facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας αύριο Σάββατο λόγω ποδηλατικής εκδήλωσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας αύριο Σάββατο 2 Οκτωβρίου, από τις 07:30 έως τις 12:30, λόγω διεξαγωγής ποδηλατικής εκδήλωσης με την επωνυμία «32η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ».

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή, τμηματική και ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στη Λ.Ε.Α., όπου υφίσταται, κατά μήκος της διαδρομής:

Καλλιμάρμαρο (εκκίνηση) - Λ. Βασ. Όλγας - Λ. Βασ. Αμαλίας - Πανεπιστημίου - Αγ. Κωνσταντίνου - Πλ. Καραϊσκάκη - Αχιλλέως - Λ. Αθηνών - Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου (έως χ/θ 59.800 ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο).

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας αύριο Σάββατο λόγω ποδηλατικής εκδήλωσης"

Επίθεση με βιτριόλι: «Θα ζητήσω τη βίαιη προσαγωγή του αν δεν έρθει για κατάθεση ο 40χρονος»

Ολο και περισσότερες είναι οι μαρτυρίες για το ενδεχόμενο δεύτερης επίθεσης εις βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου αυτή τη φορά μέσα στο νοσοκομείο την ώρα που παραμένει άφαντος ο 40χρονος με τον οποίο είχε εμμονή η 36χρονη και φέρεται να είναι το «Μήλον της Έριδος».

Ο ένας εκ των δικηγόρων της Ιωάννας, ο Νίκος Αλεξανδρής, τόνισε πως εάν ο άνδρας δεν εμφανιστεί, «θα ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή του».

«Nα γνωρίζει ότι εφόσον δεν έρθει να εκπληρώσει την υποχρέωσή του ως μάρτυρας, θα ζητήσω από το δικαστήριο να γίνει η βίαιη προσαγωγή του», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Star,.

Ο 40χρονος έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει το παρόν και στις δυο συνεδριάσεις.

Επισκέψεις αγνώστων στο νοσοκομείο μετά την επίθεση

Στο νοσοκομείο τις ημέρες της νοσηλείας της Ιωάννας είχε σημάνει συναγερμός, καθώς υπήρχαν «περίεργες επισκέψεις» αγνώστων ατόμων που ήθελαν να την δουν, όπως αποκάλυψε η ίδια στην κατάθεση της στο δικαστήριο. Ποιοι ήταν οι «μυστηριώδεις» επισκέπτες και τι σχέση είχαν με τη δράστιδα;

«Πληροφορήθηκα ότι κάποιος άγνωστος προσπάθησε να την επισκεφθεί και αυτό ήταν πριν τη σύλληψη της δράστιδος. Τελικά το άγνωστο άτομο δεν κατάφερε να την επισκεφθεί επειδή έγινε αντιληπτό και δεν την άφησαν, ήταν εκτός λίστας. Από εκείνη τη μέρα μας σταματούσαν στην πύλη και επικοινωνούσαν με την οικογένεια της Ιωάννας, έπρεπε να δώσει το οκ και ξανά να ελεγχθούν τα στοιχεία μας στην είσοδο», ανέφερε στο δικαστήριο ο διευθυντής της εταιρίας που δούλευε η Ιωάννα.

Έψαχνε δηλητήριο στο διαδίκτυο

Να σημειωθεί πως οι αρχές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατηγορούμενη ετοίμαζε μια δεύτερη επίθεση, αυτή τη φορά μέσα στο νοσοκομείο.

Η 36χρονη από την επόμενη ημέρα της επίθεσης και για 16 ημέρες έψαχνε στο διαδίκτυο δηλητήρια, όπως στρυχνίνη και υδροκυάνιο, ατροπίνη, πώς μπορεί να προκληθεί έμφραγμα, ανακοπή καρδιάς και θανατηφόρα ένεση.

Η Ιωάννα φοβάται για τη ζωή της, καθώς πιστεύει ότι θα θέλει να την αποτελειώσει όταν βγει από τη φυλακή.

Όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των 40 περίπου μαρτύρων και από τις δύο πλευρές θα απολογηθεί   η κατηγορούμενη, ώστε να δώσει απαντήσεις κυρίως στην Ιωάννα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με βιτριόλι: «Θα ζητήσω τη βίαιη προσαγωγή του αν δεν έρθει για κατάθεση ο 40χρονος»"

Κρήτη: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι έλεγχοι σε οικίες και κτίρια που υπέστησαν ζημιές

Συνεχίστηκαν και σήμερα, οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα - Πεδιάδας, Αρχάνων - Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας και Χερσονήσου.

Στις πληγείσες περιοχές γίνεται αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας) από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, έως τώρα έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 3.172 κτίρια, εκ των οποίων 2.613 αφορούν σε κατοικίες. Από αυτές οι 1.784 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 161 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 106.

Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 104 από τις 190 αυτοψίες, ενώ σε 208 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 184 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι έλεγχοι σε οικίες και κτίρια που υπέστησαν ζημιές"

Κορωνοϊός: Γέμισαν οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης - Μόλις τέσσερις κλίνες άδειες σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

Δυναμικά συνεχίζεται η επέλαση του κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα, με την ένταση της διασποράς να παραμένει υψηλή στις περισσότερες περιοχές, η πλειοψηφία των οποίων καταγράφει αρκετά χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Την ίδια στιγμή, όμως, η υπόλοιπη χώρα δεν φαίνεται να μένει ανεπηρέαστη, καθώς το επιδημικό κύμα δείχνει ήδη να «κατεβαίνει» προς την κεντρική Ελλάδα, αυξάνοντας την ανησυχία επιστημονικών και υγειονομικών αρχών για τον χειμώνα που έρχεται.

Στις επτά Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) της Μακεδονίας και της Θράκης που είχαν μπει στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα) προστέθηκαν χθες άλλες τρεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς) αλλά και η Λάρισα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την εξάπλωση ειδικά σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα να έχει προκαλέσει συναγερμό στους ειδικούς.

«Κατεβαίνει» στην Θεσσαλία η πανδημία - «Ανάχωμα» Βοιωτία και Αττική

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για το τελευταίο 24ωρο, στη Λάρισα σήμερα σημειώθηκαν 192 νέα κρούσματα, από τα συνολικά 2.636 της επικράτειας. Οι 215.443 διαγνωστικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν ανέδειξαν πως σχεδόν το 40% των σημερινών κρουσμάτων (38,2%) εντοπίζονται αποκλειστικά στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Θεσσαλία ανέρχεται στο 13%.

Ενδεικτικά, εκτός της Λάρισας, 64 νέες λοιμώξεις καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Καρδίτσα, 56 στη Μαγνησία και 39 στα Τρίκαλα, ενώ δύο κρούσματα εντοπίστηκαν και στα νησιά των Σποράδων. Στο σημείο αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως σε όλες τις ΠΕ της Θεσσαλίας -εκτός των Σποράδων- η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού δεν ξεπερνά το 52% (51,8% στην Καρδίτσα), ενώ στη Λάρισα συγκεκριμένα περιορίζεται μόλις στο 46,5% και στα Τρίκαλα στο 50,3%.

