facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Νέο «πισώπλατο» χτύπημα από ΕΕ σε Ελλάδα: «Σκοτώσατε πρόσφυγες στον Έβρο - Κάνετε παράνομες επαναπροωθήσεις»

Μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Επιτρόπου Ζοσέπ Μπορέλ για μοίρασμα των ελληνικών υδρογονανθράκων με την Τουρκία, έρχεται και η Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ να ταχθεί με την Άγκυρα, αυτή τη φορά για το μεταναστευτικό, ενώ το Ευρωκοινοβούλιο παρουσιάζει έκθεση η οποία υποστηρίζει πως η Ελλάδα σκότωσε μετανάστες στον Έβρο.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης Ίλβα Γιόχανσον, στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας, στη συζήτηση για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, καταδίκασε την Ελλάδα για «παράνομες επαναπροωθήσεις».

«Ανησυχείτε για όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, για τις αναφορές των απωθήσεων και συμμερίζομαι τις ανησυχίες σας», είπε η Επίτροπος.

«Οι απωθήσεις απαγορεύονται σαφώς, όλοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα ασύλου και όλες οι καταγγελίες πρέπει να ελέγχονται. Η Κομισιόν δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει, αλλά περιμένουμε από εθνικές αρχές να εξακριβώσουν πραγματικά γεγονότα και συνέχεια σε απρεπείς συμπεριφορές», τόνισε.

«Καλώ τις ελληνικές Αρχές να ερευνήσουν όλες τις καταγγελίες για παράνομες δραστηριότητες. Δεν δικαιούνται όλοι άσυλο, αλλά όλοι δικαιούνται αντιμετώπιση σύμφωνη με τις αρχές μας. Όταν ζητούν άσυλο, έκκληση προς ευρωπαϊκές αρχές που πρέπει να τιμήσουμε», κατέληξε η Επίτροπος.

Ισπανός ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για ακροδεξιά ρητορεία με σφραγισμένα σύνορα και περιστατικά παράνομων επαναπροωθήσεων.

Την ίδια στιγμή κλήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο συζητούσε σήμερα για τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, η Forensic Architecture, μια ομάδα από Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, η οποία παρουσίασε έρευνα στην οποία υποστηρίζει ότι οι ελληνικές αρχές δολοφόνησαν παράνομους μετανάστες στον Έβρο.

«Τα στοιχεία «υποδηλώνουν έντονα» ότι μετανάστης πυροβολήθηκε από ομάδα Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονταν κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε, σύμφωνα με τα ευρήματα που βασίζονται σε ανάλυση βίντεο κινητού τηλεφώνου συνεντεύξεις και μάρτυρες», γράφουν η Financial Times σχετικά με την έρευνα της Forensic Architecture.

«Είναι πολύ πιθανό ότι πυροβολήθηκε από Έλληνες στρατιώτες και πολύ απίθανο να πυροβολήθηκε από Τούρκους στρατιώτες», δήλωσε ο Στέφανος Λεβίδης, ερευνητής της Forensic Architecture που συντονίζει την έρευνα.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «πισώπλατο» χτύπημα από ΕΕ σε Ελλάδα: «Σκοτώσατε πρόσφυγες στον Έβρο - Κάνετε παράνομες επαναπροωθήσεις»"

Κυριάκος Τόμπρας για Καλογρίτσα και Χούρι: «Δύο ηλίθιοι πήγαν και κρεμάστηκαν στα μανταλάκια»

Σημαντικές αποκαλύψεις για το κανάλι Καλογρίτσα, που έφερε τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ από το Μέγαρο Μαξίμου, έκανε ο οικονομολόγος που ενεργούσε για λογαριασμό του επιχειρηματία, Κυριάκος Τόμπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ειδικότερα, «το θέμα ήταν πώς θα χρηματοδοτηθούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής, για να μπορεί ο Καλογρίτσας να συμμετέχει στο διαγωνισμό» για την άδεια τηλεοπτικού σταθμού, επιβεβαίωσε ο κ. Τόμπρας, που ενεργούσε για λογαριασμό του Χρήστου Καλογρίτσα στη συμφωνία με τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC, επισημαίνοντας μάλιστα πως η επένδυση ήταν «πάνω από 50 εκατ. ευρώ».

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star, ο Κυριάκος Τόμπρας σημείωσε ότι «η επένδυση ήταν σε δύο φάσεις», καθώς ήταν «πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ» και πρόσθεσε ότι η πρώτη φάση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, περιλάμβανε την κατάθεση 3 εκατομμυρίων για την εγγυητική και «τα υπόλοιπα 22 για να μπορέσει να στηθεί το κανάλι και την πρώτη δόση», ενώ στη δεύτερη φάση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, θα προχωρούσε η λειτουργία της «επένδυσης». Ακόμα, ο κ. Τόμπρας ανέφερε πως «ήξερε όλη η Ελλάδα πως ο Καλογρίτσας, δηλαδή το διάστημα εκεί θα πρέπει να ξέρετε, από το 2014 και το 2015 και το 2016, οι τραπεζικοί λογαριασμοί (σ.σ. του κ. Καλογρίτσα) ήταν όλοι δεσμευμένοι» από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και το ΣΔΟΕ.

Όσον αφορά την ορολογία της «επένδυσης» επιβεβαίωσε ότι το «White House», το οποίο αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά Καλογρίτσα, δεν είναι άλλο από το Μέγαρο Μαξίμου. «Έτσι το λέγανε μεταξύ τους, ναι, την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε ο κ. Τόμπρας, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την έκβαση της υπόθεσης. «Μετά από τόσα χρόνια έχασα το χρόνο μου με δύο ηλίθιους, για να σας πω ακριβώς πώς έχουν τα πράγματα, που κατάφεραν να είναι στα δικαστήρια και να είναι κρεμασμένοι στα μανταλάκια στις εφημερίδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το μεγάλο κατόρθωμα έκαναν», είπε, «με το αποτέλεσμα να είναι να τρέχω τώρα γιατί δύο χαζοί, αντί να βρουν άκρη για 3 εκατομμύρια, πήγαν και κρεμάστηκαν στα μανταλάκια».



