facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Φωτιά στην Εύβοια: Καταγγελίες για «εντολή μη κατάσβεσης» – Ξέσπασμα του Περιφερειάρχη

Ξέσπασε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός κατά της κυβέρνησης για την φωτιά στην βόρεια Εύβοια.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας αποκαλύπτουν πως και γιατί καταστράφηκε ένα ολόκληρο νησί.

«Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα και τα λιγοστά αυτά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «σε πείσμα αυτών των εντολών οι λίγοι και ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν».

«Όσοι ζήσαμε την καταστροφή από κοντά, είδαμε πράγματα τα οποία πρέπει να ειπωθούν και πρέπει να απαντηθούν» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, λέγοντας χαρακτηριστικά: »

Σε μια συνεδρίαση, με διάχυτο το κλίμα οργής, ο Φάνης Σπανός έκανε λόγο για πρωτοφανή καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια, καθώς η φωτιά άφησε πίσω της εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, προκαλώντας ζημιές ή και καταστρέφοντας ολοσχερώς σπίτια, καλλιέργειες και επιχειρήσεις.
Μίλησε, επίσης, και για «ερωτήματα» γύρω από το «τι έγινε και γιατί έγινε».

Ειδικότερα, όσον αφορά στο «τι και πώς έγινε», τα όσα ανέφερε είναι χαρακτηριστικά: «Όσοι ζήσαμε την καταστροφή από κοντά, είδαμε πράγματα, τα οποία πρέπει να ειπωθούν και πρέπει να απαντηθούν. Είδαμε πραγματικότητες, τις οποίες εάν θέλουμε να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και τους συμπολίτες μας στα μάτια, πρέπει να τις βάλουμε εδώ, σε αυτό το τραπέζι. […] Η επικεφαλίδα του τι και του πώς είναι ότι κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα, με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας, όπου τα λιγοστά μέσα επίγεια, είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν, αλλά ήταν δική τους πρωτοβουλία».

Μάλιστα κατά τον κ. Σπανό «για να συνεννοηθεί υπουργός με περιφερειάρχη έγινε απαραίτητο να παρεμβάλλεται μια κάμερα».

Και στην συνέχεια επανήλθε λέγοντας ότι οι παραλείψεις και τα λάθη θα διερευνηθούν.

Ο Απόστολος Γκλέτσος από την πλευρά του απέδωσε ευθύνες στο επιτελικό κράτος και ειδικότερα στον δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού για έλλειψη πρόληψης των πυρκαγιών, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα της δημιουργίας του οδικού δικτύου.

Τέλος από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς δείχνει την κυβέρνηση για την καταστροφή: «Ο λόγος που καήκαμε είναι η ανεπάρκεια ,η αναξιοσύνη, η έλλειψη σχεδιασμού από το κεντρικό κράτος».

Ο δήμαρχος Μαντουδίου επιβεβαιώνει τον περιφερειάρχη

Από την πλευρά του, ο Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας, δεν δίστασε να καταγγείλει έγκλημα εκ προμελέτης στην Εύβοια.

«Δεν υπήρχε πυροσβεστικό εντός οικισμών πουθενά. Οι κάτοικοι έφτασαν στο σημείο να τους τραβάνε μέσα από το πυροσβεστικό  για να τους γυρνάνε πίσω, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έλεγαν ότι έχουν εντολή να μην μπαίνουν μέσα σε δασικούς δρόμους παρά να παραμένουν στην άσφαλτο. Η εντολή ήταν να μη ζυγώνουν κοντά σε φωτιά όπου υπήρχε πεύκο. Αυτό το ζήσαμε όλοι μας όλες αυτές τις ημέρες. Υπήρχαν μαγαζιά που καιγόντουσαν, υπήρχαν σπίτια που καιγόντουσαν και οι πυροσβέστες δεν ζύγωναν».

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Εύβοια: Καταγγελίες για «εντολή μη κατάσβεσης» – Ξέσπασμα του Περιφερειάρχη"

Ανατροπή από αμερικανική έρευνα για παραλλαγή Δέλτα: Στο 66% η επίδραση των εμβολίων Pfizer και Moderna

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer και της Moderna κατά της Covid-19 μειώθηκε από 91% σε 66% από τότε που η παραλλαγή Δέλτα έγινε κυρίαρχη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από μελέτη στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα υγείας και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία σε έξι Πολιτείες και η οποία διεξήχθη με σκοπό να εξεταστεί η απόδοση των εμβολίων σε πραγματικές συνθήκες. Οι συμμετέχοντες εξετάζονταν εβδομαδιαίως για συμπτωματικές και ασυμπτωματικές λοιμώξεις.

Σχεδόν όλοι οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είχαν εμβολιαστεί με τα εμβόλια της Pfizer ή της Moderna.

Μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Απριλίου 2021, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην πρόληψη της μόλυνσης ήταν 91%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τον κύριο ομοσπονδιακό οργανισμό δημόσιας υγείας της χώρας.

Όμως, κατά τη διάρκεια των εβδομάδων που η παραλλαγή Δέλτα έγινε κυρίαρχη, δηλαδή όταν ήταν υπεύθυνη για περισσότερο από το 50% των κρουσμάτων σύμφωνα με την αλληλουχία, η αποτελεσματικότητα έπεσε στο 66%.

Οι συντάκτες της μελέτης σημειώνουν, ωστόσο, ότι αυτή η μείωση μπορεί να μην προκλήθηκε μόνο από την παραλλαγή Δέλτα, αλλά και από μια αποτελεσματικότητα που φθίνει με την πάροδο του χρόνου, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Ενώ αυτά τα ενδιάμεσα δεδομένα υποδηλώνουν μια μέτρια μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων για την Covid-19 στην πρόληψη της μόλυνσης, το γεγονός ότι η μείωση των λοιμώξεων παραμένει σε ποσοστό 66% υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη σημασία και το όφελος του εμβολιασμού», υπογραμμίζουν οι συντάκτες αυτής της μελέτης.

Τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα δημοσιότητα δεν διέφεραν μεταξύ της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Moderna και αυτού της Pfizer.

Αυτή η μείωση της αποτελεσματικότητας έναντι της παραλλαγής Δέλτα έχει επισημανθεί από διάφορες μελέτες, ακόμη και αν το ακριβές μέγεθος διαφέρει από την μια στην άλλη.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πρότειναν την περασμένη εβδομάδα οι υγειονομικές αρχές για να ανακοινώσουν εκστρατεία αναμνηστικού εμβολιασμού από τα μέσα Σεπτεμβρίου, η οποία θα αφορά όλους τους Αμερικανούς ενήλικες που έλαβαν τη δεύτερη δόση τους οκτώ μήνες νωρίτερα.

Η προστασία των εμβολίων έναντι σοβαρών περιπτώσεων της νόσου, νοσηλείας και θανάτων, ωστόσο, παραμένει υψηλή, επιμένουν οι αρχές.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα από τα CDC, που διεξήχθη σε ασθενείς στο Λος Άντζελες από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Ιουλίου, δείχνει ότι οι μη εμβολιασμένοι είχαν 29 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν σε σχέση με αυτούς που εμβολιάστηκαν.

Η Δέλτα έγινε κυρίαρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές Ιουλίου και σήμερα είναι υπεύθυνη για πάνω από το 98% των λοιμώξεων.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανατροπή από αμερικανική έρευνα για παραλλαγή Δέλτα: Στο 66% η επίδραση των εμβολίων Pfizer και Moderna"

Ακρίτα: Έξαλλη γιατί στα νέα μέτρα δεν συμπεριλαμβάνονται οι εκκλησίες

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που εξήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας για τη διαχείρισης της πανδημίας, έκανε η Έλενα Ακρίτα στο facebook.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, χωρίς να κρύψει την ενόχλησή της, σε όσα ανακοινώθηκαν για τους κλειστούς χώρους, τονίζοντας ότι σε αυτούς δεν συμπεριλήφθηκαν οι εκκλησίες. Μάλιστα, χαρακτηρίζει «έντρομο» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή δεν απαγορεύτηκε η είσοδος των ανεμβολίαστων στους ναούς.

«Ζούμε στη χώρα όπου η κυβερνηση – μέσω Κικίλια – αναγγέλλει μέτρα για όλους τους εσωτερικούς χώρους εκτός από τις εκκλησίες.

Ξέρει τους κινδύνους που εγκυμονεί η πολιτική ατολμία της.

Ξέρει πόσο κινδυνεύουν οι πιστοί.

Ξέρει πόσο κολλητική είναι η θεία κοινωνία όταν έχουν κοινωνήσει τόσοι πριν από σένα.

Ξέρει πόσο επικίνδυνα είναι το προσκύνημα σε εικονίσματα όταν προσκυνήσει τόσοι πριν από σένα.

Ξέρει ότι σχεδόν οι μισοί ιερείς έχουν αρρωστήσει από κορωνοιό – του Αρχιεπισκόπου συμπεριλαμβανομένου.

