facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

«Άνοιξε» η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις

Διαθέσιμη είναι από απόψε η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από τα φυσικά πρόσωπα (Ε1-Ε2- Ε3) για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2018.

Στην εφαρμογή αυτή οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν την αρχική εμπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2019 (για εισοδήματα που απέκτησαν το 2018), συνυποβάλλοντας, εάν υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 (Αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας) ή/και το έντυπο Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η υποβολή της δήλωσης γίνεται ως εξής:

*Είσοδος με τους κωδικούς του Taxisnet.

*Επιλογή του έτους για το οποίο ο φορολογούμενος επιθυμεί την υποβολή δήλωσης.

*Επιβεβαίωση προσωπικών στοιχείων (ΑΜΚΑ, ημερομηνία γέννησης, οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).

*Συμπλήρωση των εντύπων Ε2 και Ε3, εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.

*Συμπλήρωση του εντύπου Ε1. Σχετικά μηνύματα καθοδηγούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από την εφορία.

*Ενημέρωση για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.

*Οριστική υποβολή της δήλωσης.

*Εκτύπωση των εντύπων Ε1, Ε2, Ε3 και της πράξης διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Άνοιξε» η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις"

ΕΦΕΤ: Ποια τρόφιμα απαγορεύονται από τα κυλικεία στα σχολεία

Ανακοίνωση προς τους καταναλωτές για τα σχολικά κυλικεία εξέδωσε ο ΕΦΕΤ, καταγράφοντας τα τρόφιμα που επιτρέπονται προς πώληση στους μαθητές. Παράλληλα, αναφέρει ποια απαγορεύονται.
Οι διευκρινίσεις από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, δίνονται με στόχο την ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα επιτρεπόμενα προς πώληση τρόφιμα σε κυλικεία ή καντίνες των σχολείων είναι μόνον :
ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
– Φρέσκα φρούτα & λαχανικά ανάλογα με την εποχή, καλά πλυμένα και συσκευασμένα σε ατομική μερίδα.
– Αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, συσκευασμένα σε ατομική μερίδα έως 50 γραμμάρια.
– Φυσικός χυμός φρούτων ή και λαχανικών που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων – καντινών. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων ή άλλων γλυκαντικών ουσιών. Συστήνεται να είναι δυνατή η κατανάλωση του άμεσα μετά την παρασκευή του σε ποτήρια μιας χρήσης ανακυκλώσιμου υλικού.
– Φρουτοσαλάτα που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων – καντινών από φρέσκα, καλά πλυμένα φρούτα εποχής. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων ή άλλων γλυκαντικών ουσιών.
– Σαλάτα από φρέσκα, καλά πλυμένα λαχανικά που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων – καντινών, χωρίς προσθήκη αλατιού. Επιτρέπεται μόνο η προσθήκη ελαιολάδου, ξυδιού η λεμονιού.
– Συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί φρούτων και ομοειδών προϊόντων, χωρίς συντηρητικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία έως και 330 ml.
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
– Γάλα τυποποιημένο, παστεριωμένο σε ατομική συσκευασία έως 500ml πλήρες και ημιαποβουτυρωμένο (1,5% − 1,8% λιπαρά).
– Σοκολατούχο γάλα με χαμηλά λιπαρά (max.1,8%) σε συσκευασία έως 250 ml.
Γιαούρτι τυποποιημένο (έως 5% λιπαρά) χωρίς πρόσθετα σάκχαρα σε ατομική μερίδα έως 200 γραμμάρια.
– Ροφήματα από συνδυασμούς φρέσκου γάλακτος και φρέσκων φρούτων που θα παρασκευάζονται στο κυλικείο. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη ζάχαρης.
Απαγορεύεται η διάθεση άλλων τυποποιημένων ανάλογων ροφημάτων καθώς και η χρήση έτοιμης σκόνης για την παρασκευή τους.
– Τυριά πολύ σκληρά, σκληρά, ημίσκληρα, μαλακά τυριά. Συστήνονται τυριά παραδοσιακά και ελληνικά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Εξαιρούνται τα ανακατεργασμένα τυριά ή τηγμένα τυριά και ανακατεργασμένα τυριά με αλειφώδη υφή.
ΑΠΛΑ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Ή ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
– Κουλούρι σησαμένιο ολικής άλεσης πλούσιο σε φυτικές ίνες ή λευκό.
– Κριτσίνια ολικής άλεσης πλούσια σε φυτικές ίνες ή λευκά, σε ατομική συσκευασία έως 50 γραμμάρια.
– Φρυγανιές ολικής άλεσης πλούσιες σε φυτικές ίνες ή λευκές, σε ατομική συσκευασία έως 50 γραμμάρια.
– Κράκερς ολικής άλεσης πλούσια σε φυτικές ίνες ή λευκά, σε ατομική συσκευασία έως 50 γραμμάρια.
Τα παραπάνω απλά αρτοπαρασκευάσματα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προδιαγραφές : Κορεσμένα λιπαρά έως 3%, trans λιπαρά έως 0,1%, νάτριο έως 0,5%.
ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
– Μουστοκούλουρα σε ατομική μερίδα έως 60 γραμμάρια.
– Σταφιδόψωμο σε ατομική μερίδα έως 60 γραμμάρια.
– Μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης σε ατομική μερίδα έως 40 γραμμάρια, η οποία να πληροί τις ακόλουθες προδιαγραφές : Κορεσμένα λιπαρά έως 3% trans λιπαρά έως 0,1% Νάτριο έως 0,5%.
– Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση, σε ατομική συσκευασία (έως 60 γραμμάρια) με τις παρακάτω προδιαγραφές :
– Η περιεκτικότητά τους σε trans λιπαρά να μην υπερβαίνει το 2% των ολικών λιπιδίων.
– Ανά 100 γραμμάρια προϊόντος: (α) η ζάχαρη να μην υπερβαίνει τα 10 γραμμάρια, (β) τα ολικά λιπαρά να μην υπερβαίνουν τα 10 γραμμάρια, (γ) τα κορεσμένα λιπαρά να μην υπερβαίνουν τα 5 γραμμάρια και (δ) το νάτριο να μην υπερβαίνει τα 0,5 γραμμάρια.
– Επιτρέπεται η διάθεση τυρόπιτας − πίτας λαχανικών σε ατομικές μερίδες των 120 γραμμαρίων και με την συγκεκριμένη προδιαγραφή : Η λιπαρή ύλη για τη ζύμη – φύλλο πρέπει να είναι αποκλειστικά από ελαιόλαδο, μαλακή μαργαρίνη ή φυτικά έλαια, όπου το τελικό προϊόν δεν πρέπει να ξεπερνάει το 30% σε συνολικά λιπαρά και το 0,1% σε trans λιπαρά.
– Πίτσα με τις παρακάτω προδιαγραφές : Για τη βάση τα επιτρεπόμενα υλικά είναι αλεύρι, μαγιά, αβγό, γιαούρτι, αλάτι και μυρωδικά βότανα. Απαγορεύεται η χρήση ενισχυτικών γεύσης όπως το γλουταμινικό μονο−νάτριο. Για τη γέμιση τα επιτρεπόμενα προϊόντα είναι τυρί, τομάτα, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι, καλαμπόκι. Δεν επιτρέπεται η χρήση σάλτσας και αλλαντικών.
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
– Τα σάντουιτς/τοστ μπορούν να παρασκευάζονται με συνδυασμούς των τροφίμων των επόμενων παραγράφων. Μπορούν να είναι τυποποιημένα ή να παρασκευάζονται στο χώρο του κυλικείου − καντίνας αυθημερόν.
– Επιτρέπεται η χρήση όλων των ειδών ψωμιού, ολικής άλεσης πλούσιο σε φυτικές ίνες ή λευκό όπως ψωμάκι ατομικό, ψωμί για τοστ, μπαγκέτα, ελληνική πίτα, αραβική πίτα, σησαμένιο κουλούρι. Συστήνεται το ψωμί ολικής άλεσης. Δεν επιτρέπεται το μπριος, το κρουασάν ή το πιροσκί. Η ελληνική πίτα δεν πρέπει να περιέχει γλυκουρονικό νάτριο.
– Επιτρέπεται η χρήση τυριών.
– Δεν επιτρέπεται η χρήση άλλων αλλαντικών, εκτός από βραστή γαλοπούλα με τις παρακάτω προδιαγραφές : Κορεσμένα λιπαρά έως 1 %, νάτριο έως 1%.
– Λαχανικά όλων των ειδών.
– Ελιές χωρίς το κουκούτσι και πάστα ελιάς.
– Αβγό καλά βρασμένο.
– Από λιπαρές ύλες επιτρέπεται μόνο η προσθήκη ελαιολάδου
– Επιτρέπεται η παρασκευή γλυκών σάντουιτς με συνδυασμό των προαναφερόμενων ψωμιών και ως γέμιση 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή μέλι με ταχίνι.
ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ
– Κρέμα και ρυζόγαλο σε ατομικές μερίδες των 150 γραμμαρίων (με περιεκτικότητα σε λίπος γάλακτος έως 4%).
– Χαλβάς σε ατομική μερίδα έως 50 γραμμάρια.
– Παστέλι σε ατομική μερίδα έως 50 γραμμάρια.
– Μέλι σε ατομική μερίδα.
– Σοκολάτα υγείας και γάλακτος σε ατομική μερίδα έως 30 γραμμάρια.
– Δεν επιτρέπεται η διάθεση τσιχλών και καραμελών.
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
Στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπονται οι ξηροί καρποί όλων των ειδών χωρίς προσθήκη αλατιού ή ζάχαρης σε ατομική συσκευασία έως 50 γραμμάρια. Δεν επιτρέπονται οι τηγανισμένοι ξηροί καρποί.
ΥΓΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
– Εμφιαλωμένο νερό.
– Στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπονται τα παρακάτω αφεψήματα : χαμομήλι, φασκόμηλο, τσάι του βουνού, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή σύνθετων γλυκαντικών.
– Καφές μόνο για το προσωπικό.
– Δεν επιτρέπεται η διάθεση αναψυκτικών.
Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η διάθεση και «βιολογικών προϊόντων» όπως αυτά ορίζονται στους Κανονισμούς 834/2007 και 889/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, με την προϋπόθεση ότι αυτά εμπίπτουν στον ανωτέρω κατάλογο.
Δεν επιτρέπεται η διάθεση λειτουργικών τροφίμων ή συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Ποια τρόφιμα απαγορεύονται από τα κυλικεία στα σχολεία"