«Ανάχωμα» στο κύμα που «σαρώνει» τη βόρεια Ελλάδα με αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών και κατευθύνεται απειλητικά και νοτιότερα θεωρείται ότι θα αποτελέσει η καλύτερα θωρακισμένη από άποψη εμβολιαστικής κάλυψης Βοιωτία (57,3%) -παρά τα 40 νέα σημερινά κρούσματα- αλλά και η Αττική του 61,2%.

Στον πυρήνα της διασποράς, πάντως, η κατάσταση είναι κρίσιμη, αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι σήμερα η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μόλις κατά 54 κρούσματα πίσω από την πρωτοπόρο Αττική (448), ενώ 77 διαγνώσεις σημειώθηκαν σε Ξάνθη και Πέλλα, 72 στη Δράμα, 68 στην Πιερία,52 στις Σέρρες και στην Ημαθία, 50 στην Κοζάνη, 49 στον Έβρο, 45 στην Καβάλα και από 36 σε Χαλκιδική και Κιλκίς. Τέλος, από την υπόλοιπη Ελλάδα ξεχωρίζει ο τελευταίο 24ωρο η Αχαΐα με 80 νέα κρούσματα.

Γέμισαν οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης – Μόλις 4 κλίνες άδειες σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

Ασφυκτικά γεμάτες είναι πλέον οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) COVID των νοσοκομείων της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη, με την ΠΟΕΔΗΝ να επισημαίνει την αδυναμία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών, λόγω των αναστολών εργασίας που επιβλήθηκαν στους υγειονομικούς για τον μη εμβολιασμό τους.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, σήμερα στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 71 κλίνες ΜΕΘ-COVID, ενώ πέρσι, στην κορύφωση του τρίτου κύματος, υπήρχαν πάνω από τις διπλάσιες (193).

Η πληρότητα, μάλιστα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 100%, αφού οι 15 κλίνες του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ είναι καλυμμένες, όπως και οι 15 του Ιπποκρατείου, οι 11 του Παπαγεωργίου, οι 22 του Παπανικολάου και οι 8 του Αγίου Δημητρίου. Σημειώνεται ότι, ακριβώς λόγω των αναστολών εργασίας, τώρα καθίσταται αδύνατη η ανάπτυξη νέων κλινών, τη στιγμή που στο Νοσοκομείο Παπανικολάου είναι κλειστές 9 κλίνες ΜΕΘπου έχουν προέλθει από δωρεά, όπως και 2 ακόμα στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Όσο για τις ΜΕΘ-COVID στις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, Κατερίνη (4/4), Γιαννιτσά (6/6), Πτολεμαΐδα (6/6) και Κοζάνη (5/5) βρίσκονται, επίσης, στο 100% της πληρότητας, στο Νοσοκομείο Πολυγύρου διαθέσιμη είναι μία κλίνη ΜΕΘ-COVID (από τις 5), στο Νοσοκομείο Σερρών δύο (από τις 10) και στην Έδεσσα μία (από τις τρεις).

Ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι, λοιπόν, κάτι παραπάνω από ορατός, αφού κενές είναι μόνο τέσσερις ΜΕΘ-COVID σε όλα τα νοσοκομεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, τη στιγμή που τα περιστατικά κορωνοϊού αυξάνουν.

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ημέρας από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, πάντως, είναι ελαφρώς πιο ευοίωνα, καθώς οι νέες εισαγωγές ασθενών στην επικράτεια περιορίστηκαν σε 168, διασωληνωμένοι βρίσκονται 329 συμπολίτες μας (ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 89,67%), ενώ τη ζωή τους από κορωνοϊό έχασαν σήμερα 32 ακόμα άνθρωποι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Γέμισαν οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης - Μόλις τέσσερις κλίνες άδειες σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία"

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας: Κατατέθηκε στη Βουλή – Δείτε όλα όσα προβλέπει

Στο ελληνικό Κοινοβούλιο η αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης στην άμυνα και την ασφάλεια.

Η αμυντική συμφωνία κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 01.10.2021, ενώ υπενθυμίζεται πως έχει προγραμματιστεί να τεθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική επιτροπή την προσεχή Τρίτη.

Επιπλέον, θα πάρει το δρόμο της Ολομέλειας προς ψήφιση την Πέμπτη, με τους πολιτικούς αρχηγούς να τοποθετούνται στην Βουλή.

Τι προβλέπει η αμυντική συμφωνία

Το σχέδιο νόμου της συμφωνίας, που υπογράφηκε στο Παρίσι, στις 28 Σεπτεμβρίου, από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Ελλάδας και της Γαλλίας, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου της Δημοκρατίας, αποτελείται από 31 άρθρα. Στο προίμιο της συμφωνίας υπάρχει ρητή αναφορά στις κοινές αξίες και αρχές που διέπουν τις δύο χώρες με σαφή αναφορά στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Στο σχέδιο νόμου ορίζεται πως με την υπό κύρωση συμφωνία ενισχύεται και αναβαθμίζεται η συνεργασία των δύο μερών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, με στόχο την αμοιβαία διαφύλαξη και προστασία της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας των δύο κρατών, καθώς και την προώθηση της ασφάλειας και ευημερίας σε περιοχές κοινού ενδιαφέροντος, όπως ιδίως η Ανατολική Μεσόγειος, η Μέση Ανατολή, η Αφρική και τα Βαλκάνια.

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει το σχέδιο νόμου κάνοντας κλικ εδώ

Δείτε την ανάλυση συνεπειών ρύθμισης κάνοντας κλικ εδώ

Δείτε την έκθεση του ΓΛΚ κάνοντας κλικ εδώ

Δείτε την ειδική έκθεση κάνοντας κλικ εδώ

Ειδικότερα, αναφέρει πως εγκαθιδρύεται στρατηγική εταιρική σχέση για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια, η οποία εκφράζει τη διάθεση για εμβάθυνση της διμερούς τους συνεργασίας και κοινή δράση σε ευρύ φάσμα πεδίων, που καλύπτουν τομείς της εξωτερικής πολιτικής, της στρατιωτικής συνεργασίας καθώς και της συνεργασίας στους τομείς των εξοπλισμών και των βιομηχανιών άμυνας και ασφάλειας.

Υπογραμμίζεται ότι τα δύο μέρη δεσμεύονται, σε περίπτωση που κάποιο από αυτά δεχθεί ένοπλη επίθεση, να παρέχουν το ένα στο άλλο βοήθεια και συνδρομή με όλα τα κατάλληλα μέσα, συμπεριλαμβανομένης, εάν παραστεί ανάγκη, της χρήσης ένοπλης βίας, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση και εμπέδωση της ειρήνης και της ασφάλειας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

«Θετικό πρόσημο» στην αμυντική συμφωνία από την Γερμανία

Σημειώνεται επίσης πως η ελληνογαλλική συμφωνία αντιμετωπίστηκε σήμερα, Παρασκευή 01.10.2021, με θετικά σχόλια από την Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, το υπ. Εξωτερικών σημείωσε ότι «περιέχει σαφείς αναφορές στην ιδιότητα (των δύο χωρών) ως κρατών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και δεν στρέφεται εναντίον άλλων εταίρων».

«Η γερμανική κυβέρνηση έλαβε γνώση της συμφωνίας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας για τη δημιουργία στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας στην πολιτική ασφάλειας και άμυνας. Πρόκειται για μια διμερή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, η οποία περιέχει σαφείς αναφορές στην ιδιότητά τους ως κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ και δεν στρέφεται εναντίον άλλων εταίρων», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.

Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, η τουρκική «φαγωμάρα» και οι απαντήσεις Δένδια

Δένδιας

Εν τω μεταξύ, από την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της χώρας μας και της Γαλλίας, κατέστη σαφές πως ο εκνευρισμός στην Τουρκία ήταν διάχυτος.

Πιο συγκεκριμένα, η γειτονική χώρα κατηγόρησε την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικές θέσεις» και εκτόξευσε τις γνωστές της απειλές.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σήκωσε το γάντι και το… επέστρεψε, καθώς σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Ούγγρο ομόλογό του Πίτερ Σιάρτο που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις αιτιάσεις της Τουρκίας.

«Αν η Τουρκία ενοχλείται από αυτές τις συμφωνίες, αυτό μπορεί μόνο να σημαίνει ότι διαλαμβάνει τον εαυτό της ως δύναμη επιτιθέμενου», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

«Η συμφωνία με τη Γαλλία είναι αμιγώς αμυντική συμφωνία, δεν στρέφεται εναντίον οιουδήποτε», υπογράμμισε, ενώ ανέφερε πως «προωθεί την ευρωπαϊκή άμυνα, συμβαδίζει με τις δεσμεύσεις μας στο ΝΑΤΟ, κάτι που εξάλλου αναγνωρίστηκε και από την αμερικανική πλευρά».

«Η Ελλάδα λειτουργεί πάντα επί τη βάση των συμβατικών της υποχρεώσεων, εν αντιθέσει μάλιστα με μερικούς άλλους συμμάχους που υποσκάπτουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ», σημείωσε.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι ο επόμενος γύρος των διερευνητικών επαφών θα διεξαχθεί στην Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα και πως «στις άτυπες αυτές επαφές θα εξετασθεί το ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

«Παρά τις τουρκικές προκλήσεις, η Ελλάδα, όπως πάντα, προσέρχεται στις συνομιλίες με διάθεση εποικοδομητική», πρόσθεσε καταλήγοντας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας: Κατατέθηκε στη Βουλή – Δείτε όλα όσα προβλέπει"

Κατασχέθηκαν 24.723 προϊόντα - «μαϊμούδες» από e-shops

Eπιχειρήσεις για την αντιμετώπιση παράνομου εμπορίου πραγματοποιήθηκαν την περίοδο από 27/9/2021 έως και 1/10/2021 από τη ΔΙΜΕΑ και συγκεκριμένα από τη Δ/νση Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης (ΕΛΥΤ) της ΑΑΔΕ και τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, σε Ηλεκτρονικά καταστήματα και σε αποθήκες - προμηθευτές ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 24.723 τεμάχια (είδη ένδυσης, υπόδησης, παιχνίδια, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων κ.α.) ως προϊόντα απομίμησης.

Στις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 266.000€, για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών αγαθών, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 18, του ν.4712/2020 (Α’146).

Αξιοσημείωτες είναι οι περιπτώσεις:

Α) αποθήκης απομιμητικών αθλητικών ειδών ένδυσης και εσωρούχων στην Ευκαρπία, όπου σε συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης (ΕΛΥΤ) της ΑΑΔΕ, εντοπιστήκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν (με τη συνδρομή της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Παύλου Μελά) 6.164 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, και επιβλήθηκε πρόστιμο 80.000€, για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών αγαθών και

Β) δύο καταστημάτων-προμηθευτών e-shops στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν συνολικά 12.746 τεμάχια απομιμητικών κυρίως παιχνιδιών και επιβλήθηκαν πρόστιμα 150.000€ (100.000€ και 50.000€ αντίστοιχα), για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών αγαθών.

Τέλος άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων που εμπορεύονταν και διακινούσαν απομιμητικά αγαθά, από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1ζ του άρθρου 10 του ν.4712/2020 (Α’ 146).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατασχέθηκαν 24.723 προϊόντα - «μαϊμούδες» από e-shops"

Θάνος Πλεύρης: Παρέμβαση για να αποσυρθεί το έγγραφο της ντροπής: Μην δώσεις αίμα αν είσαι ομοφυλόφιλος

Την άμεση απόσυρση ενός αδιανόητου εγγράφου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, στο οποίο -μεταξύ άλλων- αναφέρεται ότι απαγορεύεται να είναι αιμοδότης όποιος είχε έστω και μια ομομοφυλοφιλική σχέση από το 1977 (!) ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Θάνος Πλεύρης, στις 24/9/2021 έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ζητώντας να επανεξεταστεί το περιεχόμενο της δήλωσης υποψηφίων αιμοδοτών.

«Υπάρχουν φράσεις που δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά κοινωνικά δεδομένα. Σας ανακοινώνω ότι μετά από την επιστολή μου συστήθηκε επιτροπή να επανεξετάσει συνολικά τα έντυπα διότι έχουν προκύψει και άλλα παρόμοια κρούσματα. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια φράση σε τέτοιο έντυπο το 2021» ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτήθηκε πώς κανείς από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 δεν φρόντισε να διορθωθεί η συγκεκριμένη αστοχία.

«Εσείς οι προοδευτικοί τι κάνατε για να αλλάξετε αυτό το έγγραφο; Πέντε χρόνια κυβερνούσατε. Επειδή έχω ακούσει πολλές φορές να χαρακτηρίζετε τον Πλεύρη όπως τον χαρακτηρίζετε. Στα θέματα των δικαιωμάτων καλές οι πορείες και οι διεκδικήσεις αλλά καλύτερες οι πράξεις» είπε.

Ο πρώην υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, Ανδρέας Ξανθός, λαμβάνοντας τον λόγο έδωσε τα εύσημα στον κ. Πλεύρη αναγνωρίζοντας παράλληλα πως η εκκρεμότητα θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Δείτε το επίμαχο έγγραφο του Κέντρου Αιμοδοσίας
 
Θάνος Πλεύρης

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θάνος Πλεύρης: Παρέμβαση για να αποσυρθεί το έγγραφο της ντροπής: Μην δώσεις αίμα αν είσαι ομοφυλόφιλος"

Κύκλωμα κοκαΐνης: Αρνείται κάθε εμπλοκή ο Απόστολος Γκλέτσος - Τι δηλώνει στο protothema.gr

«Από την περαιτέρω αξιολόγηση των τηλεφωνικών συνομιλιών, κατηγορούμενοι για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, πέρα από τους συλληφθέντες, τυγχάνουν και έτερα άτομα – ιδιώτες, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν γιατί δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου. Ωστόσο, τα στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί. Μεταξύ των προαναφερόμενων είναι και ο ηθοποιός (σ.σ αναφέρονται όλα τα στοιχεία ημερομηνία γέννησης, κατοικίας) ο οποίος φέρεται να προμηθεύεται ναρκωτικές ουσίες από τον λιμενικό».

