facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε αρκετές περιοχές της χώρας

Υψηλός κίνδυνος παραμένει και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Αργολίδα, Μεσσηνία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Κορινθίας, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Λακωνίας.

24/06/2024

Διαβάστε Περισσότερα » "Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε αρκετές περιοχές της χώρας"

Έξι αστυνομικοί και ένας ιερέας νεκροί στις δολοφονικές επιθέσεις σε ορθόδοξες εκκλησίες και συναγωγή της Ρωσίας

Ένοπλοι έκαναν νωρίτερα την Κυριακή (23/6/24) σειρά επιθέσεων σε ορθόδοξες εκκλησίες και σε συναγωγή στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν στον ρωσικό Καύκασο, σκοτώνοντας έναν ιερέα και έξι αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή και η αστυνομία στη Ρωσία.

Οι επιθέσεις στη Ρωσία, έγιναν στην Μαχατσκαλά, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Νταγκεστάνς και την παράκτια πόλη Ντέρμπεντ. Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανέφερε ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα για «τρομοκρατικές ενέργειες», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το Νταγκεστάν, ομοσπονδιακό υποκειμένο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι μια περιοχή όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Η περιοχή γειτνιάζει με την Τσετσενία, και βρίσκεται επίσης κοντά στη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

«Σήμερα το απόγευμα, στις πόλεις Ντέρμπεντ και Μαχατσκαλά, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις ενόπλων εναντίον δύο ορθόδοξων εκκλησιών, μιας συναγωγής και ενός αστυνομικού σημείου ελέγχου», ανακοίνωσε η Ρωσική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria-Novosti.

«Σύμφωνα με αρχικές αναφορές, ένας ιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των τρομοκρατικών επιθέσεων», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Συνολικά έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Γκαγιάνα Γκαρίγεβα.

Ο ιερέας, ηλικίας 66 ετών, σκοτώθηκε στο Ντέρμπεντ, είπε.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου εβραϊκών κοινοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μπαρούχ Γκόριν δήλωσε στο Telegram ότι «η συναγωγή στο Ντέρμπεντ έχει τυλιχθεί στις φλόγες».

«Είναι αδύνατον να κατασβεστεί η φωτιά. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν: ένας αστυνομικός και ένας φύλακας», πρόσθεσε. Τόνισε επίσης ότι «η συναγωγή στη Μαχατσκαλά πυρπολήθηκε και κάηκε».

Ο ηγέτης του Νταγκεστάν, Σεργκέι Μελίκοφ, έγραψε στο Telegram: «απόψε στο Ντέρμπεντ και τη Μαχατσκαλά, άγνωστοι προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνία».

Δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς, ανέφερε το Baza Telegram.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έξι αστυνομικοί και ένας ιερέας νεκροί στις δολοφονικές επιθέσεις σε ορθόδοξες εκκλησίες και συναγωγή της Ρωσίας"

Και δεύτερος γνωστός δικηγόρος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία – Αρνείται την καταγγελία της συντρόφου του

Ένα ακόμα «βαρύ» όνομα δικηγόρου κατηγορείται από τη σύντροφό του για ενδοοικογενειακή βία. Συγκεκριμένα, η καταγγελία έχει γίνει πριν περίπου 1,5 μήνα στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με το MEGA, η γυναίκα, δικηγόρος επίσης, κατήγγειλε τον σύντροφό της δικηγόρο για περιστατικό κατά το οποίο φέρεται να της άσκησε βία.

Η υπόθεση έχει φτάσει στον εισαγγελέα, ενώ γίνεται προκαταρκτική εξέταση. Τα διερευνώμενα εγκλήματα είναι βία και απειλή. Ο δικηγόρος από την πλευρά του, αρνείται όσα του αποδίδονται και έχει στραφεί κατά της καταγγέλλουσας με μήνυση, υποστηρίζοντας ότι όσα καταγγέλλει είναι ψευδή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Και δεύτερος γνωστός δικηγόρος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία – Αρνείται την καταγγελία της συντρόφου του"

Πυροσβεστική: 41 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Συνελήφθη ένας άνδρας στην Αιτωλοακαρνανία

Συνολικά 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από χθες στις 6:00 το απόγευμα έως σήμερα στις 6:00 το απόγευμα σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Από αυτές οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική συνελήφθη ένας άνδρας στο Αγρίνιο, ενώ σε δύο άλλους σε Καβάλα και Αττική επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα.

Αναλυτικότερα:

Συνελήφθη στις 21 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αγρινίου, ημεδαπός, για πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις που επεκτάθηκαν σε δασική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στις περιοχές των Τ.Κ. Γουριώτισσας και Ρίγανης, στον Δήμο Αγρινίου, στην Αιτωλοακαρνανία και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.875 ευρώ, χθες 22 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χρυσούπολης, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση συσκευής έψησης εντός δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον οικισμό Κεραμωτής, του Δήμου Νέστου, στην Καβάλα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.000 ευρώ, σήμερα 23 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση καύσεων ειδών πυροτεχνουργίας (βεγγαλικά), πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην παραλία Αγίου Νικολάου, του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, στην Αττική. 



Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 41 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Συνελήφθη ένας άνδρας στην Αιτωλοακαρνανία"

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα με την Αττική στο «κόκκινο»

Διοργανωτές δεξιώσεων αγνοήσαν τις απαγορεύσεις για πυροτεχνήματα στη Βαρυμπόμπη.

Βίντεο ντοκουμέντο του MEGA αποκαλύπτει την ρίψη πυροτεχνημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, την ώρα που η Αττική βρισκόταν για πρώτη φορά σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Το «πάρτι βεγγαλικών» έκαναν τη νύχτα μέρα, ενώ οι ριπές του ανέμου έφταναν τα 10 μποφόρ.

Συγκεκριμένα το ένα βίντεο είναι από το βράδυ της Παρασκευής, όταν και ήταν το ένα πύρινο μέτωπο πίσω από το άλλο σε έξαρση και οι ριπές του αέρα έφθαναν τα δέκα μποφόρ, κάνοντας την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη.

Και το δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, είναι πάλι κοντά στην Πάρνηθα, χθες το βράδυ – Σάββατο -, όπου υπήρξε ρίψη βεγγαλικών, ενώ τα επίπεδα επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς το Σάββατο ήταν στο 4.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » "Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα με την Αττική στο «κόκκινο» "

Στη δημοσιότητα με νέο Νόμο τα προσωπικά μηνύματα όλων μας από Messenger και Whatsapp

Οι Αρχές σύμφωνα με νέα πρόταση νόμου από την Ευρωπαική Ένωση, θα μπορούν να σκανάρουν τα προσωπικά μηνύματα των πολιτών για να ανιχνεύσουν υποθέσεις κακοποίησης παιδιών.

Το μέτρο αν τεθεί σε ισχύ αντιπροσωπεύει έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο στην end to end κρυπτογράφηση (E2EE) αναφέρει σε δηλώσεις της η Meredith Whittaker, πρόεδρος του Signal Foundation, δημιουργός της γνωστής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Signal.

Πρόσφατο report αποκάλυψε ότι τα ηχητικά μηνύματα θα εξαιρούνται από τη νέα νομοθεσία και ότι οι χρήστες θα πρέπει να συμφωνήσουν στο σκανάρισμα των μηνυμάτων τους, μέσω της αποδοχής των ανανεωμένων όρων χρήσης όταν θα εφαρμοστεί το μέτρο. Όσοι δεν το κάνουν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία, αλλά χωρίς την αποστολή οπτικού περιεχομένου και συνδέσμων.

Η Apple ήταν η πρώτη που είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μέτρο, σκανάροντας το icloud των χρηστών για φωτογραφίες με κακοποιήσεις παιδιών ωστόσο τελικά εγκατέλειψε την ιδέα μετά το σαρωτικό κύμα αντίδρασης. Στο στόχαστρο της νέας νομοθεσίας μπαίνουν εφαρμογές τύπου Signal, Messenger και Whatsapp.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δημοσιότητα με νέο Νόμο τα προσωπικά μηνύματα όλων μας από Messenger και Whatsapp"

Νέο περιστατικό με Boeing: Αεροσκάφος της KLM επέστρεψε στο Αμστερνταμ έπειτα από τεχνικό πρόβλημα

Ενα αεροσκάφος τύπου Boeing 777 της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας KLM επέστρεψε σήμερα στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ αφού ανέφερε ένα αδιευκρίνιστο τεχνικό πρόβλημα, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Η πτήση KLM705 με προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας άλλαξε πορεία ενώ πετούσε πάνω από το γειτονικό Βέλγιο και αφού ζήτησε να της δοθεί άδεια να προσγειωθεί προληπτικά, είπε εκπρόσωπος της ολλανδικής υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Δεν έγινε σαφές ποιό ήταν το πρόβλημα.

KLM705-1

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο περιστατικό με Boeing: Αεροσκάφος της KLM επέστρεψε στο Αμστερνταμ έπειτα από τεχνικό πρόβλημα"

Άγιοι Ανάργυροι: Συνελήφθη 33χρονος που έκανε μέσα σε λεωφορείο άσεμνες χειρονομίες εις βάρος μιας ανήλικης

Στη σύλληψη ενός 33χρονου Πακιστανού για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και αντίσταση κατά των Αρχών προχώρησαν χθες αστυνομικοί στη συμβολή της λεωφόρου Δημοκρατίας με την οδού Μέρλα στους Αγίους Αναργύρους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 9 χθες το βράδυ, επιβάτες αστικού λεωφορείου ειδοποίησαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης ότι ο 33χρονος προχώρησε μέσα στο λεωφορείο σε άσεμνες χειρονομίες εις βάρος μιας 17χρονης.

Αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα και συνέλαβαν τον 33χρονο, ο οποίος αντιστάθηκε σθεναρά.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Αγίων Αναργύρων. 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγιοι Ανάργυροι: Συνελήφθη 33χρονος που έκανε μέσα σε λεωφορείο άσεμνες χειρονομίες εις βάρος μιας ανήλικης"

Φωτιά στην Ύδρα: Διώξεις για κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο στους 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού – Αρνούνται ότι έριξαν βεγγαλικά

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη θα ζητήσουν και αναμένεται να λάβουν οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού, που κατηγορούνται για την πρόκληση φωτιάς στο μοναδικό πευκόδασος της Ύδρας.

Τα 13 μέλη του πληρώματος έφθασαν νωρίτερα στα δικαστήρια του Πειραιά. Κανείς εκ των συλληφθέντων δεν προχώρησε σε κάποια δήλωση, όμως έναν εκ των δύο δικηγόρων τους τόνισε πως από τη θαλαμηγό «δεν έγινε καμία ρίψη πυροτεχνημάτων ή βεγγαλικών στο νησί».

Η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε στο νησί είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας του, καθώς από τη φωτιά στο πευκοδάσος καταστράφηκαν 300 στρέμματα. Ο δήμαρχος της Ύδρας δηλώνει πως θα κινηθεί νομικά ώστε το νησί να λάβει την αποζημίωση που δικαιούται βάσει και του νέου νόμου για τους εμπρησμούς.

Εξοντωτικές είναι οι ποινές και για όσους καταδικαστούν για εμπρησμό που προκάλεσε φωτιά με μεγάλο οικολογικό κόστος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Ύδρα: Διώξεις για κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο στους 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού – Αρνούνται ότι έριξαν βεγγαλικά"

Κυψέλη: Άνδρας από το Καμερούν επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικό - Το σοκαριστικό βίντεο

Ένα τρομακτικό περιστατικό βίας κατά αστυνομικών κατέγραψε κάμερα με το βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό απεικονίζονται αστυνομικοί να «τρώνε» ξύλο στο κέντρο της Αθήνας. Η Αστυνομία μετέβη στην Κυψέλη για συμπλοκή αλλοδαπών. Εκεί, ένας άνδρας από το Καμερούν κλώτσησε αστυνομικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401.

Στη συνέχεια, ο δράστης συνελήφθη για απείθεια, αντίσταση, σωματικές βλάβες και φθορά δημοσίου υλικού. Ο άνδρας από το Καμερούν έσπασε και το περιπολικό μετά τη σύλληψη και συνέχισε να αντιστέκεται στο Τμήμα.

Δείτε το βίντεο:

newsbomb 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυψέλη: Άνδρας από το Καμερούν επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικό - Το σοκαριστικό βίντεο"

Συντάξεις: Ανατροπή-«βόμβα» στα πλασματικά έτη - Τι καταργείται, πόσο επηρεάζονται δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματίες πίνακες και παραδείγματα]

Αλλαγές στις αναγνωρίσεις πλασματικών ετών για τα συντάξιμα χρόνια προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με όριο εξαγορών τα 5 έτη για όλους τους ασφαλισμένους, ακόμη και από όσους δεν έχουν τη δυνατότητα εξαγορών με το σημερινό σύστημα.

Το σχέδιο των αλλαγών φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Το νέο καθεστώς αφορά 4,5 εκατ. ασφαλισμένους και σε σχέση με το ισχύον σύστημα πλασματικών ετών θα είναι πιο απλό, χωρίς γραφειοκρατία και χωρίς να απαιτείται από τους ασφαλισμένους και τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να «ψάχνουν» για τα πιστοποιητικά σπουδών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και σε διάφορες επαγγελματικές σχολές, για τα απολυτήρια του στρατού, για τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης τέκνων, για τα κενά διαστήματα ασφάλισης, τους χρόνους ασθένειας, ανεργίας κ.λπ.

Οι 12 κατηγορίες πλασματικών χρόνων που προβλέπονται από τις διατάξεις των νόμων 2084/1992 και 3996/2011 καταργούνται και στη θέση τους οι ασφαλισμένοι (είτε έχουν είτε δεν έχουν δικαίωμα εξαγοράς με τις διατάξεις αυτές) θα μπορούν να ζητήσουν την αναγνώριση 5 ετών για να συμπληρώσουν τα συντάξιμα χρόνια.

Σύγκριση

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το σημερινό καθεστώς είναι ότι οι ασφαλισμένοι αναγνωρίζουν έως 7 έτη εφόσον έχουν πλασματικούς χρόνους από τη λίστα των 12 κατηγοριών που ορίζει η νομοθεσία. Αν δεν ανήκουν σε καμία κατηγορία, δεν έχουν δικαίωμα εξαγοράς πλασματικού χρόνου.

Με το νέο σύστημα, που μελετά το υπουργείο Εργασίας, τα 7 πλασματικά έτη περιορίζονται μεν σε 5 έτη, αλλά θα μπορούν να τα εξαγοράσουν και οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τους πλασματικούς χρόνους που ισχύουν σήμερα.

Η 5ετία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θεμελιωθεί δικαίωμα πλήρους σύνταξης, δηλαδή με 40 έτη ασφάλισης και όριο ηλικίας το 62ο έτος.