Ξέρει ότι σε κλειστούς χώρους, ο ιός εξαπλώνεται εν ριπή οφθαλμού.

Ξερει ότι αρκετοί παπαδες δεν επιτρέπουν τη μάσκα εντός του ναού.

Ξερει.

Όλα τα ξερει.

Αλλά φοβαται.

Τους φοβάται.

Η κατάσταση παγκοσμίως είναι πιο κρίσιμη από ποτέ και ο Μητσοτάκης – αντί να προστατεύσει την υγεία των πολιτών – σκύβει το κεφάλι στην Εκκλησία στοχεύοντας στα ψηφαλάκια που θα επιβραβεύσουν την ατολμία του.

Κι αυτός ο έντρομος πολιτικός είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας», αναφέρει στην ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα.

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακρίτα: Έξαλλη γιατί στα νέα μέτρα δεν συμπεριλαμβάνονται οι εκκλησίες"

27 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Από τις 7μμ της 23-08-2021 έως τις 7μμ της 24-08-2021 εκδηλώθηκαν 27 δασικές πυρκαγιές, όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της 23ης Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στην περιοχή Κάζα Αττικής είναι οριοθετημένη και επιχειρούν, 220 πυροσβέστες με 64 οχήματα συμπεριλαμβανομένων:  δύο (2) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 77 πυροσβέστες και 13 οχήματα από τη Ρουμανία καθώς και 37 πυροσβέστες με 9 οχήματα από τη Πολωνία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής. Για την αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 11 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π από τη Ρωσία, 1 Ε/Π από τα Αραβικά Εμιράτα και 1 Ε/Π ως συντονιστικό, καθώς και 8 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις κυρίως για την διαβροχή της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών».

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » " 27 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα"

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρόστιμα ως 10.000 ευρώ για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς

Βαρύς αναμένεται να είναι ο πέλεκυς σε όσες κατηγορίες εργαζομένων δεν κάνουν το εμβόλιο, το οποίο βάσει του επαγγέλματός τους είναι υποχρεωτικό.

Συγκεκριμένα «τσουχτερά» είναι τα πρόστιμα που έρχονται για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς σύμφωνα με το Open. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ την πρώτη φορά και 10.000 ευρώ την επόμενη.

Να σημειωθεί εξάλλου ότι έχουν φτάσει τα 5.000 τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα που κάνουν rapid test. Συμφωνα με το Open θα συνεχίσουν την διαδικασία και μάλιστα θα διενεργούν και τα rapid test των 10 ευρώ για τους εργαζόμενους που είναι απαραίτητο για την εργασία τους και ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Παράλληλα θα συνεχίσουν τα rapid test μέχρι την τιμή των 25 ευρώ για όλες τις άλλες κατηγορίες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρόστιμα ως 10.000 ευρώ για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς"

Mίνι lockdown σε Μεσσηνία - Παράταση σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο

Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση. Επιπρόσθετα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Mίνι lockdown σε Μεσσηνία - Παράταση σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο"

Δήμος Κασσάνδρας: Απολύτως καθαρά τα νερά στην παραλία Παπαδιάς στη Χανιώτη

Απολύτως καθαρά είναι τα νερά στη θαλάσσια περιοχή της Παπαδιάς στη Χανιώτη, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων των τελευταίων δειγματοληψιών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του δήμου Κασσάνδρας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι οι δείκτες είναι κατά πολύ χαμηλότεροι των φυσιολογικών ορίων και πιστοποιούν πως η θάλασσα είναι απολύτως κατάλληλη για κολύμπι.

«Ο κόσμος μπορεί άφοβα να χαρεί και αυτήν την παραλία της Κασσάνδρας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως τα δείγματα του θαλασσινού νερού ελήφθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Κασσάνδρας και εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο, έπειτα από πρόβλημα που προκλήθηκε στον βιολογικό καθαρισμό στη Χανιώτη.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Κασσάνδρας: Απολύτως καθαρά τα νερά στην παραλία Παπαδιάς στη Χανιώτη "

Χανιά: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού 19χρονου – Εξετάζεται εμπλοκή και δύο ιερέων

Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση που είχε αποκαλύψει το Flashnews.gr στα τέλη Ιουλίου με την κακοποίηση και τον βιασμό ενός 19χρονού αγοριού. 

Η ιστορία είχε ξεκινήσει με την αποκάλυψη της κακοποίησης του παιδιού από τον ίδιο του τον πατέρα στις 24 Ιουλίου, όπου και συνελήφθη, ενώ στην συνέχεια συνελήφθη και προφυλακίστηκε, μαζί με τον πατέρα και ένας 67χρονός χωριανός, που κατηγορείται ότι βίασε το 19 ετών αγόρι. 

Συγκεκριμένα στις 28 Ιουλίου 2021 ο πατέρας και ο συγχωριανός του παιδιού, πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας, όπου μετά από μια μαραθώνια απολογία 6 ωρών, οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της κακοποίησης, της συνέργειας σε βιασμό και της πράξης του βιασμού. 


Στην συνέχεια και μετά την προφυλάκιση των κατηγορουμένων, ξεκίνησε η διαδικασία για την προσωρινή κηδεμονία του 19χρονού, όπου είναι ένα άτομο, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, με ειδικά χαρίσματα και όχι ΑΜΕΑ, όπως αρχικά ειπώθηκε. 

«Πρόκειται για ένα χαρισματικό νέο, φιλικό, εργατικό, που δυστυχώς έχει ζήσει πολύ δύσκολα μέχρι τώρα», αναφέρουν οι συγχωριανοί του. 

Λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση των κατηγορουμένων, συγκεκριμένα την επόμενη ημέρα στις 29 Ιουλίου 2021 το πρωί, το αγόρι επρόκειτο να παραστεί στο δικαστήριο, προκειμένου να συζητηθεί η ανάθεση της προσωρινής του κηδεμονίας, ωστόσο όμως ο νεαρός δεν εμφανίστηκε. 

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες των αρχών, όπου τον βρήκαν κλειδωμένο σε μία αποθήκη την ίδια ημέρα το απόγευμα.

Τραγικές διαστάσεις στην υπόθεση 

Ωστόσο το θέμα δεν σταμάτησε εκεί και οι αρχές προχώρησαν τις έρευνες για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και άλλες αξιόποινες πράξεις σχετικά με τη υπόθεση, αν εμπλέκονται και άλλα άτομα σε αδικήματα. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Flashnews.gr, οι έρευνες έχουν προχωρήσει, έχουν συλλεχθεί αρκετά στοιχεία και σύντομα θα κληθούν 3 άτομα σε εξέταση, για την εξαφάνιση του νεαρού την ημέρα που θα εμφανιζόταν στο δικαστήριο. Πρόκειται για ένα ιερωμένο και μία γυναίκα και έναν ακόμα ηλικιωμένο, συγγενείς του νεαρού, οι οποίοι ερευνώνται για το αν κράτησαν παράνομα τον νεαρό και βιαιοπράγησαν σε βάρος του. 

Υπάρχει όμως και συνέχεια η οποία είναι ακόμα πιο τραγική...  Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ μας, υπάρχουν στοιχεία για 3 άτομα, μεταξύ αυτών ο ιερωμένος που ενδέχεται να συμμετείχε στην παράνομη κράτηση, ακόμα ένας ιερωμένος και ένα τρίτο άτομο, που θα κληθούν να εξεταστούν για το ενδεχόμενο να έχουν τελέσει το αδίκημα του βιασμού στον 19χρονό νεαρό. Μάλιστα, από τις έρευνες της Αστυνομίας, έχει βρεθεί και ο χώρος που έγιναν οι πράξεις αυτές, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης έχει ήδη δοθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα καλέσουν σε εξέταση τους εμπλεκομένους για να αποφασίσουν αν θα απαγγελθούν κατηγορίες ή όχι.

Παρεμβάσεις για να σταματήσει η υπόθεση  

Το κακό όμως της ιστορίας δεν σταματάει εδώ. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κατά την περίοδο της έρευνας έγιναν παρεμβάσεις από διάφορους κύκλους ώστε να σταματήσει η υπόθεση, και να μην δοθεί έκταση στο θέμα.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού 19χρονου – Εξετάζεται εμπλοκή και δύο ιερέων"

Με επιστολές θα ενημερωθούν οι Τουρκοκύπριοι για την ανάκληση διαβατηρίων - Τατάρ: Ρατσιστική και αναχρονιστική η ανάκληση διαβατηρίων

Η αφαίρεση των διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας από «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού σε μία στιγμή που η τουρκική πλευρά εντείνει την προσπάθειά της για εποικισμό της Αμμοχώστου και υπονόμευση της λύσης του Κυπριακού, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητική πηγή στην Λευκωσία, στον απόηχο της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου για ανάκληση των διαβατηρίων 14 «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους.

