facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Βρετανία: Παραλλαγή του ιού της γρίπης των χοίρων, για πρώτη φορά σε άνθρωπο

Οι υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος προσβλήθηκε από στέλεχος γρίπης που συνήθως απαντάται στους χοίρους, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που αυτή η παραλλαγή ανιχνεύεται σε άνθρωπο στη χώρα.

Ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου εργάζεται για να προσδιορίσει τυχόν κινδύνους που μπορεί να ενέχει το συγκεκριμένο μικρόβιο για την ανθρώπινη υγεία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα. Το άτομοπου προσβλήθηκε παρουσίασε μόνο μια ήπια ασθένεια και έχει αναρρώσει πλήρως, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ιούς της γρίπης να μεταπηδούν σε άλλα είδη, αλλά οι ειδικοί παρακολουθούν στενά αυτά τα γεγονότα υπό τον φόβο ότι το παθογόνο μικρόβιο ενδέχεται να προσαρμοστεί στον νέο ξενιστή και να μεταδοθεί μεταξύ των ανθρώπων.

Ιός της γρίπης των χοίρων πυροδότησε πανδημία το 2009 που επηρέασε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Το κρούσμα στο Ηνωμένο Βασίλειο εντοπίστηκε στο πλαίσιο της τακτικής επιτήρησης και

“Εργαζόμαστε γρήγορα για να εντοπίσουμε τις στενές επαφές και να μειώσουμε κάθε πιθανή εξάπλωση”, δήλωσε η Meera Chand, Διευθύντρια περιστατικών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας.

Η παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε ανήλικο στην πολιτεία Μίσιγκαν των ΗΠΑ νωρίτερα φέτος.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Παραλλαγή του ιού της γρίπης των χοίρων, για πρώτη φορά σε άνθρωπο"

Οκτώ νεκροί στη Ρωσία από την «καταιγίδα του αιώνα» που πλήττει και τις Ουκρανία, Μολδαβία

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία, την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, σε άλλες κατεχόμενες επαρχίες της Ουκρανίας, καθώς και τη Μολδαβία από τις σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή.

Η «καταιγίδα του αιώνα», όπως την αποκαλούν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ξεκίνησε από χθες Κυριακή και επηρεάζει περισσότερο την Κριμαία, τη νοτιοδυτική Ρωσία και τις περιφέρειες της Ουκρανίας που ελέγχει εν μέρει η Μόσχα: το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα.

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Σότσι, όπου οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους και τους επισκέπτες να μην πλησιάζουν στη θάλασσα. Στην Κριμαία σκοτώθηκε άλλος ένας άνδρας ο οποίος «πήγε να δει τα κύματα», όπως είπε ένας σύμβουλος του κυβερνήτη, ο Όλεγκ Κριούτσκοφ, στη δημόσια τηλεόραση. Στον πορθμό του Κερτς, μεταξύ Κριμαίας και Ρωσίας, έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος που βρισκόταν σε πλοίο ενώ ένας νεκρός αναφέρθηκε και στο Νοβοροσίσκ, στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Νωρίς το πρωί περίπου 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις πληγείσες περιοχές λόγω των καιρικών συνθηκών, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.

Η Ουκρανία σαρώνεται επίσης από μια χιονοθύελλα, εξαιτίας της οποίας έχουν κλείσει αυτοκινητόδρομοι και έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση σχεδόν 2.000 κοινότητες.

Οι αρχές της Μολδαβίας ανακοίνωσαν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Οι δύο από αυτούς βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους που είχε καλυφθεί από τα χιόνια κοντά στην κοινότητα Κοσκάλια.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Οκτώ νεκροί στη Ρωσία από την «καταιγίδα του αιώνα» που πλήττει και τις Ουκρανία, Μολδαβία"

Οι Βρετανοί «αδειάζουν» τον Σούνακ για την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη: «Δώσε πίσω τα Γλυπτά»

Μετά την απρεπή και αιφνίδια απόφαση του Ρίσι Σούνακ να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη (28/11), όπως ήταν προγραμματισμένο, λόγω δηλώσεών του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, Βρετανοί επέλεξαν τα social media για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού.

Την ώρα που εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης- με φόντο την επίσκεψη στο Λονδίνο του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- διαμηνύει πως «η στάση της βρετανικής πλευράς είναι μία και ξεκάθαρη», αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, Βρετανοί φαίνεται πως δεν έχουν την ίδια άποψη και δεν συμμερίζονται τη στάση της βρετανικής κυβέρνησης για τα Γλυπτά, υποστηρίζοντας να επιστραφούν στην Ελλάδα.

«Τι έχει συμβεί στη Βρετανία; Ο Σουνάκ ακυρώνει μια συνάντηση με τον Μητσοτάκη επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε τις αιώνιες απαιτήσεις για τα Ελγίνεια Μάρμαρα ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο. Εν μέσω πολέμου στην Ήπειρο και κρίσης στη Μέση Ανατολή, σε αυτό εστιάζει ο Σουνάκ;» γράφει ο Stanley Pignal.

tweet4

«Γεγονός. Αφαιρέθηκαν χωρίς το κατάλληλο δικαίωμα να το κάνουν. Γεγονός. Η ελίτ από το Ηνωμένο Βασίλειο κλέβει για αιώνες από άλλους πολιτισμούς. Γεγονός. Τα Μάρμαρα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα ως ιστορικό μέρος του πολιτιστικού θησαυρού της Ελλάδας. Γεγονός. Ο Σουνάκ είναι ύπουλος» γράφει χρήστης με το όνομα Lady Truth Sword.

