facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

ΗΠΑ: Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι νέων από μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό τους με Pfizer/BioNTech

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι νεαρών ενηλίκων που εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα, μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο του καρδιακού μυός, μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα των εταιρειών Pfizer/BioNTech για την Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Είναι γνωστό ότι η μυοκαρδίτιδα εμφανίζεται συχνότερα μεταξύ εκείνων που προσβλήθηκαν από την Covid-19 παρά σε εκείνους που εμβολιάστηκαν με τα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech ή της εταιρείας Moderna.

Σύμφωνα με τα CDC 384 νέοι ηλικίας 16-29 ετών εμφάνισαν τη νόσο μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech αλλά κανείς δεν πέθανε. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ούτε μεταξύ εκείνων που έκαναν το εμβόλιο της Moderna στην ίδια ηλικιακή ομάδα.

Ο κίνδυνος εμφάνισης μυοκαρδίτιδα κυμαίνεται στα 18,5 κρούσματα ανά 1 εκατομμύριο δόσεις μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και στα 20,2 ανά εκατομμύριο δόσεις μετά τη δεύτερη δόση του Moderna στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών. Ο κίνδυνος είναι επίσης υψηλότερος για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες, σύμφωνα με τα δεδομένα των CDC.

Συνολικά έχουν αναφερθεί 2.574 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας, μιας άλλης σπάνιας φλεγμονώδους νόσου, μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν για την Covid-19 στις ΗΠΑ. Οι μισές περιπτώσεις αφορούσαν άτομα που έκαναν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, περίπου το 20% άτομα που έκαναν το εμβόλιο της Moderna και οι υπόλοιπες εκείνους που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson’s.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι νέων από μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό τους με Pfizer/BioNTech"

Πύρινος εφιάλτης στην Καλιφόρνια – Εκκενώθηκαν κοινότητες κοντά στη Λίμνη Τάχο

Κάτοικοι και παραθεριστές εκκένωσαν κοινότητες κοντά στη Λίμνη Τάχο, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Καλιφόρνια, καθώς η φωτιά Κάλντορ έφτασε κοντά σε κατοικημένες περιοχές, αφού κατέκαψε δάση το Σαββατοκύριακο.

Η ξηρασία και οι άνεμοι ενίσχυσαν το πύρινο μέτωπο που από την Κυριακή έχει κάνει στάχτη σχεδόν 40.000 στρέμματα δάσους, σύμφωνα με τη Δασική και Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Εντολές εκκένωσης εκδόθηκαν για πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και ένα τμήμα της κομητείας Ελ Ντοράντο, στα νότια της Λίμνης Τάχο. Η λίμνη συνορεύει με τη Νεβάδα και είναι μια περιοχή που προτιμούν πολλοί για να κάνουν πεζοπορία και κατασκήνωση.

Οδηγίες ή προτροπές εκκένωσης έχουν εκδοθεί για όλη την περιοχή της Νότιας Λίμνης Τάχο, όπου κατοικούν περίπου 22.000 άνθρωποι.

Η πυρκαγιά Κάλντορ έχει καταστρέψει 472 κτίρια και έχει προκαλέσει ζημιές σε άλλα 39 μέχρι τώρα. Πέντε πυροσβέστες και πολίτες τραυματίστηκαν.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πύρινος εφιάλτης στην Καλιφόρνια – Εκκενώθηκαν κοινότητες κοντά στη Λίμνη Τάχο"

Μενέντεζ: Στόχος μου να δω και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει

Με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Μακαρίου Γ΄ τίμησε τη Δευτέρα το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τον Αμερικανό Γερουσιαστή και Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε πως στόχος του είναι να δει και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο.

Η απονομή του παράσημου έγινε στη διάρκεια τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, νυν και πρώην μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μέλη του διπλωματικού Σώματος, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι κομμάτων. Νωρίτερα ο Πρόεδρος είχε κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό γερουσιαστή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, στη διάρκεια ομιλίας του, πως σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του ο Γερουσιαστής Μενέντεζ έχει απαιτήσει την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών όλων των Κυπρίων, μέσα από μια βιώσιμη και διαρκή λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των ΗΕ και τις αρχές και αξίες της ΕΕ.

Τόνισε, επίσης, τον σημαντικό ρόλο του Γερουσιαστή Μενέντεζ στην προώθηση της στρατηγικής, εταιρικής σχέσης μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και ΗΠΑ καθώς και τον καθοριστικό του ρόλο στην προώθηση του East Med Act, του αμερικανικού νόμου για την εταιρική σχέση ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην αντιφώνηση του, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ είπε ότι οι απειλές κατά της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένουν σημαντικές, κάνοντας αναφορά στις προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για διχοτόμηση της Κύπρου. «Είναι λάθος, είναι κακό για όλους τους Κύπριους και είναι κακό για την περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Μενέντεζ, σημειώνοντας πως στόχος του είναι να δει και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορά στην πορεία του κ. Μενέντεζ από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι και την εκλογή του στο αξίωμα του γερουσιαστή, από το οποίο, όπως ανέφερε, έχει στηρίξει σθεναρά σημαντικές νομοθεσίες που αποσκοπούν στη βελτίωση των ζωών όχι μόνο των Αμερικανών αλλά και όσων μάχονται για ένα δίκαιο κόσμο, με ίσες ευκαιρίες για όλους, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ο Νίκος Αναστασιάδης περιέγραψε τον Ρόμπερτ Μενέντεζ ως έναν άνθρωπο με κοφτερό μυαλό και προσεκτικά και καλά διατυπωμένες θέσεις επί πολλών και πιεστικών ζητημάτων, αλλά ταυτόχρονα ταπεινό, που παλεύει για έναν δίκαιο κόσμο και για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε ό,τι αφορά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, είπε πως ο κ. Μενέντεζ καθοδηγείται από την πεποίθησή του ότι η ειρήνη και η σταθερότητα δεν μπορούν να επικρατήσουν μέχρι όλοι να πιστέψουμε στα ίσα δικαιώματα μεταξύ ανθρώπων και εθνών, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους και εκτός εάν όλες οι χώρες σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από συμβάσεις και άλλες πηγές διεθνούς δικαίου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πεποίθηση του Αμερικανού γερουσιαστή ότι δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάπτυξη, την ενίσχυση της οικονομικής παραγωγικότητας, την προώθηση της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση της προοπτικής για καλύτερη εκπαίδευση των μελλοντικών γενεών, από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δημοκρατικών αξιών και του κράτους δικαίου.

«Η παραβίαση αυτών των οικουμενικών αξιών δεν άφησε αδιάφορο τον γερουσιαστή Μενέντεζ στην περίπτωση της Κύπρου, της οποία ο λαός, Έλληνες και Τούρκοι, στερείται των θεμελιωδών του δικαιωμάτων, από το 1974 που έλαβε χώρα η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας και η συνεχιζόμενη κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου», σημείωσε ο Πρόεδρος.

«Γι΄αυτό το λόγο, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο γερουσιαστής Μενέντεζ έχει επίμονα απαιτήσει την απόσυρση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από το νησί και την αποκατάσταση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών όλων των Κυπρίων μέσα από μια βιώσιμη και διαρκή λύση, σύμφωνη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε.

«Μια λύση που θα επιτρέψει σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να συμβιώσουν και να συνεργαστούν σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και ευημερίας. Μια λύση που, όπως σωστά αναφέρατε γερουσιαστή Μενέντεζ, εύκολα μπορεί να επιτευχθεί εάν επιτρεπόταν στις δύο κοινότητες να διαπραγματευθούν ελεύθερα μεταξύ τους, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις».

Την ίδια ώρα, συνέχισε ο Πρόεδρος, ο γερουσιαστής Μενέντεζ υπερασπίστηκε με σταθερότητα την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, έναντι των παράνομων και μονομερών ενεργειών της Τουρκίας στη θάλασσα και επί του εδάφους, οι οποίες αντιβαίνουν στην Αμερικανική εξωτερική πολιτική για την ανάγκη σεβασμού του κράτους δικαίου.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον Αμερικανό γερουσιαστή για τη σαφή, από πλευράς του, καταδίκη των τουρκικών προθέσεων για αλλαγή του καθεστώτος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και την παρότρυνση προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αναλάβει δράση.

Υπογράμμισε ακόμα τον σημαντικό ρόλο του γερουσιαστή Μενέντεζ στην προώθηση της στρατηγικής, εταιρικής σχέσης μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και ΗΠΑ καθώς και με άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ. «Μια σχέση που βασίζεται στις κοινές αξίες και στα κοινά ιδανικά που μοιραζόμαστε με τις ΗΠΑ στον αγώνα για καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της εμπορίας προσώπων και ναρκωτικών, της προώθησης του κράτους δικαίου και της ενίσχυσης της περιφερειακής προβλεψιμότητας και σταθερότητας. Μια συνεργασία που έχει βαθύ γεωπολιτικό νόημα και χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια έχει εμπλουτιστεί σημαντικά, μέσω μιας σειράς σημαντικών πρωτοβουλιών και απτών παραδοτέων», σημείωσε ο Πρόεδρος.

Υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο του Αμερικανού γερουσιαστή στην προώθηση του East Med Act, του αμερικανικού νόμου για την εταιρική σχέση ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στην τριμερή συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.

«Οι εν λόγω πρωτοβουλίες ήδη αποφέρουν απτά αποτελέσματα και αμοιβαίο όφελος για τις δύο χώρες μας, όσο και για βασικούς συμμάχους στην Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε. 

Ο Πρόεδρος τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στην αμερικανική υποστήριξη προς τις τριμερείς συνεργασίες που η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν αναπτύξει με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου, και πιο συγκεκριμένα στο σχήμα 3+1 που εγκαθιδρύθηκε με την Ελλάδα και το Ισραήλ καθώς και στη συμμετοχή των ΗΠΑ ως παρατηρητή στο Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το φυσικό αέριο.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ειλικρινή εκτίμηση και ευγνωμοσύνη προς τον Αμερικανό γερουσιαστή, όχι μόνο για του στενούς δεσμούς και τη φιλία που έχει αναπτύξει με την κυπριακή και την ελληνική Διασπορά, τη διαχρονική στήριξη και σημαντική συνεισφορά του στην προώθηση των διμερών σχέσεων Κύπρου και ΗΠΑ, αλλά κυρίως για τη σθεναρή και με πάθος προάσπιση, από πλευράς του, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην Κύπρο και ανά το παγκόσμιο.

Στην αντιφώνηση του, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ είπε ότι επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κύπρο το 1995, και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η μητέρα της συζύγου του γεννήθηκε στην Κύπρο.

Δήλωσε περήφανος για τη συνεργασία του με τις οργανώσεις της κυπριακής και της ελληνικής Διασποράς με στόχο τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, ενώ αναφέρθηκε και στη ζωή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, καθώς και στο όραμά του, περιγράφοντάς τον ως τον πραγματικό πατέρα της Κύπρου.

«Οι απειλές κατά της κυριαρχίας και του μέλλοντος αυτού του έθνους παραμένουν σημαντικές. Η προσπάθεια του Προέδρου Ερντογάν να εφαρμόσει στην Κύπρο ένα όραμα που αποτελεί πισωγύρισμα, βασισμένο στη διχοτόμηση, βασισμένο στα δύο κράτη, που αντιβαίνει στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στη συναίνεση που αναπτύχθηκε στη διάρκεια των ετών. Είναι λάθος, είναι κακό για ολόκληρο το λαό της Κύπρου και είναι κακό για την περιοχή», τόνισε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Υπογράμμισε τη σημασία του East Med Act στο να καταστεί η Κύπρος ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στη νέα πραγματικότητα της Ανατολικής Μεσογείου, όπου Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και ΗΠΑ συνεργάζονται με στόχο τη δημιουργία συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας για τους λαούς της περιοχής.

Σημείωσε ότι ο εν λόγω νόμος έχει αναγάγει τη σχέση των ΗΠΑ με την Κύπρο σε ένα νέο επίπεδο, με την προσωρινή άρση του εμπάργκο όπλων, η οποία, όπως τόνισε, είναι καιρός να καταστεί μόνιμη. Αναφέρθηκε, ακόμα, στην ανέγερση του εκπαιδευτικού κέντρου CYCLOPS, με βάση τον ίδιο νόμο, κάνοντας λόγο για ένα «αξιοσημείωτο βήμα προς τα εμπρός».

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είπε ότι η Κύπρος αποτελεί για τον ίδιο ένα ξεχωριστό μέρος και σημείωσε πως «εάν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι, όχι εκείνοι που φθάνουν από την Ανατολία, αλλά οι Τουρκοκύπριοι, αφήνονταν να διαπραγματευθούν μεταξύ τους, θα έβρισκαν τον δρόμο προς τα εμπρός και την επανένωση του έθνους».

«Προσβλέπω σε αυτή τη μέρα. Είμαι περήφανος που είμαι φίλος της Κύπρου, περήφανος που στέκομαι μαζί με τον κυπριακό λαό καθώς εργάζεται για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του», είπε ο κ. Μενέντεζ, τονίζοντας στη συνέχεια τη βαθιά προσήλωσή του στη σχέση του με την Κύπρο, η οποία, όπως σημείωσε, «είναι διαχρονική και θα αντέξει. Στόχος μου, ενόσω είμαι γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι να δω και την τελευταία μπότα του τελευταίου Τούρκου στρατιώτη να φεύγει», δήλωσε και αναφώνησε, καταλήγοντας, «ζήτω η Κύπρος». 

ΚΥΠΕ /sigmalive 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενέντεζ: Στόχος μου να δω και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει"

Για πρώτη φορά η ψαλίδα κάτω από τη διαφορά των εκλογών - Δημοσκόπηση PRORATA για το iEidiseis

Σημαντική είναι η φθορά της κυβέρνησης από τις καταστροφικές εκλογές, με την ψαλίδα μάλιστα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ να είναι για πρώτη φορά μικρότερη από τη διαφορά των εκλογών του 2019!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της PRORATA που δημοσιεύει το iEidiseis, η διαφορά είναι πλέον στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς η ΝΔ εμφανίζει απώλειες 1,5 ποσοστιαίας μονάδας (33% έναντι 34,5% τον Ιούλιο του 2021, ένα μήνα πριν), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «τσιμπάει» μισή μονάδα (25% από 24,5%)! Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 6,5% (έναντι 7%), το ΚΚΕ 4,5% (έναντι 4%), η Ελληνική Λύση 3,5% (έναντι 3%) και το ΜέΡΑ25 στο 2% (έναντι 2,5%)-συγκριτικά πάντα με τις έρευνες της ίδιας εταιρείας.

dimoskopisi1prorata

Σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ άλλων:

-Το 64% αξιολογεί αρνητικά και σχετικά αρνητικά τη συνολική διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση και μόλις το 35% θετικά και σχεδόν θετικά. Αξίζει δε να σημειωθεί πως το ποσοστό εκείνων που αξιολογούν αρνητικά και σχεδόν αρνητικά τη κυβέρνηση ανέρχεται στο 71% μεταξύ των ηλικιών 17-34 ετών και στο 67% μεταξύ των ηλικιών 35-54 ετών!

-Αρνητικά επίσης αξιολογεί την κυβέρνηση το 36% των ψηφοφόρων της ΝΔ το 2019, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 38% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ την κρίνει θετικά!

-Το 67% διαφωνεί με την άποψη πως η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα ώστε να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν οι φετινές πυρκαγιές, καθώς βιώνουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, άποψη με την οποία συμφωνεί μόλις το 32%.

dimoskopisi3prorata

-Και εδώ είναι αρκετά μεγαλύτερο το ποσοστό των νέων που διαφωνούν (76%), ενώ διαφωνεί και το 46% όσων ψήφισαν ΝΔ κατά τις περασμένες εκλογές! Την άποψη ασπάζεται το 53% των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2019 και το 27% των ψηφοφόρων του …ΚΙΝΑΛ!

-Το 63% εκτιμά πως την κύρια ευθύνη για τις καταστροφές έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ενώ το 30% θεωρεί πως την κύρια ευθύνη έχει η σημερινή κυβέρνηση.

-Το 47% ένοιωσε θυμό και οργή από τις πυρκαγιές το 365 λύπη και στενοχώρια, το 12% απογοήτευση και το 4% ντροπή.

- Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης βρίσκει πολύ και αρκετά ικανοποιητικά το 37% και όχι ιδιαίτερα ή καθόλου ιδιαίτερα ικανοποιητικά το 47%.

dimoskopisi4prorata

Δείτε ολόκληρη την έρευνα

*Ταυτότητα έρευνας

  • ProRata A.E. Εταιρεία Ερευνών Κοινής Γνώμης και Εφαρμογών Επικοινωνίας (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ: 56)
  • Πληθυσμός: Άτομα άνω των 17 ετών
  • Γεωγραφική κάλυψη: Σύνολο της επικράτειας
  • 23 – 24 Αυγούστου 2021
  • Μέγεθος δείγματος: 1800 ερωτηματολόγια
  • Σταθμισμένα αποτελέσματα βάσει της πολιτικής αυτοτοποθέτησης στον άξονα Αριστερά - Δεξιά

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Για πρώτη φορά η ψαλίδα κάτω από τη διαφορά των εκλογών - Δημοσκόπηση PRORATA για το iEidiseis"

Ανατροπή βυτιοφόρου: Κλειστή μέχρι και αύριο Τρίτη η λεωφόρος Δραπετσώνας

Σήμερα στις 5:50 τα ξημερώματα βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς 25 τόνων ασφαλτικού υλικού κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο της πορείας του με αποτέλεσμα να ανατραπεί, στην περιφερειακή της Δραπετσώνας, με κατεύθυνση προς Πειραιά ακριβώς μετά την έξοδο του πρώτου τούνελ.

Ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε ελαφριά, ενώ υπήρξαν σημαντικές υλικές ζημιές στο οδικό δίκτυο. «Το παχύρευστο και επικίνδυνο υλικό διέρρευσε στο οδόστρωμα και στα φρεάτια απορροής ομβρίων υδάτων, γεγονός που ενέχει περιβαλλοντικούς κινδύνους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής και επισημαίνει ότι η λεωφόρος Δραπετσώνας από το ύψος της Ιχθυόσκαλας προς Πειραιά και από την πύλη Ε-1 προς Πέραμα θα παραμέινει προσωρινά κλειστή.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Περιφέρειας επισημαίνεται πως «με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής σε απόλυτο συντονισμό με το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και με τις τεχνικές υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Πειραιώς και Νήσων καθώς και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος προκειμένου να διαχειριστούν το συμβάν.

Έπειτα από το συμβάν διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Δραπετσώνας όπου επιχειρούν τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τους αναδόχους συντήρησης του οδικού δικτύου και την αρμόδια εταιρεία διαχείρισης προκυπτόντων αποβλήτων  “Polyeco ΑΕ“,  προκειμένου τα απόβλητα να μεταφερθούν με ασφάλεια και να επεξεργαστούν με σύννομο και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο.

Ταυτόχρονα το επικίνδυνο υλικό θα απομακρυνθεί και από τα φρεάτια ομβρίων υδάτων για να αποκατασταθεί το σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας του οδικού δικτύου, ενώ  θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε το υλικό να μην επεκταθεί περαιτέρω. 

Παράλληλα με γνώμονα την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, θα γίνει αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα και τοποθέτηση νέου αντιολισθηρού οδοστρώματος.

Επισημαίνεται πως τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η Λεωφόρος Δραπετσώνας να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία αύριο Τρίτη 31 Αυγούστου».

photo_vitioforo_1 

 photo_vitioforo_2 

 photo_vitioforo_3 

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανατροπή βυτιοφόρου: Κλειστή μέχρι και αύριο Τρίτη η λεωφόρος Δραπετσώνας"

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο βρέφος με κορωνοϊό

Στη Μονάδα Εντατικής Νεογνών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, νοσηλεύεται από το Σάββατο ένα βρέφος θετικό στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Creta24, το βρέφος εισήχθη στη μονάδα μόλις 26 ημερών, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει ενός μήνα.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι και η μητέρα του είναι θετική στον κορωνοϊό. Όταν το βρέφος ανέβασε υψηλό πυρετό, υποβλήθηκε σε rapid test, το οποίο βγήκε θετικό.

Κρίθηκε λοιπόν αναγκαία η εισαγωγή του στη μονάδα εντατικής, όπου και νοσηλεύεται σε «φυσιολογική» για τα δεδομένα του ιού κατάσταση. 

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο βρέφος με κορωνοϊό"

Κορονοϊός: Πόσοι είναι οι εμβολιασμένοι στην Ελλάδα – Τα ποσοστά ανά ηλικιακή ομάδα

Ξεπεράστηκαν σήμερα οι 11.350.000 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού. Περισσότεροι από 6 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 57,3% του γενικού πληθυσμού και 66,5% επί του ενήλικου πληθυσμού. Επίσης, περισσότεροι από 5.715.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 54,5% στο γενικό πληθυσμό και 63,6% στον ενήλικο πληθυσμό.

Σήμερα αναμένεται να γίνουν περίπου 30.000 εμβολιασμοί. Τα ραντεβού της εβδομάδας κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρω στις 20..000 σε καθημερινή βάση , ενώ τις τελευταίες 10 ημέρες 164.000 πολίτες έχουν κλείσει νέα ραντεβού, δηλαδή για την πρώτη δόση.

Τα στοιχεία έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

  • Για την ηλικιακή ομάδα 85 και άνω, το 72,7% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 73%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 80-84, το 72,8% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 73%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 75-79, το 84,8% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 85%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 70-74, το 79,1% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 79,3%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 65-69, το 80,6% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 80,9%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 60-64, το 76,7% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 77,1%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 55-59, το 73,9% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 74,6%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 50-54, το 70,7% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 71,5%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 45-49, το 67,7% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 68,7%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 40-44, το 62,9% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 64,1%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 35-39, το 55,7% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 57%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 30-34, το 54,3% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 55,9%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 52,9% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 54,8%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 42,7% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 44,8%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 15-17 έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση το 16,5% και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 19,5%.
  • Η ηλικιακή ομάδα 12-14 το 6,5% έχει εμβολιαστεί και αν υπολογιστούν και τα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται στο 8,4%.

Σχετικά με το πρόγραμμα του κατ’ οίκον εμβολιασμού, έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 7.330 πολίτες και ήδη έχουν εμβολιαστεί 5.500 πολίτες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Πόσοι είναι οι εμβολιασμένοι στην Ελλάδα – Τα ποσοστά ανά ηλικιακή ομάδα"

Γνωστός μάνατζερ καλλιτεχνών ο συγκατηγορούμενος του Σεμέδο στον βιασμό της 17χρονης

Γνωστός διοργανωτής πάρτι σε μεγάλα club της Αθήνας και επαρχιακών πόλεων της Ελλάδας, αλλά και manager καλλιτεχνών κυρίως του χώρου της τραπ μουσικής είναι ο 40χρονος που κατηγορείται μαζί με τον Ρούμπεν Σεμέδο για τον ομαδικό βιασμό της 17χρονης κοπέλας.

Ο 40χρονος Νιγηριανός που συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι μετά από ένταλμα που είχε εκδοθεί εναντίον του οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κι αύριο αναμένεται να οδηγηθεί σε εισαγγελέα και ανακριτή. Ο μάνατζερ που έχει διοργανώσει μερικά από τα μεγαλύτερα πάρτι σε club της παραλιακής ζώνης της Αθήνας κι όχι μόνο φέρεται σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η ανήλικη κοπέλα σε ασελγείς πράξεις εναντίον της.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο παίχτης του Ολυμπιακού κατηγορούνται για βιασμό της 17χρονης μέσα στο σπίτι του 27χρονου ποδοσφαιριστή στη Γλυφάδα.

Ο 40χρονος μάνατζερ που έχει ιδρύσει κι εταιρεία που ασχολείται με τη διοργάνωση πάρτι αλλά και με το μανατζάρισμα καλλιτεχνών, βρίσκεται σε λειτουργία τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα ο 40χρονος Νιγηριανός αρκετές φορές έχει φιλοξενηθεί σε φωτογραφίες περιοδικών καθώς έχει ποζάρει με πολλούς από τους επωνύμους πελάτες του.

Στο προφίλ του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, έχει πολλές εικόνες από τα πάρτι που έχει επιμεληθεί, αλλά και με τους διάσημους φίλους.

Ο 40χρονος αναμένεται να αύριο μαζί με τον Πορτογάλο στόπερ πού σήμερα έλαβε και πήρε 24ωρη προθεσμία στον ανακριτή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γνωστός μάνατζερ καλλιτεχνών ο συγκατηγορούμενος του Σεμέδο στον βιασμό της 17χρονης"

Έρχονται προλήψεις εξπρές επικουρικού προσωπικού στην Υγεία λόγω ανεμβολίαστων

Την Τετάρτη και μόνο για λίγες ημέρες πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στην υγεία, σε αντικατάσταση όσων ανεμβολίαστων τεθούν σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό ανακοίνωσε κατά την σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμανης. Μάλιστα, όπως είπε, οι προσλήψεις αυτές θα είναι εξπρές, καθώς με νομοθετική ρύθμιση οι προσλήψεις θα γίνονται με υπογραφή όχι από τους αρμόδιους υπουργούς, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αλλά με υπογραφή του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Παράλληλα ο κ. Κοντοζαμάνης, επανέλαβε ότι  «αν χρειαστεί θα συμβληθούμε με ιδιώτες», προσθέτοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Αναφορικά με τα στοιχεία των εμβολιασμών, είπε ότι μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 85% των υγειονομικών.

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται προλήψεις εξπρές επικουρικού προσωπικού στην Υγεία λόγω ανεμβολίαστων"

Δημοσκόπηση: Με 12,7 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Δίχως κέρδη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα 12,7 μονάδων υπέρ της ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία «Interview» για λογαριασμό του Politic.gr, σε δείγμα 1325 ατόμων σε όλη την επικράτεια.

Η πρώτη ανάγνωση της δημοσκόπησης δείχνει ότι οι φωτιές δεν «έκαψαν» τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του με την πλειοψηφία της κοινωνίας, ωστόσο αναλογικά με προηγούμενη μέτρηση που διενήργησε το Politic καταγράφεται μια ελαφρά υποχώρηση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος.

