facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Κορονοϊός – Βόρεια Ελλάδα: Ξεκίνησε η επίδοση φύλλων πορείας στους ιδιώτες γιατρούς

Ξεκίνησε από σήμερα, όπως προβλεπόταν και από το σχετικό ΦΕΚ, η επίδοση των φύλλων πορείας στους ιδιώτες γιατρούς της Βόρειας Ελλάδας, με ειδικότητα, πνευμονολογία, παθολογία και γενική ιατρική, που επιτάσσονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η παράδοση των φύλλων πορείας εξελίσσεται κανονικά.

Από αύριο, Πέμπτη (13/1), οι γιατροί θα παρουσιαστούν για να εργαστούν στα νοσοκομεία, μεταδίδει το ίδιο Μέσο.

Για την συγκεκριμένη υγειονομική περιφέρεια στην οποία υπάγονται 16 νοσοκομεία της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ο αριθμός των γιατρών που καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία είναι περισσότεροι από 90.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Βόρεια Ελλάδα: Ξεκίνησε η επίδοση φύλλων πορείας στους ιδιώτες γιατρούς"

Καταδίωξη στο Πέραμα: «Δεν οδηγούσε ο 18χρονος που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών»

Στην δημοσιότητα έδωσαν τα πορίσματα της πραγματογνωμοσύνης οι δικηγόροι της οικογένειας του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη που έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών μετά από καταδίωξη στο Πέραμα.

Αναφέρεται ότι η ομοβροντία των 36 πυροβολισμών ήταν δολοφονική, ενώ ο Νίκος Σαμπάνης καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Τονίζεται ακόμα ότι από τις εκθέσεις προκύπτει ότι λείπουν σφαίρες που έχουν ανεξήγητα εξαφανιστεί. Επίσης η οικογένεια ζητά να αποδοθούν ευθύνες στην ΕΛΑΣ για την απόδοση και καταστροφή του ΙΧΕ οχήματος που αποτελεί βασικό πειστήριο της υπόθεσης και θα έπρεπε να έχει κατασχεθεί. Ο συνήγορος των αστυνομικών Αλέξης Κούγιας είχε υποστηρίξει την Τρίτη (11.01.2022) ότι βαλλιστική και DNA έδειξαν πως οδηγός ήταν ο 18χρονος.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας του δολοφονημένου 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη και των δύο ανήλικων Ρομά.

«Τα πορίσματα των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης (βαλλιστική και DNA) επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της οικογένειας του δολοφονημένου 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη και των δύο ανήλικων Ρομά Ε.Ζ. και Ε.Μ. για τα γεγονότα της 23/10/2021 στο Πέραμα.

Για λόγους αποκατάστασης της αλήθειας απέναντι σε παραπλανητικές ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χτες, επισημαίνουμε βασικά ευρήματα:

Από τη βαλλιστική έκθεση προκύπτει ότι η ομοβροντία των 36 πυροβολισμών ήταν δολοφονική και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συνοδηγού Νίκου Σαμπάνη και τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη στην πίσω θεση Ε.Μ.. Ο φυσικός αυτουργός του βαρέος τραυματισμού του Ε.Μ. ταυτοποιήθηκε. Όλες οι τρύπες από σφαίρες είναι στο δεξί και οπίσθιο μέρος του οχήματος. Στο όχημα, δεν υπάρχει καμία τρύπα σφαίρας από την πλευρά του οδηγού, εξού και ο Ε.Ζ. που ήταν οδηγός διασώθηκε.

Ίχνος Dna του Ν. Σαμπάνη βρέθηκε στο χερούλι της πόρτας του συνοδηγού

Ίχνος Dna του Ε. Ζ. βρέθηκε στο χερούλι της πόρτας του οδηγού.

Αίμα του Νίκου Σαμπάνη βρέθηκε τόσο στο κάθισμα της θέσης του συνοδηγού όσο και στο δεξί μέρος του καθίσματος του οδηγού. Το εύρημα αυτό επιβεβαιώνει στο ακέραιο την απολογία του Ε. Ζ. ότι ο Νίκος, καθήμενος στη θέση του συνοδηγού και χτυπημένος στο λαιμό, είχε γείρει προς τη θέση του οδηγού.

Δακτυλικά αποτυπώματα του Ε. Ζ. βρέθηκαν στην πόρτα του οδηγού. Τα συκοφαντικά και ρατσιστικά ψέματα ότι ο Ε. Ζ. προσήλθε να απολογηθεί, όντας άσχετος με την υπόθεση, κατέρρευσαν.

Η πόρτα του οδηγού άνοιξε στη διάρκεια της ομοβροντίας των πυροβολισμών.

Η θέση του συνοδηγού είναι τρυπημένη ψηλά, στο σημείο όπου ο Νίκος δέχτηκε το θανατηφόρο τραύμα.

Από τις εκθέσεις προκύπτει ότι λείπουν σφαίρες που έχουν ανεξήγητα εξαφανιστεί, αν και θα έπρεπε να έχουν βρεθεί εντός του οχήματος και να έχουν κατασχεθεί. Συμπληρωματικές έρευνες είναι απαραίτητες, πλην όμως δεν μπορούν να λάβουν χώρα λόγω καταστροφής του επίμαχου οχήματος με ευθύνη της ΕΛΑΣ.

Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη υπέβαλε σήμερα υπόμνημα στην Δ’ Ανακρίτρια Πειραιά. Προσκομίστηκε το αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιοποίησε η Εφημερίδα των Συντακτών και το OmniaTv, στο οποίο ακούγεται αστυνομικός, λίγο μετά την ανθρωποκτονία, να λέει “κάποιος έφυγε… ο οδηγός έφυγε”, και ζητήθηκε η εξέτασή του από τη ΔΕΕ. Επίσης, η οικογένεια ζητά να αποδοθούν ευθύνες στην ΕΛΑΣ για την απόδοση και καταστροφή του ΙΧΕ οχήματος που αποτελεί βασικό πειστήριο της υπόθεσης και θα έπρεπε να έχει κατασχεθεί.

Για τα πορίσματα των εκθέσεων θα κατατεθεί υπόμνημα από τεχνικό σύμβουλο».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι δικηγόροι:

Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος της οικογένειας του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη

Αλεξάνδρα Καραγιάννη, συνήγορος της οικογένειας του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη

Ηλίας Γιαννόπουλος, νομικός σύμβουλος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και συνήγορος της οικογένειας του Νίκου Σαμπάνη.

Βούλα Δημητριάδου, συνήγορος των δύο ανήλικων Ρομά Ε.Ζ. και Ε.Μ..

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίωξη στο Πέραμα: «Δεν οδηγούσε ο 18χρονος που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών»"

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου και προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς με την στάση της στην υπόθεση σκευωρία Novartis.

Αφορμή για την ανακοίνωση της ΝΔ στάθηκαν όσα υποστήριξε νωρίτερα η Κουμουνδούρου για την κλήση σε απολογία τριών δημοσιογράφων περί εκδικητικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι η ΝΔ έχει εγκλωβίσει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης στο τοξικό πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργήσει.

Η ΝΔ κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανεπίτρεπτη στάση και το κάλεσε να ξεκαθαρίσει αν εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της η ΝΔ αναφέρει:

«H NΔ απέφυγε να σχολιάσει την κλήση σε απολογία με βαρύτατες κατηγορίες, του εκδότη του Documento K. Βαξεβάνη" αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της απαντώντας στις δηλώσεις του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλου.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υποδυθεί τον συνήγορο υπεράσπισής του καλείται να απαντήσει ευθέως: θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στη χώρα, ο Αρειος Πάγος ενεργεί κατόπιν πολιτικών εντολών; Εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Ο κ. Βαξεβάνης θα πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου παρα τα όσα έχουν καταγγελθεί εις βάρος του;" αναρωτιέται η Νέα Δημοκρατία, και καταλήγει: "Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον εκλεκτό του, ειδικά μάλιστα μετά τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Βουλής, στο οποίο αναφέρεται η ανάγκη διερεύνησης του ρόλου του στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Ομως είναι ανεπίτρεπτο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να υπερασπιστεί τον κ. Βαξεβάνη, να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου και να προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον".

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκδικητικότητα Μητσοτάκη η κλήση δημοσιογράφων»

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για διαστρέβλωση της υπόθεσης του «σκανδάλου Novartis», προκειμένου να εμφανιστεί ως «σκευωρία Novartis».

Με αφορμή την κλήση σε απολογία των δημοσιογράφων ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε». Και καταλήγοντας αναφέρει: «Στην σύγχρονη Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις που δημιουργεί η διακυβέρνηση της ΝΔ, το δημοκρατικό όραμα των πολιτών δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας για χάρη του κ. Μητσοτάκη και της εκδικητικότητάς του απέναντι σε όσους τον ελέγχουν αντί να τον λιβανίζουν».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον"

Έριξαν μπογιές σε δημοσιογράφο του Star έξω από την ΑΣΟΕΕ (φωτο)

Στόχος αγνώστων έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης το συνεργείο του Star Channel και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας στην ΑΣΟΕΕ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος έπαιρνε δηλώσεις από φοιτητές με αφορμή τη χθεσινό ξυλοδαρμό του αναπληρωτή καθηγητή κατά τη διάρκεια της παράδοσης.

