facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Αγρίνιο: 75χρονη έπεσε από μπαλκόνι για να γλιτώσει από τα χτυπήματα του γιου της!

Περιστατικό ακραίας ενδοοικογενειακής βίας απασχολεί τις αστυνομικές αρχές στο Αγρίνιο σήμερα Κυριακή μετά από σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε στην περιοχή των Δύο Ρεμάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το μπαλκόνι του σπιτιού της στο Αγρίνιο έπεσε 75χρονη γυναίκα σήμερα Κυριακή τα ξημερώματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, σοβαρά τραυματισμένη.

Η γυναίκα φέρεται να έπεσε απο το μπαλκόνι στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα του γιου της που επιχείρησε εκείνη τη στιγμή να την χτυπήσει με το σίδερο για τις τέντες και ενώ η 75χρονη κρέμονταν στην κυριολεξία από το μπαλκόνι του σπιτιού για να γλιτώσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα πριν από την πτώση της, στην περιοχή Δυο Ρέματα, φέρεται να λογομάχησε με τον γιο της, που της επιτέθηκε για άγνωστο λόγο και την ξυλοκόπησε άγρια.

Το πρωί, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αγρινίου, κατάφεραν να συλλάβουν τον 46χρονο δράστη της άγριας ενδοοικογενειακής επίθεσης.

Ο άνδρας δεν μπορούσε να βγει απο την οικία, αφού τα κλειδιά τα ειχε μαζί της η μητέρα του που στο μεταξύ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κατάγματα σε χέρια – πόδια και λεκάνη. Ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σε βάρος του δράστη που κρατείται, σχηματίζεται δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας

agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγρίνιο: 75χρονη έπεσε από μπαλκόνι για να γλιτώσει από τα χτυπήματα του γιου της! "

Τρόμος για επιβάτες στην Παλλήνη – Πέταξαν πέτρες σε λεωφορείο

Άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες σε ένα αστικό λεωφορείο στην Παλλήνη. Όλα έγιναν χθες, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 21:21.

Ένα από τα καινούρια λεωφορεία της γραμμής 304 δέχθηκε επίθεση με πέτρες, όπως μετέδωσε ο Alpha. Επιβάτης είπε στο κανάλι πως για ελάχιστα εκατοστά γλίτωσε τον τραυματισμό.

«Ήμουν στην πόρτα για να κατέβω, όταν άκουσα ένα “μπαμ” και με πέτυχαν κάτι γυαλιά. Βρισκόμουν κοντά στο τζάμι, για αυτό και με πέτυχαν γυαλιά. Όλο το τζάμι είχε καταρρεύσει», είπε ο επιβάτης.

«Έτρεξα, όλοι οι άλλοι πήγαν πίσω, δεν ξέραμε τι ήταν, θα μπορούσε να είναι αεροβόλο», είπε ο επιβάτης, αναφέροντας ότι οι επιτιθέμενοι δεν ανήκαν στους υπόλοιπους επιβάτες, αλλά επιτέθηκαν από έξω.

Ο οδηγός εκκένωσε άμεσα το λεωφορείο και κάλεσε τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματίες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος για επιβάτες στην Παλλήνη – Πέταξαν πέτρες σε λεωφορείο"

22 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Από Ω/18:00/07-09-2024 έως Ω/18:00/08-09-2024 εκδηλώθηκαν 22 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 14 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη οκτώ (8).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "22 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο"

Τουρκική πρεσβεία: Αναληθές ότι είναι δική μας υπάλληλος η γυναίκα που αντέδρασε για τους μετανάστες στην Τήλο

Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα με ανάρτησή της στο Facebook, διαψεύδει ότι είναι υπάλληλός της γυναίκα που εμφανίζεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται να ζητάει από τους άνδρες του λιμενικού να πετάξουν τους 106 μετανάστες στη θάλασσα, στο λιμάνι της Τήλου.

Η ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας έχει ως εξής:

«Τα όσα αναφέρονται σήμερα σε ορισμένες ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το πρόσωπο με το όνομα “Rita Lombardo” είναι αξιωματούχος της Τουρκικής Πρεσβείας ή εργάζεται στην Τουρκική Πρεσβεία δεν είναι αληθή».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκική πρεσβεία: Αναληθές ότι είναι δική μας υπάλληλος η γυναίκα που αντέδρασε για τους μετανάστες στην Τήλο"

Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές το βράδυ – Σταθερά στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (09.09.2024) ενώ, τα φαινόμενα από το βράδυ θα είναι τοπικά ισχυρά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στο μέγιστο τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αύριο βράδυ στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και στα ανατολικά κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 και στα νησιά έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές το βράδυ – Σταθερά στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος"

Μεγάλο κλαδί δέντρου έπεσε σε δημοτικό πάρκο γεμάτο κόσμο

Μια μεγάλη κλάρα από τους ευκάλυπτους που βρίσκονται στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα, έπεσε χθες Σάββατο, πάνω σε υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 8 το βράδυ, την στιγμή που στο Πάρκο βρίσκονταν πολύς κόσμος και παιδιά που έπαιζαν και από καθαρή τύχη, δεν βρέθηκε κάποιος στο συγκεκριμένο σημείο, όταν έπεσε η κλάρα.

Να σημειωθεί επίσης, ότι δεν επικρατούσαν κάποιες ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες. H μεγάλη κλάρα έσπασε ξαφνικά και έπεσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πάνω στα όργανα γυμναστικής.

Καλαμάτα: Μεγάλο κλαδί δέντρου έπεσε σε πάρκο γεμάτο κόσμο (photos)

Καλαμάτα: Μεγάλο κλαδί δέντρου έπεσε σε πάρκο γεμάτο κόσμο (photos)

Η εικόνα σόκαρε γονείς που βρίσκονταν με τα παιδιά τους για βόλτα στην περιοχή εκείνη τη στιγμή, καθώς θα μπορούσε κάποιος να τραυματιστεί σοβαρά.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλο κλαδί δέντρου έπεσε σε δημοτικό πάρκο γεμάτο κόσμο"

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Τιερί Νεβίλ για δεύτερη φορά νικητής, τούμπαρε στην τελευταία Ειδική ο Οζιέ

Καθώς ο Τιερί Νεβίλ ακολούθησε αρκετά προσεκτικό ρυθμό από το μεσημέρι του Σαββάτου (7/9) και απέφυγε κάθε είδους πρόβλημα που συναντούσαν όλοι οι εργοστασιακοί οδηγοί του WRC, ο Σεμπαστιάν Οζιέ προσπαθούσε να πάρει σήμερα τους μέγιστους δυνατούς βαθμούς από τη Super Sunday και την Power Stage του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024.

Ο Γάλλος ήταν επικεφαλής της Super Sunday μετά τις δύο πρώτες σημερινές (8/9) Ειδικές, όμως στην τελευταία Power Stage ο Γάλλος τα έχασε όλα, όταν ένα τουμπάρισμα τον άφησε εκτός αγώνα. Αυτό ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τον Οζιέ, και ένα τεράστιο βήμα τίτλου για τον Τιερί Νεβίλ.

Μετά το ατύχημα του Οζιέ, που κατάφερε να συνεχίσει ώστε τουλάχιστον να τερματίσει για να πάρει τους 12 βαθμούς του Σαββάτου, στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Ντάνι Σόρδο και στην τρίτη ο Οττ Τάνακ, που επανέλαβαν έτσι το θριαμβευτικό 1-2-3 της Hyundai από το 2022.

Στον τερματισμό της Power Stage ο Νεβίλ είπε: “Δεν είχα την πληροφόρηση, μόλις είδα το αυτοκίνητο δεν ήμουν σίγουρος ότι ήταν ο Οζιέ, αλλά από εκείνο το σημείο κατάλαβα ότι έπρεπε απλά να φέρω το αυτοκίνητο στον τερματισμό. Από χθες το πρωί καταλάβαμε ότι έπρεπε να τερματίσουμε για να πετύχουμε το στόχο μας, το πετύχαμε και μόνο αυτό έχει σημασία”.

Από την πρώτη του κιόλας Ειδική, το πρωί της Παρασκευής (6/9), το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 -10ος φετινός γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι- εξελίχθηκε σε έναν αγώνα επιβίωσης για όλα τα πληρώματα – χάρη στα πολύ σκληρά εδάφη που άφησε πίσω της η παρατεταμένη φετινή ξηρασία και έπειτα η ισχυρή καταιγίδα στην περιοχή της Λαμίας το βράδυ του Σαββάτου.

Μετά το σφοδρό ατύχημα -ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες- των Αθανασούλα-Ζακχαίου και τη φωτιά στο Skoda Fabia RS του Πιέρ-Λουί Λουμπέ το πρωί της Παρασκευής, τέθηκαν εκτός μάχης οι Έλφυν Έβανς και Τακαμότο Κατσούτα της Toyota – ο πρώτος με δύο κλαταρίσματα και προβλήματα στο Turbo, που του κόστισαν 9 λεπτά, και ο Ιάπωνας έπειτα απο ατύχημα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην κορυφή αναρριχήθηκε ο Σεμπαστιάν Οζιέ, όμως το πρόβλημα στο Turbo παρουσιάστηκε και στο GR Yaris Rally1 του Γάλλου, με αποτέλεσμα να χάσει 2,5 λεπτά και να πέσει στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Συνυπολογίζοντας τα μηχανικά προβλήματα και του Ford Puma Rally1 του Αντριέν Φουρμό, έτσι, η διανυκτέρευση της πρώτης ημέρας βρήκε σε ένα κυριαρχικό 1-2-3 τα τρία πληρώματα της εργοστασιακής Hyundai, με τον Τάνακ επικεφαλής και τους Σόρδο και Νεβίλ να ακολουθούν.

Όμως, το επόμενο πρωί, στην πρώτη κιόλας ΕΔ του Σαββάτου, ήρθε η ατυχία και για τους Τάνακ και Σόρδο: με δύο κλαταρίσματα ο πρώτος, και ένα αργό κλατάρισμα ο δεύτερος, σε μια μέρα που δεν είχε μεσημεριανό Σέρβις ο Εσθονός έπεσε στην 4η θέση (πολύ πίσω από τον Οζιέ) και ο Ισπανός στη 2η, καθώς νέος πρωτοπόρος ανελίχθηκε ο Νεβίλ.