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Τόμπρας για Καλογρίτσα και Χούρι: «Δύο ηλίθιοι πήγαν και κρεμάστηκαν στα μανταλάκια»"

Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν τραγικό – Ο ψευτογιατρός μέσα στο χειρουργείο! Αποκαλυπτικές εικόνες

Τα όσα ισχυρίζεται ο ψευτογιατρός πως απλά… συνόδευε ασθενείς στο νοσοκομείο καταρρέουν. Κι αυτό διότι εμφανίζεται με ιατρική στολή, γάντια ακόμα και… νυστέρι μέσα σε χειρουργείο μετά από επέμβαση σε ασθενή! Δείτε τα νέα ντοκουμέντα.
Νέα, σοκαριστικά ντοκουμέντα από τα όσα -αδιανόητα- έκανε ο ψευτογιατρός έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη.
Όπως φαίνεται στο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε ο Alpha και προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο ψευτογιατρός όχι μόνο μοίραζε – με το αζημίωτο – μαντζούνια σε ασθενείς αλλά… έφτασε στο σημείο να περάσει την πόρτα του χειρουργείου φορώντας ιατρική στολή και κρατώντας νυστέρι!
Στις φωτογραφίες ντοκουμέντο εμφανίζεται ο 47χρονος ψευτογιατρός μέσα στο χειρουργείο «ντυμένος» χειρούργος να ποζάρει με το νυστέρι στο χέρι μπροστά από ένα ανθρώπινο λίπωμα που έχει αφαιρεθεί από ασθενή. Ο προφυλακισμένος φαίνεται να ποζάρει δίπλα σε πραγματικούς ιατρούς και νοσηλευτές χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν γνώριζαν ότι ο ίδιος δεν είναι γιατρός.
ψευτογιατρός
Το διαψεύδουν τα ντοκουμέντα
Ο 47χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν παρουσιαζόταν στα θύματά του ως γιατρός αλλά εκείνοι του «κόλλησαν» την ιδιότητα και απλά αυτός δεν έκανε κάτι για να την βγάλει από πάνω του. «Για τη δήθεν ιατρική μου ιδιότητα, το αληθές είναι ότι αρχικά δεν παρουσιαζόμουν ως τέτοιος, αλλά με την ιδιότητα του βοτανολόγου, έστω και εμπειρικού. Οι ίδιοι που τους προσέφερα τις υπηρεσίες μου άρχισαν να με συστήνουν περαιτέρω ως γιατρό και ουδέν έπραξα προκειμένου να άρω την πλάνη», είπε. Όμως τα ντοκουμέντα των διαψεύδουν αφού όχι μόνο εμφανίζεται ως γιατρός αλλά εμφανίζεται και μέσα σε χειρουργείο μετά το τέλος της επέμβασης. Η αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του τουλάχιστον από το περασμένο Πάσχα.
Ο ψευτογιατρός ισχυρίστηκε ότι συνόδευε τους ασθενείς μέχρι τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία και όχι φυσικά στο χειρουργείο. «Πέραν της ιδιότητας μου ως βοτανολόγος ουδέποτε έχω αποκτήσει πτυχίο ιατρικής. Απλά ορισμένες φορές συνόδευα τους ασθενείς στο διαγνωστικό κέντρο και νοσοκομείο στο οποίο θα έκαναν την εξέταση», είπε.
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο



Ο ψευτογιατρός και η επίσημη δήλωση Κούγια
“Όπως σας είναι γνωστό, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κ. Αλέξιος Κούγιας εκπροσωπεί τρία εκ των θυμάτων του κατηγορουμένου για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος Νικολάου Κοντοστάθη, εκ των οποίων θυμάτων ένα έχασε τη ζωή του, ενώ το δεύτερο, όπως μας έχει περιγράψει χειρογράφως, χειρουργήθηκε στην Κεντρική Κλινική Αθηνών επί 12 ώρες και εξαιτίας αυτής της πρωτοφανούς για τα ιατρικά χρονικά συμπεριφοράς του κατηγορουμένου και των συνεργών του έμεινε ολοσχερώς ανάπηρο, αφού προηγουμένως κατέβαλε σε όλους αυτούς το πρωτοφανές ποσόν των 98.000 ευρώ.
Το τρίτο θύμα από το 2016, ενώ έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, λάμβανε από τον κατηγορούμενο και τους συνεργούς του διάφορα ιδιοσκευάσματα και, επειδή του συνέστησαν να σταματήσει εντελώς την κανονική θεραπεία του, η κατάστασή του επιδεινώθηκε, ενώ συγχρόνως του απέσπασαν ποσό που ξεπερνά τα 40.000 ευρώ. Και αυτό το θύμα, όπως μας έχει περιγράψει, έχει κάνει όλες τις επισκέψεις και τις συναντήσεις με τον ιατρό σε πολυτελές γραφείο της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών.
Σήμερα, μετά τη δημοσιοποίηση από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha των φωτογραφιών του συγκεκριμένου κατηγορουμένου με χειρουργικές στολές, μάσκες και νυστέρια, θα πρέπει πλέον να σταματήσει η δήθεν ιερή αντίδραση αυτών που ισχυρίζονται ότι ο συγκεκριμένος ιατρός ουδεμία σχέση είχε με άλλους ιατρούς οποιασδήποτε κλινικής και ότι ο κύκλος των κατηγορουμένων αρχίζει και τελειώνει μόνο με αυτόν, πρέπει δε η ποινική δίωξη να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα.
Το δικηγορικό μας γραφείο μελετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, αφού μελετήσουμε με τους ειδικούς μας συμβούλους τους ιατρικούς φακέλους των τριών αυτών θυμάτων, και θα ζητήσουμε, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά παντός υπευθύνου, τα οποία αδικήματα επισείουν ποινές ισοβίου καθείρξεως και πολυετούς καθείρξεως μέχρι 15 ετών αντίστοιχα”.
Με πληροφορίες από: Alpha.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν τραγικό – Ο ψευτογιατρός μέσα στο χειρουργείο! Αποκαλυπτικές εικόνες"