Εξάλλου η ίδια πηγή ανέφερε πως η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για ανάκληση ή μη ανανέωση ή έκδοση διαβατηρίων στα πρόσωπα αυτά έχει ληφθεί και στη βάση νομολογίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τη νομολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το διαβατήριο είναι ένα ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο εκδίδεται για την παροχή προστασίας και διευκολύνσεων από τις διπλωματικές υπηρεσίες του κράτους σε ξένη χώρα, αποτελεί περιουσία του κράτους και μπορεί για εύλογη αιτία να ανακληθεί οποτεδήποτε, η χρήση του είναι αναγκαία στο εξωτερικό και σκοπός είναι η παροχή από το κράτος προξενικής προστασίας στους πολίτες του στο εξωτερικό.

Η ίδια πηγή επεσήμανε πως η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν επηρεάζει κανένα απλό Τουρκοκύπριο και πως 97 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν να αξιοποιούν τα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και όλες τις υπηρεσίες του κράτους μας ως ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες. Σημείωσε χαρακτηριστικά τους εμβολιασμούς κατά της νόσου της COVID-19 πανδημίας και άλλες διευκολύνσεις που παραχωρούνται σε Tουρκοκυπριους φοιτητές.

Όπως έχει γίνει γνωστό οι επηρεαζόμενοι από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα ενημερωθούν για αυτήν με επιστολές που θα τους σταλούν από το υπουργείο εσωτερικών και οι οποίες θα ετοιμαστούν σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι επιστολές θα σταλούν στις διευθύνσεις που έχουν δώσει οι επηρεαζόμενοι και είναι καταχωρημένες στο Τμήμα Αρχείο Πληθυσμού και Μετανάστευσης. Οι επηρεαζόμενοι αν το επιθυμούν μπορούν να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη.

Αντιδράσεις από όλο το πολιτικό φάσμα στα κατεχόμενα, προκάλεσε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ανάκληση 14 συνολικά διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας από «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους και μέλη της «επιτροπής για το άνοιγμα των Βαρωσίων», ως αντίδραση στις τουρκικές προκλήσεις για αλλαγή του στάτους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι απορρίπτει και καταδικάζει την απόφαση, την οποία θεωρεί αναχρονιστική, ρατσιστική, λάθος από πλευράς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χωρίς νομική βάση. «Το να κάνεις έναν τέτοιο διαχωρισμό μεταξύ των πολιτών, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό», είπε.

Σε δήλωση – σχόλιο στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων», ο κ. Τατάρ είπε ότι ο «αγώνας μας θα μεταφερθεί προς άλλες κατευθύνσεις».

Δεν πρόκειται για ατομικό ζήτημα, συνέχισε λέγοντας ότι προσωπικά ο ίδιος εδώ και χρόνια δεν έχει χρησιμοποιήσει αυτό το διαβατήριο και αυτή η απόφαση δεν τον επηρεάζει. «Ωστόσο, αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τον λαό μας, την κοινότητά μας. Εάν ο λαός μας έχουν λάβει αυτά τα διαβατήρια, οφείλεται στις συνθήκες στις οποίες ζει. Στις διάφορες αδικίες που αντιμετωπίζουμε, για λόγους ταξιδιωτικούς και υποτροφιών».

Όπως είπε, το διαβατήριο είναι ένα δικαίωμα που γεννάται από το ό,τι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια κοινή δημοκρατία "δύο λαών" και γι αυτό ζήτησε «σεβασμό σε αυτό το δικαίωμα».  

Ο κ. Τατάρ είπε ότι η ε/κ πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στο νέο όραμα και τις πολιτικές αποφάσεις, που έλαβε η τ/κ, αλλά επειδή δεν της άρεσαν οι δηλώσεις και οι ενέργειες των Τ/κ, ακύρωσαν τα διαβατήρια, μια στάση που δεν μπορεί να τύχει έγκρισης πουθενά στον κόσμο, όπως υποστήριξε.

Εξάλλου, μιλώντας χθες μετά τη συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» και πριν από τις δηλώσεις Τατάρ στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων», ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ, χαρακτήρισε την απόφαση  ως μια εχθρική στάση, η οποία θα πρέπει να επανεξεταστεί. Θα αξιολογήσουν, πρόσθεσε, την απόφαση αυτή από κοινού με την «προεδρία».

 protothema,philenews

Διαβάστε Περισσότερα » " Με επιστολές θα ενημερωθούν οι Τουρκοκύπριοι για την ανάκληση διαβατηρίων - Τατάρ: Ρατσιστική και αναχρονιστική η ανάκληση διαβατηρίων"

Νοσοκομείο Νίκαιας: Ασθενείς χωρίς Covid κολλούν κορωνοϊό, λένε οι γιατροί της Α' Παθολογικής Κλινικής

«Να ανακληθεί η απόφαση για  ανάπτυξη  επιπλέον κλινών COVID στο χώρο της  Α Παθολογικής κλινικής του Γενικού νοσοκομείου Νίκαιας ζητούν οι γιατροί αναφέροντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν κολλήσει πάνω από 20 ασθενείς που νοσηλεύονταν για άλλες παθήσεις, 3 εργαζόμενοι του νοσηλευτικού προσωπικού και 2 γιατροί.

'Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, αυτό οφείλεται:

1. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν υπάρχει χώρος εξέτασης υπόπτων για COVID-19, με αποτέλεσμα στην τελευταία μόνο εφημερία της κλινικής να διαγνωστούν 7 ασθενείς με θετική PCR, ώρες μετά την παραμονή τους με τους λοιπούς ασθενείς στο Παθολογικό ΤΕΠ.

2. Σε όλο το νοσοκομείο επίσης δεν υπάρχει χώρος νοσηλείας περιστατικών υπόπτων για COVID-19 γιατί είναι κατειλλημένος με τους θετικούς για COVID-19 ασθενείς, αφού οι διαθέσιμες κλίνες νοσηλείας δεν επαρκούν.

3. Δόθηκε οδηγία να νοσηλεύονται COVID-19 ασθενείς στα μισά κρεβάτια της Α΄Παθολογικής (θάλαμοι 125-127), ενώ τα άλλα μισά θα συνέχιζαν να νοσηλευουν τις λοιπές παθήσεις (θάλαμοι 123-124). Χωρίζοντας την κλινική στη μέση με μια νέα πόρτα στο διάδρομο. Οι θάλαμοι όμως αυτοί δεν είναι απομονωμένοι αλλά απέναντι από τα γραφεία ιατρών και νοσηλευτών. Επίσης  δεν υπάρχει σύστημα επικοινωνίας μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών, με αποτέλεσμα οι πόρτες των θαλάμων να παραμένουν ανοιχτές και να γίνεται διασπορά του ιού από τα σταγονίδια/αερόλυμα από τις παροχές οξυγόνου.

ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ:

  • Η στάση νοσηλείας έμεινε στο χώρο COVID-19 και το νοσηλευτικό προσωπικό παρέμεινε το ίδιο για περιστατικά COVID και μη. Οι ελάχιστοι νοσηλευτές στη βάρδια μοιράζονται στα δύο (θετικά και τα λοιπά περιστατικά), για να περιορίσουν όπως καλυτερα μπορούν τη διασπορά. Υπήρξε βάρδια που ήταν ένας «μέσα», ένας «έξω». Αναγκάζονται να παραμένουν πολλές ώρες, ντυμένοι με προστατευτικές στολές, αφού δεν επαρκούν σε κάθε βάρδια για να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις νοσηλείας. Οι τραυματιοφορείς, οι βοηθοί θαλάμου και οι φυσικοθεραπευτές δεν αρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Γίνονται συνεχώς μετακινήσεις νοσηλευτών για να καλυφθούν, με πρόχειρο τρόπο, οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας.
  • Το γραφείο γιατρών έμεινε αρχικά, εκτός χώρου COVID. Παρά όμως τις δεκάδες προσπάθειες και εκκλήσεις, δεν εξασφαλίστηκε η υλικοτεχνική υποδομή λειτουργίας για το γραφείο γιατρών, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μπαίνουν αναγκαστικά στο «βρώμικο» χώρο ακόμα και για να ...εκτυπώσουν εξετάσεις ασθενών. Έκπληκτοι μάλιστα, την Πέμπτη 19/8 ανακαλύψαμε ότι ο θάλαμος 124, μέχρι την προηγούμενη με απλά περιστατικά, ακριβώς απέναντι του γραφείου γιατρών, νοσήλευε ασθενείς με COVID-19! Και μάλιστα χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας για τους εργαζόμενους αλλά και τους συνοδούς ασθενών που περίμεναν ανύποπτοι στο διάδρομο έξω από τη μισάνοιχτη πόρτα θαλάμου με ασθενείς COVID-19. Χρειάστηκαν δύο ολόκληρες μέρες με συνεχείς διαμαρτυρίες για να μετακινηθούν εντός των υποτιθέμενων ορίων COVID.
  • Αποκλείστηκε η πρόσβαση στη Νεφρολογική κλινική και κατ΄επέκταση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Πρόβλημα επίσης στη λειτουργεία της αντιμετωπίζει και το Γαστρεντερολογικό Τμήμα, με το χώρο των γραφείων να εκτίθεται σε COVID-19 ασθενεις.