tweet2

Ένας άλλος χρήστης σχολιάζει: «Ο Σουνάκ επιλέγει την Ακρόπολη ως λόφο για να πεθάνει».


tweet1

«Τι ερασιτέχνης είναι ο Σουνάκ! Μεγάλα τμήματα της βρετανικής κοινωνίας συμπεριλαμβανομένου του κόμματος των Τόρις υποστηρίζουν την άνευ όρων επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Κάντε το σωστό και κάντε μια συμμαχία. Δώστε τα πίσω!» δηλώνει ο δημοσιογράφος Paul Mason.

tweet


«Αυτό είναι αξιολύπητο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τη μακροπρόθεσμη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και ο δικός μας πρωθυπουργός πετάει τα ''παιχνίδια'' του από το καροτσάκι σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κερδίσει την εύνοια των ξενοφοβικών συντακτών σε ταμπλόιντ. Τι μικρή, θλιβερή χώρα» τονίζει άλλος χρήστης.

tw

«Ανόητος ο Σούνακ»

Επίσης και το ελληνικό X (πρώην Τwitter) σχολίασε την απόφαση Σούνακ να αρνηθεί να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα.

t

tw1

tw2

twer

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι Βρετανοί «αδειάζουν» τον Σούνακ για την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη: «Δώσε πίσω τα Γλυπτά»"

«Ομολογία» από την Άννα Φόνσου: «Οδηγούσα για 35 χρόνια χωρίς δίπλωμα»

Μια πολύ σημαντική... ομολογία προχώρησε η Άννα Φόνσου το απόγευμα της Δευτέρας στην εκπομπή «Στούντιο 4». Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι επί πολλά χρόνια οδηγούσε χωρίς δίπλωμα οδήγησης.

«Για τη διαφήμιση για το Αγοροκόριτσο, εγώ τους είπα ότι θα γίνω διεθνής. Δεν με ζήτησε ποτέ κανένας από την Ευρώπη, αλλά πέτυχε το Αγοροκόριτσο. Δεν με πλήρωσαν, αλλά επειδή έγινε μεγάλη επιτυχία ο Καρατζόπουλος μού πήρε ένα αυτοκίνητο κι εγώ ήμουν 16 χρονών. Δεν μπορούσα να έχω αυτοκίνητο. Μου είπε αν ξέρω να οδηγώ και μου έδωσε το αυτοκίνητο. Οδηγούσε ένας ξάδερφός μου μέχρι που -ωχ θα με ακούσει η τροχαία- με σταμάτησε ένας αστυνομικός και μου είπε ότι είσαι παράνομη» είπε αρχικά η Άννα Φόνσου και συνέχισε ως εξής:

«Του είπα σε παρακαλώ πρέπει να πάω στο Σπίτι του Ηθοποιού και μου απάντησε ότι δεν τα χάφτουμε αυτά και δώσε το δίπλωμά σου. Λέω ότι δεν το έχω μαζί μου. Πήγα στην τροχαία και μου είπε ο διευθυντής καλώς την Αννούλα. Του λέω το έχω χάσει το δίπλωμά μου και όταν το πήρα δεν είχε εφευρεθεί η τεχνολογία. Δεν κατάλαβε ο άνθρωπος ότι μπορεί για 35-40 χρόνια να οδηγώ χωρίς δίπλωμα. Έχω τρία χρόνια δίπλωμα. Στην Γερμανία είχα βγάλει δίπλωμα, τους είπα ότι δεν έχω και το έχω στην Ελλάδα και μου έβγαλαν οι Γερμανοί. Εκεί έδωσα εξετάσεις».

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " «Ομολογία» από την Άννα Φόνσου: «Οδηγούσα για 35 χρόνια χωρίς δίπλωμα»"

Στο Ισραήλ έφτασαν οι 11 όμηροι που απελευθερώθηκαν

11 ομήρους απελευθέρωσε νωρίτερα η Χαμάς και τους παρέδωσε στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Οι άνθρωποι αυτοί έφτασαν στο Ισραήλ επιβεβαίωσε απόψε η διοίκηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ διευκρίνισε ότι οι 11 ισραηλινοί όμηροι έχουν διπλή υπηκοότητα: τρεις με γαλλική, δύο με γερμανική και έξι με αργεντίνικη. Πρόκειται για εννέα παιδιά (μεταξύ των οποίων δύο κοριτσάκια ηλικίας μόλις τριών ετών) και δύο γυναίκες που απήχθησαν από το κιμπούτς Νιρ Οζ κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Οι πατέρες των παιδιών εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι – 30 παιδιά και τρεις γυναίκες – που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Κατάρ ανακοίνωσε πως το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν να παρατείνουν την εκεχειρία για ακόμη δύο ημέρες. Σε δήλωσή του ο ΥΠΕΞ του Κατάρ αναφέρει: «επιτεύχθηκε συμφωνία για την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας».

«Μια συμφωνία επιτεύχθηκε με τους αδελφούς στο Κατάρ και την Αίγυπτο για την παράταση της προσωρινής ανθρωπιστικής εκεχειρίας κατά δύο ακόμη ημέρες, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με την προηγούμενη εκεχειρία», ανέφερε ένας αξιωματούχος της Χαμάς σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters.

