facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα: «Μάχες» με τις φλόγες σε 99 φωτιές – Έγιναν 140 συλλήψεις για εμπρησμούς

Αδιάλειπτα θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη σε όλα τα μέτωπα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός. Σήμερα, όπως είπε, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν σε όλη την επικράτεια 99 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 55 εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στη Φυλή, έχει επηρεάσει περιοχές νότια της Πάρνηθας.

Επιχειρούν 226 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 69 οχήματα συμπεριλαμβανομένης της δύναμης από τη Γαλλία και μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 12 αεροσκάφη και 14 ελικόπτερα. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Στις πυρκαγιές της Αλεξανδρούπολης, της Δαδιάς και της Ροδόπης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, αντιμετωπίζονται πολλές αναζωπυρώσεις που έχουν δημιουργήσει μέτωπα πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές Μελία, Κοίλα, Γρατινή, Χαμηλό, Βέλκιο και Μεστή γι αυτό και εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων αυτών των περιοχών. Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν μέχρι το τελευταίο φώς 8 ελικόπτερα και 17 αεροσκάφη. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν πυροσβέστες με οχήματα από Ρουμανία, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης, προς διευκόλυνση της όλης διαδικασίας αναγνώρισης των 18 θυμάτων της πυρκαγιάς, που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας 'Αβαντα στις 21 Αυγούστου 2023, έχουν ανακοινωθεί κατευθυντήριες Οδηγίες Λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δύο διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν σήμερα το απόγευμα σε απόσταση περίπου 200 μέτρων μεταξύ τους, στην περιοχή Δοκός, βορειοανατολικά της πόλης της Χαλκίδας. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Υλίκη Βοιωτίας και οριοθετημένη η πυρκαγιά στο Μοσχοπόδι Θήβας, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, αντιμετωπίζονται πυρκαγιές σε, Δίστομο, Ταρσό και Πρόδρομο Βοιωτίας καθώς και Σκιόεσσα Αχαΐας.

Παράλληλα, όπως επισήμανε, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας έχουν γίνει 140 συλλήψεις ατόμων για εμπρησμούς σε αγροτοδασικές εκτάσεις.

Ειδικότερα 117 για αμέλεια και 23 για πρόθεση. Σχεδόν το σύνολο των ανωτέρων συμβάντων σχετίζονται με θερμές ή αγροτικές εργασίες.

Επιπρόσθετα, με την τακτική διαδικασία, παραπέμπονται 73 άτομα εκ των οποίων 62 από αμέλεια και 11 από πρόθεση.

Επιπλέον ο κ. Αρτοποιός επισήμανε ότι πολύ υψηλός προβλέπεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Βοιωτία, Εύβοια και Αττική, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

«Παραμένουμε σε επιφυλακή και συνεχίζουμε αδιάλειπτα τη μάχη σε όλα τα μέτωπα», κατέληξε.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα: «Μάχες» με τις φλόγες σε 99 φωτιές – Έγιναν 140 συλλήψεις για εμπρησμούς"

Τo τζετ του Πριγκόζιν καταρρίφθηκε από ρωσικούς πυραύλους, λένε πηγές της Wagner

Για κατάρριψη μιλούν ανοιχτά πηγές μέσα από τη Wagner σχετικά με τον θάνατο του  ιδρυτή και επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης, Γεβγκένι Πριγκόζιν την Τετάρτη κατά τη συντριβή του αεροσκάφους του ενώ πετούσε από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη.

Έντονη είναι η φημολογία, που διακινείται και στα κανάλια της Wagner στο Telegram ότι το λίαρ τζετ καταρρίφθηκε από τη ρωσική αεράμυνα.

Βίντεο που κυκλοφορεί φέρεται να δείχνει την πτώση του αεροσκάφος μετά την κατάρριψή του.
Μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής κάνουν λόγο και αυτές για δύο μεγάλες εκρήξεις πριν σπάσει το φτερό του αεροσκάφους που άρχισε να πέφτει από τον ουρανό.

Παράλληλα, τα κανάλια της Wagner στο Telegram, αλλά και γενικότερα τα κοινωνικά δίκτυα «βράζουν», με τους υποστηρικτές της μισθοφορικής οργάνωσης να θεωρούν ότι ήλθε η ώρα για εκδίκηση. Κατηγορούν μάλιστα ευθέως το Κρεμλίνο για την εντολή εξόντωσης του Πριγκόζιν.