4. Παρά τα θετικά κρούσματα σε ασθενείς και συνοδούς, ιδίως στο 17κλινο (!!!!) θάλαμο 123, και αντί να σφραγιστεί και να απομονωθεί ο θάλαμος με τους ασθενείς και συνοδούς που περέμεναν αρνητικοί αλλά στενές επαφές θετικών κρουσμάτων, υπήρχε συνεχής κίνηση και μάλιστα πιέσεις να γεμίσει ξανά! Το ότι δεν μεταφερθηκαν ασθενείς στο «μολυσμένο» χώρο ήταν μόνο κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες του προσωπικού.

5. Υπάρχει πλημμελής έλεγχος του επισκεπτηρίου στις εισόδους του νοσοκομείου λόγω ελλείψεων προσωπικού στην υπηρεσία φύλαξης. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κατάστασης που επικρατεί στο νοσκομείο, ενάμιση χρόνο και πλέον από την έναρξη της πανδημίας, με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου, της ΥΠΕ και της διοίκησης, που αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα αιτηματα μας , και θέτουν  σε κίνδυνο τόσο τους νοσηλευόμενους όσο και τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Ζητάμε

► να ανακληθεί η απόφαση για «ανάπτυξη» επιπλέον κλινών COVID στο χώρο της  Α Παθολογικής

► να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό το νοσοκομείο , να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι

► να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και νοσηλευομένων

ΥΓ1. Σε χώρο νοσηλειας 40 και πλέον ασθενών COVID-19 δεν υπάρχει αναλυτής αερίων αρτηριακού αίματος εδώ και δύο μήνες.

ΥΓ2. Οι γιατροί της Α’Παθολογικής είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 100%. Η παραπάνω κατάσταση είναι μία από τις πολλές αποδείξεις  που προσφέρει η ίδια η εξέλιξη της πανδημίας, ότι όσο αναγκαίος είναι ο εμβολιασμός άλλο τόσο αναγκαία είναι τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, η ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Νίκαιας: Ασθενείς χωρίς Covid κολλούν κορωνοϊό, λένε οι γιατροί της Α' Παθολογικής Κλινικής"

Αφγανιστάν: Τελεσίγραφο από Ταλιμπάν – 31 Αυγούστου να έχουν αποχωρήσει οι Αμερικανοί από τη χώρα

Οι Ταλιμπάν διαμήνυσαν σήμερα ότι δεν έχουν συμφωνήσει στην παράταση και πέραν της 31ης Αυγούστου της καταληκτικής ημερομηνίας για την ολοκλήρωση της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι θέλουν όλοι οι απεγκλωβισμοί να έχουν τελειώσει μέχρι την ημέρα αυτήν.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καμπούλ, προειδοποίησε επίσης ότι οι Δυτικοί δεν θα πρέπει να απεγκλωβίζουν από το Αφγανιστάν παρά μόνο τους ξένους και όχι τους ειδικευμένους Αφγανούς.

«Εξειδικευμένοι Αφγανοί», όπως μηχανικοί, απομακρύνονται από τη χώρα από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους και «τους ζητάμε να το σταματήσουν αυτό», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι αντιτίθεται «κατηγορηματικά» στη συνέχιση των εκκενώσεων και μετά τις 31 Αυγούστου.

Ο Μουτζάχιντ είπε επίσης ότι οι Αφγανοί που συνωστίζονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ αναζητώντας μια πτήση που θα τους βγάλει από τη χώρα θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Εγγυόμαστε την ασφάλειά τους», είπε. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένας κατάλογος στον οποίο να περιλαμβάνονται πρόσωπα που απειλούνται με αντίποινα. «Ξεχάσαμε τα πάντα στο παρελθόν», είπε.

Όσον αφορά τις γυναίκες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα, ο Μουτζάχιντ ισχυρίστηκε ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους μόλις υπάρξει ασφάλεια. «Θέλουμε να εργάζονται αλλά επίσης να είναι και σωστή η ασφάλεια» για κάτι τέτοιο, εξήγησε, προσθέτοντας ότι στο εξής θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Συμφωνεί ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει αποφασίσει να διατηρήσει την 31η Αυγούστου ως την καταληκτική ημερομηνία για την ολική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, μετέδωσαν σήμερα τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN και Fox, επικαλούμενα Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο Μπάιντεν πήρε την απόφαση αυτή μετά από συζητήσεις με τους ομολόγους του στην G7, καθώς οι Ταλιμπάν ζήτησαν από τις ΗΠΑ να μην επεκτείνουν τις επιχειρήσεις εκκενώσης από το Αφγανιστάν πέραν αυτής της ημερομηνίας, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφγανιστάν: Τελεσίγραφο από Ταλιμπάν – 31 Αυγούστου να έχουν αποχωρήσει οι Αμερικανοί από τη χώρα"

Νέο πρόστιμο 165.000 Ευρώ σε εταιρία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη Φέτα

Πρόστιμο 165.000 ευρώ, το δεύτερο υψηλότερο, που έχει επιβληθεί ποτέ στο πλαίσιο της νομοθεσίας για την προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), με το πρώτο να έχει επιβληθεί πάλι επί ημερών του Υπουργού Σπήλιου Λιβανού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επέβαλε σε τυροκομική επιχείρηση η Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από εισήγηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, για μη τήρηση της νομοθεσίας στην παραγωγή και διακίνηση φέτας ΠΟΠ.

Συγκεκριμένα το πρόστιμο αφορά:

– Μη τήρηση του προβλεπόμενου χρόνου των 48 ωρών από την άμελξη έως την τυροκόμηση, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο που διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης αλλά και δειγματοληπτικά σε παραγωγούς που της παραδίδουν γάλα.
– Πώληση 87,7 τόνων ανώριμου προϊόντος φέτας, όπως προέκυψε από το ισοζύγιο παραγωγής – πωλήσεων.
Για τις ανωτέρω παραβάσεις η Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων επέβαλε πρόστιμο ύψους 150.000 Ευρώ, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη κύρωση έως σήμερα για ανάλογες παραβάσεις.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στις 04/08/2021 εξετάστηκαν και τρεις ακόμη υποθέσεις της συγκεκριμένης εταιρίας, που εκκρεμούσαν από το 2010, 2011 και 2012 αντίστοιχα, στο πλαίσιο της απόφασης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ να «καθαρίσει» τον όγκο των υποθέσεων παραπομπών, που «λίμναζαν στα συρτάρια» επί δεκαετία.

Για τις εν λόγω υποθέσεις του παρελθόντος που αφορούσαν σε

– Ελλιπή σήμανση των μέσων συσκευασίας προϊόντος φέτας ΠΟΠ,
– Διακίνηση δύο φορές προϊόντος «Καλαθάκι Λήμνου ΠΟΠ» χωρίς να φέρει στην επισήμανσή του όλες τις ενδείξεις, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ για την πρώτη και από 2.500 ευρώ για κάθε μια εκ των παράνομων διακινήσεων διακινήσεις, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας.

Η αποτελεσματική προστασία της ελληνικής παραγωγής τροφίμων με αιχμή τα προϊόντα ΠΟΠ και του καταναλωτικού κοινού καθώς και η διαφύλαξη συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Έμπρακτη απόδειξη της πολιτικής βούλησης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σπήλιου Λιβανού, της Υφυπουργού, κ. Φωτεινής Αραμπατζή και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αποτελούν:

– η αυστηρή εφαρμογή του νόμου, με αποτέλεσμα την επιβολή των υψηλότερων προστίμων στα χρονικά
– οι συστηματικοί έλεγχοι του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με βάση το εκτενέστερο και πολυπληθέστερο πρόγραμμα ελέγχων των τελευταίων ετών,
– η πραγματική επιτάχυνση του χρόνου από την κατάθεση του εκάστοτε παραπεμπτικού πορίσματος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έως τη συνεδρίαση της κατά Νόμο αρμόδιας Επιτροπής Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων για την επιβολή κυρώσεων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Σπήλιος Λιβανός: «Οι έλεγχοι και η προστασία των εμβληματικών μας προϊόντων όπως αυτό της φέτας, είναι μέγιστη προτεραιότητα της πολιτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο πλαίσιο αυτό και μέσω του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΛΓΟ-Δήμητρα προβαίνουμε σε στοχευμένους και εξαντλητικούς ελέγχους. Δεν θα σταματήσουμε παρά μόνο όταν το μαχαίρι φτάσει στο κόκκαλο. Ευχαριστώ τους ελεγκτές του ΕΛΓΟ – Δήμητρα αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για την υπομονή και επιμονή που επιδεικνύουν στην προσπάθεια να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν όσοι επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των Ελλήνων παραγωγών, των συνεπών επιχειρηματιών και των καταναλωτών».