Ο Βέλγος κατάφερε να αποφύγει τις κακοτοπιές το απόγευμα του Σαββάτου, και έτσι η δεύτερη διανυκτέρευση τον βρήκε στην κορυφή της γενικής και με τους 18 βαθμούς της επιμέρους βαθμολογίας της ημέρας, έναντι των 15 βαθμών του Σόρδο και των 12 του Οζιέ.

Ο Τάνακ έμεινε σε μια μοναχική 4η θέση, καθώς μια επαφή του Φουρμό με βράχο έθεσε τον Γάλλο εκτός μάχης, όπως συνέβη και στον ομόλογό του στη Ford M-Sport Γκρεγκουάρ Μουνστέρ έπειτα από έξοδό του το απόγευμα του Σαββάτου.

Η σημερινή ημέρα (8/9) ξεκίνησε με τις νίκες του Οζιέ στις πρώτες δύο Ειδικές Διαδρομές, στο Οινοχώρι και στο πρώτο Ελευθεροχώρι, που τον έθεσαν επικεφαλής της Super Sunday εμπρός από τους Τάνακ, Νεβίλ, Έβανς και Φουρμό.

Ο Σόρδο έχασε αρκετό χρόνο στις δύο Ειδικές αυτές και έτσι έπεσε στην 3η θέση της γενικής και στην 7η της Super Sunday, που δίνει φέτος 7-6-5-4-3-2-1 βαθμούς αντίστοιχα στους επτά πρώτους. Και απέμενε μόνο η τελευταία Power Stage, το δεύτερο πέρασμα από το Ελευθεροχώρι, που έδινε 5-4-3-2-1 βαθμούς αντίστοιχα στους πέντε πρώτους.

Στην Power Stage, όμως, η οποία διακόπηκε για λίγα λεπτά λόγω θέματος υγείας που αντιμετώπισε ένας θεατής, όλα χάθηκαν για τον Σεμπαστιάν Οζιέ. Το Toyota Yaris του Γάλλου ανετράπη καθώς ο πρώην πρωταθλητής πίεζε για τους έξτρα σημερινούς βαθμούς.

Λυπάμαι πολύ για τον Σεμπ, ήρθαμε εδώ να κάνουμε μια δουλειά, κάνουμε μια δουλειά. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Νεβίλ, τα πάει καλά. Και λυπάμαι τόσο για τον Οζιέ, είναι σαν μαχητής, μας αρέσει και το πνεύμα του. Θα γυρίσεις δυνατότερος Σεμπ”, είπε στον τερματισμό ο Ντάνι Σόρδο.

Εντέλει, τους 5 βαθμούς της Power Stage κέρδισε ο Φουρμό, και τους άλλους 4-3-2-1 μοιράστηκαν αντίστοιχα οι Τάνακ, Έβανς, Νεβίλ και Κατσούτα. Και ο Τάνακ κέρδισε έναν επιπλέον βαθμό από τη Super Sunday, για να μείνει στη μάχη του τίτλου.

WRC.COM

Η βαθμολογία οδηγών του WRC μετά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 WRC.COM

Στην κατηγορία WRC2 ο ταλαντούχος νεαρός Σάμι Πάγιαρ με τη συνοδηγός του Ένι Μάλκονεν κέρδισαν την 3η τους φετινή νίκη, μετά από μια συναρπαστική μάχη με τον Εσθονό Ρόμπερτ Βίρβες, που έληξε με απίστευτο τρόπο: οι Πάγιαρι και Βίρβες τελείωσαν τον αγώνα με τον ίδιο ακριβώς χρόνο (3 ώρες 45:05:03), αλλά τη νίκη πήρε ο Φινλανδός διότι ήταν ταχύτερος στην πρώτη Ειδική.

lamianow

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Τιερί Νεβίλ για δεύτερη φορά νικητής, τούμπαρε στην τελευταία Ειδική ο Οζιέ"

Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα – 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ

Χωρίς ταξί θα μείνει αύριο Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου η Αθήνα λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), διαμαρτυρόμενο για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, την ηλεκτροκίνηση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Οι αυτοκινητιστές απεργούν από τις 5:00 το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, έως την ίδια ώρα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί, στις 11.00 το πρωί, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ αναφέρεται σε μια σειρά από κυβερνητικές αποφάσεις και σημαντικές νομοθετικές παραλείψεις που δείχνουν ξεκάθαρα τις κατευθυντήριες γραμμές για τον κλάδο. Μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

▪ Ο νέος φορολογικός νόμος μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ασύμφορη εργασία και στην οικονομική καταστροφή.

▪ Το ασφαλιστικό σφίγγει τη θηλιά ακόμα περισσότερο γύρω από το λαιμό μας.

▪ Ο αθέμιτος ανταγωνισμός από ιδιωτικά αυτοκίνητα, πολυεθνικές εφαρμογές και την πειρατεία μας κλέβει κάθε μέρα το πιο ποιοτικό μεταφορικό μας έργο με την ανοχή της Πολιτείας.

Και αντί το υπουργείο να δώσει λύσεις, η κ. Κεφαλογιάννη εκδίδει διευκρινιστικές εγκυκλίους μέσω του Υπ. Τουρισμού που παρερμηνεύουν το νόμο και εμποδίζουν τις ελεγκτικές αρχές να βεβαιώσουν παραβάσεις και να επιβάλλουν ποινές.

▪ Η εμμονή της κυβέρνησης για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση από το 2026 είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για το επάγγελμά μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ, τα θέματα της γενικής συνέλευσης είναι:

– Εκλογή Προεδρείου Γεν. Συνέλευσης

– Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

– Εκλογές 02-06 Οκτωβρίου 2024

– Διοικητικός Απολογισμός

– Οικονομικός Απολογισμός ΑΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2022 έως & ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2024

– Προϋπολογισμός – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024 έως ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2025

– Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

– Εγγραφές – Διαγραφές μελών

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα – 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ"

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε με 163 «Ναι» η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη, 120 «Όχι»

Πέρασε τελικά η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, 163 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και 120 την καταψήφισαν. Δύο μέλη ψήφισαν λευκό, ενώ υπήρξε και ένα άκυρο.

Στη διαδικασία για την πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσαν οι «87» και στήριξε ο Παύλος Πολάκης, ψήφισαν επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος 286 μέλη. Στην αίθουσα ψήφισαν 210 μέλη, τηλεφωνικά ψήφισαν 76, ενώ εννέα μέλη δεν βγήκαν στο τηλέφωνο και ως εκ τούτου δεν συμμετείχαν στη διαδικασία. Αρχικά είχαν ψηφίσει τηλεφωνικά 64 άτομα και στη συνέχεια ψήφισαν ακόμα 12.

Μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, όπως προβλέπει το καταστατικό, θα πρέπει να διοργανώσει έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες.

«Θα λογοδοτώ εκεί που πάντα λογοδοτώ, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι γραφειοκράτες του κόμματος έβαλαν κουκούλες στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για να περάσει η πρόταση δυσπιστίας», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε με 163 «Ναι» η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη, 120 «Όχι»"

Η Ελλάδα αποκτά Θερμικούς και Ραντάρ (SAR) Μικροδορυφόρους για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Στο πλαίσιο του «Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων», η Ελλάδα αποκτά 6 συνολικά Θερμικούς και Ραντάρ (SAR) Μικροδορυφόρους, οι οποίοι θα ενισχύσουν τη δυνατότητα της χώρας να αντιμετωπίζει φυσικές καταστροφές μέσω προηγμένων διαστημικών τεχνολογιών. Πρόκειται για ένα σημαντικό Πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Με τις συγκεκριμένες επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ, η Ελλάδα καθίσταται πιο ισχυρή και αυτόνομη στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας και των εφαρμογών που αφορούν στην πολιτική προστασία και στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Οι σχετικές συμφωνίες για την κατασκευή και την εκτόξευση του σμήνους Μικροδορυφόρων υπεγράφησαν σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου, μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και των εταιρειών OroraTech και ICEYE στο Περίπτερο 12 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην 88η ΔΕΘ, παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, του Υφυπουργού, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνου Καράντζαλου.

Πρόκειται για δύο έργα στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν οι μικροδορυφόροι, θα ενισχύσουν την ικανότητα των αρχών να παρακολουθούν το θαλάσσιο και χερσαίο περιβάλλον, να εντοπίζουν μεταβολές, να εντοπίζουν και να χαρτογραφούν φυσικές καταστροφές, όπως πυρκαγιές και πλημμύρες, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο ανθρώπινες ζωές, τη φύση και την περιουσία. Οι μικροδορυφόροι, οι οποίοι θα αναπτυχθούν μέσω των συμβάσεων αυτών, θα προσφέρουν σε πραγματικό χρόνο ζωτικής σημασίας δεδομένα, παρέχοντας στις αρμόδιες αρχές τη δυνατότητα να λαμβάνουν πιο στοχευμένες και αποτελεσματικές αποφάσεις για την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς της χώρας απέναντι στην κλιματική κρίση.

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν από τον Επικεφαλής Έργων Παρατήρησης της Γης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος,  Dominique Gilliéron, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της OroraTech, Martin Langer και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ICEYE, Rafal Modrzewski, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν και τα μέλη της Διοίκησης και του Επιστημονικού Προσωπικού του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου δήλωσε: «Με την υπογραφή αυτών των συμβάσεων, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τη θωράκιση της χώρας απέναντι στις φυσικές καταστροφές, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης επενδύουμε στο διάστημα και αποκτούμε πολύτιμα εργαλεία τα οποία θα μας παρέχουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Οι Μικροδορυφόροι θα μας προσφέρουν άμεση και ακριβή πληροφόρηση σε κρίσιμες στιγμές. Οι πρόσφατες εμπειρίες, που δυστυχώς αποκτήσαμε σε φυσικές καταστροφές, αναδεικνύουν την κρισιμότητα ύπαρξης δεδομένων ακριβείας για την έγκαιρη και έγκυρη λήψη αποφάσεων. Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός πως η Ελλάδα αποκτά τον δικό της “χώρο” στο διάστημα και τα δικά της δεδομένα, τα οποία όλοι οι φορείς θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τη χάραξη πολιτικών σε κρίσιμους τομείς όπως η πολιτική προστασία και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης δήλωσε: «Στόχος μας στο Υπουργείο είναι να βρίσκουμε πρακτικές λύσεις και εφαρμογές που μπορούν να βελτιώσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας. Σήμερα, με την υπογραφή αυτών των συμβάσεων, που αφορούν στο διάστημα, αυξάνουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Ελλάδας στη Γη. Πλέον μπορούμε να χαρτογραφούμε, να παρατηρούμε, να οργανωνόμαστε με βάση τα «μάτια» που θα έχουμε εκεί ψηλά στο διάστημα, παρέχοντας έτσι στην Πυροσβεστική και στην Πολιτική Προστασία την κατάλληλα δεδομένα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών».

