facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Συναγερμός για κύμα καύσωνα σε όλη την Ευρώπη - το φέρνουν οι άνεμοι από την Αφρική

Συναγερμός για «κύμα καύσωνα» στη Ισπανία, «σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα» σε ισχύ στο Παρίσι, προειδοποιήσεις για «ισχυρό καύσωνα» στο Βέλγιο: η Ευρώπη προετοιμάζεται για το κύμα ακραίας ζέστης που φέρνουν οι άνεμοι από την Αφρική και είναι πιθανόν να διατηρηθεί για ολόκληρη την εβδομάδα.

Θερμοκρασίες «άνω των 35°C», ίσως και μεγαλύτερες των 40°C θα επικρατήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά «δεν αποκλείεται και να παραταθούν μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου», προειδοποιεί η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET στο τελευταίο δελτίο της, προκαλώντας συναγερμό για τον επερχόμενο καύσωνα.

Οι βελγικές αρχές απηύθυναν επίσης προειδοποίηση για «ισχυρό κύμα ζέστης» που θα φθάσει τους 34° ή 35° από την Τρίτη, σύμφωνα με το Βασιλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας.

Η Γερμανία περιμένει νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, όχι μόνο για τον Ιούνιο, αλλά για ολόκληρο το καλοκαίρι, που είναι πιθανόν να ξεπεράσουν τους 40,3°C, θερμοκρασία που καταγράφηκε τον Ιούλιο 2015 στην Βαυαρία. Επιρρίπτοντας την ευθύνη στον άνεμο που έρχεται από την Σαχάρα, η Deutsche Wetter προβλέπει «τουλάχιστον μία εβδομάδα» καύσωνα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχεί κυρίως για «σφοδρές καταιγίδες», για τις οποίες έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για την Δευτέρα και την Τρίτη. Προβλέπεται «ζέστη, υγρασία και αστάθεια», σύμφωνα με το site του MetOffice.

Στην Γαλλία, ο αιφνίδιος και σφοδρός καύσωνας αναμένεται να σπρώξει το θερμόμετρο μέχρι τους 40°C σε πολλές περιοχές από την Τρίτη, ανάμεσά τους και στο Παρίσι, όπου σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα 3ου βαθμού στην 4βαθμη κλίμακα έχει τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία των ηλικιωμένων, των ασθενών, των παιδιών και των αστέγων.

Η Γαλλία φοβάται μία επανάληψη του καύσωνα του 2003, που βαφτίστηκε «φονικό καλοκαίρι» και προκάλεσε τον θάνατο 15.000 ανθρώπων ανάμεσα στις 4 και τις 18 Αυγούστου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός για κύμα καύσωνα σε όλη την Ευρώπη - το φέρνουν οι άνεμοι από την Αφρική"

Γεγονός θα είναι σε λίγα χρόνια τα ελαστικά χωρίς αέρα! [vid]

Από το 2024 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η εφαρμογή της τεχνολογίας των χωρίς αέρα ελαστικών στα μοντέλα παραγωγής.


Ήδη η General Motors σε συνεργασία με τη Michelin αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές των ελαστικών τεχνολογίας UPTIS (Unique Puncture-proof Tire System), μέσα στους επόμενους μήνες, τοποθετημένα αρχικά σε ένα Chevrolet Bolt. Τα ελαστικά χωρίς αέρα έχουν αρκετά πλεονεκτήματα έναντι των «συμβατικής» τεχνολογίας, καθώς δεν μπορούν να χάσουν ξαφνικά αέρα, ενώ ο οδηγός ξενοιάζει με το θέμα να ρυθμίζει την πίεσή τους, ανάλογα το φορτίο και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Τα ελαστικά τεχνολογίας UPTIS είναι οικολογικά, καθώς στο απώτερο μέλλον ο αριθμός των χρησιμοποιημένων ελαστικών που χρίζονται αντικατάστασης, λίγο πριν το τέλος ζωής τους, αναμένεται να μειωθεί. Σύμφωνα με τη Michelin, συνολικά κάθε χρόνο καταστρέφονται 200 εκατομμύρια ελαστικά, προκαλώντας ένα σημαντικό όγκο αποβλήτων, που μπορεί να μειωθεί με την εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Όπως θα μειωθεί και ο αριθμός των ελαστικών αντικατάστασης (ρεζέρβες), ένα στοιχείο που η απουσία του θα κάνει τα οχήματα πιο ελαφριά, βελτιώνοντας την κατανάλωση και μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:





newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεγονός θα είναι σε λίγα χρόνια τα ελαστικά χωρίς αέρα! [vid]"

Η Τώνια Μοροπούλου έθεσε εαυτήν εκτός των ψηφοδελτίων της Ν.Δ.

Σε απόσυρσή της από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα υποχρεώθηκε η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Τώνια Μοροπούλου μετά τη δημοσιοποίηση της αντιδικίας της με το Δημόσιο για χρήματα τα οποία συνέχισε να εισπράττει μετά την αλλαγή του νόμου για τις άγαμες θυγατέρες.

Η αρχική δικαιολογία με την οποία απάντησε η κυρία Μοροπούλου υποστηρίζοντας ότι δεν ειδοποιήθηκε από τον ασφαλιστικό φορέα για την αλλαγή της νομοθεσίας δεν κρίθηκε επαρκής από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος διαμήνυσε στην υποψήφια του κόμματός του ότι δεν μπορεί να βρίσκεται στους συνδυασμούς του κόμματός του όσο υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα.

Οι πληροφορίες

Στην Πειραιώς υπήρχαν από καιρό πληροφορίες για το ζήτημα που είχε ανακύψει παλαιότερα για την είσπραξη από την καθηγήτρια ποσών που δεν δικαιούνταν, αλλά η εντύπωση με την οποία είχαν μείνει ήταν ότι το ζήτημα είχε διευθετηθεί και τα χρήματα είχαν επιστραφεί. 
Γι΄ αυτό και η περίπτωσή της είχε θεωρηθεί διαφορετική από εκείνη της υποψήφιας ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνης Λοΐζου, η οποία δεν είχε δηλώσει τον θάνατο της μητέρας και είχε καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη για την παράνομη είσπραξη της σύνταξης και μη επιστροφή των χρημάτων όταν αποκαλύφθηκε το θέμα.

Από την απάντηση, ωστόσο, που έδωσε η κ. Μορόπουλου μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπίστωσαν ότι το ζήτημα δεν έχει κλείσει, αφού δεν επιστράφηκαν τα χρήματα, όπως είχαν πειστεί στην Πειραιώς ότι είχε συμβεί. Κατόπιν τούτου, μόλις ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε αναλυτικά για την υπόθεση, διαμήνυσε στην υποψήφια βουλευτή ότι πρέπει η ίδια να αναλάβει πρωτοβουλία για να κλείσει το πολιτικό θέμα που δημιουργήθκε, αποσύροντας την υποψηφιότητά της.
Σε αυτό το πλαίσιο η Τώνια Μωροπούλου, αργά το βράδυ της Κυριακής ανακοίνωσε την παραίτησή της.    

Η επιστολή παραίτησης

Η επιστολή παραίτησής της έχει ως εξής: 

«Η απόφασή μου να κατέβω ως υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προήλθε από τη διάθεσή μου να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο μου και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου -και όσων αυτή σηματοδοτεί- δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της. Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια. Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο.

Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς. Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση.

Θα εξακολουθήσω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δωδεκάνησα.

Ευχαριστώ όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και υποστήριξαν μέχρι σήμερα την υποψηφιότητά μου».

Η ανάρτηση στο Facebook

Νωρίτερα,  η κυρία Μοροπούλου, απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας το οποίο την έφερε να εισπράττει παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της, εξήγησε μέσω Facebook ότι εισέπραττε νόμιμα τη σύνταξη του πατέρα της, από το έτος του θανάτου του το 1977. Ωστόσο, αν και η νομοθεσία άλλαξε ξαφνικά το 2010, «ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό». 


 
Αναλυτικά, η απάντηση της κυρίας Μοροπούλου: 
«Για το θέμα της συντάξεως του αποβιώσαντος το έτος 1977 πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, δηλώνω ότι δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια.