Η Υφυπουργός κ. Φωτεινή Αραμπατζή με αφορμή την απόφαση σημείωσε: «Η δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Σαμαρίνα το 2019 ότι «το πάρτι των ελληνοποιήσεων τελειώνει με την ανάληψη της Κυβέρνησης της ΝΔ» αποτελεί οδοδείκτη της πολιτικής μας για τη Φέτα και για όλα τα προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ. Η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, οι εντατικοί έλεγχοι και η βούληση να τιμωρούνται τελικά οι επιτήδειοι, είναι η νέα κανονικότητα μιας αγοράς, που έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε ως «κόρη οφθαλμού». Αυτό ας το συνειδητοποιήσουν οι επιτήδειοι, που αποτελούν ευτυχώς, την εξαίρεση στον κανόνα».

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο πρόστιμο 165.000 Ευρώ σε εταιρία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη Φέτα"

Καιρός αύριο: Πέφτουν τα μελτέμια ανεβαίνει η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη (25.08.2021). Οι άνεμοι εξασθενούν και ο υδράργυρος σκαρφαλώνει ψηλότερα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ορεινά της βόρειας χώρας, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και νωρίς το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοι 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πέφτουν τα μελτέμια ανεβαίνει η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει"

Κορονοϊός: Δραματική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα σε 9 περιοχές

Τα μαντάτα δεν είναι ευχάριστα για την εβδομάδα 16 έως 22 Αυγούστου 2021, καθώς παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα των εννέα από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +81% στο Βόλο έως +292% στα Ιωάννινα, ενώ οριακή ήταν η αύξηση (+30%) στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά την Αττική, σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στα λύματα με μια μικρή αύξηση (+2%), ενώ οριακά πτωτική ήταν η μεταβολή στα Χανιά (-29%), σύμφωνα με την αποψινή (24/8) έκθεση του Δικτύου.

Τα αποτελέσματα της εβδομάδας 16 έως 22 Αυγούστου 2021:

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις, με μη στατιστικά σημαντική μεταβολή (+2%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 09-15/08/21.

Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, στη Θεσσαλονίκη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή αύξηση (+30%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 09-15/08/21.
Επιπρόσθετα, την εβδομάδα 09-15/08/21, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σημείωσε επίσης οριακή αύξηση (+23%) σε σχέση με την εβδομάδα 01-08/08/21. Συνολικά, σε διάστημα τριών εβδομάδων, από τις αρχές Αυγούστου, η αύξηση που παρατηρήθηκε στο μέσο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης είναι +60%.

Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+152%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα σε σχέση με την εβδομάδα 09-15/08/21. Έπειτα από την πτώση που παρατηρήθηκε κατά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (09-15/08/21), οι συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης επανήλθαν σε πρότερα υψηλότερα επίπεδα.

Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, παρατηρήθηκε αύξηση (+81%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο, σε σχέση με την εβδομάδα 09-15/08/21. Έπειτα από την πτώση που παρατηρήθηκε κατά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (09-15/08/21), οι συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης επανήλθαν σε πρότερα υψηλότερα επίπεδα.

Ηράκλειο: Την εβδομάδα 16-22/08/21, στην πόλη του Ηρακλείου, καταγράφηκε σημαντική αύξηση (+246%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 09-15/08/21.

Χανιά: Την εβδομάδα 16-22/08/21, στην πόλη των Χανίων, καταγράφηκε οριακή μείωση (-29%), του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σύγκριση με την εβδομάδα 09-15/08/21.

Ρέθυμνο: Την εβδομάδα 16-22/08/21, στην πόλη του Ρεθύμνου, καταγράφηκε σημαντική αύξηση (+215%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης σε σύγκριση με την εβδομάδα 09-15/08/21.

Άγιος Νικόλαος: Την εβδομάδα 16-22/08/21, στην πόλη του Αγίου Νικολάου, καταγράφηκε σημαντική αύξηση (+200%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σύγκριση με την εβδομάδα 09-15/08/21.

Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, στην Πάτρα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης παρουσίασε μείωση με τις συγκεντρώσεις αυτού να πέφτουν σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα, δηλαδή σε επίπεδα που βρίσκονται κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου. Σημειώνεται ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες (09-22/08/21), παρατηρήθηκε σταδιακή μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης.

Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+282%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη, σε σχέση με την εβδομάδα 09-15/08/21. Έπειτα από την πτώση που παρατηρήθηκε κατά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (09-15/08/21), οι συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης επανήλθαν σε πρότερα υψηλότερα επίπεδα.

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+160%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αλεξανδρούπολη, σε σχέση με την εβδομάδα 09-15/08/21. Έπειτα από την πτώση που παρατηρήθηκε κατά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (09-15/08/21), οι συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης επανήλθαν σε πρότερα υψηλότερα επίπεδα.

Ιωάννινα: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+292%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 09-15/08/21.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Δραματική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα σε 9 περιοχές"

Λαμία: Στη φυλακή ο Ρομά που χτύπησε δύο γυναίκες και επιτέθηκε σε αστυνομικό

Το δρόμο για τις Φυλακές πήρε ο 38χρονος Ρομά, ο οποίος μεθυσμένος το βράδυ της Δευτέρας (23/8), προκάλεσε σοβαρό επεισόδιο στην Ανθήλη σε βάρος δύο γυναικών, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στο περιπολικό και τον αστυνομικό που τον συνέλαβε.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς αναστολή, για τις κατηγορίες της, αντίστασης κατά της αρχής, απειλής, πρόκλησης σωματικών βλαβών και φθοράς ξένης περιουσίας (χτύπησε με γροθιά το περιπολικό). Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του εωσότου εκδικαστεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό.

Παρά τις δικαιολογίες που προέβαλλε ενώπιον του Δικαστηρίου για ψυχολογικά προβλήματα και ότι ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών και οινοπνεύματος, ο Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης τονίζοντας τη συστηματική παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά του κατηγορουμένου και το γεγονός  ότι δεν ελέγχει τον εαυτό του.

Καταλυτική ήταν και η κατάθεση στο Δικαστήριο, του αστυνομικού που έσπευσε στο σημείο, όταν ειδοποιήθηκε από το κέντρο για το επεισόδιο σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας και δέχθηκε κι εκείνος επίθεση από τον 38χρονο.

Θυμίζουμε ότι το επεισόδιο ξεκίνησε γύρω στις 10 το βράδυ στην πλατεία της Ανθήλης, με τον Ρομά να επιτίθεται σε γυναίκα που διατηρεί κατάστημα εστίασης. Στη συνέχεια προκάλεσε επεισόδιο σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών που ήταν στην αυλή του σπιτιού τους, μη διστάζοντας μάλιστα να χαστουκίσει τη μία, 70 ετών και να εκτοξεύσει απειλές σε βάρος του γιου της που τυχαίνει να είναι αστυνομικός!

Όταν έφθασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, συνέχισε τις απειλές χτυπώντας το περιπολικό, ενώ προσπάθησε να χτυπήσει και τον αστυνομικό που του πέρασε χειροπέδες και τον οδήγησε τελικά μαζί με τους συναδέλφους του αστυνομικούς στο Τμήμα.

Ο συγκεκριμένος Ρομά, είναι πολύτεκνος, δηλώνει άστεγος και έχει απασχολήσει επανειλημμένα με την συμπεριφορά του τις αστυνομικές αλλά και τις δικαστικές αρχές.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Στη φυλακή ο Ρομά που χτύπησε δύο γυναίκες και επιτέθηκε σε αστυνομικό "

Κορωνοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ με 4.608 κρούσματα - 326 οι διασωληνωμένοι, 32 θάνατοι

Νέο αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας κατέγραψε σήμερα ο ΕΟΔΥ ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.608, εκ των οποίων 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 566.812 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 170 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.923 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.466 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 326 (58.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 83.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.926 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 293 (ημερήσια μεταβολή +9.74%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 272 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην χώρα μας είχε καταγραφεί στις 30 Μαρτίου 2021 όταν είχαν ανακοινωθεί 4.340 λοιμώξεις, 72 θάνατοι και 741 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Στην Αττική εντοπίστηκαν σήμερα 1.096 κρούσματα. Η γεωγραφική κατανομή των 4.608 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

139 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

157 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

51 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

170 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

259 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

102 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

173 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

45 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

402 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

84 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Άνδρου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

184 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

41 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

47 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

69 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

105 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

6 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

232 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

43 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

161 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

28 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιθάκης

21 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

128 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

68 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

114 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

42 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

31 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

104 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

34 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

33 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

146 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

39 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

13 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

39 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

47 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

60 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

122 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

9 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

6 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

37 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

43 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

34 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

89 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

16 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

311 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ με 4.608 κρούσματα - 326 οι διασωληνωμένοι, 32 θάνατοι"

Βόρεια Μακεδονία: Ξεκίνησε η έκδοση ταυτοτήτων με το νέο συνταγματικό όνομα

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα η έκδοση των πρώτων δελτίων αστυνομικής ταυτότητας των πολιτών στη Βόρεια Μακεδονία, με το νέο συνταγματικό όνομα.