Για παράδειγμα, σε αντίστοιχη έρευνα που δημοσιεύσαμε τον Απρίλιο του 2021, αμέσως μετά την επεισοδιακή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα, η ΝΔ προηγούνταν με διαφορά 14,6 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ (36,7% ΝΔ- 22,1% ΣΥΡΙΖΑ), γεγονός που δείχνει ότι συγκριτικά με 4 μήνες πριν η διαφορά υποχώρησε περίπου 2 μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα συγκεντρώνει την πρόθεση ψήφου του 35,2% των ερωτηθέντων ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται σταθερά στο 22,5%, αδυνατώντας να εκμεταλλευτεί την κυβερνητική κάμψη. Από εκεί και πέρα το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει ποσοστό 6,2%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 3,8%.

Ένα στοιχείο το οποίο χρήζει μελέτης από τα κομματικά επιτελεία είναι το υψηλό ποσοστό που συγκεντρώνει το «άλλο κόμμα», αφού στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, εσείς πιο κόμμα θα ψηφίζατε» το 11,2% απαντά «άλλο», γεγονός που αφενός το κατατάσσει στην τρίτη θέση και αφετέρου μαρτυρά την ενδόμυχη επιθυμία του εκλογικού σώματος να δει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα εκφράζει με μετριοπάθεια τον λεγόμενο «κεντρώο χώρο», αφού τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης παραμένουν σχετικά αμετάβλητα συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του περασμένου Απριλίου. Όσον αφορά στους αναποφάσιστους κυμαίνονται στο 10,3%, εξακολουθώντας να αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη και μια μεγάλη δεξαμενή ψήφων ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών.

Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι οι σημερινοί ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου δεν διάγουν και τις καλύτερες ημέρες στη διακυβέρνηση της χώρας. Ναι μεν οι πυρκαγιές δεν επηρέασαν σημαντικά την εκλογική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι κλόνισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου ως προς την αποτελεσματικότητά της.

Αυτό αποτυπώνεται στο 51% που πιστεύει ότι η χώρα κινείται «προς τη λάθος κατεύθυνση», ενώ το 43% είναι ικανοποιημένο απαντώντας ότι η Ελλάδα πορεύεται «προς τη σωστή κατεύθυνση».

Στα επιμέρους ζητήματα της επικαιρότητας, στο ερώτημα «κατά την άποψή σας, ποιες από τις δυο κυβερνήσεις διαχειρίστηκε τις πυρκαγιές», το 50% (δηλαδή 1 στους 2) απάντησε «καμία από τις δυο», με το 38% να αποδίδει τα εύσημα στη σημερινή κυβέρνηση και μόλις το 12% σε εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον αντίποδα η ΝΔ παίρνει καλό βαθμό στην ταχύτητα λήψη μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, αφού το 53% την αξιολογεί θετικά, ενώ αρνητικά το 44%  και ένα ποσοστό 3% δεν απαντά.

Όσον αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο σημερινός πρωθυπουργός παραμένει το ισχυρό πρόσωπο της κυβέρνησης, μιας και στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη, ποιόν από τους δυο θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον σημερινό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου εμπιστεύεται το 43% των ερωτηθέντων και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 25%.

Το γεγονός ότι η ΝΔ φθάρθηκε αλλά δεν ωφελήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται και στο 32% των ερωτηθέντων που απάντησαν «κανένας», ποσοστό που κατατάσσει τη συγκεκριμένη επιλογή στη δεύτερη θέση, με μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ενδεικτικές του κλίματος και άξιες σχολιασμού είναι οι απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες αναφορικά με την πορεία της χώρας εάν στο τιμόνι της βρισκόταν σήμερα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις το 21% απάντησε «καλύτερα», το 26% σχολίασε «το ίδιο», ενώ το 50% απάντησε εμφατικά «χειρότερα».

Μείζον ζήτημα που βοηθά στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων είναι και αυτό της διαχείρισης της πανδημίας. Στο ερώτημα «συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την επιβολή περιοριστικών μέτρων (πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, εστίασης, διασκέδασης, καταστημάτων κλπ) στους ανεμβολίαστους», το συντριπτικό 64% συντάσσεται απόλυτα με τους κυβερνητικούς χειρισμούς ενώ διαφωνεί το 36%. 

Την ίδια στιγμή, υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τάσσεται το 56% και κατά το 42%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό αν αναλογιστούμε την επικοινωνιακή εκστρατεία της κυβέρνησης από την έναρξη της πανδημίας.

Τέλος, σχετικά με την πορεία της οικονομίας, δείκτης που θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον όλων των κυβερνήσεων στην πατρίδα μας, το 68% δηλώνει ότι δεν είναι αισιόδοξο, ενώ «πολύ» απαντά μόλις το 31%. 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Με 12,7 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Δίχως κέρδη ο ΣΥΡΙΖΑ"

Στα 2.343 τα νέα κρούσματα - Ανεμβολίαστοι οι 309 από τους 338 διασωληνωμένους

Ακόμα 2.343 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ ο οποίος για πρώτη φορά στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα, συμπεριέλαβε και τον αριθμό των ανεμβολίαστων ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι από τους 338 διασωληνωμένους ασθενείς, οι 309 (91.42%) είναι ανεμβολίαστοι
ή μερικώς εμβολιασμένοι και μόλις οι 29 (8.58%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.343 , εκ των οποίων
24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 583.658 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 214 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.463 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.656 θάνατοι.  Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 338 (58.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 309 (91.42%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8.58%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.962 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 214 (ημερήσια μεταβολή -24.11%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 263 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 2.343 κρουσμάτων covid-19 έψε ως εξής:

91 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

79 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

26 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

95 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

160 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

63 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

90 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

10 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

212 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

32 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Άνδρου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

116 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

22 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

40 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

41 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

86 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

19 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

69 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

44 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

26 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

41 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

35 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

35 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

41 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

75 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

5 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

50 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

42 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

6 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

33 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

28 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

30 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

22 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

96 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 2.343 τα νέα κρούσματα - Ανεμβολίαστοι οι 309 από τους 338 διασωληνωμένους"

Καιρός αύριο: Βροχές την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός αύριο, Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων αλλά και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορειοανατολικά όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, με βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα βόρεια υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων αλλά ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού – Αναλυτική πρόγνωση"

Κρούσματα σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη: Στο ΑΧΕΠΑ τρεις ηλικιωμένοι

Τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με κορωνοϊό, από το γηροκομείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου υπήρξε συρροή κρουσμάτων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr.

Όλοι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι άνω των 70 ετών, νοσηλεύονται από χθες, Κυριακή, στην μονάδα Covid του νοσοκομείου και η κατάσταση της υγεία τους κρίνεται μέτρια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ακόμη πέντε κρούσματα εντοπίστηκαν στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τον τελευταίο έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 27 Αυγούστου.

Θυμίζουμε ότι, όπως αποκάλυψε το GRTimes.gr, ο “συναγερμός” είχε σημάνει από τις 18 του μήνα που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο. Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε για τη συρροή κρουσμάτων και είχε παρέμβει με ειδικό κλιμάκιο, δίνοντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 30 και πιο συγκεκριμένα θετικοί στον ιό βρέθηκαν 29 ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής. Από την διαδικασία της ιχνηλάτησης, η οποία συνεχίζεται, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 52 στενές επαφές.

Θυμίζουμε, ότι εκ μέρους της διοίκησης, με την οποία επικοινώνησε το GRTimes.gr την προηγούμενη εβδομάδα, κατέστη σαφές πως τόσο το προσωπικό όσο και οι άνθρωποι που διαμένουν στο γηροκομείο είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ως εκ τούτου η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. Ταυτόχρονα, θέλησαν να τονίσουν πως δεν υφίσταται ούτε ο συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων, ούτε καν κρούσματα.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρούσματα σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη: Στο ΑΧΕΠΑ τρεις ηλικιωμένοι"

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες κατά του αεροδρομίου της Καμπούλ, της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.

«Οι στρατιώτες του χαλιφάτου στόχευσαν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ με έξι πυραύλους» ανέφερε σε μια ανακοίνωση η οργάνωση. Αξιωματούχος των Ταλιμπάν που βρίσκεται επί τόπου δήλωσε πως πέντε πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του αεροδρομίου.

Τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των δυνάμεων των ΗΠΑ αναχαίτισαν πέντε πυραύλους που εκτοξεύθηκαν νωρίς σήμερα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε Αμερικανικός αξιωματούχος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ"

Ο Ρούμπεν Σεμέδο συνελήφθη για το βιασμό 17χρονης

Μία 17χρονη κοπέλα έχει καταγγείλει τον Ρούμπεν Σεμέδο και έναν ακόμη άνδρα για βιασμό, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του πρώτου, ενώ επιχειρείται και η ταυτοποίηση του δεύτερου.

