facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Επιστολή – πρόκληση της Τουρκίας στον ΟΗΕ: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Με επιστολή-πρόκληση στα Ηνωμένα Έθνη και εμπρηστική ρητορική, η Τουρκία έκανε λόγο για «δικαιώματα» του ψευδοκράτους στα υποθαλάσσια κοιτάσματα πέριξ της Κύπρου. Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επιτέθηκε στην ευρωπαϊκή Frontex, αποκαλώντας την «εγκληματική δύναμη» και κατηγόρησε την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις.

Καθώς τα μηνύματα και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού καλούν προς αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα απαντά με ευθείες απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου για τις έρευνες των Exxon Mobil και Qatar Petroleum στο κοίτασμα Γλαύκος του οικοπέδου 10 της Κυπριακής ΑΟΖ. Με επιστολή της στα Ηνωμένα Έθνη η Τουρκία μιλά για δικαιώματα του ψευδοκράτους στους πόρους πέριξ του νησιού.

«Οι πόροι υδρογονανθράκων μέσα και γύρω από το νησί της Κύπρου ανήκουν στον τουρκοκυπριακό και στον ελληνοκυπριακό λαό μαζί ως συνιδιοκτητών και ισότιμων κυρίαρχων του νησιού» ανέφερε στην επιστολή του ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας Φ. Σινιρλίογλου στον ΟΗΕ.

Η Άγκυρα κλιμακώνει τη ρητορική της όσον αφορά στο οικόπεδο 5, ισχυριζόμενη ότι μέρος του ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, επικαλούμενη τα ψευδεπίγραφα όρια της αποκαλούμενης Γαλάζιας Πατρίδας.

«Η Τουρκία θα προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και συμφέροντα και δε θα επιτρέψει καμία μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα υδρογονανθράκων εντός της υφαλοκρηπίδας της» επισημαίνεται στην επιστολή του Φ. Σινιρλίογλου.

Εκτός κάθε ορίου, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών αποκάλεσε τη Frontex εγκληματική δύναμη, κατηγορώντας την Ελλάδας για παράνομες επαναπροωθήσεις.

«Στελέχη της FRONTEX είναι επίσης συνεργοί σε αυτό το έγκλημα αγνοώντας το διεθνές δίκαιο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η FRONTEX είναι ο μαύρος θεσμός του αιώνα μας» είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Στον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, υπενθυμίζοντας ότι η Άγκυρα δεν πράττει αυτά που πρέπει για να περιορίσει τη δράση των λαθροδιακινητών.

«Προστατεύουμε τα σύνορά μας με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Θα έπρεπε βέβαια η Τουρκία εφαρμόζοντας την Κοινή Δήλωση να είχε προλάβει ως όφειλε τις παράνομες αναχωρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα είχε προλάβει και τα πρόσφατα θανατηφόρα ναυάγια» σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Τη σκυτάλη των προκλήσεων από τον Σ. Σοϊλού πήρε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος σε παράνομες ενέργειες της Ελλάδας στη διαχείριση του μεταναστευτικού.
«Πολλές χώρες μένουν σιωπηλές για αυτές τις ενέργειες της Ελλάδας, λέγοντας ότι «υπερασπίζονται τα σύνορά μας και ταυτόχρονα η Ελλάδα κατηγορείται για παράνομες ενέργειες». Εν τέλει, η Ελλάδα χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά από κάποιες χώρες» είπε ο Ομέρ Τσελίκ.

Έως τις 3 Ιανουαρίου θα παραμείνει στη Σούδα το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν.


ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή – πρόκληση της Τουρκίας στον ΟΗΕ: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου"

Κορονοϊός: Το Ισραήλ εγκρίνει την τέταρτη δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους

Το Ισραήλ θα προχωρήσει με τη δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου του κορονοϊού για τους ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ανέφερε σήμερα (30/12) ο επικεφαλής κυβερνητικός αξιωματούχος υγείας, όμως μια τελική απόφαση σχετικά με μια ευρύτερη χρήση ακόμη εκκρεμεί.

Ισραηλινό νοσοκομείο χορήγησε τέταρτες δόσεις σε μια δοκιμαστική ομάδα υγειονομικών τη Δευτέρα, στο πλαίσιο αυτού που αποκάλεσε την πρώτη ευρείας κλίμακας μελέτη για το αν ένας δεύτερος γύρος ενισχυτικών δόσεων θα βοηθήσει στο να αντιμετωπιστεί η παραλλαγή Όμικρον. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε δύο εβδομάδες.

Το Ισραήλ ήταν η ταχύτερη χώρα που πραγματοποίησε αρχικούς εμβολιασμούς πριν από έναν χρόνο και έγινε μία από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα αναμνηστικών δόσεων, αφότου παρατήρησε ότι η ανοσία εξασθενεί με τον χρόνο.

Εισήγηση ειδικών να δοθεί η 4η δόση και σε υγειονομικούς αλλά και άτομα άνω των 60 ετών

Ανήσυχη μπροστά στην ταχεία εξάπλωση της Όμικρον, μια επιτροπή ειδικών του υπουργείου Υγείας συνέστησε την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ να προσφέρει μια τέταρτη δόση του εμβολίου των Pfizer /BioNTech σε υγειονομικούς και στους πολίτες άνω των 60 ετών ή σε εκείνους με εξασθενημένα ανοσοποιητικά συστήματα.

Όμως, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ας, η έγκριση του οποίου είναι αναγκαία για να ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία ενισχυτικών δόσεων, δεν ανακοίνωσε αμέσως μια απόφαση, καθώς ορισμένοι ειδικοί υποστηρίξαν ότι δεν υπήρχαν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για να δικαιολογηθεί η χορήγηση μιας τέταρτης δόσης.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σήμερα, ο Ας είπε πως αποφάσισε ότι μια δεύτερη ενισχυτική δόση θα προσφερθεί μονάχα στους ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους προς το παρόν και ότι θα συνεχίσει να εξετάζει εάν θα διευρύνει την επιλεξιμότητα για την αναμνηστική δόση.

«Μπροστά στα κενά στη γνώση παγκοσμίως στην παρούσα κατάσταση, ενεργούμε με προσοχή και υπευθυνότητα», υπογράμμισε ο Ας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Το Ισραήλ εγκρίνει την τέταρτη δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους"

Κύπρος – Κορονοϊός: Ένας νεκρός και 3.851 νέα κρούσματα

Η Κύπρος ανακοίνωσε έναν νεκρό 3.851 νέα κρούσματα κορονοϊού με τον δείκτη θετικότητας να διαμορφώνεται στο 3.36%.

Συγκεκριμένα με την ανακοίνωση της Κύπρου:

-1 άτομο απεβίωσε από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 636.

-178 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 85 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 85.4% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

-16 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

-3.851 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 (ποσοστό θετικότητας: 3.36%) εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 161.779.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 114.743 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος – Κορονοϊός: Ένας νεκρός και 3.851 νέα κρούσματα"

Light: Άλλαξε δικηγόρο ο τράπερ – «Είχε εμπλοκή σε υπόθεση νεοναζιστικής οργάνωσης»

Ο τράπερ Light που συνελήφθη μετά τα βίντεο με τα όπλα σε κλαμπ, έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο instagram πως άλλαξε δικηγόρο και εξήγησε τους λόγους.

Συγκεκριμένα ο τράπερ Light αναφέρει: «Όσον αφορά την υπόθεση στην οποία εμπλέκομαι και απασχολεί τη δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες θα κάνω δημόσιες δηλώσεις όταν κριθεί σκόπιμο από τη νέα μου νομική ομάδα.

Όσον αφορά τον κ. Γιώργο Μακρή που έως τώρα είχε αναλάβει την νομική υπεράσπισή μου. Σήμερα στις 30-12-2021 επιθυμώ να κάνω γνωστό ότι διακόπτω την συνεργασία μου μαζί του.