Προς ενημέρωση όλων για την υπόθεση αυτή έχουν συμβεί τα κάτωθι:

Εισέπραττα δυνάμει συγκεκριμένης νομοθεσίας την σύνταξη του πάτερα μου. Η νομοθεσία αίφνης άλλαξε το 2010. Ωστόσο ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό. Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν , θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή. Το έτος 2017 οπότε και το διερεύνησα διαπίστωσα ότι έκτοτε τις συγκεκριμένες συντάξεις δικαιούνται όσες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία εγώ δεν πληρώ.

Παρ’ όλα αυτά αφής ενημερώθηκα για την οφειλή μου ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω. Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας. Για το λόγο αυτό όταν μου γνωστοποιήθηκε η οφειλή από των ασφαλιστικό μου φορέα προσέφυγα αμέσως στην Διοικητική Δικαιοσύνη η οποία επιλαμβάνεται στην δικάσιμο της 2-12-2019 οπότε και θα διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής μου ώστε να το καταβάλλω άμεσα.

Οι 3 λόγοι τους οποίους επικαλούμαι και θα πρέπει η Διοικητική Δικαιοσύνη να διαγνώσει είναι οι ακόλουθοι:

Α. η βεβαίωση του οφειλομένου ποσού εξεδόθη την 23-01-2017 από το ΕΤΑΑ – Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ ήτοι από νπδδ το οποίο είχε ήδη καταργηθεί από 01-01-2017 και τις αρμοδιότητες του ασκεί έκτοτε ο Ε.Φ.Κ.Α. Άρα ακόμα και αν δεν αμφισβητούσα το ύψος του οφειλομένου ποσού και το κατέβαλλα, θα το κατέβαλλα σε ανύπαρκτο νπδδ. Με την προσφυγή μου επιδιώκω την διόρθωση της βεβαίωσης προκειμένου να καταβάλλω το οφειλόμενο ποσό στο νπδδ που είναι ο πραγματικός δικαιούχος δηλαδή ο Ε.Φ.Κ.Α.

Β. Από το φερόμενο ως οφειλόμενο ποσό των 71.051,43 έχω ήδη καταβάλλει το ποσό των 20.604,91 υπό την μορφή φόρου εισοδήματος που επεβλήθη επί των υπό συζήτηση συντάξεων επομένως το ποσό το οποίο πραγματικά οφείλω είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό το οποίο μη νόμιμα βεβαιώθηκε από τον ασφαλιστικό μου φορέα.

Γ. Επί του ποσού που βεβαιώθηκε έχουν επιβληθεί τόκοι και προσαυξήσεις οι οποίο όμως θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν σε χαμηλότερο ποσό δεδομένου ότι ήδη έχουν καταβληθεί 20.604,91 και επομένως για το αυτό ποσό δεν οφείλονται ούτε τόκοι ούτε προσαυξήσεις που ήδη έχουν ενσωματωθεί στο ποσό των 71.051,43.
Με την συνδρομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί αυτό το οποίο αποτελεί την νόμιμη οφειλή μου ώστε να προχωρήσω στην καταβολή του.

ΥΓ. Κοινοποιώ το παρόν στην εφημερίδα Documento προκειμένου να δημοσιευθεί η απάντησή μου.

Α. Μοροπούλου


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τώνια Μοροπούλου έθεσε εαυτήν εκτός των ψηφοδελτίων της Ν.Δ."

Ο Ερντογάν αποφασισμένος να τα παίξει «όλα για όλα»: Θα δημιουργήσει ταυτόχρονη κρίση σε Καστελόριζο και Κύπρο

«Όλα για όλα» είναι αποφασισμένη να τα παίζει η Τουρκία προκαλώντας ταυτόχρονα δύο κρίσεις σε δύο διαφορετικά σημεία, ένα στο Καστελόριζο και ένα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε χάρτη αποτυπώνεται η ερευνητική δράση της Τουρκίας, η οποία έχει την πολυτέλεια να προχωρεί σε προκλήσεις όπου και όποτε κρίνει σκόπιμο.

Την ίδια ώρα, με απόρρητο έγγραφο που έστειλε η Τουρκία στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ τα προειδοποιεί ότι θα υπάρξει ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ εάν εμπλακούν.

Σύμφωνα με χάρτη που παρουσιάζει η "Σημερινή της Κυριακής" και αναμεταδώσει το sigmalive η Άγκυρα επιδιώκει:

1. Να δημιουργήσει τετελεσμένα στη θάλασσα πλησίον του Καστελορίζου

2. Πλησίον του οικοπέδου 4 που είναι το λεγόμενο τριεθνές σημείο, η ένωση της κυπριακής, ισραηλινής και αιγυπτιακής ΑΟΖ.



Η «αχίλλειος πτέρνα» της Ελλάδας είναι η περιοχή του Καστελόριζου ως προς τις γεωτρήσεις.

;Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, «είναι ένα καλό timing να προκαλέσει η Τουρκία την Ελλάδα γιατί θα την φέρει μπροστά σε δίλημμα:

Ή θα σωπάσει και θα υποστεί ταπείνωση, αποδεχόμενη την δημιουργία γκρίζων ζωνών που θα είναι προέκταση εκείνων του Αιγαίου ή θα επιδιώξει να εκδιώξει τον εισβολέα, οπότε θα υπάρξει κλιμάκωση μιας «μίνι» κρίσης που κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει».

Τσίπρας: "Να μην διανοηθεί η Τουρκία να πραγματοποιήσει γεώτρηση στο Καστελόριζο"

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε και σήμερα θορυβημένος από τα τουρκικά σχέδια ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει δυναμικά εάν η Τουρκία επιχειρήσει να προκαλέσει στο Καστελόριζο.

«Να μην σκεφθεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο» προειδοποίησε την Άγκυρα ο σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει σχέδιο και θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην ΕΡΤ 3 και θα προβληθεί στις 10.00 απόψε.

Από την πλευρά της η Τουρκία μετά την εξαιρετικά κρίσιμη συνεδρίαση των ηγετών των 28 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατέληξε στην απόφαση για «στοχευμένα μέτρα», απάντησε με «non paper» που δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της για το μέλλον.

Στο «non paper» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «είμαστε της άποψης ότι θα ήταν συνετό εάν η Ε.Ε. δεν λάβει υπόψη τις αλληλοεπικαλυπτόμενες αξιώσεις σχετικά με την περιοχή της θαλάσσιας δικαιοδοσίας και δεν ενεργήσει ως δικαστήριο κατά την λήψη αποφάσεων σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα.

Το έγγραφο δείχνει ότι η Τουρκία θέλει να «γκριζάρει» την περιοχή.

Επίσης, αναφέρει ότι «η στάση της ΕΕ εμπεριέχει τον κίνδυνο να αποθαρρύνει περαιτέρω τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση λύσης του Κυπριακού προβλήματος, ως επίσης και να επιδεινώσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Η Άγκυρα επαναφέρει την πρόταση για την εγκαθίδρυση μιας κοινής επιτροπής ενέργειας, με την συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ερντογάν αποφασισμένος να τα παίξει «όλα για όλα»: Θα δημιουργήσει ταυτόχρονη κρίση σε Καστελόριζο και Κύπρο"

Εκλογές στην Κωνσταντινούπολη: Τι φέρνει η νίκη Ιμάμογλου

Ο υποψήφιος του Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, παραδέχθηκε την ήττα του στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης μετά τη δημοσίευση των πρώτων αποτελεσμάτων που δίνουν άνετη νίκη στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο αντίπαλός μου Εκρέμ Ιμάμογλου προηγείται. Τον συγχαίρω και του εύχομαι καλή τύχη. Ελπίζω ότι θα υπηρετήσει καλά την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετά την καταμέτρηση του 97% των ψήφων, ο Εκρέμ Ιμάμογλου εξασφαλίζει το 53,86% των ψήφων, έναντι του 45,23% για τον Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο 49χρονος υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνει και διευρύνει την νίκη του στην ψηφοφορία της 31ης Μαρτίου, η οποία ακυρώθηκε υπό την πίεση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ηγήθηκε της δεύτερης προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου του και υπέστη συντριπτική ήττα.