Από την πλευρά τους, μπλόγκερ που τάσσονται υπέρ του Κρεμλίνου «βλέπουν» δάκτυλο της Ουκρανίας πίσω από τη «δολοφονία του Πριγκόζιν και του Ούτκιν», του δεξιού χεριού του Πριγκόζιν που επίσης φέρεται να σκοτώθηκε στη συντριβή. Αύριο, 24 Αυγούστου, είναι η ημέρα ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και «όλοι εχθροί της Ρωσίας γιορτάζουν. Η δολοφονία είναι το κύριο επίτευγμα της Ουκρανίας φέτος».

Την πληροφορία για τον θάνατο επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο ανέφερε ότι μέσα στους επιβαίνοντες ήταν ο Πριγκόζιν. Όλοι οι επιβαίνοντες -τρία μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες- σκοτώθηκαν.  Μέσα στο αεροσκάφος επέβαινε, σύμφωνα με πληροφορίες, και το δεξί χέρι του Πριγκιόζιν, ο Ντμίτρο Ούτκιν.

Το υπουργείο ανέφερε ότι το Embraer Legacy, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στη Wagner, ταξίδευε από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη και κατέπεσε στο χωριό Κουζενκίνο, στην επαρχία Τβερ.

Οι τοπικές αρχές στην περιοχή της συντριβής αναφέρουν ότι τα πτώματα που εντοπίστηκαν στο αεροσκάφος είναι καμένα και η οπτική αναγνώριση αδύνατη (κυκλοφορεί και βίντεο που φέρεται να δείχνει κάτι τέτοιο). Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη συντριβή θα ερευνήσει η υπηρεσία ασφάλειας FSB, καθώς θεωρεί το συμβάν «τρομοκρατική ενέργεια»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τo τζετ του Πριγκόζιν καταρρίφθηκε από ρωσικούς πυραύλους, λένε πηγές της Wagner"

Φωτιά στην Πάρνηθα: Αναζωπύρωση κοντά στη Μονή Κλειστών

Ολονύχτια προβλέπεται η μάχη στις εστίες φωτιάς που μαίνονται κοντά στην Πάρνηθα. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι είχαμε αναζωπύρωση κοντά στη Μονή Κλειστών.

Οι φλόγες έχουν φουντώσει, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Να θυμίσουμε ότι χθες η μονή πολιορκήθηκε από τις φλόγες με αποτέλεσμα να οργανωθεί μία δραματική επιχείρηση εκκένωσης των καλογριών, προσκυνητών και ενός τηλεοπτικού συνεργεία, στην οποία συμμετείχαν περιπολικά της αστυνομίας, αλλά και ένα super puma. 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Πάρνηθα: Αναζωπύρωση κοντά στη Μονή Κλειστών"

Ρωσικά ΜΜΕ: Νεκρός ο Γεβγκένι Πριγκόζιν – Συνετρίβη το αεροπλάνο του

Ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Τβερ της Μόσχας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δέκα επιβαίνοντες, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, ο αρχηγός της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι νεκρός αφού επέβαινε στο αεροπλάνο, που λέγεται ότι ήταν δικό του.

«Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy που ταξίδευε από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη συνετρίβη κοντά στο χωριό Κουζένκινο στην περιοχή Τβερ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και 3 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο Telegram.

Οκτώ πτώματα έχουν περισυλλεγεί στο σημείο όπου συνετρίβη σήμερα ιδιωτικό αεροσκάφος με 10 επιβαίνοντες, στα ονόματα των οποίων περιλαμβάνεται αυτό του αρχηγού της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.

Σύμφωνα με το RIA, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο σημείο της συντριβής συνεχίζονται.

Ο θάνατος του επικεφαλής της εταιρίας μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν σε αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα στη Ρωσία «δεν θα προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν» εάν επιβεβαιωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Έχουμε δει τις σχετικές αναφορές. Εάν επιβεβαιωθεί (ο θάνατος του Πριγκόζιν), δεν θα προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν», δήλωσε η Έντριεν Γουάτσον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί.

Afp, Reuters, TASS/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσικά ΜΜΕ: Νεκρός ο Γεβγκένι Πριγκόζιν – Συνετρίβη το αεροπλάνο του"

Βίντεο – ντοκουμέντο με τη ραγδαία εξέλιξη της φωτιάς στην Πάρνηθα: Ξέφυγε μέσα σε μισή ώρα

Μέσα σε 30 λεπτά «ξέφυγε» η φωτιά στην Πάρνηθα το μεσημέρι της Τετάρτης. Ενώ οι φλόγες μέχρι τις 13:00 έκαιγαν στο λόφο αριστερά, στην περιοχή του στρατοπέδου Καποτά και της Αγίας Παρασκευής Μενιδίου, μέσα σε 10 λεπτά της ώρας η πυρκαγιά έκανε κηλίδωση και μεταφέρθηκε στον απέναντι λόφο περνώντας πάνω από τη χαράδρα χωρίς να κάψει τίποτε στο ενδιάμεσο.