Η εμπλοκή του στην υπόθεση της νεοναζιστικής οργάνωσης Combat-18 (για την οποία ως χθες το βράδυ είχα πλήρη άγνοια) έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις δικές μου αξίες και τα πιστεύω μου ως άνθρωπο, αλλά και ως γιο μετανάστη.

Έχω αποδείξει στο παρελθόν με τη στάση αλλά και με τις πράξει μους ότι είμαι ενάντια σε οποιαδήποτε φασιστική ιδεολογία.

Αυτός ήταν ο μοναδικός και ο καθοριστικός παράγοντας που διακόπτω τη συνεργασία μου με τον εν λόγω δικηγόρο».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Light: Άλλαξε δικηγόρο ο τράπερ – «Είχε εμπλοκή σε υπόθεση νεοναζιστικής οργάνωσης»"

Καιρός αύριο: Παραμονή Πρωτοχρονιάς με θερμοκρασίες Πάσχα – Πού θα βρέξει

Βελτιωμένος ο καιρός αύριο, Παρασκευή (31.12.2021) Παραμονή Πρωτοχρονιάς στις περισσότερες περιοχές. Άνοδο θα σημειώσει ο υδράργυρος.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε αρκετές περιοχές της χώρας και μόνο στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια νησιωτική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα ανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο Θρακικό έως 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Ο καιρός γρήγορα στη Θεσσαλία και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις με βροχές και μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στις Κυκλάδες παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, από το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και το πρωί 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Παραμονή Πρωτοχρονιάς με θερμοκρασίες Πάσχα – Πού θα βρέξει"

Μόνο μία εθνική σύνταξη για τους διπλοσυνταξιούχους - Κατώτατο όριο 360 ευρώ για τις συντάξεις χηρείας

Με εγκύκλιο του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνου Τσακλόγλου παρέχονται διευκρινίσεις επί υφιστάμενων νομοθετικών ρυθμίσεων του ν.4387/2016 σχετικά με τις συντάξεις χηρείας και τη χορήγηση της εθνικής σύνταξης.

Πιο συγκεκριμένα, η εγκύκλιος θίγει τα ακόλουθα ζητήματα:

1. Τον τρόπο χειρισμού της εθνικής σύνταξης όταν συντρέχει σώρευση περισσότερων της μιας εθνικών συντάξεων από ίδιες ή διαφορετικές αιτίες.

Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι, βάσει του νόμου, η θέσπιση της εθνικής σύνταξης (επιπλέον της ανταποδοτικής σύνταξης) αποσκοπεί στη διασφάλιση ενός κατώτατου ποσού σύνταξης για κάθε κατηγορία συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ. Στο πνεύμα αυτό, η εθνική σύνταξη χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συνεπώς, εκ της ίδιας της φιλοσοφίας και αρχιτεκτονικής της εθνικής σύνταξης και, πάντα, σύμφωνα με το νόμο, δεν επιτρέπεται η σώρευση περισσοτέρων της μιας εθνικών συντάξεων στο ίδιο άτομο.

Σε εφαρμοστικό επίπεδο, όταν ένας ασφαλισμένος δικαιούται περισσότερες της μιας συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου), του χορηγείται μια μόνο εθνική σύνταξη που δεν μπορεί να υπερβαίνει (μεμονωμένα ή ως άθροισμα εθνικών συντάξεων από διαφορετικές αιτίες) το ανώτατο όριο μιας πλήρους εθνικής σύνταξης (384 ευρώ). Ο κανόνας αυτός ισχύει και εφαρμόζεται, ανεξαρτήτως της προέλευσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος (εξ ιδίου δικαιώματος ή κατά μεταβίβαση) και σε οποιονδήποτε συνδυασμό σώρευσης.

2. Το ανώτατο και το κατώτατο όριο σύνταξης λόγω θανάτου.

Το συνολικό ποσό των κατά μεταβίβαση συντάξεων που καταβάλλονται στα δικαιοδόχα πρόσωπα (σύζυγος, τέκνα) λόγω θανάτου του συνταξιούχου δεν μπορεί να υπερβαίνει τη σύνταξη του θανόντος. Αντιστοίχως, το ποσό του συνόλου των κατά μεταβίβαση συντάξεων που καταβάλλονται στα δικαιοδόχα πρόσωπα δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 360 ευρώ.

Εξαίρεση αποτελούν τα ορφανά τέκνα και από τους δύο γονείς στα οποία το κατώτατο όριο δεν επιμερίζεται αλλά το καθένα λαμβάνει τουλάχιστον το κατώτατο όριο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μόνο μία εθνική σύνταξη για τους διπλοσυνταξιούχους - Κατώτατο όριο 360 ευρώ για τις συντάξεις χηρείας"

Γλυφάδα: Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε κατάστημα που πούλαγε μαϊμού αρώματα

Πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επιβλήθηκε σε ηλεκτρονικό κατάστημα μετά από έλεγχο στη φυσική του έδρα στη Γλυφάδα και κατασχέθηκαν 5.320 απομιμητικά αρώματα.

Συγκεκριμένα, στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), διενήργησαν έλεγχο στην φυσική έδρα ηλεκτρονικού καταστήματος στη Γλυφάδα, όπου εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν (σε ανακύκλωση) 5.320 απομιμητικά αρώματα.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ ενώ ανέρχεται η διαδικασία διαγραφής της ιστοσελίδας του ηλεκτρονικού καταστήματος από την Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυφάδα: Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε κατάστημα που πούλαγε μαϊμού αρώματα"

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα εξανθήματα που προκαλεί

Για τα εξανθήματα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού στο δέρμα μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” ο καθηγητής δερματολογίας – αφροδισιολογίας, διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Ιωαννίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, «περίπου ένας στους πέντε ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον εμφανίζουν εκδηλώσεις της νόσου στο δέρμα, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό 4-5% που εμφανίζει μόνο εξανθήματα στο δέρμα και είναι ασυμπτωματικό στα υπόλοιπα».

«Υπάρχουν κάποια δερματικά συμπτώματα που μοιάζουν με χιονίστρες, που σε ορισμένους εμφανίζονται μόνο αυτά ως συμπτώματα και θα πρέπει να εξεταστούν για λοίμωξη από Covid-19», υπογράμμισε ο διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Ιωαννίδης.

«Είναι σύνηθες να εμφανίζει ένας ιός εξανθήματα, σε διάφορες ιώσεις έχουμε εξανθήματα. Το μη σύνηθες είναι η ποικιλία των εξανθημάτων από όλα τα όργανα που παρουσιάζονται με τη μετάλλαξη Όμικρον» συμπλήρωσε ο καθηγητής δερματολογίας – αφροδισιολογίας.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Δημήτρης Ιωαννίδης στο Νίκο Ευαγγελάτο και δείτε φωτογραφίες με τα εξανθήματα – συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα εξανθήματα που προκαλεί"

Ρωσία: Κλειστή το βράδυ της Πρωτοχρονιάς η Κόκκινη Πλατεία λόγω της πανδημίας

Η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας θα παραμείνει κλειστή το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην πόλη εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του κορωνοϊού και δεν θα υπάρχει πρόσβαση σ’ αυτή από τις 5 το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου 2021 έως τις 7 το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Περιφερειακής Ασφάλειας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς της πόλης της Μόσχας και η ρωσική αστυνομία.

Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιφερειακής Ασφαλείας της ρωσικής πρωτεύουσας αναφέρεται ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη και η ασφάλεια των πολιτών κατά τη διάρκεια των εορτών της Πρωτοχρονιάς, προγραμματίστηκαν μέτρα ελέγχου και πρόληψης. Σε αυτές θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της αστυνομίας, άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου, καθώς και λαϊκοί πολιτοφύλακες.