Στην Αίγυπτο το γαλλικό ελικοπτεροφόρο πλοίο Dixmude για τους τραυματίες

Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο πλοίο Dixmude, που έχει διαμορφωθεί καταλλήλως για να προσφέρει νοσοκομειακή υποστήριξη στους τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας, έφτασε σήμερα στο λιμάνι Αλ Αρίς της Αιγύπτου, σύμφωνα με μια λιμενική πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έχει θέσει εκτός λειτουργίας πολλά νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα και εκείνα της νότιας, αν και υπερπλήρη, εξακολουθούν να παραλαμβάνουν τραυματίες.

Το γαλλικό πλωτό νοσοκομείο διαθέτει δύο χειρουργεία και περίπου 60 νοσοκομειακές κλίνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Ισραήλ έφτασαν οι 11 όμηροι που απελευθερώθηκαν"

Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Εκφράζω την ενόχλησή μου», δήλωσε ο πρωθυπουργός

«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ.

Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.

Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές: «Φάουλ» και πολιτικά απρεπής η ακύρωση της συνάντησης από τον Βρετανό πρωθυπουργό

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εκφράζει την έντονη ενόχλησή της. Αναφέρουν ότι ήταν «φάουλ» και πολιτικά απρεπής η ακύρωση της συνάντησης από τον Βρετανό πρωθυπουργό. Προσθέτουν πως ήταν προγραμματισμένη και προφανώς ο κ. Ρίσι Σούνακ ενοχλήθηκε από όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο BBC, τα οποία ωστόσο δεν ήταν διαφορετικά από όσα έχει πει μέχρι τώρα και αποτελούν πάγιες ελληνικές θεσεις. Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουν ότι το ζήτημα δεν αφορα τη βρετανική κυβέρνηση αλλά το Βρετανικό Μουσείο με το οποίο κάνουν συζητήσεις και θα συνεχίσουμε.

Υπενθυμίζεται ότι o Έλληνας πρωθυπουργός την Δευτέρα παραχώρησε συνέντευξη στο BBC One και την εκπομπή «Sunday with Laura Kuenssberg» για το χρόνιο αίτημα της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. «Για εμάς είναι ζήτημα επανένωσης, πού μπορείς να θαυμάσεις καλύτερα αυτά τα σημαντικά μνημεία. Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Δεν έχουμε κάνει όση πρόοδο θα θέλαμε στις διαπραγματεύσεις, αλλά είμαι υπομονετικός. Θα επιμείνω σε αυτές τις συζητήσεις. Έχω μια πλήρη θητεία μπροστά μου» πρόσθεσε σχετικά, ενώ αναφερόμενος στην δήλωση του Κιρ Στάρμερ για τα Γλυπτά, σχολίασε: «Θα τον συναντήσω και θα σας πω εν συνεχεία».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Εκφράζω την ενόχλησή μου», δήλωσε ο πρωθυπουργός"

Νοσηλεύτρια δέχθηκε επίθεση από 15χρονη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Θύμα ξυλοδαρμού μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» από 15χρονη με κορονοϊό έπεσε μία νοσηλεύτρια του ιδρύματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το βράδυ της Κυριακής 26 Νοεμβρίου μία 15χρονη που είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό και βρίσκεται με εισαγγελική εντολή πάνω από ένα μήνα στο νοσοκομείο, επιτέθηκε και τραυμάτισε μία νοσηλεύτρια. Η 15χρονη και ο αδελφός της φιλοξενούνται –με εντολή εισαγγελέα– σε παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Παίδων παρουσία της μητέρας τους, λόγω ακατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η 15χρονη όπως και ο αδελφός της πάσχουν από κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες και νοσηλεύονταν σε απομόνωση σε θάλαμο της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου. «Όταν η νοσηλεύτρια είδε το κορίτσι να φεύγει από το θάλαμο, για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού σε άλλα νοσηλευόμενα παιδάκια της κλινικής, η νοσηλεύτρια της ζήτησε να επιστρέψει στο δωμάτιό της. Τότε η 15χρονη της επιτέθηκε» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, πάνω από 45 κακοποιημένα από διάφορες αιτίες παιδιά, βρίσκονται σήμερα με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και πολλά άλλα σε παιδιατρικές κλινικές γενικών νοσοκομείων. Τα παιδιά αυτά, χωρίς να φταίνε, διαταράσσουν τη λειτουργία των παιδιατρικών νοσοκομείων και κάποια από αυτά με ιώσεις, γίνονται φορείς μετάδοσης λοιμώξεων, όπως η 15χρονη. «Γιατί να επιμένουν οι εισαγγελικές αρχές να δίνουν εντολές η φιλοξενία των κακοποιημένων παιδιών να γίνεται στα νοσοκομεία και όχι στις προνοιακές μονάδες;» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Νοσηλεύτρια δέχθηκε επίθεση από 15χρονη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»"

Συνελήφθη 66χρονος φυγόποινος για πλαστογραφία με όφελος πάνω από 5,5 εκατ. Ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί στον Γέρακα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερων αναζητήσεων, 66χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινής κάθειρξης 5 ετών για το αδίκημα της συνέργειας σε πλαστογραφία με χρήση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με ζημία άνω των 150.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 66χρονος από κοινού με συνεργούς και έχοντας την ιδιότητα του προσωπικού τραπεζίτη Ελβετικής τραπεζικής εταιρείας στη χώρα μας, κατάρτισε πλαστά έγγραφα κατάλληλα για την ένταξη της εν λόγω εταιρείας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κρατικών επιχορηγήσεων.

Το παράνομο όφελος από την εγκληματική δραστηριότητα υπερέβη τις 5.600.000 ευρώ, τα οποία εισέπραξε η εταιρεία ως προκαταβολή από το Ελληνικό κράτος.