Νέα παρέμβαση Ρουβίκωνα σε My Market στο Μαρούσι

Παρέμβαση σε My Market στο Μαρούσι έκανε ο Ρουβίκωνας την Πέμπτη.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στη σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι: «Με αυτή την παρέμβαση απευθυνόμαστε στους ίδιους τους εργαζόμενους της αλυσίδας My Market. Η ιστορία έχει δείξει ότι μόνο μέσα από την αυτοοργάνωση και συμμετοχή σε σωματεία βάσης θα απαλλάξουμε τους εαυτούς μας από αυτή την εξευτελιστική πραγματικότητα. Η εποχή των δουλεμπόρων δεν τέλειωσε ποτέ. Η ενεργή αντίσταση είναι ευθύνη του καθενός και της καθεμίας ξεχωριστά, και όλων μας μαζί. Τα αφεντικά κάνουν τη δουλειά τους. Ας κάνουμε κι εμείς τη δική μας».

Μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν και την Τρίτη «ντου» στα My Market στο Αιγάλεω, ενώ τα ξημερώματα της Πέμπτης στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκαν 13 υποκαταστήματα της αλυσίδας.

Ολόκληρο το κείμενο

«Όσα τα κέρδισες με τα μαρτύρια τα παζαρεύουν πάλι στα χαρτιά»

Σήμερα, Πέμπτη 28/3 κάναμε ακόμα μια επίσκεψη σε κατάστημα του ομίλου METRO ΑΕΒΕ, αυτή τη φορά στο κατάστημα My Market στο Μαρούσι. Η αφορμή της παρέμβασης έχει ήδη αναλυθεί σε κείμενο μας πριν απο δύο ημέρες και δεν είναι άλλη από την κατάπτυστη επιστολή που έστειλε μια περιφερειακή διευθύντρια στους υπαλλήλους των καταστημάτων, και όσα ακολούθησαν μετά την δημοσιοποίησή της. Εχουμε εκατοντάδες διαφορετικές αφορμές για να παρεμβαίνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, είτε μικρότερων είτε μεγαλύτερων επιχειρήσεων, είτε ντόπιων είτε πολυεθνικών, οι αιτίες όμως είναι σταθερά οι ίδιες.

Τα αφεντικά με πρόσχημα και όχημα την οικονομική κρίση έχουν αποθρασυνθεί. Η δικαιολογία της κρίσης μαζί με την απελευθέρωση της αγοράς έχουν ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα και πάντα κρέμεται η απειλή της απόλυσης σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων γιατί «εκεί έξω κάνουν ουρά οι υποψήφιοι». Ο κάθε υπάλληλος κατώτερης βαθμίδας που πουλάει τον εαυτό του για ένα χαρτζιλίκι πρέπει να λέει κι ευχαριστώ που είναι κλεισμένος στο κλουβί της εργασιακής επισφάλειας και της υποταγής. Η επιστολή αυτή το γράφει ξεκάθαρα, πλέον δεν κρατιούνται ούτε τα ελάχιστα προσχήματα.

Να μη διαμαρτύρεστε που δουλεύετε απλήρωτες υπερωρίες. Να μη διαμαρτύρεστε όταν τα ρεπό σας δηλώνονται σε μέρες αργιών. Να μην διαμαρτύρεστε όταν σας στέλνουμε ρουφιάνους ως πελάτες για να τσεκάρουν το αν εκτελείτε σωστά τις διαταγές που σας έχουμε δώσει. Να λέτε κι «ευχαριστώ.» Να λέτε ευχαριστώ που σας κάναμε τη χάρη να δουλεύετε για εμάς για ψίχουλα και που δεν σας έχουμε ακόμα πετάξει στο δρόμο. Να λέτε ευχαριστώ που σας δίνουμε κι αυτά τα ψίχουλα έστω κι αν κάνουμε και σε αυτά περικοπές. Να λέτε ευχαριστώ που είστε γελωτοποιοί και όχι εργαζόμενοι. Να λέτε ευχαριστώ που είστε με τη πλάτη σκυφτή. Εμείς οι διευθυντές σας, οι προϊστάμενοί σας, θα φροντίσουμε να σκύψετε ακόμα πιο πολύ. Αυτή είναι η ελεύθερη μετάφραση του δόγματος «Αφοσίωση στην εταιρία» : Τα κέρδη τους είναι τα μόνα που έχουν σημασία.

