facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Ισπανία-κορονοϊός: Εκατοντάδες διαδηλωτές κατά της μάσκας στους δρόμους της Μαδρίτης

Φωνάζοντας «Ελευθερία!», εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη για να διαμαρτυρηθούν για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και τους περιορισμούς που επιβάλλονται στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το πλήθος, που ανταποκρίθηκε έπειτα από κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώθηκε κάτω από την τεράστια σημαία της Ισπανίας που δεσπόζει στην πλατεία Colon, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως: «Ο ιός δεν υπάρχει», «Η μάσκα σκοτώνει» ή «Δεν φοβόμαστε».

Η Πιλάρ Μάρτιν, μια νοικοκυρά ηλικίας 58 ετών από τη Σαραγόσα (βορειοανατολικά), είπε ότι πήγε να διαδηλώσει στη Μαδρίτη, διότι πιστεύει πως οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο υπερβάλλουν στους αριθμούς των ανθρώπων που νόσησαν με Covid-19, προκειμένου να περιορίσουν τις δημόσιες ελευθερίες.

«Μας αναγκάζουν να φορέσουμε τις μάσκες, θέλουν να μας βάλουν σε καραντίνα. Πρόκειται για ψέματα», υποστήριξε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πολλοί διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκες, παρά το γεγονός ότι η χρήση της είναι υποχρεωτική δημοσίως στην Ισπανία.

Δείτε φωτογραφίες
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισπανία-κορονοϊός: Εκατοντάδες διαδηλωτές κατά της μάσκας στους δρόμους της Μαδρίτης"

Ρωσική ιστοσελίδα: Ελληνικό υποβρύχιο έκοψε τα καλώδια του Oruc Reis

Σε σημερινό της δημοσίευμα η Ρωσική ιστοσελίδα rua.gr υποστηρίζει πως στις 13 Αυγούστου, όταν η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Λήμνος» μπήκε σε αντιπαράθεση με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis, ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τον εξοπλισμό Oruc Reis.

«Ενώ οι ελληνικές και οι τουρκικές φρεγάτες έκαναν ελιγμό γύρω από το Oruc Reis, το ελληνικό υποβρύχιο περνούσε κάτω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Οι ακριβείς πληροφορίες για το περιστατικό δεν έχουν αναφερθεί, αλλά, προφανώς, τα ελληνικά υποβρύχια έκοψαν τα καλώδια και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μετά από αυτό, το Oruc Reis φέρεται να διέκοψε την έρευνα και επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας.

«Η Ελλάδα είχε προηγουμένως προειδοποιήσει την Τουρκία ότι θα παρέμβει σε τέτοιες εργασίες, υπαινιγμό για διακοπή καλωδίων ή ζημιά στον εξοπλισμό. Τώρα, προφανώς, έχει αρχίσει να κάνει πραγματικότητα τις απειλές της. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ελλάδα είχε επιτεθεί στο σεισμικό πλοίο της Oruc Reis και προειδοποίησε ότι αν το ξανακάνει στο μέλλον, η Τουρκία θα δώσει αντίποινα», καταλήγει το ρεπορτάζ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσική ιστοσελίδα: Ελληνικό υποβρύχιο έκοψε τα καλώδια του Oruc Reis"

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προηγείται σε δημοσκόπηση με 9% του Τραμπ

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα πράγματα για τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τα δημοσκόπηση τον φέρνει αρκετά πίσω από τον Τζο Μπάιντεν.

Μία ημέρα πριν από την έναρξη του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, όπου ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να λάβει επισήμως το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δημοσκόπηση των NBC News και Wall Street Journal σήμερα καταδεικνύει ότι ο Μπάιντεν προηγείται του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με 9 ποσοστιαίες μονάδες.

Το 50% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση είπε ότι θα ψήφιζε τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, ενώ μονάχα το 41% είπε ότι θα ψήφιζε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Ο Μπάιντεν είχε προβάδισμα 11% στην ίδια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το μισό σκέλος της δημοσκόπησης των NBC News και Wall Street Journal διεξήχθη αφότου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της γερουσιάστριας Καμάλα Χάρις για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, στο πλευρό του Μπάιντεν.