Η εν λόγω Διεύθυνση επισημαίνει ότι «οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στους χώρους των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς και σε άλλους χώρους μαζικής συγκέντρωσης πολιτών», όπως και ότι «θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη των παραβιάσεων της δημόσιας τάξης», καθώς και στη «συμμόρφωση με τη μεταναστευτική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος παραμονής στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Κατά των παραβατών θα ληφθούν μέτρα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η Ρωσική Αστυνομία ενημερώνει με ανακοίνωση της τους πολίτες ότι «η Κόκκινη Πλατεία θα είναι κλειστή για το κοινό από τις 17:00 της 31ης Δεκεμβρίου έως τις 07:00 της 1ης Ιανουαρίου 2022».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ρωσία: Κλειστή το βράδυ της Πρωτοχρονιάς η Κόκκινη Πλατεία λόγω της πανδημίας"

«Κόλαση» στο νοσοκομείο της Χαλκίδας – «Βροχή» τα κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό

Υγειονομική βόμβα έχει πέσει στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό. Σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου βρέθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα, σε νοσηλεύτριες του νοσοκομείου.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο σε γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες κολλάνε και ασθενείς.

Υγειονομικές πηγές ανάφεραν χαρακτηριστικά στο evima.gr, «δεν υπάρχει λόγος πλέον να μετράμε τα κρούσματα, θα κολλήσουμε όλοι. Η κατάσταση είναι τραγική. Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολες ημέρες, δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς. Κολλάμε ο ένας μετά τον άλλον. Περιμένουμε πολλά αποτελέσματα εργαζόμενων που έχουν υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο τις επόμενες ώρες, πολύ φοβάμαι πως τα κρούσματα θα είναι πολλά», δήλωσαν χαρακτηριστικά στο evima.gr.

evima

Διαβάστε Περισσότερα » " «Κόλαση» στο νοσοκομείο της Χαλκίδας – «Βροχή» τα κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό"

Κύπρος: Σε πορτοκαλί συναγερμό λόγω βροχοπτώσεων - Απεγκλωβισμοί και διασώσεις στη Λευκωσία

Έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχοπτώσεις και συσσώρευση νερού παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κύπρου εξέδωσε προειδοποίηση βροχόπτωσης, σε πορτοκαλί επίπεδο επικινδυνότητας, με ισχύ από τις 17:00 το απόγευμα σήμερα μέχρι τις 17.00 αύριο το απόγευμα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συνδυασμός τοπικά παρατεταμένων και παροδικά ισχυρών βροχών αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζει κατά διαστήματα την περιοχή της Κύπρου. Η συνολική βροχόπτωση τοπικά πιθανό να κυμανθεί μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών των 24ωρο κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και σε ορεινές περιοχές.





Η Αστυνομία Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία προτρέπει τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ επισημαίνει τα σημεία που θα πρέπει να αποφεύγουν οι οδηγοί των οχημάτων.



Μέχρι στιγμής στη Λευκωσία η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 50 κλήσεις για βοήθεια, με τις ομάδες διάσωσης να έχουν ήδη προχωρήσει σε διασώσεις οδηγών, οι οποίοι επέβαιναν σε εγκλωβισμένα οχήματα εντός πλημμυρισμένων δρόμων, σε άντληση υδάτων από κλειστούς χώρους όπως γηροκομεία και κρατητήρια, ενώ ομάδα διάσωσης SOS της Μητρόπολης Κύκκου ενισχύει την Π.Υ.

Γίνεται ανάκληση προσωπικού και ενημερώνεται η Πολιτική Άμυνα για βοήθεια.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κύπρος: Σε πορτοκαλί συναγερμό λόγω βροχοπτώσεων - Απεγκλωβισμοί και διασώσεις στη Λευκωσία"

Β. Παπαευαγγέλου: Να μην αψηφούμε τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος γιατί μπορεί να παραπέμπουν στην «Ο»

Έκκληση στους πολίτες να μην αψηφούν τα συμπτώματα κρυολογήματος και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απηύθυνε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι η επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον και στη χώρα μας συνοδεύτηκε από έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού. Παράλληλα, τόνισε ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά και επιθυμούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης, είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν με PCR τεστ το θετικό rapid test. 

Η κα Παπαευαγγέλου είπε ότι ο κυλιόμενος μέσος όρος νέων κρουσμάτων κορονοϊού εκτινάχθηκε κοντά στις 9.000, ενώ περισσότερες από 50.000 συνάνθρωποί μας νοσούν σήμερα. Σημείωσε ότι ποτέ δεν είχαμε ξαναδεί τέτοια κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων και πως οι περισσότερες νέες μολύνσεις καταγράφονται σε νέους ηλικίας 18-34 ετών, με την διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων να έχει μειωθεί στα 29 έτη. Παράλληλα, επισήμανε την αύξηση της θετικότητας στο 2,7%.

Αναφερόμενη στην παραλλαγή Όμικρον, σημείωσε ότι πρόκειται για ιό με εξαιρετικά μεγάλη μεταδοτικότητα.

Τόνισε ότι ο χρόνος επώασης είναι σημαντικά βραχύτερος και πως είναι μικρότερη και η διάρκεια νόσησης.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η παραλλαγή Όμικρον διαφέρει και στην κλινική εικόνα, σε σχέση με τις άλλες μεταλλάξεις του ιού, αφού εκδηλώνεται συχνότερα με καταρροή, πονοκέφαλο, κόπωση, φτέρνισμα και πονόλαιμο.

Πιο σπάνια, είπε, οι νοσήσαντες εμφανίζουν απώλεια γεύσης και όσφρησης, βήχα και υψηλό πυρετό.

«Κάνουμε σύσταση να μην αψηφούνται τα συμπτώματα κοινού κρυολογήματος και να γίνεται άμεσα αυτοδιαγνωστικός ή εργαστηριακός έλεγχος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Τα μέχρι σήμερα δεδομένα επιβεβαιώνουν τις αρχικές προβλέψεις ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως με τρεις δόσεις είναι σε μεγάλο βαθμό προστατευμένοι έναντι της σοβαρής νόσου από την παραλλαγή Όμικρον» ανέφερε η καθηγήτρια, όμως υπενθύμισε ότι 380.000 ενήλικες άνω των 60 ετών στη χώρα μας δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου.

Παράλληλα, συνέστησε να κάνουμε όλοι αντιγονικό τεστ προτού βγούμε μέσα στις γιορτές και να αποφύγουμε συναναστροφές με ευάλωτους συγγενείς.

Ανέφερε ότι δεν έχει κανένα νόημα οι πλήρως εμβολιασμένοι να επιβεβαιώσουν ένα θετικό rapid test με ένα PCR τεστ.

«Η χρήση των αντιγονικών τεστ είναι ένα σημαντικό και εύχρηστο όπλο στα χέρια μας,  καθώς αυτά τα τεστ προσφέρουν άμεσο αποτέλεσμα, μέσα σε 5 λεπτά, και συνεισφέρουν στην έγκαιρη απομόνωσή μας ώστε να μειώσουμε τη διασπορά του ιού, τόσο στο φιλικό όσο και στο οικογενειακό μας περιβάλλον» σημείωσε η κα Παπαευαγγέλου.

Υπενθύμισε ότι οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που έχουν ένα ψευδώς αρνητικό αντιγονικό τεστ (rapid) και θετικό PCR είναι άτομα που έχουν χαμηλό ιικό φορτίο και συνεπώς χαμηλή μεταδοτικότητα.

«Σε κάθε περίπτωση, με τη μεγάλη διασπορά κορονοϊού σε όλη τη χώρα, είναι απαραίτητο να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παραμείνουμε στο σπίτι εφόσον έχουμε οποιοδήποτε κλινικό σημείο κοινού κρυολογήματος» υπογράμμισε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Παπαευαγγέλου: Να μην αψηφούμε τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος γιατί μπορεί να παραπέμπουν στην «Ο»"

Κορωνοϊός - Γκάγκα: Δεν χρειάζεται PCR τεστ έπειτα από θετικό Rapid

Να αποφύγουν να κάνουν και μοριακό τεστ οι εμβολιασμένοι πολίτες που βγήκαν, προηγουμένως, θετικοί σε rapid test, ζήτησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Η «επέλαση» της Omicron και στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει μεγάλη επιβάρυνση στις υγειονομικές δομές και για το σκοπό αυτό, η κυρία Γκάγκα συνέστησε στους πολίτες, που βγαίνουν θετικοί έπειτα από rapid test, να μείνουν σπίτι και να ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ως εκ τούτου, μόνον οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη θετικότητα με μοριακό τεστ.