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων (διαδικασία)

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας άνοιξε τελικά η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των οριστικών αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ.
Περισσότεροι από 100.000 δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙ, πληττόμενοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αυταπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, ακόμα και χωρίς κανέναν υπάλληλο ή και αν ακόμα δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή, θα πρέπει να σπεύσουν μέχρι 15 Ιουλίου να υποβάλουν την αίτησή τους στο MyBusinessSupport.
Συγκεκριμένα, για την β΄φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙ προβλέπεται:
  • Αιτήσεις έως 15/7 στο MyBusinessSupport
  • Μίνιμουμ δάνειο 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανέναν εργαζόμενο και δεν διέθεταν ταμειακή μηχανή κατά την 1η Ιουνίου
  • 4.000 ευρώ αν απασχολούσαν 1-5 εργαζόμενους
  • 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6-20 εργαζόμενους
  • 15.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21-50 εργαζόμενους
  • 30.000 ευρώ για επιχειρήσεις με πάνω από 50 εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης (κατά την 1/6/2020)
Όσοι τυχόν μετείχαν και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1, αφαιρείται το ποσόν που ήδη έλαβαν στην α΄ φάση αλλά, σε κάθε περίπτωση, η ελάχιστη ενίσχυση δεν μπορεί να είναι για κανέναν κάτω από 2.000 ευρώ,
Διαδικασία και προϋποθέσεις επιστροφής της ενίσχυσης
Μεταξύ άλλων, η Απόφαση για την νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή για όσους πέρασαν από την προεπιλογή που έγινε τον Ιούνιο με βάση τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ορίζει και τα εξής:
  1. Το ποσό της ενίσχυσης επιβαρύνεται με επιτόκιο 0,94% ετησίως
    2.Για το χρονικό διάστημα ως την 31η Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται άτοκη περίοδος χάριτος κατά την οποία η δικαιούχος επιχείρηση δεν υποχρεούται να επιστρέψει οιοδήποτε τμήμα κεφαλαίου ή τόκων.
  2. Μετά την παρέλευση της περιόδου χάριτος, το ποσό της ληφθείσας ενίσχυσης αρχίζει να επιστρέφεται (από 1/2022 δηλαδή) σε σαράντα (40) ισόποσες τοκοχρεωλυτικές μηνιαίες δόσεις, εκάστης εξ αυτών καταβλητέας την τελευταία ημέρα του μήνα. Με άλλα λόγια η εξόφληση θα εκτείνεται έως τα μέσα του 2025.
  3. Το ποσό της ενίσχυσης εμφανίζεται με τις τυχόν λοιπές οφειλές της επιχείρησης, στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr στην επιλογή «myTAXISNet/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή».
  4. Παρέχεται δυνατότητα
α) επιστροφής μόνο ποσοστού 70% της ενίσχυσης, εφόσον ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης, ένα έτος μετά τη λήψη της ενίσχυσης, είναι μειωμένος κατά 70% ή παραπάνω σε σχέση με το ύψος του κύκλου εργασιών αναφοράς ή των ακαθάριστων εσόδων αναφοράς,
β) επιστροφής μόνο ποσοστού 60% της ενίσχυσης, για τις επιχειρήσεις που απασχολούσαν την 1η Ιουνίου 2020 περισσότερους από είκοσι (20) εργαζόμενους, εφόσον διατηρήσουν κατά μέσο όρο τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν κατά την 1η Ιουνίου 2020, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ως και την 1η Ιουνίου 2021.
Υποχρεώσεις δικαιούχων – Κυρώσεις
  1. Η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει έως την 31η Οκτωβρίου 2020 τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε κατά την 1η Ιουνίου 2020, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ και θα αφορά το μέσο όρο του αριθμού των εργαζομένων κατά το διάστημα αυτό.
  2. Εφόσον η επιχείρηση ενισχύεται βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, οφείλει να προσκομίσει μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2020 τα δικαιολογητικά που προβλέπονται
  3. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων υποχρεούνται να μην μετακυλούν εις ολόκληρον ή μερικώς στους πρωτογενείς παραγωγούς τη χορηγούμενη ενίσχυση.
  4. Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο της επιχείρησης από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο ελέγχου διαπιστωθεί μη τήρηση των όρων της παρούσας, υπέρβαση του ανώτατου ορίου ενίσχυσης, ή υποβολή ψευδών στοιχείων, ζητείται η άμεση επιστροφή του συνόλου της χορηγηθείσας ενίσχυσης εντόκως.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να αναρτήσουν και μία αφίσα μεγέθους Α3 για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, επειδή η δράση συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων (διαδικασία)"

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζελος: Αντιδράσεις στους αστυνομικούς για τους ελέγχους σε επιβάτες από το εξωτερικό

Σφοδρές αντιδρασεις σε αστυνομικούς, που υπηρετούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζελος, έχουν προκαλέσει οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε επιβάτες απο το εξωτερικό που επισκέπτονται τη χώρα μας για  την περίοδο των διακοπών. 