Όπως επισημάνεται από την Αστυνομία ο 66χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές κατ’ επανάληψη για υποθέσεις πλαστογραφίας, απάτης και παραβάσεις νομοθεσίας περί επιταγών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 66χρονος φυγόποινος για πλαστογραφία με όφελος πάνω από 5,5 εκατ. Ευρώ"

Προκαλεί η Τουρκία με αντι-NAVTEX με την οποία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Ικαρίας

Η Τουρκία επιμένει στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αυτή τη φορά εκδίδοντας αντι-NAVTEX, με αφορμή ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην Ικαρία.

Πιο συγκεκριμένα, οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν στις 24 Νοεμβρίου NAVTEX για ασκήσεις με πυρά σε οριοθετημένη περιοχή στην Ικαρία (όπως φαίνεται παρακάτω στο χάρτη) που θα πραγματοποιηθούν αύριο 28 Νοεμβρίου από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι και από τις 14.30 το μεσημέρι μέχρι τις 20.00 το βράδυ.

Δείτε αναλυτικά την ελληνική NAVTEX από τον σταθμό του Ηρακλείου:

1638/2023 – SAMOS SEA. IKARIA ISLAND. FIRING EXERCISES
24/11/2023 – 19:36
SAMOS SEA. IKARIA ISLAND. FIRING EXERCISES
ON 28 NOV 23 FROM 0600Z UNTIL 1300Z
AND FROM 1430Z TO 2000Z
IN AREA BOUNDED BY:
37 41 19N – 026 20 31E
37 44 11N – 026 16 25E
37 44 11N – 026 17 45E
37 41 21N – 026 20 36E
AVOID CROSSING ABOVE AREA

Με αφορμή αυτήν την ανακοίνωση, ο τουρκικός υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης εξέδωσε NAVTEX, στην οποία αναφέρει ότι οι ασκήσεις που θα πραγματοποιήσουν στην περιοχή οι ελληνικές δυνάμεις «παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάννης για την αποστρατιωτικοποίηση της Ικαρίας».

Η τουρκική ανακοίνωση:

TURNHOS N/W : 1164/23 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 27-11-2023 19:20)TURNHOS N/W : 1164/23
AEGEAN SEA
1. IRAKLEIO NAVTEX STATION MESSAGE NUMBER HA56-1017/23 PROMULGATED ON 24 NOV 23 IS A VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF NIKARIA ISLAND SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
2. CANCEL THIS MESSAGE 282100Z NOV 23.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί η Τουρκία με αντι-NAVTEX με την οποία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Ικαρίας"

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρή 29χρονη αξιωματικός – Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο διαμέρισμά της

Τραγικό γεγονός έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λάρισα. Μια 29χρονη αξιωματικός της Αεροπορίας εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της εντός των οικημάτων της 110 Π.Μ.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr η 29χρονη δεν εμφανίστηκε στην υπηρεσία της σήμερα το πρωί, ενώ δεν απαντούσε και στις αλλεπάλληλες κλήσεις. Άμεσα οι ιθύνοντες κινητοποιήθηκαν, έφτασαν στο διαμέρισμά της εντός των οικημάτων της 110 ΠΜ και προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα ανησυχώντας για το γεγονός ότι δεν έδινε σημεία ζωής.

Την εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο προκειμένου να την μεταφέρει στο νοσοκομείο. Δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για αυτοκτονία.

 onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρή 29χρονη αξιωματικός – Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο διαμέρισμά της"

Επιβεβαιώνουν οι Ισραηλινοί: Παράταση δύο ημερών στην εκεχειρία με αντάλλαγμα απελευθέρωση 20 ομήρων

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την πληροφορία για διήμερη παράταση της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, προσφέροντας λεπτομέρειες και για τους ομήρους που πρόκειται να απελευθερωθούν. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, η συμφωνία με τη Χαμάς προβλέπει σαν αντάλλαγμα την απελευθέρωση επιπλέον 20 αιχμαλώτων, που κρατούνται στη Γάζα.

Για τους 20 ομήρους που δεσμεύτηκε να απελευθερώσει η παλαιστινιακή οργάνωση, μίλησε και ο εκπρόσωπος του Λευκοί Οίκου, Τζον Κίρμπι, λέγοντας: «Προκειμένου να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός, η Χαμάς δεσμεύτηκε να απελευθερώσει άλλες 20 γυναίκες και παιδιά μέσα στις επόμενες δύο ημέρες. Θα χαιρόμασταν φυσικά να δούμε την εκεχειρία να παρατείνεται ακόμη περισσότερο... αυτό εξαρτάται από το αν η Χαμάς θα συνεχίσει να απελευθερώνει ομήρους».

Στο μεταξύ, νωρίτερα, η Χαμάς ενημέρωσε την Αίγυπτο και το Κατάρ ότι εντόπισε περισσότερους Ισραηλινούς απαχθέντες στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς σε καταριανό τηλεοπτικό κανάλι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παλαιστινιακή οργάνωση είναι επίσης έτοιμη να διαπραγματευτεί και για τους στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν, αλλά η συζήτηση αυτή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και «θα είναι ξεχωριστή σε σχέση με τους πολίτες, κάτι που γνωρίζει και ο Νετανιάχου».