Στα επόμενα 10 λεπτά η πυρκαγιά εξαπλώθηκε με επίσης ιλιγγιώδη ταχύτητα από το σημείο της κηλίδωσης μέχρι την κορυφή του βουνού, πάνω από το καζίνο της Πάρνηθας.

Και όλα αυτά, ενώ τα εναέρια μέσα του ΠΣ, όπως φαίνεται και στο βίντεο, έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού πάνω από τις φλόγες.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο – ντοκουμέντο με τη ραγδαία εξέλιξη της φωτιάς στην Πάρνηθα: Ξέφυγε μέσα σε μισή ώρα"

Καιρός αύριο: Στους 38 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία την Πέμπτη (24/08)

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και την Ήπειρο.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 32 με 36 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι-απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και τοπικά στα ηπειρωτικά 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και τοπικά έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στις Κυκλάδες από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ. Στην Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και το μεσημέρι-απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους 38 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία την Πέμπτη (24/08)"

Αλεξανδρούπολη: Συνεχείς μεγάλες αναζωπυρώσεις, τεράστιες οι καταστροφές-Η πυρκαγιά πέρασε στο Ν. Ροδόπης

Συνεχής και πολλές αναζωπυρώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες που είναι και ιδιαίτερα ισχυρές, όπως στην Κίρκη και Συκορράχη, ενώ αναζωπύρωση υπάρχει και πίσω από το χωριό των Δικέλλων και στα Κοίλα. Δύσκολη κατάσταση επικρατεί και στην Διαλεχτή και κυρίως προς την πλευρά της Λευκίμμης.

Αναζωπυρώσεις υπάρχουν και στην Δαδιά, ενω το μεσημέρι έγινε την εκκένωση των οικισμών Μέλια και Κοίλα. Είναι τόσα πολλά τα μέτωπα, που αν τα δει κανείς στο χαρτί δεν καταλαβαίνει ποια είναι ξεχωριστά και ποια έχουν ενωθεί το ένα με το άλλο.

Η ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος (20.15 μ.μ)

Όπως ανάφερε σε ενημέρωση πριν από λίγο ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γιάννης Αρτοποιός, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας ρίψεις νερού στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης έκαναν οκτώ ελικόπτερα και 17 αεροσκάφη στην περιοχή του Έβρου.

Στις δυνάμεις πυρόσβεσης προστέθηκαν πυροσβέστες και οχήματα από Ρουμανία, δυνάμεις που έχει διαθέσει το γενικό επιτελείο Εθνικής Άμυνας, δυνάμεις της Αστυνομίας καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι τεράστιες ζημιές

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Πρεμίδης, πάνω από 14.300 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους από 33 οικισμούς τις τελευταίες 5 ημέρες. Όσον αφορά τις ζημιές μόνο χθες καήκαν σπίτια σε Κίρκη, Δίκελλά και Μεσημβρία, ενώ πάρα πολύ μεγάλη είναι η περιβαλλοντική καταστροφή. Μεγάλες ζημιές υπάρχουν σε αγροτικές καλλιέργειες. Έχουν καεί πάνω από 1200 κυψέλες, επίσης έχουν καεί 50.000 ελαιόδεντρα, 1000 κτηνοτροφικά ζώα, ενώ οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε υποδομές, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι οικισμοί από τους οποίους πέρασε η πυρκαγιά. Η Εγνατία οδός ανοιγοκλείνει ενώ νωρίς το απόγευμα ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην Εγνατία από Αλεξανδρούπολη προς την Κομοτηνή, ενώ στις 6 το απόγευμα επαναλειτουργεί πλήρως το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπως και το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Αναζωπυρώσεις και στη Δαδιά

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Νασιάδης, οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Δαδιάς οφείλονται κυρίως στην αλλαγή φοράς του ανέμου πως πνέει ανατολικά. Έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο μέτωπο και κινείται από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής προς την Παλαιοκαστρίτσα το ορεινό σημείο και τους Κατρατζήδες.

Προσδοκία των κατοίκων της περιοχής είναι οι άνεμοι να μην γυρίσουν σε βόρειους με αποτέλεσμα η φωτιά να αλλάξει φορά και κινδυνέψουν και άλλοι οικισμοί. Στην περιοχή εκτός από τις ελληνικές δυνάμεις πυρόσβεσης, συνδράμουν και 56 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Στην Λευκίμμη

Ανησυχία υπάρχει ιδαίτερα και στην τοπική κοινότητα Λευκίμμης, όπου οι κάτοικοι βλέπουν το μέτωπο της Δαδιάς να προχωρά προς το χωριό με τους ανατολικούς ανέμους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό, ωστόσο για προληπτικούς λόγους αναμένεται εκκένωση αρκετών περιοχών.