Τότε άγνωστοι πλησίασαν προς την πλευρά του δημοσιογράφου και του τηλεοπτικού συνεργείου και αφού τους προπηλάκισαν πέταξαν μπογιές στον Βαγγέλη Γκούμα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Έριξαν μπογιές σε δημοσιογράφο του Star έξω από την ΑΣΟΕΕ (φωτο) "

Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνα κοντά στην Τιθορέα και ακινητοποιήθηκε

Η αμαξοστοιχία 58 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συγκρούστηκε με αγριογούρουνα κοντά στην Τιθορέα με αποτέλεσμα η μηχανή να υποστεί βλάβη και το τρένο να ακινητοποιηθεί.

Επι τόπου μεταβαίνει μηχανή αντικατάστασης από το Λιανοκλάδι.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία δεν υπάρχει τραυματισμός επιβάτη ή προσωπικού της αμαξοστοιχίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνα κοντά στην Τιθορέα και ακινητοποιήθηκε"

Ιταλία: Ανακοίνωσε 196.224 κρούσματα κορονοϊού και 313 θανάτους την Τετάρτη

Η Ιταλία ανακοίνωσε 196.224 κρούσματα που σχετίζονται με τον COVID-19 την Τετάρτη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας  έναντι 220.532 την προηγούμενη ημέρα.

Η Ιταλία έχει καταγράψει 139.872 θανάτους που συνδέονται με COVID-19 από τότε που εμφανίστηκε η επιδημία τον Φεβρουάριο του 2020, το δεύτερο υψηλότερο απολογισμό στην Ευρώπη, μετά τη Βρετανία και τον ένατο υψηλότερο στον κόσμο. Η χώρα έχει αναφέρει 7,97 εκατομμύρια κρούσματα μέχρι σήμερα.

Οι ασθενείς στα νοσοκομεία με COVID-19 – μη συμπεριλαμβανομένων των ασθενών στην εντατική – ήταν 17.309 την Τετάρτη, από 17.067 μια ημέρα νωρίτερα ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 313 από 294

Πραγματοποιήθηκαν 156 νέες εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας, από 185 την Τρίτη. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών εντατικής θεραπείας μειώθηκε σε 1.669 από 1.677 προηγούμενους.

Περίπου 1,19 εκατομμύρια τεστ για COVID-19 πραγματοποιήθηκαν την περασμένη ημέρα, έναντι 1,37 εκατομμυρίων προηγουμένων, δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Ανακοίνωσε 196.224 κρούσματα κορονοϊού και 313 θανάτους την Τετάρτη"

Προσοχή με τους επιβάτες στα διπλοκάμπινα!

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν εισέλθει πάρα πολλές φορές τα γνωστά σε όλους διπλοκάμπινα αγροτικά ή επαγγελματικά αυτοκίνητα εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που έχουν να φέρουν πίσω καθίσματα και τέσσερις πόρτες. Ωστόσο η συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων είναι καθαρά επαγγελματική αλλά δυστυχώς πάρα πολλοί τα χρησιμοποιούν και ως ΙΧ μεταφέροντας κανονικά επιβάτες στα πίσω καθίσματα μέχρι τη στιγμή που θα πέσουν σε κάποιο έλεγχο του ΣΔΟΕ και θα τους επιβάλλει το υπέρογκο πρόστιμο!

Υπό αυτό το πρίσμα και με αφορμή πολλά ερωτήματα που αποστάλθηκαν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τη μεταφορά προσώπων με διπλοκάμπινα οχήματα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου εξέδωσε ερμηνευτική εγκύκλιο στην οποία αναγράφεται ότι: «Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με τη μεταφορά προσώπων με διπλοκάμπινα οχήματα, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Με το άρθρο 39 του ν.4313/2014 (Α’ 261), τροποποιήθηκε η περίπτωση ζ της παρ. 1 του άρθρου 4 του β.δ.281/1973 (Α’ 84), ως εξής: «1. Απαγορεύεται… ζ) η μεταφορά προσώπων με όχημα προοριζόμενο για τη μεταφορά εμπορευμάτων πέραν του αναγραφόμενου στην άδεια κυκλοφορίας αριθμού, σύμφωνα με την έγκριση τύπου του οχήματος».

Η διάταξη αυτή έχει γενική εφαρμογή για τις μεταφορές με φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, δηλαδή καταλαμβάνει και τις μεταφορές με διπλοκάμπινα οχήματα, συνεπώς δεν απαιτείται για τη μεταφορά επιβατών με τα οχήματα αυτά, το ειδικό σημείωμα του άρθρου 2 της υπ’ αριθ.:61512/2900/2002 (Β’ 1548) υ.α., καθώς έχει τροποποιηθεί ο αριθμός που αναγράφεται στο πεδίο S1 του εντύπου της άδειας κυκλοφορίας.»

Να υπενθυμίσουμε πως κάποιος μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα διπλοκάμπινο pick up, μόνο αν δικαιολογήσει την επαγγελματική ή την αγροτική του χρήση. Η έγκριση τύπου του αυτοκινήτου αναγράφει την μεταφορά τεσσάρων επιβατών, ωστόσο στην άδεια αναγράφονται μόνο δύο. Για να μεταφέρει χωρίς πρόβλημα επιβάτες και στην πίσω σειρά καθισμάτων πρέπει να μεταβεί στην πλησιέστερη Διεύθυνση  Μεταφορών της Περιφέρειας όπου ανήκει και να λάβει την ανάλογη έγκριση, η οποία ορίζει ότι: «Ο τόπος εκτέλεσης του παραγωγικού έργου ή της εργασίας μιας επιχείρησης πρέπει να απέχει περισσότερο από 800 μέτρα από την πλησιέστερη στάση λεωφορείου. Αυτό πρέπει να επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο, με σημείωμα ελέγχου από την Υπηρεσία Μεταφορών της αρμόδιας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης». Από εκεί και πέρα κάθε μετακίνηση από και προς οπουδήποτε είναι ελεύθερη, αφού η απελευθέρωση της αγοράς των διπλοκάμπινων έγινε ουσιαστικά για να χρησιμοποιούνται και ως επαγγελματικά και ως επιβατικά, προκειμένου οι αγρότες-επαγγελματίες να μην αναγκάζονται να κατέχουν και δεύτερο αυτοκίνητο (επιβατικό) για να εξυπηρετούνται.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή με τους επιβάτες στα διπλοκάμπινα!"

Κλειστά σχολεία αύριο λόγω παγετού -Δείτε σε ποιους Δήμους (λίστα)

Πολλοί Δήμοι λόγω του παγετού που θα επικρατήσει αύριο, καθώς όπως λένε οι μετεωρολόγοι περιμένουμε την «πιο κρύα ημέρα της εβδομάδας», ανακοινώνουν κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει οι εξής ενημερώσεις για κλειστά σχολεία:

-Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Φερών, Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης της Δημοτικής Κοινότητας Συκορράχης και του Άβαντα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

-Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στο νησί της Φολεγάνδρου, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος.

-Κλειστά σχολεία επίσης στην Π.Ε. Φλώρινας, στη Σκιάθο, σε Σαμοθράκη, στο Πήλιο, στη Θάσο.

-Κλειστές και οι σχολικές μονάδες της Κοινότητας Στενής του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων.

Σε Γρεβενά και Καρπενήσι, Καστοριά αλλά και σε πολλούς άλλους Δήμους θα λειτουργήσουν μια ώρα αργότερα.

Οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων σε όλο το Δήμο Σερβίων θα λειτουργήσουν από τις 9:15.

Για την Αττική ακόμη δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση.

Αποφάσεις βγαίνουν συνεχώς, αναλόγως και της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων, ιδίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Καλό θα είναι οι γονείς να επικοινωνούν με τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς για να επιβεβαιώσουν τη λειτουργία τους.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Κλειστά σχολεία αύριο λόγω παγετού -Δείτε σε ποιους Δήμους (λίστα) "

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο πολλών περιοχών

Κλειστή είναι από το πρωί η Λ. Πάρνηθος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάρνηθα από το ύψος του Τελεφερίκ, λόγω της χιονόπτωσης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την αποψινή ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., στην υπόλοιπη χώρα από την κακοκαιρία «Διομήδης»:

Διακοπές της κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων παρατηρούνται σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε Φλώρινα, Αχαΐα, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.

Διακοπές της κυκλοφορίας λόγω συσσωρευμένων υδάτων-φερτών υλικών σημειώνονται σε Θεσσαλονίκη, Δράμα, Ροδόπη, Ξάνθη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Φλώρινα, Ιωάννιν,α Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Σάμο, Κω, 

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία, Βοιωτία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Εύβοια, Φθιώτιδα. 

naftemporiki

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Διομήδης»: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο πολλών περιοχών"

Ευαγγελισμός: Κατέρρευσε ψευδοροφή – Τραυματίστηκαν εργαζόμενοι

Ένα ατύχημα συνέβη στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, από το οποίο τραυματίστηκαν δύο άτομα. Το περιστατικό ξεκίνησε όταν κατέρρευσε η ψευδοροφή στην κουζίνα που ετοιμάζονται γεύματα για τη Μονάδα Μεταμοσχευμένων Νεφροπαθών.