Όπως καταγγέλει με έγγραφο της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και ο πρόεδρος της οποιας, Γιώργος Καλλιακμάνης, υπηρετει στον αερολιμένα, με εγγραφο που απέστειλε στον αρχηγο της ΕΛ.ΑΣ, «οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο αεροδρόμιο ελέγχουν τα κινητά τηλέφωνα όλων των επιβατών που φθάνουν στη χωρα μας, προκειμένου να διαπιστώσουν μέσω του Barcode που έχουν αν απαιτείται να πραγματοποιηθεί έλεγχος για κορωνοϊό (Covid-19).Καταγγέλλουμε πως οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τους ελέγχους, επί της ουσίας, όπωςπροαναφέρθηκε, κάνουν την δουλειά υπαλλήλων άλλων Υπηρεσιών. Αυτήν την αρμοδιότητα, σύμφωνα και με την ανωτέρω Κ.Υ.Α. την έχουν οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).Δυστυχώς όμως, μετά λύπης διαπιστώνουμε πως ουδείς από τους πραγματικά αρμοδίους ασχολείται με την συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα» αναφέρεται στο εγγαφο ενω επισημαίνεται πως οι ένστολοι πραγματοποιουν παρατυπα τους ελέγχους ενώ διατρέχει κίνδυνο η υγείας τουςΟ κ. Καλλιακμάνης μιλώντας στο protothema.gr επισημαινει τα εξής: «Δεν θα επιτρέψουμε ο Έλληνας αστυνομικος να επωμισθεί καθήκοντα για τα οποία ειναι αναρμόδιος αλλά και ενέχουν κινδύνους για τον ίδιο και την δημόσια υγεία  .Άλλωστε οι υπάλληλοι της πολιτικής προστασιας και του ΕΟΔΥ είναι απο τον νόμο επιφορτισμένοι με την διενέργεια των συγκεκριμένων ελέγχων στα σημεία εισόδου της χώρας μας και έλαβαν και σχετικό επίδομα για αυτό».

Καλλιακμανης
Ολη η επιστολη της ΕΑΥΝΑ: 

Γλυφάδα, 06/07/2020

Προς:

1. κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
2. κ. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

3. Α.Ε.Α. / κ. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
4. Α.Ε.Α. / κ. Προϊστάμενο Επιτελείου Ελληνικής Αστυνομίας
5. Γ.Α.Δ.Α./ κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής
6. κ. Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών
Κοιν:

1. Π.Ο.ΑΣ.Υ.
2. Όλες τις Ενώσεις

Ο εργασιακός μεσαίωνας καλά κρατεί.

Μόνο άδικη και επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της φυσικής ηγεσίας, να μην ενισχύσει με αστυνομικό προσωπικό την Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, ειδικά την δεδομένη χρονική στιγμήπου λόγω της πανδημίας η ενίσχυση αυτή είναι για ευνόητους λόγους επιβεβλημένη.

Επιπρόσθετα την 28 Ιουνίου 2020 εκδόθηκε η υπ’αριθμό Δ1α/ΓΠ.ιοκ.40383 Κ.Υ.Α. με θέμα: «Επιβολή του μέτρου του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου και του προσωρινού περιορισμού προσώπων που εισέρχονται από την αλλοδαπή, προς περιορισμό τηςδιασποράς του Covid-19». Ειδικότερα στο άρθρο 1 παρ. 2 αναφέρεται ρητά: «Τα πρόσωπα που εισέρχονται στηνΧώρα με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτεκράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποχρεούται όπωςεπιδεικνύουν έντυπο ή ηλεκτρονικό αντίγραφο τηςφόρμας της παρ.1 στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων».

Αντί αυτού, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στοαεροδρόμιο ελέγχουν τα κινητά τηλέφωνα όλων των επιβατών που φθάνουν στην Χώρα μας, προκειμένου να διαπιστώσουν μέσω του Barcode που έχουν αν απαιτείται να πραγματοποιηθεί έλεγχος για κορονοϊό (Covid-19).

Καταγγέλλουμε πως οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τους ελέγχους, επί της ουσίας, όπωςπροαναφέρθηκε, κάνουν την δουλειά υπαλλήλων άλλωνΥπηρεσιών.

Αυτήν την αρμοδιότητα, σύμφωνα και με την ανωτέρω Κ.Υ.Α. την έχουν οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Δυστυχώς όμως, μετά λύπης διαπιστώνουμε πως ουδείς από τους πραγματικά αρμοδίους ασχολείται με την συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Απορούμε τι πραγματικά έχει συμβεί; Οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας και του Ε.Ο.Δ.Υ. από ποιόν πήραν εντολή να μην κάνουν ελέγχους; Και αν πήραν,είναι γραπτή ή προφορική;

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι αστυνομικοί δεν αναφέρονται στην ανωτέρω Κ.Υ.Α. και είναι οι μόνοι που πραγματοποιούν ελέγχους.

Η Ένωσή μας, καταγγέλλει το γεγονός πως οι συνάδελφοί μας παράτυπα πραγματοποιούν τουςελέγχους, χωρίς να έχουν την σχετική εκπαίδευση, ούτε τις απαραίτητες ιατρικές γνώσεις, ενώ στην ουσία θα έπρεπε να συνεπικουρούν στο έργο της Πολιτικής Προστασίας και των ιατρών του Ε.Ο.Δ.Υ.

Το χειρότερο είναι πως οι αστυνομικοί, εργάζονται χωρίς να φέρουν τον κατάλληλο ολόσωμο υγειονομικό εξοπλισμό και φυσικά χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξής τους από τον κορονοϊό Covid-19 όπως π.χ. τζάμι προστασίας, τήρηση αποστάσεων κτλ.

Κινδυνεύει άμεσα η υγεία τους, καθώς είναι εκείνοι που πρώτοι έρχονται σε άμεση σωματική επαφή με όλους του πολίτες ξένων κρατών που επισκέπτονται την Χώρα μας.

Η Ένωσή μας αναμένει άμεσα την απεμπλοκή τηςΑστυνομίας και την πραγματοποίηση των ελέγχων των επιβατών που φθάνουν στην Χώρα μας (για την δειγματοληπτική εξέτασή τους), από τους πραγματικά αρμοδίους, που βάση της Κ.Υ.Α. είναι οι υπάλληλοι τηςΠολιτικής Προστασίας και του Ε.Ο.Δ.Υ.