Το συνέδριο των Δημοκρατικών, διάρκειας 4 ημερών, ξεκινάει αύριο Δευτέρα και αναμένεται να διεξαχθεί στο μεγαλύτερο μέρος του διαδικτυακά.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προηγείται σε δημοσκόπηση με 9% του Τραμπ"

Γαλλία: Ξεπέρασαν τα 3.000 τα νέα κρούσματα για δεύτερο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε 3.015 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, για δεύτερη συναπτή ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των νέων μολύνσεων ξεπερνά το όριο των 3.000.

Εντούτοις, ο ημερήσιος απολογισμός είναι μικρότερος των 3.310 κρουσμάτων που καταγράφηκαν χθες Σάββατο, ένα υψηλό για την μετά το lockdown εποχή, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη Γαλλία οδήγησε τις αρχές της χώρας στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της, το Παρίσι και τη Μασσαλία, να διευρύνουν τις ζώνες όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους ανοικτούς χώρους.

Η άνοδος του αριθμού των μολύνσεων οδήγησε επίσης τη Βρετανία να επιβάλει καραντίνα 14 ημερών για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από τη Γαλλία από χθες Σάββατο.
Ο αριθμός των συρροών κρουσμάτων (clusters) αυξήθηκε σε 263, αναφέρει σε μια ανακοίνωσή του στον ιστότοπό του το υπουργείο.


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία είναι ελαφρά αυξημένος, στους 4.860, ενώ οι αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις ΜΕΘ παραμένει αμετάβλητος, στους 376, σημειώνει το υπουργείο.

Το σύνολο των θανάτων από τον νέο κορονοϊό στη Γαλλία στα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας αυξήθηκε κατά 1, στους 30.410, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Ξεπέρασαν τα 3.000 τα νέα κρούσματα για δεύτερο 24ωρο"

Πομπέο σε Τσαβούσογλου: Πρέπει να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλαν ξανά οι ΗΠΑ, αυτή τη φορά μάλιστα κατά την συνάντηση του Μάικ Πομπέο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Δομινικανή Δημοκρατία.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο ίδιος ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, τόνισε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως πρέπει να  μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. «Είχαμε μια συζήτηση που έγινε την κατάλληλη στιγμή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επείγουσα ανάγκη να μειωθουν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο tweet του Μάικ Πομπέο.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών την Παρασκευή είχε συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στην Βιέννη με τον Μάικ Πομπέο να μιλά και τότε για ανάγκη αποκλιμάκωσης επισημαίνοντας ότι η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρή.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πομπέο σε Τσαβούσογλου: Πρέπει να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο"

Κορονοϊός: Χειροπέδες σε τρεις ταξιδιώτες στον Πειραιά που “έσπασαν” την καραντίνα

Η σύλληψη έγινε το απόγευμα της Κυριακής (16.08.2020). Πρόκειται για τρεις νεαρούς Έλληνες που ταξίδεψαν από την Πάτμο.

Συνελήφθησαν τρεις νεαροί Έλληνες, ηλικίας περίπου 25 ετών, σήμερα το απόγευμα, στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς “έσπασαν” την καραντίνα και ταξίδεψαν με το πλοίο Blue Star 1 από την Πάτμο.

Οι συλληφθέντες είχαν διαγνωστεί με κορονοϊό και τους είχε δοθεί οδηγία να παραμείνουν σε καραντίνα στο νησί των Δωδεκανήσων. Ωστόσο, εκείνοι αψήφησαν τις εντολές των αρχών και ταξίδεψαν στην Αθήνα.

Με την άφιξη του πλοίου στον Πειραιά, λιμενικοί που είχαν ενημερωθεί για το ταξίδι των τριών νέων, τους συνέλαβαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Χειροπέδες σε τρεις ταξιδιώτες στον Πειραιά που “έσπασαν” την καραντίνα"

Πούτιν: Πρότεινε στον Μητσοτάκη να μιλήσει ο ίδιος στον Ερντογάν

Έτοιμος να αναλάβει δράση, προκειμένου να ξεπεραστεί η ελληνοτουρκική κρίση των τελευταίων ημερών, παρουσιάζεται ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ο Πούτιν πρότεινε στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλήσει ο ίδιος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα πάντα με όσα μετέδωσε το Open, η πρόταση αυτή πρωτοδιατυπώθηκε με την μορφή νύξης κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν στα τέλη Ιουλίου ο πρόεδρος Πούτιν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Μόσχα δηλαδή προσέφερε προς αξιοποίηση την ειδική σχέση που έχουν Πούτιν-Ερντογάν, ώστε να βολιδοσκοπήσει τη τουρκική ηγεσία, προκειμένου να αναλάβει η ρωσική διπλωματία δράση.