Κατά τη διάρκεια της πτώσης τραυματίστηκαν δύο τραπεζοκόμοι εργαζόμενες σε συνεργείο εργολάβων, εκ των οποίων η μία χρειάστηκε να νοσηλευτεί, καθώς φέρει κακώσεις στο κεφάλι και τον αυχένα, ενώ η δεύτερη φέρει ελαφρά χτυπήματα στο πόδι.

Το γεγονός κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, κατηγορώντας την πολιτεία πως έχει καταδικάσει το νοσοκομείο να υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αλλεπάλληλα black out, να πλημμυρίζει με την πρώτη βροχή και να πέφτουν ταβάνια στα κεφάλια του προσωπικού.

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευαγγελισμός: Κατέρρευσε ψευδοροφή – Τραυματίστηκαν εργαζόμενοι "

Παίδων Πεντέλης: 24ωρη απεργία την Πέμπτη – «Να συνεχισθεί η συμμετοχή του Νοσοκομείου στις εφημερίες»

Με 24ωρη απεργία αύριο, Πέμπτη (13/1), απαντούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τη μετατροπή του νοσηλευτηρίου σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Στην ανακοίνωσή τους, με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν «πρωτοφανή και αιφνιδιαστική» την «απόφαση του Υπουργείου Υγείας στις 06/01/2022 να ανασταλούν οι εφημερίες του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, με στόχο τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών». Σε συνέχεια αυτής, «διενεργήθηκε σήμερα 12/01/2022 συνέλευση των εργαζομένων παρουσία της Προέδρου και του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ, καθώς και μελών του Δ.Σ. της ΟΕΝΓΕ» και «αποφασίστηκε συνάντηση επιτροπής εκπροσώπων με τον Υπουργό Υγείας».

«Μετά την εμμένουσα στάση του Υπουργείου Υγείας να υλοποιήσει τις ειλημμένες αποφάσεις για απόσυρση του νοσοκομείου από τις 24ώρες εφημερίες», συνεχίζει η ανακοίνωση που εξεδόθη το απόγευμα της Τετάρτης, «αποφασίζουμε 24ωρη απεργία στις 13/01/2022 του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης (συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου), ζητώντας:

  • «Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου μας στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.
  • Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».

Σημειώνεται πως ήδη από τη Δευτέρα, η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Ιατρών ΕΣΥ ζήτησε την ανάκληση «της απαράδεκτης απόφασης» του Υπουργείου Υγείας. «Το “Παίδων Πεντέλης” είναι ένα από τα μόνο τρία δημόσια νοσοκομεία Παίδων της Αττικής. Εξυπηρετεί έναν μεγάλο πληθυσμό (Βόρεια Αττική, Ανατολική Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, κλπ) που τώρα στερείται την νοσοκομειακή παιδιατρική περίθαλψη», επεσήμανε χαρακτηριστικά η ΟΕΝΓΕ.

Ενστάσεις εξέφρασε και η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, από την πλευρά του, έκανε γνωστό νωρίτερα σήμερα πως «καλύπτει τους συναδέλφους του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης σε οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας έχουν αποφασίσει, για αύριο 13/01/22, ενάντια στην μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό αναστέλλοντας τις εφημερίες ενός παιδιατρικού νοσοκομείου από τις 10/01/22 όπου εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι πληθυσμού της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και άλλων όμορων νομών, συμπεριλαμβάνοντας και την αναστολή των εμβολιασμών».

Τι λέει το Υπουργείο Υγείας

«Το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία. Η φροντίδα των μικρών ασθενών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, ενώ θα εξυπηρετούνται και όσα επείγοντα περιστατικά φτάνουν στο Νοσοκομείο», ανέφερε το Υπουργείο Υγείας σε χθεσινή ανακοίνωσή του επ’αφορμής της επίσκεψης της κας Γκάγκα στο νοσοκομείο την Τρίτη.

Σημείωσε, δε, πως «οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Παίδων Πεντέλης προσφέρονται για την παράλληλη λειτουργία νοσηλευτικών και εμβολιαστικών δραστηριοτήτων, ενώ διαθέτουν και χώρο στάθμευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση γονέων και παιδιών».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Παίδων Πεντέλης: 24ωρη απεργία την Πέμπτη – «Να συνεχισθεί η συμμετοχή του Νοσοκομείου στις εφημερίες»"

ΠΟΥ: Η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό και παραμένει ένας επικίνδυνος ιός

Η παραλλαγή Όμικρον, που εξαπλώνεται με πρωτοφανή ρυθμό, «παραμένει ένας επικίνδυνος ιός» έστω και αν προκαλεί πιο ήπια συμπτώματα, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Μολονότι η Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρά συμπτώματα σε σύγκριση με τη Δέλτα, παραμένει ένας επικίνδυνος ιός, ιδίως για εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί», επέμεινε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τα πιο ήπια συμπτώματα, ιδίως στους πλήρως εμβολιασμένους ή σε εκείνους που έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση, οδηγούν ορισμένους στο συμπέρασμα ότι η ασθένεια δεν είναι τόσο σοβαρή. Όμως, όπως είπε ο Τέντρος, «μεγαλύτερη μεταδοτικότητα σημαίνει περισσότερες νοσηλείες, περισσότεροι θάνατοι, περισσότεροι άνθρωποι που δεν μπορούν να εργαστούν, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών και υγειονομικών, καθώς και περισσότεροι κίνδυνοι να εμφανιστεί μια άλλη παραλλαγή που θα είναι ακόμη πιο μεταδοτική και θανατηφόρα» από την Όμικρον.

«Δεν πρόκειται για μια ήπια ασθένεια, είναι μια ασθένεια που μπορούμε να την προλάβουμε με τα εμβόλια», σχολίασε από την πλευρά του ο Μάικ Ράιαν, ο υπεύθυνος της υπηρεσίας αντιμετώπισης επειγόντων στον ΠΟΥ. «Δεν είναι τώρα η στιγμή να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, δεν είναι η ώρα να πούμε ότι αυτός ο ιός είναι καλοδεχούμενος, κανένας ιός δεν είναι καλοδεχούμενος», υπογράμμισε.

Η ελπίδα ορισμένων είναι ότι η Όμικρον θα αντικαταστήσει τις πιο επικίνδυνες παραλλαγές και έτσι η πανδημία θα μετατραπεί σε μια ενδημική, διαχειρίσιμη ασθένεια.

Ο Τέντρος ζήτησε επίσης να συμπεριληφθουν οι έγκυες γυναίκες στις κλινικές δοκιμές για τις νέες θεραπείες και τα εμβόλια για την Covid-19.

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Αμερική

Η εξάπλωση της Covid-19 στην αμερικανική ήπειρο, λόγω της παραλλαγής Όμικρον, έχει φτάσει σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ μέχρι σήμερα. Τα κρούσματα διπλασιάστηκαν, στα 6,1 εκατομμύρια, την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (PAHO).

Η Όμικρον έχει εντοπιστεί σε σχεδόν όλες τις χώρες της Αμερικής και αναμένεται ότι πολύ σύντομα θα καταστεί η επικρατούσα παραλλαγή στην περιοχή αυτήν.

Τα περισσότερα κρούσματα αναφέρονται στις ΗΠΑ, ιδίως στις Ανατολικές και Μεσοδυτικές Πολιτείες. Σύμφωνα με τα CDC, οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 33% και οι θάνατοι κατά περίπου 40% την περασμένη εβδομάδα. Η διευθύντρια των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών Ροσέλ Ουαλένσκι εξήγησε ότι η αύξηση των θανάτων φαίνεται ότι οφείλεται στο κύμα που προκάλεσε η παραλλαγή Δέλτα. Το κύμα που προκαλείται από την Όμικρον αναμένεται ότι θα κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες και «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι επιπτώσεις θα έχει» η παραλλαγή αυτή σε ό,τι αφορά τους θανάτους.

Η Βολιβία, ο Ισημερινός, το Περού και η Βραζιλία βρίσκονται επίσης αντιμέτωπες με μεγάλα κύματα ενώ στην Αργεντινή και την Παραγουάη οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά σχεδόν 300% μέσα σε μία εβδομάδα.

«Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνει την Όμικρον να ξεχωρίζει φαίνεται ότι είναι τα λιγότερο σοβαρά συμπτώματα. Ακόμη κι έτσι, οι μολύνσεις από την Όμικρον μπορεί να είναι θανατηφόρες, ιδίως στους ανοσοκατεσταλμένους και τους ανεμβολίαστους», προειδοποίησε η διευθύντρια του PAHO Καρίσα Ετιέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Μπραζίλια. Για τον λόγο αυτό προέτρεψε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. Σχεδόν το 60% των ανθρώπων στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την Covid-19. Τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού καταγράφονται στη Χιλή, την Κούβα και την Αργεντινή.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΥ: Η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό και παραμένει ένας επικίνδυνος ιός"

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων τάχθηκε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων τάχθηκε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και τόνισε ότι ο ίδιος θα εργαστεί ιδιαίτερα προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προετοιμασία της ρύθμισης. Απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο.