«Δεν χρειάζεται μοριακό τεστ μετά από ένα θετικό rapid test. Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά κρούσματα και μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι έχουμε και να μην πάμε για pcr. Είναι πολύς ο κόσμος, πολύ μεγάλη η αναμονή, πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία. Είναι σημαντικό να είμαστε καλύτερα στο σπίτι» είπε χαρακτηριστικά.

Όσοι έχουν Omicrom, είπε με τη σειρά της η κυρία Παπαευαγγέλου, θα νομίζουν πως έχουν ένα απλό κρυολόγημα, αλλά «ας μην το προσπεράσουν. Πρέπει να κάνουν έλεγχο».

«Μένει να δούμε αν θα συμβεί στη χώρα μας ό,τι στη Βρετανία, δηλαδή ότι αυτό το πανδημικό κύμα χαρακτηρίζεται από πολλά κρούσματα και λίγες νοσηλείες» προσέθεσε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Γκάγκα: Δεν χρειάζεται PCR τεστ έπειτα από θετικό Rapid"

Εσπασε κοντέρ ο κορωνοϊός με 35.580 κρούσματα, 72 θανάτους

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 35.580, εκ των οποίων 32 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.170.293, εκ των οποίων 50.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 217 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.410 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η θετικότητα εκτινάχθηκε στο 8,38% στα 424.682 τεστ του τελευταίου 24ωρου (60.693 μοριακά και 363.989 rapid). Χθες ήταν 7,23% με ανάλογο αριθμό τεστ.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 15.713 στην Αττική (12.848 χθες).
  • 3.997 στη Θεσσαλονίκη (3.496 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 1.804 από την Ανατολική Αττική (1.488 χθες).
  • 2.745 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (2.333 χθες).
  • 454 από τη Δυτική Αττική (366 χθες).
  • 1.877 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (1.473 χθες).
  • 5.007 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (4.164 χθες).
  • 1.808 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (1.513 χθες).
  • 1.806 από τον Πειραιά (1.361 χθες).
  • 212 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (150 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 62 Περιφερειακές Ενότητες:

  • 458 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 6 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 238 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 304 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 175 στην ΠΕ Άρτας.
  • 890 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 401 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 76 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 216 στην ΠΕ Δράμας.
  • 205 στην ΠΕ Έβρου.
  • 533 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 56 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 92 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 377 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 366 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 830 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 20 στην ΠΕ Θάσου.
  • 194 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 13 στην ΠΕ Θήρας.
  • 3 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 32 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 504 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 275 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 46 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 502 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 8 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 104 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 152 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 52 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 151 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 560 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 413 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 45 στην ΠΕ Κω.
  • 298 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 840 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 109 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 186 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 118 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 13 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 405 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 252 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 7 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 31 στην ΠΕ Νάξου.
  • 99 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 19 στην ΠΕ Πάρου.
  • 174 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 535 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 112 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 213 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 126 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 316 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 31 στην ΠΕ Σάμου.
  • 471 στην ΠΕ Σερρών.
  • 68 στην ΠΕ Σύρου.
  • 40 στην ΠΕ Τήνου.
  • 285 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 257 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 349 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 84 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 217 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 424 στην ΠΕ Χανίων.
  • 119 στην ΠΕ Χίου.
  • 1.333 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (1.103 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.708 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 636 (χθες 620). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 540 (84.91%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (15.09%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.751 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 421 (ημερήσια μεταβολή +1.94%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 346 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εσπασε κοντέρ ο κορωνοϊός με 35.580 κρούσματα, 72 θανάτους"

Υπόθεση Novartis: Η Γιάννα Παπαδάκου ζητάει την ακύρωση της ποινικής δίωξης της

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου συνοδευόμενη από την συνήγορό της Λυδία Τσοβόλα, κατέθεσε στο Δικαστικό Συμβούλιο του υπουργοδικείου (περί ευθύνης υπουργών) που ερευνά την υπόθεση της Novartis, αίτηση με την οποία ζητεί την ακύρωση της κλήσης σε απολογία της και της άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον της, καθώς παραβιάστηκε και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι της κυρίας Παπαδάκου, Δημήτριος Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα, σε δήλωσή τους αναφέρουν:

«Σήμερα η Γιάννα Παπαδάκου μαζί με τη συνήγορό της Λυδία Τσοβόλα κατέθεσαν στο δικαστικό Συμβούλιο του άρθρου 86 του Συντάγματος, αίτηση με την οποία ζητούν την ακύρωση της κλήσης σε απολογία της και της άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον της, διότι παραβιάστηκε και η ΕΣΔΑ και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, αφού δεν προηγήθηκε ακρόασή της ούτε ολοκληρώθηκε η σχετική προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στον οποίο είχε διαβιβαστεί μήνυση του Μιωνή Σάμπυ, ούτε κρίθηκε από τον Εισαγγελέα αυτόν το βάσιμο ή μη της ανωτέρω μήνυσης. Η ποινική της δίωξη ασκήθηκε παρά την αντίθετη γνωμάτευση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής χωρίς να έχει προηγηθεί η νόμιμη προδικασία, με αυθαίρετο τρόπο.

Επίσης προ ημερών υποβλήθηκε αίτηση προς την ανακρίτρια του άρθρου 86 του Συντάγματος για να εξεταστούν, πριν την απολογία της, οι ακόλουθοι ουσιώδεις μάρτυρες που ανατρέπουν ακόμη και τις πιο αυθαίρετες υποψίες σε βάρος της.

Μάρτυρες είναι οι ακόλουθοι οι:

- Herve Daniel Mercel Falciani, ο οποίος μπορεί να καταθέσει σχετικά με το πως κλείστηκε το ραντεβού στο Παρίσι από την εισαγγελία και για το εάν την γνώριζε πριν τη συνάντηση αυτή στο Παρίσι την 12.9.2015,
- Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος πρέπει να κληθεί εκ νέου προκειμένου να καταθέσει επίσης για τον τρόπο με τον οποίο κανονίστηκε το ραντεβού στο Παρίσι και ποιος ήταν ο σκοπός της κατάθεσης του Φαλτσιανί, καθώς επίσης και αν τον επισκέφτηκε ελεγκτής του ΣΔΟΕ προκειμένου να του καταγγείλει απειλές που δέχθηκε.
- Γεώργιος Καλούδης, προκειμένου να καταθέσει επίσης για τον τρόπο με τον οποίο κανονίστηκε το ραντεβού στο Παρίσι και ποιος ήταν ο σκοπός της κατάθεσης του Φαλτσιανί και εάν γνώριζε την Παπαδάκου πριν το ταξίδι στο Παρίσι και εάν τους συνόδευσε.
- Τρύφων Αλεξιάδης, προκειμένου να καταθέσει για τις συνθήκες ελέγχου σχετικά με την φοροδιαφυγή των κ.κ. Μιωνή, Παπασταύρου και Μεταξά. Ο μάρτυρας αυτός υπήρξε ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.
- Σταύρος Καπάκος, ο οποίος θα καταθέσει σχετικά με την επαγγελματική της πορεία και
- Γεωργία Κοντράρου προκειμένου να καταθέσει τι προβλέπει για το ρεπορτάζ ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και τον τρόπο που γίνονται οι επαφές των δημοσιογράφων με του εισαγγελείς.