Δεν θα επιτρέπεται -όπως συμβαίνει σήμερα για τους παλαιούς ασφαλισμένους- η αναδρομική αναγνώριση πλασματικού χρόνου για να κατοχυρωθεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τις προϋποθέσεις χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας που ήταν σε ισχύ έως το 2012.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ε.Τ.» της Κυριακής, μελετάται να δοθεί ένα μικρό μεταβατικό διάστημα από την ψήφιση των αλλαγών και μετά, ώστε οι παλαιοί ασφαλισμένοι που είναι κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης και έχουν ήδη αιτηθεί την εξαγορά πλασματικού χρόνου για να συμπληρώσουν τα συντάξιμα χρόνια με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν έως το 2012, να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν με το προγενέστερο καθεστώς.

Το νέο σύστημα θα αντικαταστήσει όλες τις κατηγορίες πλασματικών ετών που έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν σήμερα οι ασφαλισμένοι. Για παράδειγμα, δεν θα υπάρχει εξαγορά πλασματικού χρόνου λόγω στρατιωτικής θητείας, λόγω σπουδών, λόγω τέκνων, λόγω προϋπηρεσίας, όσον αφορά στο Δημόσιο, ή λόγω προεγγραφής των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων στα αντίστοιχα μητρώα τους, πριν απ’ την έναρξη της δραστηριότητάς τους.

Δημόσιοι υπάλληλοι

Οι αλλαγές θα φέρουν ανατροπές στα πλασματικά έτη των δημόσιων υπαλλήλων, καθώς με το σημερινό καθεστώς μπορούν να αναγνωρίσουν έως 12 έτη, εκ των οποίων έως 7 έτη από τις γενικές κατηγορίες και επιπλέον έως 5 έτη λόγω τέκνων.

Το νέο όριο θα περιορίσει τα πλασματικά έτη για το Δημόσιο από τα 12 στα 5 έτη. Ωστόσο από τα 7+5 έτη που ισχύουν για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου αυτά που αξιοποιούνται από το σύνολο σχεδόν των αιτήσεων είναι έως τα 5 έτη, οπότε το νέο σύστημα δεν αναμένεται ότι θα μεταβάλει τον προγραμματισμό σύνταξης για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Ειδικά στις περιπτώσεις των υπαλλήλων που εργάστηκαν πριν απ’ το Δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα και είχαν μείνει άνεργοι μέχρι να διοριστούν, το νέο σύστημα θα είναι ευνοϊκότερο, καθώς θα επιτρέπεται να αναγνωρίσουν έως 5 πλασματικά έτη για να θεμελιώσουν δικαίωμα από το Δημόσιο μαζί με τα χρόνια του ιδιωτικού τομέα, ενώ με το ισχύον σύστημα ο χρόνος ανεργίας δεν μπορεί να αναγνωριστεί για να θεμελιωθεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα στο Δημόσιο.

Το κόστος εξαγορών θα μείνει ως έχει, δηλαδή ο κάθε μήνας αναγνώρισης θα εξαγοράζεται με εισφορά σύνταξης ίση με το 20% των μηνιαίων αποδοχών για τους μισθωτούς και με το ποσό της μηνιαίας εισφοράς κλάδου σύνταξης που έχουν επιλέξει για τους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Οι αλλαγές και τα οφέλη με παραδείγματα

Για το νέο σύστημα ετοιμάζεται ξεχωριστό νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση το φθινόπωρο. Πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων, που δεν είχαν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο, ευνοούνται. Για παράδειγμα:

1 Οι μητέρες με ανήλικο που ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ πριν από το 1993 δεν μπορούν να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο λόγω τέκνων παρά μόνο χρόνο σπουδών για να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με ανήλικο τέκνο και 5.500 ένσημα έως το 2012. Αν δεν έχουν χρόνο σπουδών, δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με διατάξεις ανηλίκων. Με το νέο σύστημα θα μπορούν να αναγνωρίσουν έως 5 έτη για να συμπληρώσουν 40 χρόνια ασφάλισης και να βγουν με πλήρη σύνταξη στα 62 ή -εφόσον βρίσκονται πολύ κοντά στην ηλικία για σύνταξη με όρια ηλικίας μητέρων με ανήλικο- θα μπορούν να αναγνωρίσουν και συντάξιμο χρόνο για να κατοχυρώσουν τις διατάξεις που ήταν σε ισχύ έως το 2012.

2 Ασφαλισμένος που έχει κλείσει τα 62 του έτη με 35ετία θα μπορεί να αναγνωρίσει 5 χρόνια για να συμπληρώσει 40ετία και να βγει στη σύνταξη, χωρίς να χρειάζεται να αιτηθεί και να προσκομίσει δικαιολογητικά για πλασματικούς χρόνους από τέκνα, σπουδές και στρατιωτική θητεία. Η διαφορά είναι πως αν ο ασφαλισμένος έχει σήμερα 3 από τα 5 έτη (π.χ. 2 έτη από στρατιωτική θητεία και 1 έτος λόγω τέκνου), θα φτάσει στα 38 έτη και θα υποχρεωθεί να παραμείνει στην εργασία για άλλα 2 χρόνια ώστε να συμπληρώσει τη 40ετία, όταν θα είναι 64 ετών. Με το νέο σύστημα θα αποχωρήσει στα 62 εξαγοράζοντας την 5ετία που του λείπει για να βγει στη σύνταξη.