Διπλωματικές πηγές λένε ότι πρόκειται για ευγενική υπενθύμιση ότι η πρόταση της Μόσχας είναι «ζωντανή». Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικής πλευράς δεν υπάρχει συνέχεια.

Δείτε το βίντεο από το Open:



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πούτιν: Πρότεινε στον Μητσοτάκη να μιλήσει ο ίδιος στον Ερντογάν"

Θεσσαλονίκη: Φοιτητής καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς – Τι λέει η ΕΛΑΣ

Ξυλοδαρμό από αστυνομικούς καταγγέλλει ένας φοιτητής στη Θεσσαλονίκη στο σταθμό του ΟΣΕ.

Το περιστατικό της προσαγωγής του κατέγραψαν ταξιδιώτες που ήταν στο σταθμό. Ο φοιτητής που αθωώθηκε κατήγγειλε ότι του επιτέθηκαν οι αστυνομικοί επειδή όπως υποστηρίζει ήθελε να βγει από το σταθμό για να καπνίσει.

«Έρχεται ο αστυνομικός, με πιάνει από το χέρι και μου λέει που πας ρε. Τραβάω το χέρι μου και του λεω μην με ακουμπάς. Μόλις του λέω αυτό μου ”πατάει” σφαλιάρα, μου πιάνει το κεφάλι και μου δίνει γονατιά στη μύτη», λέει ο φοιτητής και συμπληρώνει. «Άρχισε η μύτη μου να ματώνει και να ζαλίζομαι».

Μάλιστα καταγγέλλει ότι λίγο μετά ήρθε ομάδα αστυνομικών και τον χτύπησε με γκλομπ. «Με βαράει 4-5 φορές στο ύψος των γλουτών. Μετά με πατούσαν στο λαιμό και γελούσαν ειρωνικά. Μου φερόντουσαν σαν σκουπίδι»,.

Ο φοιτητής υποστηρίζει ότι είχε διαπληκτιστεί με αστυνομικό νωρίτερα όταν του είχε κάνει σύσταση να κατεβάσει τα πόδια του από κάθισμα.

Πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν για το περιστατικό: «Αρχικά ο νεαρός αντέδρασε με ειρωνεία στη σύσταση των αστυνομικών να κατεβάσει τα πόδια του από κάθισμα. Συνέχισε να τους προσβάλει λεκτικά και ήταν ιδιαίτερα προκλητικός. Αντέδρασε όταν του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα. Υπέστη την απαραίτητη βία προκειμένου να ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς, καθώς διαρκώς αντιδρούσε στην προσαγωγή του».



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Φοιτητής καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς – Τι λέει η ΕΛΑΣ"

Κορωνοϊός: Στα 217 τα νέα κρούσματα - 73 Αττική - 37 Θεσσαλονίκη

Άλλα 217 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Παράλληλα, καταγράφησαν άλλοι 2 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 228.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 24 ασθενείς, με μία εξ αυτών ηλικίας 17 ετών, που βρίσκεται στο ΑΧΕΠΑ, ενώ στις 18 είναι εισαγόμενα.  

Σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή, 73 κρούσματα καταγράφονται στην Αττική και 37 Θεσσαλονίκη.  Παράλληλα, στην Κρήτη καταγράφονται 25 κρούσματα, εκ των οποίων τα 11 στην Περιφέρεια Χανίων, 11 στην περιφέρεια Ηρακλείου και 1 στο Λασίθι. 

Αναλυτικότερα:

-        15 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
-        3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
-        73 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, 13 εκ των οποίων συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
-        37 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 3 εκ των οποίων σχετίζονται με γνωστές συρροές και 8 με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

-        2 στην Π.Ε. Αργολίδας,
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας
-        2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
-        2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων
-        11 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, τα οποία συνδέονται με γνωστή συρροή
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας
-        10 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
-        2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
-        2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
-        2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
-        2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς
-        2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης,
-        5 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου
-        3 κρούσματα Π.Ε. Μαγνησίας , 2 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστή συρροή
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
-        2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
-        8 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
-        2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
-        2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
-        14 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
-        2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου,  τα οποία αναφέρουν επαφή με γνωστό κρούσμα
-        1 κρούσμα στην Π.Ε. Λαρίσης


Αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ αναφέρει: 

«Σήμερα ανακοινώνουμε 217 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7075, εκ των οποίων το 55.2%αφορά άνδρες.