Η κατάσταση στην Ροδόπη

Δύσκολη είναι η κατάσταση της πυρκαγιάς και στην περιοχή των οικισμών Σαπών και Κασσιτερών του Δήμου Μαρώνειας, οικισμός ο οποίος, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασιλική Μαχαίρα, δυστυχώς πλέον περικυκλώνεται απειλητικά από τις φλόγες από διάσπαρτες εστίες, που τελικά ενώθηκαν και περικυκλώνουν το χωριό.

Στα Κασσιτερά, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασιλική Μαχαίρα, υπάρχει αναζωπύρωση, η οποία κινείται προς την Συκοράχη όπου υπάρχει πλέον μέτωπο φωτιάς. Ωστόσο δεν έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, ρίψεις νερού σήμερα στα Κασσιτερά παρόλου που θα μπορούσε ενδεχομένως με εναέρια μέσα η φωτιά που κινήθηκε απο την Αλεξανδρούπολη προς την Ροδόπη να τεθεί υπο έλεγχο. Εκτιμάται πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αξιολόγησαν άλλη περιοχή ως πιο επικίνδυνη.

Η κατάσταση στον Αγ. Κυπριανό

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις στον Άγ. Σταυριανό Αλεξανδρούπολης, όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δημήτρης Σταματάκης, οδήγησαν στην εκκένωση του Γηροκομείου του Αγ. Σταυριανού. Κίνδυνος υπάρχει και για τον Ελαιώνα στην Νέα Μάκρη, όπου οι δυνάμεις λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.

Η έκκληση του Δημάρχου Μαρώνεια -Σαπών

Εν τω μεταξύ την άμεση συνδρομή εναέριων μέσων, την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων καθώς και την έλευση επιπλέον μηχανημάτων στα ενεργά μέτωπα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών ζήτησε ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος. Τονίζει πως “μετά την επέκταση της φωτιάς στη Ροδόπη, οι φλόγες απειλούν και περιοχές του Δήμου και συγκεκριμένα τους οικισμούς: Πετρωτά, Χαμηλό, Κασσιτερά και Κίζαρι, περιοχές όπου από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δυνάμεις του Δήμου σε συνεργασία με αυτές της Περιφέρειας ΑΜΘ, της πυροσβεστικής, του στρατού και εθελοντών που συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης“.

Να αναχαιτιστεί η φωτιά προς Σάπες

Οι κάτοικοι έχουν πολύ μεγάλο παράπονο και να αισθάνονται εγκαταλελειμμένη. Όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ, θα πρέπει πάση θυσία να αποσοβηθεί η επέκταση της πυρκαγιάς στον Κασσίτερό, που στην ουσία βρίσκεται πριν της Σάπες. Εάν η πυρκαγιά προχωρήσει προς τον οικισμό των Σαπών με 5000 κατοίκους κατευθυνόμενο πρώτα από τον οικισμό των Αποδήμων, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.

Η πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης πέρασε στην Ροδόπη

Το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς του Έβρου, όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Παύλος Σαρόγλου έχει περάσει πλέον μέσα στην Ροδόπη παρόλο που στόχος ήταν να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς. Το μέτωπο της Δαδιάς που ενώθηκε με το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης προς τα δυτικά έχει «καβαλήσει» την κορυφογραμμή και έχει σημάνει συναγερμός στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ροδόπης.

Έχει ζητηθεί η συνεργασία υλοτόμων και η συνδρομή αγροτών οι οποίοι διαθέτουν βυτιοφόρα να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξανδρούπολη: Συνεχείς μεγάλες αναζωπυρώσεις, τεράστιες οι καταστροφές-Η πυρκαγιά πέρασε στο Ν. Ροδόπης"

Φωτιά στη Βοιωτία: Μεγάλη αναζωπύρωση στα Βάγια – Καίγεται το μοναστήρι του Οσίου Λουκά

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε στα Βάγια Βοιωτίας, όπου χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν δύο κτηνοτρόφοι, πατέρας και γιος. Καίγεται ωστόσο η ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στο Στείριο.

Η φωτιά, που καίει από χθες (22.08.2023) στην Υλίκη, έφτασε ταχύτατα σε κτηνοτροφική μονάδα όπου βρισκόταν ο άνδρας και ο 16χρονος γιος του, προσπαθώντας να σώσουν τα ζώα τους. Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τις φωνές της μητέρας και συζύγου και τους έσωσαν στο «παρά πέντε» καθώς ο αποπνικτικός καπνός είχε φτάσει στο μαντρί.