Πώς θα αξιοποιούνται τα 5 έτη στον υπολογισμό της σύνταξης

Με το νέο σύστημα θα συνυπολογίζεται ο πλασματικός χρόνος ασφάλισης για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος (π.χ. σύνταξη με 40ετία εκ των οποίων τα 5 έτη από εξαγορές), αλλά τα έτη που θα εξαγοράζονται θα προσαυξάνουν το ποσοστό αναπλήρωσης με μικρότερο συντελεστή από τα πραγματικά έτη.

Για παράδειγμα, με το σημερινό σύστημα ένας ασφαλισμένος που έχει 35 πραγματικά έτη ασφάλισης κατοχυρώνει ποσοστό αναπλήρωσης 37,31%. Αν εξαγοράσει άλλα 5 για να φτάσει στα 40 έτη, θα πάρει το ποσοστό αναπλήρωσης για τη 40ετία που είναι 50%.

Με τα νέα πλασματικά έτη η εξαγορά της 5ετίας θα βοηθήσει τον ασφαλισμένο να συμπληρώσει 40ετία για να βγει στα 62 με πλήρη σύνταξη, αλλά το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι μικρότερο από το 50%.

Ο λόγος που εξετάζεται αυτή η αλλαγή είναι για να αποφευχθεί η «αγορά» υψηλότερης σύνταξης με όχημα την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης.

Ετσι στην περίπτωση της εξαγοράς μίας 5ετίας για σύνταξη με 40 έτη το ποσοστό αναπλήρωσης θα προκύπτει από τον συντελεστή που αντιστοιχεί στα 35 πραγματικά έτη και από το μέσο ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης που αντιστοιχεί στο σύνολο της 40ετίας που βγαίνει στο 1,25%. Ετσι για τον ασφαλισμένο που θα βγει με 40ετία, εκ των οποίων τα 5 έτη από πλασματικό χρόνο, το τελικό ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι 37,31% για την 35ετία συν 1,25% για κάθε έτος εξαγοράς, δηλαδή 6,25% για τα 5 πλασματικά έτη. Το τελικό ποσοστό που προκύπτει είναι 43,5% ενώ αν η 40ετία είναι πραγματική, χωρίς εξαγορά, το ποσοστό αναπλήρωσης είναι 50%.

ΟΙ 12 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ
Στρατιωτική θητεία Ολος ο χρόνος Εξαγορά (*)
Γονική άδεια ανατροφής Ολος ο χρόνος Εξαγορά
Χρόνος τέκνων 1 έως 5 έτη Εξαγορά
Επιδότηση ασθένειας Εως 300 ημέρες

(200 έως το 2010)

Δωρεάν
Ανεργία ΟΑΕΔ Εως 300 ημέρες

(200 έως το 2010)

Δωρεάν
Εκπαιδευτική άδεια (Δημόσιο) Εως 2 έτη Εξαγορά
Χρόνος σπουδών Ο χρόνος κάθε σχολής Εξαγορά
Κενά διαστήματα ανεργίας Ολος ο χρόνος Εξαγορά
Χρόνος κύησης και λοχείας Ολος ο χρόνος Δωρεάν
Ημέρες απεργίας Ολες οι μέρες Εξαγορά
Χρόνος μαθητείας Μέχρι 2 έτη Εξαγορά
Χρόνος πριν απ’ την εγγραφή ΟΑΕΕ – ΕΤΑΑ Μέχρι 5 έτη Εξαγορά

* Με 20% του μισθού ή με την τρέχουσα μηνιαία εισφορά σύνταξης για ελεύθερους επαγγελματίες.

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις: Ανατροπή-«βόμβα» στα πλασματικά έτη - Τι καταργείται, πόσο επηρεάζονται δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματίες πίνακες και παραδείγματα]"

Τρόμος στον αέρα: Παρμπρίζ Boeing 787 ράγισε στα 40.00 πόδια – Εφιάλτης για πλήρωμα και επιβάτες

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν επιβάτες και πλήρωμα ενός Boeing 787 της Virgin Atlantic, αφού ράγισε το παρμπρίζ του πιλοτηρίου στα 40.000 πόδια, με αποτέλεσμα να αλλάξει ο προορισμός της πτήσης.

Το παρμπρίζ του αεροσκάφους έσπασε στον αέρα, τρομοκρατώντας το πλήρωμα του πιλοτηρίου και αναγκάζοντας την πτήση της Virgin Atlantic για το Σαν Φρανσίσκο να κάνει μια περιπλάνηση.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο από μια σειρά τρομακτικών περιστατικών για την αεροδιαστημική εταιρεία.