Με αυτή την παρέμβαση απευθυνόμαστε στους ίδιους τους εργαζόμενους της αλυσίδας My Market. Η ιστορία έχει δείξει ότι μόνο μέσα από την αυτοοργάνωση και συμμετοχή σε σωματεία βάσης θα απαλλάξουμε τους εαυτούς μας από αυτή την εξευτελιστική πραγματικότητα. Η εποχή των δουλεμπόρων δεν τέλειωσε ποτέ. Η ενεργή αντίσταση είναι ευθύνη του καθενός και της καθεμίας ξεχωριστά, και όλων μας μαζί.

Τα αφεντικά κάνουν τη δουλειά τους. Ας κάνουμε κι εμείς τη δική μας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα παρέμβαση Ρουβίκωνα σε My Market στο Μαρούσι "

HΠΑ: Νομοσχέδιο απαγορεύει την παράδοση F-35 στην Τουρκία

Νομοσχέδιο που απαγορεύει την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία έως ότου η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαιώσει ότι η Άγκυρα δεν θα παραλάβει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, κατέθεσαν Αμερικανοί γερουσιαστές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το Νομοσχέδιο έχει τη στήριξη Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών και τέσσερις γερουσιαστές-εισηγητές του είναι οι Δημοκρατικοί Τζιν Σάχιν και Κρις Βαν Χόλεν μαζί με τους Ρεπουμπλικάνους Τζέιμς Λάνκφορντ και Τομ Τίλις.

Όλοι τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη σχεδιαζόμενη αγορά από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S-400 υπογραμμίζοντας ότι η σύμμαχός της Ουάσιγκτον στους κόλπους του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να έχει και τα δύο συστήματα.

«Η προοπτική η Ρωσία να αποκτήσει πρόσβαση στα αμερικανικά αεροσκάφη και την αμερικανική τεχνολογία σε μια χώρα του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, συνιστά σοβαρό κίνδυνο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο» σημειώνει η Σάχιν.

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και πρόθυμος εταίρος στην αντιμετώπιση μιας σειράς προτεραιοτήτων των ΗΠΑ σε επίπεδο εθνικής ασφαλείας» αναφέρει ο Λάνκφορντ και τονίζει πως «είναι ανησυχητικό που η Τουρκία επιδιώκει στενή αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία, η απολυταρχική ηγεσία της οποίας προσπαθεί να υπονομεύσει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ αδιαλείπτως».

Reuters/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "HΠΑ: Νομοσχέδιο απαγορεύει την παράδοση F-35 στην Τουρκία"

Συνελήφθησαν δύο δικηγόροι -Για εμπλοκή στη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού

Δύο δικηγόροι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο ανακριτής που είχε αναλάβει την υπόθεση, έβγαλε εντάλματα σύλληψης για τους δύο δικηγόρους, τα οποία και εκτελέστηκαν καθώς υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής τους σε κάποιες ενέργειες των Αλβανών μαφιόζων, οι οποίοι εκτελούσαν συμβόλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Γεώργιο Αντωνόπουλο, ο οποίος ήταν συνήγορος του δημοσίου στο σκάνδαλο Energa, ενώ είχε γίνει και απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του στην Πεντέλη παλαιότερα και την Χρυσούλα Κιουμουρτζή η οποία εκπροσώπησε στην ανακριτική διαδικασία έναν εκ των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δύο δικηγόρων:

«Ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες σήμερα, 28-03-2019, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), δύο ημεδαποί, ένας άντρας και μία γυναίκα, σε εκτέλεση αντίστοιχων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή Εφέτη Αθηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες πρωινές ώρες αύριο θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Υπενθυμίζεται πως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, απέτρεψε τη δολοφονία Πακιστανού για τον οποίο είχε εκδοθεί συμβόλαιο θανάτου, με καθοδηγητές μέσα από τις φυλακές. Στο πλαίσιο της έρευνας για την ονομαζόμενη «μαφία του Κορυδαλλού» ύστερα από παρακολουθήσεις τηλεφώνων και έρευνες, προέκυψαν και άλλα άτομα που δραστηριοποιούνται, εκτός των άλλων, σε εμπόριο ναρκωτικών και παραχάραξη χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας των πέντε, δέκα, είκοσι και πενήντα ευρώ, που ετοιμάζονταν να ρίξουν στην κυκλοφορία.

Οι διάλογοι των δραστών σοκάρουν καθώς οι δολοφονίες και οι εκβιασμοί ήταν σε πρώτο πλάνο από τα μέλη της οργάνωσης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν δύο δικηγόροι -Για εμπλοκή στη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού "

Βενεζουέλα: Ο Γενικός Επιθεωρητής στέρησε τον Χουάν Γκουαϊδό από τα πολιτικά δικαιώματά του

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, και επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αποπέμπεται από το αξίωμά του και θα στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για 15 χρόνια, με την κατηγορία της διαφθοράς, ανακοίνωσε σήμερα το Καράκας.

Ο Γενικός Επιθεωρητής της Δημοκρατίας, Έλβις Αμορόσο, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διαφάνεια στους κυβερνητικούς θεσμούς, αποφάσισε "να απαγορεύσει την άσκηση κάθε αιρετού δημόσιου λειτουργήματος στον πολίτη (Χουάν Γκουαϊδό) για το μέγιστο διάστημα που προβλέπεται από τον νόμο", μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το διάστημα αυτό ανέρχεται στα 15 χρόνια, υπενθύμισε ο Αμορόσο, ο επικεφαλής αυτού του θεσμού που πρόσκεται στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο.

Ο Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος και τον έχουν αναγνωρίσει με αυτήν την ιδιότητα περίπου 50 χώρες, απέρριψε αμέσως την απόφαση δηλώνοντας ότι ο Έλβις Αμορόσο είναι "παράνομος".

"Δεν είναι Επιθεωρητής. Δεν είναι (...) και δεν υπάρχει κύρωση στέρησης εκλογικών δικαιωμάτων (...) Το νόμιμο κοινοβούλιο είναι το μοναδικό που έχει τη δικαιοδοσία να διορίζει τον Επιθεωρητή", τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι ο Αμορόσο διορίστηκε στη θέση αυτή από τη Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

Σύμφωνα πάντως με τον Αμορόσο, τα εισοδήματα στις δηλώσεις πόθεν έσχες του Γκουαϊδό δεν δικαιολογούν ορισμένες δαπάνες που έκανε στη Βενεζουέλα και το εξωτερικό, με πόρους που προέρχονται από άλλες χώρες. "Πραγματοποίησε περισσότερα από 91 ταξίδια εκτός της Βενεζουέλας, κόστους άνω των 310 εκατομμυρίων μπολιβάρ (περίπου 80.000 ευρώ) χωρίς να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων", εξήγησε.