«Τρόμαξα πολύ, είναι ό,τι χειρότερο έχω ζήσει. Δε μπορούσα να αφήσω τον πατέρα μου. Του είπα “πάμε να φύγουμε και ό,τι γίνει”, μέσα στον πανικό μας», δήλωσε ο 16χρονος. Στην περιοχή έσπευσαν εναέρια μέσα, ώστε η φωτιά να μην φτάσει στο ναό του Αγίου Δημητρίου.

Φωτιά καίει και στο Δίστομο Βοιωτίας, στην περιοχή Στείριο. Πρόκειται για αγροτοδασική έκταση, όπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 1 τμήμα πεζοπόρο, καθώς και τρία αεροσκάφη.

Οι φλόγες πάντως έχουν κυκλώσει την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία. Η πυρκαγιά στο πέρασμά της έχει κάψει ολοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού. Οι πρώτες φλόγες έφτασαν στο εσωτερικό της Μονής και καίνε ένα από τα παλαιότερα κτίρια.

Ευτυχώς, έγκαιρα το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς.

Τη δική του μάχη δίνει ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος που παλεύει με τις φλόγες κλαίγοντας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Βοιωτία: Μεγάλη αναζωπύρωση στα Βάγια – Καίγεται το μοναστήρι του Οσίου Λουκά"

Συνελήφθη άνδρας που έβαλε φωτιά σε ξηρά χόρτα στα Άνω Πεδινά Ιωαννίνων

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηπείρου ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, καθώς έβαλε φωτιά σε ξηρά χόρτα σε αύλειο χώρο οικίας, στην περιοχή Άνω Πεδινών του δήμου Ζαγορίου Ιωαννίνων.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη άνδρας που έβαλε φωτιά σε ξηρά χόρτα στα Άνω Πεδινά Ιωαννίνων"

Αττική, Εύβοια και Βοιωτία στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη (24/08)

Η Αττική και περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας βρίσκονται στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Πέμπτη (24.8.2023) σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αυτό σημαίνει πως δύο περιφέρειες, της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας, βρίσκονται στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
 
Δείτε τον χάρτη:
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Αττικής

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εδώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική, Εύβοια και Βοιωτία στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη (24/08)"

Σύλληψη για πυρκαγιά από αμέλεια στο Κρυονέρι Αττικής

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε ξερά χόρτα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης θερμών εργασιών, σε οικοπεδικό χώρο, στην περιοχή Κρυονέρι, του δήμου Διονύσου Αττικής.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση για δύο πυρκαγιές σε ξερά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, στο Ζεφύρι Αττικής.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.ΠΥ Αθηνών ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε ξηρά χόρτα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης θερμών εργασιών, σε οικοπεδικό χώρο, στην περιοχή Κρυονέρι, του δήμου Διονύσου Αττικής.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύλληψη για πυρκαγιά από αμέλεια στο Κρυονέρι Αττικής"

Φωτιά στην Πάρνηθα: Οι φλόγες μπήκαν στον Εθνικό Δρυμό! Κοντά στο τελεφερίκ η φωτιά! Αγνοείται ηλικιωμένος στη Χασιά

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει η φωτιά, που «σαρώνει» την Πάρνηθα, κατακαίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της. Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης (23.08.23) οι λυσσασμένες φλόγες πέρασαν στον Εθνικό Δρυμό παρά την τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων να αποφύγουν αυτή τη δραματική εξέλιξη. Ωστόσο, οι θυελλώδεις άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης, με το μέτωπο να κινείται αυτή την ώρα κοντά στο τελεφερίκ. 

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στην Πάρνηθα, όπου η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη, «καταπίνει» ολόκληρους οικισμούς, σπίτια και περιουσίες! Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αγνοείται ένας 77χρονος άνδρας στη Χασιά από το απόγευμα της Τρίτης (22.08.23), όπως αναφέρουν συγγενείς του.

Την ίδια ώρα, 10 με 15 σπίτια σε Αγία Παρασκευή, Άγιο Ιωάννη Ρώσο και Ντάρδιζα έχουν παραδοθεί στις φλόγες, τρεις περιοχές έχουν εκκενωθεί, ενώ οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το σημείο της κόλασης καταγράφουν την απελπισία των κατοίκων, που βλέπουν μπροστά στα μάτια τους να χάνονται οι περιουσίες μίας ολόκληρης ζωής! Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο σημείο του πύρινου εφιάλτη δεν λένε να κοπάσουν, ενώ δεν προβλέπεται εξασθένιση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων. 