Η Ελλάδα αποκτά Θερμικούς και Ραντάρ (SAR) Μικροδορυφόρους για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνος Καράντζαλος υπογράμμισε: «Με τα σημερινά προγράμματα για την ανάπτυξη Θερμικών και Ραντάρ Μικροδορυφόρων υλοποιούμε ένα πολύ σημαντικό τμήμα του Ελληνικού Διαστημικού Προγράμματος. Βελτιώνουμε την ικανότητά μας να παρακολουθούμε το θαλάσσιο και χερσαίο περιβάλλον νύχτα και μέρα, ενώ ενδυναμώνουμε το ρόλο της χώρας μας στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο της διαστημικής τεχνολογίας. Δημιουργούνται υποδομές, αναπτύσσεται τεχνογνωσία, εκπαιδεύονται και εργάζονται επιστήμονες και μηχανικοί μας σε τεχνολογίες αιχμής. Σημαντικά βήματα που συμβάλουν σταδιακά στην αυτονομία της χώρα μας στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων διαστημικών συστημάτων και δορυφόρων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος & CTO της OroraTech Martin Langer δήλωσε: «Για εμάς στην OroraTech, αυτή η σύμβαση είναι κάτι περισσότερο από μια τυπική διαδικασία – είναι μια δέσμευση να εξοπλίσουμε την Ελλάδα με προηγμένη τεχνολογία για τον εντοπισμό, την αντιμετώπιση και τον έλεγχο των δασικών πυρκαγιών. Οι δασικές πυρκαγιές γίνονται ολοένα και πιο καταστροφικές, όμως η λύση μας στοχεύει να παρέχει στους πυροσβέστες και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής προστασίας εργαλεία που αλλάζουν τα δεδομένα και μειώνουν την τις συνέπειες αυτών των φαινομένων. Αυτό αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να αλλάξουμε το μέλλον της διαχείρισης δασικών πυρκαγιών στην Ελληνική Δημοκρατία».

Η Ελλάδα αποκτά Θερμικούς και Ραντάρ (SAR) Μικροδορυφόρους για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

O Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της ICEYE, Rafal Modrzewski σημείωσε: «Η ICEYE είναι υπερήφανη που συμβάλλει στην ανάπτυξη του διαστημικού προγράμματος της Ελληνικής Κυβέρνησης και στην ενίσχυση του ελληνικού διαστημικού τομέα. Οι δορυφόροι SAR της ICEYE και τα δεδομένα τους θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να παρακολουθεί περιοχές ενδιαφέροντος και να βελτιώσει την εθνική της δυνατότητα παρατήρησης για την ασφάλεια και την προστασία, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης πλημμυρών και της θαλάσσιας επιτήρησης. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ελληνική διαστημική βιομηχανία και να συμβάλουμε στην επιτάχυνση της ανάπτυξής της».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα αποκτά Θερμικούς και Ραντάρ (SAR) Μικροδορυφόρους για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών"

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι από το βράδυ της Δευτέρας φέρνει η κακοκαιρία Atena – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Αλλάζει δραματικά ο καιρός από το βράδυ της Δευτέρας (09.09.2024) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο.

Την αλλαγή του καιρού με τις καταιγίδες προκαλεί το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική  Μεσόγειο, το οποίο προκαλεί την κακοκαιρία «ATENA» στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά φέρνοντας έτσι έντονα καιρικά φαινόμενα και στη χώρα μας. 

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι αναμένονται από το βράδυ της Δευτέρας ως και το απόγευμα της Τετάρτης (11.09.2024) με τις βροχές και τις καταιγίδες να χτυπούν τα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. 

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο, προκαλεί την κακοκαιρία “ATENA” στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Το σύστημα αυτό προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
2. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.
3. Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (10-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.

4. Από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι από το βράδυ της Δευτέρας φέρνει η κακοκαιρία Atena – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ"

Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Οι αυξήσεις των εισοδημάτων, η καλύτερη απάντηση στην ακρίβεια

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ημέρα μετά την ομιλία του στην ΔΕΘ, όπου ανακοίνωσε σειρά 45 μέτρων. 

Ως προτεραιότητες, ο πρωθυπουργός περιέγραψε την αύξηση των μισθών και την αναβάθμιση του ΕΣΥ ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών. «Δεν θα γυρίσουμε σε εποχές ελλειμμάτων» διαμήνυσε, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα του 2027 δεν μπορεί να έχει σχέση με το 2010.

Η Ελλάδα του 2027

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ και σε ερώτηση για το στόχο που έχει η κυβέρνηση για τη θέση της χώρας σε τρία χρόνια και αν θα φτάσουμε σε επίπεδο να αρθούν μνημονιακά μέτρα ανέφερε τα εξής: «Περιέγραψα με μεγάλη σαφήνεια έναν οδικό χάρτη.

Έθεσα στόχους για το πώς οραματίζομαι την Ελλάδα το 2027. Οι κυβερνήσεις κρίνονται σε ορίζοντα τετραετίας και η δική μας θα κριθεί σε τρία χρόνια από τώρα. Η Ελλάδα το 2010 πρακτικά χρεοκόπησε. Ποτέ δεν πρόκειται να γυρίσουμε σε πραγματικότητα μεγάλων ελλειμμάτων. Η Ελλάδα η οποία οραματίζομαι θα πατάει σε στέρεες βάσεις με ανεργία κάτω από 8% , μέσο μισθό στα 1500 ευρώ, τον κατώτατο στα 950 ευρώ, με πιο ψηφιοποιημένο δημόσιο, με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους. Η Ελλάδα του 2027 δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2010. Αυτό σημαίνει σύγκλιση με την Ευρώπη. Η Ελλάδα του 2027 θα είναι μια πολύ καλύτερη χώρα και οι Έλληνες θα μπορούν να προσβλέπουν σε καλύτερη ζωή. Οι συγκρίσεις με τις εποχές προ χρεοκοπίας είναι τελείως άστοχες».

Για τις ευρωεκλογές

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε: «Δεν θα συμφωνήσω ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν κακό. Ήταν κατώτερο των προσδοκιών αλλά όχι κακό. Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη δύναμη στη χώρα. Έχουμε κάνει δύσκολες παρεμβάσεις που μπορούν πάντα να προκαλούν αντιδράσεις. Σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού είναι λογικό οι κυβερνήσεις να κρίνονται. Ο δικαστικός χάρτης ψηφίστηκε, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα αισθητή αυτή η μεταρρύθμιση. Βάλαμε τα θεμέλια για ένα οικοδόμημα που πρέπει να χτιστεί. Κάποια μέτρα είναι άμεσα, τις αυξήσεις τις είδαν οι πολίτες, αλλά κάποια άλλα χρειάζονται χρόνο υλοποίησης».

Στη τρίτη ερώτηση για τα σενάρια που θέλουν τον Πρωθυπουργό να αντικαθιστά τον Αντόνιο Κόστα, απάντησε: «Θέλετε να με βγάλετε στη σύνταξη; Έχουν μεσολαβήσει 15 μήνες από τις εκλογές του 2023. Μπορώ να σας πω ότι δεν έχω κάποιο σχέδιο απότομης μεταπήδησης σε κάποια ευρωπαϊκή θέση. Είμαι εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας για μία πλήρη θητεία. Αυτή τη θητεία σκοπεύω να την εξαντλήσω ως την άνοιξη του 2027. Πάντα όσοι είχαν προβλέψει πρόωρες εκλογές διαψεύστηκαν, έτσι θα διαψευστούν και τώρα. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα εξουσίας και προσέρχεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να κερδίζει».

Για την ακρίβεια

Κληθείς να απαντήσει για τα υψηλά επίπεδα της ακρίβειας και το πώς αξιολογεί τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση και αν μπορεί να προβλέψει το τέλος της κρίσης, ο πρωθυπουργός είπε ότι το θέμα της ακρίβειας είναι το πρώτο που απασχολεί τους πολίτες παντού στον κόσμο και όλες οι κυβερνήσεις καλούνται να διαχειριστούν μία δύσκολη πραγματικότητα. Αναγνώρισε την απότομη αύξηση τιμών λόγω του διεθνούς πληθωρισμού, ότι η χώρα μας ξεκίνησε με χαμηλότερους μισθούς βγαίνοντας από την κρίση και τόνισε ότι η ακρίβεια είναι το άθροισμα επιμέρους πληθωριστικών τάσεων σε διάφορες οικονομικές δραστηριότητες.

Τόνισε ότι δεν δίστασε η κυβέρνηση να φορολογήσει τους παραγωγούς ρεύματος για τα ουρανοκατέβατα κέρδη και να τα επιστρέψει μέσω επιδοτήσεων στα ελληνικά νοικοκυριά. Το ίδιο γίνεται και τώρα που παρατηρούνται στρεβλώσεις στις τιμές ενέργειας ολόκληρης της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Τους τρεις με τέσσερις τελευταίους μήνες βλέπουμε όχι μόνο μία σταθεροποίηση τιμών αλλά και μία αποκλιμάκωση ανέφερε και μίλησε και για τις πρωτοβουλίες στο ζήτημα της στέγης, που είναι μια σημαντική συνιστώσα στον πληθωρισμό.

«Όλα τα μέτρα τα οποία πήραμε μειώσεων φόρων, ασφαλιστικών εισφορών, αυξήσεις μισθών κατατείνουν στη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος ως την καλύτερη άμυνα απέναντι στην ακρίβεια» είπε και προέβλεψε ότι και στη χώρα μας ο πληθωρισμός θα βαίνει μειούμενος και οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα συνεχίζονται έως ότου έχουμε σημαντική βελτίωση στο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Μίλησε για την κάμψη της παραγωγικής δραστηριότητας στην Ευρώπη λόγω της αύξησης των επιτοκίων, κάτι που στη χώρα μας δε συνέβη.