Ο Γενικός Επιθεωρητής είχε ανακοινώσει από τις 11 Φεβρουαρίου ότι διεξάγει έρευνα σε βάρος του Γκουαϊδό και ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Ενρίκε Καπρίλες, πρώην υποψήφιος για την προεδρία το 2013, είχε επίσης στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2018.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενεζουέλα: Ο Γενικός Επιθεωρητής στέρησε τον Χουάν Γκουαϊδό από τα πολιτικά δικαιώματά του"

Καιρός: Χιόνισε στην Αργολίδα! [pics]

Η κακοκαιρία που πλήττει όλη την Ελλάδα από σήμερα έφερε χιονόπτωση και μάλιστα ισχυρή και στην Αργολίδα.

Συγκεκριμένα στα σύνορα Αργολίδας - Αρκαδίας - Κορινθίας στον επαρχιακό  δρόμο Νεμέας Λεβιδίου στο διάσελο της Σκοτεινής το χιόνι είναι πυκνό και η κατάσταση του δρόμου είναι αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Ο δρόμος έκλεισε από τα χιόνια και χρειάστηκε να επιστρατευτεί μηχάνημα για να τον ανοίξει. Η χιονόπτωση συνεχίζεται και αυτή την ώρα.

argolikeseidhseis
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Χιόνισε στην Αργολίδα! [pics]"

Με γιουχαΐσματα υποδέχθηκαν τον Τσίπρα στο Βελλίδειο: «Προδότη, κομιτατζή», φώναζαν [βίντεο]

Με γιουχαΐσματα και με συνθήματα, όπως «Τσίπρα προδότη, κομιτατζή» υποδέχθηκαν διαδηλωτές τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης.

Πολίτες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τη Μακεδονία στην πλατεία ΧΑΝΘ. Με σημαίες και συνθήματα, φώναξαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Βελλίδειο για την παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη.

Τα μέτρα έξω από το συνεδριακό κέντρο είναι δρακόντεια.

Δείτε το βίντεο από το seleo.gr με τις αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα κατά Τσίπρα:



Δείτε το βίντεο από το voria.gr με τις αποδοκιμασίες κατά Τσίπρα:



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Με γιουχαΐσματα υποδέχθηκαν τον Τσίπρα στο Βελλίδειο: «Προδότη, κομιτατζή», φώναζαν [βίντεο] "

Ενισχύεται η παρουσία της Αστυνομίας στις περιοχές που δέχονται επιθέσεις τα αστικά λεωφορεία

Ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας στις περιοχές που δέχτηκαν πρόσφατα επιθέσεις τα αστικά λεωφορεία όπως Αχαρνές, Φυλή, Ζεφύρι και Ασπρόπυργο καθώς και εντατικοποίηση των ελέγχων της τροχαίας στις λεωφορειολωρίδες, συγκαταλέγονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν, σήμερα, ο ΟΑΣΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την μετακίνηση του ένστολου προσωπικού του υπουργείου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφτηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Ιωάννη Σκουμπούρη και τον προϊστάμενο επιτελείου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη, στα γραφεία του ΟΑΣΑ.

Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες – δράσεις που καλούνται να υλοποιήσουν οι δυο πλευρές.

Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ θα χορηγήσει ηλεκτρονικές κάρτες ελεύθερης μετακίνησης στους δικαιούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες.

Αντίστοιχα, η Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει περαιτέρω, με σειρά δράσεων και μεταξύ άλλων, στη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ, όπως στην επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων, στη διευρυμένη φύλαξη σταθμών του μετρό και ηλεκτρικού και στην εντατικοποίηση της παρουσίας της σε περιοχές, όπως Ζεφύρι, Φυλή, Αχαρνές και Ασπρόπυργος.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενισχύεται η παρουσία της Αστυνομίας στις περιοχές που δέχονται επιθέσεις τα αστικά λεωφορεία"

Στη Βουλή οι δικογραφίες για Πολάκη, Καμμένο και τρεις υπουργούς του Καραμανλή

Το προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε στην Ολομέλεια πως κατατέθηκαν τρεις δικογραφίες που αφορούν νυν αλλά και πρώην πολιτικούς. Επόμενο βήμα είναι είτε οι υποθέσεις να οδεύσουν προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, είτε με 30 υπογραφές να υπάρξει αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής.

Μεταξύ των τριών δικογραφιών βρίσκεται και η δικογραφία για τον Παύλο Πολάκη, που αφορά την υπόθεση ηχογράφησης της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Στη Βουλή ήρθε και η δικογραφία που συντάχθηκε μετά τη μήνυση του πρώην υπουργού των Εξωτερικών, Nίκου Κοτζιά κατά του πρώην υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Τέλος η τρίτη δικογραφία αφορά την έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς για τα 241 εκατ. ευρώ από το rebate, κατά τριών πρώην υπουργών της περιόδου 2006-2010. Η έρευνα στρέφεται κατά τριών υπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή, και συγκεκριμένα των Δημ. Αβραμόπουλου, Γ. Αλογοσκούφη και της Φάνης Πάλλη – Πετραλιά.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή οι δικογραφίες για Πολάκη, Καμμένο και τρεις υπουργούς του Καραμανλή"

Πρώτη κατοικία: «Πέφτει» στις 100.000 το όριο προστασίας για τα επιχειρηματικά δάνεια

Επιχειρηματικά δάνεια ύψους έως 100.000 ευρώ, με υποθήκη πρώτη κατοικία  θα μπορούν να υπαχθούν τελικά στη νέα ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση. Οπως είπε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  προκειμένου να επέλθει συμφωνία η ΕΚΤ ζητά το ύψος των ενυπόθηκων με πρώτη κατοικία επιχειρηματικών δανείων να μην ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Παραμένει το όριο των 130.000 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια.

Έτσι, σε «νομοτεχνικές βελτιώσεις» που πετούν εκτός προστασίας χιλιάδες πρώτες κατοικίες που συνδέονται με επιχειρηματικά δάνεια προχώρησε η κυβέρνηση στην Βουλή προκειμένου να λάβει την έγκριση των δανειστών.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαγράφοντας εντός λίγων ημερών μια «θεαματική πορεία» κατάφερε από τους λεονταρισμούς για μονομερείς ενέργειες να «ξηλώσει» το δίχτυ προστασίας πρώτης κατοικίας με τροπολογίες κατ απαίτηση των θεσμών θυμίζοντας τον τρόπο νομοθέτησης των ακραίων μνημονιακών χρόνων

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε αρχικά για οριστική έξοδο από τα μνημόνια και για επιστροφή στην κανονικότητα για να προσθέσει στην συνέχεια πως μετά από απαίτηση της ΕΚΤ αναγκάζεται να αλλάξει επι τα χείρω τα όρια προστασίας.