Οφείλει η φυσική και πολιτική ηγεσία να αντιληφθείπως ο Έλληνας αστυνομικός έχει συγκεκριμένα καθήκοντα τα οποία εκτελεί με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα, όμως δεν θα πρέπει να επιφορτίζεται με καθήκοντα και αρμοδιότητες άλλων Υπηρεσιών πουαπαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Το μόνο που λείπει είναι να μαςεπιφορτίσουν με την διαδικασία λήψης δειγμάτων, προκειμένου να διαπιστώνουμε ποιοι εκ των επιβατών νοσούν, ποιοι είναι φορείς και ποιοι όχι…, ήμαρτον…!

Η πολιτεία οφείλει να αναλογιστεί την προσφορά και τους κινδύνους που έχει το επάγγελμα του Έλληνα αστυνομικού και να μην τον επιφορτίζει με άλλα καθήκοντα, εκθέτοντάς τον σε περαιτέρω κίνδυνο.

Αντιθέτως, οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας και οι ιατροί του Ε.Ο.Δ.Υ., έλαβαν επίδομα προκειμένουνα ασκούν ακριβώς αυτά τα καθήκοντα για τα οποία είναι και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι.

Παρακαλούμε την φυσική και πολιτική ηγεσία, να παρέμβει άμεσα προστατεύοντας τον Έλληνα εργαζόμενοαστυνομικό και παράλληλα συμβάλλοντας έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις (όπωςπροβλέπεται) από τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας και τους ιατρούς του Ε.Ο.Δ.Υ. οι οποίες θα διασφαλίζουν την Δημόσια Υγεία των επιβατών και όλων των εμπλεκομένων.
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζελος: Αντιδράσεις στους αστυνομικούς για τους ελέγχους σε επιβάτες από το εξωτερικό"

Ελλάδα και Αίγυπτος συμφώνησαν σε άρση της καραντίνας για τους ταξιδιώτες

Σε άρση της καραντίνας για τους τουρίστες μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου κατέληξαν οι δύο χώρες, σύμφωνα με την κοινή δήλωση στην οποία προχώρησαν ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και ο Αιγύπτιος υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, Χάλιντ Ελ Ανάνι.

Όπως σημειώνει το αιγυπτιακό υπουργείο μέσω επίσημης ανακοίνωσης, πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη τουριστική συμφωνία της Αιγύπτου με χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δύο χώρες αποσκοπούν πλέον στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τουριστικό τομέα για την επανεκκίνηση του τουριστικού κύματος μεταξύ τους, αναφέρεται σχετικά, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η άρση της καραντίνας συνοδεύεται από την απόφαση ότι αν κάποιος τουρίστας νοσήσει σε μία από τις δύο χώρες θα μπορεί, εάν εκείνος το επιθυμεί, να μπορεί να επιστρέψει για νοσηλεία στην πατρίδα του, φτάνει να τηρηθούν τα ιατρικά πρωτόκολλα, που έχουν τεθεί από τους αρμόδιους φορείς.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελλάδα και Αίγυπτος συμφώνησαν σε άρση της καραντίνας για τους ταξιδιώτες"

Η αεροπορική οδηγία για την έκτακτη απαγόρευση πτήσεων προς & από Σερβία

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την έκτακτη αεροπορική οδηγία (Notam) που ισχύει από σήμερα έως τις 15 Ιουλίου και αφορά στην απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας / Σερβίας και εισόδου Σέρβων πολιτών στην χώρα μας, λόγω έξαρσης της πανδημίας στη γείτονα χώρα.

Συγκεκριμένα με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία COVID-19 απαγορεύονται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 όλες οι πτήσεις μετακίνησης επιβατών μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, καθώς και είσοδος στην χώρα μας Σέρβων τουριστών. Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων από και προς Σερβία ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:
Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων Πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν, επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις & απαραίτητες μετακινήσεις (essential reasons), υγειονομικό προσωπικό, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό απαραίτητο για την λειτουργία της κυβέρνησης, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε Ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, σπουδαστές, οι πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit), πληρώματα αεροσκαφών και σε όσους μη Ευρωπαίους πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα.

Αναθεώρηση αεροπορικής οδηγίας για το Ηνωμένο Βασίλειο

Όσον αφορά στις πτήσεις από και προς Ηνωμένο Βασίλειο αναθεωρήθηκε η προηγούμενη αεροπορική οδηγία και η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών ισχύει πλέον έως την Τρίτη 14 Ιουλίου και ώρα 23:59, έτσι όλες οι πτήσεις προς και από τα Ελληνικά αεροδρόμια από τα αντίστοιχα Βρετανικά επιτρέπονται από τις 15 Ιουλίου 2020 χωρίς περιορισμούς.
Για το χρονικό διάστημα που ισχύει η αναστολή πτήσεων, δηλαδή έως 14/7/20 υπάρχουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις: Επιτρέπονται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military), οι πτήσεις της Frontex, οι πτήσεις πυροσβεστικών (fire fighting flights), οι πτήσεις που έχουν τεχνική βλάβη χωρίς να χρειαστεί να αποβιβαστούν οι επιβάτες (technical landings), οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών, μελών της οικογενείας τους και κατόχων άδειας κατοικίας στην χώρα μας που εγκρίθηκαν από το Υπ. Εξωτερικών.

Αλλαγές στην υποχρεωτική συμπλήρωση του PLF από τις 9 Ιουλίου

Από την Πέμπτη 9 Ιουλίου έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, η ΥΠΑ ενημερώνει ότι η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα θα πρέπει να γίνεται 24 ώρες πριν το check in και όχι 48 ώρες που ισχύει έως τις 8 /7/2020.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Η αεροπορική οδηγία για την έκτακτη απαγόρευση πτήσεων προς & από Σερβία"

Λιβύη: Ο Σάρατζ αποθεώνει την Τουρκία, αναθεματίζει τον Χάφταρ και ζητά βοήθεια από την Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης Φάγεζ αλ Σάρατζ ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευρωπαϊκές χώρες να τον βοηθήσουν κατά του αντιπάλου του στη Λιβύη, στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ.