Η νεαρή γυναίκα εμφανίστηκε μαζί με την μητέρα της στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα, όπου και ανέφερε ότι μετά από μία έξοδο σε μπαρ του Ωρωπού, το Σάββατο 28 Αυγούστου, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής την οδήγησε μαζί με μία 19χρονη κοπέλα στο σπίτι του στη Γλυφάδα, όπου και την βίασε τόσο ο ίδιος, όσο και ένας ακόμη άνδρας που παρουσιάστηκε ως μάνατζερ.

Η καταγγελία της 17χρονης μεταφέρθηκε στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και στη συνέχεια εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σεμέδο, το οποίο εκτελέστηκε, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να συλλαμβάνεται στο σπίτι του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρούμπεν Σεμέδο συνελήφθη για το βιασμό 17χρονης"

ΠΙΣ: Αδύνατο να γίνει rapid test με την τιμή των 10 ευρώ στα ιατρικά εργαστήρια

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμπαραστέκεται στα μικρά εργαστήρια των ακριτικών νησιών,ιδιοκτήτες των οποίων δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών και επισημαίνει ότι η υποτιμολόγηση κατά 100% εισάγει μη ελεγχόμενη στρέβλωση στις διαγνωστικές υπηρεσίες υγείας.

Όπως αναφέρουν οι ιατροί – λειτουργοί της ΠΦΥ με εργαστήρια και μικρά διαγνωστικά, η τιμή που όρισε η κυβέρνηση είναι κάτω του λειτουργικού κόστους. Αυτό συνέβη επειδή δεν συνυπολογίστηκαν στην τιμή του αντιδραστηρίου, το κόστος του αναλώσιμου υλικού για τη δειγματοληψία, το κόστος της αντισηψίας μετά τη δειγματοληψία, το κόστος εργασίας του εξειδικευμένου προσωπικού για τη διενέργεια των τεστ, το κόστος του διοικητικού προσωπικού, το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων αλλά και το κόστος απόσβεσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο ΠΙΣ καλεί την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξετάσουν εκ νέου το θέμα λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε ιατρός με εργαστήριο θα πρέπει να επενδύσει σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο είναι αδύνατο να γίνει με την τιμή αυτή.

Δεδομένου μάλιστα ότι τελικός αποδέκτης της δύσκολης αυτής εξίσωσης θα είναι ο πολίτης, που δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί, ο ΠΙΣ κρίνει απαραίτητο το διάλογο και την επανεκτίμηση της κατάστασης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΙΣ: Αδύνατο να γίνει rapid test με την τιμή των 10 ευρώ στα ιατρικά εργαστήρια"

Έκλεισε η ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Σερρών

Κλειστή από χθες  η ΩΡΛ κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, λόγω έλλειψης γιατρών.

Οι ασθενείς που θα φτάνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Σερρών θα αξιολογούνται από τους εφημερεύοντες ιατρούς, παθολόγους ή χειρούργους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και αν χρήζουν νοσηλείας θα παραπέμπονται στο Νοσοκομείο της Δράμας.

Στο μεταξύ αύριο το μεσημέρι η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, για το μείζον θέμα της υποστελέχωσης. Οι νοσοκομειακοί επισημαίνουν  πως “αν δεν γίνουν προσλήψεις προσωπικού κλινικές και τμήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν”.

Νωρίτερα η διοίκηση των Νοσοκομειακών Γιατρών θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, κατά την οποία θα του εκθέσουν τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισε η ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Σερρών"

Οικονόμου: Δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουν στην ίδια θέση όσοι υγειονομικοί τεθούν σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου

Μια ημέρα που πολλά ακούγονται για ανασχηματισμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην πανδημία και τους εμβολιασμούς.

«Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά καθοριστικό για την εξέλιξη της πανδημίας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο αύξησης κρουσμάτων και νοσηλειών, υπογραμμίζουν ότι το πιο αποτελεσματικό όπλο απέναντι στη πανδημία είναι ο εμβολιασμός και συνιστούν σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς και τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων ιδίως για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές», τόνισε.

Και εξήγησε: «Για το σκοπό αυτό από σήμερα μέχρι και την επόμενη Δευτέρα διατίθενται δωρεάν δύο self test από τα φαρμακεία στους μη εμβολιασμένους εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και στους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας ηλικίας 5-30 ετών.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε γόνιμη πρόταση, κάθε γόνιμη ιδέα προκειμένου να πειστούν και να ενθαρρυνθούν για να διευκολυνθούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Να αξιοποιήσουν δηλαδή το προνόμιο του εμβολιασμού που μας χάρισε η επιστήμη».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου: «διαπιστώνεται ήδη ότι ήταν θετικά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της freedom pass, της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας αξίας 150 ευρώ για τουρισμό και πολιτισμό, που ανακοινώθηκε πριν δύο μήνες και χορηγείται εδώ και ενάμισι μήνα σε όλες τις νέες και τους νέους 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του 2021».

Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις 27 Ιουνίου, δηλαδή μία μέρα πριν εφαρμοστεί το μέτρο οι νέοι 18-25 ετών που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό ήταν περίπου 130.000 δηλαδή 13,6% του συνολικού τους πληθυσμού. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, είχαν εμβολιαστεί ή είχαν κλείσει το πρώτο τους ραντεβού για να εμβολιαστούν περίπου 410.000 νέα παιδιά δηλαδή το 43% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Απ’ αυτούς οι 310.000 περίπου είχαν κάνει χρήση του freedom pass για την οποία είχαν διατεθεί 33,7 εκατομμύρια ευρώ.

Προκύπτει λοιπόν ότι ένας αριθμός περίπου στο 75% των νέων που εμβολιάστηκαν αξιοποίησαν αυτή την κάρτα».

Πρόσθεσε πάντως πως «προφανώς κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσους ακριβώς επηρέασε η κάρτα να εμβολιαστούν, σίγουρα όμως επιτάχυνε τον εμβολιασμό εκείνων που το είχαν αποφασίσει και για διάφορους λόγους δεν βιάζονταν».

Στη συνέχεια, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «σημειώνεται ακόμα ότι για να ενθαρρυνθούν και να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας στον εμβολιασμό ξεκίνησε χθες η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος εμβολιασμού σε πλατείες έξω από ιερούς ναούς από κινητές ομάδες του Υπουργείου Υγείας.

Τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ δείχνουν ότι η πανδημία σε αυτή τη φάση απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Αυτή η επιστημονική παραδοχή, οι απαιτήσεις του ελληνικού και τους διεθνούς Δικαίου αλλά και η ανάγκη να θωρακίσουμε τη δημόσια και την ιδιωτική σφαίρα απέναντι στο ενδεχόμενο νέων καθολικών περιορισμών προσδιόρισαν τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο των μέτρων που ανακοινώθηκαν με στόχο να προστατεύσουμε με διαφορετικό τρόπο τους εμβολιασμένους και τους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας.

Είναι θετικό το γεγονός ότι από τα μέσα Αυγούστου υπάρχει μία αυξητική τάση στα νέα ραντεβού αλλά όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας χρειαζόμαστε επιπλέον τουλάχιστον ένα εκατομμύριο εμβολιασμένους».

Στο σημείο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «για το σκοπό αυτό πρέπει όλοι μας, πολιτικά κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, συλλογικοί φορείς χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις να ενώσουμε τη φωνή μας στη γραμμή της επιστήμης, της λογικής και του χρέους απέναντι στη θωράκιση της κανονικότητας της ζωής στη δημόσια και ιδιωτική σφαίρα.

Λήγει η προθεσμία την 1η Σεπτεμβρίου για τους υγειονομικούς και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο

Θέλω να υπενθυμίσω ότι από μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές. Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, θα εφαρμοστεί. Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Παράλληλα θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει καταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, δεν είναι βέβαιο ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και η οργάνωση του ΕΣΥ, ως έναν βαθμό θα έχουν αλλάξει».

Υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων όχι από γινάτι, όχι για να τιμωρήσει κανέναν, όχι για να βάλει κάποιον απέναντι, όχι για να δημιουργήσει εχθρούς αλλά για να προστατεύσει ολόκληρη την κοινωνία, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Το υπουργείο Υγείας έχει πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν από ενδεχόμενες αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων».

Στο ερώτημα αν έχει έρθει η ώρα του ανασχηματισμού είπε: «Η ανάγκη, η έκταση, το βάθος, το αποτύπωμα, ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του στελεχιακού δυναμικού της κυβέρνησης είναι κάτι που αφορά μόνο τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που έχει την πλήρη έκταση της εικόνας και παίρνει τις αποφάσεις για να διαμορφώνεται μια κατάσταση που θα πάει την χώρα μπροστά».