«Για να φύγουμε από αυτό το καθεστώς και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα πρέπει το κόστος των κόκκινων δανείων να το μοιραστεί το κράτος, οι τράπεζες και οι δανειολήπτες» είπε ο κ. Τσακαλώτος για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Το πρόβλημα του SSM είναι πως γνωρίζει ότι όλα αυτά τα συστήματα (σ.σ. αντιμετωπισης κόκκινων δανείων) έχουν κάποιο ρίσκο. Τα καλά νεά είναι ότι το δικό μας σχέδιο έχει ρίσκο που δεν επηρεάζει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. Την τελευταία εβδομάδα έγιναν συζητήσεις με τους θεσμούς για τα δυσμενή σενάρια και μας ζήτησαν να περιορίσουμε την περίμετρο της ρύθμισης για να έχουμε σιγουριά ότι δεν θα έχουμε ρίσκο για περαιτέρω προβλέψεις. Γι αυτό θα υπάρξει νομοθετική βελτίωση που αλλάζει κάποιους αριθμούς και που περιορίζει λίγο την περίμετρο μόνο για τα επιχειρηματικά δάνεια. Μετά από αυτό θα έχουμε το πράσινο φως και από την EKT».

Ακολούθως ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης παρουσιάζοντας το βασικό κομμάτι της νομοτεχνικής βελτίωσης είπε ότι «Για να εξασφαλίσουμε ότι η κρατική επιχορήγηση δεν προσκρούει σε κρατική ενίσχυση και για να εξασφαλίσουμε θετική εισήγηση από τους θεσμούς προχωρήσαμε σε δύο νομοτεχνικές όχι από επιθυμία αλλά από ανάγκη. Στο πρώτο εδάφιο της περίπτωσης ‘η παρ 1 μετά τις λέξεις δεν υπερβαίνει 130 χιλ ευρώ ανα πιστωτή προστίθεται η φράση ή τις 100 χιλ ανα πιστωτή αν περιλαμβάνονται επιχειρηματικά δάνεια. Επίσης στο αρ 70 στην παρ 2 μετά τις λέξεις λογίζεται η εμπορική αξία προστίθεται η φράση «όπως είχε καταχωρηθεί στα βιβλία πιστωτών…».

Πηγές απο το υπουργείο Οικονομίας αναφέρουν σχετικά με την αλλαγή της τελευταίας στιγμής που αυστηροποιεί το πλαίσιο προστασίας πως: 

- Η νομοτεχνική αλλαγή σε ό,τι αφορά στο «νέο νόμο Κατσέλη» αλλάζει τα όρια του υπολοίπου του επιχειρηματικού δανείου από 130000 σε 100000 ευρώ, κατά τον χρόνο της αίτησης.

- Δεν αλλάζει τα όρια του αρχικού ύψους του επιχειρηματικού δανείου, με τα οποία, ούτως ή άλλως, δεν σχετιζόταν κανένα κριτήριο του νόμου.

Επισημαίνεται, δε, πως για πρώτη φορά στην Ελλάδα προβλέπεται προστασία πρώτης κατοικίας που συνδέεται με επιχειρηματικά δάνεια. 

Στη σχετική νομοτεχνική αλλαγή αναφέρεται συγκεκριμένα:

Στο άρθρο 68 του σχεδίου νόμου:

α) Στο πρώτο εδάφιο της περίπτ. η΄ της παρ. 1, μετά τις λέξεις «δεν υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ ανά πιστωτή» προστίθενται οι λέξεις «ή τις 100.000 ευρώ ανά πιστωτή, αν στις οφειλές αυτές περιλαμβάνονται επιχειρηματικά δάνεια». 

β)Στο δεύτερο εδάφιο της περίπτ. η΄ της παρ. 1, μετά τις λέξεις «των 130.000 ευρώ» τίθεται οι λέξεις «ή των 100.000 ευρώ, αντίστοιχα»


paper0
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτη κατοικία: «Πέφτει» στις 100.000 το όριο προστασίας για τα επιχειρηματικά δάνεια"

Το ΣτΕ «εξόρισε» την Παναγία Ελευθερώτρια από τον Βοτανικό για να μην ενοχλείται η προσευχή των μουσουλμάνων στο τζαμί

Το ΣτΕ «εξόρισε» την Παναγία Ελευθερώτρια από τον Βοτανικό για να μην ενοχλείται η προσευχή των μουσουλμάνων στο τζαμί καθώς πριν λίγο το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έθεσε "φρένο" στην ίδρυση του ναού κοντά στο ισλαμικό τέμενος.

Η ίδρυση και λειτουργία Ιερού Ναού των Ορθοδόξων Χριστιανών μπορεί να γίνει μόνο σε χώρο που έχει προβλεφθεί πολεοδομικά ότι μπορεί να κατασκευαστεί ή σε χώρο που επιτρέπεται η κατ΄ εξαίρεση κατασκευής του, ενώ οι Ιεροί Ναοί των παλαιοημερολογιτών, για του οποίους δεν απαιτείται άδεια του υπουργού Παιδείας ως προς τη λειτουργία τους, μπορεί να στεγαστούν σε κτίρια τα οποία προορίζονται για την εξυπηρέτηση λατρευτικών αναγκών, αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας και δεν επέτρεψε τη λειτουργία του Ιερού Ναού της Παναγιάς της Ελευθερώτριας στο Βοτανικό, κοντά στο υπό ανέγερση Ισλαμικό Τέμενος.

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Αθηνά» και 153 πολίτες ζήτησαν από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού να τους επιτραπεί να εισέλθουν και να λειτουργήσουν για 6 ημέρες κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018, στο Ναό της Αγίας Τριάδος – Παναγίας Ελευθερώτριας που βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού 114 στο Βοτανικό (οικοδομικό τετράγωνο 25Α), κοντά στο χώρο που ανεγείρεται το Ισλαμικό Τέμενος.

Όμως, δεν τους χορηγήθηκε η σχετική άδεια και προσέφυγαν στο ΣτΕ υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η θρησκευτική ελευθερία τους η οποία κατοχυρώνεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος, καθώς εμποδίζεται η άσκηση του δικαιώματός τους να τελούν λειτουργία.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με προεδρεύοντα το σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο και εισηγήτρια της Πάρεδρο Ουρανία Νικολαράκου, με την υπ΄ αριθμ. 560/2019 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση ακύρωσης, κρίνοντας ότι όταν έγινε η ίδρυση του εν λόγω Ιερού Ναού, δεν ήταν και δεν είναι συμβατή με το ισχύον πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής και νόμιμα απορρίφθηκε το αίτημα να επιτραπεί η πρόσβαση στην επίμαχη εκκλησία από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι η ίδρυση και λειτουργία Ιερού Ναού προϋποθέτει την επιλογή χώρου στον οποίο νόμιμα έχει καθοριστεί ότι επιτρέπεται πολεοδομικά η κατασκευή του ή επιτρέπεται η κατ΄ εξαίρεση η κατασκευή του.

Το σημείο που ανεγέρθηκε ο Ιερός Ναός της Παναγίας Ελευθερώτριας είναι δημόσιο κτήμα και οι εγκαταστάσεις που υπήρχαν ήταν για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού (ναυτικό οχυρό Βοτανικού), οι οποίες έχει προβλεφθεί να κατεδαφιστούν προκειμένου να αναγερθεί το Ισλαμικό Τέμενος.

Κατά συνέπεια, η ίδρυση Ιερού Ναού στην επίμαχη περιοχή δεν είναι συμβατή με το πολεοδομικό καθεστώς, αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας και επισημαίνουν ότι και εάν ακόμα θεωρηθεί ότι για να τεθεί σε λειτουργία Ναός των παλαιοημερολογιτών δεν απαιτείται προηγούμενη άδεια του υπουργού Παιδείας, οι Ναοί της θρησκευτική αυτής κοινότητας μπορεί να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν σε υφιστάμενα κτίρια και εφόσοντα κτίρια αυτά προορίζονται για την εξυπηρέτηση λατρευτικών αναγκών.

