακολουθεί τη διαδικασία.

Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί διεκόπη η δίκη για τις 21 Οκτωβρίου, όπου και αναμένεται τότε η αγόρευση του Εισαγγελέα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Απολογία Κακαράντζουλα: Πήρα την ιδέα για το βιτριόλι από την τηλεόραση! - Ο Νώντας με έφερε σε απόγνωση"

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χιόνισε σε Τρίκαλα και Φλώρινα – Βίντεο με τα πρώτα χιόνια

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» «δείχνει τα δόντια της» σε όλη την Ελλάδα, με σφοδρές βροχές να πέφτουν σε όλη την χώρα. Το πρώτο χιόνι έπεσε σήμερα στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, σε υψόμετρο πάνω από 1.500 μέτρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από το πρώτο χιόνι η κακοκαιρία «Μπάλλος» δεν έχει δημιουργήσει – μέχρι στιγμής – προβλήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων όσον αφορά τη στάθμη των υδάτων στα ποτάμια της περιοχής, εκτός από καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό επαρχιακό δίκτυο, που αντιμετωπίζονται από μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στο Νυμφαίο της Φλώρινας.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χιόνισε σε Τρίκαλα και Φλώρινα – Βίντεο με τα πρώτα χιόνια"

Προκλητικός Ακάρ για την Ανατολική Μεσόγειο: Κάποιες χώρες προσπαθούν να κάνουν περισσότερα από το μέγεθός τους

Την ευκαιρία να στείλει, ξανά, μηνύματα κατά της Ελλάδας, της Κύπρου και των συμμάχων τους, βρήκε ο Χουλουσί Ακάρ, κατά την παρουσία του στη Σχολή Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

«Αντιδρούμε άμεσα στις αναφορές που λαμβάνουμε για τις περιοχές που μας ενδιαφέρουν στα βόρεια του Ιράκ, τη Συρία, το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Κάνουμε όσα χρειάζονται για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας υπό την ηγεσία του προέδρου μας» είπε αρχικά ο Ακάρ και συνέχισε: «Εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων και των σχέσεων καλής γειτονίας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Θέλουμε την ειρήνη και τον διάλογο, όμως την ίδια στιγμή δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα».

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε: «Κάποιες χώρες προσπαθούν να αποκτήσουν έναν ρόλο που ξεπερνά το μέγεθος και τη δύναμή τους. Πρέπει να γνωρίζουν πως δεν πάνε πουθενά έτσι. Το ΝΑΤΟ αποτελεί έναν αμυντικό οργανισμό, ωστόσο υπάρχουν ξεχωριστές συμμαχίες κι εντός ΝΑΤΟ, οι οποίες χωρίζουν και αποδυναμώνουν την αποτρεπτική δύναμη τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι ορατό, ωστόσο κάποιες χώρες το αγνοούν εξαιτίας του εγωισμού τους ή των πολιτικών τους φιλοδοξιών των ηγετών τους».

«Έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας από τρομοκράτες» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ενώ για τις εξελίξεις με τις NAVTEX και τις σεισμικές έρευνες, είπε: «Δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες και τα συμφέροντά μας. Το Πολεμικό μας Ναυτικό επιχειρεί διαρκώς για την προστασία της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας. Υπάρχει ένα επίπεδο σχεδιασμού και υλοποίησης που κάποιοι δεν μπορούν ούτε να το ονειρευτούν. Παράλληλα, κάνουν συνομιλίες και αξιολογήσεις χωρίς να δουν, να ακούσουν, να κατανοήσουν ή να γνωρίζουν ποιες είναι οι πραγματικές πληροφορίες. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρισκόταν εν πλω για 200.000 ώρες μέσα σε ένα χρόνο. Τα πλοία μας παρέμειναν στη θάλασσα για 182 ημέρες χωρίς διακοπή. Η Πολεμική μας Αεροπορία λειτουργεί μέρα και νύχτα. Μιλάμε για στρατό που λειτουργεί για την πατρίδα και το έθνος του. Μιλάμε για την ασφάλεια των συνόρων μας, τους πολίτες μας. Και λυπούμαστε για όσους μπερδεύονται και δεν το καταλαβαίνουν».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προκλητικός Ακάρ για την Ανατολική Μεσόγειο: Κάποιες χώρες προσπαθούν να κάνουν περισσότερα από το μέγεθός τους"

Καιρός – κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μαθητές βγαίνουν πάνω σε θρανία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ένα απίστευτο βίντεο κάνει τον γύρο των social media και δείχνει μαθητές σε σχολείο που έχει πλημμυρίσει την ώρα που η κακοκαιρία «Μπάλλος» στη Νέα Φιλαδέλφεια να βγαίνουν ισορροπώντας πάνω σε θρανία. τα παιδιά έχουν κάνει μια αυτοσχέδια γέφυρα και βοηθούν το ένα το άλλο για να βγουν από το πλημμυρισμένο σχολείο.