1667 (23.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3353 (47.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.


diagramma_krousmata


24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 50.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 228 θανάτους συνολικά στη χώρα

diagramma_thanastoi



79 (34.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω». 

xartis_diaspora
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 217 τα νέα κρούσματα - 73 Αττική - 37 Θεσσαλονίκη"

Έδεσσα: Βρέφος 3,5 μηνών θετικό στον κορονοϊό

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε ένα βρέφος 3,5 μηνών, το οποίο νοσηλεύεται εμπύρετο.

Το παιδί βρέθηκε θετικό στις 15 Αυγούστου, στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόσωπο από το συγγενικό του περιβάλλον ήταν θετικό, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα του δευτέρου τεστ στο οποίο υποβλήθηκε. Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των γονέων του.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έδεσσα: Βρέφος 3,5 μηνών θετικό στον κορονοϊό"

Ο Μπορέλ καταδικάζει τις ενέργειες της Αγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ

Περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο πυροδοτεί η ανακοίνωση της ‘Αγκυρας για γεωτρήσεις σε θαλάσσια ζώνη που έχει οριοθετηθεί από την Κύπρο και την Αίγυπτο επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει:

«Η σημερινή ανακοίνωση από την Τουρκία για νέες γεωτρήσεις από το Γιαβούζ σε θαλάσσια ζώνη που έχει οριοθετηθεί από την Κύπρο και την Αίγυπτο πυροδοτεί δυστυχώς περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή η δράση έρχεται σε αντίθεση και υπονομεύει τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και για άμεση αποκλιμάκωση, η οποία είναι ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα και τις μόνιμες λύσεις, όπως επανέλαβαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή.
Καλώ τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως αυτές τις δραστηριότητες και να δεσμευτούν πλήρως και με καλή πίστη σε έναν ευρύ διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μπορέλ καταδικάζει τις ενέργειες της Αγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ"

Λέσβος: Με κορωνοϊό ιερέας στη Μυτιλήνη – Ύποπτο κρούσμα τρόφιμος γηροκομείου

Δυο νέες περιπτώσεις ασθενών με τη νόσο του κοροναϊού covid 19 διαπιστώθηκαν σήμερα. Δυο συνάνθρωποι μας που η νόσηση τους αποδεικνύει ότι υπάρχει πλέον ανάγκη για τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους. Αυστηρά και χωρίς την παραμικρή έκπτωση.

Ο πρώτος ασθενής είναι ένας μεσήλικας ιερέας ναού της πόλης της Μυτιλήνης ο οποίος μάλιστα σήμερα το πρωί δεν λειτούργησε! Ο ιερέας άρχισε να νιώθει συμπτώματα και προσήλθε στο Νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι νοσεί. Τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι του ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές του.

Το δεύτερο κρούσμα που θα επανεξετασθεί γιατί αν και μεγάλης ηλικίας δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα είναι το πλέον ανησυχητικό αφού προέρχεται από το Γηροκομείο Μυτιλήνης. Πρόκειται για μια υπερήλικη η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για άλλη ιατρική πράξη και τυπικά ελέγχθηκε για τον ιό. Το αποτέλεσμα αποτέλεσε έκπληξη και έθεσε σε συναγερμό τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Η ασθενής γιαγιά η οποία εισήχθη στο Νοσοκομείο αν και επαναλαμβάνουμε πλήρως ασυμπτωματική, διαμένει στο Γηροκομείο Μυτιλήνης. Πράγμα που εάν επιβεβαιωθεί αποτελεί κυριολεκτικά εφιαλτική εξέλιξη αφού τυχόν εμφάνιση του ιού στο Γηροκομείο μπορεί να αποβεί μοιραία για πολλούς φιλοξενουμένους. Ήδη δόθηκε εντολή για επανεξέταση της ηλικιωμένης προκειμένου να αποδειχθεί αν τελικά έχει νοσήσει.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου αυτή τη στιγμή γίνεται σύσκεψη για την εξέταση της διαμορφωθείσας εκατάστασης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, από την εμφάνιση της νόσου μέχρι και σήμερα έχουν νοσήσει συνολικά επιβεβαιωμένα 23 Έλληνες κάτοικοι του νησιού από τους οποίους οι δυο κατέληξαν. Επίσης έχει διαπιστωθεί πως έχουν νοσήσει και 28 νεοαφικνούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες.

stonisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Με κορωνοϊό ιερέας στη Μυτιλήνη – Ύποπτο κρούσμα τρόφιμος γηροκομείου"

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη προς τους νέους: «Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα» (video)

Νέο μήνυμα προς τους νέους για την τήρηση των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ενός βίντεο που ανάρτησε στο Twitter.
Το βίντεο, μάλιστα, συνόδευσε με μήνυμά του, γράφοντας: «Μπορεί για λίγο να αψήφησες τα μέτρα προστασίας και να ξέχασες τον κορωνοϊό. Κάνε όμως έστω και τώρα τη διαφορά: μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα. Μετά την επιστροφή, προσέχουμε διπλά και σταματάμε εδώ τη διασπορά: μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό».
Δείτε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο μήνυμα Μητσοτάκη προς τους νέους: «Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα» (video)"

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Θετικοί στον κορωνοϊό εννέα εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, καθώς συνολικά εννέα εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό επιστρέφοντας από άδεια.

«Εννέα εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Γύρισαν στο άδεια έγινε τεστ και τα επαναληπτικά και βγήκαν θετικοί. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου είχαμε 50 υγειονομικούς θετικούς στο κορονοϊό. Επιτακτική ανάγκη να γίνονται τακτικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και να βελτιωθούν τα μέσα ατομικής προστασίας. Επιβεβαιώνεται με τα πολλά περιστατικά νοσούντων υγειονομικών ότι η διασπορά του ιού αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγάλη», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Θετικοί στον κορωνοϊό εννέα εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια"

Κορωνοϊός: 18 παραβάσεις για για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων χθες

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 15 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (56.626) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(18) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (10) καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (272) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (21) άτομα.

(1) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και συγκεκριμένα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (29) σχετικές παραβάσεις.

(5) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (67) σχετικές παραβάσεις.

(160) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

(29) στη Θεσσαλονίκη,
(24) στην Πελοπόννησο,
(19) στο Νότιο Αιγαίο,
(16) στην Κεντρική Μακεδονία,
(11) στη Θεσσαλία,
(11) στη Στερεά Ελλάδα,
(10) στην Ήπειρο,
(8) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(7) στην Αττική,
(7) στα Ιόνια Νησιά,
(5) στην Κρήτη,
(5) στο Βόρειο Αιγαίο,
(4) στη Δυτική Ελλάδα και
(4) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (5.356) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (5.349) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (7) των (300) ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (93) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν (10) παραβάσεις, ενώ συνελήφθη (1) άτομο για πάρτι σε βίλα στη Μύκονο. Παράλληλα επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (1) κατάστημα στην Τήνο και (1) στην Πάρο.

Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:

στη Μύκονο (9) έλεγχοι με (1) παράβαση - σύλληψη για πάρτι σε βίλα, στην Τήνο (15) έλεγχοι, με (1) παράβαση για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας), στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος) (5) έλεγχοι, με (1) παράβαση για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας), στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) (21) έλεγχοι με (3) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) (15) έλεγχοι, με (2) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, στην Κέα (11) έλεγχοι, με (2) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα) (11) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις και στη Σύρο (6) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 18 παραβάσεις για για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων χθες"

Τουρκία: Στείλαμε τη φρεγάτα Kemal Reis να… προστατεύσει το Barbaros

Απάντηση για την φυγή της τουρκικής φρεγάτας «Kemal Reis» από τη νηοπομπή του «Oruc Reis» επιχείρησε να δώσει η Τουρκία, γεννώντας ωστόσο νέα ερωτήματα.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η φρεγάτα, η οποία τις προηγούμενες ημέρες είχε μια σύγκρουση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» στάλθηκε στην Κυπριακή ΑΟΖ προκειμένου να συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος Barbaros, το οποίο διεξάγει παράνομες έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μάλιστα η τουρκική πλευρά δημοσίευσε και 4 μακρινές φωτογραφίες της φρεγάτας, με ανάρτησή της στο Twitter. Πάντως, είναι απορίας άξιο από ποιον φοβάται πως απειλείται το Barbaros η Τουρκία, αφού είναι γνωστό πως η Κύπρος δεν διαθέτει μεγάλα πολεμικά πλοία, παρά μόνο έναν μικρό στόλο περιπολικών, κυρίως παράκτιων.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Στείλαμε τη φρεγάτα Kemal Reis να… προστατεύσει το Barbaros"

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: «Η πυρκαγιά μπορεί να υποχωρεί, όχι όμως το περιβαλλοντικό πλήγμα» λέει ο δήμαρχος της περιοχής

«Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Πρέπει άμεσα να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς και ελέγχου όλων των αδειών», ήταν το μήνυμα του δημάρχου Μεταμόρφωσης μετά το ξέσπασμα της μεγάλης πυρκαγιάς στο εργοστάσιο πλαστικών. Εξαιτίας της φωτιάς δημιουργήθηκε πυκνό σύννεφο καπνού, το οποίο - σύμφωνα με τους ειδικούς - εμπνέει ανησυχία.