Μιλώντας νωρίτερα απόψε στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ο κ. Σολτς δήλωσε ότι το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι τόσο θεμελιώδες «ώστε πρέπει να ακολουθήσει κανείς διαφορετικούς δρόμους», αιτιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να μην υποβάλει δική της πρόταση, αλλά να ζητήσει από τους βουλευτές να καταθέσουν υπερκομματικά σχέδια νόμου. «Η διαδρομή μέσω υπερκομματικών κινήσεων οδηγεί πάντα σε ικανοποιητική πολιτική συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για διαδικασίες οι οποίες δεν πρέπει να καθυστερήσουν. «Θεωρώ τη γενική υποχρέωση εμβολιασμού απαραίτητη και θα εργαστώ ενεργά για αυτήν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η ρύθμιση θα πρέπει να αφορά όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών και να έχει σχεδιαστεί με όσο το δυνατόν λιγότερο γραφειοκρατικό τρόπο.

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, με το βλέμμα όμως και στις ενδοκυβερνητικές διαφορές στο θέμα επιμένει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει τη δική της πρόταση και να μην μεταθέτει την ευθύνη στους βουλευτές. Το συγκυβερνών Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) εμφανίζεται για την ώρα διχασμένο και επιφυλακτικό στο θέμα, με ομάδα βουλευτών του να απορρίπτει την εισαγωγή της γενικής υποχρέωσης και άλλα στελέχη της να δέχονται μόνο την υποχρέωση για εμβολιασμό των πολιτών άνω των 50 ετών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων τάχθηκε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς"

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε συμβατός δότης μυελού των οστών για αγοράκι 3 ετών

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη συμβατός δότης για παιδάκι 3,5 ετών. Ευχάριστη έκβαση είχε η έκκληση που έγινε στις αρχές 4 Ιανουαρίου για δωρεά μυελού των οστών προκειμένου να σωθεί ο Γιώργος Ποπώφ, ένα αγοράκι 3,5 ετών που αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην Παιδογκολογική Κλινική του Ιπποκρατείου με μια σοβαρή γονιδιακή ασθένεια.

«Χτες βράδυ μας ενημέρωσαν ότι βρέθηκε ο άνθρωπος που θα χαρίσει ζωή στο Γιώργο. Δεν ξέρουμε λεπτομέρειες, δεν ξέρουμε ποιος είναι, ούτε από που είναι, τον ευχαριστούμε όμως πολύ, όπως ευχαριστούμε και όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μας και πήγε να δώσει δείγμα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα του μικρού αγοριού, Ελένη Ευθυμιάδου.

Το περιστατικό

Το αγοράκι,  που μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο δεν είχε κανένα γνωστό πρόβλημα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα εμφάνισε ογκίδια στο λαιμό και ανέβασε πυρετό. Μετά από συνεχείς αιματολογικές εξετάσεις και καθώς η κατάσταση τη υγείας του χειροτέρευε εισήχθη στη Γ΄Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου όπου διαγνώστηκε λοιμώδης μονοπυρήνωση. Οι εξετάσεις όμως που έγιναν στη συνέχεια έδειξαν ότι είχε αιμοφαγοκυτταρικό σύνδρομο που είναι ένα σοβαρό γονιδιακό νόσημα από το οποίο είχε χάσει τη ζωή του ο αδελφός του Γιώργου, Μιχάλης σε ηλικία 25 μηνών τον Αύγουστο του 2017. Η κατάσταση του μικρού Γιώργου επιδεινώθηκε και μάλιστα έμεινε διασωληνωμένος επί μία εβδομάδα.

«Ευχαριστούμε τον δότη , τους γιατρούς του Ιπποκρατείου, τον κ. Ανταχόπουλο , την κ. Φαρμάκη και όλους στους συνεργάτες τους , όπως επίσης ευχαριστούμε τη “Λάμψη” και όλους όσοι έσπευσαν να δώσουν δείγμα. Παρακαλώ όσους έκλεισαν ραντεβού για να δώσουν δείγμα, να πάνε, γιατί με τον μυελό που θα δώσουν μπορεί να σωθεί ένα άλλο παιδί ή ένας άλλος άνθρωπος» πρόσθεσε η κ. Ευθυμιάδου.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε συμβατός δότης μυελού των οστών για αγοράκι 3 ετών"

Τζορτζ Τσούνης: Ακρόαση του υποψήφιου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, τόνισε ο υποψήφιος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης κατά την επίσημη ακρόασή του από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, που συνεδριάζει υπό την προεδρία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Στην εισήγησή του κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Τζορτζ Τσούνης επισήμανε πως αν επικυρωθεί ο διορισμός του θα αφιχθεί στην Αθήνα σε μια κρίσιμη στιγμή για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Ειδική αναφορά έκανε στον Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι βοήθησε στον καθορισμό των βασικών πυλώνων της σχέσης, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για την άμυνα και την ασφάλεια.

Ο υποψήφιος πρέσβης ανέδειξε πως η Ελλάδα συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο σε όλα τα μέτωπα, καθώς επιδιώκει οικονομική αναζωογόνηση, να ξεπεράσει τις προκλήσεις της πανδημίας, να αντιμετωπίσει τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα έχει σημασία, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, προσδιόρισε πως αν επικυρωθεί ο διορισμός του, οι κορυφαίοι στόχοι σε ό,τι αφορά την οικονομία και το εμπόριο θα επικεντρωθούν στις προσπάθειες επιτάχυνσης του εμπορίου και των επενδυτικών ευκαιριών.

Περαιτέρω, παρατήρησε μάλιστα πως η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην ενεργειακή συνεργασία και υπογράμμισε πως αν επικυρωθεί ο διορισμός του θα ενθαρρύνει την Ελλάδα να επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και σε πρότζεκτ σημαντικά για την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένου του Διασυνδετηρίου με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, την πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης στην Αλεξανδρούπολη, διασυνδέσεις που μπορούν να υποστηρίξουν τόσο φυσικό αέριο όσο και ανανεώσιμες πηγές.

Εκτίμησε πως υπάρχει μεγαλύτερο έδαφος συνεργασίας για αμερικανικές επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακόμα, ανέφερε πως οι ΗΠΑ επωφελούνται από μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη διμερή αμυντική σχέση με τον ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο, την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύθηκε πως αν επικυρωθεί ο διορισμός του θα συνεχίσει στην εμβάθυνση αυτής της κρίσιμης σχέσης. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, προσέθεσε, είναι η μακροχρόνια στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Σούδα, από την οποία ο στρατός πραγματοποίησε περίπου 2.500 πτήσεις και 143 επισκέψεις πλοίων μόνο το 2021.

Αναφερόμενος στους δεσμούς μεταξύ των λαών της Ελλάδας και των ΗΠΑ, ο Τζορτζ Τσούνης είπε πως είναι το θεμέλιο της ελληνοαμερικανικής σχέσης και τόνισε πως θα εργαστεί με ελληνικά πολιτιστικά ινστιτούτα και τις ΜΚΟ, πολίτες, τη Διασπορά για να τους καλλιεργήσει.

Επισημαίνεται πως ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι η πρόταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα. Η υποψηφιότητα του κ. Τσούνη πρέπει να εγκριθεί κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τζορτζ Τσούνης: Ακρόαση του υποψήφιου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας"

Καιρός αύριο: Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία Διομήδης

Παραμένει κακός ο καιρός και αύριο Πέμπτη (13.01.2022) με καταιγίδες, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες με την κακοκαιρία Διομήδης να σφυροκοπά τη χώρα.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ ενδέχεται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά μέχρι το απόγευμα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και στο Θρακικό 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι από -10 (μείον 10) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανώς τις πρωινές ώρες να είναι τοπικά ισχυρά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στα νότια λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελόριζου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία Διομήδης"

Κορωνοϊός: 24.246 κρούσματα με 77+1 θανάτους και 670 διασωληνωμένους

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 24.246, εκ των οποίων 68 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.592.460, εκ των οποίων 49,9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 633 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.113 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τo 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1,40 (95% ΔΕ: 1,22 - 1,58)

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 350.180 τεστ, τα 40.934 μοριακά και τα 309.246 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 6,92% έναντι 5,61% χθες αλλά με 580 χιλιάδες τεστ.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 9.347 στην Αττική (12.920 χθες).
  • 2.392 στη Θεσσαλονίκη (3.171 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 1.142 από την Ανατολική Αττική (1.615 χθες).
  • 1.358 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.841 χθες).
  • 479 από τη Δυτική Αττική (537 χθες).
  • 1.162 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (1.690 χθες).
  • 2.671 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (3.845 χθες).
  • 1.087 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (1.410 χθες).
  • 1.326 από τον Πειραιά (1.718 χθες).
  • 122 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (264 χθες).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα καταγράφηκαν:

  • 2 κρούσματα στο Αγιο Ορος
  • 427 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • 16 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου
  • 222 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
  • 178 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
  • 123 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας
  • 883 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
  • 254 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
  • 46 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
  • 196 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
  • 204 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου
  • 469 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
  • 27 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
  • 60 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου
  • 303 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
  • 204 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας
  • 784 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου
  • 17 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου
  • 97 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
  • 51 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιθάκης
  • 20 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας
  • 351 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
  • 246 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
  • 45 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου
  • 176 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου
  • 140 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
  • 217 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
  • 63 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
  • 81 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
  • 317 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης
  • 371 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
  • 79 κρούσματα στην Π.Ε. Κω
  • 114 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
  • 690 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας
  • 162 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
  • 174 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
  • 58 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
  • 28 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου
  • 365 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
  • 286 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
  • 9 κρούσματα στην Π.Ε Μήλου
  • 28 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου
  • 37 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου
  • 113 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
  • 23 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου
  • 175 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
  • 369 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
  • 81 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
  • 275 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
  • 131 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
  • 355 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου
  • 51 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου
  • 215 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
  • 21 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων
  • 29 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου
  • 27 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου
  • 221 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
  • 256 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
  • 108 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
  • 34 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
  • 190 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
  • 483 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
  • 122 κρούσματα στην Π.Ε Χίου
  • 511 κρούσματα υπό διερεύνηση

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 77, ενώ εκ των υστέρων απογράφηκε άλλη μια απώλεια. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.637 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 670 (χθες 640). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 565 (84,33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 105 (15,67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.848 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 654 (ημερήσια μεταβολή +31.59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 578 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 24.246 κρούσματα με 77+1 θανάτους και 670 διασωληνωμένους"

Τουλάχιστον πέντε ημέρες η άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς με παιδιά που νοσούν με κορονοϊό

Την Πέμπτη 13/01 θα εκδοθεί η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για τις άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους των οποίων τα παιδιά νοσούν με κορονοϊό.