Αυτό είναι το κομμάτι του διαβιβαστικού της δικογραφίας που παρουσιάζει το protothema.gr και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι πελάτες του καρτέλ του Λιμενικού, ανάμεσα στους οποίους και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι εγκέφαλος είναι ένας 47χρονος σημαιοφόρος του Λιμενικού, ο οποίος υπηρετούσε ως σύνδεσμος του Λιμενικού με την FRONTEX στο νησί της Λέσβου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν «την 15η Ιανουαρίου του 2021 όταν στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, άνευ ημερομηνίας σχετική με την υπόθεση έγγραφη καταγγελία την οποία φέρεται να έχουν συντάξει «Αγανακτισμένοι Πολίτες» (περιοχής Φθιώτιδας) οι οποίοι δεν κατονομάζονται». Η υπηρεσία των «Αδιάφθορων» προχώρησε σε πολύμηνη παρακολούθηση τηλεφώνων και υπόπτων και την Τετάρτη πέρασαν στην τελική φάση του σχεδίου. «Την 29η Σεπτεμβρίου του 2021 μετά από αξιολόγηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του, ο αξιωματικός του Λιμενικού τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση από στελέχη των Αδιάφθορων στη Λαμία κατά την επιβίβαση του σε Ι.Χ για τη μετάβαση του στον Πειραιά προκειμένου να ταξιδέψει ακτοπλοϊκά για τη Λέσβο, για ανάληψη υπηρεσίας ως σύνδεσμος του Λιμενικού με την FRONTEX. Το επιτηρούμενο όχημα αφού εισήλθε στον Πειραιά, πραγματοποίησε στάση στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Ο λιμενικός εισήλθε εντός του καταστήματος και μετά από λίγα λεπτά βγήκε συνοδευόμενος από άλλο συγκατηγορούμενο, εισήλθε εκ νέου στο όχημα συνέχισε την πορεία του και κατέληξε στο λιμάνι του Πειραιά. Κατά την αποβίβαση του από το Ι.Χ, πλησίον της πύλης Ε3, κλιμάκιο της υπηρεσίας μας του διενήργησε σωματική έρευνα κατά την οποία ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια πλαστική συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη 3.7 γραμμάρια και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την έρευνα στο αυτοκίνητο μέσα σε σακίδιο πλάτης που ανήκει στον λιμενικό διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός πλαστικού κουτιού που περιείχε κάνναβη βάρους 137 γραμμαρίων».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, σε οικίες και χώρους εργασίας του λιμενικού και ακόμη πέντε ατόμων στον Πειραιά και σε περιοχή της Φθιώτιδας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

257,9 γραμμάρια κάνναβη, 
10 δενδρύλλια κάνναβης, 
4,55 γραμμάρια κοκαΐνη, 
325 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 
πιστόλι με γεμιστήρα, 
μεταλλική σιδερογροθιά, 
57 φυσίγγια πυροβόλου και κυνηγετικού όπλου, 
κινητά τηλέφωνα και κάρτα sim , 
4.800 ευρώ. 

Οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, τα ψηφιακά πειστήρια και το όπλο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Τα συνθηματικά

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ, η ομάδα, χρησιμοποιούσε κωδικές ονομασίες για να περιγράψει τα ναρκωτικά όπως «μαύρο» «τέτοιο» «τσοπάνης», «παραγάδι». «αγκίστρια», «λαλά», «κρουασάν», «κορίτσια», «adidas» «κυδώνια», «χρυσή κασετίνα», «αναπτήρας», «όστρακα», «τελάρο», «ψάρια» «κλειδί», «λάδια», «κόλπο».

Γκλέτσος: Πείτε μου γιατί κατηγορούμαι

Ο Απόστολος Γκλέτσος, το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία του καρτέλ της κοκαΐνης του αξιωματικού του λιμενικού-συνδέσμου της FRONTEX, ξεσπά στο protothema.gr και δίνει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων.

«Δεν κρύβομαι και δεν μασάω τα λόγια μου» λέει.

Και συνεχίζει: «Πείτε μου λοιπόν γιατί κατηγορούμαι». Λίγα λεπτά αργότερα, πληροφορείται ότι το όνομα του φιγουράρει στη δικογραφία, στην παράγραφο που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «από την περαιτέρω αξιολόγηση των τηλεφωνικών συνομιλιών, κατηγορούμενοι για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, πέρα από τους συλληφθέντες, τυγχάνουν και έτερα άτομα-ιδιώτες, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, γιατί δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου. Ωστόσο, τα στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί. Μεταξύ των προαναφερόμενων είναι και ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας και ηθοποιός Γκλέτσος Απόστολος ηθοποιός (σ.σ αναφέρονται όλα τα στοιχεία ημερομηνία γέννησης, κατοικίας) ο οποίος φέρεται να προμηθεύεται ναρκωτικές ουσίες από τον λιμενικό».

«Αναφέρει ότι "φέρεται". Όταν θα αποδειχτεί, θα τα ξαναπούμε. "Φέρεται". Λέει μια παροιμία στο χωριό μου ότι αν άκουγε ο Θεός τους κόρακες, δεν θα υπήρχε κανένας γάιδαρος ζωντανός στην κοιλάδα. Όταν θα αποδειχτεί αυτό με το καλό, τότε θα τα ξαναπούμε. Προς το παρόν λέω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία σχέση. Αυτή είναι η δήλωσή μου και σας το είπα για να το κρατήσετε. Ο,τι ακριβώς σας είπα. Αν άκουγε ο Θεός τους κόρακες, δεν θα υπήρχε κανένα γαϊδούρι ζωντανό. Δεν έχω καμία σχέση».

Μάλιστα, αναφέρεται και στον λιμενικό, λέγοντας: «Και πιστεύω ότι και αυτός ο άνθρωπος με τα τρία του παιδιά, που τον γνωρίζω τρεις γενιές οικογενειακά, δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τέτοια πράγματα. Εγώ σας επαναλαμβάνω ότι δεν έχω σχέση με όλα αυτά και προχωράμε. Η αλήθεια θα λάμψει».

Κατόπιν, η συζήτηση στρέφεται στα προβλήματα υγείας που είχε αντιμετωπίσει μετά το έμφραγμα που υπέστη: «Μόνο ένας τρελός, με τις δικές μου καταστάσεις, θα μπορούσε να κάνει χρήση κοκαΐνης. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Πάμε παρακάτω».

Ερωτηθείς για το πώς ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση, δηλώνει: «Εφόσον αυτή η ιστορία είναι στη Δικαιοσύνη, βεβαιως οι Αρχές θα πρέπει να ψάξουν τους πάντες».

Στην ερώτηση, δε, αν έχει κληθεί από τις Αρχές, αναφέρει: «Όχι. Ο,τι ακούω, το ακούω πρώτη φορά από εσάς. Δεν έχω καμία σχέση».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κύκλωμα κοκαΐνης: Αρνείται κάθε εμπλοκή ο Απόστολος Γκλέτσος - Τι δηλώνει στο protothema.gr"

ΝΔ: Ο Τσίπρας να τοποθετηθεί απέναντι στις καταγγελίες του Καμμένου

«Ο κ. Καμμένος, δήλωσε σήμερα το πρωί, ότι αγοράστηκαν οι βουλευτές του όταν ήρθε προς ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών. Αναμένουμε από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει στις βαρύτατες δημόσιες καταγγελίες», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.

«Επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλλει ο κ. Καμμένος, ή τον συκοφαντεί ο πρώην συγκυβερνήτης του; Οφείλει να τοποθετηθεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά», προσθέτει το κυβερνόν κόμμα.

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος, «ομολόγησε» ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραδώσει Τούρκους πολίτες στον Ερντογάν, εν είδη ανταλλαγής για τους στρατιωτικούς Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις Καστανιές από τουρκική περίπολο και κρατούνταν στις τουρκικές φυλακές.