Η νίκη της αντιπολίτευσης θέτει τέλος σε μία 25ετία ελέγχου της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης από τις ισλαμοσυντηρητικές δυνάμεις, περίοδος που ξεκίνησε με την εκλογή του ίδιου του Ερντογάν στην δημαρχία πριν από ένα τέταρτο του αιώνα.

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε την ακύρωση της πρώτης ψηφοφορίας της 31ης Μαρτίου ως «πραξικόπημα κατά της κάλπης» και αντιμετώπισε την σημερινή επαναληπτική ψηφοφορία ως «μάχη για την δημοκρατία».

Ο Εκρέμ Ιμάμολγου προέρχεται από το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και έλαβε την υποστήριξη των εθνικιστών του Iyi και του φιλοκουρδικού HDP, συνασπίζοντας όλες τις εχθρικές προς τον Ερντογάν δυνάμεις.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές στην Κωνσταντινούπολη: Τι φέρνει η νίκη Ιμάμογλου"

Γεννηματά: Κρεσέντο υποκρισίας το tweet Τσίπρα για τον Ανδρέα

«Δεν μπορώ να μην κάνω μια αναφορά σήμερα στο tweet του κυρίου Τσίπρα το οποίο θα χαρακτηρίσω ως κρεσέντο υποκρισίας» τόνισε η Φώφη Γεννηματά και προσέθεσε:

«Φαίνεται θυμήθηκε να αναφερθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκα στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν το 1989, το βρώμικο ’89».

«Γνωρίζετε όλοι ότι στα πλαίσια του συνεδρίου μας οργανώσαμε μια πολύ μεγάλη εκδήλωση αφιέρωμα στην ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου και στην προσφορά του, στην Ελλάδα αλλά και στην Δημοκρατική Παράταξη» συνέχισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Θα τον θυμόμαστε πάντα με μεγάλο σεβασμό, μας εμπνέει , μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για τη Δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό, άλλαξε πραγματικά την Ελλάδα με το έργο του, δημιούργησε την μεσαία τάξη, έχτισε το κοινωνικό κράτος και το σύνθημα μήνυμα «η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες» απέκτησε πραγματικά περιεχόμενο» κατέληξε στις δηλώσεις της.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Κρεσέντο υποκρισίας το tweet Τσίπρα για τον Ανδρέα"

Νεκρός άνδρας σε πυρκαγιά στον Αυλώνα

Ένα μακάβριο εύρημα εντόπισαν πριν λίγα λεπτά πυροσβέστες στην προσπάθειά τους να σβήσουν φωτιά στον Αυλώνα.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση σε μία ρεματιά στον Αυλώνα και άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική.
Εννέα πυροσβέστες έκαναν κατάσβεση της φωτιάς, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν ένα όχημα που είχε καεί ολοσχερώς και μερικά μέτρα πιο δίπλα έναν άνδρα που ήταν νεκρός και είχε αρκετά εγκαύματα στο σώμα του.
Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρός άνδρας σε πυρκαγιά στον Αυλώνα"

Ιμάμογλου: «Ευχαριστώ» στους Έλληνες και αυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν

Εκτενή αναφορά στη λειτουργία της Δημοκρατίας στην Τουρκία, έκανε ο Εκρέμ Ιμάμογλου μετά την νίκη του στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης.

Ύστερα από 25 χρόνια ο Ιμάμογλου «έδωσε» την Κωνσταντινούπολη στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), με θρίαμβο (και) στις επαναληπτικές εκλογές και παρά τις προσπάθειες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επικρατήσει ο «δικός του», Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους 16 εκατ. κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, είτε είναι ψηφοφόροι του HDP, του MHP, του AKP, του BBP, είτε είναι Τούρκοι, είτε Σύροι, είτε Έλληνες, στα παιδιά, στις μητέρες, στους νέους…», είπε μεταξύ άλλων.

Και τόνισε πως: «Είμαστε υπέρ της Δημοκρατίας που δεν λειτούργησε το βράδυ της 31ης Μαρτίου. Το έθνος μας ξέρει τι συνέβη».

Αυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου απευθύνθηκε και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας του μάλιστα και συνάντηση: «Θα ήθελα να επισημάνω στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει η διαβεβαίωση πως η τοπική και η κεντρική εξουσία θα συνεργαστούν αρμονικά για τα προβλήματα της Κωνσταντινούπολης. Μιλάμε για τις ανάγκες 16 εκατομμυρίων κατοίκων. Είμαι έτοιμος να δουλέψω αρμονικά μαζί σας. Οι πολίτες έχουν κουραστεί από πολιτικούς καβγάδες».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιμάμογλου: «Ευχαριστώ» στους Έλληνες και αυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν"

Μητσοτάκης: Ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς - Δεν είμαστε Προεδρική Δημοκρατία

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κρήτη TV, η οποία θα προβληθεί στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής. Οικονομία, εθνικά θέματα, αλλά και η πιθανότητα τηλεμαχίας βρέθηκαν στο επίκεντρο. με τον κ. Μητσοτάκη να δίνει το στίγμα του κόμματός του, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

«Καλό είναι να γίνει και το ντιμπέιτ. Είναι χρήσιμο, αλλά δεν είναι καθοριστικό» δήλωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «ντιμπέιτ γίνεται πάντα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν είμαστε μια προεδρική δημοκρατία, στην οποία δύο υποψήφιοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα γίνει πρόεδρος. Είμαστε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και ο σεβασμός στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες προϋποθέτει ένα ντιμπέιτ με όλους τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να οργανωθεί αυτό το ντιμπέιτ».

«Καταλαβαίνω ότι υπήρχαν κάποιες δυσκολίες που έχουν όντως να κάνουν με εξωγενείς παράγοντες, έχουμε δώσει ημερομηνίες που είμαστε διαθέσιμοι. Προσβλέπω στο ντιμπέιτ, πιστεύω ότι τελικά θα γίνει, αλλά έχω κάνει ήδη με τον κ. Τσίπρα 42 κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις. Ο κόσμος γνωρίζει και εμένα, γνωρίζει και τον κ. Τσίπρα. Η διαφορά μας είναι ότι ο κ. Τσίπρας έχει δοκιμαστεί τέσσερα χρόνια και πρέπει να απολογηθεί για την πολιτική του, για την κατάσταση στην οποία είναι η χώρα. Καλό είναι να γίνει και το ντιμπέιτ. Είναι χρήσιμο, αλλά δεν είναι καθοριστικό» επισήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη δομή της κυβέρνησής του, αλλά και τα πρώτα νομοσχέδια, που είναι ήδη έτοιμα και τόνισε ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα είναι ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό, διότι το ζήτημα δεν είναι ο αριθμός των υπουργών, αλλά η ποιότητά τους.

«Το ζήτημα δεν είναι να έχουμε ένα μεγάλο υπουργικό σχήμα, για να τακτοποιούμε φίλους ή γεωγραφικές προτεραιότητες. Το βασικό ζητούμενο είναι να έχουμε ανθρώπους, οι οποίοι την επόμενη ημέρα μπορεί να κάνουν τη δουλειά. Άρα, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Το κυβερνητικό έργο του πρώτου έτους είναι απολύτως προδιαγεγραμμένο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι' αυτό, όπως επισήμανε, η Βουλή δεν θα διακόψει το καλοκαίρι, ούτε θα πάει σε θερινά τμήματα.