Aντίθετα, στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για τα εγκαίνια του τεμένους στον Βοτανικό, καθώς το έργο θα έχει παραδοθεί ολοκληρωμένο έως τις 10 Απριλίου όπως έχει αναφέρει το pronews.gr

Δηλαδή πριν την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Χριστού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε ότι πρέπει να προκληθεί το θρησκευτικό αίσθημα της Ορθόδοξης Ελλάδας με εγκαίνια τζαμιού την ίδια στιγμή που ο Ρ.Τ.Ερντογάν απειλεί σχεδόν κάθε ημέρα ότι θα ξανακάνει τζαμί την Αγία Σοφία και ότι θα μετονομάσει την Κωνσταντινούπολη σε... Ισλάμ Μπολ!

Δεν έχουν επίγνωση ούτε των χρονικών συγκυριών

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ «εξόρισε» την Παναγία Ελευθερώτρια από τον Βοτανικό για να μην ενοχλείται η προσευχή των μουσουλμάνων στο τζαμί"

ΕΛ.ΑΣ.: Θα διευθετηθούν οι δυσλειτουργίες στις ασύρματες επικοινωνίες

Σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δυσλειτουργίες στις ασύρματες επικοινωνίες των Υπηρεσιών της στην περιοχή της Αττικής απαντά το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως σημειώνει, οι αρμόδιες Διευθύνσεις του εξετάζουν αναλυτικά το πλαίσιο των ζητημάτων που ανέκυψαν κατά τη λειτουργία του δικτύου των ασύρματων επικοινωνιών, αμέσως μετά την παραλαβή του έργου μέχρι σήμερα, ώστε να προσδιοριστούν επακριβώς οι συνθήκες και τα αίτια που προκαλούν τις καταγραφείσες δυσλειτουργίες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σκοπός είναι να προκριθούν οι αναγκαίες τεχνικές λύσεις που θα βελτιστοποιήσουν την όλη διαδικασία, ώστε οι ασύρματες επικοινωνίες να προσδίδουν στις αστυνομικές Υπηρεσίες τη βέλτιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση που απαιτεί το σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, αποφασίστηκε να λειτουργούν παράλληλα και συνδυαστικά το αναλογικό και το ψηφιακό σύστημα.

Με τη ρύθμιση αυτή καλύπτονται όλες οι περιοχές της Αττικής και διασφαλίζεται ικανοποιητικό επίπεδο επιχειρησιακής λειτουργικότητας των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δηλώνει πως, «με αίσθημα ευθύνης, επιδιώκει το θέμα των ασύρματων επικοινωνιών να διευθετηθεί κατά τρόπο που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών Υπηρεσιών, έχοντας ως κυρίαρχο γνώμονα την ασφάλεια των αστυνομικών που επιχειρούν καθημερινά για την προστασία του κοινωνικού συνόλου».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ.: Θα διευθετηθούν οι δυσλειτουργίες στις ασύρματες επικοινωνίες"

Διεθνής διαγωνισμός για… το ποιος θα γκρεμίσει τα αυθαίρετα στην Ελλαδα!

Απόφαση με την οποία προβλέπεται η διενέργεια ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατεδάφιση αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και δασικές εκτάσεις, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει τη διενέργεια ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών εκτέλεσης τελεσίδικων αποφάσεων – πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων περιφράξεων, κατασκευών, εγκαταστάσεων και κτισμάτων που βρίσκονται σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας και σε δάση, δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό.

Ποιες περιοχές περιλαμβάνει η απόφαση

Η σύμβαση παροχής υπηρεσιών θα περιλαμβάνει 38 αποφάσεις – πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας στους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων στις περιοχές Ψάθα, Πόρτο Γερμενό, Αγία Τριάδα Βουρκαρίου, Πάχη και Κινέττα, καθώς επίσης και 16 αποφάσεις – πρωτόκολλα κατεδάφισης σε δάση, δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Βόρειου Τομέα Αθηνών, στους δήμους Φυλής, Διονύσου, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Κρωπίας και Μαρκόπουλου-Μεσογαίας.

Τι θα προβλέπει

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η εκτέλεση των αποφάσεων κατεδάφισης, η μεταφορά και διάθεση των προϊόντων κατεδαφίσεων σε ειδικά αδειοδοτημένους χώρους, καθώς και η πλήρης αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή των εργασιών κατεδάφισης.

Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των παρεχόμενων υπηρεσιών θα ανέλθει σε 499.700 ευρώ και η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων. Το κόστος της υπηρεσίας εκτιμήθηκε με τιμές χρέωσης της δαπάνης εκτέλεσης της εργασίας ανά πρωτόκολλο κατεδάφισης, λαμβάνοντας υπόψη και συγκριτικά στοιχεία παλαιότερων αντίστοιχων διαγωνισμών. Η χρηματοδότηση γίνεται από τον προϋπολογισμό του Πράσινου Ταμείου.

Η διάρκεια της σύμβασης παροχής υπηρεσιών ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης έως και τις 31-12-2020, ενώ ο ανάδοχος πρέπει να δύναται να παρέχει τις υπηρεσίες του για όλο το χρονικό διάστημα της διάρκειας εκτέλεσης της σύμβασης παροχής υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται έπειτα από εντολή του ΤΕΔΚ/ΣΕΝΕ της ειδικής γραμματείας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνής διαγωνισμός για… το ποιος θα γκρεμίσει τα αυθαίρετα στην Ελλαδα!"

Τα άκουσε από επιχειρηματίες ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη - «Σφάχτηκαν» Χατζηγεωργίου και Ζορπίδης

Τα... άκουσε από επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας ο πρωθυπουργός με τους οποίους συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τους οποίους και κάλεσε να αδράξουν τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες της θα διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. 

Οι οινοποιοί της Βορείου Ελλάδας έθεσαν μετ' επιτάσεως το ζήτημα που δημιουργήθηκε από τους Σκοπιανούς με τα «μακεδονικά κρασιά» στην έκθεση ProWein. Την ανησυχία τους για τις κινήσεις των Σκοπιανών μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών δεν έκρυψαν και οι έκπρόσωποι άλλων εταιρειών του αγροτοδιατροφικού κλάδου με τον πρωθυπουργό να τους απαντά ότι ... η φίλη χώρα θα πρέπει να μάθει να σέβεται κάποιες συμφωνίες. 

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε μάλιστα ότι «λειτουργούν επιτροπές δεοντολογίας που θα δώσουν λύση στο θέμα».

Όπως αναφέρει το thestival.gr εκτός από τους οινοποιούς, τις ανησυχίες τους για τις εξελίξεις στις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών «Μακεδονικός Χαλβάς» και ΜΕΒΓΑΛ. 

Το κλίμα στη συνάντηση Τσίπρα - επιχειρηματιών βάρυναν και οι αιχμές σε βάρος της υπουργού Μακεδονίας Θράκης για επιλεκτικές προσκλήσεις επιχειρηματιών...