Το βίντεο που ανέβασε ο λογαριασμός «Μένουμε Ενεργοί» έχει προκαλέσει ήδη πολλά σχόλια. 

Η καταρρακτώδης βροχή που πέφτει τις τελευταίες ώρες στην Αττική έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο. Νωρίτερα εστάλη και μήνυμα από το 112. 

Δείτε το βίντεο 
 

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μαθητές βγαίνουν πάνω σε θρανία στη Νέα Φιλαδέλφεια"

28η Οκτωβρίου: Μαθητικές παρελάσεις με αλλαγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οδηγίες για τον για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών για τον εορτασμό των ανωτέρω επετείων, στις πόλεις των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Στις υπόλοιπες πόλεις το πρόγραμμα θα καταρτιστεί από τις δημοτικές αρχές. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εσωτερικών «ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, πρέπει να δοθεί στον εν λόγω εορτασμό ουσιαστικό περιεχόμενο, αναφορικά με την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης για τις αξίες της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της αντίστασης στο ναζιστικό και φασιστικό ολοκληρωτισμό».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι το εξής:

Αθήνα

θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω συγκεκριμένες εκδηλώσεις:

α. Την 27η Οκτωβρίου 2021. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Κεντρική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, την Εθνική Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, εκπροσώπους Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπροσώπους Σώματος Αδελφών Νοσοκόμων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κτλ. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό.

β. Την 28η Οκτωβρίου 2021. Τέλεση επίσημης δοξολογίας. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, από εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, των πολιτικών κομμάτων και των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον Δήμαρχο Αθηναίων και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σπουδαστών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσκόπων και οδηγών ενώπιον της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, παρισταμένων εκπροσώπων της Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας. Η μέγιστη χρονική διάρκεια της παρέλασης ορίζεται σε 60 λεπτά. Σημειώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θεσσαλονίκη

Θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Την 25η Οκτωβρίου 2021

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, όπως ορίζεται στη με αριθμό 73884/11.10.2021 απόφασή μας. Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

Την 26η Οκτωβρίου 2021

Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου. γ. Την 27η Οκτωβρίου 2021 Παρέλαση μαθητών παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών.

Την 28η Οκτωβρίου 2021

Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Αυτού Εξοχότητα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων των μαθητών και σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ. Το όλο πρόγραμμα μπορεί να εμπλουτισθεί και με άλλες εκδηλώσεις ή να προσαρμοστεί με το πρόγραμμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "28η Οκτωβρίου: Μαθητικές παρελάσεις με αλλαγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη"

Σεισμός στην Κρήτη: Έστειλαν στους σεισμοπαθείς από νυφικά και άπλυτα εσώρουχα μέχρι στολή αστροναύτη

Όπως φαίνεται κάποιοι στην Κρήτη θέλησαν περισσότερο να ξεφορτωθούν ό,τι αχρείαστο είχαν στις ντουλάπες τους. Τα επίμαχα δέματα προκάλεσαν εκνευρισμό στους σεισμόπληκτους…

Προσφορά αλληλεγγύης ή… ξεσκαρτάρισμα; Κάποιοι θεώρησαν λογικό να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους που έχασαν τα υπάρχοντά τους μέσα σε μερικά λεπτά, κάνοντας και ένα ξεσκαρτάρισμα σε ντουλάπες και πατάρια.

Κάπως έτσι μετά τα βραδινά, ψηλοτάκουνα πέδιλα, είδαμε και… νυφικό, άπλυτα εσώρουχα (!) αλλά και στολή αστροναύτη να καταλήγει ως βοήθεια στο Αρκαλοχώρι, με τους εθελοντές που περνάνε ατέλειωτες ώρες στη διαλογή να “βγαίνουν από τα ρούχα τους”!

Σε σχετική ανάρτηση ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Γιανναράκης, περιγράφει τα όσα ανεκδιήγητα φτάνουν υπό τη μορφή βοήθειας, αντί να καταλήξουν στην ανακύκλωση. «Αγαπητοί αδελφοί, βοηθώ τον συνάνθρωπο μου σημαίνει σέβομαι την αξιοπρέπεια του και την ανάγκη του. Μας έχετε στείλει πολλούς τόνους ρούχα άχριστα, αποκριάτικες στολές, νυφικά, κουβέρτες σκοροφαγομενες, φορεμένα σκισμένα καλσόν, άπλυτα εσώρουχα, σκισμένα σεντόνια, χιλιάδες παπούτσια σκισμένα.

Βοηθώ σημαίνει σέβομαι όχι ξεσκαρταρω πατάρι, ντουλάπα. Υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης. Σεβασμός. Εκατοντάδες εθελοντές προσπαθούν να ξεχωρίσουν ρούχα ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Σας παρακαλούμε. Μην στέλνετε κουρέλια και σκουπίδια.»

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στην Κρήτη: Έστειλαν στους σεισμοπαθείς από νυφικά και άπλυτα εσώρουχα μέχρι στολή αστροναύτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news