Σε διάταξη που βρίσκεται υπό επεξεργασία από τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη προβλέπεται η χορήγηση τουλάχιστον 5νθήμερης άδειας, όπως ακριβώς ορίζει το πρωτόκολλο αυτοαπομόνωσης του ΕΟΔΥ, προκειμένου το παιδί που νοσεί ή έχει διαγνωστεί θετικό να λάβει την απαραίτητη φροντίδα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του.

Η συγκεκριμένη άδεια μπορεί να επεκταθεί σε περίπτωση που το παιδί που νοσεί συνεχίζει να εμφανίζει συμπτώματα ή θετικότητα στον διαγνωστικό έλεγχο.

Μέχρι σήμερα η άδεια ειδικού σκοπού χορηγούνταν μόνο σε γονείς παιδιών των οποίων η σχολική μονάδα ή το τμήμα είχε διακόψει τη λειτουργία εξαιτίας της συμπλήρωσης του ποσοστού 50% + 1 νοσούντων μαθητών.

Πλέον το συγκεκριμένο μέτρο επεκτείνεται και σε γονείς μαθητών που έχουν διαγνωστεί θετικοί στη νόσο, χωρίς να απαιτείται προηγουμένως η διακοπή λειτουργίας της σχολικής τους μονάδας ή του τμήματος τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, ανά τρεις ημέρες άδειας ειδικού σκοπού προστίθεται υποχρεωτικά μία ήμερα ετήσιας κανονικής άδειας του εργαζομένου η οποία αφαιρείται από τη συνολική δικαιούμενη κανονική άδεια για το έτος 2022.

Παρόμοια ρύθμιση επεξεργάζεται και το Υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουλάχιστον πέντε ημέρες η άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς με παιδιά που νοσούν με κορονοϊό"

Εξι συλλήψεις μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο εντός στην ΑΣΟΕΕ, όπου συνελήφθησαν έξι άτομα, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία επιχείρησαν να ανακαταλάβουν χώρο του πανεπιστημίου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να γκρεμίσουν τοίχο με τον οποίο είχε κλειστεί ο χώρος της κατάληψης, αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ύστερα από ενημέρωση από τις πρυτανικές αρχές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, που ενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

euro2day 

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξι συλλήψεις μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ"

Υπόθεση Novartis: Στάλθηκαν οι κλήσεις σε απολογία σε Βαξεβάνη, Παπαδάκου και Τάρκα

Η ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου (περί ευθύνης υπουργών) για την υπόθεση της Novartis Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, έχει εισέλθει στο στάδιο των απολογιών των μη πολιτικών προσώπων στα οποία έχουν αποσταλεί κλήσεις προς απολογία.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν κληθεί σε απολογία κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, καθώς και ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης. Ο τελευταίος καλείται να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2022 για το αδίκημα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Ακόμη, η κ. Παπαδάκου έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στα τέλη Ιανουαρίου, καθώς ζητάει την ακύρωση της κλήσης της σε απολογία για δικονομικούς λόγους.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Στάλθηκαν οι κλήσεις σε απολογία σε Βαξεβάνη, Παπαδάκου και Τάρκα"

Νοσοκομειακοί γιατροί Θεσ/νικης: Δεν είναι γριπούλα, όχι στην ανοσία της αγέλης

Καμπανάκι κινδύνου κατά απόψεων που διατυπώνονται ευρέως το τελευταίο διάστημα –και από κυβερνητικά χείλη- περί του τέλους της πανδημίας με την ανοσία αγέλης που θα αποκτηθεί αν κολλήσει κορωνοϊό το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και τον περάσει ως «γριπούλα» χτυπά η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης.

Με ανοιχτή επιστολή της η ΕΝΙΘ επισημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρξει ο παραμικρός εφησυχασμός και πως τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο, καθώς το σύστημα υγείας δέχεται τεράστια πίεση και το προσωπικό του είναι εξαντλημένο.

Υπογραμμίζει πως η ανεξέλεγκτη διασπορά σε μια λογική εφαρμογής της «ανοσίας αγέλης» λόγω της ηπιότερης νόσου με την παραλλαγή Όμικρον θα θέσει σε τεράστιο κίνδυνο ευάλωτους ανθρώπους.

Η ΕΝΙΘ κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει παραιτηθεί από την άκρως απαραίτητη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και τον εντοπισμό των επαφών τους, ενώ υποστηρίζει πως η ως τώρα ανεπαρκής αντιμετώπιση της διασποράς εκεί που συμβαίνει είναι σήμερα ανύπαρκτη.

Διαμαρτύρεται για τη μείωση των ημερών καραντίνας και την απειλή απολύσεων υγειονομικών, καταθέτει ένα πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ δηλώνει παρών στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την υγεία.

Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή της ΕΝΙΘ:

Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους μας, στους εργαζόμενους όλων των κλάδων με στόχο την ενημέρωση και κυρίως την συμπόρευση στον αγώνα ενάντια στην πανδημία, για τη διεκδίκηση μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Με το παρακάτω κείμενο επιδιώκουμε να απαντήσουμε σε ορισμένα βασικά ερωτήματα και προβληματισμούς.

Είναι η μετάλλαξη Όμικρον μια απλή «γριπούλα» όπως υποστηρίζουν στελέχη της κυβέρνησης;

Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού τον καθιστά πολύ πιο μεταδοτικό, έως και 6 φορές περισσότερο. Ταυτόχρονα, τόσο η συγκεκριμένη όσο και κάθε νέα μετάλλαξη του ιού θα μεταδίδεται ευκολότερα σε άτομα που έχουν νοσήσει ή είναι εμβολιασμένοι, ανεξάρτητα αν δε νοσούν το ίδιο βαριά. Ήδη φαίνεται τις τελευταίες εβδομάδες ότι τα κρούσματα είναι έως και 50 φορές περισσότερα σε καθημερινή βάση σε σχέση με την περίοδο του 3ου κύματος της πανδημίας που κυριαρχούσε η μετάλλαξη Δέλτα. Επομένως, ακόμα και αν η νόσηση από την Όμικρον είναι σχετικά λιγότερο βαριά, η τεράστια διασπορά θα οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ. Τα δημόσια νοσοκομεία ήδη πιέζονται υπερβολικά από την αύξηση των νοσηλειών, κάτω και από το βάρος του ελάχιστου και εξαντλημένου υγειονομικού προσωπικού. Επιπλέον, η ανυπαρξία της πρωτοβάθμιας φροντίδας, της επάρκειας σε Κέντρα Υγείας και τοπικά ιατρεία, μεταφέρει στα νοσοκομεία το βάρος της αντιμετώπισης και της ελαφριάς νόσησης η οποία φυσικά χρειάζεται διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπεία.

Συμπερασματικά, δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφυσηχασμός όσον αφορά την επικινδυνότητα της νέας μετάλλαξης του ιού. Τα ενδεδειγμένα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς πρέπει να ισχύσουν στο ακέραιο τόσο για την προστασία από τον ίδιο τον ιό, όσο και για να μπορέσουν τα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν και τις υπόλοιπες παθήσεις. Η κυβέρνηση υπερτονίζει την ηπιότερη συμπτωματολογία και κυκλοφορεί υπεραισιόδοξες προβλέψεις, για να κρύψει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα θωράκισης του ΕΣΥ και μείωσης της διασποράς σε κρίσιμους χώρους.