Στο ερώτημα αν υπάρχει σκέψη για αλλαγή στρατηγικής απέναντι στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, είπε ότι υπάρχει υψηλό ποσοστό και αξιολογείται η πορεία της κατάστασης. Στόχος είναι σχολεία και πανεπιστήμια να λειτουργήσουν δια ζώσης. 

Ο κ. Οικονόμου μίλησε για αθλιότητα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και πως ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του στοχοποιούνται από την αξιωματική αντιπολίτευση και είπε ειδικά για τις σπουδές της κόρης του πρωθυπουργού ότι πλέον τον λόγο απέναντι σε τέτοιες συκοφαντίες και αθλιότητες όπως η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα, θα τον έχει η δικαιοσύνη. «Υπάρχει όμως και ένα άλλο ζήτημα: ο κ. Καρανίκας ήταν στρατηγικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και δεν έχει βρεθεί κανένας να τον μαζέψει και να τον αποδοκιμάσει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «επιβεβαιώνεται ο φόβος μας ότι χειρότερο από το να είσαι ανίκανος είναι να είσαι ικανός για όλα». 

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης απαντώντας για τους ένστολους όπου είναι χαμηλά τα ποσοστά ότι «η επιλογή της επέκτασης της υποχρεωτικότητας είναι ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας».

Στο ερώτημα πόσοι είναι οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί είπε ότι είναι μερικοί χιλιάδες. Εξηγώντας τι εννοεί λέγοντας ότι δεν θα επιστρέψουν στην θέση την οποία είχαν είπε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε αναφερόμενος στις διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών ότι τέτοιου είδους προσεγγίσεις δεν μπορούν να δίνουν τον τόνο της δημόσιας συζήτησης για το αναγκαίο ή όχι του εμβολιασμού. 

Εδώ που βρισκόμαστε πρέπει όλοι χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις να ζητήσουμε να στηριχθεί το πρόγραμμα «Ελευθερία». Να μην κρύβουμε κάτω από το χαλί κραυγαλέες αντιφάσεις που έκαναν ζημιά το προηγούμενο διάστημα.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου: Δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουν στην ίδια θέση όσοι υγειονομικοί τεθούν σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου"

Νέες τοπικές διευθύνσεις του e-ΕΦΚΑ από σήμερα, ανά την Ελλάδα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Η λειτουργία νέων τοπικών διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ, ξεκινά από σήμερα, ανά την Ελλάδα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών και την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Ειδικότερα, λειτουργούν από σήμερα τοπικές διευθύνσεις του οργανισμού στη Χαλκιδική με έδρα τον Πολύγυρο, στην Καστοριά, στην Κέρκυρα, στη Φωκίδα με έδρα την ‘Αμφισσα, στην Ηλεία με έδρα τον Πύργο, στην Αργολίδα με έδρα το Δήμο Ναυπλιέων, στην Ελευσίνα, στον Πειραιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Λασίθι με έδρα τον ‘Αγιο Νικόλαο, στο Ρέθυμνο, στα Χανιά. Λειτουργούν, επίσης, οι διευθύνσεις ΚΕΑΟ Αττικής με έδρα την Αθήνα και ΚΕΑΟ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, η διοίκηση του Οργανισμού, «έχοντας θέσει ως άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών, την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων, προχωρεί στη σύσταση νέων Τοπικών Διευθύνσεων με την κατάργηση των παλαιών δομών και ενσωμάτωσή τους στις νέες Τοπικές. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ενιαίος τρόπος λειτουργίας των Υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων καθώς και σημαντική εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων».

Τρόποι επικοινωνίας με τις νέες διευθύνσεις:

1) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Χαλκιδικής, με έδρα τον Πολύγυρο (οδός Στρατή Μυριβήλη 4, ΤΚ 63100, Πολύγυρος). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και των ορίων του Αγίου Όρους. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.chalkidikis@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2371021849-2371023758) και με το Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Νέων Μουδανιών (οδός Γεωργίου Παπανδρέου 17, ΤΚ 63200, Ν. Μουδανιά, email: apoktm.nmoud@efka.gov.gr ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2373066018-2373021755).

2) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Καστοριάς, με έδρα την Καστοριά (οδός Καπ. Κώττα 2, ΤΚ 52100, Καστοριά). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.kast@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2467021620-2467021621).

3) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Κέρκυρας, με έδρα την Κέρκυρα (οδός 9η πάροδος Ι. Θεοτόκη, ΤΚ 49100, Κέρκυρα). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.kerk@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2661096805-2661096846).

4) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Φωκίδας, με έδρα την ‘Αμφισσα (οδός Επισκόπου Φιλοθέου 12-16, ΤΚ 33100, ‘Αμφισσα). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.fok@efka.gov.gr ) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών ( 2265079097-2265028280).

5) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Α΄ Ηλείας, με έδρα τον Πύργο (οδός Μυστρά 7 Πύργος Ηλείας, ΤΚ 27131, Πύργος ). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.aileias@efka.gov.gr)ή μέσω της τηλεφωνικής γραμμής (2621083900).

6) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Αργολίδας, με έδρα το Δήμο Ναυπλιέων (οδός 25ης Μαρτίου 45 Ναύπλιο, ΤΚ 21100, Ναύπλιο). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.arg@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2752027203- 2752028388) και με τα αποκεντρωμένα τμήματα: Α΄ Κοινωνικής Ασφάλισης ‘Αργους (οδός Γούναρη 52, ‘Αργος, ΤΚ 21200, email: apoktm.argos@efka.gov.gr μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2751069446-2751067357) και Β΄ Κοινωνικής Ασφάλισης Κρανιδίου (Κρανίδι, ΤΚ 21300, email: apoktm.kran@efka.gov.gr μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2754022595-2754023402)

7) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Α΄ Δυτικής Αττικής, με έδρα την Ελευσίνα (οδός Κελεού και Μιαούλη, ΤΚ 19200, Ελευσίνα. Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων των Δήμων Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγάρων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( td.aditattik@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2105514737-2105514735) και με το Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Μεγάρων (οδός ΠΕΟΑΚ και Μίνωας, ΤΚ 19100 Μέγαρα, email apoktm.megaron@efka.gov.gr ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2296021537-2296080894).

8) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Β΄ Πειραιώς, με έδρα τον Πειραιά (οδός Μεσολογγίου 4 και Μαυρομιχάλη, ΤΚ 18545, Πειραιάς). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων του 4ου και 5ου Διαμερίσματος του Δήμου Πειραιά της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και των Δήμων Ύδρας, Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών και Τροιζηνίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.bpireas@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2104170293-2104173138) και με το Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Καμινίων (οδός Θηβών 49 και Βούρβουλη, ΤΚ 18542, Καμίνια, email: apoktm.kam@efka.gov.gr ή μέσω της τηλεφωνικής γραμμής (2104239556).

9) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Α΄ Ηρακλείου, με έδρα το Ηράκλειο (οδός Αγίου Μηνά 11, ΤΚ 71201, Ηράκλειο). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Ηρακλείου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.airaklio@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2810-378805-2810378807).

10) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Γ΄ Ηρακλείου, με έδρα το Ηράκλειο (3ο χλμ Εθνικής Οδού Ηρακλείου-Μοιρών, Εσταυρωμένος, ΤΚ 71500, Ηράκλειο Κρήτης). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων των Δημοτικών Ενοτήτων Τεμένους, Γοργολαϊνης και Παλιανής του Δήμου Ηρακλείου και των Δήμων Αρχανών-Αστερουσίων, Γόρτυνας, Φαιστού και Μαλεβιζίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.ciraklio@efka.gov.gr)ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2810303755-2810303748).

11) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Λασιθίου, με έδρα τον ‘Αγιο Νικόλαο (οδός Επιμενίδου 12 , ΤΚ 72100 ‘Αγιος Νικόλαος). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.lasith@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2841091037-2841091020-2841091017) και με τα αποκεντρωμένα τμήματα: Α΄ Κοινωνικής Ασφάλισης Ιεράπετρας (οδός Αγίου Γεωργίου 30, ΤΚ 72200, Ιεράπετρα, email: apoktm.ierap@efka.gov.gr, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής (2842090415)

και Β΄ Κοινωνικής Ασφάλισης Σητείας (οδός 4ης Σεπτεμβρίου 14, ΤΚ 72300 Σητεία, email: apoktm.sitia@efka.gov.gr μέσω της τηλεφωνικής γραμμής ( 2843029565)

12) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Ρεθύμνης, με έδρα το Ρέθυμνο (οδός Κονδυλάκη 89, ΤΚ 74100, Ρέθυμνο). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.reth@efka.gov.gr) μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2831021135-2831021136).

13) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Χανίων, με έδρα τα Χανιά (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 99 , ΤΚ 73134, Χανιά). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.chanion@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2821024587-2821024588).