Για την συνεργασία του και τη «συγκατοίκηση» – όπως είπε – με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι δεν ήταν το «αναγκαίο κακό», όπως έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ θεωρώ ότι ήταν αναγκαίο καλό οι ΑΝΕΛ, γιατί σταματήσαμε το κακό… Φανταστείτε να υπήρχε στρατόπεδο “Άρης Βελουχιώτης” όπως είχε προτείνει ο κ. Ήσυχος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έσταξε μέλι» για την ΝΔ ο Πάνος Καμμένος

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός Άμυνας και συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, έκανε μία ενδιαφέρουσα επανεμφάνιση μέσω συνέντευξης σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, «έσταξε μέλι» για την κυβέρνηση – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά θέματα που ανήκαν στην αρμοδιότητα του.

Εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και για τις φρεγάτες, τονίζοντας φυσικά ότι η συμφωνία είχε προετοιμαστεί επί των ημερών του, ενώ προσέθεσε και ότι έχει σημασία να ψηφιστεί η πενταετής συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

«Όταν τη χειριζόμουν, δεν υπεγράφη τότε, γιατί υπήρχαν αντιδράσεις από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ο Τσίπρας να τοποθετηθεί απέναντι στις καταγγελίες του Καμμένου"

Ξανά προκλητικός ο Ερντογάν: Δύο κράτη στην Κύπρο, τουρκικό έμβλημα ο δικέφαλος αετός

Προσπαθεία να κρύψει τον εκνευρισμό της Τουρκίας για την ελληνογαλλική συμμαχία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα νέο κρεσέντο προκλητικότητας τόσο κατά της χώρας μας όσο και κατά της Κύπρου.

Όπως δήλωσε ουσιαστικά, συνεχίζει την ίδια πολιτική προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έκανε λόγο για ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, την ώρα που τόσο ο ΟΗΕ όσο και η διεθνής κοινότητα γενικότερα απορρίπτει εμφατικά την θέση αυτή, μιλώντας για Ομοσπονδία.

Επιπρόσθετα είπε πως θα προχωρήσει σε βήματα παρόμοια με αυτά που έκανε στα Βαρώσια.

Εντύπωση, όσον αφορά την ομιλία του Τούρκου Προέδρου στο κοινοβούλιο, προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι επικαλέστηκε το έμβλημα του Βυζαντίου, δηλαδή τον δικέφαλο αετό, τον οποίο χαρακτήρισε ως τουρκικό σύμβολο.

Όπως υποστήριξε, το έμβλημα, το οποίο χαρακτήρισε «τουρκική κληρονομιά», κοιτά τόσο στη Δύση όσο και στην Ανατολή, όπως κι η χώρα του.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ξανά προκλητικός ο Ερντογάν: Δύο κράτη στην Κύπρο, τουρκικό έμβλημα ο δικέφαλος αετός"

Κορωνοϊός: Στα 2.636 τα νέα κρούσματα - 329 οι διασωληνωμένοι, 32 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.636, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 658.368 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 76 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.056 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.860 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 329 (65.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 79.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 295 (89.67%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 34 (10.33%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.163 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 168 (ημερήσια μεταβολή +6.33%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 171 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).Η γεωγραφική κατανομή των 2.636 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

50 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

53 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

36 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

66 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

125 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

62 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

53 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

3 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

394 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

20 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

80 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

40 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

72 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

49 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

52 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

49 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

40 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

45 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

64 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

28 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

50 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

11 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

192 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

56 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

48 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

77 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

77 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

68 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

35 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

30 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

52 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

39 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

49 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

21 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

144 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.636 τα νέα κρούσματα - 329 οι διασωληνωμένοι, 32 θάνατοι"

Καιρός αύριο: Αίθριος σε αρκετές περιοχές – Πού θα πέσουν μπόρες

Ο καιρός αύριο Σάββατο (02.10.2021) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στην Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες ασθενείς βροχές, που το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Σάββατο (02.10.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις,πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το πρωί ανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Ανατολικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ και γρήγορα ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά όπου θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά και τα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια με σποραδικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 και στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια 7 και νωρίς το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αίθριος σε αρκετές περιοχές – Πού θα πέσουν μπόρες"

Μαθητές από χωριό του Αλιβερίου δεν έχουν τρόπο μεταφοράς στο σχολείο τους – Έκκληση στην υπουργό Παιδείας

Σε συγχώνευση σχολείων στο δήμο Κύμης προχώρησε λίγο πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου το υπουργείο Παιδείας, χωρίς όμως να προβλέψει την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σπίτια τους.

Το θέμα έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των γονέων 16 μαθητών από το χωριό Άγιος Ιωάννης, καθώς όπως καταγγέλλουν από την μια τα παιδιά τους πήγαν σ ένα καλύτερο κτιριακά σχολείο, από την άλλη όμως, το χωριό τους είναι απομονωμένο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία σύνδεση με το ΚΤΕΛ της γραμμής.

Πριν από λίγες ημέρες οι γονείς έστειλαν επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τους βουλευτές της Εύβοιας, όπου τους περιέγραψαν πολλά από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη απόφαση.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ένας από τους γονείς των παιδιών το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα αν θέλουμε να μιλάμε για ισότιμη δημόσια παιδεία :

«Στις 20/8/2021 από το ΦΕΚ που βγήκε στην δημοσιότητα μάθαμε ότι γίνεται συγχώνευση του δημοτικού σχολείου Άγιου Ιωάννη του δήμου Κύμης - Αλιβερίου (που έχει 16 μαθητές) με το σχολείο του Άγιου Λουκά στην έδρα του Άγιου Λουκά.

Στις 3/9/2021 ο Διευθυντής του δημοτικού σχολειού Άγιου Λουκά έστειλε λίστα με τους μαθητές που πρέπει να μεταφερθούν από γειτονικές κοινότητες στην Περιφέρεια που έχει και την ευθύνη για την μεταφορά των μαθητών. Μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί κανένας γονέας για το τι γίνετε με την μεταφορά.

Στις 28/9/2021 πήγαμε τρεις γονείς και ένας δημοτικός σύμβουλος στην Περιφέρεια και συναντήσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας προκειμένου να μας δώσει μια λύση. Μας εξήγησε ότι για να δημιουργηθεί αυτή την στιγμή ένα δρομολόγιο των ΚΤΕΛ που θα εξυπηρετεί τα παιδιά μας είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία στο τέλος μπορεί και να μην εγκριθεί. Από την άλλη ζητούν από άνεργους γονείς και μεροκαματιάρηδες να τα μεταφέρουμε εμείς με δικά μας μέσα. Για τον λόγο αυτό λένε πως μας επιδοτούν με 0,35ευρώ ανά χιλιόμετρο όταν η απόσταση που αγγίζει τα 4 χιλιόμετρα ισοδυναμεί με 1,22 ευρώ την ημέρα για κάθε οικογένεια. Οι γονείς των παιδιών του Άγιου Ιωάννη δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τα παιδιά μας στον Άγιο Λουκά, λόγω αλλαγής στον οικογενειακό προγραμματισμό, υπάρχουν γονείς που δουλεύουν και οι δυο, υπάρχουν παιδιά που τα μεγαλώνουν ο πάππους και η γιαγιά και οι γονείς δουλεύουν Αθήνα, υπάρχουν γονείς που δεν έχουν όχημα. Τα θέματα είναι πολλά και πρέπει να λυθούν τώρα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαθητές από χωριό του Αλιβερίου δεν έχουν τρόπο μεταφοράς στο σχολείο τους – Έκκληση στην υπουργό Παιδείας"

Συνεχίζει τη δράση της η γηροκόμος με το δηλητήριο

Δεν έχει τέλος η δράση της οικιακής γηροκόμου που ναρκώνει ηλικιωμένους και τους κλέβει τα χρήματα.