Ακόμη έχουμε αιτηθεί από τις 21.12.2021 στην κα ανακρίτρια να ζητηθούν η δικογραφία για την οποία ενεργείται ανάκριση σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς και οι δικογραφίες που εκκρεμούν ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, μετά από προκαταρκτική εξέταση, για τους Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτριο Αβραμόπουλο, προκειμένου να λάβει γνώση η κα Παπαδάκου των δικογραφιών αυτών πριν την απολογία της στην ανακρίτρια, δεδομένου ότι στο κατηγορητήριο που της κοινοποιήθηκε αναφέρεται αυθαίρετα ότι εστάλησαν οι φάκελοι από την κυρία Τουλουπάκη στη Βουλή χωρίς την ύπαρξη στοιχείων κατά των πολιτικών προσώπων. Αυτονόητο βέβαια ότι η Γιάννα Παπαδάκου ως δημοσιογράφος δεν έχει καμία σχέση με τις ενέργειες της δικαιοσύνης».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπόθεση Novartis: Η Γιάννα Παπαδάκου ζητάει την ακύρωση της ποινικής δίωξης της"

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές σε όλη τη χώρα, με απόφαση της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη προβλέπει την αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας με κάθε μεταφορικό μέσο.

Αναφερόμενος στο θέμα των σχολείων, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ότι θα ανοίξουν και εάν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτόκολλα θα γίνουν με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές"

Επίσημο! Εξόφληση Τελών Κυκλοφορίας ή κατάθεση πινακίδων έως 28/02

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που είχαν πραγματοποιήσει άρση ακινησίας το 2021 καταβάλλοντας μειωμένα (αναλογικά) Τέλη Κυκλοφορίας βάζει η Υπουργική Απόφαση του Απόστολου Βεσυρόπουλου η οποία ξεκαθαρίζει ότι η εκ νέου κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας μπορεί να γίνει στις 28 Φεβρουαρίου 2022 και για την συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών.

Το θέμα το είχε αναδείξει μόνο το Newsauto.gr μετά από εκατοντάδες μηνύματα αναγνωστών και ιδιοκτητών αυτοκινήτων οι οποίοι επικοινωνώντας με κάποιες εφορίες τους είχαν ενημερώσει ότι η παράταση κατέθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας δεν ισχύει για όσους είχαν πληρώσει μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας.

Ωστόσο η υπουργική Απόφαση ξεκαθαρίζει το τοπίο αναγράφοντας ότι:

«Η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2022, που λήγει στις 31.12.2021, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε ακινησία, παρατείνεται έως και 28.2.2022.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

28 Δεκεμβρίου 2021»

Επίσης η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην περίληψη της υπουργικής Απόφασης για παράταση προθεσμίας για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2022 και για τη θέση των οχημάτων σε ακινησία επισημαίνει ότι:

«Α) Αντικείμενο
Απόφαση για παράταση της προθεσμίας για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2022 και την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, η οποία λήγει στις 31-12-2021.

Β) Περιεχόμενο
Η παρούσα απόφαση παρατείνει την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2022, η οποία λήγει στις 31-12-2021, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως και τις 28/2/2022.

Γ) Πεδίο Εφαρμογής
Οι εν λόγω διατάξεις καταλαμβάνουν τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2022 και αφορούν τους ιδιοκτήτες/κατόχους αυτοκινήτων οχημάτων, καθώς και όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην επιβολή και είσπραξη των τελών αυτών αλλά και στον έλεγχο της νόμιμης κυκλοφορίας των οχημάτων

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να εξοφλήσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2022 ενώ όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2022 θα αναγκαστούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου να θέσουν ηλεκτρονικά σε φορολογική ακινησία τα οχήματά τους.

Επίσης να υπενθυμίσουμε πως η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας www.aade.gr/mycar και με λίγα κλικ ολοκληρώνουν τη διαδικασία. Πάντως αν οι Αρχές διαπιστώσουν ότι κινείται παράνομα το όχημα τότε το πρόστιμο ανέρχεται σε 10.000 ευρώ!

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε το ΦΕΚ όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίσημο! Εξόφληση Τελών Κυκλοφορίας ή κατάθεση πινακίδων έως 28/02"

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Εξιτήριο έλαβε σήμερα το μεσημέρι από το Αμερικανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος τις τελευταίες έξι ημέρες ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση αφού είχε προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, ο Παναγιώτατος θα παραμείνει σε απομόνωση στην πατριαρχική κατοικία στα Θεραπειά για λίγες ημέρες, προτού επιστρέψει στο Φανάρι για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Χθες το βράδυ, μάλιστα, επικοινώνησε μαζί του για τρίτη φορά τηλεφωνικά, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για την πορεία της υγείας του και τον διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα είναι πάντοτε στη διάθεσή του.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης, συγκινημένος για το ζωηρό ενδιαφέρον του υπουργού, τον ευχαρίστησε θερμά και του ευχήθηκε για τον καινούργιο χρόνο, καθώς και καλή δύναμη στις από πολλών μηνών προσπάθειές του για την καταπολέμηση του Covid-19 στη χώρα.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος"

Πάτρα: Θετικός κρεοπώλης, εξυπηρετούσε πελάτες, «ήμουν ασυμπτωματικός» είπε

Αστυνομικοί σε έλεγχο που διενήργησαν στο κρεοπωλείο διαπίστωσαν πως παρά το γεγονός πως είναι θετικός στον ιό, εξυπηρετούσε τους πελάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν βρίσκεται στο σπίτι του σε καραντίνα, απάντησε πως δεν έχει συμπτώματα και πήγε στο κατάστημα για να βοηθήσει. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία. Εκτός από το πρόστιμο βεβαιώθηκε αναστολή λειτουργίας του κρεοπωλείου.

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Θετικός κρεοπώλης, εξυπηρετούσε πελάτες, «ήμουν ασυμπτωματικός» είπε "

ΥΠΑ: Τι αλλάζει στο πιστοποιητικό νόσησης για τις πτήσεις εσωτερικού

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την αλλαγή που αφορά στο πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης και θα ισχύει από σήμερα και στο εξής για τις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται εντός δεκατεσσάρων ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο (pcr) και η ισχύς του διαρκεί έως ενενήντα μέρες μετά από αυτόν.

Σε σχέση με την προηγούμενη notam η αλλαγή είναι στον χρόνο έκδοσης του πιστοποιητικού που από τις 30 μέρες μετά τη νόσηση που προβλεπόταν πριν, τώρα μπορεί να εκδίδεται 14 μέρες μετά τη νόσηση.

Ειδικότερα η νέα notam πτήσεων εσωτερικού μετά και την τελευταία αλλαγή προβλέπει:

Οι επιβάτες προς όλους τους προορισμούς της χώρας οφείλουν να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να επιδεικνύουν βεβαίωση/πιστοποιητικό εμβολιασμού. Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 (EU DIGITAL COVID-19 CERTIFICATE ), είναι επίσης αποδεκτό. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.
  2. Να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο (pcr) και η ισχύς του διαρκεί έως ενενήντα (90) μέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία.
  3. Oι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού που δεν έχουν εμβολιαστεί για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα πτήσης ή εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών με rapid test πριν την αναχώρηση της πτήσης τους.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως δεκαεπτά (17) ετών μπορούν να πραγματοποιούν τις αεροπορικές μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που παρέχεται δωρεάν από το Κράτος και πραγματοποιείται έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα πτήσης.

Το ως άνω πιστοποιητικά/βεβαιώσεις επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από τις πλατφόρμες www.gov.gr και HTTPS://SELF-TESTING.GOV.GR είτε σε ψηφιακή μορφή με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό μπορούν να προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή την βεβαίωση νόσησης ή το αρνητικό τεστ, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα έγγραφα να έχουν εκδοθεί από δημόσια αρχή και σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Αν οι έλεγχοι αυτοί έχουν διενεργηθεί στην αλλοδαπή και ισχύουν κατά τον χρόνο επιβίβασης των επιβατών στο αεροσκάφος, οι σχετικές βεβαιώσεις γίνονται αποδεκτές υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες επετράπη η είσοδος τους στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα δεν του επιτρέπεται η επιβίβαση.

Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας. Σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα δεν του επιτρέπεται η επιβίβαση στο αεροπλάνο. Ο έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών και δειγματοληπτικά από τις αστυνομικές αρχές σε αεροδρόμια. Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβαση του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα.

Σημειώσεις: Υπενθυμίζουμε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις αεροπορικές μετακινήσεις πτήσεων εσωτερικού εφαρμόζονται από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΑ: Τι αλλάζει στο πιστοποιητικό νόσησης για τις πτήσεις εσωτερικού"

Σε συναγερμό η Κυνηγετική Συνομοσπονδία για νέα προσφυγή κατά του κυνηγίου

Επιδιώκοντας τη συνολική απαγόρευση του κυνηγίου στη χώρα μας, η αυτοαποκαλούμενη ως «Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία» κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.), προσφυγή Ακύρωσης της ρυθμιστικής Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για το κυνήγι. 
 
 Πρόκειται για την ίδια «φιλοζωική» οργάνωση που αγωνίστηκε και αγωνίζεται για τη συνολική υποχρεωτική στείρωση όλων των κατοικίδιων ζώων στη χώρα μας, και η οποία εκ του καταστατικού της αγωνίζεται για την αποκλειστική χορτοφαγία και τον βιγκανισμό.
 
 Η Κ.Σ.Ε. έχει κινητοποιήσει ήδη το νομικό και επιστημονικό επιτελείο της ώστε να αποδείξει, άλλη μία φορά, ενώπιον του δικαστηρίου, ότι το κυνήγι, όπως διεξάγεται στη χώρα μας, ευθυγραμμίζεται με τα πιο αυστηρά κριτήρια που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την επιστημονική γνώση που έχει κατακτηθεί διεθνώς, και με όλα τα παραδεκτά βιολογικά δεδομένα που ρυθμίζουν τη ζωή και τις ανάγκες της άγριας πανίδας, είτε ενδημική είτε αποδημητική είναι αυτή.
 
 Αν και τυπικά η προσφυγή στρέφεται εναντίον της ρυθμιστικής Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι αυτονόητο ότι η Κ.Σ.Ε. θα παρέμβει ως διάδικος σε όλες τις φάσεις εξέτασης της υπόθεσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
 Για περισσότερο από μια 20ετία τώρα, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιστημονικές μελέτες, έχουν συνεργασθεί με πολυάριθμα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχουν διεξάγει ένα πλήθος καταμετρήσεων επί του πεδίου, ώστε να μπορούν να αποδείξουν στον οποιονδήποτε ότι το κυνήγι στην Ελλάδα περιφρουρεί τον αειφορικό και διαχειριστικό χαρακτήρα του.

ksellas

Διαβάστε Περισσότερα » " Σε συναγερμό η Κυνηγετική Συνομοσπονδία για νέα προσφυγή κατά του κυνηγίου "

Πρόστιμο και πειθαρχικός έλεγχος για τον αστυνομικό που επέβαλε πρόστιμα χωρίς να φοράει μάσκα στην Πάτρα

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε στην Πάτρα με αστυνομικό που επέβαλε πρόστιμα σε πολίτες για μάσκα χωρίς ο ίδιος να την φοράει.

Στον αστυνομικό επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ και διατάχθηκε η διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου. Επιπλέον αποφασίστηκε η μετακίνησή του σ’ άλλη υπηρεσία.

Δείτε φωτογραφία από το pelop.gr

astinomikos

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρόστιμο και πειθαρχικός έλεγχος για τον αστυνομικό που επέβαλε πρόστιμα χωρίς να φοράει μάσκα στην Πάτρα"

Νοσοκομείο Αγρινίου: Διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ 42χρονος με κορωνοϊό – Ψάχνουν κρεβάτι και δεν βρίσκουν

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί αναφορικά με το σύστημα υγείας και τις αντοχές του που εξαντλούνται από την μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον. Ως αποτέλεσμα αυτής της διασποράς, δεν έχει βρεθεί ακόμη κρεβάτι για 42χρονο που νοσηλεύεται διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγρινίου και κρίνεται απαραίτητη η διακομιδή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ειδικότερα, στο νοσοκομείο Αγρινίου από τον περασμένο Ιούλιο έχει πάψει να λειτουργεί ως ΜΕΘ κορωνοϊού η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και όποιος ασθενής κρίνεται απαραίτητο να διασωληνωθεί σε ΜΕΘ, διακομίζεται κατά κύριο λόγο σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, της Πάτρας ή της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, τις τελευταίες ώρες έχει επιδεινωθεί ραγδαία η κατάσταση της υγείας ενός 42χρονου άνδρα που νοσηλευόταν στην κλινική κορωνοϊού και ο οποίος πλέον έχει διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.

Από τους ιατρούς έχει κριθεί απαραίτητη η διακομιδή του σε ΜΕΘ, αλλά δεν μπορεί να βρεθεί κρεβάτι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ανησυχία.

Σημειώνεται πάντως ότι στην κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 24 ασθενείς, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης νοσηλείας μέχρι 67 ασθενών. Παρόλα αυτά, τονίζεται ότι η κατάσταση θα αρχίσει να «ζορίζει» επικίνδυνα το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αιτωλοακαρνανίας, αν και όταν οι ασθενείς στην κλινική ξεπεράσουν τους 45, λόγω των σημαντικών ελλείψεων που αντιμετωπίζει σε έμψυχο δυναμικό.

karvasaras

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Αγρινίου: Διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ 42χρονος με κορωνοϊό – Ψάχνουν κρεβάτι και δεν βρίσκουν"

Συνταγογράφηση στους ανασφάλιστους μόνο από δημόσιες δομές υγείας από την 1η Φεβρουαρίου

Η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου του 2022, για την αποφυγή περαιτέρω πίεσης στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες, λόγω της έξαρσης της πανδημίας COVID-19, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνταγογράφηση στους ανασφάλιστους μόνο από δημόσιες δομές υγείας από την 1η Φεβρουαρίου"

Σε αναμμένα κάρβουνα οι κάτοχοι ΙΧ που έχουν κάνει άρση ακινησίας

Ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το τοπίο σχετικά με τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν πραγματοποιήσει άρση ακινησίας εντός του 2021 καταβάλλοντας αναλογικά (μειωμένα) Τέλη Κυκλοφορίας και δεν γνώριζαν αν ισχύει η παράταση στην επανακατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, η παράταση στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας θα ισχύει και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν πραγματοποιήσει άρση ακινησία εντός του 2021 καταβάλλοντας μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας και θα μπορούν να κινήσουν κανονικά τα οχήματά τους έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2022. Αν τώρα επιθυμούν να συνεχίσουν να κινούν τα οχήματά τους και μετά τις 28/2/20222 θα πρέπει να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό των Τελών Κυκλοφορίας 2022 ενώ αν θέλουν να κινήσουν για μειωμένο χρονικό διάστημα το αυτοκίνητό τους εντός του 2022 τότε θα πρέπει να θέσουν και πάλι σε φορολογική ακινησία το όχημά τους έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 και να αναμένουν τη νέα Υπουργική Απόφαση που θα ενεργοποιεί και πάλι τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας.

Μέχρι βέβαια να ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο, με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, σε… αναμμένα κάρβουνα θα κάθονται χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν πραγματοποιήσει άρση ακινησίας το 2021 καταβάλλοντας αναλογικά (μειωμένα) Τέλη Κυκλοφορίας καθώς η ανακοίνωση της παράτασης εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας αλλά και κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας από το υπουργείο Οικονομικών δεν διευκρίνιζε αν περιλαμβάνεται και η συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών.

Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι που δόθηκε επίσης η γενναία παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2021 η διευκρινιστική εγκύκλιος ξεκαθάριζε ότι όσοι έχουν πραγματοποιήσει άρση ακινησία καταβάλλοντας αναλογικά Τέλη Κυκλοφορίας μπορούν να επανακαταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας τους έως την νέα προθεσμία εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας που είχε οριστεί επίσης προς τα τέλη Φεβρουαρίου.

Αν διαπιστωθεί ότι το όχημα κινείται ή ότι το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, με τις πινακίδες επάνω, τότε -πλέον των διπλάσιων Τελών Κυκλοφορίας και του προστίμου εκπρόθεσμης πληρωμής-, επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται στα 30.000 ευρώ και αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου!

Να υπενθυμίσουμε πως το 2020 κατατέθηκαν 134.000 πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων ενώ το 2019 ο αντίστοιχος αριθμός κυμαίνονταν σε κάτω από τις 85.000 πινακίδες.

Η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι η εφαρμογή myCAR ενημερώνει τον κάτοχο ότι η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, σε περίπτωση που ο κάτοχος δεν έχει πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας ή δεν έχει ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα!

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ οι ιδιοκτήτες απλά εισέρχονται στην πλατφόρμα www.aade.gr/mycar, και χρησιμοποιώντας τα στοιχεία εισόδου του Taxisnet μπορούν να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας ή να εκτυπώσουν τη βεβαίωση μη οφειλής Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση που θέλουν να μεταβιβάσουν το όχημά τους.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε αναμμένα κάρβουνα οι κάτοχοι ΙΧ που έχουν κάνει άρση ακινησίας"

Κορονοϊός: Αποτελεσματική έναντι της Όμικρον η ενισχυτική δόση με J&J σύμφωνα με μελέτη

H ενισχυτική δόση του μονοδοσικού εμβολίου κατά της COVID-19 της Johnson & Johnson ήταν αποτελεσματική κατά 84% ως προς την πρόληψη των νοσηλειών στους υγειονομικούς εργαζόμενους στη Νότια Αφρική που μολύνθηκαν με κορονοϊό, καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Όμικρον, ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.

Η μελέτη με πραγματικά δεδομένα, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους επιστήμονες, αφορά μια δεύτερη δόση του εμβολίου της J&J που χορηγήθηκε σε 69.092 υγειονομικούς εργαζόμενους στο διάστημα από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου. Ο αρχικός εμβολιασμός έχει αποδειχτεί, ότι προσφέρει αρκετά μειωμένη προστασία απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον, η οποία εξαπλώνεται ραγδαία σε πολλές χώρες έχοντας εντοπιστεί για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου στη νότια Αφρική και στο Χονγκ Κονγκ.

Ωστόσο, πολλές μελέτες έχουν αφήσει να εννοηθεί, ότι μια ενισχυτική δόση παρέχει σημαντική προστασία απέναντι στη βαριά νόσηση από τη συγκεκριμένη παραλλαγή. Η νοτιοαφρικανική αυτή μελέτη έδειξε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της J&J ως προς την πρόληψη νοσηλείας αυξήθηκε από 63% λίγο μετά την αναμνηστική δόση σε 84% έπειτα από 14 ημέρες.

Η αποτελεσματικότητά του έφθασε στο 85% έπειτα από ένα με δύο μήνες μετά τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης. "Μας επιβεβαιώνει ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά για τον σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκαν, ο οποίος είναι η προστασία των ανθρώπων από τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο", δήλωσε η Λίντα-Γκέιλ Μπέκερ, μια συγγραφέας της μελέτης. "Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη ότι δεν έχουμε χάσει αυτή την αποτελεσματικότητα ακόμη και με μια πολύ μεταλλαγμένη παραλλαγή", συμπληρώνει.

Σύμφωνα πάντως με την ίδια, ακόμη δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο το ζήτημα σχετικά με τις περαιτέρω δόσεις του εμβολίου της J&J. "Αυτό που λέμε είναι ότι δύο δόσεις πράγματι χαρίζουν πλήρη προστασία και δεν νομίζω ότι μπορούμε από αυτό να συμπεράνουμε ότι θα χρειαστούμε μια τρίτη ή τέταρτη ενισχυτική δόση".

Οι ερευνητές είπαν ότι η ανάλυσή τους αντιμετώπισε πολλούς περιορισμούς, μεταξύ των οποίων οι σύντομοι χρόνοι επαναληπτικής εξέτασης, η οποία ήταν κατά μέσον όρο οκτώ ημέρες για τους υγειονομικούς εργαζόμενους που είχαν λάβει ενισχυτική δόση εντός των προηγούμενων 13 ημερών ή 32 ημέρες για εκείνους που είχαν λάβει ενισχυτική δόση ένα ή δύο μήνες νωρίτερα και που θα μπορούσε να στρεβλώσει τη συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Μια άλλη νοτιοαφρικανική μελέτη έδειξε πρόσφατα ότι ένας πρώτος γύρος εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech ήταν λιγότερο αποτελεσματικός στη Νότια Αφρική ως προς την παραμονή εκτός νοσοκομείου όσων είχαν μολυνθεί με τον ιό από τότε που εμφανίστηκε η παραλλαγή Όμικρον.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Αποτελεσματική έναντι της Όμικρον η ενισχυτική δόση με J&J σύμφωνα με μελέτη"

Με κορονοϊό η Δέσποινα Βανδή – 12 τα κρούσματα στο J2US

Από τον κορονοϊό, που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες, «χτυπήθηκε» το Just the 2 of Us (J2US), με τη Δέσποινα Βανδή να βρίσκεται ανάμεσα στα κρούσματα.

Την Πέμπτη ο Χάρης Βαρθακούρης ανακοίνωσε μέσω Instagram ότι βρέθηκε θετικός στον ιό, ενώ όπως έγινε γνωστό θετικό βγήκε και το τεστ της τραγουδίστριας και κριτή, Δέσποινας Βανδή.

Ακόμη 10 άτομα από την παραγωγή του δημοφιλούς μουσικού σόου του ALPHA έχουν κολλήσει, σύμφωνα με πληροφορίες.

Παρά τα κρούσματα, σύμφωνα με την εκπομπή Happy Day, ο μεγάλος τελικός του J2US θα διεξαχθεί κανονικά, αφού πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παραγωγή που ετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό.

Εφόσον ο Χάρης Βαρθακούρης μένει εκτός του τελικού λόγω καραντίνας, τη θέση του δίπλα στην Άννα Μαρία Ψυχαράκη θα λάβει ο Σταν.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Με κορονοϊό η Δέσποινα Βανδή – 12 τα κρούσματα στο J2US"

Μετάλλαξη Omicron - Νέα μέτρα: Πρόστιμο 50.000 ευρώ για ιδιωτικά οργανωμένα πάρτι

Τσουχτερά πρόστιμα προβλέπουν τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα στη διασκέδαση και την εστίαση, με σκοπό την αναχαίτιση της σαρωτικής επέλασης της μετάλλαξης Omicron στη χώρα.

Μετά και το «μαύρο» ρεκόρ των 28.828 κρουσμάτων που καταγράφηκε εχθές, Τετάρτη, η κυβέρνηση εντείνει τους περιορισμούς στους χώρους διασκέδασης, αλλά και στα ιδιωτικά πάρτι θέλοντας να βάλει φρένο στην διασπορά του άκρως μεταδοτικού στελέχους.