Πριν από περίπου δύο ώρες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε πως η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έχει πλέον παραταθεί για δύο επιπλέον ημέρες

«Το κράτος του Κατάρ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαμεσολάβησης, επιτεύχθηκε συμφωνία για την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Δρ Majed al Ansari.
Η Χαμάς επιβεβαίωσε επίσης την παράταση στην παύση των εχθροπραξιών. «Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς ανακοινώνει ότι συμφωνήθηκε με τους αδελφούς στο Κατάρ και την Αίγυπτο να παραταθεί η προσωρινή ανθρωπιστική εκεχειρία για δύο επιπλέον ημέρες υπό τους ίδιους όρους με την προηγούμενη εκεχειρία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης. Σε επιβεβαίωση προχώρησε και ο Λευκός Οίκος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Λίγο νωρίτερα, ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς και εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Λίβανο, ο Οσάμα Χαμντάν, προανήγγειλε τη συμφωνία, λέγοντας, σε συνέντευξή του στο κανάλι Al Arabi του Κατάρ, πως «ετοιμάζουμε νέους καταλόγους απαχθέντων που θα απελευθερωθούν για να εξασφαλίσουμε την προώθηση της παράτασης της εκεχειρίας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επιβεβαιώνουν οι Ισραηλινοί: Παράταση δύο ημερών στην εκεχειρία με αντάλλαγμα απελευθέρωση 20 ομήρων"

Καιρός αύριο: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τρίτη

Άστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 05 έως 21 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα βορειοδυτικά.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν νωρίς το πρωί στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις αρχικά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις βραδινές ώρες στη Θράκη όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Ηπείρου λίγα χιόνια. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά, τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τρίτη"

Ανήλικη έστειλε στο νοσοκομείο ηλικιωμένη για να κλέψει το σπίτι της – «Με πατούσε στον αυχένα και το κεφάλι»

Μια ανήλικη περίπου 16 με 17 ετών μπήκε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στο Περιστέρι και την ξυλοκόπησε τόσο άγρια που την έστειλε στο νοσοκομείο, ώστε να μπορέσει να κλέψει κοσμήματα και ρολόγια.

Η ηλικιωμένη μίλησε στο Star και δήλωσε πως «με έπιασε και με πέταξε κάτω, μπαμ. 16-17 χρονών είναι αυτή. Με πάταγε πάνω τον αυχένα, στο κεφάλι, στο πόδι».

«Ερχόμουν από το μπάνιο, μπαίνω εδώ (σ.σ. στο υπνοδωμάτιο) και πίσω από την πόρτα είχε κρυφτεί. Την βλέπω ξαφνικά και με τράβαγε. Της φώναζα “τι θέλεις, τι κάνεις εδώ”», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, δήλωσε ότι «με ξέρει, με έβλεπε εδώ πέρα. Τους είχα βοηθήσει, τους είχα δώσει τρόφιμα. Φοβάμαι, νομίζω ότι βγαίνει από εδώ το κεφάλι της».

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει την ανήλικη και γίνονται έρευνες για τη σύλληψη της.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήλικη έστειλε στο νοσοκομείο ηλικιωμένη για να κλέψει το σπίτι της – «Με πατούσε στον αυχένα και το κεφάλι»"

Διδυμότειχο: Ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε ποσό άνω των 100.000 ευρώ στο Νοσοκομείο – Πως θα αξιοποιηθεί

Η Σωτηρία και ο Παναγιώτης Αραμπατζή από την Μάνη Διδυμοτείχου, είναι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που ξενιτεύτηκαν  το 1966,  για μια καλύτερη ζωή.

Σήμερα, εκείνη κοντά στα 86 με κλονισμένη την υγεία της, περνάει αρκετές ώρες στο κρεβάτι. Εκείνος στα  90, αλλά ακμαίος  δίπλα της να τη φροντίζει.

Σε μια κοινή ζωή 60 χρόνων περίπου  αγαπημένοι, αφού πέρασαν μερικές δεκάδες χρόνια ζωής στη Γερμανία, επέστρεψαν στην πατρίδα για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Τα χρόνια εκεί δεν ήταν εύκολα ,πολύ δουλειά σε εργοστάσιο πλεκτών και σε αυτοκινητοβιομηχανία  για τον κύριο Παναγιώτη,  στη σοκολατοποιΐα για την κυρία Σωτηρία. Όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και γύρισαν πίσω.

Όλα αυτά τα χρόνια , μια σκέψη όμως στριφογύριζε  στο μυαλό της κυρίας Σωτηρίας. Να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Έτσι, γιατί ήθελε να βοηθήσει .

Να προσφέρει κάτι όχι οπουδήποτε αλλού, αλλά στο Νοσοκομείο. Για το σκοπό αυτό  έκανε οικονομίες όσο ζούσε στο εξωτερικό.

Και ενώ είχε προβλήματα υγείας, ανήμπορη η ίδια να βγει έξω, έστειλε πριν από δυο μήνες τον άνδρα της στο Νοσοκομείο ώστε να συζητήσει για τον τρόπο που θα έκαναν την δωρεά.

Η ανταπόκριση και η χαρά μεγάλη από τη διοίκηση  οι οποίοι τους πρότειναν να αγοράσουν ένα μικρό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής  Αποκατάστασης Ορεστιάδας τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Λίγες μέρες αργότερα  κατάφεραν να επισκεφθούν οι δυο τους το Νοσοκομείο για να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της δωρεάς.

Άνθρωποι απλοί του μόχθου, ιδιαίτερα σεμνοί,  άνοιξαν την πόρτα  στην ΕΡΤ Ορεστιάδας καταθέτοντας τις σκέψεις τους για την πράξη τους αυτή για την οποία ζητούν να βρει κι άλλους μιμητές.