Ωστόσο, κράτησε χαμηλούς τόνους: «Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι κλειδωμένο. Και θα αγωνιζόμαστε μέχρι τελευταία στιγμή να μας εμπιστευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Προφανώς, ούτε η αυτοδυναμία είναι κλειδωμένη. Πώς μπορεί να λέει κανείς κάτι τέτοιο, όταν δεν γνωρίζουμε πόσα κόμματα θα είναι στη Βουλή. Είναι πολλές παράμετροι που ακόμα είναι μεταβλητές. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να δεχτώ καμία αλαζονεία. Και αυτό δείχνει αλαζονεία, ξέρετε. Το να βγαίνεις και να λες σήμερα στον ελληνικό λαό: "Πάμε καροτσάκι", "Έχουμε τελειώσει", "Κερδίζουμε με δέκα μονάδες διαφορά", "Είμαστε ήδη αυτοδύναμοι" και ράβουμε, κατά συνέπεια, τα υπουργικά μας κουστούμια, είναι μια συμπεριφορά αλαζονική. Δεν πρόκειται να τη δεχτώ ούτε τώρα και σίγουρα δεν θα τη δεχτώ μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

«Ο στόχος είναι μία ισχυρή εντολή. Ο στόχος είναι η αυτοδυναμία. Η αυτοδυναμία, όχι όμως ως σκοπός, διότι έχω πει ότι και αυτοδύναμος να είμαι, θέλω να κάνω ευρύτερες συγκλίσεις» δήλωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε ότι «υπάρχουν κόκκινες γραμμές και υπάρχουν και κόμματα με τα οποία αποκλείεται ποτέ να συνεργαστούμε», αναφερόμενος ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σήμερα πολλοί συμπολίτες μας που θέλουν ένα μεγάλο συνασπισμό Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν ένας συνασπισμός-παράλυση για τη χώρα. Αν υποθέσουμε ότι θα μπορούσε να γίνει, δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ούτε στα βασικά. Λοιπόν, δεν θα πήγαινε πουθενά κάτι τέτοιο. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το χρειάζεται η χώρα σήμερα. Αν, παρεμπιπτόντως, οδηγούμασταν σε εκλογές με απλή αναλογική, μπορεί να ήταν ένα πιθανό σενάριο. Άρα, ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία, για ν’ αποφύγουμε νέες εκλογικές περιπέτειες, αλλά και για να μπορέσουμε να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά την επόμενη ημέρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς - Δεν είμαστε Προεδρική Δημοκρατία"

Τσίπρας: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπενθύμισε ότι ο λαός δεν μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει δεξιά

Με δύο αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twiter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα 23 χρόνων από τον θάνατό του, και έκανε και τη σύνδεση με την παρούσα πολιτική συγκυρία.

«Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου» αναφέρει στο πρώτο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Η Αριστερά είχε πάντα μια σχέση αγάπης και μίσους μαζί του. Η ιστορία έχει ήδη αποτιμήσει τους λόγους. Η αλήθεια πάντως είναι ότι κατάφερε να συσπειρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου».

Στο δεύτερο μήνυμά του ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου, απέναντι στη ΝΔ του Μητσοτάκη, υπενθύμισε ότι ο λαός δεν μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει δεξιά και ότι η Ελλάδα ανήκει στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Στους μη προνομιούχους όπως έλεγε τότε, στους πολλούς, όπως θα λέγαμε σήμερα».



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπενθύμισε ότι ο λαός δεν μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει δεξιά"

«Φάμπρικα» διορισμών και στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Ο Ρόζενμπεργκ ζητά 1.100 προσλήψεις πριν τις εκλογές!

Σε μια τραγικά όψιμη ομολογία-σοκ, που στην κυριολεξία εκθέτει ανεπανόρθωτα την ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και κονιορτοποιείτο το δήθεν αριστερό ηθικό πλεονέκτημα που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προέβη μόλις στις 20 Ιουνίου 2019 ο επί 4 χρόνια Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥΥ) Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.
Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, διορισμένος Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ από τους Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό και Π. Πολάκη από τον Μάιο του 2016 έως και σήμερα εγγράφως και επισήμως απέστειλε ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 -δηλαδή 24 ημέρες μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού με το οποίο ανακοίνωσε την 26η Μαΐου 2019 την προκήρυξη Εθνικών Εκλογών, 9 ημέρες μετά την θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος και την επίσημη διάλυση της Βουλής και μόλις 2 εβδομάδες πριν την διεξαγωγή των εκλογών- ΤΗΝ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 4864/ 20- 06- 2019 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ η οποία αποτελεί μνημείο κυνισμού, νεποτισμού, ευνοιοκρατίας αλλά και θράσους.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ζητά στις 20 Ιουνίου 2019 από τον «τυπικά» για ακόμα 2 εβδομάδες Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό την άδεια κατ εξαίρεση ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ από το ΚΕΕΛΠΝΟ πλέον των ΧΙΛΙΩΝ ΕΚΑΤΟ 1100 ατόμων ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ και μάλιστα με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ με απλή έγκριση- απόφαση του επίσης ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Α. ΞΑΝΘΟ ΚΑΙ Π. ΠΟΛΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ!!! και ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ λοιπών υποψηφίων !!!!.
Μάλιστα ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ επικαλείται προς υποστήριξη αυτού του πραγματικά απίστευτου αιτήματος λόγους «κατεπείγοντος» την ώρα που στην ίδια επιστολή συνομολογεί ότι είχε άπλετο χρόνο για τις εν λόγω προσλήψεις αφού οι θέσεις προκηρύχτηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα εκτός ΑΣΕΠ ένα χρόνο πριν δηλαδή στις 21 Σεπτεμβρίου 2018!!!
Το πλέον όμως συγκλονιστικό και παράλληλα πραγματικά θλιβερό είναι ότι προκειμένου να γίνει δεκτό το πρόδηλα ψηφοθηρικό αίτημα του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ για 1100 προσλήψεις από το διορισμένο από την Κυβέρνηση ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ μια ανάσα πριν τις εκλογές, ο ίδιος ο Θεόφιλος Ρόζενμμπεργκ δεν διστάζει εκπροσωπώντας τον πλέον αρμόδιο Φορέα για θέματα τόσο δημόσιας υγείας όσο και υποστήριξης λειτουργίας τον hotspots να ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας η οποία ξεπερνά κατά πολύ τυχόν θέματα δημόσιας υγείας αφού τα φαινόμενα- περιστατικά και οι καταστάσεις που περιγράφει ότι επικρατούν στα hotspots στην επιστολή του ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Σύμφωνα με το γράμμα της με αριθμό πρωτόκολλου 4864/ 20- 06- 2019 επιστολής του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ προς τον Ανδρέα Ξανθό ο ίδιος αναφέρει «….ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΑ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ…!!!!!!»
Είναι απίστευτο και όμως δυστυχώς πραγματικό ότι μετά από 4 χρόνια Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ευαγγελίζεται διαρκώς τα ανθρώπινα δικαιώματα, μετά τον πακτωλό πολλών εκατομμυρίων Ευρώ Ευρωπαϊκών χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ έχων και προσωπικά τεράστιο μερίδιο ευθύνης ΟΜΟΛΟΓΕΙ κυνικά ότι μέσα στα Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών διαπιστώνουν φαινόμενα ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΝΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ.
Δηλαδή μετά από 4 χρόνια απραξίας ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ όλως κυνικά ζητά την άδεια για 1100 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ (για διάφορες δομές όχι μόνο για HOTSPOTS) μια ανάσα πριν τις εκλογές «φυσικοποιώντας» στην αιτιολογική του έκθεση ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΟΣΩΝ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ.
Να ενημερώσουμε λοιπόν τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ ότι πέρα από την εμπορία ανθρώπων και η έμφυλη βία που επικαλείται στην επιστολή του σε όλες της τις μορφές συνιστά ποινικό αδίκημα (συχνά κακουργηματική πράξη) και τιμωρείται αυστηρότατα από την ελληνική νομοθεσία, η αντιμετώπισή της δε ξεπερνά την αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και φυσικά ουδόλως αντιμετωπίζεται με προεκλογικές προσλήψεις υμετέρων από το ΚΕΕΛΠΝΟ με ειδικότητες σύμφωνα με την προκήρυξη διοικητικού, πληροφορικού, στατιστικού, βιοστατιστικού, ψυχολόγου, δημοσιογράφου, οικονομολόγου, ιατρού, νοσηλευτή, διασώστη, μαίας κλπ .
Μάλιστα με την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από την Ελλάδα (2018), αποτυπώνονται πλέον με συστηματοποιημένο τρόπο και ποινικοποιούνται μορφές έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, που ως τώρα δεν αναγνωρίζονταν νομικά ως τέτοιες (stalking, οικονομική βία, Ακρωτηριασμός Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων, κλπ).
Οι ερωτήσεις πλέον για τις σοκαριστικές αποκαλύψεις του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ αλλά και τα προδήλως ψηφοθηρικά αιτήματά του αναμένονται από την Ελληνική Κυβέρνηση…
Διαβάστε εδώ την epistoli rozemberg 20 ioyniou
tomanifesto
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φάμπρικα» διορισμών και στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Ο Ρόζενμπεργκ ζητά 1.100 προσλήψεις πριν τις εκλογές!"