 

 

Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στην Πάρνηθα, που έχει εγκλωβιστεί στη δίνη τη ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς! Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (23.08.23) εστάλησαν απανωτά μηνύματα από το 112 μέσα σε μόλις λίγα λεπτά για εκκένωση τριών περιοχών: Αγίας Παρασκευής, Καποτά και Λεφάντω.

Οι κάτοικοι των οικισμών Αγίας Παρασκευής και Καποτά ειδοποιήθηκαν με μήνυμα μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προς το κέντρο του Μενιδίου.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά, απομακρυνθείτε προς κέντρο Μενιδίου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112.

Μόλις δέκα λεπτά αργότερα, εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Λεφάντω προς κέντρο Άνω Λιοσίων. 

Παράλληλα, έχουν ήδη εκκενωθεί 3 γηροκομεία της περιοχής και ένα μοναστήρι και έχουν απομακρυνθεί 150 ηλικιωμένοι τόσο για να μην απειληθεί η ζωή τους σε περίπτωση που οι φλόγες φτάσουν στις μονάδες όσο και για να μην προκύψουν προβλήματα υγείας.

Επιπλέον, έγινε και προληπτική εκκένωση του κέντρου στην Αμυγδαλέζα, με τους 750 μετανάστες να μεταφέρονται με λεωφορεία, οι περισσότεροι εξ αυτών στην Αμυγδαλέζα και οι υπόλοιποι στη δομή στην Πέτρου Ράλλη. 

Οι φωτογραφίες από το σημείο της πύρινης κόλασης συγκλονίζουν!

Αυτή την ώρα τα μεγαλύτερα μέτωπα καταγράφονται σε Ντάρδιζα, Αγία Παρασκευή και Αμυγδαλέζα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Στο σημείο επιχειρούν 202 πυροσβέστες, 9 πεζοπόρα, 65 οχήματα και 7 αεροπλάνα, 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία, καθώς και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή της Φυλής προχώρησε η αστυνομία λόγω της φωτιάς. Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει:

  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,
  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.

Ισχύει ακόμα η διακοπή της κυκλοφορίας:

  • Από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου,
  • Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,
  • Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,
  • Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,
  • Από την πλατεία Φυλής,
  • Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι».

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Πάρνηθα: Οι φλόγες μπήκαν στον Εθνικό Δρυμό! Κοντά στο τελεφερίκ η φωτιά! Αγνοείται ηλικιωμένος στη Χασιά"

Αντίστροφη μέτρηση για τον Τραμπ – Αύριο θα μπει στη φυλακή αλλά θα δώσει 200.000 δολάρια και θα φύγει

Θα πάει στη φυλακή, θα καταβάλει 200.000 δολάρια και στη συνέχεια θα φύγει. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να τεθεί αύριο, Πέμπτη (24/8), στη διάθεση των αρχών της πολιτείας Τζόρτζια, η εισαγγελέας της οποίας απήγγειλε εναντίον του κατηγορίες για την προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, αλλά θα αποχωρήσει αμέσως από τη φυλακή της κομητείας Φούλτον.

Όπως και οι άλλοι 18 κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διορία μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας) να παρουσιαστεί στη φυλακή αυτή, στην Ατλάντα.

Ωστόσο δεν θα τεθεί υπό κράτηση βάσει συμφωνίας που έχει συνάψει, η οποία προβλέπει ότι θα καταβάλει εγγύηση 200.000 δολαρίων.

Ακόμη δεν είναι γνωστό αν ο Τραμπ θα ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται για όλους εναντίον των οποίων απαγγέλλονται κατηγορίες, λόγω της ιδιότητάς του ως πρώην προέδρου. Βάσει των κανονισμών που ισχύουν σε όλες τις ΗΠΑ, οι αρχές παίρνουν ηλεκτρονικά τα δακτυλικά αποτυπώματα των κατηγορουμένων και τους τραβούν δύο φωτογραφίες, τις γνωστές «mugshots».

Τις τρεις προηγούμενες φορές που απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του Τραμπ -στη Νέα Υόρκη, τη Φλόριντα και την Ουάσινγκτον – δεν αναγκάστηκε να υποβληθεί στη διαδικασία των φωτογραφιών, καθώς είναι ιδιαίτερα γνωστός.

Όμως ο σερίφης της κομητείας Φούλτον, ο Πάτρικ Λαμπάτ, είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα ότι επιθυμεί να αντιμετωπίζει όλους τους κατηγορούμενους με τον ίδιο τρόπο. «Δεν έχει σημασία ποιος είστε, είμαστε έτοιμοι να σας τραβήξουμε φωτογραφία», είχε τονίσει.