Παρά τις αποκαλύψεις του LIVE NEWS που έφερε στο φως την εγκληματική της δράση σύμφωνα με τις καταγγελίες οικογενειών, ανενόχλητη και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς συνεχίζει να φαρμακώνει γέροντες και να τους στέλνει στο νοσοκομείο για να ληστέψει τα σπίτια τους.

«Ο πατέρας μου είναι 92 χρόνων. Τι του χορήγησε; Τι του χορήγησε; Μιλούμε για έναν άνθρωπο 92 ακινητοποιημένο στο κρεβάτι του, δηλαδή αφού ήθελε να κλέψει, του πατέρα μου γιατί του έδωσε αυτό το χάπι, αφού τα χρήματα που μου πήρε ήταν στο δικό μου δωμάτιο, αλλού δηλαδή. Η γυναικά αυτή κάνει κακές ενέργειες σε γέροντες που κάποιον από αυτούς θα τον στείλει. Είναι επικίνδυνη» ανέφερε στο LIVE NEWS η κόρη ενός εκ των θυμάτων της αλλοδαπής.

Χθες το πρωί, χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά στα Γλυκά Νερά, αλλάζοντας όνομα από Ελένη σε Μαρίνα, δηλητηριάζοντας 96χρονο, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση με συμπτώματα εγκεφαλικού. Τουλάχιστον 5 οικογένειες έχουν αναγνώρισε αυτή τη γυναίκα, που βλέπετε στη φωτογραφία από εσωτερική κάμερα σπιτιού, όπου είχε ληστέψει ηλικιωμένο τον

«Μοιάζει πάρα πάρα πολύ όμως, και η κοψιά της και το πρόσωπο έτσι όπως το είδα, τα μαλλιά είναι διαφορετικά, αλλά κατά τα άλλα μοιάζει πάρα πολύ. Είχε ανοιχτό χρώμα, τώρα καστανόξανθα ήταν αν δεν κάνω λάθος, καστανά προς καστανόξανθα…» πρόσθεσε ο γιος ενός 82χρονου θύματος από τη Νίκαια.

Η φερόμενη δράστης είναι γύρω στα 45 με 55, έχει αλλάξει τα μαλλιά από καστανοκόκκινα σε καστανόξανθα μαλλιά, εύσωμη με περιττά κιλά και μεσαίου αναστήματος και συστήνεται ως Ελένη η Μαρίνα από τη γεωργία.

«Αυτή ήτανε σίγουρα πιο κοντή από… εγώ είμαι 1.75 αλλά δεν ήταν και πολύ κοντή η γυναίκα, να πω κάτι λιγότερο απ’ το 1.70. Είχε κάποια κιλά, είχε αυτό το χαρακτηριστικό, τις πλάτες που λέγατε κι εσείς, ήτανε πολύ δυνατή γυναίκα με στήθος. Είχε καστανόξανθα μαλλιά. Εμένα μου παρουσιάστηκε ως Μαρίνα» πρόσθεσε μια ακόμα συγγενής θύματος.

Σπείρα Γεωργιανών πίσω από τη γηροκόμο με το δηλητήριο

Ο τρόπος δράσης της σπείρας των γεωργιανών γηροκόμων με το δηλητήριο γίνεται είτε μέσω από αγγελίες που δημοσιεύουν οι οικογένειες αναζητώντας νοσοκόμο για να φροντίζει τους συγγενείς τους, είτε από στόμα σε στόμα μέσω μιας γεωργιανής με το όνομα «Άννα» που συστήνει την Ελένη και την Μαρίνα ως διπλωματούχες νοσοκόμες και απολύτου εμπιστοσύνης.

«Η ξαδέρφη μου είπε ότι γνωρίζει την Άννα, η οποία δε μπορούσε να έρθει και η οποία προτείνει την Ελένη και τη Μαρίνα και μου στέλνει σε μηνύματα στο κινητό το τηλέφωνο της Ελένης και της Μαρίνας» τόνισε η κόρη 92χρονου θύματος.

«Πήρα και τις δύο τηλέφωνο, την Ελένη και πήρα και τη Μαρίνα η οποία είχε λέει μια αδερφή η οποία θα έφευγε στην Ουκρανία, αν θυμάμαι καλά που μου είπε και θα μπορούσε να δουλέψει μόνο για ένα μήνα» πρόσθεσε.

Σε 15 μέρες τουλάχιστον τρεις ηλικιωμένοι έχουν καταλήξει στο νοσοκομειο με συμπτώματα εγκεφαλικου από το ναρκωτικό που τους χορηγεί με την λεία της να είναι πάνω από 5.000 ευρώ.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνεχίζει τη δράση της η γηροκόμος με το δηλητήριο "

Βρετανία: Η είσοδος των Ευρωπαίων πολιτών θα γίνεται μόνο με διαβατήριο από εδώ και πέρα

Μόνο με επίδειξη διαβατηρίου θα μπορούν να εισέρχονται από σήμερα στη Βρετανία οι πολίτες στην Ε.Ε και την Ελβετία.

Με βάση του συμφωνία του Brexit, πλέον θα είναι υποχρεωτικό το διαβατήριο για τους Ευρωπαίους που θέλουν να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι σήμερα, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας μπορούσαν οι Ευρωπαίοι να ταξιδέψουν στην Γηραιά Αλβιώνα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι η αλλαγή αυτή «θα αποτρέψει οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες να κάνουν κατάχρηση του συστήματος», επειδή τα δελτία ταυτότητας είναι «επισφαλή έγγραφα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το 48% των πλαστών εγγράφων που εντοπίστηκαν το 2020 στα βρετανικά σύνορα ήταν ευρωπαϊκές ή ελβετικές ταυτότητες. Αυτά τα έγγραφα πλαστογραφούνται πιο εύκολα από τα διαβατήρια, όπως αναφέρει το υπουργείο επισημαίνοντας ότι ορισμένα δεν περιλαμβάνουν βιομετρικά δεδομένα.

«Ενισχύουμε τα σύνορά μας»

«Πρέπει να καταπολεμήσουμε τους εγκληματίες που επιδιώκουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας χρησιμοποιώντας πλαστά ή έγγραφα», υποστηρίζει από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ.

«Τερματίζοντας τη χρήση αυτών των επισφαλών δελτίων ταυτότητας, ενισχύουμε τα σύνορά μας και ανταποκρινόμαστε στη βούληση των ανθρώπων να πάρουν ξανά τον έλεγχο του μεταναστευτικού μας συστήματος», πρόσθεσε.