Φοβάται μπαράζ αποφυλακίσεων με τον νέο Ποινικό Κώδικα η αστυνομία

Τρομάζουν την αστυνομία οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, καθώς από την 1η Ιουλίου θα προκαλέσει μπαράζ αποφυλακίσεων κακοποιών που έχουν καταδικαστεί για σωρεία διαρρήξεων και κλοπών. Τι φοβάται ΕΛ.ΑΣ. Φραγή και στις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου.

Πολλοί Έλληνες και αλλοδαποί κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κλοπές και διαρρήξεις πρόκειται να αποφυλακιστούν τον επόμενο μήνα κάτι το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στην αστυνομία.

Αιτία για αυτό αποτελεί η αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και συγκεκριμένα του άρθρου 374 που αναφέρεται σε «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή». Η συγκεκριμένη αλλαγή έχει σημάνει συναγερμό στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., καθώς σύμφωνα με ιδιαίτερα μετριοπαθείς εκτιμήσεις αναμένεται το επόμενο διάστημα πάνω από 300 κακοποιοί που είχαν αναπτύξει δράσεις στον νομό Αττικής να βρεθούν εκτός φυλακής.

Την ίδια ώρα άτομα που διαπράξει κλοπές και έχουν ήδη προφυλακιστεί έχουν ενημερωθεί για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με συνέπεια οι δικηγόροι τους να έχουν ζητήσει αναβολή προκειμένου να δικαστούν μετά την 1η Ιουλίου οπότε και θα έχει τεθεί σε ισχύ το νέο καθεστώς.

Ο λόγος είναι πολύ απλός… Πριν από την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα η κλοπή διώκονταν σε βαθμό κακουργήματος μεταξύ των άλλων στις εξής δύο περιπτώσεις: «α). Αν είχε τελεστεί από δύο οι περισσότερους δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες» και β) «εάν η πράξη τελέστηκε από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές ή ληστείες κατ’ επάγγελμα ή κατά συνήθεια ή αν η συνολική αξία των αντικειμένων της κλοπής υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ».

Κακούργημα όταν η αξία των κλοπιμαίων είναι πάνω από 120.000 ευρώ

Με τα νέα δεδομένα στον Ποινικό Κώδικα καταργούνται οι δύο παραπάνω περιπτώσεις και θέτει ως μόνη προϋπόθεση για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης η αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. «Δεν αρκεί να εντοπίσουμε και να ταυτοποιήσουμε το δακτυλικό αποτύπωμα ενός διαρρήκτη π.χ. σε 100 σπίτια για να διωχθεί σε βαθμό κακουργήματος. Η αστυνομία θα πρέπει να αποδείξει ότι η συνολική λεία από τη δράση του να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Διαφορετικά ο ύποπτος θα κατηγορηθεί για πλημμέλημα και την επόμενη μέρα της σύλληψής του θα είναι ελεύθερος», τόνισε αστυνομική πηγή στην «Καθημερινή».

Ο νέος Ποινικός Κώδικας μάλιστα έχει αναδρομική ισχύ πράγμα που σημαίνει ότι όσοι έχουν καταδικαστεί για κλοπές και διαρρήξεις και εκτίουν ποινές κάθειρξης και όσοι είναι προφυλακισμένοι για ίδια αδικήματα θα βρεθούν εκτός φυλακής. Παράλληλα περίπου 100 εκκρεμείς δικογραφίες που βρίσκονται στο Εφετείο για κακουργηματικές διώξεις θα φτάσουν στο δικαστήριο στο αμέσως προσεχές διάστημα ως πλημμέλημα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των τεσσάρων Γεωργιανών που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο διότι είχαν διαπράξει 28 διαρρήξεις σε σπίτια σε Αθήνα, Νέο Κόσμο, Ταύρο, Πατήσια κτλ. Στα κρησφύγετα τους είχαν βρεθεί όπλα αλεξίσφαιρα γιλέκα και πολλά διαρρηκτικά εργαλεία εκτός φυσικά από τα κλοπιμαία. Μάλιστα στην επιχείρηση είχε πάρει μέρος και η Europol διότι ένας από τους υπόπτους ήταν μέλος της γεωργιανής μαφίας και έφερε το ψευδώνυμο «Vor V Zakone» (κλέφτης εκτός νόμου).

Μπορεί παρά τα όσα έχουν διαπράξει οι Γεωργιανοί να βρεθούν εκτός φυλακής σε λίγες ημέρες διότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα δεν υφίσταται η έννοια της «κατ’ επάγγελμα» τέλεση αξιόποινης πράξης.

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας αναφέρουν πως αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών το επόμενο διάστημα. Επιπλέον γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο πως η περαιτέρω ευνοϊκή ποινική αντιμετώπιση των διαρρηκτών να προσελκύσει στη χώρα μας μέλη ξένων εγκληματικών ομάδων με ειδίκευση στα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας. Μέλη της γεωργιανής μαφίας δεν έχουν κρύψει ότι επιλέγουν τη χώρα μας λόγω της ευνοϊκής νομοθεσίας.

Φραγή στις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου

Ο νέος Ποινικός Κώδικας εξάλλου αφαιρεί τη δυνατότητα από τους αστυνομικούς να προβούν σε ειδικές ανακριτικές πράξεις, δηλαδή παρακολουθήσεις για την εξάρθρωση οργανωμένων κυκλωμάτων διαρρηκτών. Και αυτό διότι προϋπόθεση να δοθεί άδεια για παρακολουθήσεις και άρση τηλεφωνικού απορρήτου είναι το αδίκημα να διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Οι περισσότερες εξιχνιάσεις εγκληματικών οργανώσεων έχουν γίνει μετά από συστηματική παρακολούθηση. Με τα νέα δεδομένα αφαιρείται από την αστυνομία η δυνατότητα να διεξάγει έρευνα εις βάθος για τη δράση των εγκληματικών οργανώσεων. Αστυνομική πηγή εξήγησε πως… «στο εξής οι κακοποιοί δεν χρειάζεται να κάνουν χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου για να αποφυλακιστούν, καθώς δεν θα οδηγούνται ποτέ στη φυλακή».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Φοβάται μπαράζ αποφυλακίσεων με τον νέο Ποινικό Κώδικα η αστυνομία"

Τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: Αυτοκίνητο παρέσυρε έξι ποδηλάτες - Δύο νεκροί, ένας χαροπαλεύει!

Διαστάσεις τραγωδίας παίρνει το τροχαίο που προκάλεσε η 62χρονη οδηγός ενός αυτοκινήτου, όταν έπεσε πάνω σε μια ομάδα ποδηλατών έξω από την Πτολεμαΐδα, το μεσημέρι της Κυριακής.

Δύο από τα έξι θύματα έχασαν τη ζωή τους και ένα ακόμη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας νεκρός ήταν 26 χρόνων και γνωστός ποδηλάτης από το Πλατανόρευμα Σερβίων της Κοζάνης, ενώ ο δεύτερος ήταν ένας 25χρονος από την Έδεσσα. 

Οι υπόλοιποι τέσσερις ηλικίας 20 ως 30 χρόνων νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου διακομίστηκαν με τρία ασθενοφόρα και ο ένας είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένος, ενώ οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρά τραύματα.




Η έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εξετάζεται από την Τροχαία η 62χρονη που του προκάλεσε. 

Από τα πρώτα στοιχεία, προκύπτει ότι για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Πτολεμαΐδας-Άρδασσας όπου κινούνταν η ομάδα των 12 ποδηλατών, πέφτοντας πάνω στο ένα από τα δυο γκρουπ στα οποία είχε χωριστεί.

Οι νεκροί και οι τραυματίες ανήκουν στην Assos-Forbikes Cycling Team, μια ερασιτεχνική ομάδα ποδηλασίας. Πραγματοποιούσαν την συνηθισμένη προπόνησή τους, ξεκινώντας από την Πτολεμαΐδα προς το χωριό Άρδασσας.