Η διαδικασία, στην οποία υποβλήθηκαν ήδη χθες, Τρίτη, δύο από τους άλλους 18 κατηγορούμενους στην υπόθεση, προβλέπει επίσης την καταγραφή στα αρχεία των σωφρονιστικών αρχών του ύψους, του βάρους, του χρώματος του δέρματος και των ματιών.

Αγανάκτηση από την ομάδα του Τραμπ γιατί παραδοθεί σε μια «βίαιη φυλακή»
 

Σε ανακοίνωσή της η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, του φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, εξέφρασε την αγανάκτησή της που ο πρώην πρόεδρος θα παραδοθεί την Πέμπτη σε μια «βίαιη φυλακή».

Όντως το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο την έναρξη έρευνας για τις συνθήκες κράτησης στη φυλακή Φούλτον.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ είχε δικαιολογήσει την απόφαση αυτή αναφερόμενος «στις σοβαρές καταγγελίες περί έλλειψης ασφάλειας και συνθηκών υγιεινής, χρήσης υπερβολικής βίας (…), διακρίσεων εις βάρος των κρατουμένων που πάσχουν από ψυχιατρικά προβλήματα και έλλειψης ιατρικής φροντίδας».

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ράιαν Μπιουκάναν συμφώνησε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνοντας λόγο για «πρόσφατες καταγγελίες για αηδιαστικά κελιά γεμάτα έντομα, αυξανόμενη βία που οδηγεί σε θανάτους και τραυματισμούς και υπερβολική χρήση βίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους».

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στη φυλακή αυτή βρίσκονται περισσότεροι από 2.500 κρατούμενοι, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την επίσημη χωρητικότητά της. Δεκαπέντε έχασαν τη ζωή τους πέρυσι και τέσσερις ακόμη από τις αρχές Ιουλίου.

Η κομητεία Φούλτον κατέληξε πρόσφατα σε συμφωνία να καταβάλει 4 εκατ. δολάρια αποζημίωση στην οικογένεια ενός άστεγου κρατούμενου που έπασχε από σχιζοφρένεια, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε κελί γεμάτο ψείρες και κοριούς.

Ιατροδικαστική έκθεση που ζήτησαν οι συγγενείς του ανάφερε ότι ο θάνατος του κρατούμενου προκλήθηκε από «επιπλοκές λόγω σοβαρής αμέλειας». Ο ιατροδικαστής επεσήμανε ότι ο 35χρονος έπασχε από υποσιτισμό και αφυδάτωση, ενώ πρόσθεσε ότι οι ψείρες ενδέχεται να ευθύνονται για την αναιμία που παρουσίαζε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται να περάσει πολύ χρόνο στη φυλακή του Φούλτον, ενώ όση ώρα θα είναι εκεί θα ισχύουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

«Όταν ο πρώην πρόεδρος παραδοθεί, θα αποκλειστεί η περιοχή γύρω από τη φυλακή, κάτι που σημαίνει ότι το διάστημα αυτό δεν θα μπορεί να βγαίνει ή να μπαίνει κανείς», ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίστροφη μέτρηση για τον Τραμπ – Αύριο θα μπει στη φυλακή αλλά θα δώσει 200.000 δολάρια και θα φύγει"

Φωτιά στη Βοιωτία: Αναζωπύρωση στα Βάγια – Οι φλόγες πέρασαν από την Υλίκη

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στη Βοιωτία και σήμερα Τετάρτη (23.8.2023), καθώς το μέτωπο της Υλίκης πέρασε στα Βάγια και καίει χωράφια και χαμηλή βλάστηση 3 χιλιόμετρα πίσω από το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ισχυρές και αντιμετωπίζουν κάθε σημείο της φωτιάς στη Βοιωτία. Η αναζωπύρωση στα Βάγια, όμως, «μηδένισε» τις όποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί για το μέτωπο, αφού εδώ και πολλές ώρες δεν φαίνονταν φλόγες, αναφέρει η ΕΡΤ.

Η φωτιά στη Βοιωτία έκαιγε όλη νύχτα σε χαράδρα στο ορεινό χωριό Κυριάκι, γύρω από το οποίο εκκενώθηκαν 9 οικισμοί μέχρι χθες τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν μέχρι και τα 7 μποφόρ και έχουν καεί σπίτια στο Ταρσό και στο Καρυώτι.