Για τους στόχους τετραετίας

Ερωτώμενος για τις χθεσινές 45 εξαγγελίες και τους στόχους της τετραετίας, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι πρώτος στόχος είναι η αύξηση των μισθών ώστε ο μέσος μισθός να είναι 1500 ευρώ το 2027 και 950 ευρώ ο κατώτατος.

Είπε ότι θα ήθελε να κριθεί στο βαθμό που πέτυχε την αύξηση των μισθών, κάτι που σημείωσε, αφορά τον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ, μαζί με την δημοσιονομική σταθερότητα.

Δεύτερος στόχος είπε ότι είναι η αναβάθμιση του ΕΣΥ. Είπε ότι ξέρει πως υπάρχει προβληματισμός των πολιτών, αλλά υλοποιούνται δραστικές παρεμβάσεις, προσέθεσε. Τόνισε ότι το 2027 θα υπάρχουν πολλά Κέντρα Υγείας καλοπληρωμένοι γιατροί, υπογραμμίζοντας ότι και επανέλαβε ότι θα ήθελε να κριθεί για το αν το 2027 η χώρα θα έχει ένα νέο ΕΣΥ αντάξιο των πολιτών.

Για την αγορά εργασίας

Σε ερώτηση σχετικά για τους μισθούς νέων εργαζόμενων, είπε ότι το 2019 το πρώτο ζήτημα που έθεταν οι πολίτες ήταν η ανεργία η οποία ήταν 17% και σήμερα είναι στο 9%.

Η κυβέρνηση είπε ο κ. Μητσοτάκης, δημιούργησε 500 χιλιάδες θέσεις εργασίας και αυτή τη στιγμή η αγορά εργασίας αντιμετωπίζει το ανάποδο πρόβλημα αφού δεν βρίσκουν εργαζομένους και πρέπει να δώσουν καλύτερους μισθούς. Είπε ότι όλα αυτά θα γίνουν υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνονται επενδύσεις στη χώρα. Προσέθεσε ότι η κάρτα εργασίας οδήγησε στην αύξηση των δηλωμένων υπερωριών, ενώ τόνισε ότι τα επιδόματα ανεργίας δεν θα δίνουν κίνητρο να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε επιδοματική πολιτική.Τέλος σημείωσε ότι θα δοθεί έκτακτο βοήθημα στους αδύναμους συμπολίτες μας τα Χριστούγεννα οι οποίοι όπως είπε είναι πάντα προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Μέτρα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Σε ερώτηση για τα μέτρα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κατ’ αρχάς, όταν μιλάμε για το ΕΣΥ και βλέπουμε έναν ορίζοντα πενταετίας από το ’19 έως το ’24, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ειδικά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα 2,5 χρόνια ήταν χρόνια πανδημίας και το ΕΣΥ, παρά τις δυσκολίες, ανταποκρίθηκε στην πανδημία. Και αυτό το οφείλουμε στην τεράστια υπερπροσπάθεια την οποία κατέβαλαν οι υγειονομικοί μας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, σε μια μάχη που παρά τις μεγάλες δυσκολίες την κερδίσαμε.

Όμως, όπως και σε όλα τα μέρη του κόσμου, αυτή η μονοθεματική θα έλεγα ανάγκη αντιμετώπισης της Covid έφερε κάποιες αλλαγές πίσω στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Γι’ αυτό και μίλησα το 2023 στις εκλογές, έχοντας αφήσει πίσω πια την Covid, για την ανάγκη να επιταχύνουμε τις δραστικές παρεμβάσεις στο Σύστημα Υγείας. Οι μισθοί των γιατρών έχουν ήδη αυξηθεί και όχι ευκαταφρόνητα τα τελευταία τρία χρόνια. Ανακοίνωσα χθες ένα σημαντικό μέτρο, το οποίο αποτελούσε πάγιο ζητούμενο, πάγιο αίτημα ειδικά των νοσοκομειακών γιατρών. Η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών τους, κάτι το οποίο προσθέτει ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό στο μηνιαίο τους εισόδημα.

Υλοποιούμε με την υπογραφή της κοινής Υπουργικής Απόφασης ένα πλαίσιο εξαιρετικά ελκυστικών κινήτρων για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε γιατρούς, ειδικά στις ειδικότητες όπου έχουμε ελλείψεις σε παραμεθόρια νοσοκομεία, σε νοσοκομεία όπου μέχρι σήμερα είχαμε δυσκολία να προσελκύσουμε γιατρούς. Γιατί ναι, διαπιστώσαμε ότι τα κίνητρα τα οποία δίναμε μέχρι σήμερα προφανώς δεν ήταν αρκετά. Δίνουμε μεγαλύτερη ευελιξία και στους γιατρούς του ΕΣΥ να μπορούν να ασκούν και κάποιο ιδιωτικό έργο στον συμπληρωματικό τους χρόνο.

Και μιας και είμαστε στη Θεσσαλονίκη να κλείσω τονίζοντας την πολύ μεγάλη σημασία την οποία αποδίδω στο καινούργιο παιδιατρικό νοσοκομείο, το οποίο θα είναι το πιο σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο των Βαλκανίων, το οποίο ήδη έχει αρχίσει και κατασκευάζεται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και το καινούργιο αντικαρκινικό Νοσοκομείο».

Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και αν θα παραμείνει αρχηγός της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός απάντησε:

«Είμαι πρωθυπουργός, αρχηγός της ΝΔ και δεν έχω σκοπό να βγω στη σύνταξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πολιτική αφασία. Δεν υπάρχει σοβαρή πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε όλες τις μεταρρυθμίσεις και προοδευτικές παρεμβάσεις που κάναμε. Άρα το όχι σε όλα δεν ταιριάζει στη σημερινή Ελλάδα. Αυτή η παρουσίαση μιας μαύρης πραγματικότητας αδική την αντιπολίτευση.

Θα ήταν θετικό να υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Δυστυχώς προς το παρόν αυτό δεν το βλέπουμε. Μπορεί κάποιος να συμφωνεί να διαφωνεί μαζί της, είναι όμως μια συγκροτημένη πρόταση με αρχή, μέση και τέλος. Και κυρίως είναι μια κοστολογημένη πρόταση.

Αναμενόμενες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Άρα σήμερα δεν βλέπω να υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται σε μια κατάσταση αφασίας.

Όμως μια κουβέντα για το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο γιόρτασε και αυτό τα 50 χρόνια του, δύναμη υποτίθεται προοδευτική και εκσυγχρονιστική, καταψήφισε όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες υλοποιήσαμε τους πρώτους 12 μήνες».

Για το ζήτημα της στέγης

Μιλώντας για τα αυξημένα ενοίκια και γενικότερα την δυσκολία εύρεσης στέγης είπε: «Το ζήτημα των ενοικίων έρχεται στην επικαιρότητα με πολύ μεγάλη ένταση για αυτούς οι οποίοι νοικιάζουν. Ευτυχώς, στη χώρα μας έχουμε μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης, ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας όμως καταφεύγει στο νοίκι και για αυτό και το πλέγμα των παρεμβάσεων που εξαγγείλαμε χθες κινείται σε πολλούς διαφορετικούς άξονες.

Καταρχάς, θέλουμε να μπορούν οι συμπολίτες μας να αποκτούν σπίτι και να αποκτήσουν σπίτι πολλές φορές το εισόδημά τους δεν αρκεί για να καλύψουν τη μηνιαία δόση ενός στεγαστικού δανείου. Γι’ αυτό και το πρόγραμμα “σπίτι μου” είχε τόσο μεγάλη επιτυχία και τόσο μεγάλη ζήτηση».

Πρόσθεσε πως: «Τα ζητήματα στέγης δεν είναι μόνο ελληνικά. Εμείς αξιολογούμε συνέχεια τις παρεμβάσεις μας. Ναι θα προχωρήσουμε να αξιοποιήσουμε δημόσια γη. Πχ η εγκατάσταση της ΧΡΩΠΕΙ στην Πειραιώς. Θα κάνουμε ένα μεγάλο project κοινωνικής κατοικίας. Απλής αντιπαροχής. Τέτοιες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν σε πολλά σημεία».

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ερωτηθείς για τα σχέδιά του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός είπε: «Λυπάμαι για την ανακύκλωση αυτής της συζήτησης. Το θεωρώ προσβλητικό για την πρόεδρο της Δημοκρατίας και το θεσμό. Αυτή η συζήτηση θα γίνει τον Ιανουάριο. Προφανώς η πρόθεση του προτείνοντος πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι να σεβαστεί το σύνταγμα και να έχει τη μέγιστη συναίνεση το πρόσωπο που θα προταθεί».

Για τις τιμές στο ρεύμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για την αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος ανέφερε ότι η πράσινη μετάβαση και η  πράσινη ενέργεια αποτελεί και οικονομική αναγκαιότητα, ωστόσο πρόβλημα, όπως είπε, με τις ΑΠΕ είναι ότι δεν μπορούν να παράγουν ενέργεια 24 ώρες το 24ωρο.

«Υπάρχει βασική στρέβλωση στην αγορά ενέργειας της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Θα αναδείξω το ζήτημα με επιστολή που θα στείλω στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Κάτι δεν δουλεύει καλά. Δεν αναμένω άμεσες λύσεις αλλά τουλάχιστον ας ασχοληθεί κάποιος. Εξάγουμε ενέργεια στην Ουκρανία αλλά δεν θα πληρώσει ο Έλληνας καταναλωτής τις στρεβλώσεις ευρωπαϊκού μοντέλου» είπε και σημείωσε πως «Βραχυπρόθεσμα, αυτό το οποίο κάναμε και θα εξακολουθούμε να κάνουμε είναι να επιβάλλουμε έκτακτους φόρους και έκτακτα τέλη σε αυτούς τους παραγωγούς που πραγματικά βγάζουν ουρανοκατέβατα κέρδη. Δεν κάνουν κάτι παράνομο, αλλά αξιοποιούν μια στρέβλωση του συστήματος. Θα πάρουμε λοιπόν αυτά τα κέρδη, θα τα γυρίσουμε στους καταναλωτές έτσι ώστε να μπορούν να έχουν τιμές οι οποίες να είναι κάτω από τα 15 λεπτά την κιλοβατώρα. Όσο καιρό κρατά αυτή η στρέβλωση» είπε. Σημείωσε πως η Ελλάδα στις λιανικές τιμές είναι αισθητά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και πως θα συνεχίσει τον αγώνα να διορθωθούν οι όποιες στρεβλώσεις.