Τρεις ώρες μετά την απογείωση της κατάμεστης εμπορικής πτήσης από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, το Boeing 787-9 υπέστη «ζημία στο εξωτερικό στρώμα του παρμπρίζ του πιλοτηρίου», ανέφερε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι η ρωγμή διείσδυσε στο γυαλί της πτήσης VS41, το οποίο «είναι κατασκευασμένο από πολλαπλά στρώματα».

Δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε τη ζημιά κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το αεροπλάνο βρισκόταν σε υψόμετρο 40.000 ποδιών, κάπου ανάμεσα στη Γροιλανδία και την Ισλανδία, όταν συνέβη το περιστατικό.

Σύμφωνα με την nypost η θερμοκρασία έξω ήταν στους -58 βαθμούς Κελσίου.

Οι πιλότοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους επιβάτες οι οποίοι εξέφραζαν φόβους περί αποσυμπίεσης της καμπίνας.

«Το εξωτερικό στρώμα που ράγισε εν μέρει είναι ένα μη δομικό, ανθεκτικό στη φθορά στρώμα», είπε ένας εκπρόσωπος της Virgin.

Οι ταξιδιώτες έκαναν το ταξίδι 11 ωρών για το Σαν Φρανσίσκο την επόμενη μέρα.

Το ατυχές περιστατικό για την Boeing είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά αστοχιών.

Την Τετάρτη, ένα Boeing της Southwest Airlines κατά την προσγείωση στην Οκλαχόμα Σίτι, πέταξε σε ύψος χαμηλότερο των 500 ποδιών πάνω από μια κατοικημένη γειτονιά.

Ένα μήνα νωρίτερα, ένα άλλο αεροπλάνο της Southwest έκανε βουτιά στα 400 πόδια πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό ενώ ταξίδευε για την Χαβάη.

Μεταξύ πολλών περιστατικών τον Μάρτιο, ένα Boeing 737-800 έχασε έναν εξωτερικό πίνακα, καθώς πτήση της United Airlines πετούσε από το Σαν Φρανσίσκο στο Όρεγκον.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στον αέρα: Παρμπρίζ Boeing 787 ράγισε στα 40.00 πόδια – Εφιάλτης για πλήρωμα και επιβάτες"

Ποινική δίωξη για τον καπετάνιο και 12 μέλη του πληρώματος της «Περσεφόνης»: Απέδρασαν για το Καζακστάν οι «μπουρλοτιέρηδες» ενοικιαστές

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δασικής έκτασης, με ενδεχόμενο δόλο, αναμένεται να ασκηθεί από την Εισαγγελία Πειραιά, εναντίον του καπετάνιου και 12 μελών του πληρώματος του σκάφους, από το οποίο εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα, που προκάλεσαν πυρκαγιά στο δάσος της Ύδρας.

Μάλιστα η ποινική δίωξη θα είναι με την επιβαρυντική περίσταση ότι, την ημέρα που έγινε το περιστατικό, ήταν εν ισχύ οδηγία της Πυροσβεστικής για κατάσταση επικινδυνότητας τέτοια, που δεν επέτρεπε να ανάψει οποιαδήποτε είδους φωτιά.

Τα 13 μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης μέχρι 20 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασύλληπτοι παρέμειναν οι 17 υπήκοοι Καζακστάν, που είχαν ναυλώσει το σκάφος, καθώς πρόλαβαν και ταξίδεψαν αεροπορικά για τη χώρα τους, ενώ δεν υπάρχει δικαστική συνδρομή της χώρας μας με τη δική τους, ώστε να ζητηθεί η έκδοσή τους.

Το εν λόγω σκάφος είχε ενοικιαστεί και σε αυτό επέβαιναν 17 αλλοδαποί, οι οποίοι εκτόξευσαν βεγγαλικά και να προκλήθηκε, έτσι, η φωτιά στην Ύδρα. Οι ίδιοι, μάλιστα, αρκέστηκαν στο να ειδοποιήσουν τις πυροσβεστικές Αρχές και έφυγαν από τα ανοιχτά του νησιού.

Φωτιά Τώρα, Φωτιά, Ύδρα

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ποινική δίωξη για τον καπετάνιο και 12 μέλη του πληρώματος της «Περσεφόνης»: Απέδρασαν για το Καζακστάν οι «μπουρλοτιέρηδες» ενοικιαστές "

Φιλιατρά: Χτύπησε τη σύζυγό του με σιδερένιο λοστό – Στο Νοσοκομείο η 25χρονη

Με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί όπλων, συνελήφθη χθες στα Φιλιατρά ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Θύμα η 25χρονη σύζυγος του, που υπέστη ξυλοδαρμό και σωματικές βλάβες με σιδερένιο λοστό μήκους ενός μέτρου. Η ίδια ειδοποίησε τηλεφωνικά την αστυνομία και συνοδευόμενη από τους αστυνομικούς, διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Κυπαρίσσιας όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η ίδια ενημερώθηκε για τα παρεχόμενα δικαιώματά της, λέγοντας ότι δεν θα κάνει χρήση, ωστόσο δήλωσε ότι θα διαμείνει στο σπίτι του πατέρα της. Ο συλληφθείς πήρε προθεσμία και αύριο οδηγείται εκ νέου στον εισαγγελέα στη Κυπαρισσία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φιλιατρά: Χτύπησε τη σύζυγό του με σιδερένιο λοστό – Στο Νοσοκομείο η 25χρονη"