Μάλιστα, στην περιοχή Σαράντη καταστράφηκε ένα κάμπινγκ με 70 τροχόσπιτα ενώ η φωτιά μετέτρεψε σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους και ελαιόδεντρων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Βοιωτία: Αναζωπύρωση στα Βάγια – Οι φλόγες πέρασαν από την Υλίκη"

Αρτοποιός: Αντιμετωπίσαμε 209 νέες ενάρξεις πυρκαγιών τις τελευταίες 3 ημέρες

Μάχη σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε αρκετές περιοχές της χώρας συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς συνολικά τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν 209 νέες ενάρξεις πυρκαγιών.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στη Φυλή, όπως επισήμανε σε ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, έχει επηρεάσει περιοχές νότια της Πάρνηθας στην ευρύτερη περιοχή της Ντάρδιζας αλλά και δυτικά, πλησίον των περιοχών Αγία Παρασκευή και Αμυγδαλέζα. Επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη εκ των οποίων 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

   Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζονται ενεργά μέτωπα στις περιοχές, Πετρωτά, Πέραμα και Μεσημβρία και σε αυτήν που εκδηλώθηκε στο δάσος της Δαδιάς στις περιοχές Νίψα και Αισύμη. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις στις οποίες συνδράμουν 56 πυροσβέστες με 10 οχήματα από Ρουμανία και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη εκ των οποίων τα δύο από την Κύπρο καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της πυρκαγιάς στη Χρυσούπολη Καβάλας , όπως επισήμανε ο κ. Αρτοποιός, με τις ισχυρές δυνάμεις που έχουν διατεθεί να αντιμετωπίζουν δύο μέτωπα, το ένα πλησίον του οικισμού Αβραμυλιά και το δεύτερο στην περιοχή Διαλεκτό. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη, το ένα από την Κροατία.

Επιπλέον, όπως τόνισε, στην 'Ανω Δροσίνη και στο Μίσχο Ροδόπης καθώς και στο "Μοσχοπόδι" Θήβας μέχρι στιγμής οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ενεργές καύσεις.

   Ακόμη, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας.

Επίσης αντιμετωπίζονται πυρκαγιές σε Μακρακώμη Φθιώτιδας, Υλίκη Βοιωτίας, Κρυονέρι Ναυπακτίας, Πρόδρομο Βοιωτίας και Ταρσό Λιβαδειάς.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι και σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

   "Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες και σε αρκετές περιπτώσεις ακραίες. Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή και δίνουν τη μάχη στα πεδία των πυρκαγιών", υπογράμμισε.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρτοποιός: Αντιμετωπίσαμε 209 νέες ενάρξεις πυρκαγιών τις τελευταίες 3 ημέρες"

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εκκενώνεται προληπτικά η Αμυγδαλέζα – Σε Μαλακάσα και Πέτρου Ράλλη μεταφέρονται οι μετανάστες

Εκκενώθηκε προληπτικά το κέντρο κράτησης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάρνηθα.

Οι 750 μετανάστες που φιλοξενούνται στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία οι περισσότεροι εξ΄αυτών στη Μαλακάσα και οι υπόλοιποι στη δομή στην Πέτρου Ράλλη, τη στιγμή που η φωτιά στην Πάρνηθα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Δραματικές ώρες εκτυλίσσονται στην Πάρνηθα, που έχει εγκλωβιστεί στη δίνη της πύρινης λαίλαπας! Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (23.08.23) εστάλησαν απανωτά μηνύματα από το 112 μέσα σε μόλις λίγα λεπτά για εκκένωση τριών περιοχών: Αγίας Παρασκευής, Καποτά και Λεφάντω, ενώ σπίτια παραδίδονται στις φλόγες της τεράστιας φωτιάς, που ολοένα και φουντώνει λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, που δεν λένε να κοπάσουν.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή είναι τιτάνια, με τους θυελλώδεις ανέμους να δυσκολεύουν το έργο κατάσβεσης, δυναμώνοντας τις φλόγες, που περικυκλώνουν ολόκληρους οικισμούς.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Πάρνηθα: Εκκενώνεται προληπτικά η Αμυγδαλέζα – Σε Μαλακάσα και Πέτρου Ράλλη μεταφέρονται οι μετανάστες"

Συνελήφθη 43χρονος στο Ζεφύρι για εμπρησμό

Συνελήφθη ένας 43χρονος στο Ζεφύρι για εμπρησμό, για δυο φωτιές που ξέσπασαν σε ξερά χόρτα μέσα σε οικόπεδο.

Ο 43χρονος θεωρείται υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού στο Ζεφύρι και συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Για τη σύλληψή του ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας.

Η ανακοίνωση των Αρχών:

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, ένας 43χρονος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση για δύο (2) πυρκαγιές σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, στο Ζεφύρι Αττικής.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 43χρονος στο Ζεφύρι για εμπρησμό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news