Τόνισε πως γίνονται κι άλλες παρεμβάσεις, «προσφέραμε στους αγρότες μας ένα πολύ ελκυστικό τιμολόγιο. Όπου υπάρχουν στρεβλώσεις βέβαια η ρυθμιστική αρχή έχει πάντα τη δυνατότητα να παρεμβαίνει».

Για την ανομία και την παραβατικότητα

Σε ερώτηση αναφορικά με την ανομία και την παραβατικότητα ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Υπάρχει αισθητή βελτίωση στους αριθμούς της αστυνόμευσης. Το μήνυμα είναι ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και το κράτος έχει τη δυνατότητα να τους εφαρμόσει.

Για τις παραλίες, η Ιταλία έχει παραπεμφθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ίσως πρέπει να πάρει κάποια μαθήματα από εμάς. Θυμάστε όταν κλείσαμε τα γήπεδα. Αλλά σήμερα έχουμε κάμερες και ηλεκτρονική ταυτοποίηση του εισιτηρίου. Δουλεύει το σύστημα ρολόι».

«Για όσους παραβιάζουν τον ΚΟΚ, έχω ζητήσει από τα αρμόδια υπουργία να εξετάσουν το πώς θα βάλουμε 1.000 κάμερες που θα ελέγχουν την παραβατικότητα στους δρόμους. Και θα πηγαίνει απευθείας η κλήση στον πολίτη».

Σε ερώτηση αναφορικά με τα μειωμένα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις και την πολιτική της απέναντι στη μεσαία τάξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Δεν σκέφτομαι να αλλάξω κάτι. Δεν κοιτάω τις δημοσκοπήσεις και να πω “εδώ έχουμε πρόβλημα, να το αλλάξουμε”. Πιστεύω ότι έχουμε ένα στέρεο πρόγραμμα, κάναμε αυτά για τα οποία μας εξέλεξαν οι πολίτες. Το σύνθημα που βλέπετε αποτυπώνει απόλυτα την πολιτική μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσαρμοζόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις. Αλλά η βασική πορεία δεν αλλάζει».

Για την άνοδο της Ακροδεξιάς

Για την άνοδο της Ακροδεξιάς, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο. Η άνοδος της Aκροδεξιας στην Ευρώπη σχετίζεται με την άνοδο της μετανάστευσης. Αυτό στην Ελλάδα το έχουμε αντιμετωπίσει με τη φύλαξη των συνόρων και τη διαχείριση εκείνων που ζητούν άσυλο. Άρα υπάρχει διαφορά του τι γίνεται στην Ευρώπη και τι στην Ελλάδα, που είναι πιο θωρακισμένη από ό,τι ήταν το 2019. Έχουμε τις Μπελαρά, τα Ραφάλ, τα F-35 και έχουμε και την αναβάθμιση των F16 μπορεί να συνομιλεί με την Τουρκία αλλά και να ενισχύει την αποτρεπτική της δύναμη».

«Η Ελλάδα έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη. Έχει ενισχύσει τις συμμαχίες της. Λυπάμαι για όσους κάνουν σπέκουλα με τα εθνικά».

Για το Μετρό και τις υποδομές στη Θεσσαλονίκη

Η επόμενη ερώτηση ήταν για τη Θεσσαλονίκη, με τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει ότι οι αλλαγές στην πόλη ξεκινούν με την έναρξη της λειτουργίας του μετρό στις 30 Νοεμβρίου. Η δεύτερη τετραετία είναι αυτή της υλοποίησης των έργων για τη Θεσσαλονίκη, τόνισε, η πρώτη ήταν αυτή του σχεδιασμού. Μίλησε για τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της πόλης, καθώς και για το FlyOver, αναγνωρίζοντας την αναστάτωση που έχει προκαλέσει και ξεκαθαρίζοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να το εγκαινιάσει πριν τις εθνικές εκλογές του 2027.

«Τα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι ήδη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η δεύτερη τετραετία της κυβέρνησής μας για τη Θεσσαλονίκη είναι η τετραετία της υλοποίησης των έργων», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το 2027 η Θεσσαλονίκη θα είναι μια άλλη πόλη», κατέληξε.

Για την Παιδεία και τα «κινητά στην τσάντα»

Σε ερώτηση για την Παιδεία και τη συγχώνευση των τάξεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και για το μέτρο της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία, είπε: «Για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων και έχει δώσει αναλυτικές εξηγήσεις το Υπουργείο Παιδείας. Αν δεν κάνω λάθος, από τα 61.000 τμήματα συγχωνεύονται με κάτι λιγότερο από 1.000. Και αυτό γίνεται πάντα με σαφείς κανόνες και με σκοπό τον εξορθολογισμό και όχι την εξοικονόμηση. Έβλεπα τα στοιχεία και αν δεν κάνω λάθος οι αριθμοί των μαθητών που έχουμε στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο, στο Λύκειο είναι μια αναλογία που είναι καλύτερη από αυτή που υπάρχουν σε ευρωπαϊκά σχολεία. Γιατί έχουμε περισσότερους εκπαιδευτικούς απ ό, τι έχουμε στην Ευρώπη ανά μέσο όρο για τον αριθμό των μαθητών».

Πρόσθεσε πως: «Αποδίδω μεγάλη σημασία στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που αντικαθιστούν, όπως ξέρετε, αναπληρωτές, έτσι ώστε να δίνουμε μια μονιμότητα στο προσωπικό μας και μια προβλεψιμότητα ως προς τη ζωή τους. Είναι πολύ δύσκολο για έναν αναπληρωτή να πηγαίνει από πόλη σε πόλη, από νησί σε νησί, χωρίς να γνωρίζει πού θα είναι μόνιμα τοποθετημένος».

«Για το ζήτημα του κινητού εκεί θα επιμείνω πολύ και θα επιμείνω πολύ, διότι οι επιστήμονες μας λένε, χωρίς να υπάρχει καμία πια αμφιβολία, ότι το κινητό τηλέφωνο, ειδικά στο σχολείο, παρεμβαίνει με τη μαθησιακή διαδικασία και δημιουργεί ουσιαστική διάσπαση προσοχής. Όποιος είναι γονιός, νομίζω το ξέρει πολύ καλά αυτό. Δεν είναι ένα εύκολο μέτρο στην εφαρμογή. Θα υπάρχουν δυσκολίες, θα υπάρχουν αντιδράσεις. Κάνουμε όμως ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Θέλουμε τα κινητά να είναι στην τσάντα», τόνσιε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν απέκλεισε μάλιστα να γίνουν λόκερ όπως στο εξωτερικό.

Για τα ελληνοτουρκικά

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επικείμενη συνάντηση με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν είχα ποτέ αυταπάτες για τη δυσκολία της προσέγγισής μας με την Τουρκία. Γι’ αυτό και εξαρχής προσέγγισα αυτή την προσπάθεια αποκατάστασης κανονικών σχέσεων με ρεαλισμό, κρατώντας τα θετικά τα οποία νομίζω ότι είναι σημαντικά.

Το γεγονός ότι δεν έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις των εναέριο χώρο του Αιγαίου την καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και την καλύτερη συνεργασία με την Τουρκία, τη βίζα εξπρές που βοήθησε πολύ το ανατολικό Αιγαίο, αναγνωρίζοντας όμως με απόλυτη σαφήνεια ότι ο πυρήνας του τουρκικού αναθεωρητισμού δεν έχει αλλάξει.

Η Γαλάζια Πατρίδα παραμένει στο τραπέζι και συνιστά μια ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο πάντα το θέτω και θα εξακολουθώ να το θέτω στον Πρόεδρο Ερντογάν και αποτελεί και τη βασική αιτία και τη βασική δυσκολία για να μπορέσουμε να μπούμε στον πυρήνα της συζήτησης της μεγάλης μας διαφοράς που αφορά την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ θαλασσίων ζωνών, δηλαδή στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και προφανώς, αν θεωρούσαμε ότι όλα βαίνουν καλώς με την Τουρκία και ότι είχαμε λύση για τους επόμενες δεκαετίες, τα ζητήματά μας, δεν θα υπήρχε και η ανάγκη να επενδύουμε τα σημαντικά ποσά τα οποία επενδύουμε στην ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Η Ελλάδα μπορεί και έχει τη δυνατότητα πια, επειδή ακριβώς η οικονομία της πηγαίνει καλά, να καλύπτει τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία έχουμε.

Δεσμευτήκαμε όμως και κάτι ακόμα, το οποίο θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Κοιτάμε και τα μαθήματα του πολέμου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και διαπιστώνουμε ότι πολλές φορές πολύ πιο φτηνά, πολύ πιο αποκεντρωμένα συστήματα μπορούν να έχουν πολύ μεγάλη, να δρουν ως σημαντικός πολλαπλασιαστής ισχύος και γι αυτό και μαζί με το Υπουργείο και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αποδίδουμε τόσο μεγάλη σημασία στη στήριξη της ελληνικής καινοτομίας.

Για την απουσία των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από την ομιλία το Σάββατο στο Βελλίδειο

Σε ερώτηση για την απουσία των κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά από τη ΔΕΘ και αν υπάρχει ζήτημα ενότητας στη ΝΔ, είπε ότι η ΝΔ είναι και ισχυρή και ενωμένη. Για τους δυο πρώην πρωθυπουργούς είπε ότι έχουν το απεριόριστο δικαίωμα έκφρασης άποψης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί πάντα με αυτήν. Δεν επιβάλλουμε μονοφωνία απόψεων-είπε- και προσέθεσε ότι, είμαστε όμως ένα κόμμα συντεταγμένο που επιβάλλει στου βουλευτές να στηρίζουν τις νομοθετικές επιλογές της Κυβέρνησης. «Όσοι ανησυχούν για την ενότητα της ΝΔ ας κοιτάξουν σε άλλους χώρους. Μια χαρά είναι η ΝΔ» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Για τα Airbnb

Μιλώντας για τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων (Airbnb), ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν δαιμονοποιεί καμία επιχειρηματικότητα. «Η άλλη όψη του Airbnb είναι ότι δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ακινήτων να εκμεταλλευτούν με μεγαλύτερη ευελιξία την περιουσία τους. Και θέλω να θυμίσω χρησιμοποιώ τον όρο Airbnb αλλά μιλάμε για τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Υπάρχει και μεγάλη φορολογική διαφάνεια και δυνατότητα του κράτους να εισπράξει τα έσοδα από αυτήν την οικονομική δραστηριότητα. Γι’ αυτό και απαιτείται μια ισορροπία και ο αριθμός των ακινήτων που νοικιάζονται στην Αθήνα μέσα από τις πλατφόρμες είναι πάρα πολύ μικρός σε σχέση με τα κλειστά διαμερίσματα.