Πιο συγκεκριμένα, θέμα δημιουργήθηκε με την υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, επειδή στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μόνον 40 επιχειρηματίες από τους 70 που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραστούν.  

Η υπουργός, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι πρόεδροι των επιμελητηρίων δεν θα πάρουν μέρος στην αποστολή στα Σκόπια, είπε ότι στην αποστολή έχουν κληθεί επιχειρηματίες και όχι φορείς. Παρόλα αυτά, πολλοί από τους παριστάμενους επιχειρηματίες είπαν ότι δεν είναι και τόσο βέβαιοι πως θα ακολουθήσουν την αποστολή στη γειτονική χώρα. 

Διαμαρτυρίες προς τον πρωθυπουργό εξέφρασε και ο παριστάμενος οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου, για τις πρακτικές των οινοποιών των Σκοπίων, οι οποίοι λανσάρουν τα κρασιά τους στη διεθνή αγορά ως «μακεδονικά». Μάλιστα έδειξε και φωτογραφίες από την πρόσφατη έκθεση Prowein, όπου προβλήθηκαν τα «Wines of Macedonia».

Ζορπίδης κατά Χατζηγεωργίου

Στο μεταξύ, μια ημέρα μετά το «όχι» των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης για την επιχειρηματική αποστολή μαζί με τον Τσίπρα στα Σκόπια ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα στην υπουργό Μακεδονίας Θράκης και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του Επαγγελματικού  Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, επειδή ο φορέας δεν θα μεταβεί στο επιχειρηματικό ταξίδι στα Σκόπια με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, απαντώντας «Enterprise Greece», τον φορέα που συντονίζει την αποστολή του πρωθυπουργού στη Β. Μακεδονία, ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει. «Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

«Υποκρισία και πατροδοκαπηλία»
Το « γάντι» σήκωσε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου η οποία μιλώντας στον ρ/σ της ΕΡΤ 102, επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Ζορπίδη. Χαρακτήρισε μάλιστα «υποκριτική» τη στάση του δεδομένου ότι δραστηριοποιείται στη γειτονική χώρα. Μάλιστα όπως «Πρόκειται για πατριδοκαπηλία και όχι πατριωτισμό» είπε η κα Χατζηγεωργίου αποκαλώντας υποτιμητικά τον κ. Ζορπίδη ως «αντιδήμαρχο του Παπαγεωργόπουλου».

«Η μόνη σου δράση είναι τα κομματικά ένσημα»
Ανταπαντώντας, ο Μιχάλης Ζορπίδης, είπε προς στην Ελευθερία Χατζηγεωργίου: «Με έκπληξη είδα ότι η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης αναφέρθηκε στο πρόσωπο μου, σε δηλώσεις της. Ειλικρινά απορώ γιατί επέλεξε μία υπουργός, απαντώντας στη θέση ενός συλλογικού οργάνου, με αιρετή διοίκηση να κάνει προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα αγενείς. Νομίζω ότι τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να σέβονται τις απόψεις των φορέων της κοινωνίας μας, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί τους».

Και συνέχισε: «Νομίζω ακόμη ότι είναι καλύτερες οι επί της ουσίας απαντήσεις από τις προσωπικές επιθέσεις. Ανταπαντώ λοιπόν ότι η απόφαση του ΕΕΘ είναι συλλογική και όχι προσωπική μου. Η διοίκηση έκρινε και αποφάσισε. Επ’ αυτού ας σχολιάσει η κυβέρνηση. Κι ας αφήσει τις προσωπικές αιχμές, που είναι και άστοχες. Δεν είναι δουλειά της να επιτίθεται στους αιρετούς. Ως πρόεδρος του μεγαλύτερου εκτός Αθηνών, Επιμελητηρίου της χώρας, ως άνθρωπος που μοχθεί στην αγορά επί 40 χρόνια, ως παλιός αντιδήμαρχος, ως επί δεκαετίες συνδικαλιστής και ως ενεργός πολίτης με αγώνες και προσφορά, πορεία για την οποία είμαι υπερήφανος, θλίβομαι μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές. Που προέρχονται μάλιστα από άτομα που δεν έχουν κάποια δράση να παρουσιάσουν, εκτός από τα κομματικά τους ένσημα».

Δείτε την συνέντευξη του κ. Ζορπίδη στον τηλεοπτικό σταθμό Atlas, όπου εξηγεί την απόφαση του Επιμελητηρίου να μην μεταβεί στα Σκόπια:



Τα «άκουσε» ο Τσίπρας από επιχειρηματίες

Με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Θεσσαλονίκη τους οποίους και κάλεσε να αδράξουν τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες της θα διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η σημερινή συνάντηση είναι στο πλαίσιο προετοιμασίας της επίσκεψης που θα κάνει στη Βόρεια Μακεδονία, μαζί με υπουργούς και αποστολή επιχειρηματιών. Στη διάρκεια της επίσκεψης στα Σκόπια θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες σε αρκετούς τομείς.

Θέμα δημιουργήθηκε όταν σε διαμαρτυρίες προς την υπουργό Μακεδονίας Θράκης ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μόνον 40 επιχειρηματίες από τους 70 που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραστούν. Παράλληλα η υπουργός προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι πρόεδροι των επιμελητηρίων δεν θα πάρουν μέρος στην αποστολή στα Σκόπια, είπε ότι στην αποστολή έχουν κληθεί επιχειρηματίες και όχι φορείς. Παρόλα αυτά πολλοί από τους παριστάμενους επιχειρηματίες είπαν ότι δεν είναι και τόσο βέβαιοι πως θα ακολουθήσουν την αποστολή στη γειτονική χώρα. 

Διαμαρτυρίες προς τον πρωθυπουργό εξέφρασε και ο παριστάμενος οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου, για τις πρακτικές των οινοποιών των Σκοπίων, οι οποίοι λανσάρουν τα κρασιά τους στη διεθνή αγορά ως «μακεδονικά». Μάλιστα έδειξε και φωτογραφίες από την πρόσφατη έκθεση Prowein, όπου προβλήθηκαν τα «Wines of Macedonia».

Μεταξύ των επιχειρηματιών που συμμετέχουν στη συνάντηση είναι, ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Κυριάκος Λουφάκης, ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου, ο Άγγελος Ιατρίδης (Κτήμα Αλφα), ο Στέφανος Τζιρίτης (ISOMAT), η Μαίρη Χατζάκου (ΜΕΒΓΑΛ), ο Ανέστης Γεωργουδάκης (New Age), ο Γιώργος Καλανδρέας (Τηλεματική), ο Κώστας Παπακωνσταντίνου (ΓΕΩΤΕΚ), Νίκος Δαστερίδης (Dasteri), Γιάννης Παπαθεοχάρης (Selecta Hellas).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα άκουσε από επιχειρηματίες ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη - «Σφάχτηκαν» Χατζηγεωργίου και Ζορπίδης"

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μικρή άνοδος ΣΥΡΙΖΑ, σταθερά διψήφιο προβάδισμα ΝΔ

Προβάδισμα 10 μονάδων, το οποίο όμως έχει μειωθεί σε σχέση με τον Φεβρουάριο, απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την νεότερη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, την στιγμή που η χώρα πλησιάζει στην τελική ευθεία για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις του έτους.