Φωτό του 26χρονου που έχασε τη ζωή του:





Φωτογραφίες του 25χρονου νεκρού

allos1
allos2

ptolemaidia1
kozan_4
kozan_1
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: Αυτοκίνητο παρέσυρε έξι ποδηλάτες - Δύο νεκροί, ένας χαροπαλεύει!"

Κωνσταντινούπολη: «Χλωμιάζουν» οι εκλογές για τον Ερντογάν

Σε εξέλιξη οι εκλογές που... λένε πολλά για το μέλλον του Ερντογάν. Ενδεχόμενο ακόμα πιο ντροπιαστικής ήττας για τον Σουλτάνο. Der Spiegel: Ξέρει κι ο ίδιος ότι θα νικήσει ο Ιμάμογλου.

H Κωνσταντινούπολη συνήθως κατεβάζει ταχύτητα στα τέλη Ιουνίου. Το σχολικό έτος έχει τελειώσει και πολλές οικογένειες της Κωνσταντινούπολης έχουν ήδη πάει σε τουριστικά θέρετρα στις ακτές ή στα χωριά τους στην Ανατολία για διακοπές.

Εκτός από τις τουριστικές περιοχές στο κέντρο της πόλης, οι δρόμοι της πόλης των 16 εκατομμυρίων αδειάζουν αυτή την εποχή.

Αλλά σήμερα όλα είναι διαφορετικά, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι ανέστειλαν τις διακοπές τους αυτή την Κυριακή για να ψηφίσουν στις επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη για την ανάδειξη του νέου δημάρχου της Πόλης ανάμεσα στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου και τον πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Κωνσταντινούπολη: Άνοιξαν οι κάλπες για τις κρίσιμες επαναληπτικές δημοτικές εκλογές
«Με τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν στην πρώτη θέση τον Ιμάμογλου οι εκλογές αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα σκληρό πλήγμα για τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία» λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ Τούρκος πολιτικός αναλυτής που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Κάνει περισσότερο κακό στον Ερντογάν παρά καλό»

«Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης είχε κερδίσει οριακά τις εκλογές τον περασμένο Μάρτιο, αλλά το Κόμμα Δικαοσύνης & Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν κατόρθωσε να πείσει την κεντρική εκλογική επιτροπή να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον Γιλντιρίμ» λέει η ίδια πηγή στο ΑΠΕ- ΜΠΕ εκτιμώντας ότι «η απόφαση αυτή μάλλον έκανε περισσότερο κακό στο ΑΚΡ παρά καλό. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πολλοί Τούρκοι βρήκαν άδικη την ακύρωση της νίκης του Ιμάμογλου.

Η δυσαρέσκεια φαίνεται να επεκτείνεται ακόμη και στους οπαδούς του κόμματος του Ερντογάν. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η αντιπολίτευση μπορεί να υπολογίζει σε ακόμα μεγαλύτερη νίκη αυτή τη φορά»

«Ακόμα και ο Ερντογάν ξέρει οτι θα κερδίσει ο Ιμάμογλου»

Όπως μεταδίδει και ο ανταποκριτής του Der Spiegel στην Πόλη ακόμη και ο Ερντογάν έχει καταλάβει ότι θα κερδίσει ο Ιμάμογλου και δεν εκτέθηκε ιδιαίτερα υπέρ του Γιλντιρίμ.

Στις αφίσες στους δρόμους της Πόλης βλέπουμε σχεδόν αποκλειστικά τον Γιλντιρίμ χωρίς τον Ερντογάν.

«Συνεργάτες του Ερντογάν λένε ότι οι δημοσκόποι έχουν προειδοποιήσει τον Πρόεδρο ότι η μακροχρόνια παρουσία του στα μέσα ενημέρωσης συνέβαλε στην ήττα στις τακτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης στις 31 Μαρτίου. Οι αντίπαλοί του υποψιάζονται ότι ο Ερντογάν ήδη προσπαθεί να διασκεδάσει την ήττα μετατοπίζοντας την ευθύνη αποκλειστικά στον Γιλντιρίμ» γράφει το Spiegel.

Η παρέμβαση Οτσαλάν και Ντεμιρτάς

Λίγο πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση, ακόμη και ο έγκλειστος ηγέτης του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν απηύθυνε έκκληση στους Κούρδους ψηφοφόρους να κρατήσουν ουδέτερη στάση.

Η κίνηση αυτή του Οτσαλάν κρίθηκε ως παρέμβαση για να αποδυναμωθεί η κουρδική υποστήριξη στον Ιμάμογλου, γεγονός που θα ενίσχυε τις πιθανότητες του Γιλντιρίμ.

«Αυτό δεν ήταν όμως καθόλου πειστικό. Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP δεν πείστηκε από την παρέμβαση Οτσαλάν και επαναβεβαίωσε την εκλογική του στήριξη στον Ιμάμογλου».

«Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης βρίσκεται στα πρόθυρα της νίκης», δήλωσε ο αναλυτής Σελίμ Σατζάκ. «Επιπλέον, οι ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το ΑΚΡ, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να είναι σε σύγχυση».

Φωτιά στις εκλογές έβαλε και ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχαττιν Ντεμιρτάς, που χθες το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τη γραμμή του Οτζαλάν ο οποίος είχε ζητήσει, με επιστολή του, από τους ψηφοφόρους του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών να παραμείνουν ουδέτεροι σε αυτές τις εκλογές.

«Δημοψήφισμα» για τον Ερντογάν

Οι προσπάθειες του κυβερνώντος κόμματος να αποτρέψουν την επικείμενη νέα ήττα στην Πόλη εξακολουθούν να δείχνουν ένα πράγμα πάνω απ΄ όλα: Ο Πρόεδρος Ερντογάν φοβάται ότι μια δεύτερη νίκη της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη θα μπορούσε να αποδειχθεί κάτι περισσότερο από ένα τοπικό γεγονός. Θα μπορούσε να πλήξει το ηγεμονικό προφίλ του Ερντογάν και θα διεύρυνε τις υπάρχουσες ρωγμές στο AKP, καθώς αρκετά πρώην ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προσπαθούν ήδη να ιδρύσουν το δικό τους κόμμα.

«Αν η Κωνσταντινούπολη χαθεί τώρα για τον Ερντογάν, η ισορροπία τής εξουσίας στη χώρα θα αλλάξει. Μια νίκη του Ιμάμογλου θα ήταν το τέλος των 16 ετών αδιαμφισβήτητης, απόλυτης εξουσίας του ΑΚΡ και η Τουρκία θα βρεθεί στην αρχή του τέλους της εποχής του Ερντογάν» εκτιμά η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

O δημοσιογράφος της αντιπολίτευσης Μουράτ Σαμπουντσού, που ήταν περισσότερο από ένα χρόνο στη φυλακή, ως πρώην εκδότης της αντιπολιτευόμενης Cumhuriyet (Τζουμχουριέτ), λέει ότι η εκλογική μάχη της Κωνσταντινούπολης αποτελεί ένα «δημοψήφισμα για τον Ερντογάν».

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν μπορεί να προσφέρει άλλωστε πολλά καλά νέα στους ψηφοφόρους στο εγγύς μέλλον. Η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας θα συνδυαστεί αναγκαστικά με μέτρα λιτότητας, τα οποία θα επιβαρύνουν πολλούς απλούς πολίτες. Σε μόνιμη σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ερντογάν κατευθύνεται επίσης προς μια νέα σύγκρουση με την ΕΕ σχετικά με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Ιμάμογλου «αναγέννησε» την αντιπολίτευση

Για πολύ καιρό η τουρκική αντιπολίτευση ήταν, κατακερματισμένη, απογοητευμένη από τις συνεχείς ήττες. Τώρα ο άγνωστος μέχρι πρόσφατα Ιμάμογλου την έχει αναγεννήσει. Σε αντίθεση με πολλούς από τους προκατόχους του, είναι σε θέση να προσελκύσει ευρεία τμήματα του πληθυσμού με το μήνυμα του συμφιλίωσης. Το σύνθημά του «ey cok güzel olacak» (όλα θα είναι εντάξει) έχει από καιρό γίνει κυρίαρχο στο Διαδίκτυο.