Στη νέα ΚΥΑ με τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα για τη διοργάνωση πάρτι και άλλων εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κορωνο-πάρτι που μπορεί να λειτουργήσουν καταστροφικά τα επόμενα 24ωρα, δηλαδή την Παραμονή αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, στη ΚΥΑ επισημαίνεται ότι για τη «διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό μη επαγγελματικό χώρο που μισθώνεται ή παραχωρείται προς τον σκοπό αυτό, καθώς και διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό χώρο έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση εξοπλισμού ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης» προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

Το παραπάνω πρόστιμο αφορά την 1η παράβαση, ενώ για τη 2η παράβαση το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 200.000 ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.
kya_idiwtika_party

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μετάλλαξη Omicron - Νέα μέτρα: Πρόστιμο 50.000 ευρώ για ιδιωτικά οργανωμένα πάρτι"

Ανατροπές για την καραντίνα κρουσμάτων και επαφών – Νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ – Τι αλλάζει

Ανατροπές για την καραντίνα κρουσμάτων και επαφών – Νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ – Τι αλλάζει

Οδηγίες για απομόνωση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και για την καραντίνα όσων νοσούν και όσων έχουν έρθει σε στενή επαφή με κρούσμα εξέδωσε ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, για τα νέα κρούσματα, η καραντίνα πλέον ορίζεται σε πέντε ημέρες, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα, ενώ ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2 ή διπλής μάσκας για άλλες πέντε ημέρες. Για επιστροφή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μετά από το διάστημα των πέντε ημερών δεν χρειάζεται τεστ.

Για τις στενές επαφές των κρουσμάτων, τα πρωτόκολλα αλλάζουν ανάλογα με τον εμβολιασμό τους. Συγκεκριμένα το πλαίσιο οδηγιών είναι το ακόλουθo για τον γενικό πληθυσμό:

Γενικός πληθυσμός

Β1. Άτομα με λοίμωξη από Sars-Cov-2 – Απομόνωση:

  • Παραμονή σε απομόνωση επί πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.
  • Εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού- ελαττώνονται, διακοπή απομόνωσης. Εάν ο πυρετός συνεχίζει χωρίς άλλα συμπτώματα, παράταση της απομόνωσης εντός οικίας.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες.

Β2. Άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα – Καραντίνα:

Β2α. Για άτομα εμβολιασμένο και με ενισχυτική δόση: Χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για δέκα (10) ημέρες και διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή Rapid Antigen Test) την 5η ημέρα από την έκθεση.
Β2β. Για άτομα εμβολιασμένα με 2 δόσεις ή 1 δόση για το εμβόλιο J&J ή ανεμβολίαστους:

  • Παραμονή στο σπίτι για πέντε (5) ημέρες και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.
  • Την 5η ημέρα διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή Rapid Antigen Test).
  • Μετά την 5η ημέρα, χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες.
  • Για πληθυσμιακές ομάδες των οποίων η εργασία συνδέεται άρρηκτα με την λειτουργία του κράτους και τις υποδομές ζωτικής σημασίας, τα μέλη την

Επιτροπής θα εξετάσουν τυχόν διαφοροποιημένες οδηγίες κατόπιν εισηγήσεων και των αρμόδιων Υπουργείων.

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή θετικού εργαστηριακού ελέγχου, τα άτομα της κατηγορίας Β2 (Καραντίνα) μεταπίπτουν στην κατηγορία Β1 (Απομόνωση) και εφαρμόζουν τις αντίστοιχες οδηγίες.

Ιατρονοσηλευτικό Προσωπικό

Α1. Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με λοίμωξη από Sars-Cov-2 Απομόνωση πέντε (5) ημερών και επιστροφή στην εργασία με ή χωρίς αρνητικό testing εάν είναι ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα. Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2).

Α2. Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχει εκτεθεί στον Sars-Cov-2

  • Για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εμβολιασμένο και με ενισχυτική δόση:
  • Συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους με υποχρεωτική διενέργεια εργαστηριακού test την 3η ημέρα από την έκθεση.
  • Για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εμβολιασμένο με 2 δόσεις ή 1 δόση για το εμβόλιο J&J: Συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους με υποχρεωτική διενέργεια εργαστηριακού test την 1η, 3η και 5η-7η ημέρα από την έκθεση.

Σε κάθε περίπτωση, οι Επιτροπές Λοιμώξεων κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος δύνανται να λάβουν οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο για αποφυγή διασποράς της λοίμωξης και περιορισμού της νόσου.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας τα μέλη της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες εφιστούν την προσοχή στην όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή αυτής».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπές για την καραντίνα κρουσμάτων και επαφών – Νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ – Τι αλλάζει "

Πλεύρης: Λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους επτά μήνες – Εξετάζεται η υποχρεωτικότητα για τους 50άρηδες

Όπως είπε, έχει σχεδόν αποφασιστεί η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού να λήγει επτά μήνες και όσοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 50 ετών.

«Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα, αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια» είπε.

Ο υπουργός άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον οι ανεμβολίαστοι ούτε στους εξωτερικούς χώρους και τόνισε ότι αυτό το έχουν ζητήσει ήδη οι ειδικοί.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμα η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι πολύ μεγάλη και κινείται στις μικρές ηλικίες. Μόλις το 6% των κρουσμάτων αφορά τους άνω των 60 ετών. «Στοίχημα είναι να μην μεταφερθεί από τις μικρές ηλικίες σε γονείς και παππούδες».

Πρόσθεσε ότι περιμένουμε γρήγορα μεγάλη άνοδο της Όμικρον και γρήγορα. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, Αττική και Κρήτη πλήττονται περισσότερο.

Για τα σχολεία, είπε ότι θα ανοίξουν και εάν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτοκόλλα θα γίνει βάσει των εισηγήσεων των ειδικών. Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, επισήμανε ότι θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

«Δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα, αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη παράταση, καθώς ο κύκλος της όμικρον πιθανόν θα είναι σύντομος».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεύρης: Λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους επτά μήνες – Εξετάζεται η υποχρεωτικότητα για τους 50άρηδες"

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι ντελιβεράδες - Καταγγέλλουν παράλογα πρόστιμα Covid

Μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα διανομείς φαγητού, καταγγέλλοντας ότι τη στιγμή που η πλειοψηφία δεν έχει πάρει δώρο Χριστουγέννων, πολλοί από τους συναδέλφους τους δέχτηκαν παράλογα πρόστιμα από το υπουργείο Εργασίας, γιατί δήθεν δεν έκαναν τα rapid test που υποχρεούνταν.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της διανομής φαγητού αναφέρουν πώς τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν κυμαίνονται από 300 έως και 2.100 ευρώ και αφορούν σε περιπτώσεις εργαζομένων που είτε είχαν κάνει rapid test και λόγω προβλημάτων του συστήματος περάστηκαν εκπρόθεσμα είτε περιπτώσεις εργαζομένων που ήταν σε άδεια, δηλαδή, δεν εργάζονταν χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι έπρεπε να κάνουν rapid test και για αυτό το διάστημα.

Όπως δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βασίλης Κεφαλάς, τα παράλογα αυτά πρόστιμα έρχονται σε μία περίοδο πού περίπου το 85% των συναδέλφων του είτε δεν πήρε δώρο Χριστουγέννων είτε έλαβε ένα πολύ μικρό ποσό σε σχέση με αυτό που έπρεπε να πάρει, λόγω ανασφάλιστης εργασίας, ενώ το ίδιο διάστημα και με βάση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση, ο κλάδος θα πληγεί ακόμη περισσότερο.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι τα συγκεκριμένα πρόστιμα αφορούν το διάστημα Οκτωβρίου -Νοεμβρίου και ενδεχομένως θα ακολουθήσουν και άλλα για τον μήνα Δεκέμβριο, ενώ είναι πολύ πιθανό να αφορούν και άλλους κλάδους εργαζομένων.

Σήμερα προχώρησαν σε μία πρώτη αντίδραση -όπως λένε-κάνοντας μοτοπορεία από το άγαλμα Βενιζέλου όπου συγκεντρώθηκαν, προς το ΥΜΑΘ και προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις πιο μαζικές και πιο δυναμικές το αμέσως επόμενο διάστημα, ακόμη και μέσα στην περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes.gr:

προστιμα-ντελιβεραδες

grtimes
Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι ντελιβεράδες - Καταγγέλλουν παράλογα πρόστιμα Covid"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news