Στις ταυτότητες αυτές με το νέο συνταγματικό όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (Republic of North Macedonia) αναγράφεται και η ιθαγένεια ως: Μακεδονική/Πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας (Macedonian / Citizen of the Republic of North Macedonia), στην επίσημη γλώσσα (σλαβική) και στην αγγλική γλώσσα.

Όσον αφορά στους αλβανικής καταγωγής πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, τα στοιχεία τους στα νέα δελτία αστυνομικής ταυτότητας θα αναγράφονται αυτεπάγγελτα και στην αλβανική γλώσσα, ενώ για τους πολίτες που προέρχονται από τις μικρότερες εθνοτικές κοινότητες στη χώρα, κατόπιν αιτήματός τους, τα στοιχεία τους θα αναγράφονται και στη γλώσσα και γραφή που χρησιμοποιούν.

Η έκδοση των νέων δελτίων αστυνομικής ταυτότητας έγινε με κανονιστική πράξη της κυβέρνησης και όχι με σχετικό νόμο, καθώς ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης είχε καταθέσει περίπου 1.500 τροπολογίες στο νομοσχέδιο που είχε προτείνει η κυβέρνηση, μπλοκάροντας στην ουσία την ψήφιση του από τη Βουλή.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE εξέφρασε ενστάσεις, υποστηρίζοντας ότι η έκδοση των νέων ταυτοτήτων με κανονιστική πράξη της κυβέρνησης και όχι με νόμο είναι αντισυνταγματική.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι ο υφιστάμενος Νόμος για τη χρήση των Γλωσσών στη χώρα αποτελεί επαρκή βάση για την έκδοση κανονιστικής πράξης από τη μεριά της κυβέρνησης σχετικά με τις νέες ταυτότητες και ως εκ τούτου, όπως σημείωσε δεν υπάρχει καμία παραβίαση του Συντάγματος.

Τον περασμένο μήνα, η χώρα προχώρησε και στην έκδοση νέων διαβατηρίων στα οποία επίσης αναγράφεται το νέο όνομα της χώρας.

Η έκδοση δελτίων αστυνομικής ταυτότητας και διαβατηρίων με τη νέα ονομασία της χώρας αποτελεί υποχρέωση της Βόρειας Μακεδονίας που απορρέει από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρεια Μακεδονία: Ξεκίνησε η έκδοση ταυτοτήτων με το νέο συνταγματικό όνομα"

Ο Πολάκης έβγαλε παγκόσμια ιατρική γνωμάτευση: Το AstraZeneca και το Johnson δεν καλύπτουν τη μετάλλαξη Δέλτα

«Ιατρικό» πόρισμα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων εξέδωσε μέσω... Facebook ο Παύλος Πολάκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που τον κατηγόρησε για αντιεμβολιαστικό κρεσέντο και για επικίνδυνο και ανεύθυνο υγειονομικό σαμποτάζ, που δεν στηρίζεται σε έρευνες.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson δεν καλύπτουν τη νέα μετάλλαξη, ενώ σε αντίθεση με τις έρευνες, αμφισβήτησε και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer και της Moderna.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει ότι ο κ. Πολάκης αγνοεί πλήρως τις παγκόσμιες έρευνες και χαρακτηρίζει την ανάρτηση ως τον ορισμό της διασποράς ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο για την υγεία.

Μάλιστα, ρωτά ποιες έρευνες επικαλείται και ποια επιστημονικά στοιχεία, ενώ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν οι θέσεις του εκφράζονται από τον βουλευτή. «Με βάση αυτά που λέει, αν ο κ. Πολάκης βρισκόταν σε υπουργική θέση, προφανώς δεν θα οργάνωνε εμβολιασμούς και θα καλούσε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν», καταλήγει η ΝΔ.

Αναλυτικά η ΝΔ αναφέρει:

Ο κ. Πολάκης, στο νέο του διαδικτυακό αντιεμβολιαστικό κρεσέντο δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «η παραλλαγή δέλτα πρακτικά δεν καλύπτεται καθόλου από τα εμβόλια Astra και Johnson». Αγνοώντας πλήρως τις παγκόσμιες έρευνες, την ώρα που όλη η κοινωνία και ο επιστημονικός κόσμος δίνουν συντονισμένα τη μάχη υπέρ του εμβολιασμού που είναι το μοναδικό εργαλείο ανάσχεσης της πανδημίας και ανάκτησης της ελευθερίας μας, ο γιατρός και πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας συνεχίζει το επικίνδυνο και ανεύθυνο υγειονομικό σαμποτάζ διαδίδοντας fake news. Η εν λόγω ανάρτηση του κ. Πολάκη είναι ο ορισμός της διασποράς ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ποιες έρευνες αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του; Με βάση ποια επιστημονικά στοιχεία μιλάει; Το ερώτημα είναι απλό: Ο πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης εκφράζει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Με βάση αυτά που λέει, αν ο κ. Πολάκης βρισκόταν σε υπουργική θέση, προφανώς δεν θα οργάνωνε εμβολιασμούς και θα καλούσε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης διεμήνυσε ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν και διερωτήθηκε μάλιστα για την αναγκαιότητά τους, επιμένοντας για τη μη αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Αναλυτικά, ο κ. Πολάκης έγραψε στο Facebook:

Ο,τι και να ανακοινώσετε ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!!!!
Κικίλια και Κοτανιδου σε εσάς το λέω!
Όταν η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ πρακτικά από τα εμβόλια ΑΣΤΡΑ και Τζονσον δεν καλύπτεται καθόλου και από τα εμβόλια Πφαιζερ και Μοντέρνα καλύπτεται γύρω στο 35-40% ,τότε προς τι τα μέτρα για την υποχρεωτικότητα και οι ποινές στους ανεμβολίαστους;;;;;
Όταν αυτοί που εμβολιάστηκαν το Γενάρη -Φλεβάρη πρακτικά τώρα ενα τεραστιο ποσοστό δεν έχει ανοσία και ξεκινάει χορήγηση τρίτης δοσης(αυτης που ΔΕΝ πιάνει τη παραλλαγή ΔΕΛΤΑ) τότε προς τι τα μέτρα;;;;;
Όταν συνεχίζουν να πεθαίνουν 25-35 άνθρωποι τη μερα γιατί ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ;;;
Σπέρνετε ανέμους και θα ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ!!!
ΥΓ .Τα γράφω αυτά επηρεασμένος και από την καθημερινή μου ενασχόληση ,παρότι σε διακοπες ,με πολλους ασθενείς κοβιντ ανά την Ελλάδα είτε έξω νοσοκομειακούς είτε και κυριως νοσηλευόμενους οι οποίοι δυστυχώς ένα τμήμα τους δεν παίρνει τη νοσηλεία και την υποστήριξη που οφείλει να πάρει γιατί το σύστημα δεν έχει ενισχυθεί έτσι όπως λέγαμε από το Μαρτη του 2020!!

 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Πολάκης έβγαλε παγκόσμια ιατρική γνωμάτευση: Το AstraZeneca και το Johnson δεν καλύπτουν τη μετάλλαξη Δέλτα"

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε κριτική στα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού.

«Δεν μας προξενεί πλέον απολύτως καμία εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά «κλείνει το μάτι» στους αντιεμβολιαστές» απαντά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Με διάφορα προσχήματα, ψιθυρίζει αυτά που διαρκώς κραυγάζει ο κ. Πολάκης» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Μέτρα διχασμού, οικονομικής εξαθλίωσης, κατάρρευσης του ΕΣΥ»

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής είναι τόσο λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό, οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, κατάρρευση του ΕΣΥ και νέα έξαρση της πανδημίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Από τους πανηγυρισμούς για τη δήθεν επιτυχία του εμβολιασμού, σε ακόμη μία ομολογία παταγώδους αποτυχίας του κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει, προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης τιμωρεί έναν στους δύο Έλληνες για να διαχειριστεί την αποτυχία του».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους"

Ισραήλ εμβόλιο: Ενδείξεις ότι οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν να τιθασεύσουν τη μετάλλαξη Δέλτα

Ούτε μήνας δεν έχει συμπληρωθεί από την έναρξη του προγράμματος χορήγησης ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου κατά της COVID-19 και το Ισραήλ έχει ενδείξεις του θετικού αντίκτυπου της εκστρατείας αυτής στο επίπεδο προστασίας κατά της μόλυνσης και της σοβαρής νόσησης που έχει πυροδοτήσει η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, υπογραμμίζουν αξιωματούχοι και επιστήμονες.

Η μετάλλαξη Δέλτα εμφανίστηκε στο Ισραήλ τον Ιούνιο, την ώρα που η χώρα είχε αρχίσει να καταγράφει τα θετικά αποτελέσματα της ταχύτερης εμβολιαστικής εκστρατείας στον κόσμο.

Με την οικονομία της ανοιχτή και τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα να έχουν αρθεί, η χώρα κινήθηκε από μονοψήφια ημερήσια νέα κρούσματα και μηδενικούς θανάτους σε περίπου 7.500 νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, 600 νοσηλείες σε σοβαρή κατάσταση και πάνω από 150 νέους θανάτους μόνο κατά τη συγκεκριμένη εβδομάδα.