Οι ίδιοι αισθάνονται ανάλαφροι μετα από αυτό και ευχαριστούν όλους όσοι  τους βοήθησαν να κάνουν πράξη το όνειρο τους.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου με επιστολή της χαρακτηρίζει το ζευγάρι αυτό ως ευεργέτες αφού απόδειξαν με τον τρόπο τους  την αγάπη για τον τόπο και την τεράστια αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.

«Είναι απίστευτη η αυθόρμητη πρωτοβουλία Σας να ενισχύσετε το Νοσοκομείο με τη ΔΩΡΕΑ Σας, αναφέρεται στην ευχαριστήρια επιστολή της  η διοίκηση , αφού έτσι το Νοσηλευτικό ίδρυμα  θα ανταποκριθεί πληρέστερα και ευχερέστερα στην αποστολή του.

Ήδη με τα χρήματα που ξεπερνούν τις 100.000  ευρώ.

Διδυμότειχο: Ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε ποσό άνω των 100.000 ευρώ στο Νοσοκομείο – Πως θα αξιοποιηθεί

— Το αυτοκίνητο για τη μεταφορά ΑμεΑ, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την ένδειξη «ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ» τέθηκε στην υπηρεσία του Νοσοκομείου και ειδικότερα του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ορεστιάδας, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά τη λειτουργία του και ανακουφίζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

— Το ιατρικό μηχάνημα (Υστεροσκόπιο) τοποθετήθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου και τώρα αποτελεί βασικό ιατρικό εργαλείο του Νοσοκομείου

— Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν σε κατάλληλες θέσεις, όπου ήταν απαραίτητο και αναγκαίο, 20 κλιματιστικά, 17 Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, και 5 εκτυπωτές, διευκολύνοντας πάρα πολύ τη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού τα κλιματιστικά έδωσαν λύσεις στις δύσκολες συνθήκες εργασίας των γιατρών, κυρίως των χειρουργών, αλλά και των άλλων υγειονομικών και βελτίωσαν και το περιβάλλον νοσηλείας των ασθενών, ενώ οι Η/Υ βοηθούν πλέον τους γιατρούς να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των Νοσοκομείων προς όφελος όλων και κυρίως των ασθενών.

— Βελτιώνεται ήδη ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων που ανήκει στο Νοσοκομείο μας, βελτιώνοντας παράλληλα και την εν γένει εικόνα του Νοσοκομείου μας.

— Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του στεγάστρου προ της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου

— Ολοκληρώθηκε η βελτίωση και ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εφαρμόστηκε η πλέον σύγχρονη μέθοδος προστασίας του και επίσης πραγματοποιείται η ανάπλαση του αύλειου χώρου του Νοσοκομείου μας, και με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε η υγιεινή αλλά και η αισθητική των συγκεκριμένων χώρων του Νοσοκομείου.

Τέτοιες ενέργειες αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για το κοινό καλό και λειτουργούν με ανιδιοτέλεια και γιατί το ποθεί η ψυχή τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διδυμότειχο: Ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε ποσό άνω των 100.000 ευρώ στο Νοσοκομείο – Πως θα αξιοποιηθεί"

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς

Απεργούν αύριο, Τρίτη 28/11, οι εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς διεκδικώντας μεταξύ άλλων να υπαχθούν μόνιμα στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και να λάβουν τα οφειλόμενα τεσσάρων μηνών, ενώ ήδη δυανύουν τον πέμπτο μήνα του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Όπως εξηγούν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι «Τα περισσότερα προβλήματα έχουν τις απαρχές τους σε βάθος τουλάχιστον δεκαετίας ή δεκαπενταετίας, αν και πολλοί αρμόδιοι υπουργοί ή υφυπουργοί κατά το παρελθόν προσπάθησαν να βοηθήσουν και να επιλύσουν ορισμένα εξ αυτών, χωρίς τελικά να επιλύονται οριστικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν οι αποφάσεις αρνητικές συνέπειες για τον Κλάδο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών:

Οι Ιδιωτικοί Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί προσφέρουν περισσότερα από 50 χρόνια πολυεπίπεδο κοινωνικό και παιδαγωγικό έργο, στηρίζοντας την ελληνική οικογένεια, συνεισφέροντας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό όσον αφορά την υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής των κυβερνήσεων και κυρίως φροντίζοντας, διαπαιδαγωγώντας και εκπαιδεύοντας χιλιάδες παιδιά! Λειτούργησαν (και λειτουργούν) πάντοτε με οποιεσδήποτε συνθήκες εκτός από ειδικές όπως την περίοδο της πανδημίας.

Την ερχόμενη Τρίτη όμως, 28/11/2023, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε ότι θα απεργήσουμε, διεκδικώντας την επίλυση θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων, τα οποία μας προκαλούν σοβαρές δυσκολίες στη λειτουργία μας. Τα περισσότερα προβλήματα έχουν τις απαρχές τους σε βάθος τουλάχιστον δεκαετίας ή δεκαπενταετίας, αν και πολλοί αρμόδιοι Υπουργοί ή Υφυπουργοί κατά το παρελθόν προσπάθησαν να βοηθήσουν και να επιλύσουν ορισμένα εξ αυτών, χωρίς τελικά να επιλύονται οριστικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν οι αποφάσεις αρνητικές συνέπειες για τον Κλάδο. Από τις πολλές οι αποφάσεις που το αποδεικνύουν, αναφέρουμε ενδεικτικά δύο:

  • Τον περιορισμό εγγραφής παιδιών μόνον σε ηλικίες μικρότερες των τεσσάρων (4) ετών, δυνατότητα την οποία είχαμε από το 1970 έως το 2019.
  • Την τεράστια αύξηση του κόστους λειτουργίας των μονάδων μας εξαιτίας της χρήσης του Ηλεκτρονικού Παρουσιολογίου για τα παιδιά ωφελουμένων μέσω ΕΣΠΑ και παράλληλα τη δημιουργία πολύ μεγάλων γραφειοκρατικών εμποδίων λόγω στρέβλωσης εξελικτικά της δομής του συγκεκριμένου προγράμματος.