 «Μήπως να την κολλήσουμε όλοι για να ξεμπερδεύουμε με την πανδημία»;

Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση του ΕΣΥ, η εφαρμογή της «ανοσίας της Αγέλης» θα έχει τρομακτικές επιπτώσεις. Ανάμεσά μας δεν βρίσκονται μονάχα νέοι και απολύτως υγιείς άνθρωποι. Ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, οι ασθένειες και τα διάφορα προβλήματα υγείας στον πληθυσμό έχουν αυξηθεί. Η ανεξέλεγκτη διασπορά θα θέσει σε τεράστιο κίνδυνο όλους αυτούς τους ανθρώπους όσο και αν οι ίδιοι προστατεύουν τον εαυτό τους. Αν το σύστημα υγείας αδυνατεί να λειτουργήσει όπως πρέπει τότε ακόμα και κάτι που σήμερα θεωρείται ιάσιμο, όσο δεν θεραπεύεται μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην υγεία ακόμα και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς. Αυτό το βιώνουμε στα νοσοκομεία ακόμα και πριν την εμφάνιση της Όμικρον. Οι λίστες αναμονής για χειρουργεία που ήταν ήδη μεγάλες πριν την πανδημία, έχουν σήμερα δεκαπλασιαστεί. Οι διαγνωστικοί έλεγχοι ακόμα και για σοβαρές παθήσεις όπως οι καρκίνοι έχουν μειωθεί έως και 70%.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι όλοι θέλουν να τελειώσει η πανδημία. Αυτό όμως που πρέπει να απασχολήσει τους εργαζόμενους είναι με ποιο κόστος θα γίνει αυτό και κυρίως ποιος θα το πληρώσει.

 Χρειάζονται λιγότερες μέρες καραντίνας;

Το τελευταίο μέτρο της κυβέρνησης για τη μείωση των ημερών καραντίνας στις 5, δεν βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες αντιμετώπισης της νόσησης. Όμως δεν έμειναν εκεί. Έχουν και επίσημα παραιτηθεί από την άκρως απαραίτητη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και τον εντοπισμό όλων των επαφών τους. Η μέχρι τώρα ανεπαρκής αντιμετώπιση της διασποράς εκεί που συμβαίνει, είναι σήμερα ανύπαρκτη. Η κυβέρνηση μετατρέπει τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης και αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ που θα επωμιστεί το βάρος, ενισχύει την ατομική ευθύνη και την «αυτό-διάγνωση». Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι ο ιός μπορεί να κορυφωθεί έως και την 7η-9η ημέρα νόσησης ή ακόμα και πιο αργά σε ορισμένες περιπτώσεις. Η «επιστημονική» κάλυψη που επιχειρούν οι κυβερνήσεις για να δικαιολογήσουν αυτό το απαράδεκτο μέτρο είναι το γεγονός ότι στην μόλυνση με Όμικρον ο ιός έχει μικρότερη περίοδο επώασης (εμφανίζει συμπτώματα στις 3 μέρες). Στην πραγματικότητα, όπως επίσημα έχουν παραδεχτεί οι κυβερνήσεις όλων των χωρών που το εφαρμόζουν, τα κριτήρια είναι οικονομικά και όχι ιατρικά. Ακόμα χειρότερα, έχει ανοίξει η συζήτηση για την επιστροφή στην εργασία ακόμα και θετικών στον ιό εργαζόμενων. Στα νοσοκομεία ήδη εφαρμόζεται, και υπάρχει το εξής παράδοξο: Την ίδια ώρα που είναι σε αναστολή χιλιάδες υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν, στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της διασποράς, εργάζονται υγειονομικοί που μπορεί να είναι μεταδοτικοί στις 5 ημέρες νόσησης! Μάλιστα, η κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Υγείας απειλεί ευθέως με απολύσεις, ανοίγοντας την πόρτα για μαζικές απολύσεις από το ΕΣΥ.

Ο λαός θα πληρώσει πολύ ακριβά τα μέτρα της κυβέρνησης με ανυπολόγιστο κόστος για την υγεία του. Ακόμα χειρότερα, αν δεν αντιμετωπιστεί αυτή η πολιτική, θα νομιμοποιηθεί η επικίνδυνη λογική της ατομικής ευθύνης στην υγεία, γεγονός που εκτός από εξαιρετικά επικίνδυνο, αφαιρεί από το κράτος την πρώτη ευθύνη για την οργάνωση και τη λειτουργία εθνικού συστήματος υγείας με στόχο την κάλυψη των αναγκών και όχι την αποφυγή του κόστους ή την ενίσχυση της κερδοφορίας των ιδιωτικών κλινικών που θησαυρίζουν σήμερα σε βάρος της λαϊκής υγείας. Επιπλέον, αυτή η πολιτική δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας που τώρα θα γίνει ακόμα πιο επιθετική.

Τι πρέπει να κάνουμε;

Όσα αρνούνται να παρέχουν πρέπει να τα διεκδικήσουμε και να αναγκάσουμε κράτος και εργοδοσία να πάρουν μέτρα. Η εμπειρία από τις μάχες που έδωσαν οι κάτοικοι των περιοχών που πλήγηκαν από φυσικές καταστροφές, αλλά και η σπουδαία παρακαταθήκη των νικηφόρων αγώνων που έδωσαν οι εργαζόμενοι της “e-food” και της “COSCO”, δείχνουν το δρόμο: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Το μέτωπο της υγείας είναι πολύ σοβαρό και μας αφορά όλους. Η πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες βεβαιώνουν την προσπάθειά τους να εμπορευματοποιήσουν ακόμα περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η ΕΝΙΘ καλεί εργαζόμενους, σωματεία και φορείς, να ενώσουμε τις φωνές και τη δράση μας και να διεκδικήσουμε:

  1. Δωρεάν μαζικά τεστ Rapid/PCR, 2 φορές την εβδομάδα σε όλους, ιχνηλάτηση των επαφών και απομόνωση. Επαναφορά της 10ήμερης καραντίνας των νοσούντων άμεσα. Πλήρης κάλυψη στα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κτλ).
  2. Μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού σε χώρους δουλειάς και ειδικότερα σε χώρους εκπαίδευσης με αραιώση των τάξεων. Άμεση αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ.
  3. Μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ και κάλυψη όλων των κενών. Άρση των αναστολών εργασίας. Καμιά σκέψη για απόλυση υγειονομικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  4. Ενίσχυση με προσωπικό και υποδομή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όλων των δομών της που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες του μαζικού διαγνωστικού ελέγχου, των εμβολιασμών και της αντιμετώπισης της ήπιας νόσησης από κορονοϊό.
  5. Άμεσο άνοιγμα και επαναλειτουργία των δομών που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια (Λοιμωδών, Παναγία, πρώην 424) και η αξιοποίησή τους για αύξηση των κλινών νοσηλείας.
  6. Επίταξη του συνόλου των δομών της ιδιωτικής υγείας και ένταξή τους σε εθνικό σύστημα αντιμετώπισης της πανδημίας. Άμεση επίταξη όλων των κλινών ΜΕΘ των 5 μεγάλων πολυκλινικών της Θεσσαλονίκης που θα αποσυμφορήσουν σημαντικά το ΕΣΥ και θα επιτρέψουν την συνέχιση των θεραπειών, των χιλιάδων τακτικών χειρουργείων σε αναμονή.
  7. Εξαντλητική και εξατομικευμένη ενημέρωση για την ανάγκη εμβολιασμού ανά κλάδο και χώρο δουλειάς. Ο εμβολιασμός μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προστασία από βαριά νόσηση, όχι όμως αν δεν συνδυάζεται με τα άλλα απαραίτητα μέτρα.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομειακοί γιατροί Θεσ/νικης: Δεν είναι γριπούλα, όχι στην ανοσία της αγέλης"

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Δύο νεκροί σε Σέρρες και Καρδίτσα

Ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα, στον ορεινό όγκο του Λαγκαδίου, στο Δήμο Βισαλτίας Σερρών, ενώ αγνοείται η σύζυγός του.

Από τις 12 το μεσημέρι είχε στηθεί έρευνα τόσο από την Αστυνομία όσο κι από την Πυροσβεστική για τον εντοπισμό του. Είχε προηγηθεί κλήση στον τριψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 μέσω του οποίου ενημερώθηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών και ξεκίνησαν οι αναζητήσεις. Σύμφωνα με την κλήση, στη συγκεκριμένη περιοχή αγνοούνταν τα ίχνη δύο ατόμων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Γύρω στις 4 μμ εντοπίστηκε νεκρός ο άνδρας από πυροσβέστες μέσα στο ρέμα. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Νιγρίτας Σερρών.

Νεκρός και στην Καρδίτσα: Χτυπήθηκε από ρεύμα

Εν τω μεταξύ, νεκρός είναι ο 50χρονος εργαζόμενος που δούλευε στις αποκαταστάσεις των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, στην Καρδίτσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net ο εργαζόμενος φέρεται να χτυπήθηκε από ρεύμα κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης βλάβης.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Καρδίτσας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Κατά τις πρώτες πληροφορίες ο εργαζόμενος ήταν μέλος συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε εργασίες στα Καλύβια Πεζούλας για τον ΔΕΔΔΗΕ.

Πλημμύρες στην περιοχή Παλαμά προκάλεσε η κακοκαιρία Διομήδης

Υπενθυμίζεται πως πλημμύρες στην περιοχή Παλαμά Καρδίτσας προκλήθηκαν απο την κακοκαιρία Διομήδης. Πολλές αγροτικές καλλιέργειες με σιτάρι,κριθάρι καθώς και κτηνοτροφικές μονάδες έπαθαν ζημιές από την πλημμύρα λόγω της υπερχείλισης των παραποτάμων του Πηνειού στην Περιοχή. 