Οι μόνες εξαιρέσεις στην επίδειξη υποχρεωτικού διαβατηρίου είναι οι Ιρλανδοί υπήκοοι καθώς και οι πολίτες στην Ε. Ε και την Ελβετία με καθεστώς προσωρινής ή μη διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτοί θα μπορούν να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Η είσοδος των Ευρωπαίων πολιτών θα γίνεται μόνο με διαβατήριο από εδώ και πέρα"

Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την οργή της Άγκυρας

Την οργισμένη απάντηση της Τουρκίας για την ελληνογαλλική συμφωνία σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας πως «καμία από τις κινήσεις που κάνει η Ελλάδα δεν παρεκκλίνει από αυτά που ορίζει το Διεθνές Δίκαιο και έχουν συνυπογράψει όλα τα πολιτισμένα κράτη».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ στον απόηχο της δήλωσης του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που κατηγόρησε την Ελλάδα για μαξιμαλιστικές αξιώσεις, λέγοντας ότι «αντί συνεργασίας, η πολιτική εξοπλισμού της Ελλάδας και η προσπάθειά της να απομονώσει  και να αποξενώσει την Τουρκία, είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ», ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «άλλος έχει αναθεωρητικές τάσεις εδώ  στη γειτονία μας».

 «Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις αντιδράσεις, άλλα δεν παίρνουμε τις αποφάσεις μας με βάση το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία», διεμήνυσε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι «η χωρά με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει».

Να σημειωθεί επίσης ότι νωρίτερα σήμερα, στις 11:26 το πρωί, ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στα 29.000 πόδια .Στις 11:27, δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους, σε ύψος 11.000 ποδιών, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ. Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Στο μεταξύ στις 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα ο 63ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την οργή της Άγκυρας "

Αργολίδα: Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Αργολίδας προκαλεί η είδηση πως ένας ηλικιωμένος άνδρας σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε. 

Η τραγωδία σημειώθηκε στον οικισμό Βερβερούδα, στην Ερμιονίδα Αργολίδας. 

Ο ηλικιωμένος άνδρας, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τηλεφώνησε στην αστυνομία και τους ενημέρωσε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή. 

Μέχρι να φτάσουν όμως στο σπίτι του ζευγαριού, ο άνδρας είχε κρεμαστεί και οι αστυνομικοί τον βρήκαν νεκρό. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θάνατος της γυναίκας, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ήταν ασφυκτικός.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αργολίδα: Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε"

e-ΕΦΚΑ: Ξεκίνησε η πλατφόρμα για τα αναδρομικά κληρονόμων 14.600 συνταξιούχων

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, ειδική πλατφόρμα στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), προκειμένου, με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, οι κληρονόμοι 14.600 συνταξιούχων με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης που απεβίωσαν, προτού εισπράξουν τα αναδρομικά, που δικαιούνται, να λάβουν αυτοί τα ποσά που τους αναλογούν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, η διαδικασία αφορά στα αναδρομικά που προκύπτουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, κατ’ εφαρμογή του ν. 4670/2020, των συνταξιούχων με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, που απεβίωσαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται πως τα αναδρομικά για τους νέους συνταξιούχους (μετά τον Μάιο του 2016) πληρώθηκαν τον Ιούλιο και των παλαιών (πριν από τον Μάιο του 2016), στις 29 Σεπτεμβρίου.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία από τον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) οι κληρονόμοι ακολουθούν τη διαδρομή: Επιστροφή ποσών σε κληρονόμους-> Επιστροφή αναδρομικών σε κληρονόμους που προκύπτουν από τον επανυπολογισμό, κατ' εφαρμογή του νόμου 4670/2020.

Εναλλακτικά, πρόσβαση στην ανωτέρω υπηρεσία παρέχεται και μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του δημοσίου (gov.gr) στη θεματική ενότητα: Οικογένεια-> Απώλεια (https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia/apoleia).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαδικασία υποβολής της αίτησης από τους κληρονόμους δεν διαφοροποιείται από αυτήν που τηρήθηκε για την προηγούμενη καταβολή των αναδρομικών ποσών 11μήνου, κατ' εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κάθε δικαιούχος κληρονόμος επιλέγει το είδος της αίτησης που θα υποβάλει ανάλογα με το εάν έχει δημοσιευθεί διαθήκη ή όχι.

Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι/κληρονόμοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να αντλήσουν ηλεκτρονικά, χωρίς καμία καθυστέρηση, τα εν λόγω δικαιολογητικά, που ζητούνται, με βάση το κληρονομικό δίκαιο από την ενιαία ψηφιακή πύλη του δημοσίου www.gov.gr, μέσω της διαλειτουργικότητας μεταξύ των φορέων που καταργεί τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, ζητούνται από τους κληρονόμους να επισυνάψουν τα ακόλουθα πιστοποιητικά:

1. Πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς.

2. Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης.

3. Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "e-ΕΦΚΑ: Ξεκίνησε η πλατφόρμα για τα αναδρομικά κληρονόμων 14.600 συνταξιούχων"

Χατζηδάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Γκάφα ή χολερική αντιπολίτευση – «Καταψήφισε κοινωνικά μέτρα»

Για πολιτική γκάφα ή εμπαθής και χολερική αντιπολίτευση κάνει λόγω ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης αναφορικά με τη αρνητική ψήφο που έδω ο ΣΥΡΙΖΑ επί της αρχής του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της Κοινωνικής Προστασίας.

Οπως δε, λέει ο κ. Χατζηδάκης ο ΣΥΡΙΖΑ «καταψήφισε μια σειρά από σημαντικές και καινοτόμες διατάξεις του νομοσχεδίου». «Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του τη στάση δεν δίστασε να καταψηφίσει μέτρα από τα οποία κερδισμένοι βγαίνουν οι εργαζόμενοι, τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία. Καθώς λοιπόν παραδίδουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας οφείλουν να δώσουν αμέσως εξηγήσεις», αναφέρει.

Αναλυτικά η δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ψηφοφορία που έγινε τη νύχτα στη Βουλή, σε σχέση με το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Κοινωνικής Προστασίας, πέρα από την αρνητική ψήφο που έδωσε επί της αρχής, καταψήφισε μια σειρά από σημαντικές και καινοτόμες διατάξεις του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα καταψήφισε:

  • την εισαγωγή μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης,
  • το πρόγραμμα «Κυψέλη» για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς,
  • την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής,
  • τη θέσπιση του Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με ειδικές ανάγκες,
  • το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Πρόκειται για μέτρα προοδευτικά, που εκσυγχρονίζουν το πλαίσιο κοινωνικής προστασίας στη χώρα. Μέτρα που στηρίζονται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που τα χρηματοδοτεί μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του τη στάση δεν δίστασε να καταψηφίσει μέτρα από τα οποία κερδισμένοι βγαίνουν οι εργαζόμενοι, τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία.

Καθώς λοιπόν παραδίδουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας οφείλουν να δώσουν αμέσως εξηγήσεις:

Ήταν μια πολιτική γκάφα ή εμπαθής και χολερική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση τους οδηγεί να ψηφίζουν με τρόπο που αφήνει όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους ευάλωτους, εμβρόντητους. Περιμένουμε απάντηση!