Στις 30 Ιουλίου το Ισραήλ ξεκίνησε να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNtech σε ανθρώπους άνω των 60 ετών και έγινε η πρώτη χώρα που το έπραξε. Την Πέμπτη επεξέτεινε το μέτρο ώστε να καλύπτει όλους όσοι είναι άνω των 40 ετών και οι οποίοι είχαν λάβει τη δεύτερη δόση πριν από τουλάχιστον πέντε μήνες, λέγοντας ότι το όριο ηλικίας πιθανόν να μειωθεί περαιτέρω.

Κατά τις τελευταίες δέκα ημέρες η πανδημία εμφανίζει σημάδια υποχώρησης ανάμεσα σε εκείνους της πρώτης ηλικιακής ομάδας--περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκ των οποίων έχουν λάβει ενισχυτική δόση--σύμφωνα με στοιχεία του ισραηλινού υπουργείου Υγείας και με επιστήμονες που μίλησαν στο Reuters.

Ο εκτιμώμενος ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας της Covid-19, ο αριθμός R, μεταξύ των εμβολιασμένων άνω των 60 ετών ξεκίνησε να μειώνεται σταθερά γύρω στις 13 Αυγούστου και έχει πέσει κάτω από το 1, γεγονός που υποδηλώνει ότι κάθε μολυσμένο άτομο μεταδίδει τον ιό σε λιγότερο από ένα πρόσωπο.

Ένας ρυθμός αναπαραγωγής μικρότερος του ενός σημαίνει ότι η πανδημία υποχωρεί.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι ενισχυτικές ή αναμνηστικές δόσεις έχουν θετικές επιπτώσεις, αλλά πιθανόν και άλλοι λόγοι να συνεισφέρουν στη μείωση του αριθμού των μολύνσεων.

«Οι αριθμοί παραμένουν πολύ υψηλοί, αλλά αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι η πολύ μεγάλη αύξηση στο ποσοστό των μολύνσεων και των σοβαρών κρουσμάτων έχει περιοριστεί, όπως έχει περιοριστεί και η ταχύτητα εξάπλωσης της πανδημίας», λέει ο Έραν Σίγκαλ, ένας επιστήμονας δεδομένων στο Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann, ο οποίος είναι και σύμβουλος της κυβέρνησης.

«Αυτό πιθανόν να οφείλεται στις τρίτες αναμνηστικές δόσεις, σε μια αύξηση του αριθμού εκείνων που λαμβάνουν την πρώτη δόση και στον υψηλό αριθμό των εβδομαδιαίων μολύνσεων, πιθανόν έως και 100.000, που σήμερα έχουν φυσική ανοσία», εξήγησε ο Σίγκαλ.

Αφού σημείωσε ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσοστά μόλυνσης στον κόσμο αυτό τον μήνα, το ερώτημα τώρα είναι αν το Ισραήλ μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας χωρίς να εφαρμόσει ένα νέο λοκντάουν που θα έπληττε την οικονομία του.

Έχουν προκύψει αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι ενώ το εμβόλιο παραμένει ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την πρόληψη της σοβαρής νόσησης, η προστασία που παρέχει μειώνεται συν τω χρόνω.

Αλλά δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των επιστημόνων και των αρχών για το αν είναι απαραίτητη η τρίτη δόση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι με την πρώτη δόση, προτού χορηγηθεί αναμνηστική δόση.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους να χορηγήσουν τρίτη δόση σε όλους τους Αμερικανούς οκτώ μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης επικαλούμενες στοιχεία που παραπέμπουν σε φθίνουσα προστασία.

Ο Καναδάς, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν επίσης σχεδιάσει εκστρατείες για αναμνηστική δόση.

Περίπου ένα εκατομμύριο από τα 9,3 εκατομμύρια ισραηλινούς πολίτες έχουν μέχρι στιγμής επιλέξει να μην εμβολιαστούν καθόλου και ακόμη τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται.

Την Πέμπτη, αξιωματούχοι υγείας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν φθίνουσα ανοσία μεταξύ των ανθρώπων κάτω των 40 ετών παρότι σχετικά λίγοι (από αυτή την ηλικιακή ομάδα) νόσησαν σοβαρά.

Σύμφωνα με τον Ντορόν Γκάζιτ, ένα μέλος της ομάδας ειδικών για την COVID-19 του Εβραϊκού Πανεπιστημίου που συμβουλεύει την κυβέρνηση, η αύξηση των κρουσμάτων σοβαρά νοσούντων εμβολιασθέντων άνω των 60 ετών και μεγαλύτερων ηλικιακά ομάδων μειώνεται σταθερά και έχει σταματήσει τις τελευταίες δέκα ημέρες.

«Αυτό το αποδίδουμε στις ενισχυτικές δόσεις και στην πιο προσεκτική συμπεριφορά που παρατηρήθηκε πρόσφατα», σημείωσε ο Γκάζιτ.

Περισσότεροι από τους μισούς άνω των 60 ετών έχουν λάβει μια τρίτη δόση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο ρυθμός των νέων σοβαρών κρουσμάτων μεταξύ των ανεμβολίαστων ασθενών άνω των 70 ετών είναι σήμερα επταπλάσιος σε σχέση με εκείνο των εμβολιασμένων και το χάσμα θα συνεχίσει να διευρύνεται όσο αυξάνονται οι μολύνσεις, σύμφωνα με τον Γκάζιτ.

Μεταξύ εκείνων που είναι άνω των 50 η διαφορά είναι τετραπλάσια.

«Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά πολύ επιφυλακτικοί. Μας δίνει περισσότερο χρόνο, επιβραδύνει την εξάπλωση και απομακρυνόμαστε από το lockdown», δήλωσε την Κυριακή στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό Kan ο υπουργός Υγείας Νιτζάν Χόροβιτς όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ

Αλλά ακόμη και αν οι αναμνηστικές δόσεις επιβραδύνουν τον ρυθμό της πανδημίας, είναι απίθανο να εξαλείψουν την παραλλαγή Δέλτα.

Ο Ντβιρ Αράν, ειδικός δεδομένων στον τομέα των βιοϊατρικών επιστημών στο Technion--το Ισραηλινό Τεχνολογικό Ινστιτούτο--δήλωσε ότι ενώ υποχωρούν τα κρούσματα, απαιτούνται άλλα μέτρα μαζί με τις ενισχυτικές δόσεις για να σταματήσει η πανδημία.

«Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να λάβουν την τρίτη δόση αρκετοί άνθρωποι και μέχρι τότε χιλιάδες άλλοι θα νοσήσουν σοβαρά», λέει.

Μετά την έκρηξη κρουσμάτων οφειλόμενων στην παραλλαγή Δέλτα, το Ισραήλ επέβαλε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, περιορισμούς στις συναθροίσεις και αύξησε τη διενέργεια των rapid tests.

Η πολιτική του «ζούμε με την COVID» θα δοκιμαστεί τον Σεπτέμβριο, όταν θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία μετά τις θερινές διακοπές και θα αρχίσει η εορταστική περίοδος για την Εβραϊκή Πρωτοχρονιά με τις οικογένειες να συγκεντρώνονται παραδοσιακά στα σπίτια.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ισραήλ εμβόλιο: Ενδείξεις ότι οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν να τιθασεύσουν τη μετάλλαξη Δέλτα"

Σε… «δόσεις» η υποχρεωτική απόσυρση για τις παλαιές ταμειακές μηχανές

Τα τρία στάδια που προβλέπει η διαδικασία - Το σχέδιο αυτόματου ελέγχου των αποδείξεων POS και λιανικής - Οι υποχρεώσεις για τους επαγγελματίες - Τα πρόστιμα για τους «αρνητές»

Σε τρία στάδια, ανάλογα με το ύψος της ζημιάς που υπέστησαν οι επαγγελματίες από την πανδημία, θα γίνει η απόσυρση και η αντικατάσταση των περίπου 500.000 ταμειακών μηχανών παλαιού τύπου με νέας τεχνολογίας που θα συνδέονται online με το Taxis.

Στόχος είναι να εκδίδεται η απόδειξη λιανικής πώλησης ταυτόχρονα με την απόδειξη του POS (σύστημα EFTPOS).

Και αυτό καθώς πολλές επιχειρήσεις στις συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες δεν εκδίδουν την απόδειξη λιανικής.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό κάθε απόδειξη που θα εκδίδεται θα περνά και θα καταγράφεται στο ηλεκτρονικό βιβλίο της επιχείρησης που θα λειτουργεί στο myData.

Στο πλαίσιο αυτό, πέραν από τις ταμειακές μηχανές, θα συνδεθούν με το myData και τα μηχανήματα των ηλεκτρονικών πληρωμών POS, με στόχο να υπάρχει διασφάλιση ότι όλες οι συναλλαγές θα καταχωρίζονται στα ηλεκτρονικά βιβλία κάθε επιχείρησης.