Προβλήματα από την κακοκαιρία Διομήδης

Τα πιο πολλά προβλήματα εντοπίζονται σε Μακεδονία και Θεσσαλία ενώ και στη βόρεια Εύβοια στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, υπερχείλισε ο ποταμός Κηρέας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος που οδηγεί από το Προκόπι προς το Μαντούδι. Εκατοντάδες κλήσεις για κοπές δέντρων, άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς δέχθηκε η Πυροσβεστική.

Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοσκινάς και Ψαθοχώρα στον Δήμο Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη. Την ίδια ώρα, Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες σε ορεινές περιοχές του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, σε Στυμφαλία και Φενεό.

Στο Δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν πτώσεις δένδρων και διακοπές ρεύματος. Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν η Αρναία, το Παλαιοχώρι, η Ολυμπιάδα, η Βαρβάρα κι άλλοι οικισμοί του δήμου, ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν δέκα κάτοικοι στο χωριό Σέλι, στην Ημαθία, οι οποίοι λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδη» είναι αποκλεισμένοι και χωρίς ρεύμα στα σπίτια τους εδώ και τρεις μέρες, σύμφωνα με το τοπικό μέσο thesstoday.gr. Υπενθυμίζεται ότι δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο έως και εννέα μποφόρ.

Για μία σοβαρή κακοκαιρία και μία δύσκολη νύχτα που πέρασε έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

O ιδιαίτερα ψυχρός χειμώνας που αναμένεται να περάσουμε φέτος απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους εν μέσω μιας παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Εάν ο καιρός παραμείνει άστατος, νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο –που ήδη αντιμετωπίζουν τεράστιο ενεργειακό κόστος– ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε υπερβολικά κόστη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία «Διομήδης»: Δύο νεκροί σε Σέρρες και Καρδίτσα"

Μέσω Gov.gr οι βεβαιώσεις θετικού rapid test για άδεια από την εργασία

Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού μέσω του gov.gr για απουσία από την εργασία μπορούν να εκδίδουν πλέον οι εργαζόμενοι που είναι θετικοί στην covid-19 εφόσον έχουν διενεργήσει rapid test. Οι νοσήσαντες εργαζόμενοι μπορούν να δηλώνουν στην εν λόγω εφαρμογή το θετικό αποτέλεσμα του τεστ ώστε να θεωρείται δικαιολογημένη η απουσία τους.

Η βεβαίωση, την ανάπτυξη και λειτουργία της οποίας έχει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, χορηγείται αποκλειστικά για απουσία από την εργασία και δεν επιβεβαιώνεται από την εφαρμογή Covid Free GR.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να λάβουν την βεβαίωση θετικού αποτελέσματος σε διαγνωστικό έλεγχο κορονοϊού χρησιμοποιώντας:

  • τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ τους

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που έχουν κάνει περισσότερους του ενός διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται για το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέσω Gov.gr οι βεβαιώσεις θετικού rapid test για άδεια από την εργασία"

Εφημερία-κόλαση στο Αττικόν, επιστρατεύτηκαν 101 ράντζα

Απελπιστική είναι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία. Η έξαρση της πανδημίας, λόγω της Όμικρον, επιβαρύνει σημαντικά τις εφημερίες, με αποτέλεσμα το σύστημα να λειτουργεί στο όριο και πέρα από αυτό...

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στο νοσοκομείο "Αττικόν" μετά τη χθεσινή εφημερία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έγιναν συνολικά 213 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 71 αφορούν ασθενείς με CoViD. Προσήλθαν συνολικά 310 ασθενείς με κορωνοϊό.

Η πίεση ήταν τέτοια, που αναπτύχθησαν 101 ράντζα. Στο "Αττικόν" νοσηλεύονται 166 ασθενείς με CoViD και τα τμήματα είναι γεμάτα.

"Πού είναι αλήθεια ο ιδιωτικός τομέας;", αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ασθενείς προσήλθαν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με κορωνοϊό, εισήχθησαν στο νοσοκομείο, αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι να νοσηλευθούν. 

Στην πιο πάνω εικόνα φαίνονται οι σακούλες έξω απο τα εργαστήρια, γεμάτες με δείγματα για μοριακό τεστ κορωνοϊού.

 iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφημερία-κόλαση στο Αττικόν, επιστρατεύτηκαν 101 ράντζα"

WIND Ελλάς: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από την United Group

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Wind Eλλάς στην United Group. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Wind, η ολοκλήρωση της εξαγοράς της από τον όμιλο της United αποτελεί μια εξαιρετική εξέλιξη καθώς η ένταξη στον κορυφαίο όμιλο τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, δυναμώνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά και εμπλουτίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την συγχώνευση με την Nova, με στόχο να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος επικοινωνίας και τηλεοπτικού περιεχομένου που, με ενοποιημένη στρατηγική, προϊόντα και υπηρεσίες, συνεπείς επενδύσεις και ανάπτυξη συνεργειών, θα αλλάξει το τηλεπικοινωνιακό τοπίο της Ελλάδας και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και οφέλη για τους καταναλωτές» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "WIND Ελλάς: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από την United Group"

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Άλλαξε το όνομα του προφίλ του, δεν διέγραψε τον λογαριασμό του

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα, δεν έχει διαγράψει τα ροζ βίντεο, απλά άλλαξε το όνομα προφίλ του.

«Υπάρχει τρίτο βίντεο και έκανε συμπληρωματική κατάθεση. Έχει αναρτηθεί από τον ίδιο. Το καινούριο στοιχείο είναι ότι άλλαξε το όνομα του προφίλ του, δεν διέγραψε τον λογαριασμό του. Κι εγώ όταν το αντιλήφθηκα έπεσα από τα σύννεφα. Αυτό συνέβη τώρα, αυτήν την εβδομάδα. Έγινε καταγγελία και παρατηρήσαμε ότι έχει τροποποιήσει το όνομα που χρησιμοποιούσε. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να έχεις κωδικούς, δεν μπορεί να το κάνει κάποιος τρίτος» είπε ο δικηγόρος στη Super Κατερίνα.

«Ένας σώφρον άνθρωπος νομίζω ότι το πρώτο που θα έκανε θα ήταν να τα διαγράψει όλα. Έχουν έρθει στην αντίληψή μου πολλά πράγματα, κάποια δεν τα αξιολογώ ποινικά, αλλά ανθρώπινα. Ποινικά δεν αλλάζει κάτι. Το αδίκημα είναι να κάνεις ανάρτηση, όχι να έχεις προφίλ. Η ιστοσελίδα είναι παράνομη, δεν τη διατηρεί αυτός, αυτός συμμετέχει» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο Απόστολος Λύτρας εστίασε στη δυσκολία του να αφαιρεθούν αυτά τα βίντεο από το διαδίκτυο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Στάθης Παναγιωτόπουλος: Άλλαξε το όνομα του προφίλ του, δεν διέγραψε τον λογαριασμό του"

Μ. Γκάγκα: Το Παίδων Πεντέλης γίνεται εμβολιαστικό κέντρο για 6 εβδομάδες- Αντίθετη η ΕΙΝΑΠ

Πληροφορίες για το γεγονός ότι το Παίδων Πεντέλης θα μετατραπεί σε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο για 6 εβδομάδες, έδωσε εκτός άλλων σε συνέντευξή της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι «είναι ένα σημαντικό νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες παιδιά στο βόρειο τομέα των Αθηνών και θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία και να την αυξήσει».

Όπως εξήγησε, θα συνεχίσει την πρωινή του λειτουργία κανονικά, δηλαδή θα δέχεται και τα τακτικά του ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ για έξι εβδομάδες θα ανασταλούν οι βραδινές του εφημερίες που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη την εβδομάδα. 

«Αυτό γίνεται γιατί στην Αθήνα γίνονται καθημερινά: 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο ‘Αγία Σοφία’, 400 στο ‘Αγλαΐα Κυριακού’ και 300 στο Παίδων Πεντέλης και θέλουμε να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη», είπε. 

Παράλληλα επεσήμανε ότι το Παίδων Πεντέλης έχει πολύ καλή πρόσβαση και πάρκινγκ, εξυπηρετώντας γονείς και παιδιά. Ανέφερε δε ότι πριν παρθεί η απόφαση είχε συνομιλίες και με τη διοίκηση και με τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. 

«Θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία του το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για αυτό και ανοίγουμε θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα σταλούν και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο Αθηνών», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα. 

Εκτίμησε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα αυτή τη στιγμή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό είναι θέμα που θα το αποφασίσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνέρχεται σήμερα.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι «γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα παιδιά και όλα μπορεί να αλλάξουν, δεν σημαίνει ότι αν ανοίγαμε μια βδομάδα αργότερα δεν θα είχαμε πολλά κρούσματα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που είχε κλειστά τα σχολεία για μεγάλο διάστημα και αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά». 

Τέλος, εξέφρασε αισιοδοξία λέγοντας ότι «ο ιός λήγει αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε υπομονή», ενώ πρόσθεσε και το «Πάσχα μας θα είναι κανονικό» με κρούσματα όπως της γρίπης. 

ΕΙΝΑΠ: «Όχι» στην μετατροπή του «Παίδων Πεντέλης» 

Την ίδια ώρα το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομείων Αθηνών-Παιραιώς (ΕΙΝΑΠ), με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας, καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου να  μετατρέψει το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», ζητώντας  να μην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, να μην κλείσει το «Παίδων Πεντέλης» και να  παραμείνει ενταγμένο κανονικά στο πρόγραμμα εφημεριών.  