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χατζηδάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Γκάφα ή χολερική αντιπολίτευση – «Καταψήφισε κοινωνικά μέτρα»"

Θεσσαλονίκη: Κυνηγητό με προσαγωγές σε Σταυρούπολη και Αμπελόκηπους για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Η κατάληψη στο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται και οι εικόνες ντροπής διαδέχονται η μία την άλλη. Τι γράφουν τα πανό των νεαρών που χρησιμοποιούν ένα σχολείο για ορμητήριο των επιθέσεών τους…

Σε δεκαπέντε προσαγωγές υπόπτων για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το πρωί στο ΕΠΑΛ Ευόσμου προχώρησε η αστυνομία. Οι προσαχθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς να κινούνται κατά ομάδες (γύρω στα 50 άτομα) από τον Εύοσμο προς τους Αμπελόκηπους, όπου φαίνεται να κατευθύνονταν προς το ΕΠΑΛ της περιοχής.

Εγκλωβίστηκαν όμως από αστυνομικές δυνάμεις σε στενά της περιοχής και σε εισόδους πολυκατοικιών. Εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο ΕΠΑΛ Ευόσμου όπου δεκάδες άτομα χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, βγήκαν στους δρόμους, πετώντας πέτρες, πυρσούς, κροτίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ έστησαν οδοφράγματα πυρπολώντας κάδους απορριμμάτων.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν μεταξύ των ατόμων που προκάλεσαν επεισόδια βρίσκονταν μαθητές του σχολείου. Οι άγνωστοι επιτέθηκαν για δεύτερη μέρα κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σχολείο.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι νεαροί εκτόξευαν κροτίδες στον δρόμο, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το σχολείο. Μάλιστα, έγινε και χρήση καπνογόνου, ενώ, οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν και πανό με ακροδεξιό περιεχόμενο, το οποίο αναγράφει χαρακτηριστικά: «θέλουμε σχολεία ελληνικά, Ελλάς ή τέφρα».

Μια ομάδα περίπου 60 ατόμων από τους συνολικά 150, σύμφωνα με πληροφορίες επέστρεψε στους χώρους του σχολείου, ενώ οι υπόλοιποι κινήθηκαν στους δρόμους του Ευόσμου με κατεύθυνση προς Ηλιούπολη. Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά καθώς τα άτομα πραγματοποιούν πορεία στα πεζοδρόμια και όχι στο οδόστρωμα.

Τα άτομα νωρίτερα εκτόξευσαν κροτίδες και πέτρες εναντίον των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να καλύψουν την κινητοποίηση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Κυνηγητό με προσαγωγές σε Σταυρούπολη και Αμπελόκηπους για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου"

Για «μαξιμαλιστικές θέσεις ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο» κατηγορεί την Ελλάδα το τουρκικό ΥΠΕΞ

Για «μαξιμαλιστικές θέσεις ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο», κατηγορεί την Ελλάδα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος  Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, ισχυρίζεται ότι η  Ελλάδα έχει «μαξιμαλιστικές θέσεις ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο», και πως «προσπαθεί μάταια μέσω στρατιωτικών συνεργασιών να επιβάλλει τις θέσεις στην Τουρκία».

«Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί εξοπλίζεται. Προσπαθεί να αποξενώσει την Τουρκία»,  υποστηρίζει  το τουρκικό ΥΠΕΞ, εκτοξεύοντας απειλές λέγοντας πως «τέτοιες ενέργειες αυξάνουν την αποφασιστικότητά μας σε Αιγαίο, Αν.Μεσόγειο και Κύπρο. Η Ελλάδα δημιουργεί προβλήματα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και απειλεί την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα». 

«Οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας για τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά και για τον εναέριο χώρο, είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο. Είναι ένα όνειρο της Ελλάδος ότι μπορεί δημιουργώντας στρατιωτικές συμμαχίες που δημιουργούν προβλήματα και εντός του ΝΑΤΟ, ότι θα μπορέσει να επιβάλει τις θέσεις της στην Τουρκία», σημειώνει. 

«Τέτοιες μάταιες προσπάθειες ουσιαστικά αυξάνουν την αποφασιστικότητά μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί, εξοπλίζεται, προσπαθεί να αποξενώσει την Τουρκία και αυτό θα προκαλέσει ζημιές στην ΕΕ, στην περιφερειακή ειρήνη και τη σταθερότητα», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Για «μαξιμαλιστικές θέσεις ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο» κατηγορεί την Ελλάδα το τουρκικό ΥΠΕΞ"

Ν. Τζανάκης: Ανεμβολίαστο το 70% των ιερέων, να δώσει στοιχεία ο ΕΟΔΥ

Στην εκτίμηση ότι ο χειμώνας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα είναι δύσκολος συγκλίνουν ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι η χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο έκλεισε όχι μόνο με εισαγωγές ασθενών από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από νοσοκομεία των γύρω περιφερειών, «τα οποία γεμίζουν σιγά σιγά».

«Είμαστε σχεδόν στο 100% της διαθεσιμότητας» τόνισε ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε ότι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργούν την ανησυχία για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα στα νοσοκομεία.

Ο κ. Τζανάκης πρόσθεσε ότι ενώ οι περιοχές αυτές έχουν θύματα ή περιστατικά σοβαρής νόσησης σε κάθε γειτονιά, οι άνθρωποι δεν πείθονται να εμβολιαστούν, καθοδηγούμενοι είτε από έναν προσωπικό τρόπο ζωής είτε από ανθρώπους με ιδιοτελείς σκοπούς, που τους παρασύρουν.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας εκτιμά ότι το 60%-70%, «ίσως και παραπάνω», των ιερέων είναι ανεμβολίαστοι, με βάση τοπικές μετρήσεις που ο ίδιος πραγματοποιεί. Στους μοναχούς και στις μοναχές στα μοναστήρια, υπολογίζει το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο 80% με 90%.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα, πέθανε ο μοναχός ηγούμενος της Κρουσταλλένιας, Δαμιανός -μόλις 54 ετών- από κορωνοϊό, εδώ στη μονάδα της Κρήτης», τόνισε ο κ. Τζανάκης και πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων ιερέων, όπως γνωρίζουμε για τους γιατρούς ή για τα παιδιά.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Τζανάκης: Ανεμβολίαστο το 70% των ιερέων, να δώσει στοιχεία ο ΕΟΔΥ"

Σκύλος δάγκωσε ένα 4χρονο κοριτσάκι

Επίθεση από σκύλο δέχτηκε ένα 4χρονο κοριτσάκι το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε τη μικρή στο μάγουλο στη συμβολή των οδών Ολυμπιάδος και Αισχύλου, κάτω από άγνωστες συνθήκεςμε αποτέλεσμα να μεταφερθεί στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου οι γιατροί προχώρησαν σε συρραφή των δύο τραυμάτων.

Το παιδί δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά, όμως κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του παιδιού για προληπτικούς λόγους. 

Το περιστατικό ερευνάται από την αστυνομία.

makthes

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκύλος δάγκωσε ένα 4χρονο κοριτσάκι"

Ώρες κοινής ησυχίας: Αλλάζουν από σήμερα - Το χειμερινό ωράριο και τι απαγορεύεται

Αλλάζουν από σήμερα, 1η Οκτωβρίου οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθώς ξεκινά η χειμερινή περίοδος.
Οι ώρες κοινής ησυχίας μέχρι τις 31 Μαρτίου είναι οι ακόλουθες:

-15:30 έως 17:30 και 22:00 έως 07:30

Κατά τις ώρες αυτές απαγορεύονται:

Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ώρες κοινής ησυχίας: Αλλάζουν από σήμερα - Το χειμερινό ωράριο και τι απαγορεύεται"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news