«Για περισσότερους από 14 μήνες η πρωτεύουσά μας και η περιβάλλουσα σε αυτήν δυτική περιοχή της Λιβύης καταδυναστεύεται από την παράνομη και ανήθικη επίθεσης ενός αχρείου στρατηγού», γράφει ο Σάρατζ σε άρθρο του, το οποίο φιλοξενείται σήμερα στην εφημερίδα Die Welt.

«Η κυβέρνηση της Λιβύης δεν θα παραδοθεί ποτέ και δεν θα επέτρεπε ποτέ να μετατραπεί η Λιβύη σε δικτατορία. Σήμερα ζητώ από τις ευρωπαϊκές χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μας υποστηρίξουν προκειμένου να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο», γράφει περαιτέρω, ενώ τονίζει: «Είμαστε βαθιά ευγνώμονες. στην Τουρκία», η οποία υποστηρίζει στρατιωτικά την κυβέρνησή του.

Dpa/Die Welt/ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Ο Σάρατζ αποθεώνει την Τουρκία, αναθεματίζει τον Χάφταρ και ζητά βοήθεια από την Ευρώπη"

«Ταφόπλακα» στην Αθήνα από την ΕΕ: «Πρέπει να μοιραστούν οι (ελληνικοί) υδρογονάνθρακες μεταξύ Ελλάδας & Τουρκίας»

Δήλωση-σοκ του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική πολιτική, Ζοσέπ Μπορέλ, από την Άγκυρα, ο οποίος δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι η ΕΕ σκοπεύει να μοιράσει τους (ελληνικούς) υδρογονάνθρακες της Ανατολικής μεσογείου και του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Η σύμπλευση της ΕΕ με την Τουρκία σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο και το μοίρασμα του εθνικού πλούτου της Ελλάδας, επιβεβαιώθηκε επίσημα μετά τη σημερινή συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου και του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ.

Οι δύο άνδρες έστειλαν κοινό μήνυμα στην Ελλάδα να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και να μοιράσει τον εθνικό της πλούτο, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια ΕΕ & Τουρκία να υπογράψουν μια συνολική συμφωνία ρύθμισης των σχέσεών τους.

Το ίδιο ακριβώς μήνυμα είχαν στείλει στην κοινή συνέντευξη Τύπου πριν λίγες μέρες οι Μελβούτ Τσαβούσογλου και Χάικο Μάας, αλλά και η Άνγκελα Μέρκελ με δηλώσεις της στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Σήμερα την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος με μία πρωτοφανή δήλωση, μίλησε ξεκάθαρα για συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για τα ελληνικά κοιτάσματα, υπό την αιγίδα της ΕΕ.

«H Κύπρος δεν αναγνωρίζεται από την Τουρκία όμως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της Ε.Ε και έχει πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη.

Ψάχνουμε τρόπο επίλυσης που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Κι εμείς αυτό συζητήσαμε να ξεκινήσουν συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η Ε.Ε θα προσπαθήσει να βοηθήσει στη διανομή των εσόδων από τον πλούτο των υδρογονονανθάκων ανάμεσα στις δυο πλευρές».

«Είμαι εδώ (στην Τουρκία) για να βρω μια λύση στη σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για την Ανατολική Μεσόγειο. Εμείς (ως ΕΕ) σκοπεύουμε να οργανώσουμε διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών», είπε ο Μπορέλ

Όσον αφορά την τελωνειακή ένωση με την Τουρκία είπε ότι «η ΕΕ σκοπεύει να συνάψει νέα συμφωνία με την Τουρκία αλλά και να επικαιροποιήσει τους διμερείς δεσμούς για όλα τα ακανθώδη θέματα, όπως το Λιβυκό, το Συριακό και άλλα».

Από την άλλη ο υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου υπερθεμάτισε τις δηλώσεις Μπορέλ, όσον αφορά τον διάλογο με την Ελλάδα καθώς δήλωσε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη για μία συμφωνία που θα μοιράσει τον ελληνικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου και επιβεβαίωσε ότι αυτό ήταν και το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος Μητσοτάκη-Ερντογάν.

«Έχουμε και τα δικαιώματα γεώτρησης μας στην υφαλοκρηπίδα μας αυτό είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα.

Όμως είμαστε έτοιμοι για διάλογο και με την Eλλάδα και με όλες τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου εκτός από τους Ελληνοκύπριους. Όπως ξέρετε με την Ελλάδα με διαπραγματεύσεις είχαν παρθεί αποφάσεις για τις γεωτρήσεις στο Αιγαίο σας μιλάω για το 1976» είπε αρχικά ο Τσαβούσογλου.

(Το 1976 υπεγράφη το Πρακτικό της Βέρνης, με το οποίο δεσμεύονταν οι δύο χώρες να μην προβούν σε ενέργειες -γεωτρήσεις- που θα παρενοχλούσαν τις διαπραγματεύσεις)

«Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε ευελιξία για να μην αυξηθεί η ένταση. Το έχουμε πει και ο πρόεδρος Ερντογάν το έχει πει στον Μητσοτάκη στη συνάντηση τους. Και με την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία είμαστε έτοιμοι να συνεχιστεί ο διάλογος».

«Λέτε ας επανεξετάσουμε το μεταναστευτικό. Αλλά για να υπάρξει πρόοδος πρέπει να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις των Ελληνοκυπρίων. Τι σχέση έχουν; Τότε να βάλουμε και εμείς προϋποθέσεις. Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα.