Δύσκολη και δυσάρεστη κατάσταση για ένα παιδαγωγικό κέντρο προσχολικής αγωγής να «κλείνει» τις πόρτες του στα παιδιά και να «ανοίγει» την καρδιά του στην κοινότητα των πολιτικών ζητώντας τα αυτονόητα δηλαδή να εισακούγονται οι προτάσεις και οι απόψεις του που πηγάζουν μέσα απ’ την πολυετή εμπειρία και την αγάπη του για τα παιδιά, να εξασφαλίσει την οικονομική του επιβίωση και αξιοπρέπεια, να αισθανθεί ότι η πολιτεία το αντιμετωπίζει ως μια παιδαγωγική οντότητα με γνώση και άποψη για το αντικείμενό της, να βιώσει ότι η πολιτεία μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και επιστημονικό παιδαγωγικό σχεδιασμό εξασφαλίζει την εξέλιξή του και αφαιρεί πολλαπλά εμπόδια που υπό άλλες συνθήκες θα οδηγήσουν στον αφανισμό του.

Μέσα από αυτή τη συμβολική κινητοποίηση μιας μόνον ημέρας φωνάζουμε δυνατά. για ακόμη μια φορά, όλα αυτά που χρόνια υποστηρίζουμε:

  • Να υπαχθούμε μόνιμα στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και να μην μετακινηθούμε σε κανένα άλλο Υπουργείο, διότι η οικογένεια και η προσχολική ηλικία είναι αλληλένδετες.
  • Να εκδοθεί συμπληρωματική – διευκρινιστική εγκύκλιος για τη λειτουργία του θεσμικού μας πλαισίου η οποία εκκρεμεί 6 χρόνια ήδη (Άνοιξη 2017).
  • Να δημιουργηθεί κοινή επιτροπή με τα Υπουργεία για την επίλυση θεμάτων μας.
  • Να συμμετάσχουμε στη διαβούλευση και με προτάσεις όσον αφορά τη λήψη μέτρων για το Δημογραφικό.
  • Να ξεκινήσει η διαδικασία απογραφής του Κλάδου μας.
  • Να λάβουμε τα οφειλόμενα 4 μηνών (ενώ διανύουμε τον 5ο) του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς σε κάθε Δομή οφείλονται χιλιάδες ευρώ, χωρίς όμως οι συνάδελφοι να υποβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών, στηρίζοντας για τον σκοπό αυτό τις Δομές τους με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο (ίδια κεφάλαια, δάνεια) για να μην καταστούν προβληματικές και τελικά μη βιώσιμες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς"

Σοκ στη Σαλαμίνα: Συνελήφθη ιερέας που κακοποιούσε σεξουαλικά παιδί

Στη σύλληψη ενός ιερέα, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικο, που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη, προχώρησαν οι αρχές σε νησί του Αργοσαρωνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Κ.Β., παλαιοημερολογίτη ιερέα σε ιδιωτικό μοναστήρι στη Σαλαμίνα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023) σε νησί του Αργοσαρωνικού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 68χρονος ημεδαπός που τυγχάνει θρησκευτικός λειτουργός, διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα (12) έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Επισημαίνεται ότι ο 68χρονος έχει συλληφθεί για ακόμη μια φορά σε προγενέστερο χρόνο για ομοειδή αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στη Σαλαμίνα: Συνελήφθη ιερέας που κακοποιούσε σεξουαλικά παιδί"

Νύχτα τρόμου για 82χρονη στον Ορχομενό – Ληστής εισέβαλε στο σπίτι της και την πλάκωσε στις μπουνιές

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 29χρονος Έλληνας, ο οποίος φέρεται να διέπραξε άγρια ληστεία σε βάρος 82χρονης στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Ο νεαρός εισέβαλλε αργά το βράδυ της Παρασκευής (24/11) στο σπίτι της ηλικιωμένης και με μπουνιές και άλλα χτυπήματα, την ανάγκασε να του δώσει όσα χρήματα είχε, ενώ φεύγοντας αφαίρεσε και την τηλεόραση.

Η άτυχη γυναίκα έβαλε τις φωνές και γείτονες φώναξαν ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Τελικά ο αδίστακτος ληστής εντοπίστηκε λίγο αργότερα καθώς οδηγώντας κλεμμένο αμάξι, που είχε αφαιρέσει από την ευρύτερη περιοχή, έπεσε σε μπάρες στο ύψος του ‘90.

Εντός του κλεμμένου οχήματος βρέθηκε και η τηλεόραση και έτσι φαίνεται ότι αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ήταν και ο δράστης της ληστείας.