14) της Β΄ Περιφερειακής Διεύθυνσης ΚΕΑΟ Αττικής, με έδρα την Αθήνα (οδός Μενάνδρου 41-43, ΤΚ 104 37, Αθήνα) και χωρική αρμοδιότητα εντός των ορίων του Ανατολικού, Βόρειου και Δυτικού Τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Αθήνας και των ορίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (b.athinas@keao.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2105233516-2105238067) και με το Αποκεντρωμένο Τμήμα ΚΕΑΟ Δυτικής Αττικής, με έδρα την Ελευσίνα με χωρική αρμοδιότητα εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (οδός Κελεού & Μιαούλη, ΤΚ 19 200, Ελευσίνα), email: elefsina@keao.gov.gr ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (210 – 5514766/768/777).

15) της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΚΕΑΟ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο (οδός 3ο χιλ. Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Μοιρών, Εσταυρωμένος, ΤΚ 71 500, Ηράκλειο – Κρήτη) και χωρική αρμοδιότητα εντός των ορίων της Περιφέρειας Κρήτης. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (irakleio@keao.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών (2810303666-2810-303668) και με το Αποκεντρωμένο Τμήμα ΚΕΑΟ Χανίων με έδρα τα Χανιά με χωρική αρμοδιότητα εντός των ορίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνου και Χανίων (οδός Λεωφ. Κων/νου Καραμανλή 99, ΤΚ 73100, Χανιά, email: chania@keao.gov.gr ή μέσω της τηλεφωνικής γραμμής (2821024580).

ΑΠΕ- ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες τοπικές διευθύνσεις του e-ΕΦΚΑ από σήμερα, ανά την Ελλάδα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών"

Παραλήρημα Ερντογάν για το πολεμικό drone: Όποιος θέλει να μετακινήσει έστω και μια πέτρα, θα ζητήσει τη συγκατάθεσή μας

«Η Τουρκία ανήκει στις τρεις πρώτες χώρες παγκοσμίως στην παραγωγή πολεμικών drones» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου μαχητικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, Bayraktar Akinci, ενώ δεν παράλειψε να εκτοξεύσει απειλές, υπογραμμίζοντας ότι «όποιος θέλει να μετακινήσει έστω και μια πέτρα στην περιοχή μας, θα ζητήσει τη συγκατάθεση της Τουρκίας».

Ο Τ. Ερντογάν τόνισε πως το νέο drone, το οποίο παράγει εταιρεία του γαμπρού του Ερντογάν, θα ενισχύσει «τις προσπάθειες της Τουρκίας για επιβολή ειρήνης, δικαιοσύνης και αλήθειας στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο». Πρόσθεσε επίσης πως στόχος της Τουρκίας είναι να μπορεί να συμμετάσχει με τον στόλο από drone που διαθέτει, σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Όποιος θέλει να μετακινήσει έστω και μια πέτρα στην περιοχή μας, θα ζητήσει τη συγκατάθεση της Τουρκίας. Όποιος σκοπεύει να επιχειρήσει στην περιοχή μας, θα λάβει υπόψη την προσέγγιση της Τουρκίας που βασίζεται στην ειρήνη και τη σταθερότητα».

kathimerini.com.cy 

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλήρημα Ερντογάν για το πολεμικό drone: Όποιος θέλει να μετακινήσει έστω και μια πέτρα, θα ζητήσει τη συγκατάθεσή μας"

Έρχονται οι… κατάσκοποι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εντός του Σεπτεμβρίου θα πιάσουν δουλειά οι μυστικοί επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι ως αποστολή θα έχουν την καταγραφή παραπόνων και προβλημάτων των μετακινούμενων τόσο με τα οδικά μέσα μεταφοράς όσο και με τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αθήνα.

Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν την… συγκεκριμένη αποστολή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα είναι εργαζόμενοι ιδιωτικής εταιρείας και όχι υπάλληλοι του ΟΑΣΑ και θα λειτουργούν με συστηματική παρουσία ως «ομάδα διασφάλισης ποιότητας», η οποία θα κινείται διαρκώς σε όλα τα μέσα ενώ θα πραγματοποιεί και δοκιμαστικές κλήσεις στον πενταψήφιο αριθμό του ΟΑΣΑ, προκειμένου να ελέγχει την απόκριση των υπηρεσιών στα αιτήματα των πολιτών. Η σύμβαση που υπέγραψε ο ΟΑΣΑ με ιδιωτική εταιρεία ανέρχεται σε 16.000 ευρώ πλέον του ΦΠΑ και τα αποτελέσματα θα πρέπει να παραδοθούν τους επόμενους μήνες.

Οι μυστικοί επιβάτες επίσης θα κρίνουν την καθαριότητα των οχημάτων, τη συχνότητα των δρομολογίων, το εάν τηρούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό, τη συμπεριφορά και ευγένεια του οδηγού, ακόμα και την οδική του συμπεριφορά – το εάν δηλαδή οδηγεί με ασφάλεια, εάν τηρεί τον ΚΟΚ, κλπ.

Πρόκειται για ένα μέτρο αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό με σκοπό να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό.

Ο αριθμός των μυστικών επιβατών δεν έχει γίνει γνωστός αλλά σε καμία περίπτωση δε θα ασκούν καθήκοντα ελεγκτή κομίστρου και δεν θα μιλούν με τους επιβάτες, αλλά θα παρατηρούν και θα καταγράφουν.

Επίσης οι μυστικοί επιβάτες θα ελέγχουν τη διαθεσιμότητα των μέσων, δηλαδή, τη γεωγραφική κάλυψη του δικτύου, το ωράριο λειτουργίας, τη συχνότητα των δρομολογίων, κλπ., την προσβασιμότητα των μέσων προς όλους και ειδικότερα τα ΑμεΑ, καθώς επίσης τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων σύμφωνα με τις ανάγκες των επιβατών, την παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης προς τον επιβάτη (γενικές πληροφορίες, στοιχεία δρομολογίων, τιμές εισιτηρίων, δικαιώματα ελεύθερης – μειωμένου κομίστρου μετακίνησης, κ.λπ.), την ασφάλεια των επιβατών, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας από τον Covid-19.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται οι… κατάσκοποι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς"

Νοσηλεύτρια στην Πάτρα: Έκανες το εμβόλιο για τον κορονοϊό; Θα πάθεις καρκίνο σαν τον πατέρα σου

Λίγες ημέρες μετά από την αποκάλυψη της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ότι γιατρός στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα «χλεύαζε» ουσιαστικά μητέρα η οποία ήθελε να κάνει το εμβόλιο στην 16χρονη κόρη της, ένα δεύτερο περιστατικό έρχεται για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι αντιεμβολιαστές υγειονομικοί όχι μόνο δεν κάνουν οι ίδιοι το εμβόλιο, αλλά προσπαθούν να αποτρέψουν και το κοινό με διάφορους τρόπους.

Το περιστατικό συνέβη πριν λίγο καιρό στο Τμήμα Χημειοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Νοσηλεύτρια «αρπάχτηκε» με την κόρη καρκινοπαθούς όταν προσκόμισε τα επίσημα έγγραφα πως έχει εμβολιαστεί πλήρως, άρα θα μπορούσε να συνοδεύσει τον πατέρα της στη διαδικασία που θα ακολουθούσε.

«Εχετε κάνει εμβόλιο; Καλά να πάθετε. Σε δύο – τρία χρόνια θα είστε κι εσείς εδώ» είπε η νοσηλεύτρια στην κόρη του ασθενούς. Η νεαρή δεν κάθισε με «σταυρωμένα τα χέρια»! Επιτέθηκε φραστικά στη νοσηλεύτρια και μέσα στον συγκεκριμένο ευαίσθητο χώρο, ακολούθησε διαπληκτισμός. Αναυδοι παρακολουθούσαν τη σκηνή άλλοι ασθενείς ή συνοδοί τους. Το επεισόδιο έληξε εκεί. Δεν εκλήθη κάποιος από την Διοίκηση ή οι άνδρες της Ασφάλειας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Ομως η νεαρή που κατ’ ουσίαν η νοσηλεύτρια… την «καταράστηκε», θεωρώντας μάλιστα πως το εμβόλιο… «σπέρνει» καρκινικά κύτταρα, ενημέρωσε και πρόσωπα της ιατρικής κοινότητας της Πάτρας για το απίστευτο που της συνέβη.

Να θυμίσουμε ότι προ ημερών μια μητέρα ενός 16χρονου κοριτσιού στην Πάτρα βρέθηκε μπροστά σε μια γιατρό αρνήτρια των εμβολίων και σύμφωνα με την καταγγελία που έχει κάνει η μητέρα, η γιατρός ειρωνευόταν την ίδια την ώρα που το κορίτσι της έκανε το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό.

Για το θέμα παρενέβη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος διέταξε την άμεση έρευνα για το περιστατικό! Στην έγγραφη καταγγελία της, η μητέρα του 16χρονου κοριτσιού κατήγγειλε πως η γιατρός κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, χρησιμοποίησε απαξιωτικά λόγια για το εμβόλιο και τη διαδικασία των εμβολιασμών, υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης με την εκτίμηση ότι «μια γρίπη είναι…» γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της κοπέλας.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσηλεύτρια στην Πάτρα: Έκανες το εμβόλιο για τον κορονοϊό; Θα πάθεις καρκίνο σαν τον πατέρα σου"

Πάτρα: Εργαζόμενοι κατέλαβαν τα Γραφεία των Διοικήσεων σε ΠΠΝΠ και "Άγιο Ανδρέα"-Αντιδρούν στις αναστολές ΦΩΤΟ

Σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει από το πρωΐ της Δευτέρας οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" αποκλείοντας τα γραφεία της Διοίκησης και στα δύο Νοσηλευτικά Ιδρύματα, αντιδρώντας με αυητό τον τρόπο στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

 Με στάση εργασίας και συγκέντρωση στον χώρο του σωματείου στέλνουν μήνυμα πως θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται πως από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, εκπνέει η διορία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής της εργασίας τους.

Η απόφαση για την ανάκληση αδειών στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, επισημοποιήθηκε με το έγγραφο που απέστειλαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα και Περιφερειακά/Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΑΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Εργαζόμενοι κατέλαβαν τα Γραφεία των Διοικήσεων σε ΠΠΝΠ και "Άγιο Ανδρέα"-Αντιδρούν στις αναστολές ΦΩΤΟ"

ΣτΕ: Απέρριψε αίτημα για πάγωμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών

Απορρίφθηκαν από το Γ’ Θερινό Τμήμα του ΣτΕ, υπό την προεδρία της αντιπροέδρου κ. Κωνσταντινίδου, οι τέσσερις αιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων ανά την Ελλάδα, που ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, με την οποία να «παγώνει» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.

Το Τμήμα αναμένεται να εξετάσει αν θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης αναστολής ή όχι.

Οι τέσσερις προσωρινές διαταγές αφορούν 115 συνολικά προσφεύγοντες.

Εν τω μεταξύ εκκρεμεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ (έκδοση δηλαδή προσωρινής διαταγής και αναστολή απόφασης για υποχρεωτικότητα).

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Απέρριψε αίτημα για πάγωμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών"

Κορονοϊός: Έκκληση από ΠΟΥ και UNICEF να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί και να μην ξανακλείσουν τα σχολεία

Σε πολλές χώρες τα σχολεία έχουν ανοίξει, σε άλλες το πρώτο κουδούνι απέχει μόλις λίγες μέρες. Και το μεγάλο ζήτημα είναι ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.  

Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των σχολικών ιδρυμάτων θα πρέπει να είναι μεταξύ των ομάδων που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα κατά της Covid-19, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (30.08.2021) οι ευρωπαϊκές διευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της UNICEF και ο στόχος είναι ένας: τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά.

Θα πρέπει «να προταθούν εμβόλια κατά της Covid-19 στους εκπαιδευτικούς και στα άλλα μέλη του σχολικού προσωπικού ως ομάδα στόχο των εθνικών σχεδίων εμβολιασμού», αναφέρουν ΠΟΥ και UNICEF σε ανακοίνωσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούν τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν μια εμβολιαστική στρατηγική που να είναι προσανατολισμένη στην εκπαίδευση με παρουσία των μαθητών στα σχολεία.

Η προτεραιότητα αυτή, η οποία είχε ήδη αναφερθεί το Νοέμβριο 2020 από μια ομάδα ειδικών (την SAGE) του ΠΟΥ, πρέπει να εφαρμοστεί παράλληλα με τον εμβολιασμό των πιο ευάλωτων, διευκρίνισαν.

Την ώρα που οι ευρωπαίοι μαθητές επιστρέφουν από τις θερινές διακοπές, είναι «ζωτικής σημασίας» τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά παρά την επικράτηση της περισσότερο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.

«Αυτό έχει κεφαλαιώδη σημασία για την εκπαίδευση, την ψυχικη υγεία και τις σχολικές ικανότητες των παιδιών, ώστε τα σχολεία να συμβάλουν στο να δώσουν στα παιδιά μας τα μέσα για να είναι ευτυχισμένα και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας», αναφέρει στην ανακοίνωση ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε.

«Η πανδημία έχει προκαλέσει την πιο καταστροφική διαταραχή στην ιστορία της εκπαίδευσης», υπογράμμισε.

Για να επιτραπεί στα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά, ο ΠΟΥ Ευρώπης και το γραφείο της UNICEF για την Ευρώπη και την κεντρική Ασία καλούν να διασφαλιστεί ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών με συννοσηρότητες και να βελτιωθεί το σχολικό περιβάλλον (εξαερισμός, φυσική απόσταση, τακτικά διαγνωστικά τεστ των μαθητών και του προσωπικού που τους πλαισιώνει).

Σύμφωνα με τις συστάσεις που δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές Ιουλίου, τα τεστ «θα πρέπει κατά προτεραιότητα να γίνονται σε παιδιά με συμπτώματα» όταν αυτά ανήκουν σε ομάδα κινδύνου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Έκκληση από ΠΟΥ και UNICEF να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί και να μην ξανακλείσουν τα σχολεία"

Νοσοκομείο Καβάλας: Αναβλήθηκαν 5 χειρουργεία λόγω ανεμβολίαστου γιατρού

Ερωτήματα, προβληματισμό και αναστάτωση έχει προκαλέσει η στάση ανεμβολίαστου γιατρού στο νοσοκομείο της Καβάλας, ο οποίος φέρεται να δηλώνει ανεμβολίαστος σε ασθενείς, πριν προχωρήσει σε χειρουργικές επεμβάσεις, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να αποχωρούν οικειοθελώς από το νοσοκομείο και να χάνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία τους!

Τα παράδοξα αυτά περιστατικά φέρονται να εκτυλίσσονται την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο της Καβάλας και αφορά σε πέντε προγραμματισμένα χειρουργεία καταρράκτη.

“Πρόκειται για προγραμματισμένες επεμβάσεις ρουτίνας”, εξηγεί στο GR TIMES ο διοικητής του νοσοκομείου, Ντίνος Κλειτσιώτης. Και συνεχίζει: “Υπήρξαν ανάλογες πληροφορίες για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού, οφθαλμιάτρου στην ειδικότητα, πλην όμως κανείς από τους ασθενείς δεν ήρθε στο γραφείο μου να το καταγγείλει επίσημα”.

νοσοκομειο-καβαλας-καλαντα-προσφυγοπουλα

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του GR TIMES, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, οι ασθενείς φέρονται να λαμβάνουν τα απαραίτητα φάρμακα που δίνονται πριν από το χειρουργείο, μπαίνοντας σε προεγχειρητική διαδικαδία, ωστόσο έμειναν στα .. κρύα του λουτρού!

Ο γιατρός, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής, φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες, να ενημερώνει τους ασθενείς λίγο πριν από το χειρουργείο, ότι είναι ανεμβολίαστος και να τους “ρίχνει το μπαλάκι” για το αν επιθυμούν εκείνοι πλέον να χειρουργηθούν από τον ίδιο!!

“Κάλεσα στο γραφείο του σήμερα το πρωί τον συγκεκριμένο οφθαλμίατρο, προκειμένου να ζητήσω εξηγήσεις για τις εν λόγω πληροφορίες. Ισχυρίστηκε πως τα συγκεκριμένα περιστατικά σημειώθηκαν μόνο την Παρασκευή και ότι δεν προχώρησε στις εγχειρήσεις λόγω στάσης εργασίας. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των πληροφοριών. Θα έρθω άμεσα σε επαφή με τους ασθενείς και αναλόγως πρόκειται να προχωρήσω σε όλες τις νόμιμες ενέργειες“, υπογράμμισε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Ωστόσο, οι πληροφορίες του GR TIMES αναφέρουν πως τα πέντε προγραμματισμένα χειρουργεία που αναβλήθηκαν δεν αφορούσαν μόνο στην Παρασκευή, αλλά και στην Πέμπτη, οπότε και δεν υπήρχε στάση εργασίας, ως δικαιολογία.

Ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα μάλιστα, που επέλεξαν το συγκεκριμένο νοσοκομείο κλείνοντας ραντεβού εδώ και πολλούς μήνες και έκαναν χιλιόμετρα για να φτάσουν από άλλους νομούς, -καθώς η οφθαλμολογική του κλινική θεωρείται από τις καλύτερες – φέρονται να είναι έξαλλοι, αφού μπήκαν σε όλη αυτή τη διαδικασία της, άδικα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως έγραψε το GR TIMES, «όχι» στο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει νοσοκομειακοί γιατροί και υπάλληλοι ώστε να “παγώσει” η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Νοσοκομείο Καβάλας: Αναβλήθηκαν 5 χειρουργεία λόγω ανεμβολίαστου γιατρού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news