Είναι απαραίτητο να βρούμε μια λύση μαζί. Όταν συνδέεται αυτά τα δύο ζητήματα, τότε θα υπάρξει αδιέξοδο. Δεν θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση. Τότε μην κατηγορείτε την Τουρκία ότι σας απειλεί, ότι απειλεί τους μετανάστες. Ας μιλήσουμε ανοικτά, αυτά δεν είναι απειλές. Οι Ελληνοκύπριοι έγιναν μέλη κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Μην αφήσετε δύο χώρες να κρατούν σε ομηρεία τα πάντα. Αυτό είναι που θέλω να πω. Νομίζω ότι έχουμε μια πολύ δίκαιη προσέγγιση. Αλλά σε όλα τα ζητήματα, εάν τους αφήσετε να σας κρατήσουν όμηρους, δεν θα φταίμε εμείς. Τότε μην μας κατηγορήσετε, μην πείτε ότι η Τουρκία μας απειλεί. Μην πάρετε αποφάσεις κατά της Τουρκίας. Τότε και εμείς θα κάνουμε τα βήματά μας χωρίς δισταγμό», ολοκλήρωσε ο Τσαβούσογλου.

Ουσιαστικά ΕΕ και ΗΠΑ «σέρνουν» την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον εθνικό της πλούτο, καθώς οι χώρες του Βορά και ειδικά η Γερμανία θέλουν απερίσπαστες να κλείσουν μία συνολική ευρωπαϊκή συμφωνία με την Τουρκία, την οποία θεωρούν ως μία στρατηγική αγορά για τις εταιρίες τους.

Μία συνολική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, άλλωστε δήλωσε η Μέρκελ πως είναι ο νο1 στόχος της γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ θέλουν με μία ευνοϊκή προς την Τουρκία συμφωνία για την ανατολική Μεσόγειο να τη «δέσουν» στο ΝΑΤΟ.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ταφόπλακα» στην Αθήνα από την ΕΕ: «Πρέπει να μοιραστούν οι (ελληνικοί) υδρογονάνθρακες μεταξύ Ελλάδας & Τουρκίας»"

Μητσοτάκης για τους νέους σταθμούς Μετρό: «Το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια των νέων σταθμών του Μετρό «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια».

Οι σταθμοί θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία από αύριο Τρίτη, η απόσταση από το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά, ενώ θα εξυπηρετούνται πάνω από 60.000 επιβάτες καθημερινά .

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον σταθμό της Νίκαιας


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Οι τρεις πρώτοι σταθμοί της γραμμής 3 προς Πειραιά είναι πια γεγονός. Σε άλλες εποχές θα λέγαμε πως επιτέλους εδώ το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές, στη Νίκαια, την Αγία Βαρβάρα και τον Κορυδαλλό. Εγώ θα προτιμήσω να μιλήσω για τρία σημαντικά βήματα προόδου και εκσυγχρονισμού, για τα οποία είχαμε δεσμευθεί και τα οποία σήμερα γίνονται πραγματικότητα. Καθώς αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία δικαιώνουμε τις τέσσερις λέξεις που πιστεύω ότι δηλώνουν πολλά: «το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας».
mitsotakis_nikaia
mitsotakis1_2
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η συγκεκριμένη φάση επέκτασης αυτού τουσύγχρονου μέσου μαζικής μεταφοράς προχώρησε παρά τις σημαντικές τεχνικές δυσκολίες και ολοκληρώθηκε όπως σχεδιάστηκε.

«Και ολοκληρώθηκε μέσα στα χρονοδιαγράμματα παρά τη μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε η πανδημία. Κάτι το οποίο ισχύει και για τις εργασίες που συνεχίζονται στους τρεις υπόλοιπους σταθμούς στα Μανιάτικα, στο Δημοτικό Θέατρο και στον Πειραιά. Στο ίδιο αυτό διάστημα οι τρεις σταθμοί τους οποίους εγκαινιάζουμε σήμερα και οι οποίοι θα δοθούν στην κυκλοφορία από αύριο το πρωί στις 05:30 διασυνδέθηκαν με το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Ήταν κάτι το οποίο, για κάποιο ακατανόητο λόγο, δεν είχε καν προβλεφθεί. Ένα σύστημα το οποίο έμενε συνολικά ανενεργό μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019» σημείωσε. 


«Τέτοιες ημέρες το 2022 το μετρό θα συναντά τις γραμμές του ηλεκτρικού στον Πειραιά, θα τερματίζει στην καρδιά της πόλης» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην οικονομική σημασία του έργου ο Κυριάκος Μητσοτάκηςείπε ότι το δηλώνουν οι χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης που δημιουργεί - 2.000 άνθρωποι εργάστηκαν και εργάζονται σε αυτό το σημαντικό εργοτάξιο - αλλά και η τόνωση του εμπορίου και η διευκόλυνση της όλης αναπτυξιακής δραστηριότητας. Τη σημαντική οικολογική του διάσταση, υπογράφουν όχι μόνο η όμορφη, καλαίσθητη, βιοκλιματική κατασκευή κυρίως όμως το γεγονός ότι η λειτουργία νέων σταθμών του Μετρό υποκαθιστά την κυκλοφορία δεκάδων χιλιάδων, κατά κανόνα ρυπογόνων αυτοκινήτων. 

«Όσο για το κοινωνικό του αποτύπωμα αυτό δεν εξαντλείται μόνο στην πιο εύκολη και γρήγορα μετακίνηση του πολίτη, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας συνολικά. Όταν και όσο μειώνονται οι φυσικές αποστάσεις τόσο μειώνονται και οι κοινωνικές. Προσωπική μου πεποίθηση ήταν πάντα ότι στη λεωφόρο της ανάπτυξης, όπως την χαράσσει αυτή η κυβέρνηση, θέση πρέπει να έχουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι 63.000 συμπολίτες μας θα κάνουν χρήση αυτών των σταθμών και ίσως εκπλαγούμε ευχάριστα και τα νούμερα αυτά είναι μεγαλύτερα.