Για όσες επιχειρήσεις έχουν διασυνδεθεί μέχρι στιγμής με το Τaxis, η Εφορία γνωρίζει πότε πραγματοποιήθηκε μία συναλλαγή, όμως δεν γνωρίζει πώς έγινε η συναλλαγή, δηλαδή εάν διενεργήθηκε με μετρητά ή ηλεκτρονικά και έτσι η διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με το ηλεκτρονικό σύστημα POS θα δώσει αυτή την πληροφορία στη φορολογική διοίκηση.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, από τις 31 Αυγούστου έως και τις 31 Οκτωβρίου 2021 οι επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές και φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς υποχρεούνται:

  • να αποσύρουν με οριστική παύση παλαιούς φορολογικούς μηχανισμούς και παλιές ταμειακές που δεν έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης και αντικατάσταση με νέας τεχνολογίας
  • να γίνει αναβάθμιση σε όσες δεν εκτυπώνουν αποδείξεις με ενσωματωμένο το QR Code ταυτοποίησης του φορολογικού μηχανισμού και της απόδειξης,
  • να διασυνδεθούν, ώστε να διαβιβάζουν τις συναλλαγές τους ανά συναλλαγή σε πραγματικό χρόνο στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Το νέο χρονοδιάγραμμα απόσυρσης – αναβάθμισης που καθόρισαν το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν ταμειακές μηχανές και ανάλογα εάν αυτές έχουν πληγεί ή όχι από την πανδημία προβλέπει τα εξής:

1. Επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στους πληττόμενους ΚΑΔ λόγω COVID-19 σύμφωνα με τις κανονιστικές πράξεις της Διοίκησης και το φορολογικό έτος 2019 είχαν ακαθάριστα έσοδα πάνω από 100.000 ευρώ. Η απόσυρση από τη χρήση αυτών των τύπων Φ.Η.Μ., ολοκληρώνεται υποχρεωτικά μέχρι την 31 Αυγούστου 2021.

2. Επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στους πληττόμενους ΚΑΔ λόγω COVID-19 σύμφωνα με τις κανονιστικές πράξεις της Διοίκησης και το φορολογικό έτος 2019 είχαν ακαθάριστα έσοδα μέχρι και 100.000 ευρώ. Η απόσυρση από τη χρήση αυτών των τύπων Φ.Η.Μ., ολοκληρώνεται υποχρεωτικά μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2021.

3. Για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις η απόσυρση των παλαιού τύπου ταμειακών μηχανών ολοκληρώνεται υποχρεωτικά μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2021.

Καταργούνται οι συγκεντρωτικές καταστάσεις

Οι επιχειρήσεις που δεν θα αντικαταστήσουν τις ταμειακές μηχανές με νέου τύπου θα βρεθούν αντιμέτωπες με τα πρόστιμα που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του ν. 4174/2013.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται πρόστιμα που φτάνουν στο 15% των εσόδων της επιχείρησης για κάθε έτος, όπου διαπιστώνεται παράβαση, με ελάχιστο ποσό ανά έτος τα 10.000 ευρώ για απλογραφικά και 30.000 ευρώ για διπλογραφικά βιβλία.

Μάλιστα, εάν δεν έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση τα τρία τελευταία χρόνια, το πρόστιμο είναι κατ΄ ελάχιστον 30.000 και 50.000 ευρώ αντίστοιχα για τα απλογραφικά και τα διπλογραφικά βιβλία.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε… «δόσεις» η υποχρεωτική απόσυρση για τις παλαιές ταμειακές μηχανές"

Μάσκες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι – Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 13/09

Το πως θα είναι η καθημερινότητά μας από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως και τις 31/03/2022 περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνοντας τα μέτρα – κυρίως για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Από όσα είπε ο υπουργός Υγείας προκύπτει ότι οι ανεμβολίαστοι αν επιλέξουν να μην κάνουν το «τσίμπημα» θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους προκειμένου να μπορούν να ζουν μια κανονικότητα σαν αυτή που θα έχουν οι εμβολιασμένοι ή οι νοσήσαντες. 

Επίσης, από όσα είπε ο κ. Κικίλιας προκύπτει ότι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους – οι οποίοι θα αυξηθούν όσο θα κρυώνει ο καιρός – αλλά και στους ανοικτούς όπου υπάρχει συνωστισμός. 

Εξίσου σημαντικό είναι ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου σε δημόσιες δομές διάγνωσης covid οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ, θα πρέπει δηλαδή να το πληρώνουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Οι κυρώσεις μη συμμόρφωσης είναι αναστολή εργασίας για εργαζόμενους, μη προσέλευσης στο σχολείο για μαθητές και απαγόρευση μετακίνησης για ταξιδιώτες.   

Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν 

Από την 1η Σεπτεμβρίου προχωράει η εφαρμογή της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς. 

Από 13 Σεπτεμβρίου 2021 υποχρεωτικά τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα με δαπάνη εργαζομένου και 10 ευρώ το τεστ και αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές παραγωγές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα πάντα με δική τους δαπάνη και μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές και φοιτητές. Οι μεν μαθητές θα πρέπει να κάνουν 2 self test την εβδομάδα που διατίθενται δωρεάν από το κράτος και οι φοιτητές δυο rapid test που θα κάνουν μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή. Το κάθε τεστ θα κοστίζει 10 ευρώ.

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ θα πρέπει να κάνουν 1 εργαστηριακό rapid test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι για τους ενήλικους και για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών. Για τους ανήλικους από 5 έως 12 ετών self test που παρέχεται δωρεάν.

Πως θα λειτουργούν οι κλειστοί χώροι 

Όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας στους κλειστούς χώρους θα ισχύουν τα εξής: 

Στους κλειστούς χώρους όπως: καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως έξι μήνες από την διάγνωση). Ο έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης θα γίνεται με την εφαρμογή covid free app.

Τι θα ισχύσει στα γήπεδα 

Στα γήπεδα θα επιτρέπεται μόνο η είσοδος σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από την διάγνωση). Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω της εφαρμογής covid free app.

Τι θα ισχύσει σε σινεμά, μουσεία, θέατρα και αρχαιολογικούς χώρους 

Και σε αυτούς τους χώρους θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες (έως 6 μήνες από την διάγνωση) και ανεμβολίαστους όμως που έχουν κάνει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. 

Τι θα ισχύσει στα κλειστά γυμναστήρια

Στα κλειστά γυμναστήρια θα μπορούν φυσικά να μπαίνουν οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες αλλά και οι ανεμβολίαστοι οι οποίοι θα έχουν κάνει εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν. 

Τι θα ισχύσει σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας 

 

Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μάσκες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι – Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 13/09"

Αχαΐα : «Καλπάζει» ο κορονοϊός – Άνοιξε και τρίτη κλινική Covid στο νοσοκομείο του Ρίου

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Αχαΐα, καθώς χθες (23/8/2021) καταγράφηκαν 118 νέες μολύνσεις από τον ιό με αποτέλεσμα να αρχίζει να πιέζεται σταδιακά το σύστημα υγείας της περιοχής.

Στο έκτακτο συντονιστικό που συγκάλεσε χθες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας , ο διοικητής της 6η ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης με τη συμμετοχή των επικεφαλής των κλινικών και τμημάτων που εμπλέκονται με την αντιμετώπιση της νόσου, αποφασίστηκε να ανοίξει και τρίτη κλινική covid -19 καθώς οι ανάγκες νοσηλείας κυρίως ανεμβολίαστων πολιτών αναμένεται να αυξηθούν . Η δυσχερής επιδημιολογική κατάσταση στην περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας αποτυπώνεται και στο ποσοστό θετικότητας στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που ξεπερνά το 5%

 Έφτασαν τους 88 οι νοσηλευόμενοι στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο του Ρίου, οι νοσηλείες ανήλθαν σε 42, ενώ τα παιδιά που ασθενούν, αυξήθηκαν σε 3 και οι νοσηλευόμενοι στη ΜΕΘ παρέμειναν 6. Παρόμοια εικόνα και στο  νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» . Οι νοσηλείες αυξήθηκαν σε 31 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς στη ΜΕΘ είναι 6.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα : «Καλπάζει» ο κορονοϊός – Άνοιξε και τρίτη κλινική Covid στο νοσοκομείο του Ρίου"

Πέθανε ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος

Πέθανε ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος, μετά από νοσηλεία μερικών εβδομάδων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο γνωστός ηθοποιός ταλαιπωρούταν από ουρολοίμωξη, η οποία του προκάλεσε έντονο πυρετό, ενώ έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια που επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα.

Την είδηση έκανε γνωστή ο γιος του, Ηρακλής Βλάχος, μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook.

«Να την προσέχεις την μαμά σε παρακαλώ εκεί που πας Πατέρα, βρες και την Σοφία μας και να με περιμένετε, σας αγαπώ όλους τόσο πολύ… ❤️

Αντίο μπαμπά… Καλό ταξίδι», έγραψε.

mononews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news