Όπως γράφει το Spiegel «η δημοτικότητα του Ιμάμογλου δείχνει πόσοι άνθρωποι στην Τουρκία επιθυμούν την ισορροπία μετά από χρόνια πόλωσης και επιθετικότητας από την κυβέρνηση. Είναι επίσης μια έκφραση της δύναμης της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ομαλά η διαδικασία

Στα διαδικαστικά, οι ψηφοφορία και στις 39 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης συνεχίζεται ομαλά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε 31.342 κάλπες όπου καλούνται να ψηφίσουν 10.560.963 ψηφοφόροι βάσει των ίδιων εκλογικών καταλόγων της 31 Μαρτίου. Με τους ίδιους υποψηφίους, αφού πρόκειται για επαναληπτικές εκλογές. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η σύσταση των εφορευτικών επιτροπών αφού αποτέλεσαν την αφορμή της ακύρωσης. Όπου οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των επιτροπών δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι τώρα αντικαταστάθηκαν με δημόσιους λειτουργούς, για να τηρηθεί το γράμμα του νόμου.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις πέντε το απόγευμα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να αρχίσουν να μεταδίδονται μετά τις 8.00 το βράδυ.

Αν δεν υπάρξει θρίλερ, όπως την τελευταία φορά, πριν τα μεσάνυχτα η Κωνσταντινούπολη θα έχει εκλέξει τον νέο μητροπολιτικό της δήμαρχο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντινούπολη: «Χλωμιάζουν» οι εκλογές για τον Ερντογάν"

Αλ. Τσίπρας: Το παχνίδι γυρίζει

«Κατηγορηματικά και ρεαλιστικά αισιόδοξος» για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και επιμένει ότι «το παχνίδι γυρίζει». Εξηγεί δε ότι ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει επιστροφή στις μαύρες μέρες του Σαμαρά, του Βενιζέλου, και του ΔΝΤ.

Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Τσίπρας προσθέτει ότι όσοι βαυκαλίζονται με όνειρα ρεβάνς, εκδίκησης, στρατηγικής συντριβής της Αριστεράς, θα ξυπνήσουν απότομα στις 8 του Ιούλη.

Για τις ευρωεκλογές αναφέρει ότι «προφανώς εκφράστηκε δυσαρέσκεια για πλευρές της πολιτικής μας, για προσδοκίες που δεν επαληθεύτηκαν στην πράξη, ακόμα και για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην Αριστερά. Αλλά στις εθνικές εκλογές αυτό που κρίνεται είναι ποια κυβέρνηση, με ποιο σχέδιο, θα κυβερνήσει τον τόπο τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά διαβεβαιώνει ότι «οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, η Ελλάδα έχει πολύ σημαντικά διεθνή ερείσματα, και σταθερές συμμαχίες, που έχουν διευρυνθεί και ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια. Επίσης, κι αυτό δεν είναι μυστικό, διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Είναι μια χώρα που δεν παίζει παιχνίδια με τη σταθερότητα και την ασφάλεια, τόσο τη δική της, όσο και της περιοχής». Σημειώνει ακόμη ότι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής το κλίμα ήταν εξαιρετικά υποστηρικτικό για την Κύπρο, και κατ΄ επέκταση για την Ελλάδα. Και εξαιρετικά αρνητικό για την Τουρκία και τις προκλήσεις της.

Στις επικρίσεις ότι δεν ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρωθυπουργός απαντά ότι πρόκειται για αντιπολιτευτικό πυροτέχνημα και εξηγεί «οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώνονται αρμοδίως από τον υπουργό των Εξωτερικών. Είπα επίσης ξεκάθαρα ότι όποιος πολιτικός αρχηγός το θελήσει μπορεί είτε να έρθει είτε να σηκώσει το τηλέφωνο να συζητήσουμε. Δεν χρειάζεται στα εθνικά θέματα να γίνεται μικροπολιτική με τέτοιο ευτελή τρόπο».

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί «χειρίστηκε ανεύθυνα και ψηφοθηρικά το Μακεδονικό. Βρέθηκε αγκαλιά με τον ακραίο εθνολαϊκισμό, εγκαταλείποντας τη θέση της ΝΔ για επίλυση του προβλήματος. Και τώρα, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε προδότες για να κερδίσει λίγους ψήφους, μας λέει ότι αν εκλεγεί το μόνο που θα κάνει είναι να προσέχει τη κατά γράμμα τήρηση της κατά τα άλλα προδοτικής συμφωνίας».

Για το ντιμπέιτ των αρχηγών και την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λέει: «Νομίζω πως η στάση του στο ζήτημα αυτό βασικά υποτιμά τον ίδιον και δευτερευόντως και τον ελληνικό λαό. Διότι καλός ο επικοινωνιακός μηχανισμός, καλά τα εκδοτικά συγκροτήματα που τον στηρίζουν αναφανδόν, αλλά πρωθυπουργός δεν γίνεσαι με πήλινα πόδια. Πρέπει να αποδείξεις στον ελληνικό λαό ότι μπορείς να υποστηρίξεις την υπεροχή του δικού σου σχεδίου έναντι του πολιτικού σου αντιπάλου. Είναι επίσης αν θέλετε και ένα δείγμα πολιτικής εντιμότητας, να δώσεις τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν άμεση και ευθεία σύγκριση ανάμεσα στα δύο προγράμματα που υπάρχουν σήμερα στο τραπέζι και φυσικά ανάμεσα σε δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς. Τέλος, είναι και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία. Δεν σας κρύβω ότι το debate των προηγούμενων εκλογών με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι μία από τις πιο έντονες αλλά και ειλικρινείς πολιτικές αντιπαραθέσεις που είχα στη διαδρομή μου. Ο κ. Μητσοτάκης όμως, επέλεξε να πορευτεί με τη γραμμή Σαμαρά, που εκτιμώ ότι προδίδει και φόβο και αλαζονεία».

Αναφέρεται και στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένοντας ότι προσομοιάζει με του ΔΝΤ: «Δεν είναι κρυφό ότι οι θέσεις της ΝΔ συμπίπτουν σε πολλά σημεία με αυτές του ΔΝΤ. Για την ιδιωτική ασφάλιση και τη μείωση των συντάξεων, για τη μείωση του μισθολογικού κόστους, για τις περικοπές δαπανών σε υγεία και παιδεία, για τις φοροαπαλλαγές όχι γενικά, αλλά στο μεγάλο πλούτο. Επιμένουν στην πραγματικότητα σε μια συνταγή η οποία ανεξάρτητα από ιδεολογικές τοποθετήσεις έχει αποδειχτεί ολέθρια για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία».

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει κάτι πολύ απλό. Θα συνεχίσω από εκεί που το άφησε ο Σαμαράς. Δηλαδή, θα επαναλάβω την πολιτική περικοπών στις δαπάνες, θα χαμηλώσω τους συντελεστές για τον μεγάλο πλούτο, θα προσλαμβάνω ένα γιατρό για κάθε πέντε που αποχωρούν, θα κάνω την Αθήνα ξανά σιδηρόφρακτη πόλη, θα κάνω πιο ευέλικτη την αγορά εργασίας και θα ξηλώσω εργασιακά δικαιώματα. Αυτά λέει, το θέμα είναι αν οι συμπολίτες μας που βίωσαν τις συνέπειες της διακυβέρνησης της ΝΔ ως το 2014, θα του δώσουν τη δυνατότητα να επαναλάβει και να συνεχίσει όσα άφησε στη μέση ο κος Σαμαράς», προσθέτει.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλ. Τσίπρας: Το παχνίδι γυρίζει"

Θάνος Μικρούτσικος: Η κατάσταση της υγείας μου είναι σοβαρή

Ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος μίλησε για τη μεγάλη μάχη που δίνει με τον καρκίνο στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open TV.