Τόνισε ακόμη ότι αυτή την στιγμή δεν χρειάζονται περαιτέρω παρεμβάσεις στην αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά θα γίνουν, αν χρειαστεί.

Για την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

«Μέχρι σήμερα έχουμε μειωμένο μέσο όρο καμμένων εκτάσεων σε σύγκριση με αυτά των τελευταίων ετών. Οι καθαρισμοί απέδωσαν. Είχαμε μία αστοχία. Μία φωτιά ξέφυγε και μπήκε στον ιστό. Μελετάμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε αυτό να μην συμβεί ξανά. Θα γίνουμε καλύτεροι του χρόνου. Η αντιπολίτευση μηδενίζει όλη την προσπάθεια» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ρωτήθηκε για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη βορειοανατολική Αττική, αφού παρέθεσε στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, μιλώντας για τις χειρότερες κλιματολογικά συνθήκες των τελευταίων 40 ετών.

«Ας δούμε και τη μεγάλη εικόνα. Ας δούμε πώς, πόσοι συμπολίτες μας είδαν τις δυνάμεις του κράτους να είναι παρούσες και να σβήνουν φωτιές εν τη γενέσει τους. Ας κρατήσουμε λοιπόν τα πολλά θετικά και ας φροντίσουμε να μάθουμε από τη μία μεγάλη αστοχία για να γίνουμε καλύτεροι».

Η ερμηνεία του μηνύματος των ευρωεκλογών από την Κυβέρνηση

Κληθείς να απαντήσει στο εάν η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών και το ερμήνευσε σωστά, ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν συμφωνεί με την κριτική που ασκείται. «Επειδή έχω το προνόμιο να είμαι Πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, θα υπερασπίζομαι τις πολιτικές επιλογές τις οποίες κάνω και θα προσπαθώ πάντα να πείθω και αυτούς, οι οποίοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία έχουν μια διαφορετική άποψη. (…) Απορρίπτω όλες αυτές τις συζητήσεις περί δεξιάς στροφής, τις οποίες τις άκουσα και εγώ μετά τις μετά τις ευρωεκλογές. Παραμένουμε απολύτως προσηλωμένοι στον κεντρικό μας στόχο και στο πρόγραμμα, το οποίο μας πήγε σε ένα πρωτοφανές ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία, μετά από ήδη τέσσερα χρόνια κυβερνητικής θητείας.

Από την άλλη, ακούω και σέβομαι κάθε άποψη και δεν είμαστε ένα κόμμα το οποίο δεν ενθαρρύνει τη διαφορετική άποψη.

Και λογικό είναι, μετά από ένα αποτέλεσμα, το οποίο δεν ήταν το προσδοκώμενο, να υπάρχει πάντα και μια γκρίνια και μια αίσθηση ότι εδώ πέρα πρέπει να κάνουμε μια αυτοκριτική».

Για τον ΒΟΑΚ

Σε ερώτηση για την Κρήτη, την οδική ασφάλεια και τον ΒΟΑΚ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είμαστε στα τελευταία στάδια ψήφισης του νέου ΚΟΚ. Όταν όμως βλέπουμε τις επιμέρους στατιστικές γύρω από τα τροχαία ατυχήματα, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τομείς στους οποίους πρέπει να προτάξουμε και μάχες. Τις οποίες πρέπει να κερδίσουμε. Η Ελλάδα αποκλίνει πάρα πολύ από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ως προς τα ατυχήματα με μηχανάκια, μοτοσυκλέτες και τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ως αποτέλεσμα της μη καθολικής χρήσης του κράνους. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Πρόσθεσε πως, «από όλα τα έργα τα οποία έχω διαχειριστεί, πέντε χρόνια, τα μεγάλα έργα ως πρωθυπουργός, ο ΒΟΑΚ είναι ίσως το πιο δύσκολο, το πιο σύνθετο, το πιο περίπλοκο, αυτό με τις πιο βαριές κληρονομιές από το παρελθόν. Και πράγματι μας πήρε περισσότερο χρόνο από όσο θα ήθελα και εγώ για να μπορούμε να το δρομολογήσουμε το έργο. Είμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο για τα μεν δύο τμήματα από το Ηράκλειο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Με μεγάλη βεβαιότητα αυτά προχωρούν άμεσα και πιστεύω ότι πριν το τέλος του χρόνου θα μπορέσουμε να υπογράψουμε και την σχετική συμφωνία με τους αναδόχους για να προχωρήσει επιτέλους το μεγάλο κομμάτι που θα ενώνει σε πρώτη φάση τα Χανιά με το Ηράκλειο».

Για τη λειψυδρία

«Η λειψυδρία είναι ίσως η πιο θα έλεγα έντονη εκδήλωση του προβλήματος της κλιματικής κρίσης», είπε ο Πρωθυπουργός.

«Βέβαια η χώρα έχει αντιμετωπίσει προβλήματα λειψυδρίας και στο παρελθόν, αλλά συνολικά η διαχείριση του νερού, του υδάτινου δυναμικού της χώρας είναι μια πρώτη προτεραιότητα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 85% του νερού της χώρας πηγαίνει για άρδευση και μόλις το υπόλοιπο πηγαίνει βασικά για ανάγκες ύδρευσης. Γι’ αυτό και τα σημαντικά έργα τα οποία ανακοινώσαμε στη Θεσσαλία, τα οποία δεν χρειάζεται να επαναλάβω, έχουν τόσο σημασία για την ορθή διαχείριση του νερού με σημαντικότερο να μπορούμε να εξασφαλίζουμε ότι δεν έχουμε αχρείαστες απώλειες από το υφιστάμενο νερό το οποίο διαχειριζόμαστε»

Τόνισε πως, «έχουμε ζητήματα ύδρευσης πρωτίστως σε νησιά, κυρίως στις Κυκλάδες, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά».

Τόνισε μάλιστα πως για την Αττική, «έχουμε πάρει μια σημαντική απόφαση, για την οποία μιλάω για πρώτη φορά σήμερα. Μαζί με την ΕΥΔΑΠ, να προχωρήσουμε σε ένα νέο εμβληματικό έργο, το οποίο θα είναι η ένωση του ταμιευτήρα του Εύηνου και του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών».

Για τη συνταγματική αναθεώρηση

«Από το 2025 μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Δεν έχω μιλήσει για το θέμα αυτό, διότι θέλω να κάνουμε αυτή τη συζήτηση συντεταγμένα και θα μιλήσω αναλυτικά όταν ξεκινήσει η συζήτηση στις αρχές του 2025. Οραματίζομαι όμως μια πιο ευρεία συνταγματική αναθεώρηση και προφανώς έχουμε υποχρέωση από το ίδιο το Σύνταγμα να διερευνήσουμε τη δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων.

Μπορώ όμως να σας πω ότι τα βασικά ζητήματα τα οποία διέπουν τις σχέσεις κράτους Εκκλησίας δεν είναι στις προθέσεις μου να αποτελέσουν αντικείμενο της συνταγματικής αναθεώρησης».

Για την επιλογή του Απ. Τζιτζικώστα ως επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

Για την επιλογή Τζιτζικώστα να είναι επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα θα έχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο και στο πρόσωπό του δείχνει την εκτίμηση στη Μακεδονία. «Στέλνω και μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι δεν είναι υποχρεωτικό όλη η Επιτροπή να είναι κατ’ ανάγκη τεχνοκράτες εντός εισαγωγικών. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Απόστολο και θα είναι ένας εξαιρετικός Επίτροπος, που θα εργαστεί για την Ευρώπη και την Ελλάδα».

Για την οπαδική βία

«Έχουμε κάθε λόγο να διαπιστώνουμε ότι έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετικά ερώτηση για την οπαδική βία. «Οι κάμερες μπήκαν στα γήπεδα και η ταυτοποίηση του κατόχου εισιτηρίου με ψηφιακά μέσα έγινε πράξη. Το σύστημα λειτουργεί και μπορούμε να εντοπίζουμε κιόλας παραβάτες με πολύ μεγάλη ακρίβεια, που εξάλλου ήταν ο βασικός σκοπός για τον οποίο υλοποιήσαμε το σύστημα αυτό. Έχουμε και ένα αυτοματοποιημένο ποινολόγιο. (…)Το πρώτο μεγάλο τεστ θα είναι ο τελικός του Κυπέλλου το 2025 με ένα γεμάτο ΟΑΚΑ με φιλάθλους και από τις δύο ομάδες» προανήγγειλε.

Για τον υπερτουρισμό

«Θα θέλαμε περισσότερους τουρίστες που να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα» ιδανικά, είπε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας «κι αυτό προφανώς για την βιωσιμότητα των προορισμών μας».

«Στόχος δεν είναι οι αφίξεις αλλά τα έσοδα. Η Ελλάδα δεν έχει δομικό πρόβλημα υπερτουρισμού. Εχει πρόβλημα σε ορισμένους προορισμούς κάποιες εβδομάδες το χρόνο.

Κάνουμε παρεμβάσεις σε Σαντορίνη και Μύκονο για την κρουαζιέρα και θα σας το πω από τώρα, θα είναι 20€ (το άτομο). Δε γίνεται να βγαίνει κάποιος (σ.σ. από κρουαζιερόπλοιο) για 3-4 ώρες με αμφίβολο οικονομικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία. Θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα τα μέτρα».

Για τα Τέμπη

Σε ερώτηση για την τραγωδία των Τεμπών, είπε πως, «όλες οι θεωρίες για συγκάλυψη είναι απαράδεκτες και θα φανεί από την έρευνα της Δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε ότι, «η δίκη αυτή θα ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους και πρέπει να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στη δεύτερη επέτειο αυτής της τραγωδίας χωρίς να έχει ξεκινήσει η δίκη. Αυτό προφανώς είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά την ελληνική κυβέρνηση».

Για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

«Υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον όπως υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον για συμπράξεις ξένων πανεπιστημίων με τα δημόσια πανεπιστήμια μας. Το ένα δεν ακυρώνει το άλλο. Θα έλεγα ότι τα δύο συμπληρώνονται και πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα μπορούμε να έχουμε και συγκεκριμένες εξαγγελίες».