Παράλληλα ζητεί την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως υποστηρίζει, «δεν γίνεται ένα από τρία αμιγώς παιδιατρικά  νοσοκομεία της Αττικής, να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, αναστέλλοντας τις εφημερίες  του από τις 10/01/22 (ημέρα ανοίγματος των σχολείων) και χωρίς καμία ενημέρωση του  προσωπικού.  

«Η κυβέρνηση προσπαθώντας να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του εμβολιαστικού  προγράμματος, χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό,  προχωρά στην ουσία στο κλείσιμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου όπου εξυπηρετεί ένα  πολύ μεγάλο κομμάτι πληθυσμού της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, της Εύβοιας, της  Βοιωτίας και άλλων όμορων νομών», σημειώνει. 

«Η απόφαση αυτή υποβαθμίζει το νοσοκομείο ‘Παίδων Πεντέλης’ και επιδεινώνει  την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που επικρατεί (λόγω αυξημένων κρουσμάτων στα παιδιά)  στα υπόλοιπα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία, ‘Παίδων Αγία Σοφία’ και ‘Παίδων Αγλαΐα  Κυριακού’», αναφέρει.  

«Υπενθυμίζουμε πως μόλις πριν δυο μήνες ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης είχε  δεσμευτεί προς την ΕΙΝΑΠ και προς την ΟΕΝΓΕ πως δήθεν ως τέλος Δεκεμβρίου 2021 θα  απομακρύνονταν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα από τα νοσοκομεία για να  εγκατασταθούν εκεί που εξ αρχής έπρεπε, δηλαδή σε δομές δημόσιας υγείας στα πλαίσια  της ΠΦΥ.

Επισημαίνουμε επίσης πως είναι ακατανόητη η αναστολή λειτουργίας ενός  Παιδιατρικού νοσοκομείου ταυτόχρονα με την επαναλειτουργία των σχολείων σε περίοδο  μεγάλης έξαρσης της πανδημίας», καταλήγει στην επιστολή της η ΕΙΝΑΠ. 

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Γκάγκα: Το Παίδων Πεντέλης γίνεται εμβολιαστικό κέντρο για 6 εβδομάδες- Αντίθετη η ΕΙΝΑΠ"

«Αυγή»: Παραιτήθηκε ο διευθυντής – «Δεν υπάρχουν πόροι για να χρηματοδοτηθεί το καθημερινό φύλλο»

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή» Άγγελος Τσέκερης, ενώ αναμένονται εξελίξεις ως προς την κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου.

Ο κ. Τσέκερης, σε ανάρτησή του στο Facebook, ανέφερε ότι δεν τα κατάφερε ως διευθυντής να ανεβάσει την αναγνωσιμότητα και τους συνδρομητές της «Αυγής».

Όπως σημείωσε ο Άγγελος Τσέκερης, «για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητά της η εφημερίδα βασισμένη στο ηλεκτρονικό χρειάζονταν 5.000 συνδρομητές.
Θεωρούσα ότι σε μια δεξαμενή 60.000 μελών του κόμματος θα καταφέρναμε να συγκεντρώσουμε αυτόν τον κόσμο. Δεν καταφέραμε ούτε να το πλησιάσουμε. Και η διεύθυνση αξιολογείται πάνω σε αυτό. Τους αναγνώστες τους κερδίζεις, δεν μπορείς να απαιτείς να σου τους φέρουν με το ζόρι. Και δεν τους κερδίσαμε.

Σήμερα η κατάσταση έχει ως εξής: Ελλείψει συνδρομητών, οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η καθημερινή έκδοση, απλά δεν υπάρχουν. Τελεία».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άγγελου Τσέκερη:

«Λίγο κάτι σαν απολογισμός για την υπόθεση της Αυγής.
Στην Αυγή ανέλαβα ως διευθυντής στα τέλη Απριλίου του 2018.
Πίστευα ότι ανεξάρτητα από την γενικότερη κρίση του τύπου, η κυκλοφορία της εφημερίδας ήταν δραματικά υποτιμημένη. Επομένως αν δείχναμε ενδιαφέρον και φροντίδα για την εικόνα και το περιεχόμενο της, ο κόσμος θα ανταποκρινόταν. Και ο χώρος θα αποκτούσε μια βιώσιμη, παρεμβατική και σοβαρή εφημεριδα όπως του αξίζει.
Τα καταφέραμε;
Όχι.
Η αλήθεια είναι ότι στην πορεία από τότε ως εδώ, η εφημερίδα απέκτησε νέους αναγνώστες. Αλλά οι νέοι αναγνώστες δεν πάνε στο περίπτερο. Θέλουν το pdf. Και για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της η εφημερίδα βασισμένη στο ηλεκτρονικό χρειάζονταν 5000 συνδρομητές.
Θεωρούσα ότι σε μια δεξαμενή 60.000 μελών του κόμματος θα καταφέρναμε να συγκεντρώσουμε αυτόν τον κόσμο.
Δεν καταφέραμε ούτε να το πλησιάσουμε.
Και η διεύθυνση αξιολογείται πάνω σε αυτό. Τους αναγνώστες τους κερδίζεις, δεν μπορείς να απαιτείς να σου τους φέρουν με το ζορι. Και δεν τους κερδίσαμε.
Σήμερα η κατάσταση έχει ως εξής: Ελλείψει συνδρομητών, οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η καθημερινή έκδοση, απλά δεν υπάρχουν. Τελεία.
Αλλα και να υπήρχαν, είναι πολύ δύσκολο για μια συντακτική ομάδα να συνεδριάζει, να σχεδιάζει, να τσακώνεται, να δίνει τον καλύτερο εαυτό της, για ένα καθημερινό φύλλο που κυκλοφοριακά είναι τόσο προβληματικό. Είναι θέμα κύρους και αξιοπρέπειας.
Αυτή είναι η πραγματικοτητα. Η διεύθυνση αξιολογείται εξ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα σας το περιέγραψα.
Σας ευχαριστώ για όλα. Και ειδικά στους ανθρωπους με τους οποιους δουλέψαμε μαζί τοσον καιρό, αλλά κυριως σε όσους και όσες αγαπούν πραγματικά την Αυγή, και το αποδεικνύουν καθημερινά εδώ, εκφράζω την ειλικρινή μου λύπη που δεν ως διευθυντης δεν κατάφερα κάτι καλύτερο».

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "«Αυγή»: Παραιτήθηκε ο διευθυντής – «Δεν υπάρχουν πόροι για να χρηματοδοτηθεί το καθημερινό φύλλο»"

Τίτλοι τέλους για το Hilton Athens: Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους – mononewsTV

Ριζική ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος που φιλοξενεί το Hilton Athens με επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής στο κτιριακό συγκρότημα που σήμερα φιλοξενεί το ξενοδοχείο Hilton Athens, με στόχο να δημιουργηθεί ένας πολυδιάστατος προορισμός με νέες χρήσεις, από την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση, ύψους 130 εκατ. ευρώ, που φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάδειξη της Αθήνας ως κορυφαίας επιλογής στην Ευρώπη για επίσκεψη και για μόνιμη διαμονή.

Η ανάπτυξη του προορισμού, όπως τονίζεται, προϋποθέτει τη ριζική ανακατασκευή του υφιστάμενου κτιρίου προκειμένου να φιλοξενήσει τις νέες χρήσεις αλλά και να εφαρμοστούν βέλτιστες βιώσιμες πρακτικές σύμφωνα με τη διεθνή πιστοποίηση LEED Gold.

mononews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τίτλοι τέλους για το Hilton Athens: Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους – mononewsTV"

Καιρός – Κακοκαιρία «Διομήδης» στην Ημαθία: Χωρίς ρεύμα με 1,5 μέτρο χιόνι το Σέλι

Αποκλεισμένους κρατά η κακοκαιρία «Διομήδης» τους κατοίκους στο Σέλι Ημαθίας. Για τρίτο 24ωρο τα σπίτια δεν έχουν ηλεκτροδότηση.

Οι κάτοικοι στο χωριό Σέλι Ημαθίας, οι οποίοι δοκιμάζονται από την κακοκαιρία «Διομήδης», εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Για τρίτη ημέρα είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, χωρίς ρεύμα.

«Έχει γύρω μας ενάμιση μέτρο χιόνι. Είμαστε δύο σπίτια από πέντε άτομα και έχουμε αποκλειστεί εδώ και τρεις μέρες, δεν έχουμε ρεύμα, ενώ δεν έχουμε ούτε τηλέφωνο λόγω σήματος, γιατί δεν δουλεύει η κεραία της κινητής τηλεφωνίας», καταγγέλλει στο ThessToday.gr κάτοικος του χωριού.

Πολλά είναι τα χωριά της Βόρειας Ελλάδας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης από τις σφοδρές χιονοπτώσεις.

Επιπλέον, τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Διομήδης» αναμένεται να σαρώσει περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Για τον λόγο αυτόν είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Κακοκαιρία «Διομήδης» στην Ημαθία: Χωρίς ρεύμα με 1,5 μέτρο χιόνι το Σέλι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news