«Να κάτσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς στο ίδιο τραπέζι, ώστε να διαμορφώσουν από κοινού ένα πλαίσιο προδιαγραφών και ελέγχου, για να μην ξανασυμβεί στο μέλλον ανάλογο περιστατικό με αυτό της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας», ζητά ο δήμαρχος Στράτος Σαραούδας.

Συγκεκριμένα, αφού ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, την Περιφέρεια Αττικής, την Πολιτική Προστασία, τους εργαζόμενους στον Δήμο του, αλλά και όσους Δήμους έσπευσαν και βοήθησαν για την κατάσβεσή της, στη συνέχεια τόνισε: «Ωστόσο, κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Η φωτιά μπορεί να υποχωρεί, όχι όμως το περιβαντολλογικό πλήγμα. Πρέπει άμεσα να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς και ελέγχου όλων των αδειών. Παράλληλα καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τους συναρμόδιους φορείς, την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους, να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο προδιαγραφών και ελέγχων, ώστε να αποφύγουμε ανάλογα ατυχήματα στο μέλλον. Να μη βρεθούμε ποτέ ξανά στην ίδια δύσκολη θέση».

Ζερεφός για τη φωτιά στη Μεταμόρφωση: Άκρως τοξικός ο καπνός

Έντονη ανησυχία προκάλεσαν οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός φυσικής της ατμόσφαιρας, ανέφερε ότι οι ουσίες που εκλύονται από την καύση πλαστικών είναι ιδιαίτερα τοξικές.

Ο κ. Ζερεφός τόνισε ότι είναι ύψιστης σημασίας η έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων των γύρω περιοχών για την επικινδυνότητα της κατάστασης, καθώς οι ουσίες που εκλύθηκαν κατά την καύση είναι ιδιαίτερα τοξικές και θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί για να προστατεύσουν την υγεία τους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το τοξικό νέφος δεν θα εγκλωβιστεί στο λεκανοπέδιο, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι που θα το απομακρύνουν, κατέστησε ωστόσο σαφές ότι όσοι κυκλοφορούν στον δρόμο σε περιοχές όπου υπάρχει το νέφος, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Μεταμόρφωση: «Η πυρκαγιά μπορεί να υποχωρεί, όχι όμως το περιβαλλοντικό πλήγμα» λέει ο δήμαρχος της περιοχής"

Aπειλές Τούρκου ναυάρχου: «Aν μας επιτεθεί η Ελλάδα, φεύγουμε από το ΝΑΤΟ»

Σε δημόσια τοποθέτησή του, ο  αρχιτέκτονας του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας, Ναύαρχος Cem Gurdeniz, εξαπολύει απειλές περί αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, σε περίπτωση που η Ελλάδα αναλάβει στρατιωτική δράση στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο  αρχιτέκτονας του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας, Ναύαρχος Cem Gurdeniz.
«Η Τουρκία θα εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ εάν η Ελλάδα αναλάβει στρατιωτική δράση στην Ανατολική Μεσόγειο- Η απόσυρση της Τουρκίας από τη συμμαχία θα αποτελούσε βαρύ πλήγμα στη νότια πτέρυγα του», δήλωσε όπως μεταφέρει το sigmalive.com.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Aπειλές Τούρκου ναυάρχου: «Aν μας επιτεθεί η Ελλάδα, φεύγουμε από το ΝΑΤΟ»"

Νέοι “τσαμπουκάδες” της Άγκυρας προς τις ΗΠΑ: Οι μέρες που διατάζατε την Τουρκία τελείωσαν

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που έγινε viral και στο οποίο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν επικρίνει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και καλεί να υποστηριχθούν οι αντίπαλοί του.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν με ένα “πύρινο” tweet επιτίθεται στον Μπάιντεν απειλώντας πως οι ΗΠΑ μπορεί να “πληρώσουν το τίμημα”.