Ο 29χρονος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξαναπασχολήσει τις αρχές για διάφορα αδικήματα.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Νύχτα τρόμου για 82χρονη στον Ορχομενό – Ληστής εισέβαλε στο σπίτι της και την πλάκωσε στις μπουνιές"

Αθήνα: Έγδυσαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κλαυθμώνος - Πήραν όσα στολίδια έφταναν με τα χέρια

Γυμνό από τη μέση και κάτω άφησαν επιτήδειοι το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι οποίοι όπως φαίνεται στη φωτογραφία πήραν όσα στολίδια μπορούσαν να φτάσουν με τα... χέρια.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Σάκη Κολλάτο, που μίλησε στο ΟΡΕΝ, «κάθε χρόνο αντιμετωπίζαμε αυτά τα φαινόμενα».

Κατά τον ίδιο «όπου υπάρχουν πλατείες που είναι γειτονιά η εικόνα είναι πιο καλή».

Όπως είπε τα προβλήματα στο σύνολο των χριστουγεννιάτικων δέντρων στο κέντρο της Αθήνας περιορίζονται «σε 5-6 σημεία, στον Άγιο Παντελεήμονα, την Πλατεία Αττικής, τον Άγιο Παύλο κ.α.».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αθήνα: Έγδυσαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κλαυθμώνος - Πήραν όσα στολίδια έφταναν με τα χέρια"

Πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Ομόνοια χιλιάδες ευρώ για υποτιθέμενο ατύχημα της κόρης της!

Έριξε σε κάδο σκουπιδιών στην Ομόνοια χιλιάδες ευρώ, για υποτιθέμενο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη η κόρη της, όπως της είπε ένα άγνωστος που της τηλεφώνησε στο σπίτι της στην οδό Θεμιστοκλέους στο Αιγάλεω.

Διαπίστωσε εκ των υστέρων την απάτη, αλλά τα χρήματα είχαν… εξαφανιστεί!

Μια αδιανόητη απάτη με θύμα μια γυναίκα 62χρονη γυναίκα εξελίχθηκε την περασμένη Τρίτη. Το θυμα δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο που την έπεισε πως η κόρη της, έχει εμπλακεί σε τροχαίο και θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 100.000 εδώ για να μην «μπλέξει».

Μάλιστα της είπε να μεταβεί σε κάδο απορριμμάτων στην συμβολή της Ψαρών και Πλατείας Καραϊσκάκη και να πετάξει στο εσωτερικό του τα χρήματα! Όσο και αν μοιάζει απίστευτο, η γυναίκα πήγε στο σημείο και έριξε φάκελο με άγνωστο χρηματικό ποσό και εν συνεχεία αποχώρησε!

Όταν επέστρεψε στο σπίτι της και συνομίλησε με την κόρη της, διαπίστωσε την απάτη και ενημέρωσε την ΕΛ. ΑΣ, αλλά πλέον ήταν αργά, καθώς ο άγνωστος απατεώνας είχε πάρει τον φάκελο με τα χρήματα από τα σκουπίδια.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Ομόνοια χιλιάδες ευρώ για υποτιθέμενο ατύχημα της κόρης της!"

Κακοποιοί αποφυλακίζονται δεν εμφανίζονται στα αστυνομικά τμήματα - Τα σοκαριστικά στοιχεία

Την ώρα που η εγκληματικότητα έχει «χτυπήσει κόκκινο», την ώρα που διαρκώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποφυλακίσεις όπως αυτή του «δράκου των Εξαρχείων», ο οποίος αμέριμνος έσπερνε τον φόβο και τον τρόμο στα ανυποψίαστα θύματά του, το MEGA προχωρά σε μία αποκάλυψη...

Χιλιάδες κακοποιοί που τους βαραίνουν κατηγορίες περί ασέλγειας, βιασμών και ληστειών, βρίσκονται έξω και δεν τηρούν τους όρους αποφυλάκισής τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA, μόνο στα Τμήματα Ασφαλείας της Αθήνας θα πρέπει να δίνουν το «παρών» μία με τρεις φορές κάθε μήνα 9.800 άτομα, ωστόσο από αυτά, τα 2.600 παραμένουν άφαντα.

Ειδικότερα:

Στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα πρέπει να εμφανίζονται 2.300 άτομα, εκ των οποίων όμως δεν τηρούν τους όρους αποφυλάκισης τα 1.150.

Αντίστοιχα, στο Τ.Α. Κολωνού πρέπει να εμφανίζονται 630 άτομα, ωστόσο άφαντα παραμένουν τα 250.

Στο Τ.Α. Κυψέλης πρέπει να εμφανίζονται 1.500 άτομα, με τα 500 να μην εμφανίζονται, ενώ στο Τ.Α Δυτικής Αττικής οφείλουν να εμφανίζονται 6.140 άτομα, αλλά άφαντα παραμένουν τα 700.

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοποιοί αποφυλακίζονται δεν εμφανίζονται στα αστυνομικά τμήματα - Τα σοκαριστικά στοιχεία"

Κως: 16χρονη κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον πατριό της

Στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου της Κω  φιλοξενείται προσωρινά -κατόπιν προφορικής εντολής της αρμόδιας Εισαγγελέως- 16χρονη, που -όπως κατήγγειλε- κακοποιείτο σεξουαλικά από τον 47χρονο πατριό της.

Η  16χρονη κατήγγειλε την κακοποίηση της στις Αστυνομικές Αρχές το βράδυ της 21ης  Νοεμβρίου, παρουσία παιδοψυχιάτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανήλικη κακοποιείτο σεξουαλικά από την ηλικία των 14 ετών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ανήλικη είπε στην μητέρα της αυτό που συνέβαινε, αλλά αυτή δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια.

Ο 47χρονος συνελήφθη, μετά από ένταλμα της Ανακρίτριας Κω.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κως: 16χρονη κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον πατριό της"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news