«Η κατάσταση της υγείας μου είναι σοβαρή ανεξάρτητα από το πώς με βλέπει ο κόσμος δυνατό και θα είμαι δυνατός μέχρι τέλους. Είναι μια δύσκολη αρρώστια. Ο τρόπος που πρέπει ένας ασθενής να την αντιμετωπίζει είναι όχι στον φόβο, όχι στην κατάθλιψη», λέει ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ενώ συνεχίζει στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Είμαστε εδώ για να πολεμάμε σε αυτή τη ζωή την τελικά τόσο μικρή είμαστε σχοινοβάτες, το στοίχημα είναι να ξανασηκωθούμε όρθιοι και να ξαναπερπατήσουμε».

Αντιμετωπίζοντας με χιούμορ τον θάνατο αναφέρεται στα λόγια Γούντι Άλλεν που είπε ότι δεν φοβάται τον θάνατο. «Απλώς δεν θέλω να είμαι εκεί όταν θα ‘ρθει». «Εγώ κι ο θάνατος είμαστε δύο πυγμάχοι σε ένα ρινγκ. Αυτός βέβαια είναι 3 μέτρα ψηλός κι εγώ το γνωστό 1 κι 70. Ξέρεις ότι στον 15ο γύρο θα σε ρίξουν κάτω. Ποιος είναι ο στόχος μου; Να τον κερδίζω σε κάθε γύρο στα σημεία», συμπλήρωσε ο Θάνος Μικρούτσικος.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Θάνος Μικρούτσικος: Η κατάσταση της υγείας μου είναι σοβαρή"

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής -Πού εντοπίζονται προβλήματα

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών, που έχουν προκαλέσει διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής, στα βόρεια προάστια και στην Άνω Βούλα.

Από τις 08:00 το πρωί και για τουλάχιστον δυο ώρες, υπήρξαν διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων, μεταξύ των οποίων σε Πεντέλη, τον Άγιο Στέφανο, Θρακομακεδόνες, το Πολυδένδρι, Μαλακάσα, Αφίδνες και Αυλώνα.

Πρόβλημα υπάρχει και στην Άνω Βούλα, όπου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση από τις 10:30.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, οι διακοπές ρεύματος στα βόρεια προάστια σημειώθηκαν γιατί κάποιες από τις γραμμές βγήκαν εκτός λειτουργίας, λόγω προβλημάτων στην καλωδίωση εξαιτίας των θερμοκρασιών που καταγράφονται.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής -Πού εντοπίζονται προβλήματα"

Τώνια Μοροπούλου για τη σύνταξη του πατέρα της: Δεν έχω κάνει τίποτα παράνομο

Η απάντηση από την Τώνια Μοροπούλου έρχεται μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο η υποψήφια βουλευτής της ΝΔέπαιρνε παράνομα από το 1977, όταν πέθανε ο πατέρας της, τη σύνταξή του ως άγαμη θυγατέρα και το δημόσιο της ζητά την επιστροφή ποσού 71.051,43 ευρώ.
«Δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια» γράφει στην ανάρτησή της η Τώνια Μοροπούλου, σημειώνοντας πως βάσει νόμου έπαιρνε τη σύνταξη του πατέρα της αλλά όταν ξαφνικά άλλαξε ο νόμος το 2010 και έως το 2017 «ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό».
«Ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν», σημειώνει και προσθέτει πως θεωρούσε νόμιμη την καταβολή από τη στιγμή που γινόταν από τον ασφαλιστικό φορέα. Όταν, συνεχίζει, ενημερώθηκε για την οφειλή «ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω».
«Το πραγματικό ποσό μόνο μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας. Για το λόγο αυτό όταν μου γνωστοποιήθηκε η οφειλή προσέφυγα αμέσως στην Διοικητική Δικαιοσύνη η οποία επιλαμβάνεται στην δικάσιμο της 2-12-2019 οπότε και θα διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής μου ώστε να το καταβάλλω άμεσα», αναφέρει η Τώνια Μοροπούλου.
Όλη η ανάρτηση της Τώνιας Μοροπούλου
Για το θέμα της συντάξεως του αποβιώσαντος το έτος 1977 πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, δηλώνω ότι δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια.
Προς ενημέρωση όλων για την υπόθεση αυτή έχουν συμβεί τα κάτωθι:
Εισέπραττα δυνάμει συγκεκριμένης νομοθεσίας την σύνταξη του πάτερα μου. Η νομοθεσία αίφνης άλλαξε το 2010. Ωστόσο ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό. Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν , θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή. Το έτος 2017 οπότε και το διερεύνησα διαπίστωσα ότι έκτοτε τις συγκεκριμένες συντάξεις δικαιούνται όσες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία εγώ δεν πληρώ.
Παρ’ όλα αυτά αφής ενημερώθηκα για την οφειλή μου ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω. Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας. Για το λόγο αυτό όταν μου γνωστοποιήθηκε η οφειλή από των ασφαλιστικό μου φορέα προσέφυγα αμέσως στην Διοικητική Δικαιοσύνη η οποία επιλαμβάνεται στην δικάσιμο της 2-12-2019 οπότε και θα διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής μου ώστε να το καταβάλλω άμεσα.
Οι 3 λόγοι τους οποίους επικαλούμαι και θα πρέπει η Διοικητική Δικαιοσύνη να διαγνώσει είναι οι ακόλουθοι:
Α. η βεβαίωση του οφειλομένου ποσού εξεδόθη την 23-01-2017 από το ΕΤΑΑ – Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ ήτοι από νπδδ το οποίο είχε ήδη καταργηθεί από 01-01-2017 και τις αρμοδιότητες του ασκεί έκτοτε ο Ε.Φ.Κ.Α. Άρα ακόμα και αν δεν αμφισβητούσα το ύψος του οφειλομένου ποσού και το κατέβαλλα, θα το κατέβαλλα σε ανύπαρκτο νπδδ. Με την προσφυγή μου επιδιώκω την διόρθωση της βεβαίωσης προκειμένου να καταβάλλω το οφειλόμενο ποσό στο νπδδ που είναι ο πραγματικός δικαιούχος δηλαδή ο Ε.Φ.Κ.Α.
Β. Από το φερόμενο ως οφειλόμενο ποσό των 71.051,43 έχω ήδη καταβάλλει το ποσό των 20.604,91 υπό την μορφή φόρου εισοδήματος που επεβλήθη επί των υπό συζήτηση συντάξεων επομένως το ποσό το οποίο πραγματικά οφείλω είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό το οποίο μη νόμιμα βεβαιώθηκε από τον ασφαλιστικό μου φορέα.
Γ. Επί του ποσού που βεβαιώθηκε έχουν επιβληθεί τόκοι και προσαυξήσεις οι οποίο όμως θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν σε χαμηλότερο ποσό δεδομένου ότι ήδη έχουν καταβληθεί 20.604,91 και επομένως για το αυτό ποσό δεν οφείλονται ούτε τόκοι ούτε προσαυξήσεις που ήδη έχουν ενσωματωθεί στο ποσό των 71.051,43.
Με την συνδρομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί αυτό το οποίο αποτελεί την νόμιμη οφειλή μου ώστε να προχωρήσω στην καταβολή του.
ΥΓ. Κοινοποιώ το παρόν στην εφημερίδα Documento προκειμένου να δημοσιευθεί η απαντησή μου.
Δείτε όλη την ανάρτηση της Τώνιας Μοροπούλου 
Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει θέμα
Το όλο θέμα σχολίασε ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκης και ένα από τα πρόσωπα στο Επικρατείας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Διάβασα την ανακοίνωση της κας Μοροπούλου, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Η κα Μοροπούλου αντιλαμβάνομαι ότι έχει κάποια δικαστική διένεξη με το δημόσιο, διότι χρήματα που αναγνωρίζει ότι πρέπει δώσει είναι υπό συζήτηση για το πόσα είναι αυτά που πρέπει να επιστρέψει.
Είχε πάρει κάποια σύνταξη, για την οποία έχει κανονικότατα φορολογηθεί και έχει μια διένεξη η οποία μόλις λήξει δικαστικά, είναι προφανές ότι θα πληρωθεί από την κα Μοροπούλου».
Δείτε το απόσπασμα στο 10:39 του video

Διαβάστε Περισσότερα » "Τώνια Μοροπούλου για τη σύνταξη του πατέρα της: Δεν έχω κάνει τίποτα παράνομο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news