«Από τους δρόμους της Δυτικής Αττικής θα αφαιρεθούν πάνω από 10.000 οχήματα και βέβαια όταν ολοκληρωθεί πλήρως η γραμμή 3 και φτάσει στον Πειραιά εκτιμούμε ότι κοντά στους 140.000 επιβάτες θα κάνουν καθημερινά χρήση αυτών των σταθμών» είπε.

«Οι περιφερειακοί δήμοι του Πειραιά ξανακερδίζουν τη θέση τους όχι μόνο στον συγκοινωνιακό χάρτη αλλά και στην ίδια τη ζωή της πόλης. Οι κάτοικοι τους σε ένα τέταρτο από τη Νίκαια θα μπορούν να είναι στο Σύνταγμα, σε 50 λεπτά στο αεροδρόμιο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Η αλήθεια είναι ότι μεγάλο αυτό έργο άργησε» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «Το έργο του Μετρό ξεκίνησε το 1992 με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Χρειάστηκαν 20 χρόνια για να υπογραφεί η σύμβαση της γραμμής 3, το 2012».

Σημείωσε ότι όλες οι κυβερνήσεις συνέβαλαν στο να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο υπογραμμίζοντας ότι το μετρό έπρεπε να είχε έρθει ειδικά στη Δυτική Αθήνα νωρίτερα. «Από το 2007 ως απλός βουλευτής Β Αθηνών υπήρξα υπέρμαχος και αγωνίστηκα για την επιθετική επέκταση του Μετρό προς τη Δυτική Αττική και τον Πειραιά» είπε.

Επίσης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι τρεις νέοι σταθμοί «εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ανάπλασης της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, με αιχμή τη μεταφορά των φυλακών του Κορυδαλλού και τη μετατροπή τους σε πνεύμονα πρασίνου και σε ένα κύτταρο πολιτισμού. Αλλά και με τη δημιουργία ενός δεύτερου μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο των λιπασμάτων». «Φιλοδοξία μου είναι να φιλοξενεί και ένα διεθνές κέντρο καινοτομίας» είπε.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, την ίδια ημέρα θα τεθεί σε ισχύ ο ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Περάματος και Πειραιά, με στόχο την διαλειτουργικότητα του δικτύου των οδικών συγκοινωνιών με τους νέους σταθμούς της γραμμής 3 του μετρό.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης για τους νέους σταθμούς Μετρό: «Το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας»"

Alco: 15,9 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία – Τεράστιο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Προβάδισμα 15,9 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της Alco.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Alco για το τηλεοπτικό κανάλι Open, η ΝΔ έχει διαφορά 15,9 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα, με 39,9%, έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και το ΜέΡΑ25 με 3%.
Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 49%, διατηρώντας μεγάλο προβάδισμα 28 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ακολουθεί με 21%.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 39,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 6%, το ΚΚΕ με 5,2%, ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνουν 3,2% και 3% αντίστοιχα.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;» το 49% τάσσεται υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και το 21% υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 25% απαντά «κανένας από τους δύο».

Στο ερώτημα για τις θετικές και αρνητικές γνώμες σχετικά με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 55% θετικές γνώμες, ενώ το 34% έχει αρνητική άποψη. Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 31% θετικές γνώμες και 57% αρνητικές. Η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει 26% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 22% θετικές γνώμες και 53% αρνητικές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος 10% θετικές γνώμες και 72% αρνητικές, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης λαμβάνει 18% θετικές γνώμες και 63% αρνητικές.
Στη συνέχεια, στην ερώτηση «ένα χρόνο μετά τις εκλογές, η γνώμη σας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι καλύτερη, ίδια, ή χειρότερη; Η γνώμη σας για τον Αλέξη Τσίπρα;», το 42% έχει καλύτερη γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 36% την ίδια και το 18% χειρότερη. Το 53% έχει την ίδια γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα, το 33% έχει χειρότερη γνώμη και το 10% καλύτερη.

Στο ερώτημα για «το ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;», η μεγάλη πλειοψηφία (50%) απαντάει ότι είναι η ανεργία, ενώ με διαφορά ακολουθούν η πανδημία του κορονοϊού (18%), το μεταναστευτικό (9%), οι σχέσεις με την Τουρκία (8%), η απουσία επενδύσεων (5%), η υψηλή φορολογία (4%), η υγεία, η παιδεία και άλλο από 2%.
Τέλος, στο ερώτημα για το εάν είστε αισιόδοξος ή απαισιόδοξος για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους έξι μήνες το 39%, εκφράζει αισιοδοξία, ενώ το 52% απαισιοδοξία.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Alco: 15,9 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία – Τεράστιο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη"

Κορωνοϊός: 43 νέα κρούσματα στη χώρα - Εισαγόμενα από τη Σερβία τα 20 - Ένας θάνατος

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 43 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3562, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

Τα 852 (23.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1936 (54.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Στο μεταξύ, όλα τα «εισαγόμενα» κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Προμαχώνα. Η πλειονότητα των κρουσμάτων (20) αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών. Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, δύο στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου και ένα στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δείτε τη γεωγραφική κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα


Στο μεταξύ, μια γυναίκα 83 ετών, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, έχασε σήμερα το απόγευμα τη ζωή της στο νοσοκομείο Σωτηρία. Με αυτήν, το σύνολο θανάτων στη χώρα ανέβηκε στους 193, 62 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο θάνατος της 83χρονης δεν κατεγράφη στην ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η οποία παρουσιάζει τα δεδομένα μέχρι τις 15:00, ενώ εκείνη έφυγε από τη ζωή στις 16:00.  

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 9 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 7 αφορούσαν σε ελέγχους που έγιναν κατά τον έλεγχο εισερχόμενων ταξιδιωτών.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 43 νέα κρούσματα στη χώρα - Εισαγόμενα από τη Σερβία τα 20 - Ένας θάνατος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news