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία «δεν έχω διστάσει να αναγνωρίσω τις όποιες άστοχες επιλογές. Πιστεύω ότι τελικά η πανεπιστημιακή αστυνομία, έτσι όπως την είχαμε σχεδιάσει, δεν δούλεψε για να το πω πολύ απλά. Αυτό το οποίο γίνεται όμως είναι ότι πια έχουμε τη δυνατότητα όποτε υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές και οι πρυτάνεις κρίνουν ότι πρέπει, να παρεμβαίνει η αστυνομία».

Για τα δυστυχήματα στο λούνα παρκ και την πισίνα κατασκήνωσης

Σε ερώτηση για την ανομία, με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία με τον θάνατο 19χρονου σε λούνα παρκ, ο πρωθυπουργός είπε: «Όλοι σοκαριστήκαμε από αυτό το το συμβάν και μακάρι κάποιος να μπορούσε να πει με κατηγορηματική βεβαιότητα “ποτέ ξανά”. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση και πού είναι η ευθύνη. Και θέλω να τονίσω ότι επειδή δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε, ότι – από ότι αντιλαμβάνομαι – άλλοι δήμοι επιτέλεσαν πολύ σωστά, υλοποίησαν μάλλον πολύ σωστά το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων, όποιοι δεν το έκαναν και θα αναλάβουν τις τις ευθύνες τους».

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών

Για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών εξαιτίας του πολέμου στο Μέση Ανατολή, ο Πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μία ικανοποιητική συνεργασία με την Τουρκία. Η χώρα έχει κατοχυρώσει τη δυνατότητα να προστατεύει τα σύνορά της. Αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, γι’ αυτό πρέπει να γίνει το Σύμφωνο μετανάστευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Έργα αποκατάστασης σε Θεσσαλία και Εύβοια

Σε ερώτηση για τα έργα αποκατάστασης σε Θεσσαλία και Εύβοια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Τα έργα στη βόρεια Εύβοια απέδωσαν και πάτησε στα πόδια της μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Για τη Θεσσαλία γίνονται παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα. Από την Περιφέρεια γίνονται καθαρισμοί ήδη. Μετά, γίνονται έργα σε χειμάρρους στα βουνά και είναι αποδοτικά, έχουμε 200 εκατ. ευρώ στη διαθεσή μας. Τρίτον, για τα μεγάλα έργα υποδομής, γίνονται φράγματα στο Μουζάκι, στην Πύλη, να μελετήσουμε τη διώρυγα της Γυρτώνης και να δούμε και τη λίμνη Κάρλα. Αυτή η κυβέρνηση θα σχεδιάσει και θα αρχίσει να υλοποιεί τα έργα αυτά, για ν’ αρχίσουμε να λύνουμε το πρόβλημα της άρδευσης της Θεσσαλίας».

Για το ενεργειακό κόστος και τη διασύνδεση Ελλαδας – Κύπρου

«Θέλουμε να στηρίξουμε τη βιομηχανία μας για το ενεργειακό κόστος, αλλά πρώτη προτεραιότητα είναι τα νοικοκυριά. Αυτή η έξαρση των τιμών από τον Οκτώβριο θα αρχίσει να ισορροπεί. Το καλώδιο διασύνδεσης είναι ένα έργο σημαντικό για την Κύπρο. Αν εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα, το έργο θα γίνει και οι όποιοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα ξεπεραστούν» τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενεργειακό κόστος και τη διασύνδεση Ελλαδας – Κύπρου.

Για τους ένστολους

«Είπα ότι είναι μια συμβολική κίνηση αλλά μετά από πάρα πολύ καιρό γίνεται μια αύξηση στα νυχτερινά. Δεν είναι μια αύξηση που κάποιοι προσδοκούσαν αλλά είναι μια αρχή», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για Φρέντη Μπελέρη και Αλβανία

Σχετικά τις σχέσεις με τον Έντι Ράμα μετά τα γεγονότα με τον Φρέντη Μπελέρη, ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Θέλουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τους γείτονές μας. Περάσαμε ένα δύσκολο διάστημα, αλλά να εκφράσω την ικανοποίησή μου που τελείωσε η άδικη περιπέτεια του Φρέντη Μπελέρη και ήταν μαζί μας στη ΔΕΘ. (…) Οι σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας περνούν μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. Θα διασφαλίσουμε στο Ευρωκοινωβούλιο, με τον Φρέντη Μπελέρη, ότι τα περιουσιακά δικαιώματα των ομογενών μας γίνονται σεβαστά» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Οι αυξήσεις των εισοδημάτων, η καλύτερη απάντηση στην ακρίβεια"

Απόστολος Λύτρας: Η Πολυζωγοπούλου ζητάει την αποφυλάκιση του δικηγόρου!

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της εν διαστάσει συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Όπως έγραψε χθες το dikastiko.gr, στην πρότασή του προς το συμβούλιο ο εισαγγελέας ζητάει να παραπεμφθεί ο Απόστολος Λύτρας σε δίκη για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ η δίωξη που του έχει ασκηθεί είναι για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Στην εισαγγελική πρόταση ζητείται επίσης η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Απόστολου Λύτρα με τους περιοριστικούς όρους της απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, της συμμετοχής σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αποφυλάκιση Απόστολου Λύτρα: Ζητάει η σύζυγός του

Εκτός από τον εισαγγελικό λειτουργό, την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου ζητάει και η εν διαστάσει σύζυγός του και θύμα της επίθεσης, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε η 37χρονη ποινικολόγος αναφέρει: «Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα».

Ωστόσο, η κυρία Πολυζωγοπούλου διευκρινίζει ότι δεν υπαναχωρεί από την υποστήριξη της κακουργηματικής κατηγορίας.

Το εν λόγω υπόμνημα κατατέθηκε από τη δικηγόρο λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο αφού είχε προηγηθεί η συμφωνία με τον Απόστολο Λύτρα ώστε να έχει εκείνη την αποκλειστική επιμέλεια της κόρης τους, ενώ ρύθμισαν και τις ώρες επικοινωνίας του δικηγόρου με το παιδί τους. Σκοπός τους είναι το παιδί να έχει καθημερινή επαφή με τον πατέρα του και να μην αποκοπεί από εκείνον.

Στο υπόμνημά της η Σοφία Πολυζωγοπούλου καταλήγει αναφέροντας πως την παρουσία του πατέρα τους έχουν ανάγκη και οι δύο μεγαλύτερες κόρες του από τον πρώτο του γάμο, οι οποίες με όσα έχουν συμβεί δεν βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

dikastiko

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόστολος Λύτρας: Η Πολυζωγοπούλου ζητάει την αποφυλάκιση του δικηγόρου!"

«Η δήμαρχος Τήλου μου είπε: “άντε μη σου ρίξω μία και πας στη θάλασσα”» – Η εκδοχή της γυναίκας που ενεπλάκη στο επεισόδιο

Η γυναίκα που βρέθηκε στο επίκεντρο του περιστατικού στο λιμάνι της Τήλου το απόγευμα της Τετάρτης, εξέφρασε τη δική της άποψη για τα γεγονότα μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Η ίδια, η οποία ενεπλάκη στο επεισόδιο με τη δήμαρχο του νησιού με αφορμή την άφιξη 106 μεταναστών που διασώθηκαν από το Λιμενικό, φέρεται, σύμφωνα με τη δήμαρχο, να ζήτησε «να τους ρίξουν στη θάλασσα». Η δήμαρχος Μαρία Καμμά απάντησε: «Κυρία μου, αυτό το νησί δεν είναι για εσάς», ενώ η γυναίκα κατέγραφε βίντεο με το κινητό της τόσο την άφιξη των μεταναστών όσο και τη δήμαρχο.

Το Σάββατο, τέσσερις ημέρες μετά το περιστατικό, η γυναίκα έκανε ανάρτηση στο προφίλ της στο Facebook, δημοσιεύοντας το βίντεο που είχε τραβήξει με τις δηλώσεις της δημάρχου Τήλου. Στο βίντεο, η κ. Καμμά ακούγεται στο τέλος να λέει: «Άντε μη σου δώσω μια και σε στείλω στη θάλασσα».

Η γυναίκα, με το όνομα «Rita Lombardo» στο Facebook, η οποία φέρεται να εργάζεται στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, δημοσίευσε το βίντεο μαζί με τη δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν την Τετάρτη.

Στην ανάρτησή της δε, η γυναίκα αναφέρει:

«Λοιπόν για όλους εσάς που πιστέψατε ένα φρικτό ψέμα και αρχίσατε να κατηγορείτε (βέβαια αυτοί που με στήριξαν ήταν πολύ πολυ περισσίτεροι) έχω να σας πω αυτό.

Ναι, ήμουν στο λιμάνι και ψάρευα, όταν είδα το τεράστιο λιμενικό πλοίο να αράζει δίπλα μου, προς στιγμήν λέω στον εαυτόν μου… μα τι γίνεται? πόλεμος? μετά βλέπω να κατεβαίνει αυτό το πλήθος των 100 ατόμων με μαντήλια μούσια και μπογαλάκια με τα κινητά τους στο χέρι και ολόστεγνοι, κανονική μετακόμιση και ΟΧΙ μετανάστευση.

Και αναρωτήθηκα.. .γι αυτό οι έλληνες μαθητές δεν πρέπει πλέον να κάνουν την προσευχή τους στα σχολεία πια?

Κι επειδή η εν λόγω κυρία ήταν μπροστά και φαινόταν να απολαμβάνει το θέαμα με ενα πλατύ χαμόγελο, την ρώτησα ευγενέστατα από που έρχονται και που τους πάνε και πως αυτό το μικρό νησί μπορεί να δεχθεί τόσο κόσμο.

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ… η γυναίκα έγινε έξω φρενών και να φωνάζει υστερικά, νόμιζα ότι θα με δείρει. Ξέρεις μου λέει ποια είμαι εγώ, της λεω όχι, εγώ λέει είμαι η δήμαρχος εσύ όμως δεν μας είπες ποια είσαι μου λέει. Της συστήθηκα, είπα το όνομά μου κι έβγαλα το κινητό να βγάλω την όλη κατάσταση επειδή κατάλαβα οτι ήθελε να δημιουργήσει θέμα. Τότε βγάζει κι αυτή το δικό της και βγάζοντάς με άρχισε να ψεύδεται αγανακτισμένα και καλά οτι εγώ είπα να τους πετάξει στη θάλασσα. Δεν μίλησα δεν απάντησα διότι ήδη ήξερα ότι θα την καταγγείλω για τα ψέμματά της.