“Η ανάλυση το Μπάιντεν για την Τουρκία έχει υποκρισία και αλαζονεία. Οι μέρες που διατάζατε την Τουρκία τελείωσαν. Αλλά αν ακόμα πιστεύετε ότι μπορείτε να προσπαθήσετε, κάντε το. Θα πληρώσετε το τίμημα”.

Το βίντεο που προκάλεσε σάλο

Ο Μπάιντεν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times τον Δεκέμβριο, όμως το βίντεο που τον δείχνει να επικρίνει την τουρκική κυβέρνηση επανεμφανίστηκε χθες Σάββατο ΄καταλαμβάνοντας’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Τουρκίας, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών χαρακτήριζε τον Ερντογάν «αυταρχικό», κατήγγελλε την πολιτική του απέναντι στους Κούρδους και πρότεινε να υποστηριχθεί η αντιπολίτευση.

«Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση προς εκείνον τώρα, καθιστώντας σαφές ότι στηρίζουμε την ηγεσία της αντιπολίτευσης», έλεγε ο Μπάιντεν.

Πρέπει, εξηγούσε, η Ουάσινγκτον να «ενθαρρύνει» τους αντιπάλους του Τούρκου ηγέτη «ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν τον Ερντογάν. Όχι μέσω ενός πραξικοπήματος, αλλά μέσω της εκλογικής διαδικασίας».

Τώρα… το θυμήθηκαν

Μπορεί η συνέντευξη του Μπάιντεν στους New York Times να μην είχε προκαλέσει αξιοσημείωτες αντιδράσεις μετά τη δημοσίευσή της τον Ιανουάριο σε έντυπη μορφή, όμως το βίντεο προκάλεσε σάλο στην Τουρκία, όπου η προεδρία αντέδρασε έντονα.

Οι δηλώσεις του Μπάιντεν προκάλεσαν εξάλλου αμηχανία στην αντιπολίτευση στον Ερντογάν, ο οποίος κατηγορεί συχνά τους αντιπάλους του ότι είναι υποχείρια ξένων δυνάμεων.

Αποστάσεις από την αντιπολίτευση

Αξιωματούχοι του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), πήραν γρήγορα τις αποστάσεις τους, καλώντας να «γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Τουρκίας». Τις δηλώσεις Μπάιντεν καταδίκασαν πολιτικοί και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι επικρίσεις του Μπάιντεν προμηνύουν επίσης μια ενδεχόμενη επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον, που είναι ήδη δύσκολες, αν καταφέρει να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προσεχείς αμερικανικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

Ο Ερντογάν, ο οποίος προσπάθησε να καλλιεργήσει τα τελευταία χρόνια μια προσωπική σχέση με τον Τραμπ, επιτίθεται συχνά στον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα, αντιπρόεδρος του οποίου ήταν ο Μπάιντεν.

Οι σχέσεις της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον εντάθηκαν κατά τη δεύτερη θητεία του Ομπάμα (2012-2016), κυρίως λόγω διαφωνιών για τη Συρία και των αυξανόμενων πληγμάτων εναντίον των ελευθεριών στην Τουρκία.

ΑΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέοι “τσαμπουκάδες” της Άγκυρας προς τις ΗΠΑ: Οι μέρες που διατάζατε την Τουρκία τελείωσαν"

Ηχηρή απάντηση της Κύπρου στην Τουρκία με αντι-NAVTEX

Απάντησε με δική της NAVTEX στην Αντι-NAVTEX της Ελλάδος η Τουρκία
Αντι – Νavtex εξέδωσε η Κύπρος ως απάντηση στη χθεσινή τουρκική Navtex, με την οποία η παρουσία του Γιαβούζ στο τεμάχιο 6 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας παρατείνεται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, με την αντι-Navtex, που εκδόθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στη Λάρνακα, η Κυπριακή Δημοκρατία ειδοποιεί ότι η Navtex, που εξέδωσε η Τουρκία αφορά «μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δραστηριότητα του πλοίου γεώτρησης Γιαβούζ και των υποστηρικτικών προς αυτό πλοία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αυτή η ενέργεια, προστίθεται, «αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, επηρεάζει τις διαδικασίες θαλάσσιας ασφάλειας και είναι επίσης ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηχηρή απάντηση της Κύπρου στην Τουρκία με αντι-NAVTEX"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news