Λέρος: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για υπόθεση κατασκοπείας - Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί

Υπόθεση κατασκοπείας ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. στο νησί της Λέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν χθες Σάββατο όταν ειδοποιήθηκε το ΑΤ Λέρου από έναν σεκιούριτι του ΚΥΤ ότι τέσσερις αλλοδαποί προσωρινοί κάτοικοι του Κέντρου Υποδοχής είχαν φωτογραφίσει με τα κινητά τους τηλέφωνα τη βάση της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Πρόκειται για υπηκόους Παλαιστίνης ηλικίας 39, 24, 34 και 31 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ τα κινητά τους κατασχέθηκαν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λέρος: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για υπόθεση κατασκοπείας - Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί"

Αχαΐα: Συνελήφθησαν οι δράστες που λήστεψαν ζευγάρι και βίασαν τη γυναίκα στο Λάππα

Τρεις Πακιστανοί, κάτοικοι Απιδεώνα Αχαΐας προσήχθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαϊας για την υπόθεση ληστείας ζευγαριού και βιασμού της γυναίκας στο Λάππα Αχαΐας πριν από μερικές μέρες

Οι δράστες, ηλικίας 20-30 χρόνων, αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους όπως και το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelop.gr  δεν έχουν παραδεχθεί την πράξη τους.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις αλλοδαποί δράστες μετέφεραν τον 37χρονο άνδρα και τη 38χρονη φίλη του – υπηκόους Βιετνάμ – σε ερημική αγροτική τοποθεσία μεταξύ Απιδεώνα και Λάππα και, αφού τους ξυλοκόπησαν, τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα. Δεν αρκέστηκαν σε αυτό, καθώς όπως καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, βίασαν τη γυναίκα και στη συνέχεια διέφυγαν από το σημείο εγκαταλείποντας τα θύματά τους.

Το ζευγάρι εντόπισαν το πρωί της περασμένης Τρίτης  (18/6) κάτοικοι του Λάππα, οι οποίοι είδαν τον άνδρα και τη γυναίκα να κινούνται πεζοί, με εμφανή σημάδια κακοποίησης στα χέρια και στα πόδια και ενημέρωσαν την ΕΛΑΣ. Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας» για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία υπεβλήθη η 38χρονη πιστοποιούν σεξουαλική κακοποίηση.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν, σήμερα (Κυριακή 23/6/2024) τα ξημερώματα, στην Κάτω Αχαία, από αστυνομικούς του Τμήματος  Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, τρεις αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ληστεία, αρπαγή, βιασμό και παράβαση της νομοθεσίας περί οπλων.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας και από τον Ανακριτή Πατρών εκδόθηκαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, στις 17/6/2024 το βράδυ, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, οι τρεις κατηγορούμενοι προσέγγισαν με αυτοκίνητο δυο αλλοδαπούς (άνδρα – γυναίκα) και με την απειλή μαχαιριών που έφεραν οι δύο από αυτούς, τους εξανάγκασαν να επιβιβαστούν στο όχημα και τους μετέφεραν σε ερημική αγροτική τοποθεσία.

Στη συνέχεια οι τρεις κατηγορούμενοι με την άσκηση σωματικής βίας αφαίρεσαν από τους παθόντες δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, ενώ με τη χρήση βίας εξανάγκασαν τη γυναίκα σε συνουσία παρά τη θέλησή της.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα: Συνελήφθησαν οι δράστες που λήστεψαν ζευγάρι και βίασαν τη γυναίκα στο Λάππα"

Φωτιά στην Κερατέα: Εμπρησμό «δείχνει» ο δήμαρχος Λαυρεωτικής – Τι αποκάλυψε

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ (22.06.24) στην περιοχή της Κερατέας.

Γύρω στις 10 το βράδυ του Σαββάτου σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή της Κερατέας και συγκεκριμένα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άνω Δασκαλειό.

Η φωτιά που ανέπτυξε γρήγορα δυναμική λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή, απειλώντας σπίτια.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 120 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 38 οχήματα που μαζί με τις μαζί με τις υδροφόρες του Δήμου Λαυρεωτικής και τους εθελοντές, κατάφεραν να την περιορίσουν πριν προλάβει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Λόγω της πυρκαγιάς εστάλη στις 22:57 μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Άνω Δασκαλειό να απομακρυνθούν προς Κερατέα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, νωρίς το πρωί της δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην πυρκαγιά, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για φθορές σε σπίτια.

Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο του εμπρησμού για τη φωτιά στην Κερατέα.

Ο ίδιος μιλώντας στο Open σήμερα (23.06.24) τόνισε αρχικά την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της.

«Ήταν μία δύσκολη φωτιά, με 8 μποφόρ στις 10 το βράδυ, σε περιοχή δίπλα στην Αττική Οδό… 10 το βράδυ ή από αμέλεια ή εμπρησμός», είπε χαρακτηριστικά.