Στη αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ αποσπά το 32,5%, μένοντας στάσιμη, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ βελτίωσε το ποσοστό του κατά μία μονάδα και βρίσκεται πλέον στο 22,5%.

Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ
 κατά μία μονάδα φαίνεται να οφείλεται στην ελαφρά αύξηση της συσπείρωσής της. Το 53% των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις δεύτερες εκλογές του 2015 δηλώνει πως παραμένει πιστό στο κόμμα, δύο μονάδες καλύτερα σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Παρά την βελτίωση όμως η παράταξη έχει χάσει σχεδόν τους μισθούς ψηφοφόρους της σε βάθος τριετίας, και η συσπείρωσή της παραμένει σαφώς χαμηλότερη σε σχέση με το 82% της ΝΔ.



Στην μάχη για την τρίτη θέση ισοδυναμούν για πρώτη φορά φέτος η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής, που μετρώνται στο 7,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%. Παρατηρείται επίσης μικρή μείωση των αναποφάσιστων, που πέφτουν κατά μία μονάδα να αναλογούν στο 11%.

Κανένα άλλο κόμμα δεν συγκεντρώνει αρκετές ψήφους ώστε να κερδίσει έδρες στην δημοσκοπική Βουλή. Πιο κοντά στο όριο εισόδου βρίσκονται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 2,3% και η Ένωση Κεντρώων με 2%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και Το Ποτάμι έπονται με 1,4%.

Η όλη εικόνα αυτή αντανακλά σε έναν βαθμό και τις τάσεις των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές του Μαΐου, καθώς το 76% δήλωσε πως είτε σίγουρα είτε μάλλον θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα που προτίθεται να υποστηρίξει στις βουλευτικές εκλογές.

Οικονομία και Πρέσπες στο μυαλό των Ελλήνων

Κυριότερος παράγοντας στην επιλογή κόμματος είναι σταθερά η οικονομία, καθώς το 22% δηλώνει πως πρώτο κριτήριό του θα είναι «η ανάπτυξη και οι επενδύσεις» ενώ το 20% απάντησε πως θα επιλέξει με γνώμονα τους φόρους.

Η συμφωνία των Πρεσπών καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ούσα το πρώτο κριτήριο για το 17%. Τα ελληνοτουρκικά, όπου από τις αρχές του έτους παρατηρούνται ένταση και ζυμώσεις, απασχολούν το 5%, ενώ το 6% δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια.

Ανάμεσα στους επίδοξους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πάντως πολύ σημαντικό ζήτημα είναι η πάταξη της διαφθοράς, με σχεδόν τρεις στους δέκα να το ονομάζουν ως πρώτο μέλημά τους στην επιλογή κόμματος.



«Αέρας» ΝΔ, αγκομαχά στην συσπείρωση ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην παράταση νίκης η ΝΔ απολαμβάνει πλεονέκτημα 38 μονάδων σε βάρος της Κουμουνδούρου, Το 61% εκτιμά πως η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα αναδειχτεί πρώτη δύναμη, έναντι 23% που προβλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά έχει μειωθεί κατά μία μονάδα συγκριτικά με τον Φεβρουάριο αλλά παραμένει σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2018.

Ανάλογη είναι η εικόνα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί αμετάβλητο προβάδισμα 11 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Το 36% δηλώνει πως ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ο καταλληλότερος, το 33% υποστηρίζει πως κανένας από τους δύο δεν είναι ο καλύτερος ενώ ένας στους τέσσερις προκρίνει τον σημερινό πρωθυπουργό.

Η σταθερή δημοσκοπική υστέρηση της Κουμουνδούρου οφείλεται εν μέρει στην χαμηλή συσπείρωση.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι σχεδόν τρεις στους δέκα ερωτηθέντες που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή επιλέγουν λευκό, άκυρο ή αποχή είχαν στηρίξει την Κουμουνδούρου το 2015. Κανένα άλλο κόμμα δεν τροφοδοτεί έστω με διψήφιο ποσοστό αυτή την «γκρίζα» ζώνη.

Η έρευνα διενεργήθηκε στις 23, 26 και 27 Μαρτίου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.452 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου. Το δειγματοληπτικό σφάλμα υπολογίζεται στο ±2,6%.



Ολόκληρη η δημοσκόπηση ΕΔΩ

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μικρή άνοδος ΣΥΡΙΖΑ, σταθερά διψήφιο προβάδισμα ΝΔ "

Ελεύθερος με όρους ο 35χρονος που κατηγορείται για το φόνο του 52χρονου ρομά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφήνεται ο 35χρονος άνδρας από το Σολομό Κορινθίας, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 52χρονου ρομά. Ο ανακριτής, ενώπιον του οποίου απολογήθηκε σήμερα ο 35χρονος, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, έκριναν ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να αφεθεί ελεύθερος και να μην προφυλακισθεί. Oι όροι που του επιβλήθηκαν είναι να απομακρυνθεί άμεσα από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της νέας του κατοικίας.

Βασικό υπερασπιστικό επιχείρημα του 35χρονου είναι ότι το θύμα, μαζί με άλλους είχαν μπει στην ιδιοκτησία του με σκοπό να κλέψουν, ο ίδιος φοβήθηκε και έτσι πυροβόλησε.

Νωρίτερα, σήμερα, ωστόσο, συγγενείς του θύματος και άλλοι ρομά είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου απειλώντας να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, πράγμα που είχαν κάνει και τη προχθές, κατά την προσαγωγή του κατηγορούμενου στον εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε η ποινική δίωξη.

Μιλώντας στο protothema.gr o συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από μια επίπονη διαδικασία επτά ωρών, ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα να εξασφαλίσει η Πολιτεία την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Μάλιστα, «κάλεσε την κυβέρνηση και τα κόμματα να οριοθετήσουν επιτέλους τα όρια της αυτοάμυνας, αλλά κυρίως να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε πολίτες σαν τον εντολέα μας να μην αναγκάζονται για να σώσουν τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις απελπισίας, καταστρέφοντας την ζωή τους. Η οικογένεια πρέπει να ξεσπιτωθεί μέσα σε επτά μέρες, πρέπει στο ίδιο διάστημα να βρουν σχολείο για το κοριτσάκι τους που είναι οκτώ ετών, η οικογένεια θα χάσει την ηρεμία και την οικιακή ειρήνη που είχε. Αυτό το παιδί, θα χάσει το περιβάλλον του, θα χάσει τους φίλους του, είναι βέβαιο ότι αντιμετωπίζει τραύματα που δύσκολα θα επουλωθούν.
Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει του πολίτες από ένοπλους κακοποιούς που μπορούν να σκοτώνουν και να ρημάζουν τους Ελληνες. Είναι αδιανόητο η Δικαιοσύνη να καλείται να καλύπτει τις αμέλειες και τις πλημμέλειες της κεντρικής εξουσίας.Αν λειτουργούσαν όλα στοιχειωδώς σωστά, ούτε ο άνθρωπος θα έχανε τη ζωή του, ούτε ο εντολέας μου θα βρισκόταν στη θέση που βρίσκεται.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος με όρους ο 35χρονος που κατηγορείται για το φόνο του 52χρονου ρομά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news