Δυστυχώς γι αυτήν υπάρχουν μάρτυρες και μαρτυρίες από άτομα που ήταν εκεί, ότι όλα αυτά ήταν ΔΙΚΕΣ της κουβέντες. Επίσης από όλους αυτούς που αντέδρασαν στο fb είδα και κατάλαβα ότι η γυναίκα αυτή μόνο έχθρες και αντιπάθειες έχει στη ζωή της, δεν φάνηκε να τη στηρίζουν και πολλοί, αντίθετα με μένα. Κρίμα βέβαια γι αυτήν διότι αν ήταν λίγο μορφωμένη θα ήξερε να τα χειριστεί κάπως καλύτερα, ενώ έτσι έπεσε σε λάθη που δε μπορεί να διορθώσει, κρίμα.

Και ευχαριστώ όλους αυτούς που με βρίσανε χωρίς καν να ξέρουν την αλήθεια και ακόμα πιο πολύ ευχαριστώ τα άτομα που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν για να φανεί όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Σύντομα πάλι κοντά σας…».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η δήμαρχος Τήλου μου είπε: “άντε μη σου ρίξω μία και πας στη θάλασσα”» – Η εκδοχή της γυναίκας που ενεπλάκη στο επεισόδιο"

Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι «εξαφάνισαν» δάσος στο Σούλι

Καταστροφική επιδρομή σε ένα δάσος στην περιοχή Κουκουλιές του Σουλίου έκαναν λαθροϋλοτόμοι από την Αλβανία, που πέρασαν τα σύνορα από μη ελεγχόμενες διαβάσεις και έκοψαν εκατοντάδες δέντρα τα οποία μετέφεραν στην πατρίδα τους για να διαθέσουν προς πώληση τα καυσόξυλα.

Ένας κάτοικος του χωριού που ζει μόνιμα στο εξωτερικό και ήρθε τις τελευταίες ημέρες για να περάσει τις διακοπές του στην πατρίδα του, αντίκρισε έκπληκτος το μεγαλύτερο μέρος από τον χώρο όπου βρίσκεται ένα πανέμορφο δάσος να έχει απομείνει γυμνό και μόνο μερικοί σωροί από κλαδιά μαρτυρούσαν την πρωτοφανή λεηλασία.

Το δάσος με τα πανύψηλα έλατα βρισκόταν σε μια έκταση που φέρεται να ανήκει στην ιδιοκτησία ενός μοναστηριού της περιοχής, αλλά κανείς δεν πήρε είδηση την παράνομη υλοτόμηση που έκαναν οι αλλοδαποί εισβολείς, παρ’ όλο που πρέπει να δρούσαν ανενόχλητοι επί αρκετές ημέρες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι «εξαφάνισαν» δάσος στο Σούλι"

Ηράκλειο: Αιματηρό επεισόδιο έξω από καφενείο – Σε κρίσιμη κατάσταση ένας άνδρας

Ένα βίαιο περιστατικό, με θύμα έναν αλλοδαπό σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, κινητοποίησε τις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου στις 9 περίπου το βράδυ του Σαββάτου.

Οι πρώτες αναφορές υποδεικνύουν ότι αρχικά υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ θαμώνων σε ένα καφενείο που βρίσκεται σε κεντρική λεωφόρο της πόλης. Ωστόσο, η ένταση συνεχίστηκε και εκτός του καταστήματος, στον δρόμο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, δέχθηκε μαχαιριά από ομοεθνή του, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται από την αστυνομία.

Ο αλλοδαπός τραυματίστηκε σοβαρά, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, και η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Αιματηρό επεισόδιο έξω από καφενείο – Σε κρίσιμη κατάσταση ένας άνδρας"

Προσοχή: Πρόστιμο 700 ευρώ αν κάνεις αυτή την κίνηση στο αυτοκίνητο – Το λάθος που μπορεί να κοστίσει ακριβά!

Η χρήση της όπισθεν είναι απαραίτητα σε πολλές περιπτώσεις όταν οδηγούμε και κυρίως όταν παρκάρουμε, όμως υπάρχει περίπτωση να μας βάλει σε μπελάδες και να μας κοστίσει πρόστιμο έως και 700 ευρώ.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ελληνικών δρόμων, πέρα από την αμφιλεγόμενη νοοτροπία των οδηγών στη χώρα μας και την επίσης κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, είναι και η άγνοια βασικών διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η άγνοια αυτή κάνει αυτομάτως πιο πιθανή την εμπλοκή μας σε ένα ατύχημα, ενώ αυξάνει και τον κίνδυνο βεβαίωσης μιας παράβασης και της επιβολής χρηματικών ή μη ποινών.

Ανάμεσα στις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που ελάχιστοι γνωρίζουν, είναι και εκείνο που απαγορεύει την κίνηση ενός οχήματος με την όπισθεν.

Ο νόμος είναι ιδιαίτερα σαφής για την κίνηση με όπισθεν σε δημόσιο δρόμο και το επιτρέπει μόνο σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Με λίγα λόγια η προς τα πίσω κίνηση ενός οχήματος επιτρέπεται μόνο κατά το παρκάρισμα του ή όταν η κίνησή του προς τα εμπρός είναι αδύνατη.

Μάλιστα για το παρκάρισμα ο ΚΟΚ αναφέρει ότι ο οδηγός επιτρέπεται να εκτελεί ελιγμούς στάθμευσης στην ίδια οδό και σε μήκος μόνο έως και το διπλάσιο του μήκους του οχήματος.

Σε περίπτωση παράβασης, το πρόστιμο που μπορεί να βεβαιωθεί είναι 80 ευρώ, ωστόσο, μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 700 ευρώ όταν η όπισθεν πορεία του οχήματος πραγματοποιηθεί σε αυτοκινητόδρομο ή ακόμα και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, καθώς ο κίνδυνος ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος στις συνθήκες αυτές πολλαπλασιάζεται.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι κατά την κίνηση του αυτοκινήτου με την όπισθεν οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε τα αλάρμ και να διατηρούμε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να αποτρέψουμε κάποια λάθος κίνηση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Πρόστιμο 700 ευρώ αν κάνεις αυτή την κίνηση στο αυτοκίνητο – Το λάθος που μπορεί να κοστίσει ακριβά!"

Βοιωτία: Τρένο έσερνε γυναίκα που είχε πιαστεί στις πόρτες – Παρέμβαση εισαγγελέα και συλλήψεις

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα (7/9) στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λιβαδειάς, όταν οι πόρτες ενός τρένου έκλεισαν πριν προλάβει να αποβιβαστεί μια γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών. Η γυναίκα προσπαθούσε να κατέβει από το τρένο, όταν οι πόρτες έκλεισαν ξαφνικά πάνω της, εγκλωβίζοντάς την στη θέση της.

Οταν το τρένο ξεκίνησε, έσερνε και τη γυναίκα κατά μήκος της τσιμεντένιας πλατφόρμας για αρκετά μέτρα.

Το περιστατικό είδε ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας, που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο.

Ο ίδιος έτρεξε πίσω από το τρένο, φωνάζοντας στον οδηγό να σταματήσει. Στην συνέχεια και αφού το τρένο σταμάτησε διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα έφερε ευτυχώς μόνο ελαφρά τραύματα, ωστόσο ήταν σοκαρισμένη.

Η αμαξοστοιχία σαν να μην συνέβη τίποτα, συνέχισε το ταξίδι της προς Θεσσαλονίκη, αναγκάστηκε όμως τελικά να σταματήσει στον επόμενο σταθμό μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα ενώ μηχανοδηγός και επόπτης συνελήφθησαν προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό.

lamianow

Διαβάστε Περισσότερα » "Βοιωτία: Τρένο έσερνε γυναίκα που είχε πιαστεί στις πόρτες – Παρέμβαση εισαγγελέα και συλλήψεις"

Μπουρνάζι: Ρομά πυροβόλησαν έξω από μαγαζί επειδή «έφαγαν πόρτα» - Ένας τραυματίας

Περιστατικό πυροβολισμών με έναν τραυματία σημειώθηκε έξω από μαγαζί στο Μπουρνάζι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 6 το πρωί τρεις Ρομά θέλησαν να εισέλθουν στο κέντρο διασκέδασης αλλά ένας από τους υπαλλήλους δεν τους το επέτρεψε.

Τα τρία άτομα, αρχικά, αποχώρησαν από το σημείο, αλλά μετά από λίγη ώρα επέστρεψαν και πυροβόλησαν με όπλο ένα 37χρονο υπάλληλο στο πόδι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Κατά την έρευνα, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στο σημείο, εντόπισαν δύο κάλυκες και μια βολίδα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπουρνάζι: Ρομά πυροβόλησαν έξω από μαγαζί επειδή «έφαγαν πόρτα» - Ένας τραυματίας"

Απίστευτης έντασης καταιγίδα στη Λαμία – έσπασαν κλαδιά από δέντρα, τρέχει για αντλήσεις η Π.Υ (Φωτό, Βίντεο)

Λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ του Σαββάτου, μια ξαφνική καταιγίδα έπληξε τη Λαμία, προκαλώντας αναστάτωση. Η ένταση της καταιγίδας ήταν μεγάλη, με ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδη βροχή που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μεγάλο κλαδί από δέντρο έσπασε στην οδό Κύπρου και σε άλλα σημεία από Λαμία προς Λουτρά Υπάτης, ενώ ακόμη δεν υπάρχει αναλυτική ενημέρωση για το τι θα κληθεί να Αντιμετωπίσει η πυροσβεστική. Ήδη όμως έχουν ξεκινήσει τα πρώτα τηλέφωνο για αντλήσεις.

Δειτε βίντεο από το κέντρο της Λαμίας την Πλατεία Ελευθερίας

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Δειτε βίντεο από την βόρεια πλευρά της Λαμίας κατά την διάρκεια ενός γάμου αλλά και από το κέντρο της πόλης.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg 

lamianow

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτης έντασης καταιγίδα στη Λαμία – έσπασαν κλαδιά από δέντρα, τρέχει για αντλήσεις η Π.Υ (Φωτό, Βίντεο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news