 

Και στη συνέχεια αποκάλυψε: «Πηγαίναμε από Λαύριο προ Κερατέα, στον δρόμο προς τη μεγάλη φωτιά, υπήρχε άλλη μία φωτιά στο διάζωμα, προφανώς είχε μπει εκεί από αντιπερισπασμό, για να μην πάμε στη μεγάλη φωτιά. Τη σβήσαμε αμέσως».

Τέλος, ο κ. Λουκάς επεσήμανε ότι κάτοικοι του είπαν πως εκεί από όπου ξεκίνησε η φωτιά, άκουσαν μία έκρηξη και μετά είδαν τις φλόγες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Κερατέα: Εμπρησμό «δείχνει» ο δήμαρχος Λαυρεωτικής – Τι αποκάλυψε"

«Καταπέλτης» ο Παναγιωτόπουλος κατά του BBC: «Ας μην έχουν πηγές μόνο Τούρκους και ΜΚΟ»

Σχετικά με τις προτεραιότητες του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον τομέα της μετανάστευσης, ο ίδιος στη συνέντευξή του στην «Απογευματινή», αφού ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα ευρύ πλαίσιο αρμοδιοτήτων, που σχετίζεται και με παράγοντες όπως η γεωπολιτική αστάθεια, η εθνική ασφάλεια αλλά και η οικονομία, τόνισε ότι στόχος είναι η αποθάρρυνση της παράνομης μετανάστευσης αλλά και οι «ανθρωπιστική μεταχείριση των εισερχόμενων».

«Βασικές προτεραιότητες είναι η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακινητών, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις δομές, η προστασία των ευάλωτων ομάδων, η κοινωνική ένταξη όπου απαιτείται, η βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και η καλύτερη οργάνωση της νόμιμης μετανάστευσης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας».

«Το γεωπολιτικό περιβάλλον και οι παράγοντες αστάθειας δεν αφήνουν περιθώριο για χαλαρότητα. Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και οι μηχανισμοί έτοιμοι να αντεπεξέλθουν σε κάθε είδους κρίση», προσθέτει ο Παναγιωτόπουλος.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στη σημαντική αύξηση των ροών το πρώτο πεντάμηνο του 2024, σε σχέση με το 2023, ωστόσο «η συνολική εικόνα είναι σταθερή και το σύστημα αντέχει. Το υπουργείο δεν είναι όχημα διευκόλυνσης, αλλά ελέγχου της μετανάστευσης, τόσο της παράνομης, όσο και της νόμιμης».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC, που κατηγορεί τη χώρα μας για «παράνομες επαναπροωθήσεις», ο Παναγιωτόπουλος απαντά:

«Το ντοκιμαντέρ του BBC και οι καταγγελίες που εμπεριέχονται μέσα σε αυτό για τη δράση του ελληνικού Λιμενικού Σώματος έρχεται να προστεθεί σε αρκετές ακόμη γνωστές προσπάθειες από το παρελθόν, να δημιουργήσουν εντυπώσεις και αρνητική εικόνα για τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε ανάλογο δημοσίευμα που παίρνει διαστάσεις σπανίως αναφέρονται οι χιλιάδες ζωές που έχουν σώσει και σώζουν σε καθημερινή βάση, εδώ και χρόνια, οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, κι αυτό είναι σαφώς άδικο για τις ελληνικές Αρχές.

Σέβομαι απεριόριστα τον ειδησεογραφικό κολοσσό που είναι το BBC, αλλά στο πλαίσιο μιας αντικειμενικής διερεύνησης θα ήθελα οι πηγές του ντοκιμαντέρ να μην εξαντλούνται στις μαρτυρίες της τουρκικής ακτοφυλακής και εκπροσώπων ΜΚΟ. Η ελληνική πολιτεία, ως οφείλει να κάνει, ερευνά κάθε καταγγελία σε κάθε αρμόδιο επίπεδο».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καταπέλτης» ο Παναγιωτόπουλος κατά του BBC: «Ας μην έχουν πηγές μόνο Τούρκους και ΜΚΟ»"

Πυρκαγιές: Κανένα ενεργό μέτωπο το πρωί της Κυριακής

Και το τελευταίο μέχρι το βράδυ του Σαββάτου μέτωπο πυρκαγιάς στη χώρα, αυτό στο Άνω Δασκαλειό Κερατέας στην Αττική, έχει ελεγχθεί αναφέρει το πρωί της Κυριακής η Πυροσβεστική, μετά τη χθεσινή πολύ δύσκολη, με απανωτές εστίες, ημέρα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον και η πυρκαγιά σε δασική έκταση περιοχή Στραπουριές στην Άνδρο, καθώς και στους Ασκητές Ροδόπης, όπου μάχη με τις φλόγες έδιναν χθες το βράδυ οι πυροσβέστες.

Καθ’ όλο το 24ωρο που προηγήθηκε ξέσπασαν 66 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 52 ελέγχθηκαν άμεσα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιές: Κανένα ενεργό μέτωπο το πρωί της Κυριακής"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news