facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Β. Ζελένσκι για «βρώμικη βόμβα»: Μόνο η Ρωσία είναι ικανή να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη

Μόνο η Ρωσία είναι ικανή να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του ρώσου υπουργού Αμυνας ο οποίος δήλωσε στον πρωτοφανή σημερινό τηλεφωνικό γύρο (Ουάσινγκτον, Παρίσι, Λονδίνο, Αγκυρα) ότι η Ουκρανία είναι πιθανό ότι ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει «βρώμικη βόμβα» στην Ουκρανία.

«Αν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης -μία μόνο πηγή μπορεί να είναι – και αυτή η πηγή είναι εκείνη που διέταξε τον σύντροφο Σοϊγκού να τηλεφωνήσει εδώ κι΄εκεί», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βραδινό του βιντεομήνυμα.

Ο ουκρανός πρόεδρος είπε ότι το «τηλέφωνο καρουζέλ» του Σεργκέι Σοϊγκού ξεκαθάρισε τα πράγματα. «Όλοι καταλαβαίνουν πολύ καλά. Καταλαβαίνουν ποιος είναι η πηγή όλων των βρώμικων πραγμάτων που μπορεί να φανταστεί κανείς στον πόλεμο αυτόν».

Τα ρωσικά ψέματα για την Ουκρανία, που φέρεται ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα» είναι τόσο παράλογα όσο και επικίνδυνα“, τονίζει ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα. “Πρώτον, η Ουκρανία είναι ένα αφοσιωμένο μέλος της NPT: δεν έχουμε ούτε «βρώμικες βόμβες», ούτε σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε καμία. Δεύτερον, οι Ρώσοι συχνά κατηγορούν τους άλλους για αυτό που σχεδιάζουν οι ίδιοι” κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Ζελένσκι για «βρώμικη βόμβα»: Μόνο η Ρωσία είναι ικανή να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη"

Καιρός αύριο: Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο (24.10.2022) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Με τον καλοκαιρινό καιρό να συνεχίζει και αύριο, η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και πιθανώς να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά μετά το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 και στα Δωδεκάνησα έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα νότια βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα"

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Καταβάλλουν €2,1 δισ. για συντάξεις και επιδόματα μέχρι 28 Οκτωβρίου

Την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Νοεμβρίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την εβδομάδα 24-28 Οκτωβρίου. Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν περί τα 2,1 δισ. ευρώ σε πάνω από 4 εκατομμύρια δικαιούχους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν, την ερχόμενη εβδομάδα, οι εξής καταβολές:

- Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα καταβληθούν 536,3 εκατ. ευρώ για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου σε 945.265 συνταξιούχους από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

- Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου θα καταβληθούν 772,1 εκατ. ευρώ σε 1.512.142 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

- Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου θα καταβληθούν 773,5 εκατ. ευρώ σε 1.514.618 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

- Την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν 15 εκατ. ευρώ σε 600 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

- Τέλος, θα καταβληθούν 192.000 ευρώ σε 1.161 ασφαλισμένους για ληξιπρόθεσμες παροχές υγείας.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

- 14 εκατ. ευρώ σε 41.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

- 19 εκατ. ευρώ σε 16.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

- 4 εκατ. ευρώ για 300 συμμετέχοντες σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα (καταβολή εισφορών σε φορείς).

- 1,5 εκατ. ευρώ σε 2.500 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Επίσης, σημειώνεται ότι οι συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων και τα προνοιακά επιδόματα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για τον μήνα Οκτώβριο θα καταβληθούν, όπως προβλέπεται, κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, δηλαδή τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Καταβάλλουν €2,1 δισ. για συντάξεις και επιδόματα μέχρι 28 Οκτωβρίου"

Πόλεμος στην Ουκρανία – Σεργκέι Σοϊγκού: Ανησυχούμε για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση από το Κίεβο με «βρώμικες βόμβες»

«Πολύ εντατικές τηλεφωνικές συνομιλίες μέσα σε μία μόνο ημέρα», είχε σήμερα (23.10.2022) ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο.

Ειδικότερα, ο Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του στην Τουρκία, τον Χουλουσί Ακάρ, στη Γαλλία, τον Σεμπαστιέν Λεκορνύ, και τη Βρετανία, τον Μπεν Ουάλας, για να συζητήσει μαζί τους τα όσα γίνονται στον πόλεμο στην Ουκρανίας.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με τον Σεμπαστιέν Λεκορνύ, ο Ρώσος υπουργός εξέφρασε δυσαρέσκεια για την κατάσταση στην Ουκρανία «όπου υπάρχει τάση για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού στρατού.

Έκανε επίσης λόγο, όπως και στους ομολόγους του, Χουλουσί Ακάρ και Μπεν Ουάλας, για ρωσικές «ανησυχίες που συνδέονται με πιθανές προκλητικές ενέργειες εκ μέρους της Ουκρανίας με την προσφυγή σε “βρώμικη βόμβα“», σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό.

Οι αντιδράσεις της Δύσης

Το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την αναφορά σε «ρωσικούς φόβους» για πλήγμα «με βρώμικη βόμβα από τους Ουκρανούς στο έδαφός τους για να επιρρίψουν την ευθύνη στην Ρωσία».

Ο Σεμπαστιέν Λεκορνύ υπενθύμισε ότι «η Γαλλία αρνείται κάθε μορφή κλιμάκωσης, ιδιαίτερα πυρηνικής», τονίζοντας επίσης την αποφασιστικότητα της Γαλλίας «να συμβάλει σε ειρηνική επίλυση της σύρραξης, στο πλευρό των συμμάχων της».

Παράλληλα, ο Μπεν Ουάλας απέρριψε από τη μεριά του τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο Σοϊγκού, ότι οι δυτικές χώρες διευκολύνουν το σχέδιο του Κιέβου για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ο υπουργός Άμυνας απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για μεγαλύτερη κλιμάκωση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Δύο συνομιλίες σε 3 ημέρες με τον Όστιν

Την περασμένη Παρασκευή, ο Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, στην δεύτερη συνομιλία τους από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η κατάσταση στην Ουκρανία ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν τότε, σύμφωνα με Μόσχα και Ουάσιγκτον.

Σήμερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας είχε και δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία, μέσα σε τρεις ημέρεςμ με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Οι επαφές αυτές πραγματοποιούνται την ώρα που η Ρωσία αντιμετωπίζει νέα μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «σημαντική αύξηση» των ουκρανικών επιθέσεων σε πολλές ρωσικές συνοριακές περιοχές.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία – Σεργκέι Σοϊγκού: Ανησυχούμε για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση από το Κίεβο με «βρώμικες βόμβες»"

Επίθεση με καυστικό υγρό σε 36χρονο από τη σύζυγό του

Με εγκαύματα στο πρόσωπο μεταφέρθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (21/10) στο ΠΑΓΝΗ ένας 36χρονος, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, όπου έσπευσαν αστυνομικοί.

Ο 36χρονος μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου με ιδιωτικό όχημα, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η 38χρονη γυναίκα αναζητείται, ενώ τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για σύλληψή της.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, ο 36χρονος έχει υποστεί κάκωση στην αριστερή πλευρά, ενώ πρόβλημα παρουσιάζει και το μάτι της ίδιας πλευράς. Μάλιστα, πιθανή θεωρείται και η διακομιδή του σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων στην Αθήνα.
Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση με καυστικό υγρό σε 36χρονο